CAREER TRIPS ČTYŘDENNÍ, PROFESNĚ - POZNÁVACÍ POBYTY V LONDÝNĚ. Zkusit si, že to jde...

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CAREER TRIPS ČTYŘDENNÍ, PROFESNĚ - POZNÁVACÍ POBYTY V LONDÝNĚ. Zkusit si, že to jde..."

Transkript

1 Zkusit si, že to jde... CAREER TRIPS ČTYŘDENNÍ, PROFESNĚ - POZNÁVACÍ POBYTY V LONDÝNĚ Aktivitami naplněné pobyty ušité na míru studentům a akademickým pracovníkům k doplnění celoročního studia o rozvoj dovedností pro konkurenceschopnost v autentickém prostředí Dynama, o.s. Anna Palacká anna@dynama.org

2 Vítejte v naší nabídce ČTYŘDENNÍCH PROFESNĚ-POZNÁVACÍCH POBYTŮ V LONDÝNĚ 2p2d DYNAMA, o.s. nabízí studentům a akademickým pracovníkům studijně a zážitkově zaměřené pobyty v Londýně vhodné na doplnění celoročního studia o rozvoj dovedností pro konkurenceschopnost v autentickém prostředí. Cílem je zprostředkovat všem, kdo chtějí rozvíjet své dovednosti, možnost komunikovat v profesním prostředí, vyzkoušet si sebe prezentaci, aktivně se zapojit do profesních seminářů či workshopů a poznat šíři příležitostí spojených s oborem nebo s dalším studiem. Inspirujte se pro zacílení své kariéry v prostředí světové metropole! Skladba pobytu 2plus 2dny PROFESNÍ ČÁST POZNÁVACÍ ČÁST hard skills + soft skills + language skills A co zažijete? dvoudenní profesní nebo kariérní veletrh exkurzi v renomované firmě z oblasti BUSINESS & ECONOMICS čtyřhodinový vzdělávací modul na míru interaktivní prohlídku částí města s místním průvodcem ochutnávku multikulturality Zaujala Vás tato nabídka? Pokud ano, postupte do Průvodce krok za krokem a vytvořte si svou verzi programu a cenu podle vlastních možností a potřeb. Svým pojetím pobyty naplňují evropské profilové téma inovace ve vzdělávání a v kapitole celoživotního učení rozvíjí klíčové kompetence, jak jsou definovány v Evropském referenčním rámci, a to zejména v těchto oblastech: * Komunikace v cizím jazyce * Kompetence k pracovnímu uplatnění * Porozumění principům ekonomiky a organizace podnikání * Schopnost neustále se učit, otevřenost k novým poznatkům, tvořivost, pružnost, samostatnost Doporučujeme zvážit financování či spolufinancování těchto pobytů z dotačních zdrojů, která tato témata podporují.

3 Průvodce Krok za krokem vytvořte si svůj program a svou cenu I. PROFESNÍ ČÁST - VELETRH Dvoudenní profesní nebo kariérní/studijní veletrh je základem pobytu. V případě akce Business Startup, která je věnována oblasti podnikání, lze relevantní dovednosti procvičit na seminářích a workshopech vedených předními podnikateli, v přímém kontaktu se zástupci firem a frančíz a na dalších dovednostně zaměřených aktivitách pro nováčky v podnikání. Akční část lze prostřídat např. sledováním obdoby Dne D živě. Na veletrzích pro absolventy (graduate fairs) zase můžete získat informace o firemních absolventských programech, prezentovat svůj životopis a nechat si ho ohodnotit, příp. si zkusit pohovor u některého z potenciálních zaměstnavatelů. TIP: Pro maximální profesní a osobní přínos je potřeba se na aktivity na veletrhu připravit (anglické CV, základy prezentace a pohovoru v angličtině), vytvořit si osobní plán aktivit, a zaregistrovat si je předem. Asistence s registrací je součástí naší nabídky. Krok č. 1 výběr profesního veletrhu Aktuální nabídka profesních veletrhů na listopad 2010 je přiložena na samostatném listě. Vyberte si hlavní akci a získáte datum určující pro pobyt. K němu budete směřovat svou přípravu. Aktivity na veletrhu jsou zdarma, poplatek za naše služby spojené se zajištěním vstupenek a registracemi aktivit je zahrnut do základní ceny pobytu II. PROFESNÍ ČÁST SEMINÁŘ, EXKURZE Veletrh lze kombinovat se vzdělávacím modulem na míru - čtyřhodinovým seminářem vedeným dvěmi lektory renomované londýnské instituce celoživotního vzdělávání City Lit. Témata jsou navržená na míru českým studentům, kteří nemají příliš velké zkušenosti s tím, jak funguje praxe ve vysoce konkurenčním multikulturním prostředí. Seminář je uvede do zásad komunikace s pracovním trhem, pojetí životopisu a prezentace a může fungovat také jako ukotvení poznatků a zážitků z veletrhu. Minimální počet pro konání semináře je 10 účastníků. Exkurze v renomované firmě z oblasti BUSINESS & ECONOMICS poskytuje vhled do fungování stálic podnikatelského světa, institucí jako jsou londýnská burza, Bank of England, Fullers Griffin, Coca Cola, BBC a další (podrobná nabídka viz níže). Krok č. 2 seminář ANO/NE, exkurze ANO/NE Prostudujte nabídku exkurzí a jejich cen. Seznamte se s cenou semináře. Vyčíslete si cenu vaší volby a přičtete ji k základní ceně pobytu.

4 Nechte se inspirovat! Zkušenost s PROFESNÍMI AKCEMI očima Čechů, kteří se rozhodují nebo již rozhodli pro start kariéry v cizině. K čemu využijete poznatků získaných na této akci? zpřesnění tématu/obsahu diplomové práce, získání kontextu tvorba strategie pro získání zahraniční praxe u renomované firmy tvorba strategie pro vylepšení svého profesního profilu (vylepšení životopisu, rozvoj prezentačních dovedností v cizím jazyce, zjistit, co konkrétně znamená hledat uplatnění v tvrdě konkurenčním prostředí) rozvoj získaných kontaktů (stáže, absolventské programy, frančízy, atd.) výběr doktorského či jiného studijního programu na jedné z londýnských univerzit či vysokých škol Proč jste si vybrali právě Londýn? kvůli angličtině, pro pověst finančního centra, pro úžasnou multikulturalitu je to centrum finančnictví a podnikání je to místo, kde se dá studovat všechno a v různých kombinacích je to sem blízko (levné lety z Čech) kdo uspěje tady, uspěje všude Uzavřeli jste profesní část Vašeho pobytu. Znáte: datum profesní program cenu profesní části Zbývá naplánovat den a půl doplňkových poznávacích aktivit krok 3.

5 Průvodce Krok za krokem vytvořte si svůj program a svou cenu POZNÁVACÍ ČÁST Profesní program představuje velmi intenzívní zážitek. Londýn sám o sobě má ostrou dynamiku a možnosti, které nabízí, mohou být vyčerpávající. V naší nabídce představujeme aktivity, které umožní nasát místní atmosféru a ochutnat zdejší pověstnou multikulturalitu. Promyslete následující možnosti. Určete si, zda bude některá část povinná pro celou skupinu a kde si účastníci zvolí program podle vlastních preferencí: interaktivní prohlídky částí města s místním anglickým průvodcem v Londýně Prohlídky trvají zhruba 2 hodiny a jsou tématické, viz níže Ceny aktivit. Jsou oblíbené pro velmi kvalitní průvodcovské služby a zábavný charakter. Tyto prohlídky mají fixní čas. návštěva míst, která běžný turista nepozná (proslulá rebelská čtvrť Camden, tradiční a nejnavštěvovanější londýnské trhy, ochutnávka exotických kuchyní na místech, o kterých ví jen Londýňan, atd. Tato část může být pojata flexibilně - dostanete od nás mini průvodce s charakteristikou místa, tipy a navigací. Můžete na ně vyčlenit část dne a/nebo večer. Můžete vytvořit skupinky podle zájmu a posléze si sdělit zážitky. Ceny uvedené v této části nezapočítáváte do ceny pobytu, kterou platíte našemu sdružení, ale zahrnete je do svého kapesného. Návštěva muzikálu na tradičních divadelních a muzikálových scénách umělecké čtvrti West End. Před odjezdem od nás získáte přehled o kulturní nabídce a aktuálních cenách. Krok č 3 naplánujte si aktivity poznávací části a vyčíslete si její cenu Uzavřeli jste poznávací část Vašeho programu. Výsledná cena programu = cena profesní a poznávací části. Celkovou cenu pobytu vyčíslete s pomocí tabulky v registračním formuláři.

6 Průvodce Krok za krokem vytvořte si svůj program a svou cenu CENY AKTIVIT PROFESNÍ ČÁST 1. ZÁKLADNÍ CENA POBYTU Kč Zahrnuje 3x ubytování v hotelu** v centru Londýna se snídaní, MHD kartu Oyster, vstupenky na veletrh, rezervace aktivit, exkurzí, seminářů a místních prohlídek s průvodcem, služby delegáta, turistické itineráře. 2. SEMINÁŘ CITY LIT Kč Kurz psaní životopisu a prezentačních dovedností - vzdělávací institut City Lit. Půldenní seminář vytvořený speciálně pro "Career Startup" projekt, spojený s prohlídkou institutu. (Min počet účastníků pro konání semináře je 10) 3. EXKURZE - charakteristiky a ceny Bank of England - ZDARMA Uvidíte film o klíčové britské finanční instituci, následovaný prostorem pro otázky a odpovědi studentů. Součástí je také prohlídka Bank of England Museum. K vidění jsou zlaté pruty, mince, bankovky a moderní interaktivní systém. Minimální počet 15 studentů. Square Mile Walks 300 Kč Prohlídková trasa prozkoumává tzv. "Square Mile", finanční epicentrum světa, některých nejznámějších budov v Londýně, např. slavné Okurky (Gherkin). včetně BBC Television Centre 270 Kč Uvidíte, co se děje uvnitř nejslavnější televizní centrály ve světě nahlédnete do ateliérů, navštívíte oddělení BBC News, nakouknete do šaten a můžete si vyzkoušet akci v interaktivním studiu. Fullers Griffin Brewery Tour 300 Kč Jeden z předních britských pivovarů známý svým pivem. Provozuje též řetězec hospod, barů a hotelů. V rámci exkurze bude prostor na zodpovězení dotazů návštěvníků. Coca Cola Education Centre ZDARMA Zahrnuje prohlídku zařízení a výklad, kde se studenti dozvědí o výrobním procesu a uvidí jej v reálu. Výklad se zaměřuje na témata ochrany zdraví a bezpečnosti výroby, řízení organizace, testování kvality, marketing, produktový design, faktory ovlivňující umístění a další. Chelsea Business of Football Tours 330 Kč Prohlídková trasa začíná na Stamford Bridge - domově FC Chelsea. Poté se seznámíte s činností v klubu ve dny zápasů a mimo zápasy. Výklad se zaměřuje na prodej, marketing, finance a personální obsazení. Vhodné pro studenty v oborech sport, obchod, marketing, volný čas nebo cestovní ruch. Pre-tour CD-rom zdarma. Prohlídky jsou velmi vytížené. Jejich dostupnost vám proto po objednávce ověříme.

7 Průvodce Krok za krokem vytvořte si svůj program a svou cenu CENY AKTIVIT POZNÁVACÍ ČÁST Interaktivní prohlídky Londýna 300 Kč Výpravy za pohnutou a vzrušující historií, překrásnou architekturou a pulsujícím životem Londýna. Vedené místními anglickými průvodci. Délka trvání: cca 2 hodiny. Příklady Královský Londýn a Westminsterské opatství Vaši průvodci Brian a Tom znají nejlepší místo na sledování výměny stráží u Buckinghamského paláce. Oba ho navštívili, a ne jako turisti. Poskytnou vám ojedinělou příležitost nahlédnout pod pokličku života v paláci. Provedou vás tajným průchodem do Westminsterského opatství. Místo hodinové dlouhé fronty u hlavních dveří, vstoupíte do opatství přes křížovou chodbu. Londýnský Tower Korunovační klenoty, cimbuří, Brána zrádců, popravčí blok, brnění, století staré ceremonie. Dějiště novodobých anglických dějin. Otázkou není zda navštívíte Tower, otázkou je zda pojedete první třídou tzn. ne jen tak bezcílné bloumání, ale Tower se skvělým průvodcem. Vzrušující napínavá historie je tu stále, ale musíte vědět kam a jak se dívat. Honba za Jackem Rozparovačem Vystupoval tiše ze stínů půlnoci a zanechával za sebou krvavou stopu. Podíváte se na místa činu řádění největšího ze sériových vrahů historie. Nervy si uklidníte v hospůdce U Deseti Zvonů. Pod vedením předního světového specialisty na Jacka a bývalého kurátora Londýnského kriminalistického muzea. Londýn multikulturní - cenové rozpětí od 150 do 350 Kč, hrazené z vašeho kapesného. Navštivte proslulé curry restaurace v Bricklane, ochutnejte mezinárodní kuchyně na Spitalfields market, suši v Japonském centru nebo relaxujte v Hyde Parku. Doporučujeme kávu a typický carrot cake (mrkový koláč) v kavárničce nejznámějšího knihkupectví na Piccadily, večerní procházku v SOHO s našimi tipy na bary s živou hudbou a dobrým občerstvením. Určitě také navštivte Camden - nakupování netradičních dárků v punkové čtvrti nebo zůstaňte v centru na Oxford street a projděte se po nejznámější nákupní ulici v centru Londýna. Zastavte se v tradiční anglické hospůdce u Temže na oblíbené procházce ke galerii Tate Modern. Na tuto část je vyhrazen půl den a případně i večer. Mini kapesní průvodce Londýn multikulturní s navigací je zahrnut do základní ceny pobytu. Muzikály špičková kvalita téměř za pusu Kdy na kulturu v Londýně když ne teď? Vstupenky už od 450 Kč. Je libo West End klasiku jako Mamma Mia, Stomp nebo Wicked nebo novinky sezóny, jako např. muži v sukních v muzikálu Nunsense A Men!? Vybírat si budete z aktuální nabídky podle data pobytu. Váš program je nyní kompletní. Vyplňte registrační tabulku a pro řádné objednání se řiďte instrukcemi v ní uvedenými. Pozn.: Tento ceník nezahrnuje dopravu do Londýna a zpět. Sami si vyberte společnost, která má dobré ceny, se kterou lítáte/ jezdíte rádi, příp. kde využíváte kilometrické banky. Při včasné rezervaci ušetříte.

8 DYNAMA Občanské sdružení sídlící v Brně, které působí v oblasti neformálního vzdělávání mládeže a od svého vzniku v roce 2008 realizuje mezinárodní i místní projekty zaměřené na rozvoj dovedností mladých lidí a jejich zapojení do komunity. Poslání sdružení Dynama je stanovami definováno jako Poskytovat pomoc lidem migrujícím v rámci jednotného evropského pracovního trhu při hledání práce, vzdělání, odpovídajícího životního zázemí a s tím spojenou orientaci v kulturním a sociálním kontextu hostitelské země. V centru našich projektů jsou mladí lidé, jejich propojování, akce (semináře, školení, setkávání) zaměřené na rozvoj životních dovedností a konkurenceschopnost, a s tím související networking. Spolupracujeme s partnerskými organizacemi v Itálii, Nizozemí, Anglii, Švédsku, Estonsku, Litvě, Rakousku, Srbsku a Turecku. Projekty v roce 2010 Multilaterální výměna mládeže Mezinárodní školící kurz pro pracovníky s mládeží Setkání EU koordinátorů Festival iniciativ mládeže Projekt v Londýně zaměřený na českou imigrační vlnu po roce 2004 Příklady projektů neformálního vzdělávání v roce 2009 Festival iniciativ mládeže, Brno Vyslání českých skupin na dva školící kurzy (Rakousko a Turecko) Účast na dvou mnohostranných výměnách mládeže (Litva a Estonsko) Příprava školícího kurzu s partnery z Itálie, Holandska, Litvy a Turecka Školící kurzy Náš tým vyvíjí ve spolupráci s pracovníky a studenty Pedagogické fakulty MU kurz Projektové příležitosti, kde se vedoucí projektových týmů učí používat dostupné grantové programy a základní projektový management. Pilot kurzu proběhl v období říjen prosinec V letošním roce připravujeme vytvoření jeho e-learningové podoby. K jednotlivým projektům také poskytujeme koučing. Reference PdF MU: MgA. Lenka Remsová Agentura Mládež: Bc. Kateřina Petrášová Nadace rozvoje občanské společnosti: Kateřina Červená Fond Společně pro Brno: Mgr. Eva Slavíková Magistrát města Brna Odbor školství, mládeže a tělovýchovy: Ing. Marek Polák

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

VS Marketing (3MK) TŘI PILÍŘE 7 DŮVODŮ PROČ STUDOVAT VS 3MK:

VS Marketing (3MK) TŘI PILÍŘE 7 DŮVODŮ PROČ STUDOVAT VS 3MK: VS Marketing () Mgr. Marek Novinský Koordinátor VS POSLÁNÍ Inspirovat nadané studenty ke kariéře v marketingu Vyzbrojit je koncepty a nástroji marketingu od strategie po praktickou realizaci Rozvinout

Více

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!!

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Velká Británie - Londýn již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Budovy Parlamentu s věží Big Ben, Westminsterské opatství, Buckinghamský palác, Tower of London, Tower Bridge, Katedrála Sv. Pavla,

Více

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Seznam referencí Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012 Zadavatel: Město Sokolov, IČ 295586 Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Zpracování potřebných podkladů a dokumentů pro vytvoření

Více

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI?

JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? JAK VYUŽÍT ZÍSKANÉ JAZYKOVÉ DOVEDNOSTI? Zlín 12. 9. 2011 Martina Navrátilová Odbor školství, mládeže a sportu PRO SVŮJ VLASTNÍ ROZVOJ 1. Comenius - Další vzdělávání pedagogických pracovníků Program celoživotního

Více

Grantový projekt Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků středních škol Středočeského kraje PRAXÍ KE KVALITĚ

Grantový projekt Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků středních škol Středočeského kraje PRAXÍ KE KVALITĚ Grantový projekt Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků středních škol Středočeského kraje PRAXÍ KE KVALITĚ Projekt je zaměřen na rozvoj odborných i pedagogických kompetencí učitelů ve středním

Více

INFORMACE O festivalu

INFORMACE O festivalu INFORMACE O festivalu ÚVODNÍ SLOVO 6. května 2016 proběhne v prostorách kina Lucerna již 5. ročník festivalu Česká inovace. V tento den se kino a přilehlé prostory promění v jednu velkou inovační akci,

Více

Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů

Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů Poskytovatel grantu: Magistrát hlavního města Prahy. Příjemce grantu: Vyšší odborná škola

Více

KARIÉRNÍ CENTRUM MASARYKOVY UNIVERZITY. Masarykova univerzita - univerzita s budoucností 1

KARIÉRNÍ CENTRUM MASARYKOVY UNIVERZITY. Masarykova univerzita - univerzita s budoucností 1 KARIÉRNÍ CENTRUM MASARYKOVY UNIVERZITY Masarykova univerzita - univerzita s budoucností 1 CHARAKTERISTIKA KARIÉRNÍHO CENTRA MU Cílem působení Kariérního centra Masarykovy univerzity je směrovat jeho vývoj

Více

...Budiž světlo! Světlo či tma? Budoucnost kulturních a kreativních odvětví v ČR: Strategická podpora

...Budiž světlo! Světlo či tma? Budoucnost kulturních a kreativních odvětví v ČR: Strategická podpora Strategická podpora a potřeby KKP Budoucnost kulturních a kreativních odvětví v ČR: Světlo či tma?...budiž světlo! Praha, 26. 6. 2013 Eva Žáková Institut umění Divadelní ústav Účet kultury Trojsektorová

Více

Osobní a kontaktní údaje ostatních členů skupiny (minimální počet osob ve skupině je 10)

Osobní a kontaktní údaje ostatních členů skupiny (minimální počet osob ve skupině je 10) [1] Osobní a kontaktní údaje osoby zastupující skupinu (objednavatel) Titul Jméno Příjmení E-mailová adresa Telefonní spojení (mobil / pevná linka) Adresa Datum narození (dd/mm/rok) Osobní a kontaktní

Více

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Společnost Ascari s.r.o. IČO: 284 04

Více

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Vážení rodiče, Nabízíme Vašim dětem cestování za poznáním a zdokonalením jazykových znalostí do Anglie. Jedná se o 6-denní zájezd

Více

Obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru

Obor UROSPRÁVA. doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru Obor UROSPRÁVA doc. Ing. Lenka Fojtíková, Ph.D. garant oboru Proč se rozhodnout pro obor UROSPRÁVA? Chceš vědět jak funguje EU? Chceš vědět jak EU ovlivňuje hospodářský, sociální a politický život v České

Více

SEKCE IVU SDRUK. Činnost sekce

SEKCE IVU SDRUK. Činnost sekce SEKCE IVU SDRUK Činnost sekce INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ UŽIVATELŮ záplava informací kritické myšlení celoživotní vzdělávání společnost znalostí INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ UŽIVATELŮ 7. ročník konference Informační

Více

Příloha k TZ oceněné projekty

Příloha k TZ oceněné projekty Příloha k TZ oceněné projekty Název příspěvku: V práci otevřeno (Uplatnění kvalifikace migrantů a migrantek na českém pracovním trhu) Název organizace: Evropská kontaktní skupina Kontaktní osoba: Helena

Více

Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků středních škol Středočeského kraje PRAXÍ KE KVALITĚ

Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků středních škol Středočeského kraje PRAXÍ KE KVALITĚ Grantový projekt CZ..07/..8/0.0050 Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků středních škol Středočeského kraje PRAXÍ KE KVALITĚ SOUBOR METODICKY A DIDAKTICKY ZPRACOVANÝCH VÝUKOVÝCH JEDNOTEK

Více

Příklad dobré praxe IV

Příklad dobré praxe IV Projekt Další vzdělávání pedagogických pracovníků středních škol v oblasti kariérového poradenství CZ 1.07/1.3.00/08.0181 Příklad dobré praxe IV pro průřezové téma Člověk a svět práce Mgr. Olga Gajdošíková

Více

Evropský vzdělávací program Erasmus KÚ Pardubicého kraje Jitka Valchářová

Evropský vzdělávací program Erasmus KÚ Pardubicého kraje Jitka Valchářová NA KAFE S ERASMEM+ Evropský vzdělávací program Erasmus+ 11. 1. 2017 KÚ Pardubicého kraje Jitka Valchářová jitka.valcharova@dzs.cz Dům zahraniční spolupráce přímo řízená organizace MŠMT mezinárodní aktivity

Více

Rue du Trône, 60 1050 Brussels (Belgium) www.bohemiaeuplanners.eu www.facebook.com/bohemiaeuplanners

Rue du Trône, 60 1050 Brussels (Belgium) www.bohemiaeuplanners.eu www.facebook.com/bohemiaeuplanners Staň se Lektorem pro projekty z komunitárních programů EU ve svém regionu! modifikace intenzivní verze pro lektory Proč je dobré znát Brusel? Hlavním cílem tohoto projektu je vyškolení LEKTORŮ, kteří díky

Více

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů jsme tou správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou k

Více

Informačně poradenský systém. DPV v Lotyšsku. Lenka Horová. Národní vzdělávací fond, o.p.s.

Informačně poradenský systém. DPV v Lotyšsku. Lenka Horová. Národní vzdělávací fond, o.p.s. Informačně poradenský systém DPV v Lotyšsku Lenka Horová Národní vzdělávací fond, o.p.s. 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o.

Více

Partnerství s PEF MENDELU

Partnerství s PEF MENDELU Partnerství s PEF MENDELU C h a r a k t e r i s t i k a fa k u lt y Prestižní studium praktické a flexibilní studium vysoká zaměstnanost absolventů nejlepší ekonomická fakulta na Moravě* třetí nejlepší

Více

"Studium, stáže a stipendia v USA" Velvyslanectví Spojených států, American Centre, Komise J.W. Fulbrighta ve spolupráci s INCHEBOU PRAHA.

Studium, stáže a stipendia v USA Velvyslanectví Spojených států, American Centre, Komise J.W. Fulbrighta ve spolupráci s INCHEBOU PRAHA. DOPROVODNÝ PROGRAM Seminární místnost č. 251 "Studium, stáže a stipendia v USA" Velvyslanectví Spojených států, American Centre, Komise J.W. Fulbrighta ve spolupráci s INCHEBOU PRAHA. Seminární místnost

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 I N F O R M A C E - o oborech vzdělávání ve školním roce 2010/2011 - o termínech a organizaci přijímacího

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB 2011 PPŠ INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PŘEROV, s.r.o. PALACKÉHO 1380/19, 750 02 PŘEROV TEL: 581 259 138 MOBIL: 606 045 111, 724 972 133 E-MAIL: pps@ppsinstitut.cz http://www.ppsinstitut.cz

Více

Projekt TECH-NET. Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe

Projekt TECH-NET. Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe Projekt TECH-NET Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe ing. Blanka Tomková Ph.D. Fakulta textilní TUL Hlavní manažer projektu Hlavní cíl projektu: OP VK - oblast podpory

Více

2009 Ing. Andrea Sikorová

2009 Ing. Andrea Sikorová Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ 2009 Ing. Andrea Sikorová 1 Možnosti studia v zahraničí

Více

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu CZ NACE 55 CZ NACE 56 CZ NACE 93 CZ NACE 96 Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Bezplatné vzdělávání v cestovním ruchu Bezplatné vzdělávání v cestovním ruchu Rozvoj kvalifikační

Více

Chceme, aby v sobě mladí lidé objevili, co v životě chtějí a uměli toho dosáhnout.

Chceme, aby v sobě mladí lidé objevili, co v životě chtějí a uměli toho dosáhnout. Chceme, aby v sobě mladí lidé objevili, co v životě chtějí a uměli toho dosáhnout. Tak jako můj otec i já věřím v dobré vzdělání, které programy Junior Achievement pomáhají obohatit. Jsem rád, že jsem

Více

HLAVNÍ VÝHODY PROGRAMU

HLAVNÍ VÝHODY PROGRAMU VELKÁ BRITÁNIE - Twin Group Společnost Twin Group byla založen v roce 1993, od té doby působí na trhu jako poskytovatel vzdělání a stáží. Za dobu svého fungování získala ve svém oboru řadu ocenění. Díky

Více

Evropský vzdělávací program Erasmus+

Evropský vzdělávací program Erasmus+ Evropský vzdělávací program Erasmus+ 19. 4. 2017 Podpora projektů 2014-2020, České Budějovice Pavel Zálom pavel.zalom@dzs.cz Dům zahraniční spolupráce přímo řízená organizace MŠMT mezinárodní aktivity

Více

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV?

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV? Projekt ROZVOJ Náš dětský domov je zapojen do projektu Rozvoj, který realizuje Rozmarýna o.p.s. ve spolupráci s partnerem o.s. SES, SEbe - Spolu v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

Více

Možnosti poradenství v sociálním podnikání. Gabriela Kurková a Eva Dorňáková Praha 25.6. 2015

Možnosti poradenství v sociálním podnikání. Gabriela Kurková a Eva Dorňáková Praha 25.6. 2015 Možnosti poradenství v sociálním podnikání Gabriela Kurková a Eva Dorňáková Praha 25.6. 2015 P3 People, Planet, Profit, o.p.s. Poslání: Prosazování a podpora sociálního podnikání v ČR. Aktivity P3 poskytujeme

Více

Program celoživotního učení ERASMUS. Dana Petrova Dům zahraničních služeb 15.3.2011 / UPOL

Program celoživotního učení ERASMUS. Dana Petrova Dům zahraničních služeb 15.3.2011 / UPOL Program celoživotního učení ERASMUS Dana Petrova Dům zahraničních služeb 15.3.2011 / UPOL Program celoživotního učení (LLP) vzdělávací program EU zaměřený na podporu spolupráce a mobility v rámci Evropy

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI PREZENTACE FAKULTY EKONOMICKÉ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI 10 2012 PRACOVIŠTĚ FAKULTY V CHEBU A PLZNI Budova fakulty v Plzni Univerzitní centrum v Plzni Budova fakulty v Chebu ROZVOJ FAKULTY A JEJÍ SOUČASNÝ

Více

Specifikace předmětu zakázky

Specifikace předmětu zakázky Zadavatel: Obchodní akademie, Český Těšín, Sokola Tůmy 12, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.0754 Název projektu: Za jazyky do světa Název veřejné zakázky: Výzva k podání

Více

InnoSchool Mapování vzdělávacích potřeb zapojených regionů

InnoSchool Mapování vzdělávacích potřeb zapojených regionů InnoSchool Mapování vzdělávacích potřeb zapojených regionů Náš projekt si klade za cíl vyvinout vysoce inovativní vzdělávací systém (InnoSchool), který bude atraktivní pro studenty středních škol, bude

Více

Jak a kde získat finance na studium v Evropě?

Jak a kde získat finance na studium v Evropě? Jak a kde získat finance na studium v Evropě? Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) funguje od 1.1.2007 při Domu zahraničních služeb Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, vznikla

Více

O nás. Univerzita s TRADICÍ založena jako NEZISKOVÁ ORGANIZACE

O nás. Univerzita s TRADICÍ založena jako NEZISKOVÁ ORGANIZACE O nás Univerzita s TRADICÍ založena 1999 jako NEZISKOVÁ ORGANIZACE s řadou významných PARTNERŮ: Apogeo, ČSOB, J&T Banka, Kooperativa pojišťovna, Škoda AUTO, Lidové noviny, Mladá Fronta Dnes, Hospodářské

Více

Název projektu: KLÍČ K ÚSPĚCHU NA TRHU PRÁCE A MOŽNOSTI VSTUPU NA VŠ

Název projektu: KLÍČ K ÚSPĚCHU NA TRHU PRÁCE A MOŽNOSTI VSTUPU NA VŠ Název projektu: KLÍČ K ÚSPĚCHU NA TRHU PRÁCE A MOŽNOSTI VSTUPU NA VŠ (projekt je spolufinancován z prostředků ESF a Státního rozpočtu ČR) Příjemce podpory: Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s.,

Více

ENTITLE - Národní workshop

ENTITLE - Národní workshop Publikováno na Inflow.cz (http://www.inflow.cz/entitle-narodni-workshop) ENTITLE - Národní workshop 28. 5. 2009 Národní workshop Entitle představil stejnojmenný projekt, který má pomáhat knihovnám při

Více

Představení projektu

Představení projektu Představení projektu Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.4.00/31.0096 Název projektu: Štíhlá výroba a inovace POSLÁNÍ PROJEKTU: Budování partnerství a posilování spolupráce v oblasti štíhlé výroby a služeb,inovací

Více

Konverzace v anglickém jazyce

Konverzace v anglickém jazyce Konverzace v anglickém jazyce Pro 3. ročník obchodní akademie ve šk. r. 2017/2018 Seminář je určen studentům 3.B ke zdokonalení a rozšíření znalostí jazyka nad rámec povinné výuky. rozvíjení komunikačních

Více

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. O Enterprise Europe Network (EEN) Rozsáhlá a nyní již nejen evropská síť - zřízená EK v r. 2008: 70

Více

UROSPRÁVA na EkF VŠB-TU VŠB-TU Ostrava

UROSPRÁVA na EkF VŠB-TU VŠB-TU Ostrava Obor UROSPRÁVA UROSPRÁVA na EkF VŠB-TU VŠB-TU Ostrava Historie výuka v oboru Eurospráva zahájena v roce 1996/1997 prvních 30 absolventů v roce 2000/2001 radikální změny v roce 2004 se vstupem ČR do EU

Více

Odborná praxe základní východiska

Odborná praxe základní východiska Odborná praxe základní východiska Součástí kurzu bude odborná praxe v rozsahu 40 hodin (32 hodin práce v organizaci, 8 hodin praxe v tlumočení). Účastníci kurzu budou pracovat tzv. metodou portfolia. Portfolio

Více

IAESTE LC Brno Obsah

IAESTE LC Brno Obsah Závěrečná zpráva z Veletrhu ikariéra 2015 na VUT v Brně Obsah Úvod... 3 Veletrh ikariéra 2015 v číslech a grafech... 3 Workshopy... 8 Osvědčené součásti Veletrhu ikariéra z loňských let... 9 Novinky na

Více

Erasmus+ Erasmus Day Zdeňka Telnarová

Erasmus+ Erasmus Day Zdeňka Telnarová Erasmus+ Erasmus Day 12.10.2018 Zdeňka Telnarová Struktura programu Erasmus+ 2018 v číslech ROZDĚLENÍ FINANCÍ DLE SEKTORU (V EURECH) Vzdělávání dospělých 5% Mládež 9% Školní vzdělávání 16% Odborné vzdělávání

Více

I. Fáze analýzy vzdělávacích potřeb úředníků ÚSC

I. Fáze analýzy vzdělávacích potřeb úředníků ÚSC PREZENTACE VÝSTUPŮ PROJEKTU v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0069 Tvorba vzdělávacích programů pro strategické řízení rozvoje měst a obcí I. Fáze analýzy vzdělávacích

Více

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Martin Konečný Obsah Strana 3 Základní údaje o projektu Strana 4 Cíle projektu Strana 5 Cílové skupiny Strana

Více

Deutsch? Ja,natürlich. Němčina? Ano, samozřejmě

Deutsch? Ja,natürlich. Němčina? Ano, samozřejmě Deutsch? Ja,natürlich Němčina? Ano, samozřejmě Co v této prezentaci najdete 1. Spolupráce s partnerskými školami 2. Možnost studovat rok v Německu - Euregio-Gastschuljahr 3. Zahraniční exkurze 4. Soutěže

Více

Neziskový inkubátor II. Nadace OKD

Neziskový inkubátor II. Nadace OKD Neziskový inkubátor II. Nadace OKD Nadace OKD je již desátým rokem strategickým partnerem neziskových aktivit. V současné době spouští zajímavý projekt Neziskový inkubátor II. Nadace OKD, jehož hlavní

Více

Přehlídka krajových specialit a kuchyně

Přehlídka krajových specialit a kuchyně Přehlídka krajových specialit a kuchyně Základní informace Termín konání: 16. 19. září 2010 Místo: Praha, Kampa Místo na trhu: Tento nový projekt pokrývá a propojuje oblasti, kterým specializovaná akce

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Čeští vysokoškoláci využívají kariérní centra nejméně na světě

Čeští vysokoškoláci využívají kariérní centra nejméně na světě Čeští vysokoškoláci využívají kariérní centra nejméně na světě Kariérní centra na vysokých školách jsou v zahraničí mezi studenty velmi oblíbená. Zajdou se tam nejen poradit o tom, jakou cestou se ve své

Více

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor

STUDIUM. doc. RNDr. Vladimír Krajčík, PhD. rektor O NÁS Jsme jednou z nejstarších a největších soukromých vysokých škol v České republice. Věříme, že pro řadu studentů vaší školy jsme správnou volbou pro získání kvalitního vysokoškolského vzdělání a cestou

Více

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE?

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE? LINKED AKADEMIE Informace pro partnery PROČ LINKED AKADEMIE? LinkedIn je nejrychleji rostoucí profesní sociální síť Je efektivním nástrojem k k budování expertní značky hledání práce získávání nových klientů

Více

ROZVOJ PODNIKAVOSTI ŽÁKŮ

ROZVOJ PODNIKAVOSTI ŽÁKŮ ROZVOJ PODNIKAVOSTI ŽÁKŮ O NÁS Mgr. Richard Jurečka Ph.D. Michal Hrubý Zkuste si tipnout, kolik set nebo tisíc absolventů končí na úřadu práce? SOUČASNÝ STAV Z POHLEDU ŘEDITELE ŠKOLY SOUČASNÝ STAV Z POHLEDU

Více

Ústav historických věd

Ústav historických věd Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě 2017-8 Proč studovat v Opavě? individuální přístup vyučujících: u nás není student jen číslem snadná dostupnost všech

Více

POZVÁNKA. na třetí ročník kontraktačního setkání studentů a firem z praxe. Trh pracovních příležitostí 2010

POZVÁNKA. na třetí ročník kontraktačního setkání studentů a firem z praxe. Trh pracovních příležitostí 2010 POZVÁNKA na třetí ročník kontraktačního setkání studentů a firem z praxe Trh pracovních příležitostí 2010 Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně Lednice, 23. února 2010 Cíle setkání Zahradnická

Více

Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava

Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava Destinační management turistické oblasti Ostravsko vyhlašuje veřejnou výzvu pro významná místa destinace, poskytovatele ubytovacích kapacit,

Více

KOMPETENCE PRO ŽIVOT. Informační seminář o projektu. Festival vzdělávání LABYRINT. 18.- 19. 9. 2008, Janáčkova konzervatoř, Ostrava Rozdíl je v lidech

KOMPETENCE PRO ŽIVOT. Informační seminář o projektu. Festival vzdělávání LABYRINT. 18.- 19. 9. 2008, Janáčkova konzervatoř, Ostrava Rozdíl je v lidech KOMPETENCE PRO ŽIVOT Festival vzdělávání LABYRINT Informační seminář o projektu 18.- 19. 9. 2008, Janáčkova konzervatoř, Ostrava ZROD NÁPADU 1997 Inspirace z USA Competence at Work 2002 Inspirace ze Skotska

Více

Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání

Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118

Více

PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION. PROTEBElive super! zážitky. MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky.

PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION. PROTEBElive super! zážitky. MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky. ! PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION PROTEBElive super! zážitky MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky. PROTEBElive PROTEBElive PROTEBElive PŘÍNOS DESIGN PARKU

Více

Koučinkový program pro firmy na téma Technologický roadmapping

Koučinkový program pro firmy na téma Technologický roadmapping Příručka pro žadatele Průvodce výzvou pro malé a střední firmy Koučinkový program pro firmy na téma Technologický roadmapping Výzva ÚVOD Inovace jsou dnes rozhodujícím faktorem úspěchu malých a středních

Více

Life Long Learning programme LLP 2007-2013

Life Long Learning programme LLP 2007-2013 Life Long Learning programme LLP 2007-2013 2013 Program celoživotního učení LLP od roku 2007 do roku 2013, založen na současných programech Socrates, Leonardo da Vinci a e-learning vstoupil v platnost

Více

1. Pojetí vyučovacího předmětu

1. Pojetí vyučovacího předmětu 1. Pojetí vyučovacího předmětu 1.1. Obecný cíl vyučovacího předmětu Obecným cílem předmětu Marketing je seznámit žáky s marketingovými postupy především v oblasti cestovního ruchu založenými na odhadování,

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Havířov

Více

1. Identifikační údaje programu dalšího. vzdělávání Název školy Adresa školy Slovanského bratrství 1664, 393 01 Pelhřimov Zřizovatel školy

1. Identifikační údaje programu dalšího. vzdělávání Název školy Adresa školy Slovanského bratrství 1664, 393 01 Pelhřimov Zřizovatel školy 1. Identifikační údaje programu dalšího Vyšší odborná škola a Střední škola hotelová SČMSD, Pelhřimov, s.r.o. vzdělávání Název školy Adresa školy Slovanského bratrství 1664, 393 01 Pelhřimov Zřizovatel

Více

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0069 Tvorba vzdělávacích programů pro strategické řízení rozvoje měst a obcí Květen 2010

Více

19. Trend Event 9. dubna 2015 Konferenční centrum U Hájků

19. Trend Event 9. dubna 2015 Konferenční centrum U Hájků 19. Trend Event 9. dubna 2015 Konferenční centrum U Hájků Pro PARTNERY A VYSTAVOVATELE přináší akce příležitost aktivní prezentace svého portfolia produktů a služeb a především novinek před vybranou cílovou

Více

Regionální centrum podpory sociálního podnikání Hradec Králové Zita Kučerová

Regionální centrum podpory sociálního podnikání Hradec Králové Zita Kučerová Regionální centrum podpory sociálního podnikání 28. 11. 2017 Hradec Králové Zita Kučerová Regionální centrum podpory sociálního podnikání Od roku 2015 Platforma zaměřená na rozvoj sociálního podnikání

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

Hodnoticí standard. Muzejní edukátor (kód: T) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82)

Hodnoticí standard. Muzejní edukátor (kód: T) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82) Muzejní edukátor (kód: 82-041-T) Autorizující orgán: Ministerstvo kultury Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82) Týká se povolání: Muzejní edukátor Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 7 Odborná způsobilost

Více

Obsah. Obsah... 1. Bankovnictví... 2. Cestovní ruch... 3. Marketing a management... 4. Matematika volitelná... 5. Podnikání v praxi...

Obsah. Obsah... 1. Bankovnictví... 2. Cestovní ruch... 3. Marketing a management... 4. Matematika volitelná... 5. Podnikání v praxi... Obsah Obsah... 1 Bankovnictví... 2 Cestovní ruch... 3 Marketing a management... 4 Matematika volitelná... 5 Podnikání v praxi... 6 1 Bankovnictví pro studenty 3. a 4. ročníku obchodní akademie ve školním

Více

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628 873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TRÉNINK INTERNÍCH LEKTORŮ Máte možnost získání nezbytně nutné pedagogické minimum pro interní vzdělávání

Více

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY MEZINÁRODNÍCH A

PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY MEZINÁRODNÍCH A PRAVIDLA SYSTÉMU ZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY A VNITŘNÍHO HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY MEZINÁRODNÍCH A VEŘEJNÝCH VZTAHŮ PRAHA, O.P.S. ze dne 27. června 2017

Více

Zahraniční partner Liverpool John Moores University (www.ljmu.ac.uk)

Zahraniční partner Liverpool John Moores University (www.ljmu.ac.uk) Instituce založená Krajskou hospodářskou komorou Jižní Moravy za účelem realizace společného záměru 5. moravských univerzit, 5. moravských krajských obchodních komor a 5. moravských krajů v oblasti profesního

Více

Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov

Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov Setkání pracovní skupiny oborové kariérní poradci ze ZŠ z ORP Tišnov Zuzana Fialová Drásov, a 10.10.2018 podporujeme www.czechinvest.org Agentura CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Více

TALENT CAREER PROGRAM

TALENT CAREER PROGRAM TALENT CAREER PROGRAM ZJISTĚTE,CO VE VÁS JE! T&CC s.r.o. 2008 Odborný garant: Mgr. Jakub Hermánek Projektový manager ČR: Ing. Helena Mitlehnerová SR: Ing. Adela Masaryková ZAČNĚTE KARIÉRU ROVNOU U TĚCH

Více

NABÍDKA AMSTERDAM UBYTOVÁNÍ HOUSEBOAT

NABÍDKA AMSTERDAM UBYTOVÁNÍ HOUSEBOAT NABÍDKA AMSTERDAM UBYTOVÁNÍ HOUSEBOAT AMSTERDAM- UBYTOVÁNÍ NA HOUSEBOATU V Amsterdamu kotví přes 2000 houseboatů. Zažijte stylově atmosféru tohoto kosmopolitního města. Na houseboatu je zajištěný veškerý

Více

POSKYTOVATELÉ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

POSKYTOVATELÉ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Analýza nabídky a zhodnocení vzdělávacího potenciálu dalšího vzdělávání v krajích POSKYTOVATELÉ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Setkání se zástupci krajů * Beroun 2005 1 Lisabon: podporovat sdružování a vzájemnou spolupráci

Více

Mgr. Yvona Vyhnánková. Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz

Mgr. Yvona Vyhnánková. Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz Mgr. Yvona Vyhnánková Kancelář zahraničních styků Křížkovského 8 77147 Olomouc www.iro.upol.cz ilo@upol.cz Agenda Smlouvy o spolupráci Propagace a reprezentace UP v zahraničí Organizace zahraničních návštěv

Více

Erasmus+ Budování kapacit v oblasti vysokoškolského vzdělávání

Erasmus+ Budování kapacit v oblasti vysokoškolského vzdělávání Erasmus+ Budování kapacit v oblasti vysokoškolského vzdělávání Seminář k mezinárodní dimenzi programu Erasmus+ 16. 12. 2014, Praha Markéta Vaisová Budování kapacit v oblasti vysokoškolského vzdělávání

Více

MODUL 5: VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN

MODUL 5: VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN MODUL 5: VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN PŘEDMLUVA Modul 5 V Modulu 5, který nese název VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN, popisujeme,

Více

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Comenius www.naep.cz 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Program celoživotního učení LLP 2007-2013 Comenius vzdělávání ve školách Erasmus vysokoškolské vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a

Více

Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4.

Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4. Dítě v krizi Šance pro děti? XI. celorepublikový seminář s mezinárodní účastí akreditace MŠMT ČR Č.j.: 15 853 / 2006-25 293 3. 4. června 2009, Zlín Vzdělání je pro všechny děti pokračování dlouhodobého

Více

Anglická konverzace Bankovnictví Cestovní ruch Marketing a management Matematika volitelná... 6

Anglická konverzace Bankovnictví Cestovní ruch Marketing a management Matematika volitelná... 6 Obsah: Anglická konverzace... 2 Bankovnictví... 3 Cestovní ruch... 4 Marketing a management... 5 Matematika volitelná... 6 Konverzace v německém jazyce... 7 Konverzace v německém jazyce... 8 Podnikání

Více

Rue du Trône, 60 1050 Brussels (Belgium) www.bohemiaeuplanners.eu www.facebook.com/bohemiaeuplanners

Rue du Trône, 60 1050 Brussels (Belgium) www.bohemiaeuplanners.eu www.facebook.com/bohemiaeuplanners Staň se Instruktorem pro projekty z komunitárních programů EU ve svém regionu! Proč je dobré znát Brusel? Hlavním cílem tohoto projektu je vyškolení 13-ti instruktorů, kteří díky projektu získají schopnost

Více

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13 1. Síťování, destinační management Rozvoj kompetencí a podpora spolupráce (síťování) aktérů cestovního ruchu z veřejného, soukromého i neziskového sektoru v TO Opavské Slezsko. Organizace školení, seminářů

Více

Zdravé klima v komunitních školách

Zdravé klima v komunitních školách Zdravé klima v komunitních školách Zajímavý název vzdělávacího programu Zdravé klima v komunitních školách v rámci průřezového tématu Zdravé klima v zájmovém a neformálním vzdělávání a také jeho zaměření

Více

Strategie zaměstnanosti Královéhradeckého kraje Hradec Králové

Strategie zaměstnanosti Královéhradeckého kraje Hradec Králové Strategie zaměstnanosti Královéhradeckého kraje 10. 12. 2018 Hradec Králové Program jednání 10:00 10:10 Úvodní informace 10:10 11:00 Pracovní část prioritní oblasti 11:00 11:45 Pracovní část - vize 11:45

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY 26. 9. 2018 Ing. Kateřina Drvotová exportní konzultant ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ

Více

Co přináší globální granty OP VK k podpoře technických oborů

Co přináší globální granty OP VK k podpoře technických oborů Co přináší globální granty OP VK k podpoře technických oborů Kateřina Kučová Oddělení strukturálních fondů odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu Moravskoslezský kraj Krajský úřad Zpracováno pro

Více

Dům zahraniční spolupráce. Erasmus+

Dům zahraniční spolupráce. Erasmus+ Dům zahraniční spolupráce Erasmus+ Dům zahraniční spolupráce přímo řízená organizace MŠMT mezinárodní aktivity v oblasti vzdělávání administruje vzdělávací programy Evropské komise Národní agentura programu

Více

Jak na rozvoj podnikavosti ve škole

Jak na rozvoj podnikavosti ve škole Jak na rozvoj podnikavosti ve škole Ing. Kateřina Lichtenberková Garant intervence Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě v projektu P-KAP Ing. Lukáš Hula Odborný garant NÚV Vedoucí

Více