Výroční zpráva o činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce OBECNÉ INFORMACE... 2

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva o činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2008 1. OBECNÉ INFORMACE... 2"

Transkript

1

2 Obsah: 1. OBECNÉ INFORMACE Úvod Předsednictvo Kontrolní komise Personální obsazení EDIČNÍ ČINNOST Vydané propagační materiály Sběr informací a distribuce KOMUNIKACE, SPOLUPRÁCE, PARTNERSTVÍ Komunikace Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Turistická informační centra Podnikatelé v oblasti cestovního ruchu Pracovní skupina k Manuálu pro rozvoj cestovního ruchu v Jihočeském kraji Agentura CzechTourism Partnerství Jaderná elektrárna Temelín (ETE) Budějovický Budvar n.p PR AKTIVITY Famtripy, presstripy Informační Systém Cestovního Ruchu Konference Logotyp jižní Čechy Média Inzerce Tiskové zprávy Veletrhy, výstavy PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE Horní a Dolní Rakousko Východní Bavorsko PROJEKTOVÁ ČINNOST VYHODNOCENÍ HOSPODAŘENÍ Srovnání plánu a skutečného čerpání rozpočtu Komentář k vybraným položkám rozpočtu Revizní zpráva o hospodaření Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce Strana 1 (celkem 25)

3 1. OBECNÉ INFORMACE 1.1. Úvod Jihočeská centrála cestovního ruchu (dále jen JCCR) vznikla v roce 2003 transformací tehdejší stejnojmenné organizace do regionální organizace cestovního ruchu s působností na úrovni Jihočeského kraje. JCCR je zájmovým sdružením právnických osob, jehož kmenovými členy jsou Jihočeský kraj (JčK), Jihočeská hospodářská komora (JHK) a Svaz měst a obcí Jihočeského kraje (SMOJK). Kmenoví členové platí roční členské příspěvky ve výši: JčK Kč, JHK Kč a SMOJK Kč. Předsednictvo JCCR sestává dohromady z 11 zástupců kmenových členů, přičemž JčK je zastoupen 8 členy, JHK 2 členy a SMOJK 1 členem. Chod organizace je určen stanovami, které byly naposledy aktualizovány dne v rámci jednání předsednictva JCCR. Základní aktivity a kompetence JCCR jsou vymezeny stanovami, činnost JCCR dále vychází z plánu činnosti platného vždy po dobu jednoho kalendářního roku. Plán činnosti stejně jako rozpočet jsou schvalovány předsednictvem JCCR. Strana 2 (celkem 25)

4 1.2. Předsednictvo Předsednictvo je nejvyšším řídícím orgánem JCCR. Do jeho působnosti náleží: - projednání a schválení plánu činnosti JCCR, - projednání a schválení ročního rozpočtu JCCR, - projednání a schválení roční, případně mimořádné, účetní závěrky, - projednání a schválení změny nebo doplnění stanov JCCR, včetně výše členských příspěvků, - volba a odvolání členů kontrolní komise JCCR, - rozhodnutí o přijetí nových členů JCCR a vyloučení členů JCCR, - jmenování a odvolávání ředitele JCCR na základě výběrového řízení, - rozhodování o dalších otázkách, které si předsednictvo vyhradí. Od roku 2007 nedošlo k žádným změnám ve složení předsednictva. Jeho členy jsou: za Jihočeský kraj: - Ing. Karel Matoušek - Ing. Pavel Pavel - Ing. Ivana Popelová - Ing. arch. Robin Schinko - Ing. Miroslav Sládek - Ing. František Štangl - předseda - Doc. RNDr. Miroslav Tetter, CSc. - RNDr. Jan Zahradník za Jihočeskou hospodářskou komoru: - Ing. Pavel Kašpárek - Ing. František Lafata - místopředseda za Svaz měst a obcí Jihočeského kraje: - Ing. Jitka Zikmundová místopředsedkyně Strana 3 (celkem 25)

5 1.3. Kontrolní komise Kontrolní komise JCCR je kontrolním orgánem a do její pravomoci a k jejím povinnostem náleží zejména: - kontrola dodržování stanov a obecně závazných předpisů při činnosti JCCR, - právo nahlížet do všech dokladů, zápisů a listin i dokumentů v elektronické podobě, které se týkají činnosti JCCR, - kontrolovat průběžně správnost vedení účetnictví, - provést kontrolu činnosti a hospodaření včetně kontroly majetku a roční účetní závěrky a předložit písemnou souhrnnou zprávu předsednictvu nejpozději do 30. dubna, - předkládat předsednictvu návrhy na odstranění zjištěných vad. Funkční období členů kontrolní komise je čtyřleté, přičemž stanovy nevylučují opětovné zvolení do funkce. V souvislosti s uplynutím prvního funkčního období byli do kontrolní komise v roce 2008 zvoleni: - Bc. Darja Bártová - Ing. Tomáš Otepka - PaeDr. Jan Váňa Strana 4 (celkem 25)

6 1.4. Personální obsazení Pracovní tým JCCR sestává ze čtyř pracovníků, z nichž každý vykonává úkoly vyplývající z pracovních porad, z jednání předsednictva či plánu činnosti na daný rok. Kompetence jednotlivých pracovníků JCCR jsou pak především tyto: Jitka Fatková zodpovědnost za provoz organizace, tvorba a dohled nad dodržováním plánu činnosti a rozpočtu, jednání s partnery v tuzemsku i zahraničí, organizace jednání předsednictva JCCR a Pracovní skupiny k Manuálu rozvoje cestovního ruchu v Jihočeském kraji, komunikace a spolupráce s agenturou CzechTourism Jakub Kadleček zodpovědnost za provoz Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje (ISCR), organizace a zajištění účasti na výstavách a veletrzích cestovního ruchu, komunikace a účast na jednáních s projektovými partnery v Rakousku a Bavorsku, komunikace a spolupráce s podnikateli, příprava podkladů pro PR aktivity, příprava podkladů pro tištěné propagační materiály Petra Štíchová zodpovědnost za provoz Nadace Jihočeské cyklostezky, tvorba, předkládání a administrace projektových žádostí Petr Štumpf zodpovědnost za veškerou projektovou činnost tvorba, předkládání, realizace a administrace projektů, účast na jednáních s projektovými partnery, komunikace s turistickými informačními centry, příprava podkladů pro tištěné propagační materiály, komunikace s médii Strana 5 (celkem 25)

7 2. EDIČNÍ ČINNOST 2.1. Vydané propagační materiály Advent v jižních Čechách plakát / 200 ks / ČJ Jihočeské vítání léta skládačka / ks / ČJ, NJ, AJ informační leták zaměřený na nabídku jednotlivých měst zapojených do projektu Jihočeské vítání léta - otevírání letní turistické sezóny 2008 plakát A1 / 200 ks / ČJ, NJ, AJ Ochutnejte jižní Čechy - Informační bulletin JCCR ks / ČJ zpravodaj JCCR vychází 5. rokem, jeho cílem je informovat členy, partnery a spolupracovníky JCCR o jejích plánech, aktivitách, dosažených výsledcích apod.; zpravodaj je vydáván dle potřeby, v roce 2008 vyšla dvě čísla - květen, říjen Tip na léto 2008 brožura / ks / ČJ, NJ, AJ Tip na zimu 2008/09 brožura / ks / ČJ, NJ, AJ brožury obsahující informace o kulturních, sportovních a společenských akcích konajících se vždy v období duben - září (Tip na léto) a říjen březen (Tip na zimu) Zimní dovolená Jižní Čechy Horní Rakousko - Waldviertel 2008/2009 brožura / ks ( ks ČJ, ks NJ) Zimní dovolená Jižní Čechy Východní Bavorsko 2008/2009 brožura / ks ( ks ČJ, ks NJ) informační brožura obsahující aktuální nabídku zimní dovolené v jižních Čechách, Horním Rakousku a Waldviertelu a jižních Čechách a Východním Bavorsku; brožura byla koncipována jako novinová příloha, tzn. byla distribuována společně s denním tiskem ve vybraných regionech České republiky, Horního a Dolního Rakouska a Východního Bavorska Strana 6 (celkem 25)

8 2.2. Sběr informací a distribuce Způsob sběru podkladových materiálů je vždy volen podle typu propagačního materiálu. V případě projektu Jihočeské vítání léta a brožur Tip na léto a Tip na zimu jsou s výzvou k dodání informací oslovována turistická informační centra prostřednictvím elektronické pošty, v případě brožur Zimní dovolená byly osloveny veškeré subjekty působící v oblasti kultury a cestovního ruchu prostřednictvím MailFóra Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje. Informace jsou vždy primárně zadávány prostřednictvím elektronických formulářů do databáze Informačního Systému Cestovního Ruchu, odtud jsou pak exportovány a upravovány pro tištěné propagační materiály. Způsob distribuce je vždy volen dle obsahového zaměření konkrétního materiálu a cílové skupiny, pro kterou je určen (turistická informační centra, výstavy a veletrhy, cestovní kanceláře, partneři v příhraničních regionech, informační centrum a zahraniční zastoupení ag. CzechTourism). Strana 7 (celkem 25)

9 3. KOMUNIKACE, SPOLUPRÁCE, PARTNERSTVÍ 3.1. Komunikace Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Setkání zástupců JCCR a Odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Jihočeského kraje (OKPC) se konala nepravidelně, dle potřeby. Obsahem jednání byla spolupráce v oblasti propagace, inzerce, projektů na podporu CR. V roce 2008 byla vytvořena a podepsána Dohoda o součinnosti mezi Jihočeským krajem a JCCR, která definuje činnosti JCCR realizované v rámci členského příspěvku právě Jihočeského kraje. Návrh dohody byl tvořen ve spolupráci JCCR a OKPC. Ve druhé polovině roku 2008 byl z podnětu ředitele Krajského úřadu Jihočeského kraje vytvořen plán marketingových opatření pro rok 2009, který obsahuje mj. veškeré aktivity JCCR a OKPC v oblasti marketingu cestovního ruchu Turistická informační centra JCCR komunikuje, spolupracuje a pro svou činnost využívá informací a dat poskytnutých zástupci turistických informačních center (TIC). K tomuto účelu využívá především elektronické pošty. V rámci průzkumu Regionální příležitosti v cestovním ruchu realizovaného agenturou CzechTourism prostřednictvím jejích regionálních koordinátorů (v případě turistického regionu Jižní Čechy je koordinátorem JCCR) byla o pomoc a spolupráci v podobě dotazování obyvatel obce požádána vybraná jihočeská infocentra. Výsledky průzkumu budou umístěny na adrese V rámci generálního partnerství ČEZ, a.s. byla finančně podpořena tato TIC: Turistické informační centrum České Budějovice, Infocentrum Dačice, Informační středisko Jindřichův Hradec, Informační středisko Nová Bystřice, Infocentrum Písek, Informační centrum Protivín, Informační středisko města Soběslavi, Kulturní a informační centrum Nové Hrady, Infocentrum Město Tábor, Informační centrum mikroregionu Týn nad Vltavou, Infocentrum Holašovice (Obec Jankov), Informační středisko Veselí nad Lužnicí, Infocentrum Vodňany Podnikatelé v oblasti cestovního ruchu Zástupci JCCR se účastní jednání Rady/Shromáždění členů sdružení Cestovní ruch při Jihočeské hospodářské komoře. V roce 2008 se konala jednání Rady sdružení v těchto termínech 7. 2., , , , , Shromáždění členů se konala ve dnech a Dne se zástupce JCCR zúčastnil jednání podnikatelů/členů Krajské sekce Asociace hotelů a restaurací České republiky. Spolupráce s podnikateli v oblasti cestovního ruchu byla realizována především v rámci realizace následujících aktivit: vydávání propagačních materiálů, organizace fam/press tripu, Strana 8 (celkem 25)

10 doplňování a aktualizace databází ISCR, prezentace na výstavách a veletrzích cestovního ruchu, realizace veletrhu Jihočeský kompas. V rámci projektu Ministerstva pro místní rozvoj Zpracování evaluace a metodiky vzdělávacích potřeb v cestovním ruchu se zaměřením na potřeby zaměstnavatelů v cestovním ruchu a evaluace vzdělávacích aktivit zaměstnaneckých svazů, profesních sdružení a odborových svazů v cestovním ruchu realizovala JCCR dotazníkové šetření dle zadaných kritérií. Toto dotazníkové šetření bylo provedeno ve 33 provozech v oblasti kultury a cestovního ruchu Pracovní skupina k Manuálu pro rozvoj cestovního ruchu v Jihočeském kraji Pracovní skupina k Manuálu rozvoje cestovního ruchu v Jihočeském kraji byla založena v roce 2007 za účelem realizace výstupů a doporučení výše uvedeného dokumentu. Tato pracovní skupina má stálé složení, na její jednání jsou zváni dle potřeby další hosté. V rámci jednání Pracovní skupiny jsou diskutovány především projekty v oblasti cestovního ruchu realizované jak JCCR, tak i OKPC. Účastníci jednání jsou seznamováni s aktuálními tématy, jako např. logotyp a jednotná prezentace regionu, plán marketingových opatření, účast na výstavách, prezentacích apod. Jednání, ze kterých je vždy pořizován zápis, se v roce 2008 konala v těchto termínech , 6. 3., , , Agentura CzechTourism Dne proběhl v Praze seminář pro průvodce, který každoročně ag. CzechTourism organizuje a na kterém jsou prezentovány aktuální informace o turistické nabídce regionů. Za účelem prezentace jižních Čech zajistila JCCR pro tento seminář přednášejícího. Ve dnech 24. a se konala regionální prezentace jižních Čech a Šumavy se zaměřením na venkovskou turistiku. První den prezentace organizovala Regionální rozvojová agentura, o.p.s., druhý den se pak zástupců cestovních kanceláří a novinářů ujala JCCR, která představila nabídku Ranče U starýho kance a vodního mlýna v Hoslovicích, odtud se skupina přesunula přes Vimperk, kde byl připraven oběd, do farmy a penzionu Slunečná u Želnavy. Prezentace byla zakončena prohlídkou a ochutnávkou produktů Lihovaru v Poněšicích. V rámci Smlouvy o poskytnutí služeb, která byla dne uzavřena mezi ag. CzechTourism a JCCR (s platností na dobru určitou do ) realizovala JCCR následující aktivity: - předání informací pro Kalendář akcí zasílání příspěvků do regionálního bulletinu - navržení pěti turistických novinek do projektu 133 premiér České republiky realizace průzkumu Regionální příležitosti v cestovním ruchu Veškeré úkoly vyplývající ze smlouvy JCCR naplnila, za toto získala finanční odměnu ve výši Kč vč. DPH. Strana 9 (celkem 25)

11 3.2. Partnerství Jaderná elektrárna Temelín (ETE) Generálním partnerem JCCR se v roce 2008 (stejně jako v letech předcházejících) stala na základě Smlouvy o poskytování reklamy ETE ze Skupiny ČEZ. Na základě této smlouvy získala JCCR finanční prostředky ve výši 2 mil. Kč bez DPH, ze kterých následně realizovala projekty Tip na léto 2008/Tip na zimu a Jihočeské vítání léta 2008, stejně jako podpořila vybraná turistická informační centra v Jihočeském kraji. Tip na léto 2008 brožura / náklad ks / ČJ, NJ, AJ Tip na zimu 2008/09 brožura / náklad ks / ČJ, NJ, AJ Jihočeské vítání léta 2008 místo konání České Budějovice, Český Krumlov, Jindřichův Hradec, Netolice, Písek, Prachatice, Strakonice, Tábor, Týn nad Vltavou, Veselí nad Lužnicí, Vodňany skládačka / ks / ČJ, NJ, AJ plakát A1 / 200 ks / ČJ, NJ, AJ Podpora turistických informačních center (TIC) finančně podpořená TIC: Turistické informační centrum České Budějovice, Infocentrum Dačice, Informační středisko Jindřichův Hradec, Informační středisko Nová Bystřice, Infocentrum Písek, Informační centrum Protivín, Informační středisko města Soběslavi, Kulturní a informační centrum Nové Hrady, Infocentrum Město Tábor, Informační centrum mikroregionu Týn nad Vltavou, Infocentrum Holašovice (Obec Jankov), Informační středisko Veselí nad Lužnicí, Infocentrum Vodňany Budějovický Budvar n.p. Dalším partnerem je již od roku 2004 Budějovický Budvar n.p., který na základě Smlouvy o propagaci ročně podporuje JCCR částkou Kč bez DPH. Strana 10 (celkem 25)

12 4. PR AKTIVITY 4.1. Famtripy, presstripy Ve dnech 24. a se konala regionální prezentace jižních Čech a Šumavy se zaměřením na venkovskou turistiku. První den prezentace organizovala Regionální rozvojová agentura, o.p.s., druhý den se pak zástupců cestovních kanceláří a novinářů ujala JCCR, která představila nabídku Ranče U starýho kance a vodního mlýna v Hoslovicích, odtud se skupina přesunula přes Vimperk, kde byl připraven oběd, do farmy a penzionu Slunečná u Želnavy. Prezentace byla zakončena prohlídkou a ochutnávkou produktů Lihovaru v Poněšicích Informační Systém Cestovního Ruchu Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje odeslal dle dostupných statistik do světa v roce 2008 celkem unikátním návštěvníkům z 92 zemí bezmála stránek (v roce 2007 cca ). Průměrná denní návštěvnost pak činila 150 unikátních návštěvníků. Nejvíce návštěvníků přichází na stránky ISCR z České republiky (89,49 %), na druhém místě ze Slovenska (2,31 %), následuje Německo (2,02 %), Rakousko (1,06 %), Spojené státy americké (0,86 %), Velká Británie (0,57 %), a Nizozemí (0,50 %). Přehled zdrojů návštěvnosti za rok 2008 ukazuje, že na stránky ISCR přichází 16,26 % přímo zadáním adresy 22,75 % návštěvníků se do ISCR dostane z odkazujících webů a 60,97 % prostřednictvím nejrůznějších vyhledávačů. Nejčastějším vyhledávaným klíčovým slovem je spojení jižní čechy následované slovním spojením jihočeský kraj a na třetím místě pak, poněkud nečekaně, přímo adresa Celkem byly stránky ISCR hledány přes různých klíčových slov a spojení. V roce 2008 bylo do ISCR zadáno celkem 82 aktualit a 738 kulturních a společenských akcí. ISCR dále obsahuje 47 textových stránek ve 3 jazykových mutacích, 100 tématicky zaměřených (cykloturistika, pěší turistika, lázeňství + wellness + zdraví, památky a historická místa, gastronomie, rodinná dovolená, zima, aktivní dovolená) turistických produktů, záznamů v katalogu služeb (z toho mj. 128 stravovacích a 479 ubytovacích zařízení, 60 půjčoven lodí, automobilů, kol a sportovních potřeb a 35 turistických informačních center). Všechny tyto záznamy pak spravuje 490 provozovatelů (poskytovatelů služeb) a 108 uživatelů oprávněných zadávat do systému akce, novinky a turistické nabídky. Adresa je zveřejňována na všech propagačních materiálech vydávaných Jihočeskou centrálou cestovního ruchu i Jihočeským krajem, resp. OKPC. V souvislosti se zavedením nového logotypu pro cestovní ruch bylo na konci roku 2008 v rámci poptávky zadáno zpracování změny grafické podoby stránek, tak aby byl i Informační Systém cestovního ruchu Jihočeského kraje v souladu s připravovaným manuálem jednotného vizuálního stylu k logu jižní Čechy. Novou podobu stránek připravuje renomované studio PositiveZero ( které má v referencích mimo jiné společnosti ČSA, Vodafone, Seznam, Atlas, Centrum, Ministerstvo pro místní rozvoj či Budějovický Budvar. Strana 11 (celkem 25)

13 4.3. Konference Odborná konference s obsáhlým programem se konala v rámci veletrhu Jihočeský kompas ve dnech 13. a v Domě kultury Metropol v Českých Budějovicích. V rámci konference byly představeny stávající i připravované projekty zaměřené na podporu cestovního ruchu a kultury na území jižní Čech, Šumavy, Horního a Dolního Rakouska a Východního Bavorska (např. Museum Fotoateliér Seidel, Revitalizace koněspřežné dráhy v Českých Budějovicích, Přeshraniční síť turistických stezek, Hornorakouská zemská výstava 2013 apod.). Celkem bylo během dvou dnů konání předneseno 33 konferenčních příspěvků, počet posluchačů dosáhl čísla 141. Veškeré informace o celém projektu Jihočeský kompas jsou umístěny na stránkách Logotyp jižní Čechy Na základě rozhodnutí Rady Jihočeského kraje ze dne byl pro použití v oblasti cestovního ruchu vybrán logotyp autorky Heleny Jiskrové, který vzešel jako vítězný ze soutěže vyhlášené Jihočeskou centrálou cestovního ruchu ve spolupráci s Krajským úřadem Jihočeského kraje v roce Dle další dohody budou Jihočeská centrála cestovního ruchu a Krajský úřad Jihočeského kraje užívat logotyp Jižní Čechy ve všech oblastech své činnosti orientované na cestovní ruch, tedy jak pro tištěné propagační materiály, tak pro stránky Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje - stejně jako pro prezentaci v médiích, na výstavách a veletrzích apod. Jedná se tedy o všechny případy, kdy budou jižní Čechy prezentovány jako turisticky atraktivní destinace. Obdobný logotyp s doprovodným slovním spojením JCCR (které nahradí v daném případě Jižní Čechy ) bude používán Jihočeskou centrálou cestovního ruchu jako firemní logo, tj. značka prezentující pouze organizaci jako takovou (na hlavičkových papírech, vizitkách, internetových stránkách apod.). Strana 12 (celkem 25)

14 4.5. Média Inzerce Czech Travelogue Jižní Čechy + titulní strana / leden Metro - Men a Women Only magazín Zimní dovolená / listopad Pivní cesty po České republice Jihočeské pivní stezky aneb přijměte pozvání do jižních Čech / únor TIM Léto v jižních Čechách / červenec srpen Kapři se chystají z vody ven / říjen TRAVEL IN THE CZECH REPUBLIC Dovolená bez hranic / 6/2008 Mladá fronta DNES Zimní dovolená JIŽNÍ ČECHY - VÝCHODNÍ BAVORSKO 2008/2009 / vkládaná příloha / / distribuce Praha a Plzeňský kraj Zimní dovolená JIŽNÍ ČECHY - HORNÍ RAKOUSKO - WALDVIERTEL 2008/2009 / vkládaná příloha / / distribuce Praha a Vysočina V rámci propagace veletrhu Jihočeský kompas byly PR články zveřejněny v následujících médiích: - informační bulletin Divadelní podzim 2008 (vydává DK Metropol) - newsletter COT news / 21 a 22/ Ochutnejte jižní Čechy 2/2008 (vydává JCCR) - TIM / říjen K projektu Jihočeské vítání léta 2008 byla realizována kampaň v těchto médiích: - RTA - TV Gimi spot 20s / četnost 15x / Mladá fronta DNES upoutávka na speciální přílohu Jihočeské vítání léta 2008 / četnost 9x / / vydání Praha, jižní Čechy speciální příloha Jihočeské vítání léta 2008 / náklad ks / / vydání Praha, jižní Čechy Strana 13 (celkem 25)

15 - Český rozhlas České Budějovice sponzorský vzkaz / četnost 30x / Hitrádio Faktor spot 30s / četnost 18x / Rádio Prácheň spot 30s / četnost 51x / Tiskové zprávy TIP na léto 2008 u nás se určitě nudit nebudete Jihočeské vítání léta 2008 otevírání letní turistické sezóny Jihočeské vítání léta pokračuje i o následujících víkendech Pomozte navrhnout upomínkový předmět s českobudějovickou tématikou Zveme vás na Jihočeský kompas veletrh turistických zážitků, možností a vizí Jihočeská centrála cestovního ruchu vydává Tip na zimu 2008/ Veletrh turistických zážitků, možností a vizí aneb jižní Čechy jak je zatím neznáte Jihočeská centrála cestovního ruchu podpořila vývoj nových českobudějovických suvenýrů Advent a Vánoce v jižních Čechách JCCR si nechává firmou ANOPRESS zpracovávat pravidelný monitoring tisku, vždy k poslednímu dni v měsíci obdrží elektronickou poštou přehled informací, které byly v médiích na téma cestovní ruch v jižních Čechách v daném měsíci zveřejněny. Strana 14 (celkem 25)

16 4.6. Veletrhy, výstavy JCCR prezentovala v roce 2008 turistickou nabídku jižních Čech na následujících výstavách a veletrzích: Ferien-Messe Vídeň, Rakousko, Turistická nabídka České republiky byla prezentována v rámci stánku CzechTourism o rozloze 240 m 2. Společně s JCCR sdílelo jeden informační pult město Český Krumlov. Vysoký zájem ze strany návštěvníků byl o Hlubokou nad Vltavou a právě Český Krumlov, velmi často však byly dotazy směřovány k možnostem cyklo- a pěší turistiky, zimní dovolené či ke sportovnímu rybolovu a podzimním výlovům rybníků. Lze konstatovat, že jižní Čechy patří u rakouské klientely k nejzajímavějším regionům České republiky. Statistika veletrhu: návštěvníků, více než odborných, 900 vystavovatelů, jedná se o nejvýznamnější veletrh cestovního ruchu v Rakousku, spojen a Autosalonem, což zvyšuje jeho návštěvnost. Holiday World Praha, Jihočeská centrála cestovního ruchu zajistila za účelem prezentace jižních Čech expozici o ploše 48 m 2, v rámci níž se představila jak jihočeská města, tak i podnikatelé v oblasti cestovního ruchu. Návštěvníci veletrhu na stánku našli mj. informace a propagační materiály měst Český Krumlov, Jindřichův Hradec, Písek, Strakonice, Tábor, Třeboň (vč. Městských slatinných lázní), dále se v rámci stánku prezentovaly: cestovní kancelář SB Travel, Destinace Hluboká nad Vltavou, Nadace Jihočeské cyklostezky. Nabídku dalších měst a podnikatelů prezentovala prostřednictvím propagačních materiálů JCCR. Největší zájem měli návštěvníci veletrhu tradičně o informace o cyklo a pěší turistice, dále pak o možnostech ubytování. Výstava tří zemí Pasov, Německo, Jižní Čechy se prezentovaly nejen prostřednictvím propagačních materiálů, ale i místních produktů ve stánku o ploše 50 m 2, který denně navštívilo na 500 příchozích. Prezentaci zajistila Jihočeská centrála cestovního ruchu ve spolupráci s jihočeskými městy a podnikateli, a to prostřednictvím tiskovin. Návštěvníci disponovali poměrně bohatými znalostmi jihočeského regionu, především pak o větších jihočeských městech a známých památkách. Největší poptávka byla po nabídce cyklistických tras a stezek, pěší turistice, rodinné dovolené a nabídce lázeňských a wellness služeb. V případě konkrétních lokalit byl pak nejvyšší zájem o oblast Lipenska, příhraniční oblast Šumavy, o města Český Krumlov, České Budějovice, Prachatice, Tábor, Strakonice, Třeboň a Jindřichův Hradec. Součástí stánku navíc byla i prezentace produktů Lihovaru Poněšice, ručně vyráběných dřevěných výrobků řezbářů pana Sarauera a pana Holinky a samozřejmě i občerstvení v podobě točeného piva a tradičních jihočeských pochutin. Strana 15 (celkem 25)

17 MADI TRAVEL MARKET Praha, Na 15. ročníku mezinárodního odborného veletrhu cestovního ruchu a hotelnictví MADI se v rámci stánku o ploše 20 m 2 prezentovala města Český Krumlov a Písek, Destinace Hluboká nad Vltavou, další města, obce a zařízení cestovního ruchu byla prezentována prostřednictvím JCCR. Statistika veletrhu: odhad návštěvníků, 422 vystavujících firem z 27 zemí - z toho: 182 českých firem, 240 zahraničních firem. Jihočeský kompas České Budějovice, V historii první jihočeský regionální veletrh cestovního ruchu byl realizován v rámci přeshraničního projektu Podpora zahraničního příjezdového cestovního ruchu jižní Čechy - Horní Rakousko Waldviertel. Veletrh byl po celé tři dny konání přístupný zdarma laické i odborné veřejnosti, ve stáncích, resp. u informačních pultů byly podávány informace a distribuovány propagační materiály o nabídkách měst, obcí, podnikatelů a dalších subjektů působících na poli cestovního ruchu a kultury v jižních Čechách, na Šumavě a v příhraničních regionech Horního a Dolního Rakouska a Východního Bavorska. Ke zpestření programu přispěly i další doprovodné akce ve formě soutěží, prezentace jihočeské gastronomie "Jak chutná jihočeská náves" v přízemí DK Metropol a mnohé další. Přestože šlo o první ročník, byl veletrh pozitivně hodnocen jak laickou, tak i odbornou veřejností. Statistika veletrhu: 56 vystavovatelů především z jižních Čech, odhadovaný počet návštěvníků 1.800, počet odevzdaných anketních lístků 893, v návštěvnické soutěži bylo rozdáno celkem přes 300 cen. Strana 16 (celkem 25)

18 5. PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE 5.1. Horní a Dolní Rakousko JCCR dlouhodobě spolupracuje se spolkovou zemí Horní Rakousko, resp. organizací cestovního ruchu Oberösterreich Tourismus a regionem Waldviertel v Dolním Rakousku, resp. společností Destination Waldviertel G.m.b.H. Obě výše uvedené organizace se staly partnery JCCR v rámci projektu Podpora zahraničního příjezdového cestovního ruchu jižní Čechy - Horní Rakousko Waldviertel (viz kap. 6 Projektová činnost), na jehož realizaci se podílejí. Za tímto účelem se konají společné schůzky, v roce 2008 to bylo v těchto termínech , , , , z jednání je vždy pořízen zápis Východní Bavorsko Na bavorské straně hranice je partnerem JCCR společnost Tourismusverband Ostbayern, která se stala i partnerem projektu Podpora zahraničního příjezdového cestovního ruchu jižní Čechy - Východní Bavorsko (viz kap. 6 Projektová činnost). Společná jednání v rámci příprav a realizace projektu se konala ve dnech a Strana 17 (celkem 25)

19 6. PROJEKTOVÁ ČINNOST V roce 2008 realizovala JCCR či započala realizaci následujících projektů: Podpora zahraničního příjezdového cestovního ruchu jižní Čechy - Horní Rakousko - Waldviertel Popis projektu: Cílem projektu je podpora příjezdového cestovního ruchu zahraničních turistů z předem vybraných cílových zemí/regionů prostřednictvím základních marketingových nástrojů využívaných v oblasti cestovního ruchu a propagace destinace. V rámci projektu jsou vydány nové, popř. aktualizovány stávající tištěné propagační materiály v jazykových mutacích, je rozšiřován a aktualizován Informační systém cestovního ruchu Jihočeského kraje především pro zahraniční klientelu. Hlavní aktivitou projektu však je mediální kampaň prostřednictvím tisku, rozhlasových příp. televizních médií ve vybraných cílových regionech. Dosud realizované aktivity: - vydání a distribuce sezónní informační brožury Zimní dovolená - překlady podkladových informací pro informační brožuru - rozvoj internetového portálu optimalizace pro vyhledávače - veletrh cestovního ruchu Jihočeský kompas - inzerce Financováno z programu: Program Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika Partneři: Oberösterreich Tourismus, Destination Waldviertel Doba realizace: 7/2008-6/2010 Celkové výdaje projektu - česká část: Kč Dosud vyčerpané finanční prostředky: mzdy služby veletrhy nájem tiskoviny PR aktivity ISCR DPH celkem (vč. DPH) Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Strana 18 (celkem 25)

20 Podpora zahraničního příjezdového cestovního ruchu jižní Čechy - Východní Bavorsko: Popis projektu: Tento projekt kopíruje aktivity projektu Podpora zahraničního příjezdového cestovního ruchu jižní Čechy - Horní Rakousko - Waldviertel. Dosud realizované aktivity: - vydání a distribuce sezónní informační brožury Zimní dovolená - překlady podkladových informací pro informační brožuru - programové úpravy ISCR - prezentace na Veletrhu tří zemí v Pasově - inzerce Financováno z programu: Program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko Partner: Tourismusverband Ostbayern Doba realizace: 03/ /2010 Celkové výdaje projektu - česká část: Kč Dosud vyčerpané finanční prostředky: mzdy Kč služby Kč veletrhy Kč nájem Kč rozvoj internetových portálů Kč sezónní informační brožura Kč PR aktivity Kč DPH Kč celkem (vč. DPH) Kč Strana 19 (celkem 25)

21 Podpora vývoje tematických českobudějovických suvenýrů Popis projektu: Cílem tohoto projektu byla podpora tvorby českobudějovických suvenýrů, které chybí v turistické nabídce města a jeho nejbližšího okolí. Poptávka po nich vychází i z potřeb podnikatelů (poskytovatelů služeb v oblasti cestovního ruchu), kteří mají zájem nabízet upomínkové předměty v prostorách svých provozoven (provozovatelé turistických atraktivit a služeb, informační a kulturní centra, apod.). Realizované aktivity: - vznik nových upomínkových předmětů - workshop - e-shop - objednávkový systém - tisková konference - prezentace v médiích Financováno z programu: Dotační program města České Budějovice na podporu cestovního ruchu 2008 Doba realizace: 07 11/2008 Celkové výdaje projektu: Kč Strana 20 (celkem 25)

22 7. VYHODNOCENÍ HOSPODAŘENÍ 7.1. Srovnání plánu a skutečného čerpání rozpočtu NÁZEV POLOŽKY PLÁN SKUTEČNOST 1 Převod zůstatku z roku Členské příspěvky zakladatelů Příjmy z projektů a grantů Ostatní příjmy Příjmy celkem Personální výdaje Hmotný majetek vč. poč. vybavení Drobný hmotný majetek Spotřební materiál Nájem Běžné provozní náklady Občerstvení, pohoštění Cestovné (vč. nákupu pohon. hmot) Ostatní výdaje Nákup služeb Vedení účetnictví, daňové a práv. poradenství Výstavy Reklama, inzerce, propagace, PR Prezentace, konference, semináře, workshopy Informační systém Propagační materiály, tiskoviny Výdaje celkem Rozdíl Strana 21 (celkem 25)

23 Komentář k vybraným položkám rozpočtu řádek 3 řádek 4 řádek 6 řádek 10 řádek 14 řádek 15 řádek 17 řádek 18 řádek 19 řádek 21 řádek 23 Uvedená částka obsahuje fakticky získané příjmy z grantových a dotačních titulů v roce 2008 vč. prostředků poskytnutých Jihočeským krajem na kofinancování a spolufinacování dvou přeshraničních projektů. Tato položka obsahuje mj. finanční podporu ETE, dále pak příspěvek Budějovického Budvaru n.p. Oba tyto příspěvky jsou v položce uvedeny vč. DPH, která je ale odváděna v rámci čtvrtletního vyúčtování FÚ. Zde jsou zahrnuty i příjmy od subjektů prezentujících se v rámci jihočeské expozice na Holiday World a MADI 2008 (JCCR hradí celkovou částku za výstavbu expozice a plochu, po ukončení akce ji poměrným dílem rozúčtuje jednotlivým spoluvystavovatelům. Obsaženy jsou náklady, které JCCR účtovala Nadaci Jihočeské cyklostezky a JHK sdružení Cestovní ruch za vedení sekretariátu. Do této položky byla zahrnuta i finanční odměna za uskutečněné plnění smlouvy o poskytnutí služeb uzavřené mezi JCCR a ag. CzechTourism. Tato částka zahrnuje mzdy a odvody 4 pracovníků JCCR, dále pak výdaje za jazykové kurzy a semináře a za nákup stravenek. Nájem byl meziročně navýšen o inflaci. V této položce jsou zahrnuty mj. příspěvky vybraným turistickým informačním centrům a příspěvky na akce konané v rámci Jihočeského vítání léta 2008, které v rámci finanční podpory ze strany ČEZ a.s. JCCR poskytuje, dále pak odvod DPH, pojištění majetku, silniční daň. V této položce jsou zahrnuty veškeré služby, které JCCR nakupuje u dalších subjektů, např. služby spojené s realizací veletrhu Jihočeský kompas (nad rámec smlouvy s DK Metropol), překlady, distribuce novinové přílohy, licenční poplatek za nákup mapového díla atd. Položka zahrnuje veškeré náklady spojené s realizací výstav a veletrhů, přičemž jsou v ní zahnuty celkové náklady na realizaci expozice na veletrhu Holiday World a MADI 2008, které byly přefakturovány jednotlivým městům či podnikatelským subjektům, které se v rámci jihočeské expozice prezentovaly (zahrnuto v příjmové části rozpočtu položka 4). JCCR v roce 2008 vedle již zmíněných výstav realizovala prezentaci jižních Čech na Výstavě tří zemí v Pasově a veletrh Jihočeský kompas v Českých Budějovicích. V této položce jsou zahrnuty veškeré aktivity JCCR v oblasti PR vč. mediální kampaně k projektu Jihočeské vítání léta 2008 v rámci smlouvy s ČEZ a.s. JCCR v roce 2008 JCCR realizovala odbornou konferenci v rámci veletrhu Jihočeský kompas. Její organizační zajištění bylo součástí plnění smlouvy uzavřené mezi JCCR a DK Metropol. V této položce je zahrnuto vydání veškerých propagačních materiálů v rámci smlouvy s ČEZ a.s., dále pak novinové přílohy Zimní dovolená 2008/2009. Některé aktivity plánované v rámci realizace obou přeshraničních projektů na rok 2008 byly přesunuty do roku Jihočeský kraj poskytuje JCCR finanční prostředky na před- a kofinancování dvou přeshraničních projektů. Tyto prostředky jsou vypláceny po částech, vždy po vyúčtování předešlé je poskytnuta další část. K byly na účet JCCR přijaty částky na další financování projektových aktivit v roce 2009 v celkové výši Kč. Strana 22 (celkem 25)

24 7.2. Revizní zpráva o hospodaření Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2008 Obsah: 1. Stav členské základny 2. Zpráva o hospodaření v roce Účetní agenda sdružení (výkazy, účetní doklady a knihy, vedení pokladny, aj.) 4. Pohledávky, závazky k Inventarizace majetku Ad 1) V roce 2008 tvořily členskou základnu JCCR tyto subjekty (v závorce je uvedena výše členského příspěvku uhrazená členem JCCR v daném roce): - Jihočeský kraj ( Kč) - Jihočeská hospodářská komora ( Kč) - Svaz měst a obcí Jihočeského kraje ( Kč) Kontrolní komise bere informaci o členské základně JCCR na vědomí. Ad 2) Kontrolní komise provedla kontrolu hospodaření JCCR v roce Výnosy činily Kč, náklady činily Kč. Výsledek hospodaření roku 2008 je účetní zisk ve výši Kč a daňový výsledek hospodaření Kč. Všechny položky jsou zaúčtovány v souladu s obecně platnými předpisy o hospodaření. Účetnictví bylo vedeno v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších přepisů s přihlédnutím k Vyhl. č. 504/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. Členské příjmy sdružení ve výši Kč jsou osvobozené od daně, výnosy ve výši Kč jsou výnosy z hlavní činnosti, které nepodléhají dani z příjmů a výnosy ve výši Kč jsou výnosy z hospodářské činnosti. Naopak náklady související s hlavní činností ve výši Kč a výdaje na reprezentaci ve výši Kč nemohly být uznány jako odpočet ze základu pro výpočet daně z příjmů právnických osob. Vyloučením všech zmíněných kategorií výnosů a nákladů při výpočtu daňového základu daně z příjmů právnických osob za rok 2008 a s využitím 20 odst. 7 zákona 586/1992 Sb., o daních z příjmů (snížení základu daně u poplatníků, kteří nebyli založeni za účelem dosažení zisku), byl stanoven daňový výsledek ve výši Kč. Tok příjmů a výdajů byl následný: počáteční zůstatek peněz na bankovním účtu, v pokladně a v ceninách celkem k činil Kč, při započtení vyplacených záloh, závazků a úhrad pohledávek byl k konečný zůstatek finančních prostředků Kč (z toho Kč na bankovních účtech, Kč v pokladně a Kč v ceninách). Kontrolní komise schvaluje zprávu o hospodaření JCCR za rok Strana 23 (celkem 25)

25 Ad 3) Kontrolní komise provedla kontrolu stavu výkazů, účetních dokladů a knih a vedení pokladny v roce Všechny výkazy, doklady a knihy jsou vedeny v souladu s obecně platnými předpisy pro účetnictví. Kontrolní komise schvaluje stav účetnictví JCCR vedení výkazů, účetních dokladů a knih a stav pokladny za rok Ad 4) Výše pohledávek včetně poskytnutých záloh k činila Kč. Výše přijatých záloh a závazků k činila Kč. JCCR doložila kontrolní komisi, že pohledávky a závazky k byly vyrovnány v průběhu 1. čtvrtletí roku Kontrolní komise bere na vědomí stav pohledávek, závazků a záloh. Ad 5) Svazem měst a obcí Jihočeského kraje byl JCCR zapůjčen hmotný i nehmotný majetek (viz Smlouva o výpůjčce). Tento majetek, pořízený SMOJKem v rámci projektu Management cestovního ruchu v Jihočeském kraji, bude na základě Darovací smlouvy účinné dnem bezplatně převeden do užívání JCCR. Podle 20 odst. 4 zákona o dani dědické, darovací a z převodu nemovitostí je JCCR osvobozena od daně darovací. JCCR ze svého rozpočtu zakoupila a je vlastníkem tohoto majetku (viz příloha č. 1 Majetek JCCR k ). V červnu roku 2003 pořídila JCCR na tříletý leasing automobil značky Škoda Fabia Combi, v červnu 2006 byl leasing ukončen a vlastníkem automobilu se stala JCCR. Kontrolní komise bere na vědomí zprávu o majetku JCCR. Kontrolní komise schvaluje revizní zprávu JCCR za rok Zapsala: Jitka Fatková Ověřili: Bc. Darja Bártová Ing. Tomáš Otepka PaeDr. Jan Váňa Datum: Strana 24 (celkem 25)

26 Příloha č. 1 Číslo majetku Název majetku DP VC-s DP Zůst.c. UP Cena UP Zůst.c. - TM : DM (12) 1 Nokia 6310i 5 495,00 0,00 2 Bluetooth adaptér 1 495,00 0,00 3 Stolová deska 4ks 9 556,00 0,00 4 Konferenční židle 4 269,80 0,00 5 Vysavač 2 690,00 0,00 6 Konvice varná, nerezová 1 980,00 0,00 7 PC-Router 5 490,00 0,00 8 Scanner UMAX SLIM 1 989,00 0,00 9 Monitor 17" LG ,00 0,00 10 Sestava PC, Windows ,00 0,00 11 MS Office XP ,00 0,00 12 SONY DSC P ,00 0,00 13 PC DELL ,00 0,00 14 Panasonic Dig. fotoaparát 6 585,00 0,00 15 Notebook ,00 0,00 0,00 0, ,80 0,00 - TM : HNM (2) 1 Server HP ProLiant ,00 0, ,00 0,00 2 Škoda Fabia 1 220,00 0, ,00 0, ,00 0, ,00 0,00 - TM : SPO (8) 1 Počítač ,40 0,00 2 Monitor Belinea 19" 7 148,05 0,00 3 Tiskárna HP Scanjet 5590p 4 800,00 0,00 4 Monitor LCD Belinea 5 889,00 0,00 5 Kancelářská židle 2 512,50 0,00 KARSTEN 6 Kávovar ETA 503,36 0,00 7 Mikrovlnná trouba 1 281,51 0,00 8 Výdejník vody 2V ,00 0,00 0,00 0, ,82 0, ,00 0, ,62 0,00 Strana 25 (celkem 25)

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/10 Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání zpráv prostřednictvím MailFóra publikování aktualit databáze

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 Strana 1 (celkem 6) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 Strana 1 (celkem 7) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/14 Jihočeská centrála cestovního ruchu Možné oblasti spolupráce Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání

Více

Hodnocení plnění plánu činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2005

Hodnocení plnění plánu činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2005 Strana 1 (celkem 11) Hodnocení plnění plánu činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2005 1. Koordinace aktivit s regionálními aktéry cestovního ruchu v Jihočeském kraji 1.1. Pravidelná jednání

Více

Zhodnocení plnění plánu činnosti JCCR v roce 2004

Zhodnocení plnění plánu činnosti JCCR v roce 2004 Zhodnocení plnění plánu činnosti JCCR v roce 2004 1. Koordinace aktivit JCCR s regionálními aktéry cestovního ruchu v Jihočeském kraji 1.1. Pravidelná jednání: radní Jihočeského kraje zodpovědný za cestovní

Více

Porovnání OIS I.G a OIS II.G po transformaci www.encyklopedie.ckrumlov.cz

Porovnání OIS I.G a OIS II.G po transformaci www.encyklopedie.ckrumlov.cz Nejefektivnějším nástrojem komunikace a propagace destinace jsou webové stránky www.ckrumlov.cz. V roce 2007 proběhla první klíčová etapa transformace OIS I.G na OIS II.G. V rámci transformace byly vytvořeny

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ČLENSKÉ SCHŮZE

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ČLENSKÉ SCHŮZE ZÁPIS Z JEDNÁNÍ ČLENSKÉ SCHŮZE PRO Šumavsko, z.s. Datum jednání: 20. dubna 2017 Čas jednání: od 16.30 do 18.00 Místo jednání: Výletní restaurace Vodník, Vimperk Přítomni: dle prezenční listiny Zápis: Mgr.

Více

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Jihočeská hospodářská komora P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Držitel certifikátu systému jakosti dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001 Vznik JHK Hospodářské komory jsou v ČR zřizovány na základě zvláštního

Více

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13 1. Síťování, destinační management Rozvoj kompetencí a podpora spolupráce (síťování) aktérů cestovního ruchu z veřejného, soukromého i neziskového sektoru v TO Opavské Slezsko. Organizace školení, seminářů

Více

AKTIVITY V ROCE 2011. Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s r.o.

AKTIVITY V ROCE 2011. Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s r.o. AKTIVITY V ROCE 2011 ROZPOČET Celkem na rok 2011: 1.500.000,-Kč vč. DPH z rozpočtu města na podporu rozvoje cestovního ruchu GRANTY: celkem dotace: 140.000,- Kč, celkem vlastní podíl: 115.659,- Kč grant

Více

Předejme si turistu neboť Turista je otevřená peněženka

Předejme si turistu neboť Turista je otevřená peněženka Předejme si turistu neboť Turista je otevřená peněženka Blatná Sedlice Strakonice Volyně Bavorov Vodňany Protivín Klatovy Kdyně Sušice Hartmanice Švihov Rabí Horažďovice Historické území Prácheňského

Více

KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT V PŘÍHRANIČÍ JIHOČESKÝ KRAJ / DOLNÍ RAKOUSKO

KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT V PŘÍHRANIČÍ JIHOČESKÝ KRAJ / DOLNÍ RAKOUSKO Jihočeská hospodářská komora Sdružení stavebnictví a územního rozvoje Husova 9, 370 01 České Budějovice Držitel certifikátu systému jakosti dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001 KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: 260 31 663 Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67 Adresa: Husovo nám. 391 399 01 Milevsko Správní rada měla toto složení: Dozorčí

Více

CHARAKTERISTIKA ČINNOSTI VYSTAVOVATELŮ

CHARAKTERISTIKA ČINNOSTI VYSTAVOVATELŮ 1. CPI Hotels,a.s. - Hotel Gomel České Budějovice Ubytování (480 lůžek), stravování, konference, firemní akce, skupinové pobyty. 2. Plzeňský kraj Prezentace Plzeňského kraje a jeho programy v oblasti cestovního

Více

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky Marketing destinací Středn ední Morava a Jeseníky A.Křetínská Olomoucký kraj, oddělení cestovního ruchu Ing. H. Kotíková, Ph.D Katedra rekreologie FTK UP, Olomouc RNDr. I. Marek m-ark Marketing a reklama

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 OBSAH: I. Základní charakteristika II. Realizované aktivity a) Projekty z evropských fondů b) Ostatní granty a dotace c) Prezentace pro veřejnost d) Spolupráce se subjekty cestovního

Více

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj Organizační řád svazku obcí Ladův kraj základní vnitřní organizace a řízení organizační struktura úkoly, činnost a působnost jednotlivých orgánů a pozic a vztahy mezi nimi, pravomoci a odpovědnosti osob

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC 24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC Nové logo Praha 18. 6. 2010 Praha 18. 6. 2010 Destinační agentury ČESKÉ ŠVÝCARSKO o.p.s. Ústecký kraj, NP České Švýcarsko, ZO ČSOP Thilia, Krásná Lípa KRUŠNÉ HORY

Více

Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism -

Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism - Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism - Fondy EU jako zdroj finančních prostředků pro podporu CR v ČR I. ESF Evropský

Více

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků?

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Konference Ostrava 10.12. 2009 Obsah prezentace aneb co se podařilo Kraj mnoha barev a příležitostí 2 Využití aktivit marketingové strategie v cestovním ruchu

Více

Domácí cestovní ruch v Jihočeském kraji

Domácí cestovní ruch v Jihočeském kraji Domácí cestovní ruch v Jihočeském kraji Obsah prezentace Vývoj návštěvnosti domácími turisty Profil návštěvníků Jižních Čech Výzkumy CzechTourism 2 Vývoj návštěvnosti domácími turisty Domácí turisté v

Více

Agentura CzechTourism pro regiony

Agentura CzechTourism pro regiony Agentura CzechTourism pro regiony Produkty 20 2 Obsah a načasov asování kampaní v roce 20 Komunikační téma Načasování Cílová skupina Destinace pro zamilované Studentská destinace Podzim Podzim Přeshraniční

Více

JIHOČESKÝ KRAJ. Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu. rok 2005

JIHOČESKÝ KRAJ. Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu. rok 2005 Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu rok 2005 Odbor kultury, pam. péče a cestovního ruchu - vedoucí odboru ing. Kamila Hrabáková Oddělení památkové péče (vozabalova@kraj-jihocesky.cz; tel.

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 Destinační management turistické oblasti Jeseníky III Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 1 PROGRAM KONFERENCE Zahájení konference Mgr. Renata Ramazanová, předsedkyně Rady pro cestovní ruch Ing. Ivan

Více

Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha

Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha Ingrid Sieder ředitelka Rakouské národní turistické centrály Österreich Werbung Praha Obsah hlavní body 1. Organizační

Více

PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI

PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI MARKETINGOVÝ PLÁN NA LÉTA 2011-1014 Počet stran: 14 1 OBSAH 1 PLÁN ČINNOSTI PRO CÍLOVÉ TRHY A DLE JEDNOTLIVÝCH SPEC. CÍLŮ... 3 2 HODNOCENÍ A MĚŘENÍ ÚSPĚŠNOSTI MARKETINGOVÉHO

Více

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 17 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY FINANČNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY. ČÁST I Obecná ustanovení 1 Předmět a rozsah úpravy

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 17 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY FINANČNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY. ČÁST I Obecná ustanovení 1 Předmět a rozsah úpravy STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 17 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Představenstvo České lékařské komory podle zákona č. 220/1991 Sb. o České lékařské komoře, České stomatologické komoře, České lékárnické komoře (dále jen zákon

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 17 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY FINANČNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY. ČÁST I Obecná ustanovení 1 Předmět a rozsah úpravy

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 17 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY FINANČNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY. ČÁST I Obecná ustanovení 1 Předmět a rozsah úpravy STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 17 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Představenstvo České lékařské komory podle zákona č. 220/1991 Sb. o České lékařské komoře, České stomatologické komoře, České lékárnické komoře (dále jen zákon

Více

Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu. Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč

Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu. Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč Plán aktivit cestovního ruchu: - dříve Konsolidovaný plán podpory

Více

Jednotný vizuální styl. Jižní Čechy. Propagace jižních Čech v cestovním ruchu Písek - Sladovna, 15. 11. 2007 www.jiznicechy.

Jednotný vizuální styl. Jižní Čechy. Propagace jižních Čech v cestovním ruchu Písek - Sladovna, 15. 11. 2007 www.jiznicechy. Jednotný vizuální styl Jižní Čechy Písek - Sladovna, 15. 11. 2007 www.jiznicechy.cz/logotyp 1/26 Hlavní důvody pro změnu vizuálního stylu sjednocení prezentace pod hlavičkou JCCR a OKPCR doporučení Manuálu

Více

Zápis z jednání Správní rady

Zápis z jednání Správní rady Zápis z jednání Správní rady Místo konání: Dne: Účastníci: Evropský dům, Králíky 4.11.2011, 16:00 hod. dle presenční listiny Program jednání: 1. Projekt Marketingová kampaň TO KS - zpráva o činnosti pracovní

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k )

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k ) Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého e za rok (stav k 31. 12. ) 1 P.č. Název projektu, místo, vazba na 1 Marketingové aktivity Olomouckého e 2 Vybudování rezervačního

Více

ASOCIACE PRACOVNÍKŮ UNIVERZITNÍ ADMINISTRATIVY. Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy

ASOCIACE PRACOVNÍKŮ UNIVERZITNÍ ADMINISTRATIVY. Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy Datum konání: 09. 11. 2011 Místo konání: VUT v Brně, Antonínská 548/1 Čas konání: 10:00 Program jednání: 1. doplnění revizní komise

Více

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI AKČNÍ PLÁN NA ROK 2 stran: Název akce /aktivity Vytvoření standardní organizační struktury TO jednotky destinačního managementu definování oblastí působení a kompetencí Období

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013.

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Městská část Praha 21 vyhlašuje grantový program pro rok 2013 na podporu dvou druhů sociálních služeb

Více

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu Setkání informačních center 19. 9. 2016 Litomyšl Úsek cestovního ruchu Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací oddělení regionálního rozvoje

Více

Destinační společnost Východní Čechy

Destinační společnost Východní Čechy Destinační společnost Východní Čechy Setkání zástupců TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje, Pardubický pivovar Pernštejn - 31. 10. 2018 Pardubický kraj Pardubicko Orlické hory a Podorlicko Králický

Více

Představení projektů KLACRu o.s.

Představení projektů KLACRu o.s. www.klacr.cz Představení projektů KLACRu o.s. Moravskoslezského klastru cestovního ruchu Mgr. Petra Volkmerová Dovolená a Region, 2012 PROJEKT PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE KLASTRŮ CR (OROT PARTNER) Cíle projektu:

Více

Závěrečný účet za rok 2006

Závěrečný účet za rok 2006 Lučina - sdružení obcí Žďárská 187, 348 16 Halže IČO: 68783213 Závěrečný účet za rok 2006 dle 17 zákona č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů v platném znění k 31.12.2006 Lučina -

Více

Magistrát města HK - Renovace informačních tabulí - Aktualizace propagační publikace o Hradci Králové včetně okolí

Magistrát města HK - Renovace informačních tabulí - Aktualizace propagační publikace o Hradci Králové včetně okolí Pracovníci Destinačního managementu Hradecko během roku zajišťovali projektové aktivity projektu ROP Hradecko efektivní koordinace aktivit v cestovním ruchu a navazující mimoprojektové aktivity. 1. Jedním

Více

Zápis o výsledku dílčího přezkoumání hospodaření obce Dolní Lomná, IČ v roce 2016

Zápis o výsledku dílčího přezkoumání hospodaření obce Dolní Lomná, IČ v roce 2016 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01ONYNO Čj.: MSK 113482/2016 Sp. zn.: KON/9553/2016/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Eliška

Více

LIPENSKÉ LÉTO 2013 staňte se naším partnerem

LIPENSKÉ LÉTO 2013 staňte se naším partnerem LIPENSKÉ LÉTO 2013 staňte se naším partnerem LIPENSKÉ LÉTO 2013 je souhrnný název pro tři akce, které se budou konat během letních měsíců roku 2013: - Zahájení letní turistické sezóny LIPNO 2013 - LIPNO

Více

Vysočina Convention Bureau

Vysočina Convention Bureau Příloha č. 1 Výroční zprávy Vysočina Tourism, příspěvkové organizace za rok 2018 Vysočina Convention Bureau Zpráva o činnosti za rok 2018 Vysočina Convention Bureau (dále také VCB ) je regionální kanceláří

Více

STATUT SDRUŽENÍ CESTOVNÍ RUCH (ZE DNE 3. 12. 2009)

STATUT SDRUŽENÍ CESTOVNÍ RUCH (ZE DNE 3. 12. 2009) STATUT SDRUŽENÍ CESTOVNÍ RUCH (ZE DNE 3. 12. 2009) ZAKLÁDACÍ PREAMBULE Sdružení cestovní ruch (dále jen SCR) bylo založeno sdružením Jižní Čechy pohostinné a sdružením Služby v cestovním ruchu jako společná

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí DSO Mikroregion Slezská Harta, IČ: za rok 2015

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí DSO Mikroregion Slezská Harta, IČ: za rok 2015 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01N0O8H Čj.: MSK 61624/2016 Sp. zn.: KON/16839/2015/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Blanka

Více

komunikuje s institucemi a organizacemi

komunikuje s institucemi a organizacemi Mgr. Jan Matouš, provozovatel sekretariátu Asociace turistických informačních center ČR Asociace turistických informačních center ČR (zal. v r. 1994) 1) Zastupuje informační centra sdružená v asociaci,

Více

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje 2014-2020 Mgr. Vladimíra Vyhnálková Kdo tvoří koncepci cestovního ruchu Jihočeského kraje? Kdo ji píše? KOLEGIUM CESTOVNÍHO RUCHU poradní orgán hejtmana Jčk, rozšířené

Více

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %!

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! cíl projektu: upoutat pozornost na jižní Moravu jako jedinečnou kongresovou a incentivní destinaci projekt

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Rusín, IČ za rok 2017

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Rusín, IČ za rok 2017 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory korporátního řízení a kontroly 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01W7J48 Čj.: MSK 12745/2018 Sp. zn.: KON/6746/2017/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Martin

Více

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS.

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS. REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM Výroční zpráva 2013 Michala Kiezlerová, DiS. Obsah Základní údaje... 3 Informace... 3 Zakladatelé... 3 Otevírací doba... 4 Popis činností... 4 Projekt Vodácká

Více

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 _ Organizační struktura agentury CzechTourism 15.5.2016 2 Odbor REGP a B2B Odbor REGP a B2B zajišťuje partnerství s regiony, státními i soukromými

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Press trip Baroko, 11. 14. 10. Ve dnech 11. 14. 10. 2017 jsme připravili ve spolupráci s agenturou CzechTourism pro novináře z Dánska a Holandska presstrip

Více

Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří

Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří 1a Prohlášení České středohoří je mimořádně hodnotným územím s výjimečnou turistickou atraktivitou. Jsme odhodláni toto území, v kterém žijeme, působíme

Více

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012 hotel Crowne Plaza Nové logo Praha 18. 6. 2010 Brána do Čech = 4 destinace Potlačit maximálně Ústecký kraj Aktualizace Strategie rozvoje CR v roce 2010 Iniciace

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010 Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu za rok 1 Tvorba nových produktů cestovního ruchu, produktových balíčků a komunikační aktivity na podporu zvýšení návštěvnosti 2 Vybudování rezervačního

Více

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Česko jede včera, dnes a zítra Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Pamatujete si ještě, jak vůbec vznikla myšlenka Česko jede? CYKLOSTRATEGIE je to minulost, přítomnost, nebo budoucnost? PRIORITA 4. REALIZACE

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ing. Miroslav Kalous Náměstek ministra Obsah prezentace Význam cestovního ruchu pro ČR Základní statistická data cestovního ruchu Podpora cestovního

Více

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018 Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu Huť František, Sázava, 20. března 2018 PROGRAM 09:00 09:30 Prezence účastníků, snídaně 09:30 09:45 Přivítání, úvodní slovo, představení účastníků 09:45 10:00 Cestovní

Více

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav IČ 71182039, www.miroslavsko.cz. za rok 2014

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav IČ 71182039, www.miroslavsko.cz. za rok 2014 Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav IČ 71182039, www.miroslavsko.cz N á v r h ZÁVĚREČNÝ ÚČET za rok 2014 V Miroslavi, dne 22. května 2015 Předkládá: Volf Roman předseda svazku Zpracovala:

Více

Účast na akcích v prosinci

Účast na akcích v prosinci Účast na akcích v prosinci Fiets en Wandelbeurs Utrecht, Holandsko 9. 14. 1. 2018 Ve dnech 9. 1. 14. 1. 2018 se v prostorách výstaviště Jaarbeurs Utrecht uskutečnil mezinárodní veletrh cestovního ruchu

Více

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ Strategická vize Turistická oblast Ostravsko moderní centrum živé kultury, zábavy a sportu s unikátními industriálními atraktivitami nabízející

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Petrovice, IČ za rok 2014

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Petrovice, IČ za rok 2014 Elektronický podpis - 30.4.2015 KUMSX01HGAU7 Certifikát autora podpisu : KRAJSKÝ ÚŘAD Jméno : Ing. Alexandra Klajmonová Vydal : PostSignum Qualified C... Platnost do : 30.7.2015 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor

Více

V ý r o č n í z p r á v a z a r o k

V ý r o č n í z p r á v a z a r o k tel: 605301919 V ý r o č n í z p r á v a z a r o k 2 0 1 0 MAS Moravskotřebovsko a Jevíčsko o.p.s. založilo 15 zakladatelů v roce 2006 a její území působnosti je vymezeno katastry 33 obcí. Území MAS kopíruje

Více

Mikroregion Miroslavsko,nám. Svobody 1, Miroslav

Mikroregion Miroslavsko,nám. Svobody 1, Miroslav Mikroregion Miroslavsko,nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav IČ 71182039, www.miroslavsko.cz ZÁVĚREČNÝ ÚČET za rok 2017 V Miroslavi, dne 25. dubna 2018 Předkládá: Volf Roman předseda svazku Zpracovala: Bc.

Více

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Střední Morava Sdružení cestovního ruchu PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Více

Obsah: edstavení produktu ník Transport magazín www.prodopravce.cz portál Service Clubu publikace vydávané Sdružením akce po ádané Sdružením

Obsah: edstavení produktu ník Transport magazín www.prodopravce.cz portál Service Clubu publikace vydávané Sdružením akce po ádané Sdružením Obsah: představení produktu měsíčník Transport magazín www.prodopravce.cz portál Service Clubu publikace vydávané Sdružením akce pořádané Sdružením další možnosti plnění Partnerství v Service Clubu Vám

Více

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Vážení žadatelé, v oblasti cestovního ruchu, nastává jedinečná možnost, jak zrealizovat vaše vize na území Středočeského kraje. Dotace z EU Vám usnadní start

Více

Příloha č. 1 - Popis jednotlivých aktivit a výčet povinností zástupců jednotlivých TVÚ

Příloha č. 1 - Popis jednotlivých aktivit a výčet povinností zástupců jednotlivých TVÚ Spolupráce Královéhradeckého kraje s vybranými zástupci turisticky významných území v rámci projektu Cílená prezentace a propagace Královéhradeckého kraje jako celku : V rámci veřejné zakázky bude vybrán

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Vělopolí, IČ 00576930 za rok 2014

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Vělopolí, IČ 00576930 za rok 2014 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly a sdílených služeb 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01GC0IQ Čj.: MSK 11677/2015 Sp. zn.: KON/3390/2014/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Miroslava Šlégrová

Více

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011 Realizace aktivit projektu Kladské pomezí Krajina příběhů 1 Pojďte se toulat úchvatnou krajinou, která je naplněna zajímavými příběhy. Krajinou, která umí vyprávět. Seznamte se s historií vojenských pevností,

Více

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 1.3.2010 1 Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 Setkání u kulatého stolu na téma Jak dál rozvíjet cestovní ruch na Vysočině? Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava, 25. 2. 2010 1.3.2010

Více

Měření výkonů cestovního ruchu: spolupráce destinací s VŠ

Měření výkonů cestovního ruchu: spolupráce destinací s VŠ Měření výkonů cestovního ruchu: spolupráce destinací s VŠ Zde je prostor pro vložení obrázku nebo obrázků v šedé barvě. Ing. Petr Janeček, Ph.D., Ing. Petr Štumpf, Ph.D., Ing. Viktor Vojtko, Ph.D. Výzkumy

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Malá Štáhle, IČ 00575968 za rok 2012

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Malá Štáhle, IČ 00575968 za rok 2012 KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly a interního auditu 28. října 117, 702 18 Ostrava KUMSX01 6E41B Čj.: MSK 36526/2013 Stejnopis č. 1 Sp. zn.: KON/4402/2012/Sam 113.1 V10 Vyřizuje: Ing. Eliška

Více

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu 4.10.2012 PRAHA Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu Osnova prezentace Co se podařilo zrealizovat v oblasti podpory

Více

Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví

Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví Dne 17. 10. 2013 v 14 00 hodin Restaurace Obecní Dům v obci Sepekov Přítomni: Hroch Pavel, Tollinger Jindřich, Ing. Čunát Miroslav, Ing. Málek Bohumil, Souhrada

Více

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK 2016-2017 Zpracoval: Bc. Ilona Šnebergerová Bc. Filip Beránek 1 Obsah: 1. Úvod...3 2. Strategické cíle v oblasti cestovního ruchu...3 2.1. Zvýšení

Více

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Konference CESTOVNÍM RUCHEM K POZNÁVÁNÍ A PROSPERITĚ Valašské Meziříčí 24. 2. 2011 Centrála cestovního ruchu Východní

Více

Časový rámec. P.č. Název projektu, místo realizace, vazba na opatření PR CR OK 1 Marketingové aktivity Olomouckého kraje

Časový rámec. P.č. Název projektu, místo realizace, vazba na opatření PR CR OK 1 Marketingové aktivity Olomouckého kraje místo, 1 Marketingové aktivity Olomouckého e Opatření č. 3.4 2 Vybudování rezervačního systému (KH- OCR, (KH-OCR, OIEP- OPŘ), Cílem projektu je efektivní marketingová podpora cestovního ruchu v OK zaměřená

Více

ZAHÁJENÍ LETNÍ SEZÓNY LIPNO 2012 staňte se naším partnerem

ZAHÁJENÍ LETNÍ SEZÓNY LIPNO 2012 staňte se naším partnerem ZAHÁJENÍ LETNÍ SEZÓNY LIPNO 2012 staňte se naším partnerem ZAHÁJENÍ LETNÍ SEZÓNY LIPNO 2012 je souhrnný název pro tři akce, které se budou konat v dubnu a květnu 2012 a jimiž bude slavnostně zahájena cyklistická

Více

Závěrečný účet za rok 2018

Závěrečný účet za rok 2018 Svazek obcí mikroregionu Uničovsko, IČO: 71242678, Masarykovo nám. č. 1. 783 91 Uničov obsahuje: Údaje o plnění rozpočtu příjmů a výdajů v plném členění podle rozpočtové skladby a o dalších finančních

Více

Svazek obcí Východní Krkonoše, Národní 199, 541 01 Trutnov mobil: 731 183 920, e-mail: info@vychodnikrkonose.cz http:// www.vychodnikrkonose.

Svazek obcí Východní Krkonoše, Národní 199, 541 01 Trutnov mobil: 731 183 920, e-mail: info@vychodnikrkonose.cz http:// www.vychodnikrkonose. Svazek obcí Východní Krkonoše, Národní 199, 541 01 Trutnov mobil: 731 183 920, e-mail: info@vychodnikrkonose.cz http:// www.vychodnikrkonose.cz Zpráva k závěrečnému účtu Svazku obcí Východní Krkonoše (dále

Více

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Realizujeme úzkou a vzájemně výhodnou spolupráci s vybranými

Více

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Setkání pracovníků CR, Dolní Kounice 29.-30. 10. 2009 Realizované projekty v rámci ROP NUTS II Jihovýchod (2007-2013) Kongresová, veletržní

Více

dobrovolného svazku obcí (dále jen DSO) Vodohospodářské sdružení Kolín

dobrovolného svazku obcí (dále jen DSO) Vodohospodářské sdružení Kolín Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření územního samosprávného celku podle zákona č. 93/2009 Sb., o auditorech a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, auditorského standardu č. 52,

Více

Závěrečný účet za rok 2017

Závěrečný účet za rok 2017 Svazek obcí mikroregionu Uničovsko, IČO: 71242678, Masarykovo nám. č. 1. 783 91 Uničov Závěrečný účet za rok 2017 Závěrečný účet obsahuje: Údaje o plnění rozpočtu příjmů a výdajů v plném členění podle

Více

www.admd.cz ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ Vážená paní, vážený pane,

www.admd.cz ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ Vážená paní, vážený pane, Kde nás najdete: INFOTHERMA OSTRAVA 16. 19. 1. 2012 FOR WOOD PRAHA 8. 11. 2. 2012 DŘEVOSTAVBY PRAHA 23. 26. 2. 2012 KONFERENCE DŘEVOSTAVBY VOLYNĚ, 5. 6. 4. 2012 STAVEBNÍ VELETRH BRNO 24. 28. 4. 2012 FOR

Více

dobrovolného svazku obcí (dále jen DSO) Vodohospodářské sdružení Kolín

dobrovolného svazku obcí (dále jen DSO) Vodohospodářské sdružení Kolín Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření územního samosprávného celku podle zákona č. 93/2009 Sb., o auditorech a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, auditorského standardu č. 52,

Více

Zřizovací listina organizační složky Městské informační centrum

Zřizovací listina organizační složky Městské informační centrum Odbor kancelář starosty a tajemníka 4.6. Pro jednání zastupitelstva města dne 14. října 2015 Zpracovali: Bc. Lubomír Dobeš, tajemník úřadu, JUDr. Jaroslava Báčová, právník úřadu, Mgr. David Šimek, starosta

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2013

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2013 ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2013 (par. 17 a par. 39 zák. č. 250/00 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) 1) HOSPODAŘENÍ MIKROREGIONU V ROCE 2013 Počáteční stav na bankovním

Více

Zpráva o hospodaření České agentury na podporu obchodu/czechtrade za rok 2007

Zpráva o hospodaření České agentury na podporu obchodu/czechtrade za rok 2007 Zpráva o hospodaření České agentury na podporu obchodu/czechtrade za rok 2007 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název organizace: Česká agentura na podporu obchodu/czechtrade Adresa sídla: Dittrichova 21, 128 01 Praha

Více

Institut rozvoje evropských regionů. o.p.s. Výroční zpráva 2005

Institut rozvoje evropských regionů. o.p.s. Výroční zpráva 2005 Institut rozvoje evropských regionů. o.p.s. Výroční zpráva 2005 Květen 2006 OBSAH 1. Zpráva o činnosti společnosti v roce 2005 2. Činnosti IRER 3. Finanční hospodaření IRER v roce 2005 4. Příloha účetní

Více

Závěrečný účet obce Pěčice za rok 2015

Závěrečný účet obce Pěčice za rok 2015 Závěrečný účet obce Pěčice za rok 2015 Dne 13.12.2014 byl zastupitelstvem obce schválen rozpočet obce jako vyrovnaný. V průběhu roku nastaly skutečnosti ovlivňující plnění rozpočtu příjmů a výdajů. Rozpočet

Více

OBCHODNĚ-PROPAGAČNÍ ČINNOST

OBCHODNĚ-PROPAGAČNÍ ČINNOST Druh dokumentu: POKYN PŘEDSEDY Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 3. 1. 2014 3.0 9 1 Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce: Podpis: 3. 1. 2014 Mgr. Petr Prchal ředitel odboru

Více

ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ

ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ Podmínky pro přijetí obchodních partnerů do ADMD Výrobci i dodavatelé materiálů, technologického zařízení, služeb a informačního servisu pro montované stavby na bázi dřeva se sídlem, dceřinou společností

Více

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. NÁZEV: Zásady jednotného vizuálního stylu a pravidla pro užívání symbolů a logotypu Jihočeského kraje

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. NÁZEV: Zásady jednotného vizuálního stylu a pravidla pro užívání symbolů a logotypu Jihočeského kraje JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE NÁZEV: Zásady jednotného vizuálního stylu a pravidla pro užívání symbolů a logotypu Jihočeského kraje ČÍSLO: SM/40/RK ZMĚNA Č.: 3 PLATNÁ OD: 17. 3. 2009 ROZSAH PŮSOBNOSTI: Jihočeský

Více