Monitoring novinářských testů. Únor 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Monitoring novinářských testů. Únor 2013"

Transkript

1 Monitoring novinářských testů Únor 2013

2 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu veciautomobilove.cz Superb 1,8 TSI 4x4 Test Svět motorů Roomster 1,6 TDI Srovnávací test (Ford B-Max 1,6 TDCi a Opel Meriva 1,7 CDTI) Svět motorů Rapid 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C-Elysée 1,6 VTi a Peugeot 301 1,6) aktualne.cz Octavia 1,4 TSI Test auto.cz Octavia 1,2 TSI Test Svět motorů Octavia 1,2 TSI Test Mladá fronta Dnes Octavia 2,0 TDI Test novinky.cz Octavia 2,0 TDI Test auto.cz Octavia 1,6 TDI Test zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Auto motor und sport Octavia 2,0 TDI Test Auto motor und sport Fabia 1,2 TDI Srovnávací test spotřeby 10 úsporných vozů Dresdner Morgenpost Octavia 1,2 TSI Test Autostrassenverkehr Octavia 2,0 TDI Test autoplenum.de Rapid 1,6 TDI Test Die Welt Rapid 1,2 TSI Test Dresdner Morgenpost Fabia RS Test Rheinische Post Octavia 2,0 TDI Test Neue Osnabrücker Zeitung Citigo 1,0 MPI/44 kw Test

3 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu blick.ch Rapid 1,4 TSI Test zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Za ruljom Superb 2,0 TDI DSG Test zdroj model ŠKODA název článku/typ testu autoexpress.co.uk Octavia 1,2 TSI Test Auto Express Citigo 1,0 MPI/55 kw Dlouhodobý test 2. část whatcar.com Octavia 2,0 TDI Test Auto Express Octavia 1,6 TDI Srovnávací test (Honda Civic 1,6 i-dtec a Volkswagen Golf 1,6 TDI) zdroj model ŠKODA název článku/typ testu galwayindependent.com Rapid 1,6 TDI Test

4 Česká republika veciautomobilove.cz Test: ŠKODA Superb 1,8 TSI 4x4 datum: hodnocení: + řešení zádě TwinDoor + poměr výkonu a spotřeby - snadno odcizitelná navigace Interiér je klasika perfektní zpracování, kvalitní materiály, příkladná ergonomie. Největší devizou modelu Superb je jeho prostornost. Obzvláště na zadních sedadlech nevyjdete z údivu. Motor 1,8 TSI s výkonem 118 kw je dostatečně silný na to, aby řidiči dovolil i velmi dynamickou jízdu. Připojení zadní nápravy je zcela neznatelné a proběhne v řádu milisekund. Jízdní vlastnosti jsou příkladné. Superb snese srovnání s prémiovými značkami

5 Česká republika Svět motorů Srovnávací test: ŠKODA Roomster 1,6 TDI, Ford B-Max 1,6 TDCi a Opel Meriva 1,7 CDTI datum: hodnocení: 1. Opel (1,47), 2. ŠKODA (1,61), 3. Ford (1,76) + variabilita interiéru, délka a výška kabiny + logické uspořádání ovladačů - úzký interiér, nepoužitelné zadní prostřední sedadlo Vstupní otvor k zadním místům je ve voze Roomster opravdu luxusní, takže jsme měli pro manipulaci kolem sebe dost prostoru. Roomster získává body v kategorii, kde hodnotíme ovládací prvky. Jednoduché a přehledné rozmístění přístrojů se nám líbí i po 7 letech výroby. Na délku i se zadním sedadlem posunutým úplně dopředu zbývalo figurantovi před koleny 5 cm a ani nad hlavou si kabina nezadá s velkými MPV. S plnohodnotnou rezervou dozadu naložíte až 477 litrů nákladu. ŠKODA je ohromná i směrem nahoru a při sklopení zadních sedadel pojme l. Zlatý střed představuje 1,6 TDI působí celkově vyrovnaně a plynule zatahuje již odspodu. Žádný turboefekt tedy nezaregistrujete. Pokud budeme hodnotit pouze přínos nových řešení zadních dveří, musíme uznat, že klasika v podobě vozu ŠKODA Roomster má stále převahu.

6 Česká republika Svět motorů Srovnávací test: ŠKODA Rapid 1,2 TSI, Citroën C-Elysée 1,6 VTi a Peugeot 301 1,6 datum: hodnocení: 1. ŠKODA (1,68), Citroën a Peugeot (1,83) + přesné řízení a řazení + jisté jízdní vlastnosti a stabilita - úzký interiér, omezený komfort jízdy Designový směr mladoboleslavské značky nyní vyznává ostré hrany bez zbytečných kudrlinek. Výsledek je přitom krystalicky čistý a dokáže vyvolat dojem kvality i bytelnosti. Nepodléhá žádným módním trendům, takže by mohl být atraktivní i za několik let. Výklopná záď vozu Rapid zajišťuje úžasné nakládání a vyjímání zavazadel a také využitelnost celého kufru i při sklopení zadních sedadel. Dvouventilové TSI je výborně odhlučněné a kultivované. Proti němu funguje převodovka modelu Rapid jako přesně seřízené švýcarské hodinky. Rozdíly ještě více vynikly při slalomu mezi kužely. Rapid se mezi nimi proplétá s naprostou samozřejmostí i díky přesnému řízení a téměř žádnému naklánění karoserie. Citroën a Peugeot sice kontrují příjemně plynulým projevem atmosférické šestnáctistovky a komfortem na palubě, ale na Rapid to nestačí.

7 Česká republika aktualne.cz Test: ŠKODA Octavia 1,4 TSI datum: hodnocení: + rozsah nastavení volantu a sedadla řidiče + uším lahodící zvuk motoru - méně přesné řazení Testovaná Octavia stříkala z trysek ostřikovačů už rozprášenou kapalinu, navíc na poměrně velkou plochu skla. Pak stačilo dvojí až trojí mávnutí ramen stěračů a výhled byl opět křišťálově čistý. Sedák je dostatečně dlouhý, opěradlo také otestováno řidičem, který měří 186 cm. Chod benzinového turbomotoru je i bezprostředně po nastartování klidný, tichý, prost vibrací. Nejpříjemnější pocit z prvních stovek kilometrů mám z toho, jak auto poslušně reaguje, jak přejíždí nerovnosti, jak se mu chce ochotně zatáčet, jak okamžitě reaguje na povely plynového pedálu. Prakticky při jakémkoli zařazeném rychlostním stupni a rozumných provozních otáčkách se po důraznějším sešlápnutí plynového pedálu dostaví až nečekaný příval síly.

8 Česká republika auto.cz Test: ŠKODA Octavia 1,2 TSI datum: hodnocení: 4/5 + komfort odpružení, směrová stabilita + objemný a dobře přístupný zavazadelník, vysoké užitečné zatížení - hluk zadní nápravy při přejezdu větších nerovností Z místa řidiče musíme ocenit umístění loketních opěrek i rozmístění všech důležitých ovládacích prvků. Přístup Simply clever k tomu přidává několik promyšlených drobností. Octavia dokáže využít technické pokročilosti motoru i nízké hmotnosti karoserie a je opravdu úsporná. Na poměry kategorie rodinných aut je ovladatelnost příkladná tady se z lepšího rozložení a obecně nízké hmotnosti stává jasná výhoda. Většina příplatků je levnějších než dřív, takže v ukázkové konfiguraci vychází nový model o 20 tisíc levněji než předchozí Octavia. Svůj účel nabídnout za rozumné peníze hodně prostoru a bezstarostné svezení plní bez výhrad. Dynamické schopnosti motoru, spotřeba paliva ani ovladatelnost žádný důvod ke kritice nenechávají.

9 Česká republika Svět motorů Test: ŠKODA Octavia 1,2 TSI datum: hodnocení: 1,30 + jisté jízdní vlastnosti + optimálně pracující řízení a řazení - méně pohodlný posaz vzadu Říct mi, že sedím v novém vozu Superb, uvěřím. Hodnotné materiály, precizní zpracování, přesný chod většiny ovladačů nebo noblesní bílé podsvícení jsou neměnnými atributy. Třeba zarážkový segment schovaný v plastové přepážce u zadního podběhu je geniální věc. Jestli mě na novém čtyřválci něco naprosto dostalo, pak je to jeho pružnost. Nemá na něj ani kdejaký naftový dvoulitr. Komfort poskytovaný zadní nápravou rozhodně převyšuje průměr segmentu. Zatáčkami se Octavia nechá vodit o dost rychleji, než bych od jednoduše konstruovaného rodinného vozu čekal. Na rozdíl od Opelu Astra nebo Fordu Focus se vnitřní prostor zvětšil úměrně nárůstu vnějších rozměrů. Velmi dobrý výhled řidiče zase plyne z promyšleného postavení sedadel, sloupků a nosných prvků karoserie.

10 Česká republika Mladá fronta Dnes Test: ŠKODA Octavia 2,0 TDI datum: hodnocení: + funkčnost většiny elektronických pomocníků + nadčasový design - odtlumení příčných nerovností Když při osmdesátce na šestku přišlápnete plyn na podlahu, motor plynule bez sebemenších protestů a prodlevy zrychlí. Použitelné otáčky nového motoru se pohybují od 1 do 4,5 tisíce. Nad ně už nemá cenu točit, na druhou stranu i z toho tisíce se motor snadno roztočí. Jízdními vlastnostmi nám nová Octavia připomněla nejvíc Ford Mondeo také jezdí jako po kolejích, ale do obratnosti třeba vozů BMW ještě kus chybí. Řazení je tradičně bezchybně přesné, páka se pohybuje po krátkých drahách. Hlavice řadicí páky je drobnější než dřív a lépe padne do ruky. Z archivu našich měření vyčteme, že Octavia je stejně tichá jako poslední generace BMW 530 xdrive s benzinovým šestiválcem. Takže na TDI úctyhodný výkon! Dílenské zpracování interiéru je výborné, všude jsou použity kvalitní, vesměs měkčené plasty. Uvnitř tak vládne pocit robustnosti a festovnosti. Spousta příplatků je sympaticky nízkých

11 Česká republika novinky.cz Test: ŠKODA Octavia 2,0 TDI datum: hodnocení: + robustní a ergonomicky navržený interiér + široká plejáda příplatkových systémů - hlučný a méně komfortní podvozek Skvěle vypadá velký příplatkový navigační systém Columbus, který se ovládá dotyky. Výhrady nelze mít k provedení grafiky ani ovládání. Čím Octavia výrazně převyšuje konkurenci, je nabídka prostoru. Pochválit musíme přední stěrače. Stírají až do krajů a jsou tiché. 590 litrů v segmentu nižší střední třídy nenabídne ze sedanů nikdo a jde o hodnotu, kterou se v této cenové relaci nemůže pochlubit ani mnohé kombi. Převody přesné manuální převodovky s výrazně lehčím chodem než dříve nejsou zbytečně dlouhé Auto je stabilní, je z něj cítit jistota, kterou neztrácí ani v zatáčkách. Co dodat na závěr? Skvělá prostornost i praktičnost, dobrá nabídka motorů i komfortní a bezpečnostní výbavy.

12 Česká republika auto.cz Test: ŠKODA Octavia 1,6 TDI datum: hodnocení: 4/5 + nízká spotřeba, téměř nezávislá na stylu jízdy + prostorný interiér, pohodlná sedadla - tvrdší podvozek snižuje komfort na rozbité silnici Výsledek 5,5 l/100 km také odpovídá jízdě rychlostí 130 km/h, kdy motor točí rozumných ot/min. Hlavní výhodou je nízko položené maximum výkonu, které začíná už na otáčkách. Zároveň mnohem lépe sedí ve vysokých rychlostech, jistá subjektivní nervozita se na dálnici začíná projevovat až od 180 km/h. Octavia téměř nezná nedotáčivost a stále se nechá bezpečně vést ze zatáčky do zatáčky. Z hlediska přesnosti se jedná asi o nejlepší parkovací asistent na trhu. Octavia není dokonalá, ale je tak dobře navržená, že si zaslouží naše uznání.

13 Německo Auto motor und sport Test: ŠKODA Octavia 2,0 TDI datum: hodnocení: 4,5/5 + vysoké užitečné zatížení, dobrá nabídka prostoru + precizní řízení, jisté chování na silnici - materiál dveřních výplní, hluk od podvozku Kokpit byl vytvořen jednoduše a věcně, což jej činí skvěle intuitivně použitelným. Vzadu člověk s údivem zaregistruje místo pro nohy, které připomene vyšší střední třídu. Přes svoji velikost působí Octavia velmi hbitě, v čemž hraje roli také relativně nízká hmotnost. Podle očekávání má dvoulitrové TDI s vozem snadnou práci a v testovaném automobilu svých 150 koní dávkuje přes šestistupňovou dvouspojkovou převodovku. Zcela v souladu s tradicemi nabízí také Octavia třetí generace velmi vysokou užitnou hodnotu Upřímně doporučeno pro rodiny.

14 Německo Auto motor und sport Srovnávací test spotřeby: ŠKODA Fabia 1,2 TDI, VW Polo 1,2 TDI BM, Toyota Yaris Hybrid, FIAT 500 Twinair, VW Eco Up, Opel Corsa 1,2 LPG, Hyundai i20 1,1 CRDi, Ford Focus Econetic, Toyota Prius a FIAT Panda Natural Power datum: hodnocení: 1. VW Up, 2. FIAT Panda, 3. Toyota Prius, 4. ŠKODA, 5. Toyota Yaris, 6. VW Polo, 7. Opel, 8. Ford, 9. FIAT 500, 10. Hyundai + pohodlná sedadla + precizní řízení - omezená vnitřní šířka Celkově malý český vůz přesvědčil náležitou nabídkou místa, čistým zpracováním a díky verzi GreenLine také dobrou výbavou. Pokud by se laik zeptal obchodníka, jaký malý vůz by byl rozumnou, cenově příznivou a solidní koupí, bezpochyby by nadprůměrně často padala ŠKODA Fabia. S takovouto výbavou se cena nezdá příliš vysoká. Tříválcový diesel určuje jízdní zážitek. Je velmi úsporný, ale poměrně silný Nedostatečná hustota čerpacích stanic, relativně vysoké příplatky a principielně neochotná odezva se starají o to, že ne všichni budou s vozidly na CNG spokojeni. Pro ně jsou velice spořivé diesely jako tříválec ŠKODA a Volkswagen nebo hybridy jako Toyota Prius lepší volbou.

15 Německo Dresdner Morgenpost Test: ŠKODA Octavia 1,2 TSI datum: hodnocení: + bezkonkurenční vnitřní prostornost + kvalita zpracování - čitelnost tachometru Vnitřek poskytuje nekonečný prostor. I s výškou postavy 191 cm má člověk dostatek místa pro hlavu i kolena. Takhle pohodlně se na dovolenou necestuje žádným jiným kompaktním modelem. Jakost interiéru je vysoká, materiály vypadají dobře a navozují příjemné pocity. Abych byl upřímný, tento agregát naprosto dostačuje. Na konci testovacích jízd svítilo na palubním počítači 6,5 litru přijatelná hodnota. Její podvozek nabízí dobrý kompromis mezi komfortem a dynamikou. Řízení má bezprostřední odezvu

16 Německo Autostrassenverkehr Test: ŠKODA Octavia 2,0 TDI datum: hodnocení: 296/450 + šířka interiéru + velký a dobře využitelný kufr - lacině působící vnitřní obložení dveří, vysoká nakládací hrana Velká vnitřní šířka se stará o vydatný pocit prostornosti podepřený velkorysým místem pro nohy vzadu, které silně připomíná vyšší střední třídu. Ihned se dostaví poznání, že vše se nalezne tam, kde to člověk tuší. Tím odpadá nepohodlné hledání ovladačů důležitých funkcí. Díky vnitřní šířce se dovnitř vejde i rozložitý předmět a vysoko se vyklápějící zadní stěnou lze zavazadelník také skutečně dobře využít. Vysoká nosnost je vykoupena poměrně tuhým vyladěním, přesto je komfort na dlouhých cestách dostatečný. Octavia hraje ve zřetelně vyšší lize než dříve. Nabízí nadbytek místa, dobrý komfort pro dlouhé cestování a velký výběr příplatkových prvků.

17 Německo autoplenum.de Test: ŠKODA Rapid 1,6 TDI datum: hodnocení: + velmi nízká spotřeba ve verzi Green tec + plná bezpečnostní výbava už v základní verzi - pouze 2letá záruční lhůta Neoplývá zbytečnostmi, je dobře zpracovaná prostě správné rodinné auto. Nevyzařuje sice tolik elegance jako koncernový sourozenec ze stáje SEAT, ale přesto vypadá dobře. Udávaných 190 km/h udělá Rapid hravě. Průměry mezi 4,5 a 5,5 l na 100 km jsou snadno dosažitelné. ŠKODA Rapid je celkově podařený vůz. Je to spíše poctivý pracant, který chce řádně dělat svou práci, nabídne hodně místa a skromně nakládá s pohonnými hmotami. V posledních dnech jsme stále jezdili za méně než 4,5 l/100 km, přestože pořád bylo pod nulou. Po více než km činila celková spotřeba 4,7 l/100 km. Kdo hledá prostornou limuzínu s úsporným dieselovým motorem, je přesně u vozu ŠKODA Rapid na správné adrese.

18 Německo Die Welt Test: ŠKODA Rapid 1,2 TSI datum: hodnocení: + síla motoru + užitná hodnota - zápach interiérových plastů Co se týká jízdního komfortu a ovladatelnosti, lehkosti a exaktnosti řízení, tichého pohybu tady se má Dacia ještě co učit. Vůz se v našem testu nechal vodit za méně než 7 litrů na 100 km, a to se počítá. Zaprvé do zavazadelníku se člověk dostane jednoduše lépe a nemusí se při nakládání tak hluboko ohýbat. A zadruhé se sklopením zadních sedadel vytvoří prostor, který je tak velký jako v aktuálním Volkswagenu Golf Variant. ŠKODA má smysl pro praktické věci: škrabka na led se nachází ve víčku nádrže. Rapid nezíská cenu za design, ale potěší srdce, kdekoliv je to možné.

19 Německo Dresdner Morgenpost Test: ŠKODA Fabia RS datum: hodnocení: + ochota motoru jít do otáček + funkce elektronické uzávěry diferenciálu - vnitřní hlučnost při vysokých rychlostech Malý závodník umí nadchnout. O to se stará benzinový turbomotor 1,4 TSI s výkonem 180 koní. Je to vzorový příklad radosti z otáček. Je potěšením zvyknout si na to, jak suverénně přenáší RS svou sílu na silnici v kombinaci s dobře fungujícím sedmistupňovým DSG. Po turboefektu není ani stopy. Na zakroucených okreskách se díky strmému řízení nechá vodit zatáčkami dynamicky a vyloženě suverénně. Fabia nepůsobí nepohodlně za své peníze dostane zájemce už opravdu dobře vybavený vůz.

20 Německo Rheinische Post Test: ŠKODA Octavia 2,0 TDI datum: hodnocení: + nabídka místa + příznivá cena - řada prvků výbavy za příplatek Uvnitř je prostorná jako VW Passat, stojí méně než VW Golf a stává se tak jedním z nejzajímavějších vozů v tomto segmentu. Kdekoliv se dotknete, cítíte se dobře, kamkoliv se podíváte, vše je čistě a jemně provedeno. Design těží uvnitř z větší noblesy a vně z nových proporcí s prodlouženým rozvorem a kratšími převisy. Jakkoliv už nyní je motorová paleta obsáhlá, nemá zůstat jen při tom. Nová tvář značky působí moderněji.

21 Německo Neue Osnabrücker Zeitung Test: ŠKODA Citigo 1,0 MPI/44 kw datum: hodnocení: + přehlednost a ovladatelnost + jízdní komfort, spotřeba - slabý zátah, šetření při výběru materiálů do kufru Obratně a hbitě se nasouká i do nejmenšího parkovacího místa Dětská sedačka se dá bez problémů namontovat, a když se ti vpředu jen trochu uskromní, skutečně se dovnitř usadí 4 osoby. V interiéru vládne typická přehlednost, kterou známe z téměř všech vozidel z rodiny VW. Několika chytrými detaily sbírá interiér další plusové body. Také jakost materiálů citelně převyšuje standard nejmenších vozů. Malá navigace nabízí minimálně tolik možností jako systémy, které stojí třikrát, čtyřikrát nebo pětkrát tolik. Spotřeba s číslicí 4 před desetinnou čárkou je v každém případě možná bez jakýchkoliv obtíží.

22 Švýcarsko blick.ch Test: ŠKODA Rapid 1,4 TSI datum: hodnocení: + vyváženost jízdního projevu + obří a dobře přístupný zavazadelník - 17palcová kola neladí s odpružením ŠKODA Rapid je nudná ale jenom proto, že umí všechno opravdu dobře. Zavazadlový prostor je tak hluboký jako kráter. Vzadu se nachází extrémní místo pro nohy. Vše je věcné a trochu fádní, zato však skvěle zpracované. Jízdní dojem je všechno jiné, jen ne levný. Řízení, podvozek, točivý motor TSI všechno znamenité. Rapid sice nenabídne emoce, je to ale prostorový zázrak za příznivou cenu.

23 Rusko Za ruljom Test: ŠKODA Superb 2,0 TDI DSG datum: hodnocení: 7/10 + poměr ceny a vlastností + ekonomika provozu - turboefekt v nízkých otáčkách Jeho dieselová verze se vyznačuje záviděníhodnou úsporností. Přednostmi jsou důstojný design a vybavení, zejména vzadu prostorný vnitřek a dobré jízdní vlastnosti. Celkově jde téměř o německý vůz, který ale vyjde levněji proto je to dobrý tip pro flotilové autoparky. V interiéru vládne pragmatismus a kvalita. Dařilo se mi jezdit za 5,7 l na 100 km, maximem je 9 litrů v dopravních kolonách.

24 Velká Británie autoexpress.co.uk Test: ŠKODA Octavia 1,2 TSI datum: hodnocení: 5/5 + citlivé řízení + výbava v ceně - středový tunel omezuje pátého pasažéra Jak se tento nemalý rodinný vůz popasuje s 1,2litrovým motorem pod kapotou? Překvapivě dobře zní krátká odpověď Je také hospodárný a pyšní se emisemi 114 g/km. Nejlepší je fakt, že se pocitově projevuje skutečně živě. Vnitřní prostor je velkorysý a kufr větší než ve Fordu Mondeo. I pozice za volantem je dobrá, volant se nastavuje ve 4 směrech a sedadlo má široký rozsah seřízení. Přístroje jsou čitelné, ovladače snadno dosažitelné a palubní deska elegantní a jakostní. Benzinový motor pracuje lépe, než byste si v tak velkém voze představovali. Další důvody, proč dává hluboký smysl, je užitná hodnota fráze hodně auta za danou cenu byla stvořena pro tento model.

25 Velká Británie Auto Express Dlouhodobý test: ŠKODA Citigo 1,0 MPI/55 kw datum: hodnocení: 5/5 + chování při vysokých rychlostech + nízká hladina hluku - pouze 35litrová nádrž zkracuje dojezd Vzali jsme naše nové Citigo na maratonskou jízdu napříč Evropou. Navigace ve specifikaci Elegance se opravdu snadno obsluhuje a její zobrazení je čitelné. Věci zůstávají pozitivní i na rychlostní silnici k rakouským hranicím, protože vyladění pro rychlou jízdu je skutečně dobré. Sedadla jsou pohodlná a je tu spousta odkládacích míst pro svačinu a pití. Hezky vyvážené řízení, účinné brzdy a pohotové řazení přinesly radost a uklidnění na zatáčkovitých silnicích v pohoří Eifel směrem k Belgii Abych byl upřímný, vlastně jsem cítil zklamání, že cesta je téměř u konce. Nakonec jsem ujel 998 mil a užil jsem si každou minutu výletu. Pryč jsou doby, kdy jste potřebovali velké auto pro dálkové cesty. Výlet po Evropě dokázal, že Citigo je mnohem více než jen talentované městské přibližovadlo.

26 Velká Británie whatcar.com Test: ŠKODA Octavia 2,0 TDI datum: hodnocení: 5/5 + opora předních sedadel + vzadu dost místa na hlavy i pro dlouhány - velký schod na podlaze po sklopení zadních sedadel ŠKODA Octavia byla vždy jedním z nejprostornějších vozů ve své třídě, ale nový model je dosud největší velikostně je blíže Fordu Mondeo než Focusu. S emisemi jen 106 g/km je to také pozoruhodně účinný motor na to, jak je silný. Převodné ústrojí je dalším zlatým hřebem. Převodovka je hladká a skvěle vyvážená, práce se spojkou je jemná, což usnadňuje řízení v městském provozu. ŠKODA zapůsobí i v zatáčkách, protože pohyby karoserie jsou dobře kontrolovatelné. Spojuje výraznou přilnavost se skvělým a dobře vyváženým řízením. Místo tvrdých plastů dostáváte materiály, které jsou srovnatelné s těmi v nejnovějším Volkswagenu Golf a o stupeň nebo dva lepší než ve Fordu Mondeo nebo Mazdě 6. Ať se na ni podíváte jakkoliv, nová Octavia představuje vynikající hodnotu vzhledem k ceně. Celkově ji můžeme pouze upřímně doporučit. Asi to není nejtoužebnější auto na světě, ale dost možná nejrozumnější.

27 Velká Británie Auto Express Srovnávací test: ŠKODA Octavia 1,6 TDI, Honda Civic 1,6 i-dtec a Volkswagen Golf 1,6 TDI datum: hodnocení: 1. Volkswagen (5/5), 2. ŠKODA (5/5), 3. Honda (3/5) + největší kufr + prémiový pocit z dotykové obrazovky - hluk motoru při akceleraci Přidaná velikost je výborně přikryta čistým a jednoduchým designem a při bližším zkoumání se vynoří některé velmi chytré nové detaily. Dojmu prémiovosti přidává nabídka standardního vybavení včetně dvouzónové klimatizace, špičkového rádia a Bluetooth. A oblíbené příplatkové prvky jako satelitní navigace a vyhřívaná sedadla stojí méně než u Volkswagenu a Hondy. Se sklopenými zadními sedadly nabízí kufr maximální objem litrů o více než 200, resp. 300 litrů víc než v Civiku, resp. Golfu. Delší zadní dveře velmi usnadňují přístup dozadu, vyšší pasažéři mají více místa pro kolena než ve Volkswagenu. Nová Octavia je pro značku ŠKODA dalším obrovským skokem dopředu. Nejštědřejší prostor vzadu a praktičnost jsou nyní spojeny s vysoce kvalitním interiérem a výbavou, která uvede do rozpaků vozy o segment výše. Volkswagen Golf sedmé generace tentokrát vyhrává nejtěsnějším možným rozdílem.

28 Irsko galwayindependent.com Test: ŠKODA Rapid 1,6 TDI datum: hodnocení: + prostor pro pasažéry i zavazadla + férové ceny zahrnují ESC - nepřesné řízení Motor v našem testovacím voze byl čilý i úsporný. Uvnitř ŠKODA vyvinula velké úsilí, aby udělala stejně sofistikovaný interiér jako u větších sourozenců při menších nákladech. Volant se příjemně drží a pozice za ním je pohodlná a současně dobře umístěná. Je to dobrý dálniční společník s účinně potlačeným hlukem motoru a pouze nízkou úrovní jízdního a valivého hluku. Rapid je zajímavě naceněný, praktický, prostorný, robustně postavený. Měl by být spolehlivý a ukazuje své přednosti v hospodárnosti a ekologičnosti.

29 TIP: Výsledky testů můžete využít: jako pádné prodejní argumenty hodnocení nezávislými novináři a motoristickými odborníky má pro zákazníky často větší váhu než firemní propagační materiály zahraniční média nelze podezřívat z přílišné náklonnosti k naší značce jako inspiraci pro marketingové aktivity např. pro vlastní webové stránky

Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6)

Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6) zdroj model ŠKODA autopruvodce.cz Octavia Combi 1,6 LPG Test Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6) autoforum.cz Rapid 1,6 TDI Test autopruvodce.cz Superb Combi 2,0 TDI Test zdroj model

Více

Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2)

Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) zdroj model ŠKODA Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) ifaster.cz Octavia RS 2,0 TDI DSG Test veciautomobilove.cz Yeti Recenze ojetého vozu zdroj model ŠKODA AutoBild Yeti GreenLine Ruhr

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1. Duben 2013

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1. Duben 2013 !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1 Duben 2013 zdroj model ŠKODA Octavia 2,0 TDI Srovnávací test (Hyiundai i40) Auto 7 Octavia 1,2 TSI Elegance Test Auto 7 Octavia Rapid 1,2 TSI Ambition Srovnávací test (Renault

Více

Právo Octavia 2,0 TDI Test. ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test. Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test

Právo Octavia 2,0 TDI Test. ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test. Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test zdroj model ŠKODA Právo Octavia 2,0 TDI Test ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test zdroj model ŠKODA Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test Auto Moto und Sport Octavia 1,4 TSI Srovnávací test Auto Zeitung

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#$%&'()*

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#$%&'()* !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#$%&'()* zdroj model ŠKODA Mladá fronta DNES Nový Superb 2,0 TDI Test Autorevue.cz Nový Superb 1,4 TSI a 2,0 TDI Test 5plus2 Nový Superb 1,6 TDI Greenline Test Týden Nový

Více

Monitoring novinářských testů. Říjen 2012

Monitoring novinářských testů. Říjen 2012 Monitoring novinářských testů Říjen 2012 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu AutoTip Superb Combi 2,0 TDI 4x4 Test Auto 7 Rapid 1,2 TSI Test Svět motorů Rapid 1,2 MPI Test novinky.cz Octavia Combi

Více

2016 Hyundai Motor Czech

2016 Hyundai Motor Czech 2016 Hyundai Motor Czech Kdo? Jan Ulip Fleet Area Representative Přehled modelové řady Hyundai Novinky Hyundai i30 TCO Představení testovací flotily 2016 Modelová řada Hyundai Modelová řada Hyundai Osobní

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()'

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#!$!%&'()' !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()' zdroj model ŠKODA ")20('34)",56$78'$0+$5 autopruvodce.cz Octavia Combi 1,6 LPG Test *#7/&8+/+"3 Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6) autoforum.cz

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()*

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#!$!%&'()* !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()* 1 zdroj model ŠKODA Auto TIP Superb Combi 1,8 TSI DSG Auto 7 Superb 1,4 TSI Po povrchu / Test Lidové noviny Octavia Combi 2,0 TDI 4x4 Auto 7 Octavia Combi 1,8 TSI

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$%&'()

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#!$%&'() !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$%&'() zdroj model ŠKODA Superb Combi 2,0 TDI Test Octavia Combi 2,0 TDI 4x4 Test Auto TIP Octavia Combi 2,0 TDI Test Autohit Octavia Combi 1,8 TSI Elegance Test (Tomáš

Více

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. prosinec 2010

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. prosinec 2010 MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ prosinec 2010 zdroj model Škoda název článku/typ testu Auto 7, 25/2010 Superb GreenLine 1,6 TDI Jako po másle Motorsport magazín, 12/2010 Octavia RS Nebe a dudy Octavia Tour

Více

Monitoring novinářských testů. Červen 2011

Monitoring novinářských testů. Červen 2011 Monitoring novinářských testů Červen 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Sedmička Octavia Combi 1,6 TDI DSG Test Auto Tip Octavia Scout 2,0 TDI DSG Test zdroj model ŠKODA název článku/typ testu

Více

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. listopad 2010

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. listopad 2010 MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ listopad 2010 zdroj model Škoda název článku/typ testu Autembezpecne.cz Roomster Škoda Roomster zabodovala na technických prohlídkách v Německu Automobil revue Octavia 1,2

Více

Terénní užitkové vozidlo

Terénní užitkové vozidlo Terénní užitkové vozidlo Společník pro práci a volný čas Mechron Je jedno, zda chcete pracovat na farmě nebo v lese, Kioti Mechron 4 4 se hodí pro všechny práce. Se čtyřmi nezávisle zavěšenými koly zadní

Více

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů Přes

Více

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci.

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. 02 Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu

Více

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu Nejkrásnější způsob, jak řídit praktický automobil Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu / Ohromující design překypující emocemi / Inovace jako například přední LED světlomety / Příkladná dynamika

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA

NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA NOVÁ HYBRID COROLLA HYBRID 3 NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA Po 12 letech dáváme sbohem označení Auris a zahajujeme novou éru modelu Corolla nejprodávanějšího vozu světa. Toyota Corolla, nyní s rozšířenou nabídkou

Více

Monitoring novinářských testů. Září 2011

Monitoring novinářských testů. Září 2011 Monitoring novinářských testů Září 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu auto.cz Octavia Scout 2.0 TDI Srovnávací test s Jeepem Compass 2.2 CRD a Subaru Forester 2.0 D Svět motorů Fabia 1.2 12V

Více

Verze Ambiance verze AMBIANCE = ACCESS + Verze Access HLAVNÍ PRVKY VÝBAVY

Verze Ambiance verze AMBIANCE = ACCESS + Verze Access HLAVNÍ PRVKY VÝBAVY Dacia Dokker Van Verze Access HLAVNÍ PRVKY VÝBAVY Ocelová kola 14 Posilovač řízení Airbag řidiče Elektronický stabilizační systém ESC Režim Eco a ukazatel optimálního rychlostního stupně Posuvné dveře

Více

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Je pro vás Mitsubishi Outlander příliš staromódní? Japonci přichází s odpovědí jménem Eclipse Cross.

Více

ŠKODA OCTAVIA COMBI Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA COMBI Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/96 kw G-TEC (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

ŠKODA SCALA Zážehové motory

ŠKODA SCALA Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 1498

Více

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA NOVÁ KIA RIO Více emocí, více radosti Stačí jeden pohled na atraktivní, sportovní design nového modelu Kia Rio a Vaše fantazie začne horečně vymýšlet důvody, proč usednout za volant a vyrazit na vyjížďku.

Více

D Y N A M I C 09/17 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5

D Y N A M I C 09/17 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5 DYNAMIC DYNAMICKÝ DESIGN V moderním rychlém světě potřebujete být pohotoví a připravení využít každé příležitosti, která se naskytne. Proto jsme vytvořili nový vůz Honda Jazz Dynamic. Disponuje sportovním

Více

VŮZ STVOŘENÝ PRO ŘIDIČE

VŮZ STVOŘENÝ PRO ŘIDIČE VŮZ STVOŘENÝ PRO ŘIDIČE Nový Civic 5D s novým designem a konstrukčním provedením je ztělesněním našeho inovativního přístupu. Výsledkem je vůz s jedinečnou osobností a sportovním duchem. Vůz, který je

Více

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw ACT 1,5 TSI/110 kw ACT (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový

Více

S E D A N 12/2016 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5

S E D A N 12/2016 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5 SEDAN VÁŠ NOVÝ CIVIC Nový Civic sedan s atraktivním designem a vyspělým konstrukčním provedením je ztělesněním našeho inovativního přístupu a zápalu pro technickou znamenitost. Výrazné a nadčasové linie

Více

Příloha 1. Poškození jednotlivých dílů vozidel skupiny 1-4 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 3

Příloha 1. Poškození jednotlivých dílů vozidel skupiny 1-4 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 3 Příloha 1 Poškození jednotlivých dílů vozidel skupiny 1-4 Skupina 1 Skupina 2 Skupina 3 Skupina 4 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 1 DN 2 DN 3 DN 1 DN 2 DN 3 Světlomet pravý levý mlhovka pravá levá ostřikovače

Více

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory

ŠKODA KAMIQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)*

Zážehové motory. bezolovnatý benzin min. o. č. 95 (91)* ŠKODA Octavia Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59 kw 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw (A) 1,6 MPI/ kw Flex Fuel 1,6 MPI/ kw LPG zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč zážehový,

Více

PRO TY, CO CHTĚJÍ VÍC FARMALL 55-75A

PRO TY, CO CHTĚJÍ VÍC FARMALL 55-75A PRO TY, CO CHTĚJÍ VÍC FARMALL 55-75A 55-65 - 75 KABINA Čtyř sloupková kabina traktoru Farmall A poskytuje vynikající výhled z traktoru a tím i přehled o přesné poloze nářadí. Pomáhá tak obsluze jednoduše

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

ŠKODA KAROQ Zážehové motory

ŠKODA KAROQ Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw Motor 1,5 TSI/110 kw 4 4 Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TSI/140 kw 4 4 (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory

ŠKODA KAROQ SPORTLINE Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem

Více

Dacia Logan & Logan MCV

Dacia Logan & Logan MCV Dacia Logan & Logan MCV Komfort a inteligentní technologie Dotykový multimediální systém Media Nav 2.0*. Tempomat s omezovačem rychlosti*. Zadní parkovací senzor. * Dostupný v závislosti na verzi. Nevídaný

Více

Značkové automobily a motorky od BMW

Značkové automobily a motorky od BMW Aktuální seznam Autá Značkové automobily a motorky od BMW Kategoria - Rada3, Compact, 316ti/5, (str. 2) Kategoria - Rada3, Sedan, 316i, (str. 2) Kategoria - Rada3, Copué, 318Ci, (str. 2) Kategoria - Rada3,

Více

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3

Více

Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu N...

Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu N... 1 z 5 19.2.2013 23:41 Test Hondy CR-V 2.2 i-dtec: čtvrté vydání spoluzakladatele rodu První generace Hondy CR-V v roce 1995 spoluzakládala segment kompaktních SUV, nyní na trh přichází již čtvrtá řada.

Více

ŠKODA FABIA Vznětové motory

ŠKODA FABIA Vznětové motory Vznětové motory Technické údaje 1,4 TDI/55 kw*** 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou,

Více

ŠKODA OCTAVIA COMBI Vznětové motory

ŠKODA OCTAVIA COMBI Vznětové motory Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/66 kw*** 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

ŠKODA RAPID SPACEBACK Zážehové motory

ŠKODA RAPID SPACEBACK Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/70 kw 1,0 TSI/70 kw (A) 1,0 TSI/81 kw 1,4 TSI/92 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč

Více

Technická data - Golf

Technická data - Golf Technická data Golf I. generace (1974 1983) Informace (VW Golf I GTI, 1976) Konstrukce řadový čtyřválec Pivo benzín Plnění atmosférické sání Rozvod OHC Uložení vpředu napříč Zdvihový objem [cm3] 1588 Kompresní

Více

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory

ŠKODA OCTAVIA Zážehové motory Zážehové motory Technické údaje 1,0 TSI/85 kw 1,0 TSI/85 kw (A) 1,5 TSI/110 kw 1,5 TSI/110 kw (A) 2,0 TSI/140 kw (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

ŠKODA OCTAVIA Vznětové motory

ŠKODA OCTAVIA Vznětové motory Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/66 kw*** 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený

Více

ELIOS 230 220 210. Agilní výkon.

ELIOS 230 220 210. Agilní výkon. ELIOS 230 220 210 Agilní výkon. Agilní výkon na míru. Zejména podniky chovající dobytek, obhospodařující louky a zpracovávající zeleninu, ale také uživatelé mimo zemědělství patří k široké řadě zákazníků

Více

NOVÁ ŠKODA KODIAQ DATA A FAKTA

NOVÁ ŠKODA KODIAQ DATA A FAKTA NOVÁ ŠKODA KODIAQ DATA A FAKTA DESIGN Nový, atraktivní designový jazyk značky ŠKODA přichází do segmentu velkých SUV Rozeznatelný na první pohled díky skvělé souhře elegantních linií, dynamických křivek

Více

OBRATNÝ, JEDNODUŠE OVLADATELNÝ UNIVERZÁL

OBRATNÝ, JEDNODUŠE OVLADATELNÝ UNIVERZÁL 35 45 55 OBRATNÝ, JEDNODUŠE OVLADATELNÝ UNIVERZÁL NOVÝ DESIGN VYTVOŘENÝ PRO SKUTEČNOU PRÁCI Vývoj traktorů Solaris pokročil a výsledkem je nová řada, která je ještě všestrannější a výkonnější. Skvělý výsledek

Více

Novinky 2016 Hyundai

Novinky 2016 Hyundai Novinky 2016 Hyundai Kdo? Marek Trešl Product Manager Modelová řada 2016 Hyundai Modelová řada Hyundai Osobní vozy A segment B segment C segment D segment E segment Klasické i10 i20 i30 a i30 kombi i40

Více

WL44. Všeuměl pro každodenní maximální výkon

WL44. Všeuměl pro každodenní maximální výkon WL44 Kloubové kolové nakladače Všeuměl pro každodenní maximální výkon Kloubový kolový nakladač WL44 vám nabízí výkon, obratnost a účinnost v jediném stroji. Náležitě se stará o pracovní činnost a při každém

Více

Vznětové motory. dvě souosé spojky, suché, vícelamelové, elektrohydraulicky ovládané

Vznětové motory. dvě souosé spojky, suché, vícelamelové, elektrohydraulicky ovládané Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI CR DPF/77 kw 1,6 TDI CR DPF/77 kw (A) 2,0 TDI CR DPF/110 kw 2,0 TDI CR DPF/110 kw (A) vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vznětové motory

ŠKODA KODIAQ SCOUT Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm

Více

Zážehové motory. Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Zážehové motory. Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] ŠKODA Octavia RS 230 Zážehové motory Technické údaje 2,0 TSI/169 kw 2,0 TSI/169 kw (A) Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

ŠKODA FABIA Zážehové motory

ŠKODA FABIA Zážehové motory ŠKODA FABIA Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem,

Více

TISKOVÁ MAPA. ŠKODA KODIAQ: Místo až pro sedm osob v prvním SUV značky ŠKODA

TISKOVÁ MAPA. ŠKODA KODIAQ: Místo až pro sedm osob v prvním SUV značky ŠKODA Strana 1 z 5 ŠKODA KODIAQ: Místo až pro sedm osob v prvním SUV značky ŠKODA Velmi prostorný interiér, zavazadlový prostor o objemu až 2 065 l je největší ve své třídě Na přání je k dispozici sedmimístná

Více

ŠKODA KODIAQ RS Vznětové motory

ŠKODA KODIAQ RS Vznětové motory Motor Motor vznětový, přeplňovaný dvěma turbodmychadly, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 4 Zdvihový objem [cm 3 ] 1968 Vrtání zdvih [mm mm] 81,0 95,5 Maximální výkon/otáčky

Více

Zážehové motory. elektronické vícebodové vstřikování paliva MPI. elektronicky řízené přímé vstřikování paliva Zapalování Mazání Palivo Pohon Pohon

Zážehové motory. elektronické vícebodové vstřikování paliva MPI. elektronicky řízené přímé vstřikování paliva Zapalování Mazání Palivo Pohon Pohon Zážehové motory Technické údaje 1,0 MPI/44 kw 1,0 MPI/55 kw 1,2 TSI/66 kw 1,2 TSI/81 kw 1,2 TSI/81 kw (A) zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový,

Více

PRENSA / PREMSA / PRESSE / NEWS / PRESSE / STAMPA / 新 闻 /

PRENSA / PREMSA / PRESSE / NEWS / PRESSE / STAMPA / 新 闻 / Nejkrásn ejkrásnější jší způsob, jak řídit praktický automobil Nový SEAT Leon: snoubení designu s technikou / Jedinečný ný design a dokonalá funkčnost nost / První ve svém segmentu se světlomety LED pro

Více

ŠKODA KODIAQ Zážehové motory

ŠKODA KODIAQ Zážehové motory ŠKODA KODIAQ Zážehové motory Technické údaje 1,4 TSI/110 kw ACT 4 4 1,4 TSI/110 kw 4 4 (A) 2,0 TSI/132 kw 4 4 (A) Motor Motor zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený

Více

MASERATI GHIBLI DIESEL

MASERATI GHIBLI DIESEL MASERATI GHIBLI DIESEL www.scuderiapraha.cz/skladove-vozy/381/ 72 135 bez DPH Cena Ceníková cena bez DPH 72 135 Ceníková cena s DPH 87 283 Vlastnosti Stav: Barva: Interiér: Nový Nero Nero/Rosso prošití

Více

Monitoring novinářských testů. Prosinec 2012

Monitoring novinářských testů. Prosinec 2012 Monitoring novinářských testů Prosinec 2012 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Právo Superb Combi 2,0 TDI 4x4 Test jenproauta.cz Rapid 1,2 TSI Test auto.cz Yeti GreenLine Test zdroj model ŠKODA název

Více

ZETOR HORTUS HORTUS CL, HORTUS HS. Traktor je Zetor. Od roku 1946.

ZETOR HORTUS HORTUS CL, HORTUS HS. Traktor je Zetor. Od roku 1946. HORTUS CL, HORTUS HS Traktor je Zetor. Od roku 1946. 2 www.zetor.cz 3 UŽITEČNÝ. KDEKOLIV. Nový představuje kompaktní univerzální traktor pro práci na malých farmách, v komunálních službách, parcích, zahradách,

Více

Vznětové motory. Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ]

Vznětové motory. Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Motor Motor Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] Vznětové motory Technické údaje 1,4 TDI/55 kw 1,4 TDI/66 kw 1,4 TDI/66 kw (A) 1,4 TDI/77 kw Počet válců Zdvihový objem [cm 3 ] vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory

ŠKODA FABIA COMBI Zážehové motory Motor Motor zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč Počet válců 3 Zdvihový objem [cm 3 ] 999 Vrtání zdvih [mm mm] 74,5 76,4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nový Spotřeba paliva, emise CO 2 skříňový vůz/skříňový vůz BlueMotion novaný provoz (l/100 km) novaný provoz (g/ km) 1,2 l TSI BMT 5stupňová manuální 62 (84)

Více

Vznětové motory Vrtání zdvih [mm mm] Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 66/ /

Vznětové motory Vrtání zdvih [mm mm] Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 66/ / Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/66 kw 1,6 TDI/85 kw 1,6 TDI/85 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) Počet válců vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový,

Více

Monitoring novinářských testů. Březen 2011

Monitoring novinářských testů. Březen 2011 Monitoring novinářských testů Březen 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Lidovky.cz Superb Combi 2,0 TDI 4x4 DSG Test Auto.cz Superb 2,0 TDI 4x4 DSG Test Autohit Octavia Tour Test Autohit Fabia

Více

NABÍDKA VERZÍ - NOVÉ AKČ NÍ CENÍKY KÓD MOTOR NOSNOST OBJEM ROZVOR STŘECHA VÝBAVA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA

NABÍDKA VERZÍ - NOVÉ AKČ NÍ CENÍKY KÓD MOTOR NOSNOST OBJEM ROZVOR STŘECHA VÝBAVA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA FULLBACK DOUBLE CAB Obrázek je pouze ilustrativní. NABÍDKA VERZÍ - NOVÉ AKČ NÍ CENÍKY KÓD MOTOR NOSNOST OBJEM ROZVOR STŘECHA VÝBAVA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA 53.48U.2 2.4 MTJ 15k 6MT S&S E6 13 kg - L1 SX

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Multivan Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Multivan Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

NABÍDKA VERZÍ - NOVÉ AKČ NÍ CENÍKY KÓD MOTOR NOSNOST OBJEM ROZVOR STŘECHA VÝBAVA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA

NABÍDKA VERZÍ - NOVÉ AKČ NÍ CENÍKY KÓD MOTOR NOSNOST OBJEM ROZVOR STŘECHA VÝBAVA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA FULLBACK DOUBLE CAB Obrázek je pouze ilustrativní. NABÍDKA VERZÍ - NOVÉ AKČ NÍ CENÍKY KÓD MOTOR NOSNOST OBJEM ROZVOR STŘECHA VÝBAVA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA 53.48U.2 2.4 MTJ 15k 6MT S&S E6 13 kg - L1 SX

Více

Fiat 500: Váš život s legendou může začít! Výhodný pronájem Fiat Finance: Kč Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Fiat 500: Váš život s legendou může začít! Výhodný pronájem Fiat Finance: Kč Uvedené ceny jsou včetně DPH. Fiat 500: Váš život s legendou může začít! Skutečné legendy nestárnou, pouze se mění. Stejně jako model 500, ikona italského životního stylu a designu, která už téměř šedesát let prochází vývojem, ale

Více

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn Fiat CNG program vozy s pohonem na zemní plyn Jezdíme s ohledem na budoucnost! Ohled na životní prostředí, na přírodu a na svět, ve kterém žijeme každý den, nutně klade požadavky jak na výrobce, tak na

Více

Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012

Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012 Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012 Historické milníky 1895 založení továrny Laurin&Klement (výroba jízdních kol) 1905 výroba prvního automobilu

Více

Kompaktní karoserie a prostorný interiér

Kompaktní karoserie a prostorný interiér Dacia Dokker Van Kompaktní karoserie a prostorný interiér Ergonomický interiér s řadou úložných prostor. 3,3 m 3 ložného prostoru ve standardní výbavě. S volitelnou posuvnou mříží* a sedadlem Dacia Easy

Více

PRO EFEKTIVNÍ MANIPULACI

PRO EFEKTIVNÍ MANIPULACI farmlift farmlift STVOŘEN PRO EFEKTIVNÍ MANIPULACI Navrhli jsme a zkonstruovali teleskopický manipulátor Farmlift pro Vaše každodenní potřeby manipulace na Vašich farmách a zemědělských podnicích. Jakýkoliv

Více

Technické údaje 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A)*** 2,0 TDI/135 kw (A) Motor

Technické údaje 1,8 TSI/132 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A)*** 2,0 TDI/135 kw (A) Motor ŠKODA OCTAVIA 4 4 zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený

Více

Můžete se spolehnout na její všestrannost

Můžete se spolehnout na její všestrannost Dacia Lodgy Můžete se spolehnout na její všestrannost Stačí otevřít dveře a okamžitě se přesvědčíte o dokonalém smyslu pro praktičnost Dacie Lodgy. Prostorný interiér, do kterého se pohodlně vejde celá

Více

FULLBACK EXTENDED CAB

FULLBACK EXTENDED CAB FULLBACK EXTENDED CAB Obrázek je pouze ilustrativní. NABÍDKA VERZÍ - NOVÉ AKČ NÍ CENÍKY KÓD MOTOR NOSNOST OBJEM ROZVOR STŘECHA VÝBAVA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA 52.28U.2 2.4 MTJ 15k 6MT S&S E6 135 kg - L1

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-5 Kč836,200 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

Zážehové motory. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený vpředu napříč

Zážehové motory. zážehový, řadový, chlazený kapalinou, OHC, uložený vpředu napříč ŠKODA Octavia Zážehové motory Technické údaje 1,4 MPI/59kW 1,6 MPI/ kw 1,6 MPI/ kw (A) 1,6 FSI/85 kw 1,6 FSI/85 kw (A) zážehový, řadový, chlazený kapalinou, 2x OHC, uložený vpředu napříč zážehový, řadový,

Více

Vznětové motory. 81,0 95,5 Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 79,5 80,5 88/ / Maximální točivý moment/otáčky [Nm/min -1 ]

Vznětové motory. 81,0 95,5 Maximální výkon/otáčky [kw/min -1 ] 79,5 80,5 88/ / Maximální točivý moment/otáčky [Nm/min -1 ] Vznětové motory Technické údaje 1,6 TDI/88 kw 1,6 TDI/88 kw (A) 2,0 TDI/110 kw 2,0 TDI/110 kw (A) 2,0 TDI/140 kw 2,0 TDI/140 kw (A) Počet válců vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií

Více

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. Silnice. Skutečně jen obyčejná cesta. A přece znamená mnohem více. Možná skutečným důvodem, proč jsou silnice něčím zvláštní, je, že

Více

MASERATI LEVANTE GRANSPORT bez DPH. Cena. Vlastnosti. Ceníková cena bez DPH

MASERATI LEVANTE GRANSPORT bez DPH.   Cena. Vlastnosti. Ceníková cena bez DPH MASERATI LEVANTE GRANSPORT MY19 www.scuderiapraha.cz/skladove-vozy/382/ 90 584 bez DPH Cena Ceníková cena bez DPH 90 584 Ceníková cena s DPH 109 607 Vlastnosti Stav: Barva: Interiér: Nový Bianco Nero/Rosso

Více

Holder C 250 / C 270 SILNÝ. ÚZKÝ. GENIÁLNÍ.

Holder C 250 / C 270 SILNÝ. ÚZKÝ. GENIÁLNÍ. Holder C 250 / C 270 SILNÝ. ÚZKÝ. GENIÁLNÍ. C 250 / C 270 SILNÝ. ÚZKÝ. GENIÁLNÍ. Průlom do další dimenze. Nová řada C komunálních kloubových nosičů nářadí Holder vyniká vysokým výkonem a kompaktní konstrukcí.

Více

ŠKODA Octavia Combi RS

ŠKODA Octavia Combi RS zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

Kit Corporate 2008 2

Kit Corporate 2008 2 Kit Corporate 2008 2 Kit Corporate 2008 3 Kit Corporate 2008 4 Kit Corporate 2008 5 1 2 3 4 5 Kit Corporate 2008 7 Kit Corporate 2008 8 Model Délka Rozměry v mm Šířka (bez zpětných zrcátek) Výška Objem

Více

H-1 Van: praktická dodávka

H-1 Van: praktická dodávka H-1 H-1 Van: praktická dodávka Nejnovější H-1 Van je praktický a pracovitý pomocník, který společnost Hyundai vyvinula proto, aby splnila vaše požadavky na dopravu nákladu. Ústředním motivem je velkorysý

Více

let vozu Multivan. let pohonu všech kol značky Volkswagen.

let vozu Multivan. let pohonu všech kol značky Volkswagen. Multivan dition 25 let vozu Multivan. let pohonu všech kol značky Volkswagen. Jak oslavit významné výročí? Nebo lépe: Jak oslavit dvě významná výročí? Není to totiž jenom Multivan, od jehož vzniku uplynulo

Více

Mimořádná nabídka pro žáky a zaměstnance Autoškoly Student

Mimořádná nabídka pro žáky a zaměstnance Autoškoly Student Mimořádná nabídka pro žáky a zaměstnance Autoškoly Student Dodatečná sleva 2% na nákup nového vozu pro žáky a zaměstnance Autoškoly Student. Pro získání slevy je nutné se prokázat poukazem Autoškoly Student.

Více

Naše definice výkonu 8080 CX120

Naše definice výkonu 8080 CX120 Naše definice výkonu 8080 CX120 Síla a přesnost v dokonalé kombinaci Naše definice výkonu Nakladačem 8080 CX s řízením všech kol rozšiřuje firma Weidemann paletu svých výrobků o přírůstek ve třídě osmitunových

Více

Nová řada C s jednomístnou a dvoumístnou kabinou

Nová řada C s jednomístnou a dvoumístnou kabinou HOLDER ŘADY C. SILNÝ. ÚZKÝ. GENIÁLNÍ. Nová řada C s jednomístnou a dvoumístnou kabinou Řada C: C 250 / C 270 Silný. Úzký. Geniální Nová generace nosičů nářadí s kloubovým řízením Nová řada C vozidel Holder

Více

Technická specifika zboží

Technická specifika zboží Technická specifika zboží Příloha č. 2 zadávací dokumentace 1 ks automobilu ve specifikaci: Model: typ: provedení: automobil osobní silniční vyšší střední třída; sedan; počet dveří: minimálně 4; počet

Více

Vydejte se za dobrodružstvím!

Vydejte se za dobrodružstvím! 2 Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, Vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu do náročného terénu. Jeho kompaktní karoserie umožňuje

Více

Dál o dvě generace. soustředí výhradně. pick-up D-Max, který se již. > Půl na půl na práci i volný čas < MAXITEST. Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Custom

Dál o dvě generace. soustředí výhradně. pick-up D-Max, který se již. > Půl na půl na práci i volný čas < MAXITEST. Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Custom Dál o dvě generace Japonská automobilka Isuzu se v poslední době soustředí výhradně na užitkové a nákladní automobily či autobusy, a tak nejmenším vozidlem nabídky je terénní pick-up D-Max, který se již

Více

Monitoring novinářských testů. Květen 2011

Monitoring novinářských testů. Květen 2011 Monitoring novinářských testů Květen 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Auto 7 Superb 2,0 TDI Dlouhodobý test Svět motorů Fabia 1,4 MPI Test ojetiny zdroj model ŠKODA název článku/typ testu

Více