Podniková norma PREdi VSTUPY DO ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY VVN, VN A NN

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podniková norma PREdi VSTUPY DO ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY VVN, VN A NN"

Transkript

1 Zpracoval: Jaroslav Novák S , Petr Václav Horák - S Schválil: Vydal: Milan Hampl ředitel PREdi Strana: 1/7 od Účinnost Rozhodnutím č. 21/ Jiří Kodad vedoucí skupiny S Technický controlling Garant: Petr Dražil S Správa sítě Prokazatelnost seznámení: ano Oblast: K, P, U, V Utajení: VEŘEJNÝ DOKUMENT A.1 Účel a cíl podnikové normy A. ÚVODNÍ A OBECNÁ USTANOVENÍ Stanovit technické a organizační podmínky přístupu do elektrických zařízení VVN, VN a NN v majetku PREdi a do zařízení tohoto typu cizích majitelů připojených na distribuční soustavu PREdi. A.2 Související předpisy a řídicí dokumenty Označení ČSN ČSN ČSN ČSN ČSN P ENV 1627 NV 101/2005 Sb. PN VA 913 PN MM 105 PN PX 102 A.3 Klíčová slova Název předpisu Zámky, závěry a klíče k elektrickým rozvodným zařízením Zámky a klíče pro zajišťování elektrických zařízení transformoven a rozvoden VVN a VN Zámky a klíče pro zajišťování elektrických zařízení transformoven VN/NN Zámky a klíče pro zajišťování úsekových vypínačů rozvodného zařízení odvětví energetiky Okna, dveře, uzávěry Odolnost proti násilnému vniknutí Požadavky a klasifikace Nařízení vlády o podrobnějších požadavcích na pracoviště a pracovní prostředí Práce zhotovitelů při výstavbě sítí VN a NN, jejich hodnocení a výběr Spolupráce při provádění prací v neměřených částech odběrného elektrického zařízení NN Postup při manipulacích v síti NN transformovna 110/22 kv, rozpínací stanice, úsekový odpínač, transformační stanice, dělicí skříň kabelová, dělicí skříň VRIS, přípojková skříň, zámková vložka, prodloužená vložka, půlvložka, cylindrická vložka, visací zámek, klíč, skříňový depozit, KHO (komise hmotné odpovědnosti)

2 Strana: 2/7 A.4 Obsah 1 VÝKLAD POJMŮ A ZKRATEK OBECNÉ PODMÍNKY ZÁMKOVÝ SYSTÉM ELEKTRICKÝCH ROZVODNÝCH ZAŘÍZENÍ ZAŘÍZENÍ VVN Definice vložek ZAŘÍZENÍ VN A NN Definice energetických vložek, jednoduše pouze vložky POUŽÍVÁNÍ KLÍČŮ ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ... 6 PŘÍLOHA Č. 1 UZAMYKACÍ PLÁN... 7 A.5 Seznam samostatných příloh Číslo SP Název přílohy Odkaz (soubor) Protokol o předání klíče k zámkovému systému PREdi pro KX_Protokol_klíč_ 1 zaměstnance PREdi PREdi Protokol o předání a převzetí klíče k zámkovému systému 2 KX_Protokol_klíč_ext PREdi pro externí firmy A.6 Prokazatelnost seznámení Rozsah: Forma: Rozsah: Forma: Všichni zaměstnanci dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s., kteří za jakýmkoliv účelem vstupují do elektrických zařízení distribuční soustavy, a zaměstnanci externích firem, zařazených v Rejstříku zhotovitelů, v terénu (dále jen zhotovitelé). Zápisem do knihy poučení a kontrol. Zaměstnanci firem zařazených v Rejstříku zhotovitelů PREdi (dále jen zhotovitelé). Umístěním PN na webové stránky PREdistribuce, a. s., a zasláním informačního u. Odkaz na zveřejněné PN na www stránkách PREdi v příslušné smlouvě.

3 Strana: 3/7 B. ZNĚNÍ PODNIKOVÉ NORMY 1 Výklad pojmů a zkratek Pojem Externí firma Zhotovitel Spolupracující partner nebo spolupracující osoba Zaměstnanec Význam Zhotovitel, spolupracující partner, spolupracující osoba Externí firma, která provádí stavebně-montážní práce v neměřené části el. zařízení, které je v majetku PREdi Externí firma, která provádí stavebně montážní práce v neměřené části el. zařízení, které není v majetku PREdi Pokud není blíže specifikováno, jedná se o zaměstnance PREdi 2 Obecné podmínky (1) Vstup do elektrických provozoven smí být dovolen jen ustanoveným nebo oprávněným osobám za účelem obsluhy nebo práce na elektrickém zařízení, případně pro kontrolní činnost. (2) Postup zaměstnanců zhotovitelů se řídí PN VA 913 a PN PX 102. Při pracích v transformovnách 110/22 kv je nutná přítomnost obsluhy nebo zaměstnance z útvarů S Dohled rozvoden nebo S Poruchová služba, v žádném případě není umožněna v těchto prostorech samostatná práce zhotovitele (dodavatele) v nepřítomnosti obsluhy nebo pracovníka S Poruchová služba. (3) Postup zaměstnanců spolupracujících partnerů a osob se řídí PN MM 105. (4) Vchody a východy, jakož i prostory elektrických provozoven, musí být vždy dostatečně volné. (5) V prostorách elektrických provozoven se nesmí ukládat předměty, kterých se v nich přímo nepoužívá. Lehce hořlavé látky a hořlavé předměty, nutné k obsluze a práci, musí být umístěny tak daleko od živých částí, aby nehrozilo nebezpečí požáru. (6) Dveře u elektrické provozovny musí být otevíratelné ven, zvenku se otevírají pouze klíčem a zevnitř klikou. (7) Klíč s příslušným oprávněním je přidělen zaměstnanci na základě kompletně vyplněné SP č. 1 Protokol o předání klíče k zámkovému systému PREdi. Protokol musí obsahovat podpisy všech zúčastněných osob. Přidělování, evidenci v systému EVVA Správa klíčů a vložek a výdej těchto klíčů zajišťuje pověřený zaměstnanec oddělení S Technická kancelář. (8) Přidělený klíč smí používat pouze ten zaměstnanec, který klíč převzal a je nositelem Pověření. Případnou ztrátu klíče nebo jeho poškození musí okamžitě hlásit svému nadřízenému, který s touto skutečností seznámí správce zámkového a přístupového systému S a S (9) Povinnosti zaměstnance při nakládání s přiděleným klíčem upravuje tato PN v kapitole 4. (10) Elektrické provozovny musí být dostatečně a účelně osvětleny. (11) Nouzové východy musí sloužit jen jako východy a nesmí se jimi do elektrických provozoven vstupovat. Nouzový východ musí být zřetelně označen tabulkou a případně opatřen i nouzovým osvětlením. Dveře nouzových východů se nesmí zamykat. 3 Zámkový systém elektrických rozvodných zařízení Na základě uzavřeného výběrového řízení budou pro zabezpečení všech technologických zařízení PREdi a zařízení cizích majitelů na distribuční síť PREdi připojených osazovány zámečnické prvky zámkového systému od vybraného dodavatele, systém 3KS. Jedná se o tvrzené zámky s lamelovým

4 Strana: 4/7 uzamykacím systémem pro zajištění vyšší bezpečnosti proti mechanickému poškození. Zámkový systém je systémem s generálním klíčem a hierarchickým členěním podle druhu elektrického zařízení. Uzamykací plán je uveden v Příloze č. 1 této směrnice. 3.1 Zařízení VVN Mechanické zámečnické prvky tohoto zařízení jsou doplněny v transformovnách 110/22 kv elektronickým přístupovým systémem v kombinaci s elektronickým zabezpečovacím systémem (EZS). Vstupy do zařízení VVN se uskutečňují podle Jednotné koncepce adresného systému pro definovaný přístup oprávněných pracovníků do TR 110/22 kv PREdi, který je k dispozici oprávněným osobám a mimo jiné zahrnuje: Při příjezdu a odjezdu se telefonicky spojit s příslušným oblastním dispečerem! Kontrola zabezpečení objektu. LED dioda na čipové čtečce kopíruje stav systému EZS: ČERVENÁ - Zastřeženo (objekt je střežen / hlídán obsluha není přítomna) ZELENÁ - Odstřeženo (objekt není střežen / hlídán obsluha je přítomna) Definice vložek (1) Pozice 1 VVN-VM Vybrané místnosti transformoven 110/22 kv budou mít jeden typ zámků. Otevírá je skupinový klíč GMK s čipem a VVNA s čipem. (2) Pozice 2 VVN-BR+BSP Branka vstupu do areálu transformoven 110/22 kv a hlavní vstup do budovy společných provozů budou mít jeden typ zámků. Otevírá je skupinový klíč GMK s čipem, VVNA s čipem a VVNB s čipem. (3) Pozice 3-5 VVN Je určena jako rezervní řada 40 vložek s vlastním klíčem pro unikátní uzamčení jednotlivých rozvoden. Dále odemykají klíče GMK s čipem, VVNA s čipem a VVNB s čipem. (4) Pozice 6 VVN-RO Vstupy do rozvoden, vlastní spotřeba, kabelové prostory, domky ochran budou uzamčeny na jeden typ vložek. Otvírají je klíče GMK s čipem, VVNA s čipem, VVNB s čipem a VVNC. (5) Pozice 7 VVN-TM Vstupy kabelové závěry, VF místnosti, telefonní ústředny. Odemykají klíče GMK s čipem, VVNA s čipem, VVNB s čipem, VVNC, VVND. (6) Pozice 8 VVN-KT Vstupy kabelové tunely. Otvírají klíče GMK s čipem, VVNA s čipem a VVNE. 3.2 Zařízení VN a NN Systém VN a NN řeší jednotné uzamykání rozpínacích stanic, transformačních stanic, úsekových odpínačů VN, skříní NN dělicích a přípojkových sítě PREdi. Systém dále obsahuje možnost řešit oprávněné vstupy cizích osob do jejich vlastního zařízení, tak i možnost jednotného oprávněného vstupu zaměstnanců PREdi do cizích objektů (po dohodě s majiteli) a možnost oprávněného vstupu zhotovitelů do zařízení PREdi Definice energetických vložek, jednoduše pouze vložky (1) Pozice 9 RS Rozpínací stanice VN distribuční budou mít jeden typ vložek. Otevírá je skupinový klíč GMK, RS a VN1. (2) Pozice CRS Rozpínací stanice VN cizích subjektů řada 200 vložek s individuálním klíčem. Individuální klíč cizího subjektu odemyká pouze jednu (jeho) rozpínací stanici. Oprávněný vstup zaměstnanců PREdi do rozpínací stanice všech cizích subjektů řeší skupinový klíč GMK, RS a VN1.

5 Strana: 5/7 (3) Pozice 13 TSVN VN strana TS a kobky transformátorů budou mít jeden typ vložky. Otevírá je skupinový klíč GMK, VN1 a VN2. (4) Pozice 14 TSNN jeden typ vložky je určen pro vstup do NN strany TS. Otevírá je skupinový klíč GMK, VN1, VN2 a NN. (5) Pozice TSPC Odemykání přístupové cesty k trafostanicím VN/NN distribučních řeší řada 1000 ks vložek s individuálním klíčem. Na přístupové cestě bude umístěn klíčový trezorek s individuálním (jedinečným) klíčem pro majitele objektu, který do trezorku umístí vlastní klíče od přístupové cesty. PREdi ovládá všechny zámky (trezorky) skupinovými klíči VN1 a VN2. (6) Pozice CTSVN Řada 3300 ks vložek je určena pro povolený oprávněný (po dohodě s vlastníky) vstup PREdi do VN strany transformačních stanic cizích subjektů. Každá vložka je jiná se svým klíčem. PRE ovládá všechny zámky skupinovými klíči GMK, VN1 a VN2. (7) Pozice CTSNN Řada 3300 ks vložek je určena pro povolený oprávněný (po dohodě s vlastníky) vstup PREdi do NN strany transformačních stanic cizích subjektů. Každá vložka je jiná s vlastním klíčem. PREdi ovládá všechny zámky skupinovými klíči GMK, VN1, VN2 a NN. (8) Pozice 24 UO jeden typ vložky je určen pro zajištění úsekových odpínačů VN. Pozici odemykají skupinové klíče GMK, VN1 a VN2. (9) Pozice 25 RISNN jeden typ vložky je určen pro uzamčení dělicích skříní NN. Pozice je vybavena individuálním klíčem RISNN (odemyká všechny dělicí skříně NN) a dále ji odemykají skupinové klíče GMK, VN1, VN2 a NN. (10) Pozice 26 SPNN jeden typ vložky je určen pro uzamčení přípojkových skříní NN. Pozice je vybavena individuálním klíčem PSNN (odemyká všechny přípojkové skříně NN) a dále ji odemykají skupinové klíče GMK, VN1, VN2 a NN. (11) Pozice ZH Řada 50 vložek s individuálním klíčem je určena pro uzamčení stanice PREdi dodavatelskou firmou, a to zpravidla po dobu výstavby (stavební vložky). Každá vložka 1 50 je jiná s vlastním individuálním klíčem (pro každého zhotovitele jiný individuální klíč). PREdi ovládá všechny vložky skupinovými klíči GMK, VN1 a VN2. (12) Pozice REZ je určena jako rezervní řada 5000 vložek (pozic, ne fyzických vložek!!). Každá vložka je jiná s vlastním klíčem. Dále je odemykají skupinové klíče GMK, VN1, VN2 a NN. 4 Používání klíčů (1) Klíče od zařízení VVN, VN a NN jsou na jednotlivých pracovištích společnosti uloženy v samoobslužných bezpečnostních skříních (tzv. KEYBOXech). Každý oprávněný zaměstnanec, kterému byl přidělen klíč, má v KEYBOXu přidělenu jednu bezpečnostní přihrádku obsahující klíč. Hlavní dveře těchto skříní jsou blokovány elektromagnetickým zámkem se zpětným hlášením. (2) Přístup do KEYBOXu provádí zaměstnanec přiložením svého služebního průkazu ke čtečce. Po otevření dveří mu systém umožní odebrat příslušný klíč z jemu přidělené přihrádky. Oprávnění do systému zadává pro zařízení VVN pověřený zaměstnanec sekce S Správa sítě útvaru S Technická správa RZ a pro zařízení VN a NN pověřený zaměstnanec oddělení S Provoz DS a poruchy se souhlasem příslušného vedoucího oddělení. Ten odpovídá za to, že zaměstnanec klíč potřebuje ke své pracovní činnosti a splňuje všechny podmínky opravňující ho ke vstupu do zařízení příslušné napěťové hladiny má na to platné písemné Pověření. (3) Správa systému je zajišťována jednotně pověřeným zaměstnancem oddělení S Provoz DS a poruchy pro veškerá zařízení VVN, VN a NN na pracovišti.

6 Strana: 6/7 (4) Pokud zaměstnanec klíč nevrátí do KEYBOXu ve stanoveném časovém limitu, systém vyšle signál, se kterým bude následující pracovní den seznámen příslušný vedoucí oddělení, kde je umístěn KEYBOX. Ten posoudí, zda prodloužená doba držení klíče zaměstnancem byla oprávněná. Pokud ne, bude se jednat o hrubé porušení pracovní kázně a vedoucí sekce bude postupovat dle platné legislativy. (5) Správu a vydávání klíčů RISNN pro zhotovitele a spolupracující partnery pracující v režimu dlouhodobé smlouvy zajišťuje odpovědný pracovník útvaru S Technický servis. Klíče jsou vydávány pouze na základě vyplněného a podepsaného Protokolu uvedeném v SP č. 2. (6) Správu a vydávání klíčů RISNN pro spolupracující partnery pracující v režimu jednorázové smlouvy a spolupracující osoby zajišťuje odpovědný pracovník útvaru S Netechnické ztráty. Klíče jsou vydávány pouze na základě vyplněného a podepsaného Protokolu uvedeném v SP č. 2. (7) Odpovědné osoby, které převzaly klíče za externí firmy, jsou povinny udržovat aktuální jmenný seznam všech svých zaměstnanců, kteří mají v držení klíče. (8) Při ztrátě klíče jsou zaměstnanec nebo externí firma povinny nahradit škodu ve výši skutečných nákladů spojených se ztrátou klíče, pokud není prokázáno cizí zavinění. Každá takováto nahlášená ztráta bude projednána na KHO. (9) Zaměstnanec vykonávající pohotovost bude mít klíč vyzvednutý z KEYBOXu v držení po dobu výkonu pohotovosti, pokud tento klíč k výkonu pohotovosti potřebuje. Tyto případy nebudou příslušnému vedoucímu hlášeny. (10) Vedoucí příslušného oddělení, kde je umístěn KEYBOX, musí minimálně 1x měsíčně překontrolovat odevzdané klíče do KEYBOXu na konci pracovní směny. Kontrola je zaměřena především na to, zda je svěřený klíč úplný, nepoškozený, správného typu a pořadového čísla. (11) Trvalé držení klíče zaměstnancem je možné jedině ve zcela výjimečných a odůvodněných případech v souladu s Protokolem o předání klíče k zámkovému systému PREdi (SP č. 1). (12) Oprávnění do elektronického přístupového systému a EZS transformoven 110/22 kv zadává pověřený zaměstnanec útvaru S Technická správa RZ na žádost příslušného vedoucího sekce, který oprávnění vstupu pro zaměstnance požaduje. 5 Závěrečná ustanovení (1) Nově budovaná zařízení VVN, VN a NN budou podle ustanovení této PN uzamykána od data nainstalování a zprovoznění systému skříňových depozitů. a) Zařízení VVN: zámečnické prvky a osazení transformoven 110/22 kv elektronickým přístupovým a zabezpečovacím systémem do data uvedení zařízení do trvalého provozu. b) Rozpínací a transformační stanice VN/NN a prvky s nimi související, úsekové odpínače a skříně VRIS: do 2 týdnů od data uvedení zařízení do trvalého provozu. (2) U stávajících zařízení budou systémy vyměněny v těchto termínech: Dělicí a přípojkové kabelové skříně: postupně, dle technických a finančních možností.

7 Strana: 7/7 C. PŘÍLOHY PODNIKOVÉ NORMY Příloha č. 1 Uzamykací plán KONEC PODNIKOVÉ NORMY

Podniková norma PRE, PREdi a PREm OCHRANA VOD

Podniková norma PRE, PREdi a PREm OCHRANA VOD Strana: 1/8 Zpracoval: Marek Libotovský G 32 100 Bezpečnost práce a životní prostředí Schválil: 30. 4. 2015 Petra Holubcová vedoucí sekce G 32 000 Lidské zdroje, 28. 4. 2015 Milan Hampl ředitel PREdi,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ

PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. O b s a h : ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ODDĚLENÍ TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY A ODDĚLENÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ O b s a h : Článek 1: Článek 2: Článek 3: Článek 4: Článek 5: Článek 6: Článek 7: Článek 8:

Více

HAVARIJNÍ PLÁN LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY. MESIT reality, s.r.o.

HAVARIJNÍ PLÁN LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY. MESIT reality, s.r.o. HAVARIJNÍ PLÁN LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY MESIT reality, s.r.o. Vypracoval: Martin Kubiš Kontroloval: Bc. Rostislav Beníček Schválil: Ing. Stanislav Mach Platnost od: 1. 1. 2016 1 OBSAH Identifikační

Více

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ. SOUSTAVY KAUČUK, a.s. Zásady pro připojení zařízení k lokální distribuční soustavě

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ. SOUSTAVY KAUČUK, a.s. Zásady pro připojení zařízení k lokální distribuční soustavě PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY KAUČUK, a.s. (společná část) Příloha 6 Zásady pro připojení zařízení k lokální distribuční soustavě V Praze, leden 2003 PŘÍLOHA 6 PPLDS: Zásady pro připojení

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce: Název stavby: FN Plzeň Bory TS 22/0,4kV Vojenská nemocnice, osazení transformátoru 1000kVA za stávající 630kVA Místo stavby: Plzeň, Edvarda Beneše 13 Stupeň: projekt Stavebník:

Více

Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017

Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017 Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017 3.01 Doplnění statutu Městské policie Varnsdorf z důvodu doplnění přílohy č. 4 - Směrnice pro výdej zbraní a střeliva

Více

HAVARIJNÍ PLÁN LDS č. 1045

HAVARIJNÍ PLÁN LDS č. 1045 HAVARIJNÍ PLÁN LDS č. 1045 Desenská teplárenská s.r.o. Držitel licence: Desenská teplárenská s.r.o. Objekt: Žďár 159 468 41 Tanvald Datum vypracování a schválení: 29.10.2013 Datum nabytí účinnosti: 01.11.2013

Více

METODIKA ME 51/02 DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY

METODIKA ME 51/02 DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY ČEZ DISTRIBUCE SKUPINA ČEZ parafa správce dokumentace nebo pověřeného zaměstnance pořadové číslo kopie DRUH DOKUMENTU METODIKA ČÍSLO DOKUMENTU ME 51/0 NÁZEV DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY HLAVNÍ

Více

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1

kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 KRAJSKÝ ÚŘAD LIBERECKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE ŘEDITELE KÚ LK dokument číslo OS-15/04/09 kterou se stanovují pravidla autoprovozu Krajského úřadu počet stran 6 počet příloh 1 OBSAH I. Úvodní ustanovení

Více

Elektrické přípojky ČSN 33 3320

Elektrické přípojky ČSN 33 3320 Elektrické přípojky ČSN 33 3320 Normy mezinárodní IEC (EN)- speciálně pro přípojky neexistují, pouze zmínka v IEC 50-601, ČSN 33 0050-601, 601-02-12 domovní přípojka: vedení odbočující z rozvodné sítě

Více

SŽDC PO-27/2018-ŘO5. Pokyn ředitele odboru smluvních vztahů O5 pro ochranu osobních údajů. Účinnost ode dne zveřejnění

SŽDC PO-27/2018-ŘO5. Pokyn ředitele odboru smluvních vztahů O5 pro ochranu osobních údajů. Účinnost ode dne zveřejnění Pokyn Úroveň přístupu A SŽDC PO-27/2018-ŘO5 Pokyn ředitele odboru smluvních vztahů O5 pro ochranu osobních údajů Schváleno pod čj. 44924/2018- SŽDC-GŘ-O5 dne 5.9.2018 JUDr. Hana Honzáková ředitelka odboru

Více

PRAVIDLA. Práce na elektrickém zařízení v ČDS. 22_430000 Ing. Otakar Maceček. 22_430000 Karel Fiala 22_850000 Jiří Lenc, 22_730000 Bc.

PRAVIDLA. Práce na elektrickém zařízení v ČDS. 22_430000 Ing. Otakar Maceček. 22_430000 Karel Fiala 22_850000 Jiří Lenc, 22_730000 Bc. PRAVIDLA SPOLEČNOST: IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO: NÁZEV DOKUMENTU: ČEZ Distribuční služby, s.r.o. ČDS_PA_0007r05 Práce na elektrickém zařízení v ČDS OBLAST ŘÍZENÍ: B05 Bezpečnost a ochrana zdraví při práci GARANT

Více

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007 V souladu s ustanovením 28 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a ustanovením 12, 13 a 14 nařízení

Více

PODNIKOVÉ NORMY ENERGETIKY PNE PRO ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE

PODNIKOVÉ NORMY ENERGETIKY PNE PRO ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE PODNIKOVÉ NORMY ENERGETIKY PNE PRO ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE (Seznam platných norem s daty účinnosti) Normy PNE jsou tvořeny a schvalovány energetickými společnostmi, ČEPS, případně dalšími organizacemi

Více

COFELY a.s. Energetická infrastruktura Prezentace společnosti

COFELY a.s. Energetická infrastruktura Prezentace společnosti COFELY a.s. Energetická infrastruktura Prezentace společnosti 06 2014 1 COFELY tradice & prosperita 1,4 mld. Kč obrat za rok 2014 365 zaměstnanců Součást skupiny ENGIE (dříve GDF SUEZ) 1991 vznik společnosti

Více

17. 10. 2014 Pavel Kraják

17. 10. 2014 Pavel Kraják ZÁKONY A DALŠÍ PŘEDPISY PRO ELEKTROENERGETIKU A JEJICH VZTAH K TECHNICKÝM NORMÁM 17. 10. 2014 Pavel Kraják LEGISLATIVA - PŘEHLED Zákon č. 458/2000 Sb. Vyhláška č. 51/2006 Sb. Vyhláška č. 82/2011 Sb. Vyhláška

Více

TEMATICKÝ PLÁN A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY PREVENTIVNÍCH POŽÁRNÍCH HLÍDEK A PREVENTISTŮ POŽÁRNÍ OCHRANY OBSAH

TEMATICKÝ PLÁN A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY PREVENTIVNÍCH POŽÁRNÍCH HLÍDEK A PREVENTISTŮ POŽÁRNÍ OCHRANY OBSAH TEMATICKÝ PLÁN A ČASOVÝ ROZVRH ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ A ODBORNÉ PŘÍPRAVY PREVENTIVNÍCH POŽÁRNÍCH HLÍDEK A PREVENTISTŮ POŽÁRNÍ OCHRANY OBSAH Tematický plán a časový rozvrh školení zaměstnanců a odborné přípravy

Více

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ

BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ druh předpisu : číslo: vnitřní směrnice 2/BOZP výtisk číslo: 1 Název: PROVÁDĚNÍ ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Obsah : 1. Základní ustanovení.

Více

Kontrola dodržování předpisů

Kontrola dodržování předpisů Kontrola dodržování předpisů BOZP, ŽP a PO (2. úroveň dokumentace TMS) (3. vydání) Schválil: Marek Świtajewski - generální ředitel Zpracovatel: Sekce podpory podnikání Správce dokumentace: Technik organizace

Více

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY. ZVU a.s. Havarijní plán LDS

PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY. ZVU a.s. Havarijní plán LDS PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY ZVU a.s. Příloha 7 Havarijní plán LDS Zpracoval: Schválil: Odpovědná osoba: Ing. Jiří Coufal, vedoucí odd. energetiky Ing. Josef Sirový, místopředseda

Více

Podniková norma energetiky pro rozvod elektrické energie. Obsluha a práce na elektrických zařízeních pro přenos a distribuci elektrické energie

Podniková norma energetiky pro rozvod elektrické energie. Obsluha a práce na elektrických zařízeních pro přenos a distribuci elektrické energie Podniková norma energetiky pro rozvod elektrické energie ČEZ Distribuce E.ON Distribuce PREdistribuce ČEPS Obsluha a práce na elektrických zařízeních pro přenos a distribuci elektrické energie PNE 33 0000-6

Více

PN VA 911 SP č.2 Oceňování PD Změněno: červenec 2014

PN VA 911 SP č.2 Oceňování PD Změněno: červenec 2014 Oceňování projektové dokumentace, realizační inženýrské činnosti a dokumentace skutečného provedení stavby od externích zhotovitelů pro stavby PREdistribuce, a. s. Oceňování projektů, inženýrské činnosti

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace. Označení vnitřního předpisu

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace. Označení vnitřního předpisu PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace Označení vnitřního předpisu Směrnice č. S063 Provozní řád školy Platnost vnitřního předpisu od 1.9.2016 Zpracoval

Více

koordinační a projektový pracovník vedoucí zařízení Verze: 01

koordinační a projektový pracovník vedoucí zařízení Verze: 01 Pravidla pro klíčové hospodářství Nahrazuje: nový dokument Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory Jasenka Vsetín, Dolní Jasenka 2274, Vsetín 755 01 Zpracování: Mgr. Věra Mynářová vedoucí

Více

PROVOZNÍ INSTRUKCE. SPOLEČNOST: ČEZ Distribuce, a. s. DSO_PI_00044r01 IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO:

PROVOZNÍ INSTRUKCE. SPOLEČNOST: ČEZ Distribuce, a. s. DSO_PI_00044r01 IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO: PROVOZNÍ INSTRUKCE SPOLEČNOST: ČEZ Distribuce, a. s. IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO: NÁZEV DOKUMENTU: DSO_PI_00044r01 Připojování výroben po odstávce do paralelního provozu s distribuční soustavou společnosti ČEZ

Více

Směrnice oprávnění ke vstupu do sportovního zařízení

Směrnice oprávnění ke vstupu do sportovního zařízení Směrnice oprávnění ke vstupu do sportovního zařízení I. Sportovní klub Královo Pole z. s. je příspěvková organizace se sídlem Vodova 108, 61200 Brno. IČ: 00542822 a jako provozovatel sportovního zařízení

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ VNITŘNÍ JEDNOŽILOVÉ KONCOVKY 22 KV PRO KABELY S PLASTOVOU IZOLACÍ ELTI MB-1C-24-T3

Podniková norma PREdi MONTÁŽ VNITŘNÍ JEDNOŽILOVÉ KONCOVKY 22 KV PRO KABELY S PLASTOVOU IZOLACÍ ELTI MB-1C-24-T3 Zpracoval: Libor Smutný S 27 210 Technická standardizace Schválil: Vydal: 5. 10. 2016 Stanislav Votruba vedoucí sekce S 27 000 Koncepce sítě Strana: 1/6 od 19. 10. 2016 Účinnost 18. 10. 2016 Rozhodnutím

Více

PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnění Programu opatření v roce 2009

PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnění Programu opatření v roce 2009 PREdistribuce, a.s. Zpráva o plnění Programu opatření v roce 2009 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím

Více

iisel Příručka (nejen) pro zkoušky elektrotechniků pracujících na elektrických zařízeních nad 1 000 V www.iisel.com Václav Macháček KNIŽNICE SVAZEK 88

iisel Příručka (nejen) pro zkoušky elektrotechniků pracujících na elektrických zařízeních nad 1 000 V www.iisel.com Václav Macháček KNIŽNICE SVAZEK 88 KNIŽNICE Václav Macháček SVAZEK 88 Příručka (nejen) pro zkoušky elektrotechniků pracujících na elektrických zařízeních nad 1 000 V www.iisel.com Internetov InformaËnÌ SystÈm pro Elektrotechniky iisel Transformační

Více

Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC. Uživatelský návod

Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC. Uživatelský návod Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC Uživatelský návod MEgA Měřící Energetické Aparáty, a.s. 664 31 Česká 390 Česká republika Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC Uživatelský návod Elektronické

Více

A TESTY pro písemnou část zkoušky z obecných předpisů. (označené otázky nejsou uplatňovány v testech pro rozsah E4 na nářadí a spotřebiče)

A TESTY pro písemnou část zkoušky z obecných předpisů. (označené otázky nejsou uplatňovány v testech pro rozsah E4 na nářadí a spotřebiče) A TESTY pro písemnou část zkoušky z obecných předpisů (označené otázky nejsou uplatňovány v testech pro rozsah E4 na nářadí a spotřebiče) 1) Jakou funkci plní ze zákona č. 174/1968 Sb. Institut technické

Více

Podniková norma PREdi MONTÁŽ JEDNOŽILOVÉ PŘÍMÉ SPOJKY 22 KV TYP CHM VÝROBCE CELLPACK

Podniková norma PREdi MONTÁŽ JEDNOŽILOVÉ PŘÍMÉ SPOJKY 22 KV TYP CHM VÝROBCE CELLPACK Strana: 1/5 Zpracoval: Libor Smutný S 27 210 Technická standardizace Schválil: Vydal: 5. 10. 2016 Stanislav Votruba vedoucí sekce S 27 000 Koncepce sítě 18. 10. 2016 Rozhodnutím č. 38/2016 Jiří Kodad vedoucí

Více

SŽDC PO-35/2018-ŘO1. Pokyn ředitele odboru finančního pro ochranu osobních údajů. Účinnost ode dne zveřejnění

SŽDC PO-35/2018-ŘO1. Pokyn ředitele odboru finančního pro ochranu osobních údajů. Účinnost ode dne zveřejnění Pokyn Úroveň přístupu A SŽDC PO-35/2018-ŘO1 Pokyn ředitele odboru finančního pro ochranu osobních údajů Schváleno pod čj. S 47103/2018 SŽDC-GŘ-O1 Dne: 04. 10. 2018 Ing. Hana Eliášová, MSc. ředitelka odboru

Více

ORGANIZAČNÍ PRAVIDLA PRO PRAVIDELNOU ZÁJMOVOU ČINNOST/ KROUŽKY. Mgr. Martin Běhal, Mgr. Petra Koblicová

ORGANIZAČNÍ PRAVIDLA PRO PRAVIDELNOU ZÁJMOVOU ČINNOST/ KROUŽKY. Mgr. Martin Běhal, Mgr. Petra Koblicová ORGANIZAČNÍ PRAVIDLA PRO PRAVIDELNOU ZÁJMOVOU ČINNOST/ KROUŽKY Zpracovali: Schválila: Mgr. Martin Běhal, Mgr. Petra Koblicová Mgr. Petra Koblicová Platnost: od 1. 9. 2018 1 Obsah: 1. Základní ustanovení

Více

Vědeckotechnický park Nupharo Dokumentace pro provedení stavby Přípojka VN Technická zpráva 1. Rozsah projektu Obsahem tohoto projektu je přípojka VN IO 14.00-1.část. Jedná se o část přípojky od vloženého

Více

Pokyn generálního ředitele č. 4/2012

Pokyn generálního ředitele č. 4/2012 Pokyn generálního ředitele č. 4/2012 Schváleno Dne 28. 3. 2012 č. j.: S 13 299/2012-PERS Gestorský útvar: Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Odbor personální Dlážděná 1003/7 110 00 Praha

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 31, 31a

PROVOZNÍ ŘÁD. Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity. Poříčí 31, 31a Masarykova univerzita Č. j.: MU-IS/85087/2015/275500/PdF-1 Pedagogická fakulta Směrnice děkana č. 2/2010 PROVOZNÍ ŘÁD Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity Poříčí 31, 31a (ve znění účinném od 15. 9.

Více

1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Základní škola a Mateřská škola Mníšek, okres Liberec, příspěvková organizace Oldřichovská 198, Mníšek, 463 31 Chrastava, IČO: 72742399, e-mail: zs-mnisek@iol.cz Č. j.: OŘ/3/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MŠ 1.

Více

PROPUSTKY. Směrnice 694 Vydání 2 Propustky Změna 0. Jednatel UNIPETROL RPA, s.r.o. Platnost od: 1.11.2007. Určeno pouze pro vnitřní potřebu.

PROPUSTKY. Směrnice 694 Vydání 2 Propustky Změna 0. Jednatel UNIPETROL RPA, s.r.o. Platnost od: 1.11.2007. Určeno pouze pro vnitřní potřebu. UNIPETROL RPA, s.r.o. Strana 1/11 PROPUSTKY Schválil: Jednatel UNIPETROL RPA, s.r.o. Platnost od: 1.11.2007 Správce dokumentu: Zpracovatel: UNIPETROL SERVICES, s.r.o, odbor HSE&Q Odbor ochrany areálu Určeno

Více

Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy

Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy Pokyn Úroveň přístupu A SŽDC PO-18/2018-ŘO18 Pokyn ředitele odboru systému bezpečnosti provozování dráhy Zajištění ochrany osobních údajů při zjišťování příčin a okolností vzniku mimořádných událostí,

Více

Havarijní plán. rok LDS elektřiny MOTORPAL, a.s.

Havarijní plán. rok LDS elektřiny MOTORPAL, a.s. Havarijní plán LDS elektřiny MOTORPAL, a.s. rok 2016 Název provozovatele: MOTORPAL, a.s. Organizační jednotka: Facility Ulice a číslo popisné: Humpolecká 313/5 Město: Jihlava - Staré Hory PSČ: 587 41 tel.:

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.24 Zateplování budov minerálními deskami

Více

Základní škola a Mateřská škola Heřmanov Heřmanov 120, Děčín 2, IČO:

Základní škola a Mateřská škola Heřmanov Heřmanov 120, Děčín 2, IČO: Základní škola a Mateřská škola Heřmanov Heřmanov 120, Děčín 2, 405 02 IČO: 71009485 Směrnice č.j. 01/2019 k ochraně majetku Na základě vyhlášky FMV 135/83 přípisu MŠMT č.j. 7739/85-49 vydávám tuto směrnici

Více

Provozní předpis pro provoz služebních vozidel

Provozní předpis pro provoz služebních vozidel Strana: 1 Organizační směrnice Provozní předpis pro provoz služebních vozidel Společnost: Dům dětí a mládeže Brno, Helceletova, příspěvková organizace Sídlo: Brno, Helceletova 234/4 IČ: 44993412 Zpracoval:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA 1.4.1 PŮDORYS 1.4.2

TECHNICKÁ ZPRÁVA 1.4.1 PŮDORYS 1.4.2 OBSAH: 1. Úvodní údaje 2. Technické údaje 3. Technické řešení 4. Bleskosvod 5. Závěrem SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA 1.4.1 PŮDORYS 1.4.2 I.TECHNICKÁ ZPRÁVA 1.Úvodní údaje Identifikační údaje - akce: CHOTĚBOŘ

Více

I. Úvod. Provozní řád je závazný pro všechny fyzické i právnické osoby, které se v prostorách objektu pohybují. II. Provozní doba objektu

I. Úvod. Provozní řád je závazný pro všechny fyzické i právnické osoby, které se v prostorách objektu pohybují. II. Provozní doba objektu Kód: SD/09/12 Druh: Organizační směrnice Název: Provozní řád pro objekt VTP ICT, Nad Stráněmi 5656, Zlín Organizační závaznost: Vědeckotechnický park Informačních a komunikačních technologií, Fakulta aplikované

Více

Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Centrum ENET - Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie

Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Centrum ENET - Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Centrum ENET - Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie 17. listopadu 2172/15 708 33 Ostrava Poruba Stanovisko ve věci posouzení bezpečnosti

Více

3. Přehled a charakteristika hlavních dodavatelů a odběratelů elektřiny

3. Přehled a charakteristika hlavních dodavatelů a odběratelů elektřiny 1. Popis Správa železniční dopravní cesty, státní organizace (dále jen SŽDC) je od 30. 05. 2007 držiteli licence na distribuci elektřiny. Distribuční soustava SŽDC má charakter lokální distribuční soustavy

Více

PN VA 911 SP č. 2 Oceňování PD Změněno: únor 2017

PN VA 911 SP č. 2 Oceňování PD Změněno: únor 2017 Oceňování projektové dokumentace, realizační inženýrské činnosti a dokumentace skutečného provedení stavby od externích zhotovitelů pro stavby PREdistribuce, a. s. Oceňování projektů, inženýrské činnosti

Více

SMĚRNICE č. S2101-07

SMĚRNICE č. S2101-07 Název procesu/ Číslo Vlastník 2101 ROZ 01.01.2015 Štefan ŘŠ S2101-07 SMĚRNICE č. S2101-07 ZPŮSOB EVIDENCE ÚRAZŮ, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMU O ÚRAZU VŠECH PRACOVNÍCH ÚRAZŮ ZAMĚSTNANCŮ Tato směrnice nahrazuje:

Více

Hurta Petr POŽÁRNÍ ŘÁD. Trafostanice

Hurta Petr POŽÁRNÍ ŘÁD. Trafostanice POŽÁRNÍ ŘÁD Trafostanice Dokument požární ochrany zpracovaný na základě požadavků 27, písmeno d) vyhlášky MV č. 246/2001 Sb. pro pracoviště se zvýšeným požárním nebezpečím. Schvaluje : H U R T A Petr majitel

Více

PROVOZNÍ ŘÁD KOLEKTORŮ a sdružených tras vedení technického vybavení ve městě Brně Upravené vydání k projektu Brněnské technické podzemí

PROVOZNÍ ŘÁD KOLEKTORŮ a sdružených tras vedení technického vybavení ve městě Brně Upravené vydání k projektu Brněnské technické podzemí Technické sítě Brno, akciová společnost Strana: 1/7 Výtisk č.: PROVOZNÍ ŘÁD KOLEKTORŮ a sdružených tras vedení technického vybavení ve městě Brně Upravené vydání k projektu Brněnské technické podzemí 1.

Více

Příloha k certifikátu č (1)

Příloha k certifikátu č (1) Příloha k certifikátu č. 1180799 1 (1) výrobce typ rozv. jm. proud (A) zkrat. od. (ka) krytí IP počet polí rozměry (mm) počet přívodů počet vývodů F počet vývodů K zvl. vybavení zkoušený vzorek BR DISL

Více

Kompaktní rozváděče VN. s odpínači H 27 jmenovité napětí 12 a 25 kv jmenovitý proud 630 A

Kompaktní rozváděče VN. s odpínači H 27 jmenovité napětí 12 a 25 kv jmenovitý proud 630 A Kompaktní rozváděče VN s odpínači H 27 jmenovité napětí 12 a 25 kv jmenovitý proud 630 A 1 Všeobecně Vzduchem izolované kompaktní rozváděče vn firmy Driescher jsou vhodné pro použití v kompaktních trafostanicích

Více

Rozhodnutí děkana č. 18/2015 Ostraha objektů FROV JU

Rozhodnutí děkana č. 18/2015 Ostraha objektů FROV JU č. j.09/0149/15 Vodňany, 29. 4. 2015 Rozhodnutí děkana č. 18/2015 Ostraha objektů FROV JU Ostraha objektů Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (dále jen FROV JU)

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA BŘEZOVÁ. F. DOKUMENTACE STAVBY F.3.3 Technika prostředí staveb - ELEKTRO TECHNICKÁ ZPRÁVA. Ing Jiří Horák Valdecká Hořovice

MATEŘSKÁ ŠKOLA BŘEZOVÁ. F. DOKUMENTACE STAVBY F.3.3 Technika prostředí staveb - ELEKTRO TECHNICKÁ ZPRÁVA. Ing Jiří Horák Valdecká Hořovice 1 Projektant: Ing Jiří Horák Valdecká 82 26801 Hořovice Generální projektant: projektový ateliér ASSA spol. s r.o. Praha 4 Dvorecká 32 Zakázka: Investor : OU Březová MATEŘSKÁ ŠKOLA BŘEZOVÁ Stupeň : Dokumentace

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

Úvodní ustanovení. Čl. 2 Základní pojmy

Úvodní ustanovení. Čl. 2 Základní pojmy 39 P O K Y N generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 2. října 2012, kterým se stanovují pravidla provádění kontrol hasičskými záchrannými sbory krajů podle 33 zákona č.

Více

Vlastní provedení připojení je odlišné podle jmenovitého napětí té části distribuční soustavy, ke které bude odběrné zařízení připojeno.

Vlastní provedení připojení je odlišné podle jmenovitého napětí té části distribuční soustavy, ke které bude odběrné zařízení připojeno. PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ DISTRIBUČNÍCH SOUSTAV PŘÍLOHA 6 STANDARDY PŘIPOJENÍ ZAŘÍZENÍ K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ strana 3 Obsah 1 OBECNĚ... 4 2 PROVEDENÍ PŘIPOJENÍ... 4 2.1 STANDARDNÍ PROVEDENÍ KONCOVÉHO BODU:...

Více

METODIKA ME 51/01 DOKUMENTACE ZAMĚŘENÍ SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY

METODIKA ME 51/01 DOKUMENTACE ZAMĚŘENÍ SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY ČEZ DISTRIBUCE SKUPINA ČEZ parafa správce dokumentace nebo pověřeného zaměstnance pořadové číslo kopie DRUH DOKUMENTU METODIKA ČÍSLO DOKUMENTU ME 51/01 NÁZEV DOKUMENTACE ZAMĚŘENÍ SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY

Více

Výkon SPD v oblasti stavební prevence

Výkon SPD v oblasti stavební prevence Výkon SPD v oblasti stavební prevence mjr. Ing. Pavel TUČEK HZS Olomouckého kraje 2.3.2013 Legislativa zákon č. 133/1985 Sb.,o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů zákon č. 183/2006 Sb., o územním

Více

Podniková norma PREdi PROJEKTOVÁNÍ KABELOVÝCH VEDENÍ VN, ZABEZPEČENÍ JAKOSTI

Podniková norma PREdi PROJEKTOVÁNÍ KABELOVÝCH VEDENÍ VN, ZABEZPEČENÍ JAKOSTI Zpracoval: Jiří Kodad S 20 210 Technický controlling Schválil: Vydal: Podniková norma PREdi 25. 8. 2014 Tomáš Gleich vedoucí sekce S 23 000 Provoz sítí Strana: 1/11 14. 10. 2014 Rozhodnutím č. 33/2014

Více

USTANOVENÍ ŘEDITELKY ŠKOLY PRO ČINNOST ZAMĚSTNANCŮ ŠKOLY V OBLASTI ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI VŠECH OSOB V AREÁLU ZŠ A MŠ NOVÁ BYSTŘICE.

USTANOVENÍ ŘEDITELKY ŠKOLY PRO ČINNOST ZAMĚSTNANCŮ ŠKOLY V OBLASTI ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI VŠECH OSOB V AREÁLU ZŠ A MŠ NOVÁ BYSTŘICE. Základní škola a Mateřská škola Nová Bystřice Hradecká 390, 3 7 8 3 3 Nová Bystřice, okres Jindřichův Hradec telefon: 384 386 433, 388 288 131 e-mail: zakladni.skola@novabystrice.cz USTANOVENÍ ŘEDITELKY

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD

Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Statutární město Brno, městská část Brno-střed DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice č.: 66 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.03.2018 Vydal/schválil: Bc. Petr

Více

PŘÍPOJKY NN. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky

PŘÍPOJKY NN. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky PŘÍPOJKY NN 1. Všeobecné podmínky 2. Druhy přípojek 3. Dodávka elektrické energie 4. Skladba ceny za elektrickou energii

Více

VZOR DOKUMENTACE O OCHRANĚ PŘED VÝBUCHEM (DOV)

VZOR DOKUMENTACE O OCHRANĚ PŘED VÝBUCHEM (DOV) VZOR DOKUMENTACE O OCHRANĚ PŘED VÝBUCHEM (DOV) 1.vydání 2014 Obsah seznam vzorů Volně dostupný obsah Obsah dostupný po uhrazení publikace Úvod Může Dokumentaci o ochraně před výbuchem, ve smyslu nařízení

Více

Držitel licence: č sk.12 Avia Energo, s.r.o. Beranových 140 Praha 9 č sk.14 Avia Energo, s.r.o. Beranových 140 Praha 9

Držitel licence: č sk.12 Avia Energo, s.r.o. Beranových 140 Praha 9 č sk.14 Avia Energo, s.r.o. Beranových 140 Praha 9 Držitel licence: č.121118451 sk.12 Avia Energo, s.r.o. Beranových 140 Praha 9 č.141118454 sk.14 Avia Energo, s.r.o. Beranových 140 Praha 9 PRAVIDLA PROVOZOVÁNÍ LOKÁLNÍ DISTRIBUČNÍ SOUSTAVY Avia Energo,

Více

Ad 1. Unikátní elektromotorická vložky EMZY MZT35i Strana 1. Uzamykací systém EMZY

Ad 1. Unikátní elektromotorická vložky EMZY MZT35i Strana 1. Uzamykací systém EMZY Unikátní elektromotorická vložky EMZY MZT35i Strana 1 Uzamykací systém EMZY 1. Proč EMZY? 2. Vzhled a části systému 3. Studie Typická aplikace 4. Mechanická část systému EMZY 5. Odhadovaná cena dodávky

Více

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno../.. 6.4.2009

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno../.. 6.4.2009 Janáčkova akademie múzických umění v Brně Beethovenova 2, 662 15 Brno Tel.: 542 591 111 Fax : 542 591 142 Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno../.. 6.4.2009 Věc: Výzva k podání nabídky

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD ZLÍN VÝMĚNA UPS KÚ1 a KÚ2 SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA

KRAJSKÝ ÚŘAD ZLÍN VÝMĚNA UPS KÚ1 a KÚ2 SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA KRAJSKÝ ÚŘAD ZLÍN VÝMĚNA UPS KÚ1 a KÚ2 SILNOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH 1. Všeobecná část... 2 1.1. Základní údaje... 2 1.2. Rozsah... 2 1.3. Použité podklady... 2 1.4. Předpisy a normy...

Více

SMĚRNICE č. 6. ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ

SMĚRNICE č. 6. ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ Název procesu/ Číslo Vlastník SMĚRNICE č. 6 ZAJIŠTĚNÍ EVIDENCE, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMŮ O ÚRAZU ŽÁKŮ A STUDENTŮ SŠ a MŠ Tato směrnice nahrazuje: Datum platnosti od: 01.07.2014 Základní právní předpisy:

Více

Norma pro vedení pasportů výrobního zařízení

Norma pro vedení pasportů výrobního zařízení CHEMOPETROL,a.s Odbor údržby Norma pro vedení pasportů výrobního zařízení N 11 985 Tato norma je závazná pro všechny udržovatele a uživatele strojů a technologických zařízení v úseku výrobního ředitele

Více

ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO

ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO Metodický pokyn Oblastní nemocnice Kladno, a.s. Číslo MP 012 Vydání 4 nemocnice Středočeského kraje Datum 1.10.2012 1.12.2017 ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO Platnost dokumentu

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 11

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 11 Zadavatel: E.ON Distribuce, a.s. se sídlem F.A. Gerstnera 2151/6, 370 49 České Budějovice IČO: 280 85 400 Veřejná zakázka: Projektové dokumentace VN, NN Evidenční číslo VZ: 630411 DODATEČNÉ INFORMACE K

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Postavení a působnost úřadu. Článek 3 Organizační struktura úřadu. Článek 4 Řízení úřadu

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Postavení a působnost úřadu. Článek 3 Organizační struktura úřadu. Článek 4 Řízení úřadu INTERNÍ SMĚRNICE Č. 9/2014 MĚSTSKÝ ÚŘAD MODŘICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD schváleno Radou města Modřice dne 2014-04-07 Účinnost 2014-04-07 Zpracovala Bc. Andrea Kovářová Strana 1 (celkem 6) ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 1, Karmelitská 7 V Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 118 12 Praha 1, Karmelitská 7 V Praze 10. 12. 2002 S M Ě RNICE pro provádění a organizaci požární ochrany v objektech a na pracovištích Ministerstva školství,

Více

Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 5/2008

Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 5/2008 Městský úřad Frýdlant nad Ostravicí Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 5/2008 Stanovení obsahu a způsob vedení provozní dokumentace a stanovení termínů, lhůt, rozsahu kontrol,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou 1 Městský úřad Němčice nad Hanou Palackého nám. 3 798 27 Němčice nad Hanou Typ vnitřní normy: Směrnice č. 11/2017 Název dokumentu: ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městského úřadu Němčice nad Hanou Zpracoval: Ing. Ivana

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Směrnice Směrnice k provozu pultu centrální ochrany Městské policie Karviná Schváleno: 30.11.2010 Účinnost: 01.12.2010 Zpracovatel: Petr Osif, vedoucí úseku správy informačních technologií Článek 1 Úvodní

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 700 30 Ostrava-Zábřeh, Výškovická 40 územní odbor Frýdek-Místek

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 700 30 Ostrava-Zábřeh, Výškovická 40 územní odbor Frýdek-Místek HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 700 30 Ostrava-Zábřeh, Výškovická 40 územní odbor Frýdek-Místek 738 01 Frýdek-Místek, Pavlíkova 2264 HZSTX005GWML Č.j. HSOS-6900-1/2014 Výtis k č.: 1 Počet

Více

ČREPUBLIKA - OKRESNÍ SOUD VE SVITAVÁCH

ČREPUBLIKA - OKRESNÍ SOUD VE SVITAVÁCH ČREPUBLIKA - OKRESNÍ SOUD VE SVITAVÁCH správa soudu Dimitrovova 33, 568 19 Svitavy tel.:461 352 811, fax 461 352 837, e-mail: posta@osoud.svy.justice.cz ID datové schránky: a6babkt 20Spr: 280 /2018 Svitavy

Více

P R A C O V N Í P O S T U P. P_0105 rev.00. Administrativní zázemí a archivace Zánik EK administrativa, postup při převzetí agendy

P R A C O V N Í P O S T U P. P_0105 rev.00. Administrativní zázemí a archivace Zánik EK administrativa, postup při převzetí agendy FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY P R A C O V N Í P O S T U P P_0105 rev.00 Administrativní zázemí a archivace Datum vydání: 15.09.2014 Datum účinnosti: 19.09.2014 Doba platnosti: Bez omezení, revize

Více

Investor: PURUM s.r.o. NÁRODNÍ 961/25, PRAHA 1 Akce: ZPEVNĚNÁ PLOCHA V AREÁLU FIRMY PURUM s. r. o. STARÉ MĚSTO DPPS TECHNICKÁ ZPRÁVA

Investor: PURUM s.r.o. NÁRODNÍ 961/25, PRAHA 1 Akce: ZPEVNĚNÁ PLOCHA V AREÁLU FIRMY PURUM s. r. o. STARÉ MĚSTO DPPS TECHNICKÁ ZPRÁVA Investor: PURUM s.r.o. NÁRODNÍ 961/25, 11 000 PRAHA 1 Akce: ZPEVNĚNÁ PLOCHA V AREÁLU FIRMY PURUM s. r. o. STARÉ MĚSTO DPPS SO 07 - ROZVODY ELEKTRO TECHNICKÁ ZPRÁVA 1/ ÚČEL A ROZSAH PROJEKTU Projekt řeší

Více

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. Přezkoušení - Obsluha LD Petřín

ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ. Přezkoušení - Obsluha LD Petřín ZKOUŠKA ŘIDIČŮ TRAMVAJÍ Přezkoušení - Obsluha LD Petřín Jméno: ID testu: Os. č. Útvar: Organizace provozu 1) Při výkonu směny se musí pracovníci LDP řídit: 1 b. b) a) Provozním předpisem L1/1, příkazy

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. PD Trafostanice a přeložka VN v území Karibuni. Kód dokumentu: AA-X A.doc Počet stran: 12

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. PD Trafostanice a přeložka VN v území Karibuni. Kód dokumentu: AA-X A.doc Počet stran: 12 --------------------------------------------------- arekop, s.r.o. ------------------------------------------ 760 01 Zlín, Ševcovská 2483, tel. 577 011 045-47 ----------------------------------------------

Více

Prováděcí opatření k předpisu pro tvorbu a zpracování základní dopravní dokumentace

Prováděcí opatření k předpisu pro tvorbu a zpracování základní dopravní dokumentace Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC D5-2 Prováděcí opatření k předpisu pro tvorbu a zpracování základní dopravní dokumentace Doplňující ustanovení

Více

Stanovisko odboru 34 - Státní dozor nad hazardními hrami

Stanovisko odboru 34 - Státní dozor nad hazardními hrami Ministerstvo financí Státní dozor nad hazardními hrami Mgr. Karel Blaha ředitel odboru 34 Letenská 15, Praha 1 - Malá Strana, 118 10 Pracoviště: Legerova, 69, Praha 1, 110 00 Sekretariát tel.: 25704 3322

Více

Organizační řád. Základní škola, Blučina, okres Brno venkov, příspěvková organizace. Část I. Všeobecná ustanovení 1/2010

Organizační řád. Základní škola, Blučina, okres Brno venkov, příspěvková organizace. Část I. Všeobecná ustanovení 1/2010 Základní škola, Blučina, okres Brno venkov, příspěvková organizace Organizační řád 1/2010 Část I. Všeobecná ustanovení Článek 1:Úvodní ustanovení 1. Organizační řád Základní školy Blučina (dále jen škola)

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY SPRCH KRYTÉHO BAZÉNU V ČESKÉ TŘEBOVÉ

STAVEBNÍ ÚPRAVY SPRCH KRYTÉHO BAZÉNU V ČESKÉ TŘEBOVÉ D.3 - IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZAKÁZKY NÁZEV AKCE : STAVEBNÍ ÚPRAVY SPRCH KRYTÉHO BAZÉNU V ČESKÉ TŘEBOVÉ MÍSTO STAVBY : ČESKÁ TŘEBOVÁ DATUM : 5/2015 INVESTOR : EKO BI s.r.o. KRYTÝ BAZÉN U TEPLÁRNY 617 560 02

Více

PARTNER V OBLASTI VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ

PARTNER V OBLASTI VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ www.prvnielektro.cz PARTNER V OBLASTI VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Systémy pro čerpání, přečerpávání a čištění průmyslových a odpadních vod Odvodňování rozsáhlých ploch První Elektro, a.s. specialista na elektrotechnologie

Více

USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný

USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný USTANOVENÍ PRO POHYB OSOB A ČINNOST V AREÁLU SPOLEČNOSTI LINET spol. s r.o., Želevčice 5, Slaný Pro vstup do objektu jsou rozlišovány 3 skupiny osob: 1. zaměstnanci firmy 2. nepravidelné návštěvy 3. pravidelné

Více

SPOLANA a.s. Číslo: BI BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7. útvar Hygiena a bezpečnost práce

SPOLANA a.s. Číslo: BI BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7. útvar Hygiena a bezpečnost práce Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7 NÁZEV: PRÁCE VE VÝŠKÁCH PŘENOSNÉ ŽEBŘÍKY Gestor: O B S A H Č. kap. Název kapitoly Strana Č. revize Účinnost od 1 Rozsah platnosti 2 0 01.1.2018

Více

Rekonstrukce sociálního zařízení, vnitřního a venkovního schodiště v budově SPÚ

Rekonstrukce sociálního zařízení, vnitřního a venkovního schodiště v budově SPÚ plan inženýrská a projekční kancelář Rekonstrukce sociálního zařízení, vnitřního a venkovního schodiště v budově SPÚ Název stavby: Místo stavby: Objednatel: Státní pozemkový úřad, Husinecká 1024/11a, Žižkov,

Více

ERÚ, 2011 Všechna práva vyhrazena

ERÚ, 2011 Všechna práva vyhrazena ROČNÍ ZPRÁVA O PROVOZU ES ČR 2010 Vydal: Energetický regulační úřad v roce 2011 Zpracoval: Ing. Jaroslav Lukáš, ERÚ odbor regulace tel.: 255 715 556, e-mail: jaroslav.lukas@eru.cz ERÚ, 2011 Všechna práva

Více

Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny - typ MO

Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny - typ MO Strana 1 Smlouva o sdružených službách dodávky elektřiny - typ MO č. SoSSE/522978 uzavřená mezi: Obchodníkem s elektřinou (na straně jedné): Pražská energetika, a.s. sídlo: Na Hroudě 1492/4, 100 05 Praha

Více

OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá

OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů Obec: Dolní Krupá Adresa: 582 71 Dolní Krupá 55 Směrnici zpracoval:

Více

Předpokládaný rozvoj distribuční soustavy E.ON Distribuce, a.s (výhled)

Předpokládaný rozvoj distribuční soustavy E.ON Distribuce, a.s (výhled) Předpokládaný rozvoj distribuční soustavy E.ON Distribuce, a.s. 2018-2022 (výhled) E.ON Distribuce, a.s. v souladu s 25 zákona č. 458/2000 Sb. v platném znění, o podmínkách podnikání a o výkonu státní

Více

Vysvětlení zadávacích podmínek č. 5. Zadavatel obdržel žádost o vysvětlení zadávacích podmínek následujícího znění:

Vysvětlení zadávacích podmínek č. 5. Zadavatel obdržel žádost o vysvětlení zadávacích podmínek následujícího znění: STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK MAGISTRÁT MĚSTA FRÝDKU-MÍSTKU Odbor zadávání veřejných zakázek Radniční 1148 738 22 Frýdek-Místek *MMFMX014BAB1* VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: Č. J.: MMFM 5106/2019 SP. ZN. 91.1

Více

P_0101 rev.00. Tvorba a formát Pracovních postupů Etické komise FNKV

P_0101 rev.00. Tvorba a formát Pracovních postupů Etické komise FNKV FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY P R A C O V N Í P O S T U P P_0101 rev.00 Tvorba a formát Pracovních postupů Etické komise FNKV Datum vydání: 15.09.2014 Datum účinnosti: 19.09.2014 Doba platnosti:

Více