STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE"

Transkript

1 STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE TŘEŠTICE Březen 2017

2 Obsah 1 Úvod Analýza současné situace Obecný profil obce Třeštice Historie Přírodní poměry Struktura obce Třeštice Komunikace úřadu s občany Obyvatelstvo a bydlení Hospodaření obce Dotace Technická infrastruktura Trh práce Doprava Životní prostředí Cestovní ruch, kultura, sport Cestovní ruch Památky v obci Kultura Sport SWOT analýza Strategie rozvoje obce Třeštice Vize obce Cíle obce obyvatelstvo a bydlení hospodaření obce technická infrastruktura trh práce doprava životní prostředí cestovní ruch, kultura, sport Opatření obyvatelstvo a bydlení hospodaření obce technická infrastruktura trh práce doprava životní prostředí cestovní ruch, kultura, sport... 17

3 1 Úvod Důležitost stanovení jasných vizí budoucího vývoje obce je velmi vysoká a pro efektivní rozvoj obce je toto stanovení téměř nutné. Proto je Strategický plán rozvoje je jedním ze základních a směrodatných dokumentů obce Třeštice. Vyjadřuje předpokládaný kontinuální vývoj územního celku a návaznost jednotlivých cílů v cíle strategické. Strategický plán je koncepční a rozvojový dokument vytvořený obecním úřadem, jenž vychází ze současného stavu veřejných a soukromých aktivit ekonomického, sociálního, kulturního a ekologického charakteru na území obce. Jeho hlavním smyslem je organizace rozvoje na bázi slaďování jednotlivých zájmů tak, aby obec prosperovala jako celek. Základní myšlenka rozvoje obce spočívá ve vytvoření kvalitního prostředí pro život současné i budoucí generace obyvatel obce. Samotný strategický plán na jehož začátku je obecná charakteristika obce je dále členěn na 7 tématických okruhů: 1. obyvatelstvo a bydlení, 2. hospodaření obce, 3. technická infrastruktura, 4. trh práce, 5. doprava, 6. životní prostředí, 7. cestovní ruch, kultura, sport ve kterých je popsán současný stav, provedena analýza silných a slabých stránek obce a jejích potenciálních příležitostí, které lze využít, či hrozeb, kterých se vyvarovat. Na základě této analýzy jsou nastaveny cíle a navržena opatření k jejich dosažení.

4 2 Analýza současné situace 2.1 Obecný profil obce Třeštice Základní údaje obec Třeštice Počet obyvatel (k ) 144 Hustota zalidnění (ob./km²) 20,5 Rozloha (km²) 7,01 Nadmořská výška (m n. m.) 582 POÚ Třešť ORP Jihlava Kraj Vysočina Tabulka 1:základní údaje o obci Třeštice (zdroj:mesta.obce.cz) Obec Třeštice leží v kraji Vysočina, okres Jihlava. Nachází se napůl cesty mezi městy Třešť (7,5 km na severovýchod) a Telč (7,5 km jižně) a dále mezi obcemi Doupě, Hodice, Růžená a Sedlejov. Obec Třeštice se nachází nedaleko pozdně gotického hradu Roštejna a nejvyššího vrcholu Českomoravské vrchoviny - Javořice (837 m n. m.). Nejbližším městem je Třešť. Obec k němu náleží zdravotním obvodem, Policií ČR, děti dojíždějí do základní školy Josefa Hory, dospělí za prací, za nákupy nebo za vyřizováním věcí na úřadech. V obci není škola, hostinec, ani žádný obchod. V současné době má obec 144 obyvatel a je jednou z nejmenších obcí kraje Vysočina Historie První písemná zmínka o obci pochází z roku Je připomínána již ve 14. století jako majetek pánů z Hradce. V té době se také nazývala Střežovice. Do 18. století byla celá roubená, postavená do tvaru okrouhlice. V roce 1846 a 1886 obec postihly velké požáry, při nichž vyhořela polovina tehdejších domů. V roce 1887 proto společně se sousední obcí Doupě založili sbor dobrovolných hasičů. V té době měl sbor 25 činných a 25 přispívajících členů. V roce 2016 měl sbor 35 dospělých členů a 21 mladých hasičů z nichž 4 nastoupili do sboru v průběhu roku. Uprostřed návsi stojí roubená zvonice z roku 1863, která je dominantou vesnice. Tato zvonice, zhotovená z tesaných trámů je zapsána v Ústředním seznamu kulturních památek. Kaple, postavená v roce 1939 je zasvěcená sv. Antonínu Paduánskému. Situována je v horní části obce. V roce 1994 byla provedena větší oprava této kaple. Od 1. ledna 1986 do 31. prosince 1991 byla místní částí Třeště, od 1. ledna 1992 je opět samostatnou obcí.

5 2.1.2 Přírodní poměry Geomorfologicky je oblast součástí Česko-moravské subprovincie, konkrétně Křižanovské vrchoviny a jejího podcelku Brtnická vrchovina, v jejíž rámci spadá pod geomorfologický okrsek Třešťská pahorkatina. Průměrná nadmořská výška činí 582 metrů. Nejvyšší bod Hamr (651 m n. m.) leží na severovýchodní hranici katastru obce. Východním okrajem obce protéká Třešťský potok, do něhož se jižně od Třeštice zleva vlévá Roštejnský potok. Východně od obce protéká bezejmenný potok. Jižně od Třeštice na Třešťském potoce se rozkládá Třeštický rybník. Na katastru obce roste pět památných stromů. Skupina tří dubů letních stojí v zahradě u mlýna v Třeštici, všechny měří přes třicet metrů a jejich stáří bylo v roce 2009 odhadováno na 210 let. Za bývalým mlýnem v Třeštici roste 15metrová hrušeň planá, jejíž stáří bylo v roce 2009 odhadováno na 100 let. Na stejném místě se nachází i 30metrový javor mléč, jehož stáří se v roce 2009 odhadovalo na 200 let Struktura obce Třeštice V čele obce je Starosta, který je zastupitelný dvěma místostarosty. Zastupitelstvo obce tvoří 7 členů a vzhledem k tomuto počtu není v obci zřízena rada obce, jejíž funkci zastává starosta obce. Zastupitelstvo obce se schází každý měsíc. Obec Třeštice má zřízen kontrolní výbor a finanční výbor. Oba výbory mají po 3 členech, kteří jsou zároveň členy zastupitelstva a scházejí se jednou za 3 měsíce Komunikace úřadu s občany Řada dokumentů obcí musí být dle příslušných ustanovení zákona o obcích zveřejněna na úřední desce obecního úřadu. Obec informuje občany o činnosti orgánů obce a podává informace o dění v obci zejména prostřednictvím zveřejňování materiálů na této úřední desce obecního úřadu. Původně pro tyto účely sloužila úřední deska umístěná na budově obecního úřadu, která ale byla zaměněna za desku na autobusové zastávce, které je lepším místem pro sdělování zpráv, neboť zde občané čekají na autobus a přitom se mohou s materiály seznámit (a mnozí tak zkrátit čas čekání). Kromě již zmíněné úřední desky je již v dnešní době prakticky nezbytné podávat informace prostřednictvím internetu. Internetové stránky obce Třeštice přirozeně má a snaží se je udržovat aktuální.

6 Obec nevydává žádné informační materiály, ale některé spolky a sdružení, ve kterých je obec členem periodikum vydává. Obec je příkladem dobré praxe pro další menší obce a to tak, že důležité informace občanům podává i prostřednictvím SMS zpráv a ů rozesílaných do jednotlivých domácností. V neposlední řadě v obci funguje místní rozhlas. Pro podporu komunikace s občany je každoročně začátkem roku pořádána akce s názvem "Setkání se starostou", kde je starostou obce podána zpráva o činnosti za uplynulý rok a představen plán činností na rok následující, který je následně diskutován s občany. 2.2 Obyvatelstvo a bydlení Dlouhodobý vývoj počtu obyvatel a domů Počet obyvatel Počet domů Rok Graf 1: Dlouhodobý vývoj počtu obyvatel (zdroj: ČSÚ) Rok Počet obyvatel Tabulka 2: Vývoj počtu obyvatel (zdroj: ČSÚ)

7 V současné době (2016) žije v obci 144 obyvatel z toho 70 žen a 74 mužů obec je tedy genderově vyrovnaná. Dále je zde 32 mladých lidí do 14let, 95 obyvatel v aktivním věku a 17 obyvatel ve věku nad 65let. Průměrný věk v obci je o téměř 6 let nižší než krajský a republikový průměr a to 36,5 roku a index stáří 53,1 je dokonce o více než polovinu nižší než průměr ČR. Index ekonomického zatížení 51,6 je opět méně než poloviční. Jedná se tedy o "mladou obec" s vysokým zastoupením obyvatel v produktivním věku. 2.3 Hospodaření obce Rozpočty Třeštice Rok Příjmy Výdaje Majetek , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,17 Tabulka 3: Příjmy, výdaje a majetek obce (zdroj: rozpočty obce, UFIS) Jak lze vidět v Tabulce výše obec Třeštice hospodaří s rozpočtem necelé 2 miliony Korun českých. Rozpočty jsou z dlouhodobého hlediska vyrovnané, obec dokonce přes nemalé investice generuje v dlouhodobém horizontu finanční přebytek. Mezi největší investice obce za posledních 10 let patří především rekonstrukce obecního úřadu včetně přilehlé hasičské zbrojnice a dále oprava místních komunikací, které proběhly v letech 2008 a Obec se v této době díky vysokému úvěru, kterým musela předfinancovat projekty, dostala na 5. místo v žebříčku nejzadluženějších obcí v ČR avšak díky úspěšným žádostem o dotace ze strukturálních fondů EU byl dluh velmi rychle splacen. I přes velikost obce se nebojí její vedení investovat nemalé finanční prostředky do budoucnosti a kvality života v obci. Hodnota obecního majetku se dlouhodobě také zvyšuje a je tak v současné době na nejvyšší úrovni v historii obce.

8 Hospodaření obce je tedy hodnoceno velmi kladně a Třeštici lze označit za "finančně zdravou" obec Dotace Obec je velmi úspěšná i co se týče žádostí v dotačních programech. Za posledních 10 let ( ) získala Třeštice z dotačních programů téměř 18mil. Kč. Mezi největší dotace, které obec v posledních 10 letech získala patří např.: Oprava domu č. p. 19 (hasičská zbrojnice a obecní úřad) ,- Kč Obnova místních komunikací ,- Kč Vybavení kompostárny (Traktor + štěpkovač) ,- Kč Pořízení DA pro jednotky požární ochrany ,- Kč Vybudování infrastruktury pro 12RD ,- Kč Každoroční příspěvek na akceschopnost jednotek PO - cca ,- Kč (celkem ,- Kč) Dětské hřiště Třeštice ,- Kč A mnoho dalších Technická infrastruktura Technická infrastruktura obce je v současné době na dobré úrovni. Obec je plně elektrifikována nadzemním vedením. Plynofikace obce byla dokončena v roce 2002 V obci je vybudován veřejný vodovod. Zdrojem vody je prameniště (3kopané studně), odkud je voda vedena do vodojemu s úpravnou vody a tlakovou stanicí. Z VDJ je voda přes tlakovou stanici distribuována do rozvodné sítě v obci. Celková délka vodovodní sítě je ca 2859m. Provozovatelem je obec Třeštice. V obci je uvažováno o připojení nového vodního zdroje vrtu, který je již proveden, ale není připojen. Výhledově je uvažováno s rekonstrukcí (modernizací) prameniště, VDJ a úpravny vody. Vzhledem k technickému stavu části vodovodní sítě se předpokládá částečná obnova vodovodní sítě. V obci je vybudována jednotná gravitační kanalizace. Celková délka kanalizační sítě je cca 1837m. Na kanalizaci je napojeno cca 90% obyvatel. RD v nové zástavbě celkem 12RD je napojeno přes domovní ČOV. Ostatní RD jsou napojeny přes septiky. V obci není

9 vybudována čistírna odpadních vod. V současné době obec zadala zpracovat návrhy nové kanalizace. Je uvažováno s přeložením jednotné kanalizace mimo požární nádrž. V roce 2017 by měli být zpracovány projekty pro novou kanalizaci a následující roky by mělo dojít k realizaci položení nové splaškové kanalizace. V roce 2009 byla v obci započata výstavba nových rodinných domů. V současné době je obydleno dvanáct rodinných domů z celkových třinácti. Vybudování infrastruktury, které spočívalo v položení vodovodního potrubí, kanalizace, plynových rozvodů a rozvodů elektrické energie včetně osvětlení trvalo 7 let. Telefon a internet telefonní spojení je zajišťováno operátory O2, T-mobile, s horším signálem je pak pokrytí i operátorem Vodafone. Internet je z větší části zajišťován firmou OPTET Třešť, dále pak přes různé další operátory. 2.5 Trh práce V samotné obci není mnoho možností k zaměstnání. K hlavním zaměstnavatelům v obci patří především firma TRIPET zabývající se zpracováním druhotných surovin a to především kartonových obalů apod. Dále se v obci nachází zemědělské družstvo Roštýn Hodice, penzion Třeštický mlýn s.r.o. a vzhledem k počtu obyvatel patří mezi majoritní zaměstnavatele i samotná obec Třeštice. Občané obce jsou tedy nuceni za prací dojíždět a to do blízkých měst Třešť a Telč, nebo pak dále do obce Kostelec u Jihlavy, nebo do krajského města přímo. I přes nelehkou situaci na trhu práce jsou v obci pouze 3 nezaměstnaní v aktivním věku, což představuje 3,2% podílu nezaměstnaných osob, tedy téměř poloviční úroveň oproti ČR a o 1,5% menší nezaměstnanost oproti úrovni krajské. V obci máme několik malých živnostníků. V průběhu roku je především využívaná spolupráce s místními živnostníky s občany, ale i obcí. Jde o projektové práce, zemní práce i práce v lese. 2.6 Doprava Obcí prochází silnice III. třídy č do obce Doupě a v opačném směru cca 500m za obcí navazující na silnici II. třídy č. 406, která je hlavním tahem mezi městem Telč a krajským městem Jihlava. Dále z obce vede komunikace spojující Třeštici se sousední Růženou a hradem Roštejn.

10 Dopravní obslužnost zajišťují dopravci ICOM transport, ČSAD Jindřichův Hradec, AZ BUS & TIR PRAHA. Autobusy jezdí ve směrech Praha, Jihlava, Třebíč, Telč, Slavonice, Jemnice, Moravské Budějovice, Znojmo, Dačice, Třešť, Mrákotín, Bítov, Studená, Jindřichův Hradec a Pelhřimov. Obcí prochází cyklistická trasa č z obce Doupě do Sedlejova. Po severním okraji katastru obce vede modré a zelené turistické značení, které vede například na hrad Roštějn, vrchol Javořice, Velký pařezitý rybník, Míchovu skálu atd.. Obrázek 1: Turistická mapa obce Třeštice a okolí (zdroj: mapy.cz) 2.7 Životní prostředí Třeštice je situována v klidném a kvalitním životním prostředí a je součástí širšího území, Javořické vrchoviny, jež si zachovalo maximum přírodních hodnot a vysokou kvalitu životního prostředí a symbióza osídlení s krajinou je zde jedinečná. Obec Třeštice je velmi aktivní v nakládání s odpady. Nejen, že největší firma v obci se zabývá druhotným zpracováním surovin, ale i samotná obec recykluje téměř vše co je v současnosti recyklovatelné. Že je obec aktivní lze vidět například v soutěži elektrowin kde se obec v letech 2013 a 2014 Obrázek 2:Certifikát elktrowin

11 umístila na prvním místě v objemu sběru elektroodpadu. Každoročně se občané zúčastňují akce čistá Vysočina, kdy se jedná o úklid veřejných prostor v obci a jejím okolí. V obci je v brzké době uvažováno s rozdělením kanalizace, která je nyní jednotná splašková na kanalizaci splaškovou a dešťovou. 2.8 Cestovní ruch, kultura, sport Cestovní ruch Cestovní ruch je nedílnou součástí ekonomiky a života. Dominantní rekreační funkcí v minulosti i současnosti je méně náročná pobytová i pohybová letní a zimní turistika. Další formou individuální rekreace je chalupaření a chataření, které je však v obci téměř bez přímého ekonomického přínosu. Pro zimní rekreace je vhodné okolí Třeštice, především udržovaná lyžařská trasa Třešť - Telč a terény kolem vrchu Javořice. V obci se nachází jedno zařízení sloužící pro potřeby turismu a to penzion Třeštický mlýn nabízející 5 apartmánů a v případě potřeba až 24 lůžkových míst. Penzion se dále rozvíjí a kromě rozsáhlých zahrad a mnoha možností pro turistiku v okolí nabídne v budoucnu například vinný sklep a dětské hřiště Památky v obci Kaple sv. Antonína - stavba z roku 1939 zasvěcena sv. Antonoínu Paduánskému stojící na západním okraji návsi poblíž obecního úřadu. Zvonička na návsi - roubená zvonice postavena roku 1863 situována doprostřed návsi. Zvonice je zapsána jako nemovitá kulturní památka v ústředním seznamu kulturních památek. V roce 2006 prošla stavba rozsáhlou rekonstrukcí. Starý mlýn - Jižně od obce cca 200 m se nachází Hofhanzlův mlýn. Mlýn je v současné době nefunkční, ale je opraven náhon k mlýnu a samotná budova mlýna byla v posledních 10 letech ( ) přestavena na penzion Je zde několik tůněk a jeden rybníček. Nedaleko mlýna stojí v zahradě památný dub, který je asi 250 let starý. Jeho obvod dosahuje úctyhodných 580 cm. Kříž u kaple - křížek postaven roku 1796, který je opět zapsán v ústředním seznamu kulturních památek a je umístěný vedle kaple. Na přední straně soklu pod křížem lze nalézt nápis: "Leta Pane 1796 dali tento křiss postawit Bratří Francek a Martin z Hawowiho mleina"

12 Roubenka na návsi - Uvedená stavba je zapsána jako nemovitá kulturní památka v Ústředním seznamu kulturních památek. Stavba stojí vedle kostelíka, stranou návsi. Je vyroubená ze dřeva na vysoké podezdívce vyrovnávající prudký terénní rozdíl. Původně měla tato stavba plně roubenou obvodovou konstrukci. Dnes je v zadní části nahrazena vyzděním na původním půdorysu. Z příslušného evidenčního listu nemovité kulturní památky se lze dočíst, že se v domě nacházela tzv. černá kuchyně. Stavba prošla v roce 2006 rekonstrukcí a v současné době je obydlena. Boží muka - poslední kulturní památkou jsou barokní "boží muka" z roku 1858 stojící při východním okraji obce. Vzhledem k havarijnímu stavu stavby byla celá boží muka v roce 2008 kompletně opravena Kultura Obec Třeštice je kulturně velmi bohatou obcí, přes nízký počet obyvatel je téměř každý měsíc pořádána kulturní akce, z nichž se již spoustu stalo tradičními například: Setkání občanů se starostou Soutěž mladých hasičů v požárním Tradiční masopust sportu Na běžkách okolo Třeštice Letní kino Hasičský ples Drakiáda Pálení čarodějnic Lampionový průvod Vycházkový pochod na Javořici Rozsvícení vánočního stromku Tradiční pouťový fotbalový turnaj Silvestrovské dobytí Roštejna v malé kopané Oslava výročí SDH každých 5 let Sport SDH Třeštice - Sbor dobrovolných hasičů má v Třeštici již téměř 130 letou tradici. Byl založen , kvůli velkým požárům, které obec postihli v letech 1846 a V té době měl sbor 25 členů. K dnešnímu dni je počet členů téměř dvojnásobný, což představuje více než třetinu obyvatel obce. Sbor se pravidelně zúčastňuje okrskových soutěží a dále pořádá taneční zábavy v obci, každoroční turnaj v malé kopané a různé výlety pro veřejnost. Hasiči v obci pomáhají i s údržbou a zvelebováním obce (sečení trav, čištění a kácení v okolí cest, opravy obecních budov apod.) od roku 2011 jsou v obci aktivní i mladí hasiči, kterých je v současném roce (2016) 21 a kteří se každoročně zúčastňují pěti soutěží pořádaných v okolních obcích.

13 HC SDH Třeštice - Historicky první hokejový klub v Třeštici byl založen v roce 1999 a vznikl pod patronací Sboru dobrovolných hasičů a členy hokejového klubu jsou převážně členové SDH. Již několik let se HC SDH Třeštice účastní soutěže probíhající na zimním stadionu v Telči, kde se hrají soutěže okresního přeboru, ze kterých si místní tým přivezl již mnoho úspěchů. Od sezóny 2010/2011reprezentují SDH a obec dva hokejové týmy HC SDH Třeštice A a HC SDH Třeštice B.HC SDH Třeštice "A" se stal v sezóně 2014/2015 a v sezóně 2015/2016 vítězem soutěže O pohár starosty města Telče. Od sezóny 2010/2011reprezentují SDH a obec dva hokejové týmy - HC SDH Třeštice A a HC SDH Třeštice B. V obci je i několik mladších hokejistů, kteří hrají v nedaleké Telči. Oba spolky jsou aktivní ve veřejném životě a jsou finančně a materiálně podporovány obcí. Dále se v obci nachází dětské hřiště na návsi a menší fotbalové hřiště na kraji obce, kde se každým rokem pořádá sousedský turnaj okolních obcí s tradicí více než 20 let. V obci a jejím okolí bývají pořádány závody v orientačním běhu, ve kterém obec reprezentuje velmi úspěšná běžkyně.

14 2.9 SWOT analýza Silné stránky klidné a bezpečné prostředí venkova "mladé" obyvatelstvo obce aktivní spolky ve veřejném životě množství kulturních a sportovních akcí dobrý stav technické infrastruktury nová zástavba RD Hodinová frekvence autobusového spojení Nízká nezaměstnanost Poloha blízko hlavního silničního tahu Atraktivní krajina, blízkost Hradu Roštejn Aktivní samospráva, dobré hospodaření obce vybavení technikou a požární ochranou maily + sms do domácností Slabé stránky málo turistických programů a tras s komplexním zajištěním služeb nízký počet pracovních míst v obci vzdálenost zdravotní péče absence vzdělávacích zařízení absence obchodů a služeb vyšší podíl osob vyjíždějících do zaměstnání absence chodníků a přechodů na některých místech malý objem rozpočtu málo informací na webu obce Nevyhovující prostory KD Vzdálenost autobusové zastávky při hlavní silnici. Příležitosti Zdokonalování webových stránek obce Žádosti o dotace a granty Oprava KD Zlepšit dostupnost hromadné dopravy Hrozby Snížení zapojení občanů do veřejného života Odliv mladších občanů do měst Stárnutí populace Tabulka 4 Swot analýza obce Třeštice (zdroj: vlastní zpracování)

15 3 Strategie rozvoje obce Třeštice 3.1 Vize obce Přirozeně se rozrůstající, bezpečná a klidná obec propojená dostatečnou a kvalitní dopravní infrastrukturou nabízející dostatek veřejných služeb, kvalitních možností trávení volného času a možností zapojení do dění v obci. To vše při zachování kulturních a přírodních památek v obci v harmonii s životním prostředím. 3.2 Cíle obce obyvatelstvo a bydlení Cílem obce je zajistit rozvoj možností bydlení pro obyvatele obce v současné době v obci žijící a předejít tak odchodu mladých lidí do větších měst hospodaření obce Cílem obce je udržení stabilního hospodaření, při minimálně zachování současného tempa rozvoje obce technická infrastruktura Cílem obce je zajistit dobrý stav technické infrastruktury, dostatek pitné vody, kvalitní komunikace a kanalizace a zvýčit tak úroveň blahobytu v obci trh práce Cílem obce je podpora možností zaměstnání v obci a zajištění dobrého dopravní spojení z obce do okolních měst, kam občané vyjíždějí za prací doprava Cílem je zajistit bezpečné a kvalitní dopravní napojení obce na okolní města a obce životní prostředí Udržet podmínky pro život v kvalitním životním prostředí cestovní ruch, kultura, sport Cílem je zajistit kvalitativně a kvantitativně odpovídající nabídku veřejných služeb a infrastruktury v oblastech využití volného času. Zajištění kvalitního zázemí a vybavení jednotkám zajišťujícím bezpečnost obyvatel. Rekonstrukce a obnova kulturního a přírodního dědictví.

16 3.3 Opatření obyvatelstvo a bydlení - Pořízení nového územního plánu katastrálního území Třeštice - Podpora výstavby rodinných domů, - Vytváření lokalit pro výstavbu RD hospodaření obce - Úspěšné žádosti do vypsaných dotačních titulů - Využití členství v DSO apod technická infrastruktura - Oprava a údržba obecního vodovodu a kanalizace - Údržba sítě veřejného osvětlení - Přeložení kanalizace - Vybudování oddělené splaškové a dešťové kanalizace - Napojení obecního vodovodu na zdroj vody - vrt v obci - Protipovodňová opatření pro obec trh práce - Podpora dopravní obslužnosti - Podpora možností zaměstnání na obci - Úspěšné čerpání dotací na veřejně prospěšné práce doprava - Údržba místních komunikací a zeleně v jejich okolí - Oprava mostku "u křížku" v nevyhovujícím stavu - Podpora dopravní obslužnosti - Opravy místních komunikací - Zpevnění obecních cest - Stezka pro chodce z obce na autobusové nádraží - Úprava návsi, rekonstrukce chodníků, vytvoření nových parkovacích ploch - Stezka na zastávku na rozcestí (hlavní silnice Telč-Třešť-Jihlava) životní prostředí - Údržba veřejných prostranství - Stabilizace veřejné zeleně a veřejných prostranství v obci

17 - Vytváření odpočinkových míst - Péče a ochrana v obecních lesích - Zkvalitnění nakládání s odpady - Vysázení 1ha nového lesa na vhodném prostranství cestovní ruch, kultura, sport - Podpora organizace sportovních a kulturních akcí - Podpora údržby fotbalového hřiště - Údržba hasičské techniky účast na soutěžích v požárním sportu - Podpora organizace hasičských soutěží SDH Třeštice - Nákup potřebného vybavení - Obnova a údržba kulturních a historických památek - Nové multifunkční hřiště v obci. - Rozšíření KD o sportovní zázemí Plánované projekty v letech Název připravovaného projektu Oprava mostku na komunikaci do Růžené Termín realizace Předpokládané náklady Zdroje financování ,- Kč Vlastní zdroje Výsadba 1 ha lesa ,- Kč Vlastní zdroje Lávka přes potok pro pěší ,- Kč Vlastní zdroje Připojení pitné vody (záloha při suchu) Nákup naftového traktůrku na údržbu zeleně v obci Stezka pro chodce a cyklisty na rozcestí Kanalizace a protipovodňová opatření Výkup pozemků komunikace do Sedlejova ,- Kč Vlastní zdroje, Kraj Vysočina ,- Kč Vlastní zdroje, Program obnovy rozvoje venkova Vysočiny ,- Kč Vlastní zdroje, Kraj Vysočina ,- Kč Vlastní zdroje, MŽP, Kraj Vysočina ,- Kč Vlastní zdroje

18 Název připravovaného projektu Oprava mostku na komunikaci do Sedlejova Oprava KD s víceúčelovou přístavbou Oprava chodníků po výstavbě kanalizace Výkup pozemků pro stavbu RD pro místní občany Termín realizace Předpokládané náklady Zdroje financování ,- Kč Vlastní zdroje ,- Kč Vlastní zdroje, Program obnovy rozvoje venkova Vysočiny, POV ,- Kč Vlastní zdroje ,- Kč Vlastní zdroje Tyto projekty a programy byly navrženy po připomínkách občanů a projednávány na zasedáních zastupitelstva. Rozvojový strategický dokument byl následně schválen na zasedání Zastupitelstva obce Třeštice dne Martin Kodys starosta obce Radim Poledna místostarosta obce

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava)

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický rozvojový plán obce Rokytno (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Rokytno, vyjadřující předpokládaný

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Obsah 1. Vize 2. Teze 3. Shrnutí současného stavu 4. Formulace cílových skupin plánu 5. SWOT analýza (analýza silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb)

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Strategický plán rozvoje obce Němčice

Strategický plán rozvoje obce Němčice Strategický plán rozvoje obce Němčice na období 2011-2015 Obec Němčice Němčice 53 384 11 Netolice IČ: 00250554 Schváleno zastupitelstvem obce Němčice dne 22. 03. 2011 1 Obsah: 1. Historie obce, památky,

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice Aktualizace 2018 2023 Strategický rozvojový dokument je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strahovice, vyjadřující předpokládaný vývoj daného

Více

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období Akční plán rozvoje obce Pístina na období 2015-2020 Schváleno Zastupitelstvem obce Pístina dne 23.07.2015 1 Obsah: Úvod... str. 3 Základní údaje....str. 4 Doplňující údaje.....str.4 Rozvoj obce 2011-2015......str.

Více

Strategický plán obce Vráto na období

Strategický plán obce Vráto na období Strategický plán obce Vráto na období 2014 2018 Vráto Vráto 20 370 01 IČ: 00 581 950 1 Obsah....2 1. Historie obce... 3 2. Současnost... 3 3. Památky... 3 4. Tvorba strategického plánu... 4 5. SWOT analýza

Více

PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE

PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE NA OBDOBÍ 2009 2013 OBSAH ÚVOD... 3 1. Souhrnná charakteristika obce Dobrčice... 4 1.1. Obyvatelstvo... 5 1.2. Občanská vybavenost, služby a sociální zázemí... 5 1.3. Bydlení

Více

A. OBEC Křešín B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Křešín B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Křešín Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 396 Kód obce PRVKUK 0613.010.396.00 Kód obce (IČOB) 07614 (548227) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE na roky 2015-2025 1 Obsah: OBSAH.. 2 1. ÚVOD...3 2. STRUČNÝ POPIS OBCE...4 3. SWOT ANALÝZA OBCE HLÁSNICE...5 4. OBČANSKÁ VYBAVENOST A KVALITA ŽIVOTA 5 5. DOPRAVA

Více

Pacov. Název části obce

Pacov. Název části obce A. OBEC Pacov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 355 Kód obce PRVKUK 0613.009.355.00 Kód obce (IČOB) 11721 (548511) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Členění obce

Více

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Únor 2019 Městys Jedovnice leží v Jihomoravském kraj, okresu Blansko, v krásném prostředí Moravského krasu. Katastrální území je 14,2 km 2 a k 31. 12. 2018 má

Více

A. OBEC Častrov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Častrov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Častrov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 374 Kód obce PRVKUK 0613.010.374.00 Kód obce (IČOB) 01870 (47719) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61103 Název POU Počátky

Více

A. OBEC Dehtáře B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Dehtáře B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Dehtáře Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 380 Kód obce PRVKUK 0613.010.380.00 Kód obce (IČOB) 02537 (561924) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE na roky 2015-2025 1 Obsah: OBSAH.. 2 1. ÚVOD...3 2. STRUČNÝ POPIS OBCE...4 3. SWOT ANALÝZA OBCE HLÁSNICE...5 4. OBČANSKÁ VYBAVENOST A KVALITA ŽIVOTA 5 5. DOPRAVA

Více

Nový Rychnov. Název části obce

Nový Rychnov. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Nový Rychnov Číslo obce PRVKUK 408 Kód obce PRVKUK 0613.010.408.00 Kód obce (IČOB) 10788 (548464) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ...

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ... Místní program obnovy venkova obce Milejovice na období 2011 2015... Milan Vacek starosta... Michal Fouček místostarosta stránka 1 z 10 1.Obsah 1.Obsah...2 2.Úvod...3 2.1.Charakteristika obce...3 2.2.Výsledky

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Čejov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 105 Kód obce PRVKUK 0613.003.105.00 Kód obce (IČOB) 01904 (547735) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Malý Budíkov trvale bydlící. Pusté Lhotsko trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Malý Budíkov trvale bydlící. Pusté Lhotsko trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Budíkov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 103 Kód obce PRVKUK 0613.003.103.00 Kód obce (IČOB) 01535 (547638) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Bystrá

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Bystrá A. OBEC Bystrá Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 104 Kód obce PRVKUK 0613.003.104.00 Kód obce (IČOB) 01662 (561801) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Sedliště trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Sedliště trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Vyskytná Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 433 Kód obce PRVKUK 0613.010.433.00 Kód obce (IČOB) 18775 (549142) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Čejov trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Čejov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 105 Kód obce PRVKUK 0613.003.105.00 Kód obce (IČOB) 01904 (547735) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Heřmaneč trvale bydlící. Bydlící obyvatelé Horní Vilímeč trvale bydlící

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Heřmaneč trvale bydlící. Bydlící obyvatelé Horní Vilímeč trvale bydlící A. OBEC Počátky Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 414 Kód obce PRVKUK 0613.010.414.00 Kód obce (IČOB) 12300 (548561) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61103 Název POU Počátky

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Nová Buková

Název části obce. Bydlící obyvatelé. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Nová Buková A. OBEC Nová Buková Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 406 Kód obce PRVKUK 0613.010.406.00 Kód obce (IČOB) 10495 (561177) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. Stajiště trvale bydlící. Pavlov trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. Stajiště trvale bydlící. Pavlov trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Pavlov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 206 Kód obce PRVKUK 0612.005.206.00 Kód obce (IČOB) 11841 (587681) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61053 Název POU Třešť Členění

Více

Strategický plán rozvoje obce Brnířov. na období Obec Brnířov Brnířov Kdyně IČ: DIČ:CZ

Strategický plán rozvoje obce Brnířov. na období Obec Brnířov Brnířov Kdyně IČ: DIČ:CZ na období 2019-2022 Obec Brnířov Brnířov 41 345 06 Kdyně IČ: 00572608 DIČ:CZ00572608 Schváleno zastupitelstvem obce Brnířov dne 21.1.2019 1 Obsah: 1. Vznik obce...3 2. Současnost obce.3 2.1. Infrastruktura.3

Více

Horní Rápotice. Název části obce

Horní Rápotice. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Horní Rápotice Číslo obce PRVKUK 107 Kód obce PRVKUK 0613.003.107.00 Kód obce (IČOB) 04396 (551589) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU

Více

A. OBEC Lukavec B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Lukavec B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Lukavec Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 352 Kód obce PRVKUK 0613.009.352.00 Kód obce (IČOB) 08877 (548332) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Pacov Členění

Více

A. OBEC Kaliště B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Kaliště B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Kaliště Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 112 Kód obce PRVKUK 0613.003.112.00 Kód obce (IČOB) 06224 (548090) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

A. OBEC Těmice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Těmice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Těmice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 425 Kód obce PRVKUK 0613.010.425.00 Kód obce (IČOB) 16586 (548936) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61101 Název POU Kamenice

Více

Salačova Lhota. Název části obce

Salačova Lhota. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Salačova Lhota Číslo obce PRVKUK 357 Kód obce PRVKUK 0613.009.357.00 Kód obce (IČOB) 14593 (548731) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Pacov

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Kojčice

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Kojčice A. OBEC Kojčice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 391 Kód obce PRVKUK 0613.010.391.00 Kód obce (IČOB) 06783 (598712) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Horní Cerekev. Název části obce

Horní Cerekev. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Horní Cerekev Číslo obce PRVKUK 384 Kód obce PRVKUK 0613.010.384.00 Kód obce (IČOB) 04268 (547913) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU

Více

Kamenice nad Lipou. Název části obce

Kamenice nad Lipou. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Kamenice nad Lipou Číslo obce PRVKUK 390 Kód obce PRVKUK 0613.010.390.00 Kód obce (IČOB) 06257 (548111) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61101 Název

Více

Vyskytná nad Jihlavou

Vyskytná nad Jihlavou A. OBEC Přehledová mapka Vyskytná nad Jihlavou Číslo obce PRVKUK 231 Kód obce PRVKUK 0612.005.231.00 Kód obce (IČOB) 18777 (588172) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61051 Název

Více

Salačova Lhota. Název části obce

Salačova Lhota. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Salačova Lhota Číslo obce PRVKUK 357 Kód obce PRVKUK 0613.009.357.00 Kód obce (IČOB) 14593 (548731) Číslo ORP (ČSÚ) 009 (6109) Název ORP Pacov Kód POU (ČSÚ) 61091 Název POU Pacov

Více

Kladeruby nad Oslavou

Kladeruby nad Oslavou A. OBEC Přehledová mapka Kladeruby nad Oslavou Číslo obce PRVKUK 291 Kód obce PRVKUK 0614.007.291.00 Kód obce (IČOB) 06490 (590827) Číslo ORP (ČSÚ) 007 (6107) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61071 Název POU Náměšť

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé. Obec Útěchovice celkem: trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé. Obec Útěchovice celkem: trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Útěchovice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 427 Kód obce PRVKUK 0613.010.427.00 Kód obce (IČOB) 17557 (548987) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem A. OBEC Píšť Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 118 Kód obce PRVKUK 0613.003.118.00 Kód obce (IČOB) 12105 (548545) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec Členění

Více

HABROVANY KARTA OBCE

HABROVANY KARTA OBCE 4. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ SPRÁVNÍHO OBVODU OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ÚSTÍ NAD LABEM KARTA OBCE Základní údaje o obci: Výměra: 282 ha Počet katastrálních území: 1 Počet základních

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

A. OBEC Kamenice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Kamenice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Kamenice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 192 Kód obce PRVKUK 0612.005.192.00 Kód obce (IČOB) 06255 (587346) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61051 Název POU Jihlava

Více

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně Národní dotační programy Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Lipina trvale bydlící. Jamné trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Lipina trvale bydlící. Jamné trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Jamné Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 184 Kód obce PRVKUK 0612.005.184.00 Kód obce (IČOB) 05661 (587249) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61052 Název POU Polná Členění

Více

OBEC CHOUSTNÍK MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE CHOUSTNÍK NA OBDOBÍ

OBEC CHOUSTNÍK MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE CHOUSTNÍK NA OBDOBÍ OBEC CHOUSTNÍK MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE CHOUSTNÍK NA OBDOBÍ 2016-2022 Schváleno Zastupitelstvem obce Choustník dne 14.12.2015 Jan Kubart starosta Mgr. Radim Jindra místostarosta 1 Obsah programu

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Hrušková. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Hrušková. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.349.417.125.2 Název obce: Sokolov Kód obce (IČOB): 15222 (56286) Číslo ORP3 (ČSÚ): 417 (417) Název ORP3:

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Hutě trvale bydlící. Cejle trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Hutě trvale bydlící. Cejle trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Cejle Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 167 Kód obce PRVKUK 0612.005.167.00 Kód obce (IČOB) 01740 (586978) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61051 Název POU Jihlava Členění

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Těškovice trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Těškovice trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Onšov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 411 Kód obce PRVKUK 0613.010.411.00 Kód obce (IČOB) 11135 (548502) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

Název části obce. Obec Jabloňov se nachází jihovýchodně od města Velké Meziříčí ve vzdálenosti cca 6 km. Rozsah zástavby je v rozmezí m n.m.

Název části obce. Obec Jabloňov se nachází jihovýchodně od města Velké Meziříčí ve vzdálenosti cca 6 km. Rozsah zástavby je v rozmezí m n.m. A. OBEC Jabloňov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 625 Kód obce PRVKUK 0615.014.625.00 Kód obce (IČOB) 05625 (595730) Číslo ORP (ČSÚ) 014 (6114) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61142 Název POU Velké Meziříčí

Více

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Česká Mez trvale bydlící. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem

Název části obce. Počet bydlících obyvatel Česká Mez trvale bydlící. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem A. OBEC Sázava Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 715 Kód obce PRVKUK 0615.015.715.00 Kód obce (IČOB) 14626 (596701) Číslo ORP (ČSÚ) 015 (6115) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61151 Název POU Žďár nad Sázavou

Více

Název části obce. Obec Růžená se nachází v Kraji Vysočina, okres Jihlava. Obcí protéká Čenkovský potok. Rozsah zástavby je m n.m.

Název části obce. Obec Růžená se nachází v Kraji Vysočina, okres Jihlava. Obcí protéká Čenkovský potok. Rozsah zástavby je m n.m. A. OBEC Růžená Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 213 Kód obce PRVKUK 0612.005.213.00 Kód obce (IČOB) 14375 (587818) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61053 Název POU Třešť Členění

Více

A. OBEC Batelov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Batelov B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Batelov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 16 Kód obce PRVKUK 612.5.16. Kód obce (IČOB) 114 (586862) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6153 Název POU Třešť Členění obce Úplný

Více

A. OBEC Želiv B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Želiv B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Želiv Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 127 Kód obce PRVKUK 0613.003.127.00 Kód obce (IČOB) 19627 (549215) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

Strategický plán rozvoje obce Selmice

Strategický plán rozvoje obce Selmice Strategický plán rozvoje obce Selmice 2018-2022 Strategický plán rozvoje obce Selmice byl v aktuálním znění schválen zastupitelstvem dne 8. 12. 2018 (usnesení č. 15). Obsah A. Analytická část... 4 B. Východiska

Více

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020 PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, OPS 2014-2020 Ing Iveta Kopcová MAS Uničovsko ops projektový manažer Medlov, 1282014 Obsah prezentace 1 Zdroje informací ke strategické

Více

OBEC RADEŠÍNSKÁ SVRATKA

OBEC RADEŠÍNSKÁ SVRATKA . PLÁN ROZVOJE SPORTU Červen 2018 1 Identifikační údaje: Zadavatel: Obec Radešínská Svratka Radešínská Svratka 85 59233 Radešínská Svratka IČO: 00295205 Tel.: 566673326 Email: obec.radsvratka@tiscali.cz

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Žirovnice Počet částí obce: 6 Počet katastrálních území: 6 Výměra obce: 4440 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 3070 Hustota obyvatel: 69 obyv/km

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel 2015 2020 2025 2030 Rynárec 480 630 630 680 700

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel 2015 2020 2025 2030 Rynárec 480 630 630 680 700 A. OBEC Rynárec Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 420 Kód obce PRVKUK 0613.010.420.00 Kód obce (IČOB) 14464 (562009) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61102 Název POU Pelhřimov

Více

A. OBEC Černovice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Černovice B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Černovice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 377 Kód obce PRVKUK 0613.010.377.00 Kód obce (IČOB) 02053 (547760) Číslo ORP (ČSÚ) 010 (6110) Název ORP Pelhřimov Kód POU (ČSÚ) 61101 Název POU Kamenice

Více

Název části obce. Herálec, Kuchyně)

Název části obce. Herálec, Kuchyně) A. OBEC Herálec Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 688 Kód obce PRVKUK 0615.015.688.00 Kód obce (IČOB) 03835 (595594) Číslo ORP (ČSÚ) 015 (6115) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61151 Název POU Ţďár nad Sázavou

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Vystrkov

Název části obce. Bydlící obyvatelé přechodně bydlící celkem. Počet připojených obyvatel Vystrkov A. OBEC Vystrkov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 126 Kód obce PRVKUK 0613.003.126.00 Kód obce (IČOB) 06886 (561797) Číslo ORP (ČSÚ) 003 (6103) Název ORP Humpolec Kód POU (ČSÚ) 61031 Název POU Humpolec

Více

A. OBEC Třešť B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Třešť B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Třešť Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 222 Kód obce PRVKUK 612.5.222. Kód obce (IČOB) 1776 (58832) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6153 Název POU Třešť Členění obce Úplný

Více

Plán rozvoje obce na volební období

Plán rozvoje obce na volební období Plán rozvoje obce na volební období 2018-22 Motto: Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě Místo pro spokojené trvalé bydlení a sezónní rekreaci Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě

Více

Problematika venkova v Pardubickém kraji. Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov

Problematika venkova v Pardubickém kraji. Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov Problematika venkova v Pardubickém kraji Ing. Václav Kroutil Radní pro zemědělství a venkov Rozvoj venkova Pardubického kraje: Pardubický kraj z celkového počtu 453 obcí má 421 s počtem do 2 tis. obyvatel

Více

Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012

Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012 Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012 RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj Národní programy v roce 2011 Program obnovy a rozvoje venkova Podpora revitalizace

Více

Název části obce. Obec Věžnice se nachází v Kraji Vysočina, okres Jihlava. Obcí protéká vodní tok Šlapanka. Rozsah zástavby je 560 580 m n.m.

Název části obce. Obec Věžnice se nachází v Kraji Vysočina, okres Jihlava. Obcí protéká vodní tok Šlapanka. Rozsah zástavby je 560 580 m n.m. A. OBEC Věžnice Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 228 Kód obce PRVKUK 0612.005.228.00 Kód obce (IČOB) 18141 (588130) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61052 Název POU Polná Členění

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

Dolní Cerekev. Název části obce

Dolní Cerekev. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Dolní Cerekev Číslo obce PRVKUK 173 Kód obce PRVKUK 612.5.173. Kód obce (IČOB) 2887 (58744) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6151 Název POU Jihlava Členění

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé Kozlov trvale bydlící přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé Kozlov trvale bydlící přechodně bydlící celkem A. OBEC Kozlov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 196 Kód obce PRVKUK 0612.005.196.00 Kód obce (IČOB) 07171 (587427) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61051 Název POU Jihlava Členění

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Stojčín Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 387 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 122 Hustota obyvatel:

Více

A. OBEC Velká Bíteš B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Velká Bíteš B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Velká Bíteš Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 673 Kód obce PRVKUK 0615.014.673.00 Kód obce (IČOB) 17821 (596973) Číslo ORP (ČSÚ) 014 (6114) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61141 Název POU Velké Meziříčí

Více

Polná. Název části obce

Polná. Název části obce A. OBEC Polná Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 28 Kód obce PRVKUK 612.5.28. Kód obce (IČOB) 12549 (587711) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6152 Název POU Polná Členění obce Úplný

Více

Název části obce. Obec Vepříkov leží na severozápad od města Chotěboř. Obcí protéká Vepříkovský potok. Obec má místní části Miřátky a Vepříkov.

Název části obce. Obec Vepříkov leží na severozápad od města Chotěboř. Obcí protéká Vepříkovský potok. Obec má místní části Miřátky a Vepříkov. A. OBEC Vepříkov Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 155 Kód obce PRVKUK 0611.004.155.00 Kód obce (IČOB) 18004 (569674) Číslo ORP (ČSÚ) 004 (6104) Název ORP Chotěboř Kód POU (ČSÚ) 61041 Název POU Chotěboř

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ Pro období 2011 až 2020 Jablonná, září 2011 1 Obsah: Preambule 3 Úvod 4 Cíl strategického plánu rozvoje obce Jablonná 5 SWOT analýza obce Jablonná 5 Vize a Obecné

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Útěchovice Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 624 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 66 Hustota obyvatel:

Více

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. Pohořílky trvale bydlící. Otín trvale bydlící. přechodně bydlící celkem

Název části obce. Bydlící obyvatelé 2000. Pohořílky trvale bydlící. Otín trvale bydlící. přechodně bydlící celkem A. OBEC Otín Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 653 Kód obce PRVKUK 0615.014.653.00 Kód obce (IČOB) 11653 (596370) Číslo ORP (ČSÚ) 014 (6114) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61142 Název POU Velké Meziříčí Velké

Více

Rozvojová strategie obce Písečná

Rozvojová strategie obce Písečná Rozvojová strategie obce Písečná VIZE Obec Písečná bude v roce 2020 kvalitním místem pro život občanů s pestrým kulturně-společenským děním, čistým životním prostředím a rozvinutou infrastrukturou. GLOBÁLNÍ

Více

Záměry obcí na období 2014-2020

Záměry obcí na období 2014-2020 Pořadové číslo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Žadatel Obec Hamry (CHR) Záměry obcí na období 2014-2020 Projekt Oprava místních komunikací Oprava veřejného osvětlení Zateplení ZŠ Rekonstrukce dětského hřiště Rekonstrukce

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor regionální politiky 23. září 2015, Ostrožská Nová Ves Regionální politika Cestovní ruch Bytová politika Národní dotační programy Podpora

Více

Rozvoj Městyse Plaňany a obcí Hradenín, Blinka a Poboří na období

Rozvoj Městyse Plaňany a obcí Hradenín, Blinka a Poboří na období Rozvoj Městyse Plaňany a obcí Hradenín, Blinka a Poboří na období 2011 2014 Městys Plaňany se nachází ve Středočeském kraji v bývalém okrese Kolín. Leží u silnice I/ 12 asi 40 km východně od Prahy směrem

Více

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Prioritní osa 1 (PO 1) Sociokulturní život města Strategický cíl PO 1 - Město nabízející bohaté možnosti využití volného času

Více

Název části obce. Telč-Štěpnice, Telč-Vnitřní Město)

Název části obce. Telč-Štěpnice, Telč-Vnitřní Město) A. OBEC Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 54 Kód obce PRVKUK 612.12.54. Kód obce (IČOB) 16554 (58824) Číslo ORP (ČSÚ) 12 (6112) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61121 Název POU Členění obce Úplný kód části obce

Více

Nové Město na Moravě

Nové Město na Moravě Nové Město na Moravě (karta obce: B_8_329) A. OBEC Přehledová mapka Nové Město na Moravě Číslo obce PRVKUK 329 Kód obce PRVKUK 615.8.329. Kód obce (IČOB) 1641 (59623) Číslo ORP (ČSÚ) 8 (618) Název ORP

Více

MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE

MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE OBEC BOHATICE MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE NÁVRH HOSPODÁŘSKÉHO A SOCIÁLNÍHO ROZVOJE OBCE BOHATICE na období 2011 2015 Místní program obnovy vesnice pro obec BOHATICE HISTORICKÝ VÝVOJ OBCE A OKOLÍ První

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Nové Hamry. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Nové Hamry. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_48_1) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.343.413.48.1 Název obce: Kód obce (IČOB): 1616 (56494) Číslo ORP3 (ČSÚ): 413

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Moraveč Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 901 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 212 Hustota obyvatel: 24 obyv/km 2

Více

Název části obce. Obec Březejc se nachází východně od města Velké Meziříčí ve vzdálenosti cca 7 km. Rozsah zástavby je v rozmezí m n.m.

Název části obce. Obec Březejc se nachází východně od města Velké Meziříčí ve vzdálenosti cca 7 km. Rozsah zástavby je v rozmezí m n.m. A. OBEC Březejc Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 612 Kód obce PRVKUK 0615.014.612.00 Kód obce (IČOB) 01386 (595349) Číslo ORP (ČSÚ) 014 (6114) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61142 Název POU Velké Meziříčí Velké

Více

Souhrn usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Třeštice č. 10/2015. konaném dne v budově OÚ od hodin

Souhrn usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Třeštice č. 10/2015. konaném dne v budově OÚ od hodin Souhrn usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Třeštice č. 10/2015 konaném dne 20.10.2015 v budově OÚ od 19.00 hodin Starosta, jako předsedající, zahájil zasedání zastupitelstva obce ve 20.00 hodin a

Více

Luka nad Jihlavou. Název části obce

Luka nad Jihlavou. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Luka nad Jihlavou Číslo obce PRVKUK 197 Kód obce PRVKUK 0612.005.197.00 Kód obce (IČOB) 08870 (587478) Číslo ORP (ČSÚ) 005 (6105) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 61051 Název POU

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Velký Újezd. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Velký Újezd. Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Velký Újezd Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7107_044_01_17979 Název obce: Velký Újezd Kód obce (IČOB): 505668 (505668) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1899

Více

A. OBEC Přibyslav B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Přibyslav B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Přibyslav Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 083 Kód obce PRVKUK 0611.002.083.00 Kód obce (IČOB) 13569 (569321) Číslo ORP (ČSÚ) 002 (6102) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61023 Název POU Havlíčkův Brod

Více

A. OBEC Lísek B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj

A. OBEC Lísek B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. VODOVODY. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci. B.2 Demografický vývoj A. OBEC Lísek Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 015 Kód obce PRVKUK 0615.001.015.00 Kód obce (IČOB) 08486 (596051) Číslo ORP (ČSÚ) 001 (6101) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61011 Název POU Bystřice nad Pernštejnem

Více

Program obnovy venkova obec Březnice

Program obnovy venkova obec Březnice Program obnovy venkova obec Březnice 2015 2020 Program 1 Rozvoj osvěty kultury, výchovy a společenského života Trvalá podpora činnosti místních spolků, zájmových kroužků a sdružení (TJ Sokol, SK Březnice,

Více

město Planá nad Lužnicí

město Planá nad Lužnicí STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA PLANÁ NAD LUŽNICÍ SWOT ANALÝZA PRACOVNÍ VERZE URČENÁ K VEŘEJNÉMU PŘIPOMÍNKOVÁNÍ TATO VERZE NEPROŠLA JEŠTĚ KONEČNOU JAZYKOVOU KOREKTUROU. 1 OBSAH ZPRACOVATEL:... 3 SWOT ANALÝZA...

Více

Aktualizovaný Program rozvoje obce. Dolany. na období

Aktualizovaný Program rozvoje obce. Dolany. na období Aktualizovaný Program rozvoje obce Dolany na období 2016-2020 Vypracováno: prosinec 2015 ÚVOD Aktualizovaný Program rozvoje obce Dolany na období 2016 2020 je dokument, v němž byla provedena analýza stavu

Více

Strategický plán obce Zákolany

Strategický plán obce Zákolany VIZE Strategický plán obce Zákolany - 2014 Zákolany poskytují svým obyvatelům podmínky pro nadstandardní kvalitu života, která je dána: 1. kvalitním a dostupným zabezpečením jejich základních potřeb 2.

Více

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY M Ě S T O K L A D R U B Y Nám. Republiky 89, 349 61 Kladruby u Stříbra, IČ 00259888 tel. 374 616 711, fax 374 631 090, e-mail : obec@kladruby.cz STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY Obsah: Obsah 1 Informace

Více