ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ"

Transkript

1 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IV./ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých měst ČR. V našem Zpravodaji vás chceme informovat o aktivitách, které v rámci projektu naše město pořádá, budeme vás zvát na nejrůznější akce a přineseme také ohlédnutí za některými z nich. Jarní škola Zdravých měst Ve dnech března 2013 proběhla v Třeboni Jarní škola Zdravých měst. Navštívilo ji téměř 90 účastníků zástupců obcí a regionů, místních akčních skupin a odborných organizací. Tuto oblíbenou akci, která má již více než 10tiletou tradici a je určena zejména politikům a koordinátorům mezinárodních programů Zdravé město a místní Agenda 21, zahájil úvodní seminář. Zde byla prezentována zajímavá témata z oblasti strategického plánování měst a obcí, vystoupili zde také David Tichý a Filip Tittl - architekti z Centra kvality bydlení s konceptem sousedského bydlení. Jaroslav Martínek z Centra dopravního výzkumu prezentoval novinky k Národní strategii rozvoje cyklistické dopravy a záměr vytvoření sítě měst, které systémově podporují právě tento typ dopravy. Olga Škochová z občanského sdružení Kvas, které se zabývá strategickým plánováním v oblasti kultury a kreativním zapojováním veřejnosti, upozornila na kulturu jako často podceňovanou oblast rozvoje obcí a na projekt Město přátelské kultuře. Zajímavé projekty Třeboně zakládajícího člena Národní sítě Zdravých měst - prezentovala místostarostka Terezie Jenisová, město jako takové představil starosta Jiří Houdek.

2 Druhý den Jarní školy byl věnován praktickým tréninkům pro začátečníky i pokročilé. Pro začátečníky byl připraven tréninkový blok na téma "Komunikace s veřejností", na kterém si účastníci procvičili základní principy komunikace a prezentace. Blok pokročilých se mimo metodických doporučení zaměřil na argumentaci témat jako je například prosazení pracovní pozice koordinátora v rámci úřadu, schválení finanční podpory pro témata vzešlá z veřejného projednání, vytvoření komise pro strategické řízení a sledování postupu k udržitelnému rozvoji apod. Závěrečný den školy se uskutečnil nácvik práce se systémem DataPlán a proběhly individuální konzultace se zájemci z obcí. Pro účastníky akce byl rovněž připraven doprovodný kulturní program. Ve středu navštívilo přes 50 zástupců Zdravých měst třeboňský zámek. Komnatami je provedl sám Petr Vok z Rožmberka s Bílou paní. Večer pak všichni strávili na společné večeři při poslechu hudby. Ve čtvrtek pak již menší skupinka navštívila Schwarzenberskou hrobku netradičně osvícenou jen světlem svíček a po prohlídce si účastníci akce zahráli bowling v areálu Bertiných lázní. Celá akce se setkala s velkým ohlasem, všem se v Třeboni líbilo a mnozí byli městem tak nadšeni, že se sem rádi vrátí a navštíví Třeboň i soukromě. Jarní školu Zdravých měst navštívila s kamerou i Česká televize a reportáž můžete shlédnout na přiloženém odkaze:

3 Pár fotografií z akce:

4

5

6

7 Školní jídelna Dlouhodobé stížnosti na kvalitu stravování v třeboňské Školní jídelně Centrum přiměly vedení města k zásadním změnám v jejím provozu. Příspěvková organizace města Školní jídelna tak koncem prosince loňského roku zanikla a od 1. března se stala součástí Základní školy Třeboň Na Sadech. Na nedostatky ve stravovacím systému jídelny mimo jiné upozornila anketa, ke které město přistoupilo na konci loňského roku. Jako zásadní vybrali tento problém i občané v rámci Fóra Zdravého města. S okamžitou platností byl tehdy vydán zákaz používání instantních směsí, předloupaných a vakuovaných brambor, používání potravin dovezených ze zemí mimo EU. Dále bylo rozhodnuto o omezení vaření z polotovarů, snížení počtu smažených jídel a naopak zvýšení podílu čerstvých surovin. Dalším cílem je vytvoření objednávkového systému, který by žákům umožnil předem si vybrat a objednat jídlo. Zavedení objednávkového systému bude také užitečnou službou pro rodiče. Ti tak mohou získat přehled o tom, co jejich děti jedí a jak vlastně chodí do jídelny. Školní jídelna ale nefunguje pouze pro žáky a pedagogy třeboňských škol. Je k dispozici také veřejnosti. Dokud byl její provoz samostatný, měli lidé na výběr ze šesti jídel, kdežto studenti pouze ze tří. Přechodné období přineslo redukci výběru jídel pro veřejné stravování ze šesti na jedno. Od dubna jsou pro cizí strávníky k dispozici dvě hlavní jídla a polévka, postupně by měli mít výběr ze tří hlavních pokrmů. Pro školní strávníky zůstává zachován výběr ze tří jídel a dvou polévek. Chod třeboňské jídelny navíc v současné době pomáhá organizovat renomovaná firma Aramark, která zajišťuje mimo jiné stravování v armádě, nemocnicích i ve firmách. Zejména v západní Evropě má velké zkušenosti se školními jídelnami. I přes veškeré změny zůstává cena obědů pro školní strávníky zachována.

8 Monitoring a vyhodnocení Komunitního plánu Rada a zastupitelstvo města schválily monitoring a vyhodnocení návrhové části Komunitního plánu sociálních služeb pro území obce s rozšířenou působností Třeboň Komunitní plán přináší do praxe systematický přístup realizování sociálních služeb v Třeboni a dalších městech a obcích na území obce s rozšířenou působností Třeboň. Monitoring a vyhodnocení návrhové části Komunitního plánu proběhl prostřednictvím řídící skupiny komunitního plánování pod metodickým vedením realizátora projektu Jihočeské rozvojové o.p.s. Kurzy zdravého vaření Chcete se naučit správně a zdravě jíst? zredukovat svoji váhu? se naučit sestavit si vhodný jídelníček? ochutnat potraviny vhodné při hubnutí? změnit svůj životní styl? příjemně strávit čas ve společnosti lidí majících stejný cíl?

9 Zdravé město Třeboň ve spolupráci s Fitness Reprezentant Vás zve na skupinové kurzy věnované zdravému vaření a redukci nadváhy. Kurz by Vás měl přivést příjemným způsobem k rozumnému hubnutí a následnému udržení váhových úbytků. Vždy jeden den v týdnu strávíte 90 minut se skupinou lidí, kteří mají stejný cíl, a pod vedením odborníka se dozvíte praktické rady o zdravém životním stylu, zdravé výživě, naučíte se sestavit si jídelníček, který vám bude chutnat a některé recepty si přímo vyzkoušíte uvaříte. Celý kurz se skládá z 13 lekcí (kurz 2000 Kč/os) a každý účastník, který kurz absolvuje, obdrží od města drobný dárek. Náplň lekcí kurzu bude následovná: 1. lekce: důležité potraviny pro život a jejich složení 2. lekce: skladba stravy v dnešních rodinách 3. lekce: pohyb a příjem 4. lekce: měření skladby těla 5. lekce: jak zdravě vařit 6. lekce: sacharidy 7. lekce: bílkoviny 8. lekce: tuky 9. lekce: mléčné výrobky 10. lekce: sladkosti 11. lekce: pečivo a zdravé sacharidy 12. lekce: maso a mastné výrobky 13. lekce: sestavení výživového plánu Teoretické poznatky si účastníci vyzkoušejí i v praxi a společně si s lektorkou uvaří zdravá a chutná jídla. Na závěr účastníci obdrží certifikát Zdravá rodina. První informační setkání zájemců o kurzy se bude konat v prostorách kavárny KKC Roháč od 17:00 hod.

10 MDŽ v Domově seniorů Mezinárodní den žen 8. března oslavilo s klientkami a klienty Domova seniorů i vedení třeboňské radnice. Starosta Jiří Houdek, místostarostka Terezie Jenisová i místostarosta Zdeněk Mráz předali dámám v Domově seniorů krásnou kytičku a kalendář třeboňské rybniční soustavy a popřáli jim pevné zdraví a mnoho vitality. Pozvánka na přednášku o gorilách V rámci kampaně Den Země, která je primárně určena žákům třeboňských škol a pro město ji připravuje Český nadační fond pro vydru, Vás zveme na přednášku Martina Procházky o gorilách nejen z biologického a ochranářského hlediska. Akce se uskuteční od 18:00 v Domě přírody Třeboňska. Jste srdečně zváni. Setkání s vedením města Ve čtvrtek 4. dubna se od 18:00 hod uskuteční setkání občanů s vedením města. Místem konání je Loutkové divadlo. Na programu jsou tato témata: 1. Zadlužení města - pro jeho rozvoj? 2. Třeboňské lázeňství a jeho budoucnost? 3. Kulturní léto v Třeboni 4. Různé

11 Intervenční centrum V úterý dne proběhla v budově MěÚ Třeboň schůzka Intervenčního centra, Policie ČR, Oddělení sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) a Oblastní charity. Schůzka byla zaměřená na problematiku systému pomoci osobám ohroženým domácím násilím ve správním obvodu města Třeboně. Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím, Diecézní charita, je specializovaným sociálním zařízením, jehož činnost je zaměřena na přechodnou odbornou pomoc a nehmotnou podporu osobám ohroženým domácím násilím zejména v souvislosti s policejním vykázáním násilné osoby ze společného obydlí. Intervenční centrum mimo jiné poskytuje osobní a telefonické konzultace, právní poradenství atd. Na schůzce došlo zejména k upřesnění předávání informací mezi Intervenčním centrem, Policií ČR a OSPOD v otázkách domácího násilí. Bližší informace poskytne odbor školství a sociálních věci MěÚ. Mobilní hospic Rada města schválila uzavření Smlouvy o výpůjčce s Občanským sdružením na podporu mobilního hospice na Třeboňsku. Předmětem výpůjčky bude nebytový prostor v DPS II, Chelčického ul., Třeboň. Tento prostor bude určen pro zázemí budoucí domácí (terénní) hospicové péče na Třeboňsku. Tím je splněna podmínka po registraci občanského sdružení Krajským úřadem Jihočeského kraje. Návštěva Výboru Senátu Ve dnech 26. a se v Třeboni uskutečnilo výjezdní zasedání Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Senátoři Chládek, Jermář, Berka, Čunek, Šesták a Kapoun navštívili obě pracoviště Akademie vědčr, ZŠ Na Sadech, gymnázium a OA, SOŠ a SOU Třeboň, kde se zúčastnili módní přehlídky v rámci soutěže Mladý módní návrhář. Podívali se též do zámku, archivu a lázní. V nabitém programu si zástupci Senátu ČR našli čas i na seznámení s aktivitami Zdravého města.

12 Sněm Sdružení lázeňských míst ČR Dne 29. března zasedal v Poděbradech sněm Sdružení lázeňských míst ČR. Zástupci 36 lázeňských míst České republiky a pozvaní hosté se mimo jiné zabývali peticí za záchranu lázeňství, která navrhuje zastavit omezování financování léčebného lázeňství z veřejných prostředků, zahrnuje požadavek na vrácení opakované lázeňské péče do seznamu diagnóz aj. Při svém projednání v Senátu ČR získala podporu většiny senátorů. V čele této iniciativy stojí předseda sdružení starosta Třeboně Jiří Houdek. Náramky pro seniory Město Třeboň pořídilo 10 nových bezpečnostních signalizačních náramků pro seniory. Tuto aktivitu v rámci Zdravého města podpořilo již v loňském roce, kdy z městského rozpočtu zakoupilo prvních deset náramků. O tuto pomůcku je mezi osaměle žijícími seniory stále velký zájem. Návštěva dánského Horsensu V rámci posilování partnerských vztahů navštíví vedení Třeboně dánské město Horsens. Horsens leží na východě Jutského poloostrova a žije zde asi obyvatel. Právě Horsens jako Zdravé město kdysi inspiroval Třeboň ke vstupu do Národní sítě zdravých měst. Návštěva Horsensu se uskuteční na základě pozvání velvyslance ČR v Dánsku pana Zdeňka Lyčky. Orientační běh v Třeboni Zveme Vás na Mistrovství jižníchčech a Vysočiny v orientačním běhu ve sprintu. Akce se bude konat v sobotu Start závodníků bude probíhat od 15:00. Zájemci se mohou přihlašovat od 14:00 na Tyršově stadionu. Pro veřejnost jsou připraveny kratší a méně náročné tratě. Tratě povedou centrem města a zámeckým parkem.

13 KONTAKTY: politik Zdravého města Třeboň Mgr. Terezie Jenisová, koordinátor projektu Zdravé město Třeboň Mgr. Alena Zárubová, Zpravodaj Zdravého města Třeboň je k dispozici na

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ X/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní sítě

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IV/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ V/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Finální sestavení nového komunitního plánu sociální služeb pro roky 2015-2018 (03-06/2015)

Finální sestavení nového komunitního plánu sociální služeb pro roky 2015-2018 (03-06/2015) Aktuální projekt komunitního plánování sociálních služeb na Třeboňsku Právě probíhá realizace projektu Plánování rozvoje sociálních služeb na území ORP Třeboň 2015-2018", reg. č.: CZ.1.04/3.1.03/97.00023,

Více

Cílem není okamžitá změna všech postupů zavedených ve školní jídelně, ale krok za krokem realizovaná změna přístupu k dané problematice.

Cílem není okamžitá změna všech postupů zavedených ve školní jídelně, ale krok za krokem realizovaná změna přístupu k dané problematice. PROJEKT ZDRAVÁ ŠKOLNÍ Vážení rodiče, JÍDELNA v měsíci březnu naše ŠJ vstoupila do projektu Zdravá školní jídelna. Za vznikem projektu stojí odborníci na výživu za Státního zdravotního ústavu ve spolupráci

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Cíl 1. Podpora řešení bytové problematiky v regionu Opatření 1.1. Zpracování koncepce sociálního bydlení v Rokycanech Město Rokycany schválilo svoji

Více

Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování

Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování Propozice soutěže Nejlepší kuchař roku 2019 ve společném stravování Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlašuje 2. ročník soutěže pro kuchařky a kuchaře z mateřských škol, základních škol, středních škol,

Více

Vyhodnocení činnosti Výboru pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017

Vyhodnocení činnosti Výboru pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017 Vyhodnocení činnosti Výboru pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017 Výbor pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva

Více

Podklady pro pedagogickou radu 3. dubna 2017 PROJEKT ZLEPŠENÍ STRAVOVÁNÍ ZŠ VRATISLAVOVA

Podklady pro pedagogickou radu 3. dubna 2017 PROJEKT ZLEPŠENÍ STRAVOVÁNÍ ZŠ VRATISLAVOVA Podklady pro pedagogickou radu 3. dubna 2017 PROJEKT ZLEPŠENÍ STRAVOVÁNÍ ZŠ VRATISLAVOVA SHRNUTÍ PROJEKTU Chceme zlepšit kvalitu stravování za účasti nejen vedení a personálu jídelny, ale také vedení školy,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ I/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XI/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

PRAHA 14 BEZPEČNĚ online. Komunitní prevence kybernetické kriminality a rizikových jevů spojených s online komunikací

PRAHA 14 BEZPEČNĚ online. Komunitní prevence kybernetické kriminality a rizikových jevů spojených s online komunikací PRAHA 14 BEZPEČNĚ online Komunitní prevence kybernetické kriminality a rizikových jevů spojených s online komunikací PRAHA 14 BEZPEČNĚ ONLINE ŠKOLNÍ PRIMÁRNÍ PREVENCE Semináře pro žáky všech základních

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ II/2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009

Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009 Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009 Základní dokument: Komunitní střednědobý plán rozvoje sociálních služeb na Rokycansku pro období 2008 2011 (dále jen Plán) I. Cíle a opatření pracovní skupiny

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/ 2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Datum konání: 14.5.2007 v 15:30 hodin Místo konání: zasedací místnosti č. 10 MěÚ Kopřivnice, Štefánikova 1163 Přítomni: 45 občanů,

Více

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2014

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2014 Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2014 S o u h r n podnětů veřejnosti a doporučení odborníků pro dlouhodobý rozvoj města. Odpovídá doporučením pro místní Agendu 21 a místní akční

Více

Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách

Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách Projekt Asociace školních jídelen České republiky, z. s. Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách Úvod Asociace školních jídelen ČR (AŠJČR) byla založena v roce 2011 s cílem propojit zajímavými

Více

Program Skutečně zdravá škola

Program Skutečně zdravá škola Program Skutečně zdravá škola Školní stravování je obrovská příležitost pro pozitivní změny. Školní jídelna je největší řetězec restaurací v každé obci a městě. Jaká jsou čísla? 8 tisíc školních jídelen

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ I/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZÁPIS Z 15. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 22.04.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 15. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 22.04.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 15. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 22.04.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Ing. Jiří Vopátek, Ph.D., Josef Neužil,

Více

EVVO v Moravskoslezském kraji. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje.

EVVO v Moravskoslezském kraji. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje. Jak Moravskoslezský kraj podporuje EVVO ve školách a školských zařízeních Kraj zahrnuje oblast EVVO do

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ I/2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ I/2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ I/2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IV/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020 Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb na SO ORP Mohelnice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006549 Realizátor Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. v partnerství s Městem Mohelnice Akční plán

Více

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů - pomocí Komunitního plánování soc. služeb - ve spolupráci města s místními organizacemi Vize našeho města Město Hodonín je lázeňským místem a regionálním

Více

STATUT (základní listina Komunitního plánování sociálních služeb ORP Třeboň)

STATUT (základní listina Komunitního plánování sociálních služeb ORP Třeboň) STATUT (základní listina Komunitního plánování sociálních služeb ORP Třeboň) Projekt Plánování rozvoje sociálních služeb na území ORP Třeboň 2015-2018", reg. č.: CZ.1.04/3.1.03/97.00023, je financován

Více

Koncepce školního stravování

Koncepce školního stravování Základní škola a Mateřská škola Dubné Dubné 35 373 84 Dubné IČ 750 00 547 Koncepce školního stravování pro školní rok 2017/2018 Vypracoval: Ing. Petra Voborská Úvod Prioritou pro školní stravování jsou

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VIII/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel

Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel Den a místo konání: Zápis z pracovního sezení v rámci exkurze projektu MAP pro ORP Litovel Čtvrtek 6. 10. 2016 od 19.00 hodin v restauraci Valaška, ActivityPark Hotel Všemina, Všemina 300 Program sezení:

Více

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu

Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu Konference komunitního plánování sociálních služeb v rámci projektu VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ čtvrtek 7. října 2010 9:00 14:00 hodin Kulturní klub u hradeb DUHA

Více

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov

Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Zápis ze zasedání pracovní skupiny Duševní zdraví k projektu Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Datum konání: 20. 3. 2018 Místo konání: Zasedací místnost budovy č. 1 Městského úřadu Pelhřimov

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22

Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22 Zápis z jednání koordinátorů plánování sociálních služeb a osob pověřených městských částí Praha 1 až 22 Termín konání: 10. března 2016 Místo konání: OZSP MHMP Charvátova 145, Praha 1 Účast: viz prezenční

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

ZÁPIS ze setkání řídící skupiny

ZÁPIS ze setkání řídící skupiny ZÁPIS ze setkání řídící skupiny Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006588 7.6.2019, v 10.00 hod.

Více

Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda

Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+ 1. Úvodní slovo - Ing. Petr Navrátil,

Více

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE První práce na strategii komunitně vedeného místního rozvoje byla započata již v roce 2012, kdy se uskutečnilo první setkání starostů

Více

Zápis č. 2 ze zasedání školské rady dále ŠR ( ) ze dne 29. února 2016

Zápis č. 2 ze zasedání školské rady dále ŠR ( ) ze dne 29. února 2016 Zápis č. 2 ze zasedání školské rady dále ŠR (2015-2016) ze dne 29. února 2016 za zákon. zástupce (za rodiče žáků): Martina Crhová za ped. pracovníky: Helena Kopačková za zřizorvatele: Petra Frýdlová jako

Více

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz PERSEFONA, o.s. Komplexní služby obětem domácího násilí sexuálního zneužívání znásilnění Vzdělávání laické i odborné veřejnosti Analytická a publikační činnost Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015. Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji

Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015. Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji Závěrečný workshop Zámek Kravaře, 17. 2. 2015 Komunikační vazby mezi realizátory Komunitního plánování v Moravskoslezském kraji 1 Základní informace o projektu Název: Sociální služby SOH Partner projektu:

Více

Novinky v MAPech Strategický rámec MAP Vzdělávací kurz v pátek v Dramacentru Sdružení D v Olomouci od 8:30 do 12:30 Úvodní kurz

Novinky v MAPech Strategický rámec MAP Vzdělávací kurz v pátek v Dramacentru Sdružení D v Olomouci od 8:30 do 12:30 Úvodní kurz Novinky v MAPech Ti, kteří sledují činnost naší MAS, jistě vědí, že jsme realizátorem projektu MAP pro ORP. Pro ty s projektem neseznámené oznamujeme, že MAP je Místní akční plán vzdělávání, který je zaměřen

Více

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2011

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2011 Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 10/2011 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Průvod dobrovolníků.....3 Beseda s živými zvířátky.4 Kalendář uskutečněných akcí za

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IX/2015 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Dny zdraví v Třeboni

Dny zdraví v Třeboni Dny zdraví v Třeboni Dny zdraví - pátek 10.10. 2008 Přednášky pro studenty gymnázia Ekologickým myšlením ke zdravému životnímu stylu Studenti 4 tříd (cca 100 osob) si vyslechli zajímavé přednášky o ekologickém

Více

Program Skutečně zdravá škola

Program Skutečně zdravá škola Program Skutečně zdravá škola Školní stravování je obrovská příležitost pro pozitivní změny. Jaká jsou čísla? 8 tisíc školních jídelen 350 milionů vydaných jídel ročně 1,5 milionu vydaných jídel denně

Více

Z á p i s. z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.

Z á p i s. z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2. Z á p i s z 8. jednání Výboru sociálního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 8. 2013 od 9 hod. v budově KÚ, místnost N2.903 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: PaedDr. Jindřich

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod

Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21 v roce 2019 Místní Agenda 21 bude v roce 2019 v Havlíčkově Brodě realizována prostřednictvím Projektu

Více

Výsledky dotazníku o školním stravování

Výsledky dotazníku o školním stravování Výsledky dotazníku o školním stravování Z dotazníkového průzkumu, jehož se zúčastnilo celkem 225 respondentů, vyplynulo, že s nabídkou školní jídelny a skladbou jídelního lístku je zcela nebo spíše spokojeno

Více

TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014

TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014 PŘEDNÁŠKY Zdravé město Krnov ve spolupráci s komunitním plánováním Krnov a ostatními orgranizacemi Vás zve na TÝDEN ZDRAVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 2. 9. října 2014 7. ŘÍJNA, ÚTERÝ 18:00, studovna Městské

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě Zdravých

Více

Pozvánka na zasedání valné hromady MAS Uničovsko o.p.s. zasedání se uskuteční v zasedací místnosti v Medlově. dne v 9.00 hod.

Pozvánka na zasedání valné hromady MAS Uničovsko o.p.s. zasedání se uskuteční v zasedací místnosti v Medlově. dne v 9.00 hod. Pozvánka na zasedání valné hromady MAS Uničovsko o.p.s. zasedání se uskuteční v zasedací místnosti v Medlově dne 23.3. 2016 v 9.00 hod. Program: 1. volba zapisovatele 2. úvodní slovo předsedy správní rady

Více

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2014 do 31.12.2014

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2014 do 31.12.2014 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2014 do 31.12.2014 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita služby: V danou chvíli

Více

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018 PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018 ÚVOD Plán zlepšování je nástrojem, který pomáhá přehledně formulovat, jakého zlepšení má být v daném roce, v rámci projektu Zdravého

Více

VĚSTNÍK ANNO JMK 9/ 2017

VĚSTNÍK ANNO JMK 9/ 2017 VĚSTNÍK ANNO JMK 9/ 2017 Vážení přátelé z členských organizacích ANNO JMK, srdečně Vás zdravím začátkem podzimu a přináším Vám Věstník ANNO JMK plný informací. Výkonný výbor ANNO JMK Dne 19. 9. 2017 se

Více

Příloha č. 1 k Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2012 evaluace

Příloha č. 1 k Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2012 evaluace Příloha č. 1 k Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne 25.02.2013 Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2012 evaluace Priority a opatření Akční plán rozvoje sociálních služeb

Více

JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH?

JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH? JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH? KNIHOVNA AUGUSTINA DUBENSKÉHO Knihovna Augustina Dubenského BÝVALÝ KLÁŠTER AUGUSTINIÁNŮ Ajka pošle foto Knihovna INTERIÉRY KNIHOVNY Výpůjční pult KNIHOVNA AUGUSTINA

Více

Zápis č. 5 Z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 5 Z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 5 Z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 12. 12. 2017 Přítomni: Ing. David Alt, DiS. Ing. Tomáš Dostal Ing. Jana Goláňová Ing. Radan Holásek, BA Ing.

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 1. 1. 30. 4. 2013 Název MAS: Místní akční skupina Blanský les Netolicko o.p.s. zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce): Václav Kolář, manažer SPL,

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Přítomni členové rady Svazku: Ing Zdeněk Nejdl, Blanka Čebišová, Pavel Souček, Ing. Dana Bechynská, Ing. Josef Bumba, Hana Hajná

Přítomni členové rady Svazku: Ing Zdeněk Nejdl, Blanka Čebišová, Pavel Souček, Ing. Dana Bechynská, Ing. Josef Bumba, Hana Hajná Zápis z jednání 16. rady Svazku měst a obcí Rakovnicka, které se konalo ve středu 28.11.2012 od 10,00 hodin v kanceláři Svazku měst a obcí Rakovnicka, Husovo náměstí 255, Rakovník Přítomni členové rady

Více

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS 29.4.2014 dle prezenční listiny členové pracovních skupin i členové managementu pro přípravu strategie a 1) Seznámení členů pracovní skupiny se záměrem zpracování strategie pro období 2014-2020, s harmonogramem

Více

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne 12. 6. 2012 Termín Místo Zapisovatel Ověřovatel Přítomni Omluveni

Více

Bodové hodnocení pestrosti pokrmů ve školním stravování

Bodové hodnocení pestrosti pokrmů ve školním stravování Bodové hodnocení pestrosti pokrmů ve školním stravování Odbor hygieny dětí a mladistvých Krajská hygienická stanice Libereckého kraje MUDr. Jana Pilnáčková Mgr. Monika Němcová Základní požadavky správné

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VI/2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ VI, VII/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

Nutriční poradna v Nemocnici Český Těšín a.s.

Nutriční poradna v Nemocnici Český Těšín a.s. Nemocnice Český Těšín a.s. Ostravská 783 Český Těšín, 737 01 www.nemocniceceskytesin.agel.cz tel.: 558 769 248 fax.: 558 736 599 Nutriční poradna v Nemocnici Český Těšín a.s. Sestavila: Jolana Kajzarová,

Více

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Údaje o mikroprojektu: Číslo mikroprojektu CZ.3.22/3.3.02/12.03017 Název mikroprojektu Partnerství pro venkov Konečný uživatel Hradecký

Více

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006588

Více

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let

Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let 15. března 2016 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Třince na období let 2013-2017 Město Třinec realizuje střednědobé plánování již od r. 2005 Jedná se o čtvrtý komunitní plán města Třince

Více

Projekt Zdravá školní jídelna v praxi Zlínského kraje

Projekt Zdravá školní jídelna v praxi Zlínského kraje Projekt Zdravá školní jídelna v praxi Zlínského kraje Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Mgr. Ivana Lukašíková a spolupracovníci odboru HDM a zapojených škol v projektu rodina

Více

ZÁPIS Z 56. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 56. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 56. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 05.10.2016 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Sp. zn.: METR_S 4032/2016 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch,

Více

Správná životospráva školáka

Správná životospráva školáka Správná životospráva školáka Co je správná životospráva Správná životospráva zahrnuje dostatečnou pohybovou aktivitu a vyvážený pestrý jídelníček. Kvalitní strava je v dětském věku velice důležitá k zajištění

Více

AKČNÍ PLÁN MAP vzdělávání ORP Šumperk Reg. č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/

AKČNÍ PLÁN MAP vzdělávání ORP Šumperk Reg. č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ AKČNÍ PLÁN 2017 MAP vzdělávání ORP Šumperk Reg. č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000346 Datum zahájení projektu: 1. 4. 2016 Předpokládané datum ukončení: 31. 3. 2018 Realizátor: MAS Šumperský venkov,

Více

Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov

Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov Zápis ze třetího jednání Řídícího výboru Místního akčního plánu vzdělávání (MAP) pro území ORP Vyškov Datum a čas konání: 8. prosince 2016 v 9:00 hodin Místo konání: Obecní úřad Rostěnice-Zvonovice Přítomni:

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IX/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Školní jídelna Olomouc - Hejčín, příspěvková organizace, Tomkova 45, 779 00 Olomouc, IČ 72543850 Výroční zpráva za rok 2011 Název organizace: Školní jídelna Olomouc Hejčín, příspěvková organizace Se sídlem:

Více

ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.06.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.06.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 19. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 03.06.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Josef Neužil, Ing. Bohuslav Jirák,

Více

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO Hlavním cílem aktivit pro rok 2016 je rozvoj partnerské spolupráce a získání kategorie D. Současně také bude podporována snaha inovovat portfolio aktivit

Více

ZÁPIS Z 34. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214

ZÁPIS Z 34. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 ZÁPIS Z 34. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA, KONANÉHO DNE 02.12.2015 v zasedací místnosti městského úřadu č. 214 Přítomni: Mgr. Terezie Jenisová, Zdeněk Mráz, Ing. Josef Pindroch, Josef Neužil, Ing. Bohuslav Jirák,

Více

Centrum primární prevence, o.s. Prev-Centrum

Centrum primární prevence, o.s. Prev-Centrum Program 9.00 10.15 představení služeb Centra primární prevence, o.s. Prev-Centrum 10.15 10.30 přestávka 10.30 11.00 diskuse všeobecná primární prevence selektivní primární prevence indikovaná primární

Více

O nás. Naše cíle. Ukázat, že zapojovat veřejnost do rozhodování je možné a to i u složitých témat

O nás. Naše cíle. Ukázat, že zapojovat veřejnost do rozhodování je možné a to i u složitých témat VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 O nás Změna pro Liberec z.s. sdružuje aktivní občany, kteří se rozhodli spojit své síly, aby změnili Liberec v místo, kde se bude dobře žít. Usilujeme o vytvoření nekorupčního, přirozeně

Více

FOOD PRO TY, KDO CHTĚJÍ LÉPE JÍST

FOOD PRO TY, KDO CHTĚJÍ LÉPE JÍST FOOD PRO TY, KDO CHTĚJÍ LÉPE JÍST Program FOOD Program na podporu kvalitního a vyváženého stravování www.edenred.cz Pavel Kusý Marketing & Strategic Propositions Director 1 základní informace SPOLEČNOST

Více