PROFIL SPOLEČNOSTI...3

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROFIL SPOLEČNOSTI...3"

Transkript

1

2 OBSAH: TITULNÍ STRANA PROFIL SPOLEČNOSTI ZÁKLADNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE OBCHODNÍ A VÝROBNÍ AKTIVITY SPOLEČNOSTI V ROCE EKONOMICKÁ A FINANČNÍ SITUACE SPOLEČNOSTI V ROCE VÝHLED PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT V ROCE PŘÍLOHY...13 Fotografie na titulní straně: 1.(Vpravo nahoře): Oprava budovy DRAHSTAV Bohumín, pro společnost České dráhy, a.s., v roce 2005; 2.(Vlevo nahoře): Montáž stožáru 22m/3m 2 pro drážní systém GSM-R, železniční stanice Čertova Voda, pro společnost KAPSCH Telecom s.r.o., v roce 2005; 3.(Dole uprostřed): Generální oprava vyzdívky spalovny kalů, pro společnost Biocel Paskov a.s., v roce 2005; Strana 2 (celkem 52)

3 1. PROFIL SPOLEČNOSTI TEPLOTECHNA Ostrava a.s. je stavebně - montážním podnikem působícím již 54 let v oboru žáruvzdorných staveb v průmyslových podnicích. V letech byla TEPLOTECHNA Ostrava a.s. organizačně začleněna v oborovém podniku Teplotechna Praha. V roce 1990 se organizačně osamostatnila a od roku 1992 se stala akciovou společností. V současnosti je profil činnosti společnosti TEPLOTECHNA Ostrava a.s. dán existencí tří základních oblastí působnosti. OBLAST ŽÁROTECHNIKY navazuje na tradice ve specializaci na průmyslové pece, a to především na dodávky pecních agregátů při investicích a opravách velkých hutních, strojírenských a elektrárenských podniků v tuzemsku i zahraničí. Součástí oblasti žárotechniky je od roku 2000 také bývalé středisko hutního zednictví společnosti Vítkovice a.s. (tzv. bílé zdivo ), zaměřené na běžné opravy hutních agregátů v této společnosti, od roku 2003 také provozy pánvového a mezipánvového hospodářství společnosti VÍTKOVICE STEEL, a.s. Mezi tradiční a významné tuzemské odběratele patří především TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a. s., VÍTKOVICE STEEL, a. s., VÍTKOVICE STROJÍRENSTVÍ, a. s., VÍTKOVICE Lahvárna a. s., VVT VÍTKOVICE VÁLCOVNA TRUB, a. s., Mittal Steel Ostrava a. s., VYSOKÉ PECE Ostrava, a. s., BorsodChem MCHZ, s. r. o., VÁLCOVNY PLECHU, a. s., VÁPENKA VITOŠOV s. r. o., ENERGETIKA TŘINEC, a. s., Dalkia Česká republika, a. s., Biocel Paskov a. s., ŽDB a. s., ČEZ, a. s., aj. Na Slovensku jsou našimi zákazníky společnosti Calmit spol. s r. o., SLOVENSKÉ ENERGETICKÉ STROJÁRNE a. s., TERMOSTAV Bratislava, s. r. o. a v Polsku dodáváme své produkty a služby společnostem KARRENA Sp. z o. o. a Piec Bud Sp. z o. o. Oblast žárotechniky zabezpečuje svým odběratelům a zákazníkům projektovou dokumentaci, montáž a dodávky žáruvzdorných vyzdívek zejména následujících agregátů: vysokých a ocelárenských pecí v hutním průmyslu koksárenských baterií v hutních a báňských koksovnách různých typů, včetně velkoprostorových o výšce komor až 7 m elektrárenských a teplárenských kotlů klasické konstrukce spalování včetně, kotlů nejmodernější konstrukce s fluidním spalováním rotačních cementářských pecí a vápenek, pecí pro výrobu stavebních materiálů a hmot pecí a zařízení pro chemický průmysl Strana 3 (celkem 52)

4 pecí pro sklářský průmysl poskytování servisní služby při opravách a údržbě výše uvedených pecí a zařízení. K výše uvedeným agregátům dodává naše společnost stavby průmyslových továrních komínů všech druhů - zděných, železobetonových a ocelových včetně jejich oprav a bourání. Pro realizované pecní agregáty a komíny zabezpečuje taktéž jejich vysušování a technickou pomoc při uvádění do provozu. Oblast žárotechniky provádí také tepelné a kyselinovzdorné izolace tepelných a technologických zařízení všech druhů. OBLAST STOŽÁRŮ je poměrně mladou, avšak již neodmyslitelnou oblastí podnikání naší společnosti. V roce 1997 byl postaven první stožár pro přenos signálu GSM pro společnost Eurotel Praha. Celkem bylo do konce roku 2005 postaveno 371 věží a rozhleden pro společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., T-Mobile Czech Republic a.s., KAPSCH TELECOM spol. s r.o., Vodafone Czech Republic a.s. a Siemens s. r. o. Po vysokých růstech objemů zakázek v letech dochází v oblasti výstavby sítě GSM k postupné stabilizaci trhu. V roce 2004 a 2005 byla proto tato stavební aktivita doplněna výstavbou stožárů pro síť GSM-R Českých drah realizovanou naší společností pro společnost KAPSCH TELECOM spol. s r.o. Oblast stožárů zabezpečuje svým odběratelům a zákazníkům projektovou dokumentaci, montáž a dodávky následujících produktů: lehké železobetonové stožáry těžké železobetonové stožáry a věže mutace lehkých a těžkých stožárů V OBLASTI POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ navazujeme na již tradiční zakázky realizované v uplynulých letech, jako např. výstavby věžových železobetonových vodojemů, zemních železobetonových vodojemů, sanace betonových konstrukcí či další výškové železobetonové stavby pro společnosti Metrostav a.s., HOCHTIEF VSB a.s., města a obce v České republice aj. V současnosti rozvíjíme aktivity v realizaci stavebních prací pro České dráhy a.s. v oblasti oprav a rekonstrukcí drážních budov, demolic aj. a také v oblasti oprav a rekonstrukcí bytových jednotek pro subjekty veřejné i soukromé sféry. Dnes jako celek tato oblast představuje komplexní přístup k občanských, bytovým a průmyslovým stavbám. Pro prováděné práce je oblast stožárů i pozemního stavitelství vybavena speciálním technologickým zařízením, posuvným bedněním a pracovními plošinami. Strana 4 (celkem 52)

5 SPOLEČNOST JE CERTIFIKOVÁNA DLE: ČSN EN ISO 9001:2001, tj. systém řízení jakosti (QMS); ČSN EN ISO 14001:2005, tj. systém řízení životního prostředí (EMS); OHSAS 18001:1999, tj. systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP); SPOLEČNOST JE DRŽITELEM: Osvědčení o odborné způsobilosti a členství ve Sdružení pro Sanace Betonových Konstrukcí (SSBK) Potvrzení Národního bezpečnostního úřadu pro stupeň utajení Důvěrné ; ČSN EN ISO 9001:2001 ČSN EN ISO 14001:2005 OHSAS 18001:1999 SSBK POTVRZENÍ NBÚ Strana 5 (celkem 52)

6 2. ZÁKLADNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Obchodní název: TEPLOTECHNA Ostrava a.s. Sídlo společnosti: Ostrava-Slezská Ostrava, Šenovská 101/543, PSČ IČO: TEPLOTECHNA Ostrava a.s. byla založena FNM České republiky dnem Rozhodujícím předmětem činnosti jsou stavebně-montážní práce, stavby stožárů, komínů, věžových vodojemů, žáruvzdorné vyzdívky průmyslových pecí a kotlů a pozemní stavitelství Základní kapitál společnosti činí tis. Kč Podíly na základním kapitále společnosti větší než 10%: - NEXIS TRADE a.s., Praha Hlavní údaje roční účetní závěrky : ROK 2005 ROK 2004 Aktiva: tis. Kč tis. Kč Pasiva: tis. Kč tis. Kč Výnosy: tis. Kč tis. Kč Náklady: tis. Kč tis. Kč Hospodářský výsledek: tis. Kč tis. Kč Průměrný počet zaměstnanců: Strana 6 (celkem 52)

7 Složení orgánů společnosti: Orgány společnosti od do : Představenstvo akciové společnosti: Ing. Zbyněk Cverna, předseda představenstva Ing. Petr Klečka, člen představenstva Dozorčí rada akciové společnosti: Jaroslav Rubeš, předseda rady JUDr. František Kaleta, místopředseda rady p. Jan Hasalík, člen rady Orgány společnosti od do : Představenstvo akciové společnosti: Ing. Zbyněk Cverna, předseda představenstva Ing. Petr Klečka, člen představenstva Ing. Jan Mikeska, člen představenstva Dozorčí rada akciové společnosti: Jaroslav Rubeš, předseda rady JUDr. František Kaleta, místopředseda rady p. Jan Hasalík, člen rady Orgány společnosti od do , tj. k rozvahovému dni: Představenstvo akciové společnosti: Ing. Zbyněk Cverna, předseda představenstva Ing. Petr Klečka, člen představenstva Ing. Jan Mikeska, člen představenstva Dozorčí rada akciové společnosti: Jaroslav Rubeš, předseda rady JUDr. František Kaleta, místopředseda rady p. Hana Jonovová, člen rady Změny v orgánech společnosti po rozvahovém dni: Ing. Jan Mikeska, člen představenstva, zánik členství v představenstvu Ing. Milan Pátek, člen představenstva, vznik členství v představenstvu Strana 7 (celkem 52)

8 3. OBCHODNÍ A VÝROBNÍ AKTIVITY SPOLEČNOSTI V ROCE 2005 V roce 2005 navázala TEPLOTECHNA Ostrava a.s. na nově vybudovaný a připravený organizační, personální a technický systém směru rozvoje hlavních stavebních aktivit, jehož přípravou a strategickou podporou se společnost zabývala v předchozím roce, a začala úspěšně naplňovat a rozvíjet stanovené cíle. Všech nosných cílů strategie bylo dosaženo: v oblasti žárotechniky došlo k výraznému zlepšení tržního postavení společnosti, v oblasti stožárů a pozemního stavitelství k rozšíření trhu na nové zákazníky v tradičních i nových stavebních oblastech s výraznou perspektivou dlouhodobého rozvoje. Graf č.1: Struktura výkonů 2003 stožáry 39% žárotech. stavby 61% Graf č.2: Struktura výkonů 2004 stožáry 8% pozemní stavitelství 8% žárotech. stavby 84% Graf č.3: Struktura výkonů 2005 pozemní stavitelství 16% stožáry 11% žárotech. stavby 73% Z uvedených grafů je patrný vývoj jednotlivých oblastí podnikání společnosti. Oblast stožárů, která dominovala v letech 2001 a 2002, především výstavbou pro síť GSM tuzemských mobilních operátorů Eurotel, T-Mobile a Oskar Mobil (dnes Vodafone), zaznamenala v roce 2005 po letech poklesu výkonů nárůst obratu na dvojnásobek. Hlavním faktorem růstu byla realizace výstavby stožárů sítě GSM-R Českých drah pro společnost KAPSCH TELECOM. Výrazných úspěchů bylo dosaženo v oblasti výkonů pozemního stavitelství, kde byly zaznamenány výkony v téměř trojnásobné výši oproti předchozímu roku Většina výkonů směřovala do oblasti rekonstrukcí a oprav pro společnosti České dráhy a.s. Výkony žárotechnických zakázek dosáhly výše 191 mil. Kč, tj. z hlediska tří uplynulých let jejich nejvyšší hodnota, překračující výkony roku 2004 o více než 30%. Tento nárůst je o to potěšující, že v roce 2005 nebyla v oblasti žárotechniky realizována žádná velká investiční akce. Vysoká hodnota výkonů se opírá o realizaci běžný oprav pro tradiční zákazníky v hutních, elektrárenských a průmyslových podnicích i provozy realizující pravidelnou údržbu ve společnostech okolo Vítkovice Steel. Mimořádně příznivě se v žárotechnice dařilo exportu v zahraničí byl vykázán růst výkonů o 66%. Tržby realizované v zahraničí vzrostly již třetím rokem za sebou, nejvýznamnějším zahraničním trhem je Slovensko. Strana 8 (celkem 52)

9 Graf č.4: Podíl jednotlivých smluvních partnerů na fakturaci roku 2005 Calmit, s.r.o., Bratislav a 5% Vítkov ice Heav y Machinery a.s. 5% Biocel Paskov a.s. 4% Vítkov ice Steel a.s. 21% KAPSCH Telecom spol. s r.o. 8% České Dráhy a.s. 13% ostatní 33% Vítkov ice Mechanika s.r.o. 11% Graf č.5: Vývoj tržeb realizovaných v zahraničí tis.kč Strana 9 (celkem 52)

10 4. EKONOMICKÁ A FINANČNÍ SITUACE SPOLEČNOSTI V ROCE 2005 Expanzivní směr vývoje společnosti měl přímý dopad na výsledky hospodaření za rok Konečné ekonomické výsledky jsou téměř ve všech ukazatelích lepší než v roce předchozím a vypovídají o rostoucím hospodářském potenciálu firmy. Bylo dosaženo zisku ve výši tis. Kč po započtení daně z příjmů. Hrubý hospodářský výsledek před zdaněním dosáhl hodnoty tis. Kč. Tvorba zisku byla částečně ovlivněna prodejem ubytovny v Ostravě - Zábřehu. Po odečtení tohoto neprovozního vlivu dosahuje hrubý zisk společnosti za rok 2005 hodnoty tis. Kč a čistá výše zisku po zdanění daní z příjmů hodnoty tis. Kč. Z porovnání provozních výsledků hospodaření bez vlivu prodeje ubytovny vyplývá nárůst této kategorie o 22% oproti roku Rozšíření tržních pozic ve všech oblastech podnikání společnosti přineslo zvýšení celkového obratu o téměř 50%, což činí absolutní meziroční nárůst více než 88 mil. Kč. V důsledku reorganizace systému a organizace řízení poklesl meziročně již potřetí za sebou průměrný počet zaměstnanců. Došlo ke snížení o 9 zaměstnanců na konečný počet 211 zaměstnanců. Rentabilita celkových výkonů dosáhla hodnoty 3,6%, po odečtu neprovozních vlivů 1,6%, tj. o 0,4% méně než v roce Společnost převážnou část roku vystačila s vlastními zdroji financování, bez využití čerpání provozního úvěru. Graf č.6: Vývoj počtu zaměstnanců Strana 10 (celkem 52)

11 5. VÝHLED PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT V ROCE 2006 Pro společnost TEPLOTECHNA Ostrava a.s. je rok 2006 výzvou k pokračování v naplňování úspěšné strategie roku Naplnění strategických cílů vycházejících z nosné podnikatelské vize směřuje k posílení hodnoty značky společnosti pro akcionáře, zaměstnance i obchodní partnery a je zaměřeno na významné posílení tržního postavení společnosti na trhu Čech a Slovenska. Velký důraz je kladen na postupné rozšiřování spektra podnikatelských aktivit mimo tradiční oblasti s cílem vytvořit moderní evropskou stavební společnost operující na rozsáhlém poli stavebnictví. Tato strategie je podložena dlouholetým know-how a zkušeným týmem zaměstnanců. Snahou je udržet trend posledních let v pronikání na zahraniční trhy, především ve stále se rozšiřujícím prostoru EU. Stranou nezůstávají ani regiony vyžadující v příštích letech masivní obnovu zastaralých průmyslových základen. TEPLOTECHNA Ostrava a.s. uplatňuje přístup zaměřený na kvalitu. Za společností stojí dlouholetá práce budování transparentních vnitřních mechanismů založených na certifikovaném přístupu k řízení oblastí QMS, EMS a BOZP. Standardem je již rutinní fungování v režimu norem systému řízení jakosti dle ISO 9001:2001, systému řízení environmentálního managementu dle ISO 14001:2005 a systému řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci dle OHSAS 18001:1999. Novinkou jsou standardy práce dle potvrzení NBÚ pro seznamování a nakládání s utajovanými skutečnostmi stupně utajení do a včetně Důvěrné. Nabídka produktů a služeb společnosti TEPLOTECHNA Ostrava a.s. vychází především z následujících předností: Příznivá cenová politika Dlouholeté know-how na tradičních trzích, podnikání na perspektivních trzích Rozšíření poskytovaných prodejních a poprodejních služeb Uplatňování nových technologií Schopnost rychle a kvalitně reagovat Strana 11 (celkem 52)

12 Po rozvahovém dni nenastaly významné události a ostatní skutečnosti, vážící se k roční účetní závěrce jsou popsány v Příloze roční účetní závěrky. Datum zhotovení Výroční zprávy 2005: Podpisový záznam statutárních orgánů: Strana 12 (celkem 52)

13 6. PŘÍLOHY Strana 13 (celkem 52)

14 Strana 14 (celkem 52)

15 Strana 15 (celkem 52)

16 Strana 16 (celkem 52)

17 Strana 17 (celkem 52)

18 Strana 18 (celkem 52)

19 Strana 19 (celkem 52)

20 Strana 20 (celkem 52)

21 Strana 21 (celkem 52)

22 Strana 22 (celkem 52)

23 Strana 23 (celkem 52)

24 Strana 24 (celkem 52)

25 Strana 25 (celkem 52)

26 Strana 26 (celkem 52)

27 Příloha Účetní závěrka za rok 2005 dle Zákona o účetnictví č.563/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů a Prováděcí vyhlášky č.500/2002 Sb. II. Obecné údaje 1. Popis účetní jednotky: Název a sídlo: TEPLOTECHNA Ostrava a.s. Ostrava-Slezská Ostrava, Šenovská 101/543, PSČ Právní forma: akciová společnost, založená FNM České republiky dnem , zapsaná v obchodním rejstříku, Krajský soud v Ostravě, oddíl B, vložka 358 IČO: Předmět podnikání: - zednictví - zámečnictví - projektová činnosti ve výstavbě - izolatérství - ubytovací služby - činnost účetních poradců, vedení účetnictví - provádění staveb, jejich změn a odstraňování - výroba stavebních hmot a stavebních výrobků - výroba brusiv a ostatních minerálních nekovových výrobků - montáž, opravy, revize a zkoušky vyhrazených elektrických zařízení - výroba rozvaděčů nízkého napětí a baterií, kabelů a vodičů - velkoobchod - pronájem a půjčování věcí movitých - opravy silničních vozidel - opravy pracovních strojů Základní kapitál: Kč Seznam akcionářů s 20 a více % na základním kapitále: 90,37% - NEXIS TRADE a.s., Praha, IČO: Strana 27 (celkem 52)

28 Popis organizační struktury a její zásadní změny v roce 2005: V roce 2005 došlo k změně organizační struktury, k byla změněna funkční organizace řízení na divizionální organizaci řízení. Popis změn a dodatků provedených v roce 2005 v zápise do obchodního rejstříku, vč. změn v orgánech společnosti: V průběhu roku 2005 byly v zápise do obchodního rejstříku provedeny změny v orgánech společnosti: Orgány společnosti od do : Představenstvo akciové společnosti: Ing. Zbyněk Cverna, předseda představenstva Ing. Petr Klečka, člen představenstva Dozorčí rada akciové společnosti: Jaroslav Rubeš, předseda rady JUDr. František Kaleta, místopředseda rady p. Jan Hasalík, člen rady Orgány společnosti od do : Představenstvo akciové společnosti: Ing. Zbyněk Cverna, předseda představenstva Ing. Petr Klečka, člen představenstva Ing. Jan Mikeska, člen představenstva Dozorčí rada akciové společnosti: Jaroslav Rubeš, předseda rady JUDr. František Kaleta, místopředseda rady p. Jan Hasalík, člen rady Orgány společnosti od do , tj. k rozvahovému dni: Představenstvo akciové společnosti: Ing. Zbyněk Cverna, předseda představenstva Ing. Petr Klečka, člen představenstva Ing. Jan Mikeska, člen představenstva Strana 28 (celkem 52)

29 Dozorčí rada akciové společnosti: Jaroslav Rubeš, předseda rady JUDr. František Kaleta, místopředseda rady p. Hana Jonovová, člen rady Změny v orgánech společnosti po rozvahovém dni: Ing. Jan Mikeska, člen představenstva, zánik členství v představenstvu Ing. Milan Pátek, člen představenstva, vznik členství v představenstvu Podíly účetní jednotky na základním kapitále jiných společností: 57% podíl ve společnosti K. S. Union, a.s., Šenovská 101/543, Ostrava 2, základní kapitál Kč. Hospodářské výsledky 2005: vlastní kapitál k : 681 tis. Kč, hospodářský výsledek /2005: -438 tis. Kč. Účetní jednotka není společníkem s neomezeným ručením v žádné další účetní jednotce. 3. Údaje o osobních nákladech a počtech zaměstnanců: Průměrný počet zaměstnanců účetní jednotky během roku 2005 činil 211 pracovníků (během roku 2004 činil 220 pracovníků, během roku 2003 činil 243 pracovníků), z toho 3 řídící pracovníci (v roce 2004 a řídící pracovníci). Výše osobních nákladů celkem Mzdové náklady tis. Kč tis. Kč tis. Kč Náklady na soc. a zdrav. poj tis. Kč tis. Kč tis. Kč Odměny členů stat. a doz. org tis. Kč tis. Kč tis. Kč Výše osobních nákladů řídících pracovníků Mzdové náklady tis. Kč tis. Kč tis. Kč Náklady na soc. a zdrav. poj tis. Kč tis. Kč tis. Kč Odměny členů stat. a doz. org. 40 tis. Kč 400 tis. Kč 410 tis. Kč Strana 29 (celkem 52)

30 4. Ostatní plnění poskytnuté statutárním, řídícím a dozorčím osobám: Členům představenstva a dozorčí rady bývají přidělena osobní vozidla ke služebním i soukromým účelům. Postupováno dle 6, odst. 6 Zákona o dani z příjmu. Se členy představenstva a dozorčí rady, kteří užívají osobní vozidla ke služebním i soukromým účelům, je sepsána smlouva o používání svěřeného vozidla dle 51 Občanského zákoníku. Jiná plnění jak v nepeněžní tak peněžní formě nebyla statutárním, řídícím a dozorčím orgánům včetně bývalým členům poskytnuta. III. Informace o účetních metodách a obecných účetních zásadách 1. Předkládaná účetní závěrka společnosti byla zpracována v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., O účetnictví, dle vyhlášky č. 500/2002 Sb. a Českými účetními standardy pro podnikatele. 2. Způsob oceňování: a) Zásoby: Nakupované zásoby jsou oceňovány ve výši pořizovacích cen. Zásoby vytvořené ve vlastní režii jsou oceňovány na úrovni vlastních nákladů. Do pořizovacích cen nakupovaných zásob a do cen zásob stanovených na úrovni vlastních nákladů jsou zahrnuty veškeré náklady na pořízení, zejména přepravné, pojistné, clo, spotřební daň, provize. Úbytky a přebytky zásob jsou oceňovány váženým aritmetickým průměrem. Nedokončená výroba je oceňována v úrovni vlastních nákladů výroby, tj. v přímých nákladech a výrobní režii. V listopadu 2005 byla převodovým můstkem provedena změna v analytickém členění účtů pro evidenci zásob. Analytická evidence má přímou návaznost na jednotlivé sklady a v rámci skladu je evidence vedena v druhovém členění tzn. dle druhů materiálu základní, ochranné pomůcky, obaly, palety atp. b) Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek: Nakupovaný hmotný a nehmotný majetek je oceňován ve výši pořizovacích cen. Hmotný a nehmotný majetek vytvořený ve vlastní režii je oceňován v úrovni vlastních nákladů. Do pořizovacích cen nakupovaného hmotného a nehmotného majetku a do cen hmotného a nehmotného majetku stanoveného na úrovni vlastních nákladů jsou zahrnuty veškeré náklady na pořízení, zejména přepravné, pojistné, clo, spotřební daň, provize. Hmotný a nehmotný majetek darovaný či nově zjištěný (inventarizační přebytek) je oceňován reprodukční pořizovací cenou. Strana 30 (celkem 52)

31 V roce 2005 nebyl vytvořen vlastní činností hmotný ani nehmotný majetek. Reprodukční pořizovací cena nebyla v průběhu roku 2005 uplatněna. c) Cenné papíry jsou oceňovány pořizovací cenou. V ověřovaném účetním období společnost nepořídila žádné cenné papíry a majetkové účasti. Výše podílu ve společnosti K.S.-Union, a.s. je ošetřena 100% účetní opravnou položkou. d) Peněžní prostředky a ceniny: Způsob oceňování: jmenovitou hodnotou. e) Pohledávky: Způsob oceňování: při vzniku jmenovitou hodnotou, při nabytí za úplatu pořizovací cenou. f) Závazky: Způsob oceňování: jmenovitou hodnotou. 3. Způsob odepisování: Účetní jednotka rozhodla v souvislosti s novelou zákona č. 563/1991 Sb., O účetnictví platnou od rozdělit majetek s pořizovací cenou do limitu tj. u DNM do 60 tisíc Kč a u DHM do 40 tisíc Kč na dvě skupiny. Kritériem pro zařazení je vstupní pořizovací cena. 1. Pokud je vstupní pořizovací cena do limitu ,- Kč, pak se o něm účtuje jako o zásobách tj. na účet u DHM a na účet u DDNM. Nástroje, stroje a zařízení, která jsou na el. pohon z této skupiny se po zaúčtování na účet budou dále evidovat v operativní evidenci. 2. Majetek s pořizovací cenou nad ,- Kč se eviduje jako dlouhodobý majetek a odepisuje se měsíčně 1/24 pořizovací ceny po dobu 2 let u majetku pořízeného v roce Majetek této skupiny pořízený do roku 2004 se odepisuje 1/48. Důvodem zkrácení doby odpisu od roku 2005 je krátká životnost např. nářadí a mechanismů, které v těchto skupinách jsou. 3. Výjimku z předchozího tvoří: a) auta po skončení leasingu b) mobilní telefony. Obě tyto skupiny účetní jednotka eviduje jako dlouhodobý majetek a odepisují se po dobu 2 let měsíčně 1/24 z pořizovací ceny u nově pořízeného majetku v roce Majetek pořízený před tímto datem se odepisuje 1/48. Pokud je pořizovací cena u těchto skupin od 1,- Kč do 2000,- Kč, pak se odpisy účtují v alikvotní výši pouze 1x ročně. Dlouhodobý nehmotný majetek s pořizovací cenou do ,- Kč a dobou využitelnosti delší než jeden rok odepisuje účetní jednotka v roce 2005 u nově pořízeného nehmotného majetku 1/24 pořizovací ceny. Strana 31 (celkem 52)

32 Dlouhodobý hmotný majetek, jehož vstupní cena byla vyšší než 40 tis. Kč a měl provozně technické funkce delší než jeden rok, byl odepisován na základě předpokládané doby životnosti. Tento odpisový plán používala účetní jednotka i v roce V ověřovaném období tvořila společnost tyto opravné položky: a) k pohledávkám: Tvorba opravných položek k pohledávkám se provádí na základě inventarizace. Tvorba a rozpouštění opravných položek k pohledávkám je popsána v části VI. bod 3. Přílohy. b) k zásobám: Na základě provedené fyzické inventury bylo provedeno vyhodnocení nepotřebných zásob. Celkový objem nepotřebných zásob činil 70 tis. Kč. K těmto zásobám byla vytvořena účetní opravná položka ve výši 35 tis. Kč, tj. 50%. Byla rozpuštěna opravná položka k zásobám za rok 2004 ve výši 119 tis. Kč. c) jiné opravné položky účetní jednotka netvořila. Opravná položka k majetkovému podílu byla vytvořena již v minulých účetních obdobích. Konečný stav opravných položek k pohledávkám: Konečný stav opravných položek k zásobám: Konečný stav opravných položek k majetkovým podílům: Celkem: tis. Kč 35 tis. Kč tis. Kč tis. Kč 5. Použité metody přepočtu cizí měny na českou měnu: Při přepočtu údajů majetku evidovaného v cizích měnách byl prováděn přepočet dle platného denního kurzu ČNB. Kurzový rozdíl u zahraničních faktur účetní jednotka účtuje vždy k počínaje rokem 2002 výsledkově s přepočtem pohledávky (závazku) v saldu. 6. Způsoby stanovení reálné hodnoty majetku: Účetní jednotka neměla ke dni účetní závěrky žádný majetek, který by měl být oceněn reálnou hodnotou. 7. Časové rozlišení: Společnost účtovala v účtové skupině 38 přechodné účty aktiv a pasiv o nákladech a výdajích a o výnosech týkajících se příštích období. Hlediskem pro účtování časového rozlišení byla známá částka, titul a období. 8. Informace o změnách účetních metod mezi obdobími a informace o odchylkách od metod podle par. 7 odstavce 5 ZÚ. Strana 32 (celkem 52)

33 V ověřovaném období nebyly žádné změny, jež by měly vliv na majetek, závazky, finanční situaci a výsledek hospodaření. IV. Doplňující informace k rozvaze a výkazu zisků a ztrát 1. Bankovní úvěry v průběhu ověřovaného období byl průběžně dle provozních potřeb čerpán a splácen krátkodobý úvěr u Komerční banky. Smlouva k tomuto bankovnímu úvěru byla sjednána s platností od do K rozvahovému dni, tj. k nebyl krátkodobý úvěr čerpán, tzn. stav úvěru činil 0 Kč. 2. Rozpis odloženého daňového závazku nebo pohledávky: Hodnota odložené daně k byla vypočtena z těchto titulů: a. rozdíl mezi DZC a ÚZC: DZC: tis. Kč ÚZC: tis. Kč Rozdíl: tis. Kč b. sociální a zdravotní pojištění za rok 2005 odvedené po : 534 tis. Kč c. opravné položky k bezobrátkovým zásobám: 35 tis. Kč Odložený daňový závazek: tis. Kč Odložená daňová pohledávka: 534 tis. Kč Odložená daňová pohledávka: 35 tis. Kč Sazba daně pro rok 2006: 24% Stav účtu 481 k : 297 tis. Kč odložený daňový závazek Stav účtu 481 k : 437 tis. Kč odložený daňový závazek Odložená daň ve výši 140 tis. Kč byla proúčtována k na nákladový účet 592 se souvztažným zápisem na účet 481. Hodnota odložené daně k : 297 tis. Kč odložený daňový závazek Hodnota odložené daně k : 467 tis. Kč odložená daňová pohledávka 3. Rozpis rezerv: Byly utvořeny následující účetní rezervy : Strana 33 (celkem 52)

34 Rezervy na sociální a zdravotní pojištění za vyplacené prémie IV. čtvrtletí roku 2005 ve výši Kč. Rezervy vytvořené v minulém účetním období byly rozpuštěny. Rozpuštění této rezervy a její tvorba je zaúčtováno na účet 554 Tvorba a zúčtování ostatních rezerv. V minulých letech bylo účtováno na účtu 574 Tvorba a zúčtování finančních rezerv. Ve výkazech je tato změna promítnuta i do minulého období. Nejsou známá žádná potencionální rizika, na které by byly tvořeny účetní rezervy. Případná rizika jsou rovněž kryty pojistnou smlouvou, která se vztahuje rovněž na odpovědnost za škody na zisku (ušlý zisk) a za jiné majetkové škody, kterými jsou rovněž ztráty na konstantních nákladech. Zákonné rezervy nebyly tvořeny. Byly utvořeny následující účetní rezervy : Rezervy na sociální a zdravotní pojištění za vyplacené prémie IV. čtvrtletí roku 2004 ve výši Kč. Zákonné rezervy nebyly tvořeny. Byly utvořeny následující účetní rezervy : Rezervy na sociální a zdravotní pojištění k mimořádným odměnám za překročení plánovaného hospodářského výsledku, za vyplacené prémie IV. čtvrtletí roku 2003 a nevyčerpanou dovolenou ve výši ,60 Kč. Zákonné rezervy nebyly tvořeny. 4. Přijaté dotace: V ověřovaném období nebyly účetní jednotce poskytnuty žádné dotace. 5. Doměrky daní: V ověřovaném období nebyly žádné doměrky splatné daně z příjmů za minulá období. V roce 2005 bylo vyměřeno a uhrazeno daňové penále za pozdní úhradu zálohy na daň z příjmů právnických osob ve výši ,00 Kč. V. Doplňující informace týkající se majetku a závazků 1. Pohledávky a závazky po lhůtě splatnosti: Pohledávky a) Souhrnná výše pohledávek po lhůtě splatnosti k činila tis. Kč, k činila tis.kč, k činila Kč. Strana 34 (celkem 52)

35 Z toho: 2005: 2004: 2003: Do 180 dnů: tis. Kč 674 tis. Kč 5 tis. Kč dnů: 330 tis. Kč 153 tis. Kč 473 tis. Kč Nad 360 dnů: 810 tis. Kč tis. Kč tis. Kč b) Pohledávky k podnikům ve skupině: K.S.-Union,a.s.: 2005: 0 tis. Kč 2004: 0 tis. Kč 2003: tis. Kč c) Pohledávky se splatností delší než 5 let účetní jednotka nevykazuje. d) Stav dlouhodobých pohledávek k : tis. Kč, stav krátkodobých pohledávek k : tis. Kč. Dlouhodobé pohledávky tvoří pohledávky ze zádržného, které je sjednáno na 3 až 5 let a dále se jedná o zálohy dlouhodobé např. u Eurotel, CCS. e) Pohledávky určené k obchodování účetní jednotka nevykazuje. f) Výše pohledávek v cizí měně k : 90 tis. Kč, z toho: 3 tis. Euro (90 tis. Kč). g) Pohledávky kryté zástavním právem: zástavní smlouva k pohledávce vkladu u KB, ze dne k bankovní záruce, výše zastavované pohledávky: Kč Závazky a) Závazky po lhůtě splatnosti k činily 0 tis. Kč, k činily 43 tis.kč, k činily 0 tis. Kč. Z toho: 2005: 2004: 2003: Do 180 dnů: 0 tis. Kč 43 tis. Kč 0 tis. Kč dnů: 0 tis. Kč 0 tis. Kč 0 tis. Kč Nad 360 dnů: 0 tis. Kč 0 tis. Kč 0 tis. Kč b) Závazky k podnikům ve skupině: nejsou a nebyly ani v roce 2004 a c) Společnost nemá žádné nepeněžní i peněžní závazky nevyúčtované v účetnictví a neuvedené v rozvaze mimo závazky vyplývající z leasingových smluv viz. příloha č. 1 d) Závazky se splatností delší než 5 let účetní jednotka nevykazuje. e) Stav dlouhodobých závazků k : 437 tis. Kč, stav krátkodobých závazků k : tis. Kč. f) Výše závazků v cizí měně k : tis. Kč, z toho: 41 tis. Euro (1 200 tis. Kč). g) Penzijní závazky účetní jednotka nevykazuje. h) Závazky pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti byly uhrazeny v lednu Strana 35 (celkem 52)

36 i) Účetní jednotka neeviduje daňové nedoplatky u místně příslušného Finančního úřadu. 2. Pronajatý majetek: Společnost pronajímá nevyužité budovy (skladovací a výrobní prostory) a kancelářské prostory v areálu svého sídla na ulici Šenovská 101/543: Smlouva ze dne: Pronajato subjektu: Helena Šimkovičová Roční nájemné: 105 tis. Kč Smlouva ze dne: Pronajato subjektu: Roční nájemné: ve zn. dodatků Vacula Stanislav 517 tis. Kč Smlouva ze dne: ve zn. dodatků Pronajato subjektu: SCHENKER spol. s r. o. Roční nájemné: 514 tis. Kč Smlouva ze dne: Pronajato subjektu: Roční nájemné: ve zn. dodatků Jaromír Kuchař 240 tis. Kč Smlouva ze dne: Pronajato subjektu: X-MEDIA CZ print, s.r.o. Roční nájemné: 283 tis. Kč Smlouva ze dne: Pronajato subjektu: Roční nájemné: ve zn. dodatků LAFARGE ŽÁROMONOLITY, a.s. 43 tis. Kč Smlouva ze dne: ve zn. dodatků Pronajato subjektu: DABOX, spol. s r. o. Roční nájemné: 434 tis. Kč Smlouva ze dne: Pronajato subjektu: Roční nájemné: ve zn. dodatků DABOX, spol. s r.o. 117 tis. Kč Smlouva ze dne: ve zn. dodatků Strana 36 (celkem 52)

37 Pronajato subjektu: Dragan Bogdanovič Roční nájemné: 21 tis. Kč Výpověď ze strany nájemce ke dni Smlouva ze dne: Pronajato subjektu: Ing. Jiří Holaň Roční nájemné: 2 tis. Kč Smlouva ze dne: Pronajato subjektu: Ing. Milan Pátek Roční nájemné: 2 tis. Kč Dále společnost pronajímá stroje a techniku své mechanizační dílny. 3. Majetek zatížený zástavním právem nebo věcným břemenem: Zástavním právem u Komerční banky a.s. z titulu poskytnutí krátkodobého úvěru je zatížen tento majetek: Katastrální území: Slezská Ostrava, list vlastnictví: 2883 Pozemky: Pozemek parc. č o výměře 1934 m 2 ostatní plocha ostatní komunikace Pozemek parc. č o výměře 725 m 2 zastavěná plocha a nádvoří - zbořeniště Pozemek parc. č o výměře 22 m 2 zastavěná plocha a nádvoří - zbořeniště Pozemek parc. č o výměře 569 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pozemek parc. č o výměře 444 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pozemek parc. č o výměře 139 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pozemek parc. č o výměře 4802 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pozemek parc. č o výměře 27 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pozemek parc. č o výměře 1906 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pozemek parc. č o výměře 702 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pozemek parc. č o výměře 844 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pozemek parc. č o výměře 792 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pozemek parc. č. 3995/1 o výměře m 2 ostatní plocha manipulační plocha Pozemek parc. č. 3995/4 o výměře 373 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pozemek parc. č. 3995/5 o výměře 5 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pozemek parc. č o výměře 1030 m 2 zastavěná plocha a nádvoří Pořizovací cena pozemků celkem: tis. Kč Strana 37 (celkem 52)

38 Budovy: Bez čp/če jiná st. na parc. č Bez čp/če jiná st. na parc. č Bez čp/če jiná st. na parc. č Bez čp/če jiná st. na parc. č Bez čp/če jiná st. na parc. č Bez čp/če jiná st. na parc. č Bez čp/če jiná st. na parc. č Bez čp/če jiná st. na parc. č Bez čp/če garáž na parc. č Bez čp/če prům. obj. na parc. č. 3995/4 Bez čp/če prům. obj. na parc. č. 3995/5 Bez čp/če prům. obj. na parc. č Bez čp/če prům. obj. na parc. č Pořizovací cena budov celkem: tis. Kč Zastavené nemovitosti byly dle Zástavní smlouvy k nemovitostem ze dne k Rámcové smlouvě o poskytování finančních služeb ze dne ve znění dodatků (dále jen Rámcová smlouva) oceněny Komerční bankou na hodnotu ,00 Kč Krátkodobý úvěr poskytnut dle Rámcové smlouvy. Zajištění formou: a) zástavní smlouvy k nemovitostem (viz. výše) b) 1ks Blankosměnky vystavené na řad KB, a.s. k Rámcové smlouvě c) 2ks Blankosměnek vystavené na řad KB, a.s. k bankovní záruce (neplatební bankovní záruka ve výši ,00 Kč, věřitel NOVÁ HUŤ, a.s., Vratimovská 689, Ostrava-Kunčice, datum účinnosti: , platnost do: d) zástavní smlouva k pohledávce vkladu u KB, ze dne k bankovní záruce, výše zastavované pohledávky: Kč Hodnota krátkodobého úvěru k činila 0 Kč. Úroková sazba je smluvně upravena na 1M PRIBOR plus 1,2% p.a. Věcným břemenem není zatížen žádný majetek účetní jednotky. 4. Drobný nehmotný a drobný hmotný majetek neuvedený v rozvaze: Společnost má jiný hmotný a nehmotný majetek neuvedený v rozvaze. Jedná se operativní evidenci majetku vedenou podle vnitropodnikové směrnice. Hodnota tohoto majetku činila k výši tis. Kč. Strana 38 (celkem 52)

39 5. Cizí majetek používaný společností, neuvedený v rozvaze: Automobily na leasingovou smlouvu viz. příloha č Celková výše závazků, neuvedená v rozvaze: Celková výše k : ,44 Kč Celková výše k : ,70 Kč Celková výše k : ,48 Kč Závazky vyplývající z leasingových smluv automobily podrobně viz. příloha č Ostatní údaje k majetku: Účetní jednotka nevlastní povolenky a preferenční limity na vypouštění a emise skleníkových plynů. 8. Významné události mezi rozvahovým dnem a okamžikem sestavení ÚZ: Zařazení bytové jednotky v Praze do majetku společnosti v hodnotě Kč v únoru VI. Další údaje 1. Přehled dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku: a) Rozpis movitých věcí: (v tis.kč): Stroje, přístroje, zařízení Dopravní prostředky Pořiz. cena 2003 Pořiz. cena 2004 Pořiz. cena 2005 Oprávky 2003 Oprávky 2004 Oprávky Inventář DDHM b) Rozpis nemovitých věcí (v tis. Kč): Pořiz. cena 2003 Pořiz. cena 2004 Pořiz. cena 2005 Oprávky 2003 Oprávky 2004 Oprávky 2005 Pozemky Stavby Strana 39 (celkem 52)

40 c) Dlouhodobý nehmotný majetek (tis. Kč): Dlouhodobý nehmotný majetek Pořiz. cena 2003 Pořiz. cena 2004 Pořiz. cena 2005 Oprávky 2003 Oprávky 2004 Oprávky DDNM Majetek, jehož tržní ocenění je vyšší než jeho ocenění v účetnictví: 2005: Pořizovací cena Tržní ocenění Automobily po ukončení leasingu Kč Kč Ubytovna Ostrava Zábřeh Prodáno v roce : Pořizovací cena Tržní ocenění Automobily po ukončení leasingu Kč Kč Ubytovna Ostrava Zábřeh Kč Kč 2003: Pořizovací cena Tržní ocenění Automobily po ukončení leasingu Kč Kč Ubytovna Ostrava Zábřeh Kč Kč Tržní ocenění vychází: u automobilů: z odhadu účetní jednotky u ubytovny Ostrava Zábřeh: ze znaleckého posudku ze dne Přehled tvorby, rušení a konečných stavů opravných položek: Tvorba opravných položek za rok 2005: pohledávky: zásoby: účet 558 daňově uznatelné opravné položky: 83 tis. Kč 0 tis. Kč účet 559 účetní neuznatelné opravné položky: 218 tis. Kč 35 tis. Kč Tvorba opravných položek za rok 2004: účet 558 daňově uznatelné opravné položky: 0 tis. Kč 0 tis. Kč účet 559 účetní neuznatelné opravné položky: tis. Kč 119 tis. Kč Strana 40 (celkem 52)

41 Tvorba opravných položek za rok 2003: účet 558 daňově uznatelné opravné položky: 339 tis. Kč 0 tis. Kč účet 559 účetní neuznatelné opravné položky: 0 tis. Kč 0 tis. Kč Zrušení opravných položek za rok 2005: účet 558 daňově uznatelné opravné položky: 0 tis. Kč 0 tis. Kč účet 559 účetní neuznatelné opravné položky: 0 tis. Kč 119 tis. Kč Zrušení opravných položek za rok 2004: účet 558 daňově uznatelné opravné položky: tis. Kč 0 tis. Kč účet 559 účetní neuznatelné opravné položky: tis. Kč 0 tis. Kč Zrušení opravných položek za rok 2003: účet 558 daňově uznatelné opravné položky: 41 tis. Kč 0 tis. Kč účet 559 účetní neuznatelné opravné položky: 683 tis. Kč 0 tis. Kč Konečný stav opravných položek k : tis. Kč 35 tis. Kč Konečný stav opravných položek k : tis. Kč 119 tis. Kč Konečný stav opravných položek k : tis. Kč 0 tis. Kč 4. Významné položky zvýšení nebo snížení u jednotlivých položek vlastního kapitálu: Přehled o změnách položek vlastního kapitálu je obsažen ve výkaze změn vlastního kapitálu. Změny položek vlastního kapitálu nastaly pouze v důsledku rozdělení výsledku hospodaření minulých let a vykázaným výsledkem hospodaření běžného účetního období. Konkrétně byl výsledek hospodaření rozdělen na základě rozhodnutí valných hromad takto: Rozdělení zůstatku nerozděleného zisku minulých let schváleného mimořádnou valnou hromadou dne : výplata dividend akcionářům v celkové hodnotě Kč, tzn. 106 Kč na akcii před zdaněním, výplata tantiém v celkové hodnotě Kč. Rozdělení hospodářského výsledku za rok 2003 schváleného valnou hromadou dne : výplata dividend akcionářům v celkové hodnotě Kč, tzn. 291 Kč na akcii před zdaněním, výplata tantiém v celkové hodnotě Kč, zbytek nerozděleného zisku po zdanění výplatě dividend a tantiém ve výši ,80 Kč ponecháno jako nerozdělený zisk. Strana 41 (celkem 52)

42 Rozdělení zůstatku nerozděleného zisku minulých let schváleného mimořádnou valnou hromadou dne : výplata dividend akcionářům v celkové hodnotě Kč, tzn. 125 Kč na akcii před zdaněním. Rozdělení hospodářského výsledku za rok 2002 schváleného valnou hromadou dne : výplata dividend akcionářům v celkové hodnotě Kč, tzn. 420 Kč na akcii před zdaněním, výplata tantiém v celkové hodnotě Kč, zbytek nerozděleného zisku po zdanění výplatě dividend a tantiém ve výši ,75 Kč ponecháno jako nerozdělený zisk. 5. Základní kapitál: Základní kapitál: Kč Počet akcií: ks Nominální hodnota: Kč Druh akcie: na majitele Údaje o základním kapitálu společnosti jsou stejné také v roce 2004 a Změny podílů držených v jiných účetních jednotkách: Podíl držený v jiných účetních jednotkách se nezměnil, viz tabulka: 2005: Název cenného papíru: počet nom. hodnota výnosy v Kč K.S.-Union,a.s Kč : Název cenného papíru: počet nom. hodnota výnosy v Kč K.S.-Union,a.s Kč : Název cenného papíru: počet nom. hodnota výnosy v Kč K.S.-Union,a.s Kč - Z důvodu snižování vlastního kapitálu účetní jednotky byla v minulých účetních obdobích vytvořena účetní opravná položka odpovídající 100% výši hodnoty majetkového podílu. Strana 42 (celkem 52)

43 7. Tržby z prodeje zboží, výrobků a služeb podle druhů činností: tuzemsko v tis. Kč zahraničí v tis. Kč Tržby Z toho: Hlavní stavební výroba Výroba stavebních hmot Ostatní (pronájmy, parkovné, prodej zboží) Z hlediska rozdělení tržeb dle teritorií: Rok 2005: 100% z celkových tržeb v zahraničí Slovensko (stavební zakázky žárotechnika) Rok 2004: 64% z celkových tržeb v zahraničí (5 364 tis. Kč) - Slovensko (stavební zakázky žárotechnika) 36% z celkových tržeb v zahraničí (3 004 tis. Kč) Polsko (stavební zakázky žárotechnika) Rok 2003: 100% z celkových tržeb v zahraničí Švédsko (stavební zakázka žárotechnika) 8. Náklady na výzkum a vývoj: Na výzkum a vývoj nebyly za účetní období vynaloženy žádné náklady. 9. Rozdíly v účetních výkazech (výkaz zisků a ztrát, rozvaha, cash flow, výkaz změn vlastního kapitálu): Výkaz zisku a ztráty: Rozpuštění a tvorba rezervy na sociální a zdravotní pojištění je zaúčtováno na účet 554 Tvorba a zúčtování ostatních rezerv (ř. G). V minulých letech bylo účtováno na účtu 574 Tvorba a zúčtování finančních rezerv (ř. M). Rozvaha: Oproti minulým účetním obdobím došlo k přehodnocení v rozdělení pohledávek na krátkodobé a dlouhodobé pohledávky, tzn. změně hodnot mezi ř. C.II.1. Dlouhodobé poskytnuté zálohy a ř. C.III.7. Krátkodobé poskytnuté zálohy. 10. Komentář k výkazu cash flow: Za peněžní prostředky byly považovány účty: 211-pokladna, 213-ceniny, 221-běžné bankovní účty. Peněžní ekvivalenty nebyly v tomto výkaze použity. K došlo meziročně ke kladnému peněžnímu toku k celkovému zvýšení peněžních prostředků ve výši tis. Kč. Peněžní tok z hlavní výdělečné činnosti provozní činnosti Strana 43 (celkem 52)

44 vykázal kladnou hodnotu ve výši tis. Kč, především z důvodu tvorby kladného výsledku hospodaření ( tis. Kč) a zvýšení stavu krátkodobých závazků (9 365 tis. Kč). Kladný peněžní tok z investiční činnosti (3 219 tis. Kč) je výrazně ovlivněn především prodejem ubytovny v Zábřehu. Záporný peněžní tok z finanční činnosti ( tis. Kč) se tak jako v letech minulých týká vyplácení dividend a tantiém. 11. Komentář k výkazu změn vlastního kapitálu: Celková hodnota vlastního kapitálu k vzrostla meziročně o tis. Kč na hodnotu tis. Kč. Zvýšení vlastního kapitálu je ovlivněno rozdílem mezi dosaženým výsledkem hospodaření za běžné účetní období (9 745 tis. Kč) a použitím nerozděleného zisku minulých let na výplatu dividend a tantiém v roce 2005 (celkem tis. Kč). Firma je zapsána v obchodním rejstříku Krajského soudu v Ostravě, oddíl B, vložka 358. Okamžik sestavení: Strana 44 (celkem 52)

45 Příloha č.1 Přehled uzavřených leasingových smluv k Teplotechna Ostrava a.s.,šenovská 1101/ Ostrava-Sl.Ostrava Smlouva č. Ze dne. Společnost Předmět leasingu Předávací protokol ze dne Pořizovací cena Leasingová cena celkem (bez DPH) Z toho splaceno k Z toho budoucí splátky (bez DPH) ze sl. 3 Do 1 roku EČ sl.1 sl.2 sl.3 sl.4 sl.1=sl.2+3 sl.2=sl.1-3 sl.3=sl ŠkoFIN s.r.o. Škoda Fabia Combi , , , , , Elegance 3T ŠkoFIN s.r.o. Škoda Fabia Combi , , , , , Elegance 3T26362 CELKEM , , , , ,84 Přehled uzavřených leasingových smluv K Teplotechna Ostrava a.s.,šenovská Ostrava-Sl.Ostrava Smlouva č. Ze dne. Společnost Předmět leasingu Předávací protokol ze dne Pořizovací cena Leasingová cena celkem (bez DPH) Z toho splaceno k Z toho budoucí splátky (bez DPH) ze sl. 3 Do 1 roku EČ sl.1 sl.2 sl.3 sl.4 sl.1=sl.2+3 sl.2=sl.1-3 sl.3=sl ŠkoFIN s.r.o. Škoda Fabia Combi Classic , , , , ,48 1T ŠkoFIN s.r.o. Škoda Fabia Combi Classic , , , , , T ŠkoFIN s.r.o. Škoda Fabia Combi Classic , , , , , T ŠkoFIN s.r.o. Škoda Fabia Combi Classic , , , , , T69318 CELKEM , , , , ,70 Přehled uzavřených leasingových smluv K Teplotechna Ostrava a.s.,šenovská Ostrava 2 Smlouva č. Ze dne. Společnost Předmět leasingu Předávací protokol ze dne Pořizovací cena Leasingová cena celkem (bez DPH) Z toho splaceno k Z toho budoucí splátky (bez DPH) ze sl. 3 Do 1 roku EČ sl.1 sl.2 sl.3 sl.4 sl.1=sl.2+3 sl.2=sl.1-3 sl.3=sl ŠkoFIN s.r.o. Škoda Fabia Combi Classic , , , , ,92 1T ŠkoFIN s.r.o. Škoda Fabia Combi Classic , , , , , T ŠkoFIN s.r.o. Škoda Fabia Combi Classic , , , , , T ŠkoFIN s.r.o. Škoda Fabia Combi Classic , , , , , T69318 L DAIMLER CHRYS. Mercedes Benz SERVICES s.r.o , , , , , OSB ŠkoFIN s.r.o. Ford Tranzit Kombi , , , , , T12355 CELKEM , , , , ,78 Strana 45 (celkem 52)

46 Přírůstky a úbytky dlouhodobého majetku k (v tis. Kč) Příloha č.2 (v zůstatkových cenách) Dlouhodobý majetek Celkem SW Pozemky Budovy Stroje Oceň.práva Inventář DDNM DDHM Počáteční stav Přírůstky celkem z toho: nákup vlastní investice Úbytky celkem z toho: Odpisy prodej likvidace Konečný stav V tabulce nezahrnuta: nezahrnuta umělecká díla 38 nedokončená stavba Celkem dlouhodobý majetek: tis.kč Přírůstky a úbytky dlouhodobého majetku k (v tis. Kč) (v zůstatkových cenách) Dlouhodobý majetek Celkem SW Pozemky Budovy Stroje Oceň.práva Inventář DDNM DDHM Počáteční stav Přírůstky celkem z toho: nákup vlastní investice Úbytky celkem z toho: Odpisy prodej likvidace Konečný stav nezahrnuta umělecká díla 38 tis.kč nedokončená stavba 1827 tis.kč Přírůstky a úbytky dlouhodobého majetku k (v tis. Kč) (v zůstatkových cenách) Dlouhodobý majetek Celkem SW Pozemky Budovy Stroje Oceň.práva Inventář DDNM DDHM Počáteční stav Přírůstky celkem z toho: nákup vlastní investice Úbytky celkem z toho: Odpisy prodej likvidace Konečný stav Strana 46 (celkem 52)

47 Strana 47 (celkem 52)

48 Strana 48 (celkem 52)

49 Strana 49 (celkem 52)

50 Strana 50 (celkem 52)

51 Strana 51 (celkem 52)

52 Vydala TEPLOTECHNA Ostrava a.s. Ostrava-Slezská Ostrava, Šenovská 101/543, PSČ Tel: Fax: WWW: Strana 52 (celkem 52)

PROFIL SPOLEČNOSTI...3

PROFIL SPOLEČNOSTI...3 OBSAH: TITULNÍ STRANA... 1 1. PROFIL SPOLEČNOSTI...3 2. ZÁKLADNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...6 3. OBCHODNÍ A VÝROBNÍ AKTIVITY SPOLEČNOSTI V ROCE 2004...8 4. EKONOMICKÁ A FINANČNÍ SITUACE SPOLEČNOSTI V ROCE 2004...10

Více

Příloha k účetní závěrce za rok 2014. pro podnikatele. (v plném rozsahu)

Příloha k účetní závěrce za rok 2014. pro podnikatele. (v plném rozsahu) Příloha k účetní závěrce za rok 2014 pro podnikatele (v plném rozsahu) I. Obecné údaje 1. Popis účetní jednotky Název účetní jednotky: Sídlo: Bobrava a.s. IČ: 607 47 668 Právní forma: Rozhodující předmět

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností Chemin a.s. ke dni 31.12.214 v tis. Kč Příloha k účetní závěrce za rok 214 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty Tato příloha k účetní závěrce

Více

a.s. Obsah přílohy 1. Obecné údaje 2. Majetková účast účetní jednotky v jiných společnostech 3. Osobní náklady

a.s. Obsah přílohy 1. Obecné údaje 2. Majetková účast účetní jednotky v jiných společnostech 3. Osobní náklady Příloha k účetní závěrce k 31.12.2015 společnosti GOLF RESORT ČERNÝ MOST a.s. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti VLTAVOTÝNSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s. k 31. 12. 2006

Příloha k účetní závěrce společnosti VLTAVOTÝNSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s. k 31. 12. 2006 k 31. 12. 2006 Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou č.500/2002 Sb., kterou se stanoví uspořádání a obsah účetní závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí z účetních písemností účetní jednotky

Více

Příloha k účetní závěrce,

Příloha k účetní závěrce, Příloha k účetní závěrce, sestavená podle 39 vyhlášky č.500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č.563/1991 Sb., o účetnictví, pro účetní jednotky, které jsou podnikateli. Obecné údaje

Více

Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu

Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu Felina ČR s.r.o. I. Obecné informace 1) Popis účetní jednotky Obchodní firma: Felina ČR s.r.o. Sídlo: Korunovační 6, Praha 7, 170 00 IČ: 49615840

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností ALIVO a.s. Křemencova 4/175, Praha 1 ke dni 31.12.216 v tis. Kč 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty Tato příloha k účetní závěrce je sestavena

Více

Příloha k účetní závěrce ke dni

Příloha k účetní závěrce ke dni Příloha k účetní závěrce ke dni 31.12.2017 Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou 500/2002 Sb. Ve znění pozdějších předpisu, kterým se stanoví obsah účetní závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností LARA a.s. Křemencova 4/175, Praha 1 ke dni 30.6.2014 v tis. Kč 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty Tato příloha k účetní závěrce je sestavena

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností ALIVO a.s. Křemencova 4/175, Praha 1 ke dni 31.12.214 v tis. Kč Příloha k účetní závěrce za rok 214 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty

Více

Příloha k účetní závěrce PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. k 30.9.2012

Příloha k účetní závěrce PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. k 30.9.2012 Příloha k účetní závěrce PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. k 30.9.2012 I. OBECNÉ ÚDAJE: 1. Popis účetní jednotky: Účetní jednotka: PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. IČO: 25527797 Sídlo: Českomoravská 35, 190 00 Praha 9 Právní

Více

Příloha k účetní závěrce za rok 2017 sestavená ke dni

Příloha k účetní závěrce za rok 2017 sestavená ke dni Příloha k účetní závěrce za rok 2017 sestavená ke dni 31.12.2017 Příloha k účetní závěrce byla sestavena podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb.,

Více

hkjhkjlhjk Ginkgo daně s.r.o., Maničky 5, , Brno

hkjhkjlhjk Ginkgo daně s.r.o., Maničky 5, , Brno E hkjhkjlhjk Ginkgo daně s.r.o., Maničky 5, 616 00, Brno zapsána v OR u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 84913, IČ: 03453600 TEL./FAX: 541 241 940, 541 212 066 GSM: 602 512 770, 603 290 439 E-MAIL:

Více

PROFIL SPOLEČNOSTI...3

PROFIL SPOLEČNOSTI...3 OBSAH: TITULNÍ STRANA... 1 1. PROFIL SPOLEČNOSTI...3 2. ZÁKLADNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...6 3. OBCHODNÍ A VÝROBNÍ AKTIVITY SPOLEČNOSTI V ROCE 2006...8 4. EKONOMICKÁ A FINANČNÍ SITUACE SPOLEČNOSTI V ROCE 2006...10

Více

Příloha č. 2. Rozvaha společnosti.a.s.a. skládka Bystřice, s.r.o. za rok 2013

Příloha č. 2. Rozvaha společnosti.a.s.a. skládka Bystřice, s.r.o. za rok 2013 Příloha č. 2 Rozvaha společnosti.a.s.a. skládka Bystřice, s.r.o. za rok 2013 Výkaz zisku a ztráty společnosti.a.s.a. skládka Bystřice, s.r.o. za rok 2013 Příloha k účetní závěrce společnosti.a.s.a. skládka

Více

VINAŘSTVÍ JAKUBÍK a.s. Zlechov č.p Zlechov IČ Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2015

VINAŘSTVÍ JAKUBÍK a.s. Zlechov č.p Zlechov IČ Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2015 VINAŘSTVÍ JAKUBÍK a.s. Zlechov č.p. 538 687 10 Zlechov IČ 293 80 634 Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2015 Vyhotoveno dne: Podpis statutárního orgánu účetní jednotky: Osoba odpovědná

Více

ČÁST I / ÚČETNÍ ZÁVĚRKA PODLE ČESKÝCH PŘEDPISŮ

ČÁST I / ÚČETNÍ ZÁVĚRKA PODLE ČESKÝCH PŘEDPISŮ 2) informace o účetních zásadách, metodách oceňování a způsobech odpisování 3) doplňující informace k rozvaze a k výkazu zisku a ztráty je třeba vysvětlit každou významnou položku či skupinu položek, pohledávky

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností Praha 2 a.s. Křemencova 4/175, 11 Praha 1 ke dni 31.12.214 v tis. Kč Příloha k účetní závěrce za rok 214 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 218 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s

Více

TRANSROLL EAST, a.s. 2013

TRANSROLL EAST, a.s. 2013 TRANSROLL EAST, a.s. 213 Příloha k účetní závěrce za rok 213 sestavená k rozvahovému dni 31. 12. 213 v plném rozsahu Příloha je zpracována v souladu s Opatřením MF ČR čj. 281/97 417/21, ve znění pozdějších

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Lesy-voda, s. r. o. P Ř Í L O H A k rozvaze a výkazu zisku a ztráty k rozvahovému dni 31. 12.

Příloha k účetní závěrce společnosti Lesy-voda, s. r. o. P Ř Í L O H A k rozvaze a výkazu zisku a ztráty k rozvahovému dni 31. 12. P Ř Í L O H A k rozvaze a výkazu zisku a ztráty k rozvahovému dni 31. 12. 2014 I. Základní údaje Obchodní firma: Sídlo: Identifikační číslo: Právní forma: Předmět podnikání: Datum vzniku: Lesy-voda, s.r.o.

Více

Příloha k účetní závěrce ke dni

Příloha k účetní závěrce ke dni Příloha k účetní závěrce ke dni 31.12.2017 Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou 500/2002 Sb. Ve znění pozdějších předpisu, kterým se stanoví obsah účetní závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí

Více

předseda představenstva

předseda představenstva PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE ZA ROK 2014 1 OBECNÉ INFORMACE O ÚČETNÍ JEDNOTCE 1.1 Založení a charakteristika společnosti Název účetní jednotky: Bytové družstvo Sulova Sídlo účetní jednotky: Praha, Zbraslav,

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností LARA a.s. Křemencova 4/175, Praha 1 ke dni 3.6.217 v tis. Kč 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty Tato příloha k účetní závěrce je sestavena

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 216 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s vyhláškou

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností Praha 2 a.s. Křemencova 4/175, 11 Praha 1 ke dni 31.12.213 v tis. Kč Příloha k účetní závěrce za rok 213 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a

Více

ASTUR Jeseník, s. r. o. 790 01 Jeseník, Palackého 148 IČ 268 23 209 Příloha k účetním výkazům k 31. 12. 2006 Uspořádání a obsahové vymezení přílohy k účetní závěrce uvádí Vyhláška č. 500/2002 Sb., v 39.

Více

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE k

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE k PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE k 31.12. 2016 společnosti Československá železářská a ocelářská a. s. IČ 45307164 I. OBECNÉ ÚDAJE O ÚČETNÍ JEDNOTCE Obchodní firma: Československá železářská a ocelářská

Více

II. ÚČETNÍ METODY, OBECNÉ ÚČETNÍ ZÁSADY A ZPŮSOB OCEŇOVÁNÍ:

II. ÚČETNÍ METODY, OBECNÉ ÚČETNÍ ZÁSADY A ZPŮSOB OCEŇOVÁNÍ: Příloha k účetní závěrce PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. k 30.9. 2010 I. OBECNÉ ÚDAJE: 1. Popis účetní jednotky: Účetní jednotka: PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. IČO: 25527797 Sídlo: Českomoravská 35, 190 00 Praha 9 Právní

Více

4. Jména a příjmení členů dozorčích orgánů, stav k 31.12.2013

4. Jména a příjmení členů dozorčích orgánů, stav k 31.12.2013 Příloha k účetní závěrce ke dni 31.12.2013 Příloha je sestavena dle 39 vyhlášky 500/2002 Sb. 1. Obecné údaje Obchodní firma: ČD Restaurant, a.s. Sídlo: Praha 3, Prvního pluku 81/2a, PSČ 130 11 IČ: 278

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 2016 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/19

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 2016 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/19 ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 216 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s

Více

Bytové družstvo Šalounova II. čp , družstvo. Příloha tvořící součást účetní závěrky. k 31. prosinci 2016

Bytové družstvo Šalounova II. čp , družstvo. Příloha tvořící součást účetní závěrky. k 31. prosinci 2016 Bytové družstvo Šalounova II. čp. 1937-1941, družstvo Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2016 Příloha k účetní závěrce za období 2016 A. Obecné údaje 1. Popis účetní jednotky Obchodní

Více

PROFIL SPOLEČNOSTI...3

PROFIL SPOLEČNOSTI...3 OBSAH: TITULNÍ STRANA... 1 1. PROFIL SPOLEČNOSTI...3 2. ZÁKLADNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...6 3. OBCHODNÍ A VÝROBNÍ AKTIVITY SPOLEČNOSTI V ROCE 2007...8 4. EKONOMICKÁ A FINANČNÍ SITUACE SPOLEČNOSTI V ROCE 2007...10

Více

Příloha k účetní závěrce podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb. za rok 2016

Příloha k účetní závěrce podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb. za rok 2016 Příloha k účetní závěrce podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb. za rok 2016 Základní údaje : Odstavec 1 Název společnosti: Technické služby Lanškroun, s.r.o. Identifikační číslo osoby: 25951459 Sídlo společnosti:

Více

ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA

ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31. prosince 2016 Roční závěrka je sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s vyhláškou č. 500/2002

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 215 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s

Více

P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U. Sestavené k 31. 12. 2005

P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U. Sestavené k 31. 12. 2005 R E D A S H, a.s. Branická 43/26, PRAHA 4 IČO 44 01 20 80 P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U Sestavené k 31. 12. 2005 1. Obecné údaje Obchodní firma : R E D A

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Obsah přílohy Podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.: 1.Popis účetní jednotky 2.Majetková či smluvní spoluúčast účetní jednotky v jiných společnostech 3.Zaměstnanci společnosti, osobní náklady 4.Půjčky, úvěry

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 216 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s vyhláškou

Více

Fyzické a právnické osoby, které se podílejí 20 a více % na základním kapitálu účetní jednotky s uvedením výše vkladu v procentech: nemáme

Fyzické a právnické osoby, které se podílejí 20 a více % na základním kapitálu účetní jednotky s uvedením výše vkladu v procentech: nemáme PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY PRO PODNIKATELE ZA ROK 2015 I. OBECNÉ ÚDAJE Obchodní firma (název) a sídlo (místo podnikání): ZD Záboří IČ : 00114235 DIČ : CZ00114235 Právní forma: družstvo 38801 Blatná Předmět

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti VLTAVOTÝNSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s. k 31. 12. 2003

Příloha k účetní závěrce společnosti VLTAVOTÝNSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s. k 31. 12. 2003 k 31. 12. 2003 Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou č.500/2002 Sb., kterou se stanoví uspořádání a obsah účetní závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí z účetních písemností účetní jednotky

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Butterfly services, s.r.o. k 31. 12. 2013

Příloha k účetní závěrce společnosti Butterfly services, s.r.o. k 31. 12. 2013 Příloha k účetní závěrce společnosti Butterfly services, s.r.o. k 31. 12. 2013 Příloha je zpracována v souladu s Opatřením MF ČR čj. 281/97 417/2001 ze dne 14. prosince 2001, kterým se stanoví obsah účetní

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti ZOD Vacov k pro malé účetní jednotky

Příloha k účetní závěrce společnosti ZOD Vacov k pro malé účetní jednotky k 31.12.2016 pro malé účetní jednotky Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou MF ČR 500/2002 Sb, 39 v aktuálním znění, kterou se stanoví obsah účetní závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí

Více

Příloha k účetní závěrce za rok 2014 (k 31. 12. 2014) Název účetní jednotky: Knoflíkářský průmysl Žirovnice a. s.

Příloha k účetní závěrce za rok 2014 (k 31. 12. 2014) Název účetní jednotky: Knoflíkářský průmysl Žirovnice a. s. Příloha k účetní závěrce za rok 2014 (k 31. 12. 2014) Název účetní jednotky: Knoflíkářský průmysl Žirovnice a. s. Sídlo: Žirovnice, Tyršova 707, PSČ 394 68 Právní forma: Akciová společnost Identifikační

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA JAKO PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY za účetní období od do

VÝROČNÍ ZPRÁVA JAKO PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY za účetní období od do VÝROČNÍ ZPRÁVA JAKO PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY za účetní období od 01.01.2017 do 31.12.2017 Název účetní jednotky (obchodní firma): ISC Communication Czech a.s. Sídlo: Tusarova 1564/57, 170 00 Praha

Více

Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu k

Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu k Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 504/2002 Sb. Účetní jednotka doručí: 1 x příslušnému fin. orgánu Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu k 31.12.2015 ( v celých tisících Kč ) IČO 28558456 Název, sídlo

Více

NUPHARO SERVICES S.R.O.

NUPHARO SERVICES S.R.O. P Ř Í L O H A Ú Č E T N Í Z Á V Ě R K Y sestavená k rozvahovému dni 31.12.2013 v obchodní firmě: NUPHARO SERVICES S.R.O. OBECNÉ INFORMACE POPIS ÚČETNÍ JEDNOTKY ZÁKLADNÍ VÝCHODISKO PRO VYPRACOVÁNÍ ÚČETNÍ

Více

A.1. Struktura účetní jednotky. A.2. Majetková či smluvní spoluúčast účetní jednotky v jiných (dceřiných) společnostech ( 39 odst.

A.1. Struktura účetní jednotky. A.2. Majetková či smluvní spoluúčast účetní jednotky v jiných (dceřiných) společnostech ( 39 odst. Běžné účetní od 01.01.2016 do 31.12.2016 Minulé účetní od 01.01.2015 do 31.12.2015 1. Popis účetní jednotky ( 39 odst. 1 Vyhlášky) Obchodní firma: Bytové družstvo Rezidence Luka Sídlo: Fantova 1760/3,

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti VLTAVOTÝNSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s. k 31. 12. 2002

Příloha k účetní závěrce společnosti VLTAVOTÝNSKÁ TEPLÁRENSKÁ a.s. k 31. 12. 2002 k 31. 12. 2002 Příloha je zpracována v souladu s Opatřením MF ČR čj. 281/97 417/2001 ze dne 14. prosince 2001, kterým se stanoví obsah účetní závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí z účetních

Více

Stav v běžném období. Podpisový záznam statutárního orgánu nebo fyzické osoby, která je účetní jednotkou: Ing. Vladimíra Zíková

Stav v běžném období. Podpisový záznam statutárního orgánu nebo fyzické osoby, která je účetní jednotkou: Ing. Vladimíra Zíková PROFI-TEN a.s. Účetní závěrka k 31.12.2014 Minimální závazný výčet informací uvedený ve Vyhlášce č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně a doručením daňového přiznání za daň z příjmů

Více

Buckley Associates, a.s. Příloha k účetní závěrce společnosti za rok 2013 dle vyhlášky č. 500/2002 Sb. Sídlo: Kořenského 15, 150 00 Praha 5

Buckley Associates, a.s. Příloha k účetní závěrce společnosti za rok 2013 dle vyhlášky č. 500/2002 Sb. Sídlo: Kořenského 15, 150 00 Praha 5 Buckley Associates, a.s. Příloha k účetní závěrce společnosti za rok 2013 dle vyhlášky č. 500/2002 Sb. Název společnosti: Buckley Associates, a.s. Sídlo: Kořenského 15, 150 00 Praha 5 Právní forma: Akciová

Více

3.1 Průměrný počet zaměstnanců, z toho řídících členů orgánu: Počet zaměstnanců: 20, z toho řídících Osobní náklady na zaměstnance za období: Mz

3.1 Průměrný počet zaměstnanců, z toho řídících členů orgánu: Počet zaměstnanců: 20, z toho řídících Osobní náklady na zaměstnance za období: Mz Poliklinika Města Bystřice n.p.s.r.o.,zahradní 580, 593 01 Bystřice nad Pernštej. PŘÍLOHA V ÚČETNÍ ZÁVĚRCE ZA ROK 2016 Základní údaje: 1. Popis účetní jednotky Název: Poliklinika Města Bystřice n.p.s.r.o.

Více

Obsah přílohy. Příloha k účetní závěrce PCB Benešov, a. s.

Obsah přílohy. Příloha k účetní závěrce PCB Benešov, a. s. Příloha k závěrce PCB Benešov, a. s. Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou 500/2002 Sb. Ve znění pozdějších předpisů, kterým se stanoví obsah závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí z ch

Více

Čechova 32 38801 Blatná

Čechova 32 38801 Blatná PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY PRO PODNIKATELE ZA ROK 2014 II. OBECNÉ ÚDAJE Obchodní firma (název) a sídlo (místo podnikání): Zemědělství Blatná, a.s. IČ : 25168568 DIČ : CZ25168568 Čechova 32 38801 Blatná Právní

Více

Doplňující údaje k Rozvaze a Výkazu zisků a ztrát

Doplňující údaje k Rozvaze a Výkazu zisků a ztrát Doplňující údaje k Rozvaze a Výkazu zisků a ztrát 1. Položky významné pro hodnocení majetkové a finanční situace společnosti Doměrky daně z příjmů za minulá účetní Za rok 2013 plánuje společnost podat

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Školičky, s.r.o.

Příloha k účetní závěrce společnosti Školičky, s.r.o. Příloha k závěrce Školičky, s.r.o. k 31. 3. 2017 Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou 500/2002 Sb., kterým se stanoví obsah závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí z ch písemností jednotky

Více

o hospodaření společnosti COOPINVESTA spol. s.r.o. se sídlem ve Zlíně, Budovatelská 4821, PSČ , za rok

o hospodaření společnosti COOPINVESTA spol. s.r.o. se sídlem ve Zlíně, Budovatelská 4821, PSČ , za rok COOPINVESTA spol. s r.o., Zlín, Budovatelská 4821, PSČ 760 05 ------------------------------------------------------------------------------------------ společnost zapsaná v obchodním rejstříku, vedeném

Více

Příloha k účetní závěrce PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. k 30.9.2011

Příloha k účetní závěrce PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. k 30.9.2011 Příloha k účetní závěrce PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. k 30.9.2011 I. OBECNÉ ÚDAJE: 1. Popis účetní jednotky: Účetní jednotka: PRVNÍ TELEFONNÍ, a.s. IČO: 25527797 Sídlo: Českomoravská 35, 190 00 Praha 9 Právní

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 5/22 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu

Více

Příloha k účetní závěrce XXX, spolek k x

Příloha k účetní závěrce XXX, spolek k x Příloha k účetní závěrce Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou č. 504/2002 Sb., kterou se stanoví obsah účetní závěrky pro účetní jednotky, u kterých hlavním předmětem činnosti není podnikání, pokud

Více

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU REDASH, a.s. Branická 1881/187, PRAHA 4 - Krč IČ: 44 01 20 80 PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU Sestavené k 31. 12. 2010 1. Obecné údaje Obchodní firma: REDASH, a.s. IČ: 44 01 20 80 Sídlo

Více

Příloha k roční účetní závěrce. za období od do

Příloha k roční účetní závěrce. za období od do Příloha k roční účetní závěrce za období od 1.1.217 do 1.12.217 I. Obecné údaje Údaje o společnosti : STAMEDOP, a.s., U Panelárny 58/1 právní forma : rozhodující předmět činnosti : 772 11 Olomouc Chválkovice

Více

V. Příloha ke konsolidované účetní závěrce k 31. 12. 2004

V. Příloha ke konsolidované účetní závěrce k 31. 12. 2004 V. Příloha ke konsolidované účetní závěrce k 31. 12. 2004 0. Vymezení konsolidačního celku 0.0. Konsolidující účetní jednotka Interhotel Olympik, a.s. Sokolovská 138 Praha 8 IČ 45272271 ) Název a sídlo

Více

Příloha k účetní závěrce roku 2006

Příloha k účetní závěrce roku 2006 Příloha k účetní závěrce roku 2006 Obecné informace Popis účetní jednotky Název a sídlo společnosti : Vodohospodářská společnost Olomouc,a.s. Tovární 1059/41, 772 11 Olomouc - Hodolany IČ: 47675772 Společnost

Více

1. Úvodní slovo. Společnost TON ENERGO a.s. nemá organizační složku v zahraničí.

1. Úvodní slovo. Společnost TON ENERGO a.s. nemá organizační složku v zahraničí. OBSAH 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje o společnosti 3. Roční účetní závěrka 4. Zpráva auditora 5. Cíle společnosti pro rok 2015 6. Návrh na vypořádání výsledku hospodaření za rok 2014 7. Zpráva dozorčí

Více

Příloha k účetní závěrce Bytové družstvo Rotavská, družstvo Jaroslava Foglara 1332, Praha 5 k

Příloha k účetní závěrce Bytové družstvo Rotavská, družstvo Jaroslava Foglara 1332, Praha 5 k Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou MF ČR 500/2002 Sb, 39 v aktuálním znění, kterou se stanoví obsah účetní závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí z účetních písemností účetní jednotky

Více

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu (mikro účetní jednotka) ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu (mikro účetní jednotka) ke dni ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu ROZVAHA ve zkráceném rozsahu

Více

Obsah: REAL FLAT spol. s r.o., Zlín, bří Jaroňků 4079, PSČ 762 33

Obsah: REAL FLAT spol. s r.o., Zlín, bří Jaroňků 4079, PSČ 762 33 REAL FLAT spol. s r.o., Zlín, bří Jaroňků 4079, PSČ 762 33 ------------------------------------------------------------------------------------------- společnost zapsaná v obchodním rejstříku, vedeném

Více

Bytové družstvo Šalounova II. čp , družstvo. Příloha tvořící součást účetní závěrky. k 31. prosinci 2017

Bytové družstvo Šalounova II. čp , družstvo. Příloha tvořící součást účetní závěrky. k 31. prosinci 2017 Bytové družstvo Šalounova II. čp. 1937-1941, družstvo Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2017 Příloha k účetní závěrce za období k 31.12.2017 A. Obecné údaje 1. Popis účetní jednotky

Více

PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY PRO PODNIKATELE ZA ROK 2013 I. OBECNÉ ÚDAJE. Obchodní firma (název) a sídlo (místo podnikání): ZD Záboří.

PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY PRO PODNIKATELE ZA ROK 2013 I. OBECNÉ ÚDAJE. Obchodní firma (název) a sídlo (místo podnikání): ZD Záboří. PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY PRO PODNIKATELE ZA ROK 2013 I. OBECNÉ ÚDAJE Obchodní firma (název) a sídlo (místo podnikání): ZD Záboří IČ : 00114235 DIČ : CZ00114235 Právní forma: družstvo 38801 Blatná Předmět

Více

PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K ERFLEX a.s.

PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K ERFLEX a.s. PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K 31. 3. 219 společnosti ERFLEX a.s. Sestaveno dne: 5.6.219 Statutární orgán Petr Horský Předseda představenstva Zpracoval(a) Libuše Hykmanová MIVO s.r.o. ERFLEX a.s. Strana:

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 217 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s vyhláškou

Více

Úvod do účetních souvztažností

Úvod do účetních souvztažností Obsah ČÁST I Úvod do účetních souvztažností KAPITOLA 1 Předmět a význam účetnictví...................... 1000 KAPITOLA 2 Regulace účetnictví v České republice.............. 1050 KAPITOLA 3 Harmonizace

Více

Příloha k účetní závěrce k 31.12.2007 společnosti EURO Šarm spol. s r.o. Příloha je zpracována v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví,

Více

PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE ZA ROK 2014

PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE ZA ROK 2014 PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE ZA ROK 2014 1. Obecné informace o účetní jednotce Název a sídlo: GEOtest, a.s. Šmahova 1244/112 627 00 Brno IČO: 46344942 Právní forma: akciová společnost Vznik: 27.dubna 1992

Více

Ú Č E T N Í Z Á V Ě R K A

Ú Č E T N Í Z Á V Ě R K A Ú Č E T N Í Z Á V Ě R K A za období od 1.1.2018 do 31.12.2018 Technické služby obce Šestajovice spol. s r.o. Datum sestavení: 15.4.2019 Roman Hrdlic Statutární orgán: Technické služby obce Šestajovice

Více

EURODRAŽBY.CZ a.s. Příloha k účetní závěrce

EURODRAŽBY.CZ a.s. Příloha k účetní závěrce EURODRAŽBY.CZ a.s. Příloha k účetní závěrce 2014 1. POPIS SPOLEČNOSTI EURODRAŽBY.CZ (dále jen společnost ) akciová společnost, která vznikla dne 22. července 1997 a sídlí v Praze 8, Čimická 780/61, Čimice,

Více

Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2014

Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2014 IN STORE MEDIA Praha a.s. Ke Krči 26 147 00 Praha 4 Braník DIČ CZ26177757 Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2014 Odesláno dne: Podpis statutárního orgánu Osoba odpovědná za účetnictví

Více

Bytové družstvo Horní Maršov, družstvo

Bytové družstvo Horní Maršov, družstvo Daňový subjekt: IČ / DIČ: Sídlo účetní jednotky: Bytové družstvo Horní Maršov, družstvo 25993291 / CZ25993291 Horní Maršov 102, 54226 HORNÍ MARŠOV Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, ve

Více

Lidový demokrat 2000, bytové družstvo Bajkalská 672/14 IČO 26429381 --------------------- Příloha k roční účetní závěrce k 31.12.2010 ( v tis. Kč) I. 1. Rozvahový den: 31.12.2010 Účetní jednotka: název

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Obsah přílohy Podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.: 1. Popis účetní jednotky 2. Majetková či smluvní spoluúčast účetní jednotky v jiných společnostech 3. Zaměstnanci společnosti, osobní náklady 4. Půjčky,

Více

Obsah přílohy. Příloha k účetní závěrce Spol. MY DVA holding a.s. k

Obsah přílohy. Příloha k účetní závěrce Spol. MY DVA holding a.s. k Příloha k závěrce Spol. MY DVA holding a.s. k 30. 4. 2017 Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů, kterým se stanoví obsah závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy

Více

Obchodní korzo a.s. 2013

Obchodní korzo a.s. 2013 Obchodní korzo a.s. 213 Příloha k účetní závěrce za rok 213 sestavená k rozvahovému dni 31. 12. 213 v plném rozsahu Příloha je zpracována v souladu s Opatřením MF ČR čj. 281/97 417/21, ve znění pozdějších

Více

Příloha k účetní závěrce za období od do

Příloha k účetní závěrce za období od do DKM Moravia a.s. Masarykovo nám. 142/10 664 64 Dolní Kounice IČ: 25544543 Příloha k účetní závěrce za období od 1.1.2015 do 31.12.2015 Společnost DKM Moravia a. s. vznikla zápisem do obchodního rejstříku

Více

ROZVAHA A K T I V A (v tisících Kč) Česká republika. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb.

ROZVAHA A K T I V A (v tisících Kč) Česká republika. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. ROZVAHA Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky ke dni... 31.12.2015 Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560 (v tisících Kč)

Více

AGROPODNIK ZNOJMO, a.s., Dvořákova 21/2924, Znojmo IČ , CZ Zapsán v OR u krajského soudu v Brně, oddíl B vložka 864

AGROPODNIK ZNOJMO, a.s., Dvořákova 21/2924, Znojmo IČ , CZ Zapsán v OR u krajského soudu v Brně, oddíl B vložka 864 AGROPODNIK ZNOJMO, a.s., Dvořákova 21/2924,669 02 Znojmo IČ 46902180, CZ46902180 Zapsán v OR u krajského soudu v Brně, oddíl B vložka 864 PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE Za účetní období od 1. 1. 2013 do 31.

Více

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA Účetní jednotka Obchodní firma: IRON PROFILES, a. s. Sídlo: Železná ulice 1, Železný Brod IČ: 12345678 Členové představenstva: Harald Schmied předseda představenstva

Více

4 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA

4 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA Výroční zpráva 2015 Obsah Úvodní slovo VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 3 A Základní údaje o akciové společnosti C Údaje o cenných papírech B Údaje o základním kapitálu 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 5 D

Více

Příloha účetní závěrky za rok 2014 I. Obecné údaje

Příloha účetní závěrky za rok 2014 I. Obecné údaje Příloha účetní závěrky za rok 2014 I. Obecné údaje název Vimperská masna a. s. sídlo Vimperk, Špidrova 84, 385 01 IČO: 46678387 právní forma rozhodující předmět činnosti akciová společnost datum založení

Více

MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015

MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015 MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015 Výkaz o finanční situaci k 31. červenci 2015 Stav k Stav k 31. červenci 2015 31. prosinci 2014 (neauditováno) (neauditováno) AKTIVA () AKTIVA CELKEM 13 234

Více

PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 2014

PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 2014 SFINX a.s. U Smaltovny 115/2 České Budějovice PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 2014 Obsah : A. Obecné údaje 1. Účetní jednotka 2. Podíl v obchodních společnostech 3. Zaměstnanci a osobní náklady 4. Statutární

Více

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu Rok Měsíc IČ 2014 ROZVAHA

Více

ROZVAHA. ve zjednodušeném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč ) označ PASIVA řád Běžné účetní Minulé účetní. řád

ROZVAHA. ve zjednodušeném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč ) označ PASIVA řád Běžné účetní Minulé účetní. řád Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč ) IČ 25 00 37 80 Obchodní firma nebo jiný název účetní

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY, druhové členění v plném rozsahu

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY, druhové členění v plném rozsahu VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY, druhové členění v plném rozsahu ke dni 31.12.2016 (v celych tisících Kc) ˇ IČO Název a sídlo účetní jednotky První zememericka ˇ ˇˇ a.s. Sokolska 474/4 26221543 Podivín 69145 TEXT

Více

ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný. ve zjednodušeném rozsahu. ke dni 31.12.2012 Svojšovická 24 (v celých tisících Kč)

ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný. ve zjednodušeném rozsahu. ke dni 31.12.2012 Svojšovická 24 (v celých tisících Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný č. 500/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů ve zjednodušeném rozsahu název účetní jednotky (v celých tisících Kč) Bytové družstvo ke

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Obsah přílohy Podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.: 1. Popis účetní jednotky 2. Majetková či smluvní spoluúčast účetní jednotky v jiných společnostech 3. Zaměstnanci společnosti, osobní náklady 4. Půjčky,

Více

PŘÍLOHA k účetní závěrce společnosti JESAN ADOLFOVICE a.s. sestavené v plném rozsahu ke dni

PŘÍLOHA k účetní závěrce společnosti JESAN ADOLFOVICE a.s. sestavené v plném rozsahu ke dni PŘÍLOHA k účetní závěrce společnosti JESAN ADOLFOVICE a.s. sestavené v plném rozsahu ke dni 31.12.2018 1. OBECNÉ INFORMACE 1.1. Popis účetní jednotky Název účetní jednotky: JESAN ADOLFOVICE a.s. Sídlo

Více

P Ř Í L O H A. k roční účetní závěrce 2014 ============================= Ležáky 668, 501 25 Hradec Králové

P Ř Í L O H A. k roční účetní závěrce 2014 ============================= Ležáky 668, 501 25 Hradec Králové P Ř Í L O H A k roční účetní závěrce 2014 ============================= Obecné údaje 1. Charakteristika společnosti: Obchodní firma: ALMET, a.s. Sídlo : Ležáky 668, 501 25 Hradec Králové Právní forma :

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 215 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s

Více