POZNÁVACÍ ZÁJEZDY PRO ZAMĚSTNANCE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POZNÁVACÍ ZÁJEZDY PRO ZAMĚSTNANCE"

Transkript

1

2 POZNÁVACÍ ZÁJEZDY PRO ZAMĚSTNANCE Během celého roku 2012 jsou pro zaměstnance připravovány poznávací zájezdy do různých destinací a krásných měst Evropy. Zájezdy jsou z ¾ hrazeny z dotací Evropské Unie. Zaměstnanci proto platí pouze nezanedbatelnou částku. 1 PAŘÍŽ VERSAILLES 1. Den Odjezd z Ostravy v 8.00 hodin, přejezd přes Německo do Francie, ubytování v hotelu u města Metz, večeře. 1. Den Po snídani pokračování cesty do Paříže, krátký autokarový okruh přes Vinceneský les, pěší prohlídka centra města: stará opera, náměstí Vendome, nádvoří Louvru, malý Vítězný oblouk, Královský palác a zahrady. Les Halles, Centre G. Pompidou, radnice Consiergerie, Saint Chapel, Justiční palác, katedrála Notre Dame de Paris. Odjezd na ubytování, večeře. 2. den Snídaně v hotelu, prohlídka čtvrti 21. století La Défense, průjezd Buloňským lesíkem, Vítězný oblouk, procházka po Champs Elysées, městečko vědy a techniky La Vilette, hřbitov slavných osobností Pere Lachaise. Podvečerní procházka uměleckou čtvrtí Montmartru, honosná bazilika Sacré-Coeur, náměstí malířů a pouličních komediantů Place du Tertre, náměstí Pigalle se slavným kabaretem Moulin Rouge. Návrat na večeři a ubytování.

3 3. den Snídaně v hotelu, odjezd do Versailles. Návštěva jednoho z nejhonosnějšího a rozsáhlého královského komplexu, obklopeného typickým francouzským parkem s fontánami, jezírky, terasami, sochami a dalšími stavbami. Vzor ideální královské rezidence nechal stavět Ludvík XIV., král Slunce, jako symbol absolutistické monarchie (památka UNESCO). Odpoledne návrat do Paříže, osobní volno s možností návštěvy světoznámých muzeí Louvru nebo muzea d Orsay. Večer návštěva typického pařížského kabaretu s pestrým revuálním programem včetně večeře. Návrat na ubytování. 4. den Snídaně v hotelu, pokračování prohlídky Paříže Latinská čtvrť, rušný bulvár Saint Michel s kavárnami a knihkupectvími, slavná univerzita Sorbonna, Pantheon, Luxembourgské zahrady s palácem, Invalidovna, Martovo pole, impozantní Eiffelova věž, náměstí Trocadéro, osobní volno. Projížďka lodí po Seině k Notre Dame a zpět, neobvyklé pohledy na pařížské památky. Večeře, odjezd z Paříže, cesta přes Francii. 5. den Pokračování cesty přes Německo zpět do České republiky, příjezd do Ostravy v poledních hodinách.

4 2 Londýn a okolí 1. den Odjezd z Ostravy v hodin přes hraničním přechod Rozvadov do Německa, přejezd do Belgie. 2. den Snídaně, prohlídka perly Flander města Bruggy (památka UNESCO). Procházka podél jezera lásky Minnewater, dvoru bekyní Begijnhof, rybí tržnice, radnice, Baziliky svaté Krve na náměstí Markt s dominantní věží Belfort. Možnost projížďky lodí po starých kanálech města. Přejezd do Francie, prohlídka místa vylodění Spojenců v roce 1944 v Dunquerke, procházka po plážích s jemným bílým pískem. Ubytování v Calais, večeře. 3. den Časně ráno trajekt přes kanál La Manche z Calais do Doveru, snídaně. Vyhlídka na město a bílé vápencové pobřeží od Doverského hradu. Příjezd do Londýna, návštěva oblasti Greenwich. Procházka nejstarším londýnským královským parkem po trase: Královská observatoř s nultým poledníkem, Námořní muzeum, Queen s house, královská námořní akademie, zrenovovaný clipper Cutty Sark, tunelem pro pěší pod řekou Temží na Isle of Dogs. Prohlídka nově vybudované moderní části Londýna Docklands, renovované londýnské doky s moderní architekturou mrakodrapů na Canary Wharf. Krátký přejezd do čtvrti Stratford a prohlídka centra letních olympijských her Procházka olympijským parkem v okolí hlavních olympijských stadionů. Příjezd na ubytování, večeře. 4. den Snídaně, celodenní výlet do okolí Londýna. Podél nové výstavby na letišti Heathrow k sídlu královské rodiny Windsor Castle. Prohlídka interiéru zámku s královskými komnatami, který je již od dob vlády Eduarda III. letním sídlem anglických panovníků. Odpoledne prohlídka nej- hezčího tudorovského paláce na břehu řeky Temže - Hampton

5 Court (královské komnaty Jindřicha VIII., rozsáhlé zahrady s bludištěm, 200 let stará vinná réva). Po večeři návrat na stejné ubytování do Londýna. 5. den Snídaně, celodenní autobusová a pěší prohlídka živého centra Londýna - Londýnské oko, Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, Cenotaph, Downing Street se sídlem ministerského předsedy, Horse Guards (ceremoniál střídání královské jezdecké stráže), Trafalgar Square s Národní galerií, The Mall, St. James s park, Buckinghamský palác (sídlo královny), Piccadilly Square se sochou Erose, oblast Soho s čínskou čtvrtí, Leicester Square s pěší zónou, Old Covent Garden s pouličními kejklíři. Návrat na stejné ubytování, večeře. 6. den Snídaně, pokračování prohlídky Londýna. Lloydova pojišťovací společnost, City of London, katedrála Sv. Pavla, Millennium Bridge, galerie moderního umění Tate Gallery, promenáda podél Temže, válečná loď HMS Belfast, Tower Bridge, Kateřinské doky. Osobní volno s možností návštěvy královské rezidence hradu Tower (stráže Yeoman Warders - Beefeaters, krkavci, muzea zbraní, korunovační klenoty,...) nebo okolních pamětihodností. Přejezd metrem nebo vyhlídkovou lodí do oblasti Greenwich. Po večeři odjezd z Londýna a přes kanál La Manche do Francie. 7. den Cesta zpět přes Belgii a Německo. Snídaně, hraničním přechodem Rozvadov do České republiky, návrat do Ostravy ve večerních hodinách.

6 3 PERLY BAVORSKA 1. den Odjezd z Ostravy v 8.00 hodin. Přejezd do Německa, prohlídka Regensburgu (památka UNESCO). Pěší procházka historickým centrem města (katedrála Sv. Petra, středověké paláce a kamenný most přes Dunaj s nejstarší výrobnou uzenek Wurstküche v Německu). Odpoledne okolo monumentální kruhové stavby Haly osvobození u Kelheimu ke krátké návštěvě vápencové přírodní scenérie Dunajský průlom a nejstaršího benediktinského kláštera Weltenburg. V podvečer odjezd na ubytování v Mnichově, večeře. 2. den Snídaně v hotelu, přejezd malebnou krajinou do horské oblasti Bavorských Alp, jedinečně čisté přírody, krásných hor, průzračných jezer a tradiční lidové architektury. Celodenní pobyt v oblasti města GA-PA (Garmisch-Partenkirchen), sportovního a lázeňského střediska, kde se v roce 1936 konaly zimní olympijské hry. Procházka historickým centrem s malovanými fasádami domů, zastávka u sportovního areálu. Možnost výjezdu lanovkou na některý z okolních vrcholů, nenáročná turistika dle fyzické zdatnosti, panoramatické výhledy na nejvyšší vrcholy pohoří Wettersteingebirge a celého Německa s horou Zugspitze m n. m. Večer návrat na stejné ubytování a večeři. 3. den Snídaně v hotelu, odjezd k prohlídce letního sídla bavorských vládců - zámku Nymphenburg. V areálu jsou umělecké poklady pro kurfiřtku Adlétu. Budova zámku se nachází uprostřed nádherného parku v anglickém a francouzském stylu, dále zde jsou tři slavné rokokové zámečky, dvě jezera a mnoho vodotrysků. Polední zastávka u sídla společnosti BMW a sportovního areálu letních olympijských her z roku Stadiony jsou zakryty střechou, která je světovým architektonickým unikátem. Dále návštěva historického jádra bavorské metropole Mnichova. Procházka centrem města, Frauenkirche s typickými cibulovitými kopulemi, náměstí Marienplatz, novogotická Nová radnice s orlojem a menší Stará radnice, pěší zóna, středověká městská brána Karlstor, královská rezidence, dvorní pivovar, obchodní třídy, tržnice, osobní volno. Návrat na stejné ubytování a večeři.

7 4. den Snídaně v hotelu, přejezd a dopolední návštěva jednoho z nejznámějších rokokových kostelů na světě a známého poutního místa ve Wies u Steingadenu. Odpolední pobyt v oblasti bývalých letních sídel královské rodiny, proslulých zámků Neuschwanstein a Hohenschwangau, které stojí před velkolepým panoramatem Alp, obklopené zelenými loukami a temnými lesy. Pohádkový zámek Neuschwanstein krále Ludvíka II., nejnavštěvovanější památka Německa postavená nad strží Pollatschlucht po vzoru německých středověkých rytířských hradů. Možnost návštěvy a osobní volno. Návrat na stejné ubytování a večeři. 5. den Snídaně v hotelu, odjezd do centra Mnichova, osobní volno s možností návštěvy tržnice, elegantních nákupních ulic a Německého muzea. Muzeum dokumentuje největší kolekcí historický vývoj přírodních věd a techniky, od experimentů přes prezentace různých technologií až po nejrůznější makety. Kolem poledne odjezd z Mnichova, hraničním přechodem Rozvadov návrat do České republiky. Příjezd do Ostravy ve večerních hodinách.

8 4 Norsko 1. den Odjezd z Ostravy v 8.00 hodin. Hraničním přechodem Krásný Les do Německa, průjezd po trase Drážďany, Berlín, Rostock. Večeře, noční trajekt s kajutami na trase z německého města Rostock do Švédska. 2. den Ráno vylodění v Trelleborgu, snídaně. Dopoledne prohlídka centra druhého největšího švédského města Göteborg (Poseidonova kašna, tržnice, náměstí Gustav Adolfs Torg, pěší zóna, budova Opery s přístavem). Odpolední zastávka u členitého mořského zálivu a mostu v Tjornu. Dále cesta na hraniční přechod ze Švédska do Norska u prvního fjordu Iddefjord ve Svinesundu. Krajem Akerhus na večeři a nocleh do hlavního města Oslo. 3. den Snídaně v hostelu, celodenní pobyt v metropoli Oslo. Dopolední procházka rozsáhlým Frogner parkem s mnoha sochami, žulovým monolitem a fontánou od Gustava Vigellanda, následně výjezd ke sportovnímu areálu se skokanskými můstky na Holmenkollenu (ZOH 1952), překrásný výhled na panorama města a okolí. Odpoledne centrum města: radnice, Národní divadlo, parlament, katedrála, Národní galerie (díla Edvarda Muncha a impresionistů), Národní muzeum, Královský palác, pevnost Akershus, přístaviště. Večeře a nocleh opět v hlavním městě Oslo. 4. den Snídaně v hostelu, dopolední prohlídka poloostrova Bygdoy se světoznámými muzei. Možnost návštěvy muzea polární lodi Fram (expedice Nansena, Svedrupa, Amundsena), muzea Kon-Tiki (celoživotní činnost a expedice Thora Heyerdahla), muzea Vikingských lodí nebo námořního muzea. Odpoledne zastávka v královském městě Kongsberg. Údolím Numedalen do národního parku Hardangervidda, turistika v charakteristickém prostředí největší náhorní plošiny Evropy. Ubytování a večeře v horském centru Geilo. 5. den Snídaně, průjezd horským údolím Aurlandsdalen do střediska Flam a 24,5 km dlouhým Laerdalským tunelem k nejdelšímu a nejhlubšímu norskému fjordu Sognefjord. Trajektem z Fodnes do Mannheller. Odpoledne přejezd norskou národní turistickou cestou - panoramatická

9 trasa oblastí mezi největším norským ledovcem Jostedalsbreen a nejvyšším pohořím Skandinávie Jotunheimen. Zastávky na vyhlídkových místech, ledovce, dvoutisícové vrcholky hor, jezera, vodopády, horská květena. Tato část cesty je dokonce i na norské poměry neobyčejně nádherným úsekem. Večeře a ubytování v Lomu. Významné turistické centrum s muzei a charakteristickým dřevěným kostelem - Stavkirke. 6. den Snídaně, průjezd opuštěnou horskou krajinou údolí Ottadalen, výjezd na horu Dalsnibba nádherná vyhlídka na norské hory. Serpentinami sjezd ke Geirangerskému fjordu (UNESCO), prohlídka rušného turistického střediska Geiranger, výletní lodě, mnoho obchodů s tradičními suvenýry. Odpoledne přejezd se zastávkami na Zlaté cestě severu. Orlí stezkou do Eisdalu, trajekt do Linge a nejznámější horskou cestou Norska Trollí stezkou, kde silnice s 11 zatáčkami klesá dolů z výšky 858 m?n.m. do údolí k mořské hladině. Zastávka u úpatí největší horolezecké kolmé stěny v Evropě Trollveggen - Trollí stěna. Návrat údolím řeky Rauma, přes Dombas a Otta na večeři a ubytování opět v Lomu. 7. den Snídaně, celodenní výlet s nenáročnou pěší turistikou dle fyzické zdatnosti v národním parku Jotunheimen zvaném Domov obrů. Tento nejznámější národní park Norska je zároveň nejvyšším horským masivem celé Skandinávie se dvěma nejvyššími vrcholy v severní Evropě. Zdejší rozmanitá krajina zahrnuje mnoho rozeklaných vrcholů, rozsáhlé ledovce, skalnaté rokle, vodopády, náhorní plošiny s tundrovou vegetací i zamokřené plochy. Návrat na večeři a ubytování opět do Lomu. 8. den Snídaně, přejezd údolím Gudbrandsdalen k největšímu norskému jezeru Mjosa do olympijského sportovního centra Lillehammeru (ZOH 1994). Prohlídka pěší zóny v centru města, olympijského areálu se skokanskými můstky. Možnost návštěvy největšího norského skanzenu v Maihaugen, který ukazuje ve 140 budovách historii obyvatel údolí za posledních 300 let. Odjezd přes Hamar na ubytování a večeři do Sarpsborgu. 9. den Snídaně v hostelu, cesta z Norska na západní pobřeží Švédska, prohlídka pradávných skalních kreseb v oblasti Tanum (památka UNESCO). Polední zastávka ve Varbergu, přímořská pevnost a dřevěný lázeňský dům s písečnou pláží. Krátká zastávka na koupání v moři v oblasti švédské riviéry. Odpoledne prohlídka historického centra města Malmö (pevnost Malmöhus, náměstí

10 Stortorget, radnice, hrázděné domy). Večeře a noční trajekt s kajutami na trase ze švédského Trelleborgu do Německa. 10. den Ráno vylodění v Rostocku, snídaně. Přejezd do Berlína, hlavního města Německa, krátká zastávka a procházka v oblasti Brandenburské brány. Návrat do Ostravy ve večerních hodinách.

11 5. Nizozemsko 1. den Odjezd z Ostravy v hodin. Přejezd přes území Německa do Nizozemí. 2. den Snídaně, dopolední návštěva největšího květinového parku Nizozemí v Keukenhofu o rozloze 32 ha. Rozsáhlé plochy, skleníky a pavilony jsou překrásně upravené cibulovými a okrasnými rostlinami sázenými ve třech vrstvách - především tulipány, fréziemi, amarylisy, narcisy, hyacinty, begoniemi, orchidejemi... Jedinečná seskupení květin s různými trvalkami v zeleni členitého parku s vodními plochami a uměleckými pracemi. Odpoledne prohlídka velkolepého jarního květinového korza - průvodu s nádherně vyzdobenými vozy z tisíců naaranžovaných řezaných květů. Průvod je doprovázen hudebními kapelami v krojích. Krátká zastávka v přímořském lázeňském a kongresovém městě Noordwijk s moderní architekturou. Pohledy na otevřené Severní moře, písečné duny a rozsáhlé pláže. Cesta na ubytování přes oblast rozkvetlých polí tulipánů, hyacintů, narcisů... Ubytování a večeře v oblasti města Breda. 3. den Snídaně na hotelu, dopoledne Gouda, typické kupecké město starého Holandska, které se proslavilo trhy zemědělských produktů, pěstovaných v širokém okolí a trhy s vynikající pochoutkou farmářským sýrem, který patří mezi nejznámější a nejlepší na světě. Prohlídka centra s mnoha malebnými měšťanskými domy obklopenými grachty, Tržním náměstím s honosnou radnicí a pohyblivým orlojem a jedním z největších chrámů v Nizozemsku - sv. Janskerk s nádhernými barevnými okny. Dále návštěva historického centra starobylého města Delft, proslulého delftskou majolikou. Náměstí s vlámskou radnicí a kostelem Grote Kerk (hrobka Viléma Oranžského), historické uličky podél grachtů, mnoho prodejen s různými suvenýry a majolikou. Odpolední zastávka v centru druhého největšího města v Nizozemí - Rotterdamu (jeden z největších přístavů světa postavený ve společné deltě řeky Maasy a Rýna). Originální moderní architekturu a stavebnický bum novodobých holandských

12 architektů charakterizuje mnoho mrakodrapů a budov s okouzlujícími svéráznými tvary (Euromast, Erasmův most, moderní obchodní a obytná centra nábřeží řeky Neuve Maas ). Možnost lodní projížďky pulsujícím přístavem s nejzajímavějšími kouty vodního světa a lodního obchodu. Návrat na stejné ubytování a večeři. 4. den Snídaně v hotelu, odjezd do regionu Venlo, celodenní návštěva 6. ročníku jedinečné světové zahradnické výstavy Floriade Floriade Park se rozkládá na 66 hektarech a zahrnuje 5 jedinečných tématických oblastí, které jsou od sebe odděleny lesním porostem. Každá oblast má svoji vlastní výzdobu, program a aktivity. Účastní se jí více než 100 domácích a zahraničních vystavovatelů s exponáty. Expozice jsou aranžovány pod heslem Buď součástí přírodního divadla, soustřeď se na kvalitu života a tématicky propojují prvky přírody (stromy, rostliny, květiny, zeleninu, ovoce) a pocity, které přinášejí do kvality života. Večeře, odjezd do Německa. 5. den Přejezd přes Německo, návrat hraničním přechodem Rozvadov do České republiky. Příjezd do Ostravy v ranních hodinách.

13 6 Walles a okolí 1. den Odjezd z Ostravy v 7.00 hodin. Hraničním přechodem Rozvadov do Německa, večeře a ubytování u Liege. 2. den Snídaně, přejezd přes Belgii a Francii, trajektem přes kanál La Manche do Anglie. Odpolední prohlídka historického města Canterbury (památka UNESCO), nejznámějšího poutního místa v Anglii se slavnou gotickou katedrálou, která je hlavním chrámem anglikánské církve. Zahrady West garden, stará část města s hradbami, opatství svatého Augustina. Večeře a ubytování u Coventry. 3. den Snídaně, dopoledne prohlídka centra města Coventry (stará a nová katedrála, lady Godiva, návštěva Muzea dopravy s největší sbírkou aut vyrobených ve Velké Británii). Odpoledne prohlídka Chesteru, jednoho z nejpozoruhodnějších měst se středověkými hradbami a černobílými hrázděnými domy, ležícího na hranicích Anglie a severního Walesu. Večer příjezd na ubytování, večeře. 4. den Snídaně, Conwy - jedno z nejlépe dochovaných historických měst ve Walesu se slavným středověkým hradem, postaveným ve 13. stol., městskými hradbami a s nejmenším domem v Anglii. Caernafon - historické městečko a nejslavnější středověký hrad ve Walesu, rodiště krále Eduarda II., prvního nositele titulu Prince of Wales, cesta po mostě přes úžinu Menai Strait na ostrov Anglesey, zastávka v Llanfairpwllgwyngyll gogerychwyrndobwllllantysiliogogogoch - vesnici s nejdelším názvem na světě, South Stack - pobřežní úsek s útesy v jihozápadní části ostrova, přírodní rezervace s koloniemi mořských ptáků. Návrat na ubytování, večeře.

14 5. den Snídaně, návštěva národního parku Snowdonia s nejvyšší horou Anglie a Walesu Snowdonem (1085 m), divoká hornatá krajina s hlubokými údolími a jezery, pokus o výstup na Snowdon pro fyzicky zdatnější nebo pohodová procházka kolem jezer pod vrcholem hory, případně cesta na vrchol vláčkem. Bodnant Gardens - jedny z nejkrásnějších zahrad v Británii v údolí řeky Conwy se vzácnými rostlinami a krásnými výhledy na hory Snowdonie. Návrat na ubytování, večeře. 6. den Snídaně, Liverpool - přístavní město známé hlavně díky Beatles a fotbalu. Procházka městem po stopách Beatles - muzeum Beatles Story s výstavou o legendární čtveřici, Matthew Street a Cavern Club, zrekonstruované doky Albert Dock (možnost návštěvy některého ze zajímavých muzeí, např. Merseyside Maritime Museum - námořní muzeum, výstava o historii přístavu, mořeplavectví, obchodu a stavbě lodí, Museum of Liverpool Life - o historii města, jedna z poboček Tate Gallery). Tunelem pod řekou Mersey na poloostrov Wirral, návštěva Port Sunlight - vesnice postavená koncem 19.?stol. pro zaměstnance továrny na mýdlo, domky v tudorovském slohu. Návrat na ubytování, večeře. 7. den Snídaně, cesta na jih k západnímu pobřeží Walesu. Průjezd jižní částí národního parku Snowdonia, Portmeirion - ráj aristokratů na malém poloostrově v mořském zálivu Tremadog Bay, nekonvenční architektura, stavby netradičních tvarů a barev. Zastávka u zříceniny hradu Harlech Castle a v přímořském lázeňském letovisku Barmouth s písečnou pláží. Průjezd kolem pohoří Cadair Idris do starodávného hlavního města Walesu Machynlleth v údolí Dyfi Valley. Aberystwyth - přímořské letovisko, večeře, nocleh. 8. den Snídaně, podél západního pobřeží Walesu přes oblast kopců Presseli Mountains do národního parku Pembrokeshire Coast na jihozápadě Walesu - jeden z nejkrásnějších úseků britského pobřeží s útesy a plážemi. Procházka po pobřeží na St. Govan s Head,

15 zastávka u zříceniny středověkého hradu Carew Castle. Tenby - malebné, typicky welšské městečko na pobřeží s písečnými plážemi - oblíbené přímořské letovisko, rybářský přístav, zachovaný středověký ráz města. Přejezd na nocleh do okolí města Swansea, večeře, nocleh. 9. den Snídaně, prohlídka Avebury (kamenný kruh, největší megalitická památka Anglie z období neolitu) a West Kennet Long Barrow (komorový hrob, památka z doby kamenné). Cesta do přístavu Dover, trajektem do francouzského přístavu Calais, večeře a nocleh v Dunkerque. 10. den Snídaně, odjezd v časných ranních hodinách, přejezd přes Francii, Belgii a SRN do ČR, příjezd do HK ve večerních hodinách.

16 7 Benátky a okolí 1. den Odjezd z Ostravy v 7.00 hodin. Hraničním přechodem Rozvadov do Německa, přes Mnichov do Rakouska a přes Brennerský průsmyk do Itálie. Ve večerních hodinách ubytování v oblasti Vicenza, večeře. 2. den Snídaně v hotelu, prohlídka Vicenzy (UNESCO) - města věhlasného architekta Andrea Palladia. Překrásné renezanční paláce roztroušené po celém městě, Teatro Olimpico (patrně nejstarší kryté divadlo dokončené v roce 1583), Palazzo Chiericati, Piazza Signori s bazilikou Palladiana a mnoho dalších památek. Procházka historickým centrem a osobní volno. Návštěva pátého nejnavštěvovanějšího poutního místa Italů, kopce Monte Berico s bazilikou Panny Marie pocházející původně z 15. století s překrásným výhledem na širé okolí. Odpoledne přejezd do Verony (UNESCO), města Romea a Julie, prohlídka centra a jeho památek. Náměstí Bra s amfiteátrem, kde se v letních měsících konají operní představení, Piazza delle Erbe s typickým zeleninovým trhem, hrobky Scaligerů a Scaligerský hrad Castel Vecchio, dům Romea a Julie. Návrat ve večerních hodinách na stejné ubytování, večeře v hotelu. 3. den Snídaně v hotelu, krátká zastávka v městečku Marostica, které je známé svou slavností, při které se hrají živé šachy na místním náměstí. Pokračování do města Bessano del Grappa. Město symbolizuje slavný most Ponte degli Alpini a nelze ani opomenout středověkou architekturu benátské éry. Kromě mostu je symbolem keramická výroba a výroba grappy (pálenka). Návštěva muzea na výrobu grappy s malou degustací. Odpoledne odjezd do univerzitního města Padova (UNESCO) - návštěva poutního kostela Sant Antonio, středověkého centra města s nejstarší světskou stavbou Palazzo della Ragione, univerzitou, náměstím Prato della Valle. Návrat na stejné ubytování, večeře v hotelu.

17 4. den Snídaně v hotelu, odjezd do Benátek. Celodenní pobyt s možností osobního volna (koupání v moři) nebo následujícího organizovaného programu: lodní transfer na náměstí Sv. Marka, prohlídka centra města (Canale Grande, most Rialto, náměstí Sv. Marca - zvonice, Dóžecí palác, bazilika), osobní volno k nákupům či možnost návštěvy interiérů některých z paláců či muzeí, přejezd na ostrov Murano a prohlídka jedné z mnoha dílen na výrobu vyhlášeného benátského skla. Večeře, odjezd z Itálie přes Rakousko do ČR. 5. den Příjezd do ČR v ranních hodinách.

18 8 Slovinsko 1. den Odjezd z Ostravy v 7.00 hodin. Hraničním přechodem Rozvadov do Německa, přes Mnichov do Rakouska a přes Brennerský průsmyk do Itálie. Ve večerních hodinách ubytování v oblasti Vicenza, večeře. 2. den Snídaně v hotelu, prohlídka Vicenzy (UNESCO) - města věhlasného architekta Andrea Palladia. Překrásné renezanční paláce roztroušené po celém městě, Teatro Olimpico (patrně nejstarší kryté divadlo dokončené v roce 1583), Palazzo Chiericati, Piazza Signori s bazilikou Palladiana a mnoho dalších památek. Procházka historickým centrem a osobní volno. Návštěva pátého nejnavštěvovanějšího poutního místa Italů, kopce Monte Berico s bazilikou Panny Marie pocházející původně z 15. století s překrásným výhledem na širé okolí. Odpoledne přejezd do Verony (UNESCO), města Romea a Julie, prohlídka centra a jeho památek. Náměstí Bra s amfiteátrem, kde se v letních měsících konají operní představení, Piazza delle Erbe s typickým zeleninovým trhem, hrobky Scaligerů a Scaligerský hrad Castel Vecchio, dům Romea a Julie. Návrat ve večerních hodinách na stejné ubytování, večeře v hotelu. 3. den Snídaně v hotelu, krátká zastávka v městečku Marostica, které je známé svou slavností, při které se hrají živé šachy na místním náměstí. Pokračování do města Bessano del Grappa. Město symbolizuje slavný most Ponte degli Alpini a nelze ani opomenout středověkou architekturu benátské éry. Kromě mostu je symbolem keramická výroba a výroba grappy (pálenka). Návštěva muzea na výrobu grappy s malou degustací. Odpoledne odjezd do univerzitního města Padova (UNESCO) - návštěva poutního kostela Sant Antonio, středověkého centra města s nejstarší světskou stavbou Palazzo della Ragione, univerzitou, náměstím Prato della Valle. Návrat na stejné ubytování, večeře v hotelu. 4. den Snídaně v hotelu, odjezd do Benátek. Celodenní pobyt s možností osobního volna (koupání v moři) nebo následujícího organizovaného programu: lodní transfer na náměstí Sv. Marka,

19 prohlídka centra města (Canale Grande, most Rialto, náměstí Sv. Marca - zvonice, Dóžecí palác, bazilika), osobní volno k nákupům či možnost návštěvy interiérů některých z paláců či muzeí, přejezd na ostrov Murano a prohlídka jedné z mnoha dílen na výrobu vyhlášeného benátského skla. Večeře, odjezd z Itálie přes Rakousko do ČR. 5. den Příjezd do ČR v ranních hodinách.

20 9 Řím a okolí Odjezd z Ostravy v 9.00 hodin. Hraničním přechodem Rozvadov do Německa a Rakouska. Večeře, přejezd Itálií. 2. den Snídaně, pěší prohlídka nejmenšího státu na světě a sídla hlavy katolické církve, Vatikánu (UNESCO). Svatopetrské náměstí s přepychově vyzdobenou bazilikou sv. Petra s ohromnou Michelangelovou kopulí, možnost výstupu na kopuli s jedinečnými výhledy na Vatikán a na historické centrum Říma. Návštěva rozsáhlých Vatikánských muzeí (včetně Sixtinské kaple), kde se nacházejí jedny z nejvýznamnějších uměleckých sbírek na světě (obrazy, sochy, fresky, knihy, gobelíny...). Andělský hrad a Andělský most u řeky Tibery, útočiště papežů v dobách nepokojů. Metrem odjezd na ubytování, večeře. 3. den Snídaně, celodenní výlet do okolí Říma. Dopoledne oblast Castelli Romani, krajina sopečných vrchů, prázdninového útočiště Římanů. Návštěva městečka Castel Gandolfo s úžasným pohledem na kráterové jezero Lago di Albano, s historickým centrem s kostelem sv. Tomáše a se světoznámou letní papežovou rezidencí ze 17. století. V poledních hodinách pobyt v oblasti přímořského střediska u Tyrhénského moře s dlouhou pláží Lido di Ostia. Odpočinek a osobní volno u moře, možnost koupání. Odpoledne návštěva významného antického areálu Ostia Antica, kdysi hlavního římského přístavu a rušného obchodního střediska. Zachované rozsáhlé pozůstatky ulic a domů prospívajícího římského přístavu u ústí Tibery (chrámy, domy, mozaiky, lázně, divadlo, archeologické muzeum). Návrat na stejné ubytování, večeře. 4. den Snídaně, pěší podrobná prohlídka antického Říma (UNESCO). Starověká aréna Circus Maximus mezi pahorky Palatinem a Aventinem, řeka Tibera a Tiberský ostrov, Ústa pravdy v pozoruhodném kostele Santa Maria in Cosmedin, kolem Marcellova divadla a

21 Národního památníku Viktora Emanuela II. na Kapitolský pahorek s vyhlídkou, Císařská fóra s Trajánovým sloupem, Forum Romanum s ruinami památek pocházejících převážně z doby starověkého Říma (tepna a posvátná cesta Via Sacra, vítězný oblouk Septima Severa, řečnické pódium Forum Rostra, Basilica Guilia, Maxentiova bazilika ), Konstantinův vítězný oblouk a symbol antického Říma - Koloseum. Osobní volno s možností návštěvy Kolosea, Palatina, bohatých sbírek antického umění v Kapitolských muzeích nebo Trajánova císařského fóra. Návrat na stejné ubytování, večeře. 5. den Snídaně, metrem přejezd do Říma. Podrobná pěší prohlídka barokního a renesančního Říma (UNESCO). Nádherné architektonické celky, budovy, kašny, procházka ulicemi a náměstími od jednoho z největších náměstí Piazza Popolo, rozsáhlý park villy Borghese, Piazza Spagna se Španělskými schody a kostelem Trinita dei Monti, Piazza del Quirinale s největším římským palácem a sídlem italských prezidentů, impozantní a jedna z nejhezčích a nejslavnějších římských fontán - Fontana di Trevi, Piazza Colonna se sloupem Marca Aurelia, římský Pantheon, Piazza di Minerva, Piazza Navona, Benátské náměstí s monumentálním památníkem Viktora Emanuela II., obchodní třída Via del Corso, osobní volno. Odjezd z Říma, večeře. 6. den Přejezd přes Rakousko a Německo, hraničním přechodem Rozvadov návrat do České republiky. Příjezd do Ostravy v dopoledních hodinách.

22 10 Francouzská Riviéra Odjezd z Ostravy v hodin. Hraničním přechodem Rozvadov do Německa, přes Mnichov do Rakouska a přes Brennerský průsmyk do Itálie. 2. den V ranních hodinách příjezd hraničním přechodem Ventimiglia do Francie. Snídaně, průjezd pahorkatinou Massif des Maures s charakteristickým porostem borovic a korkových dubů k prohlídce malebné vesničky Ramatuelle (úzké, křivolaké, podloubím zdobené uličky, hrob Gerarda Philipa). Vesničku obklopují jedny z nejlepších vinic Provence. Návštěva luxusního letoviska St. Tropez (pěší okruh centrem města kolem četnické budovy Gendarmerie, přístaviště luxusních lodí, rybí tržnice, k vyhlídkové terase u pevnosti Citadela). Odpolední pobyt v prázdninovém a pastelově zbarveném letovisku Port Grimaud, nazývaném Benátky francouzské riviéry, neboť silnice jsou zde nahrazeny vodními cestami. Možnost projížďky lodí po kanálech, volno ke koupání v moři. Ubytování v hotelu u Fréjus, večeře. 3. den Časně zrána odjezd na Grand Canyon du Verdon, snídaně na vyhlídce La Mescia. Pěší výlet do nitra tohoto nejvelkolepějšího přírodního výtvoru svého druhu v Evropě, který dosahuje hloubky 250 až 700 m a délky 21 km. Překrásná divoká příroda, hory, macchie a hluboká vápencová údolí s narušenými skálami. Odpoledne odpočinek a koupání v jezeře Ste Croix s možností zapůjčení šlapadel či kánoí. Podvečerní návštěva idylické provensálské vesničky Moustiers-Ste-Marie, vklíněné v hluboké skalní rokli. Charakteristické keramické suvenýry - fajáns, provensálské koření, levandule... Večeře, nocleh opět u Fréjus.

23 4. den Snídaně, návštěva centra světové kosmetiky Grasse, exkurze v továrně na výrobu značkových parfémů a kosmetických výrobků. Prohlídka městečka keramiky Vallauries, které si oblíbili a kde tvořili i Pablo Picasso a Jean Marais. Odpoledne příjezd do Cannes, procházka a prohlídka města filmových festivalů - palmová promenáda, honosná lázeňská architektura, festivalový palác, chodník s otisky rukou filmových hvězd. Možnost koupání na písečných plážích. Návrat na ubytování ke Fréjus, večeře. 5. den Po snídani odjezd do významného města středomoří Marseille. Prohlídka starého rybářského přístavu, rybí tržnice, výjezd ke katedrále s panoramatickým pohledem na město a ostrov Chateau d If, který je známý z románu Hrabě Monte Christo. V poledne přejezd do malebného městečka Cassis, prohlídka přístavu, výlet lodí po chráněných Calanques (oblast vápencových skal, úzkých hlubokých zátok s oslnivě tyrkysovou vodou). Možnost koupání na městských oblázkových plážích i ochutnávky labužnického skvostu francouzského středomoří - la bouillabaisse. Večeře, návrat na ubytování, nocleh opět v hotelu u Fréjus. 6. den Po snídani okružní jízda městem Nice (perla Azurového pobřeží) a vyhlídkovou cestou přes Eze přejezd do Monaka, druhého nejmenšího státu světa. Celodenní pobyt v Monackém knížectví, pěší prohlídka míst, kde se jezdí jeden z nejatraktivnějších závodů Formule1 na světě. Návštěva exotické zahrady s panoramatickým výhledem, tržiště, střídání stráží u královského paláce, neoromantická katedrála, Oceánografické muzeum s obřími akvárii, jachetní přístav, luxusní lázně Monte Carlo s kasínem, Japonské zahrady. Osobní volno, možnost koupání v zátoce Larvotto. Večer odjezd z Monaka do Itálie, večeře.

24 7. den Návrat Brennerským průsmykem z Itálie do Rakouska a přes Německo do České republiky. Příjezd do Ostravy v odpoledních hodinách.

25 11 Toskánsko a Ligurie Odjezd z Ostravy v hodin. Hraničním přechodem Rozvadov do Německa, přes Mnichov do Rakouska a přes Brennerský průsmyk do Itálie. 2. den Snídaně, dopoledne návštěva centra Janova (památka UNESCO), největšího italského přístavu s nádhernou polohou v zálivu Ligurského moře obklopeného pohořím Ligurských Apenin, města s dávnou tradicí rybářů a mořeplavců. Pěší prohlídka historického centra starého města - slavná Strada Nuova (Via Garibaldi) - první janovský bulvár, Kolumbův rodný dům, Dóžecí palác, katedrála San Lorenzo, náměstí Ferrari. Možnost návštěvy největšího mořského akvária nebo projížďka lodí po přístavu. Odpoledne přejezd oblastí pobřeží Riviera di Levante s výhledy na oblíbená lázeňská střediska, která jsou častým námětem uměleckých pohlednic. Příjezd do oblasti Viareggio na ubytování, večeře v hotelu. 3. den Snídaně v hotelu, dopoledne prohlídka mramorového kostela ve městě Carrara a oblasti světoznámých mramorových lomů v Apuánských Alpách. Možnost návštěvy unikátního Muzea mramoru, případně i kamenolomu. Odpoledne pobyt v oblasti zvané Záliv básníků, kde žili a pobývali významní spisovatelé, např. Francesco Petrarca, P. B. Sheley, G. G. Byron nebo David Herbert Lawrence. Úchvatné starobylé rybářské městečko Lerici s dochovalým středověkým hradem. Středisko zahradních vil, pobřežních barů a obchůdků s dárky. Možnost návštěvy hradu s překrásnými panoramatickými výhledy na mořskou hladinu, na město Portovenere a tři ostrovy (Isola Palmaria, Isola del Tino a Isola del Tinetto) i na město La Spezia. Odpočinek, dle počasí možnost koupání. Návrat na stejné ubytování, večeře v hotelu. 4. den Snídaně v hotelu. Celodenní návštěva Florencie, metropole Toskánska a města italské renezance (památka UNESCO). Vyhlídka na město z Piazzale Michelangelo, pamětihodnosti vnitřního města: nábřeží řeky Arno s výhledem na florentské mosty, Ponte

26 Vecchio most zlatníků, Piazza della Signoria s palácem Vecchio s 95 metrů vysokou věží, kostel Santa Croce s hroby významných osobností, Dóm Santa Maria del Fiore, zvonice, Batisterio, kostel San Lorenzo s kaplí Medičejských. Osobní volno na prohlídku světově proslulých uměleckých sbírek, např. galerie Uffizi, Palazzo Pitti, Galleria dell Academia (Michelangelův David) nebo k návštěvě tržnice. Návrat na stejné ubytování, večeře v hotelu. 5. den Snídaně v hotelu, odjezd v ranních hodinách do přístavu Piombino, trajekt na Elbu z Piombina do Portoferraia. Celodenní prohlídka třetího největšího italského ostrova, okružní jízda s možností koupání. Přejezd přes pohoří do městečka Porto Azzurro, procházka podél členitého pobřeží k červeným sopečným plážím. Cesta s panoramatickými pohledy na spoustu zátok, různorodá pobřeží, útesy a horské vesničky. Odpočinek v letovisku Marina di Campo s písečnou pláží. Návrat do přístavu Portoferraio, dům Napoleona Bonaparte, výhledy z hradeb pevnosti. Večer trajekt na pevninu a návrat na stejné ubytování, večeře v hotelu. 6. den Snídaně v hotelu. Dopoledne návštěva Pisy (památka UNESCO). Náměstí Zázraků Piazza dei Miracoli s mistrovskými díly středověké architektury, jedno z nejkrásnějších náměstí na světě (Dóm, Šikmá věž, Batisterio, hřbitov Santocampo - Svaté pole). Odpoledne cesta romantickým toskánským venkovem s osamělými venkovskými sídly do bývalého etruského města Volterra, které vyčnívá nad okolní zvlněnou měsíční krajinu. Mohutné středověké opevnění se zbytky etruských hradeb, medičejská pevnost, nejstarší radnice v Toskánsku, komplex římského amfiteátru, středověké uličky s mnoha obchůdky a dílnami na zpracování alabastru. V podvečer zastávka v oblasti přímořských středisek Marina di Cecina - Vada, písečné pobřeží s piniovými lesy, dle počasí možnost koupání. Návrat na stejné ubytování, večeře v hotelu. 7. den Snídaně v hotelu, přejezd do obchodního střediska jihozápadního cípu Ligurie - La Spezia (námořní muzeum, kostely, historické uličky). Možnost fakultativního výletu (vlakem či lodí) na území Cinque Terre - Pět zemí (památka UNESCO), krajiny s nádhernou scenérií. Část pěti bývalých malých rybářských přístavů, pastelově zbarvených domků vklíněných

27 ve skalnatých zátokách a na svazích kolmých útesů obklopených terasovitými vinohrady, středomořskou vegetací a háji olivovníků. Přibližně jednohodinový pěší výlet upravenou stezkou Cesta lásky (nad mořem a podél zahrádek s vinohrady a citronovníky) z Riomaggiore do Manaroly. Osobní volno s možností další turistiky nebo odpočinku a koupání. Návrat do La Spezie, procházka přístavní květinovou promenádou viale Mazzini. Večeře a odjezd z Itálie. 8. den Návrat Brennerským průsmykem z Itálie do Rakouska a přes Německo do České republiky.

28 Zájezdy obsahují: welcome drink Ubytování Kombinovanou polopenzi + poslední gastronomickou pozornost Dopravu zájezdovým autobusem s klimatizací a WC Průvodce Stewardy Komplexní cestovní pojištění Další zájezdy: Během celého roku jsou pořádány jednodenní a dvou denní zájezdy, které si ale účastníci platí sami. Vánoční zájezdy: Vánoční Vídeň Vánoční Krakow Vánoční Bratislava Vánoční Praha Advent v Budapešti Adventní Salzburk Jednodenní zájezdy: Německo Tropický Ostrov Polsko Osvětim Rakousko Království vodopádu Liberec Babylon Německo Bavorské Alpy Maďarsko termály Slovensko Bešeňova termální lázně Slovensko Tatralandia Praha - muzikál Dvoudenní zájezdy: Praha Karlštejn, Vyšehrad, Jižní čechy Hluboká nad Vltavou, Český Krumlov Vrchlabí

29 Fotografie ze zájezdů

30 Přeji všem krásně strávenou dovolenou ať už týdenní nebo jednodenní. Zážitky Vám navždy zůstanou Lenka Vaňková, DiS. vedoucí pobočky ve FM

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!!

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Velká Británie - Londýn již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Budovy Parlamentu s věží Big Ben, Westminsterské opatství, Buckinghamský palác, Tower of London, Tower Bridge, Katedrála Sv. Pavla,

Více

termín 1.-10.7.2016 a 5.-14.8.2016 Cena 7 300,- polopenze, cca 500,-- kolo Osoba na 5.lůžku v mobilhomu 4300,-

termín 1.-10.7.2016 a 5.-14.8.2016 Cena 7 300,- polopenze, cca 500,-- kolo Osoba na 5.lůžku v mobilhomu 4300,- Francouzská riviéra - Antibes Naše cestovní kancelář Vám nabízí možnost strávit Vaší dovolenou v srdci francouzské Riviéry v malebném historickém městečku Antibes, které leží mezi letovisky Nice (cca.

Více

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Vážení rodiče, Nabízíme Vašim dětem cestování za poznáním a zdokonalením jazykových znalostí do Anglie. Jedná se o 6-denní zájezd

Více

KRÁSY FRANCOUZSKÉ RIVIÉRY

KRÁSY FRANCOUZSKÉ RIVIÉRY LIBUŠE TRAVEL CESTOVNÍ AGENTURA www. LibuseTravel.cz KRÁSY FRANCOUZSKÉ RIVIÉRY Francouzská riviéra nabízí středomořské podnebí, zářící slunce, významná přímořská letoviska, historická městečka, ale hlavně

Více

Toskánsko zájezd 12. 5. 16. 5. 2015

Toskánsko zájezd 12. 5. 16. 5. 2015 Toskánsko zájezd 12. 5. 16. 5. 2015 Toskánsko je domovem světově proslulých turistických ikon, láká návštěvníky již od dob, kdy se zde usadili Etruskové. Malebná krajina se středověkými pevnostmi na vršcích

Více

ŘÍM FLORENCIE CASTEL GANDOLFO

ŘÍM FLORENCIE CASTEL GANDOLFO Vlakový zájezd pro české a slovenské železničáře a jejich rodinné příslušníky s jízdenkami FIP: ÖBB a FS ŘÍM FLORENCIE CASTEL GANDOLFO 26.3. - 31.3.2019 5990 Kč (letní rezidence papeže) ŘÍM FLORENCIE CASTEL

Více

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 (8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 La Défense La Défense je název obchodní čtvrtě, která je charakteristická supemoderními stavbami a mrakodrapy. Leží na předměstí Paříže severozápadně od centra.

Více

Kč* Šestidenní zájezd do Itálie Benátky Řím Vatikán Pompeje - Vesuv. Ne 9. - pá

Kč* Šestidenní zájezd do Itálie Benátky Řím Vatikán Pompeje - Vesuv. Ne 9. - pá 8 7 000 Kč* Šestidenní zájezd do Itálie Benátky Řím Vatikán Pompeje - Vesuv Během šestidenního zájezdu strávíš hned dva dny v Římě - první den si projdeš pozůstatky antického Říma včetně monumentálního

Více

OKRUH VELKOU BRITÁNIÍ, ANGLIE SKOTSKO WALES BUS

OKRUH VELKOU BRITÁNIÍ, ANGLIE SKOTSKO WALES BUS OKRUH VELKOU BRITÁNIÍ, ANGLIE SKOTSKO WALES BUS 12 - denní zájezd Londýn - York - Jedburgh - Edinburgh - Pitlochry - Blair Athol - Inverness - Loch Ness - Loch Lomond - Chester - Cardiff - Bath - Torquay

Více

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie.

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. To nejlepší z Anglie Termín: 23. 4. - 29. 4. 2016 Program: 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. 2 den:. Celodenní návštěva hlavního města EU Bruselu. Dopoledne

Více

VELKÝ OKRUH ITÁLIÍ. Fotogalerie. 9 - denní zájezd

VELKÝ OKRUH ITÁLIÍ. Fotogalerie. 9 - denní zájezd VELKÝ OKRUH ITÁLIÍ 9 - denní zájezd Benátky - Gubbio - Assisi - Řím - Vatikán - Siena - San Gimignano - Pisa - Cinque Terre - Milano - Verona - Padova Ubytování je zajištěno v hotelech *** ve dvoulůžkových

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015

SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015 SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015 Proč právě Sicílie? Největší italský ostrov nabízí krásné pláže, hory, divoké kaňony, jedny z nejlépe zachovaných antických památek světa i architektonické pozůstatky vlády Normanů,

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

ADRIATICKÁ RIVIÉRA - ROSOLINA MARE

ADRIATICKÁ RIVIÉRA - ROSOLINA MARE ITÁLIE Nabídka vždy zahrnuje 4 OSOBY ZDARMA na 40 platících osob. ADRIATICKÁ RIVIÉRA - ROSOLINA MARE písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře, klidné letovisko možnost zajištění prostoru na pláži pro cvičení

Více

TERMÍN: 6. 7. 12. 10. 2013 CENA:

TERMÍN: 6. 7. 12. 10. 2013 CENA: Cestovní kancelář Boca spol. s r. o. 17. listopadu 342, 530 02 Pardubice tel./fax: +420 46 6511041, 46 6530207 e-mail: info@ckboca.cz http://www.ckboca.cz Program zájezdu: 1. den: Odjezd z Českého Těšína

Více

JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE

JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE JAZYKOVĚ-POZNÁVACÍ POBYT FRANCIE, ANGLIE Termín:21. 11. 28. 11. 2015 1. den odjezd z ČR přes Německo a Belgii do Paříže. 2. den v ranních hodinách příjezd do PAŘÍŽE: návštěva Eiffelovy věže, pěší prohlídka

Více

Putování po Francouzské riviéře s ubytováním u moře. po so

Putování po Francouzské riviéře s ubytováním u moře. po so 8 7 200 Kč* Putování po Francouzské riviéře s ubytováním u moře Během nabitého programu navštívíme významné metropole francouzské riviéry Monaco, Cannes i Nice. Podíváme se i do Provence navštívíme slavný

Více

Krásy Toskánska neopakovatelná italská krása s výletem na ostrov Elba + návštěva dvou vinařských oblastí s ochutnávkou vína

Krásy Toskánska neopakovatelná italská krása s výletem na ostrov Elba + návštěva dvou vinařských oblastí s ochutnávkou vína Krásy Toskánska neopakovatelná italská krása s výletem na ostrov Elba + návštěva dvou vinařských oblastí s ochutnávkou vína Termín: 20.-25. 6. 17 Cena: 6 490,- Program: 1. den: - odjezd z Ochoze u Brna

Více

Jazykový Poznávací zájezd. Londýn a Windsor

Jazykový Poznávací zájezd. Londýn a Windsor Jazykový Poznávací zájezd Londýn a Windsor Obsah Představení společnosti Naše filosofie Výuka jazyků úvod Výuka jazyků na Maltě Návrh programu Ceny a ubytování Kontakt Představení společnosti O nás CK

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídek ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1. Podmínky a požadavky na zpracování nabídky 1. 1 Předmětem zakázky je dodávka: zajištění čtyř pobytů pro žáky v Anglii, přesná specifikace je

Více

JIHLAVA přistavení autokaru v 10.40 h OD Billa parkoviště ul. Legionářů Odjezd z Jihlavy 11.00 h /parkoviště u OD Billa, ul.

JIHLAVA přistavení autokaru v 10.40 h OD Billa parkoviště ul. Legionářů Odjezd z Jihlavy 11.00 h /parkoviště u OD Billa, ul. RK TOUR, cestovní kancelář, Žižkova 13, Jihlava ANGLIE Předvánoční Londýn a jeho atraktivní atmosféra.. Poznávací zájezd 5 dní Termín zájezdu : 23. 11. 27. 11. 2011 /středa neděle/ Program zájezdu : 1.

Více

ŠPANĚLSKO KATALÁNSKO A BARCELONA

ŠPANĚLSKO KATALÁNSKO A BARCELONA LAST MINUTE ZÁJEZD ZA POZNÁNÍM ŠPANĚLSKO Pobyt u moře s výlety KATALÁNSKO A BARCELONA BARCELONA GOTICKÁ KLÁŠTER MONTSERRAT FIGUERAS (MUZEUM DALÍHO) CASTELLO D EMPÚRIAS CADAQUES BARCELONA MODERNISTICKÁ

Více

OSTROV ELBA PŘÍRODNÍ RÁJ

OSTROV ELBA PŘÍRODNÍ RÁJ NOVINKA Pro železničáře a jejich rodinné příslušníky vlakový poznávací zájezd jízdenky FIP: ÖBB a FS OSTROV ELBA PŘÍRODNÍ RÁJ 14.9. - 22.9.2019 Vznik Elby popisuje legenda, podle které se tyrhénské Venuši

Více

Bazény 3* hotelu San Nicola

Bazény 3* hotelu San Nicola ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ 18.5. - 26.5.2019 8990 Kč Organizovaný zájezd pro železničáře vlakem. Jízdenky FIP: ÖBB a FS + průkaz FIP (zajištuje si každý sám) Bazén hotelu San Nicola (nahoře), bazén v Posejdonových

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Výlety na rok 2017 Zájezdy nabízené Klubem seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice n. Pop. jsou i pro širokou veřejnost. Vstupenky je možné

Více

Úterý, Gran Canyon du Verdon. Velký kaňon říčky Verdon a jejích přítoků

Úterý, Gran Canyon du Verdon. Velký kaňon říčky Verdon a jejích přítoků Úterý, 21. 6. 2011 Gran Canyon du Verdon Velký kaňon říčky Verdon a jejích přítoků 1 Fotíme z autobusu, šplhajícího se do výšek zatím kolem 400 m.n.m. 2 V okolí je samý vojenský prostor. Francie zřejmě

Více

Kč* Pětidenní zájezd do Francie Paříž a zámky na Loiře. Ne čt

Kč* Pětidenní zájezd do Francie Paříž a zámky na Loiře. Ne čt 8 5 300 Kč* Pětidenní zájezd do Francie Paříž a zámky na Loiře Pojeď také na školní zájezd za nejkrásnějšími místy Francie! Dva dny strávíme v Paříži, kde si nejdříve uděláme okružní jízdu, při které poprvé

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

1.Kapské město Nachází se v JAR Jedno ze tří hlavních měst JAR Nachází se na kapském polooostrově Zajímavosti: Stolová hora Nádherná okolní příroda Pláže zvoucí k surfování Památky kombinující francouzkou,

Více

NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem

NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem Jízdenky FIP: ÖBB a SŽ, průkaz FIP (vyřizuje si každý sám) jezero Bled Postojenská jeskyně Piran Ljubljana 7.8. - 11.8.2019 5990 Kč Slovinsko. Není příliš

Více

DÁNSKO A NORSKÉ FJORDY Poznávací

DÁNSKO A NORSKÉ FJORDY Poznávací DÁNSKO A NORSKÉ FJORDY Poznávací KOMPLETNÍ FOTOGALERIE ZÁJEZDU Fjordy, vodopády, písečné duny, skály na pobřeží moře To je jen malý výčet přírodních krás, které můžete na této trase spatřit. Poznávací

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. ITÁLIE Ischia. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezony.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. ITÁLIE Ischia. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezony. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 ITÁLIE Ischia Půldenní výlet kolem ostrova Ischia Půldenní okruh kolem ostrova Ischia s českým průvodcem. Prohlídky a zastávky na nejzajímavějších místech ostrova, výjezd do nejvýše

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program

Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program Památky a zajímavá místa... tipy pro váš Londýnský program KRÁLOVSKÉ PALÁCE Buckingham Palace Buckinghamský palác je oficiální londýnské sídlo britského panovníka a největší královská pracovna na světě.

Více

Jazykový Poznávací zájezd. Pobřeží jižní Anglie a Londýn

Jazykový Poznávací zájezd. Pobřeží jižní Anglie a Londýn Jazykový Poznávací zájezd Pobřeží jižní Anglie a Londýn Obsah Představení společnosti Naše filosofie Výuka jazyků úvod Výuka jazyků na Maltě Návrh programu Ceny a ubytování Kontakt Představení společnosti

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ PROVENCE 2011 Vážení rodiče, milí studenti! V letošním školním roce máte poprvé možnost volby komplexní zahraniční exkurze. Po několika rocích, kdy se nabízelo pouze Chorvatsko, tedy destinace relativně

Více

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Pohlednicový pohled na město Český Krumlov. 2 HISTORIE MĚSTA ČESKÝ KRUMLOV Jméno města Krumlov je odvozováno z německého výrazu "Krumme Aue", který je překládán

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

A N G L I E - F R A N C I E 2018 L O N D O N P A R I S

A N G L I E - F R A N C I E 2018 L O N D O N P A R I S CK ALPIN-TOUR U Dubu 982, 517 21 Týniště nad Orlicí, Czech Republic Tel. +420 495 532 121, Tel./fax: +420 494 371 717 E-mail: Web: A N G L I E - F R A N C I E 2018 L O N D O N P A R I S Zájezd ANGLIE -

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zličíně pro naši paní průvodkyni. Všichni jsme se moc

Více

Hurá do Anglie HURÁ DO ANGLIE. aneb vzděláváme se prakticky. Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu

Hurá do Anglie HURÁ DO ANGLIE. aneb vzděláváme se prakticky. Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu HURÁ DO ANGLIE aneb vzděláváme se prakticky Zahraniční exkurze jako prostředek výchovně vzdělávacího procesu Vhodně zabezpečená zahraniční exkurze cíleně rozvíjí teoretické i praktické znalosti a dovednosti

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

"SYMPATIE EUROPARKŮ" - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu

SYMPATIE EUROPARKŮ - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu qq "SYMPATIE EUROPARKŮ" - mezinárodní festival, který se odehrává na hlavní scéně Disneylandu Pro všechny účastníky "Sympatie Europarků" je vstup do Disneylandu zdarma Při včasném podání přihlášky - vstup

Více

ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ. 4* hotel, polopenze a výlety na ostrově v ceně!

ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ. 4* hotel, polopenze a výlety na ostrově v ceně! ISCHIA TERMÁLNÍ RÁJ 4* hotel, polopenze a výlety na ostrově v ceně! VLAKOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJEZD PRO ŽELEZNIČÁŘE s jízdenkou FIP: ÖBB a FS TERMÍN: 20.9. - 28.9.2014 CENA: 6 990 Kč Program 1. den Odjezd vlakem

Více

Stručný popis jazykového kurzu:

Stručný popis jazykového kurzu: Zpráva z jazykově-vzdělávacího pobytu (Šablona č. 4 Zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt pro žáky) Základní informace o projektu Číslo Prioritní osy: 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.1 Příjemce:

Více

Ř E C K O. Termín : 20. -29. září 2014. Relaxačně-poznávací zájezd

Ř E C K O. Termín : 20. -29. září 2014. Relaxačně-poznávací zájezd Ř E C K O Termín : 20. -29. září 2014 Relaxačně-poznávací zájezd ŘECKO - CHALKIDIKI I v roce 2014 nabízím pobyt v jedné z nejatraktivnějších oblastí Řecka, ve východní oblasti poloostrova Chalkidiki. Čisté

Více

Polopenze 6. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4

Polopenze 6. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4 CHORVATSKO Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 14. 07. - 21. 07. ZDARMA doprava pro dítě do 14 let/3. os./htl.sirena! Ubytování Stravování 1/2 3-12let/*14 let

Více

Pracovní doba: 05. 07.- 07. 07.: 08,00 12, 00 nebo telefon: 602 876 877

Pracovní doba: 05. 07.- 07. 07.: 08,00 12, 00 nebo telefon: 602 876 877 Pracovní doba: 05. 07.- 07. 07.: 08,00 12, 00 nebo telefon: 602 876 877 LAST MINUTE!!! Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 07. 07. - 14. 07. ZDARMA doprava pro

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

Polopenze 7. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4

Polopenze 7. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4 Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 21. 07. - 28. 07. ZDARMA doprava pro dítě do 12 let/3. os./htl. Rivijera! ALEM hotel. depandance u pláže, zahrada RIVIJERA

Více

Polopenze 7. 990,- Kč 4. 990,- Kč 4. 590,- Kč 4 7 let 1/4

Polopenze 7. 990,- Kč 4. 990,- Kč 4. 590,- Kč 4 7 let 1/4 Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 30. 06. - 07. 07. ZDARMA doprava pro dítě do 12 let/3. os./htl.sirena! ALEM hotel. depandance u pláže, zahrada Polopenze 6.

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

TERMÍN: 11.09. 20.09., 18.09. 27.09.2015, květen/červen/září 2016. CENA: 5.990 Kč

TERMÍN: 11.09. 20.09., 18.09. 27.09.2015, květen/červen/září 2016. CENA: 5.990 Kč FRANCIE POBYT S VÝUKOU FRANCOUZŠTINY Výuka zahrnuje celkem 12 hodin (6 lekcí, 2 hod. denně) s českou lektorkou. Klienti se učí buď v restauraci přímo v kempu, na pláži nebo na hřišti kempu. Pobyt je vhodný

Více

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie Malování v Provence 10 - denní zájezd Francie Navštivte a poznejte Provence, rodiště a působiště řady slavných malířů, a přeneste její krásy na malířské plátno! Kdo už někdy držel v ruce paletu a štětec,

Více

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili ANGLIE 2019 16.června se sedmnáct studentů obchodní akademie vydalo za poznáním za Lamanšský průliv. Na programu cesty bylo poznat nejen hlavní město Spojeného království, ale také místa mimo Londýn. Po

Více

V termínu se 44 žáků studijních a učebních oborů zúčastnilo exkurze do Říma.

V termínu se 44 žáků studijních a učebních oborů zúčastnilo exkurze do Říma. Exkurze do Říma V termínu 21. 24. 3. 2012 se 44 žáků studijních a učebních oborů zúčastnilo exkurze do Říma. 21. 3. 2012 - ve 13.10 jsme odjeli od budovy školy. 22. 3. 2012 - Po nočním přejezdu přes Německo

Více

2010 prázdniny v ŘÍM ě

2010 prázdniny v ŘÍM ě 2010 prázdniny v ŘÍMě 2010 prázdniny v ŘÍMě 2010 prázdniny v ŘÍMě Osm dní jsem myslel na Audrey Hepburnovou, Gregory Pecka, ilm popisující jejich jediný den v Římě a podvědomě hledal známá místa. Film

Více

Plavba: Z Athén po krásách východního Středomoří III na lodi Horizon (Středozemní moře)

Plavba: Z Athén po krásách východního Středomoří III na lodi Horizon (Středozemní moře) Plavba: Z Athén po krásách východního Středomoří III na lodi Horizon (Středozemní moře) Plavba s českým delegátem! Akční plavba! Středomořské sluníčko, krásné památky a teplé moře. To všechno vás čeká

Více

ARGENTINA A BRAZÍLIE

ARGENTINA A BRAZÍLIE ARGENTINA A BRAZÍLIE Buenos Aires vodopády Iguaçú Manaus Amazon Village - Rio de Janeiro Termín realizace LEDEN 2015, počet účastníků 12+1 průvodce 1. den - odlet z Prahy do Buenos Aires Ve večerních hodinách

Více

Plavba: Krásy Norského pobřeží - Z Rostock IV (Baltské moře, Severní moře a Norské fjordy)

Plavba: Krásy Norského pobřeží - Z Rostock IV (Baltské moře, Severní moře a Norské fjordy) Plavba: Krásy Norského pobřeží - Z Rostock IV (Baltské moře, Severní moře a Norské fjordy) Plavba s českým delegátem! Akční plavba! společnost: Pullmantur Cruises loď: Monarch oblast: Baltské moře, Severní

Více

NABÍDKA ZÁJEZDU SICÍLIE

NABÍDKA ZÁJEZDU SICÍLIE NABÍDKA ZÁJEZDU SICÍLIE Navrhované datum: 24.10. - 28. 10. 2017 Navrhovaný počet osob pro kalkulaci: 50 Navrhovaný přímý let s leteckou společností Ryanair 24. 10. Praha Trapani: 16.40 19.00 28. 10. Trapani

Více

Kontinent : Evropa. Oblast: Jižní Evropa Itálie

Kontinent : Evropa. Oblast: Jižní Evropa Itálie Kontinent : Evropa Oblast: Jižní Evropa Itálie Stát jižní Evropy Itálie Itálie stát ležící v jižní Evropě na Apeninském poloostrově. Na severu hraničí s Francií (488 km), Švýcarskem (740 km), Rakouskem

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Nabídka výletů. Albánie - Skadar. Noční Budva. Montenegro tour, Cetinje, Njeguši

Nabídka výletů. Albánie - Skadar. Noční Budva. Montenegro tour, Cetinje, Njeguši Nabídka výletů Albánie - Skadar Tento výlet Vás provede černohorským pobřežím přes Bar a Ulcinj až k hraničnímu přechodu Sukobin. Za hraničním přechodem následuje krátká přestávka v kafe-baru. Program

Více

Polopenze 7. 590,- Kč * 5. 990,- Kč 4. 990,- Kč 4 7 let. Polopenze 7. 590,- Kč 4. 990,- Kč 4. 590,- Kč 4 7 let

Polopenze 7. 590,- Kč * 5. 990,- Kč 4. 990,- Kč 4 7 let. Polopenze 7. 590,- Kč 4. 990,- Kč 4. 590,- Kč 4 7 let Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 11. 08. - 18. 08. ZDARMA DOPRAVA pro dítě do 15 let/3.os./htl. Palma, do 12let/3. os./htl.rivijera RIVIJERA superior pokoj,

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

NÁRODNÍ PARKY NORSKA

NÁRODNÍ PARKY NORSKA PROGRAM PRO ODBORY DOPRAVNÍHO PODNIKU OSTRAVA. NÁRODNÍ PARKY NORSKA Program je zaměřen na širší poznání parku Rondane. Navštívíte mimo jiné i národní park Romsdalen a Dovrefjell, čeká vás údolí Heidal,

Více

MINIMÁLNÍ POČET ÚČASTNÍKŮ VE SKUPINĚ: 25 PROGRAM:

MINIMÁLNÍ POČET ÚČASTNÍKŮ VE SKUPINĚ: 25 PROGRAM: PORTUGALSKO z Porta na Algarve Poznávací, Svět s průvodci Periscope KOMPLETNÍ FOTOGALERIE ZÁJEZDU Portugalsko historické, slunečné, exotické, přímořské O dalších pozitivních přívlastcích této krásné země

Více

ČERNÁ HORA Termín:

ČERNÁ HORA Termín: ČERNÁ HORA 2018 Termín: 31. 7. 4. 2018 TROCHA HISTORIE NIKOHO NEZABIJE 2007 Švédsko a Kodaň 2008 Maďarsko a severní Rumunsko 2009 Pobaltí (Litva, Lotyšsko, Estonsko a Helsinki) 2010 Makedonie, Řecko a

Více

Týdenní zábavná dovolená v Riccione

Týdenní zábavná dovolená v Riccione Týdenní zábavná dovolená v Riccione Termín cesty: 28.8 4.9 2015 Počet osob: nabídka od 8 osob Doprava: letecky Highlights: 7-denní pobyt ve vyhlášeném letovisku - Riccione Gay pláž Osobní gay průvodce

Více

Plavba: Z Terstu po krásách východního Středomoří I na lodi Horizon (Středozemní moře)

Plavba: Z Terstu po krásách východního Středomoří I na lodi Horizon (Středozemní moře) Plavba: Z Terstu po krásách východního Středomoří I na lodi Horizon (Středozemní moře) Plavba s českým delegátem! Poplujte s námi podél východního pobřeží Jaderského moře a navštivte ty nejhezčí přístavy,

Více

Člověk a společnost Geografie Zeměpis Sekundér a terciér 4.ročník vyššího gymnázia

Člověk a společnost Geografie Zeměpis Sekundér a terciér 4.ročník vyššího gymnázia Název vzdělávacího materiálu: Číslo vzdělávacího materiálu: Autor vzdělávací materiálu: Období, ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Vzdělávací předmět: Tematická

Více

Baltský okruh nebo cesta na sever. Cena zájezdu 18.800,-Kč

Baltský okruh nebo cesta na sever. Cena zájezdu 18.800,-Kč Baltský okruh nebo cesta na sever. Cena zájezdu 18.800,-Kč Riga je přístav a hlavní město Lotyšska. Rozkládá se na pobřeží Baltského moře, u Rižského zálivu a na březích řeky Daugavy. Riga je největší

Více

Ict1-ČJ-16 G F. Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová. Šlitr, naklad. Slávka Kopecká, Použitá literatura: Olga Sommerová, Jiří Šlitr

Ict1-ČJ-16 G F. Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová. Šlitr, naklad. Slávka Kopecká, Použitá literatura: Olga Sommerová, Jiří Šlitr Ict1-ČJ-16 Jiří Šlitr - kresby A B C D E Ict1-ČJ-16 G F H I J Použitá literatura: Olga Sommerová, Jiří Šlitr Šlitr, naklad. Slávka Kopecká, 2004 K Jiří Šlitr kresby Jiří Šlitr jak známo byl členem Svazu

Více

Plavba: Z Athén po krásách východního Středomoří I na lodi Horizon (Středozemní moře)

Plavba: Z Athén po krásách východního Středomoří I na lodi Horizon (Středozemní moře) Plavba: Z Athén po krásách východního Středomoří I na lodi Horizon (Středozemní moře) Plavba s českým delegátem! Vydejte se na plavbu po kouzelném východním Středomoří. Vyplouváme z Athén, odkud se vydáme

Více

Plavba: Z Terstu po krásách východního Středomoří na lodi Horizon III (Středozemní moře)

Plavba: Z Terstu po krásách východního Středomoří na lodi Horizon III (Středozemní moře) Plavba: Z Terstu po krásách východního Středomoří na lodi Horizon III (Středozemní moře) Plavba s českým delegátem! Akční plavba! Ze severní Itálie až do řeckých Athén? Loď Horizon na své trase obepluje

Více

BENÁTKY 5 DENNÍ AUTOKAREM

BENÁTKY 5 DENNÍ AUTOKAREM BENÁTKY 5 DENNÍ AUTOKAREM 5 - denní zájezd Náměstí Svatého Marka (Piazza San Marco): Náměstí Svatého Marka je samotným centrem města. Toto rušné, luxusní a zároveň romantické náměstí, bývá prvním cílem

Více

VELKÁ BRITÁNIE. rozloha 245 000 km 2 počet obyvatel 60 mil. úřední jazyk angličtina hlavní město Londýn britská libra státní zřízení monarchie

VELKÁ BRITÁNIE. rozloha 245 000 km 2 počet obyvatel 60 mil. úřední jazyk angličtina hlavní město Londýn britská libra státní zřízení monarchie Západní Evropa VELKÁ BRITÁNIE rozloha 245 000 km 2 počet obyvatel 60 mil. úřední jazyk angličtina hlavní město Londýn měna britská libra státní zřízení monarchie Charakteristika oficiální název: Spojené

Více

Cena zájezdu: 7 990,-Kč / student ve vícelůžkovém pokoji

Cena zájezdu: 7 990,-Kč / student ve vícelůžkovém pokoji Studijní poznávací zájezd Krásy Katalánska Termín zájezdu: 27.9 7.10. 2013 Hotel Guitart 3* v letovisku Lloret de Mar, Costa Brava Cena zájezdu: 7 990,-Kč / student ve vícelůžkovém pokoji V ceně zahrnuto:

Více

Anglie, březen dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA

Anglie, březen dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA Anglie, březen 2019 42 dětí z Květňáku, dvě učitelky, 1 průvodce z cestovní kanceláře CHA-CHA 13.3. vyrážíme ve 14:00 od Květňáku. Míříme přes Německo, Belgii a Francii do Anglie. Střídáme se pravidelně

Více

Spoteee Medical Základní databáze

Spoteee Medical Základní databáze Spoteee Medical Základní databáze Název trasy Délka přírodní/ městská/ mix lidé/ minimum lidí 1 Adršpach 11:43 přírodní minimum 2 3 4 5 Bratislava - centrum Červený Kameň Český Krumlov Drážďany - Grosser

Více

CHORVATSKO vlakem. průvodce: Libuše Sládečková. Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky.

CHORVATSKO vlakem. průvodce: Libuše Sládečková. Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. CHORVATSKO vlakem HVAR Ostrov s vůní levandule pobyt u moře s organizovanými výlety strava: ALL INCLUSIVE LIGHT průvodce: Libuše Sládečková Pro železničáře České a Slovenské republiky a jejich rodinné

Více

Světová výstava EXPO se koná jednou za 5 let. Světová výstava EXPO se koná jednou za 5 let.

Světová výstava EXPO se koná jednou za 5 let. Světová výstava EXPO se koná jednou za 5 let. ITALIE EXPO MILANO Světová výstava EXPO se koná jednou za 5 let. 2015: 1.9.-4.9.(Út-Pá) 22.10.-25.10.(Čt-Ne) Světová výstava EXPO se koná jednou za 5 let. CENA: 5.200 Kč 1. den: Odjezd z Brna v 5:00, Nádražní

Více

SVATÁ ZEMĚ. Květná neděle. Duchovní doprovod: P. PhDr. ThLic. Jáchym Jaroslav Šimek OPraem, želivský opat Fundovaný průvodce: ThLic.

SVATÁ ZEMĚ. Květná neděle. Duchovní doprovod: P. PhDr. ThLic. Jáchym Jaroslav Šimek OPraem, želivský opat Fundovaný průvodce: ThLic. SVATÁ ZEMĚ Květná neděle Duchovní doprovod: P. PhDr. ThLic. Jáchym Jaroslav Šimek OPraem, želivský opat Fundovaný průvodce: ThLic. Marek Kozák 1.den letiště Praha-Ruzyně, odbavení ve večerních hodinách

Více

Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ

Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ 12.6. - 17.6.2019 Vlakový poznávací zájezd pro železničáře BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ

Více

Plavba: Z Athén ke břehům Španělska na lodi Horizon (Středozemní moře)

Plavba: Z Athén ke břehům Španělska na lodi Horizon (Středozemní moře) Plavba: Z Athén ke břehům Španělska na lodi Horizon (Středozemní moře) Plavba s českým delegátem! Akční plavba! Objevte kouzlo západního Středomoří a vydejte se s námi na plavbu z Řecka až ke břehům slunného

Více

Anglie a Irsko. Program: Tentokrát se vydáme poznávat krásy Anglie a Irska. Termín: , cena: Kč. Londýn, Tower bridge

Anglie a Irsko. Program: Tentokrát se vydáme poznávat krásy Anglie a Irska. Termín: , cena: Kč. Londýn, Tower bridge Anglie a Irsko Tentokrát se vydáme poznávat krásy Anglie a Irska. Termín: 25.5. 8.6.2019, cena: 52000 Kč. Londýn, Tower bridge Program: 25.5.: Odlet z Prahy do Londýna, odbavení a vyzvednutí auta, přejezd

Více

Název: Francie - turistická velmoc

Název: Francie - turistická velmoc Název: Francie - turistická velmoc Autor: RNDr. Marie Šantrůčková Název školy: Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. města Prahy Předmět, mezipředmětové vztahy: zeměpis, dějepis, dějiny umění Ročník: 5. ročník

Více

Kontinent : Evropa. Oblast: Severní Evropa Norsko

Kontinent : Evropa. Oblast: Severní Evropa Norsko Kontinent : Evropa Oblast: Severní Evropa Norsko Základní informace Hlavní město: Oslo Rozloha: 385 199 km² z toho pevnina 323 802 km² z toho 6,0 % vodní plochy Počet obyvatel: 4 691 849 (2011) Nejvyšší

Více

NÁRODNÍ PARKY NORSKA

NÁRODNÍ PARKY NORSKA PROGRAM PRO ODBORY DOPRAVNÍHO PODNIKU OSTRAVA. NÁRODNÍ PARKY NORSKA Program je zaměřen na širší poznání parku Rondane. Navštívíte mimo jiné i národní park Romsdalen a Dovrefjell, čeká vás údolí Heidal,

Více

Galerie a muzea... tipy pro váš Londýnský program

Galerie a muzea... tipy pro váš Londýnský program Galerie a muzea... tipy pro váš Londýnský program Galerie Tate Modern Tate Modern je galerií moderního umění, nachází se v budově původní elektrárny Bankside. Turbínová hala, kde se nacházel elektrický

Více

Světové dědictví VELKÁ BRITÁNIE

Světové dědictví VELKÁ BRITÁNIE Světové dědictví VELKÁ BRITÁNIE Jako světové dědictví se označují nejrůznější kulturní a přírodní památky po celém světě, které byly pro svou unikátnost vybrány organizací UNESCO a přijaty na tzv. seznam

Více

ZÁPADNÍ EVROPA. Francie, Británie, Irsko, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko

ZÁPADNÍ EVROPA. Francie, Británie, Irsko, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko ZÁPADNÍ EVROPA Francie, Británie, Irsko, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko Poloha: přímořská Povrch: převážně nížiny Francouzská nížina pohoří Pyreneje, Alpy Podnebí: vlhké, oceánské mírnější zimy, chladnější

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Varny s návštěvou Delfinária Odjezd: 09.00 hodin (krátká zastávka u městečka Obzor) Příjezd do Varny: přibližně v 10.15 hodin Návštěva

Více