magazín V DVANÁCTÉM ČÍSLE BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "magazín V DVANÁCTÉM ČÍSLE BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE"

Transkript

1 12 / 2011 magazín V DVANÁCTÉM ČÍSLE BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE Aktuálně o dění v klubu Desetkrát s Pavlem Starou S Lukášem Krausem o ženách Fanoušci se ptali Tomáše Tótha Mládež: Marek Hulva + extra porce fotek z All-Star Game!

2 aktuálně Dění v klubu BK JIP PARDUBICE JIP se drží v těsném závěsu za vedoucím duem Beksa potvrzuje svou příslušnost k absolutní české elitě! Tenhle jasný vzkaz vyslali hráči do světa v dosavadním průběhu nadstavbové části Mattoni NBL. Zatímco jiné tradiční špičkové kluby Nový Jičín či Děčín mají vysoce pasivní bilanci výher a porážek 1-5, Nymburk, Prostějov a BK JIP Pardubice jsou na prvních třech místech v plusu. Nadějná pozice V nadstavbové části Mattoni NBL odehrají basketbalisté BK JIP Pardubice celkem deset zápasů. Přesněji napsáno, odehrají už jen čtyři, neboť prvních šest již odehráli. A odehráli je velmi dobře. Aktivní bilance v podobě čtyř výher oproti dvěma porážkám (úspěšnost 66,7%) je v té nejkvalitnější české konkurenci velice dobrým počinem. Navíc Bekse dává reálnou naději, že do play-off vstoupí z horní poloviny tabulky - a že tedy začne čtvrtfinálovou sérii v domácím prostředí! Nadstavbu jsme velmi dobře rozehráli a nepřibrzdily nás ani dvě desetibodové porážky s Nymburkem a v Prostějově. Ve středu proti Novému Jičínu jsme znovu předvedli výkon, který musel naše fanoušky uspokojit, podotkl vedoucí týmu Martin Šorf. Teď držte palce v Ostravě a přijďte příští středu na Děčín! Úspěšné All-Star Podruhé v řadě se All-Star Game Mattoni NBL uskutečnilo v pardubické ČEZ Aréně a stejně jako v loňském roce sneslo velmi přísná měřítka. A to jak co se týče dění na palubovce (zvláště doprovodné soutěže ve smečování SEAT slam dunk contest, v tříbodové střelbě ČEZ three-point shootout, a v dovednostech SIKO skills challenge, byly velice atraktivní), tak pokud jde o počet diváků, vždyť do hlediště si našlo cestu 4850 fanoušků!

3 aktuálně Dění v klubu BK JIP PARDUBICE Dík patří nejen jim, všem zúčastněným hráčům, trenérům, moderátorům ale také městu Pardubice a všem obchodním partnerům, poděkoval za podporu této prestižní sportovně-společenské akce Pavel Stara, generální manažer BK JIP Pardubice. Jediným problémem byl sobotní termín, ve kterém hodně mládežnických týmů hraje své zápasy. Příště budeme usilovat o návrat k neděli. Přesto byla návštěva velmi dobrá. Pohár je minulostí Pouze na jeden jediný zápas se smrsklo účinkování pardubického týmu ve finálovém turnaji poháru České pošty. Ve čtvrtfinále jsme totiž nestačili na Prostějov, který vyhrál po napínavé koncovce těsně o jediný bod, a tak jsme po dvou dnech strávených v Novém Jičíně (resp. v sousedním Štramberku, kde byl tým ubytován) odcestovali zpět na východ Čech. Byť jsme neobhájili loňský postup do semifinále, v žádném případě jsme nepropadli. Dělali jsme, co jsme mohli, podotkl trenér Jan Slowiak a krátce zmínil napínavou koncovku. Měli jsme poslední střelu - dokonce dvě, ale bylo to o štěstí. Bohužel nám ani jedna střela nepadla, litoval neúspěšného tříbodového pokusu Dereka Wrighta i dopichu Petra Bohačíka.

4 zpověď Desetkrát odpověz Generální manažer Pavel Stara o sobě S jakou historickou osobností byste chtěl jít na večeři a o čem byste si povídali? S Karlem IV. Ovlivnil osud české země i celé střední Evropy. Praha se díky němu stala politickým centrem a sídlem vzdělanosti. Za svůj život dal Karel IV. vybudovat nový královský palác, založil Nové Město v Praze, zařídil pokračovací práce na chrámu Sv. Víta, nechal postavit Karlův most a hrad Karlštejn, vznikla v Praze první univerzita ve střední Evropě. Karel IV. dovedl svým vladařským uměním hospodářství českých zemí k prosperitě. Zajímalo by mě, jak motivoval lidi, co ho inspirovalo a kde hledal sílu a energii. Co vám nejvíce vadí na současném světě? Neklid a nejistota. Neklid a nejistota lidí, neklid a nejistota zemí na celém světě. To vše vyvolává obrovskou nestabilitu, kdy se hroutí základní lidské hodnoty, vytrácí se slušnost a respekt. Převládají materialistické pohledy a síla moci. Který moderní vynález nutně potřebujete ke svému životu? Optické brýle, telefon a auto. Existuje naopak něco, bez čeho byste se rád obešel? Pořizuji si věci, které potřebuji k osobnímu životu nebo k práci. Pokud si je mohu pořídit a potřebuji je, pak mi nepřekáží. Takže taková věc, bez které bych se rád obešel, ani není. Kdo, nebo co vám dodává životní optimismus? Tak těch věcí a lidí je hrozně moc, to nelze vyjmenovat. Snažím se být naladěn na takové vlně, abych ty věci a lidi takto vnímal. To je základ, je to stav mysli. Inspiraci často hledám v knihách, ty mě utvářejí. Jaká byla vaše nejoblíbenější hračka v dětství? Tříkolka, míč, auto na písek, pastelky

5 zpověď Desetkrát odpověz Co je vaší nejoblíbenější hračkou v současnosti? Jednoznačně moje děti a jejich hračky. Vracím se s nimi do dětství. To je bezva. Přistihnu se, že mě to baví více než je a nechápu, proč si nechtějí hrát dál (rozesmál se). Jaké jídlo či pití nikdy nesmí chybět ve vaší ledničce? Nemám to takto. Sním skoro vše a tak je to i s pitím. Jinak mám rád colu, džusy, víno a z jídla sýry, párečky apod. Co byste si určitě dopřál, kdybyste vyhrál jackpot 100 miliónů? Doplatil bych hypotéku a ostatní závazky. Pak bych investoval do realit a do vlastní společnosti. Další peníze by byly uloženy do finančních produktů tak, abych měl zajištěnou penzi a mohl svým dětem dopřát kvalitní vzdělání. Určitě vím, že bych neinvestoval do něčeho navíc, co teď nemám. Základ, co člověk potřebuje má a spíše bych se snažil zajistit si budoucnost pro rodinu a období stáří. Nyní si člověk vydělává. Čeho se bojíte? Nemoci. Pokud bych mohl koupit zdraví sobě a nejbližším, smaž odpověď na předchozí otázku a 100 mil. Kč použiji na toto. To ale nejde. Nevím, jestli je to dobře nebo ne. Je to na diskuzi u vínka (pousmál se).

6 dotazník Já a ženy Lukáš Kraus V místě, kde nebylo žen, pobyl jsem vždy nejvýš den V naší nové, snad zajímavé rubrice se z hráčů Beksy pokusíme vytáhnout něco z jejich vztahu k ženám. Každý nejprve odpovídá na pět všeobecných otázek a poté na závěrečnou šestou bonusovou, která je aktuální, tedy ze současnosti. Co všechno na sebe prozradil křídelník Lukáš Kraus? Kde a kdy jsem prožil svou první lásku... V Českých Budějovicích na střední škole. Šlo o spolužačku ze třídy. Jméno nebudu říkat, vůbec (pousmál se). Pojmenujte ji třeba jako slečnu iks Odseděli jsme spolu spoustu let v lavici a postupně to přešlo v platonickou lásku. Bylo nám krásných 15 let... A na otázku, jak dlouho to vydrželo, řeknu, že mně dlouho, ale jí moc ne (rozesmál se). Oslovuji ženy já, nebo spíše ony mě... Spíš já. Určitě já. Protože v místě, kde nebylo žen, pobyl jsem vždy nejvýš den (Gigi při příchodu k rozhovoru zpíval: Vás ženy jsem líbal rád, nevím proč lhát, kdo by se vás chtěl vzdát. Já jen vím, dál že smím, líbat vás, a proto vás mám ráááád píseň ze hry Járy Cimrmana nazvané Hospoda Na mýtince). Čeho si na ženách nejvíce všímám Nos, oči, ruce. Proč zrovna tyhle partie? Přitahujou mě (znovu se rozesmál). Na ženách si všímám jejich vystupování, jejich úsměvu líbí se mi ženský smích a schopnost pohotově a drze reagovat. A taky je dobře, když jsou ženy vtipné. Co od žen vyžaduji (dlouho přemýšlí) Tak mi pomož (pousmál se). Já jsem ražením optimista, povahově šílenec, volnomyšlenkář. A jak už jsem říkal, mám rád smích. Pokud ho ve vztahu není dostatek, tak by mě ten vztah asi nenaplňoval. Takže mám rád ženy usměvavé, optimistické, zkrátka takové, s kterými není nuda.

7 dotazník Já a ženy Kterou ženu nejvíce obdivuji Svoji maminku, protože za to, co všechno si v životě prožila, zaslouží velký obdiv. Byla pro mě silným člověkem, uměla se dobře vyrovnávat s nepřízní osudu, a tím mně ukázala cestu, jak bojovat s nástrahami života.. Bonusová otázka: S kterou ženou jsem nyní šťastný V současné chvíli, ač je to pro tuhle otázku asi netradiční, mě jako první napadnou moje babičky. Dlouho jsem k nim hledal cestu, ale v tuhle chvíli si užíváme moc hezký vztah na úrovni babička-vnuk a já jsem za to moc rád.

8 rozhovor Fanoušci se ptají Tomáš Tóth odpovídá TOMÁŠ TÓTH O dobrém zranění, výbavě při cestě na měsíc či nejlepším pointguardovi V současné době jsi na dlouho mimo hru. Jak se psychicky vyrovnáváš s podobnými situacemi? Já si myslím, že psychicky jsem na tom dobře, ale pocit, že týmu nemůžu pomoct, je ne frustrující, ale zkrátka to na mě působí. Nemůžu říct, že bych se od té nehody cítil nějak dobře. Je to se mnou všude, kam se pohnu a štve mě to. Co je pro tebe nejtěžší? Asi nemožnost se zapojit do basketu: vzít si balon, vystřelit si, prostě něco udělat. Když jsem v hale, vidím míč a kluky Půl roku se hrála liga jako amatérské pouťáky, tři čtyři zápasy za měsíc, a teď, když to konečně začne vypadat jako profesionální soutěž a blíží se play-off, se zraníš. To musí být k vzteku, ne? Jak se ti daří to ustát? Na to je podobná odpověď jako na první otázku. Na tohle období jsem se těšil, můžu říct, že do té doby zdraví fungovalo na výbornou. Cítil jsem se zdravý, silný. Pak přišla takováhle událost Jsou ale horší věci, a jak říkají kluci v šatně: Cokoliv je operovatelné, tak je ještě dobré. Trénoval tě někdy někdo jiný než trenér Slowiak? Ono to vypadá, že jsem dlouhou dobu pod jedním trenérem, ale kdybych měl počítat, tak trenérů, které jsem za svůj život poznal a pod kterými jsem hrál, by bylo určitě přes deset. Ať to bylo ve Vanďáku, přes Prahu a přes Liberec až po Pardubice. Nikdy to není o tom, že tě trénuje jeden jediný trenér. Spoustu trenérů jsem potkal i v nároďácích, navíc v klubu jsou i asistenti. Takže trenérů jsem potkal velkou řádku. Jak často jsi nyní v kontaktu s tvým bratrem a jak snáší, že v Prostějově skoro nehraje? S bráchou jsem v kontaktu méně než bych čekal a než bych rád byl. Proč? Vzdálenost, náš program, jejich program okořeněný pohárem, který hráli. Moc příležitostí se potkat nebylo. Když náhodou já mám nějaké volno, tak ho zrovna nemá on. Nicméně párkrát jsme se viděli, vždycky máme telefon, internet kontakt se dá udržovat i jinak než z očí do očí. A ke druhé části otázky: každý sportovec chce hrát, bohužel pro něj je v Prostějově situace taková, že má silný mančaft založený převážně na cizincích a trenér Bálint dává důvěru jim. Láďa se s tím musí poprat. Kdo je podle tebe nejlepší pointguard současné Mattoni NBL a proč? (dlouho přemýšlel) Abych pravdu řekl, tak takhle z fleku žádné jméno nevychrlím, a to z důvodu, že v současnosti mě nikdo extrémně nezaujal. Od dob Arthura Lee nikdo nějak výrazný není. V Nymburce je Nissim je fantastický střelec, umí organizovat hru, ale jeho hra se mi moc nelíbí. V Děčíně jsou Levell Sanders a Hatcher. Oba velmi kvalitní, ale tuhle sezonu, aspoň proti nám, nikdy ani jeden z nich nepředvedl nějaký extrémně kvalitní výkon. Rozehrávači v Novém Jičíně Ubilla s Channelsem jsou taky náladoví Asi to zůstane na Lawrencovi z Prostějova, vyřazovací metodou (pousmál se). Má fantastické schopnosti, herně se mi nejvíc líbí on.

9 rozhovor Fanoušci se ptají Tomáš Tóth odpovídá Představ si, že tě na rok vystřelí raketou na měsíc Jakých pět věcí by si Tomáš Tóth určitě vzal s sebou? Co tak budu potřebovat na měsíci? Dostanu s sebou skafandr a kyslík, nebo si to mám brát? (pousmál se). Asi bych si vzal telefon jo, ale je tam vůbec signál? Nevím vzal bych si pět mých nejlepších kamarádů. V Pardubicích jsi skoro 2 roky. Vyjmenuj tři věci, které se ti tady líbí (ať basketbalové, nebo mimosportovní), a tři věci, které ti vadí. Určitě jako číslo 1 bych jmenoval to, že basket má v Pardubicích kořeny, a to i mezi fanouškovskou základnou - spousta lidí si tady chodí zahrát basket, basketem žijí. Sledují ho, čtou noviny, koukají na televizi Druhá věc, která se mi na Parduscích líbí ale ať to nevyzní špatně je to, že na mě Pardubice působí jako taková velká vesnice. Lidi se tady znají, nikdo nikam nespěchá, je to takové kultivované. I když jsem skoro ve stotisícovém městě, sousedi mě pozdraví, já pozdravím je Kdybych to srovnal s Prahou, kde jsem žil a kde nevím a nestarám se o to, kdo bydlí nade mnou a pode mnou To tady není. A třetí věc, která se mi líbí? Vyzvedl bych práci basketbalového klubu. A teď co se mi nelíbí. Vadí mi, že tady nejsou žádné kopce a příroda. I když vyrazím za město, většinou jsou tady louky, pole a to na mě působí ne deprimujícím dojmem, ale prostě mi tady něco chybí. Číslo 2: Vadí mi, že tady nemám svoji rodinu a známé. Kontakt, na který jsem byl zvyklý, teď udržuju v omezené formě. Ale taková je úloha profesionálního sportovce a neznamená to, že se tady necítím dobře. Třetí věc už nevymyslím. Proč podle tebe střílíme tak málo bodů? Už loni se o Bekse mluvilo jako o hodně útočně laděném týmu se spoustou skvělých střelců a přitom máme průměr jenom okolo 80 bodů na zápas Tohle je těžká otázka a ještě těžší je na ni odpovědět. Souhlasím s tím, že náš tým má velký potenciál. Neznám přesná čísla a už vůbec ne v útoku, ale jedna věc z útoku, která mně vyvstala při této otázce, je to, že tým je plný hvězd a všichni chtějí hrát. Všichni chtějí dávat body a někdy to je kontraproduktivní. Někdy nám chybí jednoduchost, lehkost, týmová hra. Takové přestřelky, aby se vyhrávaly zápasy, ve kterých padá přes 100 bodů, se u nás nedají teď ani v budoucnu očekávat. My jsme tým, který je vedený k něčemu jinému než k útoku a to jsou spojené nádoby: čím víc tým brání, tím míň dává bodů. Asi bych to řekl tak, že jsme tým, který je vedený k obraně a na útok nám už asi nezbyde moc sil. Hrál jsi vždycky na pozici rozehrávače? Měříš skoro 2 metry a určitě jsi byl i jako mladý hodně vysoký, nedávali tě trenéři v mládeži pod koš? Nedávali, nedávali. Od začátku mé kariéry jsem byl vždycky rozehrávač, i když v mládežnických kategoriích je to specifické. Vzal jsem si balón, předribloval celé hřiště a dal koš, ale bránil jsem vždycky toho nejvyššího hráče ze soupeřova týmu (pousmál se). Má podle tebe Jirka Šoula šanci hrát Mattoni NBL? Šanci má každý. Je před ním ještě velký kus práce. Jirka má talent, škoda jenom jeho fyzických dispozic. Celá mattonka je jenom o síle. Když se člověk vyrovná silovým pojetím ostatním, až pak je může přehrát technikou a svým umem. V první řadě je potřeba vyrovnat se ostatním hráčům ve fyzičnu. Máš mezi rozehrávači v Mattoni NBL nějakého, proti kterému se ti hraje vyloženě špatně? A někoho, na koho si vyloženě věříš? :) Vždycky mně strašně zamotá Lawrence z Prostějově. Na jeho driblinkové změny jsem fakt krátkej, to je vždycky buď anebo (pousmál se). A že bych si na někoho extrémně věřil, to ne. Někdy to v zápase sedne, někdy ne. Někdy dostanu čočku od rozehrávače, od kterého bych to nečekal, někdy zase přehraju rozehrávače, který má podle mě velké kvality. Je to zápas od zápasu.

10 rozhovor Fanoušci se ptají Tomáš Tóth odpovídá Nejlepší místo na život pro Tomáše Tótha? Tam, kde budu šťastnej, spokojenej a zdravej. Kdyby bylo Jaromírovi Jágrovi o 20 let méně, zářil by i v dnešní době Ovečkinů a spol. v NHL?:) Kdyby Jardovi bylo o 20 méně, tak není doba Ovečkinů, tak je doba Jágrů. Jaké doplňkové sporty provozuješ v létě? A jak se ti v nich daří? Od každého něco. Určitě občas hraju tenis, squash, volejbal, hodně jezdím na kole, hodně plavu. A jak se mi daří? Já si to hlavně užívám, to je důležité. Navštěvujete basketbalový klub vozíčkářů? Byl jsem se tam podívat a hrál jsem s nimi na tréninku. Můžu říct, že jsem si to vysloveně užil. Měl jsem sice puchýře na rukou a byl jsem hodně zpocený, ale bavilo mě to. Ale že bych mohl říct, že tam chodím pravidelně, to ne. Co si myslíš o BK Děčín? A šel bys někdy hrát do našeho klubu? Děčín je jedno z mála českých měst, kde má basket velkou tradici, stejnou jako v Pardubicích. Myslím, že basket se tam dělá na velmi dobré a kvalitní úrovni. Divácké zázemí, hala, hráči, trenér Děčínu patří za vše velký kredit. Pokud jde o mě, jelikož jsem z Vanďáku, tak jsem si vůči Děčínu vybudoval určitou rivalitu, která je ve mně dodneška. Děčín je pro mě něco víc než ostatní soupeři. Když tam hraju, je to pro mě emotivnější. Je to kousek od mého rodiště, vždycky se jede koukat spousta lidí asi proto tam vždycky převedu tragický výkon (pousmál se). A jestli bych si dokázal představit tam hrát? Nikdy neříkej nikdy, ale myslím si, že moc reálné to není. Jak se hráči můžou ztotožnit s nějakým klubem, když jich za svoji kariéru vystřídají třeba šest nebo sedm a všude stráví jeden nebo dva roky? Jsou srdcaři, kteří stráví deset let na jednom místě, tam to určitě funguje, ale jinak? Můžeš třeba za sebe říct, že opravdu BOJUJEŠ za klub, ve kterém momentálně jsi? Začnu od konce. Já za sebe můžu s čistým svědomím říct, že jsem měl štěstí, protože jsem vždycky byl v týmu, za který jsem chtěl hrát a byl jsem v něm šťastný. Bojuješ s velkým B jsem, myslím, všude podával. Jinak podle mě platí, že i když hráč projde spoustou klubů, kde se moc neohřeje, tak to může být typ člověka, který v každém zápase odevzdá to nejlepší. Ale na rovinu: takových asi moc není. Druhá stránka je, že když je nějaký hráč v nějakém klubu 10 let, automaticky to ještě neznamená, že jde o opravdového srdcaře a že odvede pro svůj tým lepší práci, než ten, který v něm je jednu sezonu, udělá si jméno a jde za lepším. Mohl bys mi říct tři důvody, díky kterým by Beksa mohla postoupit do finále Mattoni NBL? Největší důvod je kvalita hráčského kádru. Ať je strategie a taktika jakákoli, tak o konečném výsledku vždycky rozhodují hráči a nic než hráči. Kvalita je určitě na naší straně. Nicméně podotknu, že kvalitu má v současnosti víc týmů než Pardubice a rozhodovat budou detaily. Na druhé místo bych dal právě detaily, štěstí, náhodu, aktuální formu A jako třetí důvod uvedu funkčnost tohoto klubu. Hráči tady nemají v hlavách nic jiného než soustředit se na zápas, na svůj výkon. Péče o ně je po všech stránkách výborná: od zápasů v aréně, tréninků na Dukle, přes zdravotní péči, rehabilitaci, jak vedení, manažeři, realizační tým odvádějí výbornou práci. Když budeme hrát finále, stihneš se uzdravit a dostat do formy? :) Hypotetická otázka, hypotetická odpověď. Zatím z toho mála informací, které mám, s tím moc nepočítám. Muselo by se stát v mém uzdravování něco zrychlujícího, abych mohl letos hrát. Navíc druhá otázka je, jestli bych se dostatečně stihl vrátit do fyzického fondu. Upřímně, moc s tím nepočítám.

11 portrét Pardubická mládež Marek Hulva Zatím jsem si neurčil basketbalové cíle Narozen: 1994 Družstvo: junioři (U18) Pozice: 4 Proč sis zvolil právě basketbal? Už odmala se mi basket líbil ze všech sportů nejvíce a navíc ho hrál můj starší bratr, takže jsem ho ve třetí třídě začal hrát. Po pár trénincích už jsem věděl, že u něj zůstanu ještě dlouho. Co se ti na basketbalu líbí? Líbí se mi, že je to rychlá, kolektivní a akční hra. Jak vidíš svoji basketbalovou budoucnost, čeho bys chtěl v basketbalu dosáhnout? Zatím jsem si neurčil svoje basketbalové cíle do budoucna, ale určitě bych chtěl hrát basketbal profesionálně a taky pro to udělám všechno. Marku, v čem vidíš největší rozdíly mezi Pardubicemi a Opavou, ze které pocházíš? V Pardubicích už jsem si téměř na všechno zvykl. Největší rozdíl oproti Opavě je ten, že trénujeme dvoufázově. Tréninky jsou náročnější a v týmu je daleko větší konkurence. Taky díky dvoufázovým tréninkům končíme školu pozdě odpoledne, takže už mi zbývá daleko méně času na ostatní věci. Jaký je tvůj největší basketbalový zážitek a úspěch? Největší úspěch byl asi, když jsme se s Opavou dvakrát dostali na mistrovství ČR, potom asi taky turnaj s reprezentací. Pověz nám svůj nejhorší trénink, co nemáš rád na trénincích? Na tréninku mě moc nebaví vytrvalostní běhání bez míče, ale i to je potřeba dělat, takže se to snažím neflákat. A naopak, co máš na tréninku nejraději? Asi ty první, než jsem zapadl mezi kluky. A co nemám rád?? Když se běhají čáry a skákají schody. A naopak co máš na tréninku nejraději? Nejraději mám hru: jak 1 na 1, tak 5 na 5, a taky střelecká cvičení. Jak podle tebe dopadne letos Beksa v Mattoni NBL? Myslím si, že budou bojovat o 2. až 4. místo, kde jsou týmy hodně vyrovnané. Který tým bys rád viděl hrát v ČEZ Aréně? Nejradši mám Kobeho Bryanta, takže určitě Lakers. Co stíháš kromě basketbalu? Když už mám nějaký volný čas, tak většinou odpočívám u filmů, nebo u internetu, občas se taky pokouším učit. Jak tipuješ umístění svého týmu? Určitě uděláme všechno pro to, abychom vyhráli titul!

12 Aktuálně All-Star 2011 extra porce fotek z All-Star Game 2011

13 Generální partner Hlavní partneři Mediální partneři Partneři

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Kolikrát jste viděl záznamy zápasů Minsku? Jaké a kde?

Kolikrát jste viděl záznamy zápasů Minsku? Jaké a kde? Slavia Praha vstupuje po roce do dalšího ročníku pohárového dobrodružství. Naštěstí nemusejí svěřenkyně trenérů Richarda Řezáče a Františka Štiky někam cestovat. Díky diplomatickému úspěchu vedení klubu

Více

duben Delegát ČAMB: Petr Hála

duben Delegát ČAMB: Petr Hála 21. 23. duben 2017 Delegát ČAMB: Petr Hála Účastníci A1 A2 A3 skupina A BŠ Tygři Praha BK Nymburk NH Flames Ostrava B1 B2 B3 skupina B BK Pardubice Ba 2006 Roudnice nad Labem TJ Slavia Kroměříž skupina

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

Zuzko, jaké byly vaše házenkářské začátky? Na kus řeči dnes se Zuzanou Rakovanovou

Zuzko, jaké byly vaše házenkářské začátky? Na kus řeči dnes se Zuzanou Rakovanovou Praha O nadcházejícím víkendu pokračuje ve Velké nad Veličkou Žákovská liga. Proto jsme se cyklus Na kus řeči rozhodli věnovat jedné z účastnic, pivotce Slavie narozené 11. října 1997 v Praze, starší žákyni

Více

Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice. Můj koníček - fotbal. Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A

Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice. Můj koníček - fotbal. Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A Základní škola a Mateřská škola G.A.Lindnera Rožďalovice Můj koníček - fotbal Jméno a příjmení: Filip Rejda Třída: 5. A Garant / konzultant: Mgr. Marcela Sasková Datum odevzdání: 21. 3. 2016 1 ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

BK Děčín s.r.o. NABÍDKA PARTNERŮM

BK Děčín s.r.o. NABÍDKA PARTNERŮM BK Děčín s.r.o. NABÍDKA PARTNERŮM Basketbalový Klub Děčín: profesionální klub, který se účastní nejvyšší basketbalové soutěže v ČR Mattoni NBL (působí v ní nepřetržitě od roku 1993) založen v roce 1945

Více

Českomoravský fotbalový svaz Diskařská 100 P.O. Box 11 160 17 Praha 6 - Strahov

Českomoravský fotbalový svaz Diskařská 100 P.O. Box 11 160 17 Praha 6 - Strahov Českomoravský fotbalový svaz Diskařská 100 P.O. Box 11 160 17 Praha 6 - Strahov internet: www.fotbal.cz - sekce Grassroots e-mail: mestek@fotbal.cz, blazej@fotbal.cz tel: 233 029 111 fax: 233 353 107 3.

Více

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala?

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala? S házenou začala v ŠKP Bratislava, po přesunu do Maďarska oblékala dres Győri Audi Eto KC, jednoho z nejlepších klubů v Evropě. Emma Hudáková, nová levá spojka Slavie Praha, která se i díky spoluhráčkám

Více

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích?

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích? Praha O nadcházejícím víkendu vyvrcholí v Písku házenkářská nejvyšší soutěž starších žákyň. Do finále se probojovalo šest nejúspěšnějších celků republiky HC Háje, Sokol Kobylisy, DHK Uherské Hradiště,

Více

Slavia se o víkendu zúčastní kvalitně obsazeného turnaje ve Švýcarsku

Slavia se o víkendu zúčastní kvalitně obsazeného turnaje ve Švýcarsku Slávistky vyrazí v pátek ráno vstříc předvánočnímu házenkářskému dobrodružství do švýcarského St. Gallenu. V 620 kilometrů vzdáleném městě se zúčastní kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje Stadtwerk-Cup

Více

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi

Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Jak Ježíšek naděloval radost také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz František Ber Jak Ježíšek naděloval radost e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část této

Více

BK ARMEX Děčín MEDAILOVÉ ÚSPĚCHY. Český pohár (ČP)

BK ARMEX Děčín MEDAILOVÉ ÚSPĚCHY. Český pohár (ČP) NABÍDKA REKLAMY BK ARMEX Děčín Profesionální basketbalový klub založen 1945, účastnící se nejvyšší basketbalové soutěže v ČR - Kooperativa NBL.» v NBL nepřetržitě od roku 1993 MEDAILOVÉ ÚSPĚCHY Národní

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA 18.-20.3.2010 FINAL EIGHT ČESKÉHO POHÁRU 2009-2010. Účastníci finále ČP:

TISKOVÁ ZPRÁVA 18.-20.3.2010 FINAL EIGHT ČESKÉHO POHÁRU 2009-2010. Účastníci finále ČP: Klatovy a Strakonice budou mít o třetím březnovém víkendu jedinečnou šanci shlédnout to nejlepší z českého mužského basketbalu v rámci finálového turnaje TIPSPORT CUP FINAL EIGHT Českého poháru mužů v

Více

Zpráva delegáta ČAMB z turnaje NF starších minižaček. místo konání, termín. Sportovní hala SPŠ ve Frýdku-Místku ve dnech

Zpráva delegáta ČAMB z turnaje NF starších minižaček. místo konání, termín. Sportovní hala SPŠ ve Frýdku-Místku ve dnech Zpráva delegáta ČAMB z turnaje NF starších minižaček místo konání, termín Sportovní hala SPŠ ve Frýdku-Místku ve dnech 11. - 13. 5. 2012 Účastníci (seznam družstev, jména trenérů) BK Frýdek-Místek VALOSUN

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

He-Art: Program budoucnosti. Kurz: Úvod do He-Art programu. Třebíč, 30.4.2015

He-Art: Program budoucnosti. Kurz: Úvod do He-Art programu. Třebíč, 30.4.2015 He-Art: Program budoucnosti Kurz: Úvod do He-Art programu Třebíč, 30.4.2015 Jednodenní (5h) seznamovací kurz, jehož cílem je v praxi ukázat přínosy HE-ART Programu a jeho odlišnost od "tradičního" způsobu

Více

MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC

MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC Když jsem zjistil, že se do naší školy hlásí loňský vítěz Silového čtyřboje ZŠ Pavel ŠVEC ze Základní školy v Židlochovicích, který před rokem v naší tělocvičně dokázal udělat

Více

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma:

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma: PŘÍLOHY Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice Dotazník k bakalářské práci na téma: Programy primární prevence a jejich vliv na žáky základních škol. Ve městě Litoměřice Milí žáci,

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Pár fotek ve fotogalerii. Myslím kluci, že poslední turnaj sezóny si užilo jen Béčko. S Ačkem to byla chyba, že jsme ho tam

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

DOTAZNÍK. I. Obecná část

DOTAZNÍK. I. Obecná část DOTAZNÍK I. Obecná část 1. Chceš vyplnit dotazník anonymně, abys byla schopná prozradit svůj skutečný názor na následující otázky? Na tuto otázku odpověz až jako na poslední otázku ano, chci zůstat anonymní

Více

Příbramský pohár 2014 U12

Příbramský pohár 2014 U12 Fotbalový turnaj mladších žáků Příbramský pohár 2014 U12 TERMÍN TURNAJE: Čtvrtek 8.5.2014 Časový rozpis: 8.00-8:30 hod. prezence (u později zahajovaných zápasů stačí být ½ hod před prvním zápasem), 9:00

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 3. dopis Fair play se vyplácí

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 3. dopis Fair play se vyplácí Dumelang, sanibonani, absheni, nda, ralotsha, thobela, more... tak to jsou jedny z pozdravů, které můžete slyšet v naší škole. Ale abych nenarušila tradici, tak i dnes začínám změnami, které se u nás udály.

Více

OLMA NÁRODNÍ FINÁLE NEJMLADŠÍCH MINIŽÁKŮ ročník 2002 a mladší

OLMA NÁRODNÍ FINÁLE NEJMLADŠÍCH MINIŽÁKŮ ročník 2002 a mladší OLMA NÁRODNÍ FINÁLE NEJMLADŠÍCH MINIŽÁKŮ ročník 2002 a mladší Pořadatel: Basketbalový klub Pelhřimov Hodějovická 448 393 01 Pelhřimov IČ: 63893631 Kontakt: Mgr. Ivo Rizák tel.: +420 608143908 e-mail: bksojky@seznam.cz

Více

Anketa pro žáky soubor otázek

Anketa pro žáky soubor otázek Anketa pro žáky soubor otázek Nabídka všech otázek nástroje pro základní školu MOTIVACE: Co je pro Tebe ve škole důležité? Co by Ti měla škola pomoci dosáhnout? naučit se co jvíce připravit se na přijímací

Více

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03

HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 HASIČSKÉ VÁVROVICKÉ NOVINY 2014 03 SLOVO ÚVODEM Je tady průběh dalšího týdne a s ním přichází i náš bulvár. Opět jsme si pro Vás připravili drby z našich Vávrovických hasičských řad a nově i slibovaný

Více

narodil se nám syn, jmenuje se Josef."

narodil se nám syn, jmenuje se Josef. 1 1928 J. Č.: " Narodil jsem se 18. května roku 1928 v Roztokách u Jilemnice v Podkrkonoší.Tak k 18. květnu je v kalendáři bylo napsáno: Otelila se nám Bělka, narodil se nám syn, jmenuje se Josef." 1938

Více

HC BULDOCI NERATOVICE

HC BULDOCI NERATOVICE HC BULDOCI NERATOVICE LEDNÍ HOKEJ Krajská soutěž mužů HC Buldoci Neratovice vs TJ Spartak Příbram 31.10.2015 18:30 Partneři hokejového týmu: KRAJSKÁ SOUTĚŽ MUŽŮ Vážení příznivci neratovického ledního hokeje,

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Zpráva z finálového turnaje M ČR starších dorostenců

Zpráva z finálového turnaje M ČR starších dorostenců Zpráva z finálového turnaje M ČR starších dorostenců 1. Místo, konání a termín Praha, hala USK Folimanka 29.4. 1.5. 2005 2. Účastníci Hráči jednotlivých družstev: Viz přílohy Trenéři: USK Praha Petr Jachan,

Více

Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek

Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek Využil jsem nečekané příležitosti a položil několik otázek jednomu z našich předních závodníků Petru Kláskovi, který je současně členem

Více

TJ SOKOL VELKÉ PŘÍLEPY

TJ SOKOL VELKÉ PŘÍLEPY TJ SOKOL VELKÉ PŘÍLEPY KDY SOBOTA 31. května TENTO PROGRAM JE SLOSOVATELNÝ SOUPEŘ SK KAZÍN 4. TÝM SOUTĚŽE Okres Praha západ - III. třída skupina B Novinky z našeho klub najdete na HTTP://TJSOKOLVELKEPRILEPY.SKLUB.CZ

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

PILSEN GOLF MASTERS 2014

PILSEN GOLF MASTERS 2014 PILSEN GOLF MASTERS 2014 www.pgmcz.eu ČERVENEC 2014 VE ZNAMENÍ ELITNÍHO DÁMSKÉHO GOLFU! Pilsen Golf Masters 2014 (PGM) se uskuteční na Dýšině v týdnu od 21. do 27. července. Turnaj se odehraje opět ve

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17 Ve čtvrtek 5. dubna odpoledne se konalo ve Vysokém Mýtě historicky první kolo Českého poháru ve stolním tenise. Vysokomýtským byl nalosován oddíl z nedaleké Chrudimi, konkrétně TJ Sokol Chrudim, která

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

Turnaj mladšího dorostu U /2018

Turnaj mladšího dorostu U /2018 ************************************** MEMORIÁL VLASTISLAVA MAREČKA ČESKÝ POHÁR MLADŠÍHO DOROSTU **************************** Turnaj mladšího dorostu U 16 2017/2018 X.. ROČNÍK Tři fáze turnaje: - základní,

Více

Bedřich Ščerban 27. 7. 2015

Bedřich Ščerban 27. 7. 2015 Bedřich Ščerban 27. 7. 2015 Prezentace HC Dukla Jihlava,s.r.o. Historie Od roku 1956, kdy vzniklo hokejové mužstvo HC DUKLA JIHLAVA, uběhlo mnoho let. Převážnou část z této doby patřilo naše mužstvo mezi

Více

P R O P O Z I C E halového turnaje starších přípravek FAIR PLAY CUP /26. ročník/

P R O P O Z I C E halového turnaje starších přípravek FAIR PLAY CUP /26. ročník/ P R O P O Z I C E halového turnaje starších přípravek FAIR PLAY CUP /26. ročník/ A. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Pořadatel: SK Slavia Praha - fotbal a.s. 2. Termín: sobota 5.12.2015 3. Místo: sportovní hala

Více

První kolo se našim chlapcům a děvčatům moc nevydařilo.

První kolo se našim chlapcům a děvčatům moc nevydařilo. Víkendové výsledky vodního póla 3. víkend probíhají nadstavbové turnaje vodního póla, ve kterých se rozhoduje o pořadí v jednotlivých soutěžích. Přebor ČR starších žáků Svoji účast v nadstavbových turnajích

Více

Cesta ke hvězdám Oldřiška Zíková

Cesta ke hvězdám Oldřiška Zíková Cesta ke hvězdám Oldřiška Zíková Každý si pod pojmem cesta ke hvězdám představí něco jiného. Jeden si bude představovat chodník slávy v Los Angeles, další si sní o své cestě ke hvězdám a někdo úplně jiný

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

HODNOCENÍ ME ŽEN 7 S 2015 MICHAL OUŘEDNÍK

HODNOCENÍ ME ŽEN 7 S 2015 MICHAL OUŘEDNÍK HODNOCENÍ ME ŽEN 7 S 2015 MICHAL OUŘEDNÍK 17.6.2015 Na Mistrovství Evropy žen v sedmičkovém ragby bylo nominováno 12 reprezentantek: Barbora Bendová (RC JIMI Vyškov) Pavlína Čuprová (RC JIMI Vyškov) Klára

Více

Výsledky hodnocení školy žáky 1. stupně

Výsledky hodnocení školy žáky 1. stupně Výsledky hodnocení školy žáky. stupně. Jsi kluk 0 holka 50. Do školy chodíš rád? ANO, vždy7 Většinou ANO8 Většinou NE NE, nikdy7. Každý ve tvé třídě má svého kamaráda ( kamarády)? ANO 66 NE. Máš na výběr

Více

Trenérko, s čím vstupovaly slávistické dorosty do sezony?

Trenérko, s čím vstupovaly slávistické dorosty do sezony? Praha Podzimní sezona juniorských a dorosteneckých družstev už je minulostí. Pro červenobílé znamenala střídavé úspěchy. Zatímco juniorky doposud neprohrály a vedou první ligu žen bez ztráty bodu, starší

Více

Děti a leukémie. Kódy odpovědí

Děti a leukémie. Kódy odpovědí Děti a leukémie Kódy odpovědí Zadavatel průzkumu: Lucie Malárová Kontakt na zadavatele: L.malarova@seznam.cz Termín sběru dat: 3. 12. 2012-30. 12. 2012 Počet responsí: 114 Průměrná délka vyplňování: 00.03:27

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice JÁ A FOTBAL

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice JÁ A FOTBAL Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice JÁ A FOTBAL Jméno a příjmení: Matěj Malý Třída: 5. A Školní rok: 2014/2015 Garant / konzultant: Mgr. Jana Červenková Datum odevzdání: 23. 3. 2015

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

ETIKA V LEDNÍM HOKEJI. Požadavky trenérů ČSLH

ETIKA V LEDNÍM HOKEJI. Požadavky trenérů ČSLH ETIKA V LEDNÍM HOKEJI Požadavky trenérů ČSLH CÍLE Rozvoj a růst mladých hráčů Zvýšení účasti, nábor nov Rozvoj dovedností Bezpečné a pozitivní prostředí Zábava a radost ze hry Vzájemný respekt NA TRIBUNĚ

Více

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh DRUŽINOVKY Vypracovala: Lenka Lepíčková Oddíl Svišti, Modrý kruh Praha, 2016 Obsah Obsah...2 Úvod...3 1 Spuštění družinovek...4 1.1 Správné místo a čas...4 1.1.1 Škola vs. klubovna...4 1.2 Dohoda s okolím...5

Více

PROČ PRÁVĚ MY? Ústí nad Labem. Most Letohrad. Praha Karviná. Jihlava. Hradec Králové. Pardubice

PROČ PRÁVĚ MY? Ústí nad Labem. Most Letohrad. Praha Karviná. Jihlava. Hradec Králové. Pardubice PROČ PRÁVĚ MY? Největší klub ve východních Čechách Perspektivita dlouhodobého vývoje Obsazeny všechny nejvyšší soutěže Výchova mladých hráčů reprezentující klub i Českou republiku na Mistrovství světa

Více

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE SQUASHI 2013 Jménem České Asociace

Více

TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY

TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Identification Label TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Žákovský dotazník 4. ročník Česká školní inspekce Fráni Šrámka 37 150 21 Praha 5 IEA, 2014 Pokyny V tomto dotazníku najdeš otázky,

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

7. 10. května 2015. Delegát MČR: Hála Petr

7. 10. května 2015. Delegát MČR: Hála Petr 7. 10. května 2015 Delegát MČR: Hála Petr SKUPINA A MČR BK Opava BK Pardubice NH Ostrava BK SOJKY Pelhřimov SKUPINA B MČR SOKOL Pražský Snakes Ostrava SAM BŠM Brno Slavoj BK Litoměřice VÝSLEDKY SKUPINA

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V pátek 11. 11. 2016 se v hale základní školy konal již 6. ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol, které reprezentovaly

Více

SK Uhelné Sklady. Neděle v 17:00

SK Uhelné Sklady. Neděle v 17:00 SK Uhelné Sklady Neděle 9. 9. 2018 v 17:00 Vážení příznivci fotbalu, Srdečně vás vítáme na 5. kole Pražské teplárenské přeboru. Dnešní zápas bude těžký, naši musí sebrat všechny síly a získat tři body,

Více

HÁZENÁ NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE 1. HC PARDUBICE

HÁZENÁ NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE 1. HC PARDUBICE HÁZENÁ NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE 1. HC PARDUBICE Účastník 2. ligy mužů Vážení sportovní přátelé, tato nabídka je určena Vám všem, kteří se zajímáte o případnou spolupráci s házenkářským klubem SK HC

Více

2. lekce. Individuální plánování: jednoduše, srozumitelně, prakticky. pracovní listy. Individuální plánování

2. lekce. Individuální plánování: jednoduše, srozumitelně, prakticky. pracovní listy. Individuální plánování 2. lekce Individuální plánování: jednoduše, srozumitelně, prakticky pracovní listy Osobní profil Osobní profil: co je pro mě důležité Popis potřebné podpory: jakou pomoc potřebuji Plán (cíle a kroky):

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

MOL liga 14. kolo HC Zlín Slavia Praha 21:22 (10:12)

MOL liga 14. kolo HC Zlín Slavia Praha 21:22 (10:12) Vybojované vítězství. Tak nazval trenér Slavie Praha Richard Řezáč výhru 22:21 svých svěřenkyň ve Zlíně ve 14. kole MOL ligy. Slavii nadále patří o skóre druhé místo v tabulce za Iuventou Michalovce a

Více

FloorballGames 2013 PROPOZICE AKCE

FloorballGames 2013 PROPOZICE AKCE FloorballGames 2013 PROPOZICE AKCE ZÁKLADNÍ INFO Pro pravidelné účastníky nemusíme představovat - jedná se o tradiční florbalové posezónní setkání florbalistů v České Lípě s řadou doprovodných akcí a jedinečnou

Více

TJ SOKOL VELKÉ PŘÍLEPY

TJ SOKOL VELKÉ PŘÍLEPY TJ SOKOL VELKÉ PŘÍLEPY KDY SOBOTA 17. května TENTO PROGRAM JE SLOSOVATELNÝ SOUPEŘ FK DOBŘÍČ 1. TÝM SOUTĚŽE Okres Praha západ - III. třída skupina B Novinky z našeho klub najdete na HTTP://TJSOKOLVELKEPRILEPY.SKLUB.CZ

Více

Název aktivity Deník malého poseroutky 1

Název aktivity Deník malého poseroutky 1 Název aktivity Deník malého poseroutky 1 Projekt Čtenář Úroveň čtenáře Čtenář-objevitel Dovednost Popis dovednosti Forma aktivity Časová dotace Zhodnocení textu Žák si všímá, jakým způsobem je text vystavěn,

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014

MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014 MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ VE SQUASHI 2014 Jménem České Asociace Squashe si vás dovolujeme pozvat

Více

Slavia poráží Most gólem v posledních sekundách. Skvělá Galušková 12 branek

Slavia poráží Most gólem v posledních sekundách. Skvělá Galušková 12 branek Reklama na ženskou házenou. Přesně to předvedly celky Slavie Praha a Baníku Most v předehrávce 13. kola MOL ligy. Ve strhujícím duelu nakonec slávistky díky gólu Veroniky Galuškové v čase 59:58 zvítězily

Více

BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE

BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE PRŮVODCE GO GUIDE ÚVOD BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE CO A PROČ WARM-UP Blahopřejeme! Nyní jste součástí jedné z nejsilnějších sportovních

Více

FK Jablonec, z.s. pořádal v sobotu 13.12.2014. halový fotbalový turnaj pro hráče narozené 1.1.2004 a mladší

FK Jablonec, z.s. pořádal v sobotu 13.12.2014. halový fotbalový turnaj pro hráče narozené 1.1.2004 a mladší Jablonec, z.s. pořádal v sobotu 13.12.2014 halový fotbalový turnaj pro hráče narozené 1.1.2004 a mladší Účastníci turnaje: BAUMIT Jablonec A,B,C, Gryf Swidnica, FC Slovan Liberec, Admira Praha, Arsenal

Více

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 Zavřete na chvíli oči... A představte si, že jste v Brně ale o třicet let později. Píše se rok 2050. Vaše děti dospěly. Vy máte pár vrásek navíc. A Brno...... jaké

Více

Sobota s Basketbalem

Sobota s Basketbalem Česká Asociace Basketbalových Trenérů (ČABT) s podporou ČBF pořádá setkání malých baskeťáků a baskeťaček Sobota s Basketbalem Sobota s basketbalem je nesoutěžní turnaj pro holky a kluky, jejich rodiče,

Více

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK Tréninkový deník na prázdniny 2014 Milý ragbisto, DOBŘE O SEBE PEČUJ Správný trénink jde ruku v ruce se správnou životosprávou a výživou. máš před sebou úžasné dva měsíce prázdnin. Zažiješ určitě spoustu

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče. Příloha č. 2 : Dotazník pro děti. Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče. Příloha č. 2 : Dotazník pro děti. Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 : Dotazník pro rodiče Příloha č. 2 : Dotazník pro děti Příloha č. 3 : Otázky k rozhovorům s dětmi Příloha č. 4 : Žádost o souhlas s vyplněním dotazníku Příloha č. 1 - Dotazník

Více

FK Jablonec, z.s. pořádal v neděli 7.12.2014 MIKULÁŠSKÝ. halový fotbalový turnaj pro hráče narozené 1.1.2006 a mladší

FK Jablonec, z.s. pořádal v neděli 7.12.2014 MIKULÁŠSKÝ. halový fotbalový turnaj pro hráče narozené 1.1.2006 a mladší FK Jablonec, z.s. pořádal v neděli 7.12.2014 MIKULÁŠSKÝ halový fotbalový turnaj pro hráče narozené 1.1.2006 a mladší Účastníci turnaje: FK BAUMIT Jablonec A,B, SK Jičín,, FA Petra Voříška Děčín, TJ Sokol

Více

Trenérské obsazení Počty tréninků Počty utkání Přechody hráčů Reprezentace. Dušan Fitzel Technický ředitel

Trenérské obsazení Počty tréninků Počty utkání Přechody hráčů Reprezentace. Dušan Fitzel Technický ředitel Trenérské obsazení Počty tréninků Počty utkání Přechody hráčů Reprezentace Dušan Fitzel Technický ředitel Nymburk, 26. 27. 11. 2012 Statistiky PROČ? Sbíraní dat - Kluby - Reprezentace Proč? Nymburk, 26.

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá.

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá. ROZHOVOR S... PETROU ŠÁCHOVOU Začneme celkem obvyklou otázkou. Jak vzpomínáš na naši školu? Na základní školu mám veselé i smutné vzpomínky.určitě převažují ty, které mě rozesmějí. Tyto chvíle se mi vybavují

Více

Chci vás obeznámit s našimi hospodářskými novinkami. Blíží se zima a před námi vyvstala nutnost udělat přístřešek pro auto.

Chci vás obeznámit s našimi hospodářskými novinkami. Blíží se zima a před námi vyvstala nutnost udělat přístřešek pro auto. Drazí přátelé! Vážená ARCHO!! Jsem tomu velmi ráda, že my, resp. naše služba, máme tak skvělé přátele v Čechách! Jsme ohromně vděčni za vaše modlitby, za vaši pomoc pro nás! Naše děti jsou oblečeny, obuty,

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU 1. Dotazník vyhotovilo přesně 21 žen, konkrétně: Báří Máří Skippy Madla Hudla Dvořka Ryba Lucka Jana Terka Efka PetraP Míša Lenka Majka Markéta Věra Romča Mirka Barka Evža 2. otázka:

Více

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5)

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5) Přílohy Příloha č.1 - Dotazník Ahoj kluci a holky, prosím o vyplnění následujícího dotazníku. Dotazník má šest stránek. U otázek zaškrtni vždy jen jednu variantu, pokud není uvedeno jinak. Dotazník je

Více