Rozhledny v Jizerských horách, a nejen tam

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rozhledny v Jizerských horách, a nejen tam"

Transkript

1

2 Rozhledny v Jizerských horách, a nejen tam Motto: Nikdy nezáleží jen na výšce rozhledny a počtu schodů, které vedou k jejímu vrcholu. Mnohem důležitější je touha pozorovat a poznávat. Po návratu z Indie jsem si s 4 dny zvykal na teplotní rozdíl více jak 30 C a také časový posun 4.5 hodiny zanechal své. V plánu jsem měl začít na kole s přípravou na výlet na jih Itálie a Sicílii, ale chladné počasí, spíše zima, mi to zatím nedovolily. Přijal jsem proto nabídku Radky a její maminky na první výlet do přírody v sobotu na Frýdštejn a rozhlednu Kopanina. Počasí přálo, neboť sluníčko hřálo, jen asi mínus 5 C a vítr byl jen mírný. Rozhledna a výhledy z ní se mi natolik zalíbily, že jsem se rozhodl navštívit i další rozhledny v Jizerských horách so Turnov Frýštejn - Kopanina, rozhledna Malá Skála Turnov 25 km Rozhledna na Kopanině - Pacltova (657). Je z pálených cihel, vysoká 21 m, vyhlídkový ochoz ve výšce 18 m je zastřešen a zasklen. Patří se zříceninou hradu Frýštejn k nejnavštěvovanějším místům v okolí Malé Skály. Je z ní vidět pohoří Jizerských hor i Krkonoš, zvláště dominanta Ještěd, Kozákov a Trosky. Klíče od rozhledny vyzvedla Radka v obci Kopanina č. 2 v rodině Janků, což je 300 m od rozhledny a poplatek činí 10 Kč za osobu.

3 24.3. ne Harrachov Jizerka, chata pod Bukovcem Kořenov 15 km Opět slunečné počasí, mínus 8 C, mírný vítr. Šel jsem poděkovat slovenským přátelům Bee a Jurovi na chatě pod Bukovcem, kteří o mne měli starost 28. ledna, kdy jsem si 4 km od jejich chaty natrhl vaz v koleni. Byl jsem opět velmi mile přijat a navíc dostal pohoštění. Obloha opět modrá a viditelnost do kraje jako z rozhledny po Nové Město nad Metují Peklo Dobrošov, Jiráskova turistická chata s rozhlednou Náchod 15 km Rozhledna Dobrošov (624). Je zděná, vysoká 15 m a má 98 schodů. Postavena klubem českých turistů stejně jako chata byla v roce 1923 podle projektu architekta Jurkoviče a rekonstrukce proběhla v roce 2002.

4 Oblačné počasí, mínus 8 C, ale na Dobrošově silný protivítr rychlostí skoro 90 km/hod., na planině hotové peklo. Opravená turistická chata je také jedinečným vyhlídkovým bodem do okolí včetně podhledu na Ještěd, bohužel chata a z ní přístupná rozhledna byla zavřena út Smržovka střed Vrchnúra (750) Černá Studnice, rozhledna Nová Ves Tanvaldský Špičák, rozhledna Tanvaldský Špičák, ČD 15 km. Rozhledna Černá Studnice (869). Je kamenná, vysoká 24 m, vyhlídková plošina ve výšce 21 m, 91 schodů. Byla postavena v roce 1905 společně s chatou, t.č. je ale uzavřena.

5 Jinak skýtá překrásný kruhový výhled na celé Jizerské hory a většinu rozhleden v okolí. Rozhledna na Tanvaldském Špičáku (831). Je 18 m vysoká, vyhlídková plošina ve výšce 14 m, má kruhový výhled. Byla postavena v roce 1909 a chata v roce Měl jsem to štěstí, že jsem v Nové Vsi zastavil auto, v kterém jel mimo jiné současný majitel chaty na Špičáku Pavel Dvořák z Prahy (rentiér) se svou milenkou lyžovat. Nabídli mi místo v terénním autě, s kterým vyjeli až na samotný vrchol. Díky jim jsem mohl vystoupat po 101 schodech až nahoru na rozhlednu, jinak pro veřejnost nepřístupnou, a kochat se výhledem do krajiny a hlavně přímo na překrásně upravenou sjezdovku, na které skoro nikdo nejezdil, i když vlek byl stále v provozu.

6 S dámou jsem se nahoře fotil, obdržel jsem v restauraci občerstvení a po sjezdovce jsem seběhl na vlak. Bohužel jsem nevyfotil samotnou rozhlednu, jak mě dáma očarovala. Trochu víc foukalo a obloha byla částečně zatažená, jen občas se snažilo prodrat sluníčko. Doplnil jsem obrázek rozhledny s chatou snímkem z internetu st Lučany nad Nisou Bramberk, rozhledna Slovanka, rozhledna Královka, rozhledna Bedřichov - Janov nad Nisou 18 km Rozhledna Bramberk u Lučan nad Nisou (797). Kamenná rozhledna z žulových kvádrů je 21 m vysoká, vyhlídková plošina ve výšce 18.5 m. Vystavěna byla v roce 1912 a opravena v roce 2010 na úpatí kopce Krásný nedaleko Horního Maxova. Vedle stojící chata je v dezolátním stavu a od roku 2007 uzavřena. Počasí příjemné, jen mínus 4 C, foukalo málo, oblačno.

7 Rozhledna Slovanka (820). Jen 11 m vysoká, železná, původní postavena v roce 1928, opravena v roce Je volně přístupná a tak jsem vystoupal po 56 schodech, abych se podíval po krajině. Obtížnější byl strmý výstup po zmrzlém sněhu z Hrabětic, kde jsem pěkně zahřál. Odtud jsem pokračoval na 4 km vzdálenou rozhlednu Královku. Rozhledna Královka (859). Je kamenná, 24 m vysoká a na vyhlídkovou plošinu vede 102 schodů. Byla postavena v roce 1906 a vedle stojící horský dům v roce Klíče jsou k dispozici v recepci chaty za poplatek 20 Kč. Jen kilometr jsem seběhl do Bedřichova a odtud už po silnici do Janova, odkud jsem cestoval městským busem do Rychnova nad Nisou a domů zdarma vlakem čt Sedmihorky Kvítkovice Dubecko, rozhledna Kozákov, rozhledna Sedmihorky 16 km Po nezbytných domácích pracích před Velikonocemi, jako je umývání oken apod., jsem se až odpoledne vypravil vláčkem do blízkosti další rozhledny na nejvyšší hoře Českého ráje a předtím na méně známou rozhlednu nedaleko Turnova. Zatím co dopoledne poletoval sníh, odpoledne už bylo lépe; poprvé teplota nad bodem mrazu, asi 2 C, polojasno, slabý vítr. Rozhledna Dubecko u Mírové pod Kozákovem (399) Jedná se o železný stožár mobilního operátora postavený v roce 2002, výšky 50 m s vyhlídkovou plošinou ve výšce 33 m, 7 km od Turnova. Pokud si vyzvednete klíče v Dubecku u pana Lejka v domě číslo 6, což je 200 m od rozhledny, čeká vás 176

8 schodů a při dobré viditelnosti výhled na celý Český ráj, Klokočské skály, Krkonoše, Jizerské hory a Bezděz. Já to štěstí neměl, neboť bylo zataženo. Zajímalo by mne, kdo z vás o této rozhledně ví či na ni dokonce byl. Na další rozhlednu jsem musel vystoupat o 350 m výše lesem po zmrzlém sněhu, kde se nahoře ještě lyžovalo. Rozhledna Kozákov (744). Ocelová konstrukce má výšku 48 m a vyhlídková plošina ve výšce 24 m je přístupná po 124 schodech od roku Kozákov je dominantou Českého ráje i Podkrkonoší a jsem tu poměrně častým návštěvníkem i vedle stojící Riegrovy chaty, kde je dobrá restaurace, která byla opravena v roce pá Kořenov Štěpánka (Hvězda), rozhledna - Příchovice Tanvald Nová Ves nad Nisou 16 km Rozhledna Hvězda (Štěpánka) (958). Opět brzy ráno jsem odjel vláčkem do Kořenova, odkud jsem šlapal lesem po zmrzlém sněhu nahoru a občas bloudil díky stále hustší mlze s teplotou mírně pod bodem mrazu až k chatě Štěpánka, která byla překvapivě otevřena. Asi o 400 m dále a několik metrů výše je asi nejhezčí rozhledna, kterou jsem doposud viděl. Je kamenná, novogotická, nejstarší z roku 1847, vysoká 24 m s vyhlídkovou plošinou ve

9 výšce 21 m. Nyní je v plánované rekonstrukci od roku 2012 až do roku 2014 a pro hustou mlhu jsem ji skoro neviděl. Za mlhy jsem ještě sestoupil kolem kostela v Příchovicích, který také nebylo skoro vidět, do osady Světlá a odtud prudce po zledovatělé cestě kolem novorenesančního kostela sv. Petra a Pavla na nádraží v Tanvaldu. Zde se počasí rapidně zlepšilo, dokonce vykukovalo sluníčko. Odtud jsem odjel vláčkem do Nové Vsi nad Nisou, kde jsem chtěl navštívit další rozhlednu. Bohužel je od nádraží 3 km vzdálená, což jsem nestihl za hodinu tam a zpět, a proto jsem si její prohlídku nechal na příště. Chtěl jsem být včas s přáteli v sauně a v pivnici U Báry v Jičíně, což se mi podařilo ne Ploužnice Tábor, rozhledna - Železnice - Zebín Jičín 15 km Tichánkova rozhledna Tábor u Lomnice nad Popelkou (678). Je to pro mne nejbližší rozhledna, jen 14 km od Jičína, kde bývám velmi často pěšky i na kole. Byla postavena v roce 1911, je cihlová, výšky 35 m a ochoz ve výšce 26 metrů. Vstup je možný turniketem po vhození 15 Kč nebo 1. Při dobrém počasí je vyhlídka s kruhovým výhledem na Orlické hory, Krkonoše a nedaleký Kozákov s rozhlednou. Je to mé oblíbené místo pro výlet s vnoučaty. Na Ploužnici jsem odjel brzy ráno autobusem jako jediný pasažér o velikonoční neděli, abych se vrátil už po desáté hodině zase domů. Teplota kolem nuly, mírný vítr, polojasno.

10 Zebín (399). Tento nejbližší kopec, jen 2 km od Jičína, je též výborný vyhlídkový bod do krajiny a často sem chodívám jak s rodinou, tak s mnohými přáteli a pravidelně na Silvestra tu slavíme konec roku. Je jednou z dominant jičínské kotliny. Na jeho vrcholu je barokní kaplička sv. Máří Magdáleny viditelná z velké dálky. Dole na úpatí je kostel a nedávno opravená dřevěná zvonice po Liberec - Horní Hanychov Ještěd, rozhledna Liberec, Lidové sady Liberecká výšina, rozhledna Jablonec nad Nisou Proseč Prosečský hřeben, rozhledna Jablonec nad Nisou, 20 km Rozhledna Ještěd (1011). Moc jsem se těšil na výstup na Ještěd, symbol města Liberce, kde jsem byl často úspěšný při cyklistickém závodu Extraligy Masters při závodě z Českého Dubu na vrchol. Bohužel počasí dopoledne mnoho nepřálo; nevadilo chladno, jen mínus 3 C, slabý vítr, ale byla velmi hustá mlha a tak celá rozhledna se neukázala ve své plné kráse, jak ji navrhl již

11 zesnulý architekt a můj kolega Karel Hubáček ve tvaru rotačního hyperboloidu, výšky 94 m. Stoupal jsem z konečné tramvaje č.3 z Horního Hanychova lesem po modré turistické značce jako první v čerstvém sněhu za mírného sněžení stále vzhůru, neboť převýšení je více jak 500 m. Ohřál jsem se až v hale hotelu, kde je i vyhlídková restaurace. Rozhledna Liberecká výšina (548) Tramvají jsem přejel v Liberci na druhý konec města do Lidových sadů a odtud stoupal po žluté turistické značce cca 1.5 km. Kamenná rozhledna z roku 1901 je 25 m vysoká a připomíná středověký hrad. Zde už mi počasí přálo, neboť sluníčko příjemně hřálo. Rozhledna sousedí s pěknou stylovou restaurací a skoro jsem litoval, že mám jídlo sebou v batohu, jak to příjemně vonělo v útulné hospůdce. Vše bylo rekonstruováno a otevřeno teprve před 2 měsíci! Všem doporučuji návštěvu. Vstupné na rozhlednu je 30 Kč, důchodci polovinu, děti 10 Kč. Rozhledna Prosečský hřeben (593) Z Liberce jsem vlakem přejel do Jablonce nad Nisou a odtud stoupal do obce Horní Proseč a po modré turistické značce za příjemného počasí stále nahoru lesem ke kamenné rozhledně ze žulových kvádrů, postavené v roce Je vysoká 24 m a vyhlídková plošina je ve výšce 20 m. Chata stojící vedle však před 10 roky vyhořela a od té doby rozhledna není přístupná. Také zde jsem měl štěstí na pěkné slunečné počasí, které však netrvalo dlouho. Cestou domů v Sedmihorkách přistoupila do spěšného vlaku, který jel z Turnova až do Prahy, parta

12 mých přátel vracejících se z malé 7 km vycházky, a byla značně společensky unavena po velikonoční pomlázce. Rozhledny jsou vždy na hřebenech či kopcích a bylo nutné na ně stoupat, někdy i v náročném terénu, což mne těšilo. Za 8 dní jich bylo šestnáct. Do kopců jezdím rád i na kole; hory mám raději než nížiny či rovinaté terény. Protože se po Velikonocích přece jen trochu oteplilo, už nemrzne, měním pěší turistiku za cykloturistiku a v pondělí 8. dubna odjíždím za pořádným teplem na jih Itálie a na Sicílii. Do této části jedu na kole už popáté a zřejmě naposledy út silniční kolo 58 km teplota 5 C, studený vítr 3.4. st trekové kolo 58 km teplota 4 C, studený vítr 4.4. čt trekové kolo 62 km teplota 6 C, bezvětří 5.5. pá silniční kolo 64 km teplota 6 C, mírný vítr Nakonec chci poděkovat za všechny příjemné ohlasy na poslední deníček z Indie. Neodpustím si alespoň jeden mail uvést: Milý Ivane. Právě jsem dočetla tvůj deník z Indie. V očích mám slzy z úžasného vnitřního pocitu, který jsi mi zprostředkoval čtením tvého životního poznání z cesty po místech, kde si člověk uvědomí tu pravou hodnotu života. Děkuji ti. Těším se na shledání. Lenka Ještě připsala: "Největším štěstím a nejušlechtilejším Božím darem je lidský život. Blázen, kdo to neví a bez povšimnutí prohýří drahocenný klenot života. Chová se jako ten, kdo odhazuje diamant v domnění, že je to bezcenné sklíčko. Nedopusť, aby ti život utekl jako písek mezi prsty." V Jičíně 4. dubna I v a n Jitka Press Jičín Copyright Jitka 2013

Rozhledny. VY_32_Inovace_13_03_informace_o_všech_rozhlednách.notebook. March 23, 2013. Škola. Bc. Helena Jurašková. Anotace.

Rozhledny. VY_32_Inovace_13_03_informace_o_všech_rozhlednách.notebook. March 23, 2013. Škola. Bc. Helena Jurašková. Anotace. Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" Rozhledny Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Autor Bc. Helena Jurašková Číslo

Více

Veškerá pestrost, celý půvab i všechna krása života je složena ze světla a stínu. L. N. Tolstoj Napsáno na kovové mříži kovem v Adršpašských skalách.

Veškerá pestrost, celý půvab i všechna krása života je složena ze světla a stínu. L. N. Tolstoj Napsáno na kovové mříži kovem v Adršpašských skalách. Veškerá pestrost, celý půvab i všechna krása života je složena ze světla a stínu. L. N. Tolstoj Napsáno na kovové mříži kovem v Adršpašských skalách. V pátek 27.4. jsem odjel vlakem v 6.33 hodin z Jičína

Více

Polské Krkonoše

Polské Krkonoše Diderot: Volný čas tvoří nejdůležitější část našeho života. Polské Krkonoše 15.11.2010 Szklarská Poroba Jakuszyce Orle Před několika týdny bylo s přispěním EU obnoveno vlakové spojení mezi Harrachovem

Více

Rozhledny. VY_32_Inovace_13_16_přiřazování_názvů.notebook. March 23, 2013. Škola. Vzdělávací oblast. Anotace. Klíčová slova.

Rozhledny. VY_32_Inovace_13_16_přiřazování_názvů.notebook. March 23, 2013. Škola. Vzdělávací oblast. Anotace. Klíčová slova. Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" Rozhledny Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Autor Bc. Helena Jurašková Číslo

Více

Trasa č. 1. Popis trasy: Délka: 53,47 km Převýšení: m

Trasa č. 1. Popis trasy: Délka: 53,47 km Převýšení: m Trasa č. 1 Janov nad Nisou Bedřichov Královka - Hrabětice - Slovanka Bramberk Lučany nad Nisou Nisanka - Nová Ves nad Nisou Černá Studnice Smržovka Horní Tanvald - Špičák Jiřetín pod Bukovou Josefův Důl

Více

Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013

Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013 Vlastní motto: Byl to krásný pohled do krajiny a nitra. Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013 Nejprve mi dovolte, abych poděkoval za všechny maily, které jsem dostal od vás po návratu ze svého putování

Více

Jubilejní 20. ročník výstupu na Sněžku 2012 rekapitulace

Jubilejní 20. ročník výstupu na Sněžku 2012 rekapitulace Motto: I cesta může být cíl. Jubilejní 20. ročník výstupu na Sněžku 2012 rekapitulace Pouze 22 odvážných účastníků se odhodlalo vystoupit na nejvyšší horu Česka v zimních podmínkách v neděli, ve sváteční

Více

VY_32_Inovace_13_17_podle_nápovědy_najdi_název_rozhledny_hledej_nesmysly_virtuál_Petřín.notebook. Rozhledny. Číslo. Předmět.

VY_32_Inovace_13_17_podle_nápovědy_najdi_název_rozhledny_hledej_nesmysly_virtuál_Petřín.notebook. Rozhledny. Číslo. Předmět. Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" Rozhledny Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Autor Bc. Helena Jurašková Číslo

Více

9. zimní přechod 12. - 15. 2. 2015 Javorníky a Vsetínské vrchy v Beskydech na sněžnicích, lyžích nebo jen v pohorkách

9. zimní přechod 12. - 15. 2. 2015 Javorníky a Vsetínské vrchy v Beskydech na sněžnicích, lyžích nebo jen v pohorkách 9. zimní přechod 12. - 15. 2. 2015 Javorníky a Vsetínské vrchy v Beskydech na sněžnicích, lyžích nebo jen v pohorkách Také v pořadí již třetí deníček v letošním roce začnu trochu netradičně. Přikládám

Více

Národní park Stolové hory (Polsko) 2. 5. 2012

Národní park Stolové hory (Polsko) 2. 5. 2012 Národní park Stolové hory (Polsko) 2. 5. 2012 První máj jsem slavil dopoledním pohodovým výletem do Špindlerova Mlýna na silničním tréninkovém kole, což bylo tam i zpět 105 km a stačilo mi k tomu 3,5 hodiny.

Více

Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky

Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky Začínáme u centrálního parkoviště v centru Benecka. Červená turistická značka odtud vystoupá k úbočí Žalého na Přední Žalý. Na jeho vrcholu nechal postavit

Více

Rychlebských hor 23.-24.11.2010

Rychlebských hor 23.-24.11.2010 Z horoskopu pro dnešní den 23.11.2010 mají váhy napsáno: Zatímco okolím zmítají rozporuplné nálady, Vás se nic nedotkne. Rozhodli jste se, že se nebudete stresovat a počkáte, jak to všechno dopadne. Ano

Více

Pozvánka na turistický víkend do krásné skalní oblasti 3. - 5. 2. 2012. stále po zelené značče ke křižovatce v sedle Křížový Buk.

Pozvánka na turistický víkend do krásné skalní oblasti 3. - 5. 2. 2012. stále po zelené značče ke křižovatce v sedle Křížový Buk. Pozvánka na turistický víkend do krásné skalní oblasti 3. - 5. 2. 2012 Jedná se o tradiční setkání turistů a přátel přírody v oblasti Šluknovského výběžku. Připraveny jsou pro Vás denní a noční výlety

Více

Dálkový pochod na 50 km. Start: hod.

Dálkový pochod na 50 km. Start: hod. Dálkový pochod na 50 km Start: 6.15 7.45 hod. Líšný-Prosíčka-Koberovy- Kozákov- Sedmihorky Hrubá Skála- Věžák Valdštejn Turnov Dolánky Michovka Besedice U Kalicha (hlavní kontrola) Malá Skála Líšný Od

Více

Českomoravská vrchovina 10. - 11.11.2010

Českomoravská vrchovina 10. - 11.11.2010 Českomoravská vrchovina 10. - 11.11.2010 Krajem českých malířů Mimořádně teplý podzim mě opět vylákal do přírody a už jsem vyměnil kolo za pohorky. Připravil jsem si dvoudenní výlet na malebnou a nedalekou

Více

Přechod Jizerských hor ve dnech 7.- 8.12.2009

Přechod Jizerských hor ve dnech 7.- 8.12.2009 Poutníku zemský. buď klidné mysli. Kříž je Ti znamením spásy Tvé, potěšením zarmoucených 1883 Napsáno na kříži před Hvězdou s rozhlednou Štěpánkou v Jizerských horách. Přechod Jizerských hor ve dnech 7.-

Více

Hrubý Jeseník Praděd 1492 m n. m. 28. - 29. 1. 2014

Hrubý Jeseník Praděd 1492 m n. m. 28. - 29. 1. 2014 Koho Bůh miluje, tomu dovolí žít v Jeseníkách. Hrubý Jeseník Praděd 1492 m n. m. 28. - 29. 1. 2014 Jsou to jen dva týdny, kdy jsem byl naposledy v Jeseníkách. Tehdy jsem Hrubý Jeseník, druhé nejvyšší pohoří

Více

Rozhledny. VY_32_Inovace_13_05_z_jakých_materiálů_jsou_postaveny_rozhledny.notebook. March 23, Škola. Vzdělávací oblast. Anotace.

Rozhledny. VY_32_Inovace_13_05_z_jakých_materiálů_jsou_postaveny_rozhledny.notebook. March 23, Škola. Vzdělávací oblast. Anotace. Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" Rozhledny Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Autor Bc. Helena Jurašková Číslo

Více

8. Přejezd Orlických hor

8. Přejezd Orlických hor Náhradní program 8. Přejezd Orlických hor (běžky, 2 dny, 66-34 km, převýšení 1450-500 m) Situace: Dle vyjádření Horské služby, doplněno chatáři Šerlich a Červenovodské sedlo: Dá se jet na běžkách ze Šerlichu

Více

Koloběžky Český ráj Malá Skála Dolánky Kozákov Frýdštejn Kopanina Besedice Jíčín Železný Brod

Koloběžky Český ráj Malá Skála Dolánky Kozákov Frýdštejn Kopanina Besedice Jíčín Železný Brod Horské koloběžky na Šumavě Kubova Huť Boubín Na koloběžce po sjezdovce či na 14 km výlet. https://www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/aktivity/horske-kolobezky-na-sumave---kubova-hut---boubin.aspx Terénní

Více

Rozhledny. Číslo. Předmět. Vlastivěda

Rozhledny. Číslo. Předmět. Vlastivěda Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" Rozhledny Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Autor Bc. Helena Jurašková Číslo

Více

Beskydy letos již počtvrté

Beskydy letos již počtvrté Beskyde, Beskyde, kdo po tobě ide; černooký bača ovečky zatáčá. Aj, bačo, bačo náš, černú košulku máš; kdo ti ju vypere, když maměnky nemáš? Beskydy letos již počtvrté ve dnech 3. - 5. 6. 2014. Na pozvání

Více

JABLONEC NAD NISOU & J I Z E R S K É H O R Y

JABLONEC NAD NISOU & J I Z E R S K É H O R Y JABLONEC NAD NISOU & J I Z E R S K É H O R Y VÍTEJTE V JABLONCI NAD NISOU Malebné město Jablonec nad Nisou se nachází na severu Čech v nadmořské výšce okolo 500 m n. m. Rozkládá se uprostřed zeleně v kotlině

Více

POZVÁNKA NA PROCHÁZKY A VÝLETY PO NAŠEM PĚNČÍNSKU

POZVÁNKA NA PROCHÁZKY A VÝLETY PO NAŠEM PĚNČÍNSKU POZVÁNKA NA PROCHÁZKY A VÝLETY PO NAŠEM PĚNČÍNSKU Liberecký kraj je svojí polohou i rozlohou svým způsobem jedinečný. Můžete zde poznat Lužické hory, kraj Karla Hynka Máchy, Český ráj i Krkonoše. V menším

Více

ZMĚNY VEŘEJNÉ DOPRAVY NA TANVALDSKU, ANEB CO SE MĚNÍ A PROČ

ZMĚNY VEŘEJNÉ DOPRAVY NA TANVALDSKU, ANEB CO SE MĚNÍ A PROČ ZMĚY VEŘEJÉ DOPRAVY A TAVALDSKU, AEB CO SE MĚÍ A PROČ Vážení cestující, s platností nových jízdních řádů, tj neděle prosince dojde na Tanvaldsku ke změnám jízdních řádů v železniční dopravě i na navazujících

Více

Z Benecka na rozhlednu Žalý

Z Benecka na rozhlednu Žalý Z Benecka na rozhlednu Žalý Navštivte jedinou rozhledu v Krkonoších, ze které za příznivého počasí uvidíte neopakovatelný kruhový rozhled nejen na Krkonoše, ale i do širokého okolí. Z centrálního parkoviště

Více

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m Trasa č. 2 Janov nad Nisou - Maliník (Bedřichov) - Česká chalupa (Rudolfov) Lidové Sady (Liberec) Ruprechtice (Liberec) Rudolfov - Vodní nádrž Bedřichov Bedřichov Janov nad Nisou Popis trasy: Délka: 31,22

Více

na křižovatce silnic I/10 a III/2886 (směr k obci Navarov) na silnici I/10 na zastávce PAD "Plavy,,žel.st."

na křižovatce silnic I/10 a III/2886 (směr k obci Navarov) na silnici I/10 na zastávce PAD Plavy,,žel.st. Stávka v dopravě Upozorňujeme cestující, že z důvodu stávky vyhlášené dopravními odborovými organizacemi na čtvrtek 16. 6. 2011 od 00.00 do 24.00 hodin pravděpodobně dojde k úplnému zastavení dopravy.

Více

Z rozhledny je pěkný výhled na Krkonoše, Jizerské hory, ale i Zvičinu, Mužský, Bezděz, Ralsko a Lužické hory.

Z rozhledny je pěkný výhled na Krkonoše, Jizerské hory, ale i Zvičinu, Mužský, Bezděz, Ralsko a Lužické hory. O Rozhledně Štěpánka (německy Stephanshöhe) je kamenná novogotická rozhledna na vrchu Hvězda (959 m) v nejzápadnějších Krkonoších, na Příchovickém hřebeni. Nachází se v katastrálním území Příchovice u

Více

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku?

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? Stránka č. 1 z 5 Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? 20. srpna 2008 6:00 Výstup na Veľký bok (1 727 m) v Nízkých Tatrách je fyzicky, časově i orientačně náročný. Pokud sem však zamíříte,

Více

Otevřeno: V, VI, IX: so, ne, sv 10:00-17:00 / VII-VIII: út-ne 10:00-17:00

Otevřeno: V, VI, IX: so, ne, sv 10:00-17:00 / VII-VIII: út-ne 10:00-17:00 ROZHLEDNY 787 m n. m. BRAMBERK 50 o 45 22.637 N, 15 o 12 21.471 E Bramberská rozhledna měla svou dřevěnou předchůdkyni, která kralovala místu již od roku 1889. Bohužel kvůli nedostatku financí na pravidelnou

Více

Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM

Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1. Popis širšího okolí 2. Stručná charakteristika obce 3. Popis lokality 3.1. Specifické charakteristiky

Více

01 Nabídkový list. Město: Jablonec nad Nisou plachta centrum Adresa: ulice 5. května, průjezd centrem na Liberec a Prahu

01 Nabídkový list. Město: Jablonec nad Nisou plachta centrum Adresa: ulice 5. května, průjezd centrem na Liberec a Prahu 01 Nabídkový list Město: Jablonec nad Nisou plachta centrum Adresa: ulice 5. května, průjezd centrem na Liberec a Prahu Viditelnost: 100 m umístění: kolmo ke komunikaci velikost: 400 x 500 cm Poloha: průjezd

Více

Po Šluknově a okolí. (vůdcovská práce) Antonín Matějka

Po Šluknově a okolí. (vůdcovská práce) Antonín Matějka Po Šluknově a okolí (vůdcovská práce) Antonín Matějka 23. února 2008 1 Úvod Dost často k nám na základnu přijíždí různé návštěvy. A proto jsem se rozhodl napsat pár návrhů na výlety po okolí Šluknova.

Více

KLUB ČESKÝCH TURISTŮ. Jablonec nad Nisou pořádá v Jizerských horách LYŽAŘSKÉ SPORTOVNÍ AKCE 2016. Adresa: http://kctjablonec.webzdarma.

KLUB ČESKÝCH TURISTŮ. Jablonec nad Nisou pořádá v Jizerských horách LYŽAŘSKÉ SPORTOVNÍ AKCE 2016. Adresa: http://kctjablonec.webzdarma. KLUB ČESKÝCH TURISTŮ Jablonec nad Nisou pořádá v Jizerských horách LYŽAŘSKÉ SPORTOVNÍ AKCE 2016 Adresa: http://kctjablonec.webzdarma.cz O D B O R Y K L U B U Č E S K Ý C H T U R I S T Ů OKRESU JABLONEC

Více

Průvodce "Průvodce Harrachov"

Průvodce Průvodce Harrachov Mumlavský vodopád Vodopád 50 46'13.44"N 15 27'19.98"E Když pojedete okolo Harrachova, nenechte si ujít návštěvu Mumlavského vodopádu, ke kterému dojdete podél řeky Mumlavy, jak jinak. Na tohle překrásné

Více

J i ř í O l e n í č e k r.a.max Tovární 2914/51 466 01, Jablonec nad Nisou tel.: 775 23 22 60 info@ramax.cz www.ramax.cz. reklamní agentura Max

J i ř í O l e n í č e k r.a.max Tovární 2914/51 466 01, Jablonec nad Nisou tel.: 775 23 22 60 info@ramax.cz www.ramax.cz. reklamní agentura Max J i ř í O l e n í č e k r.a.max Tovární 2914/51 466 01, Jablonec nad Nisou tel.: 775 23 22 60 info@ramax.cz www.ramax.cz r.a.max reklamní agentura Max 01 Nabídkový list Město: Jablonec nad Nisou Smrţovka

Více

2. Letní škola. ProFit v profesi jazykovou a odbornou senzibilizací během studia ProFit im Beruf durch Sprach- und Fachsensibilisierung im Studium

2. Letní škola. ProFit v profesi jazykovou a odbornou senzibilizací během studia ProFit im Beruf durch Sprach- und Fachsensibilisierung im Studium 2. Letní škola ProFit v profesi jazykovou a odbornou senzibilizací během studia ProFit im Beruf durch Sprach- und Fachsensibilisierung im Studium Liberec, Vysoká 19.05.2019 23.05.2019 Ekonomická fakulta,

Více

DEJWYHO HORSKÝ BĚH. V den závodu bude aktivní kontaktní číslo na pořadatele:

DEJWYHO HORSKÝ BĚH. V den závodu bude aktivní kontaktní číslo na pořadatele: DEJWYHO HORSKÝ BĚH Pořadatel: Radkovi přátelé ve spolupráci s lyžařským oddílem Olfin Car Ski team Trutnov Termín: sobota 7.5.2016 Místo: Pec pod Sněžkou, parkoviště u přehrady Parkování: vyhrazeno parkoviště

Více

Broumovské st ny jihovýchod 16.12.2009

Broumovské st ny jihovýchod 16.12.2009 V životě je toho mnoho, co za to stojí a proto tak rád cestuji. Snažím se žít ale ve shodě s přírodou. Jsem spokojený i s dnešním výletem, přestože počasí nebylo ideální. Spokojenost je pro mě velké bohatství.

Více

na 19. ročník turistické akce

na 19. ročník turistické akce KČT Loko Teplice, Olafplaz - dalkovepochody.cz,camp Valdek za podpory MÚ Šluknov a CDS holding s.r.o. Český Dub připravili a tím zvou všechny turisty,turistky a turistčata,celé turistické oddíly, na toulky

Více

Obecní úřad Bystřec. a KČT Malá Haná Velké Opatovice. pořádají. 15. ročník. turistického pochodu a cykloturistiky. Bystřecké kilometry

Obecní úřad Bystřec. a KČT Malá Haná Velké Opatovice. pořádají. 15. ročník. turistického pochodu a cykloturistiky. Bystřecké kilometry Obecní úřad Bystřec a KČT Malá Haná Velké Opatovice pořádají 15. ročník turistického pochodu a cykloturistiky Bystřecké kilometry Datum konání: 8. srpna 2015 Start a cíl pochodu: Hostinec u Špičáků koupaliště

Více

Webové stránky. Grafické studio. charakteristika reklamní plochy Venkovní reklama

Webové stránky. Grafické studio. charakteristika reklamní plochy Venkovní reklama Venkovní reklama Provozujeme a neustále aktualizujeme vlastní síť reklamních nosičů billboardů a megabordů. V oblasti velkoplošné reklamy disponujeme nejširší nabídkou ploch v Libereckém kraji. Webové

Více

PŘÍLOHA Č. P7-02-01: KONCEPCE DOPRAVY V OBLASTI JABLONECKA (DSOJ)

PŘÍLOHA Č. P7-02-01: KONCEPCE DOPRAVY V OBLASTI JABLONECKA (DSOJ) PŘÍLOHA Č. P7-02-01: KONCEPCE DOPRAVY V OBLASTI JABLONECKA (DSOJ) DOPRAVA DO/Z BEDŘICHOVA KONCEPT DOPRAVY V RELACI JABLONEC N.NIS. BEDŘICHOV Na základě charakteristik produkce a atrakce je třeba posuzovat

Více

Vlakem na Tanvaldský Špičák a Smržovku

Vlakem na Tanvaldský Špičák a Smržovku Tanvaldsko Vlakem na Tanvaldský Špičák a Smržovku Ze zastávky Tanvaldský špičák je to kousek do největšího lyžařského areálu v Jizerských horách - skiareálu Tanvaldský Špičák (linka L12). Je zde pro vás

Více

Někde je přes vodu i můstek, ale to je nuda.

Někde je přes vodu i můstek, ale to je nuda. Ahoj kamarádi, Zvu vás všechny srdečně na tradiční cyklovýlet z Prahy do Příbrami. Máme tentokrát jubileum, je to již 10. ročník a o to více se na vás těším. Letos pojedeme trasou, která bude téměř kopírovat

Více

INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU Hotel a restaurace Ještěd. Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně, milí kolegové,

INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU Hotel a restaurace Ještěd. Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně, milí kolegové, INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU 15.9. 2017 Místo konání: Hotel a restaurace Ještěd Začátek: 19.30 Slavnostní zahájení: 20.00 Konec: 24.00 Téma: Budoucnost Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně,

Více

Apartmanove domy Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM www.bedrichovskymlyn.cz

Apartmanove domy Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM www.bedrichovskymlyn.cz Apartmanove domy Bedrichovsky mlyn Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM www.bedrichovskymlyn.cz A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1. Popis širšího okolí 2. Stručná charakteristika obce 3. Popis lokality 3.1. Specifické

Více

ČESKY. Okolo Sokolova PĚŠÍ VÝLETY OKOLO SOKOLOVA

ČESKY. Okolo Sokolova PĚŠÍ VÝLETY OKOLO SOKOLOVA ČESKY 9 Okolo Sokolova PĚŠÍ VÝLETY OKOLO SOKOLOVA 1 Pochoďáky Kolem průmyslových závodů se prosmýkneme do kou- Loketské zelné přírody kolečko opředené (12 km) pověstmi a bohaté na zážitky. Autobusem Z

Více

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Mikulčin vrch Sobota: Hostýn Vyjíždíme v 5 hodin z Náchoda a postupně přibíráme Dobrušku, Skalku, Solnici a Rychnov. První zastávkou

Více

Změny jízdních řádů 2009/2010

Změny jízdních řádů 2009/2010 Změny jízdních řádů 2009/2010 V novém jízdním řádu veřejné dopravy osob, platném od 13.12.2009 do 11.12.2010, dochází na území Libereckého kraje k následujícím významnějším změnám: Železniční doprava trať

Více

Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI35 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/21.2581

Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI35 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/21.2581 Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI35 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/21.2581 Autor: Miroslav Přichystal Datum: 17.4. 2013 Ročník: 9. ročník Vzdělávací oblast: Člověk

Více

Název ubytovacího zařízení Adresa Tel., fax e-mail, www kapacita typ zařízení cena vzd. od Pěnčína Hotel Club Břízky **** Průběžná 22, 466 04

Název ubytovacího zařízení Adresa Tel., fax e-mail, www kapacita typ zařízení cena vzd. od Pěnčína Hotel Club Břízky **** Průběžná 22, 466 04 Název ubytovacího zařízení Adresa Tel., fax e-mail, www kapacita typ zařízení cena vzd. od Pěnčína Hotel Club Břízky **** Průběžná 22, 466 04 Jablonec n/n 483737240 hotel@tscjablonec.cz 51 lůžek HOTEL

Více

S Trilobitem zimou nezimou

S Trilobitem zimou nezimou S Trilobitem zimou nezimou Poslední únorovou sobotu jsem se s dvěma potomky synem Janem a dcerou Alenkou vydala vyhlížet jaro na pochod do části Prahy 16 Radotína organizovaný KČT Trilobit Barrandov. K

Více

ZIMNÍ NABÍDKA JIZERSKÉ HORY

ZIMNÍ NABÍDKA JIZERSKÉ HORY ČESKÁ REPUBLIKA JIZERSKÉ HORY Jizerské hory jsou nejsevernějším pohořím v České republice. Část pohoří se nachází v Polsku. Toto pohoří bylo nazváno podle řeky Jizery, která pramení na úpatí své nejvyšší

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Karel šel nakupovat do obchodu 20 rohlíků a 12 housek. Zaplatil celkem 108 Kč. Kolik stál jeden rohlík, pokud houska stála 4 Kč?

Karel šel nakupovat do obchodu 20 rohlíků a 12 housek. Zaplatil celkem 108 Kč. Kolik stál jeden rohlík, pokud houska stála 4 Kč? 26 Otázka číslo: 1 Karel šel nakupovat do obchodu 20 rohlíků a 12 housek. Zaplatil celkem 108 Kč. Kolik stál jeden rohlík, pokud houska stála 4 Kč? 2,50 Kč 3,50 Kč 4 Kč 3 Kč 2 Kč Otázka číslo: 2 Ve velkoobchodě

Více

Vlakem na Tanvaldský Špičák a Smržovku

Vlakem na Tanvaldský Špičák a Smržovku Tanvaldsko Vlakem na Tanvaldský Špičák a Smržovku Ze zastávky Tanvaldský špičák je to kousek do největšího lyžařského areálu v Jizerských horách skiareálu Tanvaldský Špičák (linka L12). Je zde pro vás

Více

Třemošenská vrchovina Příbram a nejvyšší kopec v Brdech - Tok

Třemošenská vrchovina Příbram a nejvyšší kopec v Brdech - Tok Třemošenská vrchovina Příbram a nejvyšší kopec v Brdech - Tok 12.3.2014 Třemošenská vrchovina je místo zaniklých vojenských prostorů, kde je klid a pohoda v dnes nerušené přírodě. Kouzlo přírody je tak

Více

Průvodce "Průvodce Česká republika"

Průvodce Průvodce Česká republika Hora Sněžka 50 44'8.48"N 15 44'23.46"E Sněžka - nejvyšší hora České republiky, s pramenem Labe jednoznačně nejnavštěvovanější cíl Krkonoš. Do počátku 19. století byl náš nejvyšší vrchol znám pod německým

Více

Rozhledny. VY_32_Inovace_13_01_přehled_rozhleden.notebook. March 23, Škola. Vzdělávací oblast. Anotace. Klíčová slova.

Rozhledny. VY_32_Inovace_13_01_přehled_rozhleden.notebook. March 23, Škola. Vzdělávací oblast. Anotace. Klíčová slova. Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" Rozhledny Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Autor Bc. Helena Jurašková Číslo

Více

SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006

SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006 SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku (silnice, trek, MTB) Ubytování: Doprava: 4 noci s polopenzí v hotelu Magura

Více

Seznam prospektů v Bílých Poličanech (aktualizován k 8.4.2011)

Seznam prospektů v Bílých Poličanech (aktualizován k 8.4.2011) Seznam prospektů v Bílých Poličanech (aktualizován k 8.4.2011) Brožury Adršpašsko-Teplické skály Anenské slatinné lázně, Lázně Bělohrad Brány Orlických hor Cesta kamene turistický produkt Cestujeme po

Více

Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1

Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1 Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 7 5 2 4 Turistický průvodce

Více

Otevření turistické sezony 2012

Otevření turistické sezony 2012 Otevření turistické sezony 2012 České Švýcarsko 21. 22. 4. 2012 Vydejte se za zážitky v Českém Švýcarsku Jetřichovické skály otevření naučné stezky Janovský trhák - cyklistická časovka do vrchu Tramvají

Více

odboru KČT Mladá Boleslav prosinec 2013

odboru KČT Mladá Boleslav prosinec 2013 odboru KČT Mladá Boleslav prosinec 2013 INFORMAČNÍ SERVIS Novoroční čtyřlístek Náš odbor se již podesáté připojí k tradiční prospěšné akci KČT Novoroční čtyřlístek pořádané na podporu aktivit pro zdravotně

Více

ZÁPIS DO OBECNÍ KRONIKY ZA ROK 2014

ZÁPIS DO OBECNÍ KRONIKY ZA ROK 2014 ZÁPIS DO OBECNÍ KRONIKY ZA ROK 2014 Počasí Lednové počasí roku 2014 lze charakterizovat jako teplotně nadprůměrné. Převládalo oblačno, mlhavo, denní teploty stoupaly k 5 C, o víkendu 18. a 19. 1. bylo

Více

Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity

Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity 8.8. 12.8. 2014 Příjezd individuálně ve středu 6.8.2014, parkování zdarma asi 100m před chatou Dolomitenhütte. Pozor, cesta sem je ale placená (v roce

Více

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ČESKÝ RÁJ, PRACHOVSKO, HRUB0SKALSKO, MALOSKALSKO VE DNECH 5. - 8. 5. 2006

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ČESKÝ RÁJ, PRACHOVSKO, HRUB0SKALSKO, MALOSKALSKO VE DNECH 5. - 8. 5. 2006 Ubytování: NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ČESKÝ RÁJ, PRACHOVSKO, HRUB0SKALSKO, MALOSKALSKO VE DNECH 5. - 8. 5. 2006 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku ( silnice, trek, MTB ) 3 noci s polopenzí v RS

Více

Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu skiareál KAMENEC Jablonec nad Jizerou 25. - 26.1. 2015

Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu skiareál KAMENEC Jablonec nad Jizerou 25. - 26.1. 2015 Open přebor HZS ČR a mistrovství ČHSF v obřím slalomu skiareál KAMENEC Jablonec nad Jizerou 25. - 26.1. 2015 Pořádá: SK Hasiči Praha a GŘ HZS ČR + HZS hl.m. Prahy + Snowhill a.s. + ČHSF Open přebor HZS

Více

SKISERVIS PLOC, NABÍDKA LETNÍCH PROGRAMŮ 2011

SKISERVIS PLOC, NABÍDKA LETNÍCH PROGRAMŮ 2011 Skiservis Ploc spol.s r.o. SKISERVIS PLOC, NABÍDKA LETNÍCH PROGRAMŮ 2011 CYKLISTIKA, VYSOKOHORSKÁ CYKLISTIKA Nabízíme vybrané trasy dle náročnosti pro všechny věkové skupiny Výlet s instruktorem do okolí

Více

Tipy na výlety v Josefově Dole a v okolí

Tipy na výlety v Josefově Dole a v okolí Tipy na výlety v Josefově Dole a v okolí Josefův Důl vznikal kolem roku 1700 a dostal jméno podle syna majitele panství. Dostatek vodní síly a dřeva v Jizerských horách byl ideální pro rozvoj sklářství.

Více

Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy.

Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy. Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy. V nové sezóně mají výletníci v okolí Prahy další možnosti, jak si díky vlaku nebo cyklobusu prodloužit a zpestřit výlet. Nové výletní vlaky vyjedou do Českého ráje,

Více

Půjčovny kol Českých drah jsou v provozu každoročně od 1. dubna do 31. října.

Půjčovny kol Českých drah jsou v provozu každoročně od 1. dubna do 31. října. Půjčovny jízdních kol Českých drah České dráhy zavedly v turisticky atraktivních regionech novou službu půjčovnu jízdních kol. Jednoduše a bez starostí o své kolo přijedete vlakem do centra oblíbených

Více

7.5.2011- Autovýlet do Petrovic

7.5.2011- Autovýlet do Petrovic 7.5.2011 - Putování za Faustem Dr Kittlem Za zázračným doktorem Faustem odjíţdíme z ČD Č.Lípa v 6.55, z Mimoně v 7.17 hod. Kupte si jízdenku do Rychnova u Jablonce nad Nisou (zpět se jede jiná trasa z

Více

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ PRO HANDICAPOVANÉ

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ PRO HANDICAPOVANÉ NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ PRO HANDICAPOVANÉ BEZBARIÉROVÉ SLUŽBY Informační centrum Sídlí na Husově náměstí 1225 a je bezbariérové. Vstup do prostoru IC je lehce vyvýšený (1 schod), na zazvonění je možno přistavit

Více

38. JARNÍ VYSOČINOU 2018 PO STOPÁCH KHB

38. JARNÍ VYSOČINOU 2018 PO STOPÁCH KHB HLAVNÍ MENU Hlavní stránka Seznam rubrik Download Weblinks Ankety TOP 15 Personalizace Rozšírené vyhledávání 38. JARNÍ VYSOČINOU 2018 PO STOPÁCH KHB Dvoudenní pochod Jarní Vysočinou pořádá KČT, odbor Havlíček

Více

Penzion ŽERNOV Český ráj

Penzion ŽERNOV Český ráj Penzion ŽERNOV Český ráj Český ráj je oblíbeným cílem letní turistiky i cykloturistiky. Z místních zajímavostí můžeme uvést Památný strom - lípu v Tatobitech, Obrácené zvony v Rovensku, blízké jsou Prachovské

Více

července účastníků vedoucí: Jenda Schulz

července účastníků vedoucí: Jenda Schulz 5. - 8. července 2007 19 účastníků vedoucí: Jenda Schulz Odjezd vlakem 5.22. asi 20 minut zpoždění. Při nastupování do vlaku nastaly problémy. Vlak byl totiž úplně přecpaný a byl problém i nastoupit. Měli

Více

Seznam prospektů v Bílých Poličanech (aktualizován k 1. 1. 2014)

Seznam prospektů v Bílých Poličanech (aktualizován k 1. 1. 2014) Brožury (větší letáky) Adršpašsko-Teplické skály Anenské slatinné lázně, Lázně Bělohrad Brány Orlických hor Cesta kamene turistický produkt Seznam prospektů v Bílých Poličanech (aktualizován k 1. 1. 2014)

Více

Přírodní rezervací Račí údolí přes Čertovy kazatelny a zříceninu hradu Rychleby

Přírodní rezervací Račí údolí přes Čertovy kazatelny a zříceninu hradu Rychleby Přírodní rezervací Račí údolí přes Čertovy kazatelny a zříceninu hradu Rychleby 16.4.2010 Josef Franc Hluboce zaříznuté sedm kilometrů dlouhé Račí údolí, jehož ústí leží zhruba dva kilometry jihozápadně

Více

KRKONOŠE. HORSKÁ UBYTOVÁNÍ\l

KRKONOŠE. HORSKÁ UBYTOVÁNÍ\l KRKONOŠE Rozkládají se v severovýchodních Čechách na hranici mezi Českou republikou a Polskem. Česká část Krkonoš je rozlehlejší a členitější oproti polské.krkonoše jsou nejznámějším pohořím v České republice

Více

Střeštěnov a jeho obyvatelé

Střeštěnov a jeho obyvatelé Střeštěnov a jeho obyvatelé Město Střěštěnov Střeštěnov je malé městečko ležící na severu Čech. Město je to plnohodnotné. Vše co potřebujete k žití a bytí tu naleznete. Uprostřed města je náměstí s historickou

Více

Milý Ivane, jsi pro mě velkým vzorem, jak smysluplně a naplno se dá prožít život. Vzpomínám na Tebe, opatruj se. Těším se na setkání.

Milý Ivane, jsi pro mě velkým vzorem, jak smysluplně a naplno se dá prožít život. Vzpomínám na Tebe, opatruj se. Těším se na setkání. Přátelé, chtěl bych ještě jednou poděkovat za milé gratulace a dárečky k narozeninám. Plný dům mých kamarádů v pátek večer byl nejlepším dárkem ze všech. Další den v sobotu jsem oslavil narozeniny na pozvání

Více

Zjednodušený jízdní řád linek 18 a 145 z Liberce do Bedřichova a Hrabětic

Zjednodušený jízdní řád linek 18 a 145 z Liberce do Bedřichova a Hrabětic Liberec Bedřichov, Hrabětice Informace k odbavení: V MHD 18 nástup všemi dveřmi. Z el. peněženky na Opuscard lze samoobslužně zakoupit v odbavovacích zařízeních u dveří všech vozidel MHD (na displeji zvolit

Více

Život s památkami II

Život s památkami II Památková péče v Libereckém kraji Život s památkami II 12. 11. 2010 Mgr. Martin Nechvíle Krajský úřad Libereckého kraje odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu KÚ LK martin.nechvile@kraj-lbc.cz

Více

Podmínky cestovního ruchu v Libereckém kraji

Podmínky cestovního ruchu v Libereckém kraji Úvod Publikace Cestovní ruch v Libereckém kraji reaguje na projekt Ministerstva pro místní rozvoj "Zkvalitnění informací o vybraných sektorech cestovního ruchu", na základě kterého byl aktualizován Registr

Více

4. zimní přechod hřebene hor Beskydy

4. zimní přechod hřebene hor Beskydy 4. zimní přechod hřebene hor Beskydy 17. - 20. 2. 2011 Každý den je malý život, každé probuzení je malé narození, každé ráno je malé mládí a každé usínání je malá smrt. Arthur Schopenhauer Ve čtvrtek 20.

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Vysoké Tatry - Aqua relax hotel *** Trigan s wellness a bazénem / č.2914

Vysoké Tatry - Aqua relax hotel *** Trigan s wellness a bazénem / č.2914 CK TURISTA Vysoké Tatry - Aqua relax hotel *** Trigan s wellness a bazénem / č.2914 4,5,7 - denní zájezd Akce: jedno dítě do 7 let ZDARMA Úžasné lyžování v Tatrách, nejbližších velehorách (především z

Více

HARRACHOV TIPY NA VÝLETY

HARRACHOV TIPY NA VÝLETY HARRACHOV TIPY NA VÝLETY Möglichkeiten für interesante Ausflüge Interesting places to see Propozycje wycieczek Tips voor uitstapjes TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ ZÁMEK FRÝDLANT ZOO LIBEREC

Více

Státní zámek Plumlov, ubytování v Plumlově

Státní zámek Plumlov, ubytování v Plumlově Státní zámek Plumlov, ubytování v Plumlově Státní zámek Plumlov Zámek nedávno oslavil 333 let svého výročí od založení a byl pro nás lákavou nabídkou k návštěvě, případný pobyt v Plumlově umožňuje podnikat

Více

Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera. Zajištění turistické dopravy v Libereckém kraji. Martin Zahrádka

Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera. Zajištění turistické dopravy v Libereckém kraji. Martin Zahrádka Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera Zajištění turistické dopravy v Libereckém kraji Martin Zahrádka Bakalářská práce 2012 ANOTACE Tato bakalářská práce se zabývá analýzou dopravní obslužnosti

Více

ČÁST A SEZNAM MÍST VYHRAZENÝCH K VJEZDU MOTOROVÝCH VOZIDEL S REGULACÍ DOPRAVY V ZÁJMU OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY

ČÁST A SEZNAM MÍST VYHRAZENÝCH K VJEZDU MOTOROVÝCH VOZIDEL S REGULACÍ DOPRAVY V ZÁJMU OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY Příloha č. 2 k Návštěvnímu řádu KRNAP ČÁST A SEZNAM MÍST VYHRAZENÝCH K VJEZDU MOTOROVÝCH VOZIDEL S REGULACÍ DOPRAVY V ZÁJMU OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY 1) Pozemní komunikace ve III. a II. zóně KRNAP (k hranici

Více

3. ročník běžeckého závodu

3. ročník běžeckého závodu 2HRADY 2013 PROPOZICE ZÁVODU WWW.2HRADY.CZ 28. září 2013 3. ročník běžeckého závodu Český pohár v běhu do vrchu Bradlecká Lhota 28.9.2013 PROPOZICE ZÁVODU 1 28. září 2013 2HRADY 2013 PROPOZICE ZÁVODU WWW.2HRADY.CZ

Více

LIBERECKO JABLONECKO FRÝDLANTSKO TANVALDSKO

LIBERECKO JABLONECKO FRÝDLANTSKO TANVALDSKO ZIMA 2015 2016 NEPRODEJNÉ ZDARMA ČESKY JIZERSKÉ NOVINY LIBERECKO JABLONECKO FRÝDLANTSKO TANVALDSKO»»»» Liberecko Město Liberec on-line Město Liberec má svůj facebookový profil, najdete ho také na google

Více

Korutanské Alpy - hotel**** Trattnig - TOP skipas a wellness v ceně /č.2245

Korutanské Alpy - hotel**** Trattnig - TOP skipas a wellness v ceně /č.2245 CK TURISTA Korutanské Alpy - hotel**** Trattnig - TOP skipas a wellness v ceně /č.2245 5,6,7,8 - denní zájezd Lyžování v Alpách (navíc také předvánoční lyžování a vánoční lyžování) ve skvělých lyžařských

Více

Změny jízdních řádů ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. od 13. prosince 2009

Změny jízdních řádů ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. od 13. prosince 2009 Změny jízdních řádů ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. od 13. prosince 2009 Neděle 13. prosince 2009 je termínem celostátní změny jízdních řádů. K tomuto datu dochází i ke změnám v jízdních řádech linek ČSAD

Více

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou

Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Klub seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice nad Popelkou Výlety na rok 2017 Zájezdy nabízené Klubem seniorů Důchodci Technolen při KIS Lomnice n. Pop. jsou i pro širokou veřejnost. Vstupenky je možné

Více

Deník Aloise Kráčmery SKLO A BIŽUTERIE

Deník Aloise Kráčmery SKLO A BIŽUTERIE Deník Aloise Kráčmery SKLO A BIŽUTERIE V blízkosti přehradní nádrže Mšenské nachází se město Gablonz an der Neisse, menšinou českou Jablonec nad Nisou nazývané.kráčeje bulvárem přepychovým zahlédl jsem

Více