VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2006-2007"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK

2 Obsah ÚVOD... 2 CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE... 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE ŠKOLSKÉ ORGANIZACE... 2 POSLÁNÍ ORGANIZACE... 2 FORMY ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ... 3 DLOUHODOBÉ CÍLE A ÚKOLY DDM... 3 DLOUHODOBÉ CÍLE A ÚKOLY STANOVENÉ V ROČNÍM PLÁNU... 3 OBECNÉ CÍLE A ÚKOLY STANOVENÉ V ROČNÍM PLÁNU PRO ŠKOLNÍ ROK VLASTNÍ ČINNOST DDM ULITA VE ŠKOLNÍM ROCE CÍLOVÉ SKUPINY ZÁJMOVÝCH ČINNOSTÍ ULITY VE ŠKOLNÍM ROCE :... 5 PERSONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ ČINNOSTÍ VE ŠKOLNÍM ROCE ŘÍDÍCÍ ČINNOST VE SLEDOVANÉM OBDOBÍ... 6 ZÁJMOVÁ ČINNOST PŘÍLEŽITOSTNÁ A SPONTÁNNÍ... 7 ZVLÁŠŤ VÝUKOVÉ PROGRAMY PRO ŠKOLY Z PŘÍLEŽITOSTNÝCH ČINNOSTÍ... 8 PRAVIDELNÁ VÝCHOVNÁ, VZDĚLÁVACÍ A ZÁJMOVÁ ČINNOST... 9 TÁBOROVÁ ČINNOST A VÍCEDENNÍ POBYTOVÉ AKCE OSVĚTOVÁ ČINNOST DOPLŇKOVÁ ČINNOST SPOLUPRÁCE S JINÝMI ZAŘÍZENÍMI, ORGANIZACEMI A OSOBAMI PROPAGAČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST EKONOMICKÉ ZAJIŠTĚNÍ ČINNOSTI FINANČNÍ ZPRÁVA ZA ROK ÚDAJE O KONTROLÁCH PODĚKOVÁNÍ SPONZORŮM A SPOLUPRACOVNÍKŮM Strana 1 (celkem 15)

3 Úvod Charakteristika organizace Dům dětí a mládeže Ulita Broumov (dále také jen DDM nebo Ulita) je příspěvková organizace (právnická osoba) vykonávající činnost školské organizace podle 111 Zákona 561/2004 Sb. Školský zákon a Vyhlášky 74/2005 Sb. - Vyhláška o zájmovém vzdělávání. DDM Ulita je typem střediska volného času, které uskutečňuje svoji činnost ve více oblastech zájmového vzdělávání. Základní údaje školské organizace Název organizace: Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod Logo Adresa: Broumov, Komenského 245 Identifikační číslo organizace: Zřizovatel: Město Broumov, Třída Masarykova 239, Broumov DDM Ulita je organizace zařazená v Síti škol a školských zařízení. Ředitel v hodnoceném období: Bc. Miroslav Frömmel Kontakty: ulita@worldmail.cz, tel , IZO: IZO ředitelství: DDM Ulita vykonává činnost školské organizace na těchto místech: Broumov, Komenského 245 Teplice nad Metují, Rooseveltova 106 Broumov, Pionýrská (SKATEPARK) Poslání organizace Posláním Ulity je uskutečňovat zájmové vzdělávání a další činnosti ve stanovených oblastech svého působení. Kvalitní a širokou nabídkou aktivit pro děti, mládež a dospělé přispívat k aktivnímu a smysluplnému trávení volného času, plnit funkci primární prevence sociálně patologických jevů. Strana 2 (celkem 15)

4 Formy zájmového vzdělávání Zájmové vzdělávání uskutečňuje DDM Ulita těmito formami: a) příležitostnou výchovnou, vzdělávací, zájmovou a tématickou rekreační činností nespojenou s pobytem mimo místo, kde DDM Ulita vykonává činnost školského zařízení pro zájmové vzdělávání, b) pravidelnou výchovnou, vzdělávací a zájmovou činností, c) táborovou činností a další činností spojenou s pobytem mimo místo, kde DDM Ulita vykonává činnost školského zařízení pro zájmové vzdělávání, d) osvětovou činností včetně shromažďování a poskytování informací pro děti, žáky a studenty, popřípadě i další osoby a vedení k prevenci sociálně patologických jevů, e) individuální prací, zejména vytvářením podmínek pro rozvoj nadání dětí, žáků a studentů, nebo f) využitím otevřené nabídky spontánních činností. Dlouhodobé cíle a úkoly DDM Obecné úkoly a rámcové cíle organizace jsou stanoveny ve Školním vzdělávacím programu (dále také ŠVP). ŠVP je kurikulární dokument organizace, podle něhož se uskutečňuje zájmové vzdělávání a další činnosti v DDM Ulita. Dílčí a konkrétní cíle a z nich vyplývající úkoly jsou stanoveny pro jednotlivé činnosti v pedagogické dokumentaci, především v Ročním plánu, Deníku pravidelné zájmové činnosti a v Záznamu příležitostné a pobytové akce. Dlouhodobé cíle a úkoly stanovené v ročním plánu pružně přizpůsobovat nabídku činností poptávce a reagovat na nové trendy v oblasti naplňování volného času pružně reagovat na potřeby klientů všech cílových skupin respektovat proměnlivost dětských zájmů a umožňovat účast na vybraných činnostech zájmových útvarů i volně příchozím zájemcům (nečlenům) vytvářet podmínky pro spontánní činnosti ve volném čase zkoušet různé nové formy a náměty i s tím rizikem, že se ukáží jako neprůchodné a dále nerealizovatelné vést účastníky k vymýšlení a plánování další činnosti ve prospěch sebe a skupiny, ale i pro rozvoj celé obce nebát se opouštět zavedené způsoby a formy práce, neuzavírat se ani módním trendům Strana 3 (celkem 15)

5 cíleně vytvářet tým pedagogů a odborníků na volný čas, kteří jsou kreativní, znají různorodé formy práce, umějí je využívat a rozvíjet získávat široký okruh schopných spolupracovníků stát se pracovním a informačním uzlem (centrem) volnočasového dění v obci, rozšiřovat informační servis pro mladé a metodickou a vzdělávací činnost pro ostatní pracovníky zabývající se problematikou volného času Obecné cíle a úkoly stanovené v ročním plánu pro školní rok naplňovat poslání Ulity ve všech oblastech činnosti zaměřit se na kvalitu všech nabízených činností od přípravy až po důsledné vyhodnocení, dokumentaci a prezentaci trvale pracovat na public relation a image Ulity vytvářet podmínky pro větší zapojení mládeže od 15 let do činnosti Ulity a to nejen jako účastníci, ale i jako dobrovolníci a placení spolupracovníci nabízet zajímavé aktivity pro rodiny s dětmi nabídnout zájmovou činnost pro děti, které vyžadují zvláštní péči (tj. děti z dětského domova, zvláštní školy, romské děti atd. vytvářet prostor pro spontánní aktivity SKATEPARK, jednorázové otevřené akce, klubové činnosti, prostor zahrady u Ulity, případně další zvyšování profesionální úrovně jednotlivých pracovníků (individuální vzdělávací plány) u vzdělávání interních i externích pracovníků Ulity klást důraz nejen na odborný, ale i na osobnostní růst kvalitní propagace kombinace několika způsobů propagace, včetně elektronické stále aktuální nabídka na internetových stránkách spolupráce s občanskými sdruženími a dalšími organizacemi, které vyvíjejí činnost nejen v oblasti volného času Vlastní činnost DDM Ulita ve školním roce Ve školním roce jsme se snažili dosáhnout stanovených cílů a plnit vytčené úkoly, což se nám úspěšně podařilo. Část úspěšné činnosti je patrna ze sledovaných statistických údajů, které uvádíme níže v následujících částech zprávy. Nabídka činností byla opět s širší a pestřejší než v předešlém roce. A to v průběhu celého roku, od začátku září, do konce srpna. Kromě pravidelných aktivit, které se konají v pracovních dnech a o víkendech, jsme nabídli i činnosti o prázdninách, jarních i hlavních letních, o svátcích. Strana 4 (celkem 15)

6 Cílové skupiny zájmových činností Ulity ve školním roce : děti mateřských škol ( 3 6 let) děti základních škol ( 6 15 let) mládež (15 18) dospělí rodiče s dětmi Zvlášť jsme se zaměřili na skupinu let, kde se nám s úspěchem daří nabízet především otevřené činnosti. Také zdárně zapojujeme příslušníky této věkové skupiny jako placené a dobrovolné spolupracovníky. Velký zájem je také o činnosti pro rodiče s dětmi, o čemž svědčí naplněné kluby maminek a široká účast na akcích určených této cílové skupině. Personální zajištění činností ve školním roce Zájmové vzdělávání je realizováno interními a externími pedagogickými pracovníky. Technické zajištění činností je zabezpečeno technicko-hospodářskými pracovníky, rovněž interními i externími. Veškerou činnost organizace tedy zajišťují 4 pedagogičtí pracovníci, včetně ředitele (všichni úvazek 1,0), účetní (úvazek 0,75), pokladní (úvazek 0,25), uklízečka (úvazek1,0) a školníksprávce (úvazek 1,0). Všechny ostatní činnosti, které nepokryjí tito pracovníci jsou zajišťovány externími pracovníky, kterých bývá v průběhu školního roku více než 60. Přehled personálního zajištění Interní pracovníci Počet osob Celková výše úvazku pedagogičtí pracovníci 4 * 4 * TH pracovníci 4 3 CELKEM 8 7 *včetně ředitele Strana 5 (celkem 15)

7 Externí pracovníci Počet osob Přepočtená výše úvazku pedagogičtí pracovníci pravidelná činnost 44 4,13 pedagog. prac. akce a tábory 12 jednorázové činnosti TH pracovníci 8 1,81 CELKEM 64 5,94 * * u jednorázových činností není úvazek počítán (dohoda o provedení práce) Celkem externí pracovníci odpracovali v Ulitě při zájmovém vzdělávání hodin. Řídící činnost ve sledovaném období Činnost organizace je řízena na základě platné legislativy a vnitřních směrnic, které vydává ředitel. V tomto školním roce jsme přešli na vícestupňový způsob řízení organizace, kdy došlo především k rozdělení kompetencí vedoucím pedagogům. Interní pedagogičtí pracovníci jsou vedoucími pracovníky a jsou individuelně zodpovědní za úsek zájmových činností od přípravy, přes realizaci, až po vyhodnocení. Struktura organizace: EKONOMKA ŘEDITEL VEDOUCÍ PEDAGOG VEDOUCÍ PEDAGOG VEDOUCÍ PEDAGOG POKLADNÍ EXTERNÍ PRACOVNÍCI EXTERNÍ PRACOVNÍCI EXTERNÍ PRACOVNÍCI PROVOZNÍ PRACOVNÍCI, RECEPČNÍ EXTERNÍ PRACOVNÍCI Strana 6 (celkem 15)

8 Zájmová činnost příležitostná a spontánní Jedná se o činnost příležitostnou výchovnou, vzdělávací, zájmovou a tématickou rekreační činnost nespojenou s pobytem mimo místo, kde DDM Ulita vykonává činnost školského zařízení pro zájmové vzdělávání, využitím otevřené nabídky spontánních činností. Ulita připravuje příležitostné akce, z nichž některé se staly již tradičními. Jsou určeny pro děti i širokou veřejnost, jedná se jak o kulturní a společenské akce tak i sportovní a turistické. Na podzim je to např. Drakiáda, Advent v Ulitě, v zimě otevřený Florbalový turnaj, Dětský karneval, na jaře Dny pro Zemi, Zelený čtvrtek, Čarodějnice ve spolupráci s Městem Broumov, Běh do náměstí, v letním období Dětský den a mnohé další. Mezi příležitostné zájmové vzdělávání počítáme také výukové programy pro školní kolektivy. Jsou to programy pro základní, mateřské i zvláštní a speciální školy v době školního vyučování, kterých se účastní celé třídy. Jejich podstatou jsou praktické činnosti volně navazující na výuku ve škole. Děti pracují ve skupinách, kde společně řeší úlohy a učí se komunikovat, obhajovat své názory, rozvíjet vztahy k ostatním. Pracují s různým přírodním materiálem, keramickou hlínou, dřevem aj.. Spontánní činnost je průběžná i jednorázová nabídka aktivit a činností volně a nezávazně přístupných všem zájemcům, bez pevného řádu a časového vymezení a za nepřímého pedagogického působení. Příkladem nabídky spontánních činnosti je provoz počítačové klubovny, která je volně přístupná jak dětem, tak dospělým, herna v recepci a skatepark. U těchto aktivit nelze vždy úplně přesně zaznamenat počet zúčastněných osob a jejich strávený čas, třeba v recepci, některé děti zůstanou třeba jen 15 minut a jiné hodinu, ale i tak můžeme vycházet z určitých průměrných hodnot. Celkem Ulita uspořádala 129 jednorázových akcí z toho bylo 10 spontánních jednorázových aktivit, těchto činností se zúčastnilo celkem osob. Tyto akce a činnosti trvaly celkem 413 h. Pravidelných spontánních aktivit tj. v recepci Ulity, ve skateparku a v počítačové klubovně se celkem zúčastnilo osob a činnosti trvaly celkem hodin. Tabulka pro srovnání s předchozími roky: školní rok počet akcí počet účastníků 1999/ / / / Strana 7 (celkem 15)

9 2003/ /2005 jednorázové /2005 spont. prav Celkem /2006 jednorázové /2006 spont. prav Celkem /2007 jednorázové /2007 spont. prav Celkem Zvlášť výukové programy pro školy z příležitostných činností Ve školním roce jsme nabízeli tyto tematické okruhy: keramika ekologie programy k ročním svátkům Výukové programy pomáhají rozvíjet tvořivost, komunikativní dovednosti, ekologické a environmentální myšlení a jednání, sebeúctu, sebedůvěru a odpovědnost. Ve školním roce bylo uskutečněno 60 programů, kterých se zúčastnilo celkem dětí, programy trvaly celkem 224 hodin. Tabulka pro srovnání s předchozími roky: školní rok počet programů počet účastníků 2001/ / Strana 8 (celkem 15)

10 2003/ / / / Pravidelná výchovná, vzdělávací a zájmová činnost Pravidelná výchovná, vzdělávací a zájmová činnost byla realizována v zájmových kroužcích, klubech, kurzech od poloviny září do poloviny června. V hodnoceném období bylo v činnosti celkem 78 zájmových útvarů, do kterých se v průběhu školního roku zapsalo 862 členů. U počtu zájmových útvarů došlo k navýšení avšak počet členů zapsaných na pravidelnou zájmovou činnost klesl. Tento pokles u pravidelných činností však neznamená úbytek klientů v celkovém pohledu, protože došlo k navýšení účastníků u akcí a spontánních aktivit (které vyhledává především věková kategorie let. Tabulka pro srovnání s předchozími roky: školní rok počet kroužků počet členů 1998/ / / / / / / / / Strana 9 (celkem 15)

11 Složení klientů ve školním roce podle cílových skupin u pravidelných činností: děti mateřských škol ( 3 6 let) 3 % děti základních škol ( 6 15 let) 57 % mládež (15 18) 8,5 % rodiče s dětmi 15 % dospělí 16,5 % Táborová činnost a vícedenní pobytové akce V období prázdnin a školního volna nabízíme nejen tábory ale i vícedenní pobytové akce. Ve školním roce jsme nabídli tři tábory, každý pro jinou cílovou skupinu, tradiční pobyt na horách o jarních prázdninách a další čtyři vícedenní pobytové akce. Táborových a pobytových akcí bylo celkem 8 a zúčastnilo se jich 123 osob. Celkem prázdninové činnosti trvaly 880 hodin. Osvětová činnost Osvětová činnost, včetně vedení k prevenci sociálně patologických jevů, je realizována průběžně. Tyto činnosti jsou evidovány v rámci příležitostných akcí a jedná se především o přednášky a odborné dílny. Jednotliví pedagogové při své činnosti průběžně provádějí osvětovou činnost v oblasti volného času a rekreace. Jsou schopni fundovaně informovat zájemce o oblastech volnočasových aktivit a o nových trendech v oblasti rekreologie. Doplňková činnost Tato činnost se týká především nákupu a prodeje drobného občerstvení pro návštěvníky Ulity a při námi pořádaných akcích. Výtěžek z této činnosti financuje externího pracovníka, který má pedagogický dozor nad dětmi, jenž čekají na kroužek. Informace o doplňkové činnosti jsou součástí finanční zprávy. Spolupráce s jinými zařízeními, organizacemi a osobami Vzhledem k širokému rozsahu činností pro veřejnost musí Ulita programově budovat spolupráci s občanskými sdruženími, neziskovými organizacemi, dalšími institucemi a jednotlivci. Tato spolupráce nám umožňuje realizovat i větší a náročnější projekty. Ulita aktivně spolupracuje s těmito organizacemi a jednotlivci: Agenturou pro rozvoj Broumovska, Radkem Kolářem, Jiřím Klečkou, Jaroslavem Židem, Slovanem Broumov, Českým rybářským svazem, OS Arnika, firmou Global Radio, s dalšími domy dětí v kraji, se základními a mateřskými školami v regionu a v neposlední řadě s Městem Broumov a odbory a složkami Městského úřadu, především s odborem životního prostředí a mnohými dalšími. Strana 10 (celkem 15)

12 Spolupráce se děje prostřednictvím společně pořádaných akcí, metodické i materiální pomoci. Propagační a publikační činnost Do této oblasti spadá vlastní výroba propagačního materiálu (plakáty, letáky, nabídky, brožury), včetně vlastního grafického zpracování. Diky obecnému povědomí o kvalitě naší propagace, nezřídka tvoříme plakáty či jiné materiály i pro organizace a jednotlivce, kteří s námi spolupracují. Také si sami vytváříme pomůcky pro potřebu zájmových útvarů a výuku, dále si sami zajišťujeme výrobu zpěvníčků, nápadníčků, kalendářů apod. Velmi důležitou součástí propagace a komunikace s veřejností jsou pravidelně aktualizované webové stránky, příspěvky do Broumovského zpravodaje, či pravidelné rozesílání aktuálních informací do internetových konferencí nebo přihlášeným zájemcům elektronickou poštou. Ekonomické zajištění činnosti Ulita je příspěvkovou organizací a její rozpočet se tedy skládá z příspěvků a vlastních příjmů. Usilováním o maximální hospodárnost a velmi účelné vynakládání finančních prostředků se nám daří realizovat výše uváděné množství činností. Při přípravách aktivit je kladen důraz na finanční rozvahu. Povinností všech pracovníků je pečovat o majetek a vybavení tak, aby jeho životnost byla co nejdelší. Prostředky na platy zaměstnanců získává Ulita od Královéhradeckého kraje prostřednictvím odboru školství Města Broumova, provozní prostředky na činnost jsou tvořeny z příspěvků zřizovatele, kterým je Město Broumov a z příjmů Ulity, které tvoří úplata za služby od účastníků činností, sponzorské dary a zisk z hospodářské činnosti. Důležitou součástí ekonomického zajištění činnosti jsou grantové a programové příspěvky, proto každý rok podáváme několik žádostí o grantové dotace. Finanční zpráva za rok 2006 Příjmy v tisících Kč Prostředky od zřizovatele celkem 2 922,000 z toho od obce celkem provozní dotace 795,500 z toho od školského odboru celkem mzdová dotace 2 098,000 z toho grant od KÚ 25,000 z toho grant od MÚ 3,500 Prostředky získané vlastní činností celkem 709,517 z toho za kroužky 269,551 z toho za hodinové platby 65,675 z toho za příležitostné akce 139,916 z toho kurzy pro dospělé 5,500 Strana 11 (celkem 15)

13 z toho za skatepark 11,005 z toho za ubytování 27,400 z toho za tábory 190,470 Prostředky získané z hospodářské činnosti 87,956 Příspěvky a dary fyzických a právnických osob 12,000 Ostatní příjmy celkem 15,075 z toho za telefonní hovory 1,810 z toho za materiál 1,310 z toho za úroky 0,096 z toho zúčtování Fondu dlouhodobého majetku 11,859 Příjmy celkem 3 746,548 Výdaje v tisících Kč Investiční výdaje celkem 338,912 ivestice hrazené z vlastních fondů 338,912 poskytnuté investiční prostředky 0,000 Neinvestiční výdaje celkem 3 684,160 Osobní náklady celkem 2 215,528 náklady na platy pracovníků 1 358,000 ostatní osobní náklady (včetně HČ) 284,022 zákonné odvody zdravotního pojištění 138,779 zákonné odvody sociálního pojištění 401,087 Povinné pojištění - spoluúčast 6,480 výdaje na FKSP 27,160 Ostatní provozní náklady celkem 1 468,632 výdaje na učební pomůcky, učebnice 0,000 spotřební materiál 178,466 kancelářské potřeby 31,659 drobný inventář do 500 Kč 70,814 drobný hmotný majetek 85,548 nehmotný majetek 35,530 odborné knihy a časopisy, sbírky zákonů 8,072 pohoštění a dary 0,000 ostatní 15,120 el. energie, plym, voda 147,243 prodané zboží 60,523 oprava a údržba 222,280 cestovné 27,832 služby 561,731 daně a poplatky 2,243 poplatky bankám 11,595 Strana 12 (celkem 15)

14 pojištění majetku 9,976 Výdaje celkem 3 684,160 Hospodářský výsledek 62,388 Údaje o kontrolách V průběhu školního roku provádějí oprávnění pracovníci průběžnou kontrolu jednotlivých činností, pedagogické hospitace, kontroly hospodaření aj. Ve školním roce proběhly v Ulitě celkem 2 kontroly, provedené organizacemi oprávněnými k provádění dalších kontrol. Veřejnosprávní kontrola provedená Městským úřadem Broumov Kontrola s předmětem: hospodaření s veřejnými prostředky ve smyslu 11 odst. 4 písm. a) zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole, v platném znění. Za období od do Výsledek kontroly: - nesoulad mezi účtem 912 FKSP a jeho peněžním účtem zůstatky na účtu 345 Kč a účtu 349 Kč 1,1 omylem zaúčtované částky jsou v hlavní knize k , nebyla provedena dokladová inventura těchto účtů - není vypracována směrnice pro způsob evidence zásob Vytčené chyby byly následně odstraněny. Kontrola pojistného, provádění nemocenského pojištění a plnění úkolů v důchodovém pojištění provedená Okresní správou sociálního zabezpečení v Náchodě Předmětem kontroly bylo ověření správnosti výpočtu pojistného, tj. ověření rozdílu mezi skutečným a vykázaným stavem, plnění úkolů souvisejících s prováděním nemocenského pojištění zaměstnanců. Výsledek kontroly: - bez závad, bez opatření k nápravě Strana 13 (celkem 15)

15 Poděkování sponzorům a spolupracovníkům Závěrem bychom chtěli poděkovat všem spolupracovníkům za jejich zodpovědný a obětavý přístup k realizaci našich aktivit a organizacím a jednotlivcům, kteří nás podporují, protože jsme si vědomi, že bychom nemohli nabízet služby v takovém množství a pestrosti. Proto velmi děkujeme všem, kteří nás jakýmkoliv způsobem podporují, byli to především: Město Broumov Městský úřad OŽP Agentura pro rozvoj Broumovska Masarykova základní škola Broumov Základní škola Hradební Broumov Gymnázium Broumov Global Rádio (Zdeněk Hajpišl) P-Transport Veba a.s., Drogerie - paní Szkoková Drogerie POLLY Elegance Fine Glass Police nad Metují H+K styl HOP IS Instalatérství JEANS MODE (p. Janoušek) KOPE Tomáš Cirkl Jiří Klečka Jaroslav Žid Jiří Žid Radek Kolář Zdeněk Kolář Pivovar Olivětín Servis Černý Tabák paní Peroutková Tabák paní Dostálová Zdravotnické potřeby Pojišťovna ČS PEL MEL, hračky, papír Obec Božanov Pohl Zdeněk Agentura EDA Potraviny Šafář Sklo-porcelán paní Ducháčková Lékárna paní Machová Zlatnictví Martincová, Ducháčová Fontána Knihkupectví JANA Dětský textil paní Hrubá Skrblíkův ráj Železářství pan Šošovička Tabák Marie Štěpánová Fotografie z jednotlivých akcí a činností jsou vystavovány v Ulitě, na našich akcích a nebo si je můžete prohlédnout na našich webových stránkách Strana 14 (celkem 15)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK 2007-2008 Dům dětí a mládeže Ulita Br oumov, okr es Náchod, 550 01 Broum ov VÁŠ PARTNER PRO VOLNÝ ČAS A ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ZÁKLADNÍ INFORMACE O NÁS Kdo jsme? Váš

Více

Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod, 550 01 Broumov VÁŠ PARTNER PRO VOLNÝ ČAS A ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ

Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod, 550 01 Broumov VÁŠ PARTNER PRO VOLNÝ ČAS A ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Z A Š K O L N Í R O K 2 0 0 8-2 0 0 9 Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod, 550 01 Broumov VÁŠ PARTNER PRO VOLNÝ ČAS A ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ZÁKLADNÍ INFORMACE O NÁS Kdo

Více

Z A Š K O L N Í R O K 2 0 0 9-2 0 1 0. Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod, 550 01 Broumov VÁŠ PARTNER PRO VOLNÝ ČAS A ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ

Z A Š K O L N Í R O K 2 0 0 9-2 0 1 0. Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod, 550 01 Broumov VÁŠ PARTNER PRO VOLNÝ ČAS A ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Z A Š K O L N Í R O K 2 0 0 9-2 0 1 0 Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod, 550 01 Broumov VÁŠ PARTNER PRO VOLNÝ ČAS A ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ZÁKLADNÍ INFORMACE O NÁS Kdo

Více

NÍ ZPRÁVA V INNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK

NÍ ZPRÁVA V INNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK 2 0 1 1-2 0 1 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O NÁS Kdo jsme? Váš partner pro volný čas! Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod je právnická osoba, která vykonává činnost

Více

Základní údaje o nás: Právní forma: Adresa: Identifikační číslo organizace: Zřizovatel: Statutární zástupce: Kontakty: IZO: IZO ředitelství:

Základní údaje o nás: Právní forma: Adresa: Identifikační číslo organizace: Zřizovatel: Statutární zástupce: Kontakty: IZO: IZO ředitelství: Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod je právnická osoba, která vykonává činnost školského zařízení pro zájmové vzdělávání podle 111 Zákona 561/2004 Sb. Školský zákon. Jsme zařazeni v rejstříku

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK 2012-2 0 1 3 ZÁKLADNÍ INFORMACE O NÁS Kdo jsme? - Vaše středisko volného času! Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod je právnická osoba, která vykonává

Více

Základní údaje o nás: Právní forma: Adresa: Identifikační číslo organizace: Zřizovatel: Statutární zástupce: Kontakty: IZO: IZO ředitelství:

Základní údaje o nás: Právní forma: Adresa: Identifikační číslo organizace: Zřizovatel: Statutární zástupce: Kontakty: IZO: IZO ředitelství: Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod je právnická osoba, která vykonává činnost školského zařízení pro zájmové vzdělávání podle 111 Zákona 561/2004 Sb. Školský zákon. Jsme zařazeni v rejstříku

Více

74 VYHLÁŠKA ze dne 9. února 2005 o zájmovém vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

2005/74 Sb. Vyhláška o zájmovém vzdělávání. Vyhláška o zájmovém vzdělávání

2005/74 Sb. Vyhláška o zájmovém vzdělávání. Vyhláška o zájmovém vzdělávání 2005/74 Sb. Vyhláška o zájmovém vzdělávání 74/2005 Vyhláška o zájmovém vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 109/2011 Sb., č. 279/2012 Sb. a č. 197/2016 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99. Adresa: Valdštejnovo nám. 99, Jičín

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99. Adresa: Valdštejnovo nám. 99, Jičín Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99 Adresa: Valdštejnovo nám. 99, 506 01 Jičín Identifikátor školského zařízení:

Více

Vyhláška č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání

Vyhláška č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání Vyhláška č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání Ve znění poslední změny vyhláškou č. 279/2012 Sb., s účinností dnem 31. srpna 2012. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112, 121 odst.

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Dům dětí a mládeže Bludiště Chodov okres Sokolov, příspěvková organizace Husova 263 357 35 Chodov, okr Sokolov IČO: 709 76 350 Tel: 352 352 280-1, 602 944 989 e-mail: ddm-chodov@mybox.cz www:ddmchodov.cz

Více

74/2005 Sb. VYHLÁŠKA

74/2005 Sb. VYHLÁŠKA 74/2005 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ze dne 9. února 2005 o zájmovém vzdělávání ve znění vyhlášky č. 109/2011 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ŠKOLNÍ ROK 2013-2 0 1 4 ZÁKLADNÍ INFORMACE O NÁS Kdo jsme? - Vaše středisko volného času! Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod je právnická osoba, která vykonává

Více

DDM ULITA BROUMOV Směrnice 2/2-9-2007. Článek 1 Úvodní ustanovení

DDM ULITA BROUMOV Směrnice 2/2-9-2007. Článek 1 Úvodní ustanovení V N I TŘNÍ Ř Á D Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1 Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Ulita Broumov, Komenského 245, 550 01 Broumov (dále jen DDM nebo Ulita) vydává ředitel na základě 30 Zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

Název a adresa právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení: Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace

Název a adresa právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení: Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace Školní vzdělávací program školního klubu ZŠ Bečov Školní vzdělávací program školního klubu je v souladu se zákonem č.561/2004 Sb. 28 ods.1. Formuluje konkrétní cíle vzdělávání i jeho obsah, navrhuje odpovídající

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření za rok 2015 Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Obsah: 1. Přehled příjmů za r. 2015 str. 3 2. Výdaje od KÚ Moravskoslezského

Více

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne

Organizační řád. Směrnice číslo 1 organizace. verze ze dne Organizační řád Směrnice číslo 1 organizace verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Předpis Organizační řád Forma nařízení Vnitřní směrnice Číslo 27 Verze 2018.1 ze dne 5. 10. 2018 Tato verze ruší předpis tentýž

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa : Chodovská 236,

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 112 103/99-11126 Signatura: ak1ls202 Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava Okresní pracoviště Havlíčkův Brod INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zařízení: Junior - dům dětí a mládeže,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

Školní vzdělávací program Domu dětí a mládeže Hradec Králové

Školní vzdělávací program Domu dětí a mládeže Hradec Králové Školní vzdělávací program Domu dětí a mládeže Hradec Králové 1 Obsah: 1. Identifikační údaje a. Základní údaje organizace b. Charakteristika organizace 2. Cíle zájmového vzdělávání 3. Délka a časový plán

Více

Základní údaje o nás: Právní forma: Adresa: Identifikační číslo organizace: Zřizovatel: Statutární zástupce: Kontakty: IZO: IZO ředitelství:

Základní údaje o nás: Právní forma: Adresa: Identifikační číslo organizace: Zřizovatel: Statutární zástupce: Kontakty: IZO: IZO ředitelství: Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod je právnická osoba, která vykonává činnost školského zařízení pro zájmové vzdělávání podle 111 Zákona 561/2004 Sb. Školský zákon. Jsme zařazeni v rejstříku

Více

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 2014-2018 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI Název: Dům dětí a mládeže Český Krumlov Adresa 1): Linecká 67, 381 01 Český Krumlov centrální pracoviště

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Úvodní ustanovení

VNITŘNÍ ŘÁD. Úvodní ustanovení VNITŘNÍ ŘÁD 1 Úvodní ustanovení Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí(dále jen DDM) vydává ředitel organizace na základě 30 zákona číslo 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2016 7 Dům dětí a mládeže Nová Role, příspěvková organizace Adresa: Chodovská 236, 362

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2012 Obsah A) Základní údaje o organizaci k 31. 12. 2012 3 B) Vyhodnocení závazných ukazatelů 4 1. Dotace z rozpočtu MŠMT 4 2. Dotace

Více

Výroční zpráva o hospodaření

Výroční zpráva o hospodaření Základní škola Ostrava - Dubina, Františka Formana 45, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření 2015 Zpracovala: Šárka Arlethová PaedDr. Ivona Klímová ekonomka školy ředitelka školy V Ostravě,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ZÁKLADNÍ ŠKOLY J. VOHRADSKÉHO ŠLUKNOV, OKRES DĚČÍN Schváleno školskou radou 30. 8. 2017 2. verze Razítko: Mgr. Renata Sochorová, řed. školy

Více

Žádost organizace o státní dotaci v roce obecná část

Žádost organizace o státní dotaci v roce obecná část Příloha č.1 Žádost organizace o státní dotaci v roce 2008 obecná část Evidenční číslo: (doplní MŠMT) Název poskytovatele dotace: MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Název dotačního programu: PODPORA

Více

FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB PETRONILA GLEICHOVÁ, ÚMČ PRAHA 6

FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB PETRONILA GLEICHOVÁ, ÚMČ PRAHA 6 FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB PETRONILA GLEICHOVÁ, ÚMČ PRAHA 6 VEŘEJNÝ SEKTOR Veřejný sektor je specifickou součástí ekonomiky, jeho smyslem je poskytování veřejných služeb, ve veřejném zájmu.

Více

VYHLÁŠKA. ze dne 9. února o zájmovém vzdělávání

VYHLÁŠKA. ze dne 9. února o zájmovém vzdělávání VYHLÁŠKA ze dne 9. února 2005 o zájmovém vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 29 odst. 2, 111a odst. 3, 112, 121 odst. 1, 123 odst. 5 a 161c odst. 2 písm. c) zákona č.

Více

Příloha č. 1 Žádost právnické osoby o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu v roce 2013

Příloha č. 1 Žádost právnické osoby o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu v roce 2013 Příloha č. 1 Žádost právnické osoby o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu v roce 2013 Název poskytovatele dotace Název rozvojového programu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

Údaje o hospodaření školy v roce 2007

Údaje o hospodaření školy v roce 2007 Údaje o hospodaření školy v roce 2007 na základě odst. 1/i 7 vyhlášky 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy Zařízení : Základní škola

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018 Základní škola a Mateřská škola, Korytná, okres Uh. Hradiště, Korytná 1, 687 52, (572693285) e-mail: piskova@zs-korytna.cz, www: http://www.zs.korytna.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2018

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Nýrsko

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Nýrsko Dům dětí a mládeže Nýrsko Směrnice č. 3 Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Nýrsko Vypracovala: Bc. Pavlína Karlovská ředitelka Platnost ode dne: 1. 9. 2015 Účinnost ode dne: 1. 9. 2018

Více

Rámcový vzdělávací program školního klubu na rok 2008/2009

Rámcový vzdělávací program školního klubu na rok 2008/2009 Základní škola Klobouky u Brna Rámcový vzdělávací program školního klubu na rok 2008/2009 1. Identifikační údaje Základní škola Klobouky u Brna, Vinařská 29 PSČ 691 72 Zařízení školní klub, Zámecká 10

Více

Š K O L N Í V Z DĚLÁVACÍ PROGRAM

Š K O L N Í V Z DĚLÁVACÍ PROGRAM Směrnice 2/1-9-2006 Š K O L N Í V Z DĚLÁVACÍ PROGRAM DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE U L I T A B R O U M O V VÁŠ PARTNER PRO VOLNÝ ČAS A ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Bc. Miroslav Frömmel ředitel 2006 OBSAH 1 VYMEZENÍ ŠKOLNÍHO

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 Zpracovali: Mgr. David Neuvald, ředitel školy Jana Ballarinová, administrativní pracovnice Obsah: strana 1) Hospodaření jednotlivých zařízení PO Základní škola... 3, 4

Více

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program ŠK Drtinka 4 Life Verze platná od 1. 9. 2010 Obsah 1. CÍLE VZDĚLÁVÁNÍ...2 2. DÉLKA A ČASOVÝ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ...3

Více

Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3)

Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3) Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3) Č. j.: ZŠH/471/2018 Spisový znak: 1-2 Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel

Více

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech

Informace. Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Podmínky, průběh a výsledky vzdělávání ve školních klubech Praha, březen 2016 Obsah 1 Úvod... 3 2 Podmínky vzdělávání ve školních klubech... 3 2.1 Prostorové, materiální a bezpečnostní podmínky ve školních

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Základní škola a Mateřská škola Nýřany, příspěvková organizace Nýřany, Školní 901, 330 23 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro zájmové vzdělávání DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE Nýřany, Dr.Klementa 451, 33023 Platnost od

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2013 2014 platný od 1. 9. 2013 zpracovala Bc. Eliška Ziková 1. Pravidelná zájmová činnost Při DDM bude letos pracovat

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017 Základní škola a Mateřská škola, Korytná, okres Uh. Hradiště, Korytná 1, 687 52, (572693285) e-mail: piskova@zs-korytna.cz, www: http://www.zs.korytna.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017

Více

Základní škola, Staré Město, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace

Základní škola, Staré Město, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace Základní škola, Staré Město, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace Schválený rozpočet na rok 2018 - Plán výnosů a nákladů pro rok 2018 (údaje uvedeny v Kč) Příjmy 51 712 000,00 příspěvek zřizovatele

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Dům dětí a mládeže Větrník, Riegrova 16, Liberec 1,tel/fax: 048/2713161, e-mail: jana.pavlikova@ddmliberec.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 V Liberci 3.5.2013 Vypracoval: Schválil: Předkládá:

Více

Výroční zpráva o hospodaření v roce 2015

Výroční zpráva o hospodaření v roce 2015 ZŠ a MŠ Jiřice, okres Pelhřimov, Jiřice 44, 396 01 Humpolec IČO: 70659044 Výroční zpráva o hospodaření v roce 2015 Stav finančních prostředků na bankovních účtech stav k 1.1.2015 stav k 31.12.2015 241

Více

a)práva a povinnosti účastníků zájmové činnosti a jejich zákonných zástupců a dalších návštěvníků MěDDM.

a)práva a povinnosti účastníků zájmové činnosti a jejich zákonných zástupců a dalších návštěvníků MěDDM. Městský dům dětí a mládeže Vlašim Radnická 121 258 01 Vlašim tel: 317842310, e-mail: mddm@mddmvlasim.cz VNITŘNÍ ŘÁD vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon),., v platném znění a jeho prováděcích

Více

Statut školské právnické osoby

Statut školské právnické osoby Statut školské právnické osoby SALESIÁNSKÉHO STŘEDISKA MLÁDEŽE - DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÉ BUDĚJOVICE I. Salesiánské středisko mládeže dům dětí a mládeže České Budějovice Sídlo: Emy Destinové 1, 370 05

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Zpracovala: Mgr. Barbora Mrázková, ředitelka školy pro funkční období 2016 2022 VIZE Vhodně doplňovat rodinnou výchovu a v úzké vazbě na ni rozvíjet dítě s ohledem na jeho potřeby,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2014 Za organizaci : Mgr. Lea Šmikmátorová, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2011 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009. Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2009 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO :

Více

AZ CENTRUM Havlíčkův Brod středisko volného času Rubešovo náměstí 171

AZ CENTRUM Havlíčkův Brod středisko volného času Rubešovo náměstí 171 AZ CENTRUM Havlíčkův Brod středisko volného času Rubešovo náměstí 171 Č. j. 24/2013/AZC HB Zpráva o hospodaření příspěvkové organizace AZ CENTRUM Havlíčkův Brod středisko volného času, Rubešovo náměstí

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 48

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 48 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 48 DNE: 29. 8. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 734/2016/2.ZŠ NÁZEV: Hospodaření PO Základní škola Žďár nad Sázavou, Komenského 2 k 30.6.2016 ANOTACE: Hospodaření PO Základní škola Žďár nad

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Hlavním posláním středisek je zajišťování volnočasových aktivit pro děti a mládež a pro širokou veřejnost v daném místě. Střediska nabízejí:

Hlavním posláním středisek je zajišťování volnočasových aktivit pro děti a mládež a pro širokou veřejnost v daném místě. Střediska nabízejí: Střediska volného času v ČR aktuálně Společně se školními družinami a školními kluby je řadíme mezi školská zařízení pro zájmové vzdělávání. Střediska volného času jsou tohoto typu: domy dětí a mládeže

Více

Základní škola Velký Šenov, okres Děčín. Školní vzdělávací program pro školní družinu. Výňatek (celý dokument je k nahlédnutí ve škole)

Základní škola Velký Šenov, okres Děčín. Školní vzdělávací program pro školní družinu. Výňatek (celý dokument je k nahlédnutí ve škole) Základní škola Velký Šenov, okres Děčín Školní vzdělávací program pro školní družinu Výňatek (celý dokument je k nahlédnutí ve škole) 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Konkrétní cíle

Více

Základní škola Uhlířské Janovice, okres Kutná Hora Třebízského 268, Uhlířské Janovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY A10

Základní škola Uhlířské Janovice, okres Kutná Hora Třebízského 268, Uhlířské Janovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY A10 Základní škola Uhlířské Janovice, okres Kutná Hora Třebízského 268, 285 04 Uhlířské Janovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Směrnice číslo č. 5 Úplata za vzdělávání a školské služby (ŠD) Číslo jednací ZŠ 583-245-S5/2016

Více

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 6 1.3. Podíl financování a kapacita

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO VOLNOČASOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ Je tu školní klub, tak proč se nudit ZÁKLADNÍ ŠKOLA POD SVATOU HOROU, PŘÍBRAM BALBÍNOVA 328 261 01 Příbram II Se změnami k 1. 9. 2017 V Příbrami dne

Více

OBSAH V 74/2005 v.z. 109/2011 31. 8.2011 -v platnosti

OBSAH V 74/2005 v.z. 109/2011 31. 8.2011 -v platnosti 1 21.9.2011 74 VYHLÁŠKA ze dne 9. února 2005 o zájmovém vzdělávání ve znění vyhlášky č. 109/2011 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č.

Více

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015

MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015 MĚSTYS KOMÁROV vyhlašuje program poskytnutí finanční podpory dotace - z rozpočtu městyse na podporu projektů pro rok 2015 I. Podmínky pro poskytnutí finanční podpory Všeobecné podmínky pro poskytnutí finanční

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

Příloha č. 1 - Žádost

Příloha č. 1 - Žádost Tiskový výstup Informačního systému SIPVZ Projekt 0358P2006, příloha č. 1 Příloha č. 1 - Žádost Souhlasíme s elektronickým zpracováním dat uvedených do databáze projektů. Žádost právnické osoby o dotaci

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2010. Základní škola a Mateřská škola Bolatice, příspěvková organizace Školní 9, 747 23 Bolatice.

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2010. Základní škola a Mateřská škola Bolatice, příspěvková organizace Školní 9, 747 23 Bolatice. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2010 Základní škola a Mateřská škola Bolatice, příspěvková organizace Školní 9, 747 23 Bolatice Obsah: 1) Hospodaření jednotlivých zařízení PO 2) Čerpání prostředků státního

Více

Zpráva o hospodaření za rok 2014

Zpráva o hospodaření za rok 2014 Zpráva o hospodaření za rok 2014 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Karlovice Sídlo: Karlovice 143, 793 23 Karlovice Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel školy Obec Karlovice Ředitel

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2015 Dům dětí a mládeže Větrník, Riegrova 16, Liberec 1,tel/fax: 048/2713161, e-mail: jana.pavlikova@ddmliberec.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2015 V Liberci 3.5.2016 Vypracoval: Schválil: Předkládá:

Více

Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČO 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 podatelna.tloskov@seznam.

Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČO 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 podatelna.tloskov@seznam. ROČNÍ ZPRÁVA dle vyhlášky č. 323/2005 Sb. Diagnostický ústav sociální péče v Tloskově, Tloskov 2, 257 56 Neveklov IČO 00640841 Tel.: 317740111 Fax: 317740113 podatelna.tloskov@seznam.cz Diagnostický ústav

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB BLAHOVÁČEK Předkladatel Název školy Základní škola Bratří Čapků Úpice Adresa školy Komenského 151, 542 32 Úpice Jméno ředitele Mgr. Martin Zakouřil Kontakty telefon:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 z 6 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2006 Za organizaci : Jana Mikulášková, ředitelka školy 2 z 6 Mateřská škola Těšetice

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DDM MIKULOV. 1. Preambule. 2. Identifikační údaje zařízení

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DDM MIKULOV. 1. Preambule. 2. Identifikační údaje zařízení ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DDM MIKULOV 1. Preambule Školní vzdělávací program Domu dětí a mládeže Mikulov, okres Břeclav (dále jen DDM Mikulov) je vydán ředitelem školského zařízení na základě zákona 561/2004

Více

Rozbor hospodaření rok 2013

Rozbor hospodaření rok 2013 Obsahuje: 5 stran textu + přílohy Základní škola Nelahozeves, okres Mělník Rozbor hospodaření rok 2013 Projednáno pedagogickou radou, dne 12.3. 2014 Schváleno Školskou radou při ZŠ v Nelahozevsi, dne 14.3.

Více

Základní škola a Mateřská škola Dolní Hbity,okr. Příbram

Základní škola a Mateřská škola Dolní Hbity,okr. Příbram ZŠ a MŠ Dolní Hbity,okres Příbram je od 1.1. 2003 je příspěvkovou organizací. Zřizovatel školy: Obec Dolní Hbity Organizace je vedena u Českého statistického úřadu Praha pod identifikačním číslem: 71 00

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU Základní škola a Mateřská škola při nemocnici, Liberec, Husova 357/10, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU Zpracovala: Mgr. Petra Ouředníková

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2015/2016 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

Školní vzdělávací program Městského domu dětí a mládeže Úvaly

Školní vzdělávací program Městského domu dětí a mládeže Úvaly Školní vzdělávací program Městského domu dětí a mládeže Úvaly V. Nováka 372, 250 82 Úvaly (dále jen MDDM) je vydán na základě zákona č. 561/2004, 3, odst. 3 a 5, odst. 2, 3., v souladu s vyhláškou č. 74/2004

Více

Údaje o hospodaření školy v roce 2009

Údaje o hospodaření školy v roce 2009 Údaje o hospodaření školy v roce 2009 (na základě odst. 1/i 7 vyhlášky 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy) Škola: Základní škola

Více

ULITA VÁŠE STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU A CENTRUM ZÁMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ

ULITA VÁŠE STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU A CENTRUM ZÁMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Dům dětí a mládeže Ulita Broumov, okres Náchod Školní vzdělávací program 2016 Č.j.: 415/8-2016 Účinnost od: 1. 9. 2016 Spisový a skartační znak: 3.1.1 / A10 Změny: Počet příloh: Š K O L N Í V Z D Ě L Á

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017 předaná zřizovateli do 28. 03. 2018 Zřizovatel: Město Kuřim, Jungmannova 968/75, 664 34 Kuřim, IČ: 00281964 Název organizace: Mateřská škola Kuřim,

Více

DDM Třebechovice je příspěvkovou organizací města s právní subjektivitou. Právnická osoba byla zřízena na dobu neurčitou.

DDM Třebechovice je příspěvkovou organizací města s právní subjektivitou. Právnická osoba byla zřízena na dobu neurčitou. Výroční zpráva 2017/2018 1 Obsah: 1. Základní údaje o DDM 2 2. Charakteristika DDM 3 3. Zajištění činnosti DDM 3 4. Materiálně technické podmínky...4 5. Přehled činnosti DDM...4 6. Úspěchy.5 7. Přehled

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Dům dětí a mládeže, Tachov, Školní 1638, 347 01 Tachov Čj. 20/2016 Školní vzdělávací program Školní vzdělávací program Domu dětí a mládeže, Tachov, Školní 1638 je vydán na základě zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

Zúčtování dotace na provoz od zřizovatele Základní škola a mateřská škola Jiřice 2017

Zúčtování dotace na provoz od zřizovatele Základní škola a mateřská škola Jiřice 2017 Zúčtování dotace na provoz od zřizovatele Základní škola a mateřská škola Jiřice 2017 Výnosy Náklady rozp. SU AU SU AU Kč v Kč 601 0300 stravné 509 758,00 501 0300 učební pomůcky 7 264,00 20 000,00 602

Více

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12, (IČ 47813229) Z P R Á V A. o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2007

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12, (IČ 47813229) Z P R Á V A. o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2007 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12, (IČ 47813229) Z P R Á V A o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2007. Mgr. Gajdušek Zdeněk V Opavě dne 28.2.2008 Vypracoval : Bc. Renáta

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015 Mateřská škola Těšetice, příspěvková organizace, okres Znojmo IČO : 70988323 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ROK 2015 Za organizaci : Marie Horáková, ředitelka školy Mateřská škola Těšetice IČO : 70988323

Více

Organizační řád. I. Všeobecná část

Organizační řád. I. Všeobecná část 1 Organizační řád Tento organizační řád je zpracováván na základě zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v souladu s 57-86 školského

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2014

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2014 Základní škola a mateřská škola, Citonice, okres Znojmo, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření za rok 2014 ředitel organizace - 2 - I. Charakteristika školy Zřizovatelem Základní školy a

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK. Dům dětí a mládeže Větrník, Liberec, příspěvková organizace Riegrova 16, Liberec 1 IČO:

ORGANIZAČNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK. Dům dětí a mládeže Větrník, Liberec, příspěvková organizace Riegrova 16, Liberec 1 IČO: ORGANIZAČNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK Dům dětí a mládeže Větrník, Liberec, příspěvková organizace Riegrova 16, 460 01 Liberec 1 IČO: 712 945 11 Vypracovala: Mgr. Marta Kultová Platnost od 1. 9. 2016 Organizační

Více

Dům dětí a mládeže, Školní 1638, Tachov. Rámcový plán činnosti DDM Mraveniště TACHOV pro školní rok 2014/2015

Dům dětí a mládeže, Školní 1638, Tachov. Rámcový plán činnosti DDM Mraveniště TACHOV pro školní rok 2014/2015 Č. j.: 40 / 2014 Dům dětí a mládeže, Školní 1638, Tachov Rámcový plán činnosti DDM Mraveniště TACHOV pro školní rok 2014/2015 Plán byl projednán na poradě pracovníků DDM a pedagogickou radou dne 8.10.2014

Více

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk Gymnázium Nymburk Komenského 779, 288 40 Nymburk ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ za rok 2011 zpracovali RNDr. Jiři Kuhn, RNDr. Martin Lébl, Ing. Lenka Osifová, Marcela Gabrielová Ředitel školy vydává zprávu o hospodařeni

Více

Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky)

Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky) Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky) obecná část Evidenční číslo: (doplní MŠMT) Název poskytovatele dotace: MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Název dotačního

Více

Základní údaje o hospodaření školy za rok 2012. Příspěvková organizace měla v roce 2012 tyto finanční prostředky:

Základní údaje o hospodaření školy za rok 2012. Příspěvková organizace měla v roce 2012 tyto finanční prostředky: Základní údaje o hospodaření školy za rok 2012 Příspěvková organizace měla v roce 2012 tyto finanční prostředky: 1) Příspěvek Krajského úřadu - odboru školství v Plzni na činnost školy účelový znak 33353

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010 Základní škola a Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace Kamenná 404/4, Jablonec nad Nisou 466 01 tel. 483 319 948, e-mail zskamennajbc@seznam.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola Studénka, Sjednocení 650, příspěvková organizace

Výroční zpráva o hospodaření za rok Základní škola Studénka, Sjednocení 650, příspěvková organizace Výroční zpráva o hospodaření za rok 2017 Základní škola Studénka, Sjednocení 650, příspěvková organizace Zprávu zpracovala: Petra Plšková Schválila: Mgr. Jana Mantheeová A.Hospodaření organizace Celkové

Více