POKUD SE MI STANE SITUACE, KDY SI NEVÍM RADY, MÁM PŘÁTELE, KTERÝCH SE MOHU ZEPTAT A POŽÁDAT O RADU. VŽDY SE MOHU OBRÁTIT NA ASISTEN-

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POKUD SE MI STANE SITUACE, KDY SI NEVÍM RADY, MÁM PŘÁTELE, KTERÝCH SE MOHU ZEPTAT A POŽÁDAT O RADU. VŽDY SE MOHU OBRÁTIT NA ASISTEN-"

Transkript

1 JAK NA TO

2 OBECNÉ RADY POKUD SE MI STANE SITUACE, KDY SI NEVÍM RADY, MÁM PŘÁTELE, KTERÝCH SE MOHU ZEPTAT A POŽÁDAT O RADU. VŽDY SE MOHU OBRÁTIT NA ASISTEN- TY AGENTURY PONDĚLÍ. Vypracovala: Jana Nerudová, asistentka Agentury Pondělí Svými návrhy přispěli: Ing. Monika Lampová (vedoucí Agentury Pondělí), Kamila Šmídová (asistentka Agentury Pondělí), Hana Vítková (stážistka), Iva Stiborová (stážistka), Pavlína Vlčková (klientka), Pavel Šimral (klient), Veronika Sokolová (klientka), Žaneta Kováčová (klientka), Libor Pešek (klient) ( 4 )

3 OSOBNÍ HYGIENA 1. KAŽDÉ RÁNO, KDYŽ VSTANU, SE UMYJI. 2. VYČISTÍM SI ZUBY. 3. UČEŠU SE. 4. OBLÉKNU SI ČISTÉ PRÁDLO. 5. PŘED KAŽDÝM JÍDLEM SI UMYJI RUCE. 6. PO KAŽDÉ PRÁCI SI UMYJI RUCE. 7. PO POUŽITÍ TOALETY SI UMYJI RUCE. 8. KAŽDÝ DEN SI BERU ČISTÉ PONOŽKY A ČISTÉ SPODNÍ PRÁDLO. 9. KAŽDÝ VEČER NEŽ JDU SPÁT SE VYKOUPU NEBO OSPRCHUJI. ( 5 )

4 ÚKLID DOMÁCNOSTI 1. KAŽDÉ RÁNO SI USTELU POSTEL. 2. PO SNÍDANI SI UMYJI A UTŘU POUŽITÉ NÁDOBÍ. 3. PO OBĚDĚ SI UMYJI A UTŘU POUŽITÉ NÁDOBÍ. 4. PO VEČEŘI SI UMYJI A UTŘU POUŽITÉ NÁDOBÍ. 5. ZAMETU A VYTŘU BYT, POKUD MÁM KOBEREC, TAK VYSAJI. 6. JEDNOU TÝDNĚ UMYJEME WC A KOUPELNU A VYMĚNÍME RUČNÍKY. 7. UTŘU PRACH Z POLIČEK A Z NÁBYTKU. 8. ZALEJI KVĚTINY. 9. ASI JEDNOU ZA TŘI MĚSÍCE UMYJI OKNA A VYPERU ZÁCLONY. 10. ASI JEDNOU ZA TŘI TÝDNY SI PŘEVLÉKNU POSTEL. 11. JESTLI JE PLNÝ KOŠ NA ODPADKY, ODNESU HO VYSYPAT DO POPELNICE. 12. JESTLI MÁM ZVÍŘÁTKO, STARÁM SE O ÚKLID I JEHO MÍSTA. ( 6 )

5 VAŘÍME 1. PŘIPRAVÍME SI KUCHAŘKU A VYBEREME CO BUDEME VAŘIT. 2. PŘIPRAVÍME SI POTŘEBNÉ SUROVINY. 3. PODLE RECEPTU UVAŘÍME JÍDLO. PO DOKONČENÍ VYPNEME A ZKONTROLUJEME PLOTNY. 4. CO NESNÍME, ULOŽÍME DO LEDNICE, ABY SE JÍDLO NEZKAZILO A SPOTŘEBUJEME DRUHY DEN. ( 7 )

6 PEREME PRÁDLO 1. PRÁDLO ROZTŘÍDÍME PODLE BAREV NA SVĚTLÉ A TMAVÉ A TAKÉ PODLE MATERIÁLU. 2. ROZTŘÍDĚNÉ (JEN SVĚTLÉ NEBO JEN TMAVÉ) PRÁDLO VLOŽÍME DO PRAČKY A PŘIDÁME PRACÍ PRÁŠEK A DO DRUHÉ PŘIHRÁDKY AVIVÁŽ (VŮNĚ NA PRÁDLO). 3. NASTAVÍME PROGRAM PODLE DRUHU PRÁDLA, TEPLOTU A PEREME. 4. VYPRANÉ PRÁDLO POVĚSÍME A SUCHÉ VYŽEHLÍME A ULOŽÍME DO SKŘÍNĚ. ( 8 )

7 ŽEHLENÍ 1. PŘIPRAVÍME SI VYPRANÉ A SUCHÉ PRÁDLO A ŽEHLÍCÍ PRKNO. JESTLIŽE NEMÁME ŽEHLÍCÍ PRKNO, DÁME NA STŮL STARŠÍ ČISTOU DEKU. 2. ŽEHLIČKU ZAPOJÍME DO ZÁSUVKY A POKUD JE NAPAŘOVACÍ NAPLNÍME DLE NÁVODU VODOU. 3. ŽEHLIČKU NASTAVÍME NA TEPLOTU PRÁDLA, KTERÁ JE UVEDENA NA ŠTÍTKU, VĚTŠINOU NA ZADNÍ STRANĚ LÍMCE. 4. PRÁDLO POLOŽÍME NA ŽEHLÍCÍ PRKNO NEBO NA DEKU, VYŽEHLÍME A SLOŽÍME. ŽEHLIČKU NIKDY NEDÁVÁME ŽEHLÍCÍ PLOCHOU DOLŮ. 5. ŽEHLIČKU VYTÁHNEME ZE ZÁSUVKY A NECHÁME VYCHLADNOUT. 6. VYŽEHLENÉ PRÁDLO UKLIDÍME SLOŽENÉ DO SKŘÍNĚ. 7. UKLIDÍME VYCHLADLOU ŽEHLIČKU, ŽEHLÍCÍ PRKNO NEBO DEKU POZOR! ZAPNUTOU ŽEHLIČKU NIKDY NENECHÁME STÁT NA PRÁDLE NEBO NA ŽEHLÍCÍM PRKNĚ NEBO NA DECE HROZÍ PROPÁLENÍ PRÁDLA A TAKÉ POŽÁR.ZAPNUTOU ŽEHLIČKU NIKDY NENECHÁVÁME BEZ DOZORU. NESAHÁME NA SPODEK ŽEHLIČKY HROZÍ POPÁLENÍ. POKUD MÁME NAPAŘOVACÍ ŽEHLIČKU, DO PÁRY NESAHÁME ANI SI JI NEDÁVÁME PŘED OBLIČEJ. PO VYPNUTÍ ŽEHLIČKU TAKÉ NEDÁVÁME ŽEH- LÍCÍ PLOCHOU DOLŮ. ( 9 )

8 NAKUPUJEME 1. NA LÍSTEK SI NAPÍŠEME CO POTŘEBUJEME KOUPIT A PŘIBLIŽNĚ ODHADNEME KOLIK BUDE NÁKUP STÁT. 2. VEZMEME SI PENÍZE 3. VEZMEME SI TAŠKU 4. DOJDEME DO OBCHODU A NAKOUPÍME SI 5. ZAPLATÍME NÁKUP, VEZMEME SI ÚČET A NA MÍSTĚ SI PŘEKONTROLUJEME VRÁCENÉ PENÍZE. ( 10 )

9 POSÍLÁM DOPIS NEBO POHLEDNICI 1. KOUPÍME SI DOPISNÍ PAPÍR NEBO POHLED A POŠTOVNÍ ZNÁMKU. 2. NAPÍŠEME DOPIS, DÁME DO OBÁLKY A ZALEPÍME. ( POKUD PÍŠEME POHLED, NEDÁVÁME HO DO OBÁLKY). 3. NAPÍŠEME ADRESU A DO PRAVÉHO HORNÍHO ROHU NALEPÍME ZNÁMKU. DNES STOJÍ ZNÁMKA 7,50 KČ. 4. DOPIS NEBO POHLED DONESEME NA POŠTU NEBO VHODÍME DO NEJBLIŽŠÍ POŠTOVNÍ SCHRÁNKY. 5. POKUD VKLÁDÁME DO DOPISU VÍCE LISTŮ NEBO FOTOGRAFIE, VÁHA DOPISU BUDE VYŠŠÍ A POŠTOVNÍ ZNÁMKA DRAŽŠÍ. ZEPTÁME SE U PŘEPÁŽKY KOLIK BUDE ZNÁMKA STÁT. ( 11 )

10 JDEME K LÉKAŘI 1. VEZMEME SI ČISTÉ SPODNÍ PRÁDLO A OBLEČENÍ 2. VEZMEME SI KARTIČKU ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY 2. TELEFONEM NEBO OSOBNĚ ZJISTÍME ORDINAČNÍ HODINY U LÉKAŘE 3. LÉKAŘI SDĚLÍME SVÉ PROBLÉMY 4. S RECEPTEM NA LÉKY DOJDEME DO LÉKÁRNY A VYZVEDNEME LÉKY, NĚKTERÉ LÉKY SI BUDEME MUSET ZAPLATIT, PROTO SI VEZMEME PENÍZE 5. POZVE-LI NÁS LÉKAŘ NA KONTROLU, DOSTAVÍME SE V URČENÝ DEN OPĚT DO ORDINACE ( 12 )

11 CESTUJEME VLAKEM, AUTOBUSEM 1. V JÍZDNÍM ŘÁDU NEBO NA INFORMACÍCH ZJISTÍME SPOJ, KTERÝ POTŘEBUJEME 2. VEZMEME SI PENÍZE A DOKLADY ( PRŮKAZ ZTP, Z-KARTU.) 3. PŘI CESTOVÁNÍ VLAKEM PŘEDLOŽÍME VE VÝDEJNĚ JÍZDENEK PRŮKAZ ZTP NEBO Z-KARTU A KOUPÍME SI JÍZDENKU. ČEKÁM NA VRÁCENÍ PENĚZ, KTERÉ SI PŘEKONTROLUJI. 4. PŘI CESTOVÁNÍ AUTOBUSEM PŘEDLOŽÍM ŘIDIČI AUTOBUSU PRŮKAZ ZTP A ZAKOUPÍME JÍZDENKU. ČEKÁM NA VRÁCENÍ PENĚZ, KTERÉ SI PŘEKONTROLUJI. 5. OVĚŘÍM SI JESTLI VLAK NEBO AUTOBUS JEDE TÍM SMĚREM, KAM CHCI JET. KDYŽ JEDE JINAM, VYSTOUPÍM NA PRVNÍ ZASTÁVCE A VRÁTÍM SE. ZEPTÁM SE, KDY MI JEDE AUTOBUS NEBO VLAK ZPĚT. 6. PEČLIVĚ USCHOVÁM JÍZDENKU. ( 13 )

12 JAK TRÁVIT VOLNÝ ČAS 1. MOHU SE PŘIHLÁSIT DO KNIHOVNY A CHODIT SI PŮJČOVAT KNIHY, KTERÉ SI DOMA V KLIDU PŘEČTU. 2. MOHU JÍT NA PROCHÁZKU DO PARKU NEBO DO LESA NA HOUBY. 3. MOHU JÍT DO KINA NEBO DO DIVADLA. 4. MOHU JÍT PLAVAT DO BAZÉNU NEBO V LÉTĚ NA KOUPALIŠTĚ. 5. MOHU JÍT S KAMARÁDY DO KAVÁRNY NA KÁVU. 6. DOMA MOHU PLÉST, HÁČKOVAT, VYŠÍVAT. 7. MOHU JEZDIT NA KOLE. ( 14 )

13 CHOVÁME DOMÁCÍ ZVÍŘE 1. NEŽ SI POŘÍDÍME ZVÍŘÁTKO, MUSÍME SI DŮKLADNĚ ROZMYSLET, JESTLI JSME SCHOPNI SE O NĚJ DOBŘE STARAT. PŘEČTEME SI KNIHU JAK SE O ZVÍŘÁTKO POSTARAT NEBO SE ZEPTÁME KAMARÁDŮ. 2. VYMEZÍME V BYTĚ PROSTOR, KDE BUDEME ZVÍŘÁTKO MÍT. 3. KOUPÍME MISKU NA KRMENÍ, MISKU NA VODU. 4. KOUPÍME KRMENÍ. 5. ZVÍŘÁTKO KRMÍME ALESPOŇ DVAKRÁT DENNĚ. 6. MUSÍ MÍT STÁLE VODU NA PITÍ. 7. KDYŽ JE ZVÍŘÁTKO NEMOCNÉ, VEZMEME HO K VETERINÁŘI. PAMATUJ! ZVÍŘE JE ŽIVÝ TVOR, KTERÝ POTŘEBUJE NEUSTÁLE NAŠI PÉČI A LÁSKU. POKUD JE NEMOCNÉ A JDEME S NÍM K VETERINÁŘI, VEZMEME SI S SEBOU PENÍZE, PROTOŽE I LÉKY PRO ZVÍŘATA SE MUSÍ ZAPLATIT. ( 15 )

14 JDEME DO KINA 1. V PROGRAMU KINA SI ZJISTÍME JAKÝ HRAJÍ FILM, V KOLIK HODIN ZAČÍNÁ A KOLIK STOJÍ LÍSTEK. 2. VEZMEME SI PENÍZE A JDEME DO KINA 3. V KINĚ SI U OKÉNKA ZAKOUPÍME LÍSTEK 4. POKUD MÁ LÍSTEK ČÍSLO, SEDNEME SI NA TO ČÍSLO SEDAČKY, KTERÉ JE UVEDENO NA LÍSTKU. PŘI PROMÍTÁNÍ NEŠUSTÍME PAPÍREM. 5. KDYŽ NEMOHU SEDAČKU NAJÍT, POPROSÍM NĚKOHO V KINĚ O POMOC ( 16 )

15 ZDRAVÝ ŽIVOT 1.SNAŽÍM SE JÍST ZDRAVĚ, PIJI ALESPOŇ 2 LITRY TEKUTIN DENNĚ 2.JÍM HODNĚ OVOCE A ZELENINY. 3.NEPŘEJÍDÁM SE TUČNÝMI JÍDLY. 4.CHODÍM CVIČIT nebo cvičím doma. 5.CHODÍM DO SAUNY. 6.NEKOUŘÍM. 7.NEPIJI ALKOHOL. 8.SPÍM ALESPOŇ 8 HODIN DENNĚ. ( 17 )

16 DROBNÉ PORANĚNÍ ( ŘÍZNUTÍ NOŽEM PŘI KRÁJENÍ CHLEBA,PÍCHNUTÍ OD JEHLY PŘI ŠITÍ ) 1. PORANĚNÉ MÍSTO OPLÁCHNEME STUDENOU VODOU. 2. Z LÉKÁRNIČKY VEZMEME DESINFEKCI A PORANĚNÉ MÍSTO POTŘEME 3. Z LÉKÁRNIČKY VEZMEME TAKÉ NÁPLAST A PORANĚNÉ MÍSTO ZALEPÍME 4. POKUD BOLEST TRVÁ DÉLE NEŽ 2 3 DNY, JDEME K LÉKAŘI. TELEFONNÍ ČÍSLO ZÁCHRANNÉ SLUŽBY JE 155. ( 18 )

17 BEZPEČNÉ CHOVÁNÍ VE SVÉM BYTĚ 1. NEOTVÍRÁM CIZÍM LIDEM. 2. NEZAPALUJI V BYTĚ SVÍČKY. 3. PŘI VAŘENÍ SI HLÍDÁM JÍDLO NA PLOTNĚ, ABY NEVYTEKLO Z HRNCE. 4. KDYŽ SKONČÍM S VYŘENÍM, VYPNU PLOTNY ZKONTROLUJI. 5. KDYŽ SE MI ROZBIJE TŘEBA VANA, BOJLER, TOPENÍ, VŠE NAHLÁSÍM DOMOVNÍKOVI. KDYŽ SE MI ROZBIJE TELEVIZE, LEDNICE NEBO PRAČKA, PORADÍM SE S ASISTENTEM, KDO V OKOLÍ TYTO VĚCI OPRAVUJE A POČKÁM NA OPRAVÁŘE NEBO TO ZANESU DO OPRAVNY. 6. NEOPRAVUJI SÁM ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE. 7. DODRŽUJI NOČNÍ KLID OD HOD VEČER DO HOD. RÁNO (NEPOUŠTÍM NAHLAS TELEVIZI, HUDBU ) 8. PŘI ODCHODU Z BYTU ZKONTROLUJI JESTLI JE ZHASNUTO, VYPNUTÁ KAMNA NA VAŘENÍ A JESTLI NĚKDE NETEČE VODA. NENECHÁVÁM ZAPNUTOU PRAČKU. 9. PŘI ODCHODU ZAMKNU BYT. ( 19 )

18 PRVNÍ POMOC ZRANĚNÉMU 1. PŘISTOUPÍME KE ZRANĚNÉMU. 2. ZJISTÍME JESTLI JE PŘI VĚDOMÍ. 3. JESTLI JE PŘI VĚDOMÍ, ZEPTÁME SE CO SE STALO. 4. ZAVOLÁME ZÁCHRANNOU SLUŽBU TELEFON ŘEKNEME SVÉ JMÉNO, MÍSTO, KDE JSME ZRANĚNÉHO NAŠLI A CO SE STALO (POKUD NÁM TO ZRANĚNÝ ŘEKL). 6. SE ZRANĚNÝM RADĚJI NEHÝBEME, POUZE HO PŘIKRYJEME (TŘEBA SVOU MIKINOU NEBO BUNDOU) 7. UPOZORNÍME KOLEMJDOUCÍ A POŽÁDÁME O POMOC. 8. POČKÁME U ZRANĚNÉHO NEŽ PŘIJEDE SANITKA. 9. ŘEKNEME LÉKAŘI JAKOU PRVNÍ POMOC JSME ZRANĚNÉMU POSKYTLI. ( 20 )

19 POŽÁR 1. PŘI VZNIKU POŽÁRU VOLÁME HASIČE TELEFON DO TELEFONU NAHLÁSÍME SVÉ JMÉNO, ADRESU A ŘEKNEME CO A KDE HOŘÍ. 3. POKUSÍME SE SAMI UHASIT POŽÁR. 4. ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE VYTÁHNEME ZE ZÁSUVKY. 5. ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE NIKDY NEHASÍME VODOU. 6. OTEVŘEME OKNA, ABYCHOM SE NENADÝCHALI DÝMU. 7. POKUD SI NEVÍME RADY, VEZMEME SI VŠECHNY SVÉ DOKLADY, PENÍZE A OPUSTÍME BYT. 8. POŽÁDÁME O POMOC SOUSEDA. ( 21 )

20 HOSPODAŘENÍ S PENĚZI 1. ZAŘÍDÍME SI ÚČET, NA KTERÝ MI BUDE DŮCHOD NEBO VÝPLATA CHODIT. 2. ZJISTÍME SI DEN, KDY MI BUDE VYPLÁCEN DŮCHOD NEBO VÝPLATA. 3. PO OBDRŽENÍ PENĚZ ZAPLATÍM NÁJEM, ELEKTRIKU, POPŘÍPADĚ POPLATKY ZA TELEVIZI, RÁDIO A POPELNICI. JE MOŽNÉ DÁT BANCE PŘÍKAZ, ABY PLATILA TYTO PRAVIDELNÉ PLATBY. 4. VYHOTOVÍM SI ROZPOČET, KOLIK PENĚZ MOHU ZA JEDEN DEN UTRATIT. 5. SNAŽÍM SE ROZPOČET DODRŽET, ABYCH VYŠEL S PENĚZI DO DALŠÍ VÝPLATY DŮCHODU. 6. NEPŮJČUJI SI OD CIZÍCH LIDÍ PENÍZE ANI OD KAMARÁDŮ. O PŮJČCE V BANCE SE PORADÍM S ASISTENTEM. 7. JÁ TAKÉ NIKOMU NEPŮJČUJI PENÍZE. 8. POKUD MÁM DOMA VÍCE PENĚZ POHROMADĚ, PEČLIVĚ JE USCHOVÁM. 9. DÁVÁM JE STÁLE NA STEJNÉ MÍSTO, ABYCH NEZAPOMNĚL KAM JSEM SI JE ULOŽIL. 10. SNAŽÍM SE NĚJAKÉ PENÍZE UŠETŘIT NA NEČEKANÉ VÝDAJE (ROZBITÁ TELEVIZE, RÁDIO, PRAČKA, LEDNICE ) 11. V PENĚŽENCE NOSÍM JEN MALÝ OBNOS PENĚZ. 12. KDYŽ PLATÍM NÁKUP, VŽDY SI ZKONTROLUJI VRÁCENÉ PENÍZE A POŽÁDÁM O ÚČET NEBO LÍSTEK OD POKLADNY. ( 22 )

21 DOBÍJENÍ MOBILNÍHO TELEFONU POMOCÍ ZAKOUPENÉ- HO KUPONU TWIST JAK POUŽÍVAT KUPON PAEGAS TWIST: 1. SETŘETE STŘÍBRNÉ POLE. 2. ZADEJTE PROSTŘEDNICTVÍM KLÁVESNICE VAŠEHO TELEFONU VOLBU *102* VAŠE DOBÍJECÍ ČÍSLO# (BEZ MEZER) A POTVRĎTE JI JAKO BĚŽNÝ HOVOR. ZA OKAMŽIK OBDRŽÍTE NA DISPLEJ INFORMACI O AKTUÁLNÍ VÝŠI VAŠEHO KREDITU A DOBITÉ ČÁSTCE. NEBO: SETŘETE STŘÍBRNÉ POLE. ZAVOLEJTE NA ČÍSLO 4602 (ZDARMA) A POSTUPUJTE PODLE INSTRUKCÍ KTERÉ USLYŠÍTE. ZADEJTE VAŠE DOBÍJECÍ ČÍSLO. VAŠE DOBÍJECÍ ČÍSLO VÁM BUDE ZOPAKOVÁNO, STISKNĚTE # PRO POTVRZENÍ. VYČKEJTE NA HLASOVÉ POTVRZENÍ: VAŠE DOBITÍ PROBĚHLO ÚSPĚŠNĚ A ZAVĚSTE. DOBÍJECÍ KUPÓN KOUPÍME NA POŠTĚ NEBO V TRAFICE. ( 23 )

22 DOBÍJENÍ MOBILNÍHO TELEFONU POMOCÍ ZAKOUPENÉ- HO KUPONU GO-EUROTEL 1. SETŘETE STÍRACÍ POLE NA GO KUPONU. 2. ZADEJTE NA VAŠEM MOBILNÍM TELEFONU PŘÍKAZ PRO NABITÍ VE TVARU: *102* 14MÍSTNÝ KÓD GO KUPONU#. ZNAKY A ČÍSLA V PŘÍKAZU NEODDĚLUJTE MEZEROU ANI ŽÁDNÝM JINÝM ZNAKEM, NEŽ JE UVEDENO. 3. PŘÍKAZ ZADÁVEJTE STEJNÝM ZPUSOBEM JAKO PŘI VYTÁČENÍ TELEFONNÍHO ČÍSLA. 4. VYČKEJTE NA DORUČENÍ SMS ZPRÁVY S KREDITEM. DOBÍJECÍ KUPÓN ZAKOUPÍME NA POŠTĚ NEBO V TRAFICE. ( 24 )

23 DOBÍJENÍ TELEFONU PŘES TERMINÁL SAZKY 1. VYHLEDÁME POŠTU NEBO SAZKU 2. NA DOBÍJECÍ TIKET VYZNAČÍME KŘÍŽKY ČÍSLO SVÉHO TELEFONU A ČÁSTKU, KTEROU CHCEME DOBÍT 3. VYPNĚNÝ TIKET DÁME PRODAVAČCE A TA NÁM VRÁTÍ LÍSTEK S NAŠÍM TELEFONNÍM ČÍSLEM. 4. NENÍ NUTNÉ SI TENTO DOKLAD USCHOVAT. ( 25 )

24 ZALOŽENÍ ÚČTU KDE SI MŮŽETE POŠTOVNÍ ŮČET ZALOŽIT? NA KTERÉKOLI POŠTĚ V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ NEBO V BANCE. CO JE K TOMU TŘEBA? - VYPLNIT ŽÁDOST O ZALOŽENÍ ÚČTU A PODPISOVÝ VZOR - PŘEDLOŽIT DOKLAD TOTOŽNOSTI (OBČANSKÝ PRŮKAZ, PAS ) - SLOŽIT PRVNÍ VKLAD (200,- KČ) CO NÁSLEDUJE? POŠTOVNÍ SPOŘITELNA NEBO BANKA ŽÁDOST KLIENTA VYHODNOTÍ A DO 10 DNŮ HO PÍSEMNĚ VYROZUMÍ ( OZNÁMÍ ČÍSLO ÚČTU) MAJITELI JE AUTOMATICKY VYROBENA KARTA NA PENÍZE A ZASLÁNA NA MÍSTO UVEDENÉ V ŽÁDOSTI. NA TOTO MÍSTO JE ZASLÁN I PIN. CO JE TO PIN? JE TO OSOBNÍ IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO VĚTŠINOU ČTYŘMÍSTNÉ, KTERÉ ZADÁVÁ- ME VŽDY, KDYŽ POUŽIJEME KARTU NA PENÍZE ( V OBCHODĚ, BANKOMATU..) TOTO ČÍSLO NIKOMU NESDĚLUJEME A NIKDY HO NEMÁME ULOŽENÉ U KARTY! PORADÍM SE S DŮVĚRYHODNOU OSOBOU KAM MÁM ULOŽIT PIN. PŘI ZTRÁTĚ PENĚŽENKY BY NÁM MOHL KDOKOLI MANIPULOVAT S NAŠÍM ÚČTEM!! CO DĚLAT PŘI ZTRÁTĚ KARTY? CO NEJDŘÍVE NAHLÁSIT ZTRÁTU U SVÉ BANKY. JE TŘEBA ZNÁT ČÍSLO KARTY, JMÉNO DRŽITELE KARTY,RODNÉ ČÍSLO A ČÍSLO ÚČTU. POZOR BLOKACE KARTY JE VĚTŠINOU VELMI DRAHÁ. ( 26 )

25 KRIZOVÁ SITUACE PŘEPADENÍ, OKRADENÍ 1. VYHÝBÁM SE MÍSTŮM, KDE BY MĚ MOHL NĚKDO PŘEPADNOUT A OKRÁST. 2. NECHODÍM VEČER SÁM VEN. 3. KDYŽ JDU DO KINA, KTERÉ KONČÍ POZDĚJI, JDU VŽDY S KAMARÁDEM. 4. KDYBY MĚ NĚKDO PŘEPADL A OKRADL, VOLÁM POLICII JESTLIŽE NEMÁM TELEFON, DOJDU NA NEJBLIŽŠÍ STANICI POLICIE A VŠE OHLÁSÍM. 6. DOMA ZAMYKÁM DVEŘE A NEOTVÍRÁM CIZÍM LIDEM. 7. KDYBYCH ZTRATIL KLÍČE, VYMĚNÍM CO NEJDŘÍVE ZÁMEK U BYTU. NÁHRADNÍ KLÍČE DÁM SPOLEHLIVÉ OSOBĚ, TŘEBA ASISTENTOVI 8. PŘI ZTRÁTĚ PENĚŽENKY S DOKLADY NAHLÁSÍM VŠE NA POLICII. ( 27 )

26 OBECNÉ RADY POKUD SE MI STANE SITUACE, KDY SI NEVÍM RADY, MÁM PŘÁTELE, KTERÝCH SE MOHU ZEPTAT A POŽÁDAT O RADU. VŽDY SE MOHU OBRÁTIT NA ASISTENTY AGENTURY PONDĚLÍ. CHRÁNÍM SI SVŮJ MAJETEK (MOBILNÍ TELEFON, PENĚŽENKU, DOKLADY, KARTU NA PENÍZE, RÁDIO, TELEVIZOR ) CHRÁNÍM SI SVÉ SOUKROMÍ ( NEDÁVÁM SVOU ADRESU CIZÍM LIDEM, NEDÁVÁM SVÉ RODNÉ ČÍSLO CIZÍM LIDEM, ČÍSLO OBČANSKÉHO PRŮKAZU, NEUKAZUJI NIKOMU KÓD NA KARTU NA PENÍZE, NIKOMU NEŘÍKÁM KOLIK BERU VÝPLATU ) ( 28 )

Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov

Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, 794 01 Krnov 1 -p Toto jsou pravidla, na kterých jsme se společně domluvili

Více

PRAVIDLA SOUŽITÍ. Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ

PRAVIDLA SOUŽITÍ. Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, Slunečná 181, 793 99 Osoblaha PRAVIDLA SOUŽITÍ. Toto jsou pravidla, na kterých jsme se společně

Více

Pokyny pro ubytované žáky na domově mládeže

Pokyny pro ubytované žáky na domově mládeže Pokyny pro ubytované žáky na domově mládeže Nástup na domov mládeže je v neděli dne 3.9 2017 od 17:00 hodin do 21:00 hodin Zálohu na stravu a ubytování/2500 Kč/ je nutné zaplatit před nástupem na domov

Více

POSKYTOVATEL NABÍZÍ POMOC V NAPLŇOVÁNÍ POTŘEB KLIENTA V OBLASTECH ŽIVOTA, KTERÉ JSOU V SOULADU S REGIONÁLNÍ KARTOU SOCIÁLNÍ SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ:

POSKYTOVATEL NABÍZÍ POMOC V NAPLŇOVÁNÍ POTŘEB KLIENTA V OBLASTECH ŽIVOTA, KTERÉ JSOU V SOULADU S REGIONÁLNÍ KARTOU SOCIÁLNÍ SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ: POSKYTOVATEL NABÍZÍ POMOC V NAPLŇOVÁNÍ POTŘEB KLIENTA V OBLASTECH ŽIVOTA, KTERÉ JSOU V SOULADU S REGIONÁLNÍ KARTOU SOCIÁLNÍ SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ: NABÍDKA SLUŽEB CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ SPOLEČNOSTI DOLMEN,

Více

DOMOVNÍ ŘÁD DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM TÝDENNÍ STACIONÁŘ

DOMOVNÍ ŘÁD DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM TÝDENNÍ STACIONÁŘ DOMOVNÍ ŘÁD DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM TÝDENNÍ STACIONÁŘ Domovní řád jsou pravidla. Podle pravidel se chová klient i personál. V domově žijí lidé, kteří potřebují v životě pomáhat a radit.

Více

NABÍDKA SLUŽEB PODPORY SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ SPOLEČNOSTI DOLMEN, Z. Ú.

NABÍDKA SLUŽEB PODPORY SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ SPOLEČNOSTI DOLMEN, Z. Ú. Společnost Dolmen, z. ú. M E T O D I K A P O D P O R Y S A M O S T A T N É H O B Y D L E N Í S O K O L O V NABÍDKA SLUŽEB PODPORY SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ SPOLEČNOSTI DOLMEN, Z. Ú. POSKYTOVATEL NABÍZÍ POMOC

Více

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád)

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád) 1/15 Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské v alternativní podobě (domácí řád) 1. Obecná ustanovení 2. Ubytování 3. Stravování 4. Hygiena 5. Úschovna cenných a jiných

Více

Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty

Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty Domovní řád Chráněného bydlení Vejprty Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb Vejprty S.K.Neumanna 842/2 43191 Vejprty Služba je poskytována na adrese. Chráněné bydlení Vejprty Vysoká 936/11 Vejprty

Více

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od

Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od Pravidla společného soužití Domovní řád chráněného bydlení Platného od 1.11.2018 Služba je poskytována na adrese: Chráněné bydlení T.G.Masaryka 992/7 431 91 Vejprty Chráněné bydlení Husova 571/7 431 91

Více

NABÍDKA ZÁKLADNÍCH A FAKULTATIVNÍCH ČINNOSTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY GERIATRICKÉ CENTRUM TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ OD 1. 1. 2014

NABÍDKA ZÁKLADNÍCH A FAKULTATIVNÍCH ČINNOSTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY GERIATRICKÉ CENTRUM TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ OD 1. 1. 2014 NABÍDKA ZÁKLADNÍCH A FAKULTATIVNÍCH ČINNOSTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY GERIATRICKÉ CENTRUM TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ OD 1. 1. 2014 Základní činnosti pečovatelské služby POMOC PŘI ZVLÁDÁNÍ BĚŽNÝCH ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ

Více

PŘIJÍMACÍ DOTAZNÍK. Chráněné bydlení. ZÁJEMCE O SLUŽBU Jméno, příjmení, titul... Datum narození:.. Bydliště:. Telefon:...

PŘIJÍMACÍ DOTAZNÍK. Chráněné bydlení. ZÁJEMCE O SLUŽBU Jméno, příjmení, titul... Datum narození:.. Bydliště:. Telefon:... PŘIJÍMACÍ DOTAZNÍK Chráněné bydlení ZÁJEMCE O SLUŽBU Jméno, příjmení, titul... Datum narození:.. Bydliště:. Telefon:... Stupeň závislosti ZÁKONNÝ ZÁSTUPCE, OPATROVNÍK Jméno a příjmení: Bydliště:.. Telefon:...

Více

2. Ceny zboží - přehled, příjmy a výdaje, skládání částky. 3. Vracení peněz při nákupu, hotovost, peníze na účtu

2. Ceny zboží - přehled, příjmy a výdaje, skládání částky. 3. Vracení peněz při nákupu, hotovost, peníze na účtu Kurz Hospodaření s penězi Lektorka, autorka materiálů: Mgr. Jitka Zimová Obsah kurzu: 1. Poznávání mincí a bankovek, skládání částky 2. Ceny zboží - přehled, příjmy a výdaje, skládání částky 3. Vracení

Více

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.)

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.) Nabídka služby CHB 1. Poskytnutí ubytování a) ubytování - podpora při úpravě bytu, pokoje podle představ klienta - plánování změn prostředí- zakázka klienta b) v případě potřeby praní a drobné opravy ložního

Více

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád)

Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád) Pravidla pro pobyt - Domácí řád 1/13 Pravidla pro pobyt v Domově pro osoby se zdravotním postižením Milíře v alternativní podobě (domácí řád) 1. Obecná ustanovení 2. Ubytování 3. Stravování 4. Hygiena

Více

O bezpečnosti a ochraně zdraví při práci

O bezpečnosti a ochraně zdraví při práci O bezpečnosti a ochraně zdraví při práci Pracovníci se mohou vyhnout úrazu v práci. Pracovnice/pracovník dodrţuje bezpečnost při práci a chrání svoje zdraví. Vedoucí oceňuje pracovnici/pracovníka za práci.

Více

O bezpečnosti a ochraně zdraví při práci

O bezpečnosti a ochraně zdraví při práci O bezpečnosti a ochraně zdraví při práci Pracovníci se mohou vyhnout úrazu v práci. Pracovnice/pracovník dodrţuje bezpečnost při práci a chrání svoje zdraví. Vedoucí oceňuje pracovnici/pracovníka za práci.

Více

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY Naše komunita je zřízená od ledna 2007. Na 5. komunitě bydlí 8 obyvatel ve čtyřech dvoulůžkových pokojích. Všichni naši obyvatelé jsou zcela závislí na pomoci personálu. Tato pravidla

Více

VSTUPNÍ DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O POBYT A SOCIÁLNÍ SLUŽBY

VSTUPNÍ DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O POBYT A SOCIÁLNÍ SLUŽBY VSTUPNÍ DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O POBYT A SOCIÁLNÍ SLUŽBY Zájemce Jméno a příjmení: Datum narození: Adresa: Telefon: Rodiče nebo zákonní zástupci Jméno a příjmení: Adresa: Zaměstnání: Telefon: Typ služby,

Více

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ?

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, Slunečná 181, Osoblaha 793 99 MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Slunečná

Více

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM DOMÁCÍ ŘÁD DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Závazné pro: Zpracovala: Datum: 1. 1. 2015 Schválil: Termín aktualizace: leden 2016 všechny zaměstnance Centra Rožmitál pod Třemšínem, poskytovatele sociálních služeb

Více

U které zdravotní pojišťovny jste pojištěn/a?

U které zdravotní pojišťovny jste pojištěn/a? D I AK O N I E C Í R K V E B R AT R S K É K Ř E S Ť A N S K Á S O C I Á L N Í P O M O C Koněvova 24, 130 00 Praha 3, IČO: 45250855 Ž Á D O S T O P Ř I J E T Í d o C h r á n ě n é h o b y d l e n í n a

Více

PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ

PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ POSLÁNÍ DOMOVA PRAMEN Domov pro osoby se zdravotním postižením Pramen je dům, ve kterém můžete: bydlet jíst pracovat a dělat další věci, které Vás zajímají.

Více

Dotazník uživatelé. Děkuji Vám za váš čas a spolupráci. S přáním pěkného dne Monika Hurtová. 1. Jaké je vaše pohlaví? a) muž.

Dotazník uživatelé. Děkuji Vám za váš čas a spolupráci. S přáním pěkného dne Monika Hurtová. 1. Jaké je vaše pohlaví? a) muž. Dotazník uživatelé Dobrý den, jmenuji se Monika Hurtová a jsem studentka 2. ročníku magisterského navazujícího studia na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity. Chtěla bych Vás požádat o vyplnění tohoto

Více

Příloha č. 1 Historické fotografie IH Moskva dříve Společenský dům

Příloha č. 1 Historické fotografie IH Moskva dříve Společenský dům Příloha č. 1 Historické fotografie IH Moskva dříve Společenský dům Vzácnou knihu z roku 1935, Zlín město životní aktivity, má ve své knihovně Jan Beránek ze Zlína. Na jednom ze snímků je i autobusové nádraží,

Více

JAK SE CHRÁNIT PŘED. Rady pro zvýšení bezpečnosti seniorů

JAK SE CHRÁNIT PŘED. Rady pro zvýšení bezpečnosti seniorů JAK SE CHRÁNIT PŘED Rady pro zvýšení bezpečnosti seniorů Jak se chránit před okradením Peníze, doklady i klíče noste v příruční uzavřené tašce nebo kabelce vždy odděleně. Berte si jen tolik peněz, kolik

Více

Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka.

Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Anotace Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámit s pojmem banka a k čemu nám tato instituce slouží. Speciální vzdělávací potřeby žádné

Více

KURZ JE REALIZOVÁN V RÁMCI PROJEKTU KROK ZA KROKEM (CZ.1.07/1.3.43/02.

KURZ JE REALIZOVÁN V RÁMCI PROJEKTU KROK ZA KROKEM (CZ.1.07/1.3.43/02. Transakce s penězi KURZ JE REALIZOVÁN V RÁMCI PROJEKTU KROK ZA KROKEM (CZ.1.07/1.3.43/02.0008) TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR. Transakce s penězi Platby

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Rostislavova. Chráněné bydlení-rostislavova,

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Rostislavova. Chráněné bydlení-rostislavova, Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Rostislavova Jednoduchá verze 1. Já-uživatel/ka jméno a příjmení: datum narození: trvale bytem: v zastoupení: 2.Poskytovatel Sociální služby Uh.

Více

Pravidla bydlení v Domě na půl cesty

Pravidla bydlení v Domě na půl cesty Pravidla bydlení v Domě na půl cesty Čeho se držet aneb Vaše povinnosti Dodržujte všechna níže uvedená pravidla. Jejich opakované porušování může vést ke konci vašeho pobytu v zařízení Domu na půl cesty

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Staré Město

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Staré Město Smlouva o poskytnutí sociální služby v Chráněném bydlení Staré Město 1. Já-uživatel/ka jméno a příjmení: datum narození: trvale bytem: v zastoupení: 2.Poskytovatel Sociální služby Uherské Hradiště, příspěvková

Více

příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád

příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád Poskytovaná služba: Domov se zvláštním režimem Dokument: K dokumentu: Název: Domácí řád zjednodušená verze Název: Platnost od: 1. 9. 2014

Více

Asistenční služba sv. Rafaela Diecézní charita Brno

Asistenční služba sv. Rafaela Diecézní charita Brno Co to je osobní asistence? Diecézní charita Brno Příručka pro zájemce o službu osobní asistence OSOBNÍ ASISTENCE je služba, která pomáhá, když někdo potřebuje pomoc. Pomáhá každý den, pomáhá u člověka

Více

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, 794 01 Krnov MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská

Více

Dotazník pro zájemce o službu: Sociální rehabilitace

Dotazník pro zájemce o službu: Sociální rehabilitace Dotazník pro zájemce o službu: Sociální rehabilitace ZÁJEMCE Jméno a příjmení:... Datum narození:... Adresa trvalého bydliště:...... Korespondenční adresa:...... Telefon:... E-mail:... Zdravotní pojišťovna:...

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, Humpolec

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, Humpolec Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory - Aktuální výše úhrad 1) Pobyt nájem + služby (denně/měsíčně) a) jednolůžkový pokoj - 190,- Kč / b) dvoulůžkový pokoj - 175,-

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson T300

Nastavení telefonu Sony Ericsson T300 Nastavení telefonu Sony Ericsson T300 Telefon Sony Ericsson T300, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Proč si mám ODISku pořídit?

Proč si mám ODISku pořídit? Proč si mám ODISku pořídit? Mohu výhodněji cestovat. S ODISkou jsou vybrané druhy jízdného levnější. Aktuálně se to týká dlouhodobých časových jízdenek pro ostravské tarifní zóny č. 1, 2, 3 a 4 a jednotlivého

Více

DOTAZNÍK K POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ

DOTAZNÍK K POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ DOTAZNÍK K POSKYTNUTÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ DATUM PŘIJETÍ DOTAZNÍKU: ČÍSLO JEDNACÍ:. 1. OSOBNÍ ÚDAJE ŽADATELE: Jméno a příjmení : Datum narození: Státní příslušnost: Trvalé bydliště:

Více

VY_62_INOVACE_1ZIM68. Autor: Mgr. Jana Zimková. Datum: 7.10.2011. Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Finanční gramotnost. Předmět: Matematika

VY_62_INOVACE_1ZIM68. Autor: Mgr. Jana Zimková. Datum: 7.10.2011. Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Finanční gramotnost. Předmět: Matematika VY_62_INOVACE_1ZIM68 Autor: Mgr. Jana Zimková Datum: 7.10.2011 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Finanční gramotnost Předmět: Matematika Tematický okruh: Nestandardní aplikační úlohy a problémy Téma: Pokladnička

Více

DOMOVNÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

DOMOVNÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ DOMOVNÍ ŘÁD CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ 1.Obecná ustanovení Domovní řád obsahuje zásady pro zabezpečení klidného soužití uživatelů sociální služby, upravuje vzájemné vnitřní vztahy mezi uživateli a zaměstnanci

Více

Příloha 1 Přepis rozhovoru klienta Davida. Interpretace šetření klient David. Cestování

Příloha 1 Přepis rozhovoru klienta Davida. Interpretace šetření klient David. Cestování Seznam příloh Příloha 1 Přepis rozhovoru klienta Davida Příloha 2 Přepis rozhovoru klienta Tomáše Příloha 3 Přepis rozhovoru klientky Tamary Příloha 4 Přepis rozhovoru klientky Moniky Příloha 5 Přepis

Více

Regionální certifikace

Regionální certifikace Regionální certifikace Provozovatel: IČO: Název provozovny: Adresa: Kontaktní osoba: Telefon: Kritéria REGIONÁLNÍ CERTIFIKACE bronze silver gold diamond Legenda: pov = povinné, pv = povinně volitelné pov.

Více

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, 323 00 Plzeň Zdroj: Petr Jehlík pro Plzeňský architektonický manuál Poskytované služby Ubytování Dvoulůžkový

Více

I. Metodika práce s klientem poruchou autistického spektra (PAS)

I. Metodika práce s klientem poruchou autistického spektra (PAS) I. Metodika práce s klientem poruchou autistického spektra (PAS) Zkusme se cítit, jako náš klient (žák, dítě, student, kamarád, nebo třeba jen známý) s autismem, s poruchou autistického spektra, či jen

Více

ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET

ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET Manuál ESHOP PRO DOBÍJENÍ DOPRAVNÍCH KARET Evidovaných v systému Plzeňská karta 1 Obsah 2 Seznam zkratek... 3 3 Úvod... 4 4 Důležité upozornění!!... 5 5 K čemu e-shop slouží... 6 5.1 Úvodní obrazovka e-shopu...

Více

POSTUP PŘI NOUZOVÝCH, HAVARIJNÍCH A MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍCH

POSTUP PŘI NOUZOVÝCH, HAVARIJNÍCH A MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍCH Příloha č. 4: Řádu č. 04/16/SEN Život v domově, vnitřní pravidla Domova pro seniory, účinného od 1. 5. 2016 POSTUP PŘI NOUZOVÝCH, HAVARIJNÍCH A MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍCH JAK SI MŮŽETE PŘIVOLAT POMOC V NOUZI:

Více

Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov

Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby na území města Horního Slavkova a Krásna Pečovatelská služba se poskytuje

Více

Ubytovací podmínky Chalupy Žernovka

Ubytovací podmínky Chalupy Žernovka Ubytovací podmínky Chalupy Žernovka Vážení a milí hosté, vítáme Vás v naší chalupě a dovolte, abychom Vás seznámili s pravidly provozu: * Po příjezdu host předloží svůj platný občanský průkaz nebo cestovní

Více

Platební styk Druhy platebních styků 1... o Přesun skutečných peněz (oběživa)

Platební styk Druhy platebních styků 1... o Přesun skutečných peněz (oběživa) Platební styk Druhy platebních styků 1... o Přesun skutečných peněz (oběživa) o. o Karty vklady/výběry o Přepážka 2. o Přesun bankovních (bez hotovostních) peněz mezi o Příkaz k../k (jednorázový či trvalý)

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EUF 2010 20 pod názvem

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EUF 2010 20 pod názvem Základní škola Gutha Jarkovského Palackého náměstí 45 Kostelec nad Orlicí 517 41 http://www.zskostelec.cz/ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EUF 2010 20 pod názvem Moderní výuka českého jazyka

Více

ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD UBYTOVÁNÍ

ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD UBYTOVÁNÍ ZKRÁCENÝ DOMÁCÍ ŘÁD Tento Domácí řád je zkrácenou verzí, obsahující vypsané nejdůležitější body a slouží pro snadnou a rychlou orientaci. K této verzi je vždy předána i úplná verze. ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY

Více

1. stupeň 2. stupeň 3. stupeň 4. stupeň

1. stupeň 2. stupeň 3. stupeň 4. stupeň Město Polná, IČ 00286435 Husovo náměstí 39, 58813 Polná Pečovatelská služba, Nad Háječkem 1127, 58813 Polná tel. 567 212 735, 725 570 394; e-mail: daniela.sinaglova@mu-polna.cz ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ

Více

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, 323 00 Plzeň Poskytované služby Ubytování Dvoulůžkový pokoj 1 Recepce Jídelna Terapeutická dílna 2 Posezení

Více

Prezentace k finanční gramotnosti.bankomat co to je? Jak vybírat z bankomatu?

Prezentace k finanční gramotnosti.bankomat co to je? Jak vybírat z bankomatu? Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Prezentace k finanční gramotnosti.bankomat co to je? Jak vybírat

Více

BEZPEČÍ PRO SENIORY DESATERO

BEZPEČÍ PRO SENIORY DESATERO BEZPEČÍ PRO SENIORY DESATERO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Peníze, doklady i klíče noste v příruční uzavřené tašce nebo kabelce vždy odděleně. Berte si vždy tolik peněz, kolik potřebujete. Peněženku uložte vždy

Více

TENTO VNITŘNÍ ŘÁD ŠJ OBSAHUJE :

TENTO VNITŘNÍ ŘÁD ŠJ OBSAHUJE : STANOVEN NA ZÁKLADĚ : - Zákona 561/2004Sb. o předškolním, základním, středním a vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů 119 - Vyhlášky ministerstva školství 107/2005

Více

Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od: prosinec 2014

Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od: prosinec 2014 1. Poslání organizace Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov telefon: 352 698 316, 602 297 606 Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od:

Více

Pracovní list dvoubarevné kartičky s finančními termíny a definicemi.

Pracovní list dvoubarevné kartičky s finančními termíny a definicemi. Anotace Pracovní list k finanční gramotnosti. Hra s kartičkami správné přiřazování finančních termínů k definicím. Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Čekalová Sylva Čeština Orientace

Více

kreditová jízdenka PRO FIRMY

kreditová jízdenka PRO FIRMY kreditová jízdenka PRO FIRMY Používáte pouze 1 Kreditovou jízdenku k jakékoliv cestě našimi žlutými autobusy a vlaky Kreditová jízdenka je přenosná = ve stejnou dobu může cestovat několik vašich zaměstnanců

Více

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA BANKA HOTEL POŠTA NEMOCNICE OBCHOD ŠKOLA NÁDRAŽÍ ZASTÁVKA RESTAURACE KINO PARK LETIŠTĚ KDE? V / VE / NA ŠKOLA, POŠTA...ŠKOLE, POŠTĚ NEMOCNICE, OBCHOD KINO NÁDRAŽÍ LETIŠTĚ...NEMOCNICI, LETIŠTI...OBCHODĚ...KINĚ...NÁDRAŽÍ

Více

Přinesete si s sebou něco do CHB Moravice nábytek, zvíře, atd. Máte své osobní věci, které si do bydlení přinesete?

Přinesete si s sebou něco do CHB Moravice nábytek, zvíře, atd. Máte své osobní věci, které si do bydlení přinesete? DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBU CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Dotazník slouží k zjištění potřeb, očekávání a cílů žadatele o službu. Jméno a příjmení: Datum narození: Trvalé bydliště: Kontakt: Jak si přejete

Více

Tato brožura je speciálně pro Vás, naleznete zde veškeré potřebné informace o odpočinku v našem hotelu a jeho okolí.

Tato brožura je speciálně pro Vás, naleznete zde veškeré potřebné informace o odpočinku v našem hotelu a jeho okolí. Vážení hosté! Dovolte, abychom Vás přivítali v hotelu Colloseum. Tato brožura je speciálně pro Vás, naleznete zde veškeré potřebné informace o odpočinku v našem hotelu a jeho okolí. Budete li mít jakékoliv

Více

Lyoness tajemství nakupovat

Lyoness tajemství nakupovat Možnosti nakupování Lyoness tajemství nakupovat 1. Uplatnění CashBack karty 2. Přímá platba (Potvrzení o platbě) 3. Originální poukázky 4. Online poukázka 5. Převod elektrické energie a plynu 1. Uplatnění

Více

Průvodce pro zájemce o službu - Háj

Průvodce pro zájemce o službu - Háj Průvodce pro zájemce o službu - Háj Komu poskytujeme sociální službu? Domov Háj u Ledče nad Sázavou v domově pro osoby se zdravotním postižením poskytuje služby pro muže a ženy s mentálním nebo s mentálním

Více

,,Týden nových zážitků,,

,,Týden nových zážitků,, Přihláška na letní příměstský dětský tábor Termíny: 13. 18. července 2015 17. 22. srpna 2015 (vybraný termín označte podtržením) denně od 8:00 16:00,,Týden nových zážitků,, Údaje o dítěti Jméno:, příjmení:..

Více

DOTAZNÍK ke zjištění schopnosti zvládat samostatné bydlení

DOTAZNÍK ke zjištění schopnosti zvládat samostatné bydlení Podpora samostatného bydlení - dotazník 1 DOTAZNÍK ke zjištění schopnosti zvládat samostatné bydlení jméno a příjmení. datum narození. trvalé bydliště... Údaje uvedené v žádosti považuje MPS Louny za důvěrné

Více

Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví

Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví Obsah KLIENTSKÁ LINKA POŠTOVNÍ SPOŘITELNY 2 1 1.1 Základní navigace pro výběr služby 2 1.2 Úvodní menu Telefonního bankovnictví 2 AUTOMATICKÉ SLUŽBY 2 2

Více

Úhrady = za co ještě občas mohu zaplatit - kadeřnici - pedikůru - léky/ochranná kosmetika

Úhrady = za co ještě občas mohu zaplatit - kadeřnici - pedikůru - léky/ochranná kosmetika Úhrady = za co zaplatím každý měsíc - ubytování (úklid, voda elektřina, teplo, praní prádla) - stravu - poskytovanou péči (příspěvek na péči) Úhrady = za co ještě občas mohu zaplatit - kadeřnici - pedikůru

Více

Osobní dotazník. 1. Právní statut uživatele. Je uživatelova způsobilost k právním úkonům omezena. a) plně b) částečně c) není omezena

Osobní dotazník. 1. Právní statut uživatele. Je uživatelova způsobilost k právním úkonům omezena. a) plně b) částečně c) není omezena Osobní dotazník 1. Právní statut uživatele Je uživatelova způsobilost k právním úkonům omezena a) plně b) částečně c) není omezena Pokud způsobilost není vůbec omezena, jaké jsou skutečné schopnosti uživatele

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ. 1.07/1.5.00/34.0996 Číslo materiálu Název školy Jméno autora Tématická oblast Předmět Ročník VY_32_INOVACE_EKO149

Více

příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád

příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád příspěvková organizace Věstonická 4304/1, 628 00 Brno Domácí řád Poskytovaná služba: Domov se zvláštním režimem Dokument: K dokumentu: Název: Domácí řád Název: Platnost od: 1. 2. 2016 do : Aktualizace

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby. A) Popis rozsahu základních činností

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby. A) Popis rozsahu základních činností Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby A) Popis rozsahu základních činností Rozsah základních činností pečovatelské služby je dán platnou legislativou zákonem č. 108/2006Sb., Sb., o sociálních

Více

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit?

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Už od poloviny roku 2012 se můžete spolehnout na tzv. základní registry, které zajišťují, že už nemusíte obíhat všechny úřady a hlásit změnu na každém úřadě zvlášť. Většina

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v Domově důchodců ve Sloupu v Čechách Ubytování

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v Domově důchodců ve Sloupu v Čechách Ubytování Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v Domově důchodců ve Sloupu v Čechách Smluvní strany Vy jako uživatel služby Pan/Paní nar.., trvalé bydliště.. a My jako poskytovatel služby Domov důchodců Sloup

Více

1. Vnitřní řády školských zařízení Všeobecné bezpečnostní pokyny pro zaměstnance a žáky Školy Jaroslava Ježka

1. Vnitřní řády školských zařízení Všeobecné bezpečnostní pokyny pro zaměstnance a žáky Školy Jaroslava Ježka 1. Vnitřní řády školských zařízení Všeobecné bezpečnostní pokyny pro zaměstnance a žáky Školy Jaroslava Ježka 1. Učitel a vychovatel seznámí žáky s prostředím, ve kterém se pohybují sami a včas jim oznámí

Více

Pravidla pro soužití v domácnosti

Pravidla pro soužití v domácnosti Domovy sociálních služeb Litvínov příspěvková organizace Zátiší 177 435 42 Litvínov-Janov 476 742 030 608 117 204,e-mail: dss@dsslitvinov.cz detašované pracoviště Křížatecká čp.16 Litvínov 476 742 042

Více

NEUTRÁCÍME DOMA VÍCE, NEŽ VYDĚLÁVÁME?

NEUTRÁCÍME DOMA VÍCE, NEŽ VYDĚLÁVÁME? NEUTRÁCÍME DOMA VÍCE, NEŽ VYDĚLÁVÁME? Plán vyučovací hodiny (č. 2) TÉMA VYUČOVACÍ HODINY: Neutrácíme doma více, než vyděláváme? VĚK ŽÁKŮ: využití podle úrovně žáků (doporučení 6. až 8. třída) ČASOVÁ DOTACE:

Více

Užitečné informace o vaší O 2 kartě

Užitečné informace o vaší O 2 kartě Užitečné informace o vaší O 2 kartě Obsah Informace o aktuálních tarifech...3 Odměníme vás za každé dobití...4 Internet v mobilu...5 Užitečné služby k vaší O 2 kartě...6 Bezpečnost vaší O 2 karty...8 Dobíjení

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Aktuální výše úhrad 1) Pobyt nájem + služby (denně) a) jednolůžkový pokoj - 175,- Kč b) dvoulůžkový pokoj - 160,- Kč c) třílůžkový

Více

Provozní řád Pečovatelské služby Proseč ( k 79 odst. 5 písm. g) zák. č. 108/2006 Sb. 1. Základní údaje

Provozní řád Pečovatelské služby Proseč ( k 79 odst. 5 písm. g) zák. č. 108/2006 Sb. 1. Základní údaje Provozní řád Pečovatelské služby Proseč ( k 79 odst. 5 písm. g) zák. č. 108/2006 Sb. 1. Základní údaje 1. Pečovatelská služba Proseč 2. Město Proseč, Proseč 1853944 Proseč u Skutče 3. IČO : 00270741, DIČ:

Více

Informace o poskytovaných službách v Domově pro seniory Vrbno 793 26 Vrbno pod Pradědem, Mnichov 262 Základní činnosti našich služeb

Informace o poskytovaných službách v Domově pro seniory Vrbno 793 26 Vrbno pod Pradědem, Mnichov 262 Základní činnosti našich služeb Informace o poskytovaných službách v Domově pro seniory Vrbno 793 26 Vrbno pod Pradědem, Mnichov 262 Základní činnosti našich služeb 1. Poskytnutí ubytování, úklid, praní a drobné opravy ložního a osobního

Více

Sociální oddělení. AMICA CENTRUM s.r.o. Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče

Sociální oddělení. AMICA CENTRUM s.r.o. Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče Sociální oddělení Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče Sociální oddělení Sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové

Více

1. Jméno. jméno. příjmení. mapa. Jaroslav. stůl. Antonín. moře. Vladimír. Jan. vana. sprcha. Blanka. Trénink funkcionální komunikace I.

1. Jméno. jméno. příjmení. mapa. Jaroslav. stůl. Antonín. moře. Vladimír. Jan. vana. sprcha. Blanka. Trénink funkcionální komunikace I. 1. Jméno 1 Václav Procházka jméno příjmení 1. VYBERTE JENOM JMÉNA. mapa Antonín moře Jan sprcha Jaroslav stůl Vladimír vana Blanka 1 2. JAK SE JMENUJE AUTOR TOHOTO TEXTU. Dobrý den, jmenuji se Robert Kouba,

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson T230

Nastavení telefonu Sony Ericsson T230 Nastavení telefonu Sony Ericsson T230 Telefon Sony Ericsson T230, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Základní cena měsíčně 100 Kč. Cena pro klienty, kterým chodí na Účet starobní důchod měsíčně 50 Kč. Odměna za využívání Účtu měsíčně 50 Kč

Základní cena měsíčně 100 Kč. Cena pro klienty, kterým chodí na Účet starobní důchod měsíčně 50 Kč. Odměna za využívání Účtu měsíčně 50 Kč Služba Moje zdravé finance infolinka 800 207 207 www.csas.cz Strana 1/5 Ceník pro službu Moje zdravé finance 1. Služba Moje zdravé finance Základní cena měsíčně Cena pro klienty, kterým chodí na Účet starobní

Více

VÍŠ, CO JE TO BANKA?

VÍŠ, CO JE TO BANKA? VÍŠ, CO JE TO BANKA? Plán vyučovací hodiny (č. 5) TÉMA VYUČOVACÍ HODINY: Víš, co je to banka? VĚK ŽÁKŮ: využití podle úrovně žáků (doporučení 6. až 8. třída) ČASOVÁ DOTACE: 45 minut POTŘEBNÉ MATERIÁLY:

Více

POSTUP PŘI NOUZOVÝCH, HAVARIJNÍCH SITUACÍ

POSTUP PŘI NOUZOVÝCH, HAVARIJNÍCH SITUACÍ POSTUP PŘI NOUZOVÝCH, HAVARIJNÍCH SITUACÍ JAK SI MŮŽETE PŘIVOLAT POMOC V NOUZI: Řekněte o pomoc pracovníkům Domova nebo svému spolubydlícímu. Použijte signalizační zařízení. Hlasitě volejte například POMOC.

Více

Aplikace. Uživatelská příručka Android, iphone

Aplikace. Uživatelská příručka Android, iphone Aplikace Uživatelská příručka Android, iphone Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. 2017 1 Aplikace HopOn přináší inovativní a univerzální přístup k nákupu jízdenek a funguje na Android a iphone mobilních

Více

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V S 1 Osoba získala/ upevnila si dovednosti v oblasti osobní hygieny Osoba zvládá běžné úkony péče o sebe Osobní hygiena Osobní hygiena Běžná denní hygiena Mytí, koupání, péče o zuby, vlasy, nehty Zvládání

Více

Ceník pro Osobní účet České spořitelny II

Ceník pro Osobní účet České spořitelny II ÚČTY infolinka 800 207 207 www.csas.cz Strana 1/6 Ceník pro Osobní účet České spořitelny II 1. Osobní účet ČS II 2. Tuzemské úhrady 3. Zahraniční úhrady 4. Hotovost/Používání hotovosti 5. Poskytnutí debetní

Více

1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem

1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem 1. Schopna zavolat pomoc, i telefonem 1 1. PROHLÉDNĚTE SI OBRÁZKY A KTERÉ TÍSŇOVÉ LINKY K NIM PATŘÍ. ZAPAMATUJTE SI JE. 155 158 150 1 2. PŘIŘAĎTE TELEFONNÍ ČÍSLO KE SPRÁVNÉMU OBRÁZKU 155 158 150 2 3. VYTOČTE

Více

Ostatní služby bank. Bc. Alena Kozubová

Ostatní služby bank. Bc. Alena Kozubová Ostatní služby bank Bc. Alena Kozubová Ostatní služby Obchody s cizími měnami Přímé bankovnictví Platební karty Operace s cennými papíry Poradenské služby Obchody s cizími měnami Česká národní banka na

Více

Samoobslužná zóna NÁVOD K POUŽITÍ

Samoobslužná zóna NÁVOD K POUŽITÍ Samoobslužná zóna NÁVOD K POUŽITÍ 1. Co je Samoobslužná zóna a k čemu slouží Samoobslužná zóna (SZ) je samoobslužný terminál, určený pro nákup jízdného v systému Integrované dopravy Plzeňska (IDP), uloženého

Více

Provozní řád školní jídelny

Provozní řád školní jídelny Provozní řád školní jídelny Základní škola Švermova 4, Žďár nad Sázavou 1. Provoz školní jídelny: Pracovní doba zaměstnanců: 6.00 14.30 hodin Výdejní doba pro žáky a zaměstnance: Výdejní doba pro cizí

Více

Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla

Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla Domovní řád Domova se zvláštním režimem Vejprty Dukla Poskytovatel: Městská správa sociálních služeb S. K. Neumanna 842/2 se sídlem: Přísečnická 456/6 431 91 Vejprty Služba je poskytována na adrese: S.

Více

NAŠE PRAVIDLA. Domova se zvláštním režimem

NAŠE PRAVIDLA. Domova se zvláštním režimem NAŠE PRAVIDLA Domova se zvláštním režimem Závaznost: Sociální pracovnice, PSS, SZP, vedoucí služby Zodpovědná osoba: Vedoucí služby Spoluúčast na tvorbě metodického postupu: zaměstnanci ÚOSS, PSS, vedoucí

Více

Ceník pro službu Moje zdravé finance (založenou od )

Ceník pro službu Moje zdravé finance (založenou od ) Ceník pro službu Moje zdravé finance (založenou od 24. 10. 2016) 1. Služba MOje ZDraVé finance Základní cena měsíčně Cena pro klienty, kterým chodí na Účet starobní důchod měsíčně 50 Kč Odměny pro klienty

Více

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit?

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Už od poloviny roku 2012 se můžete spolehnout na tzv. základní registry, které zajišťují, že už nemusíte obíhat všechny úřady a hlásit změnu na každém úřadě zvlášť. Většina

Více

Deník Duchové. aneb naše kroky do neznáma...

Deník Duchové. aneb naše kroky do neznáma... Deník Duchové aneb naše kroky do neznáma... 24. března 2013 Jdeme do toho - přihláška do soutěže Název týmu - DUCHOVÉ Tým tvoří: Kapitánka Kačka Ducháčková Kontaktní osoba Dáša Ducháčková Psychická podpora

Více

Era osobní účet Příručka pro klienty, kteří dovršili 18 let

Era osobní účet Příručka pro klienty, kteří dovršili 18 let Era osobní účet Příručka pro klienty, kteří dovršili 18 let Co se na vašem účtu mění Způsob podepisování Nyní už všechny dokumenty podepisujete pouze vy. Platební karta Týdenní limit pro výběry z bankomatů

Více