Postupnými kroky k dosažení velkých cílů. Investování a zabezpečení do budoucnosti s podílovými fondy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Postupnými kroky k dosažení velkých cílů. Investování a zabezpečení do budoucnosti s podílovými fondy"

Transkript

1 Postupnými kroky k dosažení velkých cílů. Investování a zabezpečení do budoucnosti s podílovými fondy

2 E&S Investments Czech Republic, s.r.o. (dále jen E&S ) Váš specialista na věcné hodnoty. Každý z nás má své sny a cíle. Mnohé z nich je asi možné uskutečnit jen prostřednictvím peněz: jedni sní o vlastním domě nebo bytě v osobním vlastnictví, dalekých cestách nebo o bazénu, jiní o bezstarostné penzi a další si toužebně nepřejí nic jiného, než usnadnit dětem nebo vnoučatům start do vlastní budoucnosti dobrým vzděláním. A pak jsou ještě ti, pro něž je důležitých více těchto cílů. Tyto sny si zpravidla může splnit každý. Aby ale nezůstaly jen šedou teorií, je účelné začít zaprvé co nejdříve se spořením a zadruhé si nechat objektivně poradit a získat přehled o možnostech na trhu. S cílem poskytování skutečně kompetentního poradenství byla založena společnost E&S. Víme, s jakými produkty lze docílit potřebných výnosů, víme ale také, jak respektovat individuální potřebu jistoty každého jednotlivého zákazníka. Výsledkem je maximálně individuální koncepce, při níž se naši poradci zcela soustřeďují na to, aby uskutečňovali Vaše sny a při investici sladili výnos a jistotu.

3 Průběh lidského života Věk: 0 20 let Věk: let Věk: let Věk: 60 let a více Každá fáze Vašeho života je jedinečná, proto byste měli i své investice flexibilně přizpůsobovat svým cílům. Spořit, když jste mladí, tak abyste ve stáří mohli ze svých úspor profitovat. Údaje v následujících textech se vztahují vždy k průměrným hodnotám. Následující výpočty se opírají o původní výnosy indexu MSCI World Index od roku Tento index používáme pouze pro účely srovnání a má ukázat investiční prostředí celosvětově investujících akciových fondů ve sledovaném období. Index v zásadě není aktivně řízen a není možné investovat přímo do určitého indexu. Vývoj hodnoty indexu nezahrnuje odpočet nákladů a nereprezentuje vývoj hodnoty určitého podílového fondu. Následující výpočty se opírají o hypotetickou investici do indexu MSCI World Index. Z uvedeného vývoje hodnot nelze vyvozovat žádné závěry týkající se budoucího vývoje. Vývoj hodnoty v minulosti není spolehlivým ukazatelem pro aktuální nebo budoucí vývoj hodnoty, ani nepředstavuje záruku do budoucna, jako také například očekávaná výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti.

4 Fáze: narození studium Hned po Pavlově narození pro něho jeho prarodiče zřídili plán pravidelných investic ve výší 100 EUR měsíčně na Pavlovo studium. Ve 20 letech by chtěl Pavel začít studovat a potřebuje peníze ze svého investičního plánu. Hodnota investice v den jeho 20. narozenin: Pavel na své studium použije asi EUR (1 000 EUR/měsíčně, 5 let). Zbývající částka ve výši EUR zůstane investována. Měsíční pravidelné investování (ve výší 100 EUR) jeho prarodičů běží dále. Navazujících 20 ročních období indexu MSCI World Index od do Základ pro výpočet: měsíčně. Vývoj hodnoty podle metody BVI v EUR. Základ pro výpočet: čistá hodnota aktiv, bez emisních poplatků nebo jiných nákladů transakce, příp. daní, spojených s koupí/prodejem, které by se při jejich zohlednění negativně projevily ve vývoji hodnoty. Vyplacené částky opět investovány. Uvedený index se použil pouze pro účely srovnání a má ukázat investiční prostředí ve sledovaném období. Index v zásadě není aktivně řízen a není možné investovat přímo do určitého indexu. Vývoj hodnoty indexu nezahrnuje odpočet nákladů. Vývoj hodnoty v minulosti není spolehlivým ukazatelem pro aktuální nebo budoucí vývoj hodnoty ani nepředstavuje záruku do budoucna, jako také například očekávaná výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti.

5 Fáze: studium získání vlastního bydlení Pavel úspěšně absolvoval studium a rád by si ve svých 35 letech pořídil pěkný rodinný dům. Hodnota investice v den jeho 35. narozenin: Pavel na svůj vysněný dům potřebuje asi EUR: EUR financuje prostřednictvím E&S; EUR čerpá ze svého investičního depozita. Zbývající částka ve výši EUR zůstane investována. Navazujících 15 ročních období indexu MSCI World Index od do Základ pro výpočet: měsíčně. Vývoj hodnoty podle metody BVI v EUR. Základ pro výpočet: čistá hodnota aktiv, bez emisních poplatků nebo jiných nákladů transakce, příp. daní, spojených s koupí/prodejem, které by se při jejich zohlednění negativně projevily ve vývoji hodnoty. Vyplacené částky opět investovány. Uvedený index se použil pouze pro účely srovnání a má ukázat investiční prostředí ve sledovaném období. Index v zásadě není aktivně řízen a není možné investovat přímo do určitého indexu. Vývoj hodnoty indexu nezahrnuje odpočet nákladů. Vývoj hodnoty v minulosti není spolehlivým ukazatelem pro aktuální nebo budoucí vývoj hodnoty ani nepředstavuje záruku do budoucna, jako také například očekávaná výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti.

6 Fáze: získání vlastního bydlení mateřská dovolená Pavel sobě a své rodině splnil sen a pořídil rodinný dům. Pavlově ženě se narodilo dítě a odchází na mateřskou dovolenou. Pavel plánuje, že 2 roky, po které bude v rodinném rozpočtu chybět plat jeho ženy, bude čerpat z naspořené částky EUR měsíčně. Mezitím se také pozastaví jeho pravidelné investování. Hodnota investice po 2 letech: (01/ /1975) Pavel ví, že se teď také musí zabezpečit na stáří a na důchod, a že bude chtít za 23 let splatit svůj úvěr. Přebírá pravidelné měsíční investování od svých prarodičů a navyšuje ho na 200 EUR. Navazující 2 roční období indexu MSCI World Index od do Základ pro výpočet: měsíčně. Vývoj hodnoty podle metody BVI v EUR. Základ pro výpočet: čistá hodnota aktiv, bez emisních poplatků nebo jiných nákladů transakce, příp. daní, spojených s koupí/prodejem, které by se při jejich zohlednění negativně projevily ve vývoji hodnoty. Vyplacené částky opět investovány. Uvedený index se použil pouze pro účely srovnání a má ukázat investiční prostředí ve sledovaném období. Index v zásadě není aktivně řízen a není možné investovat přímo do určitého indexu. Vývoj hodnoty indexu nezahrnuje odpočet nákladů. Vývoj hodnoty v minulosti není spolehlivým ukazatelem pro aktuální nebo budoucí vývoj hodnoty ani nepředstavuje záruku do budoucna, jako také například očekávaná výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti.

7 Fáze: odchod do důchodu Pavel by chtěl odejít do starobního důchodu už v 60 letech. Hodnota investice v den Pavlových 60. narozenin: (03/ /2009) Čerpání EUR na definitivní splacení úvěru. Po splacení úvěru zůstane Pavlovi ještě EUR. Z této částky si Pavel může užívat důchodu tím, že si naplánuje čerpat částku ve výši něco přes EUR měsíčně. Po 20 letech mu stále ještě zůstává průměrně více než EUR, které bude investovat pro svá dvě vnoučata. Navazujících 23 ročních období indexu MSCI World Index od do Základ pro výpočet: měsíčně. Vývoj hodnoty podle metody BVI v EUR. Základ pro výpočet: čistá hodnota aktiv, bez emisních poplatků nebo jiných nákladů transakce, příp. daní, spojených s koupí/prodejem, které by se při jejich zohlednění negativně projevily ve vývoji hodnoty. Vyplacené částky opět investovány. Uvedený index se použil pouze pro účely srovnání a má ukázat investiční prostředí ve sledovaném období. Index v zásadě není aktivně řízen a není možné investovat přímo do určitého indexu. Vývoj hodnoty indexu nezahrnuje odpočet nákladů. Vývoj hodnoty v minulosti není spolehlivým ukazatelem pro aktuální nebo budoucí vývoj hodnoty ani nepředstavuje záruku do budoucna, jako také například očekávaná výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti.

8 Také byste rádi využili možností celosvětově investujících podílových fondů, abyste si splnili své sny nebo se zabezpečili na stáří? Finanční investice je typicky spojena s určitými riziky, ke kterým je nutné přihlédnout před každým investičním rozhodnutím. Hodnota investice i z ní odvozený příjem mohou podléhat výkyvům a nejsou garantovány. Existuje i možnost, že investor svoji investovanou sumu zpět nedostane. Diverzifikace sice může tržní riziko snížit, ale úplně před ním neochrání.

9 Investice do podílových fondů! Právě v případě dlouhodobých investic jsou podílové fondy doporučovány jako alternativa. Podílové fondy nabízejí dlouhodobě vyšší možnosti výnosu podle toho, jaké riziko hodláte podstoupit. Využijte různých možností podílového fondu: - pravidelné vklady (od 50 EUR měsíčně) - jednorázová investice (od EUR) - plán výběru (od EUR)

10 Profitujte z dlouholeté zkušenosti našeho partnera Franklin Templeton Investments Kdo jsme Franklin Resources, Inc je globální investiční společnost známá jako Franklin Templeton Investments. Naše sídlo se nachází jižně od San Francisca, v San Mateo, Kalifornie. Máme pobočky ve více než 30 zemích po celém světě a investiční řešení nabízíme ve více než 150 zemích. Co děláme Nabízíme investiční produkty především pod značkami Franklin, Templeton a Mutual Series. Spravujeme investiční nástroje pro jednotlivce, instituce, penzijní plány, trusty, komunity a další klienty. Jsme ve veřejném vlastnictví Naše akcie jsou kótovány na Newyorské burze cenných papírů pod burzovním symbolem BEN VÍCE NEŽ 65 LET ZKUŠENOSTÍ VÍCE NEŽ OBCHODNÍCH VZTAHŮ PO CELÉM SVĚTĚ Nechat peníze pracovat tam, kde mohou růst. Pro chytré investory, hledající VÍCE NEŽ ZAMĚSTNANCŮ PO CELÉM nejvyšší SVĚTĚ možné výnosy. + WE BELIEVE IN EMERGING MARKETS 150 KLIENTI VE VÍCE NEŽ 150 ZEMÍCH EVOLUTION Classic Fund Klasický, ale růstově silný střešní fond. EVOLUTION Dynamic Fund Dynamický akciový střešní fond s jedinečnou strategií CORE/Satellite.

11 PROČ INVESTOVAT DO ROZVÍJEJÍCÍCH SE TRHŮ? Úplně jednoduše: Investice do rozvíjejících se trhů (Emerging Markets) a jejich hraničních trhů (Frontier Markets) jsou investice do budoucnosti! Rozvíjející se země jsou země, které jsou na cestě k tomu, stát se rozvinutými průmyslovými společnostmi. Vyznačují se vysokým tempem růstu hrubých domácích produktů, které zčásti výrazně převyšují tempo růstu zemí OECD. Státní zadlužení je nízké, počet obyvatel je vysoký a obyvatelstvo je ve srovnání s jinými zeměmi mladé. 86% obyvatelstva na světě žije v rozvíjejících se zemích. Rozvíjející se země se navíc vyznačují vysokým tempem růstu obyvatelstva. Díky tomu se stále zvyšuje poptávka po produktech a službách denní potřeby. Tato poptávka pak vede k vytváření pracovních míst, zvyšování příjmů a k nárůstu střední třídy. Ta má k dispozici stále více peněz a stimuluje tak spotřebu elektroniky a luxusního zboží. Je třeba si uvědomit, že jednotlivé rozvíjející se země se nachází v různých fázích vývoje, a proto jsou vystaveny dodatečným rizikům v souvislosti s politickými, společenskými a ekonomickými změnami. V důsledku toho může být volatilita vyšší než v ostatních, lépe etablovaných trzích. Rozvíjející se země by proto měly být vždy považovány za dlouhodobou investiční příležitost. Jako fondy fondů (střešní fondy) investují podfondy skupiny EVOLUTION Value Funds do fondů rozvíjejících se a hraničních trhů podle motta: Ti nejlepší jsou právě dost dobří. Fondový management přibírá do užšího výběru výhradně nejúspěšnější a nejosvědčenější fondy celosvětově největších a nejrenomovanějších investičních společností a také produkty investičních butiků, které se zaměřily na rozvíjející se země. A to bez kompromisu. Bližší informace získáte u Vašeho poradce.

12 Předává: E&S Investments Czech Republic, s.r.o. Sídlo: Křižíkova 3009/72a, Brno - Královo Pole, Česká republika Tel office.czech@es-investments.com zapsaná v Obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, spisová značka: C IČ: CZMF 01/2014

Investujte chytře. Profitujte z našich zkušeností.

Investujte chytře. Profitujte z našich zkušeností. Investujte chytře Profitujte z našich zkušeností. E&S Investments Czech Republic, s.r.o. (dále jen E&S ) Váš specialista na věcné hodnoty. Každý z nás má své sny a cíle. Mnohé z nich je asi možné uskutečnit

Více

VĚŘÍME V ROZVÍJEJÍCÍ SE TRHY WE BELIEVE IN EMERGING MARKETS Nechat peníze pracovat tam, kde mohou růst. Šanghaj // Čína

VĚŘÍME V ROZVÍJEJÍCÍ SE TRHY WE BELIEVE IN EMERGING MARKETS Nechat peníze pracovat tam, kde mohou růst. Šanghaj // Čína VĚŘÍME V ROZVÍJEJÍCÍ SE TRHY WE BELIEVE IN EMERGING MARKETS Nechat peníze pracovat tam, kde mohou růst. Šanghaj // Čína 2 3 NA CESTĚ VZHŮRU CHYTŘE PROČ INVESTOVAT DO ROZVÍJEJÍCÍCH SE TRHŮ? INVESTIČNÍ FONDY

Více

VĚŘÍME V ROZVÍJEJÍCÍ SE TRHY WE BELIEVE IN EMERGING MARKETS Nechat peníze pracovat tam, kde mohou růst. Šanghaj // Čína

VĚŘÍME V ROZVÍJEJÍCÍ SE TRHY WE BELIEVE IN EMERGING MARKETS Nechat peníze pracovat tam, kde mohou růst. Šanghaj // Čína VĚŘÍME V ROZVÍJEJÍCÍ SE TRHY WE BELIEVE IN EMERGING MARKETS Nechat peníze pracovat tam, kde mohou růst. Šanghaj // Čína 2 3 NA CESTĚ VZHŮRU CHYTŘE PROČ INVESTOVAT DO ROZVÍJEJÍCÍCH SE TRHŮ? INVESTIČNÍ FONDY

Více

Budoucnost přinese více majetku! Pomocí správného poradenství se dá dosáhnout vytyčeného cíle!

Budoucnost přinese více majetku! Pomocí správného poradenství se dá dosáhnout vytyčeného cíle! Budoucnost přinese více majetku! Pomocí správného poradenství se dá dosáhnout vytyčeného cíle! BUDOUCNOST LZE NEJ- LÉPE PŘEDPOVĚDĚT, KDYŽ SI JI VYTVOŘÍTE SAMI. E&S Investments Czech Republic, s.r.o. (dále

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Budoucnost přinese více úspěchů! Spojte svoji budoucnost s kariérou u E&S Investments Czech Republic, s.r.o. (dále jen E&S )!

Budoucnost přinese více úspěchů! Spojte svoji budoucnost s kariérou u E&S Investments Czech Republic, s.r.o. (dále jen E&S )! Budoucnost přinese více úspěchů! Spojte svoji budoucnost s kariérou u E&S Investments Czech Republic, s.r.o. (dále jen E&S )! Investiční poradce: povolání s budoucností Povolání investičního poradce Vám

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY Pioneer obligační fond, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond (dále jen Fond ) Fond je speciálním fondem cenných papírů,

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění TOP Comfort (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

Klíčové informace pro investory

Klíčové informace pro investory Klíčové informace pro investory Tento dokument obsahuje klíčové informace pro investory o tomto fondu. Nejedná se o marketingový materiál. Tyto informace odpovídají zákonu o kolektivním investování a jejich

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění Kumulativ MAX II (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

Návrh Investičního portfolia

Návrh Investičního portfolia Návrh Investičního portfolia Jan Bohatý vytvořeno: 18. březen Připravil: Ing.Petr Ondroušek PO Investment Dunajská 17 62500 Brno Kontakt: telefon: 603383742 email: petr.ondrousek@poinvestment.cz www.poinvestment.cz

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 1 Číslo

Více

Franklin Templeton Investment Funds / Podfond investiční společnosti Franklin Templeton Investment Funds

Franklin Templeton Investment Funds / Podfond investiční společnosti Franklin Templeton Investment Funds Templeton BRIC Fund Třída A(acc)EUR ISIN LU0229946628 Franklin Templeton Investment Funds / Podfond investiční společnosti Franklin Templeton Investment Funds Sumář cílů fondu Investičním cílem fondu je

Více

Pioneer zajištěný fond 2

Pioneer zajištěný fond 2 Pioneer zajištěný fond 2 Zajištěné investice klidný růst Vašich peněz Zajištěné investice mají za cíl zabezpečit klientovi předem známou výši zhodnocení, zajistit návratnost alespoň počátečního vkladu

Více

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PREMIUM

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PREMIUM KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PREMIUM Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475126 Cílem akciového fondu je maximalizovat výnos v investičním horizontu 5 let při snaze o dosažení nižší volatility ve srovnání s

Více

IKS Investiční manažer

IKS Investiční manažer 20. září 2017 Věříme akciovým a smíšeným fondům, u krátkodobých investic sázíme na strategie s absolutním výnosem, které by měly generovat kladný výnos bez ohledu na tržní podmínky Makroekonomické prostředí

Více

Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější

Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější 5. září 2016 Nejistota na finančních trzích přetrvává, náš přístup v investování zůstává proto opatrnější Situace na finančních trzích zůstala během léta překvapivě velmi klidná. Počáteční šok vyvolaný

Více

Franklin Technology Fund

Franklin Technology Fund Franklin Technology Fund Franklin Templeton Investment Funds, Třída A(acc)EUR ISIN LU0260870158 Podfond investiční společnosti Franklin Templeton Investment Funds Správcovská společnost je Franklin Templeton

Více

Franklin Templeton Investment Funds, Třída A(acc)USD ISIN LU0057567074

Franklin Templeton Investment Funds, Třída A(acc)USD ISIN LU0057567074 Templeton Korea Fund Franklin Templeton Investment Funds, Třída A(acc)USD ISIN LU0057567074 Podfond investiční společnosti Franklin Templeton Investment Funds Správcovská společnost je Franklin Templeton

Více

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475068 Univerzální investiční řešení, které se přizpůsobí a reaguje na tržní změny za Vás. Doporučená délka investice 3 roky

Více

Programy Investování. investičního životního pojištění

Programy Investování. investičního životního pojištění Programy Investování investičního životního pojištění Programy Investování investičního životního pojištění Programy investování investičního životního pojištění MetLife MetLife pojišťovna a.s., nabízí

Více

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. 1. Identifikace zákazníka. 2. Investiční cíle zákazníka. Jméno a příjmení / obchodní firma / název: RČ/IČ: bytem/sídlo:

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. 1. Identifikace zákazníka. 2. Investiční cíle zákazníka. Jméno a příjmení / obchodní firma / název: RČ/IČ: bytem/sídlo: INVESTIČNÍ DOTAZNÍK Investiční dotazník je předkládán v souladu s ust. 15h a 15i zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů zákazníkovi společnosti B22 Finance

Více

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -1.31% % Výkon p.a %

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -1.31% % Výkon p.a % DYNAMICKÁ STRATEGIE Využijte potenciálu akciových trhů bez jakýchkoliv omezení Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 15% až 25 % Doporučená délka investice 6 let+ VÝKONNOST 1.04 1.03 1.02 1.01 1 0.99

Více

Návrh Investičního portfolia

Návrh Investičního portfolia Návrh Investičního portfolia Jan Bohatý vytvořeno: 29. květen 214 Připravil: Petr Ondroušek PO Investment Dunajská 17 625 Brno Kontakt: telefon: 63383742 email: petr.ondrousek@poinvestment.cz www.poinvestment.cz

Více

Komoditní zajištěný fond. Odvažte se s minimálním rizikem.

Komoditní zajištěný fond. Odvažte se s minimálním rizikem. Komoditní zajištěný fond Odvažte se s minimálním rizikem. 4 DŮVODY PROČ INVESTOVAT do Komoditního zajištěného fondu 1 Jistota návratnost 105 % vložené investice Podstupujete minimální riziko - fond způsobem

Více

Moderní žena myslí na budoucnost. Jan Diviš Kateřina Dalecká

Moderní žena myslí na budoucnost. Jan Diviš Kateřina Dalecká Moderní žena myslí na budoucnost Jan Diviš Kateřina Dalecká Na úvod pár zajímavých statistik Data z r. 2004 Naděje dožití věk Muži Ženy 30 43,66 49,67 40 34,21 39,92 50 25,32 30,51 60 17,59 21,64 - střední

Více

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PRIVATE

KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PRIVATE KBPB EQUITY STRATEGY - TŘÍDA PRIVATE Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475118 Cílem akciového fondu je maximalizovat výnos v investičním horizontu 5 let při snaze o dosažení nižší volatility ve srovnání s

Více

FINANČNÍ ŘEŠENÍ VAŠICH ŽIVOTNÍCH SITUACÍ PŘINÁŠEJÍ PODÍLOVÉ FONDY Z NABÍDKY SPOLEČNOSTI

FINANČNÍ ŘEŠENÍ VAŠICH ŽIVOTNÍCH SITUACÍ PŘINÁŠEJÍ PODÍLOVÉ FONDY Z NABÍDKY SPOLEČNOSTI VAŠICH ŽIVOTNÍCH SITUACÍ PŘINÁŠEJÍ PODÍLOVÉ FONDY Z NABÍDKY SPOLEČNOSTI www.mojeinvestice.cz Pro Váš domov Ať již nemovitost vlastníte, nebo se na to právě chystáte, dříve či později zjistíte, že vlastnictví

Více

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. 2. Investiční cíle zákazníka. 1. Identifikace zákazníka. Jméno, příjmení/obchodní firma/ název: RČ/IČ: Bydliště/sídlo:

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. 2. Investiční cíle zákazníka. 1. Identifikace zákazníka. Jméno, příjmení/obchodní firma/ název: RČ/IČ: Bydliště/sídlo: INVESTIČNÍ DOTAZNÍK Investiční dotazník je předkládán v souladu s ust. 15h a 15i zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů zákazníkovi společnosti IMPERIUM FINANCE

Více

Váš průvodce důchodovou reformou ...---. JIŘí PĚNKAVA. ČESKÉ POJIŠŤOVNY a.s, REFORMA PENZí ) PENZIJNí FOND ČESKÉ POJlŠŤOVNY

Váš průvodce důchodovou reformou ...---. JIŘí PĚNKAVA. ČESKÉ POJIŠŤOVNY a.s, REFORMA PENZí ) PENZIJNí FOND ČESKÉ POJlŠŤOVNY JIŘí PĚNKAVA pojišťovací a investiční poradce ČESKÉ POJIŠŤOVNY a.s, Agentura 336 Plzeň II, jednatelství Rokycany Bydliště: Iěškovská 557, Mýto, 33805 Tel.: 723 599657, TeIJFax: 371 750126 REFORMA PENZí

Více

Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU (kat. A, non distributed)

Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU (kat. A, non distributed) Pioneer Funds - European Research Pioneer Funds - evropský akciový, ISIN LU0119366440 (kat. A, non distributed) Základní údaje Obhospodařovatel fondu Pioneer Asset Management, S.A. Místo obchodní registrace

Více

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY Pioneer akciový fond, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond (dále jen Fond ) Fond je speciálním fondem cenných papírů, přičemž jde o akciový fond.

Více

Investiční dotazník a poučení o aspektech obchodování s cennými papíry

Investiční dotazník a poučení o aspektech obchodování s cennými papíry Investiční dotazník a poučení o aspektech obchodování s cennými papíry vyžadovaný v souladu s 15h a 15i zákona o podnikání na kapitálovém trhu Upozornění pro zákazníky: Vyplnění tohoto dotazníku je dobrovolné.

Více

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů Příručka k měsíčním zprávám ING fondů ING Investment Management vydává každý měsíc aktuální zprávu ke každému fondu, která obsahuje základní informace o fondu, jeho aktuální výkonnosti, složení portfolia

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! Proč investovat s NN Investment Fondy? Partners? Na základě jedné smlouvy lze investovat

Více

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -4.13% -7.14% -6.46% % -4.44% -0.13% -9.61%

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -4.13% -7.14% -6.46% % -4.44% -0.13% -9.61% DYNAMICKÁ STRATEGIE Využijte potenciálu akciových trhů bez jakýchkoliv omezení Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 15% až 25 % Doporučená délka investice 6 let VÝKONNOST 1.1 1.05 1 0.95 0.9 0.85 0.8

Více

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND C ND Třída C Nedistribuující, ISIN LU0133660471

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND C ND Třída C Nedistribuující, ISIN LU0133660471 PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND C ND Třída C Nedistribuující, ISIN LU0133660471 PIONEER FUNDS je zahraniční osobou kolektivního investování ( Fond Commun de Placement ) založenou podle právního řádu

Více

Šťastné a bohaté Vánoce 2055

Šťastné a bohaté Vánoce 2055 Šťastné a bohaté Vánoce 2055 Přejete si, aby Vaše vnoučata prožila ve stáří stejně bohaté Vánoce jako si letos dopřáváte i Vy? Nadělte jim pod stromeček Penzijní připojištění České pojišťovny. Nejkrásnější

Více

Důchodová reforma = šance pro aktivní občany

Důchodová reforma = šance pro aktivní občany Důchodová reforma = šance pro aktivní občany 5.9.2012 Vydání 2012/09/05 Obsah Úvod - strana 1 Jak poznat dobrou firmu - strana 2 Pilíře důchodové reformy str. 3 Výhody a nevýhody II. A III. pilíře str.

Více

ČSOB INVESTIČNÍ DOTAZNÍK

ČSOB INVESTIČNÍ DOTAZNÍK ČSOB INVESTIČNÍ DOTAZNÍK Pomůžeme vám stanovit investiční profil Vážená paní, vážený pane, před samotným investováním se Vám dostává do rukou investiční dotazník ČSOB, který nám pomůže nalézt pro Vás vhodné

Více

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů

Příručka k měsíčním zprávám ING fondů Příručka k měsíčním zprávám ING fondů ING Investment Management vydává každý měsíc aktuální zprávu ke každému fondu, která obsahuje základní informace o fondu, jeho aktuální výkonnosti, složení portfolia

Více

Franklin Global Growth Fund

Franklin Global Growth Fund Franklin Global Growth Fund Třída A(acc)EUR ISIN LU0508195822 Podfond investiční společnosti Franklin Templeton Investment Funds. Správcovská společnost je Franklin Templeton International Services S.à

Více

Finanční a Investiční plán pro :

Finanční a Investiční plán pro : Finanční a Investiční plán pro : Karel Opatrný, Ing. Maruška Běžná Informace a zadání: Karel je ředitel menší soukromé firmy,39let, Maruška je účetní,37 let,syn Jiří 13 let Bydlí v bytě a platí nájem.

Více

Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Pololetní zpráva Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Zajištěné a garantované fondy IKS / LYXOR Souhrnný měsíční report k datu 30/04/2016 Pro zobrazení reportu klikněte na název fondu KB AKCENT 2

Více

Amundi CR Akciový - Střední a východní Evropa

Amundi CR Akciový - Střední a východní Evropa Amundi CR Akciový - Střední a východní Evropa Akciový - rychle rostoucí trhy ISIN: CZ0008474632 Využijte investičního potenciálu firem ze střední a východní Evropy, včetně Ruska a Turecka. Doporučená délka

Více

19.10.2015. Finanční matematika. Čas ve finanční matematice. Finanční matematika v osobních a rodinných financích

19.10.2015. Finanční matematika. Čas ve finanční matematice. Finanční matematika v osobních a rodinných financích Finanční matematika v osobních a rodinných financích Garant: Ing. Martin Širůček, Ph.D. Lektor: Ing. Martin Širůček, Ph.D. - doktorské studium oboru Finance na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity

Více

KB Absolutních výnosů

KB Absolutních výnosů KB Absolutních výnosů Krátkodobá investice ISIN: CZ0008473543 Vydělávejte za každého počasí Doporučená délka investice 18 měsíců Hodnota majetku (AUM) k 29.11.2018 4 298 679 365 CZK VÝKONNOST 1.06 1.04

Více

EVOLUTION VALUE FUNDS

EVOLUTION VALUE FUNDS EVOLUTION VALUE FUNDS (ISIN: LI0210946104) (ISIN: LI0210946112) (ISIN: LI0217024749) (ISIN: LI0224596341) (ISIN: LI0210946146) (ISIN: LI0210946161) (ISIN: LI0217030019) (ISIN: LI0224596382) OGAW (UCITS

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! www.nnfondy.cz Proč investovat s NN Investment Partners? Na základě jedné smlouvy

Více

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK pro investiční službu AURA INVEST Chytré portfolio

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK pro investiční službu AURA INVEST Chytré portfolio INVESTIČNÍ DOTAZNÍK pro investiční službu AURA INVEST Chytré portfolio Jak vyplnit tento dotazník Prosím vyplňte tento dotazník uvedením relevantních údajů, které jsou požadovány, nebo zaškrtnutím některé

Více

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY Pioneer akciový fond, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond (dále jen Fond ) Fond je speciálním fondem cenných papírů, přičemž jde o akciový fond.

Více

Česká spořitelna radí klientům, jak rozložit peníze

Česká spořitelna radí klientům, jak rozložit peníze Česká spořitelna radí klientům, jak rozložit peníze Martin Techman, ředitel úseku rozvoj obchodu České spořitelny Tomáš Reytt, ředitel odboru klientské segmenty České spořitelny Obsah Co říkají výzkumy

Více

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND Pioneer Funds - evropský dluhopisový, ISIN LU0133659622

PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND Pioneer Funds - evropský dluhopisový, ISIN LU0133659622 PIONEER FUNDS EURO CORPORATE BOND Pioneer Funds - evropský dluhopisový, ISIN LU0133659622 Fond je jedním z podfondů podílového fondu PIONEER FUNDS. PIONEER FUNDS je zahraniční osobou kolektivního investování

Více

Klíčové kompetence do obcí obecné i odborné vzdělávání na dosah

Klíčové kompetence do obcí obecné i odborné vzdělávání na dosah Vítáme Vás na semináři organizovaném v rámci projektu Klíčové kompetence do obcí obecné i odborné vzdělávání na dosah Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.1.00/50.0015 Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

Kvůli narůstající politické a ekonomické nejistotě snižujeme ve všech třech strategiích podíl evropských akciových investic

Kvůli narůstající politické a ekonomické nejistotě snižujeme ve všech třech strategiích podíl evropských akciových investic 19. května 2016 Kvůli narůstající politické a ekonomické nejistotě snižujeme ve všech třech strategiích podíl evropských akciových investic Současné makroekonomické prostředí a narůstající politická nejistota

Více

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE KONZERVATIVNÍ STRATEGIE Hlavním cílem je dodat Vašim úsporám potřebnou dynamiku a dosáhnout zhodnocení nad úrovní inflace. Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 2 % až 5 % Doporučená délka investice 3

Více

www.modrapyramida.cz Bezplatná infolinka Modré pyramidy 800 101 554 Veškeré detaily o produktech s vámi rád projedná náš finanční poradce.

www.modrapyramida.cz Bezplatná infolinka Modré pyramidy 800 101 554 Veškeré detaily o produktech s vámi rád projedná náš finanční poradce. www.modrapyramida.cz Bezplatná infolinka Modré pyramidy 800 101 554 Veškeré detaily o produktech s vámi rád projedná náš finanční poradce. POTŘEBUJI BYDLET Nabízíme vám produkty stabilních a silných partnerů:

Více

DYNAMICKÁ STRATEGIE (AFS DIVERSIFIED GROWTH)

DYNAMICKÁ STRATEGIE (AFS DIVERSIFIED GROWTH) DYNAMICKÁ STRATEGIE (AFS DIVERSIFIED GROWTH) Hlavním cílem je dosáhnout optimálního zhodnocení Vašich úspor s využitím výhod investice do různých druhů aktiv. Podíl akciových investic může dosahovat 65

Více

Pioneer zajištěný fond

Pioneer zajištěný fond Pioneer zajištěný fond Zajištěné fondy Cílem zajištěných fondů je zabezpečit investorovi předem známou výši minimálního výnosu nebo zajistit návratnost alespoň počátečního vkladu či omezit velikost poklesu

Více

Amundi CR IM Akciový VÝKONNOST. Akciový - vyspělé trhy ISIN: CZ Doporučená délka investice 5 let+

Amundi CR IM Akciový VÝKONNOST. Akciový - vyspělé trhy ISIN: CZ Doporučená délka investice 5 let+ Amundi CR IM Akciový Akciový - vyspělé trhy ISIN: CZ0008475811 Doporučená délka investice 5 let+ Hodnota majetku (AUM) k 17.4.2019 2 059 995 877 CZK VÝKONNOST 1.04 1.03 1.02 1.01 1 0.99 0.98 25. Feb 11.

Více

Výroční tisková konference AKAT Účastníci

Výroční tisková konference AKAT Účastníci 3. února 2016 Výroční tisková konference AKAT Účastníci Jan D. Kabelka, předseda AKAT Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT Jaroslav Mužík, člen Výkonného výboru AKAT Martin Řezáč, člen Výkonného výboru

Více

Investiční životní pojištění

Investiční životní pojištění Přehled fondů ČSOB - konzervativní fond Opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje mírně převýšit výnosy z termínovaných vkladů u bank. ČSOB růstový fond Opatrný investor, který je ovšem ochoten

Více

Finanční gramotnost pro ZŠ Životní etapy z pohledu financí

Finanční gramotnost pro ZŠ Životní etapy z pohledu financí Životní etapy Dětství a dospívání (0-25 let) Mladší produktivní věk (25-50 let) Pozdější produktivní věk (50-75 let) Čas odpočinku (75- ) Životní etapy I. Dětství a dospívání Podpora rodičů zajištění Velice

Více

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. Zaměstnanec společnosti, který dotazník předkládá zákazníkovi: Datum vyplnění dotazníku: Identifikace zákazníka

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. Zaměstnanec společnosti, který dotazník předkládá zákazníkovi: Datum vyplnění dotazníku: Identifikace zákazníka INVESTIČNÍ DOTAZNÍK se sídlem Pobřežní 97/4, 86, Praha 8 IČ: 4767684 zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 585 (dále také jen Manažer ) Úplné a pravdivé vyplnění

Více

Přehled aktuálních investičních příležitostí (cenné papíry)

Přehled aktuálních investičních příležitostí (cenné papíry) Fondy pro "velké" investování a finanční plánování Dluhopisové fondy Pioneer Funds Global High Yield Světové dluhopisy s vysokým výnosem. LU08872235 (-hedged) Zajištěn do Conseq Invest Konzervativní IE0034074827

Více

Credit Suisse Equity Fund (Lux) Global Prestige USD

Credit Suisse Equity Fund (Lux) Global Prestige USD Credit Suisse Equity Fund (Lux) Global Prestige USD ISIN LU0254364663 Obhospodařovatelská společnost Credit Suisse Fund Management S.A., 5, rue Jean Monnet, L-2013 Lucembursko Základní údaje Manažer fondu

Více

FINANČNÍ PLÁN. osobní. pro: JAN BOHATÝ

FINANČNÍ PLÁN. osobní. pro: JAN BOHATÝ osobní FINANČNÍ PLÁN pro: JAN BOHATÝ Kontakt na poradce: Ing.Petr Ondroušek, PO Investment Dunajská 17 625 Brno petr.ondrousek@poinvestment.cz +42 63383742 DŮLEŽITÉ INFORMACE K FINANČNÍMU PLÁNOVÁNÍ Finanční

Více

KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM

KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475555 Alternativa ke spořicímu účtu. Nejbezpečnější a nejlikvidnější komponenta správy aktiv BRICK. Doporučená délka investice 1

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB Vyvážený profil Smíšený fond ISIN: CZ0008472149 To nejlepší z akciového a dluhopisového trhu. Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku (AUM) k 19.12.2018 680 004 355 CZK VÝKONNOST 1.2 1.15

Více

BALANCOVANÁ STRATEGIE

BALANCOVANÁ STRATEGIE BALANCOVANÁ STRATEGIE Optimállní mix akciových a dluhopisových investic při definované míře rizika. Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 5 % až 15 % Doporučená délka investice 4 roky VÝKONNOST 1.05 1.025

Více

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY Pioneer akciový fond, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond (dále jen Fond ) Fond je speciálním fondem cenných papírů, přičemž jde o akciový fond.

Více

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY Pioneer akciový fond, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond (dále jen Fond ) Fond je speciálním fondem cenných papírů, přičemž jde o akciový fond.

Více

Věra Keselicová. Prosinec 2011

Věra Keselicová. Prosinec 2011 VY_62_INOVACE_VK11 Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace Věra Keselicová Prosinec 2011 8.

Více

UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Představení investičních služeb UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Privátní bankovnictví ( PB ) Propagační materiál * Březen 2012 Představení investičních služeb UCB PB Investiční služby dle potřeb a

Více

SPOLEČNOST CONSEQ PENZE. Rozhodnutí, které vynáší

SPOLEČNOST CONSEQ PENZE. Rozhodnutí, které vynáší SPOLEČNOST CONSEQ PENZE Rozhodnutí, které vynáší PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ (PP) vs. DOPLŇKOVÉ PENZIJNÍ SPOŘENÍ (DPS) PP Transformovaný fond Příspěvek účastníka Příspěvek zaměstnavatele Příspěvek třetí osoby

Více

Průvodce spořením na penzi pro obchodní síť

Průvodce spořením na penzi pro obchodní síť Průvodce spořením na penzi pro obchodní síť Jak se správně připravit na penzi? Bydlení Vlastní byt nebo dům Penzijní spoření III. pilíř Pravidelné spoření s podporou státu Investice Podílové fondy a jiné

Více

Vyplatí se vám přejít do II. pilíře?

Vyplatí se vám přejít do II. pilíře? Vyplatí se vám přejít do II. pilíře? Udělali jsme kalkulačku, která vám napoví, jaký je rozdíl v důchodových pilířích. Pomůže vám odpovědět na otázku: Co získám (ztratím) účastí v II. pilíři důchodového

Více

Amundi Funds CPR Global Gold Mines

Amundi Funds CPR Global Gold Mines Amundi Funds CPR Global Gold Mines Akciový - rychle rostoucí trhy ISIN: LU0568608276 Investice do akcií firem těžících zlato může být vhodnou příležitostí v kontextu stále se navyšující peněžní zásoby,

Více

Ranking investičních fondů (říjen 2013)

Ranking investičních fondů (říjen 2013) INVESTIČNÍ FONDY ZHODNOCUJEME INFORMACE Ranking investičních fondů (říjen 2013) Ranking Analizy Online je nástroj, který jednoduchým způsobem pomáhá investorům určit nejlepší a nejhorší investiční řešení

Více

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY Pioneer akciový fond, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond (dále jen Fond ) Fond je speciálním fondem cenných papírů, přičemž jde o akciový fond.

Více

Ranking investičních fondů (Srpen 2013)

Ranking investičních fondů (Srpen 2013) INVESTIČNÍ FONDY ZHODNOCUJEME INFORMACE Ranking investičních fondů (Srpen 2013) Ranking Analizy Online je nástroj, který jednoduchým způsobem pomáhá investorům určit nejlepší a nejhorší investiční řešení

Více

6. února 2013. Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT

6. února 2013. Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 6. února 2013 Účastnící tiskové konference Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 1 Asset Management v roce 2012 CZK = 885 258 548 936 hodnota majetku k 31.12.2012 individuálně

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2012

POLOLETNÍ ZPRÁVA 2012 POLOLETNÍ ZPRÁVA 2012 Základní údaje Název Název v anglickém jazyce Název v českém jazyce Zkrácený název Zkrácený název v anglickém jazyce Zkrácený název v českém jazyce GE Money Balancovany Alap GE Money

Více

3. Zajištěný fond. Odvaz s minimálním rizikem.

3. Zajištěný fond. Odvaz s minimálním rizikem. 3. Zajištěný fond Odvaz s minimálním rizikem. 1 4 DŮVODY PROČ INVESTOVAT do 3. Zajištěného fondu 1 Jistota návratnost 106 % vložené investice Podstupujete minimální riziko - fond způsobem svého investování

Více

Oblast Blízkého východu a severní Afriky nadále nabízí vyhlídky silného růstu HDP.

Oblast Blízkého východu a severní Afriky nadále nabízí vyhlídky silného růstu HDP. Franklin MENA Fund Třída A(acc)EUR, ISIN LU0352132285 Franklin Templeton Investment Funds, Podfond investiční společnosti Franklin Templeton Investment Funds Správcovská společnost je Franklin Templeton

Více

Metodika klasifikace fondů závazná pro členy AKAT

Metodika klasifikace fondů závazná pro členy AKAT Metodika klasifikace fondů závazná pro členy AKAT Metodika klasifikace fondů AKAT byla vypracována na základě rámcové metodologie ( The European Fund Classification ), kterou vydala Evropská federace fondů

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB PSA 2 - Popular Smíšený fond ISIN: CZ0008474483 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku

Více

Efektivita III. pilíře - 3 scénáře změn. 5. zasedání Komise pro spravedlivé důchody Ministerstvo práce a sociálních věcí

Efektivita III. pilíře - 3 scénáře změn. 5. zasedání Komise pro spravedlivé důchody Ministerstvo práce a sociálních věcí Efektivita III. pilíře - 3 scénáře změn 5. zasedání Komise pro spravedlivé důchody 28. 6. 2019 Ministerstvo práce a sociálních věcí 1 Závěry minulého jednání neefektivita III. pilíře Třetí pilíř neplní

Více

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění ZFP ŽIVOT + Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění Účel Tento dokument poskytuje klíčové informace o tomto investičním produktu. Nejedná se o marketingový materiál.

Více

Informace určené Zveřejněním pro poskytování investiční služby podle 6 odst.1 písm. a) a b) Zákona o cenných papírech Investiční limity

Informace určené Zveřejněním pro poskytování investiční služby podle 6 odst.1 písm. a) a b) Zákona o cenných papírech Investiční limity Informace určené Zveřejněním pro poskytování investiční služby podle 6 odst.1 písm. a) a b) Zákona o cenných papírech Investiční limity Minimální částka první investice - 6 000 CZK Minimální částka následné

Více

Investiční espresso - srovnání smíšených fondů

Investiční espresso - srovnání smíšených fondů Investiční espresso - srovnání smíšených fondů 9.9.2012 Vydání č.3 Smíšené otevřené fondy - jejich strategie a nabídka v ČR Obsah Úvod - strana 1 Fond C- Quadrat Arts Best Momentum ve srovnání s jinými

Více

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění

Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění FORTE Sdělení klíčových informací Sdělení informací pojistitelem zájemci o pojištění Účel Tento dokument poskytuje klíčové informace o tomto investičním produktu. Nejedná se o marketingový materiál. Tyto

Více

Ranking investičních fondů (listopad 2013)

Ranking investičních fondů (listopad 2013) INVESTIČNÍ FONDY ZHODNOCUJEME INFORMACE Ranking investičních fondů (listopad 2013) Ranking Analizy Online je nástroj, který jednoduchým způsobem pomáhá investorům určit nejlepší a nejhorší investiční řešení

Více

PRŮVODCE SPOŘENÍM NA PENZI PRO OBCHODNÍ SÍŤ

PRŮVODCE SPOŘENÍM NA PENZI PRO OBCHODNÍ SÍŤ PRŮVODCE SPOŘENÍM NA PENZI PRO OBCHODNÍ SÍŤ Jak se správně připravit na penzi? Bydlení Vlastní byt nebo dům Penzijní spoření III. pilíř Pravidelné spoření s podporou státu Investice Podílové fondy a jiné

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ KB PSA 1 - Popular Krátkodobá investice ISIN: CZ0008474491 Alternativa ke spořicím účtům, vhodný jako likviditní rezerva. Doporučená délka investice 2 roky+ Hodnota majetku (AUM) k 14.2.2019 405 517 568

Více

Zjednodušený Finanční plán rychlý návod

Zjednodušený Finanční plán rychlý návod Zjednodušený Finanční plán rychlý návod Osobní údaje Jméno klienta Nemusí se nutně jednat o celé jméno klienta (z důvodů diskrétnosti) Doporučujeme používat pouze křestní jméno nebo zkratku jméno klienta

Více

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473154 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice

Více

Statuty NOVIS pojistných fondů

Statuty NOVIS pojistných fondů Statuty NOVIS pojistných fondů Statut NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811

Více