S et Modrá úspora - pro RD a objekty se spotřebou vody do 400 m3/rok

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S et Modrá úspora - pro RD a objekty se spotřebou vody do 400 m3/rok"

Transkript

1

2

3 S et Modrá úspora - pro RD a objekty se spotřebou vody do 400 m3/rok Filtrační zařízení se Siliphosem - průměr 130 mm, výška 330 mm Siliphos je čirá, sklovitá, omezeně rozpustná kombinace polyfosforečnanů a křemičitanů nejvyšší čistoty sestávající ze 100 % aktivní substance. Doporučená koncentrace Siliphosu ve vodovodních systémech je 1 4,9 g směsi Siliphos v 1000 litrech vody. Tato koncentrace je naprosto vyhovující pro dosažení uvedeného efektu. Siliphos je dodávaný ve formě sklovitých kuliček o průměru cca 2 cm. Z hlediska zdravotního posouzení je technologie Siliphos prostá jakýchkoliv negativních účinků na lidský organismus. Fosfáty, jež tvoří podstatu směsi Siliphos, jsou běžně obsaženy v potravinách jako např. ryby (9 g/kg), hovězí maso (9 g/kg), žitný chléb (6 g/kg) aj. Tyto fosfáty jsou nejen zdravotně nezávadné pro lidský organismus ale dokonce nepostradatelné. Siliphos zabraňuje zanášení potrubí a tzv. "hnědnutí" vody. Postupně uvolňuje inkrusty již částečně "zarostlého" potrubí a prodlužuje podstatně životnost vodovodních rozvodů a spotřebičů a zařízení, které jsou na vodovodní rozvody připojené, jako jsou myčky, pračky, kávovary, výrobníky ledu, elektrické bojlery, plynové karmy, výměníky, chladicí systémy, mycí centra a mnoho dalších. Zvyšuje se účinnost spotřebičů a zařízení, snižuje se podstatně poruchovost spotřebičů a zařízení, z čehož plyne finanční úspora za servisní opravy, údržbu nebo předčasné pořizování nových spotřebičů a zařízení. Podstatná část finančních úspor je dosažena snížením spotřeby energií. Vodní kámen je dokonalý izolant, 1 milimetr usazeného vodního kamene zvyšuje energetické náklady o 15 %. Siliphos postupně usazený vodní kámen odstraní a spolu s vodou odplaví do kanalizace v podobě neviditelných mikročástic. Délka procesu závisí na vrstvě usazeného vodního kamene. Použitím průtočných zařízení na bázi technologie Siliphos dochází k zastavení koroze a zanášení vodovodních rozvodů. Siliphos vytváří postupně na stěnách rozvodů, topných spirál a ploten spotřebičů ochranný film, který zabrání korozi a tvorbě dalších usazenin vodního kamene.

4 Siliphos nabízí nejvýhodnější ekonomické řešení pro dlouhodobou ochranu vodovodních rozvodů pitné a užitkové vody a spotřebičů a zařízení na vodovodní rozvod připojených. Na vodovodní potrubí je instalován dávkovač naplněný kuličkami Siliphos. Voda protékající tímto dávkovačem uvolňuje z kuliček Siliphosu stopové množství účinné látky, která potahuje povrch vodovodního rozvodu ochranným filmem, který zabraňuje vzniku koroze a usazování vodního kamene, ochranný film je vytvářen i v plastových vodovodních rozvodech. Siliphos je schválený Zdravotním ústavem se sídlem v Brně, zkušební laboratoř akreditovaná ČIA pod č oddělení analýzy vod, Masná 3c, Brno, podléhající Ministerstvu zdravotnictví ČR a v protokolu o zkoušce č , /2003 se konstatuje, že výrobek splňuje nařízení Světové zdravotnické organizace a Evropských norem popisujících možnosti použití fosfátů v pitné vodě. 2) Filtr mechanických nečistot - průměr 130 mm, výška 330 mm Nedílnou součástí k docílení správně upravené a ošetřené vody je použití mechanické filtrace, která zachycuje malé nečistoty, které jinak putují vodovodními rozvody a poškozují spotřebiče a zařízení na vodovodní rozvody připojené. Mechanický filtr je určen pro filtraci pevných částic z vody. Instaluje se na hlavní přívod vody před nádobu s obsahem Siliphosu. Průhledná nádoba umožňuje opticky sledovat znečištění filtru. Filtr na zachytí na vstupu kaly, písky, řasy, a jiné mechanické nečistoty, čímž ochrání spotřebiče a zařízení, které jsou na rozvody vody napojeny jako pračky, myčky, bojlery, plynové karmy, vířivé vany, sprchové růžice, spořiče vody, splachovací nádrže toalet aj. Nemění chemické složení vody! Důležité upozornění: Filtr je možno v případě velkého znečištění propláchnout pod tekoucí vodou. Filtr je nutno měnit každých 6 měsíců z důvodu hromadících se nečistot.

5 Výhody setu Modrá úspora zabraňuje zanášení potrubí postupně uvolňuje (rozpouští) usazeniny již částečně zarostlého potrubí prodlužuje životnost potrubí, bojlerů, výměníků, praček, myček, kávovarů apod. snižuje nutnost oprav i údržbu daného zařízení snižuje náklady na elektrickou a tepelnou energii snižuje náklady na čistící a úklidové prostředky rychlý výsledek, který je velmi brzy patrný zamezuje korozním účinkům vody dlouhá životnost prevence Nejčastěji kladené otázky a jejich odpovědi Dochází použitím průtočného zařízení se Siliphosem ke změkčování vody? Ne, nedochází. Siliphos obsahuje směs polyfosfátů + křemičitany pro snížení rozpustnosti fosfátů. Fosfáty tvoří mikrofilm a ten brání vodnímu kameni v jeho usazení. Voda je stejně tvrdá jako před použitím Siliphosu. Co když odjedu na 14 na dovolenou? Nic se neděje. Siliphos má omezenou rozpustnost (díky křemičitanům) a zároveň se hydrolyzuje. Jedná se o chemickou úpravu? Celé fungování organizmů je složitá chemie. Siliphos obsahuje fosfáty a absolutně inertní křemičitan. Fosfáty (fosfor je stopový prvek) jsou pátou nejdůležitější látkou pro lidský organizmus. Denní dávka pro lidský organizmus představuje mg fosfátů.

6 Obsah fosfátů ve 100 g některých potravin hovězí maso mg sýry mg luštěniny mg lískové oříšky 800 mg 1 litr vody ošetřené Siliphosem obsahuje 2 mg těchto fosfátů. Museli byste vypít 700 litrů vody za den, abyste dostali potřebnou denní dávku fosfátů. Jak si to mám ověřit, že to funguje? Nejlepší příklad je varná konvice, kde se voda ohřívá na 100 C. Zde se vodní kámen vysráží nejrychleji díky vysoké teplotě vody. Když Siliphos rozpustí staré usazeniny vodního kamene ve vodovodních rozvodech, vodní kámen piji? Co se s ním děje? Vodní kámen je v pitné vodě obsažen v podobě rozpuštěné soli uhličitanů. Když se voda zahřeje, uhličitany se vysráží a usadí na stěnách rozvodů a spotřebičů jako vodní kámen. Siliphos obsahuje fosfáty, které se chemicky vážou na usazeniny vodního kamene (vápník a hořčík) a z vodovodního rozvodu jej spolu s odtékající vodou odplaví v podobě neviditelných mikročástic. Jak se vyrábí Siliphos? Siliphos se vyrábí z taveniny. Vyrobená směs fosfátů (mono, orto a poly) s obsahem 62% P2O5 oxidu fosforečného se jako tavenina smíchá s křemičitanem (2,5%), vylisuje se do průzračných kuliček a nechá se vychladnout. Křemičitan je pro živé organizmy absolutně inertní látka, zde je přítomna pro snížení rozpustnosti fosfátu. Čistota Siliphosu je v souladu s normami pro použití pro pitnou vodu dle EC normy (EN 1208) a též dle normy mezinárodní zdravotnické organizace (WHO) vyhovuje normě FAO/WHO Expert Committee on Food Additives.

7 Jak do Siliphosu dostanete fosfát, který je obsažen v rybách, hovězím mase, sýrech, oříšcích atd.? Fosfáty jsou součástí každého živého organizmu. Každý živý organizmus má DNA. V každé molekule DNA je fosfor, který se tam dostal z fosfátů. V lidském tele je více než 500 miliard buněk. Každá buňka obsahuje molekulu DNA. V každé jedné molekule DNA je 6 miliard atomů fosforu. Z toho se dá vyčíst, že jenom v podobě DNA je v lidském tele miliard (3*1021) atomů fosforu. Mnohem více fosforu obsahují naše kosti a zuby. Fosfáty se podílejí na metabolizmu lidského (nejenom lidského) těla. V podobě tri-fosfátu zásobují kyslíkem mitochondrie, které jsou jako malé elektrárny v každém lidské (a nejen v lidské) buňce. Kromě živého světa se fosfáty nacházejí v horninách jako anorganické soli. Horniny se jmenují apatity, ty se těží a z nich se fosfáty vyrábí na různé účely. Apatity jsou usazeniny, které se vytvořili za stovky milionu let z pozůstatků živých organizmů. Když odstraním vodní kámen z vody, má to vliv na její chuť? Tvorba a odstraňování vodního kamene je procesová záležitost. Trvá určitý čas v závislosti na koncentraci uhličitanů v pitné vodě (na tvrdosti vody). Čím je voda tvrdší, tím déle proces trvá. Čím se voda ohřívá na vyšší teplotu, tím víc vodního kamene se tvoří. Proto je varná konvice nejlepší indikátor účinnosti Siliphosu. Protože se jedná o proces v různé délce trvání, z vody při tvorbě vodního kamene mizí relativně málo uhličitanů. Rovněž při odstraňování vodního kamene se do pitné vody dostává relativně málo uhličitanů. Co se týče změny chuti, musel by to být mimořádně citlivý (analyticky citlivý) jazyk, který by to rozeznal. Jedná se o koncentrace v ppm (part per milion částka z milionu). Osobně se dá říci, že ve zdrcujícím množství tvrzení, že dotyčný cítí jinou chuť, se jedná o sugesci, protože dotyčný ví, že se s vodou něco dělo, cítí změnu chuti. Doma si filtruji vodu ve filtrační konvici. Voda má jinou chuť než z kohoutku, co se s ní stalo? Některé filtrační konvice obsahují vyměnitelné části, které působí jako demineralizátor. Vodu zbaví úplně nebo převážně všech solí. Výsledkem je prakticky nechutná destilovaná voda. Navzdory faktu, že pro většinu normálních lidí je destilovaná voda nechutná (neobsahuje žádné soli), lidem, kteří si koupili filtrační konvici, voda chutná. Zřejmě, aby si ospravedlnili její cenu!

8 Schéma instalace Setu Modrá úspora 1. vodárenský vodoměr 2. kulový ventil směr proudu vody 3. nádoba s filtrem mechanických nečistot + náhradní vložka 4. nádoba s dávkovačem Siliphosu včetně náplně 5. kulový ventil body 1, 2, 5 nejsou součástí dodávky, řeší se v rámci instalace Reference viz web:

www.energywater.cz S MALOU INVESTICÍ VELKÉ VÝSLEDKY Ušetříte až 25% nákladů! Řešení nejen pro vodní kámen Mineral Water Doctor Mineral Water Doctor

www.energywater.cz S MALOU INVESTICÍ VELKÉ VÝSLEDKY Ušetříte až 25% nákladů! Řešení nejen pro vodní kámen Mineral Water Doctor Mineral Water Doctor Mineral Water Doctor Mineral Water Doctor Řešení nejen pro vodní kámen DISTRIBUTOR TEL. E-MAIL www.energywater.cz S MALOU INVESTICÍ VELKÉ VÝSLEDKY Ušetříte až 25% nákladů! MINERAL WATER DOCTOR Voda je

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI IPS ProtectX Zařízení určené na ochranu proti vodnímu kameni Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel.: +420 / 326 370 990 fax:

Více

www.aquina.cz Úprava vody pro byty, rodinné domy, bytové domy, penziony, hotely stav 01.2011 strana 16.01 1. Byty

www.aquina.cz Úprava vody pro byty, rodinné domy, bytové domy, penziony, hotely stav 01.2011 strana 16.01 1. Byty Úvod: Proč jsme zařadili tuto kapitolu? Přestože v našich podmínkách zatím není veřejností problém s kvalitou vody vnímán v odpovídajícím kontextu, výrazně roste poptávka z privátního sektoru na úpravu

Více

ÚPRAVA VODY V ENERGETICE. Ing. Jiří Tomčala

ÚPRAVA VODY V ENERGETICE. Ing. Jiří Tomčala ÚPRAVA VODY V ENERGETICE Ing. Jiří Tomčala Úvod Voda je v elektrárnách po palivu nejdůležitější surovinou Její množství v provozních systémech elektráren je mnohonásobně větší než množství spotřebovaného

Více

Tvrdost pitné vody. Potřebujete-li rychle zjistit, jak tvrdá voda je ve vaší obci, klikněte ZDE.

Tvrdost pitné vody. Potřebujete-li rychle zjistit, jak tvrdá voda je ve vaší obci, klikněte ZDE. Tvrdost pitné vody Potřebujete-li rychle zjistit, jak tvrdá voda je ve vaší obci, klikněte ZDE. Tvrdostí vody se rozumí suma koncentrace vápníku a hořčíku ve vodě. Pro hodnocení vody z technického hlediska

Více

Ochrana proti usazování vodního kamene v systému Magnetická úpravna vody RBM CT304.0-01CZ_00

Ochrana proti usazování vodního kamene v systému Magnetická úpravna vody RBM CT304.0-01CZ_00 Ochrana proti usazování vodního kamene v systému Magnetická úpravna vody RBM CT304.0-01CZ_00 Srpen 2012 VÝROBNÍ ŘADA Název Rozměr Kód RBM Magnetická úpravna vody RBM ½ 3040400 ¾ 3040500 1 3040600 1 1/4

Více

ZPĚTNÉ VYUŽITÍ ODPADNÍ A DEŠŤOVÉ VODY

ZPĚTNÉ VYUŽITÍ ODPADNÍ A DEŠŤOVÉ VODY TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV ZPĚTNÉ VYUŽITÍ ODPADNÍ A DEŠŤOVÉ VODY Ing. Zuzana Vyoralová, Ph.D. ( zuzana.vyoralova@fa.cvut.cz ) BIVŠ 15.března 2016 OBSAH PŘEDNÁŠKY : ÚSPORA VODA SPECIÁLNÍ ZP ZPĚTNÉ VYUŽITÍ

Více

9 Domovní dávkovací zařízení

9 Domovní dávkovací zařízení 9 Obsah strana 9.0 Dávkovací zařízení pro domovní instalace 1 9.0.1 Zařízení pro proporcionální dávkování tekutých chemikálií podle průtoku vody 1 9.1 ProMatiK - proporcionální dávkovací zařízení 2 9.1.1

Více

VY_32_INOVACE_06A_06 Voda a životní prostředí ANOTACE

VY_32_INOVACE_06A_06 Voda a životní prostředí ANOTACE ŠKOLA: AUTOR: NÁZEV: TEMA: ČÍSLO PROJEKTU: Gymnázium Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace Mgr. Monika ŠLÉGLOVÁ VY_32_INOVACE_06A_06 Voda a životní prostředí NEKOVY CZ.1.07/1.5.00/34.0816 DATUM

Více

DENNERLE Algenschutz Phosphat EX

DENNERLE Algenschutz Phosphat EX DENNERLE Algenschutz Phosphat EX Fosfát je nejvýživnější složka pro řasy. Pokud voda obsahuje voda velké množství fosfátu, množí se řasy. Tento prostředek váže fosfát v jezírku a tím se zamezuje růstu

Více

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV:VY_32_INOVACE_126_Voda AUTOR: Igor Dubovan ROČNÍK, DATUM: 8., 15. 10.

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV:VY_32_INOVACE_126_Voda AUTOR: Igor Dubovan ROČNÍK, DATUM: 8., 15. 10. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV:VY_32_INOVACE_126_Voda AUTOR: Igor Dubovan ROČNÍK, DATUM: 8., 15. 10. 2011 VZDĚL. OBOR, TÉMA: Chemie, Voda ČÍSLO PROJEKTU:

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Magnetická ochrana proti vodnímu kameni

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Magnetická ochrana proti vodnímu kameni MONTÁŽNÍ NÁVOD Magnetická ochrana proti vodnímu kameni A. Ochrana proti vodnímu kameni pro sprchovací armatury Obj. č.: 53 34 52 (č. zboží: 100 01) Nové senzační zařízení pro sprchy! Optimální pro citlivou

Více

komeo CENTRÁLA PRO ÚPRAVU VODY Ochranuje ž & cistí ž

komeo CENTRÁLA PRO ÚPRAVU VODY Ochranuje ž & cistí ž komeo CENTRÁLA PRO ÚPRAVU VODY Ochranuje ž & cistí ž Doma mám vodu vysoké kvality Věděli jste? Průměrně spotřebováváme 140 litrů vody denně na osobu pro vaření, hygienu a udržování domácnosti. Voda je

Více

Instalace Princip činnos Provoz Servis. Všestranná péče o topnou vodu. SorbOx je revoluční zařízení pro energe cky účinné vytápění.

Instalace Princip činnos Provoz Servis. Všestranná péče o topnou vodu. SorbOx je revoluční zařízení pro energe cky účinné vytápění. SWISS MADE Všestranná péče o topnou vodu SorbOx je revoluční zařízení pro energe cky účinné vytápění. Čtyři funkce v jednom Demineralizace topné vody zabraňuje tvorbě vodního kamene. Odstraňuje kyslík

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A PROVOZU Solární ohřev Pyramida. Solární systém

NÁVOD K MONTÁŽI A PROVOZU Solární ohřev Pyramida. Solární systém NÁVOD K MONTÁŽI A PROVOZU Solární ohřev Pyramida Solární systém vyhřívání vání pro všechny typy bazénů Solární ohřev Pyramida 2010 1 OBSAH 1. Důležitá bezpečnostní pravidla...str. 2 2. Otázky a odpovědi...str.

Více

Speciální ZŠ a MŠ Adresa. U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu

Speciální ZŠ a MŠ Adresa. U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy 21 Název výzvy Žádost o fin. podporu

Více

OŠETŘENÍ TOPNÝCH SYSTÉMŮ A TEPLÉ VODY

OŠETŘENÍ TOPNÝCH SYSTÉMŮ A TEPLÉ VODY NOVINKY 2012 AKCE od 1. 3. 2012 ČISTICÍ ČERPADLAA PŘÍPRAVKY PRO TOPNÉ SYSTÉMY DÁVKOVACÍ JEDNOTKA OŠETŘENÍ TOPNÝCH SYSTÉMŮ A TEPLÉ VODY PŘÍPRAVKY PRO OŠETŘENÍ TOPNÝCH A SOLÁRNÍCH SYSTÉMŮ INHIBITOR PRO TOPNÉ

Více

Úprava podzemních vod ODKYSELOVÁNÍ

Úprava podzemních vod ODKYSELOVÁNÍ Úprava podzemních vod ODKYSELOVÁNÍ 1 Způsoby úpravy podzemních vod Neutralizace = odkyselování = stabilizace vody odstranění CO 2 a úprava vody do vápenato-uhličitanové rovnováhy Odstranění plynných složek

Více

FK06 Jemný proplachovatelný filtr s vestavěným redukčním ventilem

FK06 Jemný proplachovatelný filtr s vestavěným redukčním ventilem únor 2005 FK06 Jemný proplachovatelný filtr s vestavěným redukčním ventilem KATALOGOVÝ LIST Použití Jemné proplachovatelné filtry FK06 zajišťují nepřetržitou dodávku filtrované vody. Jemný filtr redukuje

Více

KÓD TYP SPECIFIKACE IVAR /2" IVAR /4" IVAR " IVAR /4" IVAR /4" IVAR.

KÓD TYP SPECIFIKACE IVAR /2 IVAR /4 IVAR  IVAR /4 IVAR /4 IVAR. 1) Výrobek: TLAKOVÝ REDUKČNÍ VENTIL - se šroubením a manometrem 2) Typ: IVAR.5350 3) Charakteristika použití: Tlakové redukční ventily IVAR.5350 jsou zařízení, která jsou instalována do sanitárních rozvodů

Více

Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory

Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory Filtry MANN+HUMMEL pro kompresory MANN+HUMMEL filtry: spolehlivé a hospodárné Při výrobě stlačeného vzduchu velmi úzce spolupracují odlučovače oleje, které odstraňují olej ze vzduchu, se vzduchovými a

Více

Nastavení teploty 1/2 1/2 3/4 3/4 1 1 30-48 C 40-60 C 30-48 C 40-60 C 30-48 C 40-60 C. - uzávěr: - pružina: - těsnící prvky: - nástavec série 522:

Nastavení teploty 1/2 1/2 3/4 3/4 1 1 30-48 C 40-60 C 30-48 C 40-60 C 30-48 C 40-60 C. - uzávěr: - pružina: - těsnící prvky: - nástavec série 522: CALEFFI www.caleffi.com Nastavitelné termostatické směšovací ventily pro ohřívače vody se zásobníkem 58806.04 CZ Copyright 008 Caleffi Funkce Série 50-5 Směšovací ventily série 50 a 5 se používají v systémech,

Více

Návod na provoz a údržbu malého čistícího zařízení GRAF Picobells. Funkční popis

Návod na provoz a údržbu malého čistícího zařízení GRAF Picobells. Funkční popis Návod na provoz a údržbu malého čistícího zařízení GRAF Picobells Body popsané v tomto návodu je nutno bezpodmínečně dodržovat. Při jejich nedodržování není nárok na uplatnění garance. U některých dílů

Více

Čištění a servis deskových výměníků tepla

Čištění a servis deskových výměníků tepla Čištění a servis deskových výměníků tepla Alfa Laval spol. s r.o. je v České republice spolu s prodejem aktivní i v oblasti poprodejního servisu a má vlastní servisní centrum. Servisní centrum provádí

Více

VÝROBEK: TERMOSTATICKÝ SMĚŠOVACÍ VENTIL PRO TV IVAR.C 520. Nastavení teploty 1/2 1/2 3/4 3/ C C C C C C

VÝROBEK: TERMOSTATICKÝ SMĚŠOVACÍ VENTIL PRO TV IVAR.C 520. Nastavení teploty 1/2 1/2 3/4 3/ C C C C C C VÝROBEK: TERMOSTATICKÝ SMĚŠOVACÍ VENTIL PRO TV IVAR.C 50 Funkce Směšovací ventil série IVAR.C 50 se používá v systémech, které vytváří horkou vodu pro sanitární účely pomocí ohřívačů vody se zásobníkem.

Více

Odborný posudek. 1.5.B.2 Komplexní systémy pro využití srážkové vody jako vody užitkové

Odborný posudek. 1.5.B.2 Komplexní systémy pro využití srážkové vody jako vody užitkové Odborný posudek k předkládání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Národního programu Životní prostředí Dešťovka 1.5.B.2 Komplexní systémy pro využití srážkové vody jako vody užitkové Žadatel: Karel Vopička

Více

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics. www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

Odkalovací filtr FSMad

Odkalovací filtr FSMad Leden 2014 objednací kód FSMadxx.200 (typ F76S) Odkalovací filtr FSMad JEMNÝ FILTR SE ZPĚTNÝM PROPLACHEM Použití KATALOGOVÝ LIST Filtry se zpětným proplachem zajišťují nepřetržitou dodávku filtrované vody.

Více

KVALITA VÍTĚZÍ. BUS balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od do

KVALITA VÍTĚZÍ. BUS balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od do PLATNOST KAMPANĚ 1. 1. 31. 12. 2018 KVALITA VÍTĚZÍ BUS balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od 1. 1. do 31. 12. 2018 NENÍ NIC LEPŠÍ NEŽ ORIGINÁL. Filtry jsou důležitou součástí ochrany

Více

Voda. Základní podmínka života

Voda. Základní podmínka života Voda Základní podmínka života Životodárná kapalina Koloběh vody v přírodě http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/42/watercy cleczechhigh.jpg/350px- Vodu můžeme nazvat skutečně životodárnou,

Více

Univerzální čistá voda, akciová společnost Strojírenská 259, 155 21 Praha 5 - Zličín. Filtrace písková, aktivní uhlí, alkalizace

Univerzální čistá voda, akciová společnost Strojírenská 259, 155 21 Praha 5 - Zličín. Filtrace písková, aktivní uhlí, alkalizace Univerzální čistá voda, akciová společnost Strojírenská 259, 155 21 Praha 5 - Zličín Filtrace písková, aktivní uhlí, alkalizace Vybrané typy vhodné pro rodinné domky, chaty a drobné podnikání C E N Í K

Více

Myčky nádobí. Umývačky riadu

Myčky nádobí. Umývačky riadu Myčky nádobí Umývačky riadu CZ Myčky nádobí šíře 5 cm Umývačky riadu o šírke 5 cm 1LF-52 1LF-53I/IN/X/P/PN Návod k používání a nastavení programů Návod na použitie a nastavenie programov MC 1A CZ Děkujeme

Více

Název akce: provedení chemického odstranění vodních usazenin v otopném systému v objektu: BD ul. Vašátkova , Praha 9

Název akce: provedení chemického odstranění vodních usazenin v otopném systému v objektu: BD ul. Vašátkova , Praha 9 CENOVÁ NABÍDKA Název akce: provedení chemického odstranění vodních usazenin v otopném systému v objektu: BD ul. Vašátkova 1011 1012, Praha 9 OBSAH: I. Úvod II. Efekty vzniklé chemickým čištěním III. Nejčastější

Více

Vodovodní baterie ORAS unikátní technologie

Vodovodní baterie ORAS unikátní technologie Oras spol. s r.o. Vodovodní baterie ORAS unikátní technologie A - Pákové baterie Pákové baterie ORAS jsou vybaveny kompenzátorem na eliminaci dynamických rázů v navazujícím potrubí, které vznikají při

Více

Voda. Základní podmínka života

Voda. Základní podmínka života Voda Základní podmínka života Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Životodárná kapalina

Více

KÓD TYP SPECIFIKACE IVAR /2" IVAR /4" IVAR " IVAR /4" IVAR /4"

KÓD TYP SPECIFIKACE IVAR /2 IVAR /4 IVAR  IVAR /4 IVAR /4 1) Výrobek: TLAKOVÝ REDUKČNÍ VENTIL - se šroubením a manometrem 2) Typ: IVAR.5360 3) Charakteristika použití: Tlakové redukční ventily IVAR.5360 jsou zařízení, která jsou instalována do sanitárních rozvodů

Více

* + + KVALITA VÍTĚZÍ. TRUCK balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od do *

* + + KVALITA VÍTĚZÍ. TRUCK balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od do * PLATNOST KAMPANĚ 1. 1. 31. 12. 2018 * KVALITA VÍTĚZÍ TRUCK balíčky, servis s výměnou oleje. Akční nabídka platná od 1. 1. do 31. 12. 2018 * NENÍ NIC LEPŠÍ NEŽ ORIGINÁL. Filtry jsou důležitou součástí ochrany

Více

Jednotné pracovní postupy zkoušení krmiv STANOVENÍ OBSAHU VÁPNÍKU MANGANOMETRICKY

Jednotné pracovní postupy zkoušení krmiv STANOVENÍ OBSAHU VÁPNÍKU MANGANOMETRICKY Národní referenční laboratoř Strana 1 STANOVENÍ OBSAHU VÁPNÍKU MANGANOMETRICKY 1 Rozsah a účel Tato metoda specifikuje podmínky pro stanovení celkového obsahu vápníku v krmivech, krmných směsích a premixech.

Více

Nebaví Vás platit neustále rostoucí účty za vodu? Nenechte své peníze protéct do kanálu

Nebaví Vás platit neustále rostoucí účty za vodu? Nenechte své peníze protéct do kanálu Nebaví Vás platit neustále rostoucí účty za vodu? Nenechte své peníze protéct do kanálu Společnost WATERSAVERS působí v oblasti úspory vody již od roku 2002. Společně s Jihomoravským Inovačním Centrem

Více

v roce 1970 V roce 1996 Bytové družstvo Dolní 28, Prostějov, družstvo. V roce 1998 2001/2002 EKONOMSERVIS s.r.o.

v roce 1970 V roce 1996 Bytové družstvo Dolní 28, Prostějov, družstvo. V roce 1998 2001/2002 EKONOMSERVIS s.r.o. Panelová výstavba domu v Prostějově, na ulici Dolní 28 byla dokončena v roce 1970. Panelový dům byl dostavěn s 60-ti bytovými jednotkami, dvěma prádelnami a dalším zázemí pro potřeby bydlících. V roce

Více

Návod na montáž. www.solarpower.cz

Návod na montáž. www.solarpower.cz Návod na montáž DHW www.solarpower.cz Bezpečnostní pokyny: Prosím přečtěte si pečlivě návod k instalaci, než produkt uvedete do provozu. Předejdete tím poškození systému, které by mohlo vzniknout v důsledku

Více

SI- 50-80-100-120-150. Popis ohřívače ( Fig A )

SI- 50-80-100-120-150. Popis ohřívače ( Fig A ) Popis ohřívače ( Fig A ) SI- 50-80-100-120-150 a) Plastický ( polypropylen ) vrchní kryt b) Teploměr c) Značka d) Indikátor e) Plastický ( polypropylen ) spodní kryt f) Inspekční kryt g) Regulátor h) Výstup

Více

Slunce # Energie budoucnosti

Slunce # Energie budoucnosti Možnosti využití sluneční energie Slunce # Energie budoucnosti www.nelumbo.cz 1 Globální klimatická změna hrozí Země se ohřívá a to nejrychleji od doby ledové.# Prognózy: další růst teploty o 1,4 až 5,8

Více

VÍTÁME VÁS NA PREZENTACI RBM S.p.A. ZNAČKY, KTEROU ZASTUPUJEME V ČR A SK. Pan Fitinka. etzbshop.cz

VÍTÁME VÁS NA PREZENTACI RBM S.p.A. ZNAČKY, KTEROU ZASTUPUJEME V ČR A SK. Pan Fitinka. etzbshop.cz VÍTÁME VÁS NA PREZENTACI RBM S.p.A. ZNAČKY, KTEROU ZASTUPUJEME V ČR A SK Pan Fitinka etzbshop.cz RBM = 4 VÝROBNÍ ZÁVODY VÝROBNÍ ZÁVOD V POLAVENO VÝROBNÍ ZÁVOD V NAVE MOSAZ VÝROBNÍ ZÁVOD V NAVE RBM POTRUBÍ

Více

Vysvětlivky: Důležité pojmy

Vysvětlivky: Důležité pojmy Leonardo da Vinci Project Udržitelný rozvoj při procesech komerčního praní Modul 1 Voda v prádelnách Kapitola 7 Vysvětlivky: Důležité pojmy Module 1 Voda v prádelnách Kapitola 7 Slovník důležitých pojmů

Více

Honeywell. OBSAH Technické parametry PW17... 1 Katalogový list PW60. 4

Honeywell. OBSAH Technické parametry PW17... 1 Katalogový list PW60. 4 Honeywell OBSAH Technické parametry PW17.... 1 Katalogový list PW60. 4 PW17 PW60 Technické parametry PW17 Typ Jmenovité rozměry PW17-75 8 "x 35" Kód modelu SR17 Objem pryskyřice (litr) 17,2 31,2 @ 0,84

Více

H 2 O - vlastnosti : - nejrozšířenější sloučenina kyslíku - dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku - je jednou z nejstálejších sloučenin - rozklad

H 2 O - vlastnosti : - nejrozšířenější sloučenina kyslíku - dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku - je jednou z nejstálejších sloučenin - rozklad H 2 O - vlastnosti : - nejrozšířenější sloučenina kyslíku - dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku - je jednou z nejstálejších sloučenin - rozklad vyžaduje značný přívod energie - vodné roztoky vykazují

Více

Neživé přírodniny. Hmotné předměty. výrobky- vytvořil je člověk přírodniny- jsou součástí přírody

Neživé přírodniny. Hmotné předměty. výrobky- vytvořil je člověk přírodniny- jsou součástí přírody Neživé přírodniny Hmotné předměty výrobky- vytvořil je člověk přírodniny- jsou součástí přírody Neživé vzduch voda minerály horniny půda Živé rostliny živočichové ( člověk ) houby bakterie VZDUCH Vzduch

Více

*Základní škola praktická Halenkov * * *VY_32_INOVACE_03_01_03 * *Voda

*Základní škola praktická Halenkov * * *VY_32_INOVACE_03_01_03 * *Voda Základní škola praktická Halenkov VY_32_INOVACE_03_01_03 Voda Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3185 Klíčová aktivita III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zařazení učiva v rámci ŠVP Chemie

Více

Čistírny odpadních vod ČOV-AF. s dávkováním flokulantu

Čistírny odpadních vod ČOV-AF. s dávkováním flokulantu ČOV-AF s dávkováním flokulantu ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD ČOV-AF 3 ČOV-AF 50 S DÁVKOVÁNÍM FLOKULANTU POUŽITÍ Domovní čistírny odpadních vod ČOV-AF s dávkováním flokulantu slouží pro čištění komunálních vod

Více

Stavební připravenost pro masážní vanu SPA 201

Stavební připravenost pro masážní vanu SPA 201 Stavební připravenost pro masážní vanu SPA 201 V masážní vaně SPA-201 je již nainstalován kompletní masážní systém. Vana je vybavena stabilním nosným rámem, dále pak přívodem teplé a studené vody a odpadem.

Více

Domácí systémy Reverzní osmózy - Osmosis

Domácí systémy Reverzní osmózy - Osmosis Domácí systémy Reverzní osmózy - Osmosis Technické charakteristiky Osmosis 6 Výkon systému: 10-12 l/hod (až 270 l/den) Výkonnost filtraci TDS (NaClO) 90 až 98% Membrána RO - standard 75GPD Vontron, Aqua-Win,

Více

RUČNÍ SAMOČISTICÍ FITRY NÁVOD K POUŽITÍ GEL.DEPURA MINI , GEL.DEPURA MATIC SI

RUČNÍ SAMOČISTICÍ FITRY NÁVOD K POUŽITÍ GEL.DEPURA MINI , GEL.DEPURA MATIC SI RUČNÍ SAMOČISTICÍ FITRY GEL.DEPURA MINI GEL.DEPURA MATIC SI GEL.DEPURA GEL.DEPURA MINI 101.003.10, 101.003.60 GEL.DEPURA MATIC SI 101.005.50, 101.006.50, 101.007.50, 101.008.50 GEL.DEPURA 101.005.10P,

Více

Diamonds are forever

Diamonds are forever Diamonds are forever technologie spojuje čistotu a hygienu klasické úpravy vody s příjemným pocitem bezchlorové úpravy vody. Inovativní AQUA DIAMANTE soda technologie je založená na aktivaci kyslíku z

Více

AKUMULAČNÍ OCELOVÉ NÁDRŽE

AKUMULAČNÍ OCELOVÉ NÁDRŽE NÁVOD K OBSLUZE AKUMULAČNÍ AKUMULAČNÍ NÁDRŽE OCELOVÉ NÁDRŽE ST-500AF, ST-300AF HEAT PUMPS AKUMULAČNÍ NÁDRŽE VODY ST-300AF, ST-500AF Obsah 1. Popis zařízení...4 1.1. Objemová řada...4 1.2. Tepelná izolace...4

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Měnič napětí 12V DC/230V AC 100W (51 31 06) 24V DC/230V AC 100W (51 31 07) Obj. č.: 51 31 06

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Měnič napětí 12V DC/230V AC 100W (51 31 06) 24V DC/230V AC 100W (51 31 07) Obj. č.: 51 31 06 MONTÁŽNÍ NÁVOD Měnič napětí 12V DC/230V AC 100W (51 31 06) 24V DC/230V AC 100W (51 31 07) Obj. č.: 51 31 06 Nové senzační zařízení pro sprchy! Ekologická ochrana proti vodnímu kameni bez použití chemických

Více

Neodolatelný SELECTAN ORAL SELECTAN ORAL. 23 mg/ml koncentrát k použití v pitné vodě. Vysoký příjem, nejlepší léčba.

Neodolatelný SELECTAN ORAL SELECTAN ORAL. 23 mg/ml koncentrát k použití v pitné vodě. Vysoký příjem, nejlepší léčba. SELECTAN ORAL 23 mg/ml koncentrát k použití v pitné vodě Neodolatelný Vysoký příjem, nejlepší léčba. SELECTAN ORAL představuje léčivý roztok v pitné vodě řešící opakující se infekce u prasat. : nová molekula

Více

Čistírna odpadních vod

Čistírna odpadních vod Čistírna odpadních vod Čistírna odpadních vod - ČOV = zařízení, kde dochází k čištění odpadní vody v blízkosti provozů čištění průmyslových vod v zemědělské výrobě u měst a obcí mechanicko biologická čistírna

Více

Brněnská 30, Žďár nad Sázavou, tel./fax: , gsm: ,

Brněnská 30, Žďár nad Sázavou, tel./fax: , gsm: , www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: LIBOR VOSÁHLO Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: LIBOR VOSÁHLO Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: LIBOR VOSÁHLO Název materiálu: VY_32_INOVACE_I_03_DRUHY VOD_I1-3 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

KVALITA STLAČENÉHO VZDUCHU a ISO 8573

KVALITA STLAČENÉHO VZDUCHU a ISO 8573 KVALITA STLAČENÉHO VZDUCHU a ISO 8573 Nečistoty ve stlačeném vzduchu Kvalita stlačeného vzduchu dle ISO 8573-1 Odstranění nečistot ze stlačeného vzduchu Výběr správného filtru Nečistoty ve stlačeném vzduchu

Více

www.aquina.cz Úprava vody pro chladicí systémy stav 01.2011 strana CH 15.01

www.aquina.cz Úprava vody pro chladicí systémy stav 01.2011 strana CH 15.01 Základní rozdělení chladících okruhů je na uzavřené a otevřené chladicí systémy. Uzavřené systémy se řeší stejně. Tyto systémy jsou velmi podobné úpravou vody s topným systémem (doplňují se pouze ztráty

Více

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics. www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

EU peníze středním školám digitální učební materiál

EU peníze středním školám digitální učební materiál EU peníze středním školám digitální učební materiál Číslo projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Tematická oblast, název DUMu: Autor: CZ.1.07/1.5.00/34.0515 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Profesionální ekologicky šetrné čištění otopných systémů, vodních a technologických soustav

Profesionální ekologicky šetrné čištění otopných systémů, vodních a technologických soustav Profesionální ekologicky šetrné čištění otopných systémů, vodních a technologických soustav Profesionální ekologicky šetrné čištění otopných systémů, vodních a technologických soustav www.finextechnology.cz

Více

INOVACE KVALITA SPOLEHLIVOST SVĚTOVOST ETC -SV. Stlačený vzduch třídy 0 bez oleje pomocí katalýzy

INOVACE KVALITA SPOLEHLIVOST SVĚTOVOST ETC -SV. Stlačený vzduch třídy 0 bez oleje pomocí katalýzy INOVACE KVALITA SPOLEHLIVOST SVĚTOVOST ETC -SV Stlačený vzduch třídy 0 bez oleje pomocí katalýzy Cesta ke stlačenému vzduchu bez oleje Princip funkce zařízení ETC Konvertory ETC aktivně přeměňují pomocí

Více

KÓD TYP SPECIFIKACE IVAR /2" IVAR /4" IVAR " IVAR /4" IVAR /4"

KÓD TYP SPECIFIKACE IVAR /2 IVAR /4 IVAR  IVAR /4 IVAR /4 1) Výrobek: TLAKOVÝ REDUKČNÍ VENTIL - se šroubením a manometrem 2) Typ: IVAR.5360 3) Charakteristika použití: Tlakové redukční ventily IVAR.5360 jsou zařízení, která jsou instalována do sanitárních rozvodů

Více

Tepelné čerpadlo Excellence pro komfortní a úsporný dům

Tepelné čerpadlo Excellence pro komfortní a úsporný dům Tepelné čerpadlo Excellence pro komfortní a úsporný dům V současné době, kdy se staví domy s čím dál lepšími tepelně izolačními vlastnostmi, těsnými stavebními výplněmi (okna, dveře) a vnějším pláštěm,

Více

ILTO R120. Technický popis

ILTO R120. Technický popis ILTO R120 Technický popis Větrací jednotka ILTO R120 s kompletní výbavou, rotačním výměníkem, dohřevem přiváděného vzduchu a možností připojení kuchyňské digestoře. Větrací jednotka je určená k instalaci

Více

ŽUMPY SEPTIKY EnviSep

ŽUMPY SEPTIKY EnviSep ŽUMPY SEPTIKY EnviSep Prostředek určený k rozkladu organických nečistot v žumpách a septicích. V každém gramu přípravku se nachází 5 bilionů bakterií, které dokáží efektivně rozložit veškerý organický

Více

Zařízení na čištění forem ZCF 1

Zařízení na čištění forem ZCF 1 Zařízení na čištění forem ZCF 1 Zařízení na čištění forem Popis zařízení Zařízení je určeno k odmaštění a odstranění vodního kamene z prostrou kanálů chladících okruhů formy. Čištění se provádí chemickými

Více

h49,- Kč h399,- Kč TRUBKOVÉ FILTRY IVAR.F 10 nové univerzální spolehlivé vložky filtru IVAR.F 10

h49,- Kč h399,- Kč TRUBKOVÉ FILTRY IVAR.F 10 nové univerzální spolehlivé vložky filtru IVAR.F 10 TRUBKOVÉ FILTRY IVAR.F 10 AKCE 2013 platí od 1. 7. 2013 kód filtr - univerzální rozměr dopojení, držák, klíč v ceně cena bez IVAF10K 1/2-3/4-1 F 399,- kód typ vložky pro IVAR.F 10 použití cena IVAFCPNN50M

Více

Hydroxidy se vyznačují louhovitou" chutí. Ochutnávat je však nesmíte nikdy, protože mají stejné leptavé účinky jako kyseliny.

Hydroxidy se vyznačují louhovitou chutí. Ochutnávat je však nesmíte nikdy, protože mají stejné leptavé účinky jako kyseliny. Hydroxidy se vyznačují louhovitou" chutí. Ochutnávat je však nesmíte nikdy, protože mají stejné leptavé účinky jako kyseliny. K nejvýznamnějším z nich patří hydroxid sodný, hydroxid draselný a hydroxid

Více

Názvosloví Kvalita Výroba Kondenzace Teplosměnná plocha

Názvosloví Kvalita Výroba Kondenzace Teplosměnná plocha Názvosloví Kvalita Výroba Kondenzace Teplosměnná plocha Názvosloví páry Pro správné pochopení funkce parních systémů musíme znát základní pojmy spojené s párou. Entalpie Celková energie, příslušná danému

Více

O NÁS. Problémy s usazeninami vápence vyřešeny jednou pro vždy

O NÁS. Problémy s usazeninami vápence vyřešeny jednou pro vždy 1 Problémy s usazeninami vápence vyřešeny jednou pro vždy O NÁS Naše společnost poskytuje zařízení a služby pro ochranu zdraví a životního prostředí již více než 25 let. MatriXcal, náš patentovaný nový

Více

NEREZOVÁ OCEL PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA

NEREZOVÁ OCEL PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA NEREZOVÁ OCEL PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA 1. DRUHY OCELI A JEJICH VLASTNOSTI 2. DRUHY KOROZE NEREZOVÉ OCELI 3. NEREZOVÁ OCEL U BAZÉNOVÝCH INSTALACÍ 4. KOROZE NEREZOVÉ OCELI 5. PRAKTICKÉ RADY PRO POUŽITÍ NEREZOVÉ

Více

PRACOVNÍ LIST EVVO - VODA

PRACOVNÍ LIST EVVO - VODA Projekt Integrovaný vzdělávací systém města Jáchymov Mosty indikátor 06.43.19 PRACOVNÍ LIST EVVO - VODA Úkol: Fyzikální a chemická analýza vody Princip: Vlastním pozorováním získat poznatky o vlastnostech

Více

DUM VY_52_INOVACE_12CH18

DUM VY_52_INOVACE_12CH18 Základní škola Kaplice, Školní 226 DUM VY_52_INOVACE_12CH18 autor: Kristýna Anna Rolníková období vytvoření: říjen 2011 duben 2012 ročník, pro který je vytvořen: 8. a 9. vzdělávací oblast: vzdělávací obor:

Více

2302R007 Hydraulické a pneumatické stroje a zařízení Specializace: - Rok obhajoby: 2004. Anotace

2302R007 Hydraulické a pneumatické stroje a zařízení Specializace: - Rok obhajoby: 2004. Anotace VŠB Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní Katedra hydromechaniky a hydraulických zařízení Název práce: Porovnání klasické filtrační techniky a elektrostatického čištění kapalin Autor práce: Jana

Více

KOMBINOVANÉ AKUMULAČNÍ

KOMBINOVANÉ AKUMULAČNÍ NÁVOD K OBSLUZE KOMBINOVANÉ AKUMULAČNÍ OCELOVÉ NÁDRŽE NÁDRŽE ST-500MCS, ST-500MC H E A T P U M P S kombinované akumulační NÁDRŽE VODY ST-500MC, ST-500MCS Obsah 1. Popis zařízení...4 1.1. Objem nádrže...4

Více

Vznik a množství srážek

Vznik a množství srážek ZÁSOBOVÁNÍ VODOU ZPĚTNÉ VYUŽITÍ ODPADNÍCH VOD Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických zařízení budov - 1 Vznik a množství srážek Pro vznik srážek je důležitá teplota a tlak (nadmořská výška)

Více

Sklo chemické složení, vlastnosti, druhy skel a jejich použití

Sklo chemické složení, vlastnosti, druhy skel a jejich použití Sklo chemické složení, vlastnosti, druhy skel a jejich použití Jak je definováno sklo? ztuhlá tavenina průhledných křemičitanů (pevný roztok) homogenní amorfní látka (bez pravidelné vnitřní struktury,

Více

www.pkrealizace.cz PK REALIZACE s.r.o., Zvolská 789/11, 142 00 Praha 4- Kamýk

www.pkrealizace.cz PK REALIZACE s.r.o., Zvolská 789/11, 142 00 Praha 4- Kamýk PK REALIZACE s.r.o., Zvolská 789/11, 142 00 Praha 4- Kamýk Krátce o Nanoprotech výrobcích: Nanoprotech spreje fungují na bázi nejnovějších nanotechnologií. Vyžadují minimální přípravu povrchu. Lehce pronikají

Více

Péče o vodu: Řešení problémů - tipy, triky a podpora

Péče o vodu: Řešení problémů - tipy, triky a podpora Péče o vodu: Řešení problémů - tipy, triky a podpora Jaké jsou nejčastější problémy? Jak je ihned odstranit? Jak jim předcházet do budoucna? Jaké jsou nejčastější problémy? Zelená voda (ve vzácných případech

Více

Umíme ušetřit, ošetřit a ochránit!

Umíme ušetřit, ošetřit a ochránit! MODRÁ KNIHA ÚSPOR Umíme ušetřit, ošetřit a ochránit! Pitná voda, pro jedny samozřejmost, pro druhé vzácnost. Potřeba zodpovědně hospodařit s vodou je každým rokem aktuálnější a v blízké budoucnosti se

Více

HS10S Domovní vodovodní filtrační stanice

HS10S Domovní vodovodní filtrační stanice srpen 2007 HS10S Domovní vodovodní filtrační stanice Konstrukce Domovní filtrační stanice HS10S se skládá z: Těleso s připojením pro manometry Zpětného ventilu na vstupu Testovacího bodu na zpětném ventilu

Více

Kotle - sklopné, s míchadlem (EL)

Kotle - sklopné, s míchadlem (EL) Varná zařízení řady Electrolux ThermaLine jsou uzpůsobená pro použiítí v náročných a vytížených provozech jakými jsou například hotely, nemocnice, centrální vývařovny nebo letištní kuchyně. Ucelená řada

Více

Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOK

Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOK Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOK 120-600 Energetická třída C NÁVOD NA POUŽITÍ, INSTALACI A ÚDRŽBU. Cod. 122231 Agg. 22/10/2014 Před instalací ohřívače si pozorně přečtěte tento návod! Tímto návodem Vás

Více

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: AUTOMATICKÝ ODLUČOVAČ VZDUCHU 2) Typ: IVAR.DISCAL 551 3) Charakteristika použití:

TECHNICKÝ LIST 1) Výrobek: AUTOMATICKÝ ODLUČOVAČ VZDUCHU 2) Typ: IVAR.DISCAL 551 3) Charakteristika použití: 1) Výrobek: AUTOMATICKÝ ODLUČOVAČ VZDUCHU 2) Typ: IVAR.DISCAL 551 3) Charakteristika použití: Automatické odlučovače vzduchu se využívají k průběžnému odstranění vzduchu obsaženého v hydraulických okruzích

Více

Voda. Pevné: sníh, led, kroupy, jinovatka, námraza Kapalné Plynné: vodní pára

Voda. Pevné: sníh, led, kroupy, jinovatka, námraza Kapalné Plynné: vodní pára Voda Voda je jednou z podmínek pro život. je tekutina bez barvy, chuti a zápachu. na Zemi stále koluje, mění skupenství. vznikla v prehistorickém období a už nevzniká. má chemický vzorec H2O. je obsažena

Více

Vícenásobná ochrana vodovodního potrubí proti vodnímu kameni Multikalkschutz

Vícenásobná ochrana vodovodního potrubí proti vodnímu kameni Multikalkschutz NÁVOD K OBSLUZE Vícenásobná ochrana vodovodního potrubí proti vodnímu kameni Multikalkschutz Obj.č. : 610 455 Přístroj pro ochranu vodovodního potrubí proti usazování vodního kamene na vnitřních stěnách

Více

CENÍK TRADIČNÍ ČESKÝ VÝROBCE DUKLA TRUTNOV SORTIMENT A STĚŽEJNÍ VÝROBKY. Platný od 1. 9. 2008

CENÍK TRADIČNÍ ČESKÝ VÝROBCE DUKLA TRUTNOV SORTIMENT A STĚŽEJNÍ VÝROBKY. Platný od 1. 9. 2008 TRADIČNÍ ČESKÝ VÝROBCE DUKLA TRUTNOV Historie společnosti DUKLA Trutnov, s.r.o. vychází z tradice delší než 173 let. DUKLA Trutnov, s.r.o. vznikla z původního závodu společnosti ČKD DUKLA, a.s., zaměřeného

Více

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT POTRAVINY A VÝŽIVA

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT POTRAVINY A VÝŽIVA PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0010 PŘEDMĚT POTRAVINY A VÝŽIVA Obor: Ročník: Zpracovala: Gastronomie Čtvrtý Mgr. Vladimíra Poláchová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN

Více

Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu

Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu Chemie 8. ročník Zpracovala: Mgr. Michaela Krůtová POZOROVÁNÍ, POKUS, BEZPEČNOST PRÁCE určí společné a rozdílné vlastnosti látek orientuje se v chemické laboratoři

Více

BEZVODÝ PISOÁR - P1. čistě ekologicky bez zápachu - bezvodý pisoár.

BEZVODÝ PISOÁR - P1. čistě ekologicky bez zápachu - bezvodý pisoár. BEZVODÝ PISOÁR - P1 čistě ekologicky bez zápachu - bezvodý pisoár www.bezvody-pisoar.cz Proč používat bezvodý pisoár P1? Finanční úspory, vyšší produktivita a přitom udržitelnost, to je kombinace, která

Více

PÍSEK DO FILTRACÍ. 25kg 205,-

PÍSEK DO FILTRACÍ. 25kg 205,- PÍSEK DO FILTRACÍ 25kg 205,- Písek do filtrací je křemenný sušený písek o zrnitosti 0,6-1,2 mm k použití do bazénových filtrací. Písková filtrace funguje na přírodním principu čištění vody, je vysoce účinná,

Více

Organická chemie 1. ročník studijního oboru - gastronomie.

Organická chemie 1. ročník studijního oboru - gastronomie. Organická chemie 1. ročník studijního oboru - gastronomie. T-4 Metody oddělování složek směsí. Zpracováno v rámci projektu Zlepšení podmínek ke vzdělávání Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0639

Více

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.

www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics. www.powerplastics.cz Brněnská 30, 591 01 Žďár nad Sázavou, tel./fax: +420 566 630 843, gsm: +420 775 630 843, info@powerplastics.cz OBSAH Úvod... 3 Technická specifikace... 4 Popis filtru... 6 Popis činnosti

Více

Laboratorní stanovení účinnosti prevence úsad vodního kamene pomocí technologie řízené krystalizace (TAC)

Laboratorní stanovení účinnosti prevence úsad vodního kamene pomocí technologie řízené krystalizace (TAC) Laboratorní stanovení účinnosti prevence úsad vodního kamene pomocí technologie řízené krystalizace (TAC) Testování provedené Německou Technickou a Výzkumnou Asociací (DVGW) podle DVGW Standardů W 512.

Více