Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 3. 10. 2013"

Transkript

1 AS FF OU Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Datum, místo: , banketní místnost FF OU, Ostrava, 14:10 17:45 hodin Přítomni: Mgr. Eva Cieślarová, Ph.D., Doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D., Mgr. Andrea Holešová, Ph.D., Mgr. Martin Mostýn, Ph.D., PhDr. Petr Popelka, Ph.D., PhDr. Jan Vorel, Ph.D., Mgr. Gabriela Zapletalová, Ph.D. Bc. Tereza Čapandová, Bc. Martin Kaše, Bc. Vladimír Mičulka, Michaela Podhrázká, Bc. Michaela Špakovská, Bc. Jakub Vala Nepřítomni: --- Omluveni: PhDr. Jiří Jung, Ph.D., PhDr. Jiří Muryc, Ph.D. (zahraniční služební cesta) Hosté (dle abecedy): Mgr. Petr Kopecký, Ph.D., PaedDr. Jaroslav Kozelský, Mgr. Martin Tomášek, Ph.D., Mgr. Renáta Tomášková, Dr., Prof. PhDr. Aleš Zářický, Ph.D. Průběh jednání: 1. Zahájení jednání. Přivítání hostů Předseda AS FF OU zahájil jednání senátu a přivítal hosty. Jednání bylo přítomno 13 senátorů.

2 AS FF OU Projednání návrhu programu schůze AS FF OU Předseda AS FF OU představil a zdůvodnil rozšíření původně navrženého programu o nový bod (Problematika menzy), který byl předsunut před původně plánované body jednání. Následně vyzval členy AS FF OU k připomínkám a doplnění programu. Akademi c ký senát schvá li l navržený program (viz Příloha č. 1). Pro 13 hlasů, zdrželo se 0, proti Navržení ověřovatelů zápisu Na ověřovatele zástupu byli navrženi Mgr. Gabriela Zapletalová, Ph.D., a Bc. Jakub Vala. Akademi c ký senát schvá li l navržené ověřovatele zápisu. Pro 13 hlasů, zdrželo se 0, proti Problematika menzy (Mgr. Martin Tomášek, Ph.D.) Dr. Tomášek, místopředseda Akademického senátu OU, představil situaci menzy, která byla tématem jednání Akademického senátu OU dne Provoz menzy je ztrátový především kvůli snížení dotací na studenta a nízkému počtu studentů využívajících menzu, a proto by měla být uzavřena. Dr. Tomášek dílčím průzkumem podpořil svůj návrh na přeměnu menzy a zamítavý postoj k jejímu uzavření. Dotázal se na názor senátu FF OU. K problematice se vyjádřil děkan FF OU prof. Zářický. Menza spadá pod správu OU, nikoli pod FF OU, je tedy v kompetenci kvestorky OU. Menzu navštěvují v nejvyšší míře zaměstnanci a studenti FF OU a FF OU má zájem na jejím zachování. Provoz menzy je ve ztrátě cca 600 tis. Kč. Částku 300 tis. Kč by bylo možné ušetřit zaměstnáváním pracovníků menzy pouze od října do června, zbytek by bylo nutné dále dotovat. Dr. Tomášek se dotázal, zda by bylo možné vytvořit rozvrhové okno na oběd tak, aby studenti měli jistotu, že v době, kdy je výdej obědů, nebudou mít výuku. Děkan FF OU vysvětlil, že je to širší problematika, kterou by bylo nutné nejprve projednat s vedoucími kateder a především s rozvrhářem fakulty.

3 AS FF OU Dr. Holešová, která spoluvytváří rozvrh na KAA, vysvětlila obtížnost zakomponování obědové pauzy. Dr. Popelka poukázal na nutnost konzultovat možnost obědové pauzy s ing. Brzezným. Tajemník fakulty byl děkanem požádán o vypracování plánu možných úspor v provozu menzy. Dr. Kozelský senát seznámil s konkrétními vlivy na ztrátovost menzy. Dr. Tomášek odkázal na příklad brněnské Masarykovy univerzity, kde je provoz menzy propojen s provozem kolejí. Dr. Holešová vznesla dotaz na minimální počet návštěvníků menzy, aby se její provoz vyplatil. Dr. Kozelský odpověděl, že by bylo nutných v průměru 400 návštěvníků menzy denně. Dr. Tomášek navrhl menzu dotovat ještě cca 1 2 roky a v průběhu této doby pracovat na její modernizaci, aby se z menzy stal diverzifikovaný prostor, který by sloužil pro polední stravování, ale i celodenně, jako přednášková místnost i kavárna. Dr. Zapletalová seznámila senát se zkušeností z kalifornské univerzity. Dr. Kozelský připojil informaci, že na Ekonomické fakultě VŠB-TU byla zřízena výdejna jídla, což opět snížilo počet návštěvníků menzy OU. Dr. Tomášková navrhla zabývat se konkurzem na projekt nového provozovatele menzy nebo její nové využití. Prof. Zářický připojil, že v současné době je pro uzavření menzy i kolegium rektora. Z debaty vzešlo stanovisko AS FF OU, o němž bylo hlasováno. Akademi c ký senát podpo ruje zacho v ání men zy OU. V p řípad ě j ejího zrušení, po kud bude na zá kladě p eč li vé ana lý zy a vyu žit í vše ch mo žnost í sh ledána j ejí finan ční neud ržit e lno st, pa k AS F F O U podpo ruje vy u žití m en zy j ako ku lt ivovan ého p ro st o ru p ro st ud enty a akt i vity FF O U s mo žn ost í zach ování obče rst v ení. Pro 13 hlasů, zdrželo se 0, proti 0.

4 AS FF OU Projednání návrhu systemizace pracovních míst FF OU (Prof. PhDr. Aleš Zářický, Ph.D.) Děkan FF OU seznámil AS FF OU s aktuální systemizací pracovních míst. Systemizace byla projednána s vedením jednotlivých kateder, platí pro akademické roky 2013/2014 a 2014/2015. Systemizace počítá s úpravami po jednom roce v návaznosti např. na akreditace oborů. Připomněl také, že více kateder by bylo pro otevření mezikatederních oborů. Děkan představil jednotlivé změny v systemizaci oproti její předchozí podobě. Omluvil se za formální chybu v záložce systemizace míst katedry slavistiky jedná se o celou katedru slavistiky, nikoli pouze o oddělení polonistiky, totéž v případě katedry romanistiky a oddělení francouzštiny. V záložce katedry germanistiky neplatí, že třetí docentské místo je určeno pro obor filologie, ale pro obor překladatelství. Katedra anglistiky a amerikanistiky projevila zájem změnit systemizované místo docenta pro obor učitelství na KAA na obor překladatelství. Děkan není proti. Doc. David poukázal na nepoměr počtu míst s hodností Ph.D. na KAA a KGE k jejich počtu v semináři latinského jazyka a kultury. Děkan vysvětlil situaci v semináři latinského jazyka a blíže popsal jeho systemizaci. Doc. David navrhl snížení počtu míst odborných asistentů s Ph.D. o jedno. Dr. Popelka, vedoucí KHI, vysvětlil, že jako vedoucí KHI nemůže zasáhnout do systemizace semináře latinského jazyka a kultury. Na základě diskuze děkan navrhl v semináři latinského jazyka a kultury zrušit jedno místo odborného asistenta s Ph.D. podmíněné akreditací medievistiky. Senát požádal děkana FF OU, aby připravil alternativy fungování semináře latinského jazyka a kultury pro akademický rok 2014/2015, např. splynutí s KHI nebo vytvoření samostatné katedry. Děkan přislíbil vytvoření návrhu a jeho předložení AS FF OU ještě před projednáváním rozpočtu na rok Dr. Vorel navrhl podmínit systemizovaná místa produktivitou vědecké práce. Dr. Tomášková upozornila na nepoměr mezi počtem systematizovaných míst semináře latinského jazyka a katedry anglistiky a amerikanistiky ve vztahu k počtu studentů na obou pracovištích a objemu vědecké práce. V této souvislosti také upozornila na to, že systemizovaná místa na KAA nestačí na pokrytí výuky.

5 AS FF OU V další diskuzi předseda AS vznesl dotaz týkající se habilitací pracovníků FF OU. V posledních dvou letech totiž nastalo několik problémů, např. neúspěšné habilitace mimo FF OU, habilitace v oboru, který není pro pracoviště potřebný apod. Děkan FF OU vysvětlil, že pokud se chce někdo habilitovat na FF OU, musí získat v prvním kroku doporučení děkana. Pokud se akademici OU chtějí habilitovat na jiných univerzitách, probíhá schvalování děkanem FF různým způsobem dle požadavků dané univerzity. Na dotaz dr. Tomáškové děkan sdělil, že o obsazení systematizovaných míst rozhoduje vedoucí katedry. Na žádost vedoucího katedry se může do procesu zapojit i vedení fakulty. Akademi c ký sen át schv á li l náv rh s ystemi za c e p rac ovní ch mí st F F OU pro období Pro 13 hlasů, zdrželo se 0, proti 0 6. Informace z jednání kolegia rektora (Prof. PhDr. Aleš Zářický, Ph.D.) Jelikož se z jednání omluvil dr. Muryc, který měl zájem o informace z jednání kolegia rektora, byl bod jednání odložen na příští zasedání. 7. Vyhodnocení zákazu kouření ve Voliéře (PhDr. Jiří Muryc, Ph.D.) Z prezentovaných zkušeností dr. Kozelského a prof. Zářického vyplynulo, že hlavní zisky ve Voliéře zajišťují kuřáci. Proto bude Voliéra nadále kuřácká. Nekuřáci mohou využít prostor StudentOff. 8. Možnost vzniku sociálního fondu na FF OU (PhDr. Jiří Muryc, Ph.D.) Děkan FF OU vysvětlil, že z úvah a diskuzí o sociálním fondu na univerzitní úrovni nevyplývá jednotná představa o využití prostředků (např. penzijní připojištění, stravenky, příspěvky na dovolenou). Proto byl fond zrušen a prostředky převedeny do FRIMu.

6 AS FF OU (Ne)zbytnost srpnového termínu SZZ (Mgr. Gabriela Zapletalová, Ph.D.) Dr. Zapletalová se dotázala ostatních senátorů na zkušenosti se srpnovým termínem SZZ, na který se hlásí už cca 50 % studentů. Rovněž vznesla dotaz, proč bývá u studentů dvouoborového studia rozestup mezi SZZ z jednoho a druhého oboru např. pouze týden. Předseda senátu připomněl, že tento problém byl již na jednání předchozího senátu řešen. Studijní oddělení argumentuje nedostatkem času na tvorbu diplomů, přípravu promoce atd. Děkan FF OU připomněl, že harmonogram SZZ je jednotný pro celou univerzitu. Rovněž zdůraznil, že primární cíl je, aby studenti ukončili studium v daném akademickém roku a nepřesouvali studium až do ledna. Dr. Tomášková se dotázala, jak by se dalo zjistit, jestli by zrušení srpnového termínu vedlo opravdu k odložení SZZ až na leden. Současně prezentovala příklady jiných univerzit. Prof. Zářický poukázal na problém prezentování červnového termínu jako 1. řádného, ale současně připomněl, že odpovědi na většinu otázek stran SZZ by poskytla doc. Málková, která se bohužel z jednání AS FF OU z důvodu nemoci omluvila. 10. Prezentace FF OU, strategie akcí typu Noc vědců, Den otevřených dveří (Mgr. Gabriela Zapletalová, Ph.D.) Noc vědců Děkan informoval o tom, že především z celouniverzitního hlediska lze akci považovat za úspěšnou (OU byla např. zviditelněna v TV), ale poukázal na to, že ačkoli se jednalo o celouniverzitní akci, rektorát nezajistil servis (např. úklid menzy). Senátoři, z nichž většina byla do akce zapojena, měli následující připomínky: - nebylo jasně dáno, kdo je cílová skupina a jaká je koncepce akce, - na fakultě byli bez předešlé domluvy s katedrami zástupci jiných fakult, a docházelo tak ke kolizím akcí, - chyběla garance a koordinace ze strany OU, - bylo podceněno PR akce ze strany OU. Den otevřených dveří Dr. Zapletalová prezentovala organizaci Open Days na anglických univerzitách a dotazovala se na možnosti PR Dne otevřených dveří OU a podobných akcí, popř. webových stránek.

7 AS FF OU Poukázala na nedostatečné informace o místě konání Dne otevřených dveří (v lednu 2013 byly informace o učebnách uveřejněny až v den konání akce ráno). Děkan FF OU oznámil, že rozvoj PR Ostravské univerzity není klíčovým tématem současného vedení univerzity. Dále vysvětlil, že ve srovnání s ostatními fakultami jsou na FF OU patrné snahy o zlepšení. Představil jednotlivé, bohužel vesměs neúspěšné kroky. Předseda AS FF OU konstatoval, že téma PR fakulty, a možná i univerzity, jistě bude jedním z témat voleb děkana FF OU i rektora OU. V diskuzi byly konzultovány jednotlivé možnosti propagace fakulty. Většina z nich však naráží na možnost finančního zajištění a absenci celofakultní a celouniverzitní koncepce. Dr. Holešová poukázala na to, že úprava www stránek v angličtině pro studenty programu Erasmus, přislíbená prorektorem Latou, nebyla doposud uskutečněna. Dr. Zapletalová se dotázala na existenci powerpointové šablony OU. Děkan přislíbil zajištění powerpointové šablony OU, popř. vytvoření šablony FF OU. Dr. Holešová se dotázala, proč nedochází k podepsání smluv se studenty CŽV před začátkem kurzu. Údajně jim musí být nejprve vytvořena studijního čísla v systému. Tím se stalo, že po 3 týdnech probíhajícího kurzu byla výuka pro nedostatek studentů zrušena a kurz zaplatili 2 studenti. Tajemník FF OU potvrdil, že je možné vše smluvně ošetřit ještě před zahájením kurzu. Děkan poděkoval senátu za spolupráci. Jednání opustili děkan FF OU, tajemník FF OU a členka studentské komory Michaela Podhrázká. Dalšímu jednání bylo přítomno 12 členů senátu. 11. Informace o procesu schvalování VaJŘ AS FF OU a archivaci agendy AS FF OU Předseda senátu seznámil AS FF OU s procesem schvalování VaJŘ Akademickým senátem OU (projednáno a schváleno na jednání ). Nový VaJŘ AS FF OU byl již umístěn na web OU. Předseda AS dále informoval, že písemná agenda senátu, především zápisy a materiály z voleb děkana z let , byla vytříděna, uspořádána a předána k archivaci OU.

8 AS FF OU Příprava volby děkana FF OU Předseda AS FF OU představil možný postup a časový harmonogram volby děkana (viz Příloha č. 2). Definitivní podobu AS FF OU projedná v prosinci Předseda senátu rovněž vybídl k formulování stěžejních tematických oblastí pro volební kampaň a nominaci zástupců obou komor do volební komise. 13. Různé a diskuze Bc. Kaše upozornil, že je nutné ve spojitosti s novým akademickým rokem opravit údaje o členech studentské komory na webových stránkách, včetně ových adres. Opravu údajů přislíbila zajistit jednatelka AS FF OU. 14. Předběžný termín dalšího zasedání AS FF OU Příští zasedání AS FF OU bylo předběžně stanoveno na čtvrtek od v banketní místnosti FF OU.

9 AS FF OU Přílohy: 1. Program jednání AS FF OU. 2. Volba děkana postup (zpracováno dle VaJŘ, článek VI). Zapsala: , Mgr. Eva Cieślarová, Ph.D., jednatelka AS FF OU Zápis ověřili: , Doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D., předseda AS FF OU , Mgr. Gabriela Zapletalová, Ph.D., členka Komory akademických pracovníků AS FF OU , Bc. Jakub Vala, člen Studentské komory AS FF OU Rozesláno studentům a vyučujícím FF OU: , elektronickou poštou V Ostravě

10 AS FF OU Příloha č. 1 Pozvánka na jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konané dne Datum, čas, místo: , 14:10 hodin, banketní místnost FF OU Návrh programu schůze: 1. Projednání návrhu programu jednání AS FF OU, určení ověřovatelů zápisu 2. Projednání návrhu systemizace pracovních míst FF OU (Prof. PhDr. Aleš Zářický, Ph.D.) 3. Informace z jednání kolegia rektora (červen 2013, viz též Portál OU-Dokumenty) (Prof. PhDr. Aleš Zářický, Ph.D.) 4. Vyhodnocení zákazu kouření ve Voliéře. (PhDr. Jiří Muryc, Ph.D.) 5. Možnost vzniku sociálního fondu na FF OU. (PhDr. Jiří Muryc, Ph.D.) 6. (Ne)zbytnost srpnového termínu SZZ (Mgr. Gabriela Zapletalová, Ph.D.) 7. Prezentace FF OU, strategie akcí typu den otevřených dveří, noc vědců (Mgr. Gabriela Zapletalová, Ph.D.) 8. Informace o procesu schvalování VaJŘ AS FF OU a archivaci agendy AS FF OU 9. Příprava volby děkana FF OU 10. Různé a diskuze. Doc. Mgr. Jaroslav David, Ph.D., předseda AS FF OU Mgr. Eva Cieślarová, Ph.D., jednatelka AS FF OU Rozesláno: , elektronickou poštou

11 AS FF OU Příloha č. 2 Volba děkana postup (dle VJŘ, článek VI) 1) volební komise: předseda a po jednom členu z každé komory návrhy: 2) volba vyhlášena nejméně 4 měsíce před koncem funkčního období, tedy do konce února 2014 např. vyhlášení pondělí uzávěrka podávání návrhů úterý do 12:00 hodin 3) zveřejnění návrhů kandidátů např. čtvrtek do 12:00 hodin 4) dodání volebního programu předsedovi volební komise (v tištěné i el. podobě) např. pondělí do 12:00 hodin 5) shromáždění akademické obce nejméně 1 týden před volbou, tedy v polovině března 2014 např. středa (děkan musí vyhlásit děkanské volno, od 9:00 do 12:30, E304) 6) volba nejméně 3 měsíce před koncem funkčního období, tedy do konce března 2014 např. čtvrtek od 14:00 hodin

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 30. 11. 2015 1 Zápis z prvního jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 30. 11. 2015 Datum, místo: Přítomni: 30. 11. 2015,

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne AS FF OU 1. 10. 2015 1 Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 1. 10. 2015 Datum, místo: 1. 10. 2015, FF OU, banketní místnost FF OU, Ostrava,

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne AS FF OU 18. 9. 2014 1 Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 18. 9. 2014 Datum, místo: 18. 9. 2014, FF OU, banketní místnost FF OU, Ostrava,

Více

Zápis ze sedmého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne

Zápis ze sedmého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 3. 11. 2016 1 Zápis ze sedmého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne 3. 11. 2016 Datum, místo: Přítomni: 3. 11. 2016, FF OU,

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne AS FF OU 20. 2. 2014 1 Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 20. 2. 2014 Datum, místo: 20. 2. 2014, banketní místnost FF OU, Ostrava, 14:10

Více

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Zápis ze zasedání Vědecké rady FF OU konaného dne 2. května 2012 Přítomni: podle prezenční listiny Program 1. Zahájení 2. Projednání výroční zprávy FF

Více

Zápis z šestého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne

Zápis z šestého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 22. 9. 2016 1 Zápis z šestého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne 22. 9. 2016 Datum, místo: Přítomni: 22. 9. 2016, FF OU, banketní

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne AS FF OU 12. 5. 2014 1 Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 12. 5. 2014 Datum, místo: Přítomni: 12. 5. 2014, FF OU, banketní místnost FF OU,

Více

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 13 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 20. 12. 2016 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: doc. Tichý, Ing. Mikulec Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 9 (viz prezenční listina)

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne AS FF OU 4. 5. 2015 1 Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 4. 5. 2015 Datum, místo: Přítomni: 4. 5. 2015, FF OU, banketní místnost FF OU,

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 17. června 2015 Přítomno: 15 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluveni: doc. L.

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 17. 2. 2016 od 14:15 v MO 409 na FSE UJEP Přítomní senátoři: Akademická komora AS FSE UJEP doc. PhDr. Václav Houžvička, Ph.D Ing. Petr Kačírek

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/22 Prezenční listina Přítomni: Bužga, Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Machaczka, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0009/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. ledna 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 26 senátorů z

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 29. 03. 2012 Datum, místo: Přítomni: 29. 03. 2012, FF OU, banketní místnost FF OU, Ostrava, 14:00 15:15

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 24. zasedání AS FSv, které se konalo dne 2. 10.2019 Přítomni: Hosté: Veřejnost: dle prezenční listiny děkan prof. Máca, proděkani prof. Pešková, prof. Pavelka, prof. Patzák,

Více

Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014

Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014 Zápis ze zasedání AS LDF MENDELU v Brně konaného dne 10. února 2014 Přítomni: doc. Ing. Petr Čermák, Ph.D, Dr. JUDr. Ing. Martin Flora, doc. Ing. Vladimír Gryc, Ph.D., doc. Ing. Karel Drápela, CSc., doc.

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin

Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne od 13 hodin Zápis č. 11/2014 (46) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 06. 10. 2014 od 13 hodin Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, Dr. Gál, doc. Vilčáková, Dr. Egner, Dr. Rouchal,

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

Zápis z patnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne

Zápis z patnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne Zápis z patnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne 22. 2. 2018 Datum, místo: 22. 2. 2018, FF OU, zasedací místnost FF OU, Ostrava, 14:10 15:00 hodin Přítomni:

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit.

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit. Zápis č. 03/2015 (03) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 16. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Omluven: Hosté:

Více

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50).

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50). Zápis č. 01/2015 (01) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 5. ledna 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 20.02.2013 (v budově vilky areálu Kampusu od 14:00) Prezenční listina: 11 senátorů Ing. Petr Hlaváček, Ph.D., RNDr. Jana Šimsová, Ph.D., Ing.

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/19 Prezenční listina Přítomni: Bužga, Dorko, Durďáková, Dvořáček, Chmelová, Krupa, Machaczka, Neiser, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Šácha, Zatloukalová

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 09. února 2011 Konání: 09. února 2011, 11.30 h Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty, místnost

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Filozofická fakulta Akademický senát Předseda Křížkovského 10, 771 80 OLOMOUC (+420) 58 563 3206 e-mail: wilken.engelbrecht@upol.cz Návrh zápisu ze zasedání Akademického

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/10 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Horáček, Jarošová, Krupa, Kubančáková, Lux, Martínek, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu

Zápis z 11. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 11. zasedání Akademického senátu konaného 13. 2. 2019 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: dr. Babica Jan, Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, Jan Tomáš,

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 20. 4. 2016 od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP Přítomní senátoři: Akademická komora AS FSE UJEP Ing. Eva Fuchsová doc. PhDr. Václav Houžvička, Ph.D.

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č.2-2011 z 2. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2010/2011 Termín: 2. 2. 2011 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Nepřítomni: viz prezenční

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223)

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 2. 2014 od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Přítomní senátoři: PhDr. Bc. Kateřina Smejkalová, Ph.D. - předsedkyně Bc. Miroslav Kopáček

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014

Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 16. dubna 2014 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakulta Akademický senát Filozofické fakulty Předseda Křížkovského 10, 771 80 OLOMOUC Tel. 585633206 Email: wilken.engelbrecht@upol.cz Zápis ze zasedání Akademického

Více

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016

Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Č. j.: FZS/0284/16 PID: 372343 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 2. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 24. října 2016 Přítomni: dle

Více

Prezenční listina. Program zasedání:

Prezenční listina. Program zasedání: Strana: 1/24 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Mrázková, Neiser, Pálmaiová, Plevová, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Šácha, Rychlý Hosté: Dluhošová, Martínek Omluveni:

Více

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 23. 2. 2016 Počet přítomných senátorů: 15 Omluveni: 0 Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová,, doc. Ing. Martin Macháček,

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00

Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne , budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Zápis ze zasedání AS FZS UJEP konaného dne 29. 11. 2016, budova FZS (místnost 47), 13:00-14:00 Účast Přítomni: PhDr. Eva Buchtelová, Ph.D., Mgr. Zdeněk Čeřovský, Mgr. Alena Hamanová, Mgr. Jana Chrásková,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0036/2019 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. dubna 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 25 senátorů z

Více

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 6/2018 (160) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 23. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Milan

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne 25.02.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 6 členů Omluveni: Bc. Helena Přibylová, Mgr. Jana Kameníčková Nepřítomni:

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS FMMI dne 30. červen 2014 Přítomno: 8 členů akademické komory a 3 členové studentské komory (dle prezenční listiny) odstupujícího AS FMMI splněna

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 25. ZÁŘÍ 2014 přítomni dle prezenční listiny prof. Ing. Jan Vašák, CSc., prof. Ing. Josef Pulkrábek, CSc., Ing. Vlastimil Mikšík, Ph. D., Ing. Jan Nevoral, prof.

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Z Á P I S ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STROJNÍ Akademický senát Fakulty strojní ČVUT v Praze Č.j. ASFS/14-16/Z/18 Z Á P I S z 18. zasedání Akademického senátu Fakulty strojní ČVUT v Praze konaného

Více

ZÁPIS Z 6. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 25. 2. 2015 V 15:00

ZÁPIS Z 6. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 25. 2. 2015 V 15:00 STUDENTSKÁ KOMORA AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ZÁPIS Z 6. ŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ SK AS FAST VUT V BRNĚ KONANÉHO DNE 25. 2. 2015 V 15:00 Program jednání: 1. Zahájení...

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Zápis ze zasedání AS OU Číslo jednací: OU-2167/

Zápis ze zasedání AS OU Číslo jednací: OU-2167/ Zápis ze zasedání AS OU 15.01.2018 Číslo jednací: OU-2167/90-2018 Prezenční listina Přítomni: Cieslar, Čapandová, Dvořáček, Ferdiánová, Fric, Honová, Kazík, Krausová, Krhutová, Michel, Mlčák, Mostýn, Ožana,

Více

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne 5. 5. 2016 Přítomno: dle prezenční listiny 10 členů Omluveni: Paulína Maderová Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Lukáš

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 6. května 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc. L.

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU. ze dne 26. ledna 2018

Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU. ze dne 26. ledna 2018 Zápis ze zasedání Akademického senátu JAMU ze dne 26. ledna 2018 Přítomni (9): doc. Mgr. Hana Halberstadt; doc. PhDr. Květoslava Horáčková, Ph.D.; MgA. Jonáš Konývka; prof. PhDr. Silva Macková; prof. MgA.

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze

Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Zápis z 1. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty mezinárodních vztahů (AS FMV) VŠE v Praze Datum a místo zasedání: 2. října 2008, 13h, místnost 244NB Přítomni: Češková, Pošvicová, Poláková, Nováková,

Více

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu

Zápis z 1. zasedání Akademického senátu Akademický senát Zápis z 1. zasedání Akademického senátu konaného 7. 2. 2018 od 14.00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF UK Přítomni: Mgr. Bárta Pavel, dr. Červený Lukáš, dr. Hošťálková Anna, Mgr.

Více

Zápis ze čtrnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne

Zápis ze čtrnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 7. 12. 2017 1 Zápis ze čtrnáctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne 7. 12. 2017 Datum, místo: Přítomni: 7. 12. 2017, FF OU,

Více

Zápis č. 8 z mimořádného zasedání Akademického senátu Fakulty podnikatelské VUT konaného dne

Zápis č. 8 z mimořádného zasedání Akademického senátu Fakulty podnikatelské VUT konaného dne Zápis č. 8 z mimořádného zasedání Akademického senátu Fakulty podnikatelské VUT konaného dne 10. 4. 2012 Účast: viz prezenční listina PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ: 17 (z toho 9 ZK a 8 SK) NEPŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ: 4 (z

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, Ing. Navrátil, N.

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, Ing. Navrátil, N. Zápis č. 06/2015 (06) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 30. března 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009

Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009 Zápis ze zasedání Akademického senátu Právnické fakulty Masarykovy univerzity konaného dne 10. března 2009 Konání: 10. března 2009, 16.00 hod Místo zasedání: Zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty,

Více

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011

Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Zápis z řádného zasedání AS KTF UK 13. září 2011 Prezenční listina Členové senátu: Přítomni: Prof. PhDr. Ing. Jan Royt, Ph.D ThLic. David Bouma, Th.D. ThLic. Mariusz Gerard Kuźniar přišel později Petr

Více

Zápis z 1. zasedání AS FA ČVUT, konaného v zasedací místnosti FA ČVUT č. 262

Zápis z 1. zasedání AS FA ČVUT, konaného v zasedací místnosti FA ČVUT č. 262 Zápis z 1. zasedání AS FA ČVUT, konaného 07. 12. 2016 v zasedací místnosti FA ČVUT č. 262 Přítomni (viz také presenční listina v příloze zápisu) Senát zaměstnanecká část: Plos, Jehlík, Sedlák, Vorlík,

Více

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Termín zasedání: 7. 6. 2011 Přítomni: Omluveni: Prof. MUDr. Ivan Dylevský, DrSc. Ing. Jiří Halaška, Ph.D. RNDr. Taťána Jarošíková, CSc. Jindřich Jarý Ing. Jan Kauler,

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 10. 2016 od 14:00 v MO 409 na FSE UJEP Přítomní senátoři: Akademická komora AS FSE UJEP Ing. Eva Fuchsová doc. PhDr. Václav Houžvička Ing.

Více

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017

Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Č. j.: FZS/0129/17 PID: 388360 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 5. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 9. října 2017 Přítomni: dle prezenční

Více

Zápis č. 04/2018 (04)

Zápis č. 04/2018 (04) Zápis č. 04/2018 (04) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. února v zasedací místnosti 230, v budově U15, Vavrečkova 5669, Zlín Přítomni: doc. Staněk, Dr. Julinová,

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Zápis z třináctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne

Zápis z třináctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne Zápis z jednání AS FF OU ze dne 9. 11. 2017 1 Zápis z třináctého jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity konaného dne 9. 11. 2017 Datum, místo: Přítomni: 9. 11. 2017, FF OU,

Více

SVJ Tererova Tererova 1356/6, Chodov, Praha 11

SVJ Tererova Tererova 1356/6, Chodov, Praha 11 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ SHROMÁŽDĚNÍ Společenství Tererova 1355-1356 se sídlem Tererova 1356/6a, 149 00 Praha 4 Chodov, IČO 291131316 konané dne 1.11.2018 v Komunitním centru Matky Terezy od 18:30 hodin Program

Více

Zápis ze 120. jednání pléna AS FEL ZČU konaného dne 23. ledna 2008 od 14 hodin v místnosti EU 219

Zápis ze 120. jednání pléna AS FEL ZČU konaného dne 23. ledna 2008 od 14 hodin v místnosti EU 219 Zápis ze 120. jednání pléna AS FEL ZČU konaného dne 23. ledna 2008 od 14 hodin v místnosti EU 219 Přítomni: Členové AS FEL ZČU: Hosté: Viz. prezenční listina; omluven byl Juraj Kudry Jiří Kotlan, Petr

Více

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne

Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne AS FF OU Zápis z jednání Akademického senátu Filozofické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě konaného dne 31. 3. 2011 Datum, místo: Přítomni: 31. 3. 2011, FF OU, banketní místnost FF OU, Ostrava, 14:00

Více

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze Zápis z 19. zasedání konaného dne 18. prosince 2013 od 14:00 hodin v zasedací místnosti děkanátu Přítomni: Ing. Cahlíková,

Více

Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného

Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného Zápis z řádného zasedání AS FHS UK konaného 7. 4. 2011 Prezenční listina: přítomni: K. Bujárková, L. Císařovská, S. Muhič Dizdarevič, J. Homolka, J. Horský, O. Hudeček, A. Kochari, H. Novotná, J. Novotný,

Více

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze Stránka 1 Předmět Zasedání 01/18-21 Datum Místo VŠE v Praze, zasedací místnost rektora NB 169 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Marek, Zelenka, Král, Husák Fakulta mezinárodních vztahů (F2):

Více

Z Á P I S. číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/1 PŘÍTOMNI: Komora akademických pracovníků: MUDr. Michal Bar, Ph.D., Mgr. Marek Bužga, Ph.D., MUDr. Zuzana Čermáková Ph.D., doc. MUDr. Jaroslav Horáček, CSc., MUDr. Lubomír Martínek, Ph.D., MUDr.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 29. ČERVNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. června 2016 Přítomno: Omluveni: Hosté: 18 členů AS FF UP (dle prezenční listiny)

Více

Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky

Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 28. 1. 2008 Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. B. Chramcov, Ph.D., RNDr. M. Fialka, CSc., doc. RNDr.

Více

ZÁPIS 12. ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:10, konec jednání: 16:30

ZÁPIS 12. ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:10, konec jednání: 16:30 ZÁPIS 12. ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 9.10. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:10, konec jednání: 16:30 Program zasedání: Přítomni: 1. Zahájení zasedání a schválení programu

Více

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze

Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze ZÁPIS Zápis z 21. zasedání konaného dne 11. února 2014 od 10:00 hodin v zasedací místnosti děkanátu FaF Přítomni: Hosté:

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 17. zasedání AS FSv, které se konalo dne 31. 10. 2018 Přítomni: Hosté: Veřejnost: - dle prezenční listiny děkan Prof. Máca, proděkani prof. Pavelka, prof. Patzák, doc.

Více

Zápis ze 13. zasedání AS FPE konaného dne

Zápis ze 13. zasedání AS FPE konaného dne Akademický senát Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni Zápis ze 13. zasedání AS FPE konaného dne 3. 6. 2015 Prezence AS FPE viz tabulka o hlasování Přítomno: 20 členů; Omluven: 1 člen; Neomluveno:

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 1 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod.

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod. HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy ZÁPIS z 2. jednání Výboru finančního ZHMP konaného dne 25. 2. 2019 ve 14:00 hod. Malá zasedací místnost Rady HMP, Nová radnice, Mariánské nám. 2,

Více

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne

Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne Akademický senát Fakulty strojního inženýrství VUT Technická 2 616 69 Brno Zápis z 5. řádného zasedání Akademického senátu FSI VUT v Brně dne 16.3.2006 Místo konání: zasedací místnost děkana FSI VUT v

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 25. února 2015 Přítomno: 18 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: dr.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. března 2018 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více