Asociace knihoven vysokých škol v ČR Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací (Komise evškp)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Asociace knihoven vysokých škol v ČR Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací (Komise evškp)"

Transkript

1 Asociace knihoven vysokých škol v ČR Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací (Komise evškp) Z á p i s z 9. pracovní schůzky Komise evškp konané dne 29. srpna 2006 v Univerzitní knihovně Ostravské univerzity Ostravě Přítomní členové (bez titulů): Balvínová, Bratková, Horová, Jurmanová-Volemanová, Kostecká, Krčál, Kretschmer, Krkošková, Mach, Myšková, Sýkorová, Šímová, Tichá, Vyčítalová, Zikuška Hosté: Ing. Aleš Horák UP Olomouc, oddělení automatizace Ing. Čestmír Kantor OU Ostrava, Centrum informačních technologií Mgr. Petr Novák STK Praha, Odd. knihovního systému a inf. technologií Bc. Pisarská Marta MZLU Brno, studijní oddělení Mgr. Rygelová Pavla VŠB-TUO Ostrava, Univerzitní knihovna Martin Svitanek OU Ostrava, Centru informačních technologií RNDr. Ing. Milan Šorm, PhD. MZLU Brno, Ústav inf. a komunik. technologií Doprovodný program 28. a Dne navštívili členové Komise Univerzitní knihovnu VŠB Technické univerzity v Ostravě. Účelem návštěvy byla seznámení se se systémem DSpace, na jehož základě je budován institucionální repozitář vědeckých i VŠ kvalifikačních prací. Před zahájením jednání Komise byl představen současný stav aktualizované verze systému pro ukládání, uchovávání a zpřístupňování VŠ kvalifikačních prací na OU (DIPL II) a provedena krátká exkurze Univerzitní knihovnou OU. Program jednání : 1. Úvod, kontrola úkolů ze schůzky Koordinační rozvojový projekt Národní registr VŠKP 3. Předběžný plán prezentace Komise na Celostátní poradu VŠ knihoven Diskuze k návrhu nové struktury domény evskp 5. Kontrola úkolů ze schůzky Resumé o DSpace 7. Informace z konferencí INFORUM, EUNIS a UNINOFS 8. Rekapitulace stavu SD a další plány 9. Různé Ad 1) Schůzi zahájila a řídila I. Horová. Ad 2) Centralizovaný projekt Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací (dále NR VŠKP). J. Mach seznámil v prezentaci s hlavním textem projektu, který připravil ve spolupráci s I. Horovou, a dále předvedl návodné ukázky všech potřebných formalit.

2 Organizační: - předkládá VŠE v Praze, koordinátor J. Mach - předběžně vyjádřilo ochotu spolupracovat na řešení dílčích podprojektů 9 VŠ: AMU, ČZU, MZLU, OU, TUL, UPOL, Upa, VŠE a ZČU, uvažuje se také o účasti UTB a UK - projekt bude podán v rámci rozvojových programů MŠMT na r. 2007, v podprogramu 8b nebo 8d - projekt by neměl kolidovat s podáváním decentralizovaných projektů jednotlivých škol v uvedených podprogramech. Diskuse a úkoly: Úkol 2.1 pro J. Macha: ověřit na MŠMT možnost kolize centralizovaných a decentralizovaných projektů. Splněno : J. Mach dodatečně sdělil stanovisko MŠMT, že oba typy projektů si nekolidují, lze tedy podat na jedné škole 1 decentralizovaný a současně 1 centralizovaný projekt ve stejném podprogramu. Po dodatečné diskusi a upozornění na jistá omezení v podprogramu 8d bylo rozhodnuto o přihlášení projektu NR VŠKP v podprogramu 8b rozvoj informačních a komunikačních technologií (včetně multilicencí softwarových produktů). Úkol 2.2 pro J. Macha: připravit předvyplněné formuláře pro podání projektu pro ostatní univerzity. Splněno Cíle projektu: - příprava NR VŠKP s napojením na lokální registry či digitální archivy jednotl.vš - vytvoření jednotného vyhledávacího prostředí pro všechny VŠ v ČR - zpřístupnění databáze veřejnosti - příprava doprovodných materiálů. Diskuse a úkoly: J. Mach upozornil na splnění podmínky jednoty cílů projektu a dlouhodobého záměru MŠMT a jednotlivých VŠ, odkaz na DZ univerzit je nutné uvést ve zdůvodnění. A. Kretschmer upozornil na potřebnost uvádět v projektu pro rok 2007, že se jedná o zpřístupňování metadat (ne plných textů). Komise se shodla na použití termínu záznamy VŠKP v cílech projektu. E. Bratková: postupně bude nutno dohodnout, zda se postup prací na projektu bude řešit v rámci jednání Komise či mimo ni. Č. Kantor připomněl jistou posloupnost pro technologické řešení národního archivu a archivů lokálních. Diskuse byla uzavřena závěrem, že je nutno vyvíjet nejprve lokální archivy, NR bude vybudován jako nadstavba nad nimi. P. Novák sdělil, že STK může nabídnout hostování pro NR, ne však údržbu, aktualizaci a administraci aplikací. J. Mach dokládá, že údržba a administrace se bude zřejmě řešit outsourcingem. Úkol 2.3: v rámci vyplňování formulářů k dílčím projektům jednotlivé VŠ budou specifikovat své finanční požadavky, dílčí úkoly a výstupy. Termín:

3 Výstupy projektu: - aplikace Národní registr VŠKP - hardware pro Národní registr VŠKP - doprovodná dokumentace - export metadat z vybraných škol. Cíle a výstupy případných pokračujících projektů: - plný export metadat - přechod Národního registru do běžného provozu - plné texty - rozšíření šablon a návodů k tvorbě VŠKP - nákup HW a SW. Harmonogram: I/07 V/07: zadání NR VŠKP I/07 XI/07: práce na doprovodné dokumentaci II/07 XII/07: práce na exportu metadat na jednotlivých VŠ V/07 XI/07: příprava NR VŠKP XII/07: testovací provoz, export metadat. Finance - v celkovém projektu i v projektech dílčích je nutno rozlišit kapitálové a běžné finanční prostředky - požadavky v jednotlivých položkách musí být zdůvodnitelné - v souladu s cílem projektu lze zahrnout požadavky na aktualizaci dokumentů, které již byly v rámci práce Komise rozpracovány - žádný dílčí projekt by neměl finančně výrazně!přečnívat ostatní, tj. neměl by požadovat např. náročný SW pro lokální řešení, aby nebyl ohrožen celý projekt. Diskuse a úkoly: M. Šorm potvrdil ze zkušenosti z jiných rozvojových projektů, že není možné kapitálové a běžné prostředky navzájem přesouvat. J. Mach připomněl, že v rámci mezd i odměn je nutno počítat i se zákonnými srážkami (odvody), dodatečně ( ) sděluje, že i s příspěvkem do sociálního fondu, tedy plus 37% k průměrné mzdě! V diskusi o plánování financí na mzdy a odměny se vyjasnilo (I. Horová, M. Šorm, J. Mach, A. Balvínová), že finance na mzdy slouží k navýšení úvazku zaměstnancům univerzit, odměny pak pro externí pracovníky. Dohody mimo pracovní poměr nelze sepsat se zaměstnanci školy. V diskusi o vyčíslení výše mezd/ odměn (E. Bratková, R. Tichá, J. Mach) se dospělo k názoru, že se bude vycházet z průměrné mzdy na dané VŠ, např. pracovníků výpočetních center. J. Mach upozorňuje na proporcionalitu mzdy/odměny a počtu pracovníků a jejich podílu na řešení projektu, aby bylo možné přehledně zdůvodnit celkové nárokované prostředky. Č. Kantor doplňuje, že bude nezbytné vyjádřit v dílčích projektech, zda se daná instituce a její pracovníci budou podílet pouze na řešení dílčího úkolu nebo také na pracích pro centrální systém (NR).

4 I. Horová připomíná, že v rámci plánování pokračujících projektů bude žádoucí počítat také s inovací HW a SW produktů. Dále navrhuje počítat v ostatních výdajích v rámci cestovních náhrad s účastí na zahraniční konferenci. Úkol 2.4 pro jednotlivé VŠ: podat J. Machovi návrhy na podrobnou specifikaci HW a SW, aby bylo možno vyčíslit požadavky na kapitálové finanční prostředky. T: Role univerzit v projektu - viz diskuse a úkol k cílům projektu. Formuláře a přílohy Celkový projekt (podá VŠE) Dílčí projekty (podají jednotlivé VŠ) Rozvojový projekt na rok 2007 Rozvojový projekt na rok 2007 Charakteristika celého projektu Charakteristika dílčího projektu Rozpočet celého projektu Rozpočet dílčího projektu Zdůvodnění celého projektu Zdůvodnění dílčí části projektu Odborné curriculum vitae řešitele Harmonogram podání žádostí + úkoly Úkol 2.5 pro jednotlivé VŠ: vyjádřit zájem o účast (schválený vedením VŠ) + zaslat podklady o dílčím projektu J. Machovi vč. finančních požadavků jednotlivých VŠ (dle role na řešení dílčí i společné části) Termín: 8. září 06: Úkol 2.6 pro J. Macha: zaslat podklady pro společnou část projektu s vyčíslením celkové finanční dotace Termín: 13. září 06. Úkol 2.7 pro jednotlivé školy do 22. září 06: odeslat vyplněný, schválený a podepsaný projekt ve 4 kopiích na VŠE na adresu: Jan Mach Vysoká škola ekonomická CIKS Nám. W. Churchilla Praha 3. Úkol 2.8 pro J. Macha: předložit centralizovaný projekt na MŠMT. Termín: 9. října 06 Úkol 2.9 pro J. Macha: vystavit na www stránkách Komise v zabezpečené sekci prezentaci k projektu a vyplňování formulářů. Termín: Ad 3) Celostátní porada VŠ knihoven, Olomouc, : Informace z VV AKVŠ I. Horová: přesný program bude znám po jednání VV Asociace , pro blok Komise evškp bude zřejmě vyhrazeno 1,5 hod. dopoledne Komise pověřila předsedkyni úkolem 3.1 zjistit, zda by blok evškp mohl proběhnout již první den jednání.

5 Předběžný program evškp a úkoly: - zpráva o činnosti Komise vč. informace o připravovaném projektu (připraví Horová, Krkošková, úkol 3.2) - aktuální stav lokálních systémů a jejich provozování na vybraných VŠ jako reakce na Soubor doporučení: VŠE (J. Mach), VŠB-TUO vč. DSpace (P. Rygelová), MZLU (M.Šorm) úkol 3.3 Termín: Komise se po diskuzi dohodla nezařazovat bod k legislativním otázkám, neboť stanovisko právníků a odborníků z praxe stále není ujasněné, a to jak k úpravám AZ samotného, tak i jeho vztahu k novele VŠ zákona. J. Mach v této souvislosti navrhl do budoucna 2 úkoly pro Komisi evškp: a) přimět MŠMT k další novele VŠZ (jasné stanovisko) b) prověřit možnosti autorů přihlásit se o autorské poplatky u kolektivního správce autorských děl v ČR (Dilia) prostřednictvím zaregistrování díla např. i VŠKP. Ad 4) Aktualizace struktury domény evskp M. Krčál předem písemně předložil podrobné návrhy nové struktury stránek evskp.cz. Nová koncepce se opírá o rozšíření obsahu stránek vedle prezentace činnosti Komise a zveřejňování jejích výsledků o podporu: - studentům i akademickým pracovníkům (vytváření citací, šablon, návodů atp.) - vývojářům lokálních systémů evškp (standardy, šablony, návody, funkční řešení, monitorování systémů, sledování aktuální legislativy atp.) M. Krčál také nastínil druhy a položky v menu a dále širší uplatnění uživatelského hlediska (jazykové mutace, víceuživatelský přístup, sekce pro členy). I. Horová předem předložila návrh na uspořádání struktury menu (prozatím neřeší volně přístupnou a zabezpečenou část). Diskuse: - Administrace: I. Horová je nutno koncipovat 2-3 členný tým s oprávněním vkládat dokumenty na stránky. M. Krčál: prozatím je možno využít např. veřejnou kontrolu pro vkládání pracovních dokumentů na bázi WIKI systému. - Přístup: I. Horová, J. Mach: bude nutno pečlivě zvážit přístup veřejnosti k dosud interním dokumentům v zabezpečené sekci, je o ně zájem (zápisy, plány práce, zprávy o činnosti). Pro členy naopak je vhodnější, aby se po přihlášení dostali k potřebným zdrojům najednou. - Sekce, kategorie: E. Bratková navrhla uspořádat záznamy publikovaných dokumentů do více kategorií (5-6), např. chybí standardy. M. Krčál považuje za největší problém nejen kategorie definovat, ale také dodržovat. Podle J. Macha je možné uvádět 1 dokument pod různými kategoriemi (dynamické stránky). Úkol 4.1 pro M. Krčála: zapracovat připomínky a poslat nový návrh do konference evskp. Termín:

6 Ad 5) Kontrola úkolů ze schůzek Komise: Z minulých schůzek zůstávají k dalšímu řešení tyto úkoly: Úkol 3.10 z března 2006 pro J. Macha a E. Bratkovou: sumarizovat finanční požadavky konzultantů Komise. Úkol přesunut k řešení v rámci centralizovaného rozvojového projektu viz bod 5. Úkol 3.12 z března 2006 pro pracovní skupinu metadata : připravit verzi 0,2 MS-EVSKP. Úkol přesunut k řešení v rámci centralizovaného rozvojového projektu viz bod 5. Úkol 3.1 z května 2006 pro J. Macha vystavit prezentaci o projektu evškp na VŠE v Praze na WWW stránkách Komise. Úkol 6.1. z května 2006 pro všechny autory dokumentů v souboru doporučení doplnit chybějící údaje v záhlaví dokumentů + nový úkol pro E. Bratkovou: připravit konkrétní zadání, tj. dokumenty se vzorovým záhlavím: Termín: do Úkol 6.2 z května 2006 pro M. Krčála provést výměnu dokumentů s opraveným záhlavím v SD na stránkách Asociace/Komise. Úkol 9.1 pro I. Horovou z května 2006: doplnit předběžný plán Komise o další úkoly z oficiálního plánu AKVŠ na r Úkol 9.2 pro I. Horovou z května 2006: zjistit stanovisko VV AKVŠ k možnostem prezentace firem v rámci národního registru a k otázce získávání sponzorů. Ad 6) Resumé o DSpace: Do DSpace byla mj. překlopena evidence o obhájených VŠKP na VŠB-TUO, více než 20 tis. prací, prozatím jen ve formě bibliografických záznamů (nejedná se o plné texty). Systém dovoluje nastavení škály přístupových práv. Kromě vyhledávání v databázi prací vydaných na VŠB-TUO k databázi prací univerzity systém dává jejím uživatelům prostor pro ukládání vlastních děl a záznamů o nich. Ad 7) I. Horová pozitivně zhodnotila možnost prezentování a přijetí výsledků práce Komise evškp na uvedených konferencích a seminářích. Konkrétním výsledkem je mj. dohoda, že návrh Komise NS metadat bude jako oficiální standard podporován Národní knihovnou ČR. Dále uvedla některé informace o stavu této problematiky na Slovensku přes lepší legislativní zabezpečení se projekt ETD.SK zatím zřejmě nijak neposunul. Ad 8) Soubor doporučení k evškp: kromě přetrvávajícího úkolu (úpravy záhlaví dokumentů v SD) lze očekávat aktualizaci obsahu vnitřních předpisů v souvislosti s novelou AZ, která vstoupila v platnost koncem května, tj. až po vystavení souboru doporučení. I. Horová již předložila své návrhy na změny v předpisech rektorovi AMU a doporučuje všem provést potřebné úpravy.

7 Ad 9) Různé: Úkol 9.1 pro M. Krčála aj. Macha: aktualizovat seznam registrovaných členů a členů konference evskp o nové členy: - Ing. Kantor, Mgr. Rygelová, RNDr. Ing. Šorm, PhD (+ naopak vyjmout odkaz na J. Šimonka z OU). Termín: Příští jednání Komise evškp: VUT Brno, rektorát, čtvrtek , cca 10 až 13 hodin. Zapsala: J. Krkošková Připomínkovali: I. Horová E. Bratková J. Mach

Asociace knihoven vysokých škol v ČR Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací (Komise evškp)

Asociace knihoven vysokých škol v ČR Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací (Komise evškp) Asociace knihoven vysokých škol v ČR Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací (Komise evškp) Z á p i s z 10. pracovní schůzky Komise evškp konané dne 23. 11.

Více

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008

Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Zápis z 6. výroční konference Asociace knihoven vysokých škol ČR 13. března 2008 Přítomni: pověření zástupci z členských vysokých škol dle prezenční listiny, členové VV a hosté dle prezenční listiny 1.

Více

Zpřístupňování evškp : co je nového v ČR

Zpřístupňování evškp : co je nového v ČR Zpřístupňování evškp : co je nového v ČR Iva HOROVÁ Knihovna Akademie múzických umění v Praze iva.horova@amu.cz INFORUM 2007: 1.konference o profesionálních informačních zdrojích Praha 22. 2.. 2007 Abstrakt:

Více

Jak vysoké školy pokročily ve zpřístupňování své šedé literatury

Jak vysoké školy pokročily ve zpřístupňování své šedé literatury Jak vysoké školy pokročily ve zpřístupňování své šedé literatury Asociace knihoven vysokých škol ČR Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování VŠKP Osnova: Co jsou VŠKP Stav před r. 2001 Odborná

Více

Projekt NR VŠKP a systém na odhalování plagiátů

Projekt NR VŠKP a systém na odhalování plagiátů Projekt NR VŠKP a systém na odhalování plagiátů 16. října 2007 Jitka Brandejsová, Jan Mach Masarykova univerzita, Vysoká škola ekonomická v Praze Názvy Stručné označení projektu: Theses Název rozvojového

Více

Metodika jednotné úpravy, zpracovávání, ukládání a zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací na. (dále jen Metodika )

Metodika jednotné úpravy, zpracovávání, ukládání a zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací na. (dále jen Metodika ) Tento text pro AMU zpracovala Iva Horová. Předpis je na AMU ve stadiu schvalování Aktualizace 18. 4. 2006 Metodika jednotné úpravy, zpracovávání, ukládání a zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních

Více

Národní úložiště šedé literatury třetí rok řešení

Národní úložiště šedé literatury třetí rok řešení Národní úložiště šedé literatury třetí rok řešení 3. ročník Semináře ke zpřístupňování šedé literatury 8. prosince 2010 Praha, Česká republika Petra Pejšová petra.pejsova@techlib.cz Přehled O projektu

Více

Rozvojový projekt na rok 2009

Rozvojový projekt na rok 2009 VYSOKÁ ŠKOLA: AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE Rozvojový projekt na rok 009 Formulář pro decentralizované projekty pro všechny programy - kromě programu č. 4 podprogramu d) a programu č. 9 (podpora profesorských

Více

Rozvojový projekt na rok 2014

Rozvojový projekt na rok 2014 VYSOKÁ ŠKOLA: Rozvojový projekt na rok 0 Formulář pro centralizované projekty pro více škol, na jejichž řešení se podílejí všechny zúčastněné školy Program: Tematické zaměření: Název : Období řešení :

Více

VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO. Rozvojový projekt na rok 2018

VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO. Rozvojový projekt na rok 2018 VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO Rozvojový projekt na rok 2018 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Tematické zaměření: PROGRAM NA PODORU VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCE VYSOKÝCH ŠKOL c)

Více

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Fakulta/Ústav: Název projektu: Aplikace novely zákona o veřejných zakázkách do informačního systému VVŠ Číslo

Více

Projekt NUŠL a další projekty v ČR

Projekt NUŠL a další projekty v ČR Projekt NUŠL a další projekty v ČR Petra Pejšová Státní technická knihovna p.pejsova@stk.cz, Osnova Základní informace o projektu Projektový tým Harmonogram Výstupy Vymezení NUŠL Dotazníkové šetření Metadata

Více

Šedá literatura v STK: nové aktivity, nové obzory

Šedá literatura v STK: nové aktivity, nové obzory Šedá literatura v STK: nové aktivity, nové obzory Petr Novák Státní technická knihovna, Praha P.Novak@stk.cz Proč se zabývat ŠL není běžně dostupná prostřednictvím knihkupectví těžko se vyhledává těžko

Více

2008 Dostupný z Licence Creative Commons Uveďte autora-zachovejte licenci 3.0 Česko

2008 Dostupný z  Licence Creative Commons Uveďte autora-zachovejte licenci 3.0 Česko Tento dokument byl stažen z Národního úložiště šedé literatury (NUŠL). Datum stažení: 18.01.2017 Projekt NUŠL a další projekty v ČR Pejšová, Petra 2008 Dostupný z http://www.nusl.cz/ntk/nusl-41957 Dílo

Více

Vysokoškolské kvalifikační práce na AMU:

Vysokoškolské kvalifikační práce na AMU: AMU = DAMU + FAMU + HAMU Vysokoškolské kvalifikační práce na AMU: Od sběru dat po zpřístupnění plných verzí v elektronické podobě Iva Horová, Radim Chvála. stav do roku 2006; 2. vstupní podmínky inovace

Více

Vysokoškolské kvalifikační práce na AMU: od sběru dat po zpřístupnění plných verzí v elektronické formě

Vysokoškolské kvalifikační práce na AMU: od sběru dat po zpřístupnění plných verzí v elektronické formě Vysokoškolské kvalifikační práce na AMU: od sběru dat po zpřístupnění plných verzí v elektronické formě Radim Chvála * radim.chvala@amu.cz Iva Horová ** iva.horova@amu.cz Abstrakt: Příspěvek seznamuje

Více

Rozvojový projekt na rok 2018

Rozvojový projekt na rok 2018 VYSOKÁ ŠKOLA: TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Rozvojový projekt na rok 2018 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Tematické zaměření: Program na podporu vzájemné spolupráce vysokých škol sdílení kapacit

Více

Rozvojový projekt na rok 2009

Rozvojový projekt na rok 2009 VYSOKÁ ŠKOLA: UNIVERZITA KARLOVA PRAHA LÉKAŘSKÁ FAKULTA PLZEŇ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA PLZEŇ, FAKULTA EKONOMICKÁ Program: Podprogram: Rozvojový projekt na rok 2009 Formulář pro závěrečnou zprávu 6. Program

Více

Repositář audiovizuálních dokumentů Akademie múzických umění v Praze..

Repositář audiovizuálních dokumentů Akademie múzických umění v Praze.. AMU = DAMU + FAMU + HAMU Repositář audiovizuálních dokumentů Akademie múzických umění v Praze.. Radim Chvála radim.chvala@amu.cz Iva Horová iva.horova@amu.cz INFORUM 2009, PRAHA 28. 5. 2009 1 Radim Chvála,

Více

Národní úložiště šedé literatury v roce Mgr. Petr Novák Státní technická knihovna Praha

Národní úložiště šedé literatury v roce Mgr. Petr Novák Státní technická knihovna Praha Národní úložiště šedé literatury v roce 2007 Mgr. Petr Novák Státní technická knihovna Praha Existuje zájem o šedou literaturu? existuje informační potřeba ze strany institucí a koncových uţivatelů v době

Více

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK 21 Čl. 1 Základní ustanovení 1. V souladu s bodem 9 a 1 Zásad studentské grantové soutěže TUL ze dne 11.9.29 vyhlašuje rektor Studentskou grantovou soutěž

Více

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Fakulta/Ústav: rektorát Název projektu: Celouniverzitní e-learningové pracoviště pro tvorbu multimediálních výukových

Více

Výzva k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky na podporu tvůrčí umělecké činnosti na veřejných vysokých školách

Výzva k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky na podporu tvůrčí umělecké činnosti na veřejných vysokých školách Výzva k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky na podporu tvůrčí umělecké činnosti na veřejných vysokých školách Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen Ministerstvo ) vyhlašuje,

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Národní úložiště šedé literatury

Národní úložiště šedé literatury Národní úložiště šedé literatury 4. ročník Semináře ke zpřístupňování šedé literatury 25. října 2011 Praha, Česká republika Petra Pejšová petra.pejsova@techlib.cz Přehled O projektu Cíle Výsledky Zahraniční

Více

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedený centralizovaný

Více

Základní legislativní dokumenty. Mgr. Monika Oravová

Základní legislativní dokumenty. Mgr. Monika Oravová Základní legislativní dokumenty Mgr. Monika Oravová Základní legislativní dokumenty Zákony, doporučení Knihovní zákon 257/2001 Sb. Autorský zákon 121/2000 Sb. Zákon o ochraně osobních údajů 101/2000 Sb.

Více

Seminář Systémy pro zpřístupňování vysokoškolských prací

Seminář Systémy pro zpřístupňování vysokoškolských prací Seminář Systémy pro zpřístupňování vysokoškolských prací ( vysokoškolské knihovny elektronické vysokoškolské kvalifikační práce software informační systémy Česká republika Asociace knihoven vysokých škol

Více

rodního úlo edé literatury (NUŠL) Mgr. Iveta Fürstová iveta.furstova@techlib.cz Národní technická knihovna 25. května 2011 INFORUM 2011

rodního úlo edé literatury (NUŠL) Mgr. Iveta Fürstová iveta.furstova@techlib.cz Národní technická knihovna 25. května 2011 INFORUM 2011 Partnerská síť Národn rodního úlo ložiště šed edé literatury (NUŠL) Mgr. Iveta Fürstová iveta.furstova@techlib.cz Národní technická knihovna Přehled Národní úložiště šedé literatury (NUŠL) Proč budujeme

Více

Projekt Digitální knihovna pro šedou literaturu po prvním roce řešení

Projekt Digitální knihovna pro šedou literaturu po prvním roce řešení Projekt Digitální knihovna pro šedou literaturu po prvním roce řešení Petra Pejšová Státní technická knihovna, Osnova Trochu historie Základní informace o projektu Harmonogram Výstupy Návaznosti na další

Více

Aktuální stav zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací v ČR : výsledky průzkumu

Aktuální stav zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací v ČR : výsledky průzkumu Aktuální stav zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací v ČR : výsledky průzkumu V prosinci roku 200 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací

Více

Aktuální stav zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací v ČR

Aktuální stav zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací v ČR Aktuální stav zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací v ČR výsledky průzkumu z prosince Iva Horová Koncem roku provedla Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských

Více

Citace, citování Plagiátorství

Citace, citování Plagiátorství Citace, citování Plagiátorství Komise evškp AKVŠ, 23.9.2009 Romana Kasperkevičová Knihovna JAMU Citace, citování Citování použité literatury (citační etika, normy) Základní součást vysokoškolských a vědeckých

Více

Rozvojový projekt na rok Formulář pro závěrečnou zprávu

Rozvojový projekt na rok Formulář pro závěrečnou zprávu VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ VYSOKÁ ŠKOLA CHEMICKO-TECHNOLOGICKÁ V PRAZE Rozvojový projekt na rok 2016 Formulář

Více

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016

VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016 VYHLÁŠENÍ A ZÁSADY PRO PODPORU STUDENTSKÝCH VĚDECKÝCH KONFERENCÍ PRO ROK 2016 I. VYHLÁŠENÍ Na základě směrnice č. 30R/2012 Grantový systém (dále jen směrnice ) a v souladu s Pravidly pro poskytování účelové

Více

Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Zpráva o činnosti za rok 2009

Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Zpráva o činnosti za rok 2009 Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Zpráva o činnosti za rok 2009 Doplňování knihovního fondu Knihovní fond ÚK byl v souladu s rámcovým plánem akvizice doplňován převážně koupí z prostředků přidělených ÚK

Více

Aktuální stav zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací v ČR

Aktuální stav zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací v ČR Asociace knihoven vysokých škol ČR Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací Aktuální stav zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací v ČR výsledky

Více

Prováděcí předpis ke směrnici rektora č. 48/2003 o jednotné formální úpravě závěrečných prací, jejich uložení a zpřístupňování

Prováděcí předpis ke směrnici rektora č. 48/2003 o jednotné formální úpravě závěrečných prací, jejich uložení a zpřístupňování Prováděcí předpis ke směrnici rektora č. 48/2003 o jednotné formální úpravě závěrečných prací, jejich uložení a zpřístupňování A. Diplomové a bakalářské práce Zajištění na katedrách 1. Při zadání diplomové

Více

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015

Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 Vyhlášení centralizovaných rozvojových programů pro veřejné vysoké školy pro rok 2015 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedené centralizované

Více

Rozvojový projekt na rok Formulář pro závěrečnou zprávu

Rozvojový projekt na rok Formulář pro závěrečnou zprávu VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ VYSOKÁ ŠKOLA CHEMICKO-TECHNOLOGICKÁ V PRAZE Rozvojový projekt na rok 2017 Formulář

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č.2-2011 z 2. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2010/2011 Termín: 2. 2. 2011 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Nepřítomni: viz prezenční

Více

Rozvojový projekt na rok 2009

Rozvojový projekt na rok 2009 VYSOKÁ ŠKOLA: UNIVERZITA PALACKÉHO Rozvojový projekt na rok 2009 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Podprogram: 4 na podporu oboustranné mobility studentů a pracovníků vysokých škol c) na podporu

Více

Vytvoříme národní systém [šedé] literatury?!

Vytvoříme národní systém [šedé] literatury?! Vytvoříme národní systém [šedé] literatury?! Martin Svoboda Státní technická knihovna, Praha M.Svoboda@stk.cz Přehled Motivace Právní prostředí Něco o ŠL Náčrt systému Na čem je třeba se shodnout Závěr

Více

Projekty podané do Fondu rozvoje vysokých škol pro rok 2012 - Tematický okruh E. Hana Skálová Ústav vědeckých informací 1.

Projekty podané do Fondu rozvoje vysokých škol pro rok 2012 - Tematický okruh E. Hana Skálová Ústav vědeckých informací 1. Projekty podané do Fondu rozvoje vysokých škol pro rok 2012 - Tematický okruh E Hana Skálová Ústav vědeckých informací 1. LF UK v Praze Vyhlášení výběrového řízení FRVŠ 2012 pro TO E - VŠK jeden projekt

Více

Národní úložiště šedé literatury v roce 2012

Národní úložiště šedé literatury v roce 2012 Národní úložiště šedé literatury v roce 2012 5. ročník Semináře ke zpřístupňování šedé literatury 23. října 2012 NTK, Praha, Česká republika Petra Pejšová petra.pejsova@techlib.cz Přehled Obhajoba projektu

Více

Seminář pro vedoucí knihoven a SVI ústavů AV ČR

Seminář pro vedoucí knihoven a SVI ústavů AV ČR Seminář pro vedoucí knihoven a SVI ústavů AV ČR ASEP bibliografická databáze - online katalog, analytika ASEP repozitář pro plné texty výsledků datový repozitář ASEP bibliografická databáze, repozitář

Více

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. 11. 2012 Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, doc. Vilčáková, Dr. Vltavská, Dr. Rouchal, Ing. Ovsík,

Více

Šedá literatura jako zdroj odborných informací

Šedá literatura jako zdroj odborných informací Šedá literatura jako zdroj odborných informací Mgr. Petr Novák Státní technická knihovna p.novak@stk.cz 22. ledna 2008 IKI 2008, areál UK, Praha - Jinonice Proč se zabývat šedou literaturou? není běžně

Více

Rozvojový projekt na rok 2013 SIT-F: KOORDINOVANÝ ROZVOJ IS SÍTĚ ŠKOL

Rozvojový projekt na rok 2013 SIT-F: KOORDINOVANÝ ROZVOJ IS SÍTĚ ŠKOL VYSOKÁ ŠKOLA: Veterinární a farmaceutická univerzita Brno Rozvojový projekt na rok 2013 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Program 1 - Program na podporu vzájemné spolupráce vysokých škol Podprogram:

Více

Rozvojový projekt na rok 2016 CRP: Název projektu:

Rozvojový projekt na rok 2016 CRP: Název projektu: Rozvojový projekt na rok 2016 CRP: 12089 Program: Program na podporu vzájemné spolupráce vysokých škol Název projektu: Synergetický efekt sdílení kapacit výuky z oblasti uplatnění pevných materiálů v heterogenní

Více

Rozvojový projekt na rok 2010

Rozvojový projekt na rok 2010 VYSOKÁ ŠKOLA: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Rozvojový projekt na rok 2010 Program: Podprogram: Formulář pro závěrečnou zprávu 4 na podporu oboustranné mobility studentů a pracovníků vysokých škol c)

Více

Každá škola (včetně té, která je koordinující) uvede charakteristiku té části projektu, kterou řeší, v následující tabulce:

Každá škola (včetně té, která je koordinující) uvede charakteristiku té části projektu, kterou řeší, v následující tabulce: Každá škola (včetně té, která je koordinující) uvede charakteristiku té části, kterou řeší, v následující tabulce: CHARAKTERISTIKA DÍLČÍ ČÁSTI PROJEKTU ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Přehled o řešení

Více

Rozvojový projekt na rok 2008

Rozvojový projekt na rok 2008 VYSOKÁ ŠKOLA: AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE Rozvojový projekt na rok 2008 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Podprogram: Internacionalizace a) mezinárodní spolupráce zapojení projektů podporovaných

Více

VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ VYSOKÁ ŠKOLA CHEMICKO-TECHNOLOGICKÁ V PRAZE

VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ VYSOKÁ ŠKOLA CHEMICKO-TECHNOLOGICKÁ V PRAZE VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ VYSOKÁ ŠKOLA CHEMICKO-TECHNOLOGICKÁ V PRAZE Rozvojový projekt na rok 2018 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Tematické

Více

Fond rozvoje vysokých škol Tématický okruh G

Fond rozvoje vysokých škol Tématický okruh G Fond rozvoje vysokých škol Tématický okruh G Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Tento seminář

Více

Rozvojový projekt na rok 2010

Rozvojový projekt na rok 2010 VYSOKÁ ŠKOLA: VYSOKÁ ŠKOLA CHEMICKO-TECHNOLOGICKÁ V PRAZE Rozvojový projekt na rok 010 Formulář pro závěrečnou zprávu - dílčí závěrečná zpráva Program: Podprogram:. Program na podporu vzdělávání v oblasti

Více

Rozvojový projekt na rok 2008

Rozvojový projekt na rok 2008 VYSOKÁ ŠKOLA: Vysoká škola ekonomická v Praze nám. W. Churchilla 4 130 67 Praha 3 Žižkov Rozvojový projekt na rok 2008 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: 6) Program na podporu odstranění slabých stránek

Více

Bakalářský seminář 1. Obsah semináře. Informace k volbě témat 31.10.2012 2012/2013 2.11.2012. Ing. Růžena Vorlová

Bakalářský seminář 1. Obsah semináře. Informace k volbě témat 31.10.2012 2012/2013 2.11.2012. Ing. Růžena Vorlová Bakalářský seminář 1 Ing. Růžena Vorlová 2012/2013 2.11.2012 Obsah semináře Informace k volbě témat a místa praxe Projekt a zadání bakalářské práce Termíny a harmonogram přípravy bakalářské práce SZZ Obsah

Více

Zápis z jednání výkonného výboru AKVŠ dne

Zápis z jednání výkonného výboru AKVŠ dne Zápis z jednání výkonného výboru AKVŠ dne 25. 9. 2012 Přítomni: I. Brožek, I. Horová, M. Fasura, O. Fabián, M. Machytková, I. Prochásková, V. Svobodová, I. Šléglová, D. Tkačíková Omluveni: Hana Landová

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

Rozvojový projekt na rok 2008

Rozvojový projekt na rok 2008 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA Rozvojový projekt na rok 2008 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Podprogram: 6. Program na podporu odstranění slabých stránek školy Název projektu:

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Základní legislativní dokumenty

Základní legislativní dokumenty Mgr. Monika Oravová Základní legislativní dokumenty Knihovní zákon 257/2001 Sb. Autorský zákon 121/2000 Sb. Zákon o ochraně osobních údajů 101/2000 Sb. Manifest UNESCO a IFLA o školních knihovnách Doporučení

Více

Rozvojový projekt na rok 2018

Rozvojový projekt na rok 2018 VYSOKÁ ŠKOLA: TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Rozvojový projekt na rok 2018 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Tematické zaměření: Program na podporu vzájemné spolupráce vysokých škol d) plnění požadavků

Více

Šedá literatura ve VÚGTK Ing. Jiří Drozda

Šedá literatura ve VÚGTK Ing. Jiří Drozda 5. ročník semináře ke zpřístupňování šedé literatury Šedá literatura ve VÚGTK Ing. Jiří Drozda Provádí výzkum a vývoj v oboru zeměměřictví a katastru, vývoj a testování nových technik, postupů a software

Více

Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF

Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF Interní grantová agentura PEF Seminář pro žadatele 8.1.2019 Ing. Jan Jarolímek, Ph.D. Předseda komise IGA PEF Program semináře Účel IGA Dokumenty IGA IGA PEF ČZU v Praze Harmonogram a principy grantové

Více

Administrace projektů FRVŠ ledna 2009 ~ 12:30 13:15 grantový referát

Administrace projektů FRVŠ ledna 2009 ~ 12:30 13:15 grantový referát Administrace projektů FRVŠ 2009 21. ledna 2009 ~ 12:30 13:15 grantový referát Program Vzájemné představení Harmonogram realizace Základní pravidla FRVŠ Administrace projektu Harmonogram realizace 1 Zahájení

Více

Interní grantová agentura

Interní grantová agentura Rozhodnutí rektorky č. 211 / 2016 Den vydání: 15. 12. 2016 Den účinnosti: 15. 12. 2016 Zpracoval: Odbor výzkumu a vývoje Rozdělovník: prorektor pro výzkum a vývoj, kvestorka, děkani, vedoucí kateder, ředitel

Více

Rozvojový projekt na rok 2015

Rozvojový projekt na rok 2015 VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO Rozvojový projekt na rok 2015 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: 1. Program na podporu vzájemné spolupráce vysokých škol Podprogram: Název

Více

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/41-20/2016 Datum a čas: 26. 5. 2016, 9:30 12:30 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Miroslav Janeček, CSc. (MJ),

Více

Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Zpráva o činnosti za rok 2016

Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Zpráva o činnosti za rok 2016 Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Zpráva o činnosti za rok 2016 Doplňování knihovního fondu Knihovní fond ÚK byl v souladu s rámcovým plánem akvizice doplňován převážně koupí z prostředků přidělených ÚK

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY PRO TECHNICKOU POMOC OP VVV (PS TP) 19. dubna 2016, 10:00 hod., Černá zasedací místnost, Harfa Office Park

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY PRO TECHNICKOU POMOC OP VVV (PS TP) 19. dubna 2016, 10:00 hod., Černá zasedací místnost, Harfa Office Park ZÁPIS č.j. MSMT-4550/2016-5 Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY PRO TECHNICKOU POMOC OP VVV (PS TP) 19. dubna 2016, 10:00 hod., Černá zasedací místnost, Harfa Office Park Přítomní členové a náhradníci: Bc. Jan

Více

EKONOMICKÁ STUDIA NA FF UP V OLOMOUCI SWOT ANALÝZA

EKONOMICKÁ STUDIA NA FF UP V OLOMOUCI SWOT ANALÝZA EKONOMICKÁ STUDIA NA FF UP V OLOMOUCI SWOT ANALÝZA Východisko rozvojového projektu č. 11 Rozvoj spolupráce s hospodářskou sférou při realizaci studijního oboru Aplikovaná ekonomická studia Vnitřní podmínky

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE, LÉKAŘSKÁ FAKULTA V PLZNI. Formulář pro závěrečnou zprávu. Název projektu: INFORMAČNÍ TECHNIKA PRO ELEKTRONICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE, LÉKAŘSKÁ FAKULTA V PLZNI. Formulář pro závěrečnou zprávu. Název projektu: INFORMAČNÍ TECHNIKA PRO ELEKTRONICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKÁ ŠKOLA: UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE, LÉKAŘSKÁ FAKULTA V PLZNI Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Podprogram: 1. Program na rozvoj přístrojového vybavení a moderních technologií rozvoj informačních

Více

Rozvojový projekt na rok 2018

Rozvojový projekt na rok 2018 VYSOKÁ ŠKOLA: TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Rozvojový projekt na rok 2018 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Tematické zaměření: Program na podporu vzájemné spolupráce vysokých škol b) přechod na

Více

Vysokoškolské kvalifikační práce na UPa. Pardubice 4. května 2010

Vysokoškolské kvalifikační práce na UPa. Pardubice 4. května 2010 Vysokoškolské kvalifikační práce na UPa Pardubice 4. května 2010 Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna UPa 47b zákona o vysokých školách č. 111/1998 Sb. Zveřejňování závěrečných prací (1) Vysoká škola

Více

Kontrola na místě projektů OP VK

Kontrola na místě projektů OP VK Kontrola na místě projektů OP VK Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. 17.1.2013 EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Tento seminář

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla

Více

POSTUP VYPLNĚNÍ PROJEKTOVÉ PŘIHLÁŠKY. soutěže o rozvojové projekty v rámci institucionálního plánu Univerzity Palackého v Olomouci (FRUP)

POSTUP VYPLNĚNÍ PROJEKTOVÉ PŘIHLÁŠKY. soutěže o rozvojové projekty v rámci institucionálního plánu Univerzity Palackého v Olomouci (FRUP) POSTUP VYPLNĚNÍ PROJEKTOVÉ PŘIHLÁŠKY soutěže o rozvojové projekty v rámci institucionálního plánu Univerzity Palackého v Olomouci (FRUP) Obsah I. Přihlášení... 2 II. Založení nové projektové přihlášky...

Více

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah I. Přihlášení... 2 II. Založení nové projektové přihlášky... 3 III. Základní informace o projektu...

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 19. 2. 2015 Prezenční listina Přítomni: A. Svoboda, L. Císařovská, J. Horský, H. Novotná, J. Novotný, M. Pražáková-Seligová, P. Himl, N. Maslowski F. Schneider, J. Mára,

Více

Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková, Referát pro vědu a tvůrčí činnost prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D. prorektor pro vědu a tvůrčí činnost

Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková, Referát pro vědu a tvůrčí činnost prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D. prorektor pro vědu a tvůrčí činnost Univerzita Pardubice Směrnice č. 6/2015 Věc Studentská grantová soutěž Působnost všechny útvary univerzity Účinnost 1. ledna 2016 Číslo jednací RPO/0048/15 Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková,

Více

VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO. Rozvojový projekt na rok 2018

VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO. Rozvojový projekt na rok 2018 VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO Rozvojový projekt na rok 2018 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Tematické zaměření: Název projektu: Program na podporu vzájemné spolupráce

Více

Dotační zdroje pro paměťové instituce Digitalizace. 6. 3. 2013, Praha

Dotační zdroje pro paměťové instituce Digitalizace. 6. 3. 2013, Praha Dotační zdroje pro paměťové instituce Digitalizace 6. 3. 2013, Praha Přehled Komunitární programy řízené přímo Bruselem Strukturální fondy EU řízené českými orgány ČR rozpočet Komunitární programy CIP

Více

Přenos VŠKP pomocí protokolu OAI-PMH. 1. OAI-PMH The Open Archives Initiative Protocol for Metadata Harvesting

Přenos VŠKP pomocí protokolu OAI-PMH. 1. OAI-PMH The Open Archives Initiative Protocol for Metadata Harvesting Přenos VŠKP pomocí protokolu OAI-PMH Jan Mach machj@vse.cz Abstrakt Příspěvek prezentuje zkušenosti s implementací přenosu metadat EVSKP-MS verze 1.1 z VŠE do NR VŠKP pomocí standardu OAI-PMH. Na příkladech

Více

Rozvojový projekt na rok 2011

Rozvojový projekt na rok 2011 VYSOKÁ ŠKOLA: UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V PLZNI Rozvojový projekt na rok 2011 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: 3. Program na rozvoj přístrojového vybavení a moderních technologií

Více

Rozvojový projekt na rok 2011

Rozvojový projekt na rok 2011 VYSOKÁ ŠKOLA: UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE LÉKAŘSKÁ FAKULTA V PLZNI Rozvojový projekt na rok 2011 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Podprogram: 4. Program na podporu otevřenosti vysokých škol a) Podprogram

Více

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006

Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Závěrečná zpráva o výsledcích řešení projektu v rámci rozvojových program MŠMT na rok 2006 Fakulta/Ústav: Univerzita Pardubice/Ústav elektrotechniky a informatiky Název projektu: Vytváření příležitostí

Více

Zpráva o činnosti za období 3/2008 2/2009

Zpráva o činnosti za období 3/2008 2/2009 Zpráva o činnosti za období 3/2008 2/2009 Výkonný výbor Na výroční konferenci konané dne 13. března 2008 byl zvolen nový výkonný výbor na období 2008 2010 (dále jen VV) v tomto složení: PhDr. Ivo Brožek

Více

Vyhlášení Fondu rozvoje vzdělávací a umělecké činnosti JAMU. pro rok 2015

Vyhlášení Fondu rozvoje vzdělávací a umělecké činnosti JAMU. pro rok 2015 Vyhlášení Fondu rozvoje vzdělávací a umělecké činnosti JAMU pro rok 2015 Na základě Směrnice rektora JAMU č. 5/2013 vyhlašuji soutěž Fondu rozvoje vzdělávací a umělecké činnosti JAMU pro rok 2015 (dále

Více

Rozvojový projekt na rok 2009

Rozvojový projekt na rok 2009 VYSOKÁ ŠKOLA: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Rozvojový projekt na rok 2009 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Podprogram: Program 9 na podporu odstraňování slabých stránek a/nebo podporu silných

Více

Technologická centra krajů a ORP

Technologická centra krajů a ORP Technologická centra krajů a ORP Přínosy TS krajů a TC ORP jako součásti egon center podstatně přispějí k zavedení automatizace a elektronizace výkonu státní správy i činností samosprávy vznikne zázemí

Více

Osobní archivy publikovaných odborných prací v medicíně jako součást Digitální knihovny NLK

Osobní archivy publikovaných odborných prací v medicíně jako součást Digitální knihovny NLK Osobní archivy publikovaných odborných prací v medicíně jako součást Digitální knihovny NLK Adéla Jarolímková, Národní lékařská knihovna Toto dílo dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora- Zachovejte

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ SMĚRNICE Č. 38/2017 ÚPRAVA, ODEVZDÁVÁNÍ, ZVEŘEJŇOVÁNÍ A UCHOVÁVÁNÍ VYSOKOŠKOLSKÝCH KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ SMĚRNICE Č. 38/2017 ÚPRAVA, ODEVZDÁVÁNÍ, ZVEŘEJŇOVÁNÍ A UCHOVÁVÁNÍ VYSOKOŠKOLSKÝCH KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ Datum vydání: 1. 5. 2017 Účinnost: 1. 5. 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti VUT Vydává: rektor VUT Zrušuje: Směrnici rektora

Více

Šedá literatura case study v ČR

Šedá literatura case study v ČR Šedá literatura case study v ČR Petra Pejšová Národní technická knihovna, Praha Digitálná knižnica 10. listopadu 2015 Creative Commons Uveďte původ-neužívejte dílo komerčně-zachovejte licenci 4.0 Mezinárodní

Více

Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR

Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice 16-17. září 2009 Eva Svobodová - Danuše Vyorálková Národní

Více

Závěrečná zpráva projektu FRVŠ 678/2012/F1/a: Číslo projektu: 678/2012. Tematický okruh a specifikace: F1/a. Řešitel: Doc., Ing. Václav Hrazdil, CSc.

Závěrečná zpráva projektu FRVŠ 678/2012/F1/a: Číslo projektu: 678/2012. Tematický okruh a specifikace: F1/a. Řešitel: Doc., Ing. Václav Hrazdil, CSc. Závěrečná zpráva projektu FRVŠ 678/2012/F1/a: Číslo projektu: 678/2012 Tematický okruh a specifikace: F1/a Řešitel: Doc., Ing. Václav Hrazdil, CSc. Název projektu: Inovace výuky ekologických aspektů stavební

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky dne 25.08.2015 Schůzi Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní

Více