Opravný list bakalářské práce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Opravný list bakalářské práce"

Transkript

1 Opravný list bakalářské práce Název práce: Řešitel: Vedoucí práce: Oponent: Analýza systému sběru využitelných složek komunálního odpadu vznikajícího na území města Brna Sandra Šťastná Bc. Ing. Zdeněk Konrád, Ph.D. Ing. Bohdan Stejskal, Ph.D. Připomínka vedoucího práce: žádám v rámci opravného listu přepracovat kapitolu 6 Metodika a 7 Výsledky a diskuse Oprava: 6 METODIKA 6.1 Získávání dat a informací Veškerá data, informace a celkový výzkum problematiky mé bakalářské práce spočíval ve třech složkách získávání teoretických znalostí z písemných textů, ať už v tištěné či elektronické podobě, získávání dalších znalostí s náhledem z praktického hlediska od právnických osob s hlavní činností v rámci odpadového hospodářství a pak také zjišťování povědomí o problematice odpadového hospodářství v mém bezprostředním okolí pomocí dotazníku. Co se týká studia teoretických znalostí pomocí písemných textů, tato metoda byla využita prakticky výhradně pro kapitolu legislativa, kde jsem čerpala pouze z uvedených zákonů, obecně závazných vyhlášek a výkladů zákonů. Kombinaci písemných textů a konzultací jsem pak využila u kapitol Komunální odpad a Systém sběru využitelných složek KO. Abych zde zaručila co nejvyšší kvalitu těchto informací, snažila jsem se o spolupráci s největšími a nejvlivnějšími společnostmi v Brně v tomto oboru. Za tímto účelem jsem navštívila a následně komunikovala se společnostmi SAKO Brno, a.s. a SITA CZ (Societe Industrielle De Transports Automobiles). Komunikace se společností SAKO Brno, a.s. probíhala především elektronickou formou. Mé dotazy na ně směřované se týkaly hlavně způsobu jejich organizace v systému sběru složek komunálního odpadu na území města Brna a následné nakládání s těmito složkami. SAKO však bylo natolik sdílné, že mi poskytlo i další informace o jednotlivých složkách komunálního odpadu, z nichž některé popisuji dále ve své bakalářské práci.

2 Ve společnosti SITA CZ jsem mimo jiné za účelem získání informací vykonávala bezplatnou praxi převážně administrativního ražení. Výměnou za moji výpomoc mi pak byl několikrát přidělen pracovník firmy, který mi ukázal nějaké místo související s mojí bakalářskou prací. Měla jsem tak možnost detailně shlédnout například nakládání s různými složkami komunálního odpadu na dotřiďovací lince polohované v Brno Líšeň a dokonce si i vyzkoušela ruční dotřiďování. Za neméně přínosnou považuji také návštěvu Centrální kompostárny Brno, která slouží ke zpracování biologicky rozložitelného odpadu z Brna i jeho okolí a nabízí všem obyvatelům, firmám i drobným živnostníkům možnost volně navážet vytříděný bioodpad a pomoci tak vracet organické látky do koloběhu látek v přírodě. Zde jsem měla možnost shlédnout zpracování dřevěných palet s hřebíky pomocí štěpkovače, který paletu rozštěpil na malé kousky, a zároveň byly za pomocí velkého magnetu odstraněny hřebíky, které pak mohly být prodány do kovozpracovatelských společností. 6.2 Volba metody Navázání spolupráce se společnostmi aktivními a vlivnými v odpadovém hospodářství však nebylo jediné, čemu jsem se v rámci své praktické části věnovala. Abych zjistila míru povědomí o systému sběru využitelných složek komunálního odpadu ve svém bezprostředním okolí, zvolila jsem formu polouzavřeného dotazníku směřovaného na náhodný vzorek obyvatel města Brna. Vzhledem k tomu, že jsem v rámci své práce chtěla oslovit co nejširší spektrum lidí, rozhodla jsem se nedávat limity oslovených lidí, co se rozřazení do určitých kategorií týče například věk či pohlaví. Tímto jsem byla schopná relativně efektivně zajistit, aby můj vzorek respondentů pokrýval různé typy domácností, od složení po výšku příjmu. Respondenty pro tento svůj rozšířený dotazník jsem oslovovala v okolí centra Brna ( Moravské náměstí, Náměstí Svobody, Konečného náměstí, Mendlovo náměstí ) v časovém rozmezí mezi 27. července 2013 až 4. srpna Výhodou této mé metody byla především její jednoduchost a konkrétnost, stejně tak jako nízké časové vytížení respondentů. Otázky byly formulovány jasně a srozumitelně s možnostmi odpovědí pokrývajících každou předvídatelnou situaci.

3 Nevýhodou však u této metody mohl být fakt, že respondenti mohli v některých otázkách odpovídat tak, aby vypadali, jak vypadat chtějí a jejich odpovědi tak nemusely být vždy plně pravdivé. Stejně tak u otázek na rozlišení jednotlivých barevných kontejnerů mohli někteří odpověď pouze hádat a mé výsledky tak nemusí zcela přesně odrážet stav jejich znalostí. I s touto nevýhodou však považuji metodu polouzavřeného dotazníku za velice efektivní. 6.3 Vyhodnocení dotazníku Způsobů, jakými lze vyhodnotit odpovědi respondentů v dotazníku, je hned několik. Já pro účely této práce zvolila výpočet pomocí programu Excel, zejména pro jeho jednoduchost a přehlednost. Jednotlivé výseče v grafu odpovídají odpovědím, které měli respondenti dotazníku na výběr. V každé této výseči je pak uvedeno konkrétní číslo, které značí, kolik respondentů zvolilo tuto odpověď. Abych však výsledky svého dotazníku mohla interpretovat co nejúčelněji, v komentářích výsledků jednotlivých dotazů jsem uvedla i procentuální poměr těchto odpovědí. Procentuální poměr jsem zaokrouhlila vždy na desetiny. Konkrétní výsledky budu formulovat ve své další kapitole Výsledky.

4 7 VÝSLEDKY A DISKUSE 7.1 Dotazník Jak jsem již uvedla v kapitole Metodika, v rámci své bakalářské práce jsem se zabývala i dotazováním náhodného vzorku lidí. Dotazy se týkaly hlavně třízení a sběru komunálního odpadu. Dotazování probíhalo čistě konverzační metodou, tedy že jsem se lidí ochotných účastnit se mého dotazníku ptala na níže uvedené otázky, pak jim navrhovala níže uvedené odpovědi a respondenti měli za úkol pouze se přiřadit do jedné z nabízených odpovědí. Tento dotazník se nachází v příloze č Diskuse zjištěných skutečností V této kapitole bych ráda prezentovala reálné výsledky svého výzkumu; zaměřím se zde na účel jednotlivých otázek a jejich výsledek. Otázka č. 1 se zaměřovala na otázku striktně spjatou s mojí bakalářskou prací zda dotazovaný třídí odpad, nebo netřídí Ano 32 Ne Částečně Obr. č. 11: Třídíte odpad? Výsledek: z celkového počtu 182 respondentů pouze 67 třídilo odpad zcela, 83 z nich pak třídilo odpad alespoň částečně a 32 netřídilo odpad vůbec. Procentuálně vyjádřeno, 17,58 % dotazovaných netřídí odpad, zatímco zbylých 82,41 % odpad třídí, avšak pouze 36,81 % řádně a se vším všudy.

5 Otázka č. 2 se zaměřovala na lokalitu s účelem zjistit poměr vzorku z centra Brna a vzorku z okrajové části a tím zajistit potřebnou názorovou diverzitu V centru Brna Okrajová část Brna Obr. č. 12: Ve které části Brna žijete? Výsledek: z celkového počtu 182 respondentů mého výzkumného polouzavřeného dotazníku bylo 103 životně situovaných v okrajové části Brna a 79 v jeho centru. Procentuální poměr je zde 56,59 % vůči 43,40 %. Otázka č. 3 měla za úkol podrobněji zjistit, jaké složky odpadu respondenti třídí. Tuto otázku bylo samozřejmě možno zodpovědět více než jednou odpovědí. Můj výzkumný dotazník v tomto odhalil, že nejvíce lidi třídí plast (107 ze 150 třídících, tedy 71,33 %), dále pak sklo (65,33 %) a papír (rovných 54 %). Ostatní složky v tomto zabírají pouze velice marginální část textil 22 %, bioodpad 9,33 % a jiné 6 % Papír Sklo Plast Textil Bioodpad Jiné Obr. č. 13: Jaké složky odpadu třídíte?

6 Otázka č. 4 pak zkoumala, jakým způsobem respondenti preferují svůj odpad třídit, když už třídí. I tato otázka umožňovala více odpovědí Barevné kontejnery Podzemní kontejnery Sběrné dvory Velkoobjemové kontejnery Obr. č. 14: Kterou možnost třídění odpadu preferujete? Výsledek: Drtivá většina třídících respondentů vyvíjela při třízení KO aktivitu skrz barevné kontejnery; celkem 136 ze 150 (tedy celých 90,66 %). 36% respondentů preferuje využít možností sběrných dvorů, 8,66 % podzemních kontejnerů a pouze 5,33 % velkoobjemových kontejnerů. Otázka č. 5 se na sběrné dvory zaměřovala blíže, za účelem zjištění jejich efektivity. Zajímalo mě, jak často této možnosti lidé využívají Ano, často 62 Ano, občas Výjmečně Nikdy Obr. č. 15: Využíváte systém sběrných dvorů? Výsledek: respondenti, kteří někdy využili možnost složení KO ve sběrném dvoře, využívají nadále této možnosti spíše výjimečně (50,66 % dotazovaných). Za občasný horizont považují při využívání sběrných dvorů 41,33 % respondentů a 7,33 % z nich za častý. 33 dotazovaných jen potvrdilo svoji odpověď z předchozích otázek, když uvedlo, že této možnosti nevyužívají vůbec; jejich procentuální vyjádření je zde 22 %.

7 Otázka č. 6 měla za úkol ověřit, který ze zdrojů informací o sběru a třídění KO je v Brně nejvlivnější Internet Televize Tiskoviny Obecní zpravodaj Od přátel / příbuzných Jiné Obr. č. 16: Kde získáváte informace o sběru a třídění odpadu? Výsledek: Zcela pochopitelně drtivá většina respondentů získává informace o sběru a třídění KO na internetu (z celých 182 dotazovaných takto odpovědělo 65 dotazovaných, tedy 35,71 %). Druhou nejvlivnější složkou zde byla rodina a známí, zabírající 22,52 %. Za zmínku také stojí část shromažďující informace z obecních zpravodajů (14,28 %). Marginální část respondentů pak získávala informace z jiných zdrojů (10,43 %), z tiskovin (9,34 %) a z televize (7,69 %).

8 Otázka č. 7 se zaobírala zjištěním, zda respondenti považují stávající možnosti sběru a třídění KO za dostatečné Ano Ne Částečně Obr. č. 17: Považujete stávající možnosti ve sběru a třídění odpadu ve Vaší blízkosti za dostatečné? Výsledek: 53,29 % dotazovaných považuje moznosti sběru a třízení KO v okolí za dostatečné. Pouhých 9,34 % z nich pak za alespoň částečně dostatečné a za nedostatečné považuje tyto možnosti ve svém okolí hned 37,36 % respondentů. Otázka č. 8 byla pak jednoduchým testem, jak zjistit základní informovanost odpovídajících. Zde jsem se zaměřila na druh KO odkládaného do žlutého kontejneru Papír Sklo 147 Plast Textil Obr. č. 18: Víte, který odpad se třídí do žlutého kontejneru? Výsledek: 80,76 % dotazovaných zcela správně určilo, že do žlutého kontejneru se odkládá plast. Většina z těch, kteří tuto otázku nezodpověděli správně, si barvu zaměnila

9 s kontejnerem pro papír (13,18 %), 4,39 % pak s kontejnerem pro sklo a 1,64 % s kontejnerem pro textil. Otázka č. 9 pokračovala v podobném duchu, tentokrát s dotazem na modrý kontejner Papír Sklo Plast Obr. č. 19: Víte, který odpad se třídí do modrého kontejneru? Výsledek: 96,70 % respondentů správně určilo, že tento kontejner je určen na odkládání KO z papíru. 2,19 % mylně předpokládalo, že se jedná o nádobu vhodnou pro sklo a 1,09 % předpokládalo, že se jedná o nádobu na plast. Otázka č. 10 zjišťovala o povědomí odpadu odkládaného do zeleného kontejneru Papír Sklo Plast Textil Obr. č. 20: Víte, který odpad se třídí do zeleného kontejneru? Výsledek: 90,1 % z dotazovaných vědělo, že se jedná o kontejner na sklo. 6,04 % se domnívalo, že se jedná o kontejner pro odkládání papíru, 2,74 % o odkládání textilu a 1,09 % o kontejner na plast.

10 Otázka č. 11 zjišťovala povědomí tázaných o méně rozšířeném způsobu nakládání s KO o podzemních kontejnerech Ano Ne Obr. č. 21: Víte, co jsou podzemní kontejnery? Výsledek: výsledek zde potvrdil, že tento způsob není ještě stále zcela zarytý v povědomí občanů Brna, neb o jejích existenci vědělo (dle mého názoru pouze) 59,89 % respondentů, zatímco 40,1 % ne. Otázka č. 12 se zaměřovala na povědomí respondentů o tom, co se s vytříděným odpadem děje dále Ano Ne Částečně Obr. č. 22: Víte, co se s vytříděným odpadem děje dále? Výsledek: 32,41 % respondentů uvedla, že ví, co se dále s odpadem děje. 50,54 % o této problematice věděla alespoň částečně a celých 20,32 % o této části recyklačního procesu nevědělo prakticky nic.

11 Otázkou č. 13 jsem se dotkla dle mého názoru nejdůležitější části tohoto tématu: zda se dotazovaní cítí být k aktivnímu třídění odpadu motivováni státem Ano Ne Obr. č. 23: Motivuje Vás nějakým způsobem stát k třídění odpadu? Jak jsem předpokládala, tento pocit v sobě našel jen zlomek dotazovaných, zabírající 7,14 procentních bodů. Drtivých 92,85 % respondentů tuto motivaci od státu nemá. Otázka č. 14 měla za úkol rozdělit respondenty na muže a ženy Muž Žena Obr. č. 24: Jste muž nebo žena? Výsledek: můj dotazník zodpovědělo více mužů než žen, v procentuálním poměru 58,79 % ku 41,20 %.

12 Otázka č. 15 pak dále diverzifikovala respondenty, tentokrát dle jejich věku Do 15 let let let let Starší Obr. č. 25: Do jaké věkové skupiny patříte? Výsledek: zjistila jsem, že nejpočetnější věková skupina zodpovídající můj dotazník se pohybovala mezi 27 a 45 lety věku, celých 36,81 %. Další významnou skupinou pak byli respondenti ve věku 16 až 26, kterých bylo 24,17 %. Za méně početné skupiny se pak ukázaly věkově 46 až 65 (15,93 %), starší než 65 (15,38 %) a mladší než 15 (7,69 %) Komentář k dotazníku S výsledky dotazníku jsem poměrně spokojená, neb jsem zjistila, že lidé v mém bezprostředním okolí nejsou, co se sběru a třídění jednotlivých složek komunálního odpadu týče, úplně bez informací a znalostí. Rozhodně bych uvítala intervenci státu směřující vůči školství, aby se v rámci výuky škola věnovala i tomuto vážnému tématu. Na základě znalostí načerpaných psaním této práce předpokládám, že větší povědomí o odpadním hospodářství a o dopadu nekvalitního třízení (či o jeho absenci) by značně zvýšilo morální motivaci všech občanů k větší aktivitě, co se třídění KO týče. Za klíčovou zde považuji motivaci legislativní (viz otázka č. 13), ke které se ještě vyjádřím v diskusi.

Výsledky průzkumu veřejného mínění

Výsledky průzkumu veřejného mínění Výsledky průzkumu veřejného mínění V podzimních měsících roku 29 proběhl ve čtyřech zkoumaných lokalitách v Olomouci a okolí (vilková zástavba, vesnická zástavba, zástavba v centru města, sídlištní zástavba)

Více

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Mořice

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Mořice Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Mořice Úvod V průběhu května a června 2012 bylo v obci Mořice provedeno anonymní dotazníkové šetření v domácnostech. V náhodně vybraných domácnostech a na místních

Více

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Ústín

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Ústín Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Ústín V průběhu listopadu 2011 bylo v obci Ústín provedeno anonymní dotazníkové šetření v domácnostech. V náhodně vybraných domácnostech tazatel a tazatelka zjišťovali

Více

Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP

Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP Název ORP Počet odpovědí Chomutov 15 Podpora meziobecní spolupráce, reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 1. V čem spatřujete největší výhody spolupráce mezi

Více

Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky. Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016,

Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky. Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016, Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání,

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽELEZNÁ RUDA č.1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území města Železná Ruda. Zastupitelstvo

Více

PRAVIDLA. Programu zodpovědného nakládání s odpady ( PZNsO ) v obci Náklo č. 1/2017

PRAVIDLA. Programu zodpovědného nakládání s odpady ( PZNsO ) v obci Náklo č. 1/2017 PRAVIDLA k Programu zodpovědného nakládání s odpady ( PZNsO ) v obci Náklo č. 1/2017 Pravidla schválena: Radou obce Náklo Schválena dne: 30. 1. 2017 Rada obce Náklo schválila dne 30. ledna 2017 usnesením

Více

Studie - vyhodnocení průzkumu informovanosti občanů města St. Pölten a svazem obcí Gänserndorf o třídění odpadů

Studie - vyhodnocení průzkumu informovanosti občanů města St. Pölten a svazem obcí Gänserndorf o třídění odpadů VIENNA BRATISLAVA BRNO BUDAPEST Studie - vyhodnocení průzkumu informovanosti občanů města St. Pölten a svazem obcí Gänserndorf o třídění odpadů Projekt: PRESS, reg. číslo: M00091 Únor 2010 Copyright Tanzer

Více

Obecní úřad Velké Březno Úsek životního prostředí

Obecní úřad Velké Březno Úsek životního prostředí Obecní úřad Velké Březno Úsek životního prostředí Hospodaření s odpady v obci Velké Březno za rok 2015 Děčínská 211, 403 23 Velké Březno IČO: 002 67 139 E-mail: obec@velke-brezno.cz DIČ: CZ00267139 Stránky

Více

22. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA,

22. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, 22. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 5/2007 Sb. hl. m. Prahy, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Brno 13. září 2011. Ing. Martin Vaněček

Brno 13. září 2011. Ing. Martin Vaněček MINIWASTE Návrh realizace a zhodnocení inovačního strategického plánu vedoucího k minimalizaci komunálního organického odpadu v zemích EU Pilotní projekt domácího kompostování v městské části Brno-Žebětín

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Obec Nedakonice S účinností od:

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM MĚSTO OTROKOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM Zastupitelstvo města Otrokovice rozhodlo dne 16. dubna 2015 usnesením č. ZMO/45/04/15

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 Obec Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Babice

Více

KVALITA ŽIVOTA VE VALAŠSKÉM MEZIŘÍČÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. vyhodnocení dotazníkového šetření /vzorek respondentů/

KVALITA ŽIVOTA VE VALAŠSKÉM MEZIŘÍČÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. vyhodnocení dotazníkového šetření /vzorek respondentů/ KVALITA ŽIVOTA VE VALAŠSKÉM MEZIŘÍČÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ vyhodnocení dotazníkového šetření /vzorek - 671 respondentů/ listopad 2009 O B S A H A. ZELEŇ...4 1) Ve městě se nachází dostatek zelených ploch...4

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015

MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání se stavebním odpadem

Více

Cena za odvoz 1 ks ,00 Kč 5 396,00 Kč

Cena za odvoz 1 ks ,00 Kč 5 396,00 Kč Aktuální stav odpadového hospodářství obce V současné době se odpadová politika obce zaměřuje na komunální odpad, tříděný odpad (plasty, papír, sklo), odpady biologického původu a použitý kuchyňský olej.

Více

Dotazníkové šetření B - souhrnný výsledek za ORP

Dotazníkové šetření B - souhrnný výsledek za ORP Dotazníkové šetření B - souhrnný výsledek za ORP Název ORP Moravská Třebová Počet odpovědí Podpora meziobecní spolupráce, reg. číslo: CZ../../B. . V čem spatřujete největší výhody spolupráce mezi obcemi?

Více

Vratné PETky ano či ne? Ing. Jana Krutáková, poslankyně PČR

Vratné PETky ano či ne? Ing. Jana Krutáková, poslankyně PČR Vratné PETky ano či ne? Ing. Jana Krutáková, poslankyně PČR Základní cíle dané EU: Do r. 2035 recyklovat 65% veškerého KO Do roku 2035 skládkovat max. 10 % KO Do roku 2030 recyklovat 70% obalových odpadů

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Stochov č. 1/2015 ze dne 23. února 2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Stochov č. 1/2015 ze dne 23. února 2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Stochov č. 1/2015 ze dne 23. února 2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa. Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016,

Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa. Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016, Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015,

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, OBEC PAZDERNA Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice

Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice č. 2 / 2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pičín

Více

Dotazník pro úředně oprávněné zeměměřické inženýry (ÚOZI) za účelem inovace studijních programů Geodézie a kartografie na VUT v Brně - vyhodnocení -

Dotazník pro úředně oprávněné zeměměřické inženýry (ÚOZI) za účelem inovace studijních programů Geodézie a kartografie na VUT v Brně - vyhodnocení - Dotazník pro úředně oprávněné zeměměřické inženýry (ÚOZI) za účelem inovace studijních programů Geodézie a kartografie na VUT v Brně - vyhodnocení - Projekt OPVK CZ.1.07/2.2.00/15.0144 Inovace studijních

Více

Město Morkovice-Slížany Náměstí 29, Morkovice

Město Morkovice-Slížany Náměstí 29, Morkovice Město Morkovice-Slížany Náměstí 29, 768 33 Morkovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

Právní předpis hl. m. Prahy č.5/2007

Právní předpis hl. m. Prahy č.5/2007 Stránka č. 1 z 10 Zavřít Právní předpis hl. m. Prahy č.5/2007 Obecně závazná vyhláška, kterou se stanoví systénm shromažďování, sběru, přepravy, třídění,využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících

Více

Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2014

Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2014 Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2014 V rámci celé republiky klesá množství produkovaného odpadu a nejinak je tomu i v Jeseníku, jak dokládají čísla za uplynulý rok

Více

Vyhláška stanovující rozsah a způsob zajištění odděleného soustřeďování BRKO. Kristýna HUSÁKOVÁ odbor odpadů

Vyhláška stanovující rozsah a způsob zajištění odděleného soustřeďování BRKO. Kristýna HUSÁKOVÁ odbor odpadů Vyhláška stanovující rozsah a způsob zajištění odděleného soustřeďování BRKO Kristýna HUSÁKOVÁ odbor odpadů Obsah prezentace Přehled právních předpisů v oblasti nakládání s BRKO Novela zákona o odpadech

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Dotazníkové šetření ke kvalitě poskytované ambulantní a terénní služby sociální rehabilitace

Více

O B E C R Y B N I Š T Ě

O B E C R Y B N I Š T Ě O B E C R Y B N I Š T Ě Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Rybniště se

Více

MĚSTYS ŠTÍTARY Zastupitelstvo městyse Štítary Obecně závazná vyhláška Městyse Štítary č. 1/2015

MĚSTYS ŠTÍTARY Zastupitelstvo městyse Štítary Obecně závazná vyhláška Městyse Štítary č. 1/2015 MĚSTYS ŠTÍTARY Zastupitelstvo městyse Štítary Obecně závazná vyhláška Městyse Štítary č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Projekt odděleného sběru biologicky rozložitelného komunálního odpadu (BRKO) od občanů spádových obcí OÚ Miskovice

Projekt odděleného sběru biologicky rozložitelného komunálního odpadu (BRKO) od občanů spádových obcí OÚ Miskovice Projekt odděleného sběru biologicky rozložitelného komunálního odpadu (BRKO) od občanů spádových obcí OÚ Miskovice 1. Úvod V současné době je na celém světě dlouhodobě zaznamenáván výrazný úbytek organické

Více

Článek 2 Třídění komunálního odpadu

Článek 2 Třídění komunálního odpadu Z A S T U P I T E L S T V O O B C E P R O V O D O V O B E C N Ě Z Á VA Z N Á V Y H L Á Š K A O B C E P R O V O D O V č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání komunálních

Více

OBEC CHOTUSICE, Chotusice CHOTUSICE

OBEC CHOTUSICE, Chotusice CHOTUSICE OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE IČO 00 23 61 28, DIČ CZ 00 23 61 28 tel.: 327 399 223, 739 435 041, www.chotusice.cz, e-mail:urad@chotusice.cz ID: smmaqfz Obecně závazná vyhláška Obce Chotusice

Více

Bioodpady v pilotních projektech

Bioodpady v pilotních projektech Bioodpady v pilotních projektech Uherské Hradiště 26.460 obyvatel Oddělený sběr r bioodpadu zaveden v roce 1995 312 ks 120l; 223 ks 240l nádob; n 2 sběrn rné dvory Systém m pokrývá bytové domy na sídlis

Více

VĚCNÝ ZÁMĚR ZÁKONA O ODPADECH + POH ČR

VĚCNÝ ZÁMĚR ZÁKONA O ODPADECH + POH ČR Konference Analytika odpadů II 27. listopadu 2012 Žďár nad Sázavou VĚCNÝ ZÁMĚR ZÁKONA O ODPADECH + POH ČR Andrea Jonášová Odbor odpadů Věcný záměr zákona o odpadech hlavní změny oproti současnému stavu

Více

Zpráva z dotazníkového šetření: povědomí o programu mobility vysokoškolských studentů Erasmus a o pracovních stážích v programu Erasmus.

Zpráva z dotazníkového šetření: povědomí o programu mobility vysokoškolských studentů Erasmus a o pracovních stážích v programu Erasmus. Zpráva z dotazníkového šetření: povědomí o programu mobility vysokoškolských studentů Erasmus a o pracovních stážích v programu Erasmus. 1. Úvod: krátké shrnutí šetření Dotazníkové šetření probíhalo prostřednictvím

Více

1. Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech

1. Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1. Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2013 Společný jednotný systém odděleného sběru využitelných složek komunálního odpadu obcí Jesenicka, jehož součástí je i město

Více

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015,

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, OBEC PĚČNOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pěčnov

Více

Legislativní vymezení: Bioodpady a jejich třídění v obcích. Využití biomasy z údržby veřejné zeleně

Legislativní vymezení: Bioodpady a jejich třídění v obcích. Využití biomasy z údržby veřejné zeleně Legislativní vymezení: Bioodpady a jejich třídění v obcích. Využití biomasy z údržby veřejné zeleně Ing. Adam Moravec (CZ Biom) research and innovation programme under grant agreement No 646443. Obsah

Více

Městys Louňovice pod Blaníkem

Městys Louňovice pod Blaníkem Městys Obecně závazná vyhláška č. 1/2007, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území městyse Zastupitelstvo městyse schválilo

Více

Městský úřad Tišnov. Vyhodnocení dotazníkového šetření Anketa spokojenosti zaměstnanců Městského úřadu Tišnov Srovnání výsledků z roku 2012 a 2015

Městský úřad Tišnov. Vyhodnocení dotazníkového šetření Anketa spokojenosti zaměstnanců Městského úřadu Tišnov Srovnání výsledků z roku 2012 a 2015 Městský úřad Tišnov Vyhodnocení dotazníkového šetření Městského úřadu Tišnov Srovnání výsledků z roku 2012 a 2015 2 Městský úřad Tišnov V roce 2012 a 2015 proběhlo na Městském úřadě v Tišnově dotazníkové

Více

Plán odpadového hospodářství Středočeského kraje na období

Plán odpadového hospodářství Středočeského kraje na období Plán odpadového hospodářství Středočeského kraje na období 2016-2025 1 Účel POH Středočeského kraje Plán odpadového hospodářství Středočeského kraje (POH SK) je zpracován na základě 43 zákona č. 185/2001

Více

DOTAZNÍK ZA ROK 2016

DOTAZNÍK ZA ROK 2016 Strana 1 z 5 1a) IDENTIFIKAČNÍ A KONTAKTNÍ ÚDAJE IČ obce ev. č. v systému EKO-KOM typ obce název obce okres WWW STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE REKREAČNÍ OBJEKTY jméno příjmení titul číslo datové schránky ová adresa

Více

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci. Olšany u Prostějova

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci. Olšany u Prostějova Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Olšany u Prostějova V průběhu září 2012 bylo v obci Olšany provedeno anonymní dotazníkové šetření v domácnostech. V náhodně vybraných domácnostech tazatelka zjišťoval

Více

MĚSTO JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ

MĚSTO JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ MĚSTO JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ Obecně závazná vyhláška č. 1 /2019, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření na základních školách v Chrudimi 6. 9. třídy Rok 2006 Vyhodnocení a zpracování dat provedl Zdravotní ústav se sídlem v Pardubicích, pobočka Chrudim Vyhodnocení průzkumu

Více

MAS Havlíčkův kraj, o. p. s.

MAS Havlíčkův kraj, o. p. s. Vyhodnocení dotazníku MAS Havlíčkův kraj, o. p. s. Listopad 2010 Zpracovala: Hana Půžová 1 Cíl dotazníkového šetření Dotazníkové šetření je jedním z nástrojů, jak lze zajistit názory nejenom členů Místní

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Bílsko OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Bílsko, včetně systému nakládání

Více

OBEC DOBRÁ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC DOBRÁ. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC DOBRÁ Obecně závazná vyhláška obce Dobrá č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019

Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019 Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

POH Prahy. Zajistit oddělený sběr a využití biologicky rozložitelných komunálních odpadů

POH Prahy. Zajistit oddělený sběr a využití biologicky rozložitelných komunálních odpadů Nakládání s komunálními bioodpady z praxe Prahy POH Prahy Zajistit oddělený sběr a využití biologicky rozložitelných komunálních odpadů a) ve sběrných dvorech sbírat biologicky rozložitelné (kompostovatelné)

Více

O B E C S T A Ň K O V I C E

O B E C S T A Ň K O V I C E O B E C S T A Ň K O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

O B E C V Y S O Č I N A

O B E C V Y S O Č I N A O B E C V Y S O Č I N A Z a s t u p i t e l s t v o o b c e V y s o č i n a O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a o b c e V y s o č i n a č. 1 / 2 0 1 5, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy,

Více

Hodnocení nákladů na hospodaření s komunálními odpady v obcích. Institut pro udržitelný rozvoj měst a obcí, o.p.s

Hodnocení nákladů na hospodaření s komunálními odpady v obcích. Institut pro udržitelný rozvoj měst a obcí, o.p.s Hodnocení nákladů na hospodaření s komunálními odpady v obcích Institut pro udržitelný rozvoj měst a obcí, o.p.s HODNOCENÍ NÁKLADŮ NA OH V ČR Současný stav hodnocení OH z hlediska nákladovosti nebo celé

Více

SYSTÉMY SBĚRU KOMUNÁLNÍHO BRO, PŘEDBĚŽNÉ VYHODNOCENÍ VÝSLEDKŮ SEPAROVANÉHO SBĚRU KOMUNÁLNÍHO BRO V LOKALITĚ TIŠNOV

SYSTÉMY SBĚRU KOMUNÁLNÍHO BRO, PŘEDBĚŽNÉ VYHODNOCENÍ VÝSLEDKŮ SEPAROVANÉHO SBĚRU KOMUNÁLNÍHO BRO V LOKALITĚ TIŠNOV SYSTÉMY SBĚRU KOMUNÁLNÍHO BRO, PŘEDBĚŽNÉ VYHODNOCENÍ VÝSLEDKŮ SEPAROVANÉHO SBĚRU KOMUNÁLNÍHO BRO V LOKALITĚ TIŠNOV Tomáš Chudárek, Bedřich Friedmann, Zdeněk Horsák, Michal Hejč, František Piliar, Jiří

Více

Úplné znění obecně závazné vyhlášky statutárního města Plzně č. 5 / 2014,

Úplné znění obecně závazné vyhlášky statutárního města Plzně č. 5 / 2014, Úplné znění obecně závazné vyhlášky statutárního města Plzně č. 5 / 2014, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu vznikajícího na území

Více

OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE

OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE IČO 00 23 61 28, DIČ CZ 00 23 61 28 tel.: 327 399 223, 739 435 041, www.chotusice.cz, e-mail:urad@chotusice.cz ID: smmaqfz Obecně závazná vyhláška Obce Chotusice

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o stanovení systému nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo města Havířova se na svém zasedání dne 22.9.2014 usnesením č. 1283/27ZM/2014

Více

Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT!

Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT! Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT! Odpady provázejí lidstvo od pradávna. Jsou produktem v podstatě veškeré lidské činnosti. Vznikají při průmyslové činnosti, stavební činnosti, zemědělství, dopravě a při běžném

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015 O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ A NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA ÚZEMÍ OBCE ÚZEMÍ OBCE NEVŘEŇ

Více

OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov. č. 1/2015,

OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov. č. 1/2015, OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

OBEC BRNIŠTĚ. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

OBEC BRNIŠTĚ. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, OBEC BRNIŠTĚ Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Brniště Zastupitelstvo obce Brniště

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Bílsko OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2017 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Bílsko, včetně systému nakládání

Více

Článek 1. Předmět vyhlášky

Článek 1. Předmět vyhlášky Obecně závazná vyhláška města Žlutice o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a stavebních odpadů č. 7/2003 Zastupitelstvo města Žlutice

Více

Nový Operační program Životní prostředí PRIORITNÍ OSA 3

Nový Operační program Životní prostředí PRIORITNÍ OSA 3 Nový Operační program Životní prostředí PRIORITNÍ OSA 3 Ing. Petr Stejskal Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR www.opzp.cz zelená linka 800 260 500 dotazy@sfzp.cz OPŽP pro

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, o nakládání s komunálním odpadem na území města Přerova Zastupitelstvo města Přerova se na svém zasedání dne 7. září 2015 usneslo vydat na základě

Více

OBEC MIROŠOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Mirošovice č. 1/2016

OBEC MIROŠOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Mirošovice č. 1/2016 OBEC MIROŠOVICE Obecně závazná vyhláška obce Mirošovice č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Systém třídění a recyklace odpadů v Česku patří k nejlepším v Evropě. Datum:

Systém třídění a recyklace odpadů v Česku patří k nejlepším v Evropě. Datum: Název: Zdroj: Systém třídění a recyklace odpadů v Česku patří k nejlepším v Evropě idnes.cz Datum: 18.02.2019 Stávající systém třídění a recyklace obalových odpadů funguje v ČR už bezmála 20 let. Za

Více

Obec CHLUM, Chlum 42, 257 63 Trhový Štěpánov IČO:00473529 DIČ: CZ00473529 Tel.: 731234451. OBEC Chlum. Obecně závazná vyhláška obce Chlum č.

Obec CHLUM, Chlum 42, 257 63 Trhový Štěpánov IČO:00473529 DIČ: CZ00473529 Tel.: 731234451. OBEC Chlum. Obecně závazná vyhláška obce Chlum č. OBEC Chlum Obecně závazná vyhláška obce Chlum č. 1/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Kollárova- Jurovského

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Kollárova- Jurovského 2013 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Kollárova- Jurovského Městský úřad Kyjov Odbor rozvoje města Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov počet obyvatel bytového domu Vyhodnocení

Více

Deváťáci a přijímací zkoušky

Deváťáci a přijímací zkoušky Deváťáci a přijímací zkoušky Studie Než zazvoní 29. 5. 2019 Studie o průběhu přijímacích zkoušek na střední školy Výsledky studie by měly sloužit především vedoucím pracovníkům středních škol k tomu, aby

Více

Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR

Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR Výzkum názorů obyvatel ve vybraných lokalitách Městské části Brno Bystrc na případnou výstavbu Polyfunkčního centra

Více

30 % domácností. 9 z 10 obyvatel. České republiky uvádí, že se snaží omezovat množství odpadu ve svých domácnostech.

30 % domácností. 9 z 10 obyvatel. České republiky uvádí, že se snaží omezovat množství odpadu ve svých domácnostech. 9 z 10 obyvatel České republiky uvádí, že se snaží omezovat množství odpadu ve svých domácnostech. 30 % domácností v České republice považuje objem odpadu, který produkují, za příliš velký. 59 Jak se vyvíjelo

Více

Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby

Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby Cíl anketního šetření Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby Anketní šetření je jedním z nástrojů, jak lze zjistit názory uživatelů pečovatelské služby na poskytovanou službu. Respondenti se

Více

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu Město Dolní Bousov Zastupitelstvo města Dolním Bousov Obecně závazná vyhláška města Dolní Bousov č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce

Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce Číslo jednací: 2018/OU/0275/JKu Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání České televize v územní oblasti Zlín (dle TPP)

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání České televize v územní oblasti Zlín (dle TPP) Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání České televize v územní oblasti Zlín (dle TPP) První vlna Praha Obsah: 1. Zadání 2. Průběh průzkumu 3. Výsledky

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5/2007 Sb. hl. m. Prahy,

Obecně závazná vyhláška č. 5/2007 Sb. hl. m. Prahy, Obecně závazná vyhláška č. 5/2007 Sb. hl. m. Prahy, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území hlavního města Prahy

Více

Obecně závazná vyhláška. obce Kamenný Přívoz. č. 01/2011. o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání

Obecně závazná vyhláška. obce Kamenný Přívoz. č. 01/2011. o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání Obecně závazná vyhláška obce Kamenný Přívoz č. 01/2011 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Město Březnice. Obecně závazná vyhláška města Březnice. č.1/2017

Město Březnice. Obecně závazná vyhláška města Březnice. č.1/2017 Obecně závazná vyhláška města Březnice č.1/2017 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Město Březnice Obecně závazná

Více

Město Rajhrad. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Rajhrad. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Rajhrad Obecně závazná vyhláška města č. 1/2017 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI OBYVATEL S MĚSTSKÝM ÚŘADEM TRUTNOV

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI OBYVATEL S MĚSTSKÝM ÚŘADEM TRUTNOV str 1 PRŮZKUM SPOKOJENOSTI OBYVATEL S MĚSTSKÝM ÚŘADEM TRUTNOV dotazníkové šetření Projekt: Zvýšení kvality řízení v úřadech územní veřejné správy Reg. číslo projektu: CZ.1.04/4.1.01/53.00047 Aktivita projektu:

Více

Obec Veliká Ves Veliká Ves 69, 250 70 Odolena Voda, IČ: 43750486 tel.: 315 682 710, e-mail: ouvelikavesuprahy@seznam.cz, http://www.velikaves.

Obec Veliká Ves Veliká Ves 69, 250 70 Odolena Voda, IČ: 43750486 tel.: 315 682 710, e-mail: ouvelikavesuprahy@seznam.cz, http://www.velikaves. Obec Veliká Ves Veliká Ves 69, 250 70 Odolena Voda, IČ: 43750486 tel.: 315 682 710, e-mail: ouvelikavesuprahy@seznam.cz, http://www.velikaves.eu Obecně závazná vyhláška obce Veliká Ves č. 1/2015 o systému

Více

O B E C V CH Y N I C E

O B E C V CH Y N I C E O B E C V CH Y N I C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2007, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Vchynice se na

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu na území města Čáslav Zastupitelstvo města Čáslav se usneslo podle

Více

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro osoby se zdravotním postižením v regionu Zlín

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro osoby se zdravotním postižením v regionu Zlín Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro osoby se zdravotním postižením v regionu Zlín Zjišťování názorů a postojů osob se zdravotním postižením ohledně zaměstnávání a hledání zaměstnání. Zjištění potřeb

Více

OBEC TUCHLOVICE. Čl.1 Úvodní ustanovení

OBEC TUCHLOVICE. Čl.1 Úvodní ustanovení OBEC TUCHLOVICE Obecně závazná vyhláška Obce Tuchlovice č. 01/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------- Obecně závazná vyhláška městyse Krucemburk č.1/2007 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního u a systém nakládání se stavebním em. -------------------------------------------------------------------------------------

Více

AVE Kolín s.r.o., Třídvorská 1501, 280 02 Kolín V T: +420 321 724 011, www.ave-kolin.cz

AVE Kolín s.r.o., Třídvorská 1501, 280 02 Kolín V T: +420 321 724 011, www.ave-kolin.cz Svoz BRKO ve správním území obce Hradčany Hradčany 26. 11. 2013 Program biologicky rozložitelný komunální odpad pilotní projekt v Kolíně II a v Sendražicích zajištění plnění zakázky propagace legislativa,

Více

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Zpracoval Institut Komunitního rozvoje, z.s. Obsah Úvod... 2 1. Základní informace... 2 2. Výsledky dotazníkového

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013,

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2013 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu datum nabytí účinnosti: 1. 2. 2013 Magistrát města Brna,

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE podle ustanovení 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále rovněž jen zákon či zákon o veřejných zakázkách ) 1. Název zakázky Nakládání s komunálním

Více

Ing.Vlastimil ALTMANN, Ph.D. ČZU Praha, Technická fakulta. Žďár nad Sázavou 27.-28.2.2008

Ing.Vlastimil ALTMANN, Ph.D. ČZU Praha, Technická fakulta. Žďár nad Sázavou 27.-28.2.2008 SYSTÉMY SBĚRU A SVOZU BIOLOGICKÉHO ODPADU V ČR Ing.Vlastimil ALTMANN, Ph.D. ČZU Praha, Technická fakulta Žďár nad Sázavou 27.-28.2.2008 BRO x BRKO Je potřeba rozlišit celkovou produkci BRO a produkci BRO

Více

or11013 První otázka z tematického bloku věnovaného vysokoškolskému vzdělávání se zaměřila na mínění českých občanů o tom, zda je v České republice ka

or11013 První otázka z tematického bloku věnovaného vysokoškolskému vzdělávání se zaměřila na mínění českých občanů o tom, zda je v České republice ka or11013 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 2 0 129 E-mail: milan.tuček@soc.cas.cz Občané o možnostech a motivaci ke studiu na vysokých

Více

O B E C O B R N I C E

O B E C O B R N I C E O B E C O B R N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

OBEC STAŠOV. Obecně závazná vyhláška obce Stašov č. 2/2015,

OBEC STAŠOV. Obecně závazná vyhláška obce Stašov č. 2/2015, OBEC STAŠOV Obecně závazná vyhláška obce Stašov č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBEC SVÉPRAVICE. Obecně závazná vyhláška obce Svépravice č. 01/2015

OBEC SVÉPRAVICE. Obecně závazná vyhláška obce Svépravice č. 01/2015 OBEC SVÉPRAVICE Obecně závazná vyhláška obce Svépravice č. 01/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

O B E C V E L K É B Ř E Z N O

O B E C V E L K É B Ř E Z N O O B E C V E L K É B Ř E Z N O Obecně závazná vyhláška č. 1/2016, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více