Roky jsou čím dál kratší. A stěžovat si není kde. Zase jeden ufrnknul, ani jsme si ho nestačili pořádně prohlédnout. No, to přeháním.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Roky jsou čím dál kratší. A stěžovat si není kde. Zase jeden ufrnknul, ani jsme si ho nestačili pořádně prohlédnout. No, to přeháním."

Transkript

1

2 Roky jsou čím dál kratší. A stěžovat si není kde. Zase jeden ufrnknul, ani jsme si ho nestačili pořádně prohlédnout. No, to přeháním. Ten oddílový rok byl dlouhý tak akorát. Ve správném poměru jsme se učili novým vědomostem a dovednostem, pracovali jsme, tvořili a prožívali. Stihli jsme toho dost. Změny v počtu družin se nekonaly, je jich stále šest. Oddíl navštěvuje kolem sedmdesátky členů, instruktorů a vedoucích. 84 % docházka všech lidí nás úspěšně přiblížila k vysněným 101% v roce 2018/2019. (viz. loňské Ohlédnutí) Jsme i nadále členy Asociace turistických oddílů mládeže, což, jak doufáme, přináší výhody jak nám, tak Asociaci. Oddíl oslavil své již třicáté třetí narozeniny. Takana napapiiri stačí napsat tato dvě slova a všem je jasné, o čem bude následující povídání. Těm, co si tak úplně jistí nejsou, poradím, že v překladu znamenají Za polární kruh. Stala se hlavním mottem celoročního bodování a byla zároveň i naším vysněným cílem. Celý rok se členové i družiny ze všech sil snažili a bojovali do posledního dechu o to, aby se mohli o prázdninách podívat do země tisíců jezer a krásných hlubokých lesů do Finska. Oddílová činnost měla v uplynulém roce mnoho tváří. Proběhly akce, které pořádáme především pro veřejnost, (letos to byla organizace programu kurzu GO, týden her v Hravém zámku, několik Herkyád, pořádaných pro školy a pomoc při realizaci Bambiriády ve Zlíně.), jsou tu ale i akce sportovní (ringo, florbal), setkávací (srazy oddílů), stopovací (Yettiho stopou), kulturní (promítání filmu z tábora) či oddychové (Kuželky). V neposlední řadě přicházejí oblíbené akce poznávací (objevování zimních krás Malé a Velké Fatry), výukové a testovací (Maturita, Třináctka), akce experimentální (24 hodin totální tmy na Polární noci) a dlouhodobé (21 dní na Lubině čili tábor). Většina oddílové činnosti je zdokumentována na video snímcích, které je možno kdykoliv získat. Na Mlynářce po celý rok pokračovaly již dobře zaběhnuté kytarové a flétnové školy, Korálky zaměřené na zajímavá témata i florbalová odpoledne. Natočili jsme dokument o Asociaci TOM s názvem Les Dnes a spolu s jinými již dříve zhotovenými snímky jsme obeslali několik festivalů amatérského filmu. Vyšlo šest Leošů, šípáckých občasníků, mnohé i s neotřelými přílohami. V tomto krátkém shrnutí nelze vylíčit vše, co se za celý rok odehrálo. Ale jsou tu kroniky, fotokroniky, video snímky, webové stránky,... Všechna tato média jsou Vám na Vaše přání k dispozici.

3 Kamzíci Petr Zabuk Sazovský, Ivan Dostál, Jan Jeskyňa Jelínek, Václav Song Volf, Michal Dalík Konvičný, Tibor Mičůnek, Vojta Holáň, Radek Baláš, Michal Baláš Vlčice Petra Pindruše Maliňáková, Jana Vodová, Pavla Pája Kopřivová, Romana Romča Dostálová, Jana Kessy Hantáková, Jolana Bodlák Hrotková, Vendula Kimi Najtová, Lucie Lucka Kilvádyová Netopýři Martin Jerry Jeřábek, Václav Želé Slimáček, Jan Kaski Kopřiva, Jan Klon Voda, Tomáš Králík Perutka, Tomáš Tom Žilinský, Petr Irčan Žoček Vlaštovky Jarmila Jarča Sobotková, Veronika Žaba Pečivová, Zuzana Uanka Andrisová, Hana Pifka Volfová, Kateřina Katka Nová, Petra Háček Andrisová, Dominika Domča Ondruchová, Veronika Verča Grecmanová, Aneta Valachová Medvědi Jakub Džimi Hendrych, Pavel Alias Němec, Petr Piškot Hanták, Karel Kája Tomšej, Jakub Akťas Wrzecký, Tomáš Soptík Hanták, Michal Míša Šimůnek, Josef Pepa Sabo Srnky Věra Wěrka Krajčová, Zuzana Zuzka Kusková, Karel Mongi Kopřiva, Gabriela Gabča Valová, Kamila Milka Markusíková, Pavla Kusková, Andrea Koala Kladňáková, Dagmar Kyška Tomšejová, Kristýna Kiki Hlavenková Makači Jiří Youry Palát, Petr Šašek Pittner, Michal Zajíc Valoušek, Jiří Tetřev Krajča, Jiří Ing Vološín, Kamila Kamča Králová, Jitka Pomeranč Pittnerová, Stanislav Pobořil, Jan Vorvi Bařák, Marcela Arwen Juračková, Filip Bobr Kladňák, Petr Vodka Voda, Marek Helmut Vala, Tomáš Klaso Ječmen Pan vedoucí Ivo Hop Skoček

4 Od září 2001 do června 2002 se událo celkem 268 akcí. Do tohoto čísla jsou započteny družinovky, oddílové a družinové akce. Přehled těch oddílových si můžete prohlédnout níže. Ylta Horeysa Netradiční zahajovací akce, která uvedla celoroční bodování. Proběhla napůl v sauně, napůl u prostřeného stolu. Bítovské mlýny Pro náš oddíl úspěšný sraz, více v kapitole reprezentace oddílu. Náš příspěvek v podobě soutěží Pekla a Sedmého nebe ostatní zaujal. Chytráček Tato akce prověřila komunikaci, představivost i manuální zdatnost všech družin. Hravý zámek aneb hravé dny pro děti a dospělé návštěvníků čekal hojný počet nevšedních stolních a deskových her, spousta rozmanitých hlavolamů a rozměrné bludiště. Cesta Návštěva hradu Bezděz, Kamenického Šenova a zřiceniny Helfenburk. Výroční oheň Ku příležitosti 33.narozenin oddílu jsme se sešli se všemi žijícími vedoucími oddílu. Den plný her a soutěží byl zakončen slavnostním ohněm.

5 VVZ Olomouc Velká výměna zkušeností v Olomouci. Akce pro íčka. Kudy tudy Setkání dvou generací, rodičů a dětí při sladkém orientačním běhu. Regata Tradiční uzlařské a lasařské klání, kde člověk zjistí, že umět všechno už zdaleka nestačí. Vánočka Zimní kopcovitá pohoda u voňavého cukroví jemně kořeněná mimo jiné tanečním maratonem. My tři králové Třikrálová charitativní sbírka, kdy jsme roznášeli štěstí na celý příští rok po meziříčských domech. Yettyho stopou Po stopách legendárního sněžného muže, který náhodou zavítal i do našich končin. Kuželky Oddech i chvíle vzrušení při pohodovém klání rodičů, instruktorů a vedení. Pan V. Šifry přichází Každý měl možnost setkat se alespoň s malou částí odkazu muže s velkým M, podle něhož dostala šifra své jméno. A bylo to nezapomenutelné.

6 Hory Krásné rozhledy a teplé zimní počasí nás provázelo putováním po Malé a Velké Fatře. Festival H. Moučky Divadelní a hudební festival pořádaný ostravským oddílem BVÚ. Více v kapitole reprezentace oddílu. Premiéra Projekce dvou filmů naší produkce a to filmu z tábora Kubik a dokumentu o Asociaci TOM Les Dnes Ringo Cena cen se tento rok udělovala v turnaji ve hře ringo. Konkurenci tvořilo 160 hráčů z šesti oddílů. Polární noc Opak polárního dne. Experimentální zkouška atmosféry čtyřiadvaceti hodin bez světla. Každý je prožil dle své chuti. Táhni Turnaj v deskové hře Sídža, do níž každý hráč vstoupil s vlastnoručně vyrobenými hracími kameny a herním plánem. Kuželky Další díl kuželkářského klání. Třináctka Tradiční soutěž v tábornických znalostech a dovednostech. Výsledky v kapitole Oddílové soutěže.

7 Třináctka pro íčka Obdoba klasické Třináctky organizovaná vítězi z řad členů. Do hlubin času Doba loupeživých rytířů nám byla na této akci nápadně blízká. Boj o zlaťáky nenechal nikoho chladným. Samoobsluha Svět nákupu a prodeje není jednoduchý. Rozvoj kombinačních schopností v tomto případě hrál hlavní roli. Bambiriáda Zlín Představení naší činnosti na celorepublikové akci pro děti, tentokráte ve Zlíně. 10. Sraz oddílů Každoroční setkání se spřátelenými oddíly, které se jako my zabývají tábořením, turistikou a pobytem v přírodě. Slib Slavnostní chvíle, kdy se z nováčků stali řádní členové oddílu. Zároveň proběhlo zhodnocení uplynulého roku. Kaleidoskop Přehled toho, co jsme v tomto oddílovém roce zachytili kamerou a následně zpracovali do přehledného celku. Kromě akcí a družinovek probíhaly přes týden hudební školy, florbalové tělocvičny, povídání s cestovateli či odborníčky na zdokonalení tábornických dovedností.

8 Letošní celoroční bodování bylo ve znamení severu. Tedy přesněji řečeno: ve znamení Finska. Mluvilo se o něm, psalo, kreslilo, přemýšlelo a snilo. Družiny získávaly za své úspěchy v soutěžích destičky s finskými slovíčky. Za každý bod si mohly vybrat jedno z 50-ti slov ze zásobníku. Takto nabytá slovíčka pak uplatnily v Sanakirja, tedy v mezidružinovém testu finsko české konverzace. Konverzační témata se měnila co dva měsíce, stejně jako padesátka nových destiček. Jednotlivci díky svému snažení v soutěžích, docházce a deníku zaplňovali políčka v křivolaké cestičce a tím se ocitali stále blíže cíli napapiiri tedy polárnímu kruhu. Průběžně se měnilo obsazení sedadel v autobusu, který byl vytvořen pro názornější představu na nástěnce. Deset nejlepších jednotlivců, nejúspěšnější družina a instruktoři se o prázdninách do Finska za odměnu opravdu vypravili. Krom jiného měli možnost, vlastní nohou překročit magickou čáru polárního kruhu.

9 březen duben Pája 2. Domča 3. Romča 4. Kaski 5. Pifka nejlepší družina Vlaštovky září říjen Kaski 2. Pifka 3. Domča 4. Sopťa 5. Pája květen Pája 2. Romča Pavla 4. Gabča 5. Koala nejlepší družina Srnky nejlepší družina Vlčice listopad prosinec Pája 2. Uanka 3. Pavla 4. Domča 5. Sopťa nejlepší družina Vlaštovky leden únor Pája 2. Romča 3. Háček 4. Koala Bodlák nejlepší družina Srnky

10 Pořadí družin 1. Vlaštovky 2. Srnky 3. Netopýři Vlčice 5. Kamzíci 6. Medvědi Nejlepší docházka 1. Pája 100% Bodlák 100% 3. Kaski 99% Ivan 99% 5. Pavla 98% 6. Romča 97% 7. Zabuk 95% 8. Mongi 94% 9. Kyška 93% 10. Jerry 93% Nejlepší deníky 1. Uanka 2. Kaski 3. Pája Domča 5. Romča Pifka 7. Pavla 8. Gabča 9. Sopťa 10. Bodlák Nejlepší v soutěžích mladší 1. Háček 2. Domča 3. Klon 4. Pavla 5. Jeskyňa starší 1. Pája 2. Romča 3. Gabča 4. Uanka 5. Kaski Pořadí jednotlivců 1. Pája (Vlčice) 2. Romča (Vlčice) Domča (Vlaštovky) 4. Kaski (Netopýři) 5. Pavla (Srnky) Uanka (Vlaštovky) Pifka (Vlaštovky) 8. Bodlák (Vlčice) 9. Háček (Vlaštovky) 10. Sopťa (Medvědi) 11. Koala (Srnky) 12. Kyška (Srnky) 13. Milka (Srnky) 14. Gabča (Srnky) 15. Jeskyňa (Kamzíci) 16. Kessy (Vlčice) Piškot (Medvědi) 18. Katka (Vlaštovky) 19. Verča (Vlaštovky) 20. Králík (Netopýři) 21. Klon (Netopýři) 22. Tom (Netopýři) Song (Kamzíci) 24. Irčan (Netopýři) 25. Akťas (Medvědi) 26. Kája (Medvědi) 27. Kimi (Vlčice) 28. Michal (Medvědi) 29. Dalík (Kamzíci) 30. Ti bor (Kamzíci) 31. Lucka (Vlčice) 32. Aneta (Vlaštovky) 33. Kiki (Srnky) 34. Kožuch (Medvědi) 35. Radek (Medvědi) 36. Michal (Medvědi) 37. Vojta (Medvědi) 38. Dari (Vlčice) 39. Klára (Vlčice) 40. Pepa (Medvědi)

11 52. sraz oddílů Bítovské mlýny (září 2001) 1. místo pětiboj kluci 5. místo pětiboj holky 1. místo nejlepší kronika 1. místo nejlepší deník (Želé) 2. místo písnička u táboráku 3. místo scénka u táboráku 1. místo lasování do 15 let (Ivan) 1. místo lasování nad 15 let (Hop) 1. místo fotbal 1. místo ringo Regata 19.ročník Ostrava (únor 2001) 2. místo kadet Jana 3. místo mořský vlk Hop Juniorfilm Dvůr Králové (únor 2002) 1. místo dětské poroty Les Dnes 3. místo Ursus Arktus Horabilis Festival amatérských filmů Kroměříž (březen 2002) 1. místo Les Dnes (kategorie reportáže a publicistika); postup do národního finále 3. místo KMB (kategorie hraný film) Festival Harryho Moučky Ostrava (březen 2002) 1. místo hudební vystoupení 2. místo divadelní vystoupení Soutěž o nejlepší www stránky města Valašského Meziříčí (březen 2002) 1. místo Festival amatérských filmů Národní finále, Svitavy (červen 2002) zvláštní cena filmové společnosti Artema Les Dnes Valmezcup Valašské Meziříčí (červen 2002) 1. místo ringo 2. místo fotbal Sraz oddílů Kladeruby (červen 2002) 1. místo pětiboj mladší holky 1. místo pětiboj starší holky 1. místo pětiboj starší kluci 1. místo nejlepší scénka Netopýři

12 Regata (prosinec 2001) Vítězové jednotlivých kategorií v pořadí mladší, starší, nejstarší: uzly na čas Pavla, Pája, Tetřev uzly na množství Kessy, Romča, Želé lasování Klon, Pája, Ivan Třináctka (duben 2002) Součástí třináctky byly tyto disciplíny: uzly, laso, topografie, signalizace a šifry, rostliny, zvířata,, 1.pomoc, ohně, výroba fakule, odlévání stop, postřeh, finská stezka a tajný úkol. Vítězi se stali: mladší 1.Jeskyňa, 2.Kimi, 3.Kessy starší 1.Pája, 2.Romča, 3.Kaski nejstarší 1.Tetřev, 2.Hop, 3.Šašek KOR (překonané a nové rekordy) Do klubu oddílových rekordů přibyli níže uvedení mistři svého oboru. Další podrobnosti a přesné znění naleznete v Knize oddílových rekordů. Minimum věcí na táboře Aneta (70 věcí) Skákání přes švihadlo na výdrž Alias (792 přeskoků) Vázání 6 základních uzlů na čas Hop (13:59 s) Zapálení sirky jednou rukou Zabuk (11:04 s) Jamajka Želé (55 cm) Jezení knedlíků Youry (2,07 kg) Morseovka Helmut, Zabuk (78 znaků/ 5 min) Pití vody Ivan, Youry, Zabuk, Jerry, Helmut, Mongol (52,19 s) Běh do schodů Pája (1:13 kategorie starší holky) Maximální koncentrace lidí na 1 m 2 (25 lidí) Pět let v oddíle (alespoň) Pět let je doba, kterou nelze přehlédnout. Proto každý člen s takovouto výdrží je oprávněn nosit tričko s maskotem, k tomuto účelu speciálně vytvořené. Mezi nositele patří: Arwen, Šašek, Jarča, Ing, Youry, Tetřev, Pomeranč, Kamča, Zajíc, Helmut, Hop, Koala, Džimi, Žaba, Zabuk, Gabča, Piškot,, Alias, Zuzka, Vodka, Želé, Romča, Mongi, Kaski, Jana, Pája, Ivan, Jerry, Bobr

13 Jíž pátým rokem se věrní čtenáři těší na další výtisky oddílového občasníku LEOŠ. V roce 2001/2002 vyšlo 6 čísel.

14 Zlé síly začaly ohrožovat pohádkovou říši. Na to jsme se my, pohádkové bytosti, nemohly jen tak nečinně dívat. Sbalily jsme si ranečky a vydaly se na Lubinu na naše oddílové tábořiště podniknout záchranné kroky. A co jsme zjistili přímo na místě? Všechno zavinili šotci. Potvůrky asi 40 cm vysoké, svého času neškodně žijící v pohádkové říši v přátelském vztahu s ostatními (tyto idylické časy jsou popsány v Prapohádce, kterou jsme si po večerech na pokračování předčítali a oprašovali tak vzpomínky na tu báječnou dobu). Nyní do nich vstoupilo zlo. Ovládlo jejich mysl a tím i jejich chování. Začali svým kouzelným modrým inkoustem přepisovat pohádky a tím způsobi li v pohádkové říši velký zmatek. Navíc vytrhli z Prapohádky list č.127/128, který obsahuje přesný popis rituálu, s jehož pomocí se splní vše, co si člověk přeje. Nezbylo nám, než se pokusit všechny šotky pochytat a přivést je k rozumu. S pomocí kamenného skřítka (ze kterého se nakonec vyklubal ne zrovna férový šotčí král) a zlatonosného oslíka se nám je dařilo postupně chytat. Zamykali jsme je do malých klícek a ty věšeli na kouzlem a Prapohadem chráněný strom. Denně jsme čelili náporu šotčích naschválů a podlostí. Prostě a jednoduše: nebylo to lehké, často jsme byli z celodenního zápolení vyčerpaní, ale myšlenka na stránku 127 nás hnala dál. O zdar věci se také řádně zasloužila naše trpasličí družina. Podařilo se jí z daleké hradní zříceniny přitáhnout velkou těžkou truhlu, kterážto zamknutá na šest zámků představovala naději, že vytržený list je právě v ní. Klíčky od zámků jsme pak postupně nalézali v držení šotků, které jsme chytili. Nakonec vše dobře dopadlo. Podařilo se nám polapit všechny škůdce i jejich uprchlého krále a rozbít jim sklenici s kouzelným inkoustem. Obřadem z nalezené stránky 127 jsme pak přeměnili zlé šotky v neškodné, hodné a laskavé bytosti, které jsme si už bez obav mohli odvést domů.

15 Spravedliví Smrtka Arwen, Kat Jerry, Zlatovláska Katka, Koblížek Pája, Čert Akťas, Divoženka Kimi, Bílá paní Pavla, Loupežník Pepa Sedm chlupů Děd Vševěd Želé, Čarodějnice Pindruše, Turek Piškot, Karkulka Gabča, Víla Háček, Loupežník Song, Široký Králík Hadimršky Macecha Jarča, Hejkal Alias, Hloupý Honza Kaski, Šípková Růženka Milka Vampirelli Myslivec Zabuk, Chůva Zuzka, Čertice Ui, Ježibaba Bodlák, Bystrozraký Michal, Duch Klon, Víla Aneta Dobrý konec Vodník Džimi, Babka kořenářka Pomeranč, Popelka Romča, Divoženka Pifka, Turek Sopťa, Princ Tom, Loupežník Kiki, Strážný Jeskyňa Trpaslíci Trpaslík Helmut, Trpaslík Ivan, Trpaslík Bobr, Trpaslík Vo dka, Trpaslík Mongol, Trpaslík Žaba, Trpaslík Chrápal S My jsme týpci spravedliví, šotci nezůstanou živí, vítr s jejich těly bude houpat. Prapohad je hlídat bude lovit, trestat jak to pude, naše sláva začne k nebi stoupat. S Sedm chlupů šotky ničí, děd Vševěd tu šťastně křičí, Prapohad nám dodá věčnou sílu. Stránku z knihy opatříme, všechno bude jako dříve, v pana krále máme velkou víru. S Prapavouk, ten dal nás k sobě, pořád spolu v těžké době, na zlé šotky brousíme si drápky. Hadimršky jmenujem se, válce s šotky věnujem se, vyženem je z naší prapohádky. S Vampirelli při letěli, skupiny z nich oněměly, i moudrý pan král se na nás dívá. Šotci to jsou nezbedníci, nemají však pod čepicí, díky nám jich stále víc ubývá. S Šotci budou potrestáni, zbyde dobro mezi námi, osudy kouzelných bytostí se zvrátí. Bude fajně v našem světě, pohádky zas budou letět, dobrý konec do pohádek se vrátí. S 6+1 jako jeden, pomůžeme s tíhou břemen, přiložíme ruce hravě k dílu. Posíleni chlebem s medem, se šotky své boje svedem, při tom najdem ještě zlatou žílu.

16 Audienční písně První sloka, dodávající nám sílu a odvahu do boje s šotky: Tuto sloku jsme zpívali, až poté, co se nám podařilo šotky přemoci: F C Šotci lezou do pohádky, sám pan král je na ně krátký, C F ukážeme škůdcům naši sílu. C Proto jsme se sešli tady, F dáme hlavy do hromady, C F v oslíkovi máme zlatou žílu. Ref: Dmi C Kde se tu ten zmatek jenom vzal. F G Kdepak je mu konec, krucinál? Sešli jsme se kolem stolu, uzavřít tu kapitolu, stará kniha má zas všechny stránky. Cinky linky zní už zvonec, i prapohádka má svůj konec, povstaňme a pozvedněme džbánky. Ref: Zmatek zmizel nenávratně pryč, nalezli jsme od všech zámků klíč. Královský dvůr Pan král Hop, Vysloužilý voják Youry, Kouzelník Zajíc, Rytíř Inža, Šašek Šašek, Kovář Dibla, Hostinský Tetřev, Hostinská Kamča DŮLEŽITÉ TÁBOROVÉ VÝSLEDKY Soutěže 1. Pája 2. Kaski 3. Romča 4. Háček 5. Sopťa Bodování stanů 1. Kaski, Pišky 2. Gabča, Milka 3. Pája, Romča Deníky 1. Kaski 2. Pája 3. Romča, Michal Táborník 1. Kaski 2. Pája 3. Romča 4. Gabča 5. Pišky 6. Sopťa 7. Michal 8. Song 9. Jeskyňa 10. Kimi

17 aneb šestnáctidenní odskočení za polární kruh, kterému předcházel nelítostný celoroční souboj mezi jednotlivci i družinami. Na sedadla v autobuse se pak posadili ti opravdu nejlepší. Pouť začala průjezdem Polska a tří pobaltských republi k. Zpestřením jízdy byla návštěva vodního hradu Trakai, Vrchu křížů a města Rigy. Po vylodění v Helsinkách se věnujeme poznávání města a posléze celého Finska. Svá eura utrácíme za pohledy, zmrzliny a moskytiéry. Čekala nás cesta, vinoucí se od jednoho finského národního parku k druhému. Jejich názvy zněly postupně takto: Nuuksio, Helvetinjärvi, Pyhä Häkki, Salamanjärvi, Rokua, Oulanka, Hiidenportti, Koli a Isojärvi. Každý z nich se od ostatních něčím odlišoval, dvě věci však měly všechny společné: úžas vzbuzující nedotčenou přírodu a dokonalá, bezplatná tábořiště. Ti šťastnější spatřili během vycházek soba, bobra nebo tetřeva. Vlastními sandály jsme překročili polární kruh, a to přímo ve světoznámém bydlišti Santa Klause. Závěrečnou lahůdkou pak bylo posezení v nefalšované finské sauně s ochlazováním se ve večerním jezeře. Nadmíru jsme si během cesty užili koupání a borůvek. Těch kilometrů stálo prostě za to!

18 Ylta Horeysa (září 2001) Hravý zámek (říjen 2001) Cesta (říjen 2001)

19 My tři králové (leden 2002) Yettiho stopou (leden 2002) Hory (únor 2002)

20 10. sraz oddílů (červen 2002) Tábor Pohádkové království (červenec 2002) Finsko (srpen 2002)

21 Za podporu děkujeme těmto lidem, firmám a organizacím: Asociace TOM Městský úřad Valašské Meziříčí Cabot corp foundation inc attn dorothy l forbes Boston SZ Unites a.s. Valašské Meziříčí Česká spořitelna Nový Jičín Václav Slimáček potrubí montáže TNS Valašské Meziříčí Dřevomont Valašské Meziříčí Severomoravská energetika Valašské Meziříčí Jelínek Valašské Meziříčí Aster Valašské Meziříčí Zasílatelství Sobotková Valašské Meziříčí autodoprava Zdeněk Svoboda Valašské Meziříčí rádio Apollo Valašské Meziříčí Obecní úřad Lubina Obecní úřad Kladeruby zámek Kinských Valašské Meziříčí Dům dětí a mládeže Valašské Meziříčí Matěj Vavříček Praha Těchto pár stránek je přehled oddílových událostí v letech Více lze najít v kronikách, fotokronikách, fotocd, video kazetách a www stránkách. Určeno pro vnitřní potřebu TOM Zlaté šípy 2002 Hop, Zajíc, Kamča, Pomeranč, Tetřev TOM Zlaté šípy, ul. Záhumení, Valašské Meziříčí, , tel: , posta@zlatesipy.cz, www stránky:

S velikou radostí oznamujeme, že po uplynulém roce stále existujeme, stále jsme. k Asociaci TOM a naší hlavní programovou

S velikou radostí oznamujeme, že po uplynulém roce stále existujeme, stále jsme. k Asociaci TOM a naší hlavní programovou S velikou radostí oznamujeme, že po uplynulém roce stále existujeme, stále jsme oddílem, poøád jsme TOM Zlaté Šípy patøící k Asociaci TOM a naší hlavní programovou náplní je poøád turistika, pøíroda, poznávání

Více

Ivan Dostál, Petr Vodka Voda, Jan Kaski Kopřiva, Jan Klon Voda, Tomáš Tom Žilinský, Petr Irčan Žoček, Jiří Jirka Příhoda, Michal Dalík Konvičný

Ivan Dostál, Petr Vodka Voda, Jan Kaski Kopřiva, Jan Klon Voda, Tomáš Tom Žilinský, Petr Irčan Žoček, Jiří Jirka Příhoda, Michal Dalík Konvičný Loňský oddílový rok začal přílivem nováčků a z mnohých z nich se již stali řádní členové. Počet členů, instruktorů a vedoucích se zvedl na osmdesátku a to je potěšující. Zůstalo šest družin a navíc přibyla

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ODDÍLU

ZPRÁVA O ČINNOSTI ODDÍLU ZPRÁVA O ČINNOSTI ODDÍLU DUBEN ČERVENEC 2017 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážení rodiče, zanedlouho nám skončí prázdniny a vy dostáváte do rukou pravidelný zpravodaj, ve kterém se ohlédneme za posledními měsíci naší

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 2. září. Do školy nastoupilo 19 prvňáčků, celkem má škola 119 žáků. Již před zahájením školního roku vystupovali

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Oběžník Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová

Oběžník Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová Oběžník 2017 Členové výboru: Starosta: Ing. David Hlaváč Místostarosta: Roman Budín Jednatel: Ing. Tomáš Káfuněk Náčelník: Roman Budín Hospodář: Člen výboru: Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004. Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004. Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004 Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala MOTTO: Dětství má nárok na zvláštní péči a pomoc (Všeobecná deklarace lidských práv, schváleno Organizací spojených národů) Pionýrská

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

VII. ročník soutěže "V Benešově straší", sobota

VII. ročník soutěže V Benešově straší, sobota VII. ročník soutěže "V Benešově straší", sobota 23. 11. 2013 Statistiky Počet hlídek Skauti a skautky 14 Vlčata a světlušky 19 Veřejnost 30 Nejlepší hlídky kategorie jména oddíl, středisko body čas Skauti

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Akce školy 2017/2018

Akce školy 2017/2018 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2013 2014 platný od 1. 9. 2013 zpracovala Bc. Eliška Ziková 1. Pravidelná zájmová činnost Při DDM bude letos pracovat

Více

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT 43.oddíl skautů Modrý šíp INFORMACE O 43. ODDÍL SKAUTŮ 43. oddíl skautů Modrý šíp je určen pro chlapce ve věku 9 až 17 let. MODRÝ ŠÍP Oddíl je součásd skautského střediska Modrý šíp, které sídlí v Ostravě

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní Úkoly předškoláčka, jsou pro nás hračka.. Než půjdu do školy -" minimum předškoláka". Vyzkoušejte si Předškoláci převzato www.predskolaci.cz Písničky a říkanky ze školky Další říkadla, popěvky... na doma

Více

Duben Rytířská robinsonáda v Hostinném Na naši pravidelnou jarní výpravu jsme se tentokrát vydali do Hostinného. Během této výpravy jsme navštívili i naše letní tábořište nedaleko Svaté Kateřiny a samozřejmě

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité!

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité! VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2016 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Anna-Marie Koubová Hospodář: Dominika Zábranská Zdravotník: Alžběta Mandelová Organizační práce a členská základna

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

3.kolo MSLM 2015 Nový Jičín 18. 04. 2015 VÝSLEDKOVÁ LISTINA

3.kolo MSLM 2015 Nový Jičín 18. 04. 2015 VÝSLEDKOVÁ LISTINA 1. 25 RP hoši D ~~~~~~~~~~~~~~~~ 1. Klimpar Jakub 02 N.Jičín 0:09.02 917 50 2. Novák Matěj 02 ČOCH.Žďár 0:10.00 752 46 3. Kremel David 03 N.Jičín 0:10.61 664 42 4. Janásek Jan 03 Zlín 0:10.77 643 39 5.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2012/13. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2012/13. Skupina J&G Společnost

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2012/13. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2012/13. Skupina J&G Společnost Skupina J&G Společnost Středisko aktivity Základní škola, Dr. E. Beneše 1, Šumperk 787 01 E-mail info@jagspolecnost.de.vu www.jagspolecnost.de.vu VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2012/13 Výroční zpráva aktivity

Více

Turistický zpravodaj si můžete stáhnout ze stránek Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou nebo si ho nechat zasílat em.

Turistický zpravodaj si můžete stáhnout ze stránek Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou nebo si ho nechat zasílat  em. Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. Přináší informace o akcích jím pořádaných a připravovaných a informuje i o dalších zajímavých akcích v okolí. Turistický

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM. Jestřábi. za rok 2011

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM. Jestřábi. za rok 2011 Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Jestřábi za rok 2011 Tuchlovice 26. 3. 2012 Kmen Jestřábi je dětským oddílem, který působí již 23. rokem v Tuchlovicích a ve Stochově. Patříme do dětské organizace Liga

Více

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 Hummer Camp 2011 II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 O Tvrzi Tvrz HUMMER je stálý přírodní zábavní park ve středověkém stylu pro celou

Více

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci,

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, dostává se Vám do rukou první oficiální zpravodaj 10. Mezinárodní olympiády TOM, který jsme v návaznosti na legendu o vzniku našeho města nazvali Paví

Více

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Duben - SBÍRÁNÍ ODPADKŮ NA REVÍRU 411170 JEZERO ANEB JARNÍ ÚKLID OBCE Na tuto akci se sešel RK téměř v plném počtu a někteří z nich si

Více

Poznávací zájezd BENELUX

Poznávací zájezd BENELUX Poznávací zájezd BENELUX Anglický týden Projektový týden prezentace absolventských prací Lyžařský výcvik Deváťáci se loučí s prvňáčky Žákovský parlament v Praze Úspěchy ve stolním tenisu Mezinárodní taneční

Více

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí.

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Úvodní slovo Milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Díky výborné práci našeho týmu se podařilo spousta věcí, které

Více

Kategorie 1. - 2005 a mladší MIX. Kategorie 2. - 2004 / 2003 MIX. Kategorie 3.D - 2002 / 2001 dívky

Kategorie 1. - 2005 a mladší MIX. Kategorie 2. - 2004 / 2003 MIX. Kategorie 3.D - 2002 / 2001 dívky Výsledky Kulatého desetiboje 2008 - jednotlivci Kategorie 1. - 2005 a mladší MIX Basket Fotbal Tenis Florbal Lacrosse Kuličky Golf Kuželky Petan. Ciky 1. Natálie Hudousková 8 4 10 4 10 0 0 1 2 6 45 2.

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2011. 1. září Jeřabinkový den Krakonošův trojboj Hraní bez bariér

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2011. 1. září Jeřabinkový den Krakonošův trojboj Hraní bez bariér Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2011 1. září Jeřabinkový den Krakonošův trojboj Hraní bez bariér 1. září - Hola, hola, škola volá!!! Příjemné a lenošivé prázdninové

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Výroční zpráva 2011 NÁVRH

Výroční zpráva 2011 NÁVRH Výroční zpráva 2011 NÁVRH Nadační fond Ledňáček 21. dubna 657 691 44 Lednice www.lednacek.cz Aktivity nadačního fondu Ledňáček v roce 2011 Rok 2011 byl pro náš Nadační fond jednak rokem změn, ale i rokem

Více

Příměšťák "Jaro v Majáku"

Příměšťák Jaro v Majáku Příměšťák "Jaro v Majáku" První tři dny jarních prázdnin proběhl v pobočce Maják příměstský tábor. Jaro v Majáku - tak se jmenoval letošní příměstský jarní tábor konaný na pobočce Maják. V průběhu tábora

Více

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN III. oddělení Lucie Nováková vychovatelka MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA SPOLEČNÁ CESTA POZNÁVÁNÍ A PŘÁTELSTVÍ ŠKOLNÍ

Více

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19 Občasník DM číslo 1 Školní rok 2018/19 INFORMACE PRO NOVÁČKY DŮLEŽITÁ TEL. ČÍSLA: DM, Obrněné brigády 6, Cheb 354 408 027 Lékař pro DM MUDr. Jamelská, Hradební 18, Cheb 354 422 057 Policie 158 Hasiči 150

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Pořadové číslo DUM 55 Jméno autora Mgr. DANA ČANDOVÁ Datum, ve kterém byl DUM vytvořen 12. 4. 2012 Ročník, pro který je DUM určen SEDMÝ Vzdělávací oblast (klíčová slova) Metodický

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1 Školáček 2. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2015/2016

Více

Příměstské tábory v Polici nad Metují 2018: 5 týdnů, 5 táborů, 87 dětí, 6 lektorů - Broumovsko

Příměstské tábory v Polici nad Metují 2018: 5 týdnů, 5 táborů, 87 dětí, 6 lektorů - Broumovsko Město Police nad Metují získalo dotaci na pořádání příměstských táborů. Dotace byla poskytnuta z operačního programu Zaměstnanost a byla poskytnuta prostřednictvím MAS Stolové hory. Každoročně, po dobu

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2018-2019 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 25. číslo léto 2015. Hurá na prázdniny!

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 25. číslo léto 2015. Hurá na prázdniny! Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 25. číslo léto 2015 Hurá na prázdniny! 1 Slovo úvodem Rok se s rokem sešel a už se zase blíží obávaná doba vysvědčení

Více

SŠ - COPT KROMĚŘÍŽ FOTOALBUM ŠKOLNÍ ROK 2008/2009. Ustřihněte podél tečkované čáry. Po kliknutí přidejte fotku nebo ji sem přetáhněte.

SŠ - COPT KROMĚŘÍŽ FOTOALBUM ŠKOLNÍ ROK 2008/2009. Ustřihněte podél tečkované čáry. Po kliknutí přidejte fotku nebo ji sem přetáhněte. FOTOALBUM SŠ - COPT KROMĚŘÍŽ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 V pořadí již jedenáctý ročník tradiční soutěže mladých odborníků proběhl od 19. do 20. listopadu 2008 na SŠ COPT Kroměříž. Akce Ukaž, co umíš prověřila

Více

Anglické divadlo (24. září 2012)

Anglické divadlo (24. září 2012) Anglické divadlo (24. září 2012) Jackie and the Giant (1. stupeň) Napínavý příběh o malé dívce Jackie, která prchá před zlým obrem a na své cestě se setkává s obrem hodným, který jí může pomoci. V obřím

Více

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

5.LEDNA SPORTOVNÍ DOPOLEDNE V LEŠTINSKÉ TĚLOCVIČNĚ

5.LEDNA SPORTOVNÍ DOPOLEDNE V LEŠTINSKÉ TĚLOCVIČNĚ 5.LEDNA SPORTOVNÍ DOPOLEDNE V LEŠTINSKÉ TĚLOCVIČNĚ Pod vedením Wyominga se uskuteční první kmenová akce v novém roce. Zahrajeme si hry, zkusíme si splnit další OP a dojde také na nějaký ten turnájek mezi

Více

Štědrý den vybrané pořady ČT1

Štědrý den vybrané pořady ČT1 Ceník sponzoringu: 17. 12. 31. 12. 2018 Štědrý den vybrané pořady ČT1 Kanál Den Datum Začátek Pořad ČT1 pondělí 24.12.2018 6:00 Koloběžka první ČT1 pondělí 24.12.2018 7:10 Micimutr ČT1 pondělí 24.12.2018

Více

Oběžník Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová

Oběžník Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová Oběžník 2015 Členové výboru: Starosta: Ing. David Hlaváč Místostarosta: Roman Budín Jednatel: Ing. Tomáš Káfuněk Náčelník: Roman Budín Hospodář: Člen výboru: Člen výboru: MUDr. Ivana Hlaváčová Gembalová

Více

Moravskoslezská liga mládeže 2016-3. kolo N. Jičín, 16. 4. 2016 VÝSLEDKOVÁ LISTINA

Moravskoslezská liga mládeže 2016-3. kolo N. Jičín, 16. 4. 2016 VÝSLEDKOVÁ LISTINA 1. 25 RP hoši D ~~~~~~~~~~~~~~~~ 1. Janásek Jan 03 Zlín 0:09.61 814 50 2. Hanzelka Jiří 03 N.Jičín 0:10.36 699 46 3. Palušík Jakub 04 N.Jičín 0:11.54 549 42 4. Přibyl Petr 03 ČOCH.Žďár 0:11.72 529 39 5.

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Karviná Fryštát, Vydmuchov 1835 2011 Mik, Mik, Mikuláš Básnička, která nám neomylně naznačuje, že do školy přišel mezi děti

Více

ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2007

ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2007 ČESKÝ SVAZ OCHRÁNCŮ PŘÍRODY OSADNÍCI JAROMĚŘ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2007 Úvod Rok 2007 byl již šestým od založení ZO ČSOP Osadníci Jaroměř. Naše organizace se neustále vyvíjí tím směrem, jaký jsme si

Více

ROČENKA LAGUNY PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI. Klub vodních sportů LAGUNA Nový Jičín Rok 2009

ROČENKA LAGUNY PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI. Klub vodních sportů LAGUNA Nový Jičín Rok 2009 2009 ROČENKA LAGUNY PLAVÁNÍ S PLOUTVEMI Klub vodních sportů LAGUNA Nový Jičín Rok 2009 Klub vodních sportů LAGUNA Nový Jičín - ploutvaři Úspěchy roku 2009 Rok 2009 je z hlediska vítězství v týmových národních

Více

Zpráva o činnosti KLUB Radotín. Školní rok 2005/06

Zpráva o činnosti KLUB Radotín. Školní rok 2005/06 Zpráva o činnosti KLUB Radotín Školní rok 2005/06 1 Klub Radotín Loučanská 1112/9 153 00 Radotín Zřizovatel: Městská část Praha 16 Typ organizace: organizační složka Městské části Praha 16 2 3 Tento materiál

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

{jathumbnail off} V kategorii Společenské vědy, humanitní obory a kultura ocenění NF GB získala kvintánka

{jathumbnail off} V kategorii Společenské vědy, humanitní obory a kultura ocenění NF GB získala kvintánka Na Staré radnici v Broumově se 24. listopadu se sešli Správní rada Nadačního fondu Gymnázia Broumov, studenti, vedení školy, sponzoři, rodiče a další přátelé školy u příležitosti předávání Ocenění NF GB

Více

Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!!

Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!! duben 2012 XI. ročník 10, Kč www.zshavl.cz Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!! Co se děje v devítkách? Habrová seč Něco pro budoucí šesťáky! Košíková Rozhovory B.M. 9.B ÚVODNÍK Ahoj, zdravím všechny

Více

Rádcovský kurz! www.horskaboure.net

Rádcovský kurz! www.horskaboure.net Oblast Horská bouře Suvorovova 478, 741 01, Nový Jičín Tel.: +420 603 52 10 73, E-mail: milanl@centrum.cz http:///, http://skoleni.horskaboure.net/ Rádcovský kurz! Milá kamarádko, milí kamaráde, Zahájení

Více

NOC S ANDERSENEM ANEB VÝLET DO BRADAVIC ZŠ VELKÝ OŘECHOV

NOC S ANDERSENEM ANEB VÝLET DO BRADAVIC ZŠ VELKÝ OŘECHOV NOC S ANDERSENEM ANEB VÝLET DO BRADAVIC 1.4.2016 ZŠ VELKÝ OŘECHOV V rámci celorepublikové akce, která se koná každý rok pod názvem Noc s Andersenem na podporu a rozvoj čtenářské gramotnosti, jsme si pro

Více

Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení.

Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení. Klub českých turistů ve Šluknově ze SEVERNÍHO KRÁLOVSTVÍ organizuje pro rodiny s dětmi VI.ročník celoročního turistického soutěžení Táta, máma a já Vyberte si aktivity z doporučeného přehledu turistických

Více

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY -odevzdání veškerých dokumentů a vyřízení potřebné administrativy s rodiči 8:00 8:45hod. přivítání dětí na Sport Campu

Více

POZNÁVÁME ŽIVOU PŘÍRODU

POZNÁVÁME ŽIVOU PŘÍRODU ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2017-2018 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více

Téma týdne: NAŠE SMYSLY

Téma týdne: NAŠE SMYSLY Týden od 19.10. do 24.10.2015 Téma týdne: NAŠE SMYSLY Divadlo v MŠ ZRAK A HMAT oko, co vidíme, proč nevidíme, nemoc očí brýle. Hra: Zapamatuj si předměty, které po chvíli zakryjeme, poznej předměty se

Více

AKADEMIE. CSVČ Šumbark Čas: Vedoucí: Michaela Hlívová. Účastníci: děti z kroužků a hosté OBSAH

AKADEMIE. CSVČ Šumbark Čas: Vedoucí: Michaela Hlívová. Účastníci: děti z kroužků a hosté OBSAH 1 Akademie SHN Plzeň stolní tenis SHN fotbal Ostrava On-line NFS3 Noc ve středisku On-line trackmanie Den pro rodinu Florbalový turnaj Bambiriáda 2 AKADEMIE V tomto školním roce se konala v neděli v pořadí

Více

express Fokusácký ÚNOR 2019 HRAJTE SI, ÚČTE SE, CVIČTE A BAVTE SE S FOKUSÁKY! SVČ Fokus, Nový Jičín Váš kamarád ve volném čase

express Fokusácký ÚNOR 2019 HRAJTE SI, ÚČTE SE, CVIČTE A BAVTE SE S FOKUSÁKY! SVČ Fokus, Nový Jičín Váš kamarád ve volném čase Váš kamarád ve volném čase Fokusácký express ÚNOR 2019 Měsíční zpravodaj Střediska volného času Fokus v Novém Jičíně. > přehled připravovaných akcí - fotky, plakáty, info > připravujeme - Březen > informace

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s. Okresní organizace Trutnov Výroční zpráva za rok 2007 Vážení členové, milí přátelé, naši sponzoři, dobrovolníci a příznivci,

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

poslední aktualizace: Hlavní partner 120. výročí Lidových novin. Friday, May 24, 13

poslední aktualizace: Hlavní partner 120. výročí Lidových novin. Friday, May 24, 13 1893-2013 Hlavní partner 120. výročí Lidových novin poslední aktualizace:23. 5. Úvod Lidové noviny jsou nejstarším českým deníkem. Poprvé vyšly v prosinci 1893. Vybudovaly si pověst nejserióznějších novin

Více

ZPRAVODAJ 2010/3. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5.

ZPRAVODAJ 2010/3. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5. Orelská akademie Sestry a bratři, Toto číslo zpravodaje věnujeme pozvánkám na plánované sportovní

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Číslo 17 Září 2011. Události ve sportu

Číslo 17 Září 2011. Události ve sportu Číslo 17 Září 2011 DOBRK OV,, LLHO TTK A, ZZA LLU ŽŽ Í, S LLAVČE, MOHUŘI CE, KEB LLANY,, LLN I Š TTĚ Obecní zpravodaj Události ve sportu Převážná část sportovních soutěží jak vyšších tak i nižších se hraje

Více

Vážení sportovní přátelé,

Vážení sportovní přátelé, Vážení sportovní přátelé, rád bych Vás přivítal u nás v Hradci Králové, již na 7. ročníku mezinárodního turnaje starších a mladších žáků v kopané O pohár primátora města Hradce Králové, který se koná každoročně

Více

Kalendář událostí 3 obcí 2014

Kalendář událostí 3 obcí 2014 Kalendář událostí 3 obcí 2014 Ples SDH Prostřední Lánov - ples hasičů s tombolou 11. 1. 2014 Lánov Pořadatel: SDH Prostřední Lánov, Petr Paulů, 604 230 934 Myslivecký ples - tradiční ples myslivců s bohatou

Více

Adventní Kalendář od Schwarzkopf Výherci

Adventní Kalendář od Schwarzkopf Výherci Adventní Kalendář od Schwarzkopf Výherci 1. týden 1.12.2012 Angelus Sammael Shikutokachika Kr Termohrnek 1.12.2012 Alice Kochmanová Termohrnek 1.12.2012 Milena Smolařová Gliss Kur Marakesh oil kondicionér

Více

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 OBSAH o úvod a cíle o organizace a kontakty o poslání o události v roce 2011 o hospodaření v roce 2011 o poděkování a výzva k podpoře Úvod a cíle Vážení

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Výroční zpráva

Výroční zpráva Výroční zpráva 2015 1 Statek, z. s. Spolek Statek, z. s., vznikl 4. 2. 2008. Sídlí v Podještědí, v obci Lesnovek, asi 30 km od Liberce. Aktivity však pořádá po celé republice. Hlavními předměty činnosti

Více

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1 Kmen Ťapáč Liga lesní moudrosti Zázvorkova 1999, Praha 13 - Lužiny www.tapac.webnode.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ ROK 2014 Tento dokument obsahuje výroční zprávu kmene Ťapáč za uplynulý rok. Jsou zde

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Podívaná ročník Nový Jičín

Podívaná ročník Nový Jičín Podívaná 2018 6. ročník 23. 3. 2018 Nový Jičín s postupem na Krajskou přehlídku dětského divadla 2018 Ostravská lokálka 2018, termín 14. 4. -15. 4. 2018 místo: Divadlo loutek Ostrava, Pivovarská 15, Ostrava

Více

Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů

Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů Za výborné výkony ji získali: ročník 2004 Tomáš Trunda 1. místo ročník 2003 Vojta Procházka 3. místo Tomáš Strachota 2. místo Honza Trunda

Více