Teď se tě trošku zeptám na budoucnost. Třeba tady v domě jak tady dlouho budeš? Jak dlouho? Je to nějak omezený?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Teď se tě trošku zeptám na budoucnost. Třeba tady v domě jak tady dlouho budeš? Jak dlouho? Je to nějak omezený?"

Transkript

1 Rozhovor č. 1 Marek Tak nejdřív bych se chtěla zeptat, jak už tady dlouho jsi v Domě na půli cesty? Tak 2 měsíce Před tím, než jsi přišel sem, tak jsi byl kde? Kde jsi žil? V dětském domově. A tam jsi vyrůstal? Tam jsem byl od 12 rokách. Od dvanácti let. A před tím jsi žil v rodině? Ano. V jakém dětském domově to bylo? Zlín. Byl to velký domov pro hodně dětí, nebo spíš toho rodinného typu? Potom se to přestavělo na rodinné typy, na ty rodinné skupiny. A vystudoval jsi tam něco? Dělal jsi tam nějakou školu? Vystudoval jsem opravářské práce. Takže to je nějaké střední učiliště? No, Střední odborné učiliště. A jak ses dostal sem? Čí to byl nápad, že bys mohl jít sem? Sociální to v dětským domově. Takže hnedka potom co jsi vlastně měl odejít z domova, tak si potom přešel sem? Ano. A jsi tu spokojený, jsi rád, že tu jsi? Jo Nebo bys radši už do života? No, radši jo. Máš tu teď nějaké zaměstnání? Tady ještě ne. Teďka dělám tady u dělníků. Takže zatím pomáháš tady v domě. A už sis někdy hledal nějaké zaměstnání? Jo, byl jsem na přijímacím pohovoru v Pohořelicích u jedné firmy. A jak to dopadlo? Byli jsme tam tři a sebrali si jenom dva, ještě.? A tebe vybrali? Tebe nevybrali. Takže jsi ještě neměl žádnou takovou pracovní zkušenost někde mimo domov, že bys byl někde v zaměstnání. A tady to probíhá jak? Když pomáháš těm dělníkům. Taky máš nějakou pracovní dobu, nebo jenom když se ti chce? Mám pracovní dobu. Takže je to skoro jako práce. No, je to práce. Teď se budu ještě trochu ptát na tu práci, jo? Ta práce tě baví, co děláš rady? Tady? Jo, baví mě. Daří se to? Jsou s tebou spokojeni, nebo dávají ti najevo, jestli jsou spokojeni, nebo ne? Jsou spokojení. Je třeba něco, co ti moc nejde, co ti dělá problémy?

2 Ani ne. Třeba není problém, já nevím, ráno vstát a jít do té práce Pohoda jo? To seš dobrej. Už se ti někdy v práci něco fakt povedlo? Že bys třeba udělal něco, co bys ani před tím, neřekl, že zvládneš? Často spíš nepovedlo. A co se ti konkrétně třeba nepovedlo? Třeba míchat ten beton a takové, to mi moc nejde. Takže se to učíš zatím. No, učím se to zatím. Nějaký zlepšení je? Ale jo, je. Když takhle pracuješ, nebo když děláš něco jako koníčka, snažíš se to dělat co nejlíp? Nebo ti stačí, když to uděláš tak jako tak tak, aby to bylo udělaný? Co nejlíp. A když se třeba vyskytnou nějaké překážky? Spíš tě povzbudí k tomu to víc zkoušet nebo dáš od toho ruce pryč? Zkoušet. A vzpomeneš si na něco takhle? Třeba ve škole? Dlouhé přemýšlení. Když třeba uděláš nějakou práci, stane se ti že máš pocit, žes to mohl udělat líp? Že to není ještě ono? Žes do toho třeba nedal úplně všechno? Teď když si vezmeme třeba neúspěch, nemyslím to teď úplně jenom konkrétně, ale.. co to pro tebe znamená? Je to jenom negativní? Vzbuzuje to v tobě jen negativní, špatné pocity? Ta práce? Myslím teď jenom neúspěch. Je to jenom negativní? Nebo je na tom i něco dobrýho, když se ti něco nepovede. Když se mi něco nepovede.je to dobrý. A co je na tom dobrýho? Mlčení, přemýšlení. Odnesl sis někdy něco z nějakého neúspěchu? Mlčení, přemýšlení. Tak teď si představ, že máš udělat nějakou práci, nebo že máš splnit nějaký úkol. Je hodně důvodů, proč vlastně nějaký úkol splnit nebo proč ho splnit dobře. Třeba se chceš snažit udělat tu práci co nejlépe, nebo ji můžeš dělat co nejlépe proto, aby ses vyhnul tomu, aby ti někdo třeba vynadal za to, že to nebylo tak dobře Tak jak je to u tebe. Mlčení. Spíš ti jde o to, udělat tu práci opravdu dobře, nebo třeba proto, aby ses vyhnul těm nepříjemnostem? Udělat to dobře. Máš třeba chuť být v něčem opravdu dobrej? A v čem? Co bys chtěl třeba umět opravdu dobře, nebo zvládnout dobře, třeba i v budoucím životě? Přemýšlení. Třeba jsi říkal, že jsi vlastně vyučený opravář, tak mohlo by to být něco v tvé práci, profesi, nebo máš třeba nějakého koníčka?

3 Tak n co v té práci. Já nevím, třeba něco opravit asi tak. Teď si zkus vzpomenout na něco, co se ti až dosud povedlo. Vzpomeneš si na něco, třeba tady v Domě, při té práci? Třeba někdy, když na to ostatní nějak zareagovali, když tě pochválili. Já nevím, když jsem třeba sekal trávu. A je to příjemný, takhle slyšet, co se ti povedlo? A slýcháš častěji pochvalu, nebo spíš slyšíš kritiku na sebe? Pochvalu. A už jsi zažil, když tě třeba někdy někdo kritizoval? Ani ne. Teď se tě budu ptát spíš obecně. Proč myslíš, že lidi pracují? Proč každé ráno vstávají a chodí do práce? Protože musí vydělávat peníze, ne?musí se nějak živit. A ještě něco tě napadá? Jenom co si myslíš ty. Tady nejsou otázky dobře nebo špatně. Přemýšlení. A proč pracuješ ty? Protože mě to baví, pracovat. Je to lepší, než být třeba na podpoře? Je. I když se dneska dá z podpory vlastně vyžít a člověk by ani nemusel pracovat. Stejně bys radši pracoval? Radši pracoval. Tady v Domě určitě máte nějaký řád. A dodržuješ ho? A proč ho vlastně dodržujete? K čemu je to dobrý? K čemu je to dobrý?tak třeba když ho porušíme, tak nás můžou vyhodit z Domu na půli cesty, a tak. Pomáhá to třeba i tady mezi vámi? Vztahům mezi klienty, když je tu nějaký řád? Střídáte se třeba v nějakých úkolech, službách? Přitakávání. Teď se tě zeptám, co tě baví. Třeba mimo práci, nějaké koníčky. Třeba hrát fotbal, hrát hokej, třeba jezdit na kole. Takže spíš sporty. A na tu práci jsem se tě ptala, jestli tě baví, to tě baví. A třeba ten opravář, to by tě bavilo víc, to co jsi vystudoval? A budeš si zkoušet ještě najít práci? Budu. Takže tohle je zatím jenom takový přechodný. Souhlasí. Existuje něco, co bys dělal i zadarmo pro ostatní lidi? Zadarmo? No, že by ses třeba do něčeho pustil Dlouhé přemýšlení. Jo, bych někomu pomohl. Třeba starším lidem, a tak.

4 Dokázal bys třeba říct, jaké jsou tvé přednosti a nedostatky? Tak třeba nejdřív ty přednosti. Jaké jsou tvé dobré vlastnosti. Dobré vlastnosti.dlouhé přemýšlení Kamarádství, teďka nevím Tak třeba něco, co se týká té práce. Můžeš být třeba líný, nebo pracovitý Pracovitý. Jaký jsi třeba na lidi. Někdo se na lidi utrhuje a je nepříjemný, někdo je hodný. Jsem hodný. Tak zkus ty nedostatky. Dlouhé přemýšlený. Býváš třeba někdy se sebou nespokojený? To jo. Tak zkus přijít na to, z čeho to vzniká. Většinou to vzniká právě třeba z toho, že máme nějakou vlastnost, která se nám úplně nelíbí a kterou bychom chtěli změnit. Dlouhé přemýšlení. Třeba když hrajete fotbal. Člověk může být při hře trpělivý, nebo netrpělivý, hrát fér, nebo nefér. Jak je to u tebe? Takže nepřijdeš na nic? Jsi takhle sám se sebou spokojen? Nic bys na sobě neměnil? Když si vezmeš svoje schopnosti, třeba v práci. S tím co umíš, co bys třeba mohl dělat? Nebo co bys třeba chtěl dělat? Třeba práci nebo zaměstnání. To nevím. Třeba máš nějakou touhu, nějaké vysněné povolání? Třeba jak jsi žádal o tu práci. Mohl bys třeba chtít být právě dobrým opravářem, nebo by sis mohl zařídit opravářskou firmu. Nepřemýšlel jsi o tom někdy? Ale jo. Myslíš si, že to co se děje ve tvým životě můžeš nějak ovlivnit? A nebo že se ti ty věci dějou jenom tak a ty na to vlastně nemáš žádnej vliv. Tak můžu je ovlivnit. Něco. Ale ne všechno. Třeba jestli tě někdo přijme do práce nebo ne. Jak to třeba bereš? Myslíš, že to můžeš nějak ovlivnit, jestli tě někdo zaměstná nebo ne? Nemůžu. Nemůžeš to ovlivnit? Ty myslíš, že to vlastně záleží jenom na tom člověku, který by tě mohl teoreticky zaměstnat, jestli tě přijme nebo ne? No, to záleží na tom člověku. Určitě je třeba rozdíl v tom, když jdeš na nějaký pohovor a jdeš jenom tak, a nebo se na něj nějak připravíš. Třeba si připravíš nějaké odpovědi, nebo otázky, abys na toho zaměstnavatele působil dobře. To se dá taky třeba chápat, že to pak nějak ovlivníš. Vyjádření souhlasu, přitakávání. Takže ty říkáš, že něco ovlivnit lze a něco prostě ne. No. Myslíš, že jeden samotnej člověk může na světě něco změnit? Tak možná jo. Teď se tě trošku zeptám na budoucnost. Třeba tady v domě jak tady dlouho budeš? Jak dlouho? Je to nějak omezený?

5 Je, 1 rok až 5. A jak bys tady dlouho chtěl zůstat? Nevím. Ještě nevím. Zatím seš tady spokojenej. Ale na začátku jsi říkal, že bys už radši do života, normálního. No, to jo. Ale zatím to neřešíš. No. A když si třeba představíš sebe, až odtud odjedeš, třeba někdy za 10 let, tak jak to bude vypadat? Jak bys to chtěl? Chtěl bych mít barák, ten bych si zařídil, založit nějakou rodinu. Máš nějaký cíl takhle do celého života, nějaký obecnější? Co bys chtěl? Být spokojený. Teďka ještě nakonec, se zeptám tady konkrétně k Domu na půli cesty. I když jsi tu teprve 2 měsíce, už ses tady něco naučil? Něco novýho, cos před tím neuměl? Ty věci co se tu dělají, to umím všechno. Třeba kolem koní. Co třeba něco, co jste se v dětském domově neučili, s čím jste se nesetkali? Třeba vařili jste si sami pro sebe? Prali? Jo, i tam jsme si prali sami. Co by ses tady chtěl naučit, během toho pobytu? Já nevím, různý věci. Připravit do toho života. Čeho si tady nejvíc ceníš, v tom domě? Dlouhé přemýšlení. Je to lepší než v dětským domově? Jo, je tu víc volnosti. Je tady něco, s čím jsi nespokojenej? Co bys třeba změnil, co ti tady vadí? Vadí vždycky ten bordel Takže je to těžký žít takhle někdy dohromady. Hmm. V čem myslíš, že vám tu celkově zaměstnanci pomáhají? Hledat práci a různé věci tu zařizujou. Je třeba něco, v čem máš pocit, že ti nepomáhají, i když by mohli? Takže tady cítíš podporu? Hmmm. Soulasně. V čem vidíš smysl toho tvýho pobytu tady? Smysl? K čemu to je? K ničemu, asi. K ničemu? Jo, neměl sem kde jít, tak jsem šel sem. Dokázal bys říct, tys vlastně říkal, že tenhle Dům a dětský domov se liší tím, že tady máš víc volnosti V čem je to ještě jiný? V čem je to jiný? To moc nedokážu říct. Kdybys třeba měl teďka říct nějakému kamarádovi z DD, co ti tady ten pobyt dal, až budeš třeba odcházet. Co ti to dalo? Ty jsi tu zatím krátkou dobu, že? To pro tebe asi otázka úplně není. Když se podíváš teď na svoji situaci, jak ji vidíš teďka a jak ji hodnotíš v porovnáním s tím, než jsi sem přišel? Je to lepší, nebo horší? Tady, je to možná horší, protože se musím starat sám o sebe

6 Co bys řekla jako nejdůležitější věc těm, kteří z dětského domova teprve odcházejí. Ty už máš třeba nějakou zkušenost, tak co bys řekl těm, kteří ji ještě nemají, co bys jim vzkázal?.. Že to není tak jednoduché. Představoval sis to nějak jednoduše? Možná jo, a pak jsem zjistil, že to není tak v pohodě. A kdy jsi to zjistil, že to není v pohodě? Jaks to zjistil? Až jsem přišel tady. A čím to není v pohodě? Tím, že se musíš sám o sebe starat? No, třeba. Děkuji za rozhovor.

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky.

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Přílohy Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Zdroj: RYCHLÍK, Jan. Dějiny Bulharska. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Zdroj: Иван Мърквичка [online]. Dostupné z

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Kde mohou pracovat lidé s postižením?

Kde mohou pracovat lidé s postižením? Kde mohou pracovat lidé s postižením? 30 Chráněné dílny Lidé s postižením pracují v chráněných dílnách. Většina lidí, kteří pracují v chráněných dílnách jsou lidé s postižením. V chráněné dílně ale také

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Když si vzpomeneš na dobu, kdy jsi byl nezaměstnaný, co se ti vybaví jako první?

Když si vzpomeneš na dobu, kdy jsi byl nezaměstnaný, co se ti vybaví jako první? Ivana Mazourová 52140@mail.muni.cz Přepis interview Komunikační partner: muž, 20 let, svobodný, vzdělání SŠ Když si vzpomeneš na dobu, kdy jsi byl nezaměstnaný, co se ti vybaví jako první? Sociální nejistota.

Více

Rady pro pokročilou duši

Rady pro pokročilou duši Rady pro pokročilou duši Richard Bach Příručka Mesiáše Rady pro pokročilou duši Nejlepší způsob, jak se vyhnout odpovědnosti, je říct: Mám odpovědnost. Tví přátelé tě během první minuty vašeho setkání

Více

Pracovní listy KVARTA

Pracovní listy KVARTA Pracovní listy KVARTA Autor:Mgr.MartinaMale ková Použitá literatura: HANSEN ECHOVÁ,Barbara.Nápadyprorozvojahodnoceníklí ovýchkompetencížák.vyd.praha:portál, 2009, 117 s. ISBN 978-807-3673-888. MEZERA,Antonín.Projaképovolánísehodím?:jaksivybratst

Více

Seznam příloh. Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3)

Seznam příloh. Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3) Seznam příloh Příloha A: Dotazník sebepojetí školní úspěšnosti dětí (SPAS) Příloha B: Dotazník vztahů ve třídě (B-3) Příloha C: Struktura pro rozhovor s Chlapcem 3 se specifickými poruchami učení Příloha

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 7 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

Anketa pro žáky soubor otázek

Anketa pro žáky soubor otázek Anketa pro žáky soubor otázek Nabídka všech otázek nástroje pro základní školu MOTIVACE: Co je pro Tebe ve škole důležité? Co by Ti měla škola pomoci dosáhnout? naučit se co jvíce připravit se na přijímací

Více

Dotazníkové šetření žáci II. stupeň typ dotazníku č.3 ZŠ JAK Lysá n.l.

Dotazníkové šetření žáci II. stupeň typ dotazníku č.3 ZŠ JAK Lysá n.l. Dotazníkové šetření žáci II. stupeň typ dotazníku č.3 ZŠ JAK Lysá n.l. 1. Jsi rád(a), že můžeš chodit právě do této školy? Ano 69 Spíše ano 54 Spíše ne 4 Ne 2 Je mi to jedno 15 2. Je ve škole důvěryhodná

Více

Tabulky s výslednými percentily

Tabulky s výslednými percentily Tabulky s výslednými y Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a em, kterého vaše škola dosáhla ve srovnání s ostatními zapojenými školami. Abyste získali jasnou představu

Více

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Pracovní listy Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Zadání: Zapiš si všechna negativní přesvědčení, která máš nebo si myslíš, že máš o sebevědomí, v oblasti dosahování

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

KNIHA O PĚSTOUNSKÉ PÉČI PRO DĚTI

KNIHA O PĚSTOUNSKÉ PÉČI PRO DĚTI KNIHA O PĚSTOUNSKÉ PÉČI PRO DĚTI Když nemůžeš zůstat doma se svou vlastní rodinou, je stát odpovědný za to, aby o Tebe bylo řádně postaráno a abys měl/a všechny věci, které potřebuješ ke svému životu.

Více

DOTAZNÍK. I. Obecná část

DOTAZNÍK. I. Obecná část DOTAZNÍK I. Obecná část 1. Chceš vyplnit dotazník anonymně, abys byla schopná prozradit svůj skutečný názor na následující otázky? Na tuto otázku odpověz až jako na poslední otázku ano, chci zůstat anonymní

Více

část sedmá Silvestrovský výlet

část sedmá Silvestrovský výlet část sedmá Silvestrovský výlet Poslední ministrantská schůzka přinesla ještě jedno překvapení. Štěpán přišel s nápadem, že by mohli vyjet společně na Silvestra na Vysočinu lyžovat. Společně ovšem znamenalo

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Percentilové tabulky. Základní škola (kód školy: AJLU)

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Percentilové tabulky. Základní škola (kód školy: AJLU) ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY Percentilové tabulky Základní škola () Tabulky s výslednými percentily Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a percentilem, kterého vaše

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

fb.com/klubrmosty

fb.com/klubrmosty fb.com/klubrmosty www.r-mosty.cz Vítej v Klubu R-Mosty! Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ve věku 10-21 let Možná tu jsi poprvé. Je-li ti mezi 10 a 21 lety, tak tohle všechno už teď tady můžeš získat!

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 SLOVO ÚVODEM Je tady průběh dalšího týdne a s ním přichází i náš bulvár. Opět jsme si pro Vás připravili drby z našich Vávrovických hasičských řad a nově i slibovaný

Více

T: Asi první věc, která by mě zajímala, je, co Tě napadne, když se řekne Já?

T: Asi první věc, která by mě zajímala, je, co Tě napadne, když se řekne Já? Káťa: Věk: 22 Nejvyšší dosažené vzdělání: střední Obor studia: FF Anglický jazyk a literatura FSPS Regenerace a výživa ve sportu Jak dlouho se věnuji tanci: 5 let Jak často trénuji: 4x týdně Dosažená třída

Více

Kategorie vytvořené na základě RVP a projektu Evaluace inf. gramotnosti žáků ZŠ.

Kategorie vytvořené na základě RVP a projektu Evaluace inf. gramotnosti žáků ZŠ. Specialista Profík Objevitel Průzkumník Začátečník Kategorie vytvořené na základě RVP a projektu Evaluace inf. gramotnosti žáků ZŠ. Dovednost řešit problémy žák teprve získává, zatím neumí řešit bez pomoci

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

VZ2017 ČASP 5R ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE. Jakub Kvasnička. Třída: 5.třída

VZ2017 ČASP 5R ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE. Jakub Kvasnička. Třída: 5.třída Výsledky testu Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/2017 5. a 9. ročník ZŠ Školní rok 2016/2017 VZ2017 ČASP 5R ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE Jakub Kvasnička Třída: 5.třída Základní škola a mateřská škola, Praskačka,

Více

VZ2017 matematika 5R MATEMATIKA. Jan Strnad. Třída: 5.třída

VZ2017 matematika 5R MATEMATIKA. Jan Strnad. Třída: 5.třída Výsledky testu Výběrové zjišťování výsledků žáků 2016/2017 5. a 9. ročník ZŠ Školní rok 2016/2017 VZ2017 matematika 5R MATEMATIKA Jan Strnad Třída: 5.třída Základní škola a mateřská škola, Praskačka, okres

Více

JAK PŘEKONAT STRACH?

JAK PŘEKONAT STRACH? JAK PŘEKONAT STRACH? Traceuři tuto otázku řeší stále a pořád. Zejména když člověk začíná, je překonávání strachu na denním pořádku a pokud se chceš zlepšovat, musíš najít cestu, jak ho překonat. Kdy už

Více

POZITIVNÍ KOMUNIKACE. Zásady věcné argumentace aneb jak obhájit svůj názor:

POZITIVNÍ KOMUNIKACE. Zásady věcné argumentace aneb jak obhájit svůj názor: POZITIVNÍ KOMUNIKACE Zásady věcné argumentace aneb jak obhájit svůj názor: neurážet druhé dovolit druhé straně vyjádřit se nemluvit sprostě mluvit stručně a jasně říkat pravdu stát si za svým názorem věřit

Více

Stigma základního vzdělání?

Stigma základního vzdělání? Stigma základního vzdělání? Lenka Hloušková XII. ročník česko-slovenské konference s mezinárodní účastí Kvalitativní přístup a metody ve vědách o člověku, 2013 Hranice normality Charakteristika výzkumného

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY Percentilové tabulky ZŠ 2018/2019 Základní škola, Liberec, Broumovská 847/7, příspěvková organizace () Tabulky s výslednými y Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy

Více

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně škola žáci 1. stupně Zaškrtni nejvíce 3 předměty, které patří mezi tvé oblíbené: cizí jazyk 35 % 23 % vlastivěda 8 % 17 % tělesná výchova 60 % 73 % pracovní činnosti 28 % 8 % Zaškrtni nejvíce 3 předměty,

Více

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Pár fotek ve fotogalerii. Myslím kluci, že poslední turnaj sezóny si užilo jen Béčko. S Ačkem to byla chyba, že jsme ho tam

Více

meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_ indd :42:36

meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_ indd :42:36 meander MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_06092016.indd 3 06.09.2016 11:42:36 MEANDER_Maaičin_deníček_BLOK_06092016.indd 4 06.09.2016 11:42:36 MYSLÍŠ, ŽE SI MOJE KAMARÁDKY PŘEDSTAVUJÍ, ŽE SE MNOU MAJÍ SEX?

Více

Rozhovory. 1. Jak se dneska cítíš, jak ses cítila večer, jak jsi dneska spala? 2. Cítíš nervozitu vždycky před zápasem? Už i večer, než jdeš spát?

Rozhovory. 1. Jak se dneska cítíš, jak ses cítila večer, jak jsi dneska spala? 2. Cítíš nervozitu vždycky před zápasem? Už i večer, než jdeš spát? Příloha č. 3 Rozhovory Hráčka č. 6 1. Jak se dneska cítíš, jak ses cítila večer, jak jsi dneska spala? H6: Já jsem se moc nevyspala, protože jsem byla strašně ve stresu, že něco zkazím. A ještě jsme dneska

Více

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma:

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma: PŘÍLOHY Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice Dotazník k bakalářské práci na téma: Programy primární prevence a jejich vliv na žáky základních škol. Ve městě Litoměřice Milí žáci,

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti

Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti nápomocná při tvé cestě. Hodně štěstí! Marek Gerlich

Více

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ OD PODZIMU 2005

ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ OD PODZIMU 2005 Žáci - první stupeň Zaškrtni všechno, čeho se bojíš: starších spolužáků + Zaškrtni nejvíce 3 předměty, které patří mezi tvé oblíbené: český jazyk + vlastivěda - přírodověda - hudební výchova + pracovní

Více

Asistenční služba sv. Rafaela Diecézní charita Brno

Asistenční služba sv. Rafaela Diecézní charita Brno Co to je osobní asistence? Diecézní charita Brno Příručka pro zájemce o službu osobní asistence OSOBNÍ ASISTENCE je služba, která pomáhá, když někdo potřebuje pomoc. Pomáhá každý den, pomáhá u člověka

Více

O pracovní rehabilitaci

O pracovní rehabilitaci ÚŘAD PRÁCE O pracovní rehabilitaci Těžké slovo: pracovní rehabilitace Když je člověk osobou se zdravotním postižením, mám právo na pracovní rehabilitaci. Pracovní rehabilitace je služba úřadu práce. Pomůže

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

SÍLA PARTNERSTVÍ ŽENA JE LÁSKA

SÍLA PARTNERSTVÍ ŽENA JE LÁSKA SÍLA PARTNERSTVÍ ŽENA JE LÁSKA Jsi úžasná a skvělá. A já jsem naplněná a šťastná. Všechno, co dělám, má tím, že jsi tu se mnou, smysl. Děkuju ti! Vrátím ti tvou důvěru několikanásobně. A věřím, že ji mezi

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Seznam projektů nadačního fondu SRDCE NA DLANI 2018

Seznam projektů nadačního fondu SRDCE NA DLANI 2018 Seznam projektů nadačního fondu SRDCE NA DLANI 2018 Jaké projekty nadační fond Srdce na dlani pro děti z dětských domovů organizuje? Motivační program Stipendium Prázdninové praxe Pedagogicko psychologická

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče. Příloha č. 2 : Dotazník pro děti. Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče. Příloha č. 2 : Dotazník pro děti. Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče Příloha č. 2 : Dotazník pro děti Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi Příloha č. 4 : Žádost o souhlas s vyplněním dotazníku Příloha č. 1 - Dotazník

Více

Přílohy: Příloha č.1. Struktura otázek Příloha č. 2. Ukázka přepisu rozhovoru. Příloha č.1:

Přílohy: Příloha č.1. Struktura otázek Příloha č. 2. Ukázka přepisu rozhovoru. Příloha č.1: Přílohy: Příloha č.1. Struktura otázek Příloha č. 2. Ukázka přepisu rozhovoru Příloha č.1: Otázky rozhovoru: Způsoby hledání partnera v mladší dospělosti (ZVO): Jakými způsoby hledají osoby v mladší dospělosti

Více

Jak získat reference, které prodávají

Jak získat reference, které prodávají Jak získat reference, které prodávají Dovolte spokojeným zákazníkům, aby Vám přivedli další klienty Publikace je chráněna autorským právem 1 Obsah Jak získat nové doporučení str. 3 Překážky v získávání

Více

Ve dne: podpis. http://yearcompass.com/cz. http://yearcompass.com/shop

Ve dne: podpis. http://yearcompass.com/cz. http://yearcompass.com/shop Věřím, že tento rok se může všechno povést Ve dne: rok před podpis tebou Bylo vyrobeno spolupracovníky YearCompass a dobrovolníky Invisible University International. Békéssy László, Freisinger Ádám, Gyebnár

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY. Termín dotazníkového šetření: duben Škola: 2.základní škola Příkrá 67, Sedlčany

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY. Termín dotazníkového šetření: duben Škola: 2.základní škola Příkrá 67, Sedlčany Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Termín dotazníkového šetření: duben 2012 Škola: 2.základní škola Příkrá 67, 26401 Sedlčany Tridach00 trida ucitel pocet třída třídní učitel počet žáků

Více

Tvoje cesta k úspěchu. Raději budu vydělávat 1% díky práci 100 lidi, než 100% díky své vlastní práce

Tvoje cesta k úspěchu. Raději budu vydělávat 1% díky práci 100 lidi, než 100% díky své vlastní práce Marketingový plán Tvoje cesta k úspěchu Raději budu vydělávat 1% díky práci 100 lidi, než 100% díky své vlastní práce 1) 3 způsoby jak vydělat z - Kupuješ pro sebe, používáš výrobky: Šetříš na marži -

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. Chodíš do školy rád(a)? Vyber jednu odpověď. A) Do školy chodím hodně rád(a). B) Do školy chodím rád(a)

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková v loňském roce jsem se zúčastnila projektu "ŠANCE PRO DĚČÍNSKO", který měl zvýšit možnosti mého uplatnění na trhu práce. Po úspěšném ukončení dvou vzdělávacích modulů tohoto projektu jsem získala certifikáty

Více

DIOT1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0%

DIOT1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0% škola žáci. stupně V tabulce jsou zahrnuty pouze ty položky, u nichž došlo k více než 5 procentní změně v názorech respondentů v daném roce proti současnému (206) šetření. Pohledem do grafů Zaškrtni všechno,

Více

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-27 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 5 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

ODVAHU! Knížka o přežití. Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice

ODVAHU! Knížka o přežití. Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice Dr. med. Claudia Croos-Müller ODVAHU! Knížka o přežití Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice 12 a ½ cvičení pro okamžitou pomoc pro získání klidu a odvahy V této knize najdeš následující cvičení:

Více

Příloha č. 1: Seznam otázek k polostrukturovanému rozhovoru. Víš, jakou máš SPU ( jak se jmenuje? Co způsobuje?)?

Příloha č. 1: Seznam otázek k polostrukturovanému rozhovoru. Víš, jakou máš SPU ( jak se jmenuje? Co způsobuje?)? Příloha č. 1: Seznam otázek k polostrukturovanému rozhovoru 1)představení Jak se jmenuješ? Kolik ti je let? Jak dlouho chodíš do téhle třídy? 2) SPU Víš, proč chodíš do téhle třídy? Víš, jakou máš SPU

Více

Test Enneagramového typu

Test Enneagramového typu Test Enneagramového typu Pokud možno odpovědi směřuj k realitě, ne k představě o sobě. Tento test není směřován na "vítězství", je směřován na poznání sám sebe. Pokud ve svém životě, pracuješ sám se sebou

Více

Asertivita 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA

Asertivita 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA Kaţdý má právo mít a vyjádřit své vlastní názory, jeţ se mohou lišit od ostatních lidí. Má právo být vyslechnut a brán váţně. Můţe s námi nesouhlasit. Má právo vyjádřit hněv, přiznat

Více

Téma: žák se seznamuje s úryvky knihy Kuky se vrací, odpovídá na otázky k textu, luští

Téma: žák se seznamuje s úryvky knihy Kuky se vrací, odpovídá na otázky k textu, luští VY_12_INOVACE_číslo přílohy 1_ČJ_5B_26 Úvodní část seznámení s cílem hodiny -kniha Kuky se vrací Svěrák Jan Hlavní část čtení s porozuměním, vlastní zpracování otázek, luštění křížovek Závěrečná část zpětná

Více

Soused konečně otevřel dveře a řekl, aby byl zticha a nebudil mu děti: Dám ti třeba i dva chleby, jen rychle zase jdi!

Soused konečně otevřel dveře a řekl, aby byl zticha a nebudil mu děti: Dám ti třeba i dva chleby, jen rychle zase jdi! JEŽÍŠ UČITEL Když začal Ježíš kázat, učil lidi, co mají dělat, aby byli dobří, a aby jim za to Pán Bůh žehnal. Říkal lidem: Máte v nebi dobrého Otce. Mějte ho rádi a takto se k němu modlete: Otče náš,

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Můj milý deníčku Moje džíny jsou fakt děsný

Můj milý deníčku Moje džíny jsou fakt děsný Můj milý deníčku Moje džíny jsou fakt děsný také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Můj milý deníčku Moje džíny jsou fakt děsný e-kniha Copyright Fragment, 2013 Všechna práva

Více

G A M A J A G A M A J A Č.4, ROČNÍK 10, ŠK. ROK 2010/2011. Co si přečtete??? A-PDF Merger DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark

G A M A J A G A M A J A Č.4, ROČNÍK 10, ŠK. ROK 2010/2011. Co si přečtete??? A-PDF Merger DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark -PDF erger DEO : Purchase from www.-pdf.com to remove the watermark ČSOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOV YNÁZI Č.4, ROČNÍK 10, ŠK. ROK 2010/2011 Co si přečtete??? ČTĚTE NÁS!!! Vánoční koncert 2010 Kristýna

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 U následujících 12 tvrzení o vaší škole vyber, do jaké míry s nimi souhlasíš. 1. Výuka je u nás ve škole

Více

Koučovací karty. a další nástroje používané v koučování

Koučovací karty. a další nástroje používané v koučování Koučovací karty a další nástroje používané v koučování Termín koučování 1556 v angličtině Coaching = poskytování poučení, rad a instruování 1885 koučování v oblasti sportu 1976 Timothy Gallwey, ze sportu

Více

CGST1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0%

CGST1. ZMĚNA V NÁZORECH RESPONDENTŮ žáci 1. stupně 0% 0% škola žáci. stupně V tabulce jsou zahrnuty pouze ty položky, u nichž došlo k více než 5 procentní změně v názorech respondentů v daném roce proti současnému (206) šetření. Pohledem do grafů Zaškrtni všechno,

Více

Fantastický Svět Pana Kaňky

Fantastický Svět Pana Kaňky Fantastický Svět Pana Kaňky Adam Nehůdka je chlapec, jenž velmi rád četl knížky. Doma a ve škole se mu nikdy nic nedařilo, a tak byl poslán do Akademie pana Kaňky. Chodili tam chlapci, jejichž jména začínala

Více

Konstruktivní hádka. Mgr. Jan Haase

Konstruktivní hádka. Mgr. Jan Haase Konstruktivní hádka Mgr. Jan Haase Destruktivní hádka Cílem je v tomto případě - vítězství, urážka, porážka, zesměšnění, posílení ega Chceme si vybít na partnerovi zlost ze šéfa v práci apod. Používání

Více

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ. MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ.  MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI 3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI Jak být spokojeným rodičem 1 Jak neopakovat chyby svých rodičů? Které to nejčastěji jsou? Jak

Více

... Jak kohouti obarvili svět pracovní listy 2. stupeň...

... Jak kohouti obarvili svět pracovní listy 2. stupeň... ... Jak kohouti obarvili svět pracovní listy 2. stupeň... Právo má právo má právo má právo má právo na všechno kopnout do holeně do ledvin srazit pěstí na ulici zavřít kohokoliv jen tak ze zvůle držet

Více

Lenka, 20 let, studuje učitelství pro střední školu v Brně. Na chatu pracuje tři měsíce. Délka rozhovoru: 36 minut.

Lenka, 20 let, studuje učitelství pro střední školu v Brně. Na chatu pracuje tři měsíce. Délka rozhovoru: 36 minut. Lenka, 20 let, studuje učitelství pro střední školu v Brně. Na chatu pracuje tři měsíce. Délka rozhovoru: 36 minut. T: Tak já se tě nejdřív zeptám, jak dlouho pracuješ na chatu? L: Tři měsíce to teďka

Více

Název školy: 2. Znáš ve svém okolí někoho, kdo šikanuje jiné děti? a) ano b) ne

Název školy: 2. Znáš ve svém okolí někoho, kdo šikanuje jiné děti? a) ano b) ne PŘÍLOHA č. 1 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY Název školy: Třída: Jsem: chlapec - dívka 1. Co podle tebe znamená výraz šikana? a) opakované posmívání a zesměšňování b) bití c) braní a poškozování věcí d) vymáhání věcí

Více

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí?

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí? Scénář Otázka: Jak jste prožil své mládí? Pan Hylena: Bylo to takový zajímavý, teda, opravdu a jde o to, že nás bylo 8 dětí doma. Já jsem prostřední. Narodil jsem se v Křivsoudově, 45. A potom jsme se

Více

PŘÍLOHY Příloha č. 1: Přehled respondentů (textový dokument)

PŘÍLOHY Příloha č. 1: Přehled respondentů (textový dokument) SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Přehled respondentů (textový dokument) Příloha č. 2: Návod k rozhovoru (textový dokument) Příloha č. 3: Informovaný souhlas s rozhovorem (textový dokument) PŘÍLOHY Příloha č.

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Rozhovor - Julja Tazatel Strašně moc bych ti chtěla poděkovat za to, že jsi našla čas pro náš rozhovor a že tady můžeme teď společně si popovídat o

Rozhovor - Julja Tazatel Strašně moc bych ti chtěla poděkovat za to, že jsi našla čas pro náš rozhovor a že tady můžeme teď společně si popovídat o Rozhovor - Julja Strašně moc bych ti chtěla poděkovat za to, že jsi našla čas pro náš rozhovor a že tady můžeme teď společně si popovídat o tom, jak jsi ty prožila kulturní šok. Na začátek bych ti chtěla

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/21.O288 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_57 Jméno autora: Pischová Třída/ročník: PVS 1

Více

VÝSTUPY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (ČERVEN-ZÁŘÍ 2010) Dotazníky pro děti Dotazníky pro 15+ Dotazníky pro učitele Dotazníky pro vedoucí

VÝSTUPY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (ČERVEN-ZÁŘÍ 2010) Dotazníky pro děti Dotazníky pro 15+ Dotazníky pro učitele Dotazníky pro vedoucí VÝSTUPY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (ČERVEN-ZÁŘÍ 2010) Dotazníky pro děti Dotazníky pro 15+ Dotazníky pro učitele Dotazníky pro vedoucí Dotazníky pro děti celkem 3 625 dotazníků různé věkové skupiny (od 5 do

Více

Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy

Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Název lekce (téma) Společné kreslení Časový rozsah lekce 2 vyučovací hodiny Věková skupina (ročník) 6. - 9. ročník

Více

ČÍSLO PROJEKTU: Anotace: prověrka ze zájmen druhy, pravopis koncovek kontrola

ČÍSLO PROJEKTU: Anotace: prověrka ze zájmen druhy, pravopis koncovek kontrola NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: TÉMA: ČÍSLO PROJEKTU: Základní škola a Mateřská škola Jakubčovice nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace Mgr. Lenka Šrámková VY_12_INOVACE_1.1.36.5._ČJ zájmena druhy,

Více

KAMARÁDI V OLOMOUCI. Beneš Petr Kotasová Hana Kubičný Lukáš Man Lukáš Petrůjová Tereza Vacková Kristýna Varga Jan Wzatková Kateřina Zedníková Karolína

KAMARÁDI V OLOMOUCI. Beneš Petr Kotasová Hana Kubičný Lukáš Man Lukáš Petrůjová Tereza Vacková Kristýna Varga Jan Wzatková Kateřina Zedníková Karolína KAMARÁDI V OLOMOUCI MPV4 Olomouc, 29.11.2012 Beneš Petr Kotasová Hana Kubičný Lukáš Man Lukáš Petrůjová Tereza Vacková Kristýna Varga Jan Wzatková Kateřina Zedníková Karolína 1 A takto náš výzkum začal

Více

matematika český jazyk chování cizí jazyk AJ NJ jiný (který)

matematika český jazyk chování cizí jazyk AJ NJ jiný (který) Příloha č. 1 Dotazník Tato verze dotazníku byla určena pro chlapce. Verze pro děvčata má zaměněná jména a komiksový obrázek, který je na konci této přílohy. Ahoj, tento dotazník je část mé práce, ve které

Více

zuzana skřičková a me m nt n o t ri r n i g

zuzana skřičková a me m nt n o t ri r n i g zuzana skřičková a mentoring to jsem já, zuzana skřičková Se svoji rodinou bydlím v Česticích, v malé vesnici poblíž Rychnova nad Kněžnou. Bydlím tu odjakživa. I když v různých etapách života byste mě

Více

PŘÍLOHY Seznam příloh:

PŘÍLOHY Seznam příloh: PŘÍLOHY Seznam příloh: 1. Scénář fokusových skupin s žáky 2. Pokyny k transkripci fokusových skupin 3. Přepisy fokusových skupin 4. Dotazník pro žáky 1. a 2. ročníků základních škol 5. Dotazník pro rodiče

Více

Velké a malé příběhy moderních dějin

Velké a malé příběhy moderních dějin Gabriela Juříčková Zpovídaní mé babičky Boženy Žižkové, narozené v roce 1939 Autorka: Gabriela Juříčková Už by nechtěla vrátit komunisty, přitom všude jinde pořád slyším, jak prý tehdy bylo líp. Datum

Více

Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW

Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW Role kouče Každý kouč by se měl snažil odemknout potenciál ostatních. Model GROW přináší jednoduchý návod, jak

Více

NOVÝ ROK Nový začátek, nový život

NOVÝ ROK Nový začátek, nový život NOVÝ ROK 2019 Nový začátek, nový život PRVNÍ KROK OHLÉDNOUT SE, UZAVŘÍT STARÉ A PŘIVÍTAT NOVÉ - NAPIŠTE Co jste prožili Čeho jste dosáhli Za co jste vděční Co je v mém životě nyní jinak, než před rokem

Více

ChatBot - Povídací robot

ChatBot - Povídací robot Scratch 1 ChatBot - Povídací robot Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro

Více