Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1 G-centrum Tábor příspěvková organizace města Tábor Kpt. Jaroše 2958, Tábor , fax Výroční zpráva za rok 2007

2 Slovo úvodem: Rok 2007 bude v historii sociálních služeb České republiky znám jako rok přelomový a zásadní. Nový zákon o sociálních službách přinesl všem jejím poskytovatelům enormní nárůst práce, který spočíval ve změně všech stávajících systémů a v ohromném nárůstu administrativy. G-centrum Tábor v tomto roce prošlo největším počtem změn od počátku své existence. Dovolte mi úvodem zmínit ty nejzásadnější a poděkovat všem pracovníkům G-centra Tábor, kteří svým úsilím a přičiněním přispěli k tomu, že všechny tyto změny byly realizovány úspěšně a bez větších komplikací. Jiří Horecký, B.A. ředitel G-centra Tábor Čtyři stávající střediska G-centra Tábor zanikla a vznikla ve smyslu nového zákona střediska nová: Domov pro seniory, Odlehčovací služby, Pečovatelská služba, Denní stacionář, Azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Noclehárna, Středisko sociálních služeb. V r došlo k zásadní změně financování sociálních služeb. Plošná dotace na lůžko byla zrušena a nahrazena státní dotací. Nově bylo zavedeno proplácení zdravotnických výkonů z fondů veřejného zdravotního pojištění, ve kterém G-centrum Tábor patří do objemu vykázané péče, resp. výše příjmů na klienta mezi nejlepší zařízení v ČR. Zákon o sociálních službách, který nově odděluje tzv. zdravotní a sociální péči byl podnětem k restrukturalizaci zdravotního úseku, kde vznikla nová pozici pracovník přímé obslužné péče. Kromě náhrady některých pracovních pozic docházelo i k postupnému navyšování počtu pracovníků. Na základě dlouhotrvající a narůstající poptávky po Odlehčovacích službách (přechodné ubytování) byla tato služba rozšířena o dvě lůžka v DPS Čekanice s plánem dalšího rozšíření na celkem 5 lůžek (celkový počet lůžek, včetně G- centra 10) v r Ve střediscích Pečovatelská služba a Denní stacionář docházelo k navyšování počtu klientů a koncem roku byl z kapacitních důvodů vyhlášen stop stav pro úkon rozvoz teplé stravy. Nově byl zaveden rozvoz tzv. chlazené stravy a koncem roku G-centrum Tábor převzalo 2 asistentky z organizace SOANZ pro výkon asistenční služby. V r byla Pečovatelská služba města Tábor poprvé financována ze státního rozpočtu a rozpočtu Jihočeského kraje v celkové výši ,- Kč. V DPS Čekanice byla zavedena 24 hodinová přítomnost, resp. péče pečovatelek, což vedlo k navýšení výkonů Pečovatelské služby v tomto domě a k navýšení počtu žádostí o umístění. Středisko sociálních služeb organizovalo pravidelné a již tradiční programy pro seniory města Tábor jako např. Akademie III. věku, Diskusní pořady, Literárněhudební podvečery, zájezdy v rámci ČR a do Rakouska, kurzy počítačových dovedností, kurzy anglického a německého jazyka a mnoho dalších akcí. Během r byly zavedeny a implementovány Standardy kvality sociálních služeb a metodické pokyny. Jejich zavádění vedlo ke změně některých pracovních postupů a k postupnému zvyšování kvality poskytovaných služeb.

3 G centrum Tábor Domov pro seniory zdravotní úsek Zdravotní a ošetřovatelská péče byla našim klientům zajišťována kvalifikovaným personálem nepřetržitě 24 hodin denně s cílem všestranně uspokojovat základní potřeby klientů, pomoci jim dosáhnout tělesného, duševního a sociálního zdraví a pohody, podporovat jejich soběstačnost a přirozený způsob života, spolehlivě zajišťovat ordinace lékaře, zmírňovat utrpení a zajistit klidné a důstojné stáří. Zdravotní a ošetřovatelská péče Dnem 1. ledna 2007 se stala účinnými ustanovení zákona č. 1O8/2006 Sb.,o sociálních službách, a zákona č. 109/2006 Sb.,která mimo jiné upravují úhradu ošetřovatelské a rehabilitační zdravotní péče v zařízeních pobytových sociálních služeb. Abychom mohli tato ustanovení zavést do praxe bylo nutné provést několik podstatných změn v činnosti zdravotního úseku: uzavřít smlouvy s pěti zdravotními pojišťovnami vybavit stávající PC techniku o nový PC program zaměřený na vykazování zdravotních úkonů odbornosti 913 SZP pracovníky zacvičit v práci v tomto PC programu provést restrukturalizaci zdravotního úseku stav SZP byl navýšen během roku o dva pracovníky, od dubna zavedení nové profese a to pracovník přímé obslužné péče, zrušení dosavadních pracovních pozic ošetřovatel/ka, sanitář/ka. změnit dosavadní organizaci práce v důsledku navýšení administrativní činnosti pracovníků Zdravotní a ošetřovatelskou péči poskytoval tým pracovníků ve složení: vrchní sestra, 2x staniční sestra, 13x SZP, 22 pracovníků PPOP (přímé obslužné péče) a 2 pracovníci zajišťující rehabilitační péči. Tento personál respektuje soukromí, důstojnost a práva klientů. Veškeré osobní údaje a data klientů jsou přístupné pouze pověřeným pracovníkům, zpracování údajů odpovídá platným obecně závazným normám a dodržování povinné mlčenlivosti a důvěrnosti informací. Lékařská péče byla zajišťována smluvním, praktickým lékařem 3 dny v týdnu v určených ordinačních hodinách (v případě potřeby kdykoliv, stejně tak konzultace po telefonu), v dubnu došlo z důvodu odchodu stávajícího lékaře k výměně smluvního lékaře. Odborný lékař psychiatr ordinoval v našem zařízení 1x v měsíci v určených ordinačních hodinách, na ostatní odborná vyšetření či ošetření byl klientům zajištěn odvoz, v případě potřeby i doprovod. Zdravotní péče byla poskytovaná na základě indikací lékaře, zaznamenávaná a vykazovaná zdravotním pojišťovnám našich klientů. Součástí komplexní ošetřovatelské péče je rehabilitační péče, jejímž cílem je udržet chodící i ležící klienty v nejlepší možné fyzické kondici, napomoci k chůzi nebo ke zvýšení tělesné kondice a tím udržení nebo zlepšení sebeobslužnosti, odpomoci od bolesti Tuto péči zabezpečovali dva odborní pracovníci fyzioterapeuti. Od listopadu (v září odchod jednoho fyzioterapeuta) byla nadále tato péče zajišťována stávající pracovnicí fyzioterapeutkou specialistkou a pracovnicí, která je dle svého vzdělání zařazena jako Zdravotnický asistent pro RHB péči.

4 Tito pracovníci na předpis lékaře poskytovali léčebně tělesnou výchovu (individuální a skupinovou), masáže, parafínové a rašelinové zábaly, elektroléčbu a vodoléčbu. Klienti tak měli možnost využít perličkové koupele s možností relaxace, vířivky na ruce, magnetoterapii, biolampy, diadynamické proudy a ultrazvuk. Využívali možnosti jízdy na rotopedu, pro zkvalitnění léčebně tělesné výchovy u ležících klientů zaměřené na dechová cvičení pro dobrou ventilaci plic a proti svalovým kontrakturám byly zakoupeny dva mobilní přístroje tzv. minirotopedy Personální změny : Staniční sestra - 1 osoba (ukončení dohodou) Fyzioterapeut - 1 osoba (ukončení dohodou) Ošetřovatel/ka - 4 osoby (ukončení dohodou) Sanitář/ka - 3 osoby (ukončení dohodou) Na pozici PPOP bylo během roku přijato 23 pracovníků, z tohoto počtu ukončilo pracovní poměr převážně dohodou 9 pracovníků. Hledání nových pracovníků jsme prováděli požadavkem na Úřad práce a pomocí inzerce v tisku. Vzdělávání : Všichni pracovníci zdravotního úseku přijali povinnost celoživotního vzdělávání, účastnili se odborných seminářů pořádaných v našem zařízení nebo mimo něj viz. Osobní plány vzdělávání. Dva pracovníci úspěšně ukončili studium na střední zdravotnické škole, sedm pracovníků absolvovalo akreditovaný kurz pro pracovníky přímé obslužné péče ukončili první část práce na PC 4 pracovníci seminář: Alternativní komunikace 14 pracovníků seminář: Plánování a průběh poskytování sociálních služeb 26 pracovníků seminář: Alternativní komunikace " 18 pracovníků seminář: Plány sociální péče 37 pracovníků 5 pracovníků se účastní pravidelných supervizích setkání s externím supervizorem. I v tomto roce pokračovala spolupráce s Odborným učilištěm, Praktickou školou obor pečovatel, ze Soběslavi, kdy v našem zařízení probíhala odborná praxe těchto žáků pod vedením jejich instruktorky 4 hodiny denně, pět dnů v týdnu. Dále též pokračuje spolupráce s pracovníky endokrinologického ústavu v Praze, která byla započata začátkem loňského roku a která se týká dobrovolného zařazení našich klientů do projektu ohledně výzkumu množství selenu v lidském organismu. Vybavenost : K zajištění kvalitní péče a k zvýšení komfortu zvláště u imobilních klientů bylo zakoupeno : 7 ks aktivní antidekubitní matrace, 9 ks. polohovacích křesel Softlin komfort 04, 8 ks. jídelních desek k lůžkům, pojízdné jídelní stolky 4 ks.,mobilní zástěna, polohovatelné lůžko Terno Plus s elektrickým pohonem, elektrická odsávačka, mechanické vozíky 3 ks. Dvoulůžkové pokoje byly vybaveny teleskopickými zástěnami, na pokojích a společných prostorách na I. stanici bylo instalováno dorozumívací zařízení namísto stávajícího pouze signalizačního. K zlepšení pracovních podmínek pro pracovníky byla jejich pracoviště vybavena novým nábytkem a dalším počítačem.

5 G-centrum Tábor Domov pro seniory sociální úsek Provozní záležitosti Během roku 2007 byly vytvářeny a připomínkovány Standardy kvality sociální služby G-centra Tábor a metodické pokyny pro činnost pracovníků sociálního úseku. Připravoval se proces pro individuální plánování průběhu sociální služby, sestavovaly se kompetence a povinnosti klíčového pracovníka, techniky a metody zjišťovaní potřeb klienta. Personální změny v září proběhly na sociálním úseku organizační změny, došlo ke změně pracovních pozic, byl přijat 1 pracovník přímé obslužné péče a 1 instruktor sociální péče. Sociální činnost v G centru zajišťovali administrativní činnost (agenda klientů, depozitní agenda...) - 2 sociální pracovníci - 3 instruktoři sociální péče - 1 PPOP - 1 sociální pracovnice Adaptační proces - adaptačním procesem prošlo 24 klientů. Projekt Senioři na cestách - úspěšně pokračoval projekt Senioři na cestách. Do projektu bylo zapojeno 13 seniorů. Senioři ujeli během roku 798 km, navštívili celkem 5 měst dojezd do Vizovic dojezd do Vídně dojezd do Piešťan dojezd do Banské Bystrice dojezd do Budapešti Nové aktivity, činnosti Skupinové aktivizace - od října byly zahájeny skupinové aktivizace. Program je určen zejména pro skupinu klientů, kteří se zatím neúčastnili žádných aktivit, především z důvodu zdravotního stavu. Skupinové aktivity probíhají 2 x týdně ve společenské místnosti v přízemí, v každé skupině je 8 12 klientů. Programy umožňují vzájemnou komunikaci klientů, společné posezení, nácvik sociálních dovedností. Výuka práce na PC Od ledna byla zahájena nová aktivizační činnost pro klienty domova pro seniory. 1x týdně mají klienti možnost učit se pracovat s PC, využívat internet, hrát počítačové hry. Tuto aktivitu využívá 7-10 klientů týdně. Klavírní koncerty pro klienty G-centra Tábor a ostatní veřejnost V průběhu roku 2007 se uskutečnily 4 klavírní koncerty. Každého koncertu se zúčastnilo kolem 40 návštěvníků. Pravidelné akce - individuální péče o klienty - skupinová aktivizace - poslech vážné a dechové hudby - aktivní muzikoterapie - čtení knih ve společenské místnosti - čtení denního tisku - videoprojekce (uskutečněných akcí, dechovky,..) - oslavy narozenin klientů - výuka práce na PC

6 - společenské hry - hraní ruských kuželek - Hobby dílna - návštěvy Divadla Oskara Nedbala Tábor - návštěvy galerií, výstav, koncertů v Táboře - vycházky a výlety Aktivity jsou pro klienty připravovány denně podle plánovaných programových záměrů. Terapie - muzikoterapie - arteterapie - ergoterapie (zajišťují rehabilitační sestry) - hydroterapie (zajišťují rehabilitační sestry) Péče o zdraví - přednáška MUDr. Karla Staňka - Civilizační choroby - přednáška Ing. Kašpara + výstava kompenzačních pomůcek pro sluchově postižené - přednáška MUDr. Haj-Abdové pro sluchově postižené - přednáška MUDr. Foltýnové Zdravá výživa - poradna pro diabetiky pí Průchová - poradna pro sluchově postižené pí Entlicherová Akce v roce návštěva divadla dobročinný koncert Lions klubu - přednáška Lumíra Slabého Exotická Indie - čajový dýchánek - masopust - pečení velikonočních perníčků - zdobení perníčků - klavírní koncert žáků ZUŠ Oskara Nedbala - ukázka šití patchwork s paní Vlčkovou - pečení tradičního velikonočního pečiva - sázení osení - vystoupení žáků ZUŠ pod vedením paní Boháčové - přednáška s videoprojekcí a čtením úryvků historických záznamů Co (ne)víte o Velikonocích - zdobení velikonočních vajíček s dětmi z MŠ - Velikonoční pomlázka - Den otevřených dveří - vystoupení dudáckého souboru Písnička - návštěva divadla koncert folkové skupiny Nezmaři - klavírní koncert pana Dohnala - vystoupení žáků ZUŠ Oskara Nedbala - návštěva divadla koncert Posádkové hudby Tábor - Rej čarodějnic - Vystoupení dudáckého souboru Jitra - Táborské popraviště Pietní akt věnovaný 62.výročí osvobození Tábora - přednáška Bezpečnost a protipožární ochrana - přednáška paní Kordič Chorvatsko - návštěva divadla - koncert dechové hudby Třeboňská dvanáctka - nákupy klientů za asistence dobrovolníků - návštěva divadla koncert Vladimíra Mišíka - Běh Terryho Foxe - návštěva divadla koncert Verner Collegia - III.turnaj jihočeských domovů pro seniory v kuželkách a petangue - vystoupení pěveckého sboru z Frýdku Místku a táborského Domina

7 - vystoupení katolické mládeže - návštěva divadla koncert Hany Hegerové - Turnaj v kuželkách G-centrum Tábor x ÚSP Klíček - návštěva divadla koncert Petr a Hana Ulrychovi - návštěva divadla koncert souboru Keramička - prodej dušičkových věnců - přednáška pana Kohouta Historie táborských uliček - uctění památky zesnulých - návštěva hřbitovů Klokoty, Nový hřbitov - Martinské posvícení - hudební vystoupení paní Kordič Melodie modrého Jadranu - hudební vystoupení pan Šedivý, Hašlerovy písně - návštěva divadla koncert Posádkové hudby Tábor - vánoční pásmo dětí ze ZUŠ Sezimovo Ústí - vánoční trhy prodej dárkového zboží - vystoupení dětí ze speciální školy flétnový koncert - vystoupení dudáckého souboru Jitra - vánoční vystoupení dětí z MŠ - společné zdobení vánočního stromku - vánoční vystoupení dětí ze ZŠ - ukázky společenských tanců a vystoupení dětí z církevní MŠ - vystoupení pěveckého sboru a flétnový koncert žáku ZUŠ Oskara Nedbala - návštěva představitelů města a vánoční nadílka - vánoční posezení, slavnostní oběd - vánoční posezení s ředitelem organizace a přání všem klientům G-centra (návštěva pokojů) - oslava Silvestra, slavnostní oběd Kromě pravidelných akcí bylo pro klienty připraveno 57 programů. Výlety - výlet na Harrachovku - zájezd do partnerského města Wels - návštěva Výstavy květin v Radimovicích u Želče - návštěva Táborských setkání Klienti G centra se v roce 2007 mohli zúčastnit 4 výletů. PRAVIDELNÉ AKCE Název Počet Klientů Pravidelné akce: Individuální péče klientů v DD každý den Muzikoterapie - poslech vážné hudby 1x týdně 10 Muzikoterapie poslech dechové hudby 1xtýdně 24 Aktivní muzikoterapie 1x týdně 32 Čtení knih (dle výběru klientů) 1-2x týdně 8 Skupinová aktivizace 2xtýdně 12 Hobby dílna 1x týdně 8-10 Výuka práce na PC, internet 1x týdně 7-10 Čtení denního tisku 1x týdně 8 Stolní hry 1xtýdně 9 Videoprojekce 2x měsíčně 28 Ruské kuželky 1x měsíčně 17

8 Čtení pro imobilní klienty 1x měsíčně 4 Návštěvy DON Tábor (např.vladimír Mišík, Keramička, Hana a Petr Ulrychovi,...) Církve: Římskokatolická církev Apoštolská církev, Křesťanské společenství (Hovory nad Biblí) Československá církev husitská 1-2x v měsíci 6-8 4x za měs. 2x v měs. 1x v měs. Zpravodaj G-centra Tábor V roce 2007 vyšlo 10 čísel Zpravodaje G centra ( z toho byla dvě dvojčísla leden únor, červenec srpen). Jedno číslo vychází v počtu cca 150 ks. Zpravodaj je určen obyvatelům G centra, informace slouží i pro blízké a příbuzné. Zpravodaj obsahuje kompletní přehled akcí na celý měsíc, zajímavé články, příspěvky klientů a komplexní informace o změnách a událostech v organizaci. Statistické údaje Klienti na trvalém pobytu za rok 2007: Celkový počet klientů: 141 Průměrný počet klientů: 141,41 Celkem nástupů: 35 Celkem výstupů: 33 Průměrný věk klientů: 82,36 Z toho: 27 až 65 let - 10 Žádosti o výjimku: až 85 let - 81 Zamítnuté žádosti: 30 nad 85 let - 50 Udělené výjimky: 24 Vzdělávání Vybrané právní předpisy ve vztahu - účast 1 pracovník k poskytování sociálních služeb a sociálních dávek Aktivizační programy pro seniory - účast 2 pracovníci Neverbální komunikace - účast 1 pracovník Důležitost supervize - účast 1 pracovník Sociální politika, sociální zabezpečení a sociální práce - účast 1 pracovník Psychiatrické minimum - účast 1 pracovník Problematika nevhodného chování k seniorům - účast 1 pracovník Duševní zdraví pracovníků v přímé péči - účast 3 pracovníci Jak zvládnout komunikaci s problémovým klientem - účast 1 pracovník Osoby zbavené způsobilosti k právním úkonům - účast 1 pracovník Efektivní komunikace - účast 1 pracovník Práce se stresem - účast 1 pracovník Plány sociální péče - účast 5 prac Opatrovník a majetek nezletilých a nesvéprávných - účast 1 pracovník Práce se stresem Relaxační techniky - účast 1 pracovník Sociální politika, sociální zabezpečení a sociální práce - účast 1 pracovník Klienti a děti - účast 1 pracovník Příprava poskytovatele na inspekci - účast 1 pracovník 1 pracovník absolvoval 150 hodinový kurz pro pracovníky přímé obslužné péče 1 pracovník se účastní pravidelných supervizích setkání s externím supervizorem. Zahraniční stáže Domov pro seniory Bavorsko - účast 1 pracovník

9 G-centrum Tábor Provozní úsek Recepce Provoz recepce je zajišťován dvěma pracovnicemi a klienty G-centra Tábor. S klienty, kteří vypomáhají v recepci byla sepsána nová dohoda o provedení práce. Na dveře z vestibulu do cukrárny bylo instalováno automatické otvírání. Dále byla v prostoru recepce instalována digitální informační tabule (obrazovka), která informuje klienty G-centra Tábor o stravě a akcích, včetně obrazové přílohy a nástěnná meteorologická stanice. Telefonní ústředna byla rozšířena o dalších 8 stanic, takže v současné době čítá telefonní ústředna 128 míst. Kuchyně V provozu kuchyně je zaměstnáno 6 pracovníků včetně vedoucí kuchyně. V průběhu roku bylo doplněno nádobí, příbory a zároveň byly dokoupeny thermoporty včetně jejich vnitřního vybavení. Byl pořízen nový nářezový stroj. Jídelna byla vybavena novými židlemi. Koncem roku byl zakoupen za účelem vylepšení kvality a zajištění bezpečného provozu při výrobě jídel nový konvektomat Zanussi. Na zařízení byly prováděny následující opravy menšího rozsahu: - oprava kotle Alba a Zanussi (výměna výpustného solenoidového ventilu, oprava l.rozvodu topných těles) - oprava (revize) původního konvektomatu Likvidace veškerých odpadů a zbytků z kuchyně je zajištěna odbornou firmou. V září opět nastoupili žáci SOU řemesel na praxi. V měsíci září byla provedena kontrola Krajskou hygienickou stanicí, při které nebyly zjištěny žádné závažné nedostatky. Úklid Úklid byl zajištěn 5-ti pracovnicemi na 4,5 úvazku. Byla zakoupena pračka Indezit na odepírání mopů. Prádelna Práce v prádelně zajišťují 2 pradleny. Byla zakoupena nová pračka Indezit. Opravy: - oprava pračky Elektrolux ( výměna těsnících manžet ) - oprava mandlu ( termostat, stěrací pásky, vyčištění, seřízení ) - oprava žehličky ( výměna pojistného ventilu ) - výměna hadice (kopex) odsávání od sušiček Provoz Během roku bylo vymalováno 23 pokojů, kuchyně, cukrárna a kadeřnictví Heureka. Byl realizován nový systém distribuce prádla (prádlo z prádelny na vozíku přímo ke klientům), což si vyžádalo nákup 4 ks drátěných vozíků na prádlo, zvedacího stolu a jeho instalaci k rampě v garáži. V měsíci lednu bylo dodáno a distribuováno na pokoje 140 ks uzamykatelných skříněk na osobní věci klientů (mimo jiné za účelem naplnění standardu č. 2). V dubnu byla dodána el. postel s nočním stolkem a 5 ks hrazda univerzální. Dále bylo dodáno povlečení na deku 100 ks a povlečení na polštář 300 ks, prostěradlo 50 ks, podložka 100 ks, žínky 100 ks. V říjnu byly dodány 4 ks šatnových skříněk, 3 ks stolů a 10 ks hrazda univerzální. Byla provedena instalace televizního programu ČT-24.

10 V závěru roku byly pořízeny 2 ks papoušků Amazoňanů modročelých včetně klece. Byla realizována oprava, resp. rozšíření kanceláře asistentky ředitele (výměna pův. dřevěného okna za plastové a stávající plovoucí podlahy) včetně výměny nábytku. Byla zakoupeny automatické osvěžovače na pokoje klientů. Byla provedena instalace I. etapy (přízemí + I.patro) dorozumívacího zařízení sestra Klient v celkové hodnotě ,- Kč. Pro r je naplánována II. Etapa. V červnu byla provedena rekonstrukce sociálního zařízení (vestavba sprchového koutu) na pokoji č Proběhla rekolaudace z přechodného pobytu na trvalý pokoj č. 228 Opravy: - oprava malého výtahu, výměna lan - odstranění netěsnosti vodoinstalace pokoj č.112 ( oprava izolace, gula ve sprše - oprava zábradlí na rampě v garáži Bylo provedeno vyčištění a desinfekce odpadních řádů v budově za pomoci bioenzimatických koncentrátů. BOZP a PO Periodické školení BOZP všech zaměstnanců proběhlo v listopadu. V únoru se konala veřejná prověrka BOZP. V květnu proběhlo školení ubytovaných osob (klientů) o požární ochraně. Školení PO zaměstnanců proběhlo v prosinci. Proškoleni byli členové preventivních požárních hlídek, pracovníci ohlašovny požárů a preventista požární ochrany. V prosinci byl realizován cvičný požární poplach. Začátkem prosince proběhlo také školení řidičů referentských vozidel. V září proběhla kontrola Oblastního inspektorátu bezpečnosti práce. Zjištěné závady (výška zábradlí na rampě v garáži, označení schodnic) byly odstraněny. Revize V tomto roce byly provedeny následující revize: - revize el. spotřebičů a el. ručního nářadí - revize hasicích přístrojů a kontrola hydrantů - technická prohlídka výr. fy: Arjo (vany + manipul. zařízení) - revize požárních klapek - kontrola provozuschopnosti protipožárního nátěru - revize el. zdravotnického zařízení (vodoléčba atd.) - zkoušky provozuschopnosti EPS - revize a provedení funkční zkoušky EZS - pravidelné odborné prohlídky výtahů

11 G-centrum Tábor Odlehčovací služby Středisko Odlehčovací služby zajišťuje pomoc osobám, které potřebují dohled nebo pomoc druhé osoby, o které je jinak pečováno v jejich přirozeném domácím prostředí. Středisko Odlehčovací služby poskytuje podporu, možnost odpočinku a regenerace sil pečujícímu, případně rodině, která pečuje o osobu zdravotně postiženou nebo seniora. Odlehčovací služby G-centra Tábor nabízejí zapojení klientů do aktivizačních programů a umožňují navázání nových sociálních kontaktů. Provozní záležitosti V říjnu 2007 došlo k navýšení kapacity o dvě lůžka v DPS Čekanice. Celkový stav k byl sedm lůžek (tři jednolůžkové a dva dvoulůžkové pokoje). Zdravotní a ošetřovatelská péče Klientům Odlehčovací služby je poskytována zdravotní a ošetřovatelská péče kvalifikovaným personálem nepřetržitě 24 hodin denně, s cílem zajištění bio-psychosociálních potřeb s důrazem na respektování jedinečnosti každého klienta, jeho důstojnosti, soukromí a práv. Klienti využívající tuto službu zůstávají nadále v péči svého praktického lékaře. Aktivizační činnosti Klienti Odlehčovacích služeb v domově pro seniory se mohou účastnit všech aktivizačních programů určených pro klienty Domova pro seniory v zařízení i mimo ně. Doprovod na akce a informovanost o akcích zprostředkuje sociální pracovník Odlehčovacích služeb. Statistické údaje Počet žádostí 115 Počet uživatelů 73 (15 mužů, 58 žen) Obsazenost 83% Počet odmítnutých zájemců 33 Tržby za ukončené pobyty ,- Kč Vzdělávání Aktivizační programy pro seniory - účast 1 pracovník Důležitost supervize - účast 1 pracovník Duševní zdraví pracovníků v přímé péči - účast 1 pracovník Plány sociální péče - účast 1 pracovník 1 pracovník se účastní pravidelných supervizích setkání s externím supervizorem.

12 G-centrum Tábor Pečovatelská služba Středisko Pečovatelská služba chce umožnit seniorům a zdravotně postiženým klientům důstojný život v jejich domácím, přirozeném prostředí a tím poskytnout podmínky pro prožití aktivního, plnohodnotného a důstojného stáří Nový zákon o sociálních službách, který vešel v platnost , významně poznamenal celý chod střediska. Už tím, že v souladu s uvedeným zákonem bylo ze střediska Pečovatelská služba vyčleněno samostatné středisko Denní stacionář, který jsme dříve nazývali Domovinkou. K byla ukončena veškerá Rozhodnutí o poskytování pečovatelské služby a byly vypracovány nové Smlouvy o poskytnutí sociální služby pro všechny klienty, kteří aktivně sociální službu využívají. Součástí smlouvy byl i nový Sazebník služeb, který vycházel z prováděcí vyhlášky 505/2007 Sb. a rozdělil stávající služby na základní (vyhláškou stanovené, včetně maximální výše úhrady) a služby fakultativní, vycházející z potřeb klientů i organizace. Každý klient má uzavřenou smlouvu na všechny úkony, které středisko Pečovatelská služba může poskytnout a on sám si určuje podle svých individuálních potřeb, které bude skutečně využívat a to pouze na základě domluvy se svou klíčovou pracovnicí, bez další nutnosti měnit stávající smlouvu. Zvlášť jsou uzavírány Smlouvy o poskytnutí služby u klientů, kteří vyžadují pouze úkon pedikúra, neboť podle nového zákona není tato služba zařazena do základních úkonů pečovatelské služby. Pokračovala práce na tvorbě a zavádění do praxe Standardů kvality v sociálních službách. Pracovníci střediska se aktivně zapojili do vytváření postupů a metodik. Byli stanoveni klíčoví pracovníci jednotlivých klientů, zpracovány individuální plány péče a karty klientů doplněny o záznamy mimořádných událostí a osobní profily. Takto vedená dokumentace sice znamená zvýšenou náročnost na vedení administrativy u pracovníků, avšak vede k zachycení a podpoře v naplnění osobních cílů klientů v souladu se Standardy kvality v sociálních službách. Čtyři pracovnice se zapojily do supervize. K srpnu 2007 ohlásil SOANZ ukončení poskytování služby osobní asistence. Tato služba velmi vhodně doplňovala naši činnost, kdy osobní asistentky vykonávaly činnost dohledovou a pracovnice PS poskytly pečovatelské úkony. Protože zrušení této služby by vedlo u mnoha uživatelů k vážným problémům, byla od září přijata jedna pracovnice na DPČ a v říjnu nastoupila ještě jedna síla, rovněž na DPČ. Tato dohledová služba je plně využívána a někteří zájemci museli být odmítnuti. Proto bylo rozhodnuto, že od ledna 2008 bude jedna z pracovnic zaměstnána na plný úvazek ve stálém pracovním poměru. Domy s pečovatelskou službou Naší stálou snahou je zlepšovat služby podle potřeb uživatelů sociálních služeb i ostatních obyvatel Tábora tak, jak požadavky vyplynuly z komunitního plánu, do jehož tvorby se zařadila i naše organizace, ale zejména z našich znalostí skutečných potřeb budoucích i stávajících uživatelů. Byli jsme si vědomi skutečnosti, že pokud na domech s pečovatelskou službou bude zajištěna péče pouze v pracovní dny, nebude tento druh služby dostačující pro uživatele, kteří potřebují nepřetržitou pomoc. Tito klienti musejí být umístěni do domovů pro seniory, kde je poskytována i zdravotní péče, kterou nepotřebují v takovém rozsahu, neboť pro uspokojení jejich potřeb stačí podpora formou sociální služby. Postupně jsme tedy na Domě s pečovatelskou službou v Čekanicích zavedli nejprve od února víkendové služby, kdy pracovnice byla přítomna o víkendech v rozsahu čtyři hodiny dopoledne. Od 15. října byl zahájen nepřetržitý provoz s tím, že z uvolněné kanceláře byly vytvořeny dva

13 jednolůžkové pokoje odlehčovacích služeb. Protože je o tuto službu velký zájem, začaly v prosinci přípravné práce na rozšíření kapacity o tři místa v uvolněném bytě správce. V červenci bylo zakoupeno dorozumívací zařízení, které slouží k přivolání pečovatelek nejen pro klienty odlehčovací služby, ale pro všechny obyvatele DPS. Zavedení nepřetržité péče znamenalo i nutnost navýšení počtů zaměstnanců. Ke konci roku zde tak pracovalo pět pracovnic na plný úvazek a jedna pracovnice na úvazek 30 hodin týdně. Pečovatelky zajišťují nejen péči o klienty, ale starají se o úklid prostor, pečovatelskou službou využívaných, vydávají stravu, perou prádlo pro klienty z DPS i z terénu, zajišťují stravování klientů odlehčovacích služeb a zajišťují potřebnou administrativu. Systém nepřetržité péče na DPS se velmi dobře osvědčil, o čemž svědčí nejen spokojenost klientů, ale i zvýšený příjem za poskytnuté úkony, jak je patrno z tabulky příjmů. Z uvedené statistiky je rovněž patrno, že nejméně jsou služby čerpány na DPS Lidická. Do domu jsou umísťováni žadatelé, kteří jsou nejvíce soběstační, a jedná se spíše o formu sociálního bydlení. Bývalá vojenská ubytovna není dispozičně příliš vhodná pro bydlení osob se sníženou pohyblivostí. Nevyhovující je zejména sociální zařízení bytu, které má mnoho bariér a pohyb nájemníka s francouzskými holemi je velmi problematický, klient s chodítkem zde již být nemůže. V bytech nebyly kuchyňské linky a mnoho uživatelů si kuchyňku vytvořilo ze sprchového koutu. Na osobní hygienu tak mají k dispozici pouze umyvadlo. Pokud se zdravotní stav klienta zhorší natolik, že potřebuje péči na lůžku, musí odejít do domova pro seniory. Složení obyvatel s sebou přináší i problémy v soužití časté jsou stížnosti na rušení nočního klidu, opilství, znečišťování společných prostor a zcizování vybavení, návštěvy pochybných existencí. Pečovatelky na DPS Lidická zajišťují rovněž péči u klientů bydlících na Pražském sídlišti. V březnu byl ukončen provoz nedalekého obchodu s potravinami a nákupy musí být zajišťovány z obchodů na třídě kapitána Jaroše. Na větší nákupy je využíváno služební vozidlo. V domě s pečovatelskou službou v Kvapilově ulici jsou zajišťovány služby rovněž pouze v pracovní dny. Jedná se však o dům, kde obyvatelé jsou více soběstační a sebeobsluhu zvládají za pomoci rodinných příslušníků. Zde se nejvíce projevil pokles zájmu o naše služby po zavedení příspěvku na péči. Po několika měsících se však situace vracela do stavu z konce roku 2007 a to zejména z důvodu uzavření prodejny v objektu Družba, kdy nejbližší obchod potravinami je na Křižíkově náměstí, nebo na Pražském sídlišti. V březnu nahradila stávající pečovatelku paní Rosolovou, která odešla do starobního důchodu, paní Radomila Šolcová. Hygienické středisko a pedikúry O pedikúru je mezi klienty velký zájem, využívají ji i občané Sezimova Ústí, na základě smlouvy, kterou máme uzavřenu s městským úřadem. Služba je poskytována na Hygienickém středisku, v DPS Čekanice a v domácnostech klientů. Nově ji mohou využít i obyvatelé domova pro seniory. V únoru 2007 ukončila pečovatelka Korytarová pedikérský kurs a zastoupila tak dlouhodobě nemocnou Marii Míkovou. V prosinci bylo zakoupeno nové vybavení pro poskytování pedikúr na hygienickém středisku, DPS Čekanice a Domov pro seniory.

14 Vývařovna Zajištění stravy je nejžádanějším úkonem, který středisko poskytuje a zájem stále stoupá. Od září byla naplněna kapacita 370 přihlášených strávníků a noví zájemci jsou zapisováni do pořadníku. Alternativně nabízíme zájemcům naši novou službu chlazenou stravu. Tato služba nám pomáhá odstranit nedostatek, jehož jsme si byli vědomi. Byl to problém se zajištěním stravy ve dny, kdy nevaří Vývařovna, což jsou víkendy a svátky. Rovněž by podle našich poznatků někteří strávníci uvítali možnost večeří. Sobotní obědy již druhým rokem zajišťujeme ze smluvní restaurace (U dvou koček) a v září letošního roku jsme zahájili rozvoz chlazené stravy. Jednotlivé porce jsou zataveny v obalu pod ochrannou atmosférou a mají tak trvanlivost 21 dní při uskladnění v chladničce. Strava je nakupována přímo od výrobce a v současné době nabízíme výběr z patnácti druhů hlavního jídla za 39,- Kč a čtyři druhy polévky za 28,-Kč. Zpočátku byla strava rozvážena každý týden, později jsme, vzhledem k dlouhé době trvanlivosti, přistoupili ke dvoutýdenní frekvenci. Od zahájení do konce roku jsme dodali strávníkům přes 700 porcí. Vývařovna je umístěna v prostorách bývalé kuchyně mateřské školy a jak vybavení kuchyně, tak stav objektu neodpovídají požadavkům moderního stravovacího provozu. Postupně jsou prováděny stavební práce a vyměňováno zařízení. V dubnu byla vybudována sociální zařízení pro klienty, včetně WC pro vozíčkáře, vyměněny dlažby ve vstupních prostorách a vybudován přístupový venkovní chodník s rampou pro nájezd vozíků. V červenci byly do oken v jídelně namontovány žaluzie. Na podzim byla vymalována kuchyně a rámy oken dostaly nový nátěr. Záměrem byla i výměna dlažby v kuchyni, avšak zde je nutno provést výměnu rozvodů vody a elektrické energie a obložit stěny tak, jak to vyžadují hygienické předpisy. Takto rozsáhlá rekonstrukce by však znamenala uzavření provozu nejméně na jeden měsíc a proto musí být nejprve vyřešeno náhradní stravování pro naše klienty. V průběhu roku byly dodány další nerezové stoly, zakoupen nový universální stroj, chladnice na uskladnění chlazené stravy, kráječ zeleniny a další drobný kuchyňský inventář. Doprava Vozový park byl v minulých letech obnoven, s výjimkou vozidla využívaného v DPS Čekanice, a tak výraznější problémy s vozidly, se kterými jsme se potýkali v minulých letech, nenastaly. Ke konci roku podal žádost o rozvázání pracovního poměru řidič Josef Borkovec. Byla ustanovena posádka ze dvou pečovatelek paní Procházkové a Kissové, které mimo dobu rozvozu stravy zajišťují péči u klientů bydlících v lokalitě se špatnou dostupností, a jednou za dva týdny rozvážejí chlazenou stravu. Ostatní dvě auta zajišťují, mimo rozvoz obědů, svoz klientů denního stacionáře a jejich řidiči se starají o údržbu vozového parku i objektu garáží a v zimě odklízejí sníh u garáží a u vývařovny.

15 G-centrum Tábor Denní stacionář Denní stacionář je zařízení sloužící dospělým osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku nebo zdravotního postižení, žijících v rodině, a to po dobu, kdy jsou jejich rodinní pečující v zaměstnání, nebo potřebují odlehčit v péči o člena rodiny. Je rovněž určen osamělým seniorům k tomu, aby se dostali do společnosti svých vrstevníků. Zájem o denní stacionář stále stoupá, na konci roku mělo na tuto službu uzavřenou smlouvu 30 klientů, z nichž cca 5-7 dochází každý den. Z lednové průměrné obsazenosti 7 klientů denně jsme se na konci roku dostali na průměr 12,4 klienta denně. Do stacionáře docházejí i uživatelé odlehčovacích služeb. I zde vycházíme z individuálních plánů klienta. Pracovnice se specializují na jednotlivé aktivity logopedie, kreativita, pohybová aktivizace a péče o klienty s demencí. Na základě individuálních potřeb jednotlivých klientů je jim pak věnována zvýšená pozornost v dané oblasti. Noví klienti procházejí adaptačním obdobím, po kterém je individuální plán zhodnocen a případně upraven. Snahou je, aby uživatelé prožili pobyt ve stacionáři aktivně, pracovnice na každý den nachystají program přizpůsobený jejich požadavkům a schopnostem, Pravidelně probíhají tréninky paměti, předčítání z denního tisku i knih, hraní her, zpívání, pohybová aktivizace, promítání atd. Klienti mají i možnost odpočinku na jednom ze tří lůžek v odpočívárně. Uživatelé bydlící v Táboře a Sezimově Ústí mohou využít dopravy do stacionáře a domů vozidly pečovatelské služby, ostatní si dopravu zajišťují sami. Rovněž mohou využít fakultativních služeb, zejména osobní hygieny na hygienickém středisku, praní prádla, pedikúry atd. Střediska Pečovatelská služba a Denní stacionář poskytují své služby nejen v souladu se zákonnými normami ale i etickými principy. Vždy je respektována osobnost klienta, je chráněna jeho důstojnost a lidská práva. Služba je poskytována na základě individuálního přístupu a to tak, aby v klientovi podporovala jeho schopnosti a soběstačnost. Za celý rok 2007 mělo uzavřenou smlouvu o poskytování služby téměř 900 klientů. To, že pouze u 61 byl důvodem ukončení smlouvy odchod do domova pro seniory, je důkazem, že poslání střediska je naplňováno. Účast pracovníků středisek Pečovatelská služba a Denní stacionář na vzdělávacích akcích a konferencích Název akce: Počet pracovníků Psychologie stáří 3 Důležitost supervize 1 Aktivizační programy pro seniory 4 Psychiatrické minimum 1 PC Word 1 Efektivní komunikace 3 Vzdělávání pracovníků v sociálních službách 3 Domácí násilí 21 Aplikace zákona o sociálních službách 1 Střednědobé plánování rozvoje soc. služeb 1 Aktivní život ve zralém věku 2 Alternativní komunikace 1 Restriktivní opatření 1 Práce s klientem v Denním stacionáři 2 Průběh registrací a financování PS 1

16 Supervize pro řídící pracovníky 1 Standardy kvality 1 Komunikace v týmu 2 Řešení konfliktů 2 Průběh inspekcí kvality 1 Práce v programu Pečovatelská služba 2 PC- Excel 1 Standardy kvality v pečovatelské službě 1 Individuální plány 2 Vzdělávání pro průvodce SQSS 1 Aktivizační programy pro seniory 2 Supervize 4 SENIOR LIVING Průběh inspekcí na PS 1 Účast pracovníků na jednotlivých akcích se řídila Individuálními vzdělávacími plány. Vzdělávání tak probíhá v oblastech, které pracovníci skutečně potřebují a výsledky mohou aplikovat v praxi. Jedním z takto realizovaných kursů byla přednáška o domácím násilí. Tři pracovnice absolvovaly Vzdělávací kurs pro pracovníky v přímé péči, z toho dvě ukončily s červeným diplomem a získaly tak ocenění ministra práce a sociálních věcí. Pracovnice Denního stacionáře paní Raková absolvovala specializovaný kurs Alternativní komunikace. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby Na všech domech s pečovatelskou službou a ve Vývařovně mají uživatelé možnost vyjádřit své stížnosti a to jak adresně, nebo anonymně formou zápisu do sešitu stížností nebo využitím schránky. Stížnosti se většinou týkají stravování a to pouze jako připomínka jednotlivce. Pouze jedna stížnost se týkala odmítnutí poskytování pečovatelské služby, kde pracovnici ohrožoval agresivní pes klientky. Po organizačních opatřeních je opět péče poskytována.

17 G-centrum Tábor Azylový dům pro ženy a matky s dětmi Poslání Azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Vídeňská 2761 Tábor poskytuje ubytování v kritické životní situaci matkám s dětmi, těhotným ženám, ženám v krizi, obětem domácího násilí. Napomáhá k řešení krizové situace neúplné rodiny. Majitelem sociálního zařízení je město Tábor. Přízemí budovy disponuje bezbariérovým přístupem. Služby jsou poskytovány na základě Individuálních plánů. Snahou azylového domu je ženám ve všech směrech pomoci, s cílem dosáhnout jejich resocializace, plnohodnotného a trvalého návratu do společnosti. Poskytované služby Poskytujeme ubytování po dobu nepřevyšující jeden rok. Poskytujeme sociální poradenství (řešení finanční situace, bytové situace, problému zaměstnanosti), výchovné a vzdělávací činnosti, fakultativní úkony (praní prádla, telefonní hovory). Všechny poskytované služby včetně placení nájmů jsou v souladu s platností nového Zákona o sociálních službách č.108/2006 Sb. 57 dle daného sazebníku V roce 2007 jsou připravovány a zaváděny Standardy kvality poskytování sociálních služeb dle nového zákona. Kapacita V budově se nachází 23 zařízených ubytovacích jednotek. Každá ubytovací jednotka disponuje základním ubytovacím vybavením, k němuž patří válendy, palandy, skříně, prádelníky, stoly, židle, deky, polštáře, povlečení, lednice. Ve společných prostorách je možno využívat prádelnu, kuchyni, klubovnu s televizí. Zapůjčujeme i drobné elektrické spotřebiče. Provoz Vlastní provoz zajišťují vedoucí, sociální pracovnice, správcová a recepční. Recepční zajišťují nepřetržitý 24 hodinový provoz. Chod azylového domu poskytuje sociální servis klientkám, ale především je zaměřen na potřeby a zájmy nezletilých dětí. Zařízení organizuje volnočasové aktivity: - vzdělávací a praktické kurzy (vaření, pečení, šití na šicím stroji, ubrouskovou techniku - výtvarné a hudební kroužky pro děti - práce s PC pro děti i ženy - doučování a hlídání dětí - akce kulturního zaměření pro děti ( besídky, výlety, dětský karneval, promítání) Statistické údaje: počet Nové nástupy osoby 46 osob Průměrná obsazenost ženy/děti 19 /23 Ukončení pobytu 63 Průměrný věk klientek 39 Praxe studentů 13 Osobní poradenství Telefonické poradenství 220 Počet akcí 65

18 Školení - prohlubování vzdělávání zaměstnanců Studium Slezská univerzita Opava 1 pracovník Krizová intervence, v Praze 1 pracovník Sociální práce Č.Budějovice 1 pracovník Správní agenda , Fokus 2 pracovníci Pravidla bydlení v AD, v Praze 1 pracovník Ochrana práv uživatelů, DŘ v AD, pracovník Vzdělávací plán organizace, Střelice pracovník Problémový klient, Koalice posk.soc.sl. 1 pracovník Marketing NNO, Koalice 1 pracovník Ukončení studium DPS při Pedagogické fakultě UK Praha 1 pracovník Studium DPS při Pedagogické fakultě UK Praha 1 pracovník Sociální práce Č.Budějovice 1 pracovník Psychiatr.minimum, Fokus 1 pracovník Právní minimum, Fokus 1 pracovník Práce se stresem, Fokus 2 pracovnice Problémový klient, Koalice 1 pracovník Práce se stresem, Koalice 1 pracovník Marketing NNO, Koalice 1 pracovník Plány soc. péče, PhDr.Hermanová 1 pracovník Psychiatrické minimum, pracovník Problémový klient, Koalice 1 pracovník Práce se stresem, Koalice 1 pracovník Práce ses stresem, Koalice 1 pracovník Práce se stresem Koalice 1 pracovník Alternativní komunikace, Mgr Janáčková 8 pracovníků Školení PO 8 pracovníků Školení BOZP 8 pracovníků Přehled plateb za rok 2007 platby Placeno ze soc.dávek placeno klientkami AD celkem v % Leden % Únor % Březen % Duben % Květen % Červen % Červenec % Srpen % Září % Říjen % Listopad % Prosinec % Celkem %

19 G-centrum Tábor Středisko sociálních služeb Středisko sociálních služeb poskytuje osobám potřebné informace přispívající k řešení jejich nepříznivé sociální situace. Snahou je neřešit problémy za uživatele, ale pomoci mu, aby byl schopen vlastními silami vyřešit svoji tíživou životní situaci. Provozní záležitosti Středisko sociálních služeb realizuje aktivizační, vzdělávací, společenské a kulturní akce určené všem seniorům města Tábor. Nabídkou aktivizačních programů chce zapojit seniory do běžného života společnosti, eliminovat jejich osamělost, vytvářet podmínky pro setkávání seniorů, přispět k jejich aktivizaci a posílení soběstačnosti. I v tomto roce probíhala spolupráce s ostatními poskytovateli sociálních a zdravotních služeb v Táboře v rámci komunitního plánování ve městě Tábor. V dubnu byl zahájen nový kurz Internet pro seniory. Kurz probíhal ve spolupráci s Městskou knihovnou Tábor. V květnu proběhl cyklus přednášek Základy sebeobrany a bezpečnosti seniorů ve spolupráci s Policií ČR a agenturou ARGO. Personalistika - činnost Střediska sociálních služeb zajišťují: 3 sociální pracovníci Kluby důchodců Klub důchodců Lidická klub je využíván 3x týdně zájmovými skupinami seniorů (seniorky, Občanské sdružení zdravotně postižených, Konfederace politických vězňů, Svaz postižených civilizačními chorobami). V každé skupině je cca 14 členů. Klub důchodců Helsinská klub je využíván denně zájmovými skupinami seniorů. V každé skupině je cca 16 seniorů. Poradna pro osoby trpící Alzheimerovou chorobou a pečující rodiny Klienti poradny žádali především informace o zařízeních poskytujících celoroční péči pro osoby trpící Alzheimerovou chorobou, o možnosti zajištění krátkodobého pobytu, o vhodných úpravách domácího prostředí, příspěvku na péči, kontakty na organizace poskytující a zprostředkující pomoc. V rámci poradny byly realizovány dvě přednášky na téma Alzheimerova choroba, příčiny vzniku, průběh a prevence. Osobní kontakty s klienty Počet kontaktů Počet kontaktů - celkem z toho telefonických osobní kontakty 328 Sociální poradenství 207 Poradna Alzheimer 22 Osobní gratulace - životní jubilea 90.narozeniny a výše 70 - zlaté svatby 3 CELKEM: 1.268

20 Ostatní kontakty s klienty Písemné gratulace občanům nad 75 let věku CELKEM: Půjčovna kompenzačních pomůcek (antidekubitní matrace) Počet zájemců o službu 8 Počet zápůjček 8 Příjem za zapůjčení 2040,-Kč Realizace akcí název akce počet konání účast Celkem Akademie III.věku Diskusní pořad Literárně-hudební podvečer Kurzy anglického jazyka Kurzy německého jazyka Kurz Internet pro seniory 6 16 Zájezd do Hudebního divadla Karlín 1 45 Zájezd do divadla Městská divadla pražská 1 42 Zájezd do Welsu 1 35 Zájezd do Prahy 1 45 Zájezd na zámek Žleby, zámek Chlumec nad Cidlinou 1 41 Zájezd na zámek Telč, zámek Dačice 1 42 Vítání jara v restauraci Pintovka 1 42 Opékání buřtů na Harrachovce 1 52 Přednáškový cyklus Základy sebeobrany a bezpečnost 3 75 seniorů KD Lidická Co je to kuplet 1 18 KD Helsinská Co je to kuplet 1 21 Setkání 80ti letých 450 Předmikulášské posezení 1 50 Vánoční setkání osamělých seniorů 1 57 Vánoční návštěva táborských seniorů v domovech důchodců: G-centrum DD Bechyně 1 17 DD Chýnov 1 19 DD Budislav 1 22 DD Tučapy 1 12 CELKEM: Občasník stálé okénko seniorům

21 V roce 2007 vyšla čísla Občasníku Stálé okénko seniorům. Jedno číslo vychází v počtu cca 150 ks. Zpravodaj je určen seniorům města Tábor, je distribuován zdarma na akcích, které pořádá Středisko sociálních služeb. Dobrovolnická činnost v G-centru probíhá v rámci programu Senior. Dobrovolník vykonává různé činnosti: pravidelné nebo jednorázové s jedním člověkem nebo skupinkou lidí návštěvy doprovázení jako společník na akce zařízení, na nákupy předčítání z knih a tiskovin, apod.. Program se zaměřuje především na dobrovolníky, kteří navštěvují seniory pravidelně (1 krát týdně, nebo 1 krát za 14 dní na 1-2 hodiny podle vzájemné domluvy ). Dobrovolníky v G-centru metodicky vede koordinátor dobrovolnického programu, který úzce spolupracuje s Dobrovolnickým centrem Tábor, jehož úkolem je získávání a proškolení zájemců o dobrovolnickou činnost pro daný program. V roce 2007 byla pravidelně 1 krát za 2 měsíce realizována skupinová supervize pro všechny dobrovolníky programu Senior a každý dobrovolník má možnost požádat kdykoli o supervizi individuální. Do dobrovolnické činnosti jsou zapojeni především studenti středních škol. Počet dobrovolníků k : 33 Počet dobrovolníků k : 39 Nárůst dobrovolníků: 6 Přednášková činnost Renata Kratochvílová Křemenová Zákon o sociálních službách (pro žáky SZŠ Tábor) - účast 40 posluchačů Bc. Alena Kubíková Alzheimerova nemoc příznaky, příčiny, prevence - účast 16 posluchačů (pro Český červený kříž Tábor) Alzheimerova nemoc a pomoc pečujícím osobám - účast 12 posluchačů (pro Český svaz žen Tábor) Individuální vzdělávací plány a motivace pracovníků - účast 38 posluchačů (konference Celoživotní vzdělávání v Praze) Jednání se zájemcem o službu (pro vzdělávací instituci Curatio, Brno) - účast 32 posluchačů Aktivní stáří - účast 80 posluchačů (pro Univerzitu Palackého Olomouc) Vzdělávání pracovníků Vybrané právní předpisy ve vztahu - účast 1 pracovník k poskytování sociálních služeb a sociálních dávek Důležitost supervize - účast 1 pracovník Sociální politika, Libuše Dědičová - účast 1 pracovník Psychologie stáří - účast 1 pracovník Domácí násilí - účast 1 pracovník 10.,17., - Kurz PC WORD - účast 2 pracovníci 19., Právní minimum - účast 1 pracovník

22 Ochrana práv uživatelů - účast 1 pracovník Obhajoba individuálních vzdělávacích plánů - účast 1 pracovník získání certifikátu Pilotní ověření autodiagnostické metody a vzdělávacích plánů organizace v rámci projektu CŽV pro pracovníky v sociálních službách 23.,24., - Úvod do supervize v pomáhajících profesích - účast 1 pracovník 30., Práce se stresem - účast 1 pracovník Plány sociální péče - účast 1 pracovník Celoživotní vzdělávání v sociálních službách - účast 1 pracovník Umění doprovázet - účast 1 pracovník Senior Living - účast 1 pracovník Práce se stresem Relaxační techniky - účast 1 pracovník Aktivní v každém věku - účast 1 pracovník 1 pracovník studuje formou dálkového studia magisterský program na ZSF v Českých Budějovicích, obor Rehabilitační-psychosociální péče pro postižené děti, dospělé a staré osoby. 1 pracovník se účastní pravidelných supervizích setkání s externím supervizorem. 1 pracovník je členem Rady pro rozvoj sociální práce. G-centrum Tábor Noclehárna Středisko Noclehárna poskytuje přechodné ubytování a zajištění podmínek pro osobní hygienu mužům bez přístřeší. Středisko Noclehárna chce poskytováním svých služeb pomáhat klientům k brzkému návratu do plnohodnotného, rodinného a sociálního života. Provozní záležitosti Noclehárna má čtyři ubytovací jednotky. V průběhu roku využilo služby Noclehárny 7 mužů, z toho 2 byli ubytováni celý rok. V rámci realizace služeb probíhá celoročně úzká spolupráce s odborem sociálních věcí MěÚ Tábor a Městskou policií Tábor. Personalistika - činnost střediska Noclehárna zajišťuje: 1 sociální pracovník Statistické údaje Počet kontaktů 152 Počet 1 lůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením a kuchyňkou 4 Počet vydaných smluv o ubytování 48 Počet klientů, kteří i opakovaně využili ubytování 7 Počet klientů s celoročním pobytem 2 Počet klientů umístěných déle než rok 2 Počet odmítnutých žadatelů 0 Neobsazenost jednotlivých pokojů 68 dní Příjem za ubytování ( 1 noc / 100,- Kč) ,-Kč Evidované pohledávky ,-Kč Vzdělávání pracovníků Plány sociální péče - účast 1 pracovník

23 G-centrum Tábor Ekonomický úsek Příspěvková organizace G-centrum Tábor, sociální služby a domov důchodců byla zřízena ke dni usnesením zastupitelstva města č. 372/10/01 ze dne Organizační struktura byla schválena usnesením Rady města č. 686/26/01 ze dne Účetnictví je vedeno centrálně, pomocí účetních středisek s cílem průhlednosti hospodaření na jednotlivých úsecích Domov pro seniory, Odlehčovací služby, Pečovatelská služba, Denní stacionář,azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Středisko sociálních služeb, Noclehárna. Svěřený majetek v rámci změn i nově pořízený majetek organizace odpisuje v souladu se zákonem 563/1991 Sb., o účetnictví v platném znění a dle odpisového plánu schváleného zřizovatelem. G centrum Tábor vykazuje za rok 2007 průměrný přepočtený stav 111,16 zaměstnanců. Zaměstnáváme 6 osob se zdravotním znevýhodněním (přepočtený stav za rok 2006 činí 3,96 osoby). Za rok 2007 činí absence z důvodu pracovní neschopnosti kalendářních dnů, z toho ženy V roce 2007 bylo v G-centru Tábor 5 pracovních úrazů. Kapacita domova pro seniory 152 lůžek byla využívána na 141,41 průměrného počtu klientů,což je 93,03 % kapacity. Státní dotace pro celou organizace činila tis. Kč. Státní dotace byla čerpána na 100 %. Rozpočtové výdaje byly splněny na 105,91 %. Nejvyšší výdaje tvoří mzdy a s tím spojené sociální a zdravotní pojištění, účetní odpisy, náklady na teplo, vodu, elektrickou energii, potraviny nákupy služeb, pořízení drobného investičního majetku a všeobecného technického materiálu, opravy a údržba. (více viz komentář k výdajům) Závazný ukazatel objemu mzdových prostředků byl splněn na 98,65 %. Rozpočtové příjmy byly splněny na 107,99 %. Nejvyšších příjmů bylo dosaženo platbami od klientů, příjmy od zdravotních pojišťoven, příspěvkem zřizovatele, státní dotací, příspěvkem na pracovní místa od ÚP, příjmy za úkony pečovatelské služby a příjmy za pronájmy v Azylovém domě pro ženy a matky s dětmi a za odebrané obědy z vývařovny. Na základě dohod uzavřených s Úřadem práce Tábor na úhradu mzdových nákladů a dotace od IVRO v.o.s. byla poskytnuta dotace na zřízení společensky účelných míst ve výši 310 tis. Kč. Celkové příjmy byly oproti plánu vyšší o 8%, tj ,- Kč při snížení příspěvku zřizovatele o ,- Kč. Na sociální služby město Tábor tak v roce 2006 vydalo částku Kč, v roce 2007 částku Kč, tj. částka o Kč nižší. Mimořádným příjmem byla dotace ze Strukturálního fondu ERDF na výměnný pobyt pracovníků soc.péče a služeb. Odvody z odpisů ve výši Kč tis. byly se zřizovatelem vypořádány dle rozpočtu a v předepsaných termínech poukázány na účet města Tábor.

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou I. Základní identifikační údaje Název zařízení: Domov U Anežky, poskytovatel sociálních služeb Adresa zařízení: nám. 17. listopadu 703, 294 71 Benátky nad Jizerou

Více

Výroční zpráva za rok 2018

Výroční zpráva za rok 2018 Město Šluknov, nám. Míru 1 407 77 Šluknov Pečovatelská služba města Šluknov, Lužická 1093, 407 77 Šluknov Výroční zpráva za rok 2018 Zřizovatel: Město Šluknov, nám. Míru 1, 407 77 Šluknov Název: Pečovatelská

Více

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav

Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, Soběslav Domov pro seniory Budislav příspěvková organizace, Budislav č. 1, 392 01 Soběslav a) obecná ustanovení Popis realizace poskytování sociálních služeb Domov pro seniory Budislav / dále jen Domov / je příspěvkovou

Více

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně.

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně. V Domově Na zámku poskytujeme dvě pobytové sociální služby: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem. Poskytujeme základní služby: - poskytnutí ubytování za úhradu, - poskytnutí stravy za úhradu,

Více

Oblastní charita Strakonice

Oblastní charita Strakonice www.charita-strakonice.cz Oblastní charita Strakonice Oblastní charita Strakonice (dále OCH) je samostatnou organizační jednotkou církve s vlastní právní subjektivitou. OCH je profesionálním registrovaným

Více

Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Název organizace: Pečovatelská služba Vracov Zřizovatel: Město Vracov,

Více

CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zřizovatel: Právo na život IČ: 270 32 558 Zařízení: Domov Slunce, Francouzská 16, Brno, 602 00 Tel.: 545 213 641, 545 213 564 www.slunce.pravonazivot.cz CÍLE A ZPŮSOBY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB O NÁS

Více

DOMOV DŮCHODCŮ U Zlatého kohouta Zborovská 857 Hluboká nad Vltavou

DOMOV DŮCHODCŮ U Zlatého kohouta Zborovská 857 Hluboká nad Vltavou DOMOV DŮCHODCŮ U Zlatého kohouta Zborovská 857 Hluboká nad Vltavou Poskytovatel sociálních služeb Motto: Ve stáří není lepší útěchy než to, že jsme celou sílu svého mládí vtělili do díla, které nestárne

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

Seniorský dům OŘECH BYDLENÍ SLUŽBY PÉČE AKTIVITY PROGRAM. SD Bohemia Group a.s., Ukrajinská 1488/10, Praha 10

Seniorský dům OŘECH BYDLENÍ SLUŽBY PÉČE AKTIVITY PROGRAM. SD Bohemia Group a.s., Ukrajinská 1488/10, Praha 10 BYDLENÍ SLUŽBY PÉČE AKTIVITY PROGRAM Specifikace Bydlení v Seniorském domě Bezpečný, komorní areál s asistenčními službami klasické i bezbariérové bydlení samostatné byty v dispozicích bytů 1+kk až 3+kk

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05

Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05 Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05 Tel./fax 583 233 203-4 e-mail: ddlibina@ddlibina.cz Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2008 I. Sociální péče a služby 1. Klienti a zaměstnanci

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Sociální služby Lanškroun Pečovatelská služba NÁZEV ORGANIZACE: SÍDLO ORGANIZACE: Sociální služby Lanškroun pečovatelská služba Janáčkova 1003, 563 01

Více

Základní informace pro zájemce

Základní informace pro zájemce Základní informace pro zájemce Kontakt: Hejnická 538, Praha 9 - Střížkov Vedoucí koordinátor pečovatelské služby: Mgr. Vendula Starostová Tel: 286 019 667 starostova@ssspraha9.cz Koordinátorka pečovatelské

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov je držitelem certifikátu Vážka udělovaným Českou alzheimerovskou společností V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Rok 2013 Název organizace: Domov pro seniory

Více

Veřejný závazek. Odlehčovací služba

Veřejný závazek. Odlehčovací služba Účinnost od: 23.7.2015 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 4 Garant: Ryjáčková Romana Vedoucí služby Ověřovatel: Bc. Ludmila Lacinová Schvalovatel: Správce dokumentace Mgr. Eva Šulcová Představitel

Více

Příloha č.3 Pravidla pro poskytování fakultativních služeb uživatelům denního stacionáře

Příloha č.3 Pravidla pro poskytování fakultativních služeb uživatelům denního stacionáře Příloha č.3 Pravidla pro poskytování fakultativních služeb uživatelům denního stacionáře A) Obecná ustanovení 1. Denní a týdenní stacionář Klíček poskytuje svým uživatelům fakultativní služby, které jsou

Více

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod.

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod. NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO :44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 40 pečovatelská služba NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 40 JI 512 Charitní pečovatelská služba Telč, Špitální

Více

Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05

Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05 Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05 Tel./fax 583 233 203-4 e-mail: ddlibina@ddlibina.cz Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2011 I. Sociální péče a služby 1. Klienti a zaměstnanci

Více

Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2012 Domov důchodců Libina, p. o., Libina 540, 788 05 Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2012 I. Sociální péče a služby 1. Klienti a zaměstnanci 1.1 Počet klientů k 31.12.2011 66 - z toho muži 18

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domov pro osoby se zdravotním postižením Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DOZP Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006 Sb.,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 Březen 2013 1 NÁZEV ORGANIZACE: SÍDLO ORGANIZACE: Sociální služby Lanškroun pečovatelská služba Janáčkova 1003, 563 01 Lanškroun IČO: 750 818 49 ZŘIZOVATEL:

Více

DPS Žlutice, p. o. Pod Strání 467, 364 52 Žlutice. Výroční zpráva DPS Žlutice, p.o. za rok 2012

DPS Žlutice, p. o. Pod Strání 467, 364 52 Žlutice. Výroční zpráva DPS Žlutice, p.o. za rok 2012 DPS Žlutice, p. o. Tel.: 353 393 269 Pod Strání 467, 364 52 Žlutice e-mail: dpszlutice@seznam.cz IČ 70891079 Výroční zpráva DPS Žlutice, p.o. za rok 2012 1 Obsah 1. Kontakty...3 2. Historie...3 3. Kapacita

Více

STÁRNUTÍ A SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA JINDŘICHOHRADECKU SOUČASNOST A PERSPEKTIVY

STÁRNUTÍ A SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA JINDŘICHOHRADECKU SOUČASNOST A PERSPEKTIVY STÁRNUTÍ A SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA JINDŘICHOHRADECKU SOUČASNOST A PERSPEKTIVY Jindřichohradecko Bývalý okres Jindřichův Hradec Nyní správní území obcí Jindřichův Hradec, Třeboň a Dačice Oblast s málo rozvinutým

Více

Provozovatel: FARNÍ CHARITA LITOMĚŘICE Zařízení: DOMOV NA DÓMSKÉM PAHORKU domov pro seniory POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY K 1.6.

Provozovatel: FARNÍ CHARITA LITOMĚŘICE Zařízení: DOMOV NA DÓMSKÉM PAHORKU domov pro seniory POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY K 1.6. Provozovatel: FARNÍ CHARITA LITOMĚŘICE Zařízení: DOMOV NA DÓMSKÉM PAHORKU domov pro seniory POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY K 1.6.2014 Poslání: Posláním Domova na Dómském pahorku je poskytování pobytových,

Více

Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO Žďár nad Sázavou Tel

Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO Žďár nad Sázavou Tel Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO 70289166 591 01 Žďár nad Sázavou Tel. 566 659 178 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU ŠKRDLOVICE 243 Tel. 566 654 641 566 654 611 e-mail:dps.skrdlovice@seznam.cz

Více

Krátkodobé cíle služby pro rok 2015

Krátkodobé cíle služby pro rok 2015 Zámek Břežany, příspěvková organizace Domov pro osoby se zdravotním postižením Břežany 1, 671 65 Břežany Příloha č.2 Společné Krátkodobé cíle služby pro rok 2015 Důraz na spolupráci úseků jasné podíly

Více

PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB

PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB Nahrazuje: Proces nový Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory Jasenka - Vsetín Dolní Jasenka 2274 755 01 Vsetín Zpracování: Marta Bártková vedoucí zařízení

Více

Domov pro seniory (Evangelický domov )

Domov pro seniory (Evangelický domov ) Domov pro seniory (Evangelický domov ) Motto služby: U nás je to jako doma Poslání střediska (totožné pro všechny poskytované služby): Posláním střediska je organizovat, zajišťovat a poskytovat ve svých

Více

Oblastní charita Trutnov Osobní asistence. PRAVIDLA Zveřejňování informací

Oblastní charita Trutnov Osobní asistence. PRAVIDLA Zveřejňování informací Oblastní charita Trutnov Osobní asistence PRAVIDLA Zveřejňování informací Jméno a příjmení, funkce Podpis Datum Vypracoval: Alena Šimková 1. 9.2015 vedoucí OA Schválil: JUDr. Ing. Jiří Špelda 4.9.2015

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Domov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem Účinnost od: 1. 7.2018 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 4 Garant: Vedoucí služby DZR Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY

MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Sociální služby města Havlíčkova Brodu SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Počet stran: 7 SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY Správce: Zpracovatel:, Milan Žák, DiS., Jana Hloušková, Mgr. Miloslav Kozlík, Bc. Petra Moravcová,

Více

ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory

ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2008 Český Brod 13.3.2009 Ing. Lucie Hovorková ředitelka 1 Obsah 1. Obsah 2. Základní údaje 3. Historie 4. Domov pro seniory 4.1 Popis

Více

TYPY BALÍČKŮ SLUŽEB BALÍČEK SLUŽEB NABÍZÍME VE TŘECH VARIANTÁCH JISTOTA 12 ASISTENCE PÉČE 1 200 7 200 11 000

TYPY BALÍČKŮ SLUŽEB BALÍČEK SLUŽEB NABÍZÍME VE TŘECH VARIANTÁCH JISTOTA 12 ASISTENCE PÉČE 1 200 7 200 11 000 TYPY BALÍČKŮ SLUŽEB Balíček služeb je soubor předem vymezených a sjednaných služeb, za který ubytovaný klient platí měsíční paušální platbu. Jedná se zejména o pomoc se zajišťováním chodu domácnosti včetně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 Domov Kolešovice, poskytovatel sociálních služeb VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 Název organizace: Domov Kolešovice, poskytovatel sociálních služeb Sídlo organizace: 270 02 Kolešovice 180 Zřizovatel: Středočeský

Více

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, 364 61 Teplá IČO: 737 40004, DIČ: CZ 737 40004 Výroční zpráva Pečovatelské služby v Teplé, příspěvkové organizace za rok 2017 Pečovatelská

Více

Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2013

Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2013 Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2013 I. Sociální péče a služby 1. Klienti a zaměstnanci 1.1 Počet klientů k 31.12.2013 63 - z toho muži 16 - z toho ženy 47 Průměrný věk klientů 78 Rozdělení

Více

Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné. domova se zvláštním režimem

Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné. domova se zvláštním režimem Vítáme Vás u prezentace Oázy pokoje pro psychicky nemocné domova se zvláštním režimem Naše moderní zařízení je situováno vblízkosti centra Frýdku-Místku. Chůzí do deseti minut můžete dojít: k Basilice

Více

Motto: Domov není místo, kde bydlíš,

Motto: Domov není místo, kde bydlíš, Domov důchodců Proseč u Pošné, příspěvková organizace Proseč u Pošné 1 395 01 Pacov VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 0 Motto: Domov není místo, kde bydlíš, ale místo, kde ti rozumějí. Christian Morgenstern IČ 00511897

Více

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721 Popis realizace služby Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Pečovatelská služba terénní Pečovatelská služba Bánov 687 54 Bánov 721

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DOMOVY PRO SENIORY Přehled hodnocených oblastí, perspektiv a subperspektiv:

ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DOMOVY PRO SENIORY Přehled hodnocených oblastí, perspektiv a subperspektiv: ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH DOMOVY PRO SENIORY Přehled hodnocených oblastí, perspektiv a subperspektiv: 1 Ubytování 1.1 Pokoj 1.1.1 Vstup přes předsíňku 1.1.2 WC, koupelna, sprcha 1.1.3 Kuchyňská

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Účinnost od: 1. 1. 2016 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DS Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení

Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Model sociální služby Podpora samostatného bydlení Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby

Více

Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05

Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05 Domov důchodců Libina, p.o., Libina 540, 788 05 Tel./fax 583 233 203-4 e-mail: ddlibina@ddlibina.cz Výroční zpráva o činnosti hospodaření za rok 2009 I. Sociální péče a služby 1. Klienti a zaměstnanci

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách 1. Poskytovatel sociální služby CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Integrované centrum sociálních služeb Odlochovice, se sídlem Odlochovice 1, 257 03 Jankov Identifikátor

Více

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.)

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.) Nabídka služby CHB 1. Poskytnutí ubytování a) ubytování - podpora při úpravě bytu, pokoje podle představ klienta - plánování změn prostředí- zakázka klienta b) v případě potřeby praní a drobné opravy ložního

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Podrobný informační materiál o poskytované službě: Pečovatelská služba NADĚJE Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Forma služby: Místo: terénní Arménská 4, 625 00 Brno Kontaktní

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 31.12.2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Centrum sociálně zdravotních služeb. Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec

Centrum sociálně zdravotních služeb. Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec Centrum sociálně zdravotních služeb Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec Praha 6 - Bendova 1121 / 5 tel. 235 314 141, fax 235 300 474 Úvodem Centrum sociálně zdravotních služeb (dále CSZS) je samostatná příspěvková

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka O B Č A N S K É S D R U Ž E N Í Jasněnka, občanské sdružení IČO : 63729521 tel : 585 051 076 Jiráskova 772, Uničov 783 91 jasnenka-os@volny.cz www.jasnenka.cz Popis činností poskytované služby ve Stacionáři

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST. (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I.

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST. (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB DENNÍ STACIONÁŘ RATOLEST (v souladu s 46 zákona 108/2006 Sb. a s 12 vyhlášky 505/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Název a adresa zařízení: Denní stacionář Ratolest

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují v důsledku zhoršeného

Více

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory 3.4.1 PRIORITA: Podpora seniorů - Prachatice 3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory STRUČNÝ POPIS VÝCHOZÍ SITUACE: V Prachaticích je zajištěna služba domovy pro seniory,

Více

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Poslání: V rámci pobytové služby je našim posláním komplexní péče o osoby se sníženou soběstačností, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO Žďár nad Sázavou Tel

Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO Žďár nad Sázavou Tel Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO 70289166 591 01 Žďár nad Sázavou Tel. 566 659 178 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU ŠKRDLOVICE 243 Tel. 566 654 641 566 654 611 e-mail:dps.skrdlovice@seznam.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 DIANA TŘEBÍČ, obecně prospěšná společnost Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz Informační kancelář: Poliklinika Vltavínská,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011 Březen 2012 1 NÁZEV ORGANIZACE: SÍDLO ORGANIZACE: Sociální služby Lanškroun pečovatelská služba Janáčkova 1003, 563 01 Lanškroun IČO: 750 818 49 ZŘIZOVATEL:

Více

Zpráva o činnosti Pečovatelské služby Vracov 2017

Zpráva o činnosti Pečovatelské služby Vracov 2017 Zpráva o činnosti Pečovatelské služby Vracov 2017 Název: Pečovatelská služba Vracov Identifikátor pečovatelské služby: 1243476 Sídlo: Luční 1590, Vracov Tel.: 518 628 324, 778 431 133, e-mail: ps@mestovracov.cz

Více

Veřejný závazek Domova pro seniory Kamenec, Slezská Ostrava, příspěvková organizace

Veřejný závazek Domova pro seniory Kamenec, Slezská Ostrava, příspěvková organizace Veřejný závazek Domova pro seniory Kamenec, Domov pro seniory Kamenec, (dále jen Domov pro seniory Kamenec) je celodenní pobytové zařízení v blízkosti centra města Ostravy s dostupným dopravním spojením

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, 323 00 Plzeň Poskytované služby Ubytování Dvoulůžkový pokoj 1 Recepce Jídelna Terapeutická dílna 2 Posezení

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26,

Více

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov je držitelem certifikátu Vážka udělovaným Českou alzheimerovskou společností V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Rok 2014 Název organizace: Domov pro seniory

Více

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň

Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, Plzeň Domácí řád Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek, Kotíkovská 649/15, Plzeň 1 Severní Předměstí, 323 00 Plzeň Zdroj: Petr Jehlík pro Plzeňský architektonický manuál Poskytované služby Ubytování Dvoulůžkový

Více

Výroční zpráva. o činnosti. Pečovatelské služby Chropyně, organizační složky Města Chropyně PEČOVATELSKÁ SLUŽBA MĚSTA CHROPYNĚ

Výroční zpráva. o činnosti. Pečovatelské služby Chropyně, organizační složky Města Chropyně PEČOVATELSKÁ SLUŽBA MĚSTA CHROPYNĚ Výroční zpráva PEČOVATELSKÁ SLUŽBA MĚSTA CHROPYNĚ o činnosti Pečovatelské služby Chropyně, organizační složky Města Chropyně za rok 2008 1 OBSAH Výroční zpráva titulní list..1 OBSAH.2 1. Personální obsazení

Více

Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok

Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok Obsah Základní údaje:... 3 Slovo úvodem:... 4 Odborné sociální poradenství... 5 Půjčovna kompenzačních pomůcek... 6 Přehled příjmů a výdajů za rok 2014... 8 Statistika uživatelů sociálních služeb 2014...

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Název žadatele : Statutární město Brno Název a místo zařízení poskytované služby: Odbor pečovatelské služby ÚMČ Brno - Bystrc Vondrákova 7/9, 635 00 Brno Druh

Více

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM DOMÁCÍ ŘÁD DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Závazné pro: Zpracovala: Datum: 1. 1. 2015 Schválil: Termín aktualizace: leden 2016 všechny zaměstnance Centra Rožmitál pod Třemšínem, poskytovatele sociálních služeb

Více

Oblastní charita Trutnov Pečovatelská služba. PRAVIDLA Zveřejňování informací

Oblastní charita Trutnov Pečovatelská služba. PRAVIDLA Zveřejňování informací Oblastní charita Trutnov Pečovatelská služba PRAVIDLA Zveřejňování informací Název předpisu: INF Vydání č.: 8 Výtisk č.: Jméno a příjmení, funkce Podpis Datum Vypracoval: Schválil: Bc. Regina Sýkorová

Více

Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí 1 www.dsbilovec.cz

Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí 1 www.dsbilovec.cz Osobní asistence, 17. listopadu 373/36, Bílovec Domov pro seniory v Bílovci, Opavská 600/45, Bílovec Dům s pečovatelskou službou, 17. listopadu 373/36, Bílovec Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí

Více

Domov důchodců Humburky Humburky 100, 504 01 Nový Bydžov VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Základní informace

Domov důchodců Humburky Humburky 100, 504 01 Nový Bydžov VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Základní informace Domov důchodců Humburky Humburky 100, 504 01 Nový Bydžov STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK I. Základní informace Název: Domov důchodců Humburky Druh poskytované sociální služby: Domov pro seniory Adresa: Humburky

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, o. s. DOMOVY PRO SENIORY, DOMOVY SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Přehled hodnocených oblastí, perspektiv a subperspektiv: 1 Ubytování

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura 3. Klienti a věková struktura 4. Poskytované služby 5. Přehled příjmů a výdajů

Více

Třebechovice pod Orebem

Třebechovice pod Orebem Třebechovice pod Orebem Adresa: Domov Dědina Nádražní 709 517 73 Opočno Telefon: 493 814 563 Web: www.domov-dedina.cz Email: opocno@domov-dedina.cz Chci žít v místě, kde to znám poskytnout bydlení dospělým

Více

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších.

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Interní předpis: SAZEBNÍK ÚHRAD V SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Platný od 6. 2017 Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Úhrada za ubytování:

Více

za rok 2010 Sídlo Poštovní 239 IČ: DIČ: CZ Datum vzniku:

za rok 2010 Sídlo Poštovní 239 IČ: DIČ: CZ Datum vzniku: Název a sídlo účetní jednotky: Sídlo Poštovní 239 IČ: 26839857 DIČ: CZ26839857 Datum vzniku: 1.1.2005 Registrace: v rejstříku obecně prospěšných společností,vedeného Krajským soudem v Ostravě oddíl 0,

Více

KONTAKT: ČAPKOVÁ LUDMILA, TELEFON: 317 740 123

KONTAKT: ČAPKOVÁ LUDMILA, TELEFON: 317 740 123 TLOSKOV KONTAKT: ČAPKOVÁ LUDMILA, TELEFON: 317 740 123 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v přízemí hlavní budovy - Zámku. Prostory jsou zcela bezbariérové.

Více

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod PŘEDKLÁDÁ: ING. JIŘÍ BLÍŽIL V JINDŘICHOVĚ HRADCI DNE: 27. 2. 2009 Úvod Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec se sídlem v České ulici 1175/II, Jindřichův Hradec je největším poskytovatelem sociálních

Více

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Pečovatelská služba Vracov je organizační složkou města Vracov. Je

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Adresa Právní forma IČ Zřizovatel. Orlicí Mírové náměstí 90. Příspěvková organizace. 42 88 61 98 Město Týniště nad

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Adresa Právní forma IČ Zřizovatel. Orlicí Mírové náměstí 90. Příspěvková organizace. 42 88 61 98 Město Týniště nad VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Adresa Právní forma IČ Zřizovatel Geriatrické centrum Turkova čp. 785 Týniště nad Orlicí 517 21 /adresa Geriatrického centra je shodná s místem poskytování služeb / Příspěvková organizace

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013 Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013 Zpráva o činnosti a plnění úkolů je sestavena podle osnovy v souladu se zásadami města Chebu. 15/2013 Zásady vztahů orgánů města Chebu k příspěvkovým organizacím

Více

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier HISTORIE A SOUČASNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ŽIVOT BEZ BARIÉR Registrace sdružení 10. února 2004 Účel vzniku podpora integrace zdravotně

Více

DS Říčany s.r.o. Krabošická Říčany Voděrádky IČ: DIČ: CZ V Říčanech Voděrádkách dne

DS Říčany s.r.o. Krabošická Říčany Voděrádky IČ: DIČ: CZ V Říčanech Voděrádkách dne DS Říčany s.r.o. Krabošická 84 251 01 Říčany Voděrádky IČ: 05027489 DIČ: CZ05027489 V Říčanech Voděrádkách dne 4. 4. 2018 NABÍDKA PRACOVNÍCH POZIC PRO OBSOLVENTY STŘEDNÍCH ŠKOL, VYŠŠÍCH A VYSOKÝCH ŠKOL

Více

Zpráva o přípravách k zahájení poskytování nové služby - Domov pro seniory

Zpráva o přípravách k zahájení poskytování nové služby - Domov pro seniory Zpráva o přípravách k zahájení poskytování nové služby - Domov pro seniory Plánované zahájení poskytování nové služby je plánováno na leden 2014. V současné době probíhají již přípravné fáze rozdělené

Více

Veřejný závazek sociální služby

Veřejný závazek sociální služby Domov pro seniory Červenka, příspěvková organizace Veřejný závazek sociální služby Platný od 1. 1. 2018 1 1. Domov pro seniory Červenka, příspěvková organizace (dále jen Domov) je příspěvkovou organizací,

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26, 793

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA za rok 2016

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA za rok 2016 Město Dobruška Pečovatelská služba Na Příčnici 1011 Dobruška www. pec.sluzba@mestodobruska.cz ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA za rok 2016 Obsahuje základní údaje o organizaci, podává přehled o personálním a technickém

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více