.:: YAMADA DVR-9300HX ::. uživatelská příručka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ".:: YAMADA DVR-9300HX ::. uživatelská příručka"

Transkript

1 .:: YAMADA DVR-9300HX ::. uživatelská příručka

2 Děkujeme Vám za zakoupení výrobku společnosti UMAX a doufáme, že budete s tímto výrobkem plně spokojeni. Upozornění: Veškeré údaje a parametry obsažené v tomto manuálu mohou být předmětem změny bez předchozího upozornění. Co je to Progressive Scan? Filmy na DVD nosičích jsou uloženy ve formátu shodném s formátem pro kinosály. K dispozici je tedy 50 snímků za sekundu díky kterým je redukováno nežádoucí blikání obrazu a obraz je celistvější a plynulejší. Pro využití systému progresivního skenování je nutné splnit následující podmínky: Spojení přístroje s televizorem pomocí konektorů komponentního videa Podpora technologie progresivního skenování připojeným televizorem Systém progresivního skenování není dostupný v případě připojení přes SCART konektor. Obsah dodávky Při zakoupení výrobku si zkontrolujte obsah dodávky, která musí obsahovat: HDD rekordér YAMADA DVR-9300HX Dálkový ovladač 2ks tužková baterie, typ AAA uživatelská příručka sada A/V kabelů napájecí kabel

3 Bezpečnost Před prvním použitím přístroje si podrobně prostudujte tento návod a bezpečnostní pokyny. Napájení Tento přístroj může být zapojen pouze do elektrické střídavé sítě V/ Hz. Bezpečnostní pokyny Pro připojení přístroje používejte pouze dodaný napájecí kabel. Nikdy nepoužívejte poškozený elektrický napájecí kabel. V žádném případě nepoužívejte přístroj ve vlhkém a prašném prostředí. Vyvarujte se umístnění přístroje v blízkosti otevřeného ohně nebo jiného zdroje tepelného záření. V případě dlouhodobé odstávky přístroje jej vypněte vypínačem na boční straně. Čištění a údržba Před začátkem čištění přístroje jej vždy odpojte od elektrické sítě. Nikdy nepoužívejte k čištění přístroje tekutiny ani spreje. Pro čištění přístroje používejte pouze suchý měkký antistatický hadřík bez vlasu. Kryt přístroje Nikdy nezakrývejte vrchní stranu přístroje. Zabezpečte výsuvnou šachtu mechaniky proti dětem, hrozí poškození přístroje nebo nebezpečí úrazu dětí.

4 Oprava přístroje V případě poruchy přístroje svěřte opravu autorizovanému servisu (adresa na V žádném případě se vyvarujte oprav svépomocí v takovém to případě bude přístroj vyjmut ze záruky. Použité baterie Vždy používejte pouze alkalické tužkové baterie typu AAA. Vyvarujte se používání nabíjecích článků. Poznámka: všechny nabídky OSD menu přístroje jsou v anglickém jazyce (výchozí nabídka). Veškeré technické údaje a funkce přístroje se mohou měnit bez předchozího upozornění.

5 Možné varianty propojení přístroje Připojení přístroje přes anténní vstup Tento typ propojení nabízí nejnižší kvalitu obrazu, zároveň se jedná o nejlevnější způsob připojení HDD rekordéru a vašeho televizoru Připojení přístroje přes SCART konektor Je nejjednodušším typem kvalitního připojení dvou zařízení.

6 Připojení přístroje pomocí S-videa + audio kabelů cinch V případě, že váš televizor nedisponuje SCART konektorem, můžete využít možnost propojení pomocí konektoru S-video. Tento způsob nabízí také kvalitní přenos signálu, ale neobsahuje zvukovou stopu. Proto musíte ještě propojit audio výstup přístroje s audio vstupy televizoru pomocí dvojice kabelů s koncovkami cinch. Připojení přístroje pomocí kompozitního videa Pokud máte televizor pouze vstupem pro kompozitní video, použijte to a propojte přístroj s televizorem pomocí dodaných kabelů následovně:

7 žlutý konektor propojení video vstupu/výstupu červený konektor propojení pravého kanálu stereo signálu bílý konektor propojení levého kanálu stereo signálu připojení přístroje přes vstup komponentního videa tato volba nabízí nejvyšší možnou kvalitu obrazu. Proto pokud váš televizor disponuje tímto vstupem doporučujeme jej využít. Tento obrazový výstup navíc disponuje systémem progresivního skenování obrazu pro dosažení maximální kvality obrazu a potlačení nežádoucího blikání obrazu. Před zapnutím tohoto systému v přístroji si nejdříve ověřte podporu progresivního skenování vaším televizorem. Poznámka: progresivní skenování je dostupné pouze pro výstup komponentního videa. Zapnutí progresivního skenování provedete stiskem tlačítka NTSC/PAL nebo pomocí konfiguračního menu: SETUP > VIDEO > Video output Připojení dalších zařízení K přístroji YAMADA DVR-9300HX je možné připojit i další zařízení, jako např. video rekordér, digitální & analogová videokamera, kazetový přehrávač, atd.. tato připojení se provádí pomocí jednotlivých konektorů, dostupných na jednotlivých zařízení:

8 Audio k propojení s analogovým audio-přístrojem slouží dvojice konektorů stereo cinch. Analogové video k propojení analogového videa můžete využít dvojici konektorů pro kompozitní video + jeden konektor S-video. Poslední možností je použití SCART konektoru s označením DECODER. Tento konektor je zvláště vhodný pro připojení set-top boxů, popřípadě dekodérů kabelových televizí. Digitální video v případě potřeby digitální videokamery použijte D-Link na přední straně přístroje.

9 Vytvoření domácího kina Stoupající obliba kvalitních systémů domácího kina. UMAX prostřednictvím HDD rekordéru YAMADA vám nabízí dva způsoby vytvoření svého kina: Analogový systém zvuku 5.1 Po propojení video signálu z přístroje do vašeho televizoru popřípadě projektoru postupujte dále v připojení zvuku v kvalitě 5.1. Na zadní straně přístroje naleznete 6 konektorů pro výstup zvuku. Tyto konektory propojte ze zesilovačem vaší audio sestavy nebo přímo s reproduktorovým systémem YAMADA H-8700 nebo H Viz obrázek: Digitální systém zvuku 5.1 Protože HDD rekordér YAMADA je vybaven systémem DTS a Dolby Prologic můžete použít pro zprostředkování zvuku dvojici výstupů (koaxiální a optický) digitálního zvuku. Zapojení je obdobné

10 jako v prvním případě, propojte pomocí koaxiálního nebo optického kabelu přístroj se zesilovačem vaší audio sestavy. Druhou možností je připojení reproduktorového systému YAMADA H-8800, který disponuje vlastním vstupem digitální zvuku a dekodérem AC-3. Blíže viz obrázek: Zapnutí přístroje Vlastní zapnutí přístroje můžete provést stiskem tlačítka SWITCH ON na přední straně přístroje nebo pomocí dálkového ovladače. Vypnutí přístroje se provádí opačným způsobem. V době kdy je přístroj vypnut (úsporný režim) je na displeji zobrazována informace o aktuálním čase.

11 Konfigurace a optimalizace přístroje Nastavení jazyka OSD nabídky a domácí země Pro nastavení jazykové mutace OSD nabídky vstupte do konfiguračního menu stiskem tlačítka SETUP a následně výběrem položek System > Guide Language, volbu vybraného jazyka potvrdíte stiskem tlačítka ENTER. Druhým krokem je volba země, kde je tento přístroj používán. Pomocí šipek vyberte položku Country Setup a zde Czech Republic, následně stiskněte tlačítko ENTER. Automatické vyhledávání TV stanic Třetím krokem při prvním použitím je automatické vyhledání televizních programu. V konfiguračním menu vyberte položku Setup > Video > Channel Scan Stiskněte tlačítko ENTER Automatické vyhledávání stanic můžete kdykoli přerušit stiskem tlačítka ENTER. Poznámka: pokud máte k HDD rekordéru připojen set-top box nebo dekodér kabelové televize pak tento krok přeskočte. Nastavení datumu a času Nastavení datumu a času je možné dvěmi způsoby: automatický a manuálně. Volba automatického nastavení je dostupná pouze pro některé státy. Pro ruční nastavení postupujte následovně: Vyberte položku Manual Pomocí šipek zadejte aktuální čas a datum: D = den

12 M = měsíc Y = rok H = hodina M = minuty Nastavení potvrdíte stisknutím tlačítka ENTER na ikoně Výběr z programové nabídky televizních stanic Stiskem tlačítka PROGRAM vyvoláte nabídkové menu televizních programů. Pro vyvolání této nabídky při spuštěném přehrávání DVD disku musíte tlačítko PROGRAM stisknout dvakrát. V nabídkovém menu se pohybujete pomocí šipek /. Šipkou pak můžete vyvolat doplňkové informace o TV programu. Změna pozice v programové nabídce V doplňkovém menu vyberte položku Progr. Num. Pomocí číslic na dálkovém ovladači zvolte požadovanou pozici. Nové nastavení potvrdíte stisknutím tlačítka ENTER na ikoně. Následuje nabídka pro zkopírování programu, přesun programu nebo zrušení akce. Televizní norma (TV-sys) V této nabídce naleznete možnost výběru televizní normy pro zvukový kanál. PAL-I standard pro země: Velká Británie, Irsko a další země společenství. PAL-DK standard pro země střední a východní Evropy a Ruska. PAL-BG standard pro země západní Evropy (např. Německo, Nizozemí, Skandinávie,..)

13 Kanály versus megahertze V tomto řádku můžete změnit zobrazení zvoleného programu z kanálového na frekvenční. Tuto volbu použijte pouze při nutnosti nastavení přesné frekvence. Například televizní stanice SKY můžete zobrazit jako kanál číslo 4 nebo program na frekvenci 217,25 MHz. Jméno televizní stanice (Program name) Při automatickém vyhledávání bude konkrétním stanicím přiděleno jméno, tak jak jej jednotlivé stanice vysílají. V opačném případě můžete zadat název sami pomocí on-line klávesnice. Výběr jednotlivých písem provádíte pomocí směrových šipek a výběr potvrzujete tlačítkem ENTER. Jemné ladění frekvence (Fine tuning) Volba jemného doladění frekvence je vhodná v případech nutnosti odstranění lokálních poruch. Rozsah doladění je v rozsahu -16 až +16. Decoder Tuto volbu zapněte pouze v případě připojení zařízení s kódovaným signálem (např. Canal+) přes SCART konektor. Přehrávání CD a DVD disků Vložení disku Z bezpečnostních důvodů nesmí být před přední stranou přístroje v dosahu 15cm žádná překážka. V opačném případě hrozí poškození optické mechaniky.

14 Vysunutí/zasunutí šachty optické mechaniky provedete stiskem tlačítka OPEN/CLOSE. Následně vložte CD nebo DVD potištěnou stranou nahoru. Po zasunutí disku dojde k automatickému spuštění přehrání vloženého titulu. Pokud je tato volba vypnuta, spustíte přehrávání stiskem tlačítka PLAY. Ovládání hlasitosti Pro ovládání síly hlasitosti použijte tlačítka VOLUME. Okamžité ztišení zvuku docílíte stiskem tlačítka MUTE. Přehrání DVD, CD a filmů ve formátu DivX, MPEG4 PLAY stiskem tohoto tlačítka spustíte přehrávání vloženého disku. Současně je na obrazovce zobrazena ikona. PAUSE tlačítko pro pozastavení přehrávání titulu. Tento stav je opět zobrazen na obrazovce. STEP posouvání filmů vpřed políčko po políčku. Funkce je dostupná pouze pro DVD. STOP stiskem tohoto tlačítka dojde k zastavení přehrávání. Po opětovném spuštění bude titul přehráván z aktuálně zastavené pozice.

15 Vyhledávání Během přehrávání CD nebo DVD můžete kdykoli stisknout tlačítka nebo pro posun o jednu kapitolu, popřípadě jednu stopu. CM SKIP stiskem tohoto tlačítka při přehrávání DVD disku dojde k posunu vpřed o 30 sekund. Takto se můžete vyhnout například reklamním spotům umístěným na DVD disku. (dostupné pouze pro disky podporující tuto funkci) Zrychlené přehrávání CD a DVD disků vpřed nebo vzad docílíte stiskem tlačítek a. SLOW stiskem tohoto tlačítka zpomalíte přehrávání filmu na DVD na ½, ¼, 1/8 nebo 1/16-tinovou rychlost. Výběr rychlosti provádíte opakovaným stiskem tlačítka. Opakování 1/ALL tlačítko pro opakované přehrávání titulu: o jeden stisk opakované přehrávání kapitoly DVD o druhý stisk opakované přehrávání titulu o třetí stisk vypnutí funkce opakovaného přehrávání A-B tlačítko pro opakované přehrávané ohraničené sekvence vloženého titulu. Prvním stiskem označíte počáteční bod, druhým stiskem označíte koncový bod opakovaného přehrávání. Třetí stisk znamená vypnutí funkce. Poznámka: tato funkce není dostupná pro hudební CD disky.

16 Zvuk a titulky DVD V případě přehrávání DVD titulu obsahující více zvukových jazykových mutací a titulků můžete mezi nimi vybírat pomocí tlačítek AUDIO a SUBTITLE. Změna výběru může trvat i několik sekund v závislosti na vloženém DVD disku. Práce s obrazem V průběhu přehrávání filmu na DVD můžete využít funkce digitální lupy pro zvětšení požadovaného detailu. K vyvolání funkce použijte tlačítko ZOOM, opakovaným stiskem měníte úroveň zvětšení v rozsahu 200%, 300%, 400% a 800%. Pro pohyb v detailu použijte směrových šipek. K vypnutí funkce dojde opětovným stiskem tlačítka ZOOM při zvětšení 800%. Některé DVD tituly nabízí možnost zobrazení scény z několika úhlů. Pro vyvolání nabídky jednotlivých úhlů stiskněte tlačítko ANGLE. Nabídka DVD titulu Vyvolání nabídkového menu DVD titulu provedete stiskem tlačítka TITLE. Dále si pomocí šipek vyberete konkrétní nabídku a potvrdíte stiskem tlačítka ENTER. Některé tituly na DVD discích neobsahují nebo nepodporují tuto funkci. Funkce PBC Některé CD disky umožňují skok na konkrétní stopu CD disku. Tento skok provedete stiskem tlačítka PBC a následným napsáním pomocí číslic na dálkovém ovladači. Zobrazení informací o titulu Stiskem tlačítka DISPLAY zobrazíte na obrazovce všechny dostupné informace o vloženém CD/DVD disku. Kompletní informace obsahují: počet stop, počet kapitol, celkový čas nahrávky, jazyk

17 nahrávky, jazyk titulků, informace o dostupných úhlech natočených scén. TV/DVD Stiskem tohoto tlačítka přepínáte mezi zobrazením obrazů z jednotlivých zdrojů. Například pokud nahráváte jeden televizní program na pevný disk a chcete zároveň sledovat film na DVD atd. Bookmark - záložky Stiskem tlačítka BOOKMARK si můžete zapamatovat až 8 pozic na právě přehrávaném DVD disku. Po stisku tohoto tlačítka se na obrazovce objeví grafické symboly pro jednotlivé pozice. Výběr mezi jednotlivými pozicemi učiníte šipkami / a následným stiskem tlačítka ENTER. Pro zrušení konkrétní záložky stiskněte opět tlačítko CLEAR. Nabídku záložek schováte stiskem tlačítka BOOKMARK. Zvukové CD a disky obsahující hudební soubory Přehrávání jednotlivých hudebních skladeb můžete řídit pomocí vestavěného souborového manažéru. Po vložení hudebního CD nebo optického disku obsahující hudbu ve formátu MP3 dojde k vyvolání nabídky souborového manažéra.

18 Pomocí směrových šipek si můžete vybrat jednotlivé skladby pro přehrání. Potvrzení výběru skladeb pro reprodukci provedete stiskem tlačítka ENTER. Stiskem tlačítka PLAY zahájíte vlastní reprodukci vybraných skladeb. Výběr konkrétní skladby můžete také provést navolení čísla skladby na dálkovém ovladači přístroje. Chcete-li přehrávat jednotlivé skladby v náhodném pořadí stiskněte tlačítko RANDOM. Pro vypnutí funkce náhodného výběru skladeb stiskněte opět tlačítko RANDOM. Vytvoření seznamu pro přehrávání Při požadavku vytvoření seznamu skladeb určených k reprodukci postupujte jako v předchozím případě, kdy si pomocí šipek vybíráte konkrétní soubory, pouze stiskem tlačítka ADD na obrazovce přidejte tyto soubory do nabídkového listu. Chcete-li přidat kompletní nabídku CD disku do nabídky stiskněte tlačítko ADD ENTRY na obrazovce. Spuštění reprodukce skladeb z nabídkového listu provedete výběrem play listu a následným stiskem tlačítka ENTER. Během reprodukce můžete mazat jednotlivé skladby, které již nechcete mít v nabídkovém listu stiskem tlačítka ENTER a následně výběrem volby DELETE nebo DELETE ALL. Dalším stiskem tlačítka ENTER otevřete souborový manažér.

19 Zobrazení obrázků JPEG na obrazovce Vložte disk s obrázky ve formátu *.jpeg do přístroje Na obrazovce se zobrazí souborový manažér Pomocí šipky si vyberte v horní liště symbol obrázku a stiskněte tlačítko ENTER Pokud jsou data na vloženém disku uspořádány v adresářích použijte pro výběr konkrétního šipek a tlačítka ENTER. Spuštění prezentace obrázků na obrazovce docílíte stiskem tlačítka PLAY. Následně budou obrázky zobrazovány na obrazovce v maximální velikosti. Pro nastavení parametrů prezentace obrázků stiskněte ikonu Slide show option Zde máte na výběr ze tří rychlostí, přičemž nula znamená, že k posunu na další obrázek musíte použít tlačítko. Pro rotaci obrázků do správné polohy použijte šipek a. Přehrávání filmů DivX Výběr a spuštění přehrávání filmů ve formátu DivX je prakticky shodný s předešlou kapitolou o reprodukci obrázků.

20 Nahrávání na pevný disk nebo DVD médium YAMADA DVR-9300HX disponuje vestavěným pevným diskem umožňujícím nahrávání z různých zdrojů. Tato varianta je zvláště vhodná pro záznam pořadů dočasného zájmu. Další možností je záznam TV pořadů, videa atd. Přímo na DVD médium. Tuto volbu použijte v případě potřeby trvalého záznamu události. Všechny pořady budou automaticky zaznamenávány se zvukovou stereo stopou. Pro volbu cílové média pro zápis stiskněte tlačítko HDD/DVD. Manuální nahrávání Systém ručního nahrávání umožňuje záznam z předem vybraného zdroje signálu. Jako záznamové médium slouží pevný disk nebo DVD +R/RW médium. V případě záznamu na DVD médium nezapomeňte na finalizaci disku pro ukončení a tak zpřístupnění záznamů pro další DVD rekordéru. Formátování DVD média Před prvním záznamem na DVD+R/RW disk musíte tento disk tzv. formátovat to je připravit pro záznam. Nabídka formátování disku se automaticky zobrazí po vložení nového/čistého disku. Start ručního nahrávání Stiskem tlačítka HDD/DVD vyberte cílové médium záznamu (pevný disk nebo DVD médium) Tlačítkem QUALITY zvolte požadovanou kvalitu záznamu. Od nastavené kvality záznamu závisí maximální délka záznamu na dané médium.

21 Tlačítkem SOURCE vyberte zdroj vstupního signálu a to následovně: o P1: záznam TV pořadu pomocí vestaveného TV tuneru. Požadovaný TV program si vyberete tlačítkem CHANNEL o CVBS I: video vstup číslo 1 na zadní straně přístroje o CVBS 2: video vstup číslo 2 na přední straně přístroje o S-VID1: s-video vstup číslo 1 o S-VID2: s-video vstup číslo 2 na přední straně přístroje o SCART: SCART vstup o DV: digitální video vstup DV-IN na přední straně přístroje (např. digitální videokamera s I-link výstupem) Stiskem tlačítka RECORD na dálkovém ovladači spustíte záznam. Pro pozastavení záznamu použijte tlačítko PAUSE. Stiskem tlačítka STOP ukončíte záznam na vybrané médium. Ukončení nahrávání je indikováno nápisem: Please Wait a po následuje finalizace nahrávky. Tato může trvat až 20 sekund. Záznam si můžete okamžitě přehrát jeho výběrem a stiskem tlačítka PLAY. Poznámka: nezapomeňte na nutnost finalizace DVD disku před jeho použitím v jiném přístroji. V opačném případě bude disk pro tato zařízení nečitelný. Upozornění: pokud přístroj zjistí nepřítomnost žádného signálu na vybraném vstupu, dojde k automatickému zastavení nahrávání.

22 Automatický záznam Tento přístroj je vybaven funkcí plánovaného nahrání pořadů v rozsahu 8-mi záznamů. Pro využití této funkce je nutné nastavení přesného času a datumu v přístroji, v opačném případě bude docházet k chybám. Tlačítkem HDD/DVD si vyberte cílové záznamové médium. V případě použití DVD disku nezapomeňte na jeho formátování před prvním použitím. Stiskněte tlačítko SETUP pro vstup do konfiguračního menu a vyberte položku Record. Pomocí šipky vstupte do editace nahrávací nabídky Nyní nastavte všechny požadované údaje: datum čas, TV kanál nebo zdroj signálu, Potvrďte všechny údaje stisknutím tlačítka ENTER na ikoně. Vyberte kvalitu záznamu pomocí šipek a. Zkontrolujte/nastavte cílové záznamové médium Vyberte zdroj signálu: P1, CVBS,

23 Uzavření programování provedete stiskem tlačítka ENTER na ikoně. Nyní uveďte přístroj do úsporného režimu stisknutím tlačítka STANDBY/ON. Poznámka: v případě, že nebude přístroj v úsporném režimu (standby) zobrazí se chvilku před začátkem záznamy výzva k vypnutí přístroje. Pokud je přístroj zapnut nelze použít funkci automatického nahrávání. Vymazání záznamu Pokud chcete vymazat některý záznam z disku vstupte do nabídky a pomocí tlačítka CLEAR tento záznam zrušte. Zastavení záznamu Kdykoli v průběhu nahrávání můžete zrušit nahrávání stiskem tlačítka STOP.

24 Nabídka záznamů a jejich editace DVD disk Stiskem tlačítka PLAY a následným stiskem tlačítka TITLE vstoupíte do nabídky DVD disku. V nabídkovém menu DVD disku se vám zobrazí kompletní nabídka nahraných pořadů a informace o nich: Pořadové číslo Zdroj signálu Čas a datum záznamu Velikost záznamu Kvalita záznamu Stiskem šipky a výběrem položky Disc Info získáte informace o vloženém DVD disku: Typ disku Počet dostupných titulů (záznamů) Počet smazaných titulů Informace o zbývajícím čase při použité kvalitě záznamu Informace o celkovém čase a kvalitě záznamů

25 Vícenásobné vložení a smazání záznamu Pomocí šipek a tlačítka ENTER můžete zkopírovat vybrané kapitoly záznamu na pevný disk (import) nebo je trvale vymazat z disku (delete). Další volby DVD Po výběru konkrétního záznamu šipkami a můžete otevřít okno dalších nabídek DVD disku šipkou. Jejich výběr potvrdíte tlačítkem ENTER. Play stiskem tlačítka PLAY spustíte vybraný záznam. Delete smazání záznamu z DVD disku. Ve skutečnosti dojde pouze k jeho schování, v žádném případě se po vymazání záznamu nezvýší volný prostor na DVD disku. Celý proces trvá asi 15 sekund Protect uzamčení záznamu proti vymazání. Takto označený záznam již nebude možné vymazat. Change name změna názvu záznamu pomocí on-line klávesnice. Import zkopírování záznamu z DVD disku na pevný disk přístroje.

26 Pevný disk Nabídka pro záznamy na pevném disku jsou obdobné: Change name Record to DVD (záznam na DVD disk) Edit name (změna názvu záznamu) Opožděné sledování TV programu (Time Shift) V případě potřeby dokáže tento přístroj stiskem tlačítka začít okamžitě nahrávat právě sledovaný program na pevný disk jako do vyrovnávací paměti. Sledovaný pořad pak můžete sledovat s časovým posunem. stiskněte tlačítko TIME SHIFT pro začátek nahrávaní pořadu do vyrovnávací paměti. nyní stiskněte tlačítko PAUSA. Přístroj pozastaví přehrávaní sledovaného programu. Vy můžete v klidu odejít aniž by jste později přišli o část sledovaného pořadu po svém návratu stiskněte tlačítko PLAY pro spuštění pozastaveného pořadu. TV pořad se začne přehrávat právě od místa stisknutí tlačítka PAUSE a Vy jej budete sledovat ze záznamu. Současně dochází k nahrávání aktuálně vysílané části.

27 Stiskem tlačítek a můžete posouvat záznam vpřed i vzad. Vypnutí funkce Time Shift provedete stiskem tlačítka STOP. Záznam je automaticky vymazán a není zobrazen v nabídkovém menu. Kopírování hudebních / JPEG / DivX a MPEG souborů na pevný disk Vložte hudební CD, disk JPEG nebo DivX soubory do mechaniky Otevřete souborový manažér přístroje a označte soubor stiskem tlačítka ENTER. Stiskněte tlačítko EDIT pro vyvolání doplňkové nabídky, vyberte položku Import stiskem tlačítka ENTER. Průběh kopírování je zobrazován na obrazovce televizoru. Poznámka: nikdy nekopírujte originální hudební a video disky, poškozujete tak autorská práva.

28 Přehrávání souborů uložených na pevném disku Pro vyvolání nabídky souborů na pevném disku stiskněte tlačítko MENU/PBC. Po výběru souboru pomocí šipek stiskněte tlačítko PLAY nebo ENTER. Stiskem tlačítka EDIT vyvoláte doplňkové menu, pomocí kterého můžete soubor smazat nebo přejmenovat. Nastavení parametrů HDD rekordéru Pomocí konfiguračního menu přístroje můžete nastavit všechny potřebné parametry rekordéru YAMADA DVR-9300HX. Do vlastní konfigurační nabídky vstoupíte stiskem tlačítka SETUP. SYSTÉM Guide Language (nastavení jazyka) V této položce si vyberete komunikační jazyk OSD menu rekordéru. Pro potvrzení výběru stiskněte tlačítko ENTER.

29 Date and time Nastavení aktuálního data a času rekordéru. System Info Informace o celkové velikosti pevného disku a aktuálním volném prostoru. Factory Reset Výběrem této položky nastavíte všechny parametry přístroje do výchozích (továrních) hodnot. Tuto volbu používejte při řešení drobných potížích, vzniklých nastavením nevhodných parametrů rekordéru. Country Setup Výběr státu, ve kterém je tento přístroj používán. Nabídku všech podporovaných zemí naleznete v anglickém manuálu. VIDEO Channel Scan Stiskem tlačítka START spustíte automatické vyhledávání TV stanic. Adding/deleting channels Nabídka umožňující dodatečných úprav TV stanic. Ruční přidání nových nebo smazání již nalezených stanic. Proportion (Screen Format) 4:3 letter box nastavení obrazu při sledování širokoúhlého filmu na televizoru se standardním formátem 4:3. Po zapnutí této volby budou nad a pod obraz přidány černé pruhy. Obraz zůstane zachován celý.

30 4:3 Pan Scan nastavení pro sledování filmu ve formátu 4:3 na televizoru 4:3. Při sledování širokoúhlého filmu dojde k jeho oříznutí po bocích. 16:9 wide volba pro sledování širokoúhlého filmu na televizoru s obrazovkou formátu 16:9. Video output Nastavení typu distribuce video signálu. YCrCb volba v případě propojení rekordéru s televizorem pomocí konektorů komponentního videa a podpory progresivního skenování obrazu na straně připojeného televizoru. RGB volba pro případ propojení rekordéru s televizorem pomocí SCART konektoru. Přičemž televizor musí podporovat příjem obrazového signálu v RGB režimu. YCrCb/RGB Off volba pro případ propojení rekordéru s televizorem pomocí kompozitního videa (cinch konektory)

31 Audio Speaker Setup (nastavení reproduktorů) Pro výběr všech volby v této skupině používejte šipek. Size volba velikosti připojených reproduktorů. V případě, že k danému kanálu není připojen žádný reproduktor, použijte položku NONE. Level nastavení hlasitosti pro daný kanál oproti ostatním v rozsahu 0 db až -10 db. Distance volba vzdálenosti/zpoždění pro jednotlivé kanály reproduktorů od televizoru v rozsahu 0 až 15 ms. CrossOvr volba nejnižší hranice zvuku pro daný zvukový kanál. Všechny nižší frekvence budou reprodukovány pomocí Subwoofer-u. PCM volba pro případ připojení rekordéru k digitálnímu zesilovači pomocí digitálního audio výstupu. Rekordér bude transportovat do všechny zvuky obsažené DVD disku tak jak na něm jsou uloženy.

32 Bitstream (výchozí volba) rekordér bude všechny data ve formátu RAW transportovat jako prostorový zvuk (surround) MPEG PCM shodné s položkou PCM výše. Bitstream rekordér bude posílat všechny data ve formátu RAW do zesilovače ve formátu MPEG sound. Sampling Frequency: 48 khz výchozí volba pro vzorkovací frekvenci zvuku 96 khz pouze pro DVD disky obsahující tuto frekvenci DRC (Dynamic Range Control) OFF zvuk je reprodukován bez dodatečných změn, včetně hlasitých a tichých míst. ON rozdíly v hlasitosti budou minimalizovány. Tato volba je vhodná například pro noční sledování. Equalizer Volba pro úpravu zvukového výstupu v několika frekvenčních pásmech pomocí grafického ekvalizéru.

33 SECURITY Nastavení bezpečnosti takzvaná rodičovská pojistka, umožňující omezit sledování titulů s tématikou nevhodnou pro děti a mládež. UNLOCK pojistka vypnuta LEVEL 8 pouze pro dospělé LEVEL 7 pouze pro starší 17-ti let LEVEL 6 pro mladší 17-ti let (za dohledu rodičů) LEVEL 5 pro mladší 17-ti let (svoleno rodiči) LEVEL 4 pouze pro starší 13-ti let LEVEL 3 děti pouze pod dohledem rodičů LEVEL 2 pro všechny věkové skupiny LEVEL 1 pro malé děti V případě zapnutí některé těchto voleb nebude možné v rekordéru přehrát DVD film, který obsahuje kódování věková hranice bez zadání PIN kódu (hesla). Set Password Změna výchozího hesla na vlastní. Výchozí heslo je: DivX VOD Informace o registračním kódu pro formát DivX a aktuálně podporované verzi tohoto formátu.

34 RECORD nahrávání Record quality Nastavení kvality záznamu na pevný disk nebo DVD médium HQ (High quality) záznam obrazu v nejvyšší kvalitě (60minut záznamu na DVD disk) SP (standard play) záznam v druhé nejvyšší kvalitě (120 minut záznamu na DVD disk) LP (Long play) záznam v kvalitě S-video (180 minut záznamu na DVD disk) EP (Extended play) záznam v kvalitě super VHS (240 minut záznamu na DVD disk) SLP (Super long play) záznam v kvalitě VHS (360 minut záznamu na DVD disk) DVD Auto Chapter Volba automatického vytvoření kapitoly při záznamu videa. Off kapitoly nebudou automaticky vytvářeny 5 min každých 5 minut záznamu bude označeno jako jedna kapitola 10 min každých 10 minut záznamu bude označeno jako jedna kapitola 15 min každých 15 minut záznamu bude označeno jako jedna kapitola

35 schedule record (plánované nahrávání) funkce automatického záznamu pořadu v daném čase. Více v předchozí kapitole. DISC menu předvolby pro DVD Audio language Volba výchozího jazyka pro vložený DVD titul. Po vložení DVD disku začne přehrávání titulu v tomto jazyce (pouze v případě, že jej DVD disk obsahuje). Subtitle language Volba výchozího jazyka pro titulky DVD titulu. Menu language Volba výchozího jazyka nabídkového menu DVD titulu. Auto play On zapnutí funkce automatického přehrávání DVD titulu po jeho vložení do rekordéru. Off vypnutí funkce automatického přehrávání. Initialize DVD Volba pro naformátování čistého (prázdného) DVD+R/RW média do mechaniky přístroje Finalize DVD Volba pro uzavření nahraného DVD disku, tak aby jej bylo možné přehrávat i v jiných DVD přehrávačích.

36 Format HDD Funkce naformátování pevného disku rekordéru. Při této činnosti budou smazána všechna data a dojde k úplnému vyčištění disku. Check HDD Kontrola funkčnosti a kvality pevného disku. Při této činnosti jsou na pevném disku hledány vadná místa, která by způsobila chyby v záznamech. Údržba HDD rekordéru S optickými disky zacházejte vždy opatrně a ochraňte je před poškrábáním, politím tekutinami a přímému slunečnímu záření. Nikdy nepolepujte ani nepopisujte záznamovou vrstvu/stranu optického disku. Optické disky vždy ukládejte do obalů k tomu určených. V případě znečištění optického disku jej můžete očistit přípravky k tomu určenými. Vždy čistěte záznamovou stranu disku směrem od středu ke kraji. V žádném případě nečistěte disky krouživými pohyby. poznámka: tento produkt a jeho komponenty je chráněn autorskými právy a dle mezinárodního práva. upozornění: všechny údaje v této příručce mohou být změněny bez předchozího upozornění. Servis zařízení UMAX Czech a.s. Hloubětínská Praha 9 telefon: support@umax.cz

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107 Technosonic MP-107 1. Váš nový DivX/MPEG 4 přehrávač 2. Bezpečnostní upozornění 3. Zapojení 3.1 VIDEO zapojení 3.2 AUDIO zapojení 4. Nastavení 4.1 Nastavení audia 4.2 Nastavení videa 4.3 Počáteční nastavení

Více

.: yamada dvd-6800x plus :. DVD player

.: yamada dvd-6800x plus :. DVD player .: yamada dvd-6800x plus :. DVD player Bezpečnost Před prvním použitím přístroje si podrobně prostudujte tento návod a bezpečnostní pokyny. Napájení Tento přístroj může být zapojen pouze do elektrické

Více

.: trak vxp-711vm :. DVD player

.: trak vxp-711vm :. DVD player .: trak vxp-711vm :. DVD player Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu DVD přehrávače TRAK VXP-711VM a doufáme, že vám bude sloužit k vaší plné spokojenosti. DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Před vlastním zapojením

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka .:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení výrobku společnosti UMAX a doufáme, že budete s tímto výrobkem plně spokojeni. Upozornění: Veškeré údaje a parametry obsažené v tomto

Více

.: Chili DVD-7200XCU :. uživatelská příručka

.: Chili DVD-7200XCU :. uživatelská příručka .: Chili DVD-7200XCU :. uživatelská příručka Bezpečnost Před prvním použitím přístroje si podrobně prostudujte tento návod a bezpečnostní pokyny. Napájení Tento přístroj může být zapojen pouze do elektrické

Více

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem Relax Uživatelský manuál 1 Dálkové ovládání Popis symbolů Zapnutí/vypnutí TV/RADIO Přepínání mezi TV/rádiem INFO Zobrazení informací Ztišit 1-9, 0 Volba kanálů Přetáčení

Více

.: chili dvd-mx305 cu :. DVD player

.: chili dvd-mx305 cu :. DVD player .: chili dvd-mx305 cu :. DVD player Bezpečnost Před prvním použitím přístroje si podrobně prostudujte tento návod a bezpečnostní pokyny. Napájení Tento přístroj může být zapojen pouze do elektrické střídavé

Více

.:YAMADA DVD-6800X:. uživatelská příručka

.:YAMADA DVD-6800X:. uživatelská příručka .:YAMADA DVD-6800X:. uživatelská příručka Bezpečnost Před prvním použitím přístroje si podrobně prostudujte tento návod a bezpečnostní pokyny. Napájení Tento přístroj může být zapojen pouze do elektrické

Více

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV Set Top Box Motorola VIP1003 Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003 Dálkové ovládání Baterie do dálkového ovládání Napájecí

Více

.: YAMADA DTV-3000HDD :. uživatelská příručka

.: YAMADA DTV-3000HDD :. uživatelská příručka .: YAMADA DTV-3000HDD :. uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení výrobku společnosti UMAX a doufáme, že budete s tímto výrobkem plně spokojeni. Upozornění: Veškeré údaje a parametry obsažené v tomto

Více

DVP-2004 Multimediální přehrávač

DVP-2004 Multimediální přehrávač DVP-2004 Multimediální přehrávač Přehrává disky DVD, VCD, CD, CD-RW Soubory MP4, WMA, JPEG Přehrávání z USB disku a SD karty Vstup Aux-in Velikost ½ Din Uživatelská příručka Obsah Informace k bezpečnému

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Automobilový DVB-T tuner 80 555

Automobilový DVB-T tuner 80 555 Automobilový DVB-T tuner 80 555 Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení... 2 Popis přístroje... 2 Dálkový ovladač... 3 Nabídka nastavení... 4 Teletext... 6 Možné problémy a jejich

Více

Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V

Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V DS-1718d Výklopný displej 17 s napájecím napětím 12V S přehrávačem DVD, USB disků a SD karet Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro

Více

.: yamada dvd-7500x :. DVD player

.: yamada dvd-7500x :. DVD player .: yamada dvd-7500x :. DVD player Bezpečnost Před prvním použitím přístroje si podrobně prostudujte tento návod a bezpečnostní pokyny. Napájení Přístroj může být zapojen pouze do elektrické střídavé sítě

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

Set Top Box Motorola VIP 1003

Set Top Box Motorola VIP 1003 Set Top Box Motorola VIP 1003 1. Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003, dálkové ovládání, baterie do dálkového ovládání, napájecí zdroj, kabel pro připojení zdroje do napájecí

Více

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV 1 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 1. Informace o pořadu...4 2. Seznam TV kanálů...5 3. Možnosti kanálu...5 4. Programový průvodce...6 5. Změna pořadí TV kanálů...7

Více

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Úvod Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zvolili služby naší digitální MAZANÉ TELEVIZE od firmy BACKER COMPUTER s. r. o. Android TV box je moderní zařízení, které

Více

DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Před spuštěním kamery... 2 Napájení kamery...2 Poloha a montáž kamery...2 Paměťová

Více

Užijte si televizi Horizon od UPC

Užijte si televizi Horizon od UPC Užijte si televizi Horizon od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu Hlavní nabídka Informace Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách

Více

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center

MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center MM124 Sweex Portable Media Center MM124UK Sweex Portable Media Center Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Portable Media Center. Užívejte si na vaší televizi filmy, hudbu

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV 1/11 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 Informace o pořadu...4 Seznam TV kanálů...5 Možnosti kanálu...5 Programový průvodce...6 Změna pořadí

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem DVR12 Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem Uživatelská příručka Obsah 1. Popis kamery a ovládací prvky...2 2. Obsah balení...2 3. Napájení a spuštění...3

Více

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Spuštění a nabíjení... 3 Popis kamery a ovládacích prvků...

Více

Digitální diktafon Esonic MR-250

Digitální diktafon Esonic MR-250 Návod k obsluze Digitální diktafon Esonic MR-250 Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz 1 Rychlý průvodce 1) Ze

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 35 04 65 Tento přístroj dokáže přehrávat formáty disků DVD, CD, CD-R, CD-RW, MP3, VCD, S-VCD, DTS, Kodac Pisture a JPEG (společně s MP3) v televizní normě PAL nebo NTSC ve formátu

Více

DS-430DVR2. Kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. Uživatelská příručka

DS-430DVR2. Kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. Uživatelská příručka DS-430DVR2 Kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka Uživatelská příručka Předmluva Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím přístroje

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití

PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM. Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM Návod k použití PŘENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PŘEHRÁVAČEM NÁVOD K OBSLUZE POZORNĚ SI PŘEČTĚTE NÁVOD K OBSLUZE BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Nevystavujte přístroj vlhku a

Více

Špionážní digitální hodiny

Špionážní digitální hodiny Špionážní digitální hodiny Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Naprosto profesionální zpracování, včetně nejmenších detailů Podpora mikro SD karet až po 32GB Doba kontinuálního nahrávání videa až 180

Více

Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68

Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68 Návod k obsluze kamery Angel Eye SY-68 Specifikace přístroje: - Nahrávání ve smyčce (pokud je planá kapacity paměti, automaticky se začne přemazávat nejstarší záznam - Nahrávání videa jedním tlačítkem

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Špičkový diktafon v propisce

Špičkový diktafon v propisce Špičkový diktafon v propisce Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Volitelná kvalita nahrávání Volitelné nahrávání detekcí zvuku Dálkové ovládání sloužící jak k nastavení přístroje, tak přehrávání www.spionazni-technika.cz

Více

Duo Cinema. Návod k obsluze

Duo Cinema. Návod k obsluze Duo Cinema Návod k obsluze Před prvním použitím si pečlivě prostudujte tento manuál. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY: Během přehrávání nemanipulujte s přístrojem. Pokud chcete přístroj přenášet, vyjměte z něj disk,

Více

Citlivý diktafon s aktivací hlasem

Citlivý diktafon s aktivací hlasem Citlivý diktafon s aktivací hlasem Návod k obsluze Hlavní výhody VOR/AVR nastavitelná citlivost u aktivace hlasem Čtyři úrovně kvality nahrávání Doba nepřetržitého nahrávání až 12 hodin na jedno nabití

Více

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu

UŽIJTE SI TELEVIZI. Uživatelský manuál HD Mediaboxu UŽIJTE SI TELEVIZI od UPC Uživatelský manuál HD Mediaboxu HLAVNÍ NABÍDKA INFORMACE Do hlavní nabídky vstoupíte stisknutím tlačítka MENU na dálkovém ovladači. V hlavní nabídce a jednotlivých nabídkách se

Více

HD DVR kamera do auta Návod k použití

HD DVR kamera do auta Návod k použití HD DVR kamera do auta Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení 1080P HD DVR kamery do auta. Před použitím výrobku si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Poslední revize: 19.4.2013 Popis přístroje

Více

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce kamery... 1 Popis kamery

Více

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Popis 1. Eject: Posunutím přepínače otevřete držák kazety 2. Volume: nastavení hlasitosti sluchátek a USB připojení 3. Headphones: konektor pro připojení sluchátek

Více

NA130. Automobilový multimediální přehrávač

NA130. Automobilový multimediální přehrávač NA130 Automobilový multimediální přehrávač Uživatelská příručka Obsah Obsah balení... 2 Postup montáže... 3 Funkce tlačítek přehrávače... 5 Funkce tlačítek dálkového ovladače... 5 Volba zdroje přehrávání...

Více

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 NA2750 Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 Dotykový displej 6,8 USB konektor Vstup pro SD kartu Vstup pro externí zařízení Uživatelská příručka 1 Obsah Ukázka základního ovládání Demo...

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

DVB-T Tuner. Ver.3.0.*. Firmware

DVB-T Tuner. Ver.3.0.*. Firmware DVB-T Tuner Ver.3.0.*. Firmware Xtreamer Prodigy podporuje digitální vysílání s funkcí záznamu při použití interního DVBT tuneru. Vysílání je dostupné v hlavním menu v tabulce App. S DVBT modulem můžete

Více

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ Trojúhelníkové heslo: pro vstup do nastavení poklepejte na oblasti 1, 2 a 3. SPRÁVCE NASTAVENÍ (ADMINISTRATOR

Více

S A T E L I T

S A T E L I T S A T E L I T 380002650 Obsah balení BOX 1x Dálkový ovladač 1x HDMI kabel 1x El. Zdroj 1x Dálkový ovladač 1. POWER - Zapnout/Vypnout přijímač 2. MUTE - Zapnout/Vypnout zvuk 3. FIND - Vyhledat kanál, program

Více

Systém nabídky 4 RANDOM ON/OFF 5 REPEAT ON/OFF 6 EDIT CD ON/OFF 7 TIMER ON/OFF 8 EDIT A.MEM ARRANGE CONTENT RENAME FOLDER

Systém nabídky 4 RANDOM ON/OFF 5 REPEAT ON/OFF 6 EDIT CD ON/OFF 7 TIMER ON/OFF 8 EDIT A.MEM ARRANGE CONTENT RENAME FOLDER BeoSound 4 Dodatek Systém nabídky Tento dodatek obsahuje opravy příručky pro BeoSound 4. V důsledku použití nového softwaru je váš hudební systém vybaven novými funkcemi. Systém nabídky se změnil ve srovnání

Více

Multimediální přehrávač

Multimediální přehrávač Multimediální přehrávač DVP 2000 Uživatelská příručka Instrukce pro bezpečné používání výrobku Před instalací a prvním použitím přístroje si přečtěte uživatelskou příručku pro tento přístroj i pro ostatní

Více

Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5

Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5 Uživatelský Manuál HyperMedia Center Obsah V1.5 ÚVOD...1 OVLÁDÁNÍ PŘEHRÁVAČE...1 NAVIGAČNÍ PŘEHLED...2 TV...3 VSTUPNÍ ZDROJ...3 SEZNAM KANÁLŮ...3 PLÁN...4 NASTAVENÍ...5 EPG...7 PŘEHLED OVLADAČŮ TV...7

Více

DVR přijímač. Návod k použití. Hlavní výhody produktu:

DVR přijímač. Návod k použití. Hlavní výhody produktu: DVR přijímač Návod k použití Hlavní výhody produktu: Možnost podrobného nastavení jednotlivých funkcí Možnost připojit a nahrávat záznam ze dvou kamer najednou (1. kamera video, 2. kamera fotky) Síťový

Více

NÁVOD. Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5" TFT displejem. ACI - Auto Components International, s.r.o

NÁVOD. Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5 TFT displejem. ACI - Auto Components International, s.r.o NÁVOD 9901010 5. 12. 2011 Kamera pro záznam jízdy (1280x960) s 2,5" TFT displejem Popis tlačítek: Zdířka na SD/MMC karty Pracovní kontrolka (modrá) / nabíjecí kontrolka (červená) Mikrofon Nahrávání / zachycení

Více

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS QSG_cze 29/12/04 15:19 Page 61 Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS Než začnete systém používat, prostudujte si tyto informace. Přejeme vám skvělé zážitky se zařízením osobní zvukový systém (pss)

Více

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením.

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. Vícekanálový AV receiver STR-DN1030 Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. 1 Instalace reproduktorů 2 Připojení TV a dalších zařízení 3 Další zapojení 4 Výběr reproduktorů a optimalizace zvuku

Více

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy DS-X93D Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG, E-knihy Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku

Více

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení Kapitola 1: Úvod Tato nová televizní videoterminál TVGo A31 je ideální pro sledování televize nebo videa na monitoru TFT / LCD / CRT v rozlišení až 1280 x 1024 pixelů. Tento televizní videoterminál umožňuje

Více

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13.

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13. Obsah Moje menu 4 Ovladač 6 Ovládání sledovaného pořadu 8 Zpětné zhlédnutí 10 Nahrávání 12 Můj seznam kanálů 13 Multidimenze 14 Výběr ze zápasů 15 O 2 Videotéka 16 Aplikace 17 4 zařízení 18 MOJE MENU Ovládání

Více

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje:

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje: Kamera Angel Eye Návod k použití Výhody přístroje: Delší výdrž při nepřetržitém nahrávání videa až 6 hodin Ideální k ukrytí do oděvu, např. do knoflíku DVR přijímač s možností použít kartu až 32GB www.spyshops.cz

Více

DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE

DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE DVD PŘEHRÁVAČ DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny, které jsou v tomto návodu obsaženy. Návod musí být vždy přiložen

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely Informace o výrobku Zapojení Zapojení Připojení VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Ovládací panely CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Více

Přístroj podporuje 16 druhů formátů souborů, mezi které patří PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI, a TCR.

Přístroj podporuje 16 druhů formátů souborů, mezi které patří PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI, a TCR. Základní ovládání Chcete-li zapnout přístroj, stiskněte a podržte tlačítko napájení. Po úvodní obrazovce se automaticky se otevře hlavní nabídka na obrazovce Domů. Hlavní nabídka obsahuje položky Knihy,

Více

Mini DVR s jedním kanálem

Mini DVR s jedním kanálem Mini DVR s jedním kanálem Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Jednoduché ovládání Malé rozměry Velmi příznivá cena www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1 Specifikace a obsah balení 1.1 Specifikace

Více

Multimediální systém s dotykovým displejem pro vozy VOLVO XC60

Multimediální systém s dotykovým displejem pro vozy VOLVO XC60 Multimediální systém s dotykovým displejem pro vozy VOLVO XC60 Uživatelská příručka Obsah 1. Instrukce k bezpečnému užívání... 2 2. Dotykový displej... 3 2.1 Ovládání dotykového displeje... 3 2.2 Hlavní

Více

egreat EG-R200S/R200S PRO 3D Full HD multimediální přehrávač Instalační příručka

egreat EG-R200S/R200S PRO 3D Full HD multimediální přehrávač Instalační příručka egreat EG-R200S/R200S PRO 3D Full HD multimediální přehrávač Instalační příručka 1. Připojení přehrávače Zadní pohled: Připojení k TV pomocí YPbPr (komponentním) a AV (kompozitním) kabelem. Připojení k

Více

Instrukce pro instalaci digitálního satelitního přijímače

Instrukce pro instalaci digitálního satelitního přijímače Instrukce pro instalaci digitálního satelitního přijímače INSTALACE Přední panel Zadní panel LNB IN: PŘIPOJENÍ K SATELITNÍ ANTÉNĚ LNB OUT: PŘIPOJENÍ K JINÉMU PŘIJÍMAČI KOMPOZITNÍ VÝSTUP VIDEO SIGNÁLU ZAPNUTÍ/VYPNUTÍ

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 80 234 Multimediální přehrávač DVD/MP4/VCD/MP3/WMA/JPEG/CD/CD-R/CD-RW se vstupem pro USB a SD kartu Velikost 1/2 DIN Obsah Upozornění....1 Péče o disky..2 Přední panel..3 Schéma zapojení....4

Více

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta Doporučení Nevystavujte Sweex 7.1 externí USB zvukovou kartu nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo nebo do blízkosti topných těles.

Více

FULL HD stolní hodiny s kamerou p, IR

FULL HD stolní hodiny s kamerou p, IR FULL HD stolní hodiny s kamerou - 1080p, IR Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Trvalé napájení kamery přímo ze sítě Dobře ukrytá paměťová karta Profesionální zpracování, špičková kvalita www.spyobchod.cz

Více

NVR (IP). Popis Setup Wizardu.

NVR (IP). Popis Setup Wizardu. NVR (IP). 1. Po instalaci kamery připojte napájecí kabel s typem konektoru RG-45 LAN k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana napájecího

Více

Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01

Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01 Uživatelská příručka Set-top-box WCD 1205 V. 2011/01 1 Vážený účastníci kabelové televize, Set-top-box WCD 1205 je určen pro příjem digitálních televizních a rozhlasových programů v sítích společnosti

Více

Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003

Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003 Užívání funkcí Interaktivní televize prostřednictvím Motorola VIP1003 Volba televizního kanálu Po zapnutí se set-top-box automaticky nastaví do režimu přehrávání televize, odkud je možné provést změnu

Více

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ Egreat A1 Uživatelská příručka CZ Popis zařízení Přední strana: 1. Indikátor činnosti 2. Infra port pro ovládání přijímače Zadní strana: 3.Optický výstup S/PDIF 4.AV rozhraní 5.USB Host port 6.USB Host

Více

DS-430DVRHD. Uživatelská příručka. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby

DS-430DVRHD. Uživatelská příručka. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby DS-430DVRHD FULL HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka Uživatelská příručka Předmluva Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím

Více

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor T-400X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Acer TV10-F. Uživatelská příručka

Acer TV10-F. Uživatelská příručka Acer TV10-F Uživatelská příručka 1 Obsah Bezpečnostní pokyny...2 Obsah balení...3 Dálkový ovladač...4 Pokyny pro instalaci...5 Obsluha televizního modulu...7 Volba vstupu...9 OSD nabídka...9 Teletext...12

Více

Tlačítka dálkového ovladače Beo4 podrobně, 6 Běžná a rozšířená obsluha tlačítky dálkového ovladače Beo4

Tlačítka dálkového ovladače Beo4 podrobně, 6 Běžná a rozšířená obsluha tlačítky dálkového ovladače Beo4 Beo4 Příručka Obsah 3 Použití dálkového ovladače Beo4, 4 Tlačítka dálkového ovladače Beo4 podrobně, 6 Běžná a rozšířená obsluha tlačítky dálkového ovladače Beo4 Přizpůsobení dálkového ovladače Beo4, 9

Více

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta)

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Uživatelská příručka 1 Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických

Více

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu)

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) DS-430DVRB HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) Uživatelská příručka Obsah Předmluva...2 Funkce produktu, úvod...2

Více

OD - 4H08 Rychlý návod

OD - 4H08 Rychlý návod OD - 4H08 Rychlý návod Na instalaci HDD a uvedení do provozu Rychlý návod 1 I. Instalace Instalace HDD a) Vložte a přišroubujte HDD do držáku jako na obrázku. b) Držák přišroubujte k základní desce DVR.

Více

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu

Zapojení boxu. Diagram zapojení boxu Zapojení boxu Zapojení zahrnuje tyto kroky: 1. Připojte box pomocí adaptéru k elektrické síti 2. Připojte box k TV pomocí HDMI, YPbPr, nebo CVBS kabelu 3. Připojte box pomocí ethernetového kabelu k počítačové

Více

Manuál. Yakumo DVD přehrávač DVDMasterDX4

Manuál. Yakumo DVD přehrávač DVDMasterDX4 Manuál Yakumo DVD přehrávač DVDMasterDX4 Symbol blesku varuje uživatele před neizolovaným napětím uvnitř přístroje, které by mohlo vyvolat elektrický zásah. Vykřičník upozorňuje na důležitá upozornění

Více

Monitor s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy

Monitor s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy DS-X101td Monitor s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji

Více

Návod ke službě IPTV

Návod ke službě IPTV Návod ke službě IPTV Služba 4NET.TV vám prostřednictvím technologie IPTV zprostředkuje jedinečný zážitek ze sledování televizních pořadů ve vaší domácnosti. Díky připojení k internetu můžete využívat služby

Více

Návod ke službě IPTV

Návod ke službě IPTV Návod ke službě IPTV Služba Dragon TV vám prostřednictvím technologie IPTV zprostředkuje jedinečný zážitek ze sledování televizních pořadů ve vaší domácnosti. Díky připojení k internetu můžete využívat

Více

2 Všeobecné informace

2 Všeobecné informace DVD-Video Pøehrávaè Všeobecné informace NIKDY NEPROVÁDÌJTE ANI NEMÌÒTE PROPOJENÍ PØÍSTROJE, JE-LI ZAPNUT! Vyrobeno v licenci spoleènosti Digital Theatre Systems, Inc. Patent USA è. 5.451.942 a další schválené

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

2,4GHz kamera s monitorem

2,4GHz kamera s monitorem 2,4GHz kamera s monitorem Návod k obsluze Hlavní výhody Velmi kvalitní bezdrátový přenos na vzdálenost až 100m ve volném terénu; Špičkové noční vidění až na 10m v úplné tmě; Možnost rozšíření až na čtyř-kamerový

Více

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1 Uživatelský manuál Format Convert V3.1 Obsah Obsah 1 Kapitola 1 - Popis softwaru Systémové požadavky 2 Podporovaná zařízení a formáty 2 Odinstalace 3 Kapitola 2 - Ovládání Výběr formátu souboru 4 Výběr

Více

Přijímač digitálního terestrického vysílání DVB-T. Lemon 010-T. (Inverto IDL 1000-T)

Přijímač digitálního terestrického vysílání DVB-T. Lemon 010-T. (Inverto IDL 1000-T) Přijímač digitálního terestrického vysílání DVB-T Lemon 010-T (Inverto IDL 1000-T) Obsah 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Ovládací prvky a přípojná místa...3 3. Dálkové ovládání...4 4. Připojení a provoz

Více

ALMA T2200. Uživatelská příručka

ALMA T2200. Uživatelská příručka ALMA T2200 Uživatelská příručka I Obsah Obsah 1. Čelní panel: 1 2. Zadní panel: 1 3. RCU 2 1. Základní ovládání 2 1.1 První použití Set-Top Boxu 2 1.2 Používání prvního a druhého přístroje 3 1.3 Rychlé

Více

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi 1 Obsah Označení interaktivních funkcí... 4 Zobrazení TV nabídky... 5 Nabídka EPG... 6 Hledání v TV archivu změna dne... 7 TV archiv / přetáčení / pozastavení...

Více

Rychlonávod k oblsuze AV techniky v zasedací místnosti 215

Rychlonávod k oblsuze AV techniky v zasedací místnosti 215 Rychlonávod k oblsuze AV techniky v zasedací místnosti 215 Sledování na projektoru OBRAZ ZVUK zdroj kabel v projektoru na zesilovači pro prostor. zvuk počítač RGB černý se šrouby CD (lze pouze pro zadní

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

dvblink - DVB-T tuner

dvblink - DVB-T tuner dvblink - DVB-T tuner Dualní DVB-T tuner Vlastnosti produktu Dualní DVB-T tuner DVB-T MPEG2 a MPEG4 kompatibilní (HD) AFS* - automatické přepínání frekvencí USB AV port přehrávače USB zařízení až 2TB (FAT32

Více

2 Všeobecné informace

2 Všeobecné informace DVD-Video Pøehrávaè Všeobecné informace NIKDY NEPROVÁDÌJTE ANI NEMÌÒTE PROPOJENÍ PØÍSTROJE, JE-LI ZAPNUT! Vyrobeno v licenci spoleènosti Digital Theatre Systems, Inc. Patent USA è. 5.451.942 a další schválené

Více