Pravidla pro přidělování bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla pro přidělování bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem"

Transkript

1 Pravidla pro přidělování bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem Rada města Stráže pod Ralskem stanovuje základní podmínky pro přidělování nájemních bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem. I. Uvolněný byt 1) Odbor správy majetku a rozvoje města, oddělení správy majetku zveřejňuje jednotlivé nabídky uvolněných nájemních bytů v majetku města. Nabídka volného nájemního bytu bude zveřejněna po zjištění, že bude uvolněn nájemní byt. Nabídka volného nájemního bytu bude zveřejněna na úřední desce Městského úřadu Stráž pod Ralskem a na webových stránkách Města Stráž pod Ralskem ( v sekci pronájmy bytů po dobu minimálně 30ti dnů. V případě nezájmu o byt (nebude-li podána žádná žádost o přidělení bytu ve lhůtě 30ti dnů), zůstává nabídka zveřejněna do doby přihlášení prvního zájemce. 2) Po ukončení zveřejnění nabídky budou žádosti o nabídnutý byt předkládány Radě města. Rada města po projednání schválí případné přidělení nabídnutého volného bytu a to nejdříve po 30ti dnech od zveřejněné nabídky. Po přijmutí usnesení budou předmětní žadatelé o přidělení nabídnutého bytu písemně informováni. Ve věci přípravy bytu pro nového nájemce bude odbor správy majetku a rozvoje města, oddělení správy majetku postupovat v souladu s Pravidly pro správu bytů v majetku města. 3) Rada města si vyhrazuje právo nepřidělit nabídnutý byt žádnému ze zájemců, aniž by to musela zdůvodňovat. II. Přidělení bytu s finanční spoluúčastí v ulici Máchova č. p. 4 V domě umístěném v ulici Máchova č. p. 4 byly byty přidělovány s fmanční spoluúčastí budoucích nájemníků. Do doby vyčerpání těchto sdružených finančních prostředků bude uvolněný byt přidělen následně. 1) Stávající nájemce za sebe obstará náhradu a nový nájemce vypořádá finanční spoluúčast s původním nájemcem bytu za podmínky splnění bezdlužnosti nového nájemce. Strana I (celkem 5)

2 2) V případě uvolněného bytu bez nového nájemníka, bude zveřejněna nabídka volného bytu s nevyčerpanou finanční spoluúčastí budoucího nájemce na úřední desce Městského úřadu Stráž pod Ralskem a na webových stránkách Města Stráž pod Ralskem ( v sekci pronájmy bytů po dobu 30ti dnů. 3) Sdružené finanční prostředky budou odečítány z měsíčního nájemného ve výši Y2 jeho hodnoty. Po vyčerpání sdružených finančních prostředků bude nájemné předepsáno v plné výši. 4) Ukončí-li nájemce užívání bytu před vyčerpáním sdružených finančních prostředků, bude mu alikvotní (nevyčerpaná) část sdružených finančních prostředků vrácena v termínu do 30ti dnů po skončení nájmu. ovému zájemci (nájemníkovi) bude ve stejné (zbývající) výši předepsána. 5) evyčerpaná finanční spoluúčast může být použita k uhrazení nedoplatků spojených s užíváním či poškozením pronajatého bytu. Sdružené finanční prostředky budou o tuto částku poníženy a bude vrácena pouze zbývající nevyčerpaná část sdružených finančních prostředků. 6) V případě, že o uvolněný byt neprojeví zájem žádný zájemce, který by složil nevyčerpanou finanční spoluúčast, bude po skončení nabídky s finanční spoluúčastí budoucího nájemce zveřejněna nabídka takto uvolněného bytu bez úhrady nevyčerpané finanční spoluúčasti dle těchto pravidel. 7) Podmínky pro přidělení těchto bytů viz. ČI. III. odst. 1-4 těchto pravidel. 8) Po vyčerpání sdružených finančních prostředků bude uvolněný byt přidělen dle ČI. I. odst. 1-3 těchto pravidel. III. Podmínky pro přidělení nabídnutého bytu 1) Zájemce musí ve své žádosti uvést adresu požadovaného bytu a to: ulici, číslo popisné, velikost bytu. Žádost spolu s ostatními přílohami odevzdá zájemce o byt na podatelně Městského úřadu Stráž pod Ralskem na adrese Revoluční č. p. 164, Stráž pod Ra1skem. 2) Zájemce dále musí uvést následující údaje: jméno, příjmení, datum narození, trvalé bydliště, počet, jména a příjmení osob, jejich datum narození a vztah k žadateli, které budou se žadatelem v tomto bytě bydlet, popíše svou stávající bytovou situaci a uvede telefonický kontakt. Formulář o přidělení bytu je možné si vyzvednout na odboru správy majetku a rozvoje města, oddělení správy majetku MěÚ Stráž pod Ra1skem, případně si jej zájemce může vytisknout z webových stránek města. Strana 2 (celkem 5)

3 3) K žádosti o přidělení bytu žadatel doloží potvrzení z místa trvalého bydliště o bezdlužnosti vůči tomuto městu, potvrzení o bezdlužnosti vůči Městu Stráž pod Ralskem. 4) O nabídnutý byt může požádat občan ČR starší 18ti let, případně cizinec, který má v ČR povolen trvalý pobyt, popřípadě organizace a firmy se sídlem nebo provozovnou ve Stráži pod Ralskem. 5) Všichni zájemci budou prokazatelně vyrozuměni o rozhodnutí Rady města. Vybraný žadatel bude povinen ve lhůtě do 15ti dnů od obdržení vyrozumění o přidělení bytu složit peněžní jistotu ve výši šestinásobku měsíčního nájemného za užívání bytu. Částka předplacené jistoty je splatná na účet pronajímatele před podpisem smlouvy o nájmu bytu. 6) Jistota ve výši šestinásobku bude žadateli vrácena: a) při zrušení žádosti o byt před jeho přidělením b) při ukončení nájmu bytu do 3 let po provedení posledního vyúčtování služeb spojených s užíváním bytu c) po 3 letech užívání bytu v případě bezproblémového užívání bytu. Pokud si nájemce při navrácení složené jistoty požádá i vyplacení úroků z této složené jistoty, budou mu vyplaceny ve výši zákonné sazby spolu se složenou jistotou. 7) Složená jistota ve výši šestinásobku měsíčního nájemného za užívání bytu může být použita na: a) úhradu případně vzniklých dluhů na nájemném včetně služeb b) na náklady spojené s vyklizením bytu c) v případě poškození bytu na úhradu nákladů spojených s opravou tohoto bytu. 8) V případě, že žadatelem o byt je nájemce bytu v majetku města, musí tento v maximální lhůtě do 1 měsíce po přidělení bytu předat stávající byt bez závad zpět pronajímateli. IV. Ostatní ustanovení 1) Práva a povinnosti vyplývající následně z uzavření smlouvy o nájmu bytu mezi pronajímatelem a nájemcem upravuje Občanský zákoník v platném znění. 2) Nájemní smlouva při předání bytu bude uzavřena na dobu určitou 6 měsíců. Předpokladem pro prodloužení nájemního vztahu bude skutečnost, že nájemník a všichni členové jeho domácnosti nenarušují svým chováním užívací práva ostatních nájemníků, plní smluvní ujednání vyplývající z uzavřené nájemní smlouvy a všichni členové domácnosti jsou v tomto bytě přihlášeni k trvalému pobytu. V takovém případě bude následně nájemní smlouva prodloužena na 2 roky, poté na dobu neurčitou. Strana 3 (celkem 5)

4 3) V případě, že se jedná o nájemníka bytu, kterému je poskytován příspěvek na bydlení, případně byl projednáván z důvodu splátkového kalendáře apod., je možné nájemní smlouvu uzavírat na dobu určitou 3 měsíců a opakovaně ji prodlužovat na dobu 3 měsíců do doby, dokud nájemník nemá veškeré pohledávky spojené s užíváním bytu uhrazeny. Následně poté bude postupováno dle odst. 2. 4) Splatnost nájemného spolu se zálohami za užívání bytů bude u všech bytů města ke dni 25. v daném měsíci. V. Podnájem bytu 1) Nájemce bytu může požádat o souhlas s podnájmem bytu a to z vážných osobních důvodů. 2) ájemce musí být ve lhůtě do 30 dnů od podání žádosti vyrozuměn o tom, zda město s podnájmem souhlasí, či nikoliv. 3) O podnájmu bytu rozhoduje starosta města nebo jeho zástupce. Odvolání proti jeho rozhodnutí může nájemce bytu podat k Radě města. 4) Podnájem bytu bude povolen pouze na základě žádosti nájemce a po splnění následujících podmínek: a) bude předložena smlouva o podnájmu mezi nájemcem a podnájemníkem podepsaná mezi oběma smluvními stranami, smlouva musí obsahovat způsob finančního vypořádání, tzn. výše měsíčních nákladů za užívání předmětného bytu a způsob vypořádání ročního vyúčtování b) závažný důvod podnájmu c) předložení potvrzení o bezdlužnosti vůči obci, v níž mají nájemce a podnájemník trvalé bydliště d) podnájem bude sjednán na dobu určitou (max. 1 rok). Podnájem lze opakovaně prodloužit na dobu max. 1 roku, pokud závažné důvody podnájmu budou i nadále trvat. 5) Pokud nájemce podnajme byt bez souhlasu města (souhlas musí mít písemnou formu), bude tato skutečnost brána jako hrubé porušení nájemního vztahu, která zakládá možnost výpovědi nájmu z bytu. Strana 4 (celkem 5)

5 VI. Výměny bytů 1) Nájemci bytů v majetku města se mohou vzájemně dohodnout na výměně bytů. Musí však písemně požádat o vydání souhlasu s uvažovanou výměnou. Podmínkou bude doložení bezdlužnosti vůči městu. 2) Nájemci musí být ve lhůtě do 30 dnů od podání žádosti vyrozuměni o tom, zda město s výměnou souhlasí, či nikoliv. Souhlas s výměnou nebude vydán, pokud by tím byly poškozeny zájmy města jako vlastníka bytu. Výměna nebude odsouhlasena ani v případě, že žadatelé budou mít jakékoliv závazky (pohledávky) vůči pronajímateli. 3) O výměně bytů rozhoduje starosta města nebo jeho zástupce. Odvolání proti jeho rozhodnutí mohou nájemci bytů podat k Radě města. 4) Pokud nájemci provedou výměnu bytů bez souhlasu města, bude tato skutečnost brána jako hrubé porušení nájemního vztahu, která zakládá možnost výpovědi nájmu z bytů. VII. Závěrečná ustanovení 1) Ruší se "Pravidla pro přidělování bytů v majetku města Stráže pod Ralskem" a "Pravidla pro přidělování bytů v č. p. 4 ve Stráži pod Ralskem - 32 bytových jednotek" ze dne 24. října 2012 Č. usn. Z/93/ ) Ruší se veškeré pořadníky o přidělení bytů a případně složené kauce budou žadatelům vráceny ve lhůtě do 30ti dnů ode dne nabytí účinnosti těchto pravidel. Tato pravidla nabývají účinnosti dnem Bc. Věra Reslová starostka města Ing Jitka Urbánková stostarostka města Přílohy: 1) Žádost o byt - formulář 2) Smlouva o podnájmu bytu - formulář 3) Vzor pro zveřejnění nabídky volného bytu Schváleno Radou města Stráž pod Ralskem dne pod Č. usn. R/285/2013. Strana 5 (celkem 5)

6 % Příloha Č. 1 Pravidel pro přidělování bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem ŽÁDOST O PŘIDĚLENÍ BYTU J ' meno a pnjmeru w r», :. Trvale bytem:. Datum narození: telefon:. Stav : Současné adresa:. V '" W 'w íh W, yse mesicn o pnjmu do domá omacností:.. Druh bytu ve kterém dosud bydlíte (družstevní, městský apod.) :. Důvod podání žádosti : Potvrzení o zaměstnání (vedení na Úřadu práce) s uvedení doby pracovního poměru:

7 Příloha Č. I Pravidel pro přidělován! bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem Žádám O pronájem bytu, který je umístěn ve Stráži pod Ralskem v č. p ulici č. bytu velikost bytu. Příslušníci domácnosti, kteří budou spolu s žadatelem užívat byt: Jméno a příjmení Datum narození Vztah k žadateli * Prohlašuji, že souhlasím s použitím mých osobních údajů k účelům spojeným se získáním bytu. Dne:. podpis žadatele 2

8 Příloha Č. 2 Pravidel pro přidělování bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem Smlouva o podnájmu bytu uzavřená na základě 2275 občanského zákoníku mezi: Jméno, příjmení: nar.:. Trvale bytem:. jako n á j e m c e b ytu C.: ~ o vel'k I osu:. v ul' ICl:. cp.: ~. ve Stráži pod Ralskem pře n ech á v á výše uvedený byt do pod n á jmu panu (paní): nar.:. trvale bytem:. Výše uvedený byt budou spolu s podnájemníkem užívat tyto osoby: (jméno, příjmení, datum narození, poměr k podnájemníkovi) Výše uvedený byt nájemce přenechává do podnájmu na dobu určitou a to ode dne: do:. Uplynutím této lhůty končí platnost této smlouvy o podnájmu výše uvedeného bytu. Podnájem lze vypovědět bez uvedeni důvodu v jednoměsíční výpovědní lhůtě, která počíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po doručení výpovědi. Výpověď může dát podnájemníkovi nájemce nebo v závažných případech i majitel bytu (tj. Město Stráž pod Ralskem), a to na základě neplnění povinností podnájemníkem. Po skončení podnájmu nemá podnájemník žádné právo na jakýkoliv náhradní byt, podnájem či jakoukoli bytovou náhradu včetně ubytování.

9 Příloha č. 2 Pravidel pro přidělování bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem Důvod podnájmu bytu: nájemce bytu - podpis podnájemník - podpis Ve Stráži pod Ralskem dne:. Upozornění: Smlouva není platná bez písemného odsouhlasení majitele tj. Města Stráž pod Ralskem. Vyjádření Města Stráž pod Ralskem: Pronajímatel bytu (vlastník) tj. Město Stráž pod Ralskern zastoupené starostou města souhlasí nesouhlasí d b r» v lik. 1. v s po najmem ytu c.: o ve I osti: v U ICl: cp.:. ve Stráži pod Ralskem a to na dobu: za podmínek uvedených v této smlouvě. Ve Stráži pod Ralskem dne:. starosta města Příloha: smlouva o podnájmu mezi nájemcem a podnájemníkem podepsaná oběma smluvními stranami, která bude obsahovat způsob fmančního vypořádání, tzn. výše měsíčních nákladů za užívání předmětného bytu a způsob vypořádání ročního vyúčtování

10 Příloha Č. 3 Pravidel pro přidělováni Město Stráž pod Ralskem Revoluční 164, Stráž pod Ralskem bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem Nabídka volného nájemního bytu Město Stráž pod Ralskem nabízí do pronájmu byt č, velikost, plocha bytu m 2, v ulici č. p ve Stráži pod Ralskem. Podmínky podání žádosti: O nabídnutý byt může v souladu se schválenými "Pravidly pro přidělování bytů v majetku Města Stráže pod Ralskem" požádat občan ČR starší 18ti let, případně cizinec, který má v ČR povolen trvalý pobyt, popřípadě firmy se sídlem nebo provozovnou ve Stráži pod Ralskem. Zájemci ve své žádosti o přidělení tohoto bytu uvedou údaje o požadovaném bytu a dále: jméno, příjmení, datum narození, trvalé bydliště, počet a jména osob, které budou se žadatelem v tomto bytě bydlet, popíší svou stávající bytovou situaci a uvedou telefonický kontakt. K žádosti o přidělení bytu bude doloženo potvrzení z místa trvalého bydliště o bezdlužnosti vůči tomuto městu (obci), potvrzení o bezdlužnosti vůči Městu Stráž pod Ralskem, příp. potvrzení o zaměstnání. O přidělení bytu rozhoduje Rada Města Stráže pod Ralskem. Podmínkou přidělení nabídnutého bytu bude ve lhůtě do 15 dnů od prokazatelného doručení vyrozumění o přidělení bytu vybranému zájemci, aby tento složil peněžní jistotu ve výši šestinásobku měsíčního nájemného za užívání bytu. Částka předplacené jistoty ve výši... je splatná na účet pronajímatele před podpisem smlouvy o nájmu bytu. Měsíční předpis úhrady za užívání bytu včetně služeb činí: Kč (pro jednu osobu). Složená jistota bude žadateli vrácena: při zrušení žádosti o byt před jeho přidělením nebo po 3 letech užívání bytu, případně při dřívějším vrácení bytu. Složená jistota po ukončení nájemního vztahu může být použita na úhradu případně vzniklých dluhů na nájemném a to včetně služeb spojených s užíváním bytu, na náklady spojené s vyklizením bytu, v případě poškození bytu na úhradu nákladů spojených s opravou tohoto bytu. První nájemní smlouva bude uzavřena na dobu určitou 6 měsíců. V případě bezproblémového nájemního vztahu bude následně prodloužena na 2 roky, poté bude smlouva prodloužena na dobu neurčitou. Informace podá úředník MěÚ Stráž pod Ralskem, Revoluční odbor správy majetku a rozvoje města, oddělení správy majetku, č. dveří 29, nebo na telef. č , kde si lze dohodnout i případnou prohlídku nabídnutého bytu. Zájemci své žádosti předloží písemně na podatelně MěÚ Stráž pod Ralskem. Žádosti budou přijímány od: do doby přidělení bytu Radou města. Zveřejněno v souladu s Pravidly pro přidělování bytů v majetku Města Stráže pod Ralskem na úřední desce a na webových stránkách ( na dobu minimálně 30 dnů od:. IČ , DIČ: CZ telefon: majetkovy.odbor2@strazpr.cz vedoucí oddělení správy majetku

Pravidla pro přidělování bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem

Pravidla pro přidělování bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem \ Město Stráž pod RaJskem Pravidla pro přidělování bytů v majetku Města Stráž pod Ralskem Rada města Stráže pod Ralskem stanovuje základní podmínky pro přidělování nájemních bytů v majetku Města Stráž

Více

Pravidla pro přidělování bytů v majetku

Pravidla pro přidělování bytů v majetku Pravidla pro přidělování bytů v majetku Města Stráže pod Ralskem Strana I (celkem 7) Zastupitelstvo města Stráže pod Ralskem schválilo na svém zasedání konaném dne 24. října 2012 tato. I. Rozdělení bytů

Více

PRAVIDLA... 1 1 ÚVOD... 3 1.1 PŘEDMĚT PRAVIDEL... 3 1.2 POJMY... 3 2 VYHLÁŠENÍ VOLNÉHO BYTU SPO... 3 3 ŽÁDOST O BYT SPO... 3

PRAVIDLA... 1 1 ÚVOD... 3 1.1 PŘEDMĚT PRAVIDEL... 3 1.2 POJMY... 3 2 VYHLÁŠENÍ VOLNÉHO BYTU SPO... 3 3 ŽÁDOST O BYT SPO... 3 Pravidla pro pronajímání bytů v majetku Města Žamberka sociálně potřebným občanům Číslo dokumentu: OS3202 Vydání č.: 02 Výtisk č.: 01 Platnost od: 21.02.2008 Účinnost od : 01.03.2008 Platnost do: Zpracoval:

Více

P R A V I D L A. pro nakládání s byty v majetku města Loun

P R A V I D L A. pro nakládání s byty v majetku města Loun P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P 14/2013 ve znění pravidel č. P 7/2015 pro nakládání s byty v majetku města Loun červen 2015 Článek 1 Základní ustanovení 1) Práva a povinnosti pronajímatelů a nájemců

Více

Pravidla pro hospodaření s byty ve vlastnictví města

Pravidla pro hospodaření s byty ve vlastnictví města Město Kralupy nad Vltavou Městský úřad Kralupy nad Vltavou Palackého nám. 1, 278 01 Kralupy nad Vltavou tel.: 315 739 854, fax: 315 723 479, e-mail: mesto@mestokralupy.cz č. RM 19/8/5/7 Pravidla pro hospodaření

Více

STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA

STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA STATUTÁRNÍ M Ě S TO K L A D NO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA Za účelem vymezení způsobu vzniku nájmu bytu v majetku Statutárního města Kladna a postupu jednotlivých orgánů

Více

MĚSTO MIMOŇ. Mírová 120, 471 24 Mimoň, tel. 487805001, e-mail podatelna@mestomimon.cz. Směrnice Rady města Mimoň č. 13 /2014

MĚSTO MIMOŇ. Mírová 120, 471 24 Mimoň, tel. 487805001, e-mail podatelna@mestomimon.cz. Směrnice Rady města Mimoň č. 13 /2014 MĚSTO MIMOŇ Mírová 120, 471 24 Mimoň, tel. 487805001, e-mail podatelna@mestomimon.cz Směrnice Rady města Mimoň č. 13 /2014 PRAVIDLA o pronajímání bytů z majetku města Mimoň a Mimoňské komunální a.s. Stran:

Více

Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany

Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2010 Zásady pro pronájem nebytových prostor v bytových a nebytových domech a jiných objektech v majetku města Rokycany podle zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO ZÁSADY HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA Za účelem vymezení způsobu vzniku nájmu bytu v majetku Statutárního města Kladna a postupu jednotlivých orgánů při

Více

v majetku Města Bruntál

v majetku Města Bruntál Datum : Č.j.:.. ( vyplní bytové oddělení ) Ž á d o s t o p r o n á j e m b y t o v é j e d n o t k y v majetku Města Bruntál 1. Údaje o žadateli: Příjmení: Jméno: Rodné číslo: Rodinný stav: Datum narození:

Více

MĚSTO MIMOŇ. Mírová 120, Mimoň, tel , Směrnice Rady města Mimoň č. 1/2019

MĚSTO MIMOŇ. Mírová 120, Mimoň, tel ,  Směrnice Rady města Mimoň č. 1/2019 MĚSTO MIMOŇ Mírová 120, 471 24 Mimoň, tel. 487805001, e-mail podatelna@mestomimon.cz Směrnice Rady města Mimoň č. 1/2019 PRAVIDLA pro přidělování a pronajímání bytů z majetku města Mimoň a Mimoňské komunální

Více

Nájemní smlouva. uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb., v platném znění mezi. I.

Nájemní smlouva. uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb., v platném znění mezi. I. Příloha č. 8 Zásad vzorová nájemní smlouva pro pronájem nebytového prostoru ( doba určitá / neurčitá ) Nájemní smlouva uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb.,

Více

Nájemní smlouva. se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této

Nájemní smlouva. se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této Nájemní smlouva Smluvní strany Jméno a příjmení:, Trvalé bydliště:, Rodné číslo:, Číslo OP:, dále jen pronajímatel, na straně jedné a Jméno a příjmení:, Trvalé bydliště:, Rodné číslo:, Číslo OP:, dále

Více

Vnitřní předpis č. 24/2017. Pravidla pro pronajímání bytů v majetku města Benešov

Vnitřní předpis č. 24/2017. Pravidla pro pronajímání bytů v majetku města Benešov Vnitřní předpis č. 24/2017 Pravidla pro pronajímání bytů v majetku města Benešov Rada města Benešov vydává s účinností od 01.08.2017 tato Pravidla pro pronajímání bytů v majetku města Benešov, která upravují

Více

ŽÁDOST o schválení výměny bytu

ŽÁDOST o schválení výměny bytu Datum: Č.J.:. /vyplní bytové oddělení/ ŽÁDOST o schválení výměny bytu Žadatelé o schválení výměny bytů: uvedeni na nájemní smlouvě příjmení: příjmení : příjmení : příjmení: Adresa stávajících bytů: město/obec:..

Více

MĚSTO VODŇANY. PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany

MĚSTO VODŇANY. PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany MĚSTO VODŇANY PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví města Vodňany Rada města Vodňany (dále jen Rada) pro zajištění výkonu vlastnického práva a práva pronajímatele bytů v souladu se

Více

Obec Starý Kolín. Směrnice č. 1/2016 o přidělování bytů v majetku obce Starý Kolín

Obec Starý Kolín. Směrnice č. 1/2016 o přidělování bytů v majetku obce Starý Kolín Obec Starý Kolín Směrnice č. 1/2016 o přidělování bytů v majetku obce Starý Kolín Článek 1 Obecná ustanovení 1. Touto Směrnicí se ve smyslu Občanského zákoníku stanoví pravidla pro pronájem bytů, které

Více

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. Podmínky pro přidělování nájemních bytů v majetku obce Říčany

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. Podmínky pro přidělování nájemních bytů v majetku obce Říčany Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany Podmínky pro přidělování nájemních bytů v majetku obce Říčany I. Základní podmínky 1.1 Žádost o přidělení bytu (příloha č. 1) může podat občan ČR nebo cizí

Více

PRAVIDLA PRO VÝBĚR NÁJEMCŮ MĚSTSKÝCH BYTŮ V JESENÍKU

PRAVIDLA PRO VÝBĚR NÁJEMCŮ MĚSTSKÝCH BYTŮ V JESENÍKU Rada města Jeseníku vydává v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., zákon o obcích, v platném znění, tuto směrnici upravující Pravidla pro výběr nájemců městských bytů v Jeseníku (dále

Více

PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY

PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY holešovského zámku Článek 1 Úvodní informace Tento dokument upravuje závazná pravidla pro uzavírání nájemních

Více

Městský úřad Uničov Masarykovo nám. č. 1, Uničov

Městský úřad Uničov Masarykovo nám. č. 1, Uničov Městský úřad Uničov Masarykovo nám. č. 1, 783 91 Uničov Zásady Z/02/2017 Zásady hospodaření s byty v majetku města Uničova Rozdělovník: Výtisk č. Útvar Převzal Datum Výtisk č. 1 STA 11 ŽPR 2 MSZ 12 SOC

Více

MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU Rada města

MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU Rada města MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU Rada města Pravidla pro přidělování bytů ve vlastnictví města Lipník nad Bečvou Rada města Lipník nad Bečvou na své schůzi dne 06.01.2014 schválila usnesením č. 1677/2014 RM 61

Více

Smlouva o podnájmu bytu

Smlouva o podnájmu bytu Odbor bytový Úřadu městské části Brno-střed Dominikánská 2, 601 69 Brno FI_BO_11/1 Pravidla pronájmu bytů v městské části Brno-střed a Kritéria a způsob pro výběr žadatelů o pronájem bytu v městské části

Více

Zásady města Litovel o hospodaření s obecními byty

Zásady města Litovel o hospodaření s obecními byty Zásady města Litovel o hospodaření s obecními byty Obsah: Část I. Základní pojmy Čl.1 Byt Čl.2 Způsoby přidělování bytu Část II. Žádosti o byt Čl. 3 Žádosti o byt přidělovaný podle pořadníku Čl. 4 Žádosti

Více

ZÁSADY pro uzavírání smluv o nájmu bytů v majetku obce Petrovice u Karviné (formou licitace)

ZÁSADY pro uzavírání smluv o nájmu bytů v majetku obce Petrovice u Karviné (formou licitace) ZÁSADY pro uzavírání smluv o nájmu bytů v majetku obce Petrovice u Karviné (formou licitace) Schváleny usnesením rady obce Petrovice u Karviné č.1000/102 dne 7. 10. 2013 Nabytí účinnosti dne 9. 10. 2013.

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE NÁZEV:

VNITŘNÍ SMĚRNICE NÁZEV: VNITŘNÍ SMĚRNICE NÁZEV: pro přidělování nájemních bytů ve vlastnictví města Hořice Číslo dokumentu: VS/30 Vydání č.: 3 Výtisk č.: 1 Účinnost od: 1. 7. 2015 Platnost do: Zpracoval: Hana Bretová Dne: 24.6.2015

Více

Vnitřní předpis č. 11/2017 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ NÁJMU BYTŮ, KTERÉ JSOU V MAJETKU MĚSTA KOJETÍNA

Vnitřní předpis č. 11/2017 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ NÁJMU BYTŮ, KTERÉ JSOU V MAJETKU MĚSTA KOJETÍNA Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Vnitřní předpis č. 11/2017 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ NÁJMU BYTŮ, KTERÉ JSOU V MAJETKU MĚSTA KOJETÍNA Obsah: Úvodní ustanovení... 2 Žádost o nájem bytu...

Více

Statutární město Prostějov Rada města Prostějova. Čl. I. Úvodní ustanovení

Statutární město Prostějov Rada města Prostějova. Čl. I. Úvodní ustanovení Statutární město Prostějov Rada města Prostějova Pravidla pro přijímání žádostí a přidělování bytů ve vlastnictví Statutárního města Prostějova Čl. I. Úvodní ustanovení (1) Těmito Pravidly pro přijímání

Více

Město Buštěhrad Městský úřad Buštěhrad Revoluční 1, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030

Město Buštěhrad Městský úřad Buštěhrad Revoluční 1, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Město Buštěhrad Městský úřad Buštěhrad Revoluční 1, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Z á s a d y pro přidělování bytů v majetku města Buštěhrad I. Základní pojmy 1. Byt

Více

Nájemní smlouva. podle 685 a násl. zák. č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů ( dále jen OZ )

Nájemní smlouva. podle 685 a násl. zák. č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů ( dále jen OZ ) Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 57.14.08 Nájemní smlouva podle 685 a násl. zák. č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů ( dále jen OZ ) Níže uvedeného dne, měsíce

Více

Nájemní smlouva. ..., r.č. / IČ., trvale bytem/sídlem.,..,

Nájemní smlouva. ..., r.č. / IČ., trvale bytem/sídlem.,.., Nájemní smlouva., r.č. / IČ:, trvale bytem/sídlem,, jednající bankovní spojení: vedený u.., var.symbol:, tel: email:. dále jen pronajímatel a., r.č. / IČ, trvale bytem/sídlem,, jednající. bankovní spojení:

Více

Pravidla č. 3. čl. I Předmět úpravy. čl. II Vyhlášení volného bytu SPO. čl. III. Žádost o byt SPO

Pravidla č. 3. čl. I Předmět úpravy. čl. II Vyhlášení volného bytu SPO. čl. III. Žádost o byt SPO Pravidla č. 3 Pravidla pro pronajímání bytů v majetku Města Česká Třebová pro sociálně potřebné občany čl. I Předmět úpravy 1. Předmětem pravidel je stanovení podmínek a způsobu posuzování žádostí o uzavření

Více

Z Á S A D Y P R O N A J Í M Á N Í M Ě S T S K Ý C H B Y T Ů

Z Á S A D Y P R O N A J Í M Á N Í M Ě S T S K Ý C H B Y T Ů Z Á S A D Y P R O N A J Í M Á N Í M Ě S T S K Ý C H B Y T Ů Tyto zásady stanovují postup při pronajímání bytů v bytových domech ve vlastnictví Města Hodonín. Jsou zpracovány v souladu se zákonem č. 89/2012

Více

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Článek 1 Úvod V souladu s čl. 3 Pravidel pronájmu bytů v domech v majetku statutárního města Brna schválených

Více

Vnitřní předpis č. 6/2014 Směrnice pro přidělování bytů ve městě Jirkově

Vnitřní předpis č. 6/2014 Směrnice pro přidělování bytů ve městě Jirkově Město Jirkov VNITŘNÍ PŘEDPISY Vnitřní předpis č. 6/2014 Směrnice pro přidělování bytů ve městě Jirkově Seznam příloh: 1. Vzor žádosti o uzavření nájemní smlouvy Zpracovatel: Městská majetková Jirkov, s.r.o.

Více

Pravidla pro hospodaření s bytovým fondem

Pravidla pro hospodaření s bytovým fondem Rada města Uherský Brod Vnitřní předpis organizace č. 8/2016 Pravidla pro hospodaření s bytovým fondem Rada města Uherský Brod (dále jen RM ) stanovila usnesením č. 1502/R46/16 ze dne 27.06.2016 podle

Více

Z Á S A D Y pro uzavírání nájemních smluv k uvolněným bytům v majetku města Havířova

Z Á S A D Y pro uzavírání nájemních smluv k uvolněným bytům v majetku města Havířova Č.j.: OPS/76932/2013 Počet listů dokumentu: 5 Počet příloh: 1 Počet listů příloh: 2 Rada města Havířova usnesením č. 4431/65RM/2013 ze dne 11.9.2013 stanoví tyto: ZS/14/RMH/2013 Z Á S A D Y pro uzavírání

Více

Město Hlinsko. Poděbradovo náměstí 1, 539 23 Hlinsko. Část I. Základní pojmy. Článek 1. Byt

Město Hlinsko. Poděbradovo náměstí 1, 539 23 Hlinsko. Část I. Základní pojmy. Článek 1. Byt Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1, 539 23 Hlinsko Z Á S A D Y pro přidělování bytů ve vlastnictví Města Hlinska do nájmu občanům (úplné znění schválené RM dne 25. února 2009, č. usn. 20/2009/8) Část

Více

Pravidla Domovní správy

Pravidla Domovní správy ;/0 Městský úřad Stráž pod Ralskem Pravidla Domovní správy schválené Radou města Stráž pod Ralskem dne 20. prosince 2010 usnesením č. R/425/2010 Datum účinnosti: 1. ledna 2011 Strana 1 (celkem 5) Domovní

Více

Obec Řepiště SMĚRNICE 1/2016. Pravidla pro uzavření nájemní smlouvy k bytům v majetku obce Řepiště (dále také obecních bytů)

Obec Řepiště SMĚRNICE 1/2016. Pravidla pro uzavření nájemní smlouvy k bytům v majetku obce Řepiště (dále také obecních bytů) Obec Řepiště SMĚRNICE 1/2016 Pravidla pro uzavření nájemní smlouvy k bytům v majetku obce Řepiště (dále také obecních bytů) Adresa: Zpracoval: Mírová 178, 739 31 Řepiště Jaroslava Bezecná, DiS., místostarostka

Více

Smlouva o nájmu budovy k rekreaci. (jméno a příjmení, nebo název/obchodní firma)

Smlouva o nájmu budovy k rekreaci. (jméno a příjmení, nebo název/obchodní firma) Smlouva o nájmu budovy k rekreaci Pronajímatel poskytovatel (jméno a příjmení, nebo název/obchodní firma) (bydliště, nebo sídlo) (předmět podnikání) (IČO) Nájemce spotřebitel (jméno a příjmení, nebo název/obchodní

Více

Město Rokycany opatření orgánů města č. 2/2012

Město Rokycany opatření orgánů města č. 2/2012 Město Rokycany opatření orgánů města č. 2/2012 Zásady hospodaření s bytovým fondem města účinnost od 1. 6. 2012 Obsah: Čl. 1 Působnost orgánů města Rokycany Čl. 2 Zajištění správy bytového fondu Čl. 3a

Více

Obec Skřivany. Vnitřní směrnice č. 1/2011. PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví Obce Skřivany. I. Základní ustanovení

Obec Skřivany. Vnitřní směrnice č. 1/2011. PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví Obce Skřivany. I. Základní ustanovení Obec Skřivany Vnitřní směrnice č. 1/2011 PRAVIDLA pro postup při hospodaření s byty ve vlastnictví Obce Skřivany I. Základní ustanovení Zastupitelstvo obce Skřivany (dále jen ZO) pro zajištění výkonu vlastnického

Více

Pravidla pro přidělování a pronajímání bytů ve vlastnictví města Strakonice

Pravidla pro přidělování a pronajímání bytů ve vlastnictví města Strakonice Pravidla pro přidělování a pronajímání bytů ve vlastnictví města Strakonice Vydání Účinnost Předmět změny (shrnutí) Vlastník (zpracoval / zrevidoval) Schválil 3.0 1.5.2018 Doplnění čl. IV odst. 2 a čl.

Více

Směrnice č. 2/2015 Pravidla pro přidělování bytů na č.p. 172 v majetku obce Osek nad Bečvou

Směrnice č. 2/2015 Pravidla pro přidělování bytů na č.p. 172 v majetku obce Osek nad Bečvou Směrnice č. 2/2015 Pravidla pro přidělování bytů na č.p. 172 v majetku obce Osek nad Bečvou Zastupitelstvo Obce Osek nad Bečvou se usneslo na svém 3. zasedání dne 5. 2. 2015 usnesením č. UZ/03/11/2015

Více

PODNÁJEMNÍ SMLOUVA uzavřená v souladu s ustanovením 719 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku a ve znění pozdějších předpisů

PODNÁJEMNÍ SMLOUVA uzavřená v souladu s ustanovením 719 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku a ve znění pozdějších předpisů PODNÁJEMNÍ SMLOUVA uzavřená v souladu s ustanovením 719 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku a ve znění pozdějších předpisů Smluvní strany představované nájemcem Jméno: Rodné číslo: Bydliště:

Více

PRAVIDLA PRO HOSPODAŘENÍ S OBECNÍMI BYTY V MAJETKU MĚSTA BRANDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV ( dále jen Pravidla )

PRAVIDLA PRO HOSPODAŘENÍ S OBECNÍMI BYTY V MAJETKU MĚSTA BRANDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV ( dále jen Pravidla ) PRAVIDLA PRO HOSPODAŘENÍ S OBECNÍMI BYTY V MAJETKU MĚSTA BRANDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV ( dále jen Pravidla ) Článek I. Obecní byt v majetku města lze užívat na základě : a) nájemní smlouvy b) přechodu

Více

MĚSTO ŽELEZNÝ BROD. byt č 1, ulice Vaněčkova ul. čp. 302, Železný Brod o velikosti 1+2. zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou

MĚSTO ŽELEZNÝ BROD. byt č 1, ulice Vaněčkova ul. čp. 302, Železný Brod o velikosti 1+2. zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou MĚSTO ŽELEZNÝ BROD zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou byt č 1, ulice Vaněčkova ul. čp. 302, Železný Brod o velikosti 1+2 1. Předmět nabídky Jedná se o byt velikosti 1+2,který je umístěn v 1

Více

Ž á d o s t o p r o n á j e m

Ž á d o s t o p r o n á j e m Datum : Č.j.:.. ( vyplní bytové oddělení ) Ž á d o s t o p r o n á j e m bezbariérové bytové jednotky v majetku Města Bruntál 1. Údaje o žadateli: Příjmení: Jméno: Rodné číslo: Rodinný stav: Datum narození:

Více

Pravidla pro hospodaření s byty v majetku města Vrbna pod Pradědem

Pravidla pro hospodaření s byty v majetku města Vrbna pod Pradědem Město Vrbno pod Pradědem Pravidla pro hospodaření s byty v majetku města Vrbna pod Pradědem I. Úvodní ustanovení 1. Těmito pravidly se ve smyslu platných zákonů stanovují pravidla pro hospodaření s bytovým

Více

Zásady pro pronajímání zahrádek v Sadu bojovníků za svobodu

Zásady pro pronajímání zahrádek v Sadu bojovníků za svobodu nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškroun, www.mesto-lanskroun.cz Kancelář starosty a tajemníka Čj.: MULA 29994/2012 Počet listů dokumentu: 8 Počet listů příloh: 4 Spisový znak: 53 2 Zásady pro pronajímání

Více

určené pro důchodce na ul. Květná 11, 13, 15 a Okružní 18 v majetku Města Bruntál (dále jen MMB)

určené pro důchodce na ul. Květná 11, 13, 15 a Okružní 18 v majetku Města Bruntál (dále jen MMB) Datum : Č.j.:.. ( vyplní bytové oddělení ) Ž á d o s t o p r o n á j e m b y t o v é j e d n o t k y určené pro důchodce na ul. Květná 11, 13, 15 a Okružní 18 v majetku Města Bruntál (dále jen MMB) 1.

Více

se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této smlouvě o nájmu bytu: I Předmět nájmu

se níže uvedeného dne měsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. občanského zákoníku domluvili na této smlouvě o nájmu bytu: I Předmět nájmu Smluvní strany Jméno a příjmení: Trvalé bydliště: Rodné číslo: Číslo OP: dále jen pronajímatel, na straně jedné a Jméno a příjmení: Trvalé bydliště: Rodné číslo: Číslo OP: dále jen nájemce, na straně druhé

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. o nájmu nebytových prostor. Slovanské náměstí 165, Trutnov IČO:

NÁJEMNÍ SMLOUVA. o nájmu nebytových prostor. Slovanské náměstí 165, Trutnov IČO: NÁJEMNÍ SMLOUVA o nájmu nebytových prostor VLASTNÍK NEBYTOVÉHO PROSTORU: MĚSTO TRUTNOV Slovanské náměstí 165, 541 01 Trutnov IČO: 278360 SPRÁVCE NEBYTOVÉHO PROSTORU: SPOLEČENSKÉ CENTRUM TRUTNOVSKA PRO

Více

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ OBECNÍCH BYTŮ V OBCI VELICHOVKY

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ OBECNÍCH BYTŮ V OBCI VELICHOVKY PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ OBECNÍCH BYTŮ V OBCI VELICHOVKY Čl. I Obecní byty 1. Obec Velichovky (dále jen obec ) pronajímá byty, které se nacházejí v domě čp. 48 ve výlučném vlastnictví obce 2. Záměr pronajmout

Více

Nájemní smlouva. ..., r.č.., trvale bytem.,.., bankovní spojení:. vedený u..., var.symbol:, tel: ..

Nájemní smlouva. ..., r.č.., trvale bytem.,.., bankovní spojení:. vedený u..., var.symbol:, tel:  .. Nájemní smlouva., r.č., trvale bytem,, bankovní spojení: vedený u.., var.symbol:, tel: email:. dále jen pronajímatel a., r.č., trvale bytem,, bankovní spojení: vedený u.., var.symbol:, tel: email:. dále

Více

Pravidla pro přidělování bytů v domech ve vlastnictví statutárního města Brna svěřených MČ Brno-Černovice

Pravidla pro přidělování bytů v domech ve vlastnictví statutárního města Brna svěřených MČ Brno-Černovice BOLZANOVA 1, 618 00 BRNO Pravidla pro přidělování bytů v domech ve vlastnictví statutárního města Brna svěřených MČ Brno-Černovice Seznam zkratek RMČ BK RMČ ÚMČ OFVV ÚMČ BO ÚMČ OSV ÚMČ Rada MČ Brno-Černovice

Více

... _Vř.~9 fi1~$!slké části (1)

... _Vř.~9 fi1~$!slké části (1) MĚSTSKÁ CAIT PRAHA 8... _Vř.~9 fi1~$!slké části (1) Priril den zvétejfiěfi(: Jo. ~. 020/(- Posledhi de" i\té~6jněnf: Počet tístů: ~.. Příloha usnesení č. Usn RMC 0365/2015 Rady Městské části Praha 8 ze

Více

Směrnice pro přidělování bytů financovaných z dotace

Směrnice pro přidělování bytů financovaných z dotace číslo: SM/01/19 věc: Směrnice pro přidělování bytů financovaných z dotace komu: schváleno: ZO ze dne 25. 3. 2019 usnesení č. 3 účinnost od: 26. 3. 2019 účinnost do: - Směrnice pro přidělování bytů financovaných

Více

Z á s a d y pronájmu nebytových prostor ve vlastnictví Statutárního města Ostravy - Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz

Z á s a d y pronájmu nebytových prostor ve vlastnictví Statutárního města Ostravy - Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Z á s a d y pronájmu nebytových prostor ve vlastnictví Statutárního města Ostravy - Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz (Tyto zásady byly schváleny usnesením Rady městského obvodu MOaP č. 2361/34

Více

MĚSTO ŽELEZNÝ BROD. zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou. byt č.9, ulice Na Vápence čp.769, Železný Brod o velikosti 1+1

MĚSTO ŽELEZNÝ BROD. zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou. byt č.9, ulice Na Vápence čp.769, Železný Brod o velikosti 1+1 MĚSTO ŽELEZNÝ BROD zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou byt č.9, ulice Na Vápence čp.769, Železný Brod o velikosti 1+1 1. Předmět nabídky Jedná se o byt velikosti 1+1,který je umístěn v 5 patře

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Podání žádosti

I. Úvodní ustanovení. II. Podání žádosti schváleno dne: 11. ledna 2000 účinnost dne: 1. ledna 2000 Úplné znění ke dni 1. 1. 2010 M Ě S T O U H E R S K É H R A D I Š T Ě Opatření č. 1/2000 Úplné znění Opatření Městské rady v Uherském Hradišti

Více

MĚSTO ŽELEZNÝ BROD. byt č 1, ulice Vaněčkova ul. čp. 302, Železný Brod o velikosti 1+2. zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou

MĚSTO ŽELEZNÝ BROD. byt č 1, ulice Vaněčkova ul. čp. 302, Železný Brod o velikosti 1+2. zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou MĚSTO ŽELEZNÝ BROD zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou byt č 1, ulice Vaněčkova ul. čp. 302, Železný Brod o velikosti 1+2 1. Předmět nabídky Jedná se o byt velikosti 1+2,který je umístěn v 1

Více

MĚSTO HOŘICE. ZÁMĚR č. 06B/09/2015. pronájmu bytu výběrovým řízením BYT č. 4 NÁM. JIŘÍHO Z PODĚBRAD č.p. 239 V HOŘICÍCH. a současně vypi suje

MĚSTO HOŘICE. ZÁMĚR č. 06B/09/2015. pronájmu bytu výběrovým řízením BYT č. 4 NÁM. JIŘÍHO Z PODĚBRAD č.p. 239 V HOŘICÍCH. a současně vypi suje MĚSTO HOŘICE náměstí Jiřího z Poděbrad 342, PSČ: 508 19 Hořice, IČ: 002 71 560 tel: 492 105 411, fax: 493 623 183, e-mail: mesturad@horice.org oznamuje na základě usnesení Rady města Hořice č. RM/19/18/2015

Více

Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1, 539 23 Hlinsko Z Á S A D Y pro přidělování bytů ve vlastnictví Města Hlinska do nájmu občanům (úplné znění schválené RM dne 28. 12. 2011 usnesením č. 160/2011/16) Část

Více

Zásady pro přidělení bytů zvláštního určení v domě s pečovatelskou službou DPS-Senior

Zásady pro přidělení bytů zvláštního určení v domě s pečovatelskou službou DPS-Senior Obec Bystřice Zásady pro přidělení bytů zvláštního určení v domě s pečovatelskou službou DPS-Senior OBSAH: Článek 1 Účel zásad Článek 2 Úvodní ustanovení Článek 3 Podání žádosti Článek 4 Evidence a kontrola

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ NÁJMU BYTŮ V OBECNÍCH DOMECH, KTERÉ JSOU V MAJETKU MĚSTA KOJETÍNA

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ NÁJMU BYTŮ V OBECNÍCH DOMECH, KTERÉ JSOU V MAJETKU MĚSTA KOJETÍNA Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0 Strana: 1 (celkem 10) SCHVALOVACÍ LIST Číslo Dokumentu: ZAP 15/13/FO Číslo revize: 0.0 Název dokumentu: DOMECH, KTERÉ JSOU V MAJETKU MĚSTA Účinnost dokumentu od: 1.1.2014

Více

Upraveno v souladu se zákonem č. 10112000 Sb. o ochraně osobních údajů! Město Stráž pod Ralskem

Upraveno v souladu se zákonem č. 10112000 Sb. o ochraně osobních údajů! Město Stráž pod Ralskem -- ------------------- Upraveno v souladu se zákonem č. 10112000 Sb. o ochraně osobních údajů! Město Stráž pod Ralskem USNESENÍ z 15. zasedání Rady města Stráž pod Ralskem konaného dne 13. srpna 2014 Přítomní:

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 03.09.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 13.09.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh změny Pravidel o přidělování obecních bytů do nájmu občanů

Více

SMLOUVĚ O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR

SMLOUVĚ O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR 1. Město Čáslav, IČ: 00236021 se sídlem Čáslav-Staré Město, nám. Jana Žižky z Trocnova 1/1 jednající starostou města Ing. Jaromírem Strnadem (dále jen pronajímatel) a 2. Velkoobchod ORION spol. s r.o.,

Více

Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů

Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. 52.08.12 Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů Článek I. Smluvní strany Pronajímatel:

Více

Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s.

Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s. Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s. schválena na zasedání představenstva dne 13.02.2017 usnesením č. 13/17 a na zasedání RSMCH dne 21.02.2017 usnesením č. 109/17 JUDr.

Více

Pravidla pro pronajímání bytů v majetku Města Jablonné nad Orlicí pro sociálně potřebné občany (SPO)

Pravidla pro pronajímání bytů v majetku Města Jablonné nad Orlicí pro sociálně potřebné občany (SPO) ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Pravidla pro pronajímání bytů v majetku Města Jablonné nad Orlicí pro sociálně potřebné občany (SPO) Obsah: I. II. III. IV. v. VI. VIL VIII. Předmět úpravy Vyhlášení volného bytu SPO

Více

Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s.

Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s. Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s. schválena na zasedání představenstva společnosti dne 05.03.2009 usnesením č. 028/09, upravena dne 27.3.2009 usn.č. 055/09, a dále

Více

MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU Rada města

MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU Rada města MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU Rada města Pravidla pro přidělování bytů ve vlastnictví města Lipník nad Bečvou Rada města Lipník nad Bečvou na své schůzi dne 11.01.2016 schválila usnesením č. 666/2016 RM 20 v

Více

Směrnice pro přidělování bytů v majetku města Jirkova

Směrnice pro přidělování bytů v majetku města Jirkova Č. 16/2011 Městský úřad v Jirkově VNITŘNÍ PŘEDPISY A NORMY Č. 16/2011 Směrnice pro přidělování bytů v majetku města Jirkova Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Přijetí a evidence žádostí o nájem bytu III.

Více

Vnitřní organizační směrnice č.10/2015 o uzavírání nájemních smluv na byty obce Koclířov

Vnitřní organizační směrnice č.10/2015 o uzavírání nájemních smluv na byty obce Koclířov Vnitřní organizační směrnice č.10/2015 o uzavírání nájemních smluv na byty obce Koclířov Přijatá radou obce dne 30.11.2015 vydaná v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb.,Občanský zákoník, v platném znění (dále

Více

SMLOUVA O NÁJMU BYTU Č. --/OBP/2019/BYT

SMLOUVA O NÁJMU BYTU Č. --/OBP/2019/BYT SMLOUVA O NÁJMU BYTU Č. --/OBP/2019/BYT Čl. I Smluvní strany 1) Městská část Praha 5 se sídlem Praha 5, nám. 14. října 1381/4, PSČ 150 22 zastoupena RNDr. Danielem Mazurem, PhD., starostou IČO: 00063631

Více

Nájemní smlouva. kterou uzavřeli níže uvedeného dne, měsíce a roku:

Nájemní smlouva. kterou uzavřeli níže uvedeného dne, měsíce a roku: Nájemní smlouva kterou uzavřeli níže uvedeného dne, měsíce a roku: ve smyslu ust. 2235 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění: 1. Město Rotava, IČ: 00259551, se sídlem Rotava,

Více

Směrnice č. 01/2018 SBD Jeseník. Pravidla pro přidělování uvolněného družstevního podílu/bytů Pravidla pro výměnu bytů nečlenů družstva

Směrnice č. 01/2018 SBD Jeseník. Pravidla pro přidělování uvolněného družstevního podílu/bytů Pravidla pro výměnu bytů nečlenů družstva Směrnice č. 01/2018 SBD Jeseník Pravidla pro přidělování uvolněného družstevního podílu/bytů Pravidla pro výměnu bytů nečlenů družstva Čl. 1 Obecná ustanovení Přidělení volného družstevního podílu, nájem

Více

Pronajímání bytů ve vlastnictví města Broumova

Pronajímání bytů ve vlastnictví města Broumova Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 14 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název: Pronajímání bytů ve vlastnictví města Broumova Číslo dokumentu: SRM/07 Vydání č.: 02 Výtisk č.: 1 Účinnost od: 01.02.2014 Účinnost

Více

Statutární město Kladno Zastupitelstvo města Kladna STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA

Statutární město Kladno Zastupitelstvo města Kladna STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ S BYTY V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA Za účelem vymezení způsobu nájmu bytu v majetku Statutárního města Kladna a postupu jednotlivých orgánů při hospodaření

Více

1.2. Doba trvání nájemního vztahu. 1.3. Postup při podání žádosti. 1.4. Postup při hodnocení žádosti. strana druhá

1.2. Doba trvání nájemního vztahu. 1.3. Postup při podání žádosti. 1.4. Postup při hodnocení žádosti. strana druhá Městyse Višňové Sp. zn.: Pravidla pro pronájem sociálních vstupních bytů Sociální vstupním bytem je nájemní byt se sociálním určením postavený se státní dotací podle podprogramu "Podpora výstavby podporovaných

Více

PRO PŘIDĚLOVÁNÍ A PRONAJÍMÁNÍ MĚSTSKÝCH BYTŮ PRO OSOBY SOCIÁLNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ

PRO PŘIDĚLOVÁNÍ A PRONAJÍMÁNÍ MĚSTSKÝCH BYTŮ PRO OSOBY SOCIÁLNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA ZÁSADY PRO PŘIDĚLOVÁNÍ A PRONAJÍMÁNÍ MĚSTSKÝCH BYTŮ PRO OSOBY SOCIÁLNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ Příloha č. 5 Koncepce rozvoje sociálního bydlení v Opavě na období 2011-2014 Účinnost od: 01.07.2013

Více

MĚSTO ŽELEZNÝ BROD. zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou. byt č 16, ulice Vaněčkova čp. 407, Železný Brod o velikosti 1+3

MĚSTO ŽELEZNÝ BROD. zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou. byt č 16, ulice Vaněčkova čp. 407, Železný Brod o velikosti 1+3 MĚSTO ŽELEZNÝ BROD zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou byt č 16, ulice Vaněčkova čp. 407, Železný Brod o velikosti 1+3 1. Předmět nabídky Jedná se o byt velikosti 1+3,který je umístěn v 4 patře

Více

MĚSTO BRUNTÁL PRAVIDLA

MĚSTO BRUNTÁL PRAVIDLA MĚSTO BRUNTÁL PRAVIDLA kterými se stanoví zásady hospodaření s bytovým fondem v majetku Města Bruntál pro pronajímání malometrážních bytů určených pro důchodce v majetku Města Bruntálu Účinnost: od 01.01.2014

Více

MĚSTO ŽELEZNÝ BROD. Vybavení bytu

MĚSTO ŽELEZNÝ BROD. Vybavení bytu MĚSTO ŽELEZNÝ BROD zveřejňuje záměr pronajmout obálkovou metodou byt č. 3, ulice Masarykova, čp. 357, Železný Brod o velikosti 1+3 1. Předmět nabídky Jedná se o byt velikosti 1+3,který je umístěn v 3.

Více

Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s. schválena na zasedání představenstva dne 20.02.2014

Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s. schválena na zasedání představenstva dne 20.02.2014 Pravidla pro pronajímání bytů v majetku a správě CHOMUTOVSKÉ BYTOVÉ a.s. schválena na zasedání představenstva dne 20.02.2014 usnesením č. 635/14 Jana Vaňhová v.r. předseda představenstva PRAVIDLA pro pronajímání

Více

Bytové družstvo Republika. Pravidla pro přidělování uvolněného družstevního podílu/bytů Pravidla pro výměnu bytů nečlenů družstva

Bytové družstvo Republika. Pravidla pro přidělování uvolněného družstevního podílu/bytů Pravidla pro výměnu bytů nečlenů družstva Bytové družstvo Republika Pravidla pro přidělování uvolněného družstevního podílu/bytů I. Obecná ustanovení Pravidla jsou připravena v souladu s usnesením 29. členské schůze Bytového družstva Republika

Více

Městský úřad Uničov Masarykovo nám. č. 1, Uničov

Městský úřad Uničov Masarykovo nám. č. 1, Uničov Městský úřad Uničov Masarykovo nám. č. 1, 783 91 Uničov Zásady Z/01/2015 Zásady o hospodaření s byty v majetku města Uničova Rozdělovník: Výtisk č. Útvar Převzal Datum Výtisk č. 1 STA 11 ŽPR 2 MSZ 12 SOC

Více

Pravidla č. 1/2018/MěÚ - Přidělování a užívání obytných prostor ubytovacího zařízení (dále jen ubytovny ) v majetku města Příbram

Pravidla č. 1/2018/MěÚ - Přidělování a užívání obytných prostor ubytovacího zařízení (dále jen ubytovny ) v majetku města Příbram Pravidla č. 1/2018/MěÚ - Přidělování a užívání obytných prostor ubytovacího zařízení (dále jen ubytovny ) Účel předpisu Účelem Pravidel pro přidělování ubytovny (dále jen pravidla ) je stanovit způsob

Více

Pravidla pro prodej bytových jednotek z majetku města Stráž pod Ralskem

Pravidla pro prodej bytových jednotek z majetku města Stráž pod Ralskem Pravidla pro prodej bytových jednotek z majetku města Stráž pod Ralskem Ve znění schváleném usnesením Zastupitelstva města Stráže pod Ralskem pod č. Z/84/2017 ze dne 20. 9. 2017 Článek 1 Společná ustanovení

Více

Zásady pro přidělování bytů ve vlastnictví města Hlinska do nájmu občanům

Zásady pro přidělování bytů ve vlastnictví města Hlinska do nájmu občanům Hlinska do nájmu občanům č. 01/2016/R Rada města Hlinska v y d á v á SMĚRNICI MĚSTSKÉHO ÚŘADU č. 01/2016/R Zásady pro přidělování bytů ve vlastnictví města Hlinska do nájmu občanům Vypracoval: Bc. Martin

Více

Zásady pro pronájem bytů ve vlastnictví MĚSTA ČESKÁ LÍPA

Zásady pro pronájem bytů ve vlastnictví MĚSTA ČESKÁ LÍPA Příloha 2: Zásady pro pronájem bytů ve vlastnictví MĚSTA ČESKÁ LÍPA Tyto zásady stanovují podmínky podávání žádostí, způsob rozhodování o nich a podmínky pronajímání bytů v ulici Dubická a Mánesova, pro

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 361/2015

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 361/2015 č.j.: 361/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 338 ze dne 27.05.2015 Pronájem garážového stání č. 27.25, Sabinova 8/278, Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

Článek I. Předmět nájmu

Článek I. Předmět nájmu Nájemní smlouva uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ust. 685 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi těmito smluvními stranami: Jméno a příjmení:,

Více

Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor

Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor uzavřená podle zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů, níže uvedeného dne, měsíce

Více

-fotokopii dokladu o složení kauce, včetně

-fotokopii dokladu o složení kauce, včetně M Ě S T O Z N O J M O Městský úřad Odbor majetkový OZNÁMENÍ ZÁMĚRU NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR Název nemovitosti: Nebytový prostor Umístění nemovitosti: Znojmo, v areálu Louckého kláštera p.č.: 24/3 č. pop.:

Více

Zastupitelstvo města Žlutice

Zastupitelstvo města Žlutice Zastupitelstvo města Žlutice Z á s a d y postupu při prodeji bytů a bytových domů z majetku města Žlutice Zastupitelstvo města Žlutice se usneslo na zásadách postupu, podle kterých budou převáděny panelové

Více

Kritéria pro výběr žadatelů o pronájem bytů v domech v majetku statutárního města Brna svěřených Statutem města Brna městské části Brno - Jundrov

Kritéria pro výběr žadatelů o pronájem bytů v domech v majetku statutárního města Brna svěřených Statutem města Brna městské části Brno - Jundrov Kritéria pro výběr žadatelů o pronájem bytů v domech v majetku statutárního města Brna svěřených Statutem města Brna městské části Brno - Jundrov Pronajímání bytů v domech v majetku statutárního města

Více