uživatelský návod Roadrover - profesionální výrobce multimediálních zařízení do vozidla.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "uživatelský návod Roadrover - profesionální výrobce multimediálních zařízení do vozidla."

Transkript

1 uživatelský návod Roadrover - profesionální výrobce multimediálních zařízení do vozidla.

2 OBSAH ZÁKLADNÍ OBSLUHA Úvod 01/02 Základní obsluha 03 Zapnutí a vypnutí 03 Dotyková obrazovka 03 Kliknutí a déle podržení 03 Přibližovací funkce 03 Přepínání programů 03/04 Hlavní obrazovka 05 Obrazovka aplikací 06 Pozadí 07/08 Rolovací lišta nastavení 08 HLAVNÍ FUNKCE DVD Význam DVD tlačítek 09/10 Nastavení Internetu Nastavení sítí 11 Systémové informace 12 Rádio FM / AM obrazovka 13 Jemné nastavení frekvence 13 Skenování stanic 14 Uložit / Přidat radiostanici 14 Přejmenování radiostanice 14/15 Nastavení funkcí 15/16 GPS Navigace bluetooth Párování zařízení 17 Připojení zařízení 18 Odpojení zařízení 18 Příchozí a odchozí hovory 19 Přepnutí zvukového kanálu 19 Mobilní hudba (A2DP) 19/20 Informace o zařízení 20 Telefonní seznam - Synchronizace 21 Seznam hovorů - Synchronizace 21 Připojení ipod zařízení audio 22

3 Audio přehrávač 23/24 Průzkumník souborů 25/26 Audio nastavení Manuální nastavení 27 equalizér 27 Rozšířené nastavení 28 Nastavení aplikací Počáteční nastavení 29 Správce systému Hlavní obrazovka 29 Vytvořit zálohu a pokračovat 30 Aktualizovat systém 30 Ovládání na volantu 31 Ostatní nastavení 31/32 TV / AV (volitelné) TV 32 AV 33 AUX 33 Duální obrazovka (volitelné) 34 ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Řešení problémů 35 ÚDRŽBA ZAŘÍZENÍ Péče a údržba 38

4 představení produktu Android multimediální a navigační systém, který přináší funkce navigace, mobilní kanceláře, domácího kina, internet, a jiné. Je to High-tech systém založený na nejpopulárnějším operačním systému Android. Pokročilá hlasová navigace Vám poskytne detailní mapové informace a inteligentní navigaci. Pohodlný systém mobilní kanceláře Vám pomůže poprat se s Vašim obchodem kdykoliv a kdekoliv se nacházíte. S širokou škálou aplikací bude Vaše jízda plná potěšení a překvapení.

5

6 základní obsluha Zapnutí a Vypnutí Otočte klíčem v zapalování do polohy ACC nebo nastartujte auto, pak zapněte rádio (po nastartování se rádio zapne automaticky), rádio se zapne a asi během 10 sekund, zobrazí se hlavní obrazovka. Pokud stisknete tlačítko PWR ještě jednou, zařízení se vypne. Dotyková obrazovka Prsty položte na obrazovku a můžete obsluhovat ikony, tlačítka, nebo klávesnici. Kliknutí a déle podržení Můžete vybrat ikonu, nebo jinou volbu, nastavení, klepnutím prstem na obrazovku (dotykem). Například můžete zapnout funkce rádia kliknutím na ikonu Rádio. Také se můžete dotknout a podržet ikonu pokud systém neprovede další úkon, například takto můžete vymazat nebo přesunout ikonu. Přibližovací funkce Tato funkce se využívá hlavně při surfování internetem, nebo při prohlížení fotografií. Položte na obrazovku dva prsty, jejich přibližováním po obrazovce zmenšujete fotografii, jejich vzdalováním fotografii zvětšujete. Přepínání programů Když je zařízení zapnuto a běží normálně, uživatel může přepínat běžící programy podle následujících pravidel:

7 LinkPod, Rádio, film, hudba a DVD nemohou být spuštěny najednou. LinkPod, Rádio, film, hudba a DVD jednotlivě mohou být najednou spuštěny pouze s Průzkumník souborů a se systémovými nastaveními. LinkPod, hudba, AV jednotlivě mohou běžet najednou s navigací a jejich hlasitost může být nezávisle nastavena v Audio nastavení v Nastavení Navigace. Pokud je navigace spuštěna s DVD / TV / LinkPod a navigace zahlásí hlášku, pak navigace a DVD / TV / LinkPod mohou společně fungovat pokud máte nastaveno Audio mixování. Pokud je navigace spuštěna s bluetooth telefonem a někdo zavolá, navigace bude ztlumena. Pokud je navigace spuštěna s bluetooth hudbou, tato bude ztlumena a navigace bude neztlumená.

8 funkce a aplikace Hlavní obrazovka Systém zobrazí hlavní obrazovku pokud stlačítne HOME tlačítko na předním panelu, nebo kliknete na tlačítko v jakémkoliv menu se budete právě nacházet. Hlavní obrazovka zobrazuje současně datum a čas a funkce navigace, bluetooth, rádio, LinkPod, hudba, DVD a menu aplikací. Klikněte na ikonu která spustí příslušný program Zpět Hlavní obrazovka Ovládání hlasitosti Aplikace Programy na pozadí

9 Obrazovka aplikací Klikněte v Hlavní obrazovce pro vstup do Menu Aplikací které zahrnuje záložky Aplikace, Widgety. V záložce Aplikace najdete Nastavení Navigace, LinkPod, Průzkumník souborů, AUX, DVD atd. Uživatel může kliknout na záložku Widgety, kde jsou uloženy další programy, odsud je možné přetáhnout prstem ikonu do hlavní obrazovky, pokud na ikoně déle podržíte prst. V obrazovce aplikací můžete přesunout, vymazat, nebo odinstalovat aplikaci pokud déle podržíte prst na zvolené ikoně.

10 funkce a aplikace Pozadí (Tapeta) Klikněte na ikonu applik. v hlavní obrazovce, klepněte na Nastavení, Displej, Tapeta pro výběr zdroje na pozadí. Můžete si vybrat pozadí jakékoliv z adresáře Tapety, Živé Tapety a pak kliknout na Nastavit tapetu.

11 Po nastavení: Nastavení pozadí můžete také provést rychlým způsobem a to tak, že podržíte v horní části déle obrazovku a objeví se okno s nabídkou Tapety / Živé tapety. Rolovací lišta nastavení Přejeďte shora dolů v Hlavní obrazovce a zobrazí se lišta nastavení. Je zde několik nastavení, Wifi, SD karta, a další externí zařízení. Můžete kliknout na tyto ikony pro aktivování / deaktivování těchto funkcí. Jsou zde také další nastavení, jas obrazovky, hlasitost, ovládání přehrávání médií. Je zde také seznam právě běžících aplikací. Klikni pro vstup do menu nastavení, klikněte pro vstup do nastavení audia.

12 hlavní FUNKCE DVD Klikněte na ikonu DVD v hlavní obrazovce pro vstup do DVD menu. Systém podporuje dotykové ovládání DVD menu. Klikněte na libovolném místě a objeví se popis / menu. Zobrazení DVD menu s funkcemi: Význam DVD tlačítek: Play / Pause Přehrávání a pozastavení přehrávání stopy. Next Klikněte pro další kapitolu / stopu previous Klikněte pro předchozí kapitolu / stopu Repeat klik. pro přepnutí do módu opakování přehrávání CD / DVD.

13 Během přehrávání DVD klikněte na uvedenou ikonu a vstoupíte do menu nastavení DVD. Zde je nastavení různých parametrů jako Jazyk, Titulky, Audio a další. Menu Klikněte na tuto ikonu pro zobrazení DVD hlavního menu. Uživatel si zde může vybrat a přehrát konkrétní kapitolu / stopu. Titul Klikněte na tuto ikonu pro zobrazení informací o právě přehrávaném titulu. SUB-T Klikněte na tuto ikonu pro přepnutí mezi různými jazyky titulků (podorované diskem). Různé disky dokáží zobrazit různé infomace. Audio Během přehrávání CD disku klikněte na tuto ikonu pro zobrazení současného audio výstupu. Pokud přehráváte DVD disk který obsahuje více než jeden jazyk, kliknutím na tuto ikonu budete přepínat mezi nimi. Skrýt Během přehrávání DVD disku kliknutím na tuto ikonu skryjete informace jako čas kapitoly, atd. Tyto informace se znovu zobrazí při opětovném kliknutí na tuto ikonu.

14 hlavní FUNKCE Nastavení Internetu Nastavení sítí Klikněte na ikonu Aplikace, pak na Nastavení, Wifi pro zapnutí a vypnutí wifi. Pokud zapnete wifi zařízení začne hledat dostupné wifi sítě. Klikněte na Více... pro vstup do nastavení sítí.

15 Na internet se můžete připojit i přes Váš android mobilní telefon. Postupujte podle následujících kroků: 1. propojte android telefon a zařízení pomocí USB kabelu 2. vstupte do Nastavení - Wifi / Více - Tethering a přenosný hotspot - Sdílené datové připojení prostřednictvím portu USB. Pak vyberte USB síť. Stejně můžete vytvořit bezdrátovou síť, pokud připojíte wifi zařízení přes Přenosný přístupový bod WiFi, nastavíte připojené zařízení jako WiFi hot spot. Pak budete moci využívat internet z telefonu v multimediálním rádiu a také naopak je možné využití internetu z rádia ve Vašem mobilním telefonu. Poznámka: Vestavěné wifi je z výroby nastaveno vypnuto. Systémové informace: Klikněte na Informace o tabletu, zde můžete vidět současné systémové informace jako verze Androidu, číslo modelu, atd.

16 hlavní FUNKCE Rádio FM / AM obrazovka V klidovém režimu klikněte na Rádio ikonu v hlavním menu pro vstup do aplikace Rádio. Můžete zde vyhledávat radiostanice, nastavovat radiofrekvence, ukládat stanice do paměti a přejmenovat jejich názvy. Když se přepnete do aplikace Rádia, systém automaticky začne přehrávat poslední přehrávanou frekvenci. Po automatickém vyhledávání rádio automaticky uloží vyhledané frekvence do seznamu stanic. Jemné nastavení frekvence pole Uživatel si může nastavit jakoukoliv existující frekvenci v daném pásmu, kliknutím do a posouváním frekvence po malých krocích.

17 Jemné nastavení frekvence Vyhledat vzad / vyhledat vpřed / prohledávat vše Uživatel může vyhledat následující stanici automaticky pomocí Vyhledat vpřed. Pokud zařízení dokáže vyhledat jakoukoliv informaci o stanici, tak tuto zobrazí. Je možné také vyhledat všechny stanice kliknutím na ikonu lupy - Procházet vše. Klikněte na Uložit nebo Uložit vše, pro uložení vyhledaných stanic. Ukládání a přidání radiostanice Uživatel může uložit oblíbené stanice delším podržením aktuální frekvence. Přejmenování radiostanice Vyberte uloženou radiostanici kterou chcete přejmenovat, klikněte na ni a déle podržte, objeví se okno které obsahuje více možností jak vložit, odstranit, vymazat uložený seznam, jak je zobrazeno níže.

18 hlavní FUNKCE Klikněte na Přejmenovat, systém zobrazí okno pro přejmenování stanice. Uživatelé mohou použít jednoduché názvy které je snadno si zapamatovat. Pak jak je stanice přejmenována, systém automaticky uloží stanici pod novým názvem. Nastavení funkcí Klik pro vstup do nastavení Rádia, zde si může uživatel kliknout a tedy aktivovat funkce AF, TA, PTY, přejmenovat radiostanice automaticky podle RDS a nastavení oblasti v které se rádio používá. RDS je systém vysílání digitálních informací prostřednictvím FM vln, zahrnuje v sobě funkce AF, TA, PTY. AF (alternative frequency) Dovoluje přijímači přeladit na jinou frekvenci, na které vysílá stejná stanice, pokud se příjem signálu zhorší (například pokud se přijímač přesouvá mimo dosah vysílače). Tato funkce se využívá v autorádiu.

19 TA (traffic announcement) Umožňuje přijímači věnovat zvýšenou pozornost hlášením o dopravní situaci. Příznak TA je nastaven pouze tehdy, pokud právě probíhá vysílání dopravních informací, což umožňuje zastavit přehrávání např. CD a přepnout na příjem dopravních informací, nebo zvýšit jejich hlasitost. PTY (programme type) Rozlišuje různé typy programů - například (v Evropě): PTY1 Zprávy, PTY11 Rocková hudba Dovoluje uživatelům najít v éteru programy s obdobným vysíláním. PTY31 je rezervován pro případ oznámení v nouzových situacích v případě přírodní katastrofy nebo jiných kalamitních situací. Nastavení oblasti Systém podporuje 4 standardy rádiových kanálů: Asie, Evropa, Severní Amerika, Jižní Amerika. Uživatel si musí vybrat správný standard rádiových kanálů aby rádiový přijímač fungoval. Pro Českú Republiku je nutno nastavit región Evropa. GPS Navigace Navigace podporuje Google Mapy a jiné mapové podklady na lokalizaci Vaší polohy, vyhledání míst a stanovení tras. Poznámka: Abyste mohli využívat funkce navigace, je nutné nejprve instalovat mapové podklady.

20 hlavní FUNKCE Bluetooth Bluetooth je technologie bezdrátové komunikace krátkého dosahu schopná výměny informací na vzdálenost přibližně 10 m bez nutnosti fyzického kontaktu zařízení. Poskytuje pohodlné spojení mezi Vaším multimediálním systémem a mobilním telefonem, telefonování přes bluetooth připojení je během jízdy podstatně bezpečnější. Klikněte na Bluetooth na Hlavní stránce pro vstup do menu Bluetooth. Párování přístrojů Spárujte bluetooth zařízení s multimediálním rádiem ještě předtím než byste dělali pevnou montáž bluetooth zařízení. První připojení musí být provedeno podle následujícího postupu. otevřete si nastavení Bluetooth v telefonu zapněte bluetooth v telefonu dejte v telefonu vyhledat bluetooth zařízení (počkejte alespoň 30 sekund na vyhledání, zařízení musí být ve vzdálenosti maximálně 10 metrů) zadejte do telefonu bluetooth heslo (nastavené heslo je 1234) pro dokončení párování Poznámka Pokud již máte svůj telefon spárován se zařízením, bluetooth spojení se již vytvoří automaticky když se příště přiblížíte s telefonem k Vašemu autu a máte zapnutý bluetooth. Pokud je váš telefon zařazen v seznamu bluetooth zařízení, pro spárování stačí kliknout napříslušnou položku. Některé typy mobilních telefonů potřebují restart bluetooth při výměně baterií. Bluetooth technologie nemusí být 100% kompatibilní s BT jiného zařízení.

21 Připojení zařízení Klepněte na zařízení v Seznamu zařízení bluetooth, zde vidíte spárované zařízení a klepněte na konkrétní zařízení které chcete vybrat pro bluetooth připojení. Mobilní telefon současně vyhledává bluetooth zařízení, pokud Váš telefon není v seznamu zařízení a mezitím vyhledá zařízení, klikněte na vyhledané zařízení v telefonu. Odpojení zařízení Klepněte na Zařízení, vyberte název Vašeho mobilního zařízení. Podržte prst na zařízení které chcete odpojit, otevře se okno. Klikněte na Přerušit spojení bluetooth zařízení-mobilu.

22 hlavní FUNKCE Příchozí a odchozí hovory Prosím ujistěte se že Váš mobilní telefon je přes bluetooth úspěšně připojen k multimediálnímu zařízení. Zadejte telefonní číslo přes dotykovou obrazovku, pak klikněte na pro vytočení hovoru. Hovor přijmete klepnutím na ikonu Kliknutím na ukončíte hovor. Klávesnice Hovor Přepnutí zvukového kanálu Klik.na ikonu na přepnutí zvuku z reproduktorů v autě do telefonu probíhá-li soukromý hovor. podívejte na obrázek níže. Mobilní hudba (A2DP) Po správném bluetooth připojení, klikněte na A2DP pro přehrávání hudby z mobilního telefonu přes bluetooth. Pro ovládání hudby můžete využít tlačítka z mobilu (telefon to musí podporovat).

23 Informace o zařízení Vyberte Zařízení Bluetooth obrazovku, po kliknutí na i pak můžete změnit název zařízení a PIN, klikněte na OK po provedení změn.

24 hlavní FUNKCE Telefonní seznam - synchronizace Po úspěšném bluetooth připojení mezi telefonem a zařízením klikněte na pro stažení telefonního seznamu z mobilu do zařízení. Zkontrolujte si seznam a telefonní čísla. Listujte v telefonním seznamu dotykem na obrazovku a přetažením prstu po obrazovce nahoru nebo dolů. Můžete vytočit telefonní číslo z kontaktu na kterém se právě nacházíte delším podržením prstu na kontaktu. Tímto způsobem není nutné vytáčet telefonní číslo přes klávesnici. Klikněte na následující ikonu pro uložení kontaktu do oblíbených, zkontrolujte zda byl kontakt uložen do oblíbených kliknutím na Oblíbené. Takto můžete oblíbený kontakt vyhledat rychleji, pokud máte příliš mnoho kontaktů ve Vašem telefonním seznamu. Kliknutím na následující ikonu můžete také vymazat celý telefonní seznam ze zařízení. Seznam hovorů - synchronizace Klik stáhnete seznam hovorů z mobilního telefonu do zařízení po kliknutí na Seznam Volání. Stejně jako při telefonním seznamu, můžete zde listovat tažením prstu nahoru a dolů. Také můžete odsud udělat rychlý hovor delším podržením prstu na konkrétním kontaktu. Klikněte na Celý seznam pro zkontrolování zmeškaných hovorů, přijatých hovorů a provedených hovorů. Poznámka: Všechny výše uvedené funkce budou nefunkční pokud bluetooth v mobilním telefonu je nekompatibilní nebo zastaralý.

25 Připojení ipod zařízení Klikněte na Linkpod ikonu pro otevření okna. Najdete zde dvě možnosti Audio a Video. Poznámka: Linkpod jen ukazuje informaci o připojení konkrétního konektoru mezi Vaším ipod zařízením a rádiem USB propojením Audio V záložce Audio se na stránce ukážou informace včetně playlistu, interpret, album, žánr, stopa, lišta průběhu přehrávání, atd.

26 hlavní FUNKCE Audio přehrávač Klikněte na ikonu Hudba na Hlavní stránce pro vstup do hudebního přehrávače. Dvojklikem na konkrétní hudební soubor také spustíte hudební přehrávač. Přehrávač podporuje formáty MP3, WMA, WAV. Při přehrávání přehrávač zobrazuje informace jako interpret, název skladby, čas přehrávání. pauza pokračovat v přehrávání znovu přehrání skladby, přeskočení vzad, přetáčení skladby podržením ikony přeskočení vpřed, přetáčení skladby podržením ikony audio nastavení playlist - seznam skladeb Můžete si vybrat z různých módů přehrávání, náhodně, opakovat všechny, opakovat skladbu. Po kliknutí na tuto ikonu se otevře následující okno s audio nastavením. Poznámka: Pro více informací viz stránky s Audio nastavením.

27 Klikni pro informace o Seznamech stop - playlisty / Složkách-Folders / interpreta / Alba. Vyberte si hudbu kterou právě chcete poslouchat. Seznamy Stop-Playlisty Složky-Folders Interpreti Alba Přehrávání skladby

28 hlavní FUNKCE Průzkumník souborů Uživatel může najít soubory z lokálního disku, SD karty, USB zařízení a dělat různé operace jako otevření, vystřižení souboru, kopírování, vložení, vymazání, nebo vytvoření nového souboru. Pokud vstoupíte do některého úložného zařízení, jsou 2 možnosti zobrazení souborů. seznam souborů seznam ikon Uživatel může prohlížet obsah úložného zařízení samostatně jako složky, Fotografie, Hudba a Filmy. Například budou zobrazeny pouze všechny videa a filmy jestliže vyberete možnost Filmy.

29 Vytvoření nového souboru Výběr adresáře / souboru Přejmenování adresáře / souboru Nastavení vybraných adresářů / souborů Poznámka: Uživatel může využívat operace jako multivýber, vybrat vše, kopírovat, vystřihnout, přilepit, nebo vymazat.

30 hlavní FUNKCE Audio nastavení Klikněte na Nastavení navigace, v záložce Nastavení zvuku jsou další záložky jako Normální, EQ, Pokročilé. Normální V Normálním nastavení uživatel může manuálně nastavit pozici hloubky / středy / výšky a hlasitost reproduktoru v prostoru, konfigurovat libovolné audio nastavení. Tlačítkem Nejlepší nastavení si uživatel může vybrat všechny / některé reproduktory jako aktivní. Po stisků tlačítka Výchozí, secvšechny audio parametry vrátí na tovární nastavení. Kliknutím na EQ ikonu vstoupíte do menu nastavení ekvalizéru, je zde 9 přednastavených hudebních stylů na výběr, jak Klasický, Jazz, Pop, atd. Uživatel si může vybrat z různých stylů podle jeho preferencí.

31 Pokročilé Klikněte na Pokročilé pre vstup do menu pokročilého nastavení. Jsou zde možnosti Hlasitost předzesilovače kanálu, Dynamické vyvážení, Subwoofer, 3D surround, Různé. V nastavení Různé, jsou tyto možnosti, Audio Mixing, Optický výstup. Audio Mixing - zvuk z médií bude mixovaný se zvukem navigace Optický výstup - přepínání mezi Stereo a 5.1 kanálovým audiem V nastavení Hlasitost předzesilovače kanálu si uživatel nastaví samostatně hlasitost různých médií jako bluetooth, navigace, rádio, LinkPod. Po kliknutí na Výchozí, hlasitost každého média se upraví na 0 db. Jsou zde takové další nastavení jako dynamická kompenzace, subwoofer, atd. Nastavení je podobné jako při Hlasitost předzesilovače kanálu.

32 hlavní FUNKCE Nastavení aplikácí Klikněte na ikonu Nastavení Navigace, záložka Nastavení aplikace. Zobrazí se Vám další nastavení jako Hlasitost médií, Default Navigation, Default Media. Počáteční nastavení Dle Vašeho přání a zvyku si můžete nastavit výchozí programy navigace a médií kliknutím na Změnit tlačítko, podívejte na obrazovku níže. Správce systému Hlavní obrazovka V dalším si vysvětlíme systémová nastavení aby byl systém neustále aktualizován a bezpečnější. Toto zahrnuje nastavení jako Vytvořit zálohu a pokračovat, Obnovit výrobcem nastavený režim, Aktualizovat MCU, Aktualizovat systém a Ovládání na volantu.

33 Vytvořit zálohu a pokračovat Zálohování systému proveďte podle následujících kroků. zvolte Správce systému v Nastavení Navigace klikněte na Vytvořit zálohu a pokračovat systém přejde do zálohovacího režimu a po proběhnutí se znovu nastartuje Obnovit výrobcem nastavený režim Postupujte podle následujících kroků. klikněte na Obnovit výrobcem nastavený režim zvolte Opravdu systém se obnoví a znovu naštaruje Aktualizovat MCU Zkontrolujte nejprve verzi MCU a pak můžete provést aktualizaci. Postupujte podle následujících kroků. klikněte na aktualizovat MCU pro vstup do dalšího okna kde můžete zkontrolovat verzi MCU a vybrat soubor pro aktualizaci. klikněte na Aktualizovat pro zahájení samotné aktualizace systém přejde do režimu aktualizace po proběhnutí se znovu nastartuje Aktualizovat systém Nejprve zkontrolujte verzi současného systému a pak můžete provést aktualizaci v případě že chcete vyřešit nějaké systémové problémy. Postup aktualizace je stejný jako při aktualizaci MCU.

34 hlavní FUNKCE Ovládání na volantu Kalibrace tlačítek - podle toho na jaké ovládání na volantu jste zvyklí, můžete si vybrat z následujících funkcí a přiřadit je k tlačítkům na volantu. Ostatní nastavení Pro nastavení CCD kamery, Mikrofonu, Jas tlačítek a Barva tlačítek klikněte na Ostatní nastavení v Nastavení navigace. CCD (je nutné fyzicky instalovat parkovací kameru) Pokud je kamera nainstalována, zařazením zpátečky se automaticky zobrazí obraz z kamery na displeji multimediálního zařízení. Po vyřazení zpátečky se znovu zobrazí aplikace která se zobrazovala před zařazením zpátečky. (Poznámka: parkovací kamera slouží pouze jako pomůcka při parkování, odpovědnost za úkon je vždy na samotném řidiči)

35 CCD napájení, Mikrofon, Jas V menu Ostatní nastavení můžete nastavit CCD zap / vyp, interní / externí Mikrofon, Jas, Barva tlačítek. Prosím informujte se o aktuálních ostatních funkcích Vašeho modelu multimediálního zařízení. Pokročilé nastavení Pokročilé nastavení funkcí jsou určeny pouze pro odborný personál. TV / AV (volitelné) TV (volitelné) Některé modely nemají tuto funkci, prosím informujte se o Vašem produktu. Zařízení podporuje oba digitální i analogový signál.

36 hlavní FUNKCE AV Klikněte na AV ikonu a zobrazí se Vám menu AV s výběrem AV kanálů. Zařízení má 3 standardní AV kanály. AV1 kanál je vstup pro video z iného zařízení. AV2 kanál je určen pro TV nebo pro přední kameru, není možné použití obou najednou. AV3 kanál je určen pro AUX nebo Video vstup. AUX Zařízení podporuje AUX vstup, takto si můžete vychutnat hudbu i z jiných zařízení ve vozidle. Klikněte na AUX ikonu pro zobrazení výběru podle obrázku níže. Jsou zde na výběr dva AUX porty, vyberte z nich jeden, nemohou být aktivní oba najednou.

37 Duální obrazovka (volitelné) Klikněte na ikonu Duální obrazovka pro vstup do menu nastavení. Můžete si vybrat zdroj obrazu na externí obrazovce jako TV, AV, DVD z rolovacího menu na příslušné externí obrazovce. Je velmi pohodlné a bezpečné sledovat video na zadní externí obrazovce přičemž na hlavní obrazovce se řidiči zobrazuje navigace.

38 ŘEšENÍ PROBLéMů Upozornení: Pokud zjistíte že zařízení má některý z uvedených problémů, tento návod slouží k rychlému vyřešení problému, ne závady. Pokud problém není ani potom vyřešen, prosím kontaktujte autorizované servisní středisko nebo montážní středisko. Nerozebírejte zařízení ani nevyměňujte jeho části! Tímto byste ztratili záruku a také by to mohlo vést ke zraněním a / nebo dalším škodám na majetku. Problém Příčina Možná náprava Nelze klíče od auta nejsou / nesprávne Vložte klíče správně do zapnout vložené v zapalování zapalování a otočte do I.polohy zařízení Není správně připojeno Připojte správně napájení Může být prohořelá pojistka vyměňte příslušnou pojistku Nepřesnost dotykové obrazovky Kalibrujte dotykovou obrazovku podle doporučených kroků nastavení přes Nastavení - Systém v Aplikacích Dotyková Systém zpracovává Počkejte, pokud není žádná obrazovka běží nějaký proces reakce, kontaktujte poprodejní nefunguje servis. DVD disk Disk je vložen opačnou Vložte disk správnou stranou nehraje dobře stranou Disk je poškozený Disk není kompatibilní Vyměňte disk Zkontrolujte kompatibilitu Menu DVD nelze odkliknout Disk není originální Použijte originální disk

39 Problém Příčina Možná náprava Obrazovka je černá bez Jas, kontrast, nebo Znovu nastavte Jas, obrazu, při přehrávání DVD barevná sytost jsou kontrast, barvu tak aby nastaveno příliš nízko byl obraz ideální CCD kamera nezobrazuje Parkovací kamera není Instalujte kameru a žádný obraz nainstalována připojte CCD kabelem Nesprávný TV formát Vyměňte za jinou kameru Zařízení není napájeno CCD parkovací kamera Jen po vyřazení zpátečky jen se zobrazuje video z má prioritu pokud je se rádio uvede do parkovací kamery, tlačítka zařazena zpátečka. normálního režimu, nebo nereagují, když je zařazena ho zapněte tlačítkem, po zpátečka vyřazení spátečky GPS anténa je nepřipojena Připojte GPS anténu Přejděte menší úsek a GPS neumí určit aktuální Auto se může nacházet sledujte zda GPS signál polohu v oblasti mimo pokrytí nenaskočí, pokud ne, tak. GPS signálu kontaktujte poprodejní servis Auto se nachází na Prosím kontaktujte místě kde není mapové poskytovatele mapových Navigace neumí určit pokrytí, jako například podkladů pro polohu, ani navigovat po vzdáleny neobydlené aktualizaci mapových zapnutí rádia místa, vrcholy hor. podkladů

40 STAROSTLIVOST A údržba Navigace nevybere nejkratší trasu Při vyhledávání trasy navigace zohledňuje různé faktory, nejen vzdálenost, ale i kategorii cesty, pravidla provozu, viadukty, hlavní silnice a hledá časově nejkratší trasu. pokuste se změnit Mapa může být příliš přiblížení aby mapa přiblížena, nebo naopak zobrazovala normální, Mapa je prázdná nastavena jako příliš zkuste zadat nový cíl vzdálená trasy a dejte navigovat

41 Péče a údržba Tento multimediální navigační systém využívá vysoce přesné a citlivé technologie a proto by se mělo s ním zacházet pečlivě. Prosím dodržujte následující pokyny což Vám pomůže dodržet podmínky záruky a prodloužit životnost zařízení. Nenechávejte zařízení a jeho příslušenství v dosahu malých dětí. nedoporučujeme aby toto zařízení obsluhovaly děti pod 12 let věku. Uchovejte přístroj v suchu. Pokud byste vystavili zařízení vodě, tekutinám, vlhkosti, mohlo by to způsobit poškození zařízení, nebo také fyzické zranění osob. Nevystavujte zařízení a jeho příslušenství nadměrnému teplu. Delší vystavení nadměrným teplotám zkrátí životnost zařízení a jeho elektrických částí, poškodí vnitřní baterie, nebo deformuje některé plasty. Nevystavujte zařízení a jeho příslušenství nadměrnému chladu. Teplotní změny mohou způsobit vytvoření vlhkosti uvnitř zařízení nebo zlomení některých částí, poškození některých vnitřních částí, nebo obrazovky. Nevystavujte zařízení pádu, nárazu, nadměrným otřesům, takto může dojít k poškození zařízení a výluky ze záruky. Nepokúšajte se rozebrat nebo otevřít zařízení, tímto ztratíte záruku. Pokud máte problém se zařízením, kontaktujte distributora nebo poprodejní servis. Nepoužívejte k čištění zařízení ostré koncentrované chemikálie, čistící prostredky, nebo silné detergenty. Při používání a při skladování zařízení nevystavujte zařízení elektromagnetickým nebo radioaktivním účinkem a zařízením. Pro obsluhu dotykové obrazovky nepoužívejte ostré předměty, protože se snadno může poškrábat, použijte konečky Vašich prstů, nebo dotykové pero z balení. Poznámka: Uvedené funkcie v tomto návode sa môžu líšiť podľa modelov produktu.

42 Žádná část tohoto uživatelského manuálu nesmí být bez písemného souhlasu použita, nebo znovu zveřejněna žádným způsobem. Všechny produkty uvedené v tomto manuálu jsou duševním vlastnictvím vlastnících společností. Specifikace produktu se mohou změnit bez předchozího upozornění. Uživatelský manuál je určen pouze jako návod při obsluze zařízení, prosím informujte se o aktuálních funkcích zařízení. COPY RIGHTS 2012 VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA.

2DIN multimediální přehrávač 80810A

2DIN multimediální přehrávač 80810A 2DIN multimediální přehrávač 80810A Předtím než začnete rádio používat, si přečtěte tento návod. 1 Obsah Úvodní informace...3 Důležitá upozornění...3 Hlavní funkce...4 Úvodní obrazovka...4 Uspořádání ikon

Více

POSTUP ODSTRAŇOVÁNÍ PORUCH SD NAVIGACE SE SYSTÉMEM ANC (verze 1.00) Přehled a určení kolíků vývodů Kapitola 2 ZCELA VŮBEC NEFUNGUJE, NELZE

POSTUP ODSTRAŇOVÁNÍ PORUCH SD NAVIGACE SE SYSTÉMEM ANC (verze 1.00) Přehled a určení kolíků vývodů Kapitola 2 ZCELA VŮBEC NEFUNGUJE, NELZE 1 - OBSAH Stížnost zákazníka Diagnostika Přehled a určení kolíků vývodů Kapitola 2 ZCELA VŮBEC NEFUNGUJE, NELZE Kapitola 3-1 VYPNOUT/ZAPNOUT(žádný zvuk a žádné zobrazení) ŽÁDNÝ ZVUK (zobrazení OK) Kapitola

Více

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL

STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL STARLIGHT UŽIVATELSKÝ MANUÁL Česky WWW.NGS.EU SPECIFIKACE STARLIGHT PŘENOSNÝ BLUETOOTH REPRODUKTOR Bluetooth verze: 2.1 + EDR Bluetooth dosah: 8-10 metrů Výkon reproduktoru: 20W Výdrž baterie: až 3 hodiny

Více

POSTUP ODSTRAŇOVÁNÍ ZÁVAD SSD-NAVI (verze 3.00)

POSTUP ODSTRAŇOVÁNÍ ZÁVAD SSD-NAVI (verze 3.00) 1 - OBSAH Stížnost zákazníka Diagnostika Přehled a popis kolíků Kap 2 Obecný funkční problém Kap 3 Nefunguje nebo bez napájení (černý displej): Kap 3-1 Nefunkční tlačítko Kap 3-2 Dotykový displej nefunguje

Více

T-60X Návod na obsluhu

T-60X Návod na obsluhu OD ROKU T-60X Návod na obsluhu 2.0 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor T-400X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB.

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB. 2011 Všechna práva vyhrazena Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011 Acer ICONIA TAB Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení: Informace o

Více

Používání přehrávače ipod

Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Po připojení ipodu můžete přehrávat hudební nebo video soubory. Tento přijímač umožňuje provádět různé operace, jako např. výběr souboru ze seznamu nebo

Více

Návod k použití. twitter.com/archos. klikněte na možnost Podpora > Poprodejní podpora

Návod k použití. twitter.com/archos.  klikněte na možnost Podpora > Poprodejní podpora Návod k použití Blahopřejeme k nákupu zařízení od společnosti ARCHOS! Tento stručný návod k obsluze vám v začátcích pomůže se správným použitím zařízení. V případě dalších dotazů týkajících se použití

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka WATCH ME Uživatelská příručka DIGITÁLNÍ PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ Přehled funkcí Watch me je hodinkový Bluetooth přehrávač formátu MP3 s kapacitním dotykovým displejem, uživatel se může prsty dotknout ikony na obrazovce

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

Automobilový Bluetooth FM transmiter DFS-T10. Uživatelská příručka

Automobilový Bluetooth FM transmiter DFS-T10. Uživatelská příručka Automobilový Bluetooth FM transmiter DFS-T10 Uživatelská příručka 2018-10-01 Představení produktu Tento Bluetooth MP3 přehrávač je vyvinutý pro použití v automobilu a je vybaven profesionálním a vysoce

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

POSTUP ODSTRAŇOVÁNÍ ZÁVAD SD-NAVI (verze 1.00)

POSTUP ODSTRAŇOVÁNÍ ZÁVAD SD-NAVI (verze 1.00) 1 - OBSAH Stížnost zákazníka Diagnostika Přehled a popis kolíků Kap 2 Obecný funkční problém Kap 3 Nefunguje nebo bez napájení (černý displej): Kap 3-1 Nefunkční tlačítko Kap 3-2 Dotykový displej nefunguje

Více

A180X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

A180X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor A180X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Digitální hudební přehrávač Bluetooth. Návod k použití

Digitální hudební přehrávač Bluetooth. Návod k použití Digitální hudební přehrávač Bluetooth Návod k použití Úvod Děkujeme, že jste si vybrali Digitální hudební přehrávač CarClever. Tento přehrávač lze snadno instalovat a používat. Plug and Play montáž umožňuje

Více

Lenovo VIBE P1m 8åLYDWHOVNi SĜtUXþND 9

Lenovo VIBE P1m 8åLYDWHOVNi SĜtUXþND 9 Lenovo VIBE P1m Základy Regulatorní prohlášení Na webových stránkách http://support.lenovo.com je k dispozici aktualizovaná a dokument Regulatorní prohlášení. Technické údaje V této sekci jsou uvedeny

Více

DS-450dvrGPS Displej s navigací a kamerou (černou skříňkou) ve zpětném zrcátku

DS-450dvrGPS Displej s navigací a kamerou (černou skříňkou) ve zpětném zrcátku DS-450dvrGPS Displej s navigací a kamerou (černou skříňkou) ve zpětném zrcátku Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby

Více

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ Egreat A1 Uživatelská příručka CZ Popis zařízení Přední strana: 1. Indikátor činnosti 2. Infra port pro ovládání přijímače Zadní strana: 3.Optický výstup S/PDIF 4.AV rozhraní 5.USB Host port 6.USB Host

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky Funkce: Čte a přehrává soubory ve formátu MP3/WMA z karty SD/MMC a USB flash disku LCD displej zobrazuje informace o audio souboru a frekvenci Funkce LINE-IN (Linkový vstup) umožňuje poslech hudby z externího

Více

Bezpečnostní opatření pro používání

Bezpečnostní opatření pro používání Následující symboly jsou uvedeny jak v tomto návodu k použití, tak i na samotném přístroji. Jejich smyslem je zajistit správné a bezpečné používání zařízení a zabránit případnému poranění nebo škodám na

Více

Video adaptér MI1232

Video adaptér MI1232 Video adaptér MI1232 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + RGB signálu + kamery při couvání do vozidel Mercedes Benz vybavených navigačním systémem Comand APS NTG1 a NTG2 Montážní příručka Informace

Více

Návod k obsluze Bluetooth FM transmiter DFS-BC26

Návod k obsluze Bluetooth FM transmiter DFS-BC26 Návod k obsluze Bluetooth FM transmiter DFS-BC26 2018-10-01 Děkujeme, že jste si vybrali tento LCD bluetooth transmiter! Před použitím si pozorně přečtěte návod k obsluze! I. Představení produktu Zařízení

Více

F550X Návod na obsluhu

F550X Návod na obsluhu F550X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO U2

Uživatelský manuál - základ PiPO U2 Uživatelský manuál - základ PiPO U2 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.1 a má dvoujádrový 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 107 Touch R700 / Navi 900 Úvod... 6 Základní funkce... 15 Rádio... 49 CD přehrávač... 55 Externí zařízení...

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 35 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Obsah. Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů

Obsah. Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů Obsah Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů 2 3 6 10 12 14 16 Český Další informace naleznete v části

Více

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 NA2750 Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 Dotykový displej 6,8 USB konektor Vstup pro SD kartu Vstup pro externí zařízení Uživatelská příručka 1 Obsah Ukázka základního ovládání Demo...

Více

Tablet EAGET FAMILY N7A Uživatelská příručka

Tablet EAGET FAMILY N7A Uživatelská příručka Tablet EAGET FAMILY N7A Uživatelská příručka Tento návod k použití je pouze pro referenční účely, mohou být změněny bez předchozího upozornění 1 Poděkování Děkujeme za zakoupení našeho produktu. Produkt

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině.

Více

YATOUR Bluetooth handsfree sada (dále už jen "YT-BTM") lze použít s YATOUR. digitálním hudebním adaptérem nebo s YATOUR ipod Car Adapter (dále už jen

YATOUR Bluetooth handsfree sada (dále už jen YT-BTM) lze použít s YATOUR. digitálním hudebním adaptérem nebo s YATOUR ipod Car Adapter (dále už jen Uživatelský návod Úvod YATOUR Bluetooth handsfree sada (dále už jen "YT-BTM") lze použít s YATOUR digitálním hudebním adaptérem nebo s YATOUR ipod Car Adapter (dále už jen "YATOUR Adaptér"). Použitím YT-BTM,

Více

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem Relax Uživatelský manuál 1 Dálkové ovládání Popis symbolů Zapnutí/vypnutí TV/RADIO Přepínání mezi TV/rádiem INFO Zobrazení informací Ztišit 1-9, 0 Volba kanálů Přetáčení

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO P9 (3G)

Uživatelský manuál - základ PiPO P9 (3G) Uživatelský manuál - základ PiPO P9 (3G) Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.4 a má čtyřjádrový procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy a

Více

s displejem Uživatelská příručka HY68 Sunnysoft s.r.o., distributor pro Českou republiku a Slovenskou republiku

s displejem Uživatelská příručka   HY68 Sunnysoft s.r.o., distributor pro Českou republiku a Slovenskou republiku FM Transmitter s displejem Uživatelská příručka HY68 Vlastnosti produktu 1) Připojte zařízení do autozapalovače cigaret, poté se automaticky zapne; když je v provozním stavu, obrazovka zobrazí napětí autobaterie,

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO P1

Uživatelský manuál - základ PiPO P1 Uživatelský manuál - základ PiPO P1 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.4 a má čtyřjádrový 1,8GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení 1 6. 7. 8. 9. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení kontaktu - fotka Upravení kontaktu - změna

Více

Uživatelský manuál CZ

Uživatelský manuál CZ Uživatelský manuál CZ Důležité upozornění:... 3 1. Tlačítka... 4 1.1 Dotykový panel... 4 1.2 POWER... 4 1.3 ESC... 4 1.4 Menu... 4 1.5 Hlasitost... 4 1.6 Sluchátka... 4 1.7 Video výstup... 4 1.8 TF karta...

Více

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to!

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to! 1 z 22 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení u Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení  u Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení

Více

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX)

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX) FULL (AUX/HDMI/USB/FM-TX) Používání Používání dálkového ovladače Nasměrujte dálkový ovladač na snímač do vzdálenosti přibližně 2m. Vystavení snímače přímému slunečnímu žáření může způsobit dočasnou nefunkčnost

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi 1 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Připojení a odpojení wi-fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení

Více

BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM

BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM Rychlý instalační průvodce DA-10295 Vítejte Děkujeme vám za zakoupení Digitus Bluetooth Soundbar se subwooferem! Nezáleží na tom jak tento výrobek využijete - zdali

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Uživatelský manuál Video projektor

Uživatelský manuál Video projektor Uživatelský manuál Video projektor Obsah Upozornění Popis tlačítek Provoz Připojení Tlačítka projektoru Tlačítka dálkového ovládání Výběr zdroje Připojení multimédií Připojení HDMI Vstup VGA (PC) Připojení

Více

Představení telefonu

Představení telefonu Český manuál Představení telefonu Mobilní telefon CUBE 1 je představitelem rodiny chytrých mobilních telefonů vybavených operačním systémem Android, který patří mezi nejrozšířenější systémy pro mobilní

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO U6

Uživatelský manuál - základ PiPO U6 Uživatelský manuál - základ PiPO U6 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.2 a má čtyřjádobrý 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení 1 5. 6. 7. 8. Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení telefonu Zapnutí telefonu a PIN Vložení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 35 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

Vítejte přejděte na stránku přejděte na stránku

Vítejte přejděte na stránku  přejděte na stránku Vítejte eský Blahopřejeme k nákupu zařízení od společnosti ARCHOS! Tento stručný návod k obsluze vám v začátcích pomůže se správným použitím zařízení. V případě dalších dotazů týkajících se použití zařízení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a

Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a odhlášení Wi-Fi sítě Zapnutí / Vypnutí přístupového

Více

Česky. BT-02N uživatelská příručka

Česky. BT-02N uživatelská příručka Česky BT-02N uživatelská příručka 1 Česky Rejstřík 1. Přehled......3 2. Začínáme....5 3. Připojení náhlavní sady headset Bluetooth.....5 4. Používání náhlavní sady headset Bluetooth... 9 5. Technické specifikace...

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

GOCLEVER HYBRID NÁVOD K OBSLUZE

GOCLEVER HYBRID NÁVOD K OBSLUZE GOCLEVER HYBRID NÁVOD K OBSLUZE NAVŠTIVTE NAŠE STRÁNKY WWW.GOCLEVER.COM VÍCE INFORMACÍ O PRODUKTECH TAB, NAVIO, DVR, MEDIA Před instalací a použitím si prostudujte tento návod. Úvod Vážený uživateli, děkujeme

Více

OPEL MERIVA. Infotainment System

OPEL MERIVA. Infotainment System OPEL MERIVA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 29 Přehrávač CD disků... 45 Vstup AUX... 51 USB port... 53 Rámeček digitálního obrazu... 57 Navigace... 60 Rozpoznávání řeči... 106 Telefon...

Více

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC Čeština Obsah Obecné pokyny pro užívání zařízení... 2 Doplňující informace... 2 Obsah balení... 2 1.0 Základní informace... 3 1.1 Tlačítka a konektory...

Více

DVP-2004 Multimediální přehrávač

DVP-2004 Multimediální přehrávač DVP-2004 Multimediální přehrávač Přehrává disky DVD, VCD, CD, CD-RW Soubory MP4, WMA, JPEG Přehrávání z USB disku a SD karty Vstup Aux-in Velikost ½ Din Uživatelská příručka Obsah Informace k bezpečnému

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 30 CD přehrávač... 47 Vstup AUX... 53 USB port... 55 Rámeček digitálního obrazu... 59 Navigace... 62 Rozpoznávání řeči... 107 Telefon... 122

Více

Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a

Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a 1 6. 7. 8. 9. Služby a nastavení Reset přístroje do továrního nastavení Seznam pevné volby Identifikace volajícího (CLIP/CLIR) Pevná volba Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play

Více

BT20 FM Transmitter, 2x USB, s funkcí handsfree

BT20 FM Transmitter, 2x USB, s funkcí handsfree BT20 FM Transmitter, 2x USB, s funkcí handsfree Uživatelská příručka Úvod Děkujeme vám, že jste si vybrali Bluetooth FM Transmitter. Toto zařízení umožňuje streamovat hudbu a telefonní hovory přímo z vašeho

Více

M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem

M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem M-21 RD/ M-28 RD Přenosné rádio s CD přehrávačem Návod k použití Přečtěte si pozorně tento návod před použitím přístroje. 1 POPIS OVLÁDACÍCH PRVKŮ ~AC IN 1. Madlo k přenášení 2. Teleskopická anténa 3.

Více

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Obsah 1. Úvod... 2 2. Příslušenství... 2 3. Technická specifikace... 3 4. Spouštění a vypínání... 4 5. Pracovní plocha... 5 6. Tlačítka... 5 7. APP zásuvky... 6 8. Nastavení systému... 6 9. Instalace,

Více

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ Xtreamer Wonder Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Xtreamer Wonder Xtreamer Wonder je zcela nový media hub na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex A9 procesorem a grafikou Mali

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO M6

Uživatelský manuál - základ PiPO M6 Uživatelský manuál - základ PiPO M6 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.2 a má čtyřjádrový 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO T9 (3G)

Uživatelský manuál - základ PiPO T9 (3G) Uživatelský manuál - základ PiPO T9 (3G) Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.2 a má osmijádrový procesor s frekvencí 1,7 GHz. Před použitím si prosím přečtěte tento

Více

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226. pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226. pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226 pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem Adaptér umožňuje připojení 2 externích zdrojů video signálu, RGB signálu a kamery

Více

Smart Watch Garett GV-08 návod

Smart Watch Garett GV-08 návod Smart Watch Garett GV-08 návod 1 1. Bezpečnost 1.1 Informace obsažené v této příručce mohou být změněny nebo aktualizovány bez oznámení 1.2 Nabíjejte hodinky po dobu nejméně 2 hodiny před použitím 1.3

Více

OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému

OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému Obsah Navi 900 IntelliLink... 5 R 4.0 IntelliLink... 87 R300 BT... 131 Držák telefonu... 163 Navi 900 IntelliLink Úvod... 6 Základní funkce... 13 Rádio... 31

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

BEZDRÁTOVÝ REPRODUKT UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA EASY.B EASY.W

BEZDRÁTOVÝ REPRODUKT UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA EASY.B EASY.W BEZDRÁTOVÝ REPRODUKT UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA OR EASY.B EASY.W Obsah CZ Záruka 2 Specifikace 2 Ochrana před vodou a prachem 2 Přehled o produktu 3 Nabíjení baterie 4 LED indikátor stavu 4 Zapnutí/vypnutí 4

Více

Začínáme NSZ-GS7. Síťový multimediální přehrávač. Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění.

Začínáme NSZ-GS7. Síťový multimediální přehrávač. Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění. Začínáme CZ Síťový multimediální přehrávač NSZ-GS7 Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění. První kroky: ON/STANDBY Zapne nebo vypne přehrávač.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Přístroj podporuje 16 druhů formátů souborů, mezi které patří PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI, a TCR.

Přístroj podporuje 16 druhů formátů souborů, mezi které patří PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI, a TCR. Základní ovládání Chcete-li zapnout přístroj, stiskněte a podržte tlačítko napájení. Po úvodní obrazovce se automaticky se otevře hlavní nabídka na obrazovce Domů. Hlavní nabídka obsahuje položky Knihy,

Více

Bluetooth reproduktor. Uživatelská příručka

Bluetooth reproduktor. Uživatelská příručka Bluetooth reproduktor Uživatelská příručka Obsah balení: Funkce: Tec+ Geo Bluetooth reproduktor 1. ON/ OFF přepínač Micro USB kabel 2. AUX- in vstup 3,5 mm aux-in kabel 3. USB napájecí konektor Uživatelská

Více

Uživatelský manuál XF 300

Uživatelský manuál XF 300 Uživatelský manuál XF 300 Přenosný reproduktor s KARAOKE, BLUETOOTH FUNKCE Připojení a obsluha BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE Jedná se o citlivé elektronické zařízení. Vyhněte se jeho použití v následujících

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP

Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP OBSAH Poznámky k instalaci 4 Kabelové zapojení 5 Instalace 6 Ovládací prvky autorádia 8 Přehrávání z SD/MMC/USB paměť. karet 9 Základní ovládání 10 Ovládání

Více

Vestavěný hudební system

Vestavěný hudební system Vestavěný hudební system 10031947 10031948 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

Boombastic. Portabler BT Speaker

Boombastic. Portabler BT Speaker 10028933 10028934 10028935 Boombastic Portabler BT Speaker Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

Rozhraní c.logic lite. Mi-092 + MCS-04

Rozhraní c.logic lite. Mi-092 + MCS-04 Rozhraní c.logic lite Mi-092 + umožňuje připojení zdroje AV signálu do vozidel vybavených navigačním systémem Volkswagen MFD2/RNS2 Škoda Nexus Pouze pro vozidla BEZ originální kamery při couvání Funkce

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 46 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

TABLET GOCLEVER TERRA 9o NÁVOD K OBSLUZE

TABLET GOCLEVER TERRA 9o NÁVOD K OBSLUZE TABLET GOCLEVER TERRA 9o NÁVOD K OBSLUZE NAVŠTIVTE NAŠE STRÁNKY WWW.GOCLEVER.COM VÍCE INFORMACÍ O PRODUKTECH TAB, NAVIO, DVR, DVB-T Před prvním použitím si prosím přečtěte pozorně tento návod k obsluze.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

NVR (IP). Popis Setup Wizardu.

NVR (IP). Popis Setup Wizardu. NVR (IP). 1. Po instalaci kamery připojte napájecí kabel s typem konektoru RG-45 LAN k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana napájecího

Více