1655 HABEMUS PAPAM. Herní materiál

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1655 HABEMUS PAPAM. Herní materiál"

Transkript

1 1655 HABEMUS PAPAM Christoph Bauer Počet hráčů: 3-4 Věk: od 10 let Délka hry: minut Herní materiál 8 karet úkolů (Auftragskarten) 2 karty kamerlenga (Camerlengo) 54 karty peněz (Geldkarten) 20 karet kardinálů (Kardinalskarten) 18 politických karet (politische Karten) 18 akčních karet (Aktionskarten) 52 drahokamy (16 diamant, 10 rubín, 11 safír, 15 jantar) 1 stojánek (Standfuß) 4 zástěny (Sichtschirme) Myšlenka a cíl hry Papež je mrtev! Každý hráč se vžívá do role kardinála, který má dobrou šanci stát se nástupcem svatého Petra. Kolo za kolem draží hráči za pomoci drahokamů nejcennější karty v nabídce. To znamená, že se snaží přetáhnout na svou stranu co nejvíce kardinálů, protože každý kardinál představuje na konci jeden hlas. Ale hráčům musí být nakloněni i držitelé politické moci, neboť poskytují důležité dodatečné hlasy a především nezbytné peněžní prostředky, aby bylo možné si koupit hlasy nerozhodnutých kardinálů. Naproti tomu akční karty pomáhají při dražbě, navíc s jejich pomocí lze zkasírovat spoluhráče. Kamerlengo je zase tím pravým mužem pro nezbytně nutný přísun drahokamů. Když se na konci vznese k nebi bílý dým, vyhrává hráč s největším počtem hlasů. Příprava hry 1. Všechny karty se roztřídí podle zadních stran politických a 18 akčních karet se odděleně zamíchá a položí na hromádku lícem dolů. 3. Z 20 karet kardinálů se vytřídí karty Bílý dým (Weißer Rauch) a Černý dým (Schwarzer Rauch). Zbývajících 18 karet se zamíchá a položí na hromádku lícem dolů. 4. Zhruba doprostřed hromádky karet kardinálů vsuňte kartu Černý dým. Odpočítejte z této hromádky nejspodnější 3 karty, zamíchejte mezi ně kartu Bílý dým a nyní tyto 4 karty opět zasuňte pod hromádku. 5. Poté položte tyto tři hromádky spolu s kartou kamerlenga (se symboly) do jedné řady (viz obr. na s. 3 originálních pravidel). 6. Každý hráč dostane jednu zástěnu, za kterou si položí 4 diamanty, 1 rubín, 2 safíry, 3 jantary a 20 zlatých (1 10, 1 5, 1 2 a 3 1). Pozor: Drahokamy a peněžní karty se vždy pokládají za zástěnu a udržují se před ostatními hráči v tajnosti. Peněžní karty je kdykoli možné rozměňovat s bankem. Množství drahokamů a peněz není omezené. Pokud by materiál někdy došel, musíte si nějakým způsobem poradit. 7. Nepoužité drahokamy a peněžní karty se položí do banku (viz obr. na s. 3 originálních pravidel). Nepotřebné zástěny se odstraní ze hry.

2 8. Zbývající karta kamerlenga (bez symbolů) se zasune do stojánku a vytvoří tak figurku. Nejzdatnější hráč bude v prvním kole jmenován kamerlengem a jako odznak své hodnosti si před sebe postaví figurku kamerlenga karet úkolů se zamíchá a každý hráč dostane dvě z nich lícem dolů. Nadpočetné karty úkolů se odstraní ze hry, aniž by se na ně někdo díval. Průběh hry 1655 Habemus Papam se hraje maximálně na 18 kol. Každé kolo sestává ze 4 po sobě jdoucích fází. Jakmile jsou všechny 4 fáze jednoho kola u konce, začíná další kolo opět 1. fází. Při otočení karty Černý dým se hra na krátkou dobu přeruší. Hráči dostanou dodatečné finanční prostředky a musí odložit jeden ze svých dvou úkolů. Otočení karty Bílý dým ohlašuje konec hry. 4 fáze: 1. Otočení karet do nabídky 2. Hraní akční karty (nepovinné) 3. Nabídnutí 0 až 3 drahokamů 4. Braní karty 1. Otočení karet do nabídky V této fázi otočí kamerlengo vrchní kartu z hromádky karet kardinálů, politických a akčních karet. 2. Hraní akční karty (nepovinné) Každý hráč smí v této fázi zahrát maximálně jednu kartu (toto odpadá v prvním kole). Kdo tak chce učinit, položí akční kartu lícem dolů před sebe. Jakmile se všichni hráči rozhodnou, otočí se všechny zahrané akční karty současně lícem nahoru. Následně se všechny akční karty postupně po směru hodinových ručiček vyhodnotí, začíná kamerlengo (viz také Akční karty, s. 17 originálních pravidel). Po použití se akční karta odstraní ze hry (s výjimkou vůdců frakcí). Každou akční kartu lze využít pouze jednou.

3 3. Nabídnutí 0 až 3 drahokamů V této fázi hráči usilují o to, aby získali co možná nejcennější karty z nabídky. Na výběr mají v každém kole vždy vrchní kartu z hromádky karet kardinálů, politických karet, akčních karet, stejně jako kartu kamerlenga. Ve hře čtyř hráčů dostane každý jednu ze čtyř vyložených karet. Ve hře tří hráčů se zbývající karta odstraní ze hry, resp. v případě karty kamerlenga zůstanou její schopnosti v daném kole nevyužity. Pořadí, ve kterém si hráči smí brát karty, se určuje na základě odpovídající nabídky drahokamů. Všichni hráči nabídnou současně 0 až 3 drahokamy, které udržují v tajnosti v sevřené ruce. Jakmile se všichni hráči rozhodnou pro svou nabídku, současně ruce otevřou a položí nabídnuté drahokamy viditelně před sebe na stůl. Nyní se určí hodnota nabídek. Hráč s největším počtem drahokamů učinil nejvyšší nabídku. Příklad: Amelie nabídla 3 drahokamy, Birgit 2 drahokamy, Ralf 1 drahokam a Christoph vůbec žádný. Amelie učinila nejvyšší nabídku, poté následují Birgit a Ralf. Christoph učinil nejnižší nabídku. Jestliže dva nebo více hráčů nabídne stejný počet drahokamů, rozhoduje o výši nabídky nejcennější drahokam. Zde platí následující pořadí: Diamanty jsou nejcennější, poté následují rubíny, potom safíry a nakonec jantar. To z hlediska barev znamená: Bezbarvý vítězí nad červeným, modrým a žlutým. Červený vítězí nad modrým a žlutým. Modrý vítězí nad žlutým. Žlutý nevítězí nad žádným. Jestliže je i nejcennější drahokam shodný, rozhodne druhý nejcennější drahokam atd. Příklad: Amelie nabídla 2 diamanty a 1 jantar, Birgit 2 diamanty a 1 rubín, Ralf 1 rubín a Christoph 1 safír. Amelie a Birgit nabídly obě po 3 drahokamech, takže tentokrát rozhoduje o nejvyšší nabídce hodnota jejich drahokamů. Protože jsou diamanty nejcennější drahokamy, nejprve se porovná, která z nich jich nabídla více. Amelie a Birgit dosáhnou shody i v tomto případě, jelikož obě mají ve své nabídce po 2 diamantech. Porovnává se tedy dále. Birgit nabídla 1 rubín, zatímco Amelie 1 jantar. Protože jsou rubíny cennější než jantar, učinila nejvyšší nabídku Birgit a druhou nejvyšší Amelie. Poté následují Ralf a Christoph, každý s jedním nabídnutým drahokamem. Protože rubíny jsou cennější než safíry, učinil třetí nejvyšší nabídku Ralf a nejnižší nabídku Christoph. Jestliže dva či více hráčů učiní identickou nabídku, rozhoduje o vyšší nabídce jejich zasedací pozice vůči kamerlengovi. Pokud je mezi dotyčnými hráči kamerlengo, učinil nejvyšší nabídku on, v ostatních případech hráč, který k němu sedí nejblíže po směru hodinových ručiček. Příklad: V tomto kole nabídl Ralf 2 jantary, Amelie, Birgit a Christoph po 1 safíru. Ralf učinil nejvyšší nabídku. Zbývající tři hráči učinili zcela identické nabídky, takže rozhodujícím faktorem je pozice vůči kamerlengovi. Amelie jako momentální kamerlengo tak má druhou nejvyšší nabídku, následuje Birgit, protože ve srovnání s Christophem sedí blíže kamerlengovi. Christoph má tak nejnižší nabídku.

4 Následně se všechny nabídnuté drahokamy umístí do banku. 4. Braní karty V pořadí podle hodnot svých nabídek si každý hráč vezme jednu ze 4 vyložených karet. Na výběr jsou následující možnosti: Karta kardinála Každá z těchto karet přináší na konci hry 1 hlas. Každý kardinál patří k jedné ze 4 frakcí, což je znázorněno příslušným znakem. Navíc dostane hráč za každého takového kardinála 5 zlatých ve chvíli, kdy se objeví Černý dým. Karty kardinálů si každý hráč vykládá lícem nahoru před svou zástěnu, aby je všichni ostatní viděli. Je vhodné pokládat karty patřící ke stejné frakci tak, aby se částečně překrývaly. Politická karta Tyto karty přináší ponejvíce dodatečné hlasy nebo peníze. Hráč, který si vezme politickou kartu, musí její účinek využít okamžitě! Politické karty se až na jednu výjimku ( Úmrtí ) vykládají stejně jako karty kardinálů viditelně pro všechny. Akční karta Tyto karty přináší zpravidla výhody při nabízení drahokamů. Navíc hráč díky nim získává zlaté od ostatních. Hráč, který si vezme akční kartu, si ji položí za zástěnu a může ji použít kdykoli později během hry ve 2. fázi Hraní akční karty. Tato hromádka obsahuje i 4 vůdce frakcí. Ti se však vykládají stejně jako karty kardinálů viditelně pro všechny. Karta kamerlenga Hráč, který se rozhodne pro kartu kamerlenga, nechá jeho kartu ležet v nabídce a místo ní si vezme figurku kamerlenga a postaví si ji viditelně před sebe. Kamerlengo má výhody při identických nabídkách. Navíc si hráč vezme z banku 1 rubín, 1 safír, 1 jantar a 1 zlatý. Nezapomeňte: Kamerlengo představuje jedinou možnost, jak se dá v průběhu hry dostat opět k drahokamům. Jednou nabídnuté diamanty už však není možné během celé hry znovu získat.

5 Černý dým Když je v 1. fázi otočena karta Černý dým, položí se stranou a otočí se další karta kardinála, takže v nabídce budou opět 4 otočené karty. Hra se nyní nakrátko přeruší. Hráči dostanou dodatečné finanční prostředky z banku, a sice 5 zlatých za každého kardinála s odpovídajícím symbolem (měšcem). význam. Poznámka: Tento symbol už poté v dalším průběhu hry nemá žádný Příklad: Birgit má vyložené následující karty: Birgit dostane za 4 kardinály se symbolem 20 zlatých z banku. Dále si musí každý z hráčů vybrat jeden ze svých dvou úkolů a ten odložit. Tyto úkoly se odstraní ze hry. Poté hra pokračuje 2. fází Hraní akční karty. Bílý dým Jakmile se v 1. fázi odkryje karta Bílý dým, položí se stranou a tím se naznačí blížící se konec hry. Všechny zbývající karty v nabídce se rozloží lícem nahoru doprostřed stolu. Aktuální kolo se ještě dohraje do konce. Přitom se může ve 4. fázi Braní karty stát, že si budou hráči moci vybírat z více než 4 vyložených karet. Stejně tak může dojít k tomu, že ne všichni hráči dostanou užitečné karty, protože akční karty na konci hry bez účinku propadnou. Je ještě možné si vzít kamerlenga (ten přináší ještě použitelné 4 zlaté, viz Počítání hlasů, s. 10 originálních pravidel). Karty, které po této fázi ještě případně zůstanou vyložené, se odstraní ze hry. Jestliže karta Bílý dým leží jako nejspodnější v balíčku, draží se ve 3. fázi Nabídnutí 0 až 3 drahokamů již pouze kamerlengo. Poté hra končí a hráči si spočítají své hlasy.

6 Počítání hlasů Nejprve hráči dostanou ještě jednou zlaťáky z banku. Za každý drahokam, který mají na konci hry ještě za zástěnou, dostanou 1 zlatý. Hráči, kteří vlastí jednu či více karet Filipa, dostanou z banku obnos uvedený na kartě. Počínaje kamerlengem se nyní postupně sčítají hlasy, které se podařilo každému nashromáždit. Při počítání hlasů se doporučuje následující pořadí: 1. Splnění úkolů Pokud hráč splnil svůj úkol, dostane podle typu úkolu 2 nebo 3 hlasy. Jestliže však hráč nedokázal splnit požadavky úkolu, dostane za něj 0 hlasů (viz také Karty úkolů, s. 20 originálních pravidel). 2. Počet kardinálů a vůdců frakcí Každý kardinál nebo vůdce frakce znamená 1 hlas, což ukazuje symbol tiáry. 3. Počet karet Ludvíka XIV. V závislosti na počtu karet Ludvíka XIV., které hráč vlastní, dostane 1 až 8 hlasů (viz také Politické karty, s. 15 originálních pravidel). Za 1 kartu Ludvíka XIV. dostane 1 hlas. Za 2 karty Ludvíka XIV. dostane 2 hlasy. Za 3 karty Ludvíka XIV. dostane 4 hlasy. Za 4 karty Ludvíka XIV. dostane 6 hlasů. Za 5 karet Ludvíka XIV. dostane 8 hlasů. 4. Zisk hlasů za zlaté Kolik hlasů si hráč může koupit za své zlato, závisí na počtu karet Mazarina, které vlastní (viz také Politické karty, s. 15 originálních pravidel). Za 0 karet Mazarina získá 1 hlas za každých 15 zlatých. Za 1 kartu Mazarina získá 1 hlas za každých 10 zlatých. Za 2 karty Mazarina získá 1 hlas za každých 8 zlatých. Za 3 karty Mazarina získá 1 hlas za každých 7 zlatých. Za 4 karty Mazarina získá 1 hlas za každých 6 zlatých. Za 5 karet Mazarina získá 1 hlas za každých 5 zlatých. 5. Bonusové body za spřízněnost Jestliže hráč vlastní 2 karty se stejným symbolem (v horní části karty uprostřed), dostane za takový pár 1 hlas navíc. V případě kardinálů Barberiniho resp. Sacchettiho dostane hráč 1 hlas navíc, jestliže vlastní alespoň 2 karty Ludvíka XIV. resp. alespoň 2 karty Mazarina. 6. Squadrone Volante Vlastník karty Squadrone Volante dostane 3 hlasy. Poté co se tímto způsobem sečtou hlasy u všech hráčů, vítězí hráč s největším počtem hlasů. Jestliže téhož počtu hlasů dosáhne více hráčů, vítězí ten, který má vyloženého staršího kardinála resp. vůdce frakce. Příklad počítání hlasů: Birgit učinila v kole, v němž byla odkryta karta Bílý kouř, ve 3. fázi nejnižší nabídku. Když přijde ve 4. fázi Braní karty na řadu jako čtvrtá, zbývá vyložená

7 (pouze) karta kamerlenga. Birgit si vezme figurku kamerlenga a postaví si ji před zástěnu. Navíc dostane ještě jednou z banku 1 rubín, 1 safír, 1 jantar a 1 zlatý. Hra je u konce a hráči počítají své hlasy. Akční karta, kterou Birgit ještě má, bez účinku propadne. Na konci hry má Birgit následující karty a drahokamy: Nejprve dostane za svých 5 drahokamů 5 zlatých z banku. Navíc dostane dalších 5 zlatých za svou 1 kartu Filipa. 1. Ověří se, zda Birgit splnila svůj úkol. Podle jeho karty musí mít vyložené alespoň 3 francouzské znaky. To se jí podařilo, protože má francouzského vůdce frakce (2 znaky) a kardinála Barberiniho (1 znak). Za to dostane 3 hlasy. 2. Za svých 6 kardinálů a vůdce frakce dostane dalších 7 hlasů. 3. Birgit vlastní 2 karty Ludvíka XIV., což jí dává 2 hlasy. 4. Následně si spočítá své peníze. Na konci hry měla 27 zlatých (viz obrázek výše). Za své drahokamy a kartu Filipa dostala navíc dalších 10 zlatých. Tím pádem má 37 zlatých. Jelikož má vyložené 2 karty Mazarina, může si za své zlato koupit další 4 hlasy (37 : 8 = 4,625). 5. Nyní se ověří, zda nedostane hlasy za spřízněnost. Za své následující vyložené kardinály dostane ještě po 1 hlasu, celkem tedy 2 hlasy.

8 6. Protože nevlastní kartu Squadrone Volante, nedostane za ni také žádné hlasy. Birgit tak dokázala shromáždit celkem 18 hlasů ( ). Přehled karet Tato kapitola popisuje vlastnosti a detaily jednotlivých karet a prohlubuje tak údaje z pravidel. Je třeba se do ní podívat pouze v případě, kdy vyvstanou nějaké nejasnosti nebo pochybnosti. Karty kardinálů Karty kardinálů se vykládají lícem nahoru před zástěnu ve 4. fázi, aby na ně všichni viděli. Doporučujeme pokládat na sebe kardinály téže frakce resp. kardinály se stejným symbolem tak, aby se částečně překrývali (jako šupiny). Karta je považována za kardinála, jestliže obsahuje portrét a jméno některého z kardinálů a má červený rámeček. Každý kardinál znamená na konci hry 1 hlas, což označuje symbol tiáry v pravém dolním rohu. Každý kardinál má navíc v pravém horním rohu uveden svůj věk. Všech 18 kardinálů v balíčku karet kardinálů má v levém horním rohu vyobrazený znak frakce a v levém dolním rohu symbol měšce. Každý kardinál se symbolem měšce přináší hráči po odkrytí karty Černý dým 5 zlatých z banku. Na konci hry už měšec nemá žádnou funkci, zejména když se při odkrytí karty Bílý dým nerozděluje žádné zlato. Někteří kardinálové mají nahoře uprostřed karty symbol. Ten označuje určitou mocenskou skupinu nebo zvláštní pouto mezi dvěma kardinály. Jestliže hráč vlastní dva kardinály se stejným symbolem, dostane za takový pár 1 hlas navíc. V případě kardinálů Barberiniho resp. Sacchettiho dostane hráč 1 hlas navíc, jestliže vlastní alespoň 2 karty Ludvíka XIV. resp. alespoň 2 karty Mazarina. Kardinál Fabio Chigi má mezi kartami kardinálů zvláštní postavení, na něž upozorňuje symbol holubice. Konkláve v roce 1655 zvolilo Chigiho novým papežem; přijal jméno Alexandr VII. Aby se postavení tohoto kardinála zdůraznilo, znamená symbol holubice, že je imunní vůči (pasivním) účinkům následujících 3 karet: Úplatek, Záměna a Úmrtí. Navíc je chráněn před exkluzí španělského krále Filipa IV. Je ale výslovně dovoleno, aby hráč, který má sám Chigiho vyloženého, ho aktivně vyměnil ve 2. fázi pomocí akční karty Záměna za jiného kardinála. Politické karty Účinek politické karty se projeví ve chvíli, kdy si nějaký hráč vezme. Teprve když se vyřeší všechny její efekty, může si vzít kartu z nabídky další hráč. Politické karty se až na jednu výjimku ( Úmrtí tato se po zahrání zcela odstraní ze hry) vykládají jako karty kardinálů lícem nahoru tak, aby je všichni hráči viděli.

9 - Jules Mazarin Tato karta se objevuje ve hře celkem v 5 exemplářích. Udává, kolik hlasů si mohou hráči na konci hry koupit za své zlato. Za 0 karet Mazarina získá hráč 1 hlas za každých 15 zlatých. Za 1 kartu Mazarina získá hráč 1 hlas za každých 10 zlatých. Za 2 karty Mazarina získá hráč 1 hlas za každých 8 zlatých. Za 3 karty Mazarina získá hráč 1 hlas za každých 7 zlatých. Za 4 karty Mazarina získá hráč 1 hlas za každých 6 zlatých. Za 5 karet Mazarina získá hráč 1 hlas za každých 5 zlatých. Příklad: Birgit má na konci hry 62 zlatých a má vyložené 3 karty Mazarina. Díky tomu si za své zlato může kopit 8 hlasů (62 : 7 = 8,86). Ačkoli byl Jules Mazarin ve skutečnosti kardinál, z hlediska herních mechanismů se v této hře za kardinála nepovažuje! - Ludvík XIV. (Louis XIV.) Tato karta se objevuje ve hře celkem v 5 exemplářích. Díky mocenskému vlivu francouzského krále se mohou hráči dostat k dalším hlasům. V závislosti na svých vyložených kartách Ludvíka XIV. mohou získat navíc 1 až 8 hlasů. Za 1 kartu Ludvíka XIV. dostane hráč 1 hlas. Za 2 karty Ludvíka XIV. dostane hráč 2 hlasy. Za 3 karty Ludvíka XIV. dostane hráč 4 hlasy. Za 4 karty Ludvíka XIV. dostane hráč 6 hlasů. Za 5 karet Ludvíka XIV. dostane hráč 8 hlasů. - Filip IV. (Felipe IV.) Tato karta se objevuje ve hře celkem ve 3 exemplářích. Španělský král má tu moc, že může vyloučit z konkláve jednoho kardinála (nikoli vůdce frakce). Jakmile si některý hráč vyloží svou druhou kartu Filipa, musí odstranit ze hry libovolného vyloženého kardinála. Hráč, který se nachází ve Filipově přízni, tedy vlastní kartu Filipa, je však před exkluzí chráněný, jeho kardinály není možné vyloučit. Pokud by měla nastat mimořádná situace, že mají kardinály vyložené pouze hráči s kartami Filipa, exkluze propadne. Ve chvíli, kdy se hráč pro kartu Filipa rozhodne a vyloží si ji, dostane 5 zlatých z banku. K exkluzi kardinála dochází pouze jednou, třetí karta Filipa pak již vynáší pouze peníze. Na konci hry dostanou hráči za své karty Filipa ještě jednou zlaté z banku. Za 1 kartu Filipa dostane hráč 5 zlatých. Za 2 karty Filipa dostane hráč 15 zlatých. Za 3 karty Filipa dostane hráč 25 zlatých. - Squadrone Volante Tato karta symbolizuje zástup nerozhodnutých kardinálů, jejichž 3 hlasy si lze koupit za 20 zlatých. Jestliže se hráč rozhodne pro tuto kartu, vyloží si ji před sebe a zaplatí do banku 20 zlatých. Jestliže hráč v danou chvíli 20 zlatých nemá, nemusí nic platit, avšak karta se odstraní ze hry.

10 - Úmrtí (Todesfall) Jestliže se hráč rozhodne pro tuto kartu, dostane 5 zlatých z banku. Navíc zemře nejstarší kardinál nebo vůdce frakce, jehož mají vyloženého ostatní hráči, tj. v důsledku této karty zemře právě 1 kardinál. Kardinálové resp. vůdci frakcí hráče, který si vzal kartu Úmrtí, jsou před jejím účinkem chráněni a nemohou zemřít. Vůči Úmrtí je imunní rovněž kardinál Fabio Chigi. V tomto případě zemře druhý nejstarší kardinál. Jestliže by nastal vzácný případ, že má vyložené kardinály pouze ten hráč, který si vybral kartu Úmrtí (nebo je dále vyložen již pouze kardinál Chigi), žádný kardinál nezemře. V hromádce politických karet se nachází další 3 (pozdě dorazivší) kardinálové, kteří díky své tiáře na konci hry přinášejí rovněž 1 hlas, ale vzhledem k chybějícímu znaku se nedají použít ke splnění žádného úkolu a vzhledem k chybějícímu měšci nepřinášejí ani 5 zlatých. Všichni tři mají symbol nahoře uprostřed a mohou přinést 1 dodatečný hlas, jestliže hráč vlastní odpovídající protějšek. Akční karty Tyto karty většinou přinášejí výhody při nabízení drahokamů. Navíc hráč získává zlaté od ostatních. Kdo si vezme akční kartu, položí si ji za zástěnu a může ji kdykoli později během hry použít ve 2. fázi Hraní akční karty. Výjimku představují vůdci frakcí (viz níže). Jestliže v témže kole hrají akční karty dva nebo více hráčů, s jejichž pomocí získávají od ostatních zlaté, řeší se to následovně: Jako první dostane zlaté hráč sedící po směru hodinových ručiček nejblíže ke kamerlengovi, poté další v pořadí atd. Hráči, kteří mají v danou chvíli méně nebo žádné zlaté, musí tedy zaplatit méně, resp. nemusí platit nic. Pozor: Ve 2. fázi Hraní akční karty smí každý hráč zahrát nanejvýš 1 kartu! Ta se následně odstraní ze hry. - Dostaneš 10 zlatých z banku (Du erhältst 10 G aus der Bank.) 2 ve hře Účinek této karty není okamžitý, nýbrž musí být zahrána jako ostatní akční karty ve 2. fázi Hraní akční karty. Teprve poté dostane hráč 10 zlatých z banku. - Nejprve nabízí ostatní, pak Ty (Erst bieten die anderen, dann Du) 2 ve hře Kdo zahraje tuto kartu, při jednom nabízení zpočátku nenabízí nic. Jakmile jsou známé nabídky ostatních hráčů, může si zvolit sám libovolnou nabídku a poté vyložit své drahokamy. Nyní se zcela normálně porovnají všechny učiněné nabídky. Navíc dostane hráč od všech ostatních po 2 zlatých. Jestliže tuto kartu zahrají současně dva hráči, nejprve učiní své nabídky pouze ostatní hráči. Následně budou nabízet tito dva hráči tak, že vezmou do ruky tajně 0 až 3 drahokamy a současně své nabídky ukážou. Poté se porovná běžným způsobem hodnota všech učiněných nabídek. Navíc oba dostanou od ostatních hráčů po 2 zlatých.

11 - Tvůj nejcennější drahokam se počítá dvakrát (Dein höchster Stein zählt doppelt) 2 ve hře Hráč, který zahraje tuto kartu, smí ve 3. fázi Nabídnutí 0 až 3 drahokamů nabídnout nanejvýš 2 drahokamy. Jeho nejcennější kámen se při určování hodnoty nabídky počítá dvakrát. Navíc dostane od všech ostatních po 3 zlatých. Příklad: Birgit zahrála ve 2. fázi akční kartu Tvůj nejcennější drahokam se počítá dvakrát. V následné 3. fázi Nabídnutí 0 až 3 drahokamů se rozhodne nabídnout 1 diamant a 1 safír. Při zjišťování, který hráč učinil nejcennější nabídku, se její nabídka doplní o 1 (virtuální) diamant, protože diamant je nejcennější drahokam v její nabídce. Birgit tak v této fázi nabídka 2 diamanty a 1 safír. - Tvá další nabídka: 3 rubíny (Dein nächstes Gebot: 3 Rubine) 2 ve hře Kdo zahraje tuto kartu, nenabízí už ve 3. fázi aktivně žádné drahokamy. Učiní (virtuální) nabídku 3 rubíny. Navíc dostane od ostatních po 2 zlatých. - Úplatek (Dir gelingt es, 1 Kardinal zu bestechen) 3 ve hře Kdo zahraje tuto akční kartu, zaplatí 5 zlatých jinému hráči, vezme si 1 libovolného jeho vyloženého kardinála a vyloží si ho sám. Pozor: Vůdci frakce a kardinál Fabio Chigi jsou imunní vůči pokusům o úplatek, a proto je nelze uplatit! Jestliže by měla nastat nepravděpodobná situace, že hráč nemá k dispozici 5 zlatých (protože musel předtím platit), když se má vyřešit jeho uplácení, smí si tuto kartu opět položit za zástěnu a zahrát ji v některém pozdějším kole, až bude mít opět 5 zlatých. - Záměna (Vertausche 2 Kardinäle) 3 ve hře Tato karta hráči dovoluje zaměnit 2 libovolné vyložené kardinály. Je výslovně dovoleno zaměnit i 2 vyložené kardinály jiných hráčů. Hráč si vybere 1 libovolného vyloženého kardinála a vyloží ho před jiného hráče. Následně si od něho vezme jiného kardinála a vyloží ho před toho hráče, od kterého si vzal prvního kardinála. Tímto způsobem lze získat kardinála se znakem frakce, který hráči chybí ke splnění úkolu. Nebo si hráč vymění protějšek k svému kardinálovi, aby na konci hry získal za tento pár dodatečný hlas. Eventuálně je možné takto jednomu či více protihráčům sebrat důležité bonusové akce. Pozor: Vůdci frakcí a kardinál Fabio Chigi jsou vůči pokusům o záměnu imunní, takže je není možné (pasivně) vyměnit.

12 Hromádka akčních karet obsahuje 4 vůdce frakcí. Ti se na rozdíl od ostatních akčních karet vykládají okamžitě k ostatním již vyloženým kardinálům daného hráče. Na rozdíl od karet kardinálů mají zelený rámeček. V levém horním rohu mají 2 znaky příslušné frakce, které se rovněž považují za 2 znaky za účelem plnění úkolů. Podobně jako karty kardinálů mají vpravo nahoře věk (mohou zemřít!) a vpravo dole tiáru (znamenají 1 hlas). Jsou imunní vůči uplácení a záměně a vzhledem k chybějícímu měšci nepřinášejí 5 zlatých. Kamerlengo Hráč, který se rozhodne pro kartu kamerlenga, ji nechá ležet v nabídce a místo ní si vezme figurku kamerlenga, kterou si postaví viditelně před sebe. Kamerlengo má výhody při stejných nabídkách. Navíc si jeho hráč vezme z banku 1 rubín, 1 safír, 1 jantar a 1 zlatý. Pozor: Kamerlengo představuje jedinou možnost, jak se během hry znovu dostat k drahokamům. Diamanty není možné během celé hry získat zpátky. Karty úkolů V konkláve roku 1655 spolu bojovaly o moc 4 frakce. Existovala španělsko-císařská frakce, francouzská frakce, frakce kardinálů, které jmenoval papež Inocenc X., a frakce kardinálů, které jmenoval papež Urban VIII. Na začátku hry dostane každý hráč dvě karty úkolů, z nichž po odkrytí karty Černý dým musí jednu podle své volby zase odložit. Aby hráč úkol splnil, musí na konci hry vlastnit zpravidla kardinály určité frakce. Dodatečné 2 nebo 3 hlasy na konci hry dostane hráč pouze tehdy, jestliže v daný moment splnil svůj úkol. Kdo splnil svůj úkol již během hry, nemá zprvu žádnou jistou viditelnou výhodu. I nadále udržuje svou kartu úkolu v tajnosti. Může se docela dobře stát, že zahrání karty Úplatek nebo Záměna obrátí již splněný úkol opět vniveč. V tomto případě se nepřidělují žádné dodatečné hlasy. Aby hráč splnil úkol, musí mít na konci hry alespoň tolik znaků, kolik je uvedeno na kartě úkolu. Hráč může (a měl by) mít i více znaků. Pozor: Vůdci frakcí mají každý po 2 znacích, takže pro plnění úkolů jsou obzvlášť žádaní. Úkol: 4 různé znaky (4 verschiedene Wappen) 2 ve hře Aby hráč splnil tento úkol, musí mít od každé frakce vyloženého jednoho kardinála resp. vůdce frakce. Za splnění tohoto úkolu se získávají 2 dodatečné hlasy. Úkol: Španělsko a Inocenc (Spanien und Innozenz) Aby hráč splnil tento úkol, musí mít vyložené alespoň 2 španělské kardinály resp. vůdce španělské frakce a alespoň 2 kardinály z frakce Inocence X. resp. jejího vůdce. Za splnění tohoto úkolu se získávají 2 dodatečné hlasy.

13 Úkol: Inocenc a Urban (Innozenz und Urban) Aby hráč splnil tento úkol, musí mít vyložené alespoň 2 kardinály z frakce Urbana VIII. resp. jejího vůdce a alespoň 2 kardinály z frakce Inocence X. resp. jejího vůdce. Za splnění tohoto úkolu se získávají 2 dodatečné hlasy. Úkol: Španělsko a Urban (Spanien und Urban) Aby hráč splnil tento úkol, musí mít vyložené alespoň 2 španělské kardinály resp. vůdce španělské frakce a alespoň 2 kardinály z frakce Urbana VIII. resp. jejího vůdce. Za splnění tohoto úkolu se získávají 2 dodatečné hlasy. Úkol: Francie (Frankreich) Aby hráč splnil tento úkol, musí mít vyložené buď všechny 3 francouzské kardinály, nebo vůdce francouzské frakce a alespoň 1 francouzského kardinála. Za splnění tohoto úkolu se získávají 3 dodatečné hlasy. Úkol: Většina vůdců frakcí (Mehrheit der Fraktionsführer) Aby hráč splnil tento úkol, musí mít vyloženou většinu vůdců frakcí. To nastane tehdy, jestliže má hráč vyložené alespoň 3 vůdce frakcí, nebo má vyložené 2 vůdce frakcí a žádný jiný hráč nemá vyložené rovněž 2 vůdce frakcí, nebo má vyloženého 1 vůdce frakce, zatímco všichni ostatní nemají vyloženého žádného. Za splnění tohoto úkolu se získávají 2 dodatečné hlasy. Úkol: Filip a Mazarin (Felipe und Mazarin) Aby hráč splnil tento úkol, musí mít vyložené alespoň 2 karty Filipa a alespoň 2 karty Mazarina. Za splnění tohoto úkolu se získávají 2 dodatečné hlasy.

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let Obsah hry: 64 karet budov/mincí 1 karta startovního náměstí 16 karet dělníků (4 od barvy) 36 figurek (9 od barvy) 1 deska zdrojů 12 karet postav (3 od jené gildy) Hráči

Více

CAESAR & KLEOPATRA (Caesar & Cleopatra)

CAESAR & KLEOPATRA (Caesar & Cleopatra) CAESAR & KLEOPATRA (Caesar & Cleopatra) Wolfgang Lüdtke Caesar a Kleopatra jsou ve sporu. Jedná se o nezávislost Egypta. Pomocí šikovného nasazení povolených a méně povolených prostředků se oba snaží získat

Více

Materiál. 4 hodnotící karty 1 karta hracích kol 4 tužky. 100 křížů pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min.

Materiál. 4 hodnotící karty 1 karta hracích kol 4 tužky. 100 křížů pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Phil Walker-Harding 100 křížů - 1000 pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Materiál 47 map pokladů Od každé barvy (fialová, oranžová, zelená, šedá) je k dispozici vždy 12 karet

Více

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY 104 hracích karet s čísly 1 104, pravidla hry CÍL HRY Na všech kartách jsou symboly krav. Každá kráva, kterou během hry vezmete, znamená jeden minusový bod.

Více

AFRICKÝ PARK. (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta

AFRICKÝ PARK. (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta AFRICKÝ PARK (African Park) Stefania Niccolini Marco Canetta Cíl hry Ve hře Africký park představuje každý hráč ochránce zvířat, který je odpovědný za jednu africkou přírodní rezervaci a musí ji znovu

Více

Princes of Florence - Pro Ludo

Princes of Florence - Pro Ludo Princes of Florence - Pro Ludo Die Fürsten von Florenz Pravidla pro rozšíření (Pro Ludo) Pravidla pro 2 hráče Při hře 2 hráčů použijte následující pravidla: Peníze do začátku: 2500 Florinů Základní cena

Více

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu A. Cíl hry Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu b) na konci hry -za nejvíce peněz - za největší rozmanitost

Více

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super Lev, zebra, slon - divoká, daleká, krásná země! Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Andreas Spies Karty Celkem 42 kopytníků (pakůň, zebra, antilopa) se chce dostat z jedné strany africké

Více

ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ

ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ Michael Schacht TŘI NOVÉ BUDOVY (Drei Zusatzgebäude) 4 nové destičky, a sice: - 1 restaurace (Restaurant) - 1 obchod se suvenýry (Souvenirshop) - 2 pavilóny (Pavillon) Čtyři nové destičky

Více

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let POZADÍ HRY Jambo je svahilský pozdrav. Tak zdraví své nakupující zákazníky zruční obchodníci na tržištích v srdci Afriky, kde již několik století rozkvétá

Více

ZOOLORETTO. Herní materiál 16 kulatých destiček mláďat (Nachwuchsplättchen) 2 od každého z 8 druhů

ZOOLORETTO. Herní materiál 16 kulatých destiček mláďat (Nachwuchsplättchen) 2 od každého z 8 druhů ZOOLORETTO Michael Schacht Herní idea Každý hráč vlastní jednu zoo. Hráči se pokoušejí přilákat do svých zoo co nejvíce návštěvníků, aby získali vítězné body. Za tímto účelem musí shromažďovat vhodná zvířata.

Více

NA ZÁPAD! (Go West!)

NA ZÁPAD! (Go West!) NA ZÁPAD! (Go West!) Leo Colovini 1.0 ÚVOD Na konci 18. století se zájmy USA upíraly díky osidlování vnitrozemí a přistěhovalectví ze západní, střední a severní Evropy stále více k dobytí Západu rozšiřování

Více

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let CELKOVÝ POHLED Odin, otec bohů, posílá své dva havrany: Hugina a Mugina do světa, aby dohlíželi na Zemi. Hráči vykládají karty, aby pohybovali opeřenými

Více

The Mind. Wolfgang Warsch Pro profesionální telepaty! hvězdice vrhací hvězdice. Bílé (1-50) Červené (1-50)

The Mind. Wolfgang Warsch Pro profesionální telepaty! hvězdice vrhací hvězdice. Bílé (1-50) Červené (1-50) The Mind Wolfgang Warsch Pro profesionální telepaty! Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Co je na Extreme nového? Na základních pravidlech originální hry The Mind se nic nemění. V

Více

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET Pravidla Co je to Dobble? Dobble, to je více než 50 symbolů na 55 kartách. Na jedné je vždy 8 různých symbolů

Více

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze)

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze) CZ Habermaaß-hra 3389A /4521N Počítání s piráty (mini verze) Počítání s piráty mini verze Vzdělávací hra pro 2 až 4 piráty ve věku od 6 do 99 let. Obsahuje variantu pro jednoho hráče. Autor: Wolfgang Dirscherl

Více

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Herní materiál 65 karet přísad na pizzu (13 od každého druhu: olivy, papričky, žampiony, salám a ananas) 40 karet s objednávkami (8 od každé v 5 barvách

Více

Habermaaß-hra 3615A /4714N. Kartová hra Najdi správný pár

Habermaaß-hra 3615A /4714N. Kartová hra Najdi správný pár CZ Habermaaß-hra 3615A /4714N Kartová hra Najdi správný pár Kartová hra Najdi správný pár Monstrózně rychlá vyhledávací hra pro 2 až 6 hráčů ve věku od 4 do 99 let. Zahrnuje variantu pro experty na sbírání

Více

ALHAMBRA. Dirk Henn. Při každém dalším hodnocení se rozděluje více bodů. Kdo na konci hry dosáhne největšího počtu bodů, vyhrává.

ALHAMBRA. Dirk Henn. Při každém dalším hodnocení se rozděluje více bodů. Kdo na konci hry dosáhne největšího počtu bodů, vyhrává. ALHAMBRA Dirk Henn Nejlepší stavitelé z celé Evropy a arabských zemí chtějí změřit své síly ve svém umění. Zaměstnejte ty nejvhodnější stavební čety a ujistěte se, že budete mít neustále přísun té správné

Více

rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek)

rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek) rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek) Hra pro 2-5 hráčů od 8 let v trvání asi 30 minut Herní materiál a příprava hry 1 herní plán, 15 dřevěných sedláků (3 od každé barvy: modrá, žlutá,

Více

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Autor hry: Gary Kim Ilustrace: Stephane Gantiz Grafika: Ian Parovel Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Překlad do češtiny: Tomáš Endymion Hubka Choson je hra pro 2 až 4 hráče ve věku 14 a výše.

Více

ZAZVOŇ A VYHRAJ! Počet hráčů: 2 6 osob Věk: od 6 let Délka hry: cca 20 minut

ZAZVOŇ A VYHRAJ! Počet hráčů: 2 6 osob Věk: od 6 let Délka hry: cca 20 minut ZAZVOŇ A VYHRAJ! Počet hráčů: 2 6 osob Věk: od 6 let Délka hry: cca 20 minut Obsah: 72 hracích karet - 64 karet s ovocem, 3 karty se slonem, 3 karty s opicí, 2 karty s prasátkem 1 zvonek 1 pravidla hry

Více

královna Má hodnotu 16.

královna Má hodnotu 16. Karty vlivu Karty vlivu je možné rozdělit na 3 druhy: 1. karty, které mají pouze číselnou hodnotu 2. karty s okamžitým efektem 3. karty s efektem při vyhodnocování Hodnota i efekt každé karty se uplatní

Více

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Aquaretto Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Každý hráč vlastní jednu vodní zoologickou zahradu. Hráči se snaží přilákat do svého vodní parku co nejvíce návštěvníků. Snaží se proto

Více

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS od Uweho Rosenberga Hráči: 2-5 hráčů Věk: 10+ Herní doba: 45 min FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS I pěstitelé fazolí si po těžké celodenní dřině na poli chtějí užít trochu zábavy s kostkami. Zde se jim naskýtá

Více

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice CZ Habermaaß-hra 4280 Nešikovná čarodějnice Nešikovná čarodějnice Okouzlující sledovací hra podporující rychlé rozhodování, pro 2 až 4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Hra má FEX efekt pro zvýšení stupně

Více

Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut

Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut Král elfů (King of the elves) Karetní hra Elfenland od Alana R.Moona Pro 2-6 hráčů; od 10 let; délka cca 60 minut Král elfů je mrtev. Podle tradice se nový král musí volit z elfích princů. Pro získání

Více

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad CZ Habermaaß-hra 4748A /4287N 1000 a jeden poklad 1000 a jeden poklad Dobrodružná hra na motivy pohádek 1000 a jedné noci pro 2-4 hráče od 5 do 99 let. Obsahuje základní variantu pro mladší hráče. Autor:

Více

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště.

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště. Herní materiál: 1 herní plán 4 desky hráčů 58 surovin ze dřeva 40 dřevěných figurek 8 značek ve dvou velikostech 53 žetonů jídla 28 kartiček budov 18 žetonů nástrojů 1 figurka začínajícího hráče 36 civilizačních

Více

Autoři: David V. H. Peters a Harry Wu. hra pro 2-5 hráčů

Autoři: David V. H. Peters a Harry Wu. hra pro 2-5 hráčů Bohaté obchodnické rodiny táhnou se svou karavanou po Hedvábné stezce, aby uzavřely lukrativní obchody. Hráči se vžijí do rolí obchodníků, Obsah hry 1 hrací deska znázorňuje mapu s políčky. Na horním a

Více

KOLÉBKA RENESANCE. (Die Wiege der Renaissance)

KOLÉBKA RENESANCE. (Die Wiege der Renaissance) KOLÉBKA RENESANCE (Die Wiege der Renaissance) Hanno Kuhn Wilfried Kuhn Počet hráčů: 2-4 Věk: od 12 let Délka hry: 45-60 min Herní materiál 36 historických událostí Poznámka: Texty událostí mají různou

Více

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové CZ Habermaaß-hra 4511 Divocí Vikingové Hra Habermaaß č. 4511 Divocí Vikingové Riskantní sázková hra pro 2 5 odvážných Vikingů ve věku 6 99 let. Autor: Ilustrace: Délka hry: Wolfgang Dirscherl Michael Menzel

Více

Habermaaß-hra 5432A /4795N. Koláček nebo král

Habermaaß-hra 5432A /4795N. Koláček nebo král CZ Habermaaß-hra 5432A /4795N Koláček nebo král Koláček nebo král Rychlá karetní hra podporující rychlé rozhodování pro 2-4 hráče ve věku od 5 let. Hra má FEX efekt na zvýšení stupně obtížnosti! Autor:

Více

Od Uwe Rosenberga pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 30 minut

Od Uwe Rosenberga pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 30 minut Od Uwe Rosenberga pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 30 minut Herní materiál 55 karet s přísadami na pizzu: 45 karet obyčejných přísad (9 od každého druhu: olivy, papričky, žampiony, salám a ananas) 10 karet

Více

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra CZ Habermaaß-hra 3616A /4717N Zvířecí pyramida karetní hra Zvířecí pyramida karetní hra Rozechvělá hra pro 2-4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Obsahuje dvě herní varianty. Autor: Ilustrace: Poskytovatel

Více

V zemi skřítků se hráči snaží navštívit co nejvíce měst. Musíte kombinovat jakou krajinou a jakým dopravním prostředkem budete cestovat.

V zemi skřítků se hráči snaží navštívit co nejvíce měst. Musíte kombinovat jakou krajinou a jakým dopravním prostředkem budete cestovat. Elfenland Počet hráčů: 2-6 Doporučený věk: nejméně 10 let Délka hry: 60 až 80 minut Vydavatel: Amigo Rok vydání: 1998 Autor: Alan R. Moon V zemi skřítků se hráči snaží navštívit co nejvíce měst. Musíte

Více

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název Něco visí ve vzduchu. Správce vypadá, jako by skrýval tajemství. Tvůj věrný sluha tě však varuje. Chystá se spiknutí. Tohle si přece nenecháš líbit. Vymysli vlastní plán, využij svého vlivu a známostí.

Více

MONSTRA & MÝTY. (Monster & Mythen)

MONSTRA & MÝTY. (Monster & Mythen) MONSTRA & MÝTY (Monster & Mythen) Alan R. Moor Richard Borg 1.0 Úvod V jednom fantastickém světě spolu bojují mocní čarodějové, trpaslíci, trollové, skřeti a nemrtví. Hráči velí jejich armádám (pěchotě,

Více

Obsah hry. Cíl hry. Hra od Dirka Henna pro 2-6 hráčů

Obsah hry. Cíl hry. Hra od Dirka Henna pro 2-6 hráčů Hra od Dirka Henna pro 2-6 hráčů V malém městečku Alhambra se přední středověcí stavitelé z Evropy a Arábie rozhodli postavit obrovské paláce a nádherné zahrady. Staňte se jedním ze stavitelů, najměte

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Kotěhůlky! Proč právě Kotěhůlky? Že se v českých, moravských a slezských městech skvěle vyznáte? Ale kde jsou zrovna Kotěhůlky? On je to vlastně takový chyták. Kotěhůlky na mapě

Více

OBSAH BALENÍ PREHLED ˇ A CÍL HRY. Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem!

OBSAH BALENÍ PREHLED ˇ A CÍL HRY. Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem! PRAVIDLA HRY 1 Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem! OBSAH BALENÍ 30 karet domů očíslovaných od 1 do 30. 15 17 1 19 22 21

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Karlštejn, Křivoklát, Hluboká nad Vltavou, Trosky nebo Pernštejn. Tak tyto hrady a zámky určitě velmi dobře znáte. Ale co třeba Kámen, Andělská hora, Cimburk, Svojanov nebo Humprecht?

Více

Autoři: Ralf zur Linde a Wolfgang Sentker Hra pro 2 až 4 hráče od 8 let

Autoři: Ralf zur Linde a Wolfgang Sentker Hra pro 2 až 4 hráče od 8 let Autoři: Ralf zur Linde a Wolfgang Sentker Hra pro 2 až 4 hráče od 8 let Každý hráč má svou vlastní archu a chce na ni vzít co nejvíce zvířat. Bohužel nějaký chlapík jménem Noe si nárokuje všechny zvířecí

Více

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů EMANUELLE ORNELLA OLTRE MARE BENÁTŠTÍ OBCHODNÍCI MEZI ORIENTEM A ZÁPADEM HERNÍ MATERIÁL 98 karet zboží sedmi druhů (8x drahokamy, 10x svitky, 12x hedvábí, 14x sůl, 16x keramika, 18x olivy, 20x obilí) 1

Více

Habermaaß-hra 4789A /4092N. Super nosorožec Rhino

Habermaaß-hra 4789A /4092N. Super nosorožec Rhino CZ Habermaaß-hra 4789A /4092N Super nosorožec Rhino Super nosorožec Rhino Napínavá stavební 3-D hra pro 2-5 super hrdinů od 5-99 let. Authors: Steven Strumpf & Scott Frisco Licence: Excel Global Development

Více

Na počátku hry nemáš nic než trochu peněz a malé pozemky. Dominion svět plný napínavých dobrodružství.

Na počátku hry nemáš nic než trochu peněz a malé pozemky. Dominion svět plný napínavých dobrodružství. Na počátku hry nemáš nic než trochu peněz a malé pozemky. Avšak brány světa jsou ti otevřeny dokořán, neboť svou říši si můžeš budovat stavbou vesnic, založením tržiště či postavením trůnního sálu. Ale

Více

Habermaaß-hra 8679A /4716N. Hrad Strašidlákov karetní hra

Habermaaß-hra 8679A /4716N. Hrad Strašidlákov karetní hra CZ Habermaaß-hra 8679A /4716N Hrad Strašidlákov karetní hra Hrad Strašidlákov karetní hra Roztřesená hra pro 2-4 malé duchy ve věku 4 do 99 let. Autoři: Kai Haferkamp & Markus Nikisch Ilustrace: Sabine

Více

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce.

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce. Pravidla hry Rokoko Cíl hry V Rokoku se stáváte majitelem oděvnické dílny na dvoře francouzského krále Ludvíka XV., kde se snažíte získat co nejvíce prestiže. Během každého tahu zahrajete kartu jednoho

Více

Michael Tummelhofer PRAVIDLA HRY

Michael Tummelhofer PRAVIDLA HRY Michael Tummelhofer PRAVIDLA HRY Příprava hry: Herní materiál: Hrací plán Hrací kameny: 48 sloupů ve čtyřech barvách 48 kamenů šlápot ve čtyřech barvách 4 figurky pro bodovací lištu 1 velká šlápota 1 chrám

Více

Vážení milovníci společenských her! * Dostává se vám do rukou v mnohém ohledu mimořádná hra, neboť

Vážení milovníci společenských her! * Dostává se vám do rukou v mnohém ohledu mimořádná hra, neboť PRAVIDLA HRY Vážení milovníci společenských her! * Dostává se vám do rukou v mnohém ohledu mimořádná hra, neboť... se jejím vydáním plní jeden z mých životních snů;... hra vyjadřuje můj hluboký vztah k

Více

V krátkosti. Obsah. Příprava

V krátkosti. Obsah. Příprava V krátkosti Při pátrání po slávě, zlatu a legendárním Prstenu moci vedeš skupinku dobrodruhů a postupně prozkoumáváte čtyři věže. Každá věž má tři patra plná nebezpečí a pokladů. Bez ohledu na počet hráčů

Více

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong PRAVIDLA HRY Kuraki Mura Wee Yee Chong Vítejte na soutěži kočičích jedlíků! Ve hře Mici Maki se snažíte sníst co nejvíce jídla a vyprovokovat své soupeře, aby se přejedli a bylo jim špatně. Kdo pozná,

Více

Nile deluxor PŘEDSTAVENÍ HRY OBSAH KRABICE

Nile deluxor PŘEDSTAVENÍ HRY OBSAH KRABICE Nile deluxor PŘEDSTAVENÍ HRY Nile deluxor je karetní hra pro 2 6 hráčů, v níž se stáváte pěstitelem několika druhů rostlin. Počátkem každého kola přijdou záplavy, které určují, jaké plodiny se budou sklízet.

Více

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let UPPSALA Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Uppsala! Proč právě Uppsala? Že se v evropských městech skvěle vyznáte? Ale kde je zrovna Uppsala? Zřejmě leží na západ od Sankt Petersburgu. Leží ale na východ, nebo

Více

Komponenty a příprava hry

Komponenty a příprava hry Hra Wolfganga Panninga pro 2-4 hráče Komponenty a příprava hry 1 herní plán - představuje 6 měst, do kterých jsou v průběhu hry přidávány různé čtvrtě. Uprostřed je počítadlo bodů určené k záznamu bodů,

Více

Počet hráčů: 2 4 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: min

Počet hráčů: 2 4 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: min Autoři hry: Eilif Svensson a Kristian A. Østby Ilustrace: Kwanchai Moriya Počet hráčů: 2 4 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: 20 30 min SOUČÁSTI HRY PŘÍPRAVA HRY 72 karet profesí Po 18 kartách v každé ze čtyř

Více

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa CZ Habermaaß-hra 4530 Terra Kids Země světa Terra kids Země světa Vzrušující poznávací hra pro 2-4 cestovatele ve věku od 8 do 99 let. Herní nápad: zaměstnanci Haba Ilustrace: Albert Kokai Délka hry: cca.

Více

PRAVIDLA HRY. Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

PRAVIDLA HRY. Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. PRAVIDLA HRY Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. LEGENDA V kouzelné zemi Drakomlsech se děti už od malička učí lovit draky. Nejprve je nutné získat základní pomůcky k lovu, nabrat zkušenosti s

Více

Pravidla hry. Masao Suganuma

Pravidla hry. Masao Suganuma Pravidla hry Masao Suganuma Úvod Každý hráč si staví svoje vlastní městečko. Je vhodnější nejprve postavit několik menších staveb, se rovnou pustit do něčeho většího? Nádraží je nutné a rozhlasový vysílač

Více

Herní materiál: 10 Karet krajiny pro mini rozšíření»oslava«(pravidla viz str. 12). Pravidla hry v češtině a slovenštině.

Herní materiál: 10 Karet krajiny pro mini rozšíření»oslava«(pravidla viz str. 12). Pravidla hry v češtině a slovenštině. Klaus-Jürgen Wrede Důmyslná taktická stolní hra pro 2-5 hráčů od 8 let, jejímž autorem je Klaus-Jürgen Wrede. Jihofrancouzské město Carcassone je pověstné svým jedinečným opevněním, které se vyvíjelo od

Více

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná?

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná? CZ Habermaaß-hra 4646 Chutná nebo nechutná? Chutná nebo nechutná? Hra podporující exekutivní funkce pro 2 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Využívá Fex-efekt na zvýšení stupně obtížnosti hry. Autoři: Markus

Více

O HŘE HERNÍ MATERIÁL

O HŘE HERNÍ MATERIÁL Autor: Stefan Feld hra pro 2-5 hráčů od 10 let na 45-60 minut V první verzi českých pravidel se bohužel vyskytlo několik chyb. Byly způsobeny především chybami v původních německých pravidlech. Přesto

Více

Habermaaß-hra 4094. Princezna Kouzelná víla

Habermaaß-hra 4094. Princezna Kouzelná víla CZ Habermaaß-hra 4094 Princezna Kouzelná víla Princezna Kouzelná víla Paměťová a kreslící hra pro družstva pro 2-4 víly od 4 do 10 let. Autor: Ilustrace: Délka hry: Thilo Hutzler Anja Rieger přibližně

Více

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE Indie začátkem 18 století. Téměř 200 let trvající vláda Velkých mogulů se očividně rozpadá. Toho využívají ve svůj prospěch maharadžové a kmenoví vládci na severozápadě

Více

Sankt Petersburg. Herní materiál HISTORICKÝ ZÁKLAD A CÍL HRY PŘÍPRAVA A ZAČÁTEK HRY

Sankt Petersburg. Herní materiál HISTORICKÝ ZÁKLAD A CÍL HRY PŘÍPRAVA A ZAČÁTEK HRY Sankt Petersburg Herní materiál 1 hrací plán 382 rublů (14x1, 14x2, 12x5, 12x10, 8x20) 4 startovní kameny 4 startovní karty 120 karet: o 31 řemeslníků (zelené) o 28 staveb (modré) o 27 šlechticů (červené)

Více

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí:

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí: Legendary Inventors Cíl hry V průběhu hry se hráči budou podílet na tvorbě vynálezů a získávat patenty, aby získali co nejvíce vítězných bodů a stali se nejúspěšnějším týmem vynálezců, které kdy poznal

Více

9 karet alibi. Každá z nich představuje postavu ze světa Mr. Jacka. Každá z těchto karet také zobrazuje počet přesýpacích hodin (0,1 nebo 2).

9 karet alibi. Každá z nich představuje postavu ze světa Mr. Jacka. Každá z těchto karet také zobrazuje počet přesýpacích hodin (0,1 nebo 2). Materiál 9 destiček ulic, dále jen hrací pole. - jsou oboustranné a slouží jako hrací plocha (městská čtvrť) Na jedné straně není vyobrazena žádná postava to je prázdná strana. Na druhé straně postava

Více

VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let.

VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let. KDE LEŽÍ Honolulu VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let. Honolulu! Proč právě Honolulu? Že se v evropských, asijských, amerických, či afrických městech skvěle vyznáte? Ale kde leží Honolulu? Zřejmě

Více

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč CZ Habermaaß-hra 4446 Nadýchaný koláč Nadýchaný koláč Foukací hra pro 1-4 hráče ve věku od 4 do 12 let s herní variantou pro foukače profesionály. Tato hra procvičuje motoriku rtů a úst čímž se hravou

Více

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PŘÍPRAVA NA HRU Každý hráč si připraví balíček s 20 kartami hrdinů a s 20 kartami zbraní. Do balíčku může dát maximálně 4 karty stejného typu (např. 4 Naftové rytíře

Více

strategická desková hra pro dva hráče

strategická desková hra pro dva hráče strategická desková hra pro dva hráče Hrací potřeby: Sada 10 hracích kamenů pro každého hráče: 2 Pěšáci, 2 Rytíři, 1 Věž, 1 Zvěd, 1 Generál, 1 Katapult, 1 Lučištník, 1 Král 1 kámen se symbolem vlajky 4

Více

Autor hry: Hervé Marly Ilustrátor: Thomas Vuarchex Počet hráčů: 3 6 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: min OBSAH KRABIČKY:

Autor hry: Hervé Marly Ilustrátor: Thomas Vuarchex Počet hráčů: 3 6 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: min OBSAH KRABIČKY: Autor hry: Hervé Marly Ilustrátor: Thomas Vuarchex Počet hráčů: 3 6 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: 15 30 min OBSAH KRABIČKY: 24 žetonů rozdělených do 6 sad (každá po 4 žetonech). Každá sada obsahuje 3 žetony

Více

Autor: Stefan Alexander Ilustrace: Kristiaan der Nederlanden

Autor: Stefan Alexander Ilustrace: Kristiaan der Nederlanden Autor: Stefan Alexander Ilustrace: Kristiaan der Nederlanden V krajině spatříte hejna ptáků, kteří jen tak lelkují na drátech elektrického vedení. Pak se zničehonic zvednou, zavládne chaos a ptáčci se

Více

JAMBO. Cíl hry Vyhrává ten, komu se podaří vydělat více zlata.

JAMBO. Cíl hry Vyhrává ten, komu se podaří vydělat více zlata. JAMBO Rüdiger Dorn Pozadí hry Pozdravem Jambo vítají ve svahilštině zdatní prodavači své koupěchtivé zákazníky. Již před staletími existovala v srdci Afriky kvetoucí obchodnická kultura. Zdaleka sem přicházelo

Více

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek Cíl Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál Hráči se jako velrybí generálové pokouší sestavit nejsilnější možnou

Více

Habermaaß-hra 4929. Tajná mise

Habermaaß-hra 4929. Tajná mise CZ Habermaaß-hra 4929 Tajná mise Tajná mise To chce pevné nervy, hra pro 2-5 tajných agentů ve věku od 8 do 99 let. Autoři: Christiane Hüpper, Miriam Košer, Markus Nikisch a Johannes Zirm Ilustrace: Heinrich

Více

Uwe Rosenberg 2006 NOMINACE

Uwe Rosenberg 2006 NOMINACE Uwe Rosenberg HRA ROKU 2006 NOMINACE Uwe Rosenberg Počet hráčů: 3-5 Věk: od 12 let Doba trvání: ca. 45 minut Obsah: 104 hracích karet 6 karet 3. fazolové pole 1 návod ke hře CÍL HRY Každý hráč obchoduje

Více

HERNÍ KOMPONENTY 34 karet zakázek 132 karet palet 54 hexových žetonů palet a 1 startovní trojhexový žeton 4 karty nápovědy

HERNÍ KOMPONENTY 34 karet zakázek 132 karet palet 54 hexových žetonů palet a 1 startovní trojhexový žeton 4 karty nápovědy Svět překrásných barev ožívá, když si hráč vybírá z karet zakázek, zobrazující 34 nejlepší umělecká díla evropských mistrů minulých šesti století. Hráči tvoří svou zakázku mícháním základních barev chytrým

Více

AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion

AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion Po zničující válce je všemi hlavními rasami galaxie uzavřen mír a vytvořena Aliance. Prvním krokem Aliance je vytvoření

Více

Notre Dame. Stefan Feld

Notre Dame. Stefan Feld HRACÍ MATERIÁL Notre Dame Stefan Feld 5 částí hrací desky (městské čtvrti) 3 kartičky Notre Dame (po jedné trojúhelníkové, čtvercové a pětiúhelníkové) 45 akčních karet (nemocnice, rezidence, klášterní

Více

Vědomostní hra pro 2 až 6 hráčů od 10 let, ve které najdete téměř všechno o zvířatech.

Vědomostní hra pro 2 až 6 hráčů od 10 let, ve které najdete téměř všechno o zvířatech. Vědomostní hra pro 2 až 6 hráčů od 10 let, ve které najdete téměř všechno o zvířatech. Možná tušíte, že žirafa může být vysoká přes 5 metrů a krokodýl nilský může vážit až 700 kilogramů. Ale víte, jak

Více

e ee Hra obsahuje Myslenka hry E F H Jaký podíl barvy skutečně vidíš? 12 karet se 98 kbarevných

e ee Hra obsahuje Myslenka hry E F H Jaký podíl barvy skutečně vidíš? 12 karet se 98 kbarevných Jaký podíl barvy skutečně vidíš? Wolfgang Warsch Počet hráčů: 2-5 WVěk: 8+ Herní doba: cca 15 minut Hra obsahuje 12 karet se 98 kbarevných šipkami karet 3 od každé barvy červené, žluté, zelené a modré

Více

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů Cirkus Toto rozšíření nelze hrát samostatně budete potřebovat základní hru Carcassonne, do níž ho můžete začlenit úplně nebo i jen částečně. Toto rozšíření můžete také libovolně kombinovat se všemi ostatními

Více

OSADNÍCI Z KATANU JUBILEJNÍ SCÉNÁŘ KOLONIE (Jubiläums-Szenario Die Kolonien )

OSADNÍCI Z KATANU JUBILEJNÍ SCÉNÁŘ KOLONIE (Jubiläums-Szenario Die Kolonien ) OSADNÍCI Z KATANU JUBILEJNÍ SCÉNÁŘ KOLONIE (Jubiläums-Szenario Die Kolonien ) Klaus Teuber Herní materiál 2 rámečkové díly 4 přehledové karty 4 pole moře 3 pole džungle 2 pole sopek 1 pole zlatonosné řeky

Více

ČEST SAMURAJŮ. (Ehre der Samurai) jednomu ctihodnému daimjóovi (Daimyo). Také hráči usilují o získání cti. Dostávají body,

ČEST SAMURAJŮ. (Ehre der Samurai) jednomu ctihodnému daimjóovi (Daimyo). Také hráči usilují o získání cti. Dostávají body, ČEST SAMURAJŮ (Ehre der Samurai) Scott Kimball Herní materiál 110 karet 6 kostek 60 žetonů s body cti (Ehrenpunkte) v hodnotě 5, 25, 50 a 100 1 herní návod Pozadí hry Hráči se vžívají do rolí samurajů

Více

AMUN RE. V zemi Faraónů

AMUN RE. V zemi Faraónů AMUN RE V zemi Faraónů Amun Re se odehrává ve starověkém Egyptě za časů Faraónů. Jednotliví Hráči představují soupeřící dynastie. V průběhu času použijí svůj vliv k převzetí různých provincií a stavění

Více

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště Príprava hry Herní materiál: 1 herní plán 1 deska hráče (pro 5. hráče) 10 dřevěných figurek černé barvy (pro 5. hráče) 3 černé dřevěné kostičky (2 velké, 1 malá) 4 malé kostičky ve 4 barvách 10 dřevěných

Více

Niagara. Materiál. Cíl hry

Niagara. Materiál. Cíl hry Niagara V divokých peřejích řeky Niagara propadli odvážní dobrodruhové diamantové horečce. Aby získali drahokamy plují ve svých kanoích až k hraně vodopádů. Ano nejcennější poklady se nachází v těsné blízkosti

Více

KACÍŘI a bitva o Evropu

KACÍŘI a bitva o Evropu KACÍŘI a bitva o Evropu Historická karetní hra Kacíři jsou karetní hra na motivy náboženských bojů v 15.-17. století, v níž se hrající snaží získat evropská města pro náboženskou frakci, kterou si vybrali.

Více

e erz vaná v aco rozpr

e erz vaná v aco rozpr rozpracovaná verze Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál 78 hracích karet (3 sady velryb, superhrdinové, želvy) 6 karet rolí (4x velryba, 2x superšpion)

Více

Hra pro 3 4 hráče od 8 let, hrací doba: 45-60 min.

Hra pro 3 4 hráče od 8 let, hrací doba: 45-60 min. Autor: Sébastien Pauchon Illustrationen: Arnaud Demaegd Layout: Cyril Demaegd Yspahan FAQ & Forum: http://www.ystari.com Překlad: CAULY přeloženo pro www.svet-deskovych-her.cz Hra pro 3 4 hráče od 8 let,

Více

1. Cíl hry. 2. Komponenty

1. Cíl hry. 2. Komponenty 1. Cíl hry Hráči se stávají dračími Akolyty, kteří hledají magické krystaly, aby se stali dračími králi či královnami. Krystalem zobrazeným na kartě bojiště je odměněn hráč, který vyhraje boj na bojišti,

Více

Habermaaß-hra Kočkoslon

Habermaaß-hra Kočkoslon CZ Habermaaß-hra 4930 Kočkoslon Kočkoslon Rychlá hra podporující rychlé reakce pro 2-6 hráčů, ve věku od 6 do 99 let. Autor: Roberto Fraga Technická pomoc: Dr. Sabine Kubesch, Laura Walk Ilustrace: Daniel

Více

Ilustrace na obálce: Piotr Socha. Princip hry

Ilustrace na obálce: Piotr Socha. Princip hry Autor: Andrey Kolupaev Ilustrace: Natela Manushakian T ohrátky var Toto je karta s obrázkem. Ilustrace na obálce: Piotr Socha Princip hry Tvarohrátky jsou karetní hra, v níž musí hráči předvést bleskový

Více

Napínavé vesmírné dobrodružství od Matta Wordena pro 2 až 5 vesmírných cestovatelů ve věku 10 let a více.

Napínavé vesmírné dobrodružství od Matta Wordena pro 2 až 5 vesmírných cestovatelů ve věku 10 let a více. Napínavé vesmírné dobrodružství od Matta Wordena pro 2 až 5 vesmírných cestovatelů ve věku 10 let a více. Herní komponenty 12 planet 1 mezihvězdná brána 5 vesmírných lodí v pěti barvách, po jedné pro každého

Více

TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland)

TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland) TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland) Mark Krimsu Sienholz Obsah: 110 karet: = 15 karet pokladů (Schatz(-kammer)-Karten): 5 odznaků moci (Insignien der Macht), 10 cenností (Kostbarkeiten)) +

Více

Michael Kiesling. 8 dřevěných kostiček (po dvou ve čtyřech barvách) 45 mincí (10x hodnota 10 zlatých, 15x hodnota 5 zlatých, 20x hodnota 1 zlatý)

Michael Kiesling. 8 dřevěných kostiček (po dvou ve čtyřech barvách) 45 mincí (10x hodnota 10 zlatých, 15x hodnota 5 zlatých, 20x hodnota 1 zlatý) Michael Kiesling Hráči představují vůdce vikingských kmenů, které se z pevniny vydávají na moře a objevují a osídlují neznámé ostrovy. Na ostrovech těží zlato a bojují proti nepřátelským lodím. Zvítězí

Více

HEDVÁBNÁ STEZKA. (Seidenstraße) Hanno Kuhn Wilfried Kuhn. Počet hráčů: 2-5 Věk: od 12 let Délka hry: 60 min

HEDVÁBNÁ STEZKA. (Seidenstraße) Hanno Kuhn Wilfried Kuhn. Počet hráčů: 2-5 Věk: od 12 let Délka hry: 60 min HEDVÁBNÁ STEZKA (Seidenstraße) Hanno Kuhn Wilfried Kuhn Počet hráčů: 2-5 Věk: od 12 let Délka hry: 60 min Idea a cíl hry Hráči cestují spolu se 3 karavanami po pověstně proslulé síti cest hedvábné stezky,

Více

BRIDGE. 7 zdvihů 1 trik 8 zdvihů 2 triky 9 zdvihů 3 triky 10 zdvihů 4 triky 11 zdvihů 5 triků 12 zdvihů 6 triků 13 zdvihů 7 triků

BRIDGE. 7 zdvihů 1 trik 8 zdvihů 2 triky 9 zdvihů 3 triky 10 zdvihů 4 triky 11 zdvihů 5 triků 12 zdvihů 6 triků 13 zdvihů 7 triků BRIDGE Název je odvozen od anglického slova "bridge", což je v překladu "most". Hra se stala tak populární a rozšířenou, že si její autorství připisují různé národy světa - Angličané, Francouzi, Rusové,

Více

CÍL CÍL HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy:

CÍL CÍL HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy: Pravidla hry CÍL HRY Jak to bylo se zajícem a želvou, jste jistě všichni slyšeli. Co však už možná nevíte, je jak příběh pokračoval. Zajíc se totiž se svojí prohrou nesmířil a chtěl se utkat znovu. Želva

Více