NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE"

Transkript

1 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 08/00 Obj. č.:

2 OBSAH Strana: Úvod...2 Účel použití...2 Bezpečnostní upozornění...2 Popis produktu...3 Rozsah dodávky...3 Montáž...3 Elektrické připojení...4 Vložení baterií...4 Výměna baterie...5 Uvedení do provozu...5 Obsluha...5 Manipulace...6 Čištění a údržba...6 Ekologické odstranění přístroje...7 Technické údaje ÚVOD S tímto produktem jste získali přístroj, který byl konstruován podle dnešního stavu techniky. Aby se tento stav zachoval a zajistil bezpečný provoz, musíte jako uživatel dodržovat tento návod k obsluze! ÚČEL POUŽITÍ Přístroj se používá jako zapínač a stmívač pro 230V AC spotřebiče. Jako spotřebiče jsou přípustné ohmické zátěže, které jsou provozovány na 230V střídavé napětí (AC). Připojeny mohou být jen lampy s výkonem od 40 do 250 watt. Přístroj je určen pro montáž do nástěnných a podmítkových dutých stěnových krabic. Provoz/montáž je povolen výhradně v suchých a uzavřených místnostech, tedy nikoliv v exteriéru, bezpodmínečně je třeba zamezit kontaktu s vodou. Zdroj napětí se provádí přes 230VAC 50Hz veřejné napájecí sítě. Jiné použití, než jaké bylo předchozím textu popsáno, vede k poškození tohoto produktu. Kromě toho je to spojeno s nebezpečím jako je např. elektrický zkrat, požár, elektrický úder apod. Celkový produkt nesmí být otevírán, pozměňován, popř. přestavován! BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ U škod, které vzniknou nedodržením tohoto návodu k obsluze, zaniká nárok na záruku. Za následné škody nepřebíráme žádné ručení. Za škody na zdraví a věcech osob, které budou způsobeny neodborným zacházením nebo nedodržením bezpečnostních upozornění, nepřebíráme žádnou odpovědnost. V takových případech zaniká jakýkoliv nárok na záruku. Z bezpečnostních a schvalovacích důvodů (CE) není povoleno svévolné přestavování a/nebo pozměňování produktu.

3 Zkontrolujte přístroj před uvedením do provozu na případná poškození! 3 V průmyslových zařízeních musí být dodržovány bezpečnostní předpisy Asociace průmyslových profesních sdružení pro elektrická zařízení a provozní prostředky. Ve školách, vzdělávacích zařízeních, amatérských a svépomocných dílnách je třeba provoz elektrických přístrojů odpovědně dozorovat školeným personálem! Přístroje, které jsou provozovány na síťové napětí, nenáleží do dětských rukou. Proto dbejte při provozu v přítomnosti dětí na jejich bezpečnost. Nepoužívejte přístroj v místnostech nebo za nepříznivých podmínek prostředí, ve kterých se nacházejí nebo by se mohly vyskytovat hořlavé plyny, páry nebo prach. Před uvedením přístroje nebo modulu do provozu je třeba obecně zkontrolovat, zda je vhodný pro případ použití, pro který má být použit. POPIS PRODUKTU Rádiový světlený spínač s vysílačem se skládá ze stmívače pro montáž pod omítku, jakož i 433MHz-dálkového ovládání. Zdroj napětí stmívače činí 230VAC (střídavé napětí), dálkové ovládání je napájeno 12V-alkalickou baterií typu A23. Max. přípustný instalovaný výkon činí 250 watt, min. instalovaný výkon 40 watt. Stmívač je vhodný pro žárovky a halogenové žárovky s 230V provozním napětím a vinutým trafem. Nesmějí být připojena elektronická trafa. Rádiový světlený spínač je vybaven funkcí Zap/Vyp, jakož i funkcí stmívání. Může být použit do již existujícího vypínání vaší domácí instalace. Všechny funkce mohou být proveden dálkovým ovládáním nebo přímo na stmívači. Prostřednictvím 433MHz vysílací frekvence dálkového ovládání není zapotřebí žádného přímého vizuálního spojení mezi stmívačem a dálkovým ovládáním. Dosah dálkového ovládání činí v optimálním případě (v exteriéru při přímém vizuálním spojení bez poruch) ca. 25 m. Vlivem rušení v budovách (jiné 433Mhz-přístroje, jako jsou meteostanice apod., železobeton atd.) může být dosažen max. dosah již po 5-10 m. Technicky podmíněno bude při procesu zapnutí/vypnutí dosažen vyšší dosah dálkového ovládání, než u funkce stmívání. ROZSAH DODÁVKY - Stmívač pod omítku - Dálkové ovládání - Návod k obsluze MONTÁŽ Montujte stmívač do stěnové krabice pod omítku nebo do duté stěnové krabice s 55 mm průměrem. Před montáží sejměte krycí rám na přední straně stmívače. V stěnových krabicích se provádí připevnění prostřednictvím přídržných svorek (1), v dutých stěnových krabicích může být stmívač

4 také přišroubován šrouby krabice na připevňovacích otvorech (2). 4 Po montáži opět nasaďte krycí rám na stmívač. ELEKTRICKÉ PŘIPOJENÍ Montáž smí být provedena jen odborníkem, který je seznámen s předpisy (VDE) a nebezpečím, které s tím souvisejí. Než bude provedeno elektrické připojení, musí být elektrický proudový obvod, do kterého má být přístroj zamontován, odpojen od proudu. Musí být k dispozici ochranné zařízení, které chrání před neoprávněným znovuzapojení napětí. Při připojení stmívající se lampy dbejte na to, že musí max. ohmické zatížení lampy vykazovat jmenovitý výkon 40 až 250 watt. Na stmívač nesmějí být připojeny žádné indukční zátěže, jelikož ty mohou přístroj zničit. Připojte na svorky 1 (L) fáze 230VAC-napájecího napětí. Připojte propojovací vedení na svorku 2 stmívače. VLOŽENÍ BATERIÍ Sejměte kryt bateriové přihrádky dálkového ovládání. Vložte nepoužitou baterii typu A23 do dálkového ovládání. Po správném vložení baterie opět uzavřete kryt bateriové přihrádky. Chybná polarita baterie vede nevyhnutelně ke zničení přístroje! Je-li nepoužitá baterie správně vložena do dálkového ovládání, musí se při dotyku na vysílací tlačítko rozsvítit kontrolní LED.

5 Konečný spotřebitel je ze zákona povinen (zákon o starých baterií) k odevzdání všech použitých baterií; likvidace formou domovního odpadu je zakázána. 5 Vaše opotřebené baterie a akubaterie mohou být odevzdány jak v našich pobočkách, tak i jako dosud v komunálních sběrných dvorech, které mají k jejich sběru povinnost. Přispějte na ochranu životního prostředí! V žádném případě neprovozujte rádiový světelný spínač v otevřeném stavu. Neponechávejte žádné použité baterie v přístroji, jelikož i baterie, chráněné proti výtoku, mohou korodovat a tím se uvolňují chemikálie, které škodí vašemu zdraví popř. ničí bateriovou přihrádku. Opotřebené baterie nenáleží do normálního odpadu. Baterie jsou považovány za zvláštní odpad a proto musí být odstraněny podle předpisů na ochranu životního prostředí. Baterie nenáleží do dětských rukou. Nevhazujte baterie do ohně. Hrozí nebezpečí exploze. VÝMĚNA BATERIE Když vynechává vysílací výkon, příp. když již vysílač nepracuje (kontrolka LED zůstává zhasnutá po dotyku vysílacího tlačítka), musí být baterie vyměněna za novou stejného typu. K tomuto kroku postupujte podle bodu "Vložení baterie". UVEDENÍ DO PROVOZU Před uvedením do provozu je třeba dbát jak na účel použití, tak i bezpečnostních upozornění a technických údajů. Ujistěte se před uvedením do provozu, že je přístroj vhodný pro účel použití, pro který má být použit. Po provedené montáži opět připojte napájecí napětí. OBSLUHA Obsluha stmívače může být prováděna jak s dálkovým ovládáním, tak i přímo na přístroji. Zapnutí/vypnutí. Jednorázovým krátkým stisknutím vysílacího tlačítka na dálkovém ovládání popř. spínacího tlačítka na stmívači, bude zapnuta připojená lampa, opětným stisknutím bude tato lampa opět vypnuta. Upozornění! Po zapnutí lampy je tato lampa stále nastavena na naposled zvolený jas.

6 6 Funkce stmívání Pokud se má u připojené lampy změnit jas (stmívání) musí být vysílací tlačítko dálkového ovládání popř. spínací tlačítko na stmívači tak dlouho stisknuto, až bude dosaženo požadovaného jasu. Uvolněte tlačítko, jakmile je dosažen požadovaný jas. MANIPULACE Aby jste se dlouho těšili z vašeho rádiového světleného spínače s vysílačem, nabízíme několik tipů pro šetření přístroje: Nikdy neuvádějte přístroj do provozu, když byl přenesen z chladné místnosti do teplé. Kondenzát, který přitom vzniká, může za nepříznivých okolností váš přístroj poškodit. Ponechejte přístroj nezapojený dojít na pokojovou teplotu. Zamezte provozu přístroje mimo rozsah teplot od 0 C do +55 C. Zamezte silnému mechanickému zatížení přístroje. Nevystavujte přístroj žádným vysokým teplotám, velkým vibracím nebo vlhkosti. Přístroj nesmí přijít nikdy do kontaktu s vodou. Neprovozujte rádiový světelný spínač s vysílačem v místnostech nebo za nepříznivých podmínek prostředí, kde jsou nebo by se mohly vyskytovat hořlavé plyny, páry nebo prach. Zamezte bezpodmínečně, pro vaší vlastní bezpečnost, navlhčení nebo namočení spínacích hodin. ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA Když se předpokládá, že již není možný bezpečný provoz, potom je třeba přístroj odstavit z provozu a zajistit proti neúmyslnému provozu. Předpokládá se, že již není možný bezpečný provoz, když: - přístroj již nefunguje - přístroj vykazuje znatelná poškození - nebo se nacházel po delším uskladnění za nepříznivých podmínek nebo - nejsou vyloučena těžká transportní zatížení. Při otevření krytů nebo vyjímání dílů, s výjimkou možnosti vynětí rukou, mohou být obnažené díly pod napětím. Také mohou být pod napětím přípojná místa. Před údržbou, opravou nebo při otevření přístroje musí být přístroj odpojen od síťového napětí. Údržba nebo oprava smí být provedena jen odborníkem, který je seznámen s nebezpečím popř. příslušnými předpisy, které s tím souvisejí. K vnějšímu čištění přístroje použijte jen měkkou, bezvlasou, antistatickou čisticí textilii. V žádném případě nepoužívejte abrazivní nebo rozpouštěcí prostředky. Před čištěním musí být přístroj odpojen od sítě.

7 EKOLOGICKÉ ODSTRANĚNÍ PŘÍSTROJE 7 Odstraňte již nepoužitelný (neopravitelný) přístroj dle platných zákonných předpisů. TECHNICKÉ ÚDAJE Stmívač: Zdroj napětí...: 230V AC / 50Hz Příkon vypnutý stav...: 0,4 watt Přípojné vedení...: 40 až 250 watt zatížení lampy Provozní teplota...: 0 C až +55 C Rozměry (Š x V x H)...: ca. (85 x 85 x 55) mm Dálkové ovládání Zdroj napětí...: Typ baterie...: Příkon vysílací režim...: Provozní teplota...: Rozměry (Š x V x H)...: 12V baterie 12V alkalická baterie typ A23 3,5 ma 0 C až +55 C ca. (33x 110 x 25) mm

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/00 DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY Obj. č.: 12 01 44 Vaše kompaktní konstrukce a váš velký rozsah měření předurčují tuto váhu pro mnoho oblastí použití. S touto váhou můžete vážit nejen

Více

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W Obj. č.: 55 09 00 Cosmocon International Limited SAR Hong Kong POZOR! Přečtěte! Než nástěnné svítidlo přimontujete a uvedete do provozu, přečtěte

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 18 49 85 K přímému provozu světelné diody (LED) nebo nízkonapěťové světelné diody (low-current-led) na 230 V/AC síťové napětí. Technické údaje: Napájecí napětí 230 V/AC

Více

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 NÁVOD K OBSLUZE DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 Obj. č.: 26 40 06 Výtisk: Tento návod k obsluze je publikace fa. Conrad Electronic GmbH. 100% recyklovaný papír, bezchlórový, bílený Jsou vyhrazena

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 62 35 64 2 OBSAH Strana: Účel použití...2 Vlastnosti...2 Rozsah dodávky...2 bezpečnostní upozornění...2 Připojení a uvedení do provozu...3 IR-obsluha...4

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 88 64 2 OBSAH: Strana Účel použití... 2 Uvedení do provozu... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Popis funkcí a upozornění k měření... 4 Upozornění k měření... 5 Technické údaje...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 51 05 06 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2

UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2 Obj. č.: 51 31 81 ) Charakteristika produktu: Zabráníte nežádoucímu memory-efektu u niklokadmiových akumulátorových baterií prostřednictvím

Více

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68 Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům Obj. č.: 61 03 68 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Uvedení do provozu... 3 Montáž... 3 Připojení...

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 62 62 45 OBSAH Strana: Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Popis funkce... 3 Instalace... 3 Uvedení do provozu... 5 Manipulace... 5 Údržba... 5 Odstranění

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 11 01 73 Tento regulátor nabíjení je vybaven přepínačem pro nabíjení akumulátorů s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V a s ochranou proti podvybití (úplnému vybití) nabíjeného akumulátoru.

Více

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/02 PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ Obj. č.: 13 04 28 OBSAH Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Popis produktu... 2 Rozsah dodávky... 3 Bezpečnostní a riziková

Více

PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ

PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ NÁVOD K OBSLUZE PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ OBSAH Obj. č.: 59 01 43 Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Popis produktu... 4 Rozsah dodávky...

Více

Napájecí zdroj Typ 5311.0

Napájecí zdroj Typ 5311.0 NÁVOD K OBSLUZE Napájecí zdroj Typ 5311.0 Obj. č.: 51 77 90 Přečtěte si pečlivě před prvním použitím napájecího zdroje tento návod k obsluze. Vzniknou-li škody nedodržením tohoto návodu, zaniká nárok na

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. DPS-2010PFC Obj. č.: DPS-4005PFC Obj. č.: DPS-8003PFC Obj. č.:

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. DPS-2010PFC Obj. č.: DPS-4005PFC Obj. č.: DPS-8003PFC Obj. č.: NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE DPS-2010PFC Obj. č.: 513020 DPS-4005PFC Obj. č.: 512020 DPS-8003PFC Obj. č.: 513021 2 OBSAH Strana: ÚVOD... 3 Účel použití... 3 Obslužné prvky... 3 Bezpečnostní upozornění...

Více

Solární ultrazvukový plašič ptáků

Solární ultrazvukový plašič ptáků www.mojenakupy.cz Solární ultrazvukový plašič ptáků Objednací číslo: GX-04 Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste zakoupil produkt, který byl konstruován dle současné nejmodernější techniky. Aby se zachoval

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 04/03 Obj. č.: 12 19 00 OBSAH Strana: Úvod... 2 Účel použití... 3 Bezpečnostní upozornění... 3 Přípojné a obslužné prvky... 4 Popis produktu... 5 Rozsah dodávky... 5 Uvedení

Více

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54 Kapesní akumulátorová svítilna Obj.č.: 84 00 54 Tento návod k obsluze náleží k tomuto výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a údržbě. Budete jej také potřebovat, budete-li tento výrobek

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 01/04 Obj. č.: 67 13 05 OBSAH Strana: Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Vložení/výměna osvětlovacího prostředku... 4 Instalace a připojení... 4 Zapnutí/vypnutí...

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 Dveřní domovní hovorové zařízení s elektrickým zámkem je komfortní zařízení, umožňující hovořit na dálku s návštěvníkem,nacházejícím se před dveřmi rodinného domku nebo

Více

Solární zahradní lampa. Obj. č.: 11 01 78

Solární zahradní lampa. Obj. č.: 11 01 78 NÁVOD K OBSLUZE Solární zahradní lampa Obj. č.: 11 01 78 OBSAH Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Funkce... 3 Nabíjení akumulátorových baterií... 3 Uvedení do provozu...

Více

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22 Obj. č.: 617 243 Radiový stmívač FS20 DI22 odpovídá radiovému stmívači FS20 DI20 s objednávkovým číslem: 61 72 44-33, avšak je dimenzován výhradně

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 34 01 58

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 34 01 58 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 34 01 58 2 Účel použití Digitální rádio s hodinami a multibarevným displejem LED slouží k příjmu rozhlasových stanic a jako budík v domácnosti. Zvukový signál je reprodukován

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/99 Obj. č.: 85 17 44 Hlídač napětí automobilových baterií MW728 chrání autobaterii s připojeným spotřebičem před jejím podvybitím (úplným vybitím). Při vypnutém motoru hlídá tento

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 03/04 Obj. č.: 22 66 92 Elektrický model letadla "Cessna" 540 mm Elektrický model letadla "J-3 Cub" 540 mm Elektrický model letadla "PA-12" 540 mm Elektrický model letadla

Více

Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem

Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem Obj. č.: 75 02 69 Úvod: Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste zakoupil digitální barevnou kameru odolnou proti povětrnostním vlivům. S tímto systémem jste získali

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 20 19 (FM-MASTER 1) Obj. č.: 57 20 20 (FM-MASTER 2) Obj. č.: 57 20 30 (FM-MASTER 3) Obj. č.: 57 20 21 (4 zásuvky) 2 Úvod Spolehlivé a pohodlné řešení připojení různých spotřebičů

Více

Stereofonní radiová sluchátka

Stereofonní radiová sluchátka Stereofonní radiová sluchátka Obj. č.: 35 01 15 Tento návod k obsluze náleží k produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k zacházení. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 02 96 Pro zabudování do lamp nebo do instalačních krabic. Ovládání pomocí externího tlačítka, dálkového ovládání nebo senzorů systému FS20. Funkce spínacích hodin 1 s až 4,25

Více

Návod k používání Czevitrum Lighting elements

Návod k používání Czevitrum Lighting elements Návod k používání Czevitrum Lighting elements Czevitrum s.r.o. Československé armády 370/9 160 00 Praha Česká republika Vydáno: prosinec 2014 MODELY TYPOVÉ ŘADY CZEVITRUM LIGHTING ELEMENTS: Orbit Omega

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Napájecí zdroj PS 303 Pro. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Napájecí zdroj PS 303 Pro. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/02 Napájecí zdroj PS 303 Pro ÚVOD Obj. č.: 51 00 77 Vážený zákazníku, konstrukce odpovídá směrnicím nízkého napětí 73/23/EWG. Proto je kontrolována podle směrnic EMC a odpovídá

Více

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST NÁVOD K OBSLUZE RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST Obj. č.: 62 30 04 Zastrčte jednoduše radiovou spínací zásuvku do stávající síťové zásuvky a připojte svítidla, ventilátory nebo jiné elektropřístroje na radiovou

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 61 72 49 Pro zabudování do lamp nebo do instalačních krabic. Ovládání pomocí externího tlačítka, dálkového ovládání nebo senzorů systému FS20. Funkce spínacích hodin 1 s až 4,25

Více

H-TRONIC PŘÍSTROJ PRO KONTROLU POČTU OTÁČEK. Obj. č.:

H-TRONIC PŘÍSTROJ PRO KONTROLU POČTU OTÁČEK. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE H-TRONIC PŘÍSTROJ PRO KONTROLU POČTU OTÁČEK Obj. č.: 19 01 55 DŮLEŽITÉ! NUTNO PŘEČÍST! Pečlivě si přečtěte tento návod. Při škodách, které budou způsobeny nedodržením návodu, zaniká nárok

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01 NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový telefonní vysílač signálu Obj. č.: 92 14 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

b) Do prostoru pro baterie vložte 9V baterii, pamatujte na polaritu baterie a zavřete kryt baterie, jak je znázorněno na následujícím obrázku

b) Do prostoru pro baterie vložte 9V baterii, pamatujte na polaritu baterie a zavřete kryt baterie, jak je znázorněno na následujícím obrázku Baterie je zcela vyčerpána 7) m/s 2 Při měření akcelerace displej zobrazuje akcelerační jednotku: m / s2 8) mm/s Při měření rychlosti se na displeji zobrazí jednotka rychlosti: mm / s2 Při měření přemístění

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 96228HB43XVIII 2018-01 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si prosím pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a výrobek používejte pouze tak,

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod

NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod Typové označení: 250 mm, 400 mm, 700 mm, ZS 27D, ZS 36D, ZS 45D Technický popis: Materiál tělesa: eloxovaný hliník s multifunkčními drážkami Napájení: přívodním kabelem

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

Nabíječka se zástrčkou Tamiya. Obj.č Návod k použití

Nabíječka se zástrčkou Tamiya. Obj.č Návod k použití Verze z 09/09 Nabíječka se zástrčkou Tamiya Obj.č. 23 56 98 Návod k použití 1. Účel použití Tato nabíječka je určena pro nabíjení 4 až 8 článkových NiCd a NiMh akkupacků s Tamiya připojením. Přímý kontakt

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08. Stanovené použití. Číslo objednávky: Číslo objednávky:

Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08. Stanovené použití. Číslo objednávky: Číslo objednávky: CZ - N Á V O D K O B S L U Z E http://business.conrad.cz Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08 Číslo objednávky: 64 64 43 Číslo objednávky: 64 64 52 Stanovené použití Výrobek se skládá ze zásuvky

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Verze 06/04

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Verze 06/04 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 51 02 91 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Multifunkční měřicí přístroj okolního prostředí 4 v 1. Obj. č.: 12 77 00

NÁVOD K OBSLUZE. Multifunkční měřicí přístroj okolního prostředí 4 v 1. Obj. č.: 12 77 00 NÁVOD K OBSLUZE Multifunkční měřicí přístroj okolního prostředí 4 v 1 Obj. č.: 12 77 00 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy.

Více

Saunové osvětlení A-910

Saunové osvětlení A-910 Saunové osvětlení A-910 max. 40 W/IP54 NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Česky CS Verze 02/19 Ident. č. BA-A910 Návod k montáži a použití S. 2/8 Obsah 1 Všeobecná bezpečnostní upozornění a pokyny k montáži 3 2

Více

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.: PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:172.775 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 2 CZ Blahopřejeme k nákupu tohoto produktu Power Dynamics. Před použitím produktu si důkladně přečtěte tuto příručku, abyste mohli plně

Více

HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN)

HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN) NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN) Obj. č.: 75 04 52 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu

Více

RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4

RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4 NÁVOD K OBSLUZE RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4 Obj. č.: 62 30 09 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Návod k obsluze T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 93594HB1XVIII 2017-10 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Katalogový list. Parametry. Obecný přehled. Funkce. Instalace. Poznámky. Řešení pro inteligentní budovy

Katalogový list. Parametry. Obecný přehled. Funkce. Instalace. Poznámky. Řešení pro inteligentní budovy Parametry Obecný přehled Elektrické parametry: Vstupní napětí 220 VAC ± 10 % Frekvence 50 Hz ± 2 % Spotřeba energie se zátěží Méně než 10 W Výstupní kanál Výstupní proud každého kanálu Proud celkem v kanálu

Více

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W CZ Návod k instalaci a obsluze OBSAH OBECNÉ INFORMACE 3 Prohlášení o shodě 3 Záruka 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 Obecné bezpečnostní pokyny 3 Provozní podmínky 3 RECYKLACE

Více

Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1. Obj. č.: Vážení zákazníci,

Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1. Obj. č.: Vážení zákazníci, Bezdrátový cyklocomputer 4 v 1 Obj. č.: 84 14 21 Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátového cyklocomputeru 4 v 1. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité

Více

Přímý dovozce LED osvětlení

Přímý dovozce LED osvětlení Panel: TPL 60x60 Příkon: 36 Wattů Prac. napětí: 230V AC Barev. teplota: 3.000-3.500, 4.000-4.500, 5.500-6.000K Tvar: Hranatý Tloušťka: 9mm Vážení zákazníci! Děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našich

Více

Měniče s čistou sinusovkou řady SK a SKD 600W/700W/1000W/1200W/1500W/2000W/ 2500W/3000W/3500W/4000W

Měniče s čistou sinusovkou řady SK a SKD 600W/700W/1000W/1200W/1500W/2000W/ 2500W/3000W/3500W/4000W Návod k obsluze Měniče s čistou sinusovkou řady SK a SKD 600W/700W/1000W/1200W/1500W/2000W/ 2500W/3000W/3500W/4000W Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod

Více

ČISTIČKA VZDUCHU DO AUTA R-9100

ČISTIČKA VZDUCHU DO AUTA R-9100 Návod k použití ČISTIČKA VZDUCHU DO AUTA R-9100 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Návod k použití pro Nerezovou váhu

Návod k použití pro Nerezovou váhu Návod k použití pro Nerezovou váhu Katalogové číslo: 110093 Účel použití Váha Soehnle Professional 9203 je koncipována k vážení zboží. Tato váha je v rámci EU určena k používání bez povinného cejchování.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (obj. č. ovladače: )

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (obj. č. ovladače: ) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 13 03 98 (obj. č. ovladače: 13 04 10) Pomocí tohoto zařízení můžete jedním stisknutím tlačítka bezdrátově zapínat a vypínat na vzdálenost až 20 metrů různé spotřebiče, například

Více

VR 70. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

VR 70. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k instalaci Pro instalatéra Návod k instalaci VR 70 CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de www.vaillant.de

Více

DIMAX DIMAX 534 534 0 000. Návod k montáži a použití Univerzální stmívač DIMAX 534

DIMAX DIMAX 534 534 0 000. Návod k montáži a použití Univerzální stmívač DIMAX 534 DIMAX DIMAX 534 534 0 000 Návod k montáži a použití Univerzální stmívač DIMAX 534 Obsah Základní bezpečnostní pokyny 3 Použití v souladu s daným účelem Likvidace Připojení/Montáž 4 Ovládací prvky 7 Všeobecný

Více

NÁVOD K OBSLUZE PŘESNÁ VÁHA 303 K/J

NÁVOD K OBSLUZE PŘESNÁ VÁHA 303 K/J NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/03 PŘESNÁ VÁHA 303 K/J Obj. č.: 12 40 06 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU

RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU Obj. č.: 750 405 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy.

Více

Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801

Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801 Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801 Děkujeme Vám za zakoupení našeho výrobku. Před použitím výrobku si pozorně přečtěte informace v tomto návodu a na obale a ponechte si je pro budoucí použití. Změny v textu,

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 91060AB4X4VII 2017-04 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 100403HB43XIX 2019-03 379 443 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Centronic VarioControl VC421

Centronic VarioControl VC421 N N Centronic VarioControl VC421 230V/50Hz/8VA Centronic VarioControl VC421 4034 200 008 0 Ind. Ind. Zentral Zentral cs Návod na montáž a obsluhu Podmítkový rádiový vysílač Důležité informace pro: montéry/

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: /

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: / NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/03 Obj. č.: 35 07 30 / 35 07 33 Tento praktický přepínací pult Vám poslouží k rozšíření ozvučení prostorů z jednoho páru reproduktorů až na 4 páry u všech zesilovačů (nebo podobných

Více

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II cs Návod k montáži a obsluze 10kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem

ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem NÁVOD K OBSLUZE ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem Obj. č.: 75 21 85 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37 NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/02 Obj. č.: 85 42 37 Kompaktní vnitřní (pokojový) a venkovní teploměr s funkcí ukládání maximálních a minimálních naměřených hodnoty teploty do paměti. Tento návod k obsluze je

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 09/02 Obj. č.: 51 00 80 2 OBSAH Strana: Úvod...2 Účel použití...2 Seřizovací prvky...3 Bezpečnostní upozornění...3 Připojení, uvedení do provozu, výměna pojistky...5 A Připojení

Více

NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty

NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty Typové označení: K1 36D, K2 36D, ZS 27D, ZS 36D, ZS 45D, EN V1, EN V2, EN V3 Technický popis: Materiál tělesa: eloxovaný hliník Napájení: přívodním kabelem 230 V/max. 16 A;

Více

Centronic EasyControl EC541-II

Centronic EasyControl EC541-II Centronic EasyControl EC541-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

Návod k montáži a obsluze. FB-IR Basic. Dálkové ovládání pro stropní ventilátory

Návod k montáži a obsluze. FB-IR Basic. Dálkové ovládání pro stropní ventilátory Návod k montáži a obsluze FB-IR Basic Dálkové ovládání pro stropní ventilátory CZ O tomto návodu Před použitím ventilátoru CasaFan si pozorně přečtěte návod k obsluze. Ponechejte si návod k obsluze po

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 100240HB54XIX 2019-05 Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami. Obj. č.: 58 13 58

NÁVOD K OBSLUZE. Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami. Obj. č.: 58 13 58 NÁVOD K OBSLUZE Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami Obj. č.: 58 13 58 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

Návod k instalaci VR 900. Návod k instalaci. Pro servisního technika. Komunikační jednotka. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

Návod k instalaci VR 900. Návod k instalaci. Pro servisního technika. Komunikační jednotka. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k instalaci Pro servisního technika Návod k instalaci VR 900 Komunikační jednotka CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28

Více

ED362/ED363 NEREZ OCELOVÁ LAMPA S FOTOBUŇKOU

ED362/ED363 NEREZ OCELOVÁ LAMPA S FOTOBUŇKOU / NEREZ OCELOVÁ LAMPA S FOTOBUŇKOU 1 Horní kryt (Nerezová ocel) 2 Stínítko 3 Kryt nástěnného úchytu 4 Senzor fotobuňky ÚVOD OCELOVÁ LAMPA S FOTOBUŇKOU je chytré/inteligentní osvětlení, které se automaticky

Více

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 01/03 Obj. č.: 61 03 31 Tento návod je součástí produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k obsluze! Dbejte na to, i když produkt předáte další osobě!

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

NÁVOD K MONTÁŽI OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI OBSLUZE Verze 08/01 Obj. č.: 85 35 99 Tato sada osvětlení jízdního kola (pomocí baterií) obsahuje přední světlomet s výkonnou a jasnou xenonovou žárovkou a zadní svítilnu se 6 výkonnými

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 83926AB0X1VIMIT 2015-09 Vážení zákazníci, toto nové stropní svítidlo, které jste si zakoupili, zaujme především svým moderním nadčasovým

Více

VR 71. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

VR 71. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH ávod k instalaci Pro instalatéra ávod k instalaci VR 71 CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de www.vaillant.de

Více

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Centronic VarioControl VCJ470 CZ Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Tento návod prosím uschovejte! Návod k použití Obsah Všeobecně... 2 Záruka... 3 Bezpečnostní pokyny... 3 Použití k určenému

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak,

Více

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903 Návod k obsluze Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Varování před potencionálním nebezpečím. Přečtěte si návod k obsluze. Upozornění!Nebezpečné napětí! Riziko úrazu elektrickým

Více

SVÁŘEČKA TERMOČLÁNKŮ SVAR2434

SVÁŘEČKA TERMOČLÁNKŮ SVAR2434 SVÁŘEČKA TERMOČLÁNKŮ SVAR2434 www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena shoda

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10029428 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení KLARSTEIN produktu. Prosím, pozorně si přečtěte návod a při instalaci a používání dbejte následujících pokynů, abyste předešli možným

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 02/04. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 02/04. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/04 Obj. č.: 35 07 05 OBSAH: Strana: Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Popis funkce... 4 Uvedení do provozu... 4 Instalace... 4 Vložení baterií pro dálkové ovládání...

Více

NÁVOD K POUŽITÍ svítidla

NÁVOD K POUŽITÍ svítidla NÁVOD K POUŽITÍ svítidla Typové označení: SLIMp17, SLIMp58 Technický popis: Materiál tělesa: eloxovaný hliník s multifunkčními drážkami Napájení: přívodním kabelem 230 V/max. 16 A Jmenovité napětí: 230

Více

Invio-868. Návod k použití

Invio-868. Návod k použití Invio-868 Návod k použití 1 Bezpečnostní pokyny Dodržování návodu je předpokladem pro bezpečný a bezporuchový provoz a pro dosažení požadovaných vlastností výrobku. Uživatel si musí celý návod přečíst

Více

Návod k obsluze. USB ovladač pro T491

Návod k obsluze. USB ovladač pro T491 USB ovladač pro T491 Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3.

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Měřič vlhkosti DampFinder Plus Obj. č.: 10 15 17 Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Přístroj se po 3 minutách přepne do úsporného režimu.

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 85 24 04 2 Obr. 1 T25 Obr. 2 T30 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Před uvedením do provozu si prosím přečtěte kompletní návod, obsahuje důležitá upozornění ke správnému provozu,

Více

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI Obj. č.: 61 72 49 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže

Více