VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE ŽIVOT UMĚLCE. Strana 1 (celkem 19)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE ŽIVOT UMĚLCE. Strana 1 (celkem 19)"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 NADACE ŽIVOT UMĚLCE Strana 1 (celkem 19)

2 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název: NADACE ŽIVOT UMĚLCE Identifikační číslo: Nadace je registrována Městským soudem v Praze oddíl N, vložka 20 ze dne 10. srpna 1998 Senovážné náměstí 978/23 Sídlo nadace: Praha 1 Česká republika Účelem a cílem činnosti nadace je všestranná podpora výkonných umělců v oblasti hudební, dramatické, artistické, interpretační a tvůrčí činnosti s důrazem na aktivity směřující k vytváření jejich sociálních, profesních a společenských jistot. Tento Poslání nadace: cíl nadace se realizuje, prostřednictvím nadačních příspěvků a grantů směřujících nejen k podpoře činnosti výkonných umělců, ale i k podpoře tvůrčích projektů a kulturně společenských akcí zvyšujících prestiž a vážnost výkonných umělců. Vznik nadace: 3. června 1992 Výše nadačního jmění: ,00 Kč Nadace je nositelem ochranných známek zapsaných v rejstříku ochranných známek, vedeném Úřadem průmyslového vlastnictví pod Ochranná známka: číslem zápisu a , dne , a to ve smyslu zákona č. 137/1995 Sb., o ochranných známkách. Komerční banka, a. s. Bankovní ústav: číslo účtu: /0100 R audit, s. r. o. Auditor: číslo auditorského osvědčení 124 Hospodářský rok: 1. leden až 31. prosinec 2007 Strana 2 (celkem 19)

3 2. ORGANIZAČNÍ STRUKTURA NADACE 2.1. Správní rada NADACE ŽIVOT UMĚLCE pracovala v roce 2007 v tomto složení: Jméno Funkce Zástupce* Od Do Jaromír Černík Martha Elefteriadu Tomáš Kyndl předseda správní rady člen správní rady členka správní rady předsedkyně správní rady člen správní rady předseda správní rady UOH SAI UPZ Miroslav Svoboda člen správní rady UPZ Petr Nárožný člen správní rady HA Jiřina Bohdalová členka správní rady HA Lubomír Šterc člen správní rady ARTES Vladimír Prošek člen správní rady ARTES Jiří Tomášek člen správní rady AHUV V průběhu roku proběhlo 5 zasedání správní rady a 6 pracovních setkání Dozorčí rada NADACE ŽIVOT UMĚLCE pracovala v roce 2007 ve složení: Jméno Funkce Zástupce* Od Do Jiří Hlaváč předseda dozorčí rady AHUV Michal Krůšek člen dozorčí rady UPZ Libuše Paterová členka dozorčí rady HA Dozorčí rada se setkala na 2 řádných zasedáních a účastnila se setkání správní rady Výkonný aparát nadace pracoval v roce 2007 ve složení: Jméno Funkce Od Do Daniela Hrnčířová výkonná ředitelka Lýdie Soldánová tajemnice Spolupracovníci nadace: Jméno Činnost od do JUDr. Marie Beránková právní poradenství CGB-Consult, s.r.o. účetní a daňové poradenství Ing. Tomáš Šílený finanční poradenství * Zástupce zřizovatelů nadace: AHUV Asociace hudebních umělců a vědců, ARTES Umělecké sdružení Artes, HA Herecká asociace, SAI Svaz autorů a interpretů, UPZ Unie - Odborový svaz profesionálních zpěváků ČR, UOH Unie - Odborový svaz orchestrálních hudebníků ČR Strana 3 (celkem 19)

4 3. STRUKTURA NADAČNÍHO JMĚNÍ V ROCE ) Výše zapsaného nadačního jmění k činí ,00 Kč (slovy: čtyřicetosmmilionůosmsetosmdesátšesttisícšestsetčtyřicet korun českých). 2) Nadační jmění tvoří : a) peněžní prostředky ve výši ,00 Kč (slovy: jedenáctmilionů korun českých), byly převedeny na účet č /0300 vedený u ČSOB a. s., která je ke dni evidovala jako nadační jmění ve struktuře portfolia NAZIV. Majetek složený na výše uvedeném účtu spravuje v rámci limitů daných zákonem č. 227/1997 Sb., o nadacích a nadačních fondech, v platném znění. Otevřené podílové fondy peněžního a dluhopisného trhu, případně smíšeného typu, jejichž statut omezuje investice do akcií a obdobných nástrojů do výše 15 %. Dluhopisy vydané či garantované MF ČR, ČNB nebo FNM, případně státem EU, USA nebo Kanadou, resp. centrální bankou těchto států. Podnikové dluhopisy, za předpokladu, že rating eminenta dosahuje alespoň u 85% z nich nejméně hodnocení ČR. Ostatní podílové fondy do výše 15 %. Maximálně 15 % objemu portfolia smí být investování v akciích či akciových fondech, každá investice do jiných než fixně úročených nástrojů podléhá schválení nadace. b) peněžní prostředky ve výši ,00 Kč (slovy: dvacetmilionůšestsettisícšestsetčtyřicet korun českých), které jsou spravovány ve formě podílových listů otevřeného podílového fondu Růstový fond nadací, Pioneer Investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond, a to na základě Smlouvy o obstarání obchodů s cennými papíry, Smlouvy o investičním poradenství a Smlouvy o správě cenných papírů. c) peněžní prostředky ve výši ,00 Kč (slovy: sedmnáctmilionůdvěstěosmdesátšesttisíc korun českých), které jsou spravovány Českou spořitelnou, a. s., na majetkových účtech a peněžním účtu č /0800, na základě smlouvy o správě cenných papírů a obstarání vypořádání obchodů mezi nimi ( 8 odst. 3) písm. a), dále komisionářské smlouvy o obstarání koupě a prodeje cenných papírů ( 8 odst. 2) písm. b) a smlouvy o investičním poradenství ( 8 odst. 3) písm. f), uzavřených ve smyslu příslušných ustanovení zákona č. 591/1992 Sb., o cenných papírech, v platném znění. Strana 4 (celkem 19)

5 4. STRUKTURA PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ Příjmy : Označení Intergram Sdružení výkonných umělců Nadace České spořitelny Dary od výkonných umělců Výnosy kapitalizace finančních prostředků Ostatní Součet Částka ,64 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,68 Kč ,00 Kč ,32 Kč Výdaje: Označení Správní náklady nadace *) SENIOR PRIX **) Granty a projekty Sociální příspěvky Péče o nadační hroby Součet Částka ,46 Kč ,50 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,96 Kč *) Náklady související se správou nadace dle čl. V odst.1) Statutu NADACE ŽIVOT UMĚLCE jsou v souladu s daným omezením. Stanovená částka byla vyčerpána pouze z 62 %. **) Výše nákladů vynaložených na akci SENIOR PRIX je v souladu se Statutem nadace. NADACE ŽIVOT UMĚLCE dosáhla za účetní období roku 2007 kladný hospodářský výsledek ve výši tis. Kč. Hospodaření NADACE ŽIVOT UMĚLCE s výnosy z nadačního jmění i dary je v souladu se všemi relevantními právními i vnitřními předpisy a plní cíle nadace dle statutu. Výrok auditora k Roční účetní závěrce za rok 2007 byl ověřen bez výhrad. Strana 5 (celkem 19)

6 5. NADAČNÍ INVESTIČNÍ FOND 1) Příspěvek z Nadačního investičního fondu činí ,00 Kč a byl vložen do nadačního jmění následujícím způsobem: a) peněžní prostředky ve výši ,00 Kč (slovy: sedmnáctmilionůdvěstěosmdesátšesttisíc korun českých), které jsou spravovány Českou spořitelnou, a. s., na majetkových účtech a peněžním účtu č /0800, na základě Smlouvy o správě cenných papírů a obstarání vypořádání obchodů mezi nimi ( 8 odst. 3) písm. a), dále Komisionářské smlouvy o obstarání koupě a prodeje cenných papírů ( 8 odst. 2) písm. b) a Smlouvy o investičním poradenství ( 8 odst. 3) písm. f), uzavřených ve smyslu příslušných ustanovení zákona č. 591/1992 Sb., o cenných papírech, v platném znění. b) peněžní prostředky ve výši ,00 Kč (slovy: dvacetmilionůšestsettisícšestsetčtyřicet korun českých), které jsou spravovány ve formě podílových listů otevřeného podílového fondu Růstový fond nadací, Pioneer Investiční společnost, a. s., otevřený podílový fond, a to na základě Smlouvy o obstarání obchodů s cennými papíry, Smlouvy o investičním poradenství a Smlouvy o správě cenných papírů. 2) Výnos z příspěvku z Nadačního investičního fondu za rok 2006 činil ,48 Kč. Částka ,00 Kč (slovy: jedenmilioosmnácttisíc korun českých) byla poskytnuta třetím osobám v rámci veřejného výběrového řízení na hudební, divadelní a taneční projekty, soutěže a festivaly. Povinná minimální výše poskytnutých příspěvků stanovená Smlouvou o převodu zbývajících prostředků určených usnesením Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pro účely podpory nadací ve II.etapě (ve znění pozdějších dodatků) byla dvojnásobně překročena. Plnění podmínek z výše uvedené smlouvy uzavřené s Fondem národního majetku České republiky bylo ověřeno auditorem bez výhrad. Pravidla výběrového řízení byla zveřejněna na správní rada rozhodla o udělení finančních příspěvků těmto žadatelům: Projekty Žadatel Název projektu Částka Divadelní studio Továrna Horákova x Gottwald ,00 Kč Jednota hudebního divadla Národní divadlo v Brně Pražské jaro Roxy Ensemble 8. ročník Festivalu hudebního divadla Opera 2007 Mladé publikum - Janáčkova opera dětem a mládeži 60. výročí Mezinárodní hudební soutěže Pražské jaro Pražské předjaří mladých talentů ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Akademie múzických umění Zlomvaz 2007 Česká hudební společnost Setkání přátel komorní hudby a interpretační kurzy Litomyšl 2007 Společnost F. Chopina 48. ročník festivalu F. Chopina Strana 6 (celkem 19)

7 Společnost F.V.Heka Letohrad Společnost Z. Fibicha Tanec Praha České doteky hudby EM-ART Žadatel Název projektu Částka Mezinárodní hudební festival Letohrad 2007 Mezinárodní soutěž Z. Fibicha v interpretaci melodramů J. M. Ramos (MEX) - rezidenční projekt Festival České doteky hudby - Doteky hudby a poezie Dětská opera Praha Pěvecká soutěž Pražský pěvec Divadlo v Dlouhé Dětský divadelní festival Dítě v Dlouhé Farma v jeskyni Festival FARMA 2007 Harmonia, sdružení pro provozování hudby Souvislosti II Komorní orchestr Berg Konvergence BergArt07 - vznik sedmi nových děl, skladatelská soutěž Konvergence cyklus koncertů 2007 MgA. F. Brikcius Weinberger Tour Multi-Art Česká soudobá opera na Varšavském podzimu 2007 OS hradu Grabštejn Worldfest 2007 Občanské sdružení Cena Jarmily Jeřábkové Cena Jarmily Jeřábkové 2007 Open Art Nová Paka Festival Muzika Paka 2007 Aula Regia Slavnosti Elišky Přemyslovny BuranTeatr Zvěstování aneb Bedřichu, jsi anděl L. Holánková Jablůňka Městské kulturní středisko Vimperk Letní kurzy žesťů Vimperk 2007 Městské kulturní zařízení v Litoměřicích Litoměřické divadelní třídění MgA. V. Ondrašíková IN-FINITO Musica Poetica Baroko v evropských zemích - cyklus koncertů OS APROPO Zvěst o té revue OS Sananim Dostojevskij - trip Sdružení dechových orchestrů Skladatelská soutěž pro mladé skladatele do 35 let Sdružení Divadla U Anděla*) Tajný tajný Sdružení přátel K. Krautgartnera Pocta K. Krautgartnerovi Spread - Sdružení pro experimentální a alternativní divadlo TEST-OSTERON Středisko volného času Lipník nad Bečvou Dvořákův Lipník 2007 Studio Damúza VyšeHrátky Divadlo na Vyšehradě T. Skovajsová Skrznaskrz Tolerdance Lusofona Collegium 419 Dolorosi martir - hudební inspirace v rudolfínské Praze Strana 7 (celkem 19)

8 Žadatel Název projektu Částka Divadlo Konvikt Týden improvizace 2007 H. Hessová-Czivišová J. Kalivoda Jesenické infocentrum Jak Krakonoš pekařku Jířu napravil Pulcherrimum Famfuláre Mundi - Nejkrásnější Famfuláre světa Festival Bruntálské indiánské léto Kulturní centrum Kaskáda Belinensis 2007 M. Blažíček Festival "Svátek bláznů" M. Čechová Hlas Anny Frankové M. Vlček *) inscenace Rok v Jistebníku Městské kulturní středisko Holešov Bluesový podzimek 2007 Občanské sdružení AQUALUNG Cesta kolem světa za... dní Občanské sdružení Divadlo Company.cz Údolí včel Swingový a jazzový orch. Big Band CL IX. Sjezd swingařů 2007 Veselé skoky Dětství J. Slouková hra Kaltes Land od Reto Fingera Součet: 8.000,00 Kč ,00 Kč *) Vzhledem k nezahájení realizace projektu Tajný tajný a Rok v Jistebníku v roce 2007 byly poskytnuté příspěvky v celkové výši Kč vráceny na účet nadace. Příspěvky na studium Jméno Částka V. Semerád - studium v Paříži B. Mišíková - studijní stáž ve Francii P. Richta - studijní stáž ve Francii V. Vaculíková - studijní stáž ve Francii E. Brtnická - studijní stáž ve Francii L. Hetmerová - studium v Banské Bystrici na Slovensku Součet: ,00 Kč Ceny Označení Písňová soutěž B. Martinů - Hudební škola hl. m. Prahy (D. Dovžik) Součet: Částka Čerpání finančních prostředků proběhlo v souladu s pravidly vyhlášeného programu a byly využity k podpoře výkonných umělců. U všech realizovaných projektů byly splněny podmínky dokladování. Strana 8 (celkem 19)

9 6. NADAČNÍ PŘÍSPĚVKY A SOCIÁLNÍ PODPORY Z PROSTŘEDKŮ NADACE Správní rada rozhodla o udělení nadačních příspěvků ve výši ,00 Kč takto: Projekty Žadatel název projektu Český rozhlas - Concertino Praga 2007 Herecká asociace - Klub seniorů Ty2ženy, o. s. - Malá rodinná představení Adria-Neptun, s. r. o. - Třeboňská nocturna 2007 Divadelní studio Továrna, o. s. - inscenace Česká pornografie Částka ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč OS Porta - České národní finále mezinárodního festivalu PORTA Svaz tělesně postižených v ČR, o. s. - Mezinárodní festival zdravotně postižených písničkářů Židlochovický dětský sbor Skřivánek - Mezinárodní sborový festival Los Angeles Kalifornie, USA Chrámový sbor a orchestr Chorus Odry, o. s. - Festival sborového umění Odry 2007 J. Suchánek - Vikýř - kontaktní pořad Literární kavárny Salmovská Janáčkova konzervatoř v Ostravě, přísp. org. - Z. Barták a M. Prostějovský: Popelka Lyra Pragensis, o.p.s. - Divadlo Lyra Pragensis - celoroční činnost O. s. Fórum mladých, člen AHUV - Festival Mladé podium 2007 "Hudby severu a jihu" Sdružení pro českou hudbu a umění, o. s. - Letní škola staré hudby 2007 Společnost českých skladatelů, člen AHUV - Festival Dny soudobé hudby 2007 Yettey, o. s. - Divadelní šapitó jako jedna ze scén festivalu Mighty sounds Židovská obec Plzeň - Hudba v synagogách Plzeňského regionu 2007 J. Dvořáková - koncerty s obrazy v kostele sv. Petra a Pavla u Líšně ,00 Kč Česká jazzová společnost, o. s. - Letní jazzová dílna Praha 2007 Doc. Mgr. Jiří Hošek - Nekonvenční žižkovský podzim Happy end production, s. r. o. - Alchymista - Svítání v Sakkáře I. Chřibková Mezinárodní varhanní festival Inventura, o. s. - Normální festival 2007 JAMU - 8. mezinárodní setkání kontrabasistů Město Libáň - Foerstrovy dny 2007 Město Velvary - Festival Dvořákovy Velvary MgA. R. Janků - Klasika Viva Šumperk O. Valenta - cyklus koncertů a projekty konané Pražským violoncellovým duem Obec Tuchlovice - Hudební festival Tuchlovické varhany Žadatel název projektu Částka Strana 9 (celkem 19)

10 Pražská konzervatoř - inscenace operního představení W. A. Mozart: Figarova svatba Sdružení pro umění a výchovu Talent, o. s. - klavírní soutěž Pro Bohemia Š. Maršíková - Gamchabatmy V. Pospíšilová - V.P.ART - Galakoncert Juniorští senioři Obec Mařenice - Slavnostní koncert k pouti sv. Máří Magdaleny ,00 Kč A. Balzerová - Tleskač Futra - Orlovský špagát 2007 Gymnázium a SOŠPg, přísp. org. - Mezinárodní houslová soutěž J. Muziky HAMU - Letní kursy komorní hudby Mgr.L. Herink - VIII. hudební ateliér v Rožnově pod Radhoštěm 2007 Město Smržovka - Hudební festival Eurion 2007 Společnost dechové hudby, člen AHUV - Novinkový koncert skladeb pro dechové orchestry mladých Základní umělecká škola, přísp. org. - Klarinetový festival na zámku v Žirovnici J. Pěruška - koncert (recitál českých a moravských skladatelů) 5.000,00 Kč Součet: ,00 Kč Příspěvky na studium, soutěže a kurzy Jméno Částka A. Kulíšková - zakoupení hudebního nástroje - příčné flétny ,00 Kč J. Ihnátová - studium na 1. soukromé taneční konzervatoři v Praze J. Mráček - účast na soutěži ve Weimaru E. Bayer mistrovské kurzy Meadowmount School of Music v USA A. Švejdová - studium na Universität für Musik ve Vídni - obor flétna M. Langová - studium barokních houslí v Paříži P. Tichá - studium hry na klavír v Paříži V. Šafařík - studium v Londýně T. A. Přívratská mistrovské kurzy v Písku a Luhačovicích O. Štochl - účast na festivalu ISCM 2007 v Hong Kongu 6.000,00 Kč J. Krygel - Mezinárodní dirigentské kurzy 5.000,00 Kč O. Reiprich - Letní flétnová akademie ve Fissu 5.000,00 Kč R. Hranička mistrovské kurzy The Interntaional Holland Music Sessions Summer Academy 2007 v Begenu 5.000,00 Kč Součet: ,00 Kč Ceny Strana 10 (celkem 19)

11 Označení Dabingová cena Fr. Filipovského za celoživotní mistrovství Herecká asociace (E. Klepáčová, R. Krátký) Thálie 2006 za celoživotní mistrovství Herecká asociace (M. Fiedlerová-Sopirová, J. Šlezingerová-Škodová) Semmering Internationaler Sommerakademie Prag-Wien-Budapest (Cena Antonína Reicha) Cena J. Adamíry NŽU DAMU (B. Poláková, J. Konečný) Trilobit Beroun 2007 čestné uznání FITES Cena Z. Navarové NŽU Pražská konzervatoř (P. Janiššová, B. Holiček) Cena Olega Podgorného pro nejúspěšnějšího nejmladšího českého účastníka soutěže Pražské jaro Pražské jaro (J. Řeřichová) Kocianova houslová soutěž - Nadační fond Mistra Jaroslava Kociana (D. Horvat, M. Nádvorníková, K. Daniš, Šimon Michal) Prague Junior Note 2007 Vlastimila Pospíšilová V. P. Art (A. Stoliarenko, E. Šístek) Součet: Částka ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Čerpání finančních prostředků proběhlo v souladu s vnitřními pravidly nadace. U všech realizovaných projektů byly splněny podmínky dokladování. Sociální podpory byly poskytnuty v celkové výši ,00 Kč takto: Jméno Zdůvodnění Částka Václav B. tíživá životní situace ,00 Kč Rostislav Č. na lázně Ilona J. tíživá sociální situace Jaromír N. dlouhodobá nemoc Dagmar B. tíživá sociální situace Ljuba B. tíživá sociální situace Zuzana B. tíživá sociální situace Jana B. úmrtí člena rodiny Stanislav B. na lázně Radovan Č. tíživá sociální situace Vlasta F. úmrtí člena rodiny Stanislav F. těžce nemocný Alexej F. tíživá sociální situace Josef F. tíživá sociální situace Valérie F. úmrtí člena rodiny Jméno Zdůvodnění Částka Alexandr G. úmrtí člena rodiny Strana 11 (celkem 19)

12 Radka H. úmrtí člena rodiny Petr H. tíživá sociální situace Miloš H. tíživá sociální situace Zdena H. tíživá sociální situace Jiřina H. úmrtí člena rodiny Ivo H. tíživá sociální situace Josef H. tíživá sociální situace Otakar J. těžce nemocný Jana J. úmrtí člena rodiny Běla J. dlouhodobá nemoc Zita K. na léky Martin K. tíživá sociální situace Jiří K. těžce nemocný Miroslav K. tíživá sociální situace Rudolf L. tíživá sociální situace Radovan L. úmrtí člena rodiny Svatopluk M. tíživá životní situace Karel M. na léky Helena N. tíživá sociální situace Jarmila P. tíživá sociální situace Lukáš P. tíživá sociální situace Arnošt P. tíživá životní situace Stanislava P. úmrtí člena rodiny Radka P. úmrtí člena rodiny Otta R. po úrazu Bohuslav S. tíživá sociální situace Ema S. složitá zdravotní situace Ivana S. po operaci Romana S. tíživá sociální situace Zita S. tíživá sociální situace Milada S. těžce nemocná Karel Š. těžce nemocný Lucie Š. těžce nemocná Jiří Š. tíživá sociální situace Jan T. tíživá sociální situace Strana 12 (celkem 19)

13 Jméno Zdůvodnění Částka Miroslav V. po těžké operaci Zorka Z. tíživá sociální situace Petr Z. tíživá sociální situace Hana B. tíživá sociální situace Michal F. dlouhodobá nemoc Jaroslav S. těžce nemocný Lubomír Š. tíživá sociální situace Miluše W. tíživá sociální situace Dominik B. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Martin Č. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Michaela Č. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Bohumil K. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Václav K. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Jan M. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Jiří M. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Anežka M. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Klára M. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Veronika M. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Gabriela P. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Jakub P. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Karolína P. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Jan Ž. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Václav Ž. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Anna Ž. sirotčí sociální výpomoc 6.500,00 Kč Jan V. K. na lázně 5.000,00 Kč Součet: ,00 Kč 7. SEZNAM DÁRCŮ Strana 13 (celkem 19)

14 Dary a příspěvky a) Velmi si vážíme podpory všech výkonných umělců, kteří nám svými příspěvky umožnili podporu jejich kolegů v nelehké životní situaci. DĚKUJEME. Dary od výkonných umělců v celkové výši ,00 Kč byly použity na sociální podpory. Na konto NADACE ŽIVOT UMĚLCE vedeného Komerční bankou, a. s. číslo /0100 své dary zaslali: Dárce Václav Neckář, David Prachař Vilma Cibulková dárce Anna Barová Stanislav Fišer, Veronika Freimanová, Státní filharmonie Brno Josef Mixa Pavlína Filipovská Petr Kocfelda - Audio-Kokpit Lumír Olšovský Jindřich Brejšek, Radoslav Brzobohatý, Miroslav Etzler, Milan Hein, Dalimil Klapka, Dana Klášterecká-Hradiláková, Jaromír Meduna, Taťána Medvecká, Jiří Datel Novotný, Lýdie Soldánová, Stanislav Zindulka Miriam Kantorková Ondřej Kepka Zdeněk Benda, Jana Brožková, Jan Buble, Zuzana Hájková, Pavel Herajn, František Herman, Petr Holub, Jan Jouza, Vojtěch Jouza jr., Jitka Kokšová, Daniel Mikolášek, Barbara Pazourová, Jiří Seidl, Aida Shabuová, Zdeněk Starý, Jaroslav Šaroun, Milan Vavřínek, Jiří Zelba Hana Gregorová, Blanka Hakenová, Daniela Hašková-Syslová, Jana Jonášová, Miloslav Klement, Václav Mareš, Mgr. Tomáš Racek, Libuše Švormová-Paterová, Jana Vasmutová-Kličková Mojmír Heger, Jaroslava Obermaierová Ivan Pazour, Jiří Poslední Zdeněk Barták, Stanislav Bronec, Viktor Preiss, Jan Sedliský Josef Dvořák, Tomáš Hostička, Jan Kopecký, František Lhotka Eva Černá, M. Kovárnová, Bohuslav Maršík, Tomáš Masák, Anna Procházková, Vlasta Soumarová, Richard Šírek Jiřina Pokorná Jana Brejchová Ivan Klička, Helena Reichardová Součet Částka 8.000,00 Kč 5.000,00 Kč 3.300,00 Kč 2.000,00 Kč 1.800,00 Kč 1.500,00 Kč 1.300,00 Kč 1.200,00 Kč 1.000,00 Kč 800,00 Kč 720,00 Kč 582,00 Kč 500,00 Kč 400,00 Kč 332,00 Kč 300,00 Kč 249,00 Kč 200,00 Kč 170,00 Kč 150,00 Kč 100,00 Kč ,00 Kč b) Nadace České spořitelny nás podpořila částkou ve výši ,00 Kč na předvánoční setkání držitelů ceny SENIOR PRIX Strana 14 (celkem 19)

15 c) Sdružení výkonných umělců nás kromě materiální podpory chodu kanceláře podpořilo částkou ,00 Kč na projekt SENIOR PRIX d) Společnost Intergram nás podpořila darem ve výši ,64 Kč. Součástí činnosti nadace a spolupráce se společností Intergram je také péče o držitele ceny SENIOR PRIX v průběhu celého roku. e) Podpora nadační činnosti ve výši ,00 Kč prostřednictvím společnosti Intergram je základním kamenem fungování nadace. Správní rada tímto děkuje vedení společnosti a všem výkonným umělcům za jejich podporu. f) Stav termínovaného účtu projektu Dům 4 múz byl k ve výši ,22 Kč. Paní Věra Tichánková přispěla na tento projekt částkou Kč. Strana 15 (celkem 19)

16 8. SENIOR PRIX Správní rada nadace rozhodla o udělení ceny SENIOR PRIX 2007 vybraným výkonným umělcům. Poděkování za celoživotní úspěšnou práci v divadle, na koncertních pódiích, v rozhlase, filmu, televizi a v nahrávacích studiích obdrželo na slavnostním odpoledni v Národním domě na Smíchově těchto 35 umělců: Jméno Obor (působení) Narozen/a Bednářová Drahomíra operní pěvkyně (Národní divadlo Praha) 1926 Bednářová Věra loutkoherečka (Ústřední loutkové divadlo Praha) 1918 Dvořák Milan skladatel, klavírista (vedoucí orchestru H. Hegerové) 1934 Hanibalová Jiřina sborová zpěvačka - hlasový obor soprán (Národní divadlo Moravskoslezské Ostrava) Havlík Jaromír flétnista (Západočeský symfonický orchestr Mariánské Lázně) 1932 Humpolík Jaroslav saxofonista a klarinetista (Orchestr G. Broma, Orchestr studia Brno, Orchestr Československého rozhlasu BERO) Jubánek Vladimír violoncellista (Symfonický orchestr Brno, Státní filharmonie Brno) 1927 Keller Jan sborový zpěvák - hlasový obor tenor (Smetanovo divadlo) 1922 Kolář Jiří Kuchařová Eliška sbormistr (Ženský pěvecký sbor Iuventus paedagogica, Komorní ženský sbor Československý státní soubor písní a tanců) herečka (Zájezdový soubor Ústředního divadla Čsl. armády, Východočeské divadlo Pardubice) Macků Milan režisér (Národní divadlo Praha, Československá televize Praha) 1924 Mádle Alexej koncertní mistr, houslista (Smetanovo divadlo) 1928 Malecká-Svobodová Miroslava herečka (Divadlo mladých pionýrů Praha, Divadlo pracujících) 1923 Messiereur Petr houslista (primárius Talichova kvarteta a Kvarteta Rafael) 1937 Micka Vít dirigent (Národní divadlo Praha, Moravská filharmonie Olomouc), šéfdirigent (Plzeňský rozhlasový orchestr), skladatel Miler Mojmír tanečník (Brno, Národní divadlo Praha) 1925 Míšek Vilém operní zpěvák hlasový obor baryton (Plzeň, Národní divadlo Praha) 1936 Mrázová Marie sborová zpěvačka - hlasový obor mezzosoprán (Český pěvecký sbor) 1926 Mulač Miloš Václav herec (Orlické divadlo Ústí n. Orlicí, Vesnické divadlo, Horácké divadlo Jihlava, Divadlo J. Wolkra) Novotný Jiří herec (Realistické divadlo Z. Nejedlého) 1937 Písařík Josef hudebník - bicí nástroje (Ústřední hudba čs. armády Praha, Jihočeské divadlo České Budějovice) Plachá Anna sborová zpěvačka - hlasový obor soprán (Jihočeské divadlo) 1933 Poláček Vladimír zpěvák, moderátor, estrádní a hudební parodista 1925 Rezek Václav hudebník - bicí nástroje 1936 Stanovská Ivana klavíristka 1936 Šamlot Ladislav herec a inspicient (Městské divadlo Plzeň, Divadlo J. Fučíka Brno) Strana 16 (celkem 19)

17 Jméno Obor (působení) Narozen/a Šťastná Eva violistka (Plzeňský rozhlasový orchestr, Hudební divadlo Karlín) 1936 Štědrý Karel zpěvák (Divadlo Semafor, Rokoko, orchestr K. Vlacha) 1937 Štraus Ivan Šulc Zdeněk houslista (Východočeský státní komorní orchestr Pardubice, primárius Sukova kvarteta a Českého tria) dirigent, sbormistr (Armádní umělecký soubor V. Nejedlého, Hudební divadlo Karlín, Pražský Hlahol) Tomšovská Stanislava tanečnice (Městská divadla pražská, Divadlo Na Zábradlí) 1936 Trnková-Hudečková Žofie Válek Vladimír Vysloužilová- Wanieková Jaroslava herečka (Horácké divadlo Jihlava, Vesnické divadlo, Činoherní klub) 1915 dirigent (Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, Česká filharmonie), šéfdirigent (Symfonický orchestr Československého rozhlasu Praha) herečka (Beskydské divadlo Nový Jičín, Slovácké divadlo Uherské Hradiště, Divadlo Šumperk) Záveský Václav sborový zpěvák - hlasový obor bas (Jihočeské divadlo) Letošní ročník proběhl pod záštitou primátora hl. m. Prahy pana Pavla Béma. Dne se v Národním domě na Smíchově v předvánoční atmosféře sešlo více než 300 držitelů ceny SENIOR PRIX k přátelskému posezení. Nesmírnou radost nám opět udělal pan Karel Moudrý, který nás poctil svou přítomností ve svých neuvěřitelných 101 letech. Děkujeme Nadaci České spořitelny, Sdružení výkonných umělců a společnosti Intergram za finanční podporu tohoto setkání. Strana 17 (celkem 19)

18 Tato výroční zpráva je k dispozici v sídle nadace. Bude zveřejněna na webových stránkách a ve Zpravodaji Intergram. V Praze dne Jaromír Černík předseda správní rady Valérie Zawadská členka správní rady Martha Elefteriadu členka správní rady Vladimír Prošek člen správní rady Miroslav Svoboda člen správní rady Jiří Tomášek člen správní rady Daniela Hrnčířová výkonná ředitelka Strana 18 (celkem 19)

19 9. SEZNAM PŘÍLOH 1. Zpráva nezávislého auditora o ověření roční účetní závěrky za rok 2007 včetně ověřených účetních výkazů a přílohy k účetní závěrce. 2. Zpráva nezávislého auditora o kontrole plnění podmínek stanovených Smlouvou o převodu zbývajících prostředků určených usnesením Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pro účely podpory nadací ve II. etapě (uzavřené podle 18, odst. 2, písm. a) bod 6) zákona č. 171/91 Sb.) 3. Výroční zpráva dozorčí rady za rok 2007 NADACE ŽIVOT UMĚLCE 4. Pravidla výběrového řízení vyhlášení výběrového řízení a formuláře žádostí o grant z prostředků poskytnutých nadací z prostředků Nadačního investičního fondu pro rok 2007 Strana 19 (celkem 19)

TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost

TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 Talichův komorní orchestr, o.p.s., Bezová 1658, 147 14 Praha 4 Braník Tel.: +420 2 44 06 26 01-2, Fax: +420 2 44 06 26 02 IČO:

Více

Úspěchy školního roku 2017/2018

Úspěchy školního roku 2017/2018 Úspěchy školního roku 2017/2018 15. ročník Písňové soutěže Bohuslava Martinů 2017 20. 22. 10. 2017, Gymnázium a Hudební škola hl. m. Prahy Pavel Janečka - 4. ročník zpěv 3. cena v kategorii II C K+G Pedagogické

Více

Mezinárodní soutěž mladých klavíristů AMADEUS 2010: Soutěžní přehlídka Mozart opět v Olomouci 2009:

Mezinárodní soutěž mladých klavíristů AMADEUS 2010: Soutěžní přehlídka Mozart opět v Olomouci 2009: Mezinárodní soutěž mladých klavíristů AMADEUS 2010: Josefína Janková 1. 4. MgA. Jana Šumníková Marie Šumníková 1. 6. MgA. Jana Šumníková Lada Soldánová 3. 4. Valérie Vaculíková Čestné uznání 4. Josefína

Více

HUDEBNÍ SOUBORY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE

HUDEBNÍ SOUBORY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE HUDEBNÍ SOUBORY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz HUDEBNÍ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE ŽIVOT UMĚLCE ZA ROK 2005

VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE ŽIVOT UMĚLCE ZA ROK 2005 VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE ŽIVOT UMĚLCE ZA ROK 2005 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Obchodní jméno: NADACE ŽIVOT UMĚLCE Identifikační číslo: 45251746 Nadace je registrována Městským soudem v Praze oddíl N, vložka 20

Více

Úspěchy školního roku 2015/2016

Úspěchy školního roku 2015/2016 Úspěchy školního roku 2015/2016 50. Mezinárodní pěvecká soutěž Antonína Dvořáka - OPERNÍ NADĚJE 12. - 20. 11. 2015, Karlovy Vary Barbora Grůzová - 6. ročník - zpěv Čestné uznání za pěvecký výkon v soutěži

Více

KRUH PŘÁTEL HUDBY. Koncertní sezóna Příjemné hudební zážitky přeje Kultura města Mladá Boleslav!

KRUH PŘÁTEL HUDBY. Koncertní sezóna Příjemné hudební zážitky přeje Kultura města Mladá Boleslav! KRUH PŘÁTEL HUDBY Koncertní sezóna 2019 Příjemné hudební zážitky přeje Kultura města Mladá Boleslav! 22. ledna 2019, 18:00 Dům kultury neabonentní VERONIKA A VAŠEK ŘIHÁKOVI A W-BAND 17. února 2019, 19:00

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY KONCERTNÍ AGENTURA uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s.

Více

TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost

TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 Talichův komorní orchestr, o.p.s., Bezová 1658, 147 14 Praha 4 Braník Tel.: +420 2 44 06 26 01-2, Fax: +420 2 44 06 26 02 IČO:

Více

Janáčkovo trio 2009. Jiří Pospíchal housle Marek Novák violoncello Markéta Janáčková klavír. www.janacektrio.cz

Janáčkovo trio 2009. Jiří Pospíchal housle Marek Novák violoncello Markéta Janáčková klavír. www.janacektrio.cz Janáčkovo trio 2009 Jiří Pospíchal housle Marek Novák violoncello Markéta Janáčková klavír www.janacektrio.cz Děkujeme Allianz pojišťovně, a.s., že nás v roce 2009 opět podpořila LEDEN - ÚNOR Na začátku

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury

Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury Tisková zpráva Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury OFICIÁLNÍ ZAHÁJENÍ 7. ledna 2004, 20:00, Rudolfinum, Dvořákova síň Česká filharmonie, dir. Vladimír Válek Antonín Dvořák: 8. symfonie G

Více

TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost

TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost TALICHŮV KOMORNÍ ORCHESTR obecně prospěšná společnost VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 Talichův komorní orchestr, o.p.s., Bezová 1658, 147 14 Praha 4 Braník Tel.: +420 2 44 06 26 01-2, Fax: +420 2 44 06 26 02 IČO:

Více

PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ. PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D.

PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ. PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D. PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D. Ústí nad Labem 2008 Obsah Úvod 9 1. Paul Hindemith - život a dílo v obrysech 13 1. 1 Období mládí a tvůrčích počátků 13 1. 2 Avantgardní období

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2017

Výroční zpráva o činnosti za rok 2017 Spolek rodičů a přátel dětského pěveckého sboru R O L N I Č K A PRAHA Bubenečská 39, 160 00 Praha 6 tel: 608 272 444 www.rolnicka-praha.cz účet č. 2300407266/2010, FIO banka IČO 00676969 Výroční zpráva

Více

Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz

Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz Kühnův smíšený sbor nám. Bořislavka 2075/11 160 00 Praha 6 IČO: 45250367 web: www.kuhnchoir.cz e-mail: info@kuhnchoir.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Kühnův smíšený sbor Kühnův smíšený sbor je dobrovolným sdružením

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2009 Účetní jednotka: Umělecká agentura Ambrozia při ZŠ Pouchov HK o.p.s. IČ: 27551008 K Sokolovně

Více

Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků Dotačního programu na rok 2016 Oblast: KULTURA Tab. č. 01

Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků Dotačního programu na rok 2016 Oblast: KULTURA Tab. č. 01 Tab. č. 1 A) na GKU 1/216 Přerovský komorní orchestr : 74664 Přerov I-, Jiráskova 28/13 - komorní hudba GKU 2/216 KERAMIKA ÚJEZDEC : 227924 Přerov VI-Újezdec, Větrná 16/3 - lidové tradice GKU 3/216 Věra

Více

1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI 1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI

1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI 1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI ŽEBŘÍČEK JMEN OBČANŮ VELKÉHO ÚJEZDU ŽEBŘÍČEK JMEN DĚTÍ DO 5ti LET 1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI 1) ABECEDNĚ 2) DLE ČETNOSTI ADAM 8 MARIE, MARIA 48 ADÉLA 3 ADÉLA 3 ADÉLA 8 JIŘÍ 39 ALICE 2 JAN 3 ADOLF 1 JAN,

Více

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, IČO: Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2014

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, IČO: Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2014 Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034 Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2014 duben 2015 Obsah: Poslání, cíle a činnost v roce 2014

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu Campianus za rok 2010

Výroční zpráva Nadačního fondu Campianus za rok 2010 Výroční zpráva Nadačního fondu Campianus za rok 2010 O B S A H: 1. Úvodní slovo zřizovatele fondu 2. Základní údaje o nadačním fondu 3. Přehled o majetku fondu a závazcích fondu 4. Přehled o jednotlivých

Více

Ráda bych tě pozvala na svou narozeninovou oslavu která se koná 15.6.2013. Sraz je ve Stromovce ve 12:00. Doufám že přijdeš.

Ráda bych tě pozvala na svou narozeninovou oslavu která se koná 15.6.2013. Sraz je ve Stromovce ve 12:00. Doufám že přijdeš. Julie Kubrychtová Milady Horákové1 Praha 17000 Kateřina Hejlíková Studentská2 Praha 16000 Selma Faustusová Kaprova3 Praha 11000 Tereza Vogničová Milady Horákové4 Praha 17000 Dominika Juričková Studentská5

Více

Výroční zpráva. Sdružení rodičů a přátel českokrumlovského dětského sboru. za rok 2006

Výroční zpráva. Sdružení rodičů a přátel českokrumlovského dětského sboru. za rok 2006 Výroční zpráva Sdružení rodičů a přátel českokrumlovského dětského sboru za rok 2006 Obsah: I. Informace o sdružení 1. Cíle a poslání sdružení 2. Registrace a orgány sdružení 3. Činnost v roce 2006 II.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. KÜHNOVA DĚTSKÉHO SBORU, o. p. s. za rok 2008. Praha, 12.4.2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA. KÜHNOVA DĚTSKÉHO SBORU, o. p. s. za rok 2008. Praha, 12.4.2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA KÜHNOVA DĚTSKÉHO SBORU, o. p. s. za rok 2008 Praha, 12.4.2009 Kühnův dětský sbor o.p.s. I. Ze zakládací smlouvy obecně prospěšné společnosti Nadace Kühnova dětského sboru. IČO 66000696,

Více

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ roky 1996-2014 1996 v únoru ve věku 51 let zemřel starosta obce pan Vladimír Stehlík v březnu ve věku 87 let zemřela paní Božena Pečová v dubnu slaví zlatou svatbu manželé

Více

NADACE SESTRY AKVINELY. Výroční zpráva o činnosti za rok 2004

NADACE SESTRY AKVINELY. Výroční zpráva o činnosti za rok 2004 NADACE SESTRY AKVINELY Výroční zpráva o činnosti za rok 2004 Jedno z nejhlubších tajemství života je, že největší cenu má to, co děláme pro své bližní. Lewis Carrol Poděkování dárcům Vážení a milí přátelé,

Více

Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016

Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016 Základní umělecká škola E. Marhuly, Hudební 6, Ostrava Mar. Hory Ředitelství ZUŠ Eduarda Marhuly uděluje za školní rok 2015/2016 MIMOŘÁDNOU CENU ŘEDITELE ŠKOLY Mladý talent Anně Pražákové za dlouhodobou

Více

NADACE NEMOCNICE V JABLONCI NAD NISOU

NADACE NEMOCNICE V JABLONCI NAD NISOU NADACE NEMOCNICE V JABLONCI NAD NISOU VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2002 SÍDLO NADACE NEMOCNICE JABLONEC NAD NISOU NEMOCNIČNÍ 15 466 60 JABLONEC NAD NISOU IČO 64 04 58 38 ČERVEN 2003 VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE NEMOCNICE

Více

18.03.1924 Dorůžka Lubomír, muzikolog, publicista, překladatel, 85. výročí

18.03.1924 Dorůžka Lubomír, muzikolog, publicista, překladatel, 85. výročí VÝROČÍ 2009 Z OBLASTI ČESKÉ POPULÁRNÍ HUDBY LEDEN 03.01.1949 Žantovský Michael, textař, 60. výročí 07.01.1944 Kahovcová Vlasta, zpěvačka, 65. výročí 22.01.1929 Moravus Ivo, klavírista, skladatel, 80. výročí

Více

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea)

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Dětský pěvecký sbor Melodie (občanské sdružení) T 596 612 102 E sekretariat@zsgepiky.cz W www.zsgepiky.cz Základní

Více

Kocianova houslová soutěž

Kocianova houslová soutěž Kocianova houslová soutěž 60. ročník 8. 12. května 2018 Ústí nad Orlicí Jaroslav Kocian * 22. února 1883 Ústí nad Orlicí 7. března 1950 Praha houslista, hudební skladatel, pedagog Jaroslav se narodil v

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2007/08 zpracováno 19. 6. 2008 PODZIM 2007 20. 9. 2007 Koncert pro Městský úřad Litomyšl, Zámecké divadélko,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE HANUŠE GOLDSCHEIDERA PRO ČESKÝ GOLF

VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE HANUŠE GOLDSCHEIDERA PRO ČESKÝ GOLF VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE HANUŠE GOLDSCHEIDERA PRO ČESKÝ GOLF 2016 NADACE HANUŠE GOLDSCHEIDERA PRO ČESKÝ GOLF 1 Nadace byla založena 15. dubna 2008. Zřizovatelem je Česká golfová federace, jež také složila

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Annual Report 2010 1 Výroční zpráva Nadačního fondu Větrník za rok 2010 OBSAH: Úvodní slovo předsedkyně správní rady...3 Základní údaje o nadačním fondu...4 Programy nadačního

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2008-2009 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

Pracovní list pro opakování znalostí z hudební výchovy a prohloubení dovedností práce s internetem. Listy jsou rozděleny na 4 kategorie (A, B, C, D).

Pracovní list pro opakování znalostí z hudební výchovy a prohloubení dovedností práce s internetem. Listy jsou rozděleny na 4 kategorie (A, B, C, D). Autor: Vzdělávací oblast: Téma: Zuzana Štichová Umění a kultura hudební výchova hudební pojmy Ročník: 8. Datum vytvoření: prosinec 2012 Materiál: Anotace: Metodické pokyny: Pomůcky: VY_32_INOVACE_S2.2_HV.8.15

Více

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1

Výroční zpráva. Výroční zpráva Nadace Auxilia 2010 str. 1 Výroční zpráva 2010 str. 1 ÚVODNÍ SLOVO Vážené dámy a vážení pánové, nadešel čas poděkovat všem, kteří pomáhali Nadaci Auxilia naplňovat její poslání a sami se tak podíleli na rozvoji, stabilitě a profesionalizaci

Více

NADACE PROF. VEJDOVSKÉHO

NADACE PROF. VEJDOVSKÉHO NADACE PROF. VEJDOVSKÉHO VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah Prof. MUDr. Václav Vejdovský, DrSc. 1. Z historie nadace 1.1 Orgány nadace 1.2 Spolupracovníci nadace 2. Hospodaření v roce 2011 2.1 Projekty roku 2011

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

Identifikační číslo: dle výpisu z rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Krajským soudem v Plzni oddíl O, vložka 39

Identifikační číslo: dle výpisu z rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Krajským soudem v Plzni oddíl O, vložka 39 1. Informace o společnosti Jméno: Západočeský symfonický orchestr Mariánské Lázně Sídlo: Hlavní 47, 35301, Mariánské Lázně Vznik: 9. ledna 2001 Právní forma: obecně prospěšná společnost Identifikační číslo:

Více

Spohr Violin Duo. Oba umělci jsou výhradně zastupováni agenturou Tanja Classical Music Agency. www.koncertniagentura.cz

Spohr Violin Duo. Oba umělci jsou výhradně zastupováni agenturou Tanja Classical Music Agency. www.koncertniagentura.cz Jana Ludvíčková je absolventkou Pražské konzervatoře ( prof. F. Pospíšil) a Guildhall School of Music and Drama v Londýně ( prof. D. Takeno), kde získala mnohá ocenění v rámci studií, jako např: Pyramid

Více

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží http://www.rozhlas.cz/pardubice/nej/_zprava/smetanova-litomysl-stale-vita-hvezdy-ale-uz-ne-na-malem-nadrazi--1732722 10.06.2017 - rozhlas.cz

Více

BEDŘICH SMETANA. 2. března 1824 Litomyšl 12. května 1884 Praha

BEDŘICH SMETANA. 2. března 1824 Litomyšl 12. května 1884 Praha BEDŘICH SMETANA 2. března 1824 Litomyšl 12. května 1884 Praha významný český hudební skladatel období romantismu Bedřich Smetana se narodil 2. března 1824 v Litomyšli. Jeho otec se jmenoval František

Více

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ

Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ Z HISTORIE OBCE - VÝROČÍ OBČANŮ roky 1996-2016 1996 v únoru ve věku 51 let zemřel starosta obce pan Vladimír Stehlík v březnu ve věku 87 let zemřela paní Božena Pečová v dubnu slaví zlatou svatbu manželé

Více

Asociace profesionálních divadel ČR a její činnost. MgA. Eva Kejkrtová Měřičková

Asociace profesionálních divadel ČR a její činnost. MgA. Eva Kejkrtová Měřičková Asociace profesionálních divadel ČR a její činnost MgA. Eva Kejkrtová Měřičková Co je Asociace profesionálních divadel ČR Je registrovaným zaměstnavatelským svazem Sdružuje většinu profesionálních divadel

Více

Informace pro účastníky

Informace pro účastníky Informace pro účastníky Pěvecké soutěže Olomouc 2015 Základní umělecká škola Žerotín Olomouc, Kavaleristů 6, Rodičovské sdružení ZUŠ Žerotín Olomouc, Spolek pro komorní hudbu ve spolupráci s Moravským

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od do

Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od do Výroční zpráva Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce za hodnocené období od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2017 podle 358 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Část I.

Více

VÝSLEDKY. MEZINÁRODNÍ NOVÁKOVA KLAVÍRNÍ SOUTĚŽ kategorie do 12 let. 13. května 2016 Kamenice nad Lipou KULTURNÍ DŮM

VÝSLEDKY. MEZINÁRODNÍ NOVÁKOVA KLAVÍRNÍ SOUTĚŽ kategorie do 12 let. 13. května 2016 Kamenice nad Lipou KULTURNÍ DŮM kategorie do 12 let 1 května 2016 Kamenice nad Lipou KULTURNÍ DŮM KNORR Rudolph Německo Konservatorium Rostock Prof. Karl-Heinz Will KOUDELKOVÁ Magdalena Gymnázium a hudební škola hlavního města Prahy

Více

PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017

PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017 PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017 SRPEN 30.8., út PEDAGOGICKÁ RADA 9:45 ZÁŘÍ 1.9., čt ZAHÁJENÍ A ZÁPIS DO ŠK.ROKU 2016/2017 21.9., st KPH JAN PÁLENÍČEK - violoncellový recitál Jitka Čechová - kl. spolupráce

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY Koncertní agentura uvádí pod záštitou primátora statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV, s. r. o. CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY 19.

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2008/09 zpracováno 24. 8. 2009 PODZIM 2008 6. 9. 2008 Vystoupení na zámku v Rudolticích 11. 9. 2008 Koncert

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň Třeboňská nocturna Třeboň 10. 14. 7. 2007 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň pod záštitou ministra kultury České republiky Mgr. Václava

Více

Úspěchy školního roku 2011/2012

Úspěchy školního roku 2011/2012 Úspěchy školního roku 2011/2012 Soutěž Karla Ditterse z Dittersdorfu, 18. ročník (14. 10. 2011, Vidnava) Lukáš Dittrich - 6. ročník - klarinet 1. místo Pedagogické vedení: Mgr. Lubomír Bartoň Lukáš Dittrich

Více

INSCENACE OPER LEOŠE JANÁČKA V NDM

INSCENACE OPER LEOŠE JANÁČKA V NDM INSCENACE OPER LEOŠE JANÁČKA V NDM 1919/1920 JEJÍ PASTORKYŇA, 1. 11. 1919, Městské divadlo Dirigent: Emanuel Bastl Výprava: Karel Štapfer Choreografie: Achille Viscusi 1923/1924 KÁŤA KABANOVÁ, 18. 1. 1924,

Více

Příjemné letní dny Vám za festivalový tým přeje a na shledanou na koncertech v příštím ročníku se těší Radek Hrabě, vedoucí projektu

Příjemné letní dny Vám za festivalový tým přeje a na shledanou na koncertech v příštím ročníku se těší Radek Hrabě, vedoucí projektu informační zpravodaj Vážení a milí příznivci cyklu Svátky hudby v Praze, rok se s rokem sešel a pražský cyklus komorní hudby Svátky hudby v Praze, Václav Hudeček a jeho hosté, uzavřel úspěšně svůj jednadvacátý

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2010 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

Nadace Fidlovačka Výroční zpráva 2012

Nadace Fidlovačka Výroční zpráva 2012 Nadace Fidlovačka Výroční zpráva 2012 O b s a h - Úvod - Základní údaje - Správní rada nadace - Účel nadace - Přehled o činnosti za rok 2012 - Finanční část hospodaření za rok 2012 - Audit - Poděkování

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Číhošti za rok 2014

Výroční zpráva Nadačního fondu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Číhošti za rok 2014 Výroční zpráva Nadačního fondu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Číhošti za rok 2014 Obsah: Poslání nadačního fondu Základní informace Organizace nadačního fondu Činnost a aktivity nadačního fondu Přehled

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Z Á K L A D N Í U M Ě L E C K Á Š K O L A Ž I R O V N I C E VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY PEDAGOGICKÁ ČÁST ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 V ŽIROVNICI DNE 30. 6. 2012 a/ Charakteristika školy: V Základní umělecké

Více

BEDŘICH SMETANA. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: únor 2013. Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.

BEDŘICH SMETANA. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: únor 2013. Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2. BEDŘICH SMETANA Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: únor 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.stupni ZŠ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem

Více

X X

X X Granty v oblasti kultury Rozpočet 705 tis. Kč + převod 7,283 tis. Kč, celková částka k rozdělení 712,283 tis. Kč ORJ 03 Př.č.Z.ć. Zadatel Název projektu Popis projektu Předp. výdaje Předp. příjmy Žádost

Více

Organizační zabezpečení školního roku 2014/2015

Organizační zabezpečení školního roku 2014/2015 BONI PUERI základní umělecká škola, Hradec Králové Českosloveské armády 332/39, 500 03 Hradec Králové tel.: +420 608 200 472 e-mail: bonipueri@bonipueri.cz Organizační zabezpečení školního roku 2014/2015

Více

STÁLÝ SEZNAM VOLIČŮ Místo trvalého pobytu

STÁLÝ SEZNAM VOLIČŮ Místo trvalého pobytu okrsku 1 1 Adamcová Olga 22.04.1954 Nový Dům 29 1 2 Adamec Václav 04.07.1953 Nový Dům 29 1 3 Augsten Pavel 10.06.1944 Nový Dům 73 1 4 Augsten Petr 14.05.1981 Nový Dům 73 1 5 Augstenová Libuše 16.08.1943

Více

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva

Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. Výroční. zpráva Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Výroční zpráva 2011-2012 1 Charakteristika školy Základní umělecká škola Rožnov pod Radhoštěm Pionýrská 20, 756 61

Více

K otázkám monografického pojetí skladatelské osobnosti a výkladu jejího díla

K otázkám monografického pojetí skladatelské osobnosti a výkladu jejího díla Kabinet hudební historie Etnologického ústavu Akademie věd ČR, v.v.i. pořádá muzikologickou konferenci k 90. narozeninám skladatele Karla Husy na téma K otázkám monografického pojetí skladatelské osobnosti

Více

PLŽ - 6.kolo HOR út :43 Výsledky OE2010 Stephan Krämer SportSoftware 2017

PLŽ - 6.kolo HOR út :43 Výsledky OE2010 Stephan Krämer SportSoftware 2017 Strana 1 D10 (18) 1,0 km 7 K 1 STH0851 Chrástová Barbora STH STH - SK Studenec 19:03 0:00 2 JIL0751 Malá Anežka JIL JIL - OK Jilemnice 22:55 +3:52 3 SJC0950 Havrdová Selina SJC SJC - Sportcentrum Jičín

Více

V. ročník mezinárodní pěvecké soutěţe ZUŠ Ţerotín Olomouc - listopad 2008

V. ročník mezinárodní pěvecké soutěţe ZUŠ Ţerotín Olomouc - listopad 2008 UMÍSTĚNÍ ŢÁKŮ ZUŠ KROMĚŘÍŢ NA VÝZNAMNÝCH SOUTĚŢÍCH A PŘEHLÍDKÁCH VE ŠKOLNÍM ROCE 2008/2009 V. ročník mezinárodní pěvecké soutěţe ZUŠ Ţerotín Olomouc - listopad 2008 Robert Marczak klavírní spolupráce paní

Více

I. Základní údaje o škole

I. Základní údaje o škole Osnova pro výroční zprávu základních uměleckých škol za školní rok 207/208 I. Základní údaje o škole. Přesný název právnické osoby dle zřizovací listiny Základní umělecká škola, Praha 9, Učňovská IČO:

Více

STAVEBNÍ, INVESTIČNÍ A KAPITÁLOVÁ, a.s.

STAVEBNÍ, INVESTIČNÍ A KAPITÁLOVÁ, a.s. V Ý R O Č N Í Z P R Á V A za rok 2017 společnosti STAVEBNÍ, INVESTIČNÍ A KAPITÁLOVÁ, a.s. Obsah: I. Základní údaje o společnosti II. III. Údaje o základním kapitálu a cenných papírech Údaje o statutárních

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 ČESKÉ DOTEKY HUDBY EM-ART, o.p.s. Zapsána u Krajského soudu v Hradci Králové, dne 15. prosince 2006 do rejstříku, pod značkou O vložkou číslo 146. Vedena u Městského soudu v

Více

Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Základní umělecká škola Gustava Mahlera Humpolec VÝROČNÍ ZPRÁVA ZUŠ G.MAHLERA HUMPOLEC ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název školy, adresa: Základní umělecká škola Gustava Mahlera, Humpolec,

Více

SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Jihlava, 10. červen 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler

SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Jihlava, 10. červen 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Jihlava, 10. červen 2015 Dana Ratajská, Daniel Häusler strana 2 strana 3 strana 4 Obsah 1. Český institut interních auditorů 2. Základní činnosti 3. Členství 4. Co dělá ČIIA

Více

PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017

PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017 PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017 SRPEN 30.8., út PEDAGOGICKÁ RADA 9:45 ZÁŘÍ 1.9., čt ZAHÁJENÍ A ZÁPIS DO ŠK.ROKU 2016/2017 21.9., st KPH JAN PÁLENÍČEK - violoncellový recitál Jitka Čechová - kl. spolupráce

Více

Závěrečný účet obce Vevčice, okr. Znojmo za rok 2017

Závěrečný účet obce Vevčice, okr. Znojmo za rok 2017 , okr. Znojmo za rok 2017 (dle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších změn a doplňků) Obec Vevčice Název účetní jednotky: Sídlo účetní jednotky: Vevčice

Více

Podpořené žádosti jednotlivců ze sbírky Světluška v roce 2014

Podpořené žádosti jednotlivců ze sbírky Světluška v roce 2014 Podpořené žádosti jednotlivců ze sbírky Světluška v roce 2014 3 376 098 Kč Žadatel Předmět žádosti Schválený příspěvek Adam H. z Lomnice nad Popelkou Dotykový tablet 7 925 Kč Adéla K. Praha Dotykový tablet

Více

Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol

Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol jmenovaným s účinností od 1. května 2003 Velká aula Karolina čtvrtek dne 5. června 2003 v 9:00 a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Parnas, občanské sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Parnas, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Parnas, občanské sdružení Obsah: 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje 3. Představitelé občanského sdružení 4. Kontaktní informace 5. Účel a činnost občanského sdružení 6. Aktivity

Více

PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017

PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017 PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017 SRPEN 30.8., út PEDAGOGICKÁ RADA 9:45 ZÁŘÍ 1.9., čt ZAHÁJENÍ A ZÁPIS DO ŠK.ROKU 2016/2017 21.9., st KPH JAN PÁLENÍČEK - violoncellový recitál Jitka Čechová - kl. spolupráce

Více

SPOLEČNOST PŘÁTEL ZUŠ VÍTĚZSLAVA NOVÁKA. spolek

SPOLEČNOST PŘÁTEL ZUŠ VÍTĚZSLAVA NOVÁKA. spolek SPOLEČNOST PŘÁTEL ZUŠ VÍTĚZSLAVA NOVÁKA spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 1. ÚVOD Spolek Společnost přátel ZUŠVítězslava Nováka, z.s působí při Základní umělecké škole Vítězslava Nováka v JindřichověHradci

Více

Tabulka č. 1. Grantový program na podporu kultury - rok 2014 kultura I.výzva. GRANTY - Podpora živé kultury. Granty kultura 2014 Příloha č.

Tabulka č. 1. Grantový program na podporu kultury - rok 2014 kultura I.výzva. GRANTY - Podpora živé kultury. Granty kultura 2014 Příloha č. kultura I.výzva opatření 2 GRANTY - Podpora živé kultury Tabulka č. 1 3319 Org. 5412/1 alokace 1 800 000 Kč 5412/1/01 ACTIVE time 5412/1/02 Divadlo Continuo Kurzy vaření pro děti z dětského domova Písek

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a S t a t u t á r n í m ě s t o Z l í n USNESENÍ Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a 25. zasedání 17. 5. 2018 53/25Z/2018 žadatele ART ZLÍN z. s. (IČ: 22726306), 60200 Kč, JAZZ DO REGIONU, červenec

Více

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Období: 2005 1. Identifikační údaje: 1.1. Název firmy: LABYRINT BOHEMIA 1.2. Právní forma: obecně prospěšná společnost Obecně prospěšná společnost

Více

Vítězové Neumannových Poděbrad

Vítězové Neumannových Poděbrad Vítězové Neumannových Poděbrad V letech 1965 1966 probíhala soutěž v jedné kategorii. Byla otevřena profesionálním umělcům a posluchačům vysokých divadelních škol. 1965 1. Ľudmila Ďurčeková odb. asistentka

Více

Závěrečný účet obce Vevčice, okr. Znojmo za rok 2018

Závěrečný účet obce Vevčice, okr. Znojmo za rok 2018 Závěrečný účet obce Vevčice, okr. Znojmo za rok 2018 (dle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších změn a doplňků) Obec Vevčice Název účetní jednotky:

Více

SEZNAM VYŘAZENÝCH/STAŽENÝCH ŽÁDOSTÍ O GRANT KUL 2013

SEZNAM VYŘAZENÝCH/STAŽENÝCH ŽÁDOSTÍ O GRANT KUL 2013 Příloha č. 3 zápisu SEZNAM VYŘAZENÝCH/STAŽENÝCH ŽÁDOSTÍ O GRANT KUL 2013 BA/702 69057613 - Divadelní sdružení BSP Vyšší kvalitu za stejné peníze 6216985 1793400 Žadatel dodal neplatné potvrzení MV o platnosti

Více

1. Informace o společnosti. Jméno: Západočeský symfonický orchestr Mariánské Lázně. Sídlo: Hlavní 47, 35301, Mariánské Lázně. Vznik: 9.

1. Informace o společnosti. Jméno: Západočeský symfonický orchestr Mariánské Lázně. Sídlo: Hlavní 47, 35301, Mariánské Lázně. Vznik: 9. 1. Informace o společnosti Jméno: Západočeský symfonický orchestr Mariánské Lázně Sídlo: Hlavní 47, 35301, Mariánské Lázně Vznik: 9. ledna 2001 Právní forma: obecně prospěšná společnost Identifikační číslo:

Více

VÝROČÍ 2012 Z OBLASTI ČESKÉ (ČESKOSLOVENSKÉ) POPULÁRNÍ HUDBY

VÝROČÍ 2012 Z OBLASTI ČESKÉ (ČESKOSLOVENSKÉ) POPULÁRNÍ HUDBY VÝROČÍ 2012 Z OBLASTI ČESKÉ (ČESKOSLOVENSKÉ) POPULÁRNÍ HUDBY LEDEN 10.01.1952 Zdena Adamová, zpěvačka, 60. 03.01.1942 Petr Brožek, kontrabasista, baskytarista, trumpetista, zpěvák, skladatel, kapelník

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2017

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2017 Nadační fond SLUNEČNICE Sídlo: BRNO-Chrlice, Chrlické náměstí 2, PSČ: 643 00 IČ: 66596785, telefon: 545 558 130 ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2017 JUDr. Margita Dostálová předsedkyně Nadačního fondu SLUNEČNICE

Více

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Období: 2004 1. Identifikační údaje: 1.1. Název firmy: LABYRINT BOHEMIA 1.2. Právní forma: obecně prospěšná společnost Obecně prospěšná společnost

Více

Přehled úspěchů žáků teplické konzervatoře za posledních pět let:

Přehled úspěchů žáků teplické konzervatoře za posledních pět let: Přehled úspěchů žáků teplické konzervatoře za posledních pět let: 2011/2012 Přijetí ke studiu na vysoké škole (zatím známé výsledky) hudební akademie: Jan Zrostlík (4.roč.) housle Milan Al-Ashhab (4.roč.)

Více

KULTURNÍ AKCE DUBEN. Hudební besídka ZUŠ :00 - Malá scéna. Pořádá ZUŠ Č. Třebová sledujte plakáty!

KULTURNÍ AKCE DUBEN. Hudební besídka ZUŠ :00 - Malá scéna. Pořádá ZUŠ Č. Třebová sledujte plakáty! Hudební besídka ZUŠ 5. 4. 2017 18:00 - Malá scéna KULTURNÍ AKCE DUBEN KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ZUŠ - Hra na smyčcové nástroje 6. 4. 2017 7:00 - velký sál Kulturního centra TANEČNÍ ODPOLEDNE S MALÝM TANEČNÍM

Více

Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018

Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018 Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018 dle čl. 3 Pravidel pro poskytování podpory pro specifický vysokoškolský výzkum Přiznaná celková podpora

Více

PŘEBOR ŠKOL MIKROREGIONU HLINECKO VE SJEZDOVÉM LYŽOVÁNÍ V. ROČNÍK. . dívky 1-3 PŘEBOR ŠKOL MIKROREGIONU HLINECKO VE SJEZDOVÉM. chlapci 1-3.

PŘEBOR ŠKOL MIKROREGIONU HLINECKO VE SJEZDOVÉM LYŽOVÁNÍ V. ROČNÍK. . dívky 1-3 PŘEBOR ŠKOL MIKROREGIONU HLINECKO VE SJEZDOVÉM. chlapci 1-3. dívky 1-3 4 Kopecká Simona ZŠ Ležáků Hlinsko 34,442 1 20 Kadlecová Markéta ZŠ Resslova Hlinsko 36,5 2 12 Kopecká Lucie MŠ 38,913 3 19 Kružíková Adéla ZŠ Seč 38,96 4 5 Mrázková Adéla ZŠ Seč 41,21 5 13 Solničková

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s. r. o. CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ

Více

Mezinárodní hudební festival Janáčkův máj, o.p.s.

Mezinárodní hudební festival Janáčkův máj, o.p.s. Příloha k účetní závěrce sestavené k 31.12.2010 Mezinárodní hudební festival Janáčkův máj, o.p.s. 1. Název, sídlo a obecné údaje Mezinárodní hudební festival Janáčkův máj, o.p.s. Moravská Ostrava, 28.

Více

SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Hradec Králové, 20. květen 2015 Miroslav Čtvrtlík, Daniel Häusler

SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Hradec Králové, 20. květen 2015 Miroslav Čtvrtlík, Daniel Häusler SETKÁNÍ INTERNÍCH AUDITORŮ Hradec Králové, 20. květen 2015 Miroslav Čtvrtlík, Daniel Häusler strana 2 strana 3 strana 4 Obsah 1. Český institut interních auditorů 2. Základní činnosti 3. Členství 4. Co

Více