EDITELE EDITELSTVÍ SLUŽBY DOPRAVNÍ POLICIE OBSAH

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "EDITELE EDITELSTVÍ SLUŽBY DOPRAVNÍ POLICIE OBSAH"

Transkript

1 S B Í R K A INTERNÍCH AKT ÍZENÍ EDITELE EDITELSTVÍ SLUŽBY DOPRAVNÍ POLICIE Roník 2010 V Praze dne 27. dubna 2010 ástka 8 OBSAH ást I 8. Pokyn editele editelství služby dopravní policie ze dne 27. dubna 2010, kterým se upravuje innost pi provádní doprovod nadrozmrných náklad a pi kontrolním vážení

2 8 POKYN editele editelství služby dopravní policie Policejního prezidia R ze dne 27. dubna 2010, kterým se upravuje innost pi provádní doprovod nadrozmrných náklad a pi kontrolním vážení V souladu s l. 73 závazného pokynu policejního prezidenta. 160/2009 ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpenosti a plynulosti silniního provozu, s t a n o v í m: ÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ l. 1 Pedmt úpravy Tento pokyn upravuje postup píslušník Policie eské republiky (dále jen policista ) pi plnní úkol vyplývajících z právních pedpis 1), zejména pi dohledu na bezpenost a plynulost silniního provozu na pozemních komunikacích v rámci provádní doprovod nadrozmrných náklad a dále pi provádní kontroly vozidel ve vztahu k dodržování pedepsaných rozmr a hmotností. l. 2 Vymezení pojm (1) Pro úely tohoto pokynu se vymezují následující pojmy: a) Nadrozmrný náklad je náklad, který svými rozmry nebo hmotností pekrauje povolené limity pro bžné užívání pozemních komunikací, stanovené zvláštním právním pedpisem 2). 1) zákon. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znní pozdjších pedpis (dále jen zákon. 13/1997 Sb. ) 2 zákona. 273/2008 Sb., o Policii eské republiky, ve znní pozdjších pedpis 2) 15 až 16 vyhlášky ministerstva dopravy. 341/2002 Sb., o schvalování technické zpsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, ve znní pozdjších pedpis (dále jen vyhláška. 341/2002 Sb. ).

3 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 2 b) Peprava nadrozmrného nákladu na vozidlech, soupravách vozidel nebo na soupravách vozidel v kolon (dále jen vozidla ), je peprava, která podléhá režimu zvláštního užívání pozemních komunikací 3), kdy tato peprava musí mít vydané povolení píslušným silniním úadem 4). c) Policejní doprovod je doprovod nadrozmrného nákladu služebními vozidly Policie eské republiky (dále jen policie ), pípadn služebními motocykly. d) Kontrolní vážení je vážení a mení stanovených rozmr u silniních motorových vozidel kategorie N 2, N 3 a jejich jízdních souprav s pípojnými vozidly kategorie O 2, O 3 a O 4 a dále motorových vozidel kategorie OT 3, OT 4 5). Stanovené rozmry jsou uvedeny v píloze. 1 tohoto pokynu. e) Vážení vozidla je kontrola nejvtší povolené hmotnosti vozidla, nejvtší technicky pípustné hmotnosti na nápravu, nejvtší technicky pípustné hmotnosti vozidla nebo jízdní soupravy 6), maximální pípustné hmotnosti vozidla a maximální pípustné hmotnosti na nápravu vozidla 7), f) Nejvtší povolenou hmotností je hmotnost, se kterou smí být vozidlo užíváno v provozu na pozemních komunikacích 8), g) Nejvtší technicky pípustnou hmotností na nápravu je hmotnost odpovídající nejvtšímu technicky pípustnému statickému svislému zatížení, kterým psobí náprava vozidla na povrch vozovky 9), h) Nejvtší technicky pípustnou hmotností vozidla je nejvtší hmotnost vozidla daná jeho konstrukcí a hmotností nákladu podle údaj výrobce vozidla 10), i) Nejvtší technicky pípustnou hmotností naložené jízdní soupravy je maximální hodnota soutu hmotností naloženého motorového vozidla a 3) 25 odst. 6 písm. a) zákona. 13/1997 Sb. 4) 25 odst. 1) zákona. 13/1997 Sb. 5) 38a odst. 1) zákona. 13/1997 Sb. 6) 5 odst. 1 písm. a) zákona. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o zmnách nkterých zákon (zákon o silniním provozu), ve znní pozdjších pedpis (dále jen zákona. 361/2000 Sb. ) 7) 52 odst. 2 zákona. 361/2000 Sb. 8) 1 písm. k) vyhlášky. 341/2002 Sb. 9) 1 písm. l) vyhlášky. 341/2002 Sb. 10) 1 písm. m) vyhlášky. 341/2002 Sb.

4 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 3 naloženého taženého pípojného vozidla daná konstrukcí motorového vozidla nebo hodnota stanovená výrobcem 11). ÁST DRUHÁ PEPRAVA NADROZMRNÝCH NÁKLAD Hlava 1 Úvodní ustanovení l. 3 Pro zvláštní užívání dálnic, silnic a místních komunikací jiným než obvyklým zpsobem nebo k jiným úelm, než pro které jsou ureny, je nezbytné povolení píslušného silniního správního úadu vydaného formou rozhodnutí s pedchozím souhlasem vlastníka dotené komunikace. V pípadech, že tato peprava ovlivuje bezpenost a plynulost silniního provozu, je ped vydáním povolení také nezbytný pedchozí souhlas Ministerstva vnitra R, jde-li o dálnici a rychlostní silnici, v ostatních pípadech se souhlasem píslušného orgánu Policie eské republiky (dále jen orgán policie ). Hlava 2 Souhlas k peprav a provedení policejního doprovodu l. 4 Souhlas dává silninímu správnímu úadu vždy ten orgán policie, v jehož psobnosti se nachází celá trasa pepravy nadrozmrného nákladu. Orgán policie ve svém závazném stanovisku urí podmínky, za kterých lze s ohledem na zajištní bezpenosti a plynulosti silniního provozu jízdu vozidla s nadrozmrným nákladem po celé trase realizovat. Jedná se zejména o následující podmínky: a) zákaz jízdy za snížené viditelnosti zpsobené vlivem povtrnostních podmínek (tj. husté mlhy, silného snžení, zákaz jízdy pi nepíznivé sjízdnosti vozovek atd.), b) peprava by rovnž nemla být provádna v dob omezení jízdy nkterých vozidel 12), c) peprava by nemla být provádna i v dob zvýšeného rekreaního provozu (v odpoledních hodinách posledního pracovního dne ped dnem pracovního volna nebo pracovního klidu a v odpoledních hodinách posledního dne pracovního klidu), 11) 1 písm. n) vyhlášky. 341/2002 Sb. 12) 43 odst. 1 a 2 zákona. 361/2000 Sb.

5 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 4 d) urit, zda je nutný policejní doprovod a pop. kolik policejních vozidel a po jaké trase, zda na celé nebo jenom v uritých úsecích, e) urit minimální poet technických doprovod, a to i v pípadech, že peprava nadrozmrného nákladu nebude doprovázena policií (minimální poty technických doprovod jsou uvedeny v píloze. 2 tohoto pokynu). l. 5 Píslušnost orgán policie (1) Dopravní inspektoráty územních odbor vnjší služby Krajského editelství policie a Dopravní inspektoráty mstských editelství policie, vydávají závazná stanoviska k pepravám v rámci vlastní územní psobnosti. (2) Odbory služby dopravní policie Krajského editelství policie vydávají závazná stanoviska v pípad, že trasa pepravy pekrauje území psobnost dvou a více odbor vnjší služby. (3) editelství služby dopravní policie Policejního prezidia R vydává závazná stanoviska k pepravám v pípad, že peprava pekrauje územní psobnost dvou a více krajských editelství policie. l. 6 Obecné podmínky pro stanovení policejního doprovodu (1) S ohledem na plnní úkol policie v rámci dohledu na bezpenost silniního provozu byly stanoveny následující obecné podmínky pro stanovení policejního doprovodu nadrozmrných náklad. Tyto podmínky obecn vymezují kritéria, kdy dochází k ohrožení bezpenosti silniního provozu, s cílem nezatžovat službu dopravní policie. Pokud nejsou pekroeny urité parametry nákladu nebo jízdní soupravy, není v tchto pípadech nutné ve svém závazném stanovisku vyžadovat povinnost zabezpeit pepravu nadrozmrného nákladu za úasti policejního doprovodu. Pokud by vzhledem k parametrm pepravy nebo navrhované trase mla být ohrožena bezpenost silniního provozu, policejní orgán ve svém závazném stanovisku doprovod policie stanoví. (2) Pokud peprava nadrozmrného nákladu nepekroí: a) šíku 5,50 m na silnicích I., II., a III. tídy, b) šíku 6,00 m na dálnicích a rychlostních silnicích (obousmrn dlených komunikacích), c) výšku 5,50 m, d) délku 50,00 m, e) hmotnost 150,00 t. není zpravidla nutný policejní doprovod.

6 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 5 (3) Pro poteby píslušného silniního správního úadu je možné podle psobnosti orgánu policie, na základ žádosti tohoto úadu, vydat pedbžný souhlas (na uritou dobu zpravidla na kalendání rok), ve kterém se stanoví obecn podmínky. V pípad jejich dodržení nemusí silniní správní úad vyžadovat závazné stanovisko od policejního orgánu v otázce ovlivnní bezpenosti nebo plynulosti silniního provozu pro každou pepravu. V ostatních pípadech musí silniní správní úad vždy požádat orgán policie o individuální souhlas ke konkrétní peprav. (4) V píloze. 3 tohoto pokynu jsou kontaktní adresy na jednotlivé silniní správní úady ministerstva dopravy a jím povených pracovník (pracovníci editelství silnic a dálnic), a krajských úad. l. 7 Policejní doprovod (1) Policie eské republiky zajistí provedení doprovodu nadrozmrného nákladu podle podmínek uvedených v rozhodnutí o povolení ke zvláštnímu užívání komunikace (dále jen povolení ). Policejní doprovod mže být poskytnut bu po celé trase pepravy nadrozmrného nákladu, nebo jen v uritých úsecích trasy (zejména v pípad nadrozmrného nákladu nap. s šíkou 5,80 m zpravidla nebude s pihlédnutím k l. 6 odst. 2 tohoto pokynu zajištn policejní doprovod na trase, kde bude komunikace smrov dlená nap. po dálnici nebo rychlostní komunikaci apod.). (2) Policejní doprovod se zpravidla zajiš uje jedním vozidlem (v pípad píznivých klimatických podmínek je možné využít i motocykl) a dvoulennou hlídkou. Pokud by peprava nadrozmrného nákladu pedstavovala mimoádné ovlivnní bezpenosti silniního provozu, je nutné policejní doprovod zajistit dostateným potem sil a prostedk policie. S tmito podmínkami je nutné poítat již pi vydávání závazného stanoviska k peprav pro silniní správní úad. Zejména se jedná o pepravu, jejíž šíka pesáhne 6,2 m (na silnici I., II., III. tídy nebo místní komunikaci), nebo pokud je nutné pi pepravách velmi tžkých náklad zastavit silniní provoz v obou smrech na smrov dlené komunikaci apod. (3) S ohledem na organizaci a zabezpeení policejního doprovodu je nezbytné, aby orgán policie ve svém závazném stanovisku k peprav nadrozmrného nákladu stanovil podmínku, že harmonogram a rozhodnutí o povolení zvláštního užívání komunikace, obdržel od silniního správního úadu s dostateným pedstihem tak, aby mohl vylenit dostatené síly a prostedky k zajištní policejního doprovodu (zpravidla týden ped uskutenní pepravy nadrozmrného nákladu).

7 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 6 l. 8 Kontrola soupravy ped zapoetím policejního doprovodu (1) V pípad, že bude peprava nadrozmrného nákladu zajiš ována policejním doprovodem, policejní hlídka ped výjezdem provede kontrolu této pepravy. Pi kontrole se zamí zejména: a) zda pepravce vlastní platné povolení, b) zda údaje v povolení se shodují se skuteností, zejména zda: souhlasí údaje k dopravci, souhlasí údaje k vozidlm a registraním znakám, poet náprav a jejich rozvor (zejména u velmi tžkých náklad nad 150 t), rozmry a hmotnostní údaje, c) zda je povolení originál a obsahuje razítka vydávajícího orgánu (faxové nebo jiné kopie nebudou uznávány), d) zda vozidla, která zabezpeují pepravu, splují technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích (zejména osvtlení a vyznaení obrys vozidel), podmínky vyznaení obrys a užití výstražných svtel oranžové barvy u vozidel, jsou uvedeny v píloze. 4 tohoto pokynu. e) zda souhlasí poet technických doprovod, f) zda jsou splnny a respektovány stanovené doby ízení, bezpenostních pestávek a dob odpoinku, kdy musí pihlédnout k délce samotné trasy (zejména u doprovod, kde je plánována peprava na 9 hodin ízení, pedpokládaná jízda v osádce, aby nenastal stav, že bhem pepravy s policejním doprovodem dojde k situaci, že idi má již vyerpanou dobu jízdy apod.). (2) Nezapone-li peprava nadrozmrného nákladu v ase stanoveném harmonogramem pepravy (as je rovnž uveden v plánu dopravn bezpenostního opatení 13) ), hlídka policie urená k policejnímu doprovodu tohoto nákladu vyká na míst výjezdu 60 minut. Pokud ani po uplynutí této doby peprava nezane a píslušné operaní stedisko nebo odpovdná osoba nerozhodne jinak, hlídka místo výjezdu opustí. Toto ustanovení se nevztahuje na pepravu nadrozmrného nákladu pes státní hranici eské republiky ve smru do vnitrozemí. (3) Nezapone-li peprava nadrozmrného nákladu pes státní hranici eské republiky do vnitrozemí v ase stanoveném harmonogramem pepravy (as bude 13) l. 24 odst. 2 závazného pokynu policejního prezidenta. 160/2009 ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpenosti a plynulosti silniního provozu

8 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 7 zpravidla uveden v plánu dopravn bezpenostního opatení 13) ), hlídka policie, urená k policejnímu doprovodu, oví dvod zdržení a pravdpodobný as pejezdu na státní hranice. Získané poznatky oznámí policisté svému nejbližšímu nadízenému, který rozhodne, zda hlídka vyká na státní hranici do píjezdu nadrozmrného nákladu, i zda hlídku zapojí do bžného výkonu služby a na státní hranici ji vyšle až k asu pravdpodobného píjezdu nadrozmrného nákladu. (4) O zapoetí, prbhu a ukonení policejního doprovodu pepravy nadrozmrného nákladu a dalších dležitých skutenostech vzniklých bhem pepravy (zejména nedodržení asového harmonogramu pepravy apod.) informují policejní hlídky zabezpeující tento doprovod píslušná operaní stediska policie po trase pepravy 14). Policejní hlídky zabezpeující doprovod nadrozmrného nákladu mohou pro úely informování operaních stedisek využít technických prostedk 15). Podle tohoto odstavce se postupuje i v pípadech, že k policejnímu doprovodu nedojde z dvodu uvedených v pedchozích odstavcích 2 a 3. (5) Zajiš uje-li policejní doprovod nadrozmrného nákladu na trase pepravy více útvar policie podle své psobnosti, informuje hlídka policie provádjící doprovod neprodlen, cestou operaního stediska, ostatní útvary policie o všech dležitých zmnách, které v prbhu pepravy nastaly. Pokud je v plánu dopravn bezpenostního opatení 13) za policii uvedena odpovdná osoba hlídka o tchto zmnách informuje tuto osobu bu pímo, nebo prostednictvím operaního stediska policie. Hlava 3 Kontrola doprovodu pepravy nadrozmrného nákladu l. 9 V pípad bžné kontroly vozidla pepravujícího nadrozmrný náklad v rámci dohledu na bezpenost a plynulost silniního provozu postupují hlídky policie v souladu s ustanovením l. 8 odst. 1 tohoto pokynu. Pi zjištní závady pikáže hlídka policie jízdu a odstavení vozidla pepravujícího nadrozmrný náklad na bezpené místo a zakáže idii další jízdu, dokud závada nebude odstranna. 14) Závazný pokyn policejního prezidenta. 167/2007, o poskytování dopravních informací, ve znní pozdjších pedpis 15) GPS v návaznosti na integrovaný komunikaní a ídicí systém DISPEER-MAJÁK 158

9 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 8 l. 10 Píslušnost orgán projednat porušení pi peprav nadrozmrného nákladu Závady ze strany dopravce (pepravce) oznámí policista místn píslušnému orgánu k projednání. Zejména jde o pípady, kdy pepravce v rozporu s právním pedpisem 16) užil dálnici, silnici nebo místní komunikaci jiným, než obvyklým zpsobem nebo k jiným úelm, než pro které jsou ureny, anebo nedodrží podmínky stanovené v povolení. Píslušným orgánem k projednání jsou: a) obecní úad obce s rozšíenou psobností 17) podle místa spáchání (pípadn, kde správní delikt vyšel najevo) ve vcech dálnic a silnic, b) obecní úad obce 18) podle místa spáchání (pípadn, kde správní delikt vyšel najevo) ve vcech místních komunikací a veejn pístupných úelových komunikací. ÁST TETÍ KONTROLA ROZMR A HMOTNOSTÍ A PEPRAVOVANÉHO NÁKLADU Hlava 1 Úvodní ustanovení l. 11 Ke kontrole rozmr a hmotností vozidel je policista oprávnn vyzvat idie motorového vozidla podle zvláštního pedpisu 19). Policista je oprávnn provést nejenom vážení vozidla, ale i mení rozmr. Policisté pitom postupují bu podle zákona o pozemních komunikacích (kontrolní vážení) ve vztahu ke komunikacím, nebo podle zákona o silniním provozu ve vztahu k pepravovanému nákladu a technickým podmínkám vozidla v provozu na pozemních komunikacích. Hlava 2 Kontrolní vážení podle zákona o pozemních komunikacích 16) 42a odst. 1 písm. b) a 42b odst. 1 písm. b) zákona. 13/1997 Sb. 17) 40 odst. 4 písm. b) zákona. 13/1997 Sb. 18) 40 odst. 5 písm. b) zákona. 13/1997 Sb. 19) 124 odst. 9 písm. i) zákona. 361/2000 Sb.

10 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 9 l. 12 (1) Kontrolní vážení provádí policie samostatn nebo ve spolupráci se správcem komunikace. V praxi se bude jednat pevážn o nízkorychlostní kontrolní vážení, kdy k technickým prostedkm, jimiž bude provádno kontrolní vážení, musí být vozidlo odklonno z provozu. K odklonní vozidla dojde na základ pokynu policisty, který je oprávnn vyzvat idie k podrobení vozidla kontrolnímu vážení. Pi tomto druhu vážení se sleduje dodržování následujících limit 2) : a) kontrola nejvyšší povolené hmotnosti silniního vozidla b) kontrola nejvyšší povolené hmotnosti na nápravu a na skupinu náprav silniního vozidla c) další hmotnostní pomry vozidla d) kontrola nevtších povolených rozmr vozidla a jízdních souprav (2) idi je povinen uposlechnout výzvy policisty k zajížce k technickému zaízení tzn. k místu, kde bude provedeno kontrolní vážení. Zajížka na kontrolní místo nesmí být delší než 16 km, vetn cesty zpt na pozemní komunikaci 20). Policista ped odklonním idie pouí o jeho povinnosti podrobit se kontrolnímu vážení, o dopadech a o následcích, v pípad odmítnutí se podrobit kontrolnímu vážení. V pípad, že se idi odmítne podrobit kontrolnímu vážení, policista projedná toto porušení podle zvláštního právního pedpisu jako pestupek 21) idie. V pípad, že budou splnny podmínky pro uložení pokuty v blokovém ízení, mže za tento pestupek uložit pokutu až do výše ,- K, jinak tento pestupek oznámí píslušnému správnímu orgánu celního úadu podle místa spáchání 22). (3) Policisté pi výbru místa, kde provedou kontrolní vážení, musí pihlédnout k poteb mít dostatený prostor k realizaci kontrolního vážení. Zejména je nutné pihlédnout k požadavkm kladeným na technické zaízení (nap. nájezdové váhy, rohože apod.). Jako vhodná místa lze pedpokládat využití odstavných ploch odpoívek a veejných parkoviš. Nelze vylouit i prostory správce komunikace apod. V pípad realizace vlastního vážení musí být pihlédnuto k povrchu a sklonu stanovišt, aby byly zajištny podmínky pro samotné vážení vozidel (vážení nápravových tlak, nejvtší povolené hmotnosti vozidla nebo jízdní soupravy). 20) 38b odst. 1 zákona. 13/1997 Sb. 21) 42a odst. 4 písm. a) zákona. 13/1997 Sb. 22) 40 odst. 8 zákona. 13/1997 Sb.

11 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 10 l. 13 Postup pi kontrolním vážení (1) Kontrolní místo, kde je provádno vážení vozidel se vždy oznaí technickými prostedky, jako jsou kužele apod. Zejména je potebné zajistit pístupové cesty a zabezpeit technické prostedky (váhy) proti poškození, nap. nechtným pejetím kontrolovanými vozidly. Vážení se provede za pítomnosti idie i popípad dalších len osádky v kabin vozidla (tzn. ve vozidle se bude v dob vážení vozidla nacházet celá jeho osádka, která byla pítomna na peprav). (2) Na kontrolním míst, ped samotným provedením kontrolního vážení, policista idie seznámí s tím, zda na jeho vozidle bude provedeno samotné vážení nebo mení jeho rozmr, anebo vážení i mení. Policista nebo obsluha zaízení idie pouí o jeho povinnostech ídit se pokyny osoby obsluhující zaízení 23), souasn si s ním dohodne zpsob komunikace pi vlastním vážení. V pípad, že idi neuposlechne pokynu osoby obsluhující zaízení, policista projedná toto porušení podle zvláštního právního pedpisu jako pestupek 24) idie. V pípad, že budou splnny podmínky pro uložení pokuty v blokovém ízení, mže za tento pestupek uložit pokutu až do výše ,- K, jinak tento pestupek oznámí píslušnému správnímu orgánu celního úadu podle místa spáchání 22). (3) Po provedeném kontrolním vážení policista, idie seznámí s výsledkem a pedá mu doklad o jeho provedení. Doklad o výsledku kontrolního vážení se skládá z vážního lístku a protokolu o provedeném kontrolním vážení (dále jen protokol ), jejichž náležitosti jsou stanoveny zvláštním pedpisem 25). Vzory jsou uvedeny v píloze. 5 tohoto pokynu. Policista vyhotovuje doklad o každém kontrolním vážení, který rovnž zašle provozovateli vozidla 26). V pípad mení rozmr se vážní lístek nevypisuje, ale pouze se uvedou do protokolu namené rozmry vozidla (pop. nákladu). Jednu kopii vážního lístku a protokolu si policista ponechá pro poteby policie. l. 14 Postup po provedeném kontrolním vážení (1) V pípad, že pi kontrolním vážení není zjištno pekroení stanovených limit hmotnosti nebo rozmr, policista pedá idii doklad podle pedchozího odstavce a idi vozidla mže pokraovat dále v jízd. 23) 38b odst. 2 zákona. 13/1997 Sb. 24) 42a odst. 4 písm. b) zákona. 13/1997 Sb. 25) 51c odst. 2 a 3 vyhlášky. 104/1997 Sb., kterou se provádí zákon o pozemních komunikacích, ve znní pozdjších pedpis 26) 38b odst. 3 zákona. 13/1997 Sb.

12 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 11 (2) V pípad, že pi kontrolním vážení je zjištno pekroení stanovených limit hmotnosti nebo rozmr, policista projedná toto porušení podle zvláštního právního pedpisu jako pestupek 27) idie a též jako správní delikt provozovatele vozidla 28). V pípad, že budou splnny podmínky pro uložení pokuty v blokovém ízení, mže za tento pestupek idii uložit pokutu až do výše ,- K, jinak tento pestupek oznámí píslušnému správnímu orgánu celního úadu podle místa spáchání 22). Jiný správní delikt provozovatele vozidla se oznamuje píslušnému správnímu orgánu a to podle místa spáchání: a) krajský úad 29) projednává správní delikty, které byly spáchány na silnicích nacházejících se v územním obvodu kraje b) obecní úad obce s rozšíenou psobností 30) projednává správní delikty, které byly spáchány na dálnicích a silnicích, které nespadají do územního obvodu krajského úadu, c) obecní úad obce 31) projednává správní delikty, které byly spáchány ve vcech místních komunikací a veejn pístupných úelových komunikací, které nespadají do územního obvodu krajského úadu. (3) Zjistí-li policista pi kontrolním vážení, že rozmry vozidla nebo jeho celková hmotnost pesahují stanovené limity, zakáže idii pokraovat v jízd do doby, než si opatí povolení ke zvláštnímu užívání komunikace, souasn za splnní podmínky, že je vozidlo technicky zpsobilé k provozu na pozemních komunikacích. V pípadech, kdy je zjištno pekroení stanovených limit hmotnosti a idi bude pokraovat v jízd (bez povolení), policista projedná toto porušení podle zvláštního právního pedpisu jako pestupek 32) idie. V pípad, že budou splnny podmínky pro uložení pokuty v blokovém ízení, mže za tento pestupek uložit pokutu až do výše ,- K, jinak tento pestupek oznámí píslušnému správnímu orgánu celního úadu podle místa spáchání 22). (4) Zjistí-li policista pi kontrolním vážení, že nápravový tlak pekrauje míru stanovených limity, nesmí idi pokraovat v jízd 33). V pípad, že by idi pokraoval v jízd, akoliv mu byla další jízda zakázána, dopouští se pestupku 32). Policista pi projednávání pestupku postupuje podle pedchozího odstavce. 27) 42a odst. 4 písm. c) zákona. 13/1997 Sb. 28) 42b odst. 1 písm. r) nebo s) zákona. 13/1997 Sb. 29) 40 odst. 3 písm. h) zákona. 13/1997 Sb. 30) 40 odst. 4 písm. b) zákona. 13/1997 Sb. 31) 40 odst. 5 písm. b) zákona. 13/1997 Sb. 32) 42a odst. 4 písm. d) zákona. 13/1997 Sb. 33) 38c odst. 2 zákona. 13/1997 Sb.

13 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 12 Hlava 3 Kontrola vážením vozidla podle zákona o silniním provozu l. 15 (1) Jedná se o vážení vozidla v souvislosti s jeho provozem na pozemních komunikacích podle zákona o silniním provozu, kdy vozidlo musí splovat technické podmínky podle zvláštního právního pedpisu 6) a pi peprav nákladu nesmí být pekroena maximální pípustná hmotnost vozidla a maximální pípustná hmotnost na nápravu vozidla 7). Pi tomto druhu vážení se sleduje kontrola dodržování následujících hmotností: a) nejvtší povolená hmotnost vozidla, b) nejvtší technicky pípustná hmotnost na nápravu, c) nejvtší technicky pípustná hmotnost vozidla nebo jízdní soupravy, d) maximální pípustná hmotnost vozidla, e) maximální pípustná hmotnost na nápravu vozidla, na rozdíl od kontrolního vážení (ve smyslu zákona. 13/1997 Sb.), u všech kategorií vozidel (dále jen vážení ). (2) Policisté pi vážení vozidla postupují pimen podle ustanovení l. 12 odst. 3 tohoto pokynu. V pípadech, kdy je zjištno pekroení stanovených limit hmotnosti uvedených l. 15 odst. 1 písm. a) až e) pi vážení vozidla, policista toto porušení projedná jako pestupek 34) idii uložit pokutu až do výše 2.000,- K, jinak tento pestupek oznámí píslušnému správnímu orgánu úadu obce s rozšíenou psobností podle místa spáchání. (3) Policista o vážení vozidla vyplní pouze vážní lístek, který si ponechá pro poteby policie. ÁST TVRTÁ ZMOC OVACÍ A ZÁVRENÁ USTANOVENÍ l. 16 Zrušovací ustanovení Zrušuje se pokyn editele služby dopravní policie Policie R policejního prezidenta. 4 ze dne 21. prosince 2005, kterým se sjednocuje postup policist služby dopravní policie Policie eské republiky pi zajiš ování doprovod civilních vozidel pepravujících nadrozmrné náklady po pozemních komunikacích eské republiky. 34) 22 odst. 1 písm. l) zákona. 200/1990 Sb.

14 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 13 l. 17 Úinnost Tento pokyn nabývá úinnosti dnem svého vydání..j. PPR /J UD Doporuená hesla pro evidenci: - nadmrné náklady - kontrolní vážení editel editelství služby dopravní policie plk. Ing. Leoš T R Ž I L, v.r.

15 Pokyn SDP. 8/2010 Strana 14 OBSAH ÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení l. 1 Pedmt úpravy l. 2 Vymezení pojm ÁST DRUHÁ Peprava nadrozmrných náklad Hlava 1 l. 3 Úvodní ustanovení Hlava 2 l. 4 Souhlas k peprav l. 5 Píslušnost orgán policie l. 6 Obecné podmínky pro stanovení policejního doprovodu l. 7 Policejní doprovod l. 8 Kontrola ped zapoetím policejního doprovodu Hlava 3 l. 9 Kontrola doprovodu pepravy nadrozmrného nákladu l. 10 Píslušnost orgán projednat porušení pepravce pi peprav nadrozmrného nákladu ÁST TETÍ Kontrola rozmr a hmotností a pepravovaného nákladu Hlava 1 l. 11 Úvodní ustanovení Hlava 2 l. 12 Kontrolní vážení podle zákona o pozemních komunikacích l. 13 Postup pi kontrolním vážení l. 14 Postup po provedeném kontrolním vážení Hlava 3 l. 15 Kontrolní vážení podle zákona o silniním provozu ÁST TVRTÁ Zmocovací a závrená ustanovení l. 16 Zrušovací ustanovení l. 17 Úinnost

16 Píloha. 1 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 1 Limitní hodnoty podle vyhlášky. 341/2002 Sb., o schvalování technické zpsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích 15 Nejvtší povolené hmotnosti (limitní) silniních vozidel, zvláštních vozidel a jejich rozdlení na nápravy (k 2 odst. 5, 6 a 7 zákona) (1) Nejvtší povolené hmotnosti na nápravu vozidla nesmí pekroit a) u jednotlivé nápravy 10,00 t, b) u jednotlivé hnací nápravy 11,50 t, c) u dvojnápravy motorových vozidel souet zatížení obou náprav dvojnápravy nesmí pekroit pi jejich dílím rozvoru 1. do1,0 m 11,50 t, 2. od 1,0 m a mén než 1,3 m 16,00 t, 3. od 1,3 m a mén než 1,8 m 18,00 t, 4. od 1,3 m a mén než 1,8 m, je-li hnací náprava vybavena dvojitou montáží pneumatik a vzduchovým pérováním nebo pérováním uznaným za rovnocenné nebo pokud je každá hnací náprava opatena dvojitou montáží pneumatik a maximální zatížení na nápravu nepekroí 9,50 t 19,00 t, d) u dvojnápravy pípojných vozidel souet zatížení obou náprav dvojnápravy nesmí pekroit pi jejím dílím rozvoru 1. do 1,0 m 11,00 t, 2. od 1,0 m a mén než 1,3 m 16,00 t, 3. od 1,3 m a mén než 1,8 m 18,00 t, e) u trojnápravy pípojných vozidel souet zatížení tí náprav trojnápravy nesmí pekroit pi jejich dílím rozvoru jednotlivých náprav 1. do 1,3 m vetn 21,00 t, 2. nad 1,3 m do 1,4 m vetn 24,00 t. Dvojnápravou se rozumí dv za sebou umístné nápravy, jejichž stedy jsou pi pípustné hmotnosti od sebe vzdáleny (dílí rozvor) nejvýše 1,8 m. Trojnápravou se rozumí ti za sebou umístné nápravy, jejichž souet dílích rozvor iní nejvýše 2,8 m. Hmotnost pipadající na jednu nápravu dvojnápravy a trojnápravy pípojných vozidel nesmí pekroit 10 t. (2) Nejvtší povolená hmotnost silniních vozidel nesmí pekroit a) u motorových vozidel se dvma nápravami 18,00 t, b) u motorových vozidel se temi nápravami 25,00 t, je-li hnací náprava vybavena dvojitou montáží pneumatik a vzduchovým pérováním nebo pérováním uznaným za rovnocenné, nebo pokud je každá hnací náprava opatena dvojitou montáží pneumatik a maximální zatížení na nápravu nepekroí 9,50 t 26,00 t, c) u motorových vozidel se tymi a více nápravami 32,00 t, d) u pívs se dvma nápravami 18,00 t, e) u pívs se temi nápravami 24,00 t, f) u pívs se tymi a více nápravami 32,00 t, g) u dvoulánkových kloubových autobus 28,00 t, h) u tílánkových kloubových autobus 32,00 t, i) u jízdních souprav 48,00 t, j) u pásových vozidel 18,00 t,

17 Píloha. 1 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 2 (3) Nejvtší povolená hmotnost zvláštních vozidel nesmí pekroit hodnoty platné pro silniní vozidla a dále a) u traktorových návs a traktorových pívs s nápravami uprosted mže být vyšší než hmotnosti stanovené u pívs uvedené v odstavci 2 písm. d), e) a f) v závislosti na potu náprav o hmotnost pipadající na závsné zaízení (oko oje), a to u traktorových návs maximáln o 3,00 t a u traktorových pívs s nápravami uprosted maximáln o 1,00 t, b) u pracovních stroj pípojných nesmí pesahovat hodnoty stanovené pro traktorové pívsy nebo návsy. (4) Nejvtší povolená hmotnost vozidla nesmí pekroit hodnotu nejvtší technicky pípustné hmotnosti vozidla. Nejvtší povolená hmotnost jízdní soupravy nesmí pekroit hodnotu nejvtší technicky pípustné hmotnosti jízdní soupravy. Nejvtší povolená hmotnost na nápravu nesmí pekroit hodnotu nejvtší technicky pípustné hmotnosti na nápravu. (5) Okamžitá hmotnost vozidla (soupravy) nesmí pekroit nejvtší povolenou hmotnost vozidla (soupravy). V pípad zneištní (nap. bláto, sníh, voda) se pipouští pekroení nejvtší povolené hmotnosti vozidla (soupravy) maximáln o 3 %. (6) Pro používání vozidel a souprav, jejichž okamžitá hmotnost pesahuje nejvtší povolenou hmotnost nebo u nichž okamžitá hmotnost pipadající na nápravu pesahuje nejvtší povolenou hmotnost na nápravu, platí zvláštní právní pedpisy. 3) (7) Hmotnost pipadající na ízenou nápravu (nápravy) motorového vozidla kategorie N nebo kloubového autobusu - meno pi stání na vodorovné vozovce - nesmí poklesnout pod 20 % okamžité hmotnosti a u ostatních autobus (s výjimkou autobus tídy I a tídy A) pod 25 % okamžité hmotnosti. (8) U vozidel kategorií M, N, O a L v provozu se pipouští nerovnomrnost rozložení okamžité hmotnosti vozidla na kola jednotlivých náprav mezi pravou a levou polovinou, pokud to dovoluje únosnost pneumatiky, nejvýše však 15 % hmotnosti pipadající na nápravu. Tato hodnota však mže být pekroena, pokud výrobce stanoví pro vozidlo a jeho uritou hmotnost rozmezí pípustných poloh tžišt nákladu a uvede tyto údaje v píruce pro uživatele vozidla.

18 Píloha. 1 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 3 16 (1) Nejvtší povolené rozmry vozidel a jízdních souprav vetn nákladu jsou a) nejvtší povolená šíka 1. vozidel kategorie M 1 2,50 m, 2. vozidel kategorií M 2, M 3, N, O, OT, T 2,55 m 3. vozidel s tepeln izolovanou nástavbou, u které je tlouška stn vtší než 45 mm 2,60 m, 4. dvoukolových moped 1,00 m, 5. ostatních vozidel kategorie L 2,00 m 6. pípojných vozidel za dvoukolová motorová vozidla 1,00 m 7. samojízdných a pípojných pracovních stroj a nesených pracovních stroj v souprav s nosiem a traktor za podmínek stanovených v 22 odst. 4 3,00 m, 8. tramvají 2,65 m, b) nejvtší povolená výška 1. vozidel (vetn sbra tramvají a trolejbus v nejnižší pracovní poloze) 4,00 m, 2. vozidel kategorie L 2,50 m 3. vozidel kategorií N 3, O 4, urených pro pepravu vozidel 4,20 m 4. souprava tahae s návsem 4,00 m + 2 % výšky, c) nejvtší povolená délka 1. jednotlivého vozidla s výjimkou autobusu a návsu 12,00 m, 2. a) autobusu se dvma nápravami 13,50 m b) autobusu se temi a více nápravami 15,00 m, 3. kloubového dvoulánkového autobusu a trolejbusu 18,75 m 4. kloubového tílánkového autobusu a trolejbusu 22,00 m, do nejvtší povolené délky autobus se zapoítává jakákoliv odnímatelná výbava, napíklad schrána na lyže 5. soupravy tahae s návsem 16,50 m 6. soupravy motorového vozidla s jedním pívsem 18,75 m 7. soupravy motorového vozidla s jedním pívsem kategorie O4 ureným pro pepravu vozidel 20,75 m 8. vozidla kategorie L 4,00 m 9. tramvaje (sólo) vetn spáhel 18,00 m, 10. soupravy tramvají a kloubové tramvaje vetn spáhel 40,00 m, 11. soupravy traktoru s jedním pívsem (návsem) 18,00 m, 12. soupravy traktoru s pípojným pracovním strojem 18,00 m, 13. soupravy samojízdného stroje s podvozkem pro pepravu pracovního zaízení stroje 20,00 m, 14. soupravy se dvma pívsy nebo s návsem a jedním pívsem 22,00 m, Do celkové délky vozidla (jízdní soupravy) se nepoítá délka nakládacího satelitního vozíku, který je v pepravní poloze namontován vzadu na vozidle, pokud nepesahuje vozidlo o více než 1,20 m.

19 Píloha. 1 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 4 (2) Délka pípojného vozidla za dvoukolové motorové vozidlo nesmí být vtší než délka tažného vozidla, nejvýše však 2,50 m. (3) Délka zadního pevisu vozidla, s výjimkou pívsu s nápravami uprosted, nesmí být vtší než 1/3 celkové délky, nejvýše však 3,50 m; toto ustanovení se nepoužije pro vozidla homologovaná nebo schválená podle smrnic 96/53/ES a/ nebo 97/27/ES. (4) Vzdálenost pedního obrysu vozidla kategorie M nebo N (vetn nástaveb) nesmí být vtší než 3,00 m od stedu volantu a u vozidel kategorií T a SS (vetn nástaveb a pracovních stroj nesených) nejvýše 4,00 m; toto ustanovení se nepoužije pro vozidla homologovaná nebo schválená podle smrnic 96/53/ES a/ nebo 97/27/ES. (5) Pro zvláštní vozidla platí z hlediska manévrovatelnosti požadavky uvedené ve smrnici 97/27/ES píloze I bodech a pimen. (6) Pro používání vozidel, která vetn nákladu pesahují stanovené rozmry, na pozemních komunikacích platí zvláštní právní pedpisy.

20 Píloha. 2 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 1 Minimální poty vozidel technického doprovodu S ohledem na rozmry, hmotnost a s pihlédnutím k charakteru pepravy nadrozmrného nákladu (trasa, uzavírky apod.) jsou píslušným silniním správním úadem pedepisovány následující minimální poty vozidel technického doprovodu: a) souprava, která nepekroí následující parametry: šíka do 3,2 m, výška do 4,5 m, délka do 22 m, celková hmotnost do 50 t, zpravidla u této soupravy (pokud jede jako jediné vozidlo nebo jediná souprava vozidel) nebude stanovena povinnost vozidla technického doprovodu, b) souprava, která pekroí hodnoty v písmenu a), bude mít pedepsanou povinnost, mít bhem pepravy vozidlo nebo vozidla technického doprovodu a to podle následujících kritérií: šíka do 4,0 m, délka do 26 m, celková hmotnost do 60 t, zpravidla u této soupravy (pokud jede jako jediné vozidlo nebo jediná souprava vozidel) bude stanovena povinnost jednoho vozidla technického doprovodu, c) souprava, která pekroí hodnoty v písmenech b), bude mít pedepsanou povinnost, mít bhem pepravy vozidlo nebo vozidla technického doprovodu a to podle následujících kritérií: šíka do 5,0 m, délka do 45 m, celková hmotnost do 100 t, zpravidla u této soupravy (pokud jede jako jediné vozidlo nebo jediná souprava vozidel) bude stanovena povinnost dv vozidla technického doprovodu, d) souprava, která pekroí hodnoty v písmenech c), bude mít pedepsanou povinnost, mít bhem pepravy vozidlo nebo vozidla technického doprovodu a to podle následujících kritérií: šíka do 5,5 m, délka do 50 m, celková hmotnost do 150 t zpravidla u této soupravy (pokud jede jako jediné vozidlo nebo jediná souprava vozidel) bude stanovena povinnost ti vozidla technického doprovodu,

21 Píloha. 2 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 2 e) souprava, která pekroí hodnoty v písmenech d), bude mít pedepsanou povinnost, mít bhem pepravy vozidlo nebo vozidla technického doprovodu a to podle následujících kritérií: šíka nad 5,5 m, délka nad 50 m, celková hmotnost nad 150 t zpravidla u této soupravy (pokud jede jako jediné vozidlo nebo jediná souprava vozidel) bude stanovena povinnost tyi vozidla technického doprovodu, f) v pípad více souprav v konvoji (max. 3 soupravy v jednom konvoji) pi pekroení šíky 3,5 m bude peprava doprovázena minimáln 2 vozidly technického doprovodu za splnní potu vozidel technického doprovodu v pedchozích písmenech b) až e). Výše uvedené poty vozidel jsou stanoveny silniním správním úadem v podmínkách rozhodnutí o povolení ke zvláštnímu užívání komunikace. Pro poteby Policie R mají doporuující charakter, kdy v pípad, že orgán policie s pihlédnutím k ohrožení bezpenosti a plynulosti silniního provozu vyhodnotí (nap. uzavírky komunikací, mimoádné opatení na kruhových objezdech apod.), že je nutné, aby peprava byla zabezpeena více doprovodnými, ve svém závazném stanovisku pedepíše podle situace pedpokládaný poet vozidel technického doprovodu. Dále jednotlivé poty jsou uritým vodítkem k možnosti tipování tzv. nelegálních peprav bez povolení, na které se policisté v rámci výkonu službu dohledu nad bezpeností silniního provozu zamují. Doba platnosti povolení pi vnitrostátní doprav: jednorázová peprava max. na 10 pracovních dn od nabytí právní moci povolení opakovaná peprava max. na ti msíce od nabytí právní moci povolení pi mezinárodní doprav: max. na jeden msíc od nabytí právní moci povolení

22 Píloha. 3 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 1 Pracovníci MD poveni k vydávání povolení pro pepravu nadmrných náklad pracovník adresa telefon fax Ing. Zdeka Kováová zdenka.kovarova@mdcr.cz Zdeka Týrová zdenka.tyrova@rsd.cz Jana Fafalová jana.fafalova@rsd.cz Zdenka Špatenková zdenka.spatenkova@rsd.cz Jaroslava Benešová jaroslava.benesova@rsd.cz Ing. Pavel Zlámal pavel.zamal@rsd.cz Bc. Václav Vašenda vaclav.vasenda@mdcr.cz Ministerstvo dopravy náb. L. Svobody Praha 1 SD R správa. Budjovice Lidická 49/ eské Budjovice SD R - správa Plze Hímalého Plze SD R správa Chomutov Elišky Krásnohorské Ústí nad Labem SD R správa Hradec Králové Pouchovská Hradec Králové SD R správa Brno Šumavská Brno MD- pracovišt Ostrava Podbradova 61b Ostrava

23 Píloha. 3 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 2 V pípad, že se jedná o pepravu, jejíž pepravní trasa nepesáhne územní obvod jednoho kraje, povolení vydá píslušný odbor dopravy krajského úadu. kontaktní osoba telefon fax Hlavní msto Praha Ing. Mandysová Jana.Mandysova@cityofprague.cz Jihoeský kraj Ing. ejková Ing. Havlík Marcela Hovorková Ing. Kamišová Mirka Majerová Ing. Janásová cejkova@kraj-jihocesky.cz havlik@kraj-jihocesky.cz hovorkova@kraj-jihocesky.cz kamisova@kraj-jihocesky.cz majerova@kraj-jihocesky.cz janasova@kraj-jihocesky.cz Jihomoravský kraj Ing. Masaík masarik.jiri@kr-jihomoravsky.cz Karlovarský kraj Bc. Hornová Josef Vank michaela.hornova@krkarlovarsky.cz josef.vanek@kr-karlovarsky.cz Kraj Vysoina pí. Hájková Ing. Šedivý Ing. Macura hajkova.i@kr-vysocina.cz sedivy.l@kr-vysocina.cz macura.j@kr-vysocina.cz Královéhradecký kraj Ing. Janeek jjanecek@kr-kralovehradecky.cz Liberecký kraj Ing. Jakubika Ing. Apková Ing. Slavík Moravskoslezský kraj Bc. Králová jaroslav.jakubicka@kraj-lbc.cz ivona.apkova@kraj-lbc.cz pavel.slavik@kraj-lbc.cz pavlina.kralova@krmoravskoslezsky.cz Olomoucký kraj Ing. Krpec f.krpec@kr-olomoucky.cz Pardubický kraj Ing. Kyncl roman.kyncl@pardubickykraj.cz Plzeský kraj Ing. íhová olga.rihova@kr-plzensky.cz Stedoeský kraj Ústecký kraj Zlínský kraj Ing. Ballková Bc.Kuerová Z. Šlapáková Ing.Filípková Ing.Kuerová pí.zatoriová Ing. Hamal Helena Dohnalová ballkova@kr-s.cz kucerova@kr-s.cz slapakova@kr-s.cz filipkova.a@kr-ustecky.cz kucerova.l@kr-ustecky.cz zatoriova.m@kr-ustecky.cz pavel.hamal@kr-zlinsky.cz helena.dohnalova@kr-zlinsky.cz

24 Píloha. 4 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 1 23 vyhl.. 341/2002 Sb. Vyznaení obrys vozidel a jejich souprav (K 2 odst. 5, 6 a 7 zákona) (1) Nákladní automobily a autobusy kapotového nebo polokapotového provedení o celkové hmotnosti nejmén 5,50 t musí mít vpedu v zorném poli idie zaízení (tykadla) pro vyznaení nejvtší šíky vozidla nebo soupravy. Toto zaízení musí být snadno poddajné minimáln ve smru jízdy vozidla nebo musí být na vozidle upevnno poddajn. Poddajností se rozumí možnost vychýlení tohoto zaízení silou 45 N psobící na volný konec tykadla. (2) Vozidla a pracovní stroje samojízdné, jejichž šíka je vtší než 2,55 m, u vozidel s tepeln izolovanou nástavbou vtší než 2,60 m, pracovní stroje pípojné a nesené, speciální automobily kategorie N a pracovní stroje samojízdné vykonávající práci za jízdy nebo za stání v jízdní dráze musí být na pedních a zadních elních plochách co nejblíže k dolním a boním obrysm vozidla oznaena ervenými a bílými pruhy, stejn širokými, smujícími od podélné stední roviny vozidla pod úhlem 45 st. dol. Šíka barevného pruhu musí být v rozmezí 70 až 100 mm. Oznaení je provedeno (s výjimkou vozidel, u kterých je provoz za snížené viditelnosti zakázán) z retroreflexního materiálu tídy 2 podle SN a SN EN Minimální plocha tohoto oznaení musí být 0,10 m 2, piemž tato plocha musí mít tvar pravoúhelníka o délce strany nejmén 250 mm. V pípadech, kdy konstrukce vozidla nedovoluje vyznaení výstražných barevných pruh na pevné ásti vozidla, je možno oznaení provést na odnímatelných štítech, které jsou pi peprav na pozemních komunikacích na vozidlo pipevnny. 24 vyhl.. 341/2002 Sb. Zvláštní výstražná svtelná a zvuková zaízení (K 2 odst. 5, 6 a 7 zákona) (1) Jedním nebo více zvláštními výstražnými svtelnými zaízeními vyzaujícími svtlo oranžové barvy schváleného typu (provedení) musí být krom pedepsaných svtelných zaízení vnjšího osvtlení vybaveny a) pracovní stroje a speciální automobily vykonávající práci za jízdy nebo pi stojícím vozidle na vozovce nebo krajnici, b) motorová a pípojná vozidla, která svými rozmry nebo hmotností pesahují míru stanovenou v 15 a 16, pokud to stanoví ministerstvo schvalující technickou zpsobilost typu vozidla nebo obecní úad obce s rozšíenou psobností v pípad schválení technické zpsobilosti jednotlivého vozidla, c) motorová a pípojná vozidla, která se svým nákladem pesahují limitní hodnoty stanovené v 15 a 16, pokud to urí orgán, který vydal povolení k zvláštnímu užívání pozemní komunikace podle zvláštního právního pedpisu 3) d) motorová a pípojná vozidla, pro nž to stanoví ministerstvo schvalující technickou zpsobilost typu vozidla nebo obecní úad obce s rozšíenou psobností v pípad schválení technické zpsobilosti pestavby nebo jednotlivého vozidla, e) pracovní stroje samojízdné a pípojné, jejichž šíka pesahuje hodnotu 3,00 m nebo pro nž to stanoví ministerstvo schvalující technickou zpsobilost typu vozidla nebo obecní úad obce s rozšíenou psobností v pípad schválení technické zpsobilosti jednotlivého vozidla. (3) innost zvláštního výstražného svtelného zaízení vyzaující svtlo modré nebo oranžové barvy a innost doplkových zvláštních výstražných svítilen vyzaující perušovaný

25 Píloha. 4 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 2 tok svtla modré nebo oranžové barvy jsou nezávislé na ostatních svtelných zaízeních vnjšího osvtlení vozidla a jsou snadno a spolehliv kontrolovatelná z místa idie sdlovaem žluté barvy, mimo svtel oranžové barvy upevnných na karoserii vozidla pomocí magnetu nebo vakuové písavky bez samostatného vypínae. (4) Barvou zvláštního výstražného svtla modré nebo oranžové barvy se vyjaduje zvláštní povaha vozidel a jejich postavení vi všem úastníkm provozu na pozemních komunikacích. (5) Zvláštní výstražné svtelné zaízení je umístno, pokud je to možné, na nejvyšším míst karoserie nebo nástavby nebo co nejblíže nejvyššímu místu, a to pibližn v podélné stední rovin vozidla nebo pibližn symetricky po obou stranách této roviny. (6) Zvláštní výstražná svtelná zaízení jsou umístna na vozidle tak, aby vždy jedno bylo pímo viditelné z kteréhokoliv místa na vodorovné rovin 1 m nad vozovkou, vzdáleného 20 m od tohoto svtelného zdroje. (8) Zvláštní výstražná svtelná zaízení vyzaující svtlo oranžové barvy mohou být doplnna nejvíce pti kusy doplkových zvláštních výstražných svítilen vyzaujících perušovaný tok svtla oranžové barvy schváleného typu vpedu a vzadu umístných symetricky k podélné svislé rovin. Umísují se svým nejnižším bodem inné svítící plochy ne níže než 400 mm nad rovinou vozovky. Svítilny je nutno na vozidle uspoádat v jedné ad horizontáln tak, že horní hrana inné svítící plochy svítilen mže pesahovat horní obrys vozidla nejvýše o svoji výšku. Mohou být nahrazeny tinácti kusy doplkových zvláštních výstražných svítilen schváleného typu vyzaujících perušovaný tok svtla oranžové barvy vpedu a vzadu umístných symetricky k podélné svislé rovin. Svítilny musí být umístny svým nejnižším bodem inné svítící plochy ne níže než 400 mm nad rovinou vozovky. Uspoádání svítilen mže být do tverce s boní a spodní hranou nejvíce se tymi svítilnami. tverec je umístn na vozidle tak, že horní hrana inné svítící plochy horních svítilen nesmí pesahovat horní obrys vozidla. Pokud jsou svítilny použity také na pípojném vozidle, mže být jejich poet až 24. Zvláštní výstražné svtelné zaízení vyzaující svtlo oranžové barvy nemže být doplnno zvláštním zvukovým výstražným zaízením. (9) Zvláštní výstražná svtelná zaízení musí splovat podmínky stanovené technickým pedpisem EHK. 65 a musí být podle nho homologována. Doplkové výstražné svítilny musí být schváleny. Vozidla, která mohou být vybavena zvláštním zvukovým zaízením doplnným zvláštním výstražným svtelným zaízením modré barvy, stanoví zvláštní právní pedpis 4). (10) K montáži na vozidlo mže být použito jen schválené zvláštní zvukové výstražné zaízení. Na vozidle se umísuje tak, aby pi provozu za jakýchkoliv podmínek nedocházelo k jeho poškození nebo zmn zvukových vlastností. Spodní úrove hladiny zvuku tchto zaízení je stanovena nejmén na 105 db(a). 3) 4) Zákon. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znní pozdjších pedpis. 41 zákona. 31/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o zmnách nkterých zákon.

26 Píloha. 4 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 3 Správní poplatky položka. 35 zákona. 634/2004 Sb., o správních poplatcích Vydání povolení ke zvláštnímu užívání dálnice, silnice nebo místní komunikace pi peprav zvláš tžkých nebo rozmrných pedmt a k užívání vozidel, jejichž rozmry nebo hmotnost pesahují míru stanovenou vyhláškou. 341/2002 Sb. A. Ve vnitrostátní doprav a) pesahuje-li pouze nejvtší pípustné rozmry K b) nejvtší povolenou hmotnosti do 60 t K c) nejvtší povolenou hmotnost na d 60 t a k provedení opakovaných peprav s nejvtší povolenou hmotností do 60 t (s platností povolení nejdéle na 3 msíce od právní moci povolení) K B. V mezinárodní doprav a) pesahuje-li pouze nejvtší pípustné rozmry a šíka nepesáhne 3,5 m K b) v ostatních pípadech nejvtší povolená hmotnost (t) do 60 t vetn nad 60 t nad 80 t nad 100 t nad 120 t nad 150 t I sazba v K K K K K K K pekroení nejvtší povolené hmotnosti na nápravu (v %) nad 30 II sazba v K K K K K celková šíka v mm nad nad nad nad 5000 nad III sazba v K K K K K K IV v pípad tranzitní dopravy K Celkový poplatek: I + II + III + IV Osvobození: Od poplatku podle písmen A a B této položky jsou osvobozena povolení k doprav zemdlských stroj v souvislosti se sezónními pracemi v zemdlství.

27 Píloha. 5 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 1 Vážní lístek Datum:.. as:.. místo:.. Okamžitá hmotnost pipadající na nápravu Náprava. 1.. kg Náprava... kg Náprava... kg Náprava... kg Náprava... kg Okamžitá hmotnost:.. kg Registraní znaka:.. Jméno, popípad jména a píjmení idie:.. a jeho podpis: Kontrolní vážení provedl:......

28 Píloha. 5 k Pokynu SDP. 8/2010 strana 2 Protokol o provedeném kontrolním vážení Dne...v...hod. bylo provedeno na...(druh pozemní komunikace)...v km.. kontrolní vážení na vahách znaky:... výrobního ísla... Byly zjištny tyto údaje: Jméno, popípad jména a píjmení idie:... datum narození:... Místo trvalého pobytu:... stát:... Registraní znaka:... Tovární znaka a typ vozidla, rozlišovací znaka státu: /... Stav poítadla ujetých kilometr:... Obchodní firma dopravce, sídlo, identifikaní íslo:.. Okamžitá hmotnost Nejvtší povolená hmotnost Petíženo o...,tj. % pipadající na nápravu na nápravu 10) kg... kg... kg kg... kg... kg kg... kg... kg kg... kg... kg kg... kg... kg... Okamžitá hmotnost Nejvtší povolená hmotnost Petíženo o...,tj. % vozidla vozidla 10)... kg... kg... kg... Zjištné rozmry vozidla: Pekroeno: Razítko a podpis osoby vydávající protokol:... Za správce pozemní komunikace:... podpis.. Vyjádení idie k obsahu protokolu:. podpis idie a potvrzení o pevzetí jednoho výtisku protokolu:. Zpsob úhrady náklad spojených s kontrolním vážením:.

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE ŘEDITELSTVÍ SLUŽBY DOPRAVNÍ POLICIE. Ročník 2010 V Praze dne 27. dubna 2010 Částka 8 OBSAH

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE ŘEDITELSTVÍ SLUŽBY DOPRAVNÍ POLICIE. Ročník 2010 V Praze dne 27. dubna 2010 Částka 8 OBSAH S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ ŘEDITELE ŘEDITELSTVÍ SLUŽBY DOPRAVNÍ POLICIE Ročník 2010 V Praze dne 27. dubna 2010 Částka 8 OBSAH Část I 8. Pokyn ředitele ředitelství služby dopravní policie ze dne

Více

Pokyn. ředitele služby dopravní Policie ČR policejního prezidia

Pokyn. ředitele služby dopravní Policie ČR policejního prezidia Pokyn ředitele služby dopravní Policie ČR policejního prezidia Ročník 2005 dne 21. prosince 2005 Číslo : 4 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Silniční přeprava přeprava těžkých a nadrozměrných nákladů

Silniční přeprava přeprava těžkých a nadrozměrných nákladů Silniční přeprava přeprava těžkých a rozměrných nákladů Na základě přísl. zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích Ministrstvo dopravy a spojů / dále MDS/ povoluje zvláštní užívání silnic formou

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

Obecn závazná vyhláška o parkování na místních komunikacích ve mst Brandýs nad Labem - Stará Boleslav

Obecn závazná vyhláška o parkování na místních komunikacích ve mst Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Vyvšeno dne : - 4 08-1998 Sejmuto dne : Obecn závazná vyhláška o parkování na místních komunikacích ve mst Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Mstské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi

Více

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. ministerstva vnitra eské socialistické republiky ze dne 24. íjna 1981 o ištní komín Ministerstvo vnitra eské socialistické republiky stanoví podle 30 odst. 3 zákona. 18/1958 Sb.,

Více

íslo jednací: /14 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Stavební ízení

íslo jednací: /14 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Stavební ízení VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY OCHRANY SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ SPOLENOSTI O2 CZECH REPUBLIC A.S. vydané podle 101 zákona. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích

Více

ÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. l. 1 Pedmt a psobnost vyhlášky

ÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. l. 1 Pedmt a psobnost vyhlášky MSTO VIZOVICE Masarykovo nám. 1007 763 12 VIZOVICE OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 5/2001, O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽOVÁNÍ, SBRU, PEPRAVY, TÍDNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPAD VZNIKAJÍCÍCH

Více

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010,

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, o místním poplatku za užívání veejného prostranství Schváleno ZM dne 1. 12. 2010 usnesením. 2/19/2010 Nabývá úinnosti dne 1. 1. 2011 Msto Napajedla Obecn

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika, povený vedením odboru kancelá starosty Rozsah psobnosti: uvolnní lenové zastupitelstva, pedsedové výbor ZM a komisí RM

Více

OBEC Sklené nad Oslavou ". 6/2011,

OBEC Sklené nad Oslavou . 6/2011, OBEC Sklené nad Oslavou Obecn! závazná vyhláška ". 6/2011, o místním poplatku za užívání ve#ejného prostranství Zastupitelstvo obce Sklené nad Oslavou se na svém zasedání dne 7.12.2011 usneslo vydat na

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU MSTO VIZOVICE Masarykovo nám. 1007 763 12 VIZOVICE OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU Zastupitelstvo msta Vizovice rozhodlo dne 26. listopadu 2001 usnesením. VIII/149/01 vydat

Více

Stanovení požadavk protismykových vlastností vozovek s ohledem na nehodovost

Stanovení požadavk protismykových vlastností vozovek s ohledem na nehodovost VUT Brno Fakulta stavební Studentská vdecká a odborná innost Akademický rok 2005/2006 Stanovení požadavk protismykových vlastností vozovek s ohledem na nehodovost Jméno a píjmení studenta : Roník, obor

Více

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku Právní pedpis hl. m. Prahy.23/2003 Obecn závazná vyhláška o místním poplatku ze ps Datum vydání: 27.11.2003 Datum úinnosti: 1.1.2004 Pozmovací vyhlášky/naízení 21.10.2004 -.18/2004 Obecn závazná vyhláška,

Více

Mstský úad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK STAVEBNÍ POVOLENÍ

Mstský úad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK STAVEBNÍ POVOLENÍ Mstský úad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK odbor výstavby a územního plánování íslo jednací: VÚP 330-1368/1765/06 Pr-5 Vyizuje: Ing. Robert Proka Telefon: 388 459 057 Ve Vimperku dne: 26.09.2006

Více

PR VODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifika ní údaje. Zahájení stavby: p edpoklad rok Objednatel dokumentace: M sto Nasavrky Nám stí Nasavrky

PR VODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifika ní údaje. Zahájení stavby: p edpoklad rok Objednatel dokumentace: M sto Nasavrky Nám stí Nasavrky Dopravn inženýrská opatení PRVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikaní údaje Název stavby: Nasavrky - dostavba splaškové kanalizace, II. etapa Místo stavby: Nasavrky Kraj: Pardubický Zahájení stavby: pedpoklad rok

Více

O b e c Telnice Obecn závazná vyhláška obce Telnice. 03 / 2007 o místních poplatcích (o poplatcích)

O b e c Telnice Obecn závazná vyhláška obce Telnice. 03 / 2007 o místních poplatcích (o poplatcích) O b e c Telnice Obecn závazná vyhláška obce Telnice. 03 / 2007 o místních poplatcích (o poplatcích) Zastupitelstvo obce Telnice vydává dne v souladu s ustanoveními 10 písm. D) a 84 odst. 2, písm. I) zákona.

Více

POŽÁRN BEZPENOSTNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro stavební povolení

POŽÁRN BEZPENOSTNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro stavební povolení POŽÁRN BEZPENOSTNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro stavební povolení Obsah: 1. Identifikaní údaje 2 1.1 Oznaení stavby 2 1.2 Objednatel 2 1.3 Zhotovitel dokumentace 2 2. Základní údaje o stavb 2 2.1. Struný popis

Více

Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ)

Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ) Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ) 1 Úvodní ustanovení 1) Disciplinární ád upravuje postup orgán Asociace finanních zprostedkovatel a finanních

Více

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R VOLEBNÍ ÁD pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R razítko Spolenosti radiologických asistent R podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R (1) Voliem je každý ádný len SRLA

Více

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Cikháj se na svém zasedání dne 22.12.2003 usneslo vydat na základ 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Mstský úad Trhové Sviny Odbor dopravy a silniního hospodáství Žižkovo nám. 32, PS 374 17, tel. 386301436,e-mail: silhosp@tsviny.cz

Mstský úad Trhové Sviny Odbor dopravy a silniního hospodáství Žižkovo nám. 32, PS 374 17, tel. 386301436,e-mail: silhosp@tsviny.cz Mstský úad Trhové Sviny Odbor dopravy a silniního hospodáství Žižkovo nám. 32, PS 374 17, tel. 386301436,e-mail: silhosp@tsviny.cz Znaka íslo jednací Vyizuje Trhové Sviny ODSH/05/200/.- II/157 8910/05

Více

4 Užívání elektrického ru ního ná adí a souvisejících elektrických p edm... 4

4 Užívání elektrického ru ního ná adí a souvisejících elektrických p edm... 4 Unipetrol RPA, s.r.o. HSE&Q Užívání elektrického runího náadí a souvisejících elektrických pedm N 11 007 Norma je závazná pro všechny subjekty (fyzické i právnické osoby), které užívají, udržují, kontrolují

Více

Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí. Spisový a skartaní ád

Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí. Spisový a skartaní ád Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí Spisový a skartaní ád 1 Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí má povinnost vykonávat spisovou službu podle 63 odst.2písmena d zákona 499/2004

Více

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Schváleno RM dne 06.06.2012 usnesením. 35/730/2012 Nabývá úinnosti dne 01.07.2012 NAÍZENÍ MSTA NAPAJEDLA. 2/2012, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ÁD Rada

Více

Mendelova univerzita v Brn SMRNICE. 4/2013. Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz

Mendelova univerzita v Brn SMRNICE. 4/2013. Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz Mendelova univerzita v Brn Ureno: Brno 8. dubna 2013 Všem pracovištím j.: 6684/2013-980 SMRNICE. 4/2013 Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz lánek 1 Obecná ustanovení

Více

Požární ád msta Plesná

Požární ád msta Plesná MSTO PLESNÁ 5. kvtna 301, 351 35 Plesná Obecn závazná vyhláška íslo 3/2003 Požární ád msta Plesná Obecn závazná vyhláška msta Plesná íslo 3/2003 Požární ád msta Plesná Zastupitelstvo msta Plesná se usneslo

Více

Požární ád obce Lubník

Požární ád obce Lubník Obecn závazná vyhláška obce Lubník.3/2002 Zastupitelstvo obce Lubník vydává podle 84 odst. 2 písm. i) a 10 písm.a) zák..128/2000 Sb. o obcích a podle 29 odst. 1 písm. o) zák.. 133/1985 Sb. o požární ochran,

Více

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Moovice se usneslo dne 15. íjna 2003 dle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znní pozdjších

Více

Smrnice rektora. 36R/2007 POŽÁRNÍ OCHRANA

Smrnice rektora. 36R/2007 POŽÁRNÍ OCHRANA rektor Smrnice rektora. 36R/2007 POŽÁRNÍ OCHRANA Plze 10. prosince 2007 R-586-07 Tato smrnice v souladu se zákonem. 133/1985 Sb., o požární ochran, ve znní pozdjších pedpis a vyhláškou. 246/2001 Sb., o

Více

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny ne_10zadprispchpdp.pdf Registraní íslo ÚP: CHPD-provoz Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na ástenou úhradu provozních náklad chránné pracovní dílny 76 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve znní pozdjších

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád REKLAMANÍ ÁD ATLANTIK finanní trhy, a.s. 1 Obsah I. II. III. IV. V. ÚVODNÍ USTANOVENÍ PODÁNÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI! " PIJETÍ A VYÍZENÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI # $ % EVIDENCE SPOJENÁ S REKLAMACEMI A STÍŽNOSTMI

Více

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Poskytování finanních dotací a píspvk se ídí obecn závaznými pedpisy. Jedná

Více

Naízení msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav. 1 / 2004 TRŽNÍ ÁD. msta Brandýs nad Labem - Stará Boleslav

Naízení msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav. 1 / 2004 TRŽNÍ ÁD. msta Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Naízení msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav. 1 / 2004 TRŽNÍ ÁD msta Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Rada msta Brandýs nad Labem - Stará Boleslav rozhodla na svém zasedání dne 19.4.2004 podle 11 a

Více

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk Obecn závazná vyhláška obce Pernink, o místním poplatku ze ps, místním poplatku za lázeský nebo rekreaní pobyt, místním poplatku za užívání veejného prostranství, místním poplatku ze vstupného a místním

Více

Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, Rychnov nad Knžnou

Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, Rychnov nad Knžnou Katastrální úad pro Královéhradecký kraj Katastrální pracovišt Rychnov nad Knžnou Zborovská 17, 516 01 Rychnov nad Knžnou Obec Pín Pín 207 517 57 Pín u Rychnova nad Knžnou íslo jednací: Vaše.j.: Ze dne:

Více

Zprostedkování nákupu reklamního asu pro eské ddictví UNESCO

Zprostedkování nákupu reklamního asu pro eské ddictví UNESCO Poptávkové ízení k plnní podlimitní veejné zakázky pro eské ddictví UNESCO Zadavatel: eské ddictví UNESCO, Bí Šastných 1000, 570 01 Litomyšl IO: 70963452, DI: CZ70963452 Zastoupený: Ing. Michaelou Severovou,

Více

Zákon. 2/2003 Sb. PEDSEDA VLÁDY

Zákon. 2/2003 Sb. PEDSEDA VLÁDY Zákon. 2/2003 Sb. PEDSEDA VLÁDY vyhlašuje úplné znní zákona. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zízení), jak vyplývá ze zmn provedených zákonem. 273/2001 Sb., zákonem. 320/2001 Sb., zákonem. 450/2001 Sb.,

Více

íslo jednací: 5924/12 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Územní souhlas

íslo jednací: 5924/12 íslo žádosti: Dvod vydání Vyjádení : Územní souhlas VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY OCHRANY SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ SPOLENOSTI TELEFÓNICA CZECH REPUBLIC, A.S. vydané podle 101 zákona. 127/2005 Sb., o elektronických

Více

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA NÁKUP VYBAVENÍ LABORATOE CHEMIE V RÁMCI PROJEKTU ZKVALITNNÍ A MODERNIZACE VÝUKY CHEMIE, FYZIKY A BIOLOGIE V BUDOV MATINÍHO GYMNÁZIA, OSTRAVA PÍLOHA 1- SPECIFIKACE PEDMTU ZAKÁZKY PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

Více

Všeobecné podmínky a pokyny GLOBAL ASSISTANCE a. s. pro poskytování asistenních služeb pro klienty eské spoitelny a.s.

Všeobecné podmínky a pokyny GLOBAL ASSISTANCE a. s. pro poskytování asistenních služeb pro klienty eské spoitelny a.s. 1. Úvodní ustanovení GLOBAL ASSISTANCE a.s. 184 00 Praha 8, Dopravák 749/3, tel. 1220 Všeobecné podmínky a pokyny GLOBAL ASSISTANCE a. s. pro poskytování asistenních služeb pro klienty eské spoitelny a.s.

Více

FIRMA, NÁZEV I JINÉ OZNAENÍ. Msto,ulice,íslo popisné,ps:.. Zapsaná v obchodním rejstíku vedeném, oddíl., Bankovní spojení:.. . útu:..

FIRMA, NÁZEV I JINÉ OZNAENÍ. Msto,ulice,íslo popisné,ps:.. Zapsaná v obchodním rejstíku vedeném, oddíl., Bankovní spojení:.. . útu:.. S M L O U V A o poskytování pístupu k SN ve formátu PDF prostednictvím služby SN online. uzavená podle ust. 262 odst. 1 zákona. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník a podle ust. 5 a násl. zákona. 22/1997 Sb.,

Více

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN FAKULTA STAVEBNÍ ING. MARTIN SMLÝ DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ MODUL 4 ÍZENÉ ÚROVOVÉ KIŽOVATKY ÁST 1 STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA Dopravní inženýrství

Více

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : ne_10zadprispchpm.pdf Registraní íslo ÚP: CHPM Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na vytvoení hránného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením 75 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve

Více

Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu

Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu zákonem č. 268/2015 Sb. s účinností od 31. prosince 2015 6 (7) Přesahuje-li počet přepravovaných dětí starších tří let počet sedadel vybavených bezpečnostními

Více

209 VYHLÁŠKA ze dne 20. září 2018 o hmotnostech, rozměrech a spojitelnosti vozidel

209 VYHLÁŠKA ze dne 20. září 2018 o hmotnostech, rozměrech a spojitelnosti vozidel 209 VYHLÁŠKA ze dne 20. září 2018 o hmotnostech, rozměrech a spojitelnosti vozidel Ministerstvo dopravy stanoví podle 137 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách

Více

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek

S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek Spoleenství vlastník jednotek pro dm (dále jen spoleenství ) se sídlem ÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ l. I Základní ustanovení (1) Spoleenství vlastník jednotek

Více

R O Z H O D N U T Í 451/07

R O Z H O D N U T Í 451/07 M S T S K Ý Ú A D N Á C H O D odbor dopravy a silniního hospodáství Masarykovo nám. 40, 547 61 Náchod.j.: 45780/07/ODSH/Tý Vyizuje : Týfa V Náchod dne 27.12.2007 R O Z H O D N U T Í 451/07 Mstský úad Náchod,

Více

Den zveejnní: 20.4.2007 Den sejmutí: 7.5.2007. Za Msto Vimperk

Den zveejnní: 20.4.2007 Den sejmutí: 7.5.2007. Za Msto Vimperk usnesením. 371 Rady msta Vimperk ze dne 16.4.2007 zámr. 44/11/07 prodeje ásti pozemk vedených u Katastrálního úadu pro Jihoeský kraj, Katastrálního pracovišt Prachatice v katastru nemovitostí pro obec

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Stránka. 1 z 10 Roník 2006 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL PEDPISU: itul pedpisu: Vyhláška o podmínkách pipojení k elektrizaní soustav Citace: 51/2006 Sb. ástka: 23/2006 Sb. Na stran (od-do): 718-729

Více

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 30. ervna 2008 pod j.

Více

Pomáhat a chránit (s passaty)

Pomáhat a chránit (s passaty) Pomáhat a chránit (s passaty) Začátkem roku policie s velkou slávou nasadila do provozu 16 nových policejních passatů R36. Všude demonstrovala výbavu vozidel a hlavně jejich zrychlení a maximální rychlost.

Více

#$%&' +$ ! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. / " 14. # "

#$%&' +$ !  # $ % 5. $& '!(  ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. /  14. # !" #$%&' (%)*+#,-,./!0 1%2#"3 +$4 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program Podpora sportu ve m"st" Blansko

Více

TEXTOVÁ ÁST ÚDAJE O ÚZEMÍ

TEXTOVÁ ÁST ÚDAJE O ÚZEMÍ TEXTOVÁ ÁST ÚDAJE O ÚZEMÍ Vybrané lánky ze Zákona. 458/2000 o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvtvích a o zmn nkterých zákon (Energetický zákon) Odkazy na Energetický zákon

Více

Servisní smlouva - kanalizace

Servisní smlouva - kanalizace Servisní smlouva - kanalizace Objednatel: Obec Kojetice Sídlo: Lipová 155, 250 72 Kojetice Zastoupená: ve vcech smluvních: Vra Richtermocová, starostka obce ve vcech technických: Vra Richtermocová, starostka

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

Národní program shody se zásadami SLP Principy monitorování shody se zásadami správné laboratorní praxe

Národní program shody se zásadami SLP Principy monitorování shody se zásadami správné laboratorní praxe Národní program shody se zásadami SLP Principy monitorování shody se zásadami správné laboratorní praxe Úvod V souladu se smrnicemi 2004/9/ES a 2004/10/ES, které implementovaly zásady SLP OECD (Smrnice

Více

Naízení rady msta. 2/2004 o placeném stání na místních komunikacích nebo jejich úsecích a na parkovištích

Naízení rady msta. 2/2004 o placeném stání na místních komunikacích nebo jejich úsecích a na parkovištích Naízení rady msta. 2/2004 o placeném stání na místních komunikacích nebo jejich úsecích a na parkovištích Rada msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav se v souladu s ustanovením 11 a 102 odst. 2 písm. d)

Více

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Dodatek. 5 ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Jihoeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 eské Budjovice I 70890650 zastoupený hejtmanem

Více

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY 1 E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA ZOV 2 Obsah technické zprávy: 2 CHARAKTERISTIKA STAVENIŠT... 3 2.1 ZMNY OBJEKTU... 3 2.2 ROZŠÍENÍ OBJEKTU... 3 2.3 PRZKUMY A PODKLADY... 3 2.4 PÍPRAVA PRO

Více

Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích.

Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích. Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích. Zastupitelstvo obce Krásno na svém zasedání dne 21.2.2005 se usneslo vydat podle ustanovení 14 odst.2 zákona íslo 565/1990 Sb., o místních

Více

... název a sídlo provozovatele tomboly.... žádá o povolení tomboly pi akci. konané dne:... na míst:... Vydáno bude... los v cen... K za jeden los.

... název a sídlo provozovatele tomboly.... žádá o povolení tomboly pi akci. konané dne:... na míst:... Vydáno bude... los v cen... K za jeden los. Mstský úad Sobslav námstí Republiky 55/I 392 01 Sobslav V... dne... Vc: Žádost o povolení tomboly název a sídlo provozovatele tomboly žádá o povolení tomboly pi akci konané dne:... na míst:... Vydáno bude...

Více

Technická zpráva požární ochrany

Technická zpráva požární ochrany Technická zpráva požární ochrany Akce : zateplení fasády bytového domu p.70 Tuhá Investor : OSBD eská Lípa Barvíská 738 eská Lípa Použité technické pedpisy: SN 73 0802,73 0833,73 0873, 73 0821, vyhl..23/2008

Více

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava Legislativní (právní) úprava: Zákon. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znní pozdjších pedpis. Zákon. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský

Více

OBEC TUCHLOVICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLN NÍ KVALIFIKACE. VE EJNÁ ZAKÁZKA s názvem OBEC TUCHLOVICE SB R, SVOZ A NAKLÁDÁNÍ S ODPADEM

OBEC TUCHLOVICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLN NÍ KVALIFIKACE. VE EJNÁ ZAKÁZKA s názvem OBEC TUCHLOVICE SB R, SVOZ A NAKLÁDÁNÍ S ODPADEM OBEC TUCHLOVICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNNÍ KVALIFIKACE VEEJNÁ ZAKÁZKA s názvem OBEC TUCHLOVICE SBR, SVOZ A NAKLÁDÁNÍ S ODPADEM ZADÁVANÁ VEEJNÝM ZADAVATELEM JAKO VEEJNÁ PODLIMITNÍ ZAKÁZKA

Více

OBEC Sosnová. Obecn závazná vyhláška. 1/2012,

OBEC Sosnová. Obecn závazná vyhláška. 1/2012, OBEC Sosnová Obecn závazná vyhláška. 1/2012, o místním poplatku za provoz systému shroma%&ování, sbru, p'epravy, t'ídní, vyu%ívání a odstra)ování komunálních odpad* Zastupitelstvo obce Sosnová se na svém

Více

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE LABORATOE CHEMIE V RÁMCI PROJEKTU ZKVALITNNÍ A MODERNIZACE VÝUKY CHEMIE, FYZIKY A BIOLOGIE V BUDOV MATINÍHO GYMNÁZIA, OSTRAVA PÍLOHA 1- SPECIFIKACE PEDMTU ZAKÁZKY PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

Od zaátku druhého roku nájmu si pronajímatel vyhrazuje právo zvýšit nájemné až o 15 %. Toto zvýšené nájemné bude platit pro celý druhý rok nájmu.

Od zaátku druhého roku nájmu si pronajímatel vyhrazuje právo zvýšit nájemné až o 15 %. Toto zvýšené nájemné bude platit pro celý druhý rok nájmu. usnesením. 227 Rady msta Vimperk ze dne 1.3.2004, usnesením. 697 Rady msta Vimperk ze dne 28.6.2004 a usnesením. 636 Rady msta Vimperk ze dne 11.6.2007 zámr.74/19/07 pronájmu a budoucího prodeje nemovitostí

Více

E. Niklíková, J.Tille, P. Stránský Státní ústav pro kontrolu léiv Seminá SLP

E. Niklíková, J.Tille, P. Stránský Státní ústav pro kontrolu léiv Seminá SLP 1 2 Význam použitých zkratek Správná laboratorní praxe SLP Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj OECD Testovací zaízení TZ Vedoucí testovacího zaízení VTZ Zabezpeování jakosti QA Vedoucí studie

Více

Vyhláška. Ministerstva financí. ze dne..2004,

Vyhláška. Ministerstva financí. ze dne..2004, Vyhláška Ministerstva financí ze dne..2004, kterou se provádí zákon. 38/2004 Sb., o pojišovacích zprostedkovatelích a samostatných likvidátorech pojistných událostí a o zmn živnostenského zákona (zákon

Více

Popis p edm tu pln ní

Popis p edm tu pln ní ást 2 zadávací dokumentace Popis pedmtu plnní Pedmtem plnní veejné zakázky je uzavení rámcové smlouvy (na 4 roky), na jejímž základ budou zadavatelem zadávány jednotlivé veejné zakázky k provádní ostrahy

Více

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI uzavená podle 269 odst. 2 Obchodního zákoníku mezi tmito smluvními stranami (dále jen smlouva ): Sodexo Pass eská Republika a.s., se sídlem Radlická 2,

Více

M S T S K Ý Ú A D V E V E L K Ý C H H A M R E C H s t a v e b n í ú a d V E E J N Á V Y H L Á Š K A Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

M S T S K Ý Ú A D V E V E L K Ý C H H A M R E C H s t a v e b n í ú a d V E E J N Á V Y H L Á Š K A Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í M S T S K Ý Ú A D V E V E L K Ý C H H A M R E C H s t a v e b n í ú a d.j. : Velké Hamry dne 25.7.2008 Vyizuje : Oleníek Telefon : 483 369 824 Monika Nevailová, nar. 11.1.1981, Muškova 1404/1, 148 00 Praha

Více

asté otázky a odpov di k zákonu. 406/2000 Sb.

asté otázky a odpov di k zákonu. 406/2000 Sb. MPO Energetická úinnost asté otázky a odpovdi k zákonu. 406/2000 Sb. Stránka. 1 z 6 Ministerstvo prmyslu a obchodu asté otázky a odpovdi k zákonu. 406/2000 Sb. Publikováno: 23.2.2009 Autor: odbor 05200

Více

- Červeně označeny změny - Přeškrtnutý text vypuštěn

- Červeně označeny změny - Přeškrtnutý text vypuštěn - Červeně označeny změny - Přeškrtnutý text vypuštěn 341/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů ze dne 11. července 2002 o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu

Více

Stavební úpravy bytového domu.p. 2369, ulice Sokolovská, Tábor

Stavební úpravy bytového domu.p. 2369, ulice Sokolovská, Tábor V Táboe dne 24.2. 2010 Výzva k pedložení nabídek v rámci výbrového ízení Vážení, dovolujeme si Vás vyzvat k podání nabídky na zakázku: Stavební úpravy bytového domu.p. 2369, ulice Sokolovská, Tábor v rámci

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEEJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY Odborná praxe osob do 30 let vku v eské správ sociálního zabezpeení Zjednodušené podlimitní ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve

Více

Návrh opatření obecné povahy rozšíření obecného užívání pozemních komunikací

Návrh opatření obecné povahy rozšíření obecného užívání pozemních komunikací Ministerstvo dopravy Odbor pozemních komunikací nábřeží Ludvíka Svobody 1222/12 PO BOX 9, 110 15 Praha 1 Č. j.: VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Návrh opatření obecné povahy rozšíření obecného užívání pozemních komunikací

Více

Informace o povinném subjektu zveejované podle zákona. 106/1999 Sb., o svobodném pístupu k informacím

Informace o povinném subjektu zveejované podle zákona. 106/1999 Sb., o svobodném pístupu k informacím ZÁKLADNÍ ŠKOLA BEZNICE, píspvková organizace tel. 318 682 165 Rožmitálská 419 fax 318 683 608 262 72 Beznice e-mail: skola@zsbreznice.cz Žáci ZŠ Beznice podporují sbrovými aktivitami chov tuák v ZOO Praha,

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKANÍ SLUŽBY INTERNET WIFI

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKANÍ SLUŽBY INTERNET WIFI VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ TELEKOMUNIKANÍ SLUŽBY INTERNET WIFI Platnost a úinnost od 1.5.2004 Strana 6 (celkem 6) 1. Preambule 1.1 VS.com, s.r.o., se sídlem Žehušice 103, 28575 Žehušice, I 25720104,

Více

Obec SADOV V Y H L Á Š K A O B C E S A D O V

Obec SADOV V Y H L Á Š K A O B C E S A D O V Obec SADOV V Y H L Á Š K A O B C E S A D O V O i s t o t a p o á d k u v o b c i Obec Sadov na základ usnesení zastupitelstva obce ze dne 16.7.2003 v souladu s ustanovením 10, písm. a), b) a c) a 84 odst.

Více

Smlouva. o dodávce vody a odvádní odpadních vod. uzavená podle ustanovení 8 odst 5 zák.. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích

Smlouva. o dodávce vody a odvádní odpadních vod. uzavená podle ustanovení 8 odst 5 zák.. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích o dodávce vody a odvádní odpadních vod uzavená podle ustanovení 8 odst 5 zák.. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích Níže uvedeného dne, msíce a roku uzaveli 1. Obchodní firma : Vodovody a kanalizace

Více

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN j. 25953/2011-43810 ze dne 19. prosince 2011 Organizaní ád Správy kolejí a menz Mendelovy univerzity v Brn ást I Zízení, právní postavení a

Více

VEEJNÁ VYHLÁŠKA Oznámení o vydání zastavného území v k.ú. Popovice u Brandýsa

VEEJNÁ VYHLÁŠKA Oznámení o vydání zastavného území v k.ú. Popovice u Brandýsa Mstský úad Brandýs nad Labem Stará Boleslav ODBOR ÚZEMNÍHO ROZVOJE A PAMÁTKOVÉ PE pracovišt Praha 1 nám. Republiky 3, 110 01 Praha 1, 221 621 111. jedn. : 2008/ 9515-140 65 V/5 Vyizuje: Ing. arch. Bredová

Více

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 Píloha. 6 usnesení z 30. zasedání zastupitelstva msta Stíbra dne 13.12.2001 Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 o místních poplatcích Zastupitelstvo msta Stíbra vydalo dne 13.12.2001 v souladu s

Více

Pravidla pro organizaci studia na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy

Pravidla pro organizaci studia na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy Publikováno z 2. léka?ská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Pravidla pro organizaci studia na 2. léka?ské fakult? Univerzity Karlovy Pravidla pro organizaci studia na 2. lékařské

Více

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm.

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm. Metodický pokyn Ministerstva kultury k vymezení standardu veejných knihovnických a informaních služeb poskytovaných knihovnami zizovanými a/nebo provozovanými obcemi a kraji na území eské republiky Ministerstvo

Více

Obchodní podmínky. 1. Úvodní ustanovení

Obchodní podmínky. 1. Úvodní ustanovení Obchodní podmínky 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky (dále jen "obchodní podmínky") spolenosti NOVA nábytek, se sídlem Nová 252, 342 01 Sušice, identifikaní íslo: 48348040, (dále jen "prodávající")

Více

18/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 2003

18/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 2003 Systém ASPI - stav k 15.12.2005 do ástky 169/2005 Sb. a 58/2005 Sb.m.s. Obsah a text 18/2004 Sb. - poslední stav textu 18/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 2003 o uznávání odborné kvalifikace a jiné zpsobilosti

Více

Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004

Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004 Obec Chlístov Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo obce Chlístov se na svém zasedání dne 13.5.2004 usneslo vydat na základ 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 02/2007 PRACOVNÍ ÁD. Ing. Jan Kvasnika. zamstnanci msta zaazení do mstského úadu

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 02/2007 PRACOVNÍ ÁD. Ing. Jan Kvasnika. zamstnanci msta zaazení do mstského úadu Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 02/2007 PRACOVNÍ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika Rozsah psobnosti: zamstnanci msta zaazení do mstského úadu Nabývá úinnosti: Poet stran: Poet píloh: 1.11.2007 12 1 Tímto

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

! "#!# $!%&'() *+,"-#!"$!!"!"./0*1%2134(5&'$! 0! ! " #" $" %

! #!# $!%&'() *+,-#!$!!!./0*1%2134(5&'$! 0! !  # $ % ! "#!# $!%&'() *+,"-#!"$!!"!"./0*1%2134(5&'$! 6""!*")7 0!+8 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program

Více

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN FAKULTA STAVEBNÍ ING. MARTIN SMLÝ DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ MODUL 1 DOPRAVNÍ A PEPRAVNÍ PRZKUMY STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA Dopravní inženýrství

Více

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE 1/OŠKS/2019 Dotaní program na podporu mládeže, tlovýchovy a sportu Úvod Dotaní program je vyhlášen v souladu s místní Agendou 21 a se strategickými cíli msta stanovenými

Více

DOMOV MAXOV Horní Maxov 181, Luany nad Nisou, PS , R

DOMOV MAXOV Horní Maxov 181, Luany nad Nisou, PS , R Horní Maxov 181, Luany nad Nisou, PS 468 71, R Adresát: 12.duben 2016 ZADAVATEL DOMOV MAXOV, HORNÍ MAXOV 181,46871 LUANY NAD NISOU IO :70872651 Ve smyslu zákona.137/2006 Sb. o veejných zakázkách v platném

Více