Věznice Příbram. Vydáno při příležitosti 60. výročí založení Věznice Příbram

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Věznice Příbram. Vydáno při příležitosti 60. výročí založení Věznice Příbram"

Transkript

1 Věznice Příbram Vydáno při příležitosti 60. výročí založení Věznice Příbram

2

3 Úvodní slovo O vězeňství v naší společnosti existují různé představy, které vznikly především zkresleným mediálním působením. Jako zaměstnance VS ČR mě poměrně často mrzí, když informace, jak fungují věznice, jsou podávány především s nádechem senzacechtivosti a neposkytují skutečný obraz, ať již v pozitivním či negativním konstruktivním pohledu. Zejména z tohoto důvodu je vězeňství v České republice laiky spíše vnímáno negativně, s pohledem zbytečnosti a finanční zátěže pro stát. Tato publikace, vztahující se k Věznici Příbram, byla vydána u příležitosti jejího 60. výročí založení s cílem poopravit u čtenářů zmíněný zkreslený názor a rovněž poukázat na náročnou a duševně vyčerpávající práci zaměstnanců VS ČR, a to těch současných, minulých a i těch, kterým patří čest jejich památce. Šedesát let v lidském životě je dost dlouhá doba, aby člověk poznal co je v životě důležité, jakých úspěchů dosáhl a naopak. Je samozřejmé, že pohled na věznici nelze až tak srovnávat s životním sebehodnocením vyzrálého člověka, ale v podmínkách věznice se jedná o uplynulou dobu, která již tvoří historii a s ní spojené určité tradice předávané postupně staršími zaměstnanci nově nastoupivším mladším příslušníkům a občanským pracovníkům. Věznice je rovněž dynamicky měnící se organizace, jejímž prvořadým cílem a úkolem je zkvalitňování přístupu k odsouzeným za účelem jejich prosociálního začlenění do společnosti po propuštění z výkonu trestu. Zde je však nutné uvést, že vždy v rámci vězeňské populace bude existovat skupina vězněných osob natolik osobnostně narušená, že poskytované reedukační působení bude mít na ně minimální nebo neznatelný vliv. Z tohoto důvodu se ve zdejší věznici snažíme u jednotlivých charakteristických skupin odsouzených uplatňovat diferenciovaný přístup a poskytovat jim kvalitní penitenciární služby přiměřené jejich osobnosti. Osobně věřím, že tento přístup je i hlavní cestou v působení na odsouzené v rámci vězeňství. Publikace o věznici byla zpracována na základě faktů z její historie i současnosti. Je zde rovněž zmíněna i smutná minulost související s jejím vznikem v 50. letech minulého století. V publikaci je především apoliticky zohledněna odpovědná a poctivá práce zaměstnanců věznice napříč celou dobou její existence. Na závěr přeji všem zaměstnancům Věznice Příbram zdraví, životní optimismus a dostatek pracovní i osobní spokojenosti. Vrchní rada plk. Mgr. Jiří Purkart ředitel Věznice Příbram

4 Historie věznice Vznik zdejší věznice je ve svém důsledku úzce spjat s poválečnou dobou a následným obdobím politicko-společenských změn, kdy těžba uranové rudy nacházející se v okolí Příbrami hrála jednu z hlavních úloh. V 50. letech minulého století se prudce zvyšovala potřeba uranové rudy a z tohoto důvodu se cílený průzkum přesunul i do okolí Příbrami. První TPT (Trestanecký pracovní tábor) v tomto regionu byla Vojna, kde pracovali němečtí váleční zajatci až do roku 1949, kdy byli nahrazeni protiprávně bez rozsudku internovanými vězni označenými jako třídní nepřátelé. Od roku 1951 v souvislosti s postupným rušením TPT se stává Vojna vězeňským zařízením-npt (Nápravně pracovní tábor) se zachováním její funkce, a to až do roku 1961, kdy byla zrušena. V roce 1953 byl v regionu nově zřízen TPT Bytíz, jehož ubytovací kapacita činila až 2000 osob. Většina odsouzených pracovala na hlubinné těžbě v nedalekých uranových dolech, ale útlumem těžby se pracovní činnost odsouzených v počátku 80. let přesouvá do oblasti stavebních a strojírenských prací.

5 V polovině šedesátých let byla tehdejším socialistickým Československem závazně přijata řada mezinárodních pravidel, které určovaly způsob zacházení s odsouzenými osobami. V NVÚ (Nápravně výchovný ústav) Příbram bylo započato s reedukační činností, která se však především soustředila na oblast kolektivní převýchovy, kde základním pilířem bylo pracovní zaměstnávání, jakožto forma ekonomického využití odsouzených. Přestože věznice má smutnou historii spojenou s problematikou politických vězňů pracujících při těžbě uranové rudy především v 50. letech, nelze mít pouze tento jednostranný pohled. Základní pracovní cíl byl jednoznačný, a to dosažení vysokých výkonů při důlní těžbě. Jednoduché až primitivní podmínky i metody těžby konce 40. let a průběhu 50 let, které zanechaly výrazné zdravotní následky zejména na pracujících v podzemí se postupem času modifikovaly a modernizovaly.

6 V následujících letech využívání moderní techniky i nových odpovídajících pracovních postupů přineslo mimo jiné i nutnost rozšíření profesního vzdělávání odsouzených na úrovni učňovského školství (hornické a strojírenské profese) a rovněž i odpovídající především osobní materiální zajištění (stravování, ubytování a finanční ohodnocení). Převážná většina odsouzených byla sice zařazena na práci v uranových dolech, ale v důsledku postupného útlumu těžby v druhé polovině 80. let již pracovali ve stavebnictví, kde se svojí činností podíleli na výstavbě celé řady objektů ve městě i okolí. Rovněž odsouzené zaměstnávaly v dělnických profesích dnes již zaniklé podniky ZKG Praga Příbram, ČZM Blatná, Kovohutě Příbram, Sublima Březnice a další. Za vykonávanou práci vězni dostávali plat a částečně i kapesné, které bylo vypláceno v táborových poukázkách obdobné hodnoty jako platné peníze.

7 Po dílčí reformě československého vězeňství z poloviny 60. let tehdejší NVÚ zajišťoval až do roku 1989 výkon trestu pro odsouzené muže, zařazené do II. nápravně výchovné skupiny. Po rozsáhlé amnestii prezidenta republiky zůstalo na počátku roku 1990 ve věznici pouze několik desítek odsouzených, kteří byli poté přemístěni k dalšímu výkonu trestu do jiných věznic. Poprvé v historii věznice zde po dobu přibližně více než 2 měsíců nebyla umístěna žádná vězněná osoba. Následně byla větší část věznice z důvodu značného nárůstu kriminality využívána k zajištění výkonu vazby obviněných mužů dodaných z Věznice Praha Pankrác a Praha - Ruzyně. S přijetím nového zákona ČNR č. 555/1992 Sb. o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky nastává jiná etapa českého vězeňství, která se výrazně dotkla i Věznice Příbram.

8 Události, na které se nezapomíná Propad kuchyně Brzy ráno dne se vlivem důlní činnosti v prostoru NVÚ Bytíz propadla zemina po níž zůstal kráter o průměru asi 50 m a hloubce okolo 20 m. Propad zasáhl ústavní kuchyni i kulturní dům. Tato tragická událost si vyžádala dva lidské životy z řad odsouzených kuchařů, kteří zde připravovali snídani. Ani komplikované záchranné práce v propadlišti nevedly k žádnému úspěchu a pohřešovaní kuchaři nebyli nalezeni. Po pečlivém a důkladném zkoumání dospěla vyšetřovací havarijní komise k závěru, že není možné, aby odsouzení propad přežili.

9 Vězeňská vzpoura Politicko-společenská nestabilita roku 1968 se výraznou měrou odrazila i ve věznici, kde se nacházeli již jen odsouzení za kriminální činy, nikoliv političtí vězni. Nepřehledné situace spojené s příchodem okupačních vojsk Varšavské smlouvy se dne dav čítající až 300 odsouzených vyzbrojený železnými tyčemi, noži, sečnými zbraněmi a řetězy shromáždil u vnitřního oplocení kulturního domu. Na výzvy příslušníků dav nereagoval a někteří odsouzení se snažili napadnout příslušníky či překonat oplocení věznice. Obojímu bylo zabráněno až prostřednictvím varovných výstřelů a výbuchů. V areálu věznice však podpálili budovu, kde byly dislokovány kanceláře příslušníků a tento objekt zcela vyhořel. Ze strany odsouzených dále došlo k proniknutí do prostor přiléhající šachty, kde byla vyrabována jídelna, prodejna, ošetřovna i osobní skříňky občanských pracovníků šachty. I zde opětovně docházelo k pokusům o překonání oplocení i s pomocí motorového vozidla. Menší část odsouzených se ukryla v areálu a v podzemí šachty. Příslušníci SNV a povolané posily československých vojáků, příslušníků SNB a lidových milicí následující den vzpouru potlačili. Reálné nebezpečí rovněž hrozilo tím, že vzpoura bude ze strany okupačních sovětských vojsk považována za důsledek vnitřní nestability a bude sloužit jako záminka pro jejich zásah. Vzpoura vězňů v roce 1968 byla impulsem pro urychlení stavebních úprav věznice. V následujících letech byly vystavěny tři budovy (dvě dvoupatrové panelové a jedna cihlová), které nahradily zastaralé a ke svému účelu nevyhovující dřevostavby z padesátých let.

10 Sebevražedný útok Dne došlo k tragické události. Po vyfárání odpolední směny z podzemí odsouzený v prostoru chodby šatny odpálil v sebevražedném útoku prostřednictvím svítilny důlní trhavinu, kterou měl uschovánu v chlebníku. Při této explozi zahynul službu konající příslušník, otec tří malých děti. Držení rukojmích V podniku Praga Příbram dne tři odsouzení zajali jako rukojmí tři ženy, které byly zaměstnankyně podniku. S rukojmími se zabarikádovali v kanceláři a požadovali: zbraně, vozidlo a volný průjezd do zahraničí. V případě nesplnění jejich požadavků vyhrožovali fyzickou likvidací rukojmích. Po mnoha hodinách vyjednávání s příslušníky SNB odsouzení rukojmí propustili a vzdali se.

11 Po roce 1989 zpočátku zajišťovala věznice výkon trestu odnětí svobody především pro odsouzené muže zařazené do II. nápravně výchovné skupiny (později v souvislosti se změnou zákona do typu věznice s ostrahou). V průběhu dalšího období bylo zřízeno oddělení s dozorem. Rovněž docházelo k postupnému snižování stavu obviněných vykonávající vazbu. Od roku 2000 je ve Věznici Příbram ustálen typ věznice s ostrahou a jsou zde zřízena oddělení pro odsouzené vykonávající trest odnětí svobody ve věznici s dozorem a s dohledem. Věznice Příbram současnost

12 Personální oddělení Organizuje i realizuje personální práci. Mezi hlavní úkoly tohoto oddělení patří především zajišťování výběru uchazečů o přijetí do služebního či pracovního poměru, organizace naplňování kvalifikačních předpokladů i požadavků u zaměstnanců věznice. Dále provádí platovou agendu a podílí se na přípravě personálního obsazení funkcí ve věznici. Rovněž se spolupodílí na přípravě a realizaci sociálního programu a zajišťování preventivní rehabilitace pro zaměstnance.

13 Oddělení prevence a stížností Odpovídá za plnění úkolů na úseku stížností, oznámení a podezření ze spáchání trestné činnosti vězněných osob. Ve spolupráci s GIBS a Policií ČR se podílí na předcházení a odhalování trestné činnosti zaměstnanců a příslušníků VS ČR, provádí vyhodnocování poznatků týkajících se vnitřní bezpečnosti věznice. Vlastní preventivní činností předchází vzniku protiprávního jednání odsouzených ve věznici a prošetřuje vzniklé mimořádné situace.

14 Oddělení vězeňské stráže K hlavním úkolům patří střežení věznice i dalších objektů před ozbrojeným nebo jiným napadením. Dále příslušníci vězeňské stráže střeží osoby ve výkonu trestu, eskortují je a zajišťují bezpečnost osob a majetku ve střežených objektech i při přepravě větších peněžních zásilek. Do eskortní směny patří po profesní stránce nejzkušenější příslušníci k tomuto účelu zvlášť vyškolení, neboť se jedná o jednu z nejnáročnějších činností strážní služby. Služební kynologie ve věznici je nejčastěji využívána ke zvýšení bezpečnosti eskort a rovněž služební psi jsou zařazeni do strážních a zásahových hlídek. V případě potřeby mohou být použiti při pronásledování či zadržení prchajících odsouzených. Ve vyhrocených případech jejich využití slouží i jako velmi účinný zákonný donucovací prostředek. Služební psi specialisté jsou vycvičeni na vyhledávání návykových látek ve věznici.

15

16 Oddělení výkonu trestu Jeho prvořadým cílem je jednat s odsouzenými takovým způsobem, aby bylo zachováno jejich zdraví a pokud to doba výkonu trestu umožňuje, podporovaly se takové postoje a dovednosti, které jim pomohou k návratu do společnosti a umožní vést po propuštění soběstačný život v souladu se zákonem. Prostředkem k dosažení tohoto cíle jsou u odsouzených individuálně stanovené programy zacházení, které se zaměřuji zpravidla k přehodnocení dosavadního životního stylu směrem k prosociálnímu jednání a chování. Při tvorbě programů zacházení je vycházeno z komplexního odborného posouzení odsouzeného, pohovorů s ním a charakteru jeho trestné činnosti. Oblast programu zacházení zajišťují odborní zaměstnanci a příslušníci, kteří na odsouzené mimo jiné působí především prostřednictvím pracovních, vzdělávacích, speciálně-výchovných a zájmových aktivit.

17 V rámci věznice je uplatňováno diferencované zacházení s jednotlivými specifickými kategoriemi odsouzených, kde je cíleně zaměřená reedukační péče směřována především na činnost vzdělávací a speciálně výchovnou. Aktuálně realizované specializované projekty a způsoby zacházení: - specializované oddělení pro odsouzené s poruchou osobnosti a chování způsobenou užíváním návykových látek - terapeutická bezdrogová zóna - standardní bezdrogová zóna - poradna drogové prevence - substituční léčba závislosti na opiátových drogách - odsouzení cizinci - Projekt 3 Z (Zastav zamysli - změň se) - spolupráce s PMS - vzdělávací projekty zaměřené na profesní oblast (CPP, projekt 21, rek.kurzy apod.)

18 Oddělení ekonomické Jeho hlavním úkolem je zabezpečení hospodaření s rozpočtovými prostředky, a to ve vztahu k dodavatelům, odběratelům, vlastním zaměstnancům a vězněným osobám. V rámci oddělení se sestavuje rozpočet věznice, provádějí se rozpočtová opatření a zpracovávají rozbory hospodaření věznice. Dále se zpracovávají podklady pro služební příjmy příslušníků a mzdy občanských pracovníků. Oddělení zajišťuje komplexní účetnictví věznice a ve spolupráci s oddělením zaměstnávání vězněných osob i účetnictví středisek hospodářské činnosti. Ve vztahu k odsouzeným vede jejich veškeré finanční náležitosti včetně evidence a vymáhání jejich pohledávek v průběhu výkonu trestu a i po propuštění.

19 Oddělení zaměstnávání vězněných osob Věznice je povinna vytvářet podmínky pro zaměstnávání odsouzených buď v rámci svého provozu, vlastní výroby nebo podnikatelské činnosti anebo smluvně u jiných subjektů. Oddělení zaměstnávání vězněných osob zejména zabezpečuje zařazování odsouzených do práce, rozmístění pracovních sil na jednotlivá pracoviště na základě stanoveného plánu a řídí činnost odsouzených na pracovištích. V posledních letech je preferováno zaměstnávání odsouzených v provozovnách Střediska hospodářské činnosti.

20

21 Oddělení správní V rámci věznice zabezpečuje všeobecnou a vězeňskou administrativu, evidenci, statistiku a ostatní správní činnosti. V oblasti všeobecné administrativy zajišťuje činnosti spojené s evidencí písemností, jak doručených (pošta, el. podatelna, fax apod.), tak vzniklých z činností věznice. V oblasti vězeňské administrativy zajišťuje odbornou agendu osob ve výkonu trestu odnětí svobody tak, aby o každém vězni byly vedeny údaje potřebné k výkonu vazby a trestu a byla dodržena stanovená doba omezení osobní svobody. Při své činnosti spolupracuje s ostatními odděleními věznice, orgány činnými v trestním řízení a dalšími státními institucemi.

22 Oddělení informatiky Zabezpečuje provoz výpočetní techniky po stránce softwarové i hardwarové zejména v souvislosti s Vězeňským informačním systémem a zaváděním nových informačních a komunikačních systémů či aplikačního softwaru.

23 Zdravotnické středisko Podílí se na plnění úkolů v péči o vytváření a ochrany zdravých životních a pracovních podmínek ve věznici a na zabezpečení plné dostupnosti zdravotnických služeb, včetně hygienických a protiepidemických opatření. Poskytuje zdravotní péči zaměstnancům věznice a zajišťuje primární zdravotní péči u odsouzených. Ve věznici pracují dva praktičtí lékaři a jeden stomatolog. Dále jako externisté dochází lékaři specialisté - psychiatr a plicní lékař.

24 Oddělení logistiky Tvoří čtyři referáty (stavební, MTZ a služeb, stravování a výživy, zabezpečovacích a komunikačních technologií), pod které jsou následně zařazeny jednotlivé služby a činnosti. Oddělení zabezpečuje veškerou investiční činnost věznice, správu a opravy nemovitého a movitého majetku, zabezpečovací a komunikační činnost, službu výzbrojní, materiálně technické zásobování, výstrojní službu, stravování a ubytovací činnost. Rovněž zajišťuje zásobování energiemi (teplo, elektrická energie, voda) a ochranu životního prostředí včetně manipulace s odpady. Pracovníci odd. logistiky se podílí a spolupracují na úkolech spojených se zaměstnáváním vězněných osob, kde řídí odsouzené zařazené na pracovištích vnitřní režie.

25 Vězeňská duchovenská péče Ve věznici jsou zájemcům poskytovány duchovní služby dle platných předpisů. Duchovenskou péči zajišťuje jednak vězeňský kaplan (kaplanka), která je zaměstnancem věznice, ale i dobrovolní duchovní. Služba je ekumenického charakteru a mohou se na ní podílet všechny církve ve smyslu Dohody o duchovní službě. Spolupráce s partnerskými věznicemi Věznice na partnerské úrovni spolupracuje s rakouskou Věznicí Sonnberg, polskou Věznicí Nysa a slovenskou Věznicí Rožumberok. Spolupráce probíhá především na úrovni vzájemného předávání zkušeností formou výměnných stáží zaměstnanců věznic.

26 Proměny v čase Ubytovna F Bývalý vepřín (nyní ubytovna A dohled)

27 Ubytovna G a kuchyně Bývalý kulturní dům (nyní prostor výrobní zóny)

28 ČESKÁ REPUBLIKA Vězeňská služba České republiky, Věznice Příbram P. O. BOX 1, Příbram I Odkaz na webové stránky - tel.: , fax: Kolektiv autorů OVT Foto : archív Věznice Příbram Použitá literatura : Bohuslav Pravda, Minulost Věznice Bytíz

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D V Ě Z N I C E A ÚSTAVU PRO VÝKON ZABEZPEČOVACÍ DETENCE O P A V A

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D V Ě Z N I C E A ÚSTAVU PRO VÝKON ZABEZPEČOVACÍ DETENCE O P A V A O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D V Ě Z N I C E A ÚSTAVU PRO VÝKON ZABEZPEČOVACÍ DETENCE O P A V A Vrchní rada ředitel Věznice a ÚVZD Opava plk. Mgr. Ivo TUROK V Opavě dne 1.3.2010 Č.j. VS 32/03/2010-32/000

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VĚZNICE KYNŠPERK NAD OHŘÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VĚZNICE KYNŠPERK NAD OHŘÍ ORGANIZAČNÍ ŘÁD VĚZNICE KYNŠPERK NAD OHŘÍ Oddíl první Postavení a působnost Věznice Kynšperk nad Ohří Čl. 1 Základní ustanovení Věznice Kynšperk nad Ohří (dále jen věznice ) je organizační jednotkou Vězeňské

Více

Trest odnětí svobody a jeho výkon

Trest odnětí svobody a jeho výkon Trest odnětí svobody a jeho výkon 10.10.2011 Osnova přednášky Nepodmíněný trest odnětí svobody Penologie a penitenciaristika Právní úprava výkonu trestu odnětí svobody TZ, TŘ a zákon o výkonu trestu odnětí

Více

Aktualizováno v únoru 2012 23 606 (10.2.2012) 1 724 (10.2.2012) Vězeňská služba zajišťuje provoz vězeňských zařízení, výkon vazby a výkon trestu odnětí svobody zajišťuje pořádek a bezpečnost v budovách

Více

Základní odborná příprava občanských zaměstnanců B1

Základní odborná příprava občanských zaměstnanců B1 Název projektu: Základní odborná příprava občanských zaměstnanců B1 Profil absolventa: Absolvent kurzu se orientuje v základních otázkách systému vězeňství v České republice. Je seznámen se základní právní

Více

436/2003 Sb. ZÁKON ze dne 3. prosince 2003, ČÁST PRVNÍ

436/2003 Sb. ZÁKON ze dne 3. prosince 2003, ČÁST PRVNÍ 436/2003 Sb. ZÁKON ze dne 3. prosince 2003, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změna: 127/2005

Více

Zvýšení efektivity přípravy vězňů před propuštěním z věznice Nové Sedlo

Zvýšení efektivity přípravy vězňů před propuštěním z věznice Nové Sedlo Zvýšení efektivity přípravy vězňů před propuštěním z věznice Nové Sedlo Vězeňská služba ČR Věznice Nové Sedlo Zpracoval: Mgr. Petr Roubíček Předkládá: ředitel věznice plk. Mgr. Miroslav Špalek Charakteristika

Více

Aktualizováno v únoru 2013

Aktualizováno v únoru 2013 Aktualizováno v únoru 2013 16 238 (17.4.2013) 1 444 (17.4.2013) Vězeňská sluţba zajišťuje provoz vězeňských zařízení, výkon vazby a výkon trestu odnětí svobody zajišťuje pořádek a bezpečnost v budovách

Více

Otevřené věznice. Ministerstvo spravedlnosti České republiky

Otevřené věznice. Ministerstvo spravedlnosti České republiky Otevřené věznice Ministerstvo spravedlnosti České republiky Aktuální výzvy trestní politiky přeplněnost věznic Dlouhodobá přeplněnost českých věznic Průměrná využitelnost ubytovacích kapacit v českých

Více

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ - odbor správní - S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÉ SLUŽBY ČESKÉ REPUBLIKY 2008 PRAHA, DUBEN 2009 O B S A H Ú V O D N Í S L O V O I. ÚKOLY,

Více

Státní požární dozor - 31 zákona č. 133/1985 Sb., zákona o požární ochraně

Státní požární dozor - 31 zákona č. 133/1985 Sb., zákona o požární ochraně Státní požární dozor - 31 zákona č. 133/1985 Sb., zákona o požární ochraně Výkon státního požárního dozoru (1) Státní požární dozor se vykonává a) kontrolou dodržování povinností stanovených předpisy o

Více

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2008 NAŘÍZENÍ č. 44 o organizaci duchovní služby ve Vězeňské službě České republiky Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

ZÁKON. ze dne 2. května 2013, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON. ze dne 2. května 2013, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů 157 ZÁKON ze dne 2. května 2013, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

JUDr. Kamil Nedvědický Zástupce ředitele odboru vězeňství, trestní politiky, probace a mediace

JUDr. Kamil Nedvědický Zástupce ředitele odboru vězeňství, trestní politiky, probace a mediace JUDr. Kamil Nedvědický Zástupce ředitele odboru vězeňství, trestní politiky, probace a mediace zvýšení míry zaměstnanosti odsouzených valorizace pracovních odměn odsouzených společensky odpovědné zadávání

Více

VĚZNICE JIŘICE PILOTNÍ PROJEKT OTEVŘENÁ VĚZNICE

VĚZNICE JIŘICE PILOTNÍ PROJEKT OTEVŘENÁ VĚZNICE VĚZNICE JIŘICE PILOTNÍ PROJEKT OTEVŘENÁ VĚZNICE Republikový výbor pro prevenci kriminality, 25. 5. 2017 Základní informace o pilotním projektu Zahájení pilotního projektu OV je jedním z prioritních úkolů

Více

Česká biskupská konference se sídlem v Praze 6, Thákurova 3, zastoupená jejím předsedou kardinálem Dominikem Dukou OP,

Česká biskupská konference se sídlem v Praze 6, Thákurova 3, zastoupená jejím předsedou kardinálem Dominikem Dukou OP, DOHODA O DUCHOVNÍ SLUŽBĚ VE VĚZEŇSTVÍ Vězeňská služba České republiky se sídlem v Praze 4, Soudní 1672/1a, zastoupená jejím generálním ředitelem vrchním státním radou brig. gen. Mgr. Petrem Dohnalem na

Více

Ministerstvo spravedlnosti České republiky. Úsek trestní politiky

Ministerstvo spravedlnosti České republiky. Úsek trestní politiky Ministerstvo spravedlnosti České republiky Úsek trestní politiky Úvodní slovo Vážené dámy, vážení pánové, milí hosté, dovolte mi, abych v úvodu svého vystoupení jménem Ministerstva spravedlnosti ČR poděkoval

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY OBSAH S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 V Praze dne 30. prosince 2009 Částka 197 OBSAH Část I 172. Závazný pokyn policejního prezidenta ze dne 30. prosince 2009,

Více

Realizace programů zacházení s odsouzenými v návaznosti na jejich identifikované rizikové oblasti

Realizace programů zacházení s odsouzenými v návaznosti na jejich identifikované rizikové oblasti Realizace programů s odsouzenými v návaznosti na jejich identifikované rizikové oblasti Michal Petras, OVVaT GŘ Vězeňské služby ČR RVPPK, MV 27. 10. 2016 KONCEPČNÍ CÍLE ČESKÉHO VĚZEŇSTVÍ Klasifikace a

Více

Poskytování poradenských služeb ve škole

Poskytování poradenských služeb ve škole MZPSZN-730/2016 Poskytování poradenských služeb ve škole Ředitelka Mateřské školy, Základní škola a Praktické školy Znojmo, příspěvkové organizace zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Základní škola a Mateřská škola České Velenice Program poradenských služeb ve škole 1. Základní charakteristika služeb Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků školy, který tvoří výchovní poradci,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola. ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29 tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.cz Organizační řád Část I. - Všeobecná ustanovení Článek 1 Úvodní

Více

Smlouva o zařazení odsouzených do práce

Smlouva o zařazení odsouzených do práce Smlouva o zařazení odsouzených do práce uzavřená v souladu s ustanovením 30 odst. 2 zákona č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu odnětí svobody a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších

Více

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í

S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2008 NAŘÍZENÍ č. 41 kterým se vyhlašuje Dohoda o duchovní službě Čl. 1 Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona ČNR č. 555/1992

Více

generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Nařízení č. 67,

generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Nařízení č. 67, S B Í R K A N A Ř Í Z E N Í generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Ročník 2013 Nařízení č. 67, kterým se vyhlašuje Dohoda o duchovní službě Podle ustanovení 1 odst. 2 zákona č. 555/1992 Sb.,

Více

HLAVA DESÁTÁ SBOR DOBROVOLYCH HASIČU (dále jen SDH) Čl. A Postavení a vnitřní organizace

HLAVA DESÁTÁ SBOR DOBROVOLYCH HASIČU (dále jen SDH) Čl. A Postavení a vnitřní organizace HLAVA DESÁTÁ SBOR DOBROVOLYCH HASIČU (dále jen SDH) Čl. A Postavení a vnitřní organizace /1/ SDH je základní organizační jednotkou SH ČMS, v níž jsou bezprostředně realizovány cíle sdružení, práva, povinnosti

Více

Standard číslo Vnitřní předpisy Městského úřadu Vnitřní postupy oddělení OSPOD. Pracovní řád zaměstnanců města Český Krumlov

Standard číslo Vnitřní předpisy Městského úřadu Vnitřní postupy oddělení OSPOD. Pracovní řád zaměstnanců města Český Krumlov 1 Místní a časová dostupnost Místní a časová dostupnost výkonu OSPOD MěÚ Český 2 Prostředí a podmínky Zajištění výkonu sociálně-právní ochrany dětí: Prostorové Materiální Hygienické 3 Informovanost o výkonu

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště při své činnosti vychází zejména z ustanovení Vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských

Více

Západočeská univerzita v Plzni Fakulta právnická BAKALÁŘSKÁ PRÁCE

Západočeská univerzita v Plzni Fakulta právnická BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Západočeská univerzita v Plzni Fakulta právnická BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Plzeň 2015 Zdeněk Dubský Západočeská univerzita v Plzni Fakulta právnická Katedra veřejné správy BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Charakteristika Vězeňské

Více

Možnosti a meze práce s uživateli drog ve vazbě a výkonu trestu odnětí svobody. Mgr. Eliška Vavrušová

Možnosti a meze práce s uživateli drog ve vazbě a výkonu trestu odnětí svobody. Mgr. Eliška Vavrušová Možnosti a meze práce s uživateli drog ve vazbě a výkonu trestu odnětí svobody Mgr. Eliška Vavrušová Systém léčebné péče o uživatele NL ve vazbě a VTOS Poradny drogové prevence Bezdrogové zóny (standardní

Více

281/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy

281/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 281/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ze dne 3. července 2001, kterou se provádí 9 odst. 3 písm. a) zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový

Více

Úvodní slovo ředitelky Vazební věznice Liberec

Úvodní slovo ředitelky Vazební věznice Liberec 2 VÝROČNÍ ZPRÁVA VAZEBNÍ VĚZNICE LIBEREC 2009 Úvodní slovo ředitelky Vazební věznice Liberec Každodenní život ve věznici se může někomu zdát fádní budíček, snídaně, úklid, oběd, vycházka, večeře - mezitím

Více

Vězeňská služba České republiky zastoupená jejím generálním ředitelem JUDr. Zdeňkem Karabcem na straně jedné

Vězeňská služba České republiky zastoupená jejím generálním ředitelem JUDr. Zdeňkem Karabcem na straně jedné Vězeňská služba České republiky zastoupená jejím generálním ředitelem JUDr. Zdeňkem Karabcem na straně jedné církve sdružené v Ekumenické radě církví České republiky (dále jen "ERC") jako členové a pozorovatelé

Více

Standardy kvality pro OSPOD

Standardy kvality pro OSPOD 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své spádové oblasti. 1b Doba výkonu sociálně-právní

Více

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ - odbor správní a právní - S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÉ SLUŽBY ČESKÉ REPUBLIKY 2009 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO... 5 ÚKOLY, ORGANIZACE A ŘÍZENÍ

Více

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A

S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ - odbor správní - S T A T I S T I C K Á R O Č E N K A VĚZEŇSKÉ SLUŽBY ČESKÉ REPUBLIKY 21 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO... 5 ÚKOLY, ORGANIZACE A ŘÍZENÍ VĚZEŇSKÉ

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 590 Sbírka zákonů č. 58 / 2017 58 ZÁKON ze dne 19. ledna 2017, kterým se mění zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu odnětí svobody

Více

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby Poradenské služby Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, v platném znění Poskytování poradenských služeb (1) Poradenské služby ve

Více

OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA

OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších Terénní sociální pracovníci výchovu dítěte a dalšími

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené tajemnicí Městského úřadu Kolín v souladu se zákonem č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů,

Více

Fond 134: Německé soudy v Protektorátu Čechy a Morava

Fond 134: Německé soudy v Protektorátu Čechy a Morava Fond 134: Německé soudy v Protektorátu Čechy a Morava Archivní fond 134: Německé soudy v protektorátě vznikl spojením písemností německý soudů, státních zastupitelství a věznic působících v Protektorátě

Více

Statistická ročenka. Vězeňské služby České republiky

Statistická ročenka. Vězeňské služby České republiky Statistická ročenka Vězeňské služby České republiky 1 Vypracovala: Lucie Mäsiarová vedoucí referátu Centrální evidence vězněných osob Kontakt: 5_OSstatistiky(zavinac)grvs.justice.cz OBSAH ÚVODNÍ SLOVO...

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 19. ledna 2010 I N F O R M A C E o stavu a složení

Více

Příloha č. 2 PŘEHLED PLNĚNÍ ÚKOLŮ ZA ROK 2008

Příloha č. 2 PŘEHLED PLNĚNÍ ÚKOLŮ ZA ROK 2008 Příloha č. 2 PŘEHLED PLNĚNÍ ÚKOLŮ ZA ROK 2008 I. REPUBLIKOVÝ VÝBOR PRO PREVENCI KRIMINALITY 1. Zpracovat a předložit vládě návrh na legislativní úpravu prevence kriminality v ČR. 2. Zajišťovat a koordinovat

Více

Legislativní vymezení závodní preventivní péče

Legislativní vymezení závodní preventivní péče Legislativní vymezení závodní preventivní péče MUDr. Jarmila Minksová Hygiena práce jarmila.minksova@fm.khsova.cz Na Bělidle 7, 702 00 Moravská Ostrava, www.khsova.cz Zákoník práce - Zákon č. 262/2006

Více

Program školních poradenských služeb

Program školních poradenských služeb Základní škola Stříbro, Gagarinova 1039, příspěvková organizace Program školních poradenských služeb Počet stran: 9 Datum projednání s pracovníky školy: 31.8.2017 Účinnost od: 2.9.2017 I. 1. Obecné zásady

Více

Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti

Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti Povinnosti a oprávnění zaměstnanců OSPOD Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti Zaměstnanec je povinen vykonávat činnosti stanovené zákonem č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně,

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 7.července 2010 I N F O R M A C E o stavu a složení

Více

Okresní soud v Ústí nad Labem

Okresní soud v Ústí nad Labem ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ OKRESNÍHO SOUDU V ÚSTÍ NAD LABEM V souladu s ustanovením čl. 13 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v

Více

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od

Dětský domov, Senožaty 199, Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne Platný od Dětský domov, Senožaty 199, 394 56 Senožaty 199 Organizační řád č. 2/2014 ze dne 29. 12. 2014 Platný od 1.1.2015 OBSAH: Část I. - Úvodní ustanovení Část II. - Rozsah svěřených agend Část III. - Závěrečná

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitel základní školy zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm, ve kterém působí výchovný

Více

102/2012 Sb. VYHLÁŠKA

102/2012 Sb. VYHLÁŠKA 102/2012 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 22. března 2012 o hodnocení kvality a bezpečí lůžkové zdravotní péče Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 120 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOROMĚŘICE Velvarská 310, Horoměřice, 252 62, tel. 220 971 331 zs.horomerice@centrum.cz Program poradenských služeb ve škole Č. j.: 84/2018 Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků

Více

PhDr. Pavel Pěnkava, Sekce sociálních kurátorů Společnost sociálních pracovníků ČR CELOREPUBLIKOVÝ VÝBOR PREVENCE KRIMINALITY V PRAZE DNE

PhDr. Pavel Pěnkava, Sekce sociálních kurátorů Společnost sociálních pracovníků ČR CELOREPUBLIKOVÝ VÝBOR PREVENCE KRIMINALITY V PRAZE DNE POSTPENITENCIÁRNÍ PÉČE V PŮSOBNOSTI MPSV Mgr. Eva Heisslerová, odbor sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení PREVENCE RECIDIVY PROSTŘEDNICTVÍM SOCIÁLNÍCH KURÁTORŮ PhDr. Pavel Pěnkava, Sekce

Více

Informace o výkonu trestu v České republice

Informace o výkonu trestu v České republice Informace o výkonu trestu v České republice Tato informace obsahuje vybrané informace z předpisů regulujících výkon trestu odnětí svobody v České republice (tj. zákona č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu

Více

2012/2013 INFORMACE O ČTYŘLETÉM MATURITNÍM VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MINISTERSTVA VNITRA V HOLEŠOVĚ

2012/2013 INFORMACE O ČTYŘLETÉM MATURITNÍM VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MINISTERSTVA VNITRA V HOLEŠOVĚ INFORMACE O ČTYŘLETÉM MATURITNÍM VZDĚLÁVÁNÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MINISTERSTVA VNITRA V HOLEŠOVĚ Zlínská 991, 769 01 Holešov, tel.: 974 685 111, e-mail:

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2016 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Nařízení vlády o příspěvku ke zmírnění sociálních dopadů souvisejících s restrukturalizací a útlumem činnosti právnických osob

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí

Více

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ A OBCHODNÍ V OLOMOUCI Kosinova 4, Olomouc PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 I. Základní legislativní rámec Poskytování poradenských služeb je uloženo zákonem č. 561/2004

Více

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, 392 01 Soběslav a) obecná ustanovení Popis realizace poskytování sociálních služeb Domov pro seniory Budislav / dále jen Domov / je příspěvkovou

Více

Vnitřní pravidla a postupy (přehled)

Vnitřní pravidla a postupy (přehled) Vnitřní pravidla a postupy (přehled) Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí oddělení sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu v Jindřichově Hradci jsou uloženy v pracovně vedoucího odboru sociálních

Více

Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130. Školní poradenské pracoviště

Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130. Školní poradenské pracoviště Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 Školní poradenské pracoviště Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 Habrmanova 130, Hradec Králové, 50002 IČO 69172366 www.habrmanova.cz Školní poradenské

Více

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI

ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI WEB portál justice obecná informace ZPRACOVÁNÍ A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V JUSTICI Následující informace podle ustanovení čl. 13 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016

Více

Zahajovací konference CZ 15 Norské fondy. Ing. Miloš Pochobradský, Ministerstvo spravedlnosti 7.10.2013

Zahajovací konference CZ 15 Norské fondy. Ing. Miloš Pochobradský, Ministerstvo spravedlnosti 7.10.2013 Zahajovací konference CZ 15 Norské fondy Ing. Miloš Pochobradský, Ministerstvo spravedlnosti 7.10.2013 Program CZ15» Název programu: Budování kapacit a spolupráce v justici a Nápravné služby včetně alternativních

Více

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016)

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016) KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č.j. KRPS-26744-1/ČJ-2018-0106UO Mělník 9. února 2018 Počet listů: 6 Městské úřady, obecní úřady a úřad městyse ležící v teritoriu ÚO

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1989. Uverejnené: 18.10.1989 Účinnosť od: 01.12.1989

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1989. Uverejnené: 18.10.1989 Účinnosť od: 01.12.1989 ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1989 Uverejnené: 18.10.1989 Účinnosť od: 01.12.1989 112 V Y H L Á Š K A ministerstva zdravotnictví a sociálních věcí České socialistické republiky ze dne 6.

Více

TRIVIS Střední škola veřejnoprávní a Vyšší odborná škola bezpečnosti silniční dopravy Jihlava, s. r. o.

TRIVIS Střední škola veřejnoprávní a Vyšší odborná škola bezpečnosti silniční dopravy Jihlava, s. r. o. TRIVIS Střední škola veřejnoprávní a Vyšší odborná škola bezpečnosti silniční dopravy Jihlava, s. r. o. PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB pro školní rok 2018/2019 I. Základní legislativní rámec Poskytování poradenských

Více

Organizace zabezpečování veřejných statků a služeb (1) Ekonomie veřejného sektoru

Organizace zabezpečování veřejných statků a služeb (1) Ekonomie veřejného sektoru Organizace zabezpečování veřejných statků a služeb (1) Ekonomie veřejného sektoru 1 Mechanismy zabezpečování veřejných statků a služeb Tržní selhání --- veřejný sektor Veřejné statky, služby někdo je musí

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. PO-3 790/GŘ-VZ-2003 Praha 28. listopadu 2003 S c h v a l u j e : Generální ředitel HZS ČR a náměstek ministra vnitra genmjr.

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ RADA KRAJE Z Á S A D Y

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ RADA KRAJE Z Á S A D Y MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ RADA KRAJE Z Á S A D Y pro stanovení tarifního platu, výše příplatku za vedení, pro poskytování osobního příplatku, zvláštního příplatku a odměn ředitelům škol a školských zařízení

Více

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014.

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Územní odbor Mělník. Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014. KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č. j.: KRPS - 44570/Čj-2014-0106UO Mělník 6. února 2014 Počet listů: 5 Zpráva o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku

Více

Aktuální otázky bezpečnosti, kriminality a prevence kriminality v 21. století

Aktuální otázky bezpečnosti, kriminality a prevence kriminality v 21. století Aktuální otázky bezpečnosti, kriminality a prevence kriminality v 21. století Sborník abstraktů z diskusního setkání Consulte, o. s. pořádá pod záštitou místostarosty Města Horní bříza 8. 11. 2012 od 13.00

Více

Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí

Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí Standardy kvality sociálně-právní ochrany při poskytování sociálně-právní ochrany orgány sociálně-právní

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Poradenské služby poskytované ve škole

Poradenské služby poskytované ve škole Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov, Studentská 640, příspěvková organizace Studentská 640 436 67 Litvínov Poradenské služby poskytované ve škole Poradenské služby jsou ve škole zajišťovány výchovným poradcem

Více

Organizační řád Drážní inspekce

Organizační řád Drážní inspekce Ústřední át Těšnov 5 110 00 Praha 1 Č. j.: 371/2015/DI-2 Organizační řád Drážní inspekce Vydán na základě Rozhodnutí ministra dopravy ze dne 28. prosince 2006, kterým se vydává úplné znění statutu Drážní

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, 140 67 Praha Tel.: 244 024 823 Fax: 244 024 843 www.vscr.cz V Praze dne 12.2.2015 I N F O R M A C E o stavu a složení vězněných

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

Policejní prezidium ČR Úřad vnitřní kontroly. Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011

Policejní prezidium ČR Úřad vnitřní kontroly. Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011 Policejní prezidium ČR Úřad vnitřní kontroly Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011 Praha 23. prosince 2011 Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 340/2017 Sb. ze dne 25. září 2017,

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 340/2017 Sb. ze dne 25. září 2017, NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 340/2017 Sb. ze dne 25. září 2017, kterým se mění nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů Vláda nařizuje

Více

100 Ministr spravedlnosti TRESTNÍ POLITIKY. Institut pro kriminologii a sociální prevenci. Rejstřík trestů

100 Ministr spravedlnosti TRESTNÍ POLITIKY. Institut pro kriminologii a sociální prevenci. Rejstřík trestů Příloha I k Organizačnímu řádu č. j. ORGANIZAČNÍ STRUKTURA MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI k 1. říjnu 2018 120 Náměstek člena vlády 100 Ministr spravedlnosti 150 Pověřenec pro ochranu osobních údajů 110 interního

Více

Specializace Odborní pracovníci v právní oblasti, bezpečnosti a v příbuzných oborech (CZ-ISCO 3411) Kraj Od Medián Do Od Medián Do

Specializace Odborní pracovníci v právní oblasti, bezpečnosti a v příbuzných oborech (CZ-ISCO 3411) Kraj Od Medián Do Od Medián Do Detektiv specialista Detektiv specialista zabezpečuje poskytování služeb spojených s hledáním majetku a osob, zjišťováním skutečností, které mohou sloužit jako důkazní prostředky v řízení před soudem nebo

Více

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole SMĚRNICE č.503 /2013 Poradenské služby ve škole Obsah: ČL.1 - ČL.2 - ČL.3 - ČL.4 - ČL.5 - ČL.6 - ČL.7 - ČL.8 - ČL.9 - ČL.10 - ČL.11 - Úvod Obsah poradenských služeb Pracovníci poskytující poradenské služby

Více

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013 Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Sociální integrace a rovné příležitosti Podpora a rozvoj systému sociálních služeb je

Více

STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ

STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ Článek I Název a sídlo Název občanského sdružení: Sídlo sdružení: Česká Bělá 300. Článek II Postavení Unie. Občanské sdružení unie rodičů při ZŠ a MŠ Česká

Více

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 588 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19.

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 588 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19. 29 11. funkční období 29 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu odnětí svobody a o změně některých souvisejících

Více

Program poradenských služeb ve školním roce 2018/2019

Program poradenských služeb ve školním roce 2018/2019 Program poradenských služeb ve školním roce 2018/2019 Vypracovala: V.Šubrtová M.Kallová Srpen 2018 OBSAH 1. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY 1.1 Charakteristika školy 1.2 Charakteristika cílové skupiny vzdělávání

Více

Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace. Šablona 01 VY 32 INOVACE 0114 0301

Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace. Šablona 01 VY 32 INOVACE 0114 0301 Vyšší odborná škola a Střední škola Varnsdorf, příspěvková organizace Šablona 01 VY 32 INOVACE 0114 0301 VÝUKOVÝ MATERIÁL Identifikační údaje školy Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková

Více

5/2008 POKYN OBECNÉ POVAHY nejvyšší státní zástupkyně ze dne 28. května 2008, o dozoru nad místy, kde je omezována osobní svoboda

5/2008 POKYN OBECNÉ POVAHY nejvyšší státní zástupkyně ze dne 28. května 2008, o dozoru nad místy, kde je omezována osobní svoboda Upozornění: Soubor byl zpracován s využitím databáze ASPI, a. s., a je určen výhradně k využití pro vlastní vnitřní potřebu uživatele. Jeho kopírování nebo jiné zpracovávání pro jiné účely je zakázáno.

Více

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax:

I N F O R M A C E. Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství. Soudní 1672/1a, P.O.Box 3, Praha Tel.: Fax: Vězeňská služba České republiky Generální ředitelství Soudní 67/a, P.O.Box, 67 Praha Tel.: 8 Fax: 8 www.vscr.cz V Praze dne 7. září I N F O R A C E o stavu a složení vězňů ve vazebních věznicích a věznicích

Více

ROZHODNUTÍ o odmítnutí žádosti o poskytnutí informace

ROZHODNUTÍ o odmítnutí žádosti o poskytnutí informace V ě z eňská služba České republiky V a zební vězn i c e Olomo u c Švermova 2, pošt. přihrádka 84, 771 57 Olomouc, tel.: 585 525 111, fax: 585 525 211, ISDS: qpnd4z7 Č. j.: VS-37586-2/ČJ-2017-803740 V Olomouci

Více

VYZNAČENÍ ZMĚN. Úplné znění zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn

VYZNAČENÍ ZMĚN. Úplné znění zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn VYZNAČENÍ ZMĚN Úplné znění zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn a) s dohledem, b) s dozorem, 56 Výkon trestu odnětí svobody (1) Nepodmíněný

Více

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA, ČÁSLAV, SADOVÁ 1234 286 01 Čáslav, tel.: 327/312631, fax : 327/312637 e-mail : skola@szescaslav.cz IZO 600007278 IČO 49797999 zřizovatel: Školní poradenské pracoviště program

Více

Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole

Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole Základní škola a Mateřská škola Habry, V Zahradách 18, 582 81 Habry Směrnice k primární prevenci sociálně patologických jevů u žáků ve škole Obsah: 1. Předmět úpravy 2. Vymezení základních pojmů 3. Začlenění

Více

Generální inspekce bezpečnostních sborů

Generální inspekce bezpečnostních sborů Generální inspekce bezpečnostních sborů Metodická a preventivní činnost zrakem ostřížím pplk. Mgr. Bc. Ivo MITÁČEK Právní vymezení GIBS Zákon č. 341/2011 Sb., o Generální inspekci bezpečnostních sborů

Více

5/4 VZOR Specifické zdravotní v kony (maximální ceny a urãené podmínky)

5/4 VZOR Specifické zdravotní v kony (maximální ceny a urãené podmínky) vzor A, str. 1 VZOR Specifické zdravotní v kony (maximální ceny a urãené podmínky) I. MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH 1),2),3),4),5),6),7),8),9),10),22), 23) VĚCÍ A. Oblast důchodového a nemocenského pojištění,

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Město Kolín zastoupené tajemnicí Městského úřadu Kolín v souladu se zákonem č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů,

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více