Pondělník 11. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pondělník 11. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014"

Transkript

1 Pondělník 11 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 11. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný a klidný první adventní týden. Irena Smolová proděkanka pro studijní, sociální a pedagogické záležitosti Studijní záležitosti Důležité termíny 6. prosince 2013 promoce absolventů doktorských studijních programů do 10. prosince 2013 přihlášky do soutěže o Cenu rektora UP v Olomouci 13. prosince 2013 obhajoby projektů Hýčkejte svou alma mater Jednorázové prospěchové stipendium Jednorázové prospěchové stipendium ve výši 5.000,- Kč bylo přiznáno každému studentovi, který za akademický rok 2012/2013 dosáhl váženého studijního průměru nejvýše 1,50, zároveň získal aspoň 60 kreditů a zapsal se pro akademický rok 2013/2014 do druhého nebo třetího ročníku prezenčního bakalářského studia nebo do druhého ročníku navazujícího magisterského studia, přičemž se do studia nezapočítávají předměty uznané z předchozího studia a započítávají předměty realizované v zahraničí. Stipendium bude studentům připsáno na účet do 15. prosince Seznamy studentů pro kontrolu jsou od 20. listopadu 2013 zveřejněny na webových stránkách fakulty. Seznam je dostupný na adrese: Prosím všechny studenty o kontrolu a v případě, že se domníváte, že kritéria pro přiznání mimořádného stipendia splňujete a v seznamu uvedeni nejste, tak prosím kontaktujte studijní referentku a zároveň předložte písemnou formou žádost, ve které uvedete a doložíte splnění kritérií. Studijní oddělení v době svátků vánočních Dovoluji si informovat studenty, že od 23. prosince 2013 do 3. ledna 2014 bude studijní oddělení uzavřeno. Neodkladné záležitosti si prosím vyřiďte s předstihem, pro letošní kalendářní rok je posledním dnem na jejich vyřízení čtvrtek 19. prosince 2013.

2 Promoce absolventů doktorských studijních programů V pátek 6. prosince 2013 se konají na Univerzitě Palackého v Olomouci slavnostní akty, kterými jsou promoce absolventů doktorských studijních programů, předání jmenovacích dekretů docentů a přiznání práv emeritním profesorům. Slavnostní zasedání se uskuteční od 10:00 hodin v aule Právnické fakulty. Za Přírodovědeckou fakultu UP v Olomouci úspěšným absolventům doktorských studijních programů, kteří budou slavnostně promování, novým docentům a emeritním profesorům srdečně blahopřeji! Absolventi doktorských studijních programů: Absolvent: Studijní obor: Školitel: BARTL Eduard, Mgr. Informatika prof. RNDr. R. Bělohlávek, DSc. BRUS Jan, RNDr. Geoinformatika a kartografie doc. RNDr. J. Kaňok, CSc. ČÍŽKOVÁ Jana, Mgr. Botanika prof. Ing. J. Doležel, DrSc. DOLEČKOVÁ Iva, Mgr. Biochemie doc. RNDr. V. Kryštof, PhD. JAKUBEC Petr, Mgr. Fyzikální chemie doc. RNDr. J. Hrbáč, PhD KARADY Michal, Mgr. Botanika Mgr. K. Doležal, Dr. KOLEČEK Jaroslav, RNDr. Zoologie doc. Mgr. K. Weidingera, Dr. KUBIENOVÁ Lucie, Mgr. Biochemie doc. RNDr. L. Luhová, PhD KÜHR Tomáš, Mgr. Informatika doc. RNDr. V. Vychodil, PhD KUNDRATA Robin, RNDr. Zoologie prof. Ing. L. Bocák, PhD LEMROVÁ Barbora, Mgr. Organická chemie doc. RNDr. M. Soural, PhD MAJESKÝ Luboš, RNDr. Botanika RNDr. R. Vašut, PhD MARJANOVIČ Miloš, Ing. Geoinformatics and Cartography prof. RNDr. V. Voženílek, CSc. MARKOVÁ Zdenka, Mgr. Fyzikální chemie prof. RNDr. R. Zbořil, PhD MAZALOVÁ Monika, Mgr. Ekologie prof. Dr. Ing. B. Šarapatka, CSc. MAZALOVÁ Petra, Mgr. Botanika prof. RNDr. A. Poulíčková, CSc. MIKULA Jan, Mgr. Ekologie prof. Dr. Ing. B. Šarapatka, CSc. MIŘIJOVSKÝ Jakub, RNDr. Geoinformatika a kartografie prof. RNDr. V. Voženílek, CSc. MUCHOVÁ Tereza, Mgr. Biofyzika prof. RNDr. V. Brabec, DrSc. NOVOTNÁ Aneta, Mgr. Biochemie prof. RNDr. Z. Dvořák, Ph.D., DrSc. OLIVOVÁ Radana, Ing. Biofyzika prof. RNDr. V. Brabec, DrSc. PINTR Pavel, RNDr. Aplikovaná fyzika prof. RNDr. V. Peřinová, DrSc. PIZÚROVÁ Naděžda, RNDr. Aplikovaná fyzika prof. RNDr. M. Mašláň, CSc. POSPÍŠKOVÁ Kristýna, Mgr. Biochemie prof. Ing. I. Šafařík, DrSc. PRASAD Ankush, M.Sc. Biophysics doc. RNDr. P. Pospíšil, Ph.D. RAUS Martin, Mgr. Biochemie prof. Mgr. M. Šebela, Dr. SCHÜTZNEROVÁ Eva, Mgr. Organická chemie RNDr. P. Cankař, Ph.D. SVOZILÍK Jiří, Mgr. Optika a optoelektronika doc. RNDr. J. Peřina, Ph.D. ŠÍMA František, Mgr. Didaktika matematiky doc. RNDr. S. Trávníček, CSc. ŠIPOŠ Jan, Mgr. Ekologie prof. MVDr. E. Tkadlec, CSc. ŠVANDOVÁ Veronika, Mgr. Didaktika chemie prof. RNDr. J. Ševčík, Ph.D. VÁVROVÁ Aneta, Mgr. Biochemie prof. RNDr. Z. Dvořák, Ph.D., DrSc. VONDRÁKOVÁ Alena, RNDr. Geoinformatika a kartografie prof. RNDr. V. Voženílek, CSc. YADAV Deepak Kumar, M.Sc. Biophysics doc. RNDr. P. Pospíšil, Ph.D.

3 Obhajoby projektů Hýčkejte svou alma mater V pátek 13. prosince 2013 od 9:00 hodin proběhnou ve velké zasedací místnosti děkanátu PřF UP, (místnost č , 6. podlaží) závěrečné obhajoby projektů Hýčkejte svou alma mater. Srdečně zváni jsou nejen řešitelé projektů, ale všichni studenti, kteří se mohou inspirovat pro následující ročník. Řešitelé si k obhajobám připraví maximálně 10ti minutovou prezentaci, v rámci které zhodnotí před komisí jmenovanou děkanem PřF projekt, naplněnost cíle, výstupy, přínos projektu pro PřF UP. Harmonogram obhajob: 1. Propagace studia Zoologie PřF UP na ZŠ a SŠ 2. Instalace rorýsích budek na budově PřF UP a příprava on-line přenosu hnízdění Kukalová Monika, Tošenovský Evžen Ondrová Markéta 3. MOST All Right? Čapek Miloš, Bc. 4. Překladatelský maraton Khan Academy Ryparová Olga, Bc. 5. Život Čechoslováků na Volyni od počátku emigrace do konečné fáze reemigrace Ničová Kateřina 6. Prezentace fotografií ze zahraniční stáže - Austrálie Knob Radim, Mgr. Výzva k podávání projektů zahraničních mobilit studentů na rok 2014 HÝČKEJTE SVOU ALMA MATER Máte nápad týkající se popularizace vašeho oboru, zviditelnění fakulty na veřejnosti, vylepšení prostředí na fakultě, vytvoření učební pomůcky, uspořádání výstavy fotografií, konkrétní spolupráce se středoškolskými studenty apod.? Požádejte o fakultní podporu! Nápad může být i přiměřeně šílený. Děkan PřF UP vyhlašuje výzvu na podávání projektů na propagaci a zlepšení prostředí na fakultě na rok 2014 Projekt může podat kterýkoli student v prezenční formě bakalářského, magisterského nebo doktorského studia na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Konkrétně, v době podání žádosti a v době vyhodnocení projektu (prosinec 2014) musí být žadatel/řešitel studentem PřF UP v prezenční formě studia. Úspěšní řešitelé získají odměnu, která bude vyplacena formou mimořádného stipendia. Jeden student může podat maximálně dva projekty za rok. Projekt může mít více spoluřešitelů, odměna však bude vyplacena pouze jednou, a to hlavnímu řešiteli. Řešitelé přijatých projektů obdrží bezprostředně částku 500,- Kč. Bude-li projekt úspěšně obhájen (podrobnosti jsou uvedeny níže), dostane řešitel dalších 3500,- Kč, 4500,-Kč nebo 5500,- Kč. Konkrétní výši odměny (z uvedených tří možností) určí hodnotící komise podle nápaditosti projektu a originality řešení, jeho významu pro fakultu a jeho finanční náročnosti. Úspěšný řešitel obdrží pouze uvedenou odměnu, veškeré náklady na řešení projektu jsou v režii řešitele, nelze je refundovat fakultou. Z přijetí projektu nevyplývají PřF UP žádné další finanční nebo jiné závazky. Žádosti v elektronické formě (preferovaný formát je pdf) a v jednom podepsaném výtisku podávejte na adresu Ing. Dagmar Zlámalové (děkanát PřF UP, dagmar.zlamalova@upol.cz). Žádosti lze podávat průběžně od prosince 2013, nejpozději však do 10. října Podrobnosti:

4 Soutěže, granty, projekty, nabídky spolupráce Cena rektora UP v Olomouci Dovoluji si Vás informovat o vyhlášené Soutěži o Cenu rektora UP v Olomouci. Ceny rektora Univerzity Palackého oceňují nejlepší vědecké a umělecké práce studentů a sportovní výkony. Nejlepší studenti získají finanční odměnu 2000 Kč. Přihlášky je možné posílat do 10. prosince Cena rektora UP za nejlepší vědeckou nebo uměleckou práci studentů bakalářských a magisterských studijních programů v roce 2013 a) vydanou tiskem b) předloženou jako rukopis či umělecké dílo 1. Cena rektora Univerzity Palackého se uděluje za práce mimo jiné v oboru biomedicínských věd; zdravotnických věd; matematiky; fyziky; chemie; biologie; věd o Zemi ad. 2. Autor oceněné práce obdrží finanční odměnu ve výši 2000 Kč formou mimořádného stipendia z centrálních prostředků UP. Cena nemusí být udělena v každém z vyhlášených oborů. 3. Přihlásit je možno bakalářské a diplomové práce. Do soutěže nebudou přijaty práce, které již byly přihlášené v minulých letech. Do soutěže je možno předkládat jen práce vzniklé v probíhajícím kalendářním roce a v roce předcházejícím. 4. Práce předkládají jejich autoři ve dvou vyhotoveních ve standardní úpravě (pevně spojené listy). K práci autor přiloží posudek vedoucího práce, posudek oponenta a přihlášku, která je přílohou vyhlášení. Posudek oponenta bude doplněn o zhodnocení přínosu či přesahu práce, zdůvodnění, proč je práce ocenění hodna, v čem obohatí čtenáře i z jiného oboru apod. Realizace uměleckého díla se může doložit fotografickým, případně jiným záznamem. Vyplněnou přihlášku (včetně fotografií) autor odešle také elektronicky na adresu eva.blazkova@upol.cz. 5. Práce ucházející se o Cenu rektora UP se předkládají do 10. prosince 2013 na oddělení komunikace, PhDr. Evě Blažkové, Biskupské náměstí 1 (ICUP). 6. Komise jmenovaná rektorem UP předložené práce posoudí a vybrané práce navrhne rektorovi UP k ocenění. Jednání komise proběhne v lednu Cenu rektora pro nejlepší sportovce z řad studentů Univerzity Palackého pro rok Cena rektora se uděluje jednotlivcům i sportovním oddílům za nejlepší sportovní výsledky, kterých dosáhli v akademickém roce 2012/ Návrhy na ocenění mohou podávat všichni členové akademické obce UP v Olomouci. 3. Ocenění obdrží finanční odměnu ve výši max Kč formou mimořádného stipendia z centrálních prostředků UP. 4. Návrhy se předkládají do 10. prosince 2013 elektronicky na eva.blazkova@upol.cz nebo osobně PhDr. Evě Blažkové, oddělení komunikace, Biskupské náměstí 1 (budova Zbrojnice). Návrhový list je přílohou vyhlášení. 5. Komise jmenovaná rektorem UP předložené návrhy posoudí a navrhne studenty k ocenění. Podrobné informace:

5 Projekty zahraničních mobilit studentů na rok 2014 Výzva k podávání projektů zahraničních mobilit studentů na rok 2014 Podpora studentských výzkumných stáží v partnerských zahraničních laboratořích Děkan PřF UP vyhlašuje výzvu k podávání projektů na zahraniční mobility studentů na rok Děkan PřF UP vyhlašuje výzvu k podávání projektů na zahraniční mobility studentů na rok 2014 ve výši maximálně 12 tisíc Kč na měsíc (Slovenská republika 6 tisíc Kč na měsíc) na dobu od jednoho do tří měsíců. O podporu může požádat student v prezenční formě bakalářského (od druhého ročníku), magisterského a doktorského studia na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci. Tuto podporu není možné kombinovat s příspěvkem z programu Erasmus, FRVŠ ani s prostředky z jiných projektů poskytovaných MŠMT. Mobilitu je nutné zahájit nejpozději v listopadu 2014, v průběhu mobility nesmí student přerušit ani ukončit studium. Žádost musí obsahovat termín pobytu, informace o hostitelské organizaci, požadovanou výši dotace, celkové náklady na mobilitu a číslo účtu, na který mají být finanční prostředky zaslány. Dále musí být doplněna 1. stručným životopisem uchazeče (max. 1 strana A4), 2. stručným popisem projektu (max. 1 strana A4), 3. souhlasem vedoucího katedry, garantující daný studijní obor, nebo doporučením školitele v případě PhD studenta. Prostředky není možné čerpat na studijní pobyty ani na konference, ale pouze na výzkumné stáže na partnerských výzkumných institucích v zahraničí. Podporu je vhodné využít na splnění předmětu PRF/PGS01 Vědeckovýzkumná stáž. Přihlášky v elektronické formě (pdf) a v jednom podepsaném výtisku musí být doručeny: na adresu vedoucí studijního oddělení PřF UP, Dany Gronychové (dana.gronychova@upol.cz), před začátkem mobility. Podané projekty budou průběžně hodnoceny odbornou komisí jmenovanou děkanem a podpora bude udělována do vyčerpání přidělených finančních prostředků. Poslední termín pro podání žádostí je 24. října 2014.

6 Nejlepší vánoční přání a PF 2014 Do letošního VIII. ročníku soutěže o nejlepší návrh s tématem VÁNOČNÍ PŘÁNÍ A PF 2014 ročníku se přihlásilo celkem 21 soutěžících s 37ti návrhy, přičemž více než 50% návrhů bylo z dílny studentů Přírodovědecké fakulty. Sedmičlenná komise vyhodnotila návrh studenta 2. navazujícího magisterského studia oboru Regionální geografie Bc. Ondřeje Kličky jako nejlepší a toto přání se stalo oficiální novoročenkou Přírodovědecké fakulty pro rok Studentovi k vítězství v letošní soutěži blahopřeji. Všem soutěžícím přeji mnoho úspěchů ve studiu i dalších soutěžích. Zajímavé akce Komentovaná výstava fotografií volyňských Čechů kdy: 4. prosince 2013, od 16:00 kde: PřF UP, 2.podlaží Kateřina Ničová srdečně zve na komentovanou výstavu fotografií volyňských Čechů s ochutnávkou boršče, která proběhne dne 4. prosince 2013 od 16:00 hodin v prostorách 2. podlaží budovy Přírodovědecké fakulty (17. listopadu 12) a následně od 17:00 hodin se bude promítat v aule PřF UP (LP 2001) dokumentární film Volynští. Kontakt Všechna předchozí čísla Pondělníků najdete na webové stránce fakulty, vytištěné aktuální číslo Pondělníku je na úřední desce studijního oddělení. Odkaz na webovou stránku Pondělníku je: Náměty a aktuality vhodné pro zařazení či další sdělení prosím zasílejte na adresu: irena.smolova@upol.cz.

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Pondělník 12 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 12. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Pondělník 22. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 22. číslem Pondělníku a přeji úspěšný volební a festivalový týden.

Pondělník 22. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 22. číslem Pondělníku a přeji úspěšný volební a festivalový týden. Pondělník 22 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci 11. dubna 2011 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 22. číslem Pondělníku a přeji úspěšný volební a festivalový

Více

Pondělník 13. Studijní záležitosti. Pokojné prožití svátků vánočních a vše dobré v novém roce 2014 srdečně přeje Irena Smolová

Pondělník 13. Studijní záležitosti. Pokojné prožití svátků vánočních a vše dobré v novém roce 2014 srdečně přeje Irena Smolová Pondělník 13 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 13. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a zároveň

Více

Pondělník 1. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Pondělník 1. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Pondělník 1 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 1. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Pondělník 14. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013

Pondělník 14. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Pondělník 14 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás čtrnáctým číslem Pondělníku v letošním akademickém roce a

Více

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013. Pondělník 15 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním

Více

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD Směrnice děkana Přírodovědecké fakulty UP ze dne 17. 12. 2015, kterou se provádějí některá ustanovení Stipendijního

Více

Akademický rok 2018/2019. Zápis ke studiu

Akademický rok 2018/2019. Zápis ke studiu Akademický rok 2018/2019 Zápis ke studiu Obsah prezentace Podmínky pro zapsání studenta Základní informace Děkan a proděkan fakulty Studijní oddělení Kreditový systém studia Vysokoškolské koleje Identifikační

Více

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 15 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Fakultní školy. Přírodovědecká fakulta. Univerzity Palackého v Olomouci 2. prosince 2013

Fakultní školy. Přírodovědecká fakulta. Univerzity Palackého v Olomouci 2. prosince 2013 Fakultní školy Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého v Olomouci 2. prosince 2013 Fakulta Filozofická Pedagogická Přírodovědecká Tělesné kultury Lékařská Právnická Cyrilometodějská teologická Zdravotnických

Více

Studium na katedře informatiky

Studium na katedře informatiky Studium na katedře informatiky RNDr. Eduard Bartl, Ph.D. KATEDRA INFORMATIKY UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Katedra informatiky Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci jedna z asi 20 kateder přírodovědecké

Více

Možnosti studia na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci. Autorka prezentace: doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D., Olomouc 27.

Možnosti studia na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci. Autorka prezentace: doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D., Olomouc 27. Možnosti studia na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci Autorka prezentace: doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D., Olomouc 27. listopadu 2014 Cyrilometodějská teologická fakulta (CMTF) Lékařská fakulta (LF)

Více

Zpráva o přijímacím řízení 2012 na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci

Zpráva o přijímacím řízení 2012 na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci Zpráva o přijímacím řízení 2012 na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci Přijímací řízení na Přírodovědecké fakultě UP se konalo v souladu se zákonem č. 111/1998 Sb. o vysokých školách

Více

Přítomno: 31 členů VR dle prezenční listiny

Přítomno: 31 členů VR dle prezenční listiny Stránka 1 z 7 Zápis ze zasedání Vědecké rady PřF UP v Olomouci, Přítomno: 31 členů VR dle prezenční listiny Přítomni: prof. Jan Andres, prof. Radim Bělohlávek, prof. Ladislav Bocák, prof. Stanislav Bureš,

Více

Opatření děkana PřF JU č. D 79 ze dne 1. června 2017

Opatření děkana PřF JU č. D 79 ze dne 1. června 2017 Opatření děkana PřF JU č. D 79 ze dne 1. června 2017 O udělování stipendií: - prospěchového stipendia, - prémiového stipendia za vynikající studijní a badatelské výsledky, - prémiového stipendium za vynikající

Více

Oslavy 60 let Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci a 440 let UP v Olomouci

Oslavy 60 let Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci a 440 let UP v Olomouci Pondělník 20 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 20. číslem Pondělníku a přeji Vám úspěšný týden. Irena Smolová

Více

Pondělník 3. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 3. číslem Pondělníku v ZS 2012/2013 a přeji Vám úspěšný týden.

Pondělník 3. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 3. číslem Pondělníku v ZS 2012/2013 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 3 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 3. číslem Pondělníku v ZS 2012/2013 a přeji Vám úspěšný týden.

Více

PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANKY

PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANKY S-7/2016 PRÁVNICKÁ FAKULTA UP V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANKY Směrnice děkanky o mimořádných stipendiích za práci pomocné vědecké síly a mimořádných stipendiích v dalších případech Obsah: k provedení Stipendijního

Více

PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY

PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f) zákona č. 111/1998

Více

Pravidla pro přiznávání stipendií (úplné znění, x )

Pravidla pro přiznávání stipendií (úplné znění, x ) Pravidla pro přiznávání stipendií (úplné znění, x... 2016) UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Úplné znění Pravidel pro přiznávání stipendií na MFF ze dne 21. listopadu 2014x...2016 Toto aktuální znění Pravidel

Více

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás sedmým číslem zpravodaje v letošním akademickém roce a přeji Vám úspěšný týden.

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás sedmým číslem zpravodaje v letošním akademickém roce a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 7 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás sedmým číslem zpravodaje v letošním akademickém roce a přeji

Více

Fakulta stavební VUT v Brně SMĚRNICE DĚKANA Č. 03/2010 PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK

Fakulta stavební VUT v Brně SMĚRNICE DĚKANA Č. 03/2010 PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA FAKULTU STAVEBNÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK Fakulta stavební VUT v Brně Akademický senát Fakulty stavební VUT v Brně v souladu s 27 odst. 1 písm. e zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých

Více

Cena děkana Přírodovědecké fakulty UP pedagogům a autorům rozvíjejícím vědní obor

Cena děkana Přírodovědecké fakulty UP pedagogům a autorům rozvíjejícím vědní obor Cena děkana Přírodovědecké fakulty UP pedagogům a autorům rozvíjejícím vědní obor Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Článek 1 1. Cena děkana PřF UP v Olomouci udělovaná autorským kolektivům

Více

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN FILOZOFICKÁ FAKULTA UP SMĚRNICE DĚKANA SD-01/2013 SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN Obsah: Směrnice stanoví podrobnosti konání rigorózního řízení na FF UP Zpracoval: doc. PhDr.

Více

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Stipendijní řád Přírodovědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Čl. 1 Základní ustanovení 1. Stipendijní řád Přírodovědecké fakulty UJEP (dále jen Stipendijní řád ) upravuje

Více

Děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Rozhodnutí o podmínkách přijetí ke studiu v bakalářských studijních programech pro akademický rok 2017/2018 1. Na základě 48 až

Více

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě

Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Řád doktorského studia Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Článek 1 Základní ustanovení (1) Doktorský studijní program se na fakultě uskutečňuje v souladu se statutem fakulty, statutem

Více

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 5. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden.

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 5. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci 5 ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 5. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2014/2015

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2014/2015 Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2014/2015 Nejdůležitější údaje: Zimní semestr: výuka od 22. 9. 2014 do 20. 12. 2014, tj. 13 výukových týdnů, prázdniny od 21. 12. 2014 do 4. 1. 2015 a zkouškové

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA LÉKAŘSKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Lékařské fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm.

Více

Hosté: prof. Vladimír Bencko, prof. Miroslav Strnad, RNDr. Anton Krištín, DrSc., prof. Zdeněk Laštůvka, prof. Lubomír Špaňhel

Hosté: prof. Vladimír Bencko, prof. Miroslav Strnad, RNDr. Anton Krištín, DrSc., prof. Zdeněk Laštůvka, prof. Lubomír Špaňhel Přítomno: 35 členů VR dle prezenční listiny Přítomni: prof. Jan Andres, prof. Ondřej Bábek, prof. Radim Bělohlávek, prof. Ladislav Bocák, prof. Stanislav Bureš, doc. Miroslav Čech, prof. Jaroslav Doležel,

Více

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2015/2016

Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2015/2016 Harmonogram PřF UJEP pro akademický rok 2015/2016 Nejdůležitější údaje: Zimní semestr: výuka od 21. 9. 2015 do 19. 12. 2015, tj. 13 výukových týdnů, prázdniny od 20. 12. 2015 do 3. 1. 2016 a zkouškové

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 9/2016 Harmonogram akademického roku 2016/2017. Čl. 1 Termíny

OPATŘENÍ DĚKANA č. 9/2016 Harmonogram akademického roku 2016/2017. Čl. 1 Termíny Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 9/2016 Harmonogram akademického roku 2016/2017 Čl. 1 Termíny Zahájení akademického roku: 1. 10. 2016 1 Slavnostní

Více

A. 1. Stipendijní program prospěchový. a) podle prospěchu v uplynulém akademickém roce (odstavce 3 a 4)

A. 1. Stipendijní program prospěchový. a) podle prospěchu v uplynulém akademickém roce (odstavce 3 a 4) Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity Opatření děkana č. 11/2018 Podmínky stipendijních programů Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity (ve znění účinném od 10. října2018) Stipendia jsou na

Více

Stipendijní řád HAMU

Stipendijní řád HAMU Stipendijní řád HAMU Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Stipendijní řád HAMU se řídí ustanoveními zákona č. 111/ 1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dále

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram akademického roku 2019/2020 na Filozofické

Více

Stipendijní řád DAMU

Stipendijní řád DAMU Článek 1 Úvodní ustanovení Stipendijní řád DAMU 1. Stipendijní řád DAMU se řídí ustanoveními zákona č. 111/ 1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen zákon). 2. Na stipendium,

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD. Vysoké školy ekonomické v Praze

STIPENDIJNÍ ŘÁD. Vysoké školy ekonomické v Praze STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysoké školy ekonomické v Praze Rektor Vysoké školy ekonomické v Praze podle 17 odst. l), písm. g) v souladu s 91 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Vnitřní předpis Ostravské univerzity ZÁSADY PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

Vnitřní předpis Ostravské univerzity ZÁSADY PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Vnitřní předpis Ostravské univerzity ZÁSADY PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Schváleno VR OU: 14. února 2018 Platnost: 1. března 2018 Účinnost: 1. března 2018

Více

Studentská grantová soutěž 2019

Studentská grantová soutěž 2019 Směrnice děkana Divadelní fakulty JAMU Studentská grantová soutěž 2019 I. Úvodní ustanovení Tato směrnice upravuje pravidla studentské grantové soutěže, tzv. specifického vysokoškolského výzkumu na Divadelní

Více

UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f)

Více

Vyhláška děkanky č. 23VD/2014 o rigorózním řízení

Vyhláška děkanky č. 23VD/2014 o rigorózním řízení Děkanka Fakulty pedagogické Sedláčkova 38, 306 14 Plzeň Tel.: +420 377 636 000 Fax: +420 377 636 002 e-mail: coufalov@fpe.zcu.cz V Plzni 15. prosince 2014 ZCU /2014/DFPE/Pel Vyhláška děkanky č. 23VD/2014

Více

Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2

Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2 Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 6/2014 Harmonogram akademického roku 2014/2015 (úplné znění, jak vyplývá z pozdějších změn a doplnění provedených

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 září 2014 opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin zápis do 1. ročníku na ak. rok 2014/2015: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba, Grafický design)

Více

Rigorózní řád Farmaceutické fakulty v Hradci Králové

Rigorózní řád Farmaceutické fakulty v Hradci Králové UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Rigorózní řád Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. g) zákona č. 111/1998

Více

Informace o studiu v doktorských studijních programech

Informace o studiu v doktorských studijních programech Mendelova univerzita v Brně Lesnická a dřevařská fakulta Informace o studiu v doktorských studijních programech Akademický rok 2019/2020 Brno, 2019 Informace o studiu v doktorských studijních programech

Více

FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA 2016 FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA www.osu.cz / alive.osu.cz OBSAH Základní údaje 4 Studium 5 Studenti 6 Absolventi 8 Zájem o studium 10 Akademičtí pracovníci 12 Sociální záležitosti studentů a

Více

Pravidla pro přiznávání stipendií na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy

Pravidla pro přiznávání stipendií na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy Pravidla pro přiznávání stipendií na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy Akademický senát 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f) zákona č. 111/1998

Více

Pondělník 29. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013

Pondělník 29. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Pondělník 29 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 29. číslem Pondělníku a přeji úspěšný týden. Irena Smolová

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. prosince 2010

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysokého učení technického v Brně

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysokého učení technického v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

rilozofick.;. fakulta FF-B-18/ 06

rilozofick.;. fakulta FF-B-18/ 06 rilozofick.;. fakulta VNITŘNÍ NORMA FF UP FF-B-18/ 06 Vnitřní norma FF-B-18/ 06 děkana Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ke Stipendijnímu řádu Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant:

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE

STIPENDIJNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE STIPENDIJNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 28. 11. 2018 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Stipendijní řád Přírodovědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 13. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 24.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 13. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 24. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 13 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 24. února 2010 Přítomni: 17 členů AS PřF, děkan: prof. J. Ševčík proděkani

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI ROZHODNUTÍ REKTORA UP (RR)

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI ROZHODNUTÍ REKTORA UP (RR) B3-09/4-RR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI ROZHODNUTÍ REKTORA UP (RR) B3-09/4-RR Vyhlášení standardu UP pro stanovení výše poplatků při překročení standardní doby studia a poplatky spojené se studiem na

Více

Rozhodnutí děkana č. 3/2016 Bližší podmínky stipendijního řádu JU na FROV

Rozhodnutí děkana č. 3/2016 Bližší podmínky stipendijního řádu JU na FROV č.j. 09/0025/16 Vodňany, 14.1.2016 Rozhodnutí děkana č. 3/2016 Bližší podmínky stipendijního řádu JU na FROV Rozhodnutí děkana vychází ze Stipendijního řádu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci VNITŘNÍ NORMA PdF UP PdF-B-18/17 Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Druhy stipendií Článek 3 Řízení o přiznání stipendia,

Více

Omluveni: prof. Ladislav Bocák, prof. Zuzana Došlá, prof. Miloslav Dušek, doc. Petr Kubíček, doc. Jan Kühr, prof. Jan Řídký, prof.

Omluveni: prof. Ladislav Bocák, prof. Zuzana Došlá, prof. Miloslav Dušek, doc. Petr Kubíček, doc. Jan Kühr, prof. Jan Řídký, prof. Zápis ze zasedání Vědecké rady PřF UP v i, Přítomno: 35 členů VR dle prezenční listiny Přítomni: prof. Jan Andres, prof. Ondřej Bábek, prof. Radim Bělohlávek, prof. Stanislav Bureš, doc. Miroslav Čech,

Více

STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ)

STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ) STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ) Cílem soutěže je podporovat studenty v jejich zapojení do veřejného diskurzu, podněcovat zájem studentů o vědeckou

Více

Pondělník 25. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci LS 2011/2012

Pondělník 25. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci LS 2011/2012 Pondělník 25 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci LS 2011/2012 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 25. číslem Pondělníku a přeji Vám úspěšný týden. Irena Smolová

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 2. srpna 2005 pod

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2011 2012 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÝ OBOR Magisterský

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 11. května 2009 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 11. května 2009 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. srpna 2006

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tento stipendijní řád obsahuje pravidla pro přiznávání stipendií

Více

Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU 30. září 2011

Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU 30. září 2011 Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU 30. září 2011 Studijní a zkušební řád doktorského studia, doporučený postup studia Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou

Více

FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA 2017 FAKTA A ČÍSLA OSTRAVSKÁ UNIVERZITA OBSAH Základní údaje 4 Studium 5 Studenti 6 Absolventi 8 Zájem o studium 10 Akademičtí pracovníci 12 Sociální záležitosti studentů a zaměstnanců 14 Infrastruktura

Více

Studium na katedře informatiky

Studium na katedře informatiky Studium na katedře informatiky RNDr. Eduard Bartl, Ph.D. KATEDRA INFORMATIKY UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Katedra informatiky Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci jedna z asi 20 kateder přírodovědecké

Více

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2010/2011

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2010/2011 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2010/2011 Prezenční studium Zápis do vyššího ročníku AB, AT, AM 13. 17.9.2010 AB, AT, AM 29.9. 17.12.2010 AB, AT, AM 3.1. 7.1.2011 AB, AT, AM do 19.12.2010 období AB, AT,

Více

ubytovacího řízení budou zveřejněny nejpozději do 27. dubna 2012. Případné dotazy zasílejte na adresu: koleje@upol.cz nebo petr.jasny@upol.cz.

ubytovacího řízení budou zveřejněny nejpozději do 27. dubna 2012. Případné dotazy zasílejte na adresu: koleje@upol.cz nebo petr.jasny@upol.cz. Pondělník 23 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci LS 2011/2012 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 23. číslem Pondělníku a přeji Vám úspěšný týden. Irena Smolová

Více

Informace o studiu v doktorských studijních programech

Informace o studiu v doktorských studijních programech Mendelova univerzita v Brně Lesnická a dřevařská fakulta Informace o studiu v doktorských studijních programech Akademický rok 2017/2018 Brno, 2017 Informace o studiu v doktorských studijních programech

Více

PRAVIDLA PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ PARDUBICE ZE DNE 9. června 2017

PRAVIDLA PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ A ŘÍZENÍ KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM NA UNIVERZITĚ PARDUBICE ZE DNE 9. června 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 9. června 2017

Více

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 8. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden.

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 8. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 8 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 8. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 září 2018 3. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 3. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2018/2019: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

S T A T U T CEN REKTORA UJEP. S T A T U T C E N R E K T O R A Platný od: Účinný od: Ruší:

S T A T U T CEN REKTORA UJEP. S T A T U T C E N R E K T O R A Platný od: Účinný od: Ruší: S T A T U T CEN REKTORA UJEP doc. RNDr. Martin Balej, Ph.D., v. r. rektor S T A T U T C E N R E K T O R A Platný od: 1. 9. 2018 Účinný od: 3. 9. 2018 Ruší: Statut Cen rektora ze dne 5. 10. 2012 Zpracoval:

Více

Podmínky pro přijímací řízení

Podmínky pro přijímací řízení Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2011/2012 Pro akademický rok 2011/2012 jsou přijímány přihlášky ke studiu na níže uvedené akreditované studijní obory. Bakalářské studijní programy: Bez

Více

DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Směrnice děkana č. 03/2006 Studium v navazujícím magisterském studijním oboru Euroculture

DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Směrnice děkana č. 03/2006 Studium v navazujícím magisterském studijním oboru Euroculture DĚKAN FILOZOFICKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Křížkovského 10, 771 80 Olomouc Tel.: +420 585 633 011, fax: +420 585 633 012 Směrnice děkana č. 03/2006 Studium v navazujícím magisterském studijním

Více

INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY INFORMACE O STUDIU NA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Vzdělávání na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity je založeno na koncepci strukturovaného studia (bakalářské programy navazující

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 září 2017 4. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 4. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2017/2018: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol STIPENDIJNÍ ŘÁD VUT Záhlaví Schválení AS: 4. dubna 2017 Platnost: 12. dubna 2017 Účinnost: 12. dubna 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti VUT Počet stran:

Více

Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2010

Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2010 Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2010 Bakalářské studijní programy jednooborové studium (prezenční studium) B1301 GEOGRAFIE Geoinformatika a geografie Matematika Písemná zkouška maximum

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

Pravidla pro přiznávání stipendií na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy

Pravidla pro přiznávání stipendií na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy UNIVERZITA KARLOVA KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA Pravidla pro přiznávání stipendií na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy Akademický senát Katolické teologické fakulty se podle 27 odst. 1 písm.

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 15/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018. Čl. 1 Základní termíny

OPATŘENÍ DĚKANA č. 15/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018. Čl. 1 Základní termíny Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 OPATŘENÍ DĚKANA č. 15/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 Čl. 1 Základní termíny Zahájení akademického roku: 1. 10. 2017 1 Slavnostní

Více

Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2008

Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2008 Kritéria pro hodnocení přijímacích zkoušek v roce 2008 Bakalářské studijní programy jednooborové studium (prezenční studium) B 1101 Matematika a její aplikace Písemný test z matematiky maximum 75 bodů

Více

Článek 4 Prospěchové stipendium

Článek 4 Prospěchové stipendium Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Stipendijní řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013

Stipendijní řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 15. července 2013

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram

Více

Přítomno: 34 členů VR dle prezenční listiny

Přítomno: 34 členů VR dle prezenční listiny Stránka 1 z 5 Přítomno: 34 členů VR dle prezenční listiny Přítomni: prof. Petr Babula, prof. Vladimír Baumruk, doc. Michal Botur, prof. Břetislav Brzobohatý, prof. Miloslav Dušek, prof. Ivo Frébort, prof.

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016 Hradec Králové, 13. ledna 2016 č. j. DFF/43/16 Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016 Vyhlášení soutěže o projekty Specifického výzkumu Studentská grantová soutěž na FF UHK Vyhlašuji soutěž o projekty Specifického

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2018 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ REKTORA POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Ročník 2014 Praha dne 15. září 2014 Částka: 11 O B S A H Pokyn rektora Policejní akademie České republiky v Praze, kterým

Více

Vyhláška děkana č. 24VD/2016 o podmínkách přijímání ke studiu v akademickém roce 2017/2018

Vyhláška děkana č. 24VD/2016 o podmínkách přijímání ke studiu v akademickém roce 2017/2018 Děkan Fakulty pedagogické Veleslavínova 42, 306 14 Plzeň Tel.: +420 377 636 000 e-mail: randam@kmt.zcu.cz V Plzni 19. října 2016 ZCU 028363/2016/DFPE/For Vyhláška děkana č. 24VD/2016 o podmínkách přijímání

Více

J ANÁČK OV A AK ADE M IE M Ú ZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ B E E T H O V E N O V A / 2, B R N O

J ANÁČK OV A AK ADE M IE M Ú ZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ B E E T H O V E N O V A / 2, B R N O J ANÁČK OV A AK ADE M IE M Ú ZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ B E E T H O V E N O V A 6 5 0 / 2, 662 15 B R N O SMĚRNICE Č. 3/2011 ze dne 25. listopadu 2011 o zásadách studentské grantové soutěže Rektor vydává tuto

Více

Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2016/2017

Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2016/2017 Podmínky pro přijímací řízení pro akademický rok 2016/2017 Pro akademický rok 2016/2017 jsou přijímány přihlášky ke studiu na níže uvedené akreditované studijní obory. Bakalářské studium Děkan může uchazečům

Více

SMĚRNICE DĚKANA č. 12/2012

SMĚRNICE DĚKANA č. 12/2012 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA SMĚRNICE DĚKANA č. 12/2012 STUDENTSKÁ A VĚDECKÁ ODBORNÁ ČINNOST VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 Den vydání: 8. 10. 2012 Platnost: 8. 10. 2012 Účinnost:

Více

Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol

Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol ..... ~:. Mgr. Jl;~l;~~-~~~~~ová ředitelka odboru vysokých škol v Rád rigorózního řízení Slezské univerzity v Opavě ze dne 8. srpna 2017 Opava, srpen 2017 v Rád rigorózního řízení Slezské univerzity v

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ze dne 17. dubna 2018 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

VÝNOS REKTORA č. 11/2018

VÝNOS REKTORA č. 11/2018 Č. j. 900/18/00240 PID 0340017 V Praze dne 10. 12. 2018 VÝNOS REKTORA č. 11/2018 PRAVIDLA VNITŘNÍ SOUTĚŽE AMU, kterými se upravují zásady rozdělování prostředků příslušné části Institucionálního plánu

Více

Vyhláška děkana č. 1D/16 Řád rigorózního řízení Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni

Vyhláška děkana č. 1D/16 Řád rigorózního řízení Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni V Plzni dne 8. 6. 2016 ZCU 015914/2016 Vyhláška děkana č. 1D/16 Řád rigorózního řízení Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni Část první Základní ustanovení Článek 1 Úvodní ustanovení Toto

Více