KREATIVNÍ MANUÁL kampaně Podívejte se... Podívejte se...

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KREATIVNÍ MANUÁL kampaně Podívejte se... Podívejte se..."

Transkript

1 KREATIVNÍ MANUÁL kampaně se... se...

2 .0.0 Explikace kreativní části kampaně Na základě upřesněného zadání jsme vytvořili nové komunikační sdělení celé kampaně, které bude více reflektovat nově definovaný cíl kampaně dosažení edukativního a vysvětlujícího efektu o pozitivním vlivu Strukturálních fondů EU na rozvoj ekonomické úrovně v ČR. Upravené hlavní komunikační sdělení pak musí všechny cílové skupiny zaujmout a motivovat k hledání dodatečných doplňujících informací a tak poukazovat na jednotlivé úspěšně zrealizované projekty. se... Nové komunikační sdělení se nejenže jasně poukazuje na dosažené úspěchy = příběhy jednotlivých certifikovaných projektů, ale ve svém dvojsmyslu i nabádá ke zlepšení celého cyklu čerpání prostředků ze SF EU u samotných příjemců. Sdělení se bude navíc přizpůsobeno pro oslovení definovaných cílových skupin kampaně tak, abychom ještě více kampaň ušili na míru jejímu publiku. Sdělení kampaně pro širokou veřejnost (vč. médií a odborné veřejnosti): co se nám povedlo Sdělení kampaně pro příjemce: jak se čerpá Touto modifikací, která může být v budoucnu seriálově dále upravovaná, zajistíme nejen přesnější zacílení kampaně, ale zároveň efektivněji splníme nově definované cíle komunikace. Kampaň Strukturálních fondů tímto řešením bude nejen komunikovat úspěchy čerpání, ale zároveň i vylepšovat celý proces čerpání prostředků.

3 .0.0 Malí pomocníci vysvětlení postaviček Malí pomocníci Kampaň evropských Strukturálních fondů nesměřuje tolik k akvizici nových projektů jako spíš k vysvětlení postupu a procesu správného čerpání z fondů a přínosů fondů jako takových. Informace by tedy neměla být zkreslena nadměrnou dramatizací, která může být zavádějící, resp. žádoucí je pokud možno přímočaré podání informace veřejnosti. K zaujetí pozornosti a snadné stravitelnosti poměrně komplikované informační struktury jsme ve spolupráci s výtvarníkem Pavlem Koutským* vytvořili svět malých pomocníků, kteří se lidem snaží poradit, jak na to. Je jich šest tak jako hlavních fází realizace projektu a pro vyšší míru ztotožnění zároveň vyjadřují charaktery nejčastěji zastoupené v cílové skupině a celé populaci ČR (viz Lifestyle Needscope). Pan Sebevědomý, paní Družná, pan Odpovědný, paní Opatrná, pan Troufalý a slečna Bezstarostná, jak jednotlivé charaktery pracovně nazýváme, jsou tak neformálními ambasadory akce a zároveň garanty toho, že nám pomůžou lidé, kteří jsou vlastně jako my a mluví na nás normálním jazykem, ne odbornou hatmatilkou, jíž nelze rozumět. Malí pomocníci Popis Lifestylu Needscope LifeStyle typologie životních stylů v ČR Jednou z klíčových segmentačních studií české společnosti je projekt LifeStyle 00, který přehledně rozděluje životní styly našich obyvatel do šesti klíčových rovin. Marketingoví pracovníci tak mají jasné vodítko, jak vypadá česká společnost ve své struktuře, a mohou tomu uzpůsobovat svoji komunikaci. Podle aktuálních výsledků studie je česká společnost strukturována následujícím způsobem: 6. 5 % populace jsou bezstarostní Detailní popisy chování těchto cílových skupin, které přikládáme, nám posloužily k charakteristice našich MALÝCH POMOCNÍKŮ, kteří nás budou provádět seriálem kampaně Strukturální fondy EU.. 6 % populace jsou troufalí. 7 % populace jsou sebevědomí. % populace jsou zodpovědní 4. 5 % populace jsou starostliví 5. 6 % populace jsou družní *Pavel Koutský je populární výtvarník zabývající se především filmovou tvorbou. Je znám především výraznou zkratkou a snadno rozpoznatelnou stylizací, která jeho charaktery odlehčuje, ale nedětinští. Je mj. autorem spotů ke vstupu ČR do EU, filmové znělky Space Films, v současné době (0) jsou v kinech jeho Autopohádky.

4 ..0 Základní prvky Vizuální prvky Postavičky Malí pomocníci v podání Pavla Koutského charakterizují hlavní skupiny obyvatelstva ČR podle analýzy LifeStyle 00 Needscope. Jejich prostřednictvím všechny základní cílové skupiny docházejí k poznání relevance a většímu ztotožnění s komunikátem. Každá z nich je nositelem konkrétní převládající vlastnosti a zároveň díky tomu symbolizují i jednotlivá stadia projektu, žádajícího o grant ze Strukturálních fondů EU. Proto je důležité jejich integrální zapojení do vizuálu, který navíc zjemňují a polidšťují.. Troufalý Troufalí nejdou slepě s ostatními. Žijí si po svém a nedají si do toho moc mluvit. Když si myslí, že se dá něco udělat jinak a to je často, nenechají si to pro sebe. I díky tomu si můžou připadat schopnější než ostatní. Věří si a rádi vedou ostatní. Nechat se řídit je jim často proti mysli. Svoje jiné názory se snaží prosadit, i když to znamená nepříjemnosti. Zákonitě tím na sebe přitahují pozornost ostatních.. Sebevědomý Mantrou sebevědomých je úspěch a vysoký status ve společnosti. Těmto dvěma věcem jsou schopni mnohé podřídit. Soustředí se v první řadě na sebe. Péče o rodinu, úklid nebo například příprava jídla pro druhé jsou činnosti, kterými neztrácejí víc času, než musí. Jejich život je dost rychlý. Chtějí toho stihnout co nejvíc, neprošvihnout žádnou příležitost.. Zodpovědný Zodpovědní rozhodně nejsou lenoši, neustále na sobě pracují a rozvíjejí se. Moc dobře si uvědomují, že nic na světě není zadarmo a že strůjci vlastního štěstí jsou oni sami. Vědí, čeho chtějí dosáhnout, a umějí zaměřit veškerou svou pozornost a úsilí na jednu věc. Jsou velmi nároční na sebe i na ostatní. Přestože si dobře uvědomují svůj potenciál a schopnosti, nesnaží se vyniknout hned a za každou cenu. Umějí být trpěliví. 4. Starostlivá Starostliví se drží spíš stranou shonu moderního světa. Dávají přednost klidu a pohodlí domova nebo úniku do přírody, kde jim tolik nehrozí zvýšená hladina adrenalinu nebo dokonce nebezpečí. Zázemí je pro ně velmi důležité. Konfliktům se snaží vyhýbat a raději se přizpůsobí ostatním.

5 ..0 Základní prvky Vizuální prvky Postavičky 5. Družná Družní si nestavějí vzdušné zámky, zpravidla jsou praktičtí a stojí oběma nohama na zemi. Ctí tradiční hodnoty a role, revolta je jim cizí. Vědí, kde je jejich místo, a nedávají si vzdálené nebo těžko dosažitelné cíle. Umějí se radovat z běžných věcí a spokojí se s relativně obyčejným životem. Středobodem jejich vesmíru je jejich širší rodina a přátelé. Nejsou vůdci, snadno mezi ostatními zapadnou. Nepředvádějí jsou přirození. 6. Bezstarostná Bezstarostní jsou optimisté, kteří si dokážou každou chvíli zpestřit něčím novým a zajímavým. Rozhodují se často bezprostředně podle okamžité nálady. Hlavně se nechtějí v životě nudit. Jejich svět musí být barevný. Proti šedi a všednosti bojují zkoušením věcí, které zrovna frčí. Když se baví, pak nikdy sami. Chtějí kolem sebe mít partu podobně postižených. Montáž postaviček a fotky předmětu Malí pomocníci jsou často v interakci s předměty z reálného světa (podávají, nesou, ukazují etc). Tato kombinace technik zároveň slouží jako metafora pomoci prostřednictvím know-how, které má přímý dopad na (fyzický) svět kolem nás.

6 .0.0 Základní prvky Vizuální prvky Základní stavební kameny Všechny vizuály kampaně jsou složeny z několika prvků podřízených sjednocující myšlence. V části kampaně určené široké veřejnosti necháváme malé pomocníky užívat si již v život uvedeného projektu, jehož fotografie je primární, dominující částí vizuálu. V druhé části kampaně, určené (potenciálním) příjemcům, ukazujeme malé pomocníky asistující ruce (která symbolizuje příjemce) v akci s předmětem (symbolizujícím konkrétní operaci či krok při realizaci projektu) a fotografie realizovaného projektu je sekundární.. Malí pomocníci Charaktery vystihující současnou českou populaci (viz..0), které v části kampaně určené veřejnosti zastupují publikum, užívající si výsledků realizovaných projektů, v části určené příjemcům pak reprezentují aktivity MMR, usnadňující přístup ke Strukturálním fondům EU.. Fotografie předmětu symbolu Reprezentant požadované akce či kroku při podání žádosti, resp. realizaci projektu, v symbolické rovině.. Fotografie ruky Metaforický zástupce příjemce, symbol hybatele a vykonavatele věcí, realizátora projektů, kterému asistují malí pomocníci. 4. Fotografie projektu Prezentace již uskutečněných projektů, motivující k následování. 5. Loga Jednotná signatura všech kampaňových vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce.

7 4.0.0 Základní prvky Fonty Písmo je vizualita jazyka, proto bylo hlavním cílem při volbě fontu nezařazovat se do žádného konkrétního stylu, který by mohl publikum štěpit na příznivce a odpůrce, maximem byla služebnost, čitelnost a generální akceptace širokými vrstvami veřejnosti. Jako nosný font byly vybrány různé řezy fontu Officina, který zaručuje výbornou čitelnost v tiskových publikacích i na obrazovce. Vzhledem k důležitosti, kterou v kampani mají kreslené postavičky, jsme zvolili i tomuto způsobu vyjádření blízký doplňkový font ručně psaného písma, jímž je Feltpen Com Medium. Officina Sans ITC Pro Bold Texty v inzerátech, brožurách, grafice, tabulkách ABCDEFGHIJKLNOPQRSTUVWXYZ.,:;-?! abcdefghijklmnopqrstuvwxyz Officina Sans ITC Pro Bold Titulky a zvýrazněné texty v inzerátech, brožurách, grafice, tabulkách, slogany, webovky, eurofon ABCDEFGHIJKLNOPQRSTUVWXYZ.,:;-?! abcdefghijklmnopqrstuvwxyz Officina Sans ITC Pro Book Italic Alternativní podlinky, podtitulky, číslování ABCDEFGHIJKLNOPQRSTUVWXYZ.,:;-?! abcdefghijklmnopqrstuvwxyz Feltpen Com Medium Alternativní titulky v inzerátech a brožurách, doplňkový text k ilustracím, číslice v bodech ABCDEFGHIJKLNOPQRSTUVWXYZ.,:;-?! abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

8 5.0.0 Základní prvky Barvy Základní barvy Korporátní barvy jsou v rámci českého trhu důležitým prvkem odlišujícím značku od konkurence. V případě této kampaně ovšem barevnost ustupuje do pozadí, aby nenarušovala sdělení a nepředháněla se před komunikát. Čistě bílé layouty, doplněné neutrální černou, šedou a tmavě modrou (v níže definovaných poměrech), jsou rámcem, v němž výrazněji zazní barvy fotografií a jejich prostřednictvím tedy akce, jež je třeba podniknout (předměty, symboly), resp. projekty, jež je možno obdivovat (fotografie realizací). Doplňková barva Barevné spektrum je doplněno doplňkovou žlutooranžovou, která je příležitostně využívána ke zvýraznění ve všech formách komunikace, zejména ke zdůraznění či podtržení klíčové informace. Základní barvy Černá CMYK 0/0/0/00 RGB 0/8/ Pantone Black C Bílá CMYK 0/0/0/0 RGB 55/55/55 Pantone Modrá CMYK 00/80/0/0 RGB 0/5/5 Reflex Blue CV Šedivá CMYK 0/0/0/75 RGB 00/00/00 PANTONE Cool Gray C doplňková barva Žlutooranžová CMYK 0/0/00/0 RGB 55/0/5 Pantone 6 C

9 co se nám povedlo Kampaň pro širokou veřejnost

10 6.. Aplikace TV co se nám povedlo Televizní edukační minipořad ( min.) Spot začíná a končí v imaginárním prostoru, v němž žijí malí pomocníčci, kteří nám ukazují, co všechno se povedlo při získávání dotací z evropských strukturálních fondů. Je jich šest tak jako hlavních fází realizace projektu a pro vyšší míru ztotožnění zároveň vyjadřují charaktery nejčastěji zastoupené v cílové skupině (viz LifeStyle 00 Needscope). Pan Sebevědomý, paní Družná, pan Odpovědný, paní Opatrná, pan Troufalý a paní Bezstarostná jsou tak neformálními ambasadory akce a zároveň garanty toho, že nám pomůžou lidé, kteří jsou vlastně jako my a mluví na nás normálním jazykem, ne odbornou hatmatilkou, jíž nelze rozumět. Mezitím sledujeme sérii osobních výpovědí lidí, kteří se už na úspěšné realizaci takových projektů podíleli. Tyto výpovědi jsou tematicky rozděleny podle typických stadií projektu, přičemž předěly jsou zpracovány jako kratičké znělky, v nichž malí pomocníčci tato stadia v odlehčující nadsázce dramatizují. Rozstmívačku následuje animovaná znělka, v níž vidíme skupinu pomocníčků... jingle...kteří do obrazu vtáhnou televizi......a paní Starostlivá ji zapne. Na obrazovce po zazrnění naskočí titulky co se nám povedlo/manuál pro čerpání peněz z evropských Strukturálních fondů. Zoomujeme do obrazovky, na níž naskočí první záběr videa: Google Earth pohled na Evropu... V/O: Peníze ze Strukturálních fondů Evropské unie nespadly z nebe ani nám je nikdo nepřidělil, museli jsme o ně požádat sami. Ale nejdřív jsme museli vědět na co je potřebujeme.

11 6..a Aplikace TV co se nám povedlo...který letí dolů a zoomuje na ČR a posléze na město Vlašim. V/O: A hlavně, jak na to! Tak se sami podívejte, co se nám povedlo. Znělka: Pomocníčci táhnou velkou tužku a podávají ji ruce. Pan Troufalý ukazuje na ruku s výrazem: Ty na to máš! jingle Super: jak jsme přešli od nápadu k projektu. jak jsme přešli od nápadu k projektu. Architekt Masný před staveništěm v areálu vlašimského zámku se složkou dokumentů mluví na kameru. Super: arch. Jiří Masný Super: obnova zámeckého areálu Vlašim 5 milionů Kč Arch. Jiří Masný: Nejdůležitější bylo dát všem těm nápadům nějaký tvar a na to se tady naštěstí sešel dobrý tým, který měl vizi a chuť se do toho pustit. Ale když jsme měli načrtnuté projekty, zjistili jsme, že nevíme, z jakého fondu máme žádat o dotaci. Znělka: Pomocníčci otáčejí buzolou, kterou nesou jako stůl. Pan Sebevědomý stojí ruce na dlani a ukazuje směr. jingle Super: jak jsme našli správný operační program a dotační nástroj pro váš projekt. Starosta Borecký stojí na vlašimském náměstí a mluví k nám. Super: František Borecký, starosta Vlašimi František Borecký: V našem případě to byl Regionální operační program Střední Čechy, ale, jak jsme brzy zjistili, sepsání projektu opravdu není jen tak. Chvilku to trvalo, než jsme to dali všechno dohromady.

12 6..b Aplikace TV co se nám povedlo Znělka: Ruka drží lejstro a pomocníčci vedení paní Starostlivou nesou nad hlavami razítko, které v příštím okamžiku otisknou. jingle Super: jak jsme dali dohromady správné podklady a splnili všechna kritéria. Administrátor Mikulka za stolem s rozbalenými plány. Super: Vladimír Mikulka, projektový administrátor Super: obnova historického centra 88 milionů Kč Vladimír Mikulka: Takhle velké částky nelze rozdělovat náhodně nebo rutinně, ale přesně podle daných pravidel. Na jednotlivé zakázky byla samozřejmě vypsaná výběrová řízení, takže nikdo nemohl mít dojem, že jsme peníze někam zašantročili. Navíc bychom dotaci nejen nedostali, ale ještě bychom platili pokutu. Znělka: Ruka drží dílek puzzle a pomocníčci pod dohledem slečny Družné ukazují na chybějící místo v naznačené dlažbě: Sem to patří! jingle Super: jak jsme doplnili chybějící části projektu. jak jsme doplnili chybějící části projektu. PR manažerka Stoklasová před opraveným autobusovým nádražím. Super: Jiřina Stoklasová, PR specialistka Super: obnova autobusového nádraží 5 milionů Kč Jiřina Stoklasová: Spousta lidí třeba zapomene na to, že takový projekt například musí mít publicitu, že se o něm lidi musí dozvědět, proto jsou i tyhle věci v podmínkách ke schválení a proplacení projektu. Znělka: Ruka drží velké nůžky a chystá se přestřihnout pásku, kterou zprava i zleva drží pomocníčci, slečna Bezstarostná v popředí mává skleničkami na šampaňské a kyblíčkem s lahví. jingle Super: jak jsme uvedli projekt v život a splnili všechny cíle. jak jsme uvedli projekt v život a splnili všechny cíle.

13 6..c Aplikace TV co se nám povedlo Koordinátor Havlíček před altánem v zámeckém parku. Super: Miloš Havlíček, koordinátor regionální rady Miloš Havlíček: Máme zkušenosti s desítkami projektů a dokázali jsme poradit, jak postupovat rychle a efektivně při jejich prosazení. Nejprve ale bylo třeba... přijít se k nám poradit! Znělka: Pomocníčci vedení panem Zodpovědným nesou svazek bankovek a podávají ho ruce. jingle Super: jak jsme napsali závěrečnou zprávu a dotáhli všechno do úspěšného konce! jak jsme napsali závěrečnou zprávu a dotáhli všechno do úspěšného konce! Manažerka Strukturálních fondů Vaňátková před plány na další vlašimské projekty. Super: Jiřina Vaňátková, manažerka Strukturálních fondů EU Super: celková obnova města Vlašim 56 milionů Kč Jiřina Vaňátková: Schválením a realizací to neskončilo. Projekt musel být udržitelný a fungovat několik let! Google Earth pohled na Vlašim pokračuje zoom-outem na ČR a Evropu. V tu chvíli zároveň couvá i celý obraz, takže si uvědomíme, že pohled na Evropu se odehrává na obrazovce televize z úvodní scény. V/O: Investujte do své budoucnosti se Strukturálními fondy Evropské unie. Pomocníčci mezitím vlečou před televizi telefon, nadšeně na něj ukazují a jiní zároveň přepínají kanály na televizi... V/O: co se nám povedlo. Super: co se nám povedlo.

14 6..d Aplikace TV co se nám povedlo...čímž na její obrazovce naladí statický obraz s titulkem Volejte bezplatně Eurofon V/O: Rádi vám poradíme na bezplatném Eurofonu Packshot + loga. jingle

15 6..a Aplikace Print co se nám povedlo Print Jednoduchý a vzdušný design umožňuje maximální koncentraci na požadované sdělení, stabilní struktura vede k rychlé orientaci ve vizuálu (navzdory zamýšlené rotaci témat a projektů). co se nám povedlo. Obnova historického centra, zámeckého areálu a další projekty revitalizace Vlašimi. Headline & pay-off Na všech printech této části kampaně (určené široké veřejnosti) používáme headline co se nám povedlo, doplněný o pay-off, v tomto případě popisující konkrétní místo či projekt, jenž zobrazujeme. Vizuál projektu Barevná fotografie, reprezentující projekt co nejatraktivnějším způsobem. Malí pomocníci v této části kampaně reprezentují nás všechny, kteří máme možnost užívat si výsledků úspěšně realizovaných projektů. Žádoucí je co největší míra interakce mezi postavičkami a fotografií. 4 Copy Krátký a výstižný text, shrnující pozitivní dopady projektu. 5 Kontakt box Kampaňová webová adresa, Eurofon a oficiální webová adresa Strukturálních fondů EU. 4 Skvělým vzorem městům našim právem možno zváti Vlašim. Viktor Dyk...a teď po letech je to opět pravda. Vlašim se díky rekonstrukci historického centra a zámeckého areálu, na níž se kromě města, kraje a státu významně podílely Strukturální fondy EU, stala znovu jedním z nejmalebnějších a nejhezčích měst u nás. Přijeďte se podívat, jak to vypadá, když se věci daří! Loga Jednotná signatura všech kampaňových vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce. 6

16 6..b Aplikace Print co se nám povedlo Print / Jednoduchý a vzdušný design umožňuje maximální koncentraci na požadované sdělení, stabilní struktura vede k rychlé orientaci ve vizuálu (navzdory zamýšlené rotaci témat a projektů). co se nám povedlo Obnova zámeckého areálu ve Vlašimi Headline & pay-off Vizuál projektu Malí pomocníci Na všech printech této části kampaně (určené široké veřejnosti) používáme headline co se nám povedlo, doplněný o pay-off, v tomto případě popisující konkrétní místo či projekt, jenž zobrazujeme. Barevná fotografie, reprezentující projekt co nejatraktivnějším způsobem. v této části kampaně reprezentují nás všechny, kteří máme možnost užívat si výsledků úspěšně realizovaných projektů. Žádoucí je co největší míra interakce mezi postavičkami a fotografií. 4 Kontakt box Kampaňová webová adresa, Eurofon a oficiální webová adresa Strukturálních fondů EU. 5 Loga Jednotná signatura všech kampaňových vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce.

17 6.. Aplikace on-line co se nám povedlo On-line kampaně bannerový storyboard ke kampani Jednoduchá animace: interakce malých pomocníků a prezentované realizace úspěšně dokončeného projektu. 4 co se nám povedlo Malí pomocníci spojili své síly a přitahují cosi těžkého na laně do obrázku......a my vidíme, že je to vizualizace projektu, v tomto případě vlašimská zámecká brána, kterou popotahují viribus unitis tak dlouho dokud ji nevidíme celou Pak se do obrázku vracejí a zároveň se vylne headline. 5 Následuje kontakt box a po něm loga zúčastněných institucí.

18 6..4 Aplikace www co se nám povedlo Kampaňová webová stránka PODIVEJTESE.EU Lehký a vzdušný design stránek je přísně logicky rozdělen tak, aby maximálně snížil bounce rate a návštěvníci se co nejsnazší a nejrychlejší cestou dostali k požadované informaci, ale zároveň i zábavnou formou nabízel důležité či aktuální informace z pohledu zřizovatele webu. Záhlaví stránek Hlavička stránek s logem & hlavní menu/ /navigace. Rozměry stránek a viditelná plocha Celková šířka webových stránek (viditelná plocha) by neměla přesáhnout 960 px a pro všechny uživatele minimální viditelná plocha na úvodní stránce by měla končit minimálně 50 px pod hlavním komunikačním bannerem. PodivejteSe.eu Domů Aktuality Co se povedlo Jak čerpat Hledat co se nám povedlo Klik! Hlavní komunikační banner Interaktivní & zábavná část stránek, komunikující hlavní poslání v kampaňové tonalitě. Komunikační sdělení může mít více exekucí, být zpracováno formou flash animace či videa a textu. Každý charakter bude vystupovat v roli videoprůvodce pro přiřazenou kategorii. 4 Aktuality Seznam (řazený podle dat) aktuálních informací ze všech kategorií webu. Primárně slouží ke komunikaci nových projektů či nejdůležitějších informací pro návštěvníky. 5 Šest zásad správného čerpání Na první pozici je komunikováno šest hlavních zásad správného čerpání ve vizuální tonalitě jako v ATL komunikaci, kdy bude využita jednoduchá ikonografie pro jednotlivé kroky. Jednotlivě odkazují na detail vybraného kroku. 6 Co se nám právě povedlo Na druhé pozici je komunikační plocha věnována vybraným (nejaktuálnějším) případovým studiím/realizacím, kdy interaktivní formou (např. za využití animovaného charakteru) je představena základní specifikace vybrané případové studie. Aktuality 6 zásad správného čerpání Nadpis Začátek textu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id mi congue nunc dignissim bibendum. více Nadpis Šest jednoduchých kroků, které Začátek textu. Lorem ipsum dolor sit amet, musíte v daném pořadí zvládnout, consectetur adipiscing elit. Etiam id mi abyste mohli úspěšně čerpat ze congue nunc dignissim bibendum. více Strukturálních fondů EU a s jejich pomocí tak realizovat svůj záměr Nadpis Začátek textu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id mi congue nunc dignissim bibendum. více Nadpis Začátek textu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id mi. Sepište projekt tak, aby byl úspěšný. Jste na začátku. V hlavě se vám congue nunc dignissim bibendum. více rozsvítilo a nápad je na světě! Cesta k penězům z EU je však ještě před Nadpis vámi... více Začátek textu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id mi congue nunc dignissim bibendum. více. Najděte a vyberte správný program. Ujasnili jste si projektový záměr? Potom jste na dobré cestě k podání Jsme tu pro vás žádosti. více 7 8 Zavolejte nám Sjednejte si schůzku Klik! Turné po ČR Klik! Chat s odborníkem Klik! Čekejte na rozhodující výzvu. Požadavky na podklady a přílohy povinné i nepovinné už asi znáte. Ano, je to výzva! více Nevíte, co vám chybí k dotacím? Brzy poznáte, zda je projekt pro daný program přijatelný. Začíná hodnoticí proces. více Cestu k penězům máte otevřenou. Zdá že máte vyhráno! V takovém případě nezapomeňte na dodržování všech pravidel, předpisů a zásad. více Počítejte s každou korunou. Monitorovací zprávy o realizaci projektu, to je něco, na co by nikdo neměl zapomínat. Jde přece o vaše peníze! více Co se nám právě povedlo Inspirujte se úspěšnými realizacemi projektů, které už za sebou mají všechny fáze úspěšného čerpání a slouží zdraví, práci či zábavě lidí v celé ČR. Sledujte nás Rekonstrukce zámeckého altánu ve Vlašimi, proinvestováno Kč, ze Strukturálních fondů uhrazeno Kč. Novinky em Nechte nám svůj a my vás budeme informovat o novinkách. Klik! Twitter You Tube se na náše videa. Klik! 9 PodivejteSe.eu Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam id mi congue nunc dignissim bibendum. Copyright 0 All rights reserved 7 Funkční CTA bannery Sada funkčních odkazů s přímou funkcí, sloužící k rychlejšímu přechodu k požadované informaci. 8 Zápatí Patička webových stránek slouží také ke komunikaci organizační struktury projektu, návaznost na organizace, subjekty a legální prohlášení. 9 Sociální plugin Na spodní části stránek je prostor pro komunikaci návaznosti na sociální sítě a případnou registraci uživatelů k odběru newsletteru. Jako základní social plugin je facebook staň se fanouškem. Dále napojení na videokanál YouTube a sociální síť Twitter.

19 6..5 Aplikace outdoor co se nám povedlo Celoplošný outdoor Jednoduchý a přehledný layout, prezentující úspěšně realizovaný projekt v interakci s malými pomocníky, doplněný o headline, pay-off, kontakty a loga zúčastněných institucí. co se nám povedlo Obnova zámeckého areálu ve Vlašimi Headline & pay-off Na všech printech této části kampaně (určené široké veřejnosti) používáme headline co se nám povedlo, doplněný o pay-off, v tomto případě popisující konkrétní místo či projekt, jenž zobrazujeme. Kontakt box Kampaňová webová adresa, Eurofon a oficiální webová adresa Strukturálních fondů EU. Vizuál projektu Barevná fotografie, reprezentující projekt co nejatraktivnějším způsobem. 4 Loga Jednotná signatura všech kampaňových vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce. 5 Malí pomocníci v této části kampaně reprezentují nás všechny, kteří máme možnost užívat si výsledků úspěšně realizovaných projektů. Žádoucí je co největší míra interakce mezi postavičkami a fotografií.

20 6..6 Aplikace rádio co se nám povedlo Série dvouminutových rozhlasových publicistických spotů je zpracována formou reportáží z terénu, tedy z vybraných míst, kde došlo k úspěšné realizaci projektu. V každém z dílů procházíme jednotlivými fázemi procesu s akcentem na ty nejpodstatnější z hlediska každého z vybraných projektů. Průvodcem je reportér, za projekt hovoří jeho iniciátor či jiná klíčová osoba, možné jsou také názory obyvatel, jichž se realizace týká. Znělka: Jingle kampaně. Reportér: Hlásíme se vám z cest po našich regionech a projektech, které vznikly z prostředků Strukturálních fondů Evropské unie. Dnes navštívíme Vlašim, středočeské město s bohatou historií a novou tváří, měnící se díky prostředkům z fondů. Jak vůbec celý proces revitalizace začal, na to se ptáme Františka Boreckého, starosty Vlašimi. František Borecký: Při žádosti o dotaci jsme museli mít jasno hned na začátku, kterým stavbám dáme přednost a co je pro obyvatele našeho města klíčové. Samozřejmě to byl v první řadě zámek, jehož část bohužel v roce devadesát dva vyhořela, a potom historické centrum jako takové. Reportér: Jaký byl tedy váš první krok? František Borecký: V zastupitelstvu města jsme schváli obsah projektu a konzultovali jej s regionálním koordinátorem, zda splňuje základní parametry. Potom následovala žádost, což bylo asi to nejkomplikovanější, co jsme za dobu mého působení dávali dohromady. Reportér: Pomohly vám konzultace? František Borecký: Ano, dokonce jsme přišli na ještě lepší řešení a zahrnuli řadu nových staveb, které byly a jsou pro fungování města nezbytné. Například autobusové nádraží. Reportér: Náročnější? Když už jste měli peníze, jak se říká, doma? František Borecký: No, peníze jsme sice dostali, ale jak většina žadatelů o dotace ví, museli jsme každý další krok pečlivě zvažovat. Od výběru dodavatelů přes kontrolu průběhu zakázek až po finální audit. Všechno muselo být stoprocentní, protože každý nedostatek mohl stát město spoustu peněz. Kritéria jsou opravdu přísná. Reportér: Máte na mysli takzvanou udržitelnost, tedy, že hotový projekt bude fungovat určenou dobu? František Borecký: Přesně tak, to byl jeden z klíčových okamžiků. Ale jak vidíte, autobusové nádraží funguje, na zámku každý rok přivítáme o deset až patnáct procent více návštěvníků než rok předtím a naše náměstí nám závidí celý region. Reportér: Ve Vlašimi to s dotacemi vypadá dobře. Podíváme co se povedlo i v jiných regionech. A vy zatím navštivte naše stránky kde máte všechny projekty jako na dlani! MVO: co se nám povedlo. Investujte do své budoucnosti se Strukturálními fondy EU. Znělka: Jingle kampaně. Reportér: A neměli jste obavy, že některé z vašich záměrů neprojdou schvalovacím řízením? Že veškerá ta práce byla marná? František Borecký: To víte, že napětí trochu bylo, ale byli jsme si jisti, že jsme všechno připravili tak, jak bylo třeba. Mnohem náročnější bylo pokračování...

21 jak se čerpá Kampaň pro příjemce

22 6.. Aplikace TV jak se čerpá Edukační a diskusní minipořad (0 min.) Pravidelný televizní publicistický pořad, věnovaný tématu čerpání ze Strukturálních fondů EU, resp. prezentaci již úspěšně realizovaných projektů, zachovává styl kampaně jednoduchým designem studia, nakresleného P. Kouteckým. Jedna kulisa vytváří pozadí, druhá, vykrojená, s kresbou pultu, kamery a ostatních propriet vytváří popředí. Moderátoři a jejich hosté tak ve skutečnosti stojí mezi dvěma kreslenými kulisami. Pult Kreslená kulisa, předstírající s nadsázkou, že je v perspektivě provedeným pultíkem (pokrytým papíry, skleničkami s vodou a vázičkou), za nímž sedí moderátoři, ve skutečnosti stojí. Pozadí Kreslená kulisa s nakreslenými studiovými světly, mikrofony etc. Moderátoři stojí, resp. sedí, na barových židličkách, za pultem, tj. mezi dvěma kulisami.

23 6.. Aplikace Advertorial jak se čerpá Advertorial v rámci této kampaně opravdu parafrázuje rubriky a formáty běžné v denním tisku, a tak na stránce přináší hlavní materiál (Znovuzrozená Vlašim), doplněný tipy na správné čerpání ( jak lépe čerpat) a kontaktní rubrikou, v níž regionální poradce reaguje na konkrétní dotaz a tak inspiruje k zavolání na bezplatnou infolinku Eurofon. Standardní kampaňová inzerce v podvalu pak přispívá k pocitu, že ostatní materiály jsou redakční. 4 Finance úterý, 0. června 0 PodíVejte jak se čerpá. Pár tipů jak čerpat ze strukturálních fondů EU? Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris turpis neque, posuere a iaculis ut, pulvinar a purus. Fusce vel orci ac orci eleifend lacinia sit amet eu justo. Phasellus a arcu sed quam aliquet tincidunt eu vel libero. Aliquam aliquet, massa. LorEM IPSUM DoLor SIt AMEt, CoNSECtEtUr ADIPISCINg. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris turpis neque, posuere a iaculis ut, pulvinar a purus. Fusce vel orci ac orci eleifend lacinia sit amet eu justo. Phasellus a arcu sed quam aliquet tincidunt eu vel libero. vel pharetra sagittis, tortor diam convallis nulla, ut aliquet nibh lectus eget massa. Pellentesque blandit, ipsum ac scelerisque sagittis, felis nisl ultrices purus, vel elementum sapien justo placerat lacus. Praesent at nibh ac erat venenatis feugiat tincidunt in. LorEM IPSUM DoLor SIt AMEt, CoNSECtEtUr ADIPISCINg. Aliquam aliquet, massa vel pharetra sagittis, tortor diam convallis nulla, ut aliquet nibh lectus eget massa. Pellentesque blandit, ipsum ac scelerisque sagittis, felis nisl ultrices purus, vel elementum sapien justo placerat lacus.. LorEM IPSUM DoLor SIt AMEt, CoNSECtEtUr ADIPISCINg. Praesent at nibh ac erat venenatis feugiat tincidunt in est. In mollis cursus justo, elementum semper massa porttitor sed. Donec vel metus quis nibh egestas ultricies. 4. LorEM IPSUM DoLor SIt AMEt, CoNSECtEtUr ADIPISCINg. Ut varius diam vel purus semper aliquam. Duis nec nulla quis nulla consectetur lacinia vitae eget nisl. Donec pretium accumsan porta. Vivamus quis est est. Suspendisse ultrices pellentesque nulla, sit amet cursus tortor facilisis sagittis. Žijeme s evropskými fondy Znovuzrozená Vlašim Úspěšná série projektů podporovaných Strukturálními fondy EU mění tvář středočeského městečka Zrekonstruovaný zámek ve Vlašimi kontaktujte nás inzerce 5 est. In mollis cursus justo, elementum semper massa porttitor sed. Donec vel metus quis nibh egestas ultricies. Vestibulum consequat lacus a quam vulputate nec ultrices eros blandit. Ut varius diam vel purus semper aliquam. Duis nec nulla quis nulla consectetur lacinia vitae eget nisl. Donec pretium accumsan porta. Vivamus quis est est. Suspendisse ultrices pellentesque nulla, sit amet cursus tortor facilisis sagittis. Aliquam ut augue sem. Etiam gravida congue velit ut varius. Maecenas molestie ultricies risus eu ullamcorper. Nunc congue mollis suscipit. Suspendisse augue leo, ornare ut euismod ac, sagittis vestibulum mauris. Vestibulum imperdiet ullamcorper ante volutpat vulputate. Vestibulum accumsan ultrices ultricies. Fusce vitae libero non urna congue adipiscing at a nisi. Nullam mi orci, bibendum eget congue nec, molestie dignissim urna. Cras dictum consequat nunc in eleifend. Maecenas ac suscipit nunc. Nam vitae felis id tellus cursus posuere non in mi. Nulla pulvinar blandit elementum. Mauris at urna eget elit consequat commodo. In facilisis elit ac dolor accumsan nec blandit turpis euismod. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Fusce ac lacus id justo elementum faucibus. Ut varius pharetra condimentum. In ultricies diam vel ante posuere ornare. Praesent rhoncus, ipsum accumsan sodales cursus, turpis ipsum egestas massa, eu placerat risus nibh id tellus. Donec urna enim, dapibus ut ornare sed, vestibulum ut lacus. Curabitur a eros quis odio tristique vulputate. In at est risus, viverra auctor felis. Nunc lobortis semper quam eu. Duis ut dolor ac neque malesuada egestas eget nec dui. Integer tincidunt aliquam metus, imperdiet aliquet ipsum placerat non. Text o Vlašimi urna at congue. Integer id nisl lorem, sit amet molestie justo. Aenean lacinia eros urna, ac commodo nulla. Aenean leo felis, ultrices at egestas sit amet, lobortis at neque. Náměstí ve Vlašimi HosPodáŘskÉ noviny Záhlaví / horní účaří parafrázuje standardní podobu záhlaví stránky v denním tisku (v tomto případě s názvem sekce, datem, titulem a webovou adresou). jak lépe čerpat Box s vybranými tipy na efektivní a úspěšné čerpání ze Strukturálních fondů EU. Znovuzrozená Vlašim Hlavní článek, prezentující úspěšně realizovaný projekt s důrazem na důležité etapy. 4 Kontaktujte nás Interaktivní rubrika, v níž regionální poradce odpovídá na konkrétní dotazy veřejnosti a zároveň tak inspiruje ostatní k položení dotazu, resp. k zavolání na bezplatnou infolinku Eurofon. 5 Kampaňová inzerce Standardní kampaňový print, podtrhující jinak redakční dojem z celého advertorialu. Eliška Bruncvíková, regionální poradce pro střední Čechy Aliquam ut augue sem. Etiam gravida congue velit ut varius. Maecenas molestie ultricies risus eu ullamcorper. Nunc congue mollis suscipit. Suspendisse augue leo, ornare ut euismod ac, sagittis vestibulum mauris. Vestibulum imperdiet ullamcorper antesd volutpat vulputate. Vestibulum accumsan ultrices ultricies. Fusce vitae libero non urna congue adipiscing at a nisi. Nullam mi orci, bibendum eget congue nec, molestie dignissim urna. Cras dictum consequat nunc in eleifend. Donec vel metus quis nibh egestas ultricies. Vestibulum consequat lacus a quam vulputate nec ultrices eros blandit. Ut varius diam vel purus semper aliquam. Duis nec nulla quis nulla consectetur lacinia vitae eget nisl. Víme, jak na to, abyste při každém ze šesti potřebných kroků plnili přísné podmínky a dosáhli na miliony ze Strukturálních fondů EU pro váš projekt. Stačí zavolat a provedeme vás všemi náležitostmi i úskalími celého procesu, od sepsání projektu přes výběr nejvhodnějšího programu, zpracování a podání žádosti až po dodržování pravidel čerpání prostředků, monitorování projektu a jeho udržitelnosti. Eurofon vám odpoví na všechny otázky Za zavolání nic nedáte. jak se čerpá. co se nám Povedlo. Základní škola ve Vlašimi, proinvestováno Kč, ze Strukturálních fondů uhrazeno Kč. EUroFoN

24 6..a Aplikace Print PodÍVEjTE se, jak se čerpá Print Jednoduchý a vzdušný design umožňuje maximální koncentraci na požadované sdělení, stabilní struktura vede k rychlé orientaci ve vizuálu navzdory zamýšlené rotaci témat a projektů. V této části kampaně, určené příjemcům, dramatizujeme šest kroků při realizaci projektu šesti různými interakcemi mezi malými pomocníky, symbolem požadované akce, a rukou, zastupující v metaforické rovině příjemce. Za milionové zavolání nic nedáte. jak jak příště lépe můžete čerpat. lépe čerpat i vy. Headline & pay-o Headline Za zavolání milionové nic zavolání nedáte je nic dramatizován je akcí, dramatizován při níž ruce (příjemcům) akcí, při níž malí nedáte ruce pomocníci (příjemcům) nesou sluchátko, malí pomocníci aby mohla nesou zavolat sluchátko, na bezplatnou aby mohla linku Eurofon. zavolat na bezplatnou Na všech printech infolinku této Eurofon. části kampaně Na (určené všech příjemcům) printech této používáme části kampaně pay-o : (určené příjemcům) jak příště používáme můžete lépe pay-o čerpat : i vy. jak lépe čerpat. Fotografie předmětu symbolu Reprezentant požadované akce či kroku při podání žádosti, resp. realizaci, projektu v symbolické rovině. Malí pomocníci v této části kampaně reprezentují edukační a konzultantské aktivity MMR a Strukturálních fondů EU pomáhající příjemcům a usnadňující přístup ke grantům. 4 Copy Krátký a výstižný text shrnující základní premisy úspěšného projektu. 4 5 Víme, jak na to, abyste při každém ze šesti potřebných kroků plnili přísné podmínky a dosáhli na miliony ze Strukturálních fondů EU pro váš projekt. Stačí zavolat a provedeme vás všemi náležitostmi i úskalími celého procesu, od sepsání projektu přes výběr nejvhodnějšího programu, zpracování a podání žádosti až po dodržování pravidel čerpání prostředků, monitorování projektu a jeho udržitelnosti. Eurofon vám odpoví na všechny otázky Základní škola ve Vlašimi, proinvestováno Kč, ze Strukturálních fondů uhrazeno Kč. 5 Kontakt box Kampaňová webová adresa, Eurofon a oficiální webová adresa Strukturálních fondů EU. 6 Side pic Malý vizuál úspěšně dokončeného projektu, doplněný subtitulkem co se nám povedlo a základními daty o projektu. 7 7 Loga Jednotná signatura všech kampaňových vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce.

25 6..b Aplikace Print PodÍVEjTE se, jak se čerpá Print čb Jednoduchý a vzdušný design umožňuje maximální koncentraci na požadované sdělení, stabilní struktura vede k rychlé orientaci ve vizuálu navzdory zamýšlené rotaci témat a projektů. V této části kampaně, určené příjemcům, dramatizujeme šest kroků při realizaci projektu šesti různými interakcemi mezi malými pomocníky, symbolem požadované akce, a rukou, zastupující v metaforické rovině příjemce. Za zavolání Za nic milionové nedáte. zavolání nic nedáte. jak se čerpá. jak jak příště lépe můžete čerpat. lépe čerpat i vy. Headline & pay-off Headline Za zavolání nic nedáte je dramatizován akcí, při níž ruce (příjemcům) malí pomocníci nesou sluchátko, aby mohla zavolat na bezplatnou infolinku Eurofon. Na všech printech této části kampaně (určené příjemcům) používáme pay-off: jak se čerpá. fotografie předmětu symbolu Reprezentant požadované akce či kroku při podání žádosti, resp. realizaci, projektu v symbolické rovině. Malí pomocníci v této části kampaně reprezentují edukační a konzultantské aktivity MMR a Strukturálních fondů EU pomáhající příjemcům a usnadňující přístup ke grantům. 4 copy Krátký a výstižný text shrnující základní premisy úspěšného projektu. 4 5 Víme, jak na to, abyste při každém ze šesti potřebných kroků plnili přísné podmínky a dosáhli na miliony ze Strukturálních fondů EU pro váš projekt. Stačí zavolat a provedeme vás všemi náležitostmi i úskalími celého procesu, od sepsání projektu přes výběr nejvhodnějšího programu, zpracování a podání žádosti až po dodržování pravidel čerpání prostředků, monitorování projektu a jeho udržitelnosti. Eurofon vám odpoví na všechny otázky co se nám Povedlo. Základní škola ve Vlašimi, proinvestováno Kč, ze Strukturálních fondů uhrazeno Kč. 5 Kontakt box Kampaňová webová adresa, Eurofon a oficiální webová adresa Strukturálních fondů EU. 6 side pic Malý vizuál úspěšně dokončeného projektu, doplněný subtitulkem co se nám povedlo a základními daty o projektu. 7 7 Loga Jednotná signatura všech kampaňových vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce.

26 6..c Aplikace Print jak se čerpá Print / Jednoduchý a vzdušný design umožňuje maximální koncentraci na požadované sdělení, stabilní struktura vede k rychlé orientaci ve vizuálu navzdory zamýšlené rotaci témat a projektů. V této části kampaně, určené příjemcům, dramatizujeme šest kroků při realizaci projektu šesti různými interakcemi mezi malými pomocníky, symbolem požadované akce, a rukou, zastupující v metaforické rovině příjemce. Za zavolání nic nedáte. jak se čerpá. 4 Víme, jak na to, abyste při každém ze šesti potřebných kroků plnili přísné podmínky a dosáhli na miliony ze Strukturálních fondů EU pro váš projekt. Stačí zavolat a provedeme vás všemi náležitostmi i úskalími celého procesu, od sepsání projektu přes výběr nejvhodnějšího programu, zpracování a podání žádosti až po dodržování pravidel čerpání prostředků, monitorování projektu a jeho udržitelnosti. Eurofon vám odpoví na všechny otázky. 6 co se nám povedlo Základní škola ve Vlašimi, proinvestováno Kč, ze Strukturálních fondů uhrazeno Kč. 7 Headline & pay-off Fotografie předmětu symbolu Malí pomocníci Headline Za zavolání nic nedáte je dramatizován akcí, při níž ruce (příjemcům) malí pomocníci nesou sluchátko, aby mohla zavolat na bezplatnou infolinku Eurofon. Na všech printech této části kampaně (určené příjemcům) používáme pay-off: jak se čerpá. Reprezentant požadované akce či kroku při podání žádosti, resp. realizaci, projektu v symbolické rovině. v této části kampaně reprezentují edukační a konzultantské aktivity MMR a Strukturálních fondů EU pomáhající příjemcům a usnadňující přístup ke grantům. 4 Copy Krátký a výstižný text shrnující základní premisy úspěšného projektu. 5 Kontakt box Kampaňová webová adresa, Eurofon a oficiální webová adresa Strukturálních fondů EU. 6 Side pic 7 Loga Malý vizuál úspěšně dokončeného projektu, doplněný subtitulkem co se nám povedlo a základními daty Jednotná signatura všech kampaňových vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce. o projektu.

27 6..d Aplikace Print jak se čerpá Print / Jednoduchý a vzdušný design umožňuje maximální koncentraci na požadované sdělení, stabilní struktura vede k rychlé orientaci ve vizuálu navzdory zamýšlené rotaci témat a projektů. V této části kampaně, určené příjemcům, dramatizujeme šest kroků při realizaci projektu šesti různými interakcemi mezi malými pomocníky, symbolem požadované akce, a rukou, zastupující v metaforické rovině příjemce. jak se čerpá na prezentačním turné. Vlašim, sobota. května 0 od 0 h Headline & pay-off Malí pomocníci Na všech printech této části kampaně (určené zájemcům o čerpání) používáme headline jak se čerpá, doplněný o pay-off, v tomto případě pozvánku na zastávku prezentačního turné. v této části kampaně reprezentující všechny skupiny potenciálních příjemců grantů ze Strukturálních fondů EU. Zpodobňujeme je v co největší míře interakce mezi postavičkami a headlinem, vyjadřujícími konstruktivní společné úsilí. Kontakt box Kampaňová webová adresa, Eurofon a oficiální webová adresa Strukturálních fondů EU. 4 Loga Jednotná signatura všech kampaňových vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce.

28 h 6..eAplikace AplikacePrint Print PODÍVEJTE SE, se, JAKjAK LÉPE PodÍVEjTE sečerpat čerpá Print Print Jednoduchý vzdušný design Jednoduchý aa vzdušný design umožňuje umožňuje maximální maximální koncentraci centraci na na požadované požadované sdělení, sdělení, stabilní stabilní struktura struktura vede kk rychlé rychlé orientaci ve vizuálu navzdory zamýšlené orientaci ve vizuálu navzdory zamýšlené rotaci témat projektů. témat aa projektů. VV této této části kampaně, určené příjemcům, dramatizujeme šest kroků při realizaci projektu šesti různými interakcemi mezi malými pomocníky, symbolem požadované akce, aa rukou, rukou, zastupující vv metaforické metaforické rovině příjemce. Headline & pay-o pay-off Nevíte, Sepište co projekt vám chybí tak, aby k dotacím? byl Headline Za milionové Headline Za zavolání niczavolání nedáte jenic dramaje úspěšný dramatizován jedramatizován dramatizován akcí, při(příjemcům) níž akcí, ruce přiníž nížmalí ruce nedáte je akcí, při tizován akcí, při níž ruce (příjemcům) malísluchátko, pomocníci ukazují podávají ruce (příjemcům) malí pomocníci pomocníci nesou aby mohla chybějící tužku sluchátko, metaforicky kousek ve jímohla radí,eurofon. jak Na na všech to.na nesou abyskládačce. zavolat zavolat na bezplatnou linku printech Na všech všechprintech této printech části této kampaně části kampaně (určené bezplatnou infolinku Eurofon. této části kampaně příjemcům) (určené příjemcům) používáme používáme pay-off: pay-off: Na všechpříjemcům) printech této části kampaně : (určené používáme pay-o jak sepříjemcům) čerpá. jak jakpříště se čerpá. : (určené používáme pay-o můžete lépe čerpat jak lépe čerpat. i vy. ZaNevíte, milionové co vám Sepište projekt tak, zavolání nic knedáte. chybí dotacím? aby byl úspěšný. jak jak jak jak příště můžete lépe čerpat. se čerpá. sei čerpá. lépe čerpat vy. fotografie předmětu symbolu Fotografie Reprezentant požadované či kroku při předmětu akce symbolu podání žádosti, resp. realizaci, Reprezentant požadované akce projektu či kroku při v symbolické rovině. podání žádosti, resp. realizaci, projektu v symbolické rovině k projektu aktivitami zkrátka, abyste věděli, onápadu financování tedya naplnili mít všechny formální náležitosti. Co opravit. Stačí zavolat a provedeme vásjejvšemi náležitostmi i úskalími celého co chcete koho sečerpat obrátit. Kde nejvhodnějšího to Strukturálních správně vyplnit. Jak Jak to spojit. JakNa správně ze fondů procesu, odřešit. sepsání projektu přespeníze výběr programu, správně čerpat ze Strukturálních fondů EU. A Zavolejte hlavně, jak to EU. A hlavně, jakpeníze to dotáhnout do dodržování úspěšného konce! zpracování a podání žádosti až po pravidel čerpání do úspěšného konce! Zavolejte a my vám pomůžeme adotáhnout my vám pomůžeme poskládat všechno abyste uspěli prostředků, monitorování projektu a jeho tak, udržitelnosti. Eurofon 66 jte Podíve m Povedlo. á co se n jte Podíve m Povedlo. á co se n popsat všechny aktivity, které váš sen naplní. v soutěži s ostatními. vám odpoví na všechny otázky Malí Malí pomocníci pomocníci Malí v této části kampaně reprezentují reprezentují pomocníci v této části kampaně edukační a konzultantské aktivity MMR MMR vedukační této části kampaně reprezentují a konzultantské aktivity a Strukturálních fondů EU pomáhající edukační a konzultantské aktivity MMR a Strukturálních fondů EU pomáhající příjemcům a usnadňující přístup ke apříjemcům Strukturálních fondů EUpřístup pomáhající a usnadňující ke grantům. příjemcům a usnadňující přístup ke grantům. grantům. 4 copy 4 copy Krátký a výstižný text shrnující základní 4 Copy Krátký a výstižný text shrnující základní premisy úspěšného projektu. Krátký výstižný text shrnující základní premisya úspěšného projektu. premisy úspěšného projektu. Víme, jak na to, Víme,ze jak to, kdyžkroků chceteplnili udělat čtvrtý krok, abyste při každém šestina potřebných přísné podmínky jak na to, abystefondů udělali krok, od části, projít schvalovacím procesem ažprojekt. kepřešli smlouvě adoplnit dosáhlichybějící navíme, miliony ze Strukturálních EUprvní pro váš Rekonstrukce zámeckého altánu ve Vlašimi, Kč, Rekonstrukce autobusovéhoproinvestováno nádraží ve Vlašimi, zezestrukturálních fondů proinvestováno Kč, Strukturálních Základní škola ve5 Vlašimi, proinvestováno Kč, uhrazeno 5 0 fondů uhrazeno 4fondů Kč. ze Strukturálních uhrazeno Kč.Kč. 5 Kontakt box 5 Kontakt box Kampaňová webová adresa, Eurofon 5 Kontakt box adresa, Kampaňová webová Eurofon a oficiální webová adresa Strukturálních Kampaňová webová adresa, Eurofon a oficiální webová adresa Strukturálních fondů EU. afondů oficiální EU. webová adresa Strukturálních fondů EU. 6 side pic 6 side pic Malý vizuál úspěšně dokončeného 6 Side pic Malý vizuáldoplněný úspěšněsubtitulkem dokončeného projektu, Malý vizuál úspěšně dokončeného projektu, doplněný subtitulkem co se nám povedlo a základními daty projektu, doplněný subtitulkem co se nám povedlo a základními daty o projektu. co se nám povedlo a základními daty o projektu. o projektu. 7 Loga 7 Loga Jednotná 7 Loga signatura všech kampaňových Jednotná signaturaprezentující všech kampaňových vizuálů, vyváženě zúčastněné Jednotná signaturaprezentující všech kampaňových vizuálů, vyváženě zúčastněné instituce. vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce. instituce.

29 i 6..fAplikace AplikacePrint Print PODÍVEJTE SE, se, JAKjAK LÉPE PodÍVEjTE sečerpat čerpá Print Print Jednoduchý vzdušný design Jednoduchý aa vzdušný design umožňuje umožňuje maximální maximální koncentraci centraci na na požadované požadované sdělení, sdělení, stabilní stabilní struktura struktura vede kk rychlé rychlé orientaci ve vizuálu navzdory zamýšlené orientaci ve vizuálu navzdory zamýšlené rotaci témat projektů. témat aa projektů. VV této této části kampaně, určené příjemcům, dramatizujeme šest kroků při realizaci projektu šesti různými interakcemi mezi malými pomocníky, symbolem požadované akce, aa rukou, rukou, zastupující vv metaforické metaforické rovině příjemce. Headline & pay-o pay-off Cestu Najděte k penězům a vyberte máte správný Headline Za milionové Headline Za zavolání niczavolání nedáte jenic dramaotevřenou programje je je dramatizován dramatizován akcí, akcí, při níž níž nedáte dramatizován akcí, připři níž tizován akcí, při níž ruce (příjemcům) malí drží ukazují ruce (příjemcům) malí pomocníci pomocníci nesou sluchátko, aby mohla slavnostní s pomocí pásku k přestřižení. správný Na všech nesou sluchátko, aby mohla zavolat na zavolat nabuzoly bezplatnou linku směr. Eurofon. printech Na všech všechprintech této printech části této kampaně části kampaně (určené bezplatnou infolinku Eurofon. této části kampaně příjemcům) (určené příjemcům) používáme používáme pay-off: pay-off: Na všechpříjemcům) printech této části kampaně : (určené používáme pay-o jak sepříjemcům) čerpá. jak jakpříště se čerpá. : (určené používáme pay-o můžete lépe čerpat jak lépe čerpat. i vy. NajděteCestu a vyberte k penězům Za milionové správnýmáte program. otevřenou. zavolání nic nedáte. jak jak jak se čerpá. se čerpá. jak příště lépemůžete čerpat. lépe čerpat i vy. fotografie předmětu symbolu Fotografie Reprezentant požadované či kroku při předmětu akce symbolu podání žádosti, resp. realizaci, Reprezentant požadované akce projektu či kroku při v symbolické rovině. podání žádosti, resp. realizaci, projektu v symbolické rovině. Malí pomocníci Malí pomocníci Malí v této části kampaně pomocníci v této části kampaně reprezentují reprezentují a konzultantské aktivity vedukační této části kampaně reprezentují edukační a konzultantské aktivity MMR MMR a Strukturálních fondů pomáhající edukační a konzultantské MMR a Strukturálních fondů EU EU aktivity pomáhající a usnadňující ke apříjemcům Strukturálních fondů EUpřístup pomáhající příjemcům a usnadňující přístup ke grantům. příjemcům grantům. a usnadňující přístup ke grantům Víme, jak na to, abyste při každém ze šesti potřebných kroků plnili přísné podmínky Víme, jak když potřebujete udělat Víme, jak nana to,to, až před vámi pátý krok,druhý a dosáhli na miliony ze Strukturálních fondů EUbude pro váš projekt. krok, trefit správný operační pro váš projekt, vybrat vhodný budete uvádět projekt v život a plnitnáležitostmi vytyčené cílei úskalími podle závazných Stačí zavolat a provedeme vásprogram všemi celého dotační nástroj a podat žádost. Kam zamířit. Kdy to stihnout. Jak ukazatelů až každý uvidí, co jstevýběr dokázali. Kde hlídat. Co procesu, od sepsání projektu přes nejvhodnějšího programu, 44 copy copy Krátký a výstižný 4 Copy Krátký a výstižný text text shrnující shrnující základní základní premisy projektu. premisya úspěšného úspěšného projektu. Krátký výstižný text shrnující základní 66 premisy úspěšného projektu. jte Podíve m Povedlo. á co se n te j Podíve m Povedlo. á co se n správně čerpat peníze zečerpat Strukturálních EU. A hlavně, jakeu. to dodržovat. správně peníze zefondů Strukturálních fondů zpracování ajak podání žádosti až po dodržování pravidel čerpání dotáhnout do úspěšného konce! Zavolejte a my vám pomůžeme A hlavně, jak to dotáhnout do úspěšného konce! Zavolejte a my vám prostředků, monitorování projektu a jeho udržitelnosti. Eurofon nasměrovat projekt tam, kde chcete mít. pomůžeme udržet každou částhoprojektu pod kontrolou. vám odpoví na všechny otázky Revitalizace městské zeleně ve Rekonstrukce historického centra ve Vlašimi, Kč, Vlašimi proinvestováno proinvestováno 589 ze 60 Kč, ze Strukturálních Strukturálních fondů Základní škola ve88 Vlašimi, proinvestováno 5 589uhrazeno 60 Kč, fondů uhrazeno Kč. 000 Kč. ze Strukturálních fondů uhrazeno Kč. 55 Kontakt box Kontakt box Kampaňová webová 5 Kampaňová webová adresa, Eurofon Eurofon Kontakt box adresa, a oficiální Strukturálních a oficiální webová webová adresa Strukturálních Kampaňová webováadresa adresa, Eurofon EU. fondů EU. webová adresa Strukturálních afondů oficiální fondů EU. 66 side pic side pic Malý vizuál úspěšně 6 Malý Side vizuál úspěšně dokončeného dokončeného pic projektu, doplněný projektu, doplněný subtitulkem Malý vizuál úspěšněsubtitulkem dokončeného povedlo a základními daty co co se se nám nám povedlo a základními daty projektu, doplněný subtitulkem o projektu. o projektu. co se nám povedlo a základními daty o projektu. 77 Loga Loga Jednotná 7 Logasignatura Jednotná signatura všech všech kampaňových kampaňových vizuálů, zúčastněné vizuálů, vyváženě vyváženě prezentující zúčastněné Jednotná signaturaprezentující všech kampaňových instituce. instituce. vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce.

30 j 6..gAplikace Aplikace AplikacePrint Print Print PODÍVEJTE SE, se, JAKjAK LÉPE PodÍVEjTE sečerpat čerpá Print Print Jednoduchý vzdušný design Jednoduchý aa vzdušný design umožňuje umožňuje maximální maximální koncentraci centraci na na požadované požadované sdělení, sdělení, stabilní stabilní struktura struktura vede kk rychlé rychlé orientaci ve vizuálu navzdory zamýšlené orientaci ve vizuálu navzdory zamýšlené rotaci témat projektů. témat aa projektů. VV této této části kampaně, určené příjemcům, dramatizujeme šest kroků při realizaci projektu šesti různými interakcemi mezi malými pomocníky, symbolem požadované akce, aa rukou, rukou, zastupující vv metaforické metaforické rovině příjemce. Headline & pay-o pay-off Počítejte Čekejte nas každou rozhodující korunou výzvu Headline Za milionové zavolání Headline Za zavolání nic nedáte jenic dramaje dramatizován akcí, při(příjemcům) níž ruce k ruce nedáte je dramatizován akcí, při níž malí tizován akcí, při níž ruce (příjemcům) malísluchátko, pomocníci nesou utíkají svazek ruce (příjemcům) malí pomocníci pomocníci nesou aby mohla bankovek s razítkem, osvědčujícím správné Na všech volbu nesou sluchátko, aby místo. mohla zavolat na zavolat na na bezplatnou linkusprávnou Eurofon. printech výzvy /programu. této části Na kampaně všech printech (určené bezplatnou infolinku Eurofon. Na všech printech této části kampaně příjemcům) této části kampaně používáme (určené pay-off: příjemcům) Na všech printech této části kampaně : (určené příjemcům) používáme pay-o používáme jak sepříjemcům) čerpá. pay-off: jak se: (určené používáme pay-o jak příště můžete lépe čerpat jak lépe čerpat. ičerpá. vy. Počítejte Za milionové Čekejte na každou korunou. zavolání snic nedáte. rozhodující jak jakvýzvu. jak se čerpá. jak příště můžete lépe čerpat. lépe čerpatsei čerpá. vy. 6.. kroku předkládat závěrečnou žádat o proplacení projektu správné podklady, plnili přísná kritéria a měli všechno pohromadě Stačí zavolat a provedeme vás zprávu, všemi náležitostmi i úskalími celého a prokazovat jeho zkrátka, až půjde všechny finance. až přijde praváudržitelnost výzva. Copřes zdůraznit. Kde přidat.o Jak správně procesu, odta sepsání projektu výběr nejvhodnějšího programu, 4 copy 4 Copy Krátký a výstižný text shrnující základní copy premisy úspěšného projektu. Krátký aa výstižný výstižný text shrnující základní premisy úspěšného projektu. jte Podíve m tpeovsee,dlo. odníváej Povedlo. co Pse ám co se n Víme, jak na to, abyste při každém ze šesti potřebných kroků plnili přísné podmínky Víme, na budete veuposledním, šestém Víme,zejak jak nato, to,ažabyste dodali a dosáhli na miliony Strukturálních fondůudělali protřetí váš krok, projekt. Malí pomocníci Malí v této části kampaně reprezentují pomocníci a konzultantské aktivity MMR v této kampaně reprezentují vedukační této části a Strukturálních fondů EU aktivity pomáhající edukační aa konzultantské konzultantské MMR a usnadňující ke a Strukturálních fondů EUpřístup pomáhající apříjemcům Strukturálních grantům. aa usnadňující příjemcům usnadňující přístup ke grantům. 44 fotografie předmětu symbolu Fotografie fotografie předmětu akce symbolu Reprezentant požadované či kroku při předmětu symbolu Reprezentant požadované akce projektu či kroku kroku při při podání žádosti, resp. realizaci, Reprezentant požadované akce či podání žádosti, žádosti, resp. realizaci, realizaci, projektu projektu v symbolické rovině. podání resp. rovině. vv symbolické symbolické rovině. 66 Jak o něpeníze nepřijít. Cožádosti monitorovat. Jak správně čerpatjak peníze ze čerpat ze Strukturálních EU. A hlavně, to dotáhnout zpracování a podání až pofondů dodržování pravidel čerpání Strukturálních fondů Zavolejte EU. Aprojektu hlavně, to udržitelnosti. dotáhnout úspěšného do úspěšného konce! a my vám pomůžemedo dodržet prostředků, monitorování ajak jeho Eurofon konce! Zavolejte atak, my vám pomůžeme i po ukončení projektu. všechna pravidla aby nic nechybělo. vám odpoví na všechny otázky Regionální dopravní obslužnost ve Vlašimi a okolí, Rekonstrukce Vlašimi, proinvestováno 5 50 proinvestováno 589 ve 60 Kč, ze Strukturálních fondů Základní školazámku ve5 Vlašimi, proinvestováno Kč,000 Kč, ze Strukturálních Strukturálních fondů uhrazeno Kč. Kč. uhrazeno Kč. uhrazeno ze fondů 5 Kontakt box 5 Kontakt Kampaňová webová box adresa, Eurofon a oficiální webová Strukturálních Kampaňová webováadresa adresa, Eurofon EU. webová adresa Strukturálních a oficiální afondů oficiální fondů EU. 6 side pic 6 Side Malý vizuál úspěšně dokončeného side pic projektu, doplněný Malý vizuál úspěšněsubtitulkem dokončeného co se nám povedlo a základními daty projektu, doplněný subtitulkem o projektu. co se nám povedlo aa základními základními daty oo projektu. projektu. 7 Loga 7 Logasignatura všech kampaňových Jednotná vizuálů, vyváženě zúčastněné Jednotná signaturaprezentující všech kampaňových instituce. vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce.

31 6..4 Aplikace on-line PODÍVEJTE SE, JAK LÉPE ČERPAT On-line kampaně bannerový storyboard ke kampani Jednoduchá animace: interakce malých pomocníků a předmětu (reprezentanta požadované akce či kroku při podání žádosti, resp. realizaci projektu, v symbolické rovině). Sluchátko Malí pomocníci nesou do obrazu telefonní sluchátko......položí je před nás a opouštějí záběr. Nad sluchátkem vylne titulek: Za jedno zavolání nic nedáte vystřídaný vzápětí dalším headlinem: Na telefonu jsou miliony z EU a pay-off jak příště lépe můžete čerpat. lépe čerpat i Vy. 5 Sluchátko se poté rozplyne a na jeho místě vylnou kontaktní informace. 6 V posledním framu vylne jednotná signatura kampaně loga zúčastněných organizací a institucí. Za jedno zavolání nic nedáte. Sepište projekt tak, aby byl úspěšný. 4 Na telefonu jsou miliony z EU. Na telefonu jsou jak příště miliony můžete z EU. lépe čerpat jak lépe i vy. čerpat. Přinese vám miliony z EU. Přinese vám miliony EU. jak příště můžete lépe čerpat jak lépe i vy. čerpat. 4 5 Na telefonu jsou miliony z EU. Na telefonu jsou jak příště miliony můžete z EU. lépe čerpat jak lépe i vy. čerpat Tužka Malí pomocníci nesou do obrazu tužku......položí ji před nás a opouštějí záběr. Nad tužkou vylne titulek: Sepište projekt tak, aby byl úspěšný... Přinese vám miliony z EU. Přinese vám miliony EU. jak příště můžete jak lépe čerpat. lépe čerpat i vy vystřídaný vzápětí dalším headlinem: Přinese vám miliony z EU a pay-off jak příště můžete lépe čerpat. lépe čerpat i Vy. 6 5 Tužka se poté rozplyne a na jejím místě vylnou kontaktní informace. 6 V posledním framu vylne jednotná signatura kampaně loga zúčastněných organizací a institucí.

32 6..5 Aplikace outdoor jak se čerpá Regionální outdoor Jednoduchý a přehledný layout, prezentující headline této části kampaně v interakci s malými pomocníky, doplněný o pay-off, kontakty a loga zúčastněných institucí. jak se čerpá na prezentačním turné. Vlašim, sobota. května 0 od 0 h Headline & pay-off Na všech printech této části kampaně (určené zájemcům o čerpání) používáme headline jak se čerpá, doplněný o pay-off, v tomto případě pozvánku na zastávku prezentačního turné. Malí pomocníci v této části kampaně reprezentující všechny skupiny potenciálních příjemců grantů ze Strukturálních fondů EU. Zpodobňujeme je v co největší míře interakce mezi postavičkami a headlinem, vyjadřujícími konstruktivní společné úsilí. Loga Jednotná signatura všech kampaňových vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce. 4 Kontakt box Kampaňová webová adresa, Eurofon a oficiální webová adresa Strukturálních fondů EU.

33 6..6 Aplikace Direct mailing jak se čerpá Direct mailing Mailer je koncipován jako malý dárek zápisník s tužkou, jehož titulní strana slouží zároveň jako vizuál kampaně a leták / pozvánka na seminář v rámci prezentačního turné. Tužka jako fyzický předmět je přilepena na layoutu titulní strany tak, aby byl integrální součástí hlavního vizuálu, tj., aby ji malí pomocníci nesli. Headline & pay-off jak se čerpá. Víme, jak získat peníze ze Strukturálních fondů EU, a rádi vám to ukážeme na prezentačním turné. Místo, datum, čas. jak se čerpá. Víme, jak získat peníze ze Strukturálních fondů EU, a rádi vám to ukážeme na prezentačním turné. Vlašim, sobota. května 0 od 0 h Kontakt box Kampaňová webová adresa, Eurofon a oficiální webová adresa Strukturálních fondů EU. 4 Loga Jednotná signatura všech kampaňových vizuálů, vyváženě prezentující zúčastněné instituce. 4

34 7.0.0 Aplikace Drobné dárky jak se čerpá Give away Drobné dárky mohou sloužit nejen jako milá pozornost a reminder akce, ale také (v případě použití USB nosičů) k distribuci dalších materiálů směrem k veřejnosti (TVC, žádosti o grant etc). Těžítko skleněný hranol s vypískovanými hrdiny kampaně a logy zúčastněných organizací a institucí. Tužka / USB memory brandovaná tužka, jejíž uzávěr může být zároveň nosičem flash paměti. Placka / USB memory sada placek s hrdiny kampaně, doplněnými o webovou adresu kampaně Placka zároveň může být i USB flash pamětí.

MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY. Monitorování a hodnocení forem výuky informatických oborů

MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY. Monitorování a hodnocení forem výuky informatických oborů MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA INFORMATIKY Monitorování a hodnocení forem výuky informatických oborů Diplomová práce Brno, 2010 Martin Komenda Prohlášení Prohlašuji, že tato práce je mým původním autorským

Více

Vizuální identita společnosti KAVAN spol.s r.o.

Vizuální identita společnosti KAVAN spol.s r.o. Vizuální identita společnosti KAVAN spol.s r.o. 1 Koncepce Zpracování firemní identity přispívá k rychlejší a pohodlnější orientaci při tvorbě reklamy, prezentačních materiálů a je nezbytností pro každou

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu 1 2 Obsah Základní logo v barvě... 4 Základní logo v barvě v negativním provedení... 5 Černobílé pozitivní provedení loga... 6 Černobílé negativní provedení loga... 7

Více

: [návod k použití logotypu]

: [návod k použití logotypu] : [návod k použití logotypu] : [návod k použití] Jednotný vizuální styl :[ mamaloka] je založen na dvojici rovnocenných grafických prvků. Jedná se o typografické provedení nápisu a motiv rostliny. Jednotlivé

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012 Jméno Příjmení

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012 Jméno Příjmení ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012 Jméno Příjmení FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ Studijní program: Ošetřovatelství B5341 Jméno Příjmení Studijní obor: Všeobecná

Více

DESIGN MANUÁL. Správa sportovních zařízení Olomouc

DESIGN MANUÁL. Správa sportovních zařízení Olomouc DESIGN MANUÁL Správa sportovních zařízení Olomouc 1 2 OBSAH Konstrukce & proporce základní varianty logotypu 2 Základní varianta logotypu 4 Inverzní základní varianta logotypu 5 Horizontální varianta logotypu

Více

Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta sociálně ekonomická. Bakalářská práce. Jméno Příjmení. Název bakalářské práce

Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta sociálně ekonomická. Bakalářská práce. Jméno Příjmení. Název bakalářské práce Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Fakulta sociálně ekonomická Bakalářská práce Jméno Příjmení Název bakalářské práce 2015 Vedoucí práce: doc. Ing. Jméno Příjmení, Ph.D. [místo této strany vložte

Více

B2-07 Třída a číslo v TK

B2-07 Třída a číslo v TK A Průvodka odborné praxe studenta SPŠ a VOŠ Písek Novak Petr 777 555 444 spjhh@gmail.com Příjmení a jméno: Telefon e-mail Kuhsl Ragak 777 000 111 klservis@servis.com garant odborné praxe telefon e-mail

Více

RGB 88, 88, 90 HEX #435E88 RGB 168, 192, 067 HEX #F7DD29

RGB 88, 88, 90 HEX #435E88 RGB 168, 192, 067 HEX #F7DD29 Emblém Filozofií emblému je vyjádření spojení tří elementů, které jsou symbolizovány jednotlivými barvami. Modrá reprezentuje osobnost Jaroslava Ježka, zelená zastupuje lidi ve škole a žlutá barva vyjadřuje

Více

D E S I G N M A N U Á L

D E S I G N M A N U Á L DESIGNMANUÁL LOGOTYP Základní podoba logotypu Logotyp vychází z jednoduchého symbolického znázornění práce se dřevem pomocí pokácení písmene i. Horizontální varianta logotypu Logotyp má i svoji horizontální

Více

Diplomová práce. Téma závěrečného projektu...

Diplomová práce. Téma závěrečného projektu... Diplomová práce Téma závěrečného projektu... vypracoval: Jméno Příjmení vedoucí práce: prof. Ing. RNDr. DrSc. CSc. Ph.D. obor: Inženýrská mechanika specializace: Mechatronika 2006 Strana 3 ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÉ

Více

Komplexní řešení projektu PROFIDJ. www.shockworks.eu info@shockworks.eu (+420) 511 145 718

Komplexní řešení projektu PROFIDJ. www.shockworks.eu info@shockworks.eu (+420) 511 145 718 Komplexní řešení projektu PROFIDJ www.shockworks.eu info@shockworks.eu (+420) 511 145 718 DJové mají konečně svou Mekku. Je jím e-shop ProfiDJ, který se stal během dvou let od zahájení spolupráce se Shockworks

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 1 UVOD Jednotný vizuální styl je velmi důležitou součástí prezentace organizace na veřejnosti. Kvalitní zpracování podporuje její jednotu a stabilitu, zvyšuje povědomí

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA NÁZEV ÚSTAVU. Bakalářská/Diplomová práce BRNO ROK

MASARYKOVA UNIVERZITA NÁZEV ÚSTAVU. Bakalářská/Diplomová práce BRNO ROK MASARYKOVA UNIVERZITA PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA NÁZEV ÚSTAVU Bakalářská/Diplomová práce BRNO ROK JMÉNO PŘÍJMENÍ MASARYKOVA UNIVERZITA PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA NÁZEV ÚSTAVU Název bak./dipl. práce Bakalářská/Diplomová

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST kační číslo: MAD 110 Příloha OM OP LZZ: N Typ: řízená kopie elektronická Datum: 15. 10. 2009 Vydal: ŘO OP LZZ Číslo revize: 3 Číslo

Více

Hlavní stránka O Nadaci Granty Nadace Pomozte Nadaci Pro média Pro pacienty Kontakt

Hlavní stránka O Nadaci Granty Nadace Pomozte Nadaci Pro média Pro pacienty Kontakt Poslání Nadace Pomozte Nadaci darovat dřeň finance klub přátel jiná pomoc Kalendář akcí nejbližší akce akce akce akce Aktuálně z Nadace (2 aktuality) Pro média základní fakta aktuální čísla Nadace aktuální

Více

Grafický manuál značky Národního zemědělského muzea

Grafický manuál značky Národního zemědělského muzea Grafický manuál značky Národního zemědělského muzea Tento manuál slouží jako základní informační zdroj o značce Národního zemědělského muzea a jejím použití. Je nezbytné jej důsledně dodržovat, a tím zabránit

Více

Zadání pro kategorii Tvorba webu

Zadání pro kategorii Tvorba webu Zadání pro kategorii Tvorba webu Úloha 1 - Školní noviny Vaše škola se rozhodla vydávat školní noviny v elektronické podobě. Jako způsob distribuce novin vybrala formát HTML. Každé číslo novin se skládá

Více

NÁZEV PRÁCE. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy. Závěrečná/Ročníková/Odborná/Seminární práce

NÁZEV PRÁCE. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy. Závěrečná/Ročníková/Odborná/Seminární práce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Závěrečná/Ročníková/Odborná/Seminární práce NÁZEV PRÁCE JMÉNO A PŘÍJMENÍ AUTORA PRÁCE Vedoucí práce: jméno příjmení Svitavy, 2017/2018

Více

Číslo a název šablony III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Číslo a název šablony III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0556 Číslo a název šablony III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT klíčové aktivity Označení materiálu VY_32_INOVACE_ST_IKT_10 Název školy Střední průmyslová

Více

2011 design by Pavel Lukšan / Attractive, s.r.o.

2011 design by Pavel Lukšan / Attractive, s.r.o. grafický manuál 211 design by Pavel Lukšan / Attractive, s.r.o. Základní principy Naše logo 1.1 Základní verze 1.2 Barevné výjimky 1.3 Barevné verze 1.4 Verze se symbolem P 1.5 3D verze 1.6 Ochranná známka

Více

Grafický manuál značky OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE. prosinec 2008

Grafický manuál značky OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE. prosinec 2008 Grafický manuál značky OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE prosinec 2008 Úvod Tento grafický manuál pro použití loga a vizuální identity je důležitým dokumentem pro Řídicí orgán Operačního programu Podnikání

Více

GRAFICKÝ MANUÁL UŽITÍ LOGOTYPU

GRAFICKÝ MANUÁL UŽITÍ LOGOTYPU GRAFICKÝ MANUÁL UŽITÍ LOGOTYPU OBSAH 2 logotyp 16 písma 19 signmarketing 1 LOGOTYP 2 LOGOTYP logotyp x logo O LOGOTYPU Logo Datové schránky znázorňuje propojení poštovních služeb se službami internetovými.

Více

GRAFICKÝ MANUÁL ONDŘEJ KAUCKÝ

GRAFICKÝ MANUÁL ONDŘEJ KAUCKÝ GRAFICKÝ MANUÁL ONDŘEJ KAUCKÝ Obsah 1. ÚVOD 2. LOGO 2.1 Základní verze 2.2 Barevné varianty 2.3 Verze ve stupních šedi 2.4 Verze bez podkladu 2.5 Ochranná zóna loga 2.6 Zakázané varianty loga 2.7 Aplikace

Více

manuál vizuálního stylu

manuál vizuálního stylu manuál vizuálního stylu 3 4 5 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 OBSAH Základní varianta loga Doplňková varianta loga LOGOTYP Základní barevné provedení Černobílé provedení Ikonky Proporcionální

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST kační číslo: MAD 110 Příloha OM OP LZZ: N Typ: řízená kopie elektronická Datum: 15.10.2008 Vydal: ŘO OP LZZ Číslo revize: 1 Číslo

Více

Mìstský úøad Vsetín grafický manuál

Mìstský úøad Vsetín grafický manuál znak, barevné a èernobílé provedení dopisní papír, dopisní obálka, vizitka šablona pro dokumenty Word pravidla pro užití znaku, použité barvy a písma barevná verze znaku mìsta (èervená, zelená, èerná)

Více

Odstavec. Zarovnání a odsazení odstavce. Meziodstavcové mezery. Pancharti, vdovy a sirotci, atd. Word. Odstavec

Odstavec. Zarovnání a odsazení odstavce. Meziodstavcové mezery. Pancharti, vdovy a sirotci, atd. Word. Odstavec Odstavec Odstavec je sled znaků oddělen na konci znakem konce odstavce. V operačním systému Unix se používá na konci odstavce jeden znak, v operačním systému Windows dva znaky. Tento rozdíl se projevuje

Více

základní tiskoviny 28 základní logotyp Altus Software 4 odvozený logotyp Altus Vario 10 ostatní materiály 38 odvozený logotyp Altus Portal 16 index 44

základní tiskoviny 28 základní logotyp Altus Software 4 odvozený logotyp Altus Vario 10 ostatní materiály 38 odvozený logotyp Altus Portal 16 index 44 designmanual základní logotyp Altus Software 4 základní logotyp Altus Software 6 monochromní, černobílá a inverzní varianta 8 odvozený logotyp Altus Vario 10 odvozený logotyp Altus Vario 12 monochromní,

Více

Grafický manuál k firemnímu stylu. CobraDesign. Firemní styl CobraDesign

Grafický manuál k firemnímu stylu. CobraDesign. Firemní styl CobraDesign Grafický manuál k firemnímu stylu CobraDesign 1 LOGOTYP 2 PÍSMO 4 ADMINISTRATIVA 1.1 BARVY LOGOTYPU 1.1.1 Základní barvy logotypu 1.1.2 Šedoškálové a černobílé provedení logotypu 1.1.3 Negativní varianta

Více

Šablona ročníkové práce Ročníková práce

Šablona ročníkové práce Ročníková práce Křejpského 1501/12a, Praha 4 Opatov Ročníková práce JMÉNO AUTORA: Jiří Procházka VEDOUCÍ PRÁCE: Doc. PhDr. Jan Učitel, CSc. PRAHA 2013 PROHLÁŠENÍ Prohlašuji, že jsem tuto práci vypracoval/-a samostatně

Více

Tišnov. Popis loga. Siluetu krajiny doplňuje jednoduchý font oblých tvarů.

Tišnov. Popis loga. Siluetu krajiny doplňuje jednoduchý font oblých tvarů. Popis loga Znak města představuje tři kopce obklopující město (Květnici, Kozí bradu a Klucaninu). Ztmavující se odstíny zelené barvy vytváří perspektivní dojem krajiny. Zvlněná krajina s krásnou přírodou

Více

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA MLADÁ BOLESLAV DLOUHODOBÁ PRAKTICKÁ MATURITNÍ PRÁCE

STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA MLADÁ BOLESLAV DLOUHODOBÁ PRAKTICKÁ MATURITNÍ PRÁCE STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA MLADÁ BOLESLAV DLOUHODOBÁ PRAKTICKÁ MATURITNÍ PRÁCE Komentář [OK1]: Okraje stránky Zleva: 2,5 Zprava 2,5 Nahoře 2,5 dole 2,5 Komentář [OK2]: Zde je použit Font Calibri velikost

Více

Obsah 1. LOGO... 1 1.1 Základní varianta...1 1.2 Barevné varianty...2 1.3 Ochranná zóna a minimální velikost...3 1.4 Zakázaná použití...

Obsah 1. LOGO... 1 1.1 Základní varianta...1 1.2 Barevné varianty...2 1.3 Ochranná zóna a minimální velikost...3 1.4 Zakázaná použití... Logomanuál Obsah 1. LOGO... 1 1.1 Základní varianta...1 1.2 Barevné varianty...2 1.3 Ochranná zóna a minimální velikost...3 1.4 Zakázaná použití...4 2. BARVY... 5 2.1 Hlavní a doplňkové barvy...5 3. PÍSMO...

Více

S P O L E Č N É H O S T R AV O VÁ N. design manuál

S P O L E Č N É H O S T R AV O VÁ N. design manuál STŘEDNÍ ŠKOLA S P O L E Č N É H O Í S T R AV O VÁ N design manuál Úvod 0.1 Jednotný vizuální styl je jedním z nejdůležitějších dokumentů pro marketingovou komunikaci školy. Kvalitní a dobře postavená vizuální

Více

Manuál vizuální identity

Manuál vizuální identity Manuál vizuální identity 01 LOGO LOGO / ZÁKLADNÍ VERZE Logo a barevnost jsou základními prvky vizuální identity. Barevná kombinace žlutá/černá na bílém pozadí se používá přednostně na tištěných materiálech

Více

Kimchi. Kongnamul. Guk. Text přesně v rozsahu celé strany consectetur adipiscin. Nunc euismod fermentum

Kimchi. Kongnamul. Guk. Text přesně v rozsahu celé strany consectetur adipiscin. Nunc euismod fermentum Abstrakt Jméno projektu Text přesně v rozsahu celé strany consectetur adipiscin. Kimchi diam non consectetur. Morbi sit amet mattis odio. Maecenas velit dui, sagittis a aliquet nec, bibendum quis est.

Více

World Plastic Group MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

World Plastic Group MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU World Plastic Group MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Součástí každé organizace je vizuální identita, která navenek vyzařuje z každého komunikačního materiálu. Ať se již jedná o tiskové materiály, televizní

Více

Informatika. Elektronická pošta. Mgr. Martin Kolář

Informatika. Elektronická pošta. Mgr. Martin Kolář Informatika Elektronická pošta Mgr. Martin Kolář 13. 10. 2016 Obsah 1 Elektronická pošta Základní informace Elektronická schránka Struktura e-mailu E-mailová adresa Jak psát e-mail SPAM & HAM Mgr. Martin

Více

Grafický návrh vizuální identity Notus. Vít Rýznar / / /

Grafický návrh vizuální identity Notus. Vít Rýznar / / / Grafický návrh vizuální identity Notus Vít Rýznar / 733 627 496 / vit@reasonar.com / www.reasonar.com NEVIDITELNÁ SÍLA BAREVNÁ PALETA Tlumená paleta odráží tichou a klidnou povahu naší práce. Nemáme potřebu

Více

Obsah. Úvod Jednotný virtuální styl 01.01

Obsah. Úvod Jednotný virtuální styl 01.01 Obsah Úvod Jednotný virtuální styl 01.01 Značka Základní barevné provedení 02.01 Doplňková varianta 02.02 Černobílé varianty 02.03 Konstrukční schéma 02.04 Ochranná zóna 02.05 Rozměrová řada 02.06 Loga

Více

O BSAH LOGOMANUÁL FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ I PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ I DUBEN 2012

O BSAH LOGOMANUÁL FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ I PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ I DUBEN 2012 L OGOMANUÁL 2 O BSAH Základní prvky 3 Logo 4 Explikace 5 2 Ochranná zóna 6 3 Základní barevné provedení loga 7 4 Černobílé provedení loga 8 5 Ukázky použití loga 9 6 Velikosti 0 7 Nesprávné použití 8 Logo

Více

Příloha č. 05. Jednotný vizuální styl ČSÚ

Příloha č. 05. Jednotný vizuální styl ČSÚ Název projektu: Redesign Statistického informačního systému v návaznosti na zavádění egovernmentu v ČR Příjemce: Česká republika Český statistický úřad Registrační číslo projektu: CZ.1.06/1.1.00/07.06396

Více

Michaela Ulrychová---SAZBA---analýza území

Michaela Ulrychová---SAZBA---analýza území Michaela Ulrychová---SAZBA---analýza území dva břehy - dva světy analýza území holešovice vs. libeň Fotografie: Michaela Ulrychová Mapové podklady: historické mapy online Grafická úprava: Michaela Ulrychová

Více

grafický manuál poslední aktualizace: 14/09/17

grafický manuál poslední aktualizace: 14/09/17 grafický manuál poslední aktualizace: 14/09/17 obsah grafického manuálu značky Cyber Security Competetion 1. Logotyp 1.01 základní verze 1.02 doplňky k logotypu (základní verze) 1.03 horizontální verze

Více

Gymnázium J. K. Tyla. Název práce. Seminární práce z XY. Autor: Jméno Příjmení. Vyučující: Jméno Příjmení. Hradec Králové

Gymnázium J. K. Tyla. Název práce. Seminární práce z XY. Autor: Jméno Příjmení. Vyučující: Jméno Příjmení. Hradec Králové Gymnázium J. K. Tyla Název práce Seminární práce z XY Autor: Třída: X.Y Vyučující: Hradec Králové RRRR PŘÍJMENÍ, Jméno. Název práce. Hradec Králové, RRRR. Seminární práce. Gymnázium J. K. Tyla. Prohlašuji,

Více

Felbook. Vyhledat skupinu. Vyhledat uživatele. Uživatelské jméno. Heslo. Sociální síť pro podporu výuky. Jméno skupiny: Zakladatel: Vyhledat

Felbook. Vyhledat skupinu. Vyhledat uživatele. Uživatelské jméno. Heslo. Sociální síť pro podporu výuky. Jméno skupiny: Zakladatel: Vyhledat Uživatelské jméno Heslo Přihlášení Registrace Vyhledat skupinu Jméno skupiny: Zakladatel: Vyhledat Vyhledat uživatele Jméno uživatele: Přezdívka: Vyhledat Vyhledat skupinu Jméno skupiny: Zakladatel: Vyhledat

Více

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu projektu Porta culturae

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu projektu Porta culturae Grafický manuál jednotného vizuálního stylu projektu Porta culturae 2011 STUDIO TRINITY 1.1 Návrh loga Porta culturae... 3 1.2 Podrobný popis loga.... 4 1.3 Ochranná zóna... 5 1.4 Barevnost... 6 1.5 Vzorník

Více

logotyp kolín manuál

logotyp kolín manuál logotyp kolín manuál O B S A H 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 PŘEDSTAVENÍ A GENEZE LOGOTYPU ZÁKLADNÍ VARIANTA, HORIZONTÁLNÍ VARIANTA INVERZNÍ A JEDNOBAREVNÁ MUTACE DEFINICE BAREVNÝCH SYSTÉMŮ ROZMĚROVÁ ŘADA

Více

Obrázky, seznam obrázků

Obrázky, seznam obrázků IUVENTAS Soukromé gymnázium a Střední odborná škola, s. r. o. Obrázky, seznam obrázků Jméno: Vedoucí práce: Třída: Rok: OBSAH Úvod... 3 1 Obrázek jedna... 4 2 Obrázek dvě... 5 3 Obrázek tři... 6 Seznam

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY. společnosti Silnice LK a.s.

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY. společnosti Silnice LK a.s. MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY společnosti Silnice LK a.s. MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY Obecné zásady používání Jednotná vizuální identita fi remních materiálů usnadňuje komunikaci fi rmy. Na své klienty působí

Více

Manuál vizuálního stylu

Manuál vizuálního stylu Manuál vizuálního stylu Obsah Úvod O skupině 4 5 Účel manuálu 4 5 1.0. Obchodní název Obchodní název CPI Group 6 7 2.0. Logotyp Varianty 8 9 Konstrukce 10 11 Ochranná zóna 12 13 Minimální velikost 14 15

Více

návrh loga pro Fakultu informačních technologií českého vysokého učení technického v Praze

návrh loga pro Fakultu informačních technologií českého vysokého učení technického v Praze návrh loga pro Fakultu informačních technologií českého vysokého učení technického v Praze Slovo na úvod Logo je vnější tvář, krou si lidé představí, když slyší název fakulty. Je to snaha zachytit do jednoduché

Více

Její hudba v sobě mísí prvky vážné hudby, severského folku a progressive metalu s reminiscencemi v taneční hudbě, psychedelii 60. let a minimalismu.

Její hudba v sobě mísí prvky vážné hudby, severského folku a progressive metalu s reminiscencemi v taneční hudbě, psychedelii 60. let a minimalismu. Grafický manuál Česká hudební formace Clawed Forehead vznikla v roce 2006 původně jako revivalový projekt čtveřice brněnských muzikantů, hráčů na smyčcové nástroje, hrající skladby známých kapel Metallica

Více

Dodatek ke grafickému manuálu značky a vizuálního stylu Akademie věd České republiky

Dodatek ke grafickému manuálu značky a vizuálního stylu Akademie věd České republiky Dodatek ke grafickému manuálu značky a vizuálního stylu Akademie věd České republiky 2 Český název instituce Anglický název instituce Akademie věd ČR Czech Academy of Sciences CAS AV ČR akademie věd české

Více

D e s i g n m a n u á l

D e s i g n m a n u á l Design manuál Jednou z nejdůležitějších součástí prezentace společnosti Delfex a její firemní identity je její vizuální styl. Vyjadřuje hodnoty společnosti, zvyšuje povědomí o její existenci, demonstruje

Více

Maecenas fermentum, sem in pharetra pellentesque

Maecenas fermentum, sem in pharetra pellentesque Maecenas fermentum, sem in pharetra pellentesque Jan Skopeček 1, František Dobrovský 2, Karel Nový 3 1 2 3 Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství, Energetický ústav, Technická 2896/2,

Více

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU OSTRAVSKÉ UNIVERZITY GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU OSTRAVSKÉ UNIVERZITY ÚVOD Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Ostravské univerzity Grafický manuál Dostává se vám do rukou materiál, který slouží Ostravské

Více

Contents. 2. Styl 2.1. Colors 2.2. Main font 2.3. Complementary font

Contents. 2. Styl 2.1. Colors 2.2. Main font 2.3. Complementary font Vision We want to encourage our staff to put into practice their ideas and concepts for improving our company. Our vision is to create an environment conducive to sharing ideas and inspiring one another,

Více

Jednotný vizuální styl 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy

Jednotný vizuální styl 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Jednotný vizuální styl 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Obsah 5 Znak a logo 17 Písmo 27 Šablona prezentace 36 Kombinace loga 6 Definice znaku 18 Základní písmo 29 Doporučená šablona 37 Další varianty

Více

Grafický manuál logotypu

Grafický manuál logotypu Grafický manuál logotypu Obsah 0 0 0 0 0 Jednotný vizuální styl Logotyp společnosti Logotyp, barva značky a dodatkové barvy Konstrukce logotypu společnosti Ochranný prostor a minimální velikost logotypu

Více

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Obsah Firemní identita obraz firmy a jednotný grafický styl...3 Logo dvouřádková varianta...5 jednořádková varianta...6 varianta ve stupních šedé...7 černobílá

Více

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Ostravské univerzity

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Ostravské univerzity Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Ostravské univerzity ÚVOD Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Ostravské univerzity Grafický manuál Dostává se vám do rukou materiál, který slouží Ostravské

Více

Evropský parlament přijal směrnici o povinném reportování CSR. STR. 5

Evropský parlament přijal směrnici o povinném reportování CSR. STR. 5 BUL LET IN 4 2014 Evropský parlament přijal směrnici o povinném reportování CSR. STR. 5 NEWSLETTER 4 / 2014 ČLEN AVPO ČR SE PŘEDSTAVUJE Není ticho jako ticho Představte si, že právě teď, tam kde sedíte

Více

Manuál vizuálního stylu města Dobříš

Manuál vizuálního stylu města Dobříš Manuál vizuálního stylu města Dobříš OBSAH 1. ÚVOD 1.01 Jednotný vizuální styl... 5 2. LOGOTYP 2.01 Význam...7 2.02 Základní barevné provedení... 8 2.03 Jednobarevné provedení a negativ... 9 2.04 Rozkres...10

Více

Grafický manuál značky a vizuálního stylu Akademie věd České republiky

Grafický manuál značky a vizuálního stylu Akademie věd České republiky Grafický manuál značky a vizuálního stylu Akademie věd České republiky 2 Úvodní slovo 1 Značka 1.1 Název instituce 1.2 Základní barevné provedení 1.3 Základní negativní provedení 1.4 Černobílé pozitivní

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU EDUPONT. (výňatek LOGOMANUÁL)

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU EDUPONT. (výňatek LOGOMANUÁL) (výňatek LOGOMANUÁL) obsah JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL LOGOTYP 1 základní varianta logotypu barevné provedení 1.1 základní varianta logotypu černobílé provedení 1.2 ochranná zóna LOGOTYPU 1.3 jazyková mutace

Více

Pražská informační služba Prague City Tourism. Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu

Pražská informační služba Prague City Tourism. Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu Pražská informační služba Prague City Tourism Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu Obsah Úvod (3) 01 Značka (4) 01 Obchodní jméno (5) 02 Základní provedení značky (6) 03 Přechodná verze

Více

Logomanuál. Logomanuál

Logomanuál. Logomanuál Logomanuál Logomanuál 1.0 2017 Tento manuál je základní materiál vizuální prezentace značky ANO. Jsou zde nadefinována základní pravidla pro práci s logem, definice firemních barev a písma. Dodržování

Více

Novinky Název novinky

Novinky Název novinky Motor není to co vás drží na silnici https://hamletovygumy.cz/ Přihlášení / Registrace CZK EUR motor není to, co vás drží na silnici (PoPá: 8:3018h; So: 9:3014h) Novinky Název novinky consectetur adipiscing

Více

GRAFICKÝ MANUÁL ZNAČKY A VIZUÁLNÍHO STYLU SKUPINY A ČLENŮ SKUPINY ŠKODA TRANSPORTATION

GRAFICKÝ MANUÁL ZNAČKY A VIZUÁLNÍHO STYLU SKUPINY A ČLENŮ SKUPINY ŠKODA TRANSPORTATION GRAFICKÝ MANUÁL ZNAČKY A VIZUÁLNÍHO STYLU SKUPINY A ČLENŮ SKUPINY ŠKODA TRANSPORTATION OBSAH (03) (04) (05) (06) (07) (08) (09) (10) (11) (12) (13) (14) (15) (16) (17) (18) (19) (20) (21) (22) (23) (24)

Více

EP ENERGY TRADING CORPORATE DESIGN MANUAL V. 01.2

EP ENERGY TRADING CORPORATE DESIGN MANUAL V. 01.2 EP ENERGY TRADING CORPORATE DESIGN MANUAL V. 01.2 18 / 9 / 2012 Používání identifikačních znaků společnosti (přesný zápis identifikačních znaků společnosti, odchylka od zápisu nepřípustná) Zápis obchodního

Více

vygenerované v IS VUT Použijte své desky VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií SEMESTRÁLNÍ PRÁCE

vygenerované v IS VUT Použijte své desky VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií SEMESTRÁLNÍ PRÁCE VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií SEMESTRÁLNÍ PRÁCE Použijte své desky vygenerované v IS VUT Brno, 2016 Jméno autora VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY

Více

Rychlost psaní na klávesnici a na mobilním telefonu

Rychlost psaní na klávesnici a na mobilním telefonu Rychlost psaní na klávesnici a na mobilním telefonu Kvantitativní test Štěpán Dvořák dvorast6@fel.cvut.cz $1 1. Úvod 3 2. Předpoklad 3 3. Cílová skupina 3 4. Metodika 3 5. Nasbíraná data 4 6. Testování

Více

Logomanuál. Logomanuál Ano_logomanual.indd :23

Logomanuál. Logomanuál Ano_logomanual.indd :23 Logomanuál Logomanuál 1.0 2017 Ano_logomanual.indd 1 09.03.17 14:23 Tento manuál je základní materiál vizuální prezentace značky ANO. Jsou zde nadefinována základní pravidla pro práci s logem, definice

Více

GRAFICKÝ MANUÁL jednotného vizuálního stylu KLUBU PATHFINDER. Manuál jednotného vizuálního stylu zapsaného spolku Klubu Pathfinder Leden 2019

GRAFICKÝ MANUÁL jednotného vizuálního stylu KLUBU PATHFINDER. Manuál jednotného vizuálního stylu zapsaného spolku Klubu Pathfinder Leden 2019 GRAFICKÝ MANUÁL jednotného vizuálního stylu KLUBU PATHFINDER Manuál jednotného vizuálního stylu zapsaného spolku Klubu Pathfinder Leden 2019 ÚVOD 1.01 Jak pracovat s manuálem Jednotný vizuální styl patří

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU OBSAH 1 2 3 4 LOGOTYP 1 1 Základní barevné provedení 1 2 Základní barevné provedení na černém pozadí 1 3 Jednobarevné nebo černobílé provedení 1 4 Použití logotypu na

Více

Nux s.r.o. GRAFICKÝ MANUÁL SPOLEÈNOSTI

Nux s.r.o. GRAFICKÝ MANUÁL SPOLEÈNOSTI GRAFICKÝ MANUÁL SPOLEÈNOSTI Nu s.r.o. OBSAH A LOGOTYP C PÍSMA, BAREVNOST, GRAFICKÉ PRVKY Barevná a èernobílá podoba Písma Konstrukce logotypu Barevnost Minimální doporuèená velikost Grafické motivy Pøíklady

Více

CO JE TO OPERAČNÍ PROGRAM DOPRAVA?

CO JE TO OPERAČNÍ PROGRAM DOPRAVA? CO JE TO OPERAČNÍ PROGRAM DOPRAVA? Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus quis turpis consequat odio ultrices lobortis. Aenean in sapien vitae ligula euismod consectetur ut

Více

Logomanuál značky Slavnosti ptačích budek Vypracovala Hana Fialová

Logomanuál značky Slavnosti ptačích budek Vypracovala Hana Fialová Logomanuál značky Slavnosti ptačích budek Vypracovala Hana Fialová Obsah 1. Logo 1.1 Základní verze loga 5 1.2 Inverzní varianta loga 6 1.3 Užití základního loga vůči pozadí 7 1.4 Užití inverzního loga

Více

značka proporční schéma na čtvercové síti značka ochranná zóna značky značka základní barevné provedení značka vzorník základních barev

značka proporční schéma na čtvercové síti značka ochranná zóna značky značka základní barevné provedení značka vzorník základních barev Jednotný vizuální styl Národního památkového ústavu slouží k jeho vnitřní i vnější prezentaci. Koncepce vizuální komunikace se opírá o základní prvky, kterými jsou logo, písmo a barevnost. Jejich podoba,

Více

d e s i g n m a n u á l

d e s i g n m a n u á l d e s i g n m a n u á l 1 Jednotný vizuální styl... 4 1.1 Jednotný vizuální styl... 6 1.2 Logo znak - barevné provedení... 7 1.3 Logo znak - černobíle provedení... 6 1.4 Logo znak - kontury... 7 2 Logotyp...10

Více

jednotný vizuální styl městyse Drásov

jednotný vizuální styl městyse Drásov jednotný vizuální styl městyse Drásov osah 1. představení logotypu 2. geneze logotypu 3. doplňková grafika - tapeta 4. znak městyse Drásov 5. znak městyse Drásov - příklady použití 6. ochranná zóna 7.

Více

Manuál vizuálního stylu Flower Lover

Manuál vizuálního stylu Flower Lover Manuál vizuálního stylu Flower Lover Manuál vizuálního stylu Flower Lover flower lover manuál vizuálního stylu 4 Obsah Základní podoba logotypu...5 Logotyp...6 Symbol značky...7 Symbol a logotyp vzájemné

Více

o nás Působíme v oblasti marketingu, reklamy, tisku a propagace.

o nás Působíme v oblasti marketingu, reklamy, tisku a propagace. o nás Jsme mladé a stále se dynamicky rozvíjející studio, vyčnívající především přístupem ke klientovi, kreativním a zásadně individuálním řešením jednotlivých zakázek či služeb. Působíme v oblasti marketingu,

Více

A/ ZÁKLADNÍ PRAVIDLA 1/ LOGOTYP A JEHO DEFINICE LOGOTYP I.E.S. A JEHO DEFINICE 2/ BARVY 3/ FOTOGRAFIE

A/ ZÁKLADNÍ PRAVIDLA 1/ LOGOTYP A JEHO DEFINICE LOGOTYP I.E.S. A JEHO DEFINICE 2/ BARVY 3/ FOTOGRAFIE GUIDELINE ÚVOD PÁR SLOV ÚVODEM GUIDELINE je návod jak nakládat s grafickými komunikačními prostředky (logotyp, písmo atd.). Je to závazný, ucelený soubor grafických a corporátních prvků pro nakládání s

Více

GRAFICKÝ MANUÁL ZNAKU MĚSTA SEDLČANY

GRAFICKÝ MANUÁL ZNAKU MĚSTA SEDLČANY GRAFICKÝ MANUÁL ZNAKU MĚSTA Městský úřad Sedlčany nám. T. G. Masaryka 32 264 80 Sedlčany Tento grafický manuál je majetkem města Sedlčany. Veškeré změny, které by v něm mohly nastat, se musí dít pouze

Více

GRAFICKÝ MANUÁL. Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov.

GRAFICKÝ MANUÁL. Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov. GRAFICKÝ MANUÁL Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov. Květen 2019 1. Květen 2019 Přesně definovaný vzhled loga nesmí být měněn. Základní barevné provedení loga by mělo i při změně bílého

Více

VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ PRÁCE VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ PRÁCE VYPRACOVÁNÍ BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Označení dokumentu: Metodický pokyn Zkratka označení dokumentu: PEDAG_PM_BP_2011_001 Název dokumentu: BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Platnost od: 17.5.2012 Vlastník procesu: Prorektor Působnost dokumentu: Zpracoval:

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE A MANAGEMENTU BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012 VLADIMÍR ŠUSTR

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE A MANAGEMENTU BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012 VLADIMÍR ŠUSTR VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE A MANAGEMENTU BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2012 VLADIMÍR ŠUSTR VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE A MANAGEMENTU Nárožní 2600/9a, 158 00 Praha 5 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE PODNIKOVÁ EKONOMIKA Vysoká škola ekonomie a

Více

D E S I G N M A N U Á L

D E S I G N M A N U Á L DESIGN MANUÁL 1 ZÁKLADNÉ PRVKY 1.1 ZÁKLADNÁ PODOBA LOGA Znak HANT je základným identifikačným znakom našej spoločnosti. Dôsledné používanie tohto znaku tvorí podpis našej spoločnosti a pomáha ju identifikovať.

Více

MEZINÁRODNÍ POLICKÝ VANDR

MEZINÁRODNÍ POLICKÝ VANDR KLUB PŘÁTEL TURISTIKY SPARTAK POLICE NAD METUJÍ z.s. 18.5.2019 44.ROČNÍK MEZINÁRODNÍ POLICKÝ VANDR START A CÍL JE NA FOTBALOVÉM HŘIŠTI SPARTAK POLICE NAD METUJÍ NA TRASY VYRÁŽÍME MEZI 7 A 9 HODINOU RANNÍ

Více

ZDOKONALENÍ SYSTÉMOVÉ PODPORY PRO PLÁNOVÁNÍ PRODEJE A VÝROBY

ZDOKONALENÍ SYSTÉMOVÉ PODPORY PRO PLÁNOVÁNÍ PRODEJE A VÝROBY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV INFORMATIKY FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUTE OF INFORMATICS ZDOKONALENÍ SYSTÉMOVÉ PODPORY PRO PLÁNOVÁNÍ

Více

Návrh uživatelských rozhraní

Návrh uživatelských rozhraní Návrh uživatelských rozhraní Ing. Pavel Žikovský PhD. Katedra teoreticke informatiky Fakulta informacnich technologii Česke vysoke uceni technicke v Praze (c) Pavel Žikovský, 2011 MI-NUR 13. přednáška

Více

MANUÁL. jednotného vizuálního stylu. Zapálí vás pro dobrovolnictví.

MANUÁL. jednotného vizuálního stylu. Zapálí vás pro dobrovolnictví. MANUÁL jednotného vizuálního stylu Zapálí vás pro dobrovolnictví. OBSAH GRAFICKÉHO MANUÁLU 1. ÚVOD 1.01 HESTIA / ZÁKLADNÍ INFORMACE 02 1.02 HESTIA / NÁZEV ORGANIZACE A JEHO KOREKTNÍ UŽÍVÁNÍ 03 V GRAFICKÉM

Více

Příprava na vystoupení

Příprava na vystoupení Příprava na vystoupení Oddíl 1 Lorem Ipsum Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer id dui sed odio imperdiet feugiat et nec ipsum. Ut rutrum massa non ligula facilisis in ulla

Více

ARE YOU READY? Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Mauris tincidunt sem sed arcu. Podpoř svůj růst» VÝPRODEJ.

ARE YOU READY? Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Mauris tincidunt sem sed arcu. Podpoř svůj růst» VÝPRODEJ. Můj účet ARE YOU READY? Při scrolování hlavní banner zajíždí pod horní menu, čímž se uživatel dostane rychleji k nabídce produktů. Na dalších podstránkách již banner není. consectetuer adipiscing elit.

Více

Pravidla korporátní identity

Pravidla korporátní identity Pravidla korporátní identity Listopad 2017 Základní logotyp 1. Logotyp Logotyp je neměnný prvek korporátní identity. Jakýkoli zásah do jeho tvaru nebo barevnosti je nepřípustný. Základní varianta logotypu

Více

Demonstrační farma. vzdělávací a poradenské centrum pro systémové využití kompostu

Demonstrační farma. vzdělávací a poradenské centrum pro systémové využití kompostu vzdělávací a poradenské centrum pro systémové využití kompostu Cíl: Prezentace zemědělského podniku se smíšenou strukturou (rostlinná i živočišná produkce), hospodařící v oblasti sucha Kraje Vysočiny a

Více