12. Nová Hřebenovka aktivní dovolená v Euroregionu Nisa

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "12. Nová Hřebenovka aktivní dovolená v Euroregionu Nisa"

Transkript

1 12. Nová Hřebenovka aktivní dovolená v Euroregionu Nisa Nová Hřebenovka je v první řadě mezinárodním turistickým produktem, jehož cílem je rovnoměrný rozvoj šetrného cestovního ruchu v příhraničních pohoří česko německo polského regionu. Tento turistický produkt by měl nabídnout návštěvníkovi netradiční pojetí putovní dovolené, při kterém bude objevovat a obdivovat přírodní, kulturní i historické dědictví Euroregionu Nisa. Základ Nové Hřebenovky tvoří 3 oddělené turistické trasy, vedoucí v horských partiích Krkonoš, Jizerských a Lužických hor, Černostudničního a Ještědského hřbetu a oblastí Českosaského Švýcarka. Každá z těchto tras je určena pro jiný druh putovní turistiky pěší turistiku, cykloturistiku a v zimě pro běh na lyžích. Nová Hřebenovka bude tvořit jakousi páteřní trasu pro putování a budou turistu směřovat požadovaným směrem. Cílem je, aby turista z trasy odbočoval a zase se na ní vracel podle toho jaké zajímavosti v okolí má zájem navštívit. Tyto trasy tvoří pomyslnou páteř celého turistického produktu, na kterou se nabalují neméně důležité služby a další aktivity, které pomohou návštěvníkovi strávit dovolenou dle svých představ. Jedná se zejména o zajištění ubytovacích, stravovacích, informačních a dalších služeb, které budou zajišťovat bezproblémovou dovolenou dle specifických představ návštěvníka. Obrázek č.1:panoramatická mapa Nové Hřebenovky slouží jako propagační nástroj turistického produktu V druhé rovině lze Novou Hřebenovku chápat jako rozvojový projekt, jehož hlavním cílem je vytvoření komplexního turistického produktu. Tento projekt, jež byl v obecných rysech definován v roce 2001, svým rozsahem vysoce překračuje většinu obdobných záměrů realizovaných v České Republice. Celý záměr není možné z důvodů finančních ani organizačních realizovat najednou, a proto je rozdělen na jednotlivé subprojekty. Přičemž tyto subrojekty byly a jsou realizovány různými organizacemi a institucemi dle jejich zájmů a možností. Cílem Nisy o.p.s, jako koordinátora Nové Hřebenovky, je nenásilné usměrňování těchto projektů tak, aby co nejvíce přispěly ke společnému cíli tzn. Nové Hřebenovce jako funkčnímu turistickému produktu. Pod hlavičkou Nové Hřebenovky mohou být realizovány jak projekty investiční tak i neinvestiční, které přispívají k zlepšení služeb, stavu komunikací, památek či vytváření nových atraktivit určených pro potřeby cestovního ruchu. Z toho vyplývá, že Nová Hřebenovka jako projekt není složen s předem daných subprojektů s daným harmonogramem, ale že do tohoto záměru se mohou zapojit jakékoli organizace, instituce či jednotlivci tím, že vytvoří projekt, který bude naplňovat jednu klíčových os a bude Novou Hřebenovku posouvat k hlavnímu cíli.

2 Cyklotrasa v rámci Nové Hřebenovky Nová Hřebenovka je navržena pro 3 druhy turistických aktivit, přičemž cykloturistiku lze považovat za nejvýznamnější. Celková délka proznačeného cyklistického úseku Nové Hřebenovky bude 165 km (severní a jižní větev), přičemž 90% celé trasy vede po již vyznačených cyklotrasách. Proto se v rámci proznačení počítá pouze s umístěním loga na příslušné úseky a doznačení zbytku trasy novými cyklistickými tabulkami. Z celkových 165 km cyklistické trasy je potřeba zcela vybudovat úseky o celkové délce přibližně 5 km, a nutně zrekonstruovat dalších km cyklotras. Mimo samotné trasy bude v její blízkosti nainstalována doprovodná infrastruktura navigační a informační panely, odpočinková místa a vytvořeno návštěvnické centrum v Rádle. Celý projekt začal být realizován v roce 2001 a jeho ukončení se plánuje do roku Jelikož jsou prakticky všechny aktivity financovány formou projektů Evropské unie, záleží dokončení na úspěšnosti překládaných žádostí. Realizované projekty Od roku 2001, kdy byl ustanoven záměr o vytvoření Multifunkční turistické magistrály ERN (Nové Hřebenovky) uběhlo necelých 5 let. Za tuto dobu bylo pod hlavičkou tohoto záměru zrealizováno či se realizuje celkem 9 subprojektů v celkové hodnotě přes 20 mil korun. Všechny realizované projekty byly podpořeny z fondů Evropské unie, což svědčí o jejich vysoké kvalitě. Jednotlivé projekty a jejich výsledky jsou popsány dále. Název projektu: Vyhledávací studie Multifunkční magistrály ERN Doba realizace: březen 2002 březen 2003 Realizoval: ARR Liberec Partneři: ne Celková výše projektu: Stručný popis projektu: Projekt měl za úkol navrhnout a předběžně zmapovat vedení jednotlivých tras Nové Hřebenovky. Výsledkem studie byla první verze tras v celém koridoru Nové Hřebenovky, mimo jiné vznikl návrh vytvoření jižní větvě jednotlivých tras, který prochází Černostudníčním a Ještědským hřebenem. Název projektu: Turistická lávka Rádlo Doba realizace: léto 2004 Místo realizace: Rádlo Žadatel: Mikroregion Císařský kámen Partneři: Celková výše projektu: 5,5 mil Kč Stručný popis projektu: Projekt Turistická lávka Rádlo vyřešil překonání jednoho z nejkritičtějších míst Nové Hřebenovky i cyklotrasy Odra Nisa. Jednalo se o překročení silnice R 35, která spojuje Jablonec nad Nisou s rychlostní komunikací Liberec - Praha. Z mnoha návrhů byl vybrán ten, který překlenul zářez komunikace celkem 54 metrů dlouhou dřevěnou lávkou. Lávka byla nainstalována v průběhu léta 2004 a již 1. září byla slavnostně otevřena. Chybou zůstává, že se v rámci projektu nepodařilo prosadit také zlepšení stavu přístupové cesty směrem k Rádlu a tak nová lávka musí na své největší využití ještě počkat.

3 Obrázek č.2:turistická lávka Rádlo Název projektu: Informační a servisní středisko Milíře Doba realizace: 3/ /2005 Místo realizace: Rádlo - Milíře Žadatel: Nisa o.p.s. Partneři: Město Oybin Celková výše projektu: Kč Stručný popis projektu: Cílem projektu bylo vytvoření technické dokumentace a architektonického návrhu multifunkčního objektu na Milířích. Tento objekt by měl sloužit jak o jedno klíčových informačních a servisních středisek Nové Hřebenovky. Toto středisko bude v budoucnu nabízet informační služby, rychlé občerstvení a ubytovací služby. Objekt bude také sloužit jako centrum kulturních aktivit obce. Název projektu: Nová Hřebenovka webová prezentace Doba realizace: 2/ /2005 Žadatel: Nisa o.p.s Partneři: Sdružení pro rozvoj cestovního ruchu Libereckého kraje Celková výše projektu: Kč Stručný popis projektu: Projekt Nová Hřebenovka webová prezentace zajistil vytvoření čtyřjazyčné internetové interaktivní prezentace pro celou Novou Hřebenovku. Úkolem této presentace bylo umístění velkého množství informací týkajících se služeb, atraktivit a dalších informací týkajících se celého produktu na jednom místě. Tyto informace jsou jednoduše dosažitelné pomocí sofistikované internetové mapy, na které může uživatel jednoduše volit o jaké informace má zájem. Tento systém byl v současnosti rozšířen o možnost rezervace služeb

4 Obrázek č.3:ukázka výstupu informačního systému Název projektu: Nová Hřebenovka přehledová mapa Doba realizace: 2/ /2006 Žadatel: Sdružení pro rozvoj cestovního ruchu Libereckého kraje Partneři: Nisa o.p.s Celková výše projektu: Kč Stručný popis projektu: Cílem projektu bylo vytvoření propagačně - orientační mapy celé Nové Hřebenovky, která bude sloužit k podpoře prodeje turistického produktu stejně jako k zvýšení informovanosti veřejnosti o tomto. Vypracování mapky předcházela důkladná analýza služeb a atraktivit v celém území. Získané informace pak byly použity při tvorbě panoramatické mapy. Mapa Nové Hřebenovky je vypracována se 4 jazyčnými popisky a byla vydána v celkovém nákladu ks. Název projektu: Turistický produkt Nová Hřebenovka Doba realizace: 6/2005-5/2007 Místo realizace: Liberecká kraj Žadatel: Nisa o.p.s. Partneři: Euroregion Nisa Celková výše projektu: Kč Stručný popis projektu: Tento rozsáhlý projekt měl za úkol zrealizovat Novou Hřebenovku do takové podoby, aby mohla začít fungovat jako turistický produkt. V rámci ročního projektu byla vypracována analýza poptávky (pomocí dotazníkového šetření) zaměřená na požadavky budoucích uživatelů Nové Hřebenovky. Na základě výsledků této analýzy byly specifikovány priority a začal být vyvíjen reservační systém pro prodej produktu. Tento reservační systém byl integrován do informačních stránek Nové Hřebenovky a umožňuje plánování trasy a objednání služeb po celé Nové Hřebenovce. Součástí projektu bylo také vydání letáků uřčených na propagaci rezervačního systému a také byla vypracována tato marketingová analýza. Název projektu: Nová Hřebenovka - tři země, jeden cíl (ČR Sasko) (ČR Polsko) Doba realizace: 10/ /2006 Žadatel: Nisa o.p.s.

5 Partneři: Naturpark Zittauer Gebirge Celková výše projektu: Kč Stručný popis projektu: Tento projekt byl podán společně s projektem Nová Hřebenovka - tři země, jeden cíl (ČR Polsko), které měli dohromady 3 hlavní cíle. Nalezení nového loga Nové Hřebenovky, určeného pro propagaci i proznačení jednotlivých tras. Propagaci Nové Hřebenovky směrem k budoucím klientům i místním občanům na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour Vytvoření společného mezinárodního memoranda o spolupráci na projektu Nová Hřebenovka. Název projektu: Turistická magistrála pro pěší turistiku Doba realizace: 9/2006 9/2007 Místo realizace: Jizerské hory Žadatel: Liberecký kraj Partneři: Celková výše projektu: Kč Stručný popis projektu: Tento investiční projekt si klade za cíl zrekonstruovat přes 40 km pěších tras v Jizerských horách, po který je vedena Nová Hřebenovka. Mimo samotné rekonstrukce, která spočívá hlavně v odvodnění jednotlivých úseků, vybudování povalových chodníků a zpevnění cest, má projekt také pilotně proznačit tento úsek Nové Hřebenovky. Pro cyklistiku je důležitý úsek vedoucí z hraničního přechodu Jizerka Orle do osady Jizerka. Budoucnost Nové hřebenovky 01/2010 Původní projekt Nové Hřebenovky, který měl být spoluprácí české, polské a saské strany, byl pozměněn na partnerství české (Liberecký kraj) a saské (Landkreis Görlitz, Naturpark Zittauergebirge). Na polské straně se nepodařilo v loňském roce najít partnera. Nová Hřebenovka je koncipována jako trasa pro cyklisty, pěší a běžkaře, která by měla v budoucnu spojit Saské Švýcarsko a Sněžku. Projektová žádost Nové Hřebenovky byla podána do Programu Cíl3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko. V současné dob čekáme na vyhodnocení projektové žádosti. Projekt zahrnuje vybudování informačního systému, instalace rozcestníků, venkovních map, stojanů na kola a také propagaci a publicitu Nové Hřebenovky na české i německé straně. Technické úpravy povrchů jednotlivých tras nejsou v tomto projektu zahrnuty, budou zajištěny v rámci následujícího projektu. Nová Hřebenovka je tak nyní ve fázi, kdy odpovědnost za rekonstrukci a úpravu jednotlivých úseků byla přenesena na jednotlivé obce a mikroregiony, které se formou projektů budou ucházet o finanční podporu z fondů EU a dalších veřejných zdrojů. Liberecký kraj, jako koordinátor všech aktivit Nové hřebenovky se bude starat o poradenství při přípravě těchto lokálních projektů a bude připravovat projekty zahrnující celou trasu Nové Hřebenovky. Celkové náklady na vybudování Nové Hřebenovky s potřebnou infrastrukturou jsou odhadovány na mil korun v závislosti na způsobu řešení. Oprava a budování cyklistických stezek si vyžádá kolem 30% všech nákladů.

6 Popis tras Nové Hřebenovky Nová Hřebenovka je koridor vedoucí napříč příhraničními horami Euroregionu Nisa. V rámci tohoto koridoru jsou vyznačeny 3 oddělné trasy, uzpůsobené pro pěší turistiku, cykloturistiku a v zimě i běh na lyžích. Každá z těchto je rozdělena na dvě varianty a to severní a jižní. Proto, abyste si mohli vybrat optimální trasu pro vaši dovolenou, jsou jednotlivé trasy dále popsány. Cyklistická trasa severní Severní trasa je svým profilem jednoznačně určena pro návštěvníky, kteří hledají spíše rekreační jízdu. Jediným náročným úsekem je oblast Krkonoš, kde cyklisté dosáhnou největší nadmořské výšky 1032 m.n.m. na Horních Mísečkách. Tento úsek je možné absolvovat také lanovkou. Celková délka celé severní trasy je 147,4 km. Pro absolvování severní trasy lze doporučit trekingové nebo horské kolo. Na východě začíná trasa ve Špindlerově Mlýně, odkud strmě stoupá na Horní Mísečky. Zde se odděluje od lyžařské trasy a klesá směrem na jih. Zpátky do vrcholových partií se vrací podél Kozelského potoka až pod Dvoračky a pokračuje prakticky po vrstevnici na Ručičky. Z ručiček sjíždí po Krakonošově cestě do Harrachova, který obkružuje po současné cyklotrase. Dále sleduje trasa lesní cestu do Novosvětského průsmyku (přechod do Polska), Na Polské straně využívá trasa asfaltové komunikace vedoucí směrem na Orle, zde přechází znovu na českou stranu po novém turistickém přechodu. Na Jizerce se oddělují jednotlivé větvě cyklistické trasy. Severní část pokračuje po zpevněných komunikacích v Jizerských horách směrem na Hřebínek (nejdříve po Jizerské silnici na Smědavu a pak celou cestu ve stopě lyžařské trasy). Společně jsou navrženy lyžařská i cyklistická cesta do Oldřichova v Hájích, cyklisté pak pojedou směrem na Mníšek a Novou Ves a Horní Vítkov. Odtud cesta pokračuje po silničkách na česko polském pomezí do Hrádku nad Nisou. Na německé území se dostanou cyklisté přes turistický přechod v Hartau, odkud dále pokračuje trasa přes Žitavu, kolem Olbersdorfského jezera a po cyklistických trasách údolím řeky Mandavy (Mandau) až do Grossschoenau a hraniční přechod v Dolním Podluží. Tato část trasy je totožná s Krakonošovou stezkou, která prochází v podhůří pohraničních hor. Obě stezky dále pokračují přes Jiřetín pod Jedlovou až do Rybniště. Po tom, co se obě větvě setkají, zamíří přes Krásnou Lípu, Vlčí horu a Brníky na hraniční přechod Zadní Dubice. Cyklotrasa i pěší trasa končí shodně v německém městečku Hinterhermsdorf. Cyklistická trasa jižní Jižní část cyklistické trasy je vedena relativně náročným terénem v oblasti Jizerských hor i Ještědského hřbetu a je určena pro sportovně zaměřené návštěvníky. Jistě ji nelze doporučit

7 pro rodiny s menšími dětmi či sváteční cyklisty. Jižní trasa je určena pouze pro cyklisty na horských kolech a měří 170,1 km. Na východě začíná trasa ve Špindlerově Mlýně, odkud strmě stoupá na Horní Mísečky. Zde se odděluje od lyžařské trasy a klesá směrem na jih. Zpátky do vrcholových partií se vrací podél Kozelského potoka až pod Dvoračky a pokračuje prakticky po vrstevnici na Ručičky. Z ručiček sjíždí po Krakonošově cestě do Harrachova, který obkružuje po současné cyklotrase. Dále sleduje trasa lesní cestu do Novosvětského průsmyku (přechod do Polska), Na Polské straně využívá trasa asfaltové komunikace vedoucí směrem na Orle, zde přechází znovu na českou stranu po novém turistickém přechodu. Na Jizerce se oddělují jednotlivé větvě cyklistické trasy. Jižní větev využívá stejný profil jako lyžařské trasa, která vede přes Protrženou přehradu a Mariánskohorské boudy do Albrechtic v Jizerských horách. Z důvodu ochrany přírody je cyklistická trasa odkloněna přes Tanvald a Smržovku na Horní Černou studnici. Cyklisté budou pokračovat přes Vrkoslavice, Rádlo, Milíře a Jeřmanice až na Rašovku po vyznačené cyklostezce Mikroregionu Císařský kámen. Nejtěžším úsekem celé trasy je stoupání po Ještědském hřbetu na Černý vrch, odkud cesta pokračuje přes Výpřež do Křižanského sedla a Kryštofova údolí. Odtud je třeba znovu vystoupat až na rozcestí u Dubu republiky a podél zříceniny Roimundu dojet k Jitravskému sedlu. Cyklotrasa dále pokračuje po stejné stopě jako lyžařská trasa až pod Loupežnický vrch. Cyklisté budou dále směřovat přes Petrovice, podél chaty Na Šestce až do Heřmanic v Podještědí. Odtud cesta pomalu stoupá přes Mařenice, Dolní a Horní Světlou. Po příjezdu na Novou Huť, kde vzniká návštěvnické centrum, pokračuje trasa po existujících cyklotrasách do Rybniště. Po tom, co se obě větvě setkají, zamíří přes Krásnou Lípu, Vlčí horu a Brníky na hraniční přechod Zadní Dubice. Cyklotrasa i pěší trasa končí shodně v německém městečku Hinterhermsdorf.

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK 2018 18. 10. 2017 ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 STRATEGICKÝ RÁMEC PODPORY AKTIVNÍ MOBILITY, ZEJMÉNA CYKLISTICKÉ DOPRAVY A CYKLOTURISTIKY. Existence koncepčního dokumentu PROGRAM ROZVOJE

Více

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu ucelená nabídka turistických programů a produktů zaměřených na různé tematické oblasti nabídka turistických programů a produktů

Více

4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji

4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji 4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji Základní informace o Labské stezce z Koncepce cyklistické dopravy Královéhradeckého kraje Vedení cyklotrasy bylo podrobně zpracováno firmou R-PROJEKT

Více

Nadace Jihočeské cyklostezky

Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky - činnost 1. Koordinace rozvoje cyklistické infrastruktury v JčK 1.1. stanovení priorit rozvoje 1.2. podpora konkrétních činností 1.3. zpracování

Více

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu 4.10.2012 PRAHA Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu Osnova prezentace Co se podařilo zrealizovat v oblasti podpory

Více

Celkové náklady projektu v území Mikroregionu Podralsko: odborný odhad 117 mil.kč investiční náklady + 2 mil. Kč na projektovou dokumentaci

Celkové náklady projektu v území Mikroregionu Podralsko: odborný odhad 117 mil.kč investiční náklady + 2 mil. Kč na projektovou dokumentaci 15. Cyklistická cesta Ploučnice, aneb Zelená cyklomagistrála Ploučnice 1. Základní informace Celková délka cyklomagistrály: 85km, z toho 50km Podralsko Celkové náklady projektu: odborný odhad 200 mil.

Více

Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky

Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky Začínáme u centrálního parkoviště v centru Benecka. Červená turistická značka odtud vystoupá k úbočí Žalého na Přední Žalý. Na jeho vrcholu nechal postavit

Více

Z Benecka na rozhlednu Žalý

Z Benecka na rozhlednu Žalý Z Benecka na rozhlednu Žalý Navštivte jedinou rozhledu v Krkonoších, ze které za příznivého počasí uvidíte neopakovatelný kruhový rozhled nejen na Krkonoše, ale i do širokého okolí. Z centrálního parkoviště

Více

Koncepce rozvoje sítě cyklistické dopravy v Libereckém kraji

Koncepce rozvoje sítě cyklistické dopravy v Libereckém kraji Koncepce rozvoje sítě cyklistické dopravy v Libereckém kraji str. 1 z celkem 12 Koncepce rozvoje sítě cyklistické dopravy v Libereckém kraji část: Technické a ekonomické zhodnocení problémů a záměrů rozvoje

Více

GREENWAY Jizera A. INFORMACE O PROJEKTU. Vize projektu. Popis hlavního záměru projektu. Hlavní strategické cíle projektu

GREENWAY Jizera A. INFORMACE O PROJEKTU. Vize projektu. Popis hlavního záměru projektu. Hlavní strategické cíle projektu GREENWAY Jizera A. INFORMACE O PROJEKTU Vize projektu Greenway Jizera plně vybavený multifunkční koridor podél řeky Jizery s páteřní cyklostezkou a sítí bezpečných stezek pro bezmotorovou dopravu, který

Více

Česko jede 2014 Brno, 6. 11. 2014

Česko jede 2014 Brno, 6. 11. 2014 Česko jede 2014 Brno, 6. 11. 2014 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Propojuje státní hranice s Polskem, turistické regiony Jizerské hory, Krkonoše, Český ráj, Střední Čechy (Polabí)

Více

SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY

SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY Město Bzenec 28. 29. května 2015 FOND MIKROPROJEKTŮ Aktivity projektu: 1. Brožura v kroužkové vazbě - Cykloprůvodce Jihomoravským krajem a Trenčínským samosprávným

Více

Partnerství na cyklomagistrále Ploučnice

Partnerství na cyklomagistrále Ploučnice Partnerství na cyklomagistrále Ploučnice Zelené stezky Greenways Zelené stezky Greenways je asistenční a grantový program Nadace Partnerství. Jeho prostřednictvím nadace poskytuje pomoc a podporu organizacím

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit PRIORITNÍ OSA 2 ROZVOJ POTENCIÁLU PŘÍRODNÍCH A KULTURNÍCH ZDROJŮ PRO PODPORU ZAMĚSTNANOSTI VHODNÉ AKTIVITY Detailní specifikace aktivit podporovaných v rámci prioritní osy 2 Rozvoj potenciálu přírodních

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a stanovených měřitelných

Více

Akční plán Strategie rozvoje Euroregionu Nisa: část B česká strana ERN. V rámci projektu Strategie rozvoje Euroregionu Nisa. číslo: Strategie/CZ/6

Akční plán Strategie rozvoje Euroregionu Nisa: část B česká strana ERN. V rámci projektu Strategie rozvoje Euroregionu Nisa. číslo: Strategie/CZ/6 Akční plán Strategie rozvoje Euroregionu Nisa: část B česká strana ERN V rámci projektu Strategie rozvoje Euroregionu Nisa číslo: Strategie/CZ/6 Strategie rozvoje Euroregionu Nisa, číslo: Strategie/CZ/6

Více

23. Moravská cyklistická cesata, aneb Moravská stezka. v Olomouckém kraji

23. Moravská cyklistická cesata, aneb Moravská stezka. v Olomouckém kraji 23. Moravská cyklistická cesata, aneb Moravská stezka v Olomouckém kraji 1. Základní informace: Moravská stezka je cyklotrasa II. třídy a má nadregionální význam. Vede v trase Mikulovice Jeseník Hanušovice

Více

ROP SM, 5,19 km I/55 II/367 Střížovice, Kvasice. SFDI, VZ Cyklostezka podél Baťova kanálu - úsek Otrokovice 2,69 km I/55

ROP SM, 5,19 km I/55 II/367 Střížovice, Kvasice. SFDI, VZ Cyklostezka podél Baťova kanálu - úsek Otrokovice 2,69 km I/55 24. Moravská cyklistická cesta / podél Baťova kanálu ve Zlínském kraji 65,3 km Celková situace: Cyklostezka podél Baťova kanálu a Moravské stezky je budována postupně (viz. tabulka) Kompletní cyklostezka

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 OBSAH: I. Základní charakteristika II. Realizované aktivity a) Projekty z evropských fondů b) Ostatní granty a dotace c) Prezentace pro veřejnost d) Spolupráce se subjekty cestovního

Více

Dotační oblasti podpory NA ČESKÉ STRANĚ BYLO SCHVÁLENO CELKEM 75 PROJEKTŮ S CELKOVOU PODPOROU Z ERDF VE VÝŠI 15 343 321 EUR

Dotační oblasti podpory NA ČESKÉ STRANĚ BYLO SCHVÁLENO CELKEM 75 PROJEKTŮ S CELKOVOU PODPOROU Z ERDF VE VÝŠI 15 343 321 EUR Dotační oblasti podpory NA ČESKÉ STRANĚ BYLO SCHVÁLENO CELKEM 75 PROJEKTŮ S CELKOVOU PODPOROU Z ERDF VE VÝŠI 15 343 321 EUR Priorita 1: Další rozvoj a modnizace infrastruktury na zlepšení konkurenceschopnosti

Více

Trasa Rokytnice tvrz Hanička Rokytnice

Trasa Rokytnice tvrz Hanička Rokytnice Trasa Rokytnice tvrz Hanička Rokytnice Po cestě není žádné občerstvení, proto doporučujeme zabalit si svačinu do batohu. Středně náročná běžkařská trasa. Trasa měří 9 km. Od východiště tras v Rokytnici

Více

Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích

Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích Město Napajedla má 7 500 obyvatel. Je obcí s pověřenou působností pro správní obvod s 15 tisíci obyvateli. Z hlediska dopravního se nachází ve významném nadregionálním

Více

9. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE

9. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 9. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 02.05.208 Pořadí jednání č. 68 Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 54/8 - úpravy v kapitole 926 06 Dotační fond, odbor dopravy; rozhodnutí o poskytnutí dotací z

Více

Fond malých projektů a Fond mikroprojektů Euroregionu Nisa

Fond malých projektů a Fond mikroprojektů Euroregionu Nisa Fond malých projektů a Fond mikroprojektů Euroregionu Nisa program přeshraniční spolupráce 2007-2013 Cíl 3 Ing. Lucie Havlová Bc. Petra Bulířová Tento projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro

Více

CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ)

CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ) CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ) I. ETAPA - CYKLOSTEZKA PODÉL SILNIC II / 277, 278 ČESKÝ DUB VLČETÍN (BÍLÁ) HODKOVICE N. M. INFORMACE O ZÁMĚRU Ing. Jiří Rutkovský ÚNOR 2018 KOORDINÁTOR

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ

PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ PROGRAM ROZVOJE OBCE KRHOVÁ na období 2015-2025 Schváleno Zastupitelstvem obce Krhová, dne 29.1.2015, usnesením č. 3/2015/Z-051 Doplnění č. 1 schváleno Zastupitelstvem obce Krhová, dne 10.2.2015, usnesením

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 18. 4. 2012 37 Věc: Krušnohorská magistrála, uzavření partnerských smluv Důvod předložení: Rozhodnutí o uzavření partnerských smluv pro realizaci

Více

Nesporný význam má také zapojení ZŠ Jesenice, která okruh bude moci využívat k celé řadě vlastních projektů.

Nesporný význam má také zapojení ZŠ Jesenice, která okruh bude moci využívat k celé řadě vlastních projektů. Projekt Kamenické křížky (Kamenice-Ředice-Kamenice) Cíl projektu: Vytvoření přibližně 5 km poznávací okruh se zastávkami (turistika, cykloturistika, školní projekty apod.), který by se proměnil v novou

Více

Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno

Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno Rozvoj cykloturistiky v JMK Brno 15.3.2016 Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2016-2023 Schválena ZJMK na 25. zasedání 18.2.2016 STRUKTURA STRATEGICKÝCH PRIORIT A CÍLŮ Priorita

Více

Strategický rámec podpory aktivní mobility:

Strategický rámec podpory aktivní mobility: 1 Pracovní seminář Česko jede příprava na rok 2018 18. 10. 2017, České Budějovice Strategický rámec podpory aktivní mobility: Koncepce rozvoje cyklistiky ve Středočeském kraji na období 2017 2023 (Cyklokoncepce

Více

Tabulky se základními informacemi o stávajících a navrhovaných hraničních přechodech na území Libereckého kraje

Tabulky se základními informacemi o stávajících a navrhovaných hraničních přechodech na území Libereckého kraje Tabulky se základními informacemi o stávajících a navrhovaných hraničních přechodech na území Libereckého kraje PŘÍLOHA č. 1 1 / 34 Následuje přehled údajů o jednotlivých hraničních přechodech na území

Více

Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM

Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM Aparthotel x Apartmany Bedrichovsky mlyn Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1. Popis širšího okolí 2. Stručná charakteristika obce 3. Popis lokality 3.1. Specifické charakteristiky

Více

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Vážení žadatelé, v oblasti cestovního ruchu, nastává jedinečná možnost, jak zrealizovat vaše vize na území Středočeského kraje. Dotace z EU Vám usnadní start

Více

Podpora cykloturistiky v Kraji Vysočina

Podpora cykloturistiky v Kraji Vysočina 16.12.2011 1 Podpora cykloturistiky v Kraji Vysočina Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Mojmírovce, 7. 12. 2011 16.12.2011 2 Stávající stav Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období 2008

Více

17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn

17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn 17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn Vedení cyklotrasy bylo podrobně zpracováno firmou SURPMO, Ateliér Hradec Králové v roce 2004. Jako

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2011

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2011 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 211 15. 7. 3. 7. 211 Zpracoval: Hranická rozvojová agentura, z.s. Třída 1. máje 263, 753 1 Hranice Kontakt: tel.: (+42) 581 626 22

Více

Trasa č. 1. Popis trasy: Délka: 53,47 km Převýšení: m

Trasa č. 1. Popis trasy: Délka: 53,47 km Převýšení: m Trasa č. 1 Janov nad Nisou Bedřichov Královka - Hrabětice - Slovanka Bramberk Lučany nad Nisou Nisanka - Nová Ves nad Nisou Černá Studnice Smržovka Horní Tanvald - Špičák Jiřetín pod Bukovou Josefův Důl

Více

Naučná stezka Černohorské rašeliniště

Naučná stezka Černohorské rašeliniště Naučná stezka Černohorské rašeliniště Nabízí překrásné panoramatické výhledy od Černé boudy a z Hubertovy vyhlídky. Provede pro Krkonoše netypickým rašeliništěm lesního typu a díky povalovému chodníku

Více

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu??

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu?? MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA turistická oblast středoevropského významu?? Moravskoslezský kraj, okres Bruntál NízkýJeseník sestává z 13 obcí (Bruntál, Dlouhá Stráň, Horní Benešov, Leskovec nad Moravicí, Lomnice,

Více

TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje

TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje Zpracoval(a): Mgr. Nazim Afana, LL.M. Datum: 30. 11. 2017 Podpora rozvoje cestovního ruchu v rámci dotací Dotační programy Podpora systémů

Více

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU NA ČESKÉ STRANĚ NOVÝ PLAVEBNÍ KANÁL Z HORNÍHO TOKU FLÁJSKÉHO POTOKA DO FREIBERSKÉ MULDY - KULTURNĚ NAUČNÁ STEZKA

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU NA ČESKÉ STRANĚ NOVÝ PLAVEBNÍ KANÁL Z HORNÍHO TOKU FLÁJSKÉHO POTOKA DO FREIBERSKÉ MULDY - KULTURNĚ NAUČNÁ STEZKA PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU NA ČESKÉ STRANĚ NOVÝ PLAVEBNÍ KANÁL Z HORNÍHO TOKU FLÁJSKÉHO POTOKA DO FREIBERSKÉ MULDY - KULTURNĚ NAUČNÁ STEZKA 11. DUBNA 2013, KLÍNY (HOTEL EMERAN) Projektoví partneři Základní informace

Více

3. etapa (čtvrtek): Boží Dar Český Mlýn Potůčky Sauersack Stříbrná (50 km)

3. etapa (čtvrtek): Boží Dar Český Mlýn Potůčky Sauersack Stříbrná (50 km) 3. etapa (čtvrtek): Boží Dar Český Mlýn Potůčky Sauersack Stříbrná (50 km) Trasa na Mapy.cz http://mapy.cz/s/iti3 Trasa na Wandermap.net http://www.wandermap.net/cs/route/3067456-pum-2015-3-ctvrtek Stoupání:

Více

Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce

Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce Obsah: 1. Úvod 2. Stávající situace 3. Návrh opatření 4. Vyhodnocení jednotlivých záměrů 5. Závěr 6. Přílohy ČSOP Studénka únor 2016

Více

Spojení dvou břehů CZ A Stavební úpravy lávky pro cyklisty Nový Přerov Jevišovka na trase Praha Vídeň

Spojení dvou břehů CZ A Stavební úpravy lávky pro cyklisty Nový Přerov Jevišovka na trase Praha Vídeň Stavební úpravy lávky pro cyklisty Nový Přerov Jevišovka na trase Praha Vídeň Představení projektu realizovaného s podporou iniciativy společenství INTERREG IIIA, Mikulov 10. 12. 2007 Tento projekt byl

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Dřevo v zahradě a krajině

Dřevo v zahradě a krajině www.taxus.eu Dřevo v zahradě a krajině Reference firmy TAXUS, s.r.o. výběr: práce v chráněných a lesních lokalitách TAXUS, s.r.o. reference, práce v chráněných a lesních lokalitách 1 www.taxus.eu Dřevo

Více

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků?

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Konference Ostrava 10.12. 2009 Obsah prezentace aneb co se podařilo Kraj mnoha barev a příležitostí 2 Využití aktivit marketingové strategie v cestovním ruchu

Více

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Obce a podpora venkovského cestovního ruchu PaeDdr. Václav Petrus I. Obecné předpoklady Zk. 128/2000 Sb. o obcích, orgány obce Zk. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech,

Více

Rozvoj cykloturistiky v JMK České Budějovice 2017

Rozvoj cykloturistiky v JMK České Budějovice 2017 Rozvoj cykloturistiky v JMK České Budějovice 2017 Koncepce rozvoje cyklistiky v Jihomoravském kraji na období 2016-2023 Schválena ZJMK na 25. zasedání 18.2.2016 STRUKTURA STRATEGICKÝCH PRIORIT A CÍLŮ Priorita

Více

ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce. Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK

ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce. Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK ROP Severozápad Hlavní programový dokument určující priority regionu pro čerpání strukturálních fondů v programovém období 2007 2013

Více

Jana Nastoupilová, Sdružení Českolipsko

Jana Nastoupilová, Sdružení Českolipsko Jana Nastoupilová, Sdružení Českolipsko ČESKOLIPSKO - v západní části Libereckého kraje - dvě oblasti - Máchův kraj + Lužické hory s Ještědským hřbetem - sousední turistické regiony: České Švýcarsko České

Více

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Česko jede včera, dnes a zítra Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Pamatujete si ještě, jak vůbec vznikla myšlenka Česko jede? CYKLOSTRATEGIE je to minulost, přítomnost, nebo budoucnost? PRIORITA 4. REALIZACE

Více

Po Šluknově a okolí. (vůdcovská práce) Antonín Matějka

Po Šluknově a okolí. (vůdcovská práce) Antonín Matějka Po Šluknově a okolí (vůdcovská práce) Antonín Matějka 23. února 2008 1 Úvod Dost často k nám na základnu přijíždí různé návštěvy. A proto jsem se rozhodl napsat pár návrhů na výlety po okolí Šluknova.

Více

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Zpracoval(a): Ing. Ema Havelková, MBA Datum: 15. 3. 2017 Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji Stručná statistika: 2012 2013 2014 2015 2016

Více

Dlouhý sjezd z Hnědého vrchu do Vrchlabí

Dlouhý sjezd z Hnědého vrchu do Vrchlabí Dlouhý sjezd z Hnědého vrchu do Vrchlabí Na cyklotrase uvidíme pohledy na východní a střední Krkonoše s dominantou Sněžky nejvyšší hory České republiky. Do Pece pod Sněžkou dojedeme cyklobusem a k výchozímu

Více

Jizerská magistrála pro pěší turistiku

Jizerská magistrála pro pěší turistiku Jizerská magistrála pro pěší turistiku Liberecký kraj Turistika je součást životního stylu Atraktivní místa v pohraničních horách severních Čech jsou již téměř staletí cílem mnoha turistů. Již před 100

Více

Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji

Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji Páteřní cyklistické trasy Páteřní cyklistické trasy v Ústeckém kraji NÁRODNÍ CYKLOKONFERENCE Velké Karlovice, 2.6.2011 1 Páteřní cyklistické trasy Obsah prezentace celková koncepce rozvoje páteřních tras

Více

14. Greenway Jizera - Jizerská cyklistická cesta

14. Greenway Jizera - Jizerská cyklistická cesta 14. Greenway Jizera - Jizerská cyklistická cesta 1. Středočeský kraj, úsek Brandýs nad Labem - Svijany Dle Generelu cyklotras a cyklostezek na území Středočeského kraje prozatím vede podél Jizery s číslem

Více

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK 2016-2017 Zpracoval: Bc. Ilona Šnebergerová Bc. Filip Beránek 1 Obsah: 1. Úvod...3 2. Strategické cíle v oblasti cestovního ruchu...3 2.1. Zvýšení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Krušnohorská bílá stopa, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Krušnohorská bílá stopa, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Krušnohorská bílá stopa, o.s. - 1 - Vážení a milí přátelé, tak jako v předchozím roce zajišťovalo občanské sdružení Krušnohorská bílá stopa pro návštěvníky a turisty kvalitní zázemí

Více

D o h o d a (Memorandum)

D o h o d a (Memorandum) D o h o d a (Memorandum) o vzájemné spolupráci MD, MMR, MŽP, MZ a krajů k naplnění realizace Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy ČR Úvod Vláda České republiky přijala usnesením vlády č. 678 ze

Více

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU Příjmy z cestovního ruchu jsou vždy významnou složkou ekonomického fungování regionů, a proto se investice do cestovního ruchu (CR) vyplatí nejen krajům, ale i podnikatelským

Více

Hraniční přechody na území Libereckého kraje

Hraniční přechody na území Libereckého kraje Liberecký kraj Hraniční přechody na území Libereckého kraje Zpracoval: Schválil: Ing. Josef Jirásek (josef.jirasek@kraj-lbc.cz) Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy Ing. Stanislava Jakešová vedoucí

Více

ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA

ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV HODNOCENÉ UKAZATELE Pro zhodnocení stavu pěší a kolové dopravy bylo využito stávajících mapových podkladů určených

Více

Cíle krajské samosprávy. Cíle a opatření

Cíle krajské samosprávy. Cíle a opatření Cíle krajské samosprávy Cíle a opatření - Definovány v : Programovém prohlášení rady kraje Bylo přijato Radou Karlovarského kraje dne 9. 6. 2005 usnesením č. RK 444/06/05 Regionální rozvoj Cíl 1.: Podpořit

Více

Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL.

Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring naplňování cílů SPL Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring je zaměřen na: a) sledování naplnění cílů SPL a PRV prostřednictvím projektů podpořených

Více

PROJEKTY ZLÍNSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY

PROJEKTY ZLÍNSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY Staré Město, 15.10.2014 PROJEKTY ZLÍNSKÉHO KRAJE PRO ROZVOJ CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY Ing. Monika Daňková Odbor strategického rozvoje kraje Projekty OBDOBÍ REALIZACE : 2012-2014 DOTAČNÍ TITUL: OP PŘESHRANIČNÍ

Více

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České.

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České. Česko-saské Cestovní ruch Cestovní ruch v Národním parku České Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Cestovní ruch Michaela Andělová České o.p.s. Mgr. Richard Nagel Správa NP České Česko-saské Cestovní

Více

Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL

Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring je zaměřen na: a) sledování naplnění cílů SPL a PRV prostřednictvím

Více

Zelené stezky - Greenways Konference KOLA A KOLEČKA Hradec Králové, 14. 3. 2008

Zelené stezky - Greenways Konference KOLA A KOLEČKA Hradec Králové, 14. 3. 2008 Zelené stezky - Greenways Konference KOLA A KOLEČKA Hradec Králové, 14. 3. 2008 Jakub Smolík, manažer Greenways Praha-Vídeň Co jsou Greenways? Zelené stezky Greenways jsou multifunkční stezky a zelené

Více

DOLINKA - MILOŇOV POLANA VYSOKÁ TŘEŠTÍK U TABULÍ PINDULA PODŤATÉ -- DOLINKA

DOLINKA - MILOŇOV POLANA VYSOKÁ TŘEŠTÍK U TABULÍ PINDULA PODŤATÉ -- DOLINKA 42 4.4 CYKLOTRASA Č. I DOLINKA - MILOŇOV POLANA VYSOKÁ TŘEŠTÍK SÚKENICKÁ - U TABULÍ PINDULA PODŤATÉ -- DOLINKA Popis: Délka: 33,4 km Převýšení: 1049 m Z Dolinky údolím Hanzlová na rozcestí Hanzlová. Zde

Více

21. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva VSETÍNSKÁ A ROŽNOVSKÁ BEČVA

21. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva VSETÍNSKÁ A ROŽNOVSKÁ BEČVA 1. Základní údaje k celému toku 21. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva VSETÍNSKÁ A ROŽNOVSKÁ BEČVA Délka toku: Bečva 62 km, Rožnovská Bečva 31,5 km, Vsetínská Bečva 49 km) Prameny: Čarták 870 m n. m.

Více

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m Trasa č. 2 Janov nad Nisou - Maliník (Bedřichov) - Česká chalupa (Rudolfov) Lidové Sady (Liberec) Ruprechtice (Liberec) Rudolfov - Vodní nádrž Bedřichov Bedřichov Janov nad Nisou Popis trasy: Délka: 31,22

Více

Apartmanove domy Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM www.bedrichovskymlyn.cz

Apartmanove domy Bedrichovsky mlyn. Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM www.bedrichovskymlyn.cz Apartmanove domy Bedrichovsky mlyn Nabídka developerského projektu - MEMORANDUM www.bedrichovskymlyn.cz A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1. Popis širšího okolí 2. Stručná charakteristika obce 3. Popis lokality 3.1. Specifické

Více

Česko jede příprava na rok 2018

Česko jede příprava na rok 2018 Česko jede příprava na rok 2018 18. - 19. 10. 2017, České Budějovice Přesná adresa konání akce: B. Němcové 12/2 (budova ČEVAK), České Budějovice O pracovním semináři Je to už rok, co CzechTourism převzal

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH 15. 7. 1. 8. 2010 Zpracoval: Hranická rozvojová agentura, z.s. Třída 1. máje 2063, 753 01 Hranice Kontakt: tel.: (+420) 581 626 202 fax:

Více

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Marketing dálkových tras v ČR Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Definice dálkových cyklotras nadregionální, značené cyklotrasy sloužící především cykloturistice, které splňují minimální standardy na délku,

Více

Polské Krkonoše

Polské Krkonoše Diderot: Volný čas tvoří nejdůležitější část našeho života. Polské Krkonoše 15.11.2010 Szklarská Poroba Jakuszyce Orle Před několika týdny bylo s přispěním EU obnoveno vlakové spojení mezi Harrachovem

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2014 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2014 Cestování dostupné všem Seminář pro žadatele 8. ledna 2014 Národní program podpory cestovního

Více

Podpora cykloturistiky v eské republice se zam ením na Kraj Vyso ina

Podpora cykloturistiky v eské republice se zam ením na Kraj Vyso ina Vyso ina Tourism, ísp vková organizace Podpora cykloturistiky v eské republice se zam ením na Kraj Vyso ina Tomáš ihák, Vyso ina Tourism Konference Budování cyklotras v NSK Nitra, 22. 8. 2012 6.9.2012

Více

CZ051.3505.5105.0096 Dlouhý Most.0096.01 Dlouhý Most

CZ051.3505.5105.0096 Dlouhý Most.0096.01 Dlouhý Most CZ051.3505.5105.0096 Dlouhý Most.0096.01 Dlouhý Most Změna 2010 identifikační číslo obce 02666 kód obce 02666 PODKLADY 1. Údaje o počtu obyvatel obce ze sčítání lidu z r. 2001 ze Statistického úřadu 2.

Více

SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE. Návrh na doplnění navazující infrastruktury

SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE. Návrh na doplnění navazující infrastruktury SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE Zadavatel: Město Krnov Hlavní náměstí 1 794 01 Krnov telefon: 554 697 111 fax: 554 610 418 www.krnov.cz e-mail: epodatelna@mukrnov.cz Zpracovatel: Enterprise

Více

KRKONOŠE. HORSKÁ UBYTOVÁNÍ\l

KRKONOŠE. HORSKÁ UBYTOVÁNÍ\l KRKONOŠE Rozkládají se v severovýchodních Čechách na hranici mezi Českou republikou a Polskem. Česká část Krkonoš je rozlehlejší a členitější oproti polské.krkonoše jsou nejznámějším pohořím v České republice

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

Cykloturistika v Mikroregionu Kahan

Cykloturistika v Mikroregionu Kahan Cykloturistika v Mikroregionu Kahan Facilitované setkání 31.3.2011 v 17.00 hod. v Dělnickém domě, Babická 139, Zastávka Zápis z facilitovaného setkání Zadavatel: Mikroregion Kahan dso se sídlem v Zastávce

Více

Evropa v Libereckém kraji / před a po projektu

Evropa v Libereckém kraji / před a po projektu Evropa v Libereckém kraji / před a po projektu 18 6 miliardy Kč na rozvoj Evropská unie pomáhá Libereckému kraji v jeho rozvoji. Do Libereckého kraje bylo mezi lety 2007 2013 investováno téměř 14 3 mld.

Více

NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem

NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem 17. 9. 2013 KÚ Královéhradeckého kraje Cíle programu: vytvoření

Více

Krkonoše svazek měst a obcí

Krkonoše svazek měst a obcí Seznam uskutečněných činností a aktivit Svazku Krkonoše v roce 2013 Svazek Krkonoše - svazek měst a obcí má za cíl propagovat krkonošský region, podporovat realizaci celokrkonošských projektů, které vedle

Více

Průvodce "Průvodce Harrachov"

Průvodce Průvodce Harrachov Mumlavský vodopád Vodopád 50 46'13.44"N 15 27'19.98"E Když pojedete okolo Harrachova, nenechte si ujít návštěvu Mumlavského vodopádu, ke kterému dojdete podél řeky Mumlavy, jak jinak. Na tohle překrásné

Více

POČÍTÁME CYKLISTY A TURISTY. Luboš Kala Nadace Partnerství

POČÍTÁME CYKLISTY A TURISTY. Luboš Kala Nadace Partnerství POČÍTÁME CYKLISTY A TURISTY Luboš Kala Nadace Partnerství 19. 4. 2017 Monitoring návštěvnosti Turista = Zákazník Monitoring návštěvnosti Co neměřím, neřídím management turistické destinace data Monitoring

Více

Jak se naučná stezka doplňuje s nabídkou pro turisty na české straně. Destinační agentura Krušné hory, o. p. s.

Jak se naučná stezka doplňuje s nabídkou pro turisty na české straně. Destinační agentura Krušné hory, o. p. s. Jak se naučná stezka doplňuje s nabídkou pro turisty na české straně Destinační agentura Krušné hory, o. p. s. Proč navštívit plavební kanál a jeho okolí? Přehrada Fláje Dřevěný kostel v Českém Jiřetíně

Více

Euroregion Glacensis

Euroregion Glacensis Euroregion Glacensis Vznik Euroregionu Glacensis Euroregion byl založen podpisem smlouvy o vytvoření českopolského Euroregionu Glacensis 5.12.1996 v Hradci Králové. V letošním roce Euroregion Glacensis

Více

Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje

Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje v oblasti cyklistiky Aktualizace portálu Cykloturistika jižní Moravy Vytvoření systému

Více

Vlakem na Tanvaldský Špičák a Smržovku

Vlakem na Tanvaldský Špičák a Smržovku Tanvaldsko Vlakem na Tanvaldský Špičák a Smržovku Ze zastávky Tanvaldský špičák je to kousek do největšího lyžařského areálu v Jizerských horách - skiareálu Tanvaldský Špičák (linka L12). Je zde pro vás

Více

Město Uničov. Soulad s rozvojovými dokumenty

Město Uničov. Soulad s rozvojovými dokumenty Město Soulad s rozvojovými dokumenty Město započalo s budováním cyklostezek a cyklotras již v roce 1990, kdy vznikly cyklostezky v městském parku. Od roku 2003 je budování nových tras prováděno dle plánovaného

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014 č.j.: 345/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 321 ze dne 07.05.2014 Účast městské části Praha 3 na akci Pražské cyklozvonění 2014 Rada městské části I. s c h v a l u j e II.

Více

Pasport zjištěného stavu a záměrů. Zjištěný stav záměrů a kontaktů na místní iniciativy

Pasport zjištěného stavu a záměrů. Zjištěný stav záměrů a kontaktů na místní iniciativy Pasport zjištěného stavu a záměrů Zjištěný stav záměrů a kontaktů na místní iniciativy V rámci přípravy a řešení první etapy generelu byl proveden pasport záměrů a stavu v řešeném území, přičemž řešeným

Více

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně PRO PŘÁTELE A ČLENY DESTINAČNÍHO FONDU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA www.ceskesvycarsko.cz Informační zpravodaj květen II. 2015 Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně Ve dnech 15. 16. května proběhl ve slovenském Trenčíně

Více