ROK 2012 VE ZNAMENÍ NOVINEK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROK 2012 VE ZNAMENÍ NOVINEK"

Transkript

1

2

3 3 EDITORIAL ROK 2012 VE ZNAMENÍ NOVINEK Vážení obchodní přátelé, pomalu, ale jistě vstupujeme do posledních dnů roku Tento rok byl pro nás velmi úspěšný, za což vděčíme zejména vám. Za prvních deset měsíců se nám podařilo navýšit prodeje téměř o 10 % a pevně věřím, že s vaší pomocí se nám tento trend podaří udržet i v roce Za zmínku určitě stojí i ocenění letos uvedeného modelu Peugeot 508 v anketě ald automotive Fleet awards 2011 jako leetové novinky roku. To je pro nás jednoznačný důkaz vašeho pozitivního přístupu a vnímání značky PeugeOT. Jsme přesvědčeni, že i následující rok bude pro naši společnost úspěšný. Plánujeme uvést několik novinek, které považujeme z hlediska objemu prodeje a nových technologií za velmi důležité. Jaromír Heřmanský B2B manager společnosti PeugeOT česká republika Jako naprostou technologickou novinku uvedeme v prvním kvartálu roku 2012 hybridní vůz PeugeOT 3008 hybrid4, kombinující vznětový motor a elektromotor, a v průběhu druhého kvartálu i vlajkovou loď modelové řady - PeugeOT 508 rxh. Oběma modelům je věnována dvojstrana uvnitř tohoto čísla. nejvíce očekávanou událostí však bude uvedení modelu 208, který nastoupí na místo úspěšné dvěstěsedmičky. S PeugeOTem 208 se budeme moci seznámit již v průběhu druhého kvartálu následujícího roku. Tímto ale náš výčet nekončí: můžeme se těšit na i na přepracované provedení modelů ParTner a expert a na několik dalších novinek, které ještě nebudeme zmiňovat. Závěrem mi dovolte jménem celého leetového týmu PeugeOT čr poděkovat za vaši přízeň, které si nesmírně vážíme, a popřát vám hlavně hodně zdraví, štěstí a úspěchů do nového roku Jaromír heřmanský B2B manager PeugeOT Fleet Bulletin 14 / občasník pro leetové a V.i.P. klienty společnosti PeugeOT česká republika s.r.o. námět a redakční příprava: ing. Pavel havelka a kateřina malá layout a graika: Wizard Systems - Jožo marinica Firma PeugeOT česká republika s.r.o. je zapsána v obch. rejstříku vedeném ms v Praze, dne , oddíl C,vložka 47847

4 4 AKTUALITY: Planeta Peugeot PRODEJNÍ VÝSLEDKY leden - ŘÍJen 2011 Trh S novými automobily letos V české republice OPěT rostl Jen Velmi mírně. Za uplynulých deset měsíců Se CelkOVý PrOdeJ ZVýŠil ZhruBa O 3 %. dobrou zprávou pro značku Peugeot je, že v tomto období zlepšila své prodejní výsledky o 9,5 %. díky tomu jsme posílili svůj tržní podíl ze 4,5 na 4,8 %. Znamená to také, že Peugeot upevnil svou 5. pozici mezi dovozci nových vozů a výrazně zvýšil svůj náskok před značkou kia. k tomu pomohl zejména příznivý vývoj v oblasti užitkových vozů, kde tržní podíl Peugeotu již dosahuje výše 12 %. naším cílem je překonat v roce 2011 hranici 9000 prodaných Peugeotů, což bude pravděpodobně znamenat i dosažení celkového tržního podílu ve výši 5 %. Ve všech nejdůležitějších kategoriích osobních aut jsme zaznamenali meziroční nárůst. Z tohoto pohledu je nejúspěšnější model Peugeot 5008, u kterého jsme posílili prodej o 168 registrací (+37 %). Také model 207 nám stále dělá radost. S velkou pravděpodobností u něj letos pokoříme magickou hranici 2000 prodaných vozů, i když už jsme v kategorii B2 nedávno představili nový model 208. Velmi nás také těší úspěšný prodej manažerského vozu Peugeot 508. díky 428 registracím jsme zatím v ostré konkurenci ostatních dovozců s touto novinkou obsadili 4. místo v kategorii m2. Věříme však, že do konce roku zde předstihneme i Opel insignia. Fleetovým prodejům i letos vévodí u osobních aut model Peugeot 308 (753 deklarací) a Peugeot Boxer (702 deklarací) v segmentu užitkových vozů. Význam prodeje společnostem, živnostníkům či státním institucím stále stoupá. Za 10 měsíců roku 2011 jsme zaznamenali ve leetu už 3842 deklarovaných vozů, což znamená překročení podílu 50 % na celkovém prodeji značky Peugeot v čr. V meziročním srovnání činí tento nárůst 1080 deklarací (+39 %)! PEUGEOT 508 ZÍSKAL FLEETOVOU MÚZU Ve čtvrtek 6. října 2011 byly v hotelu diplomat slavnostně vyhlášeny výsledky ALD Automotive Fleet Awards 2011,, ankety časopisu FleeT iremní automobily o nejlepší osobnosti, produkty a služby z oblasti správy vozových parků. Během večera bylo rozdáno 21 sošek Fleetových múz, tradiční trofeje a symbolu soutěže, kterou časopis FleeT iremní automobily pořádá od roku Peugeot 508 získal ocenění v kategorii Fleetová novinka roku,, což nám - a doufáme že i všem majitelům pětsetosmičky - udělalo velkou radost!

5 5 AKTUALITY: Planeta Peugeot PEUGEOT V INDII Značka PeugeOT dne 3. listopadu 2011 SlaVnOSTně ZaháJila VýSTaVBu TOVárny na VýrOBu automobilů V indickém Sanandu. CeremOniál PrOBěhl POdle indického rituálu BhOOmi POOJan. Budoucí továrna na výrobu motorů a převodovek bude postavená na pozemku o rozloze 240 hektarů, k němuž Peugeot připojí zázemí pro dodavatele. Celková investice bude činit 40 miliard rupií, tj. přibližně 650 milionů eur. Tyto investice umožní vytvořit v tomto automobilovém centru 5000 nových pracovních míst. Peugeot a stát gudžarát mají rovněž v úmyslu založit institut pro rozvoj odborných znalostí (automotive Skills development institute - asdi) se sídlem v rámci podniku v Sanandu, který přispěje k jeho dalšímu růstu a rozvoji. Značka Peugeot nebude chybět ani na automobilové výstavě, která se koná v lednu 2012 v dillí. NOVINKA ROKU 2012 nedávno Byl VeŘeJnOSTi PŘedSTaVen PeugeOT 208, hlavní novinka Značky PrO PŘÍŠTÍ rok. Peugeot 208 spadá do segmentu B, třídy malých multifunkčních vozů. Jako takový sice nepatří mezi klasické leetové vozy, pro český trh je to však bezesporu jeden z klíčových modelů. Bude k dispozici se zcela novými tříválcovými benzinovými motory 1.0 a 1.2 VTi, které se mohou pochlubit výkonností, spotřebou paliva od 4,3 l/100 km a emisemi CO 2 od 99 g/km. S dvěstěosmičkou se setkáme koncem prvního pololetí 2012, a to ve dvou karosářských variantách, tří- a pětidveřové.

6 6 UDÁLOSTI: autosalon iaa Frankfurt 2011 NOVÉ TVARY, NOVÝ VÝKON, NOVÁ BUDOUCNOST... Peugeot ve Frankfurtu: Neustálé inovace, snižování emisí u všech modelů a zajištění inteligentní mobility pro všechny. PrOdukTOVá OFenZiVa, kterou Značka PeugeOT ZaháJila V roce 2010, POkračuJe i V roce 2011 a ubírá Se dvěma STraTegiCkými Směry: rozšiřování mezinárodní PůSOBnOSTi a rozvoj PrOdukTOVé Řady PrO náročné ZákaZnÍky. ideálním místem, kde může PeugeOT PŘedVéST SVé TeChniCké, designové a TeChnOlOgiCké umění, Je i FrankFurTSký autosalon. LUXUSNĚJŠÍ MODELY Peugeot 508 již vešel ve známost jako exkluzivní stylový vůz. nyní tento úspěšný model učinil další krok kupředu: Peugeot 508 rxh se speciickými barvami, interiérem, zvýšeným podvozkem a pohonem všech 4 kol vnáší do stále oblíbenějšího segmentu opravdovou eleganci. a navíc je tu technologie hybrid4, která pro vozové parky představuje alternativní, odpovědnou a inteligentní volbu. ENVIRONMENTÁLNÍ PRVENSTVÍ Technologie hybrid4 první hybridní dieselový pohon na světě je nyní k dispozici u dvou modelů Peugeot (3008 hybrid4 a 508 rxh), ale ve Frankfurtu se objevila i u nádherného konceptu, kterým je šestimístné kupé hx1. Je nutno zmínit i pohon e-hdi, dostupný u modelů 308 a 508 a brzy i u modelů 3008, 5008 a Partner. Tento pohon zajišťuje 15% úsporu paliva a rozšiřuje nabídku zaměřenou na ochranu životního prostředí. Ve Frankfurtu byl rovněž odhalen koncept dvojmístného roadsteru ex1 s pohonem všech kol, dvěma elektrickými motory a výkonem 340 k. Peugeot nabízí elektrický pohon i u skútru e-vivacity a čtyřmístného vozu i0n, takže doprava s nulovými emisemi je nyní dostupná všem. To svědčí o tom, že je značka Peugeot odhodlána posunout celý motoristický svět směrem k lepší, inteligentnější a čistší budoucnosti. MOBILITA PRO VŠECHNY S tím jdou ruku v ruce vhodné vozy a vhodný balíček mobility: mu by Peugeot (služba nabízená v některých evropských zemích) zákazníkům bez ohledu na to, zda vlastní či nevlastní automobil, nabízí možnost pronajmout si vůz s tradičním nebo elektrickým pohonem, skútr nebo kolo. a to přesně na dobu, na kterou potřebují, a za atraktivní ceny.

7 7 KONCEPT: Peugeot hx1 RADIKÁLNĚ NOVÝ KONCEPT V AUTOMOBILOVÉM DESIGNU S KONCEPTEM HX1 CHTĚLI TECHNICI A DESIGNÉŘI ZNAČKY PEUGEOT VYTVOŘIT ZCELA NOVÝ TYP AUTA, KTERÝ SPLNÍ VŠECHNY PRAKTICKÉ I EMOCIONÁLNÍ POTŘEBY ŘIDIČE. VÝSLEDEK JE FENOMENÁLNÍ. ŠEST SEDADEL UVNITŘ SPORTOVNÍHO KUPÉ Pro přepravu šesti osob jste až dosud potřebovali velký hranatý dopravní prostředek. a dostat do kupé více než dvě osoby znamenalo slušnou akrobatickou hbitost. To už není pravda. elegantní a sportovní Peugeot hx1 nejen že má navíc dvě sedadla, sklopená na zadní části předních sedadel pro použití v případě potřeby, ale má také čtvery velké dveře, které se otevírají proti sobě, takže nasedání do vozu je naprosto komfortní. ORIGINÁLNÍ ADAPTABILNÍ AERODYNAMIKA dokonalé linie, aerodynamická a elegantní silueta, přesně tvarované kočičí světlomety, výrazná maska chladiče, lišta kolem oken z leštěného hliníku... hx1 si nespletete s žádným vozem. Pohyblivé klapky na discích kol se při jízdě otevřou, zaplní plochu disku a sníží tak odpor vzduchu. Při rychlosti nad 100 km/h se vysune boční přítlačné křídlo, které aerodynamiku ještě zvýší - koeficient odporu vzduchu Cx je pouhých 0,28. a to vše u vozu, který pojme 6 osob! TECHNOLOGICKY VYSPĚLÝ INTERIÉR... digitální displeje, dotykové obrazovky, led zobrazení řeč je o interiéru vozu Peugeot hx1. Futuristická palubní deska s využitím přírodního dubu, vykládaného optickými vlákny, dekorace v provedení leštěný kov a kůže, osvětlení, ultramoderní sedadla Celá koncepce interiéru je zaměřena na modernost, eleganci, vysokou kvalitu a technologii. To vše totiž vytváří samotný základ filozofie Peugeot motion and emotion. HX1 DOKONALE ZTĚLESŇUJE MOTTO ZNAČKY PEUGEOT: MOTION AND EMOTION A POHONNÁ JEDNOTKA Jak se dá očekávat, koncept Peugeot hx1 je stejně inovativní i pod kapotou. Pohání jej hybrid4, první diesel-elektrický hybrid na světě, který je použit i u vozů 3008 hybrid4 a 508 rxh. Vepředu umístěný naftový motor 2.2 hdi s výkonem 204 k pohání přední kola, elektrický motor dodává dalších 95 k přes zadní kola, celkový výkon je tedy 299 k. a jde ještě dál - koncept hx1 používá nabíjecí systém plug-in, díky němuž je dojezdová vzdálenost na výhradně elektrický pohon s nulovými emisemi až 30 km! kombinovaná spotřeba je pak 3,2 l/100 km a emise CO 2 činí 83 g/km.

8 8 NOVINKY: Peugeot 3008 HYbrid4 a 508 RXH HYBrIDNÍ technologie uči ZNAČKA PEUGEOT DRŽÍ V OBLASTI HYBRIDNÍ TECHNOLOGIE SVĚTOVÉ PRVENSTVÍ. VYVINULA PRVNÍ HYBRIDNÍ DIESELOVÝ POHON HYBRID4, KTERÝ NYNÍ NABÍZÍ U SVÝCH DVOU ZÁSADNÍCH MODELŮ. Vozy Peugeot 3008 HYbrid4 a 508 RXH s hybridním pohonem vykazují oproti běžným dieselovým motorům o 35 % nižší spotřebu v kombinovaném režimu a ještě větší úsporu v městském provozu. V důsledku to znamená i výrazné snížení emisí CO 2. Spojením osvědčeného, vysoce výkonného dieselového motoru 2.0 HDI FAP a elektrického motoru se radikálně snížila spotřeba i náklady na vozový park. Potěšení z řízení však bylo zachováno. Zatímco dieselový motor nabízí nejlepší výkony při cestách na dlouhé vzdálenosti, elektrický motor pracuje při rozjíždění v městském provozu a při brzdění a nevykazuje žádné emise ani spotřebu paliva. Když pracují oba motory společně, nabízejí výkon 200 k, což zajišťuje potřebnou rychlost při předjíždění. Systém neustále vybírá nejlepší poměr zapojení elektrického a dieselového pohonu, takže při jakémkoliv typu jízdy je zaručena optimální spotřeba a emise CO 2. Pokud u technologie HYbrid4 pracují oba motory, funguje pohon na všechna čtyři kola. Dvoulitrový dieselový motor 163 k HDI pohání přední kola a vzadu umístěný elektrický motor 37 k obstarává pohon zadních kol. Technologie Peugeot HYbrid4 představuje pro hybridní motory významný mezník. Poprvé spojuje dva způsoby pohonu, které požadují evropští řidiči a fleet manažeři: výkonný dieselový motor HDI a elektrický motor s nulovými emisemi. Peugeot 508 RXH: luxusní all-road

9 9 NOVINKY: Peugeot 3008 HYbrid4 a 508 RXH NILA VÝrAZNÝ krok kupředu 508 RXH: vlajková loď Peugeot 508 RXH lze charakterizovat jako elegantní a luxusní limuzínu s vlastnostmi terénního vozu. Model je vybaven nejnovějším diesel-elektrickým systémem HYbrid4, který je představen ve světové premiéře a který zajišťuje v případě potřeby pohon všech 4 kol. Uvnitř najdete elektricky ovládaná sedadla, head-up displej, dekorativní prvky v barvě mědi a v kůži, boční okna s akustickou úpravou. To vše ve spojení s dokonalým potěšením z řízení, k němuž přispívá celkový výkon 200 k a točivý moment 450 Nm spolu s bezkonkurenční spotřebou paliva a nízkými emisemi CO 2. Peugeot 508 RXH splňuje veškeré potřeby náročných podnikatelů i mladých manažerů a přitom umožňuje správcům vozového parku udržet rozpočet pod kontrolou HYbrid4: prostě to nejlepší 3008 HYbrid4 před nedávnem získal v Německu prestižní ocenění Goldenes Lenkrad (Zlatý volant). Porota složená ze čtenářů časopisu Auto Bild a Bild am Sonntag a renomovaných odborníků z 15 zemí vybrala technologii HYbrid4 z šestnácti finálových projektů zahrnujících vozy, koncepty a technologie. Jejich společným rysem bylo, že se v předchozím roce vyznamenaly svým návrhem nebo přínosem ke snížení zatížení životního prostředí v oblasti automobilismu HYbrid4 a 508 RXH v číslech:. HDI FAP k - vysoce výkonný dieselový motor Peugeot elektrický motor k k v kombinovan1m výkonu točivý moment Nm spotřeba, l / km a emise CO 2 g / km (Peugeot 3008 HYbrid4) spotřeba, l / km a emise CO 2 g / km (Peugeot 508 RXH) nulov1 emise v elektrick1m režimu ve m3st3; funkce Stop&Start Peugeot 3008 HYbrid4: první dieselový hybridní crossover na světě

10 10 ELEKTROMOBILITA: rozvoj SKUPINA ČEZ ZAHÁJILA VÝSTAVBU DOBÍJECÍCH STANIC PRO ELEKTROMOBILY Počínaje 30. listopadem 2011 mohou majitelé elektromobilů dobíjet svá vozidla u stanic Skupiny čez. První dobíjecí stanice stojí před centrálou společnosti v duhové ulici v Praze. V souvislosti se slavnostním otevřením této stanice nám pan Tomáš Knespl, manažer rozvoje projektu elektromobilita Skupiny čez, odpověděl na tři otázky. 1) Jaké jsou vaše zkušenosti s dosavadním využitím 14 elektromobilů Peugeot i0n? Skupina čez používá elektromobily Peugeot i0n zhruba od jara máme tak za sebou více než půl roku používání a testování. Pro zajímavost: ke konci listopadu jsme s elektromobily v naší lotile najeli dohromady již více než km. dosavadní zkušenosti jsou pozitivní. Vozy Skupina čez používá v naprosté většině k běžným služebním cestám na kratší vzdálenosti. asi nejvíc nás zaujala naprostá bezúdržbovost provozu. 2) Jak pokročil projekt Skupiny ČEZ spojený s budováním sítě dobíjecích stanic? V listopadu čez otevřel první veřejnou dobíjecí stanici pro dobíjení elektromobilů. Ještě do konce roku 2011 plánujeme otevřít ideálně dalších 10 stanic. další desítky budou otevřeny v prvním a druhém čtvrtletí roku Celkem má Skupina čez ve spolupráci s partnery rozpracováno již více než 50 veřejně přístupných lokalit, kde budou dobíjecí stanice postupně instalovány.

11 11 ELEKTROMOBILITA: rozvoj Probíhá také zasmluvňování dalších lokalit, takže počet dobíjecích míst bude růst. Současně připravujeme instalace rychlodobíjecích stanic, které umožní dobití elektromobilů v řádech desítek minut. Tyto stanice budou instalovány na dálnicích a hlavních silničních tazích mezi velkými městy tak, aby uživatelé elektromobilů mohli bez problémů cestovat mezi jednotlivými městy v čr. Zároveň čez pracuje na infrastruktuře v pozadí - tj. systémy řízení stanic, plateb, fakturace a celkového servisu s cílem nabízet komplexní řešení zákazníkům a uživatelům. V rámci pilotního projektu (tj. zejména testování) deklarovala Skupina čez, že přístup do sítě svých dobíjecích stanic zpoplatní jednotným měsíčním paušálem, který bude pro rok kč/měsíc a pro rok kč/měsíc. Pro ilustraci, jedno dobití elektromobilu Peugeot i0n z běžné zásuvky vyjde na cca 50 kč. Zjednodušeně řečeno tak zákazníci budou moci za měsíční paušál v ceně dvou plných dobití dobíjet neomezeně bez limitu množství dobité elektřiny. nejaktuálnější informace k dobíjecím stanicím, dobíjení, jak se stát partnerem a zákazníkem, najdete vždy na 3) Proč si myslíte, že Peugeot i0n patří do firemního vozového parku? Peugeot i0n je rozhodně netypické vozidlo. neprodukuje žádné emise škodlivin, což je v městském provozu velmi pozitivní. Svými provozními náklady je toto vozidlo zhruba na jedné čtvrtině nákladů na provoz srovnatelného dieselového auta. Výhodou vozu jsou jeho rozměry, snadnost ovládání a řízení, svižnost a plynulost jízdy, které z něj dělají ideální městský vůz. uživatelsky je také dobré to, že je i0n dostupný nejen v klasické čtyřmístné verzi, ale také v tzv. cargo verzi, kdy je vůz upraven pouze na dvě místa s větším nákladovým prostorem. Děkujeme za rozhovor. PRVNÍ UŽITKOVÝ ELEKTROMOBIL Od ledna 2012 nabízí Peugeot česká republika elektromobil i0n se speciální úpravou vnitřního prostoru. dvoumístný i0n Cargo má přepravní kapacitu 1,1 m 3.

12 12 UŽITKOVÉ VOZY: roadshow PEUGEOT PROFESSIONAL TOUR 2011 POd heslem PeugeOT PrOFeSSiOnal ŠeTŘÍ Vአčas i PenÍZe VyJely užitkové VOZy PeugeOT Za SVými ZákaZnÍky do Terénu. Počátkem října představil Peugeot čr široké veřejnosti modelovou řadu užitkových vozů, a to přímo v místech, která jsou hojně navštěvovaná řemeslníky, živnostníky, drobnými podnikateli - tedy potenciálními zákazníky. část parkoviště před prodejnami makro, OBi nebo Baumax se vždy na jeden den stala výstavním stánkem značky Peugeot; k vidění byly nejen klasické modely, ale i možnosti karosářských přestaveb. kromě Bippera, Partnera, experta a Boxera si tedy návštěvníci mohli prohlédnout i Boxer valník, Boxer vícemístné provedení 3+3 nebo pekárenskou nástavbu a chladírenskou vestavbu, obojí rovněž na modelu Boxer. V případě zájmu o detailní informace pomáhaly nejnovější technologie: tablety Samsung online.

13 13 UŽITKOVÉ VOZY: roadshow Takto byly užitkové vozy Peugeot k vidění v Kladně, Plzni, Brně, Ostravě, Praze a dalších pěti městech. Při nákupu kteréhokoli z užitkových vozů bylo možné využít výhodných cen, připravených ve spolupráci s Peugeot Finance. naši partneři z řad potravinářských irem akci zásobovali občerstvením, které bylo pro návštěvníky stánku zdarma, další partneři věnovali hodnotné ceny do soutěže. akce byla připravena ve spolupráci s jedenácti centry Peugeot Professional v deseti městech čr a přispěla ke zvýšení prodejů užitkových vozů v období před koncem roku. návštěvníci stánku mohli soutěžit o hodnotné ceny. Soutěžní otázka zněla: kolik krabic o rozměru 200 x 155 x 120 mm lze umístit do nákladového prostoru vozu BiPPer FurgOn 1.4i euro5? Správná odpověď je: 401 ks.

14 14 PROFIL: nadační fond SlunCe PrO VŠeChny V UNHOŠTI SLUNCE NEZAPADÁ tedy alespoň to sluníčko, namalované zářivě zlatou barvou na zdi u nevelkého domku, kde má sídlo nadační fond Slunce pro všechny. Fond, v jehož čele stojí od jeho založení ředitelka Blanka Dvořáková. Paní ředitelko, představte nám váš fond. Fond byl založen jako nestátní zařízení již v roce 1991 pro podporu vzdělávání, pracovní terapii, chráněné bydlení, volnočasové aktivity a poradenské služby pro děti i dospělé se speciálními potřebami. letos jsme tedy oslavili již dvacetileté výročí. Jaká je konkrétní náplň vaší činnosti? má podobu především pomoci a podpory soukromé škole Slunce, a to konkrétně mateřské, základní i střední, našemu unhošťskému centru služeb stejného jména a společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením na kladensku. musím říct, že naše škola byla založena jako vůbec první v republice s tímto zaměřením. dnes už máme celkem čtyři budovy, ve kterých činnost provozujeme. Jsme nejen v unhošti, ale i ve Stochově, kyšicích a horním Bezděkově. I když jsou to vše obce na Kladensku, přece jen takové svážení dětí s postižením do vaší školy je asi trochu starost, ne? To víte, že ano. a právě v této věci jsme rádi, že se můžeme spolehnout na našeho partnera, irmu Peugeot. Začínali jsme skromně se starou škodovkou, ale pak jsme sehnali peugeota, a protože se nám osvědčil, chtěli jsme ho zase. Také máme družbu s podobným zařízením ve francouzské remeši, a ti, když k nám přijedou na návštěvu, většinou také jezdí peugeoty, takže máme všichni s touhle značkou dobré zkušenosti. Proto jsme si řekli, že za peníze, které dáme dohromady, to zase bude Peugeot. Samozřejmě nám museli pomoct naši sponzoři i ti, kteří nás podporují, a nakonec se mezi ně přidala i značka sama, která nám udělala speciální citelnou slevu. A o jaký model jde konkrétně? máme dva Partnery, nyní zapůjčeného experta a už netrpělivě čekáme na Boxera minibus. Byl by to pro nás pro všechny a především pro naše děti pěkný dárek k Vánocům. Vozy ale využíváte nejenom pro svážení do škol, že? určitě. auta jsou pro nás strašně důležitá, nezastaví se, protože slouží i pro naše Centrum služeb Slunce všem, kde máme svou vlastní malou pekárnu a kavárnu, v nichž pracují a obsluhují postižení. a ještě musím zmínit, že v patře jsme v červnu otevřeli novou přístavbu, kde je bydlení pro handicapované a takzvané odlehčovací služby pro seniory. Jen pro ilustraci, provozujeme celkem deset sociálních služeb. Vy se staráte, když to tak řeknu, o všechny s nějakým handicapem prakticky po celou dobu jejich života ano, začínáme speciálním pedagogickým centrem, kam mohou přijít rodiče se svými dětmi, když s nimi mají problém už v předškolním věku, a končíme péčí o ty nejstarší. ale samozřejmě to není ani zdaleka veškerá naše činnost; musíme se snažit si nějak přivydělat na to vše, takže zařizujeme např. výstavy nebo zajišťujeme našimi výrobky rauty, třebas i v Praze. a opravdu jsme rádi, že se v téhle pestré směsi našich činností a aktivit můžeme na naše tři peugeoty v létě v zimě spolehnout. Ještě nás nenechaly ve štychu. Děkujeme za rozhovor. text a foto: ham

15

16

Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot. Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012

Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot. Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012 Elektrický motor jako součást ekologické strategie značky Peugeot Jaromír Heřmanský Brno, 20. března 2012 Je spalovací motor nenahraditelný? První vůz vybavený spalovacím motorem vyrobil Peugeot už před

Více

ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ DOPRAVA VE MĚSTECH ZLÍN TOMAS KNESPL

ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ DOPRAVA VE MĚSTECH ZLÍN TOMAS KNESPL ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ DOPRAVA VE MĚSTECH ZLÍN - 14.2.2018 TOMAS KNESPL Díky našemu širokému portfoliu služeb Energetické poradenství a energetický management Výstavba energetických zařízení Provozování

Více

11. ročník

11. ročník 11. ročník Co jsou Fleet Awards? Fleet Awards jsou celostátní anketou zaměřenou na oblast fleetového managementu. Každoročně jsou na jejich podporu a propagaci pořádány specializované akce, odborná setkání

Více

ŽIVOT VE MĚSTECH ZAŽÍVÁ REVOLUCI

ŽIVOT VE MĚSTECH ZAŽÍVÁ REVOLUCI ŽIVOT VE MĚSTECH ZAŽÍVÁ REVOLUCI 4.10.2016 Veronika Svobodová Area Fleet Manager CZ and SK MĚSTA V ROCE 2025 2 % 50 % 70 % 75 % ÚZEMÍ POPULACE HDP SPOTŘEBA ENERGIE VÝZVY kvalita ovzduší / zdraví veřejná

Více

Perspektivy e-mobility VI 24. Března 2015

Perspektivy e-mobility VI 24. Března 2015 ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ Perspektivy e-mobility VI 24. Března 2015 ELEKTROMOBILITA ČEZ JE NEJVĚTŠÍM ELEKTROMOBILNÍM PROJEKTEM NEJEN V ČR, ALE I VE STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPĚ Více než 30 elektromobilů

Více

Hybridní revoluce pokračuje...

Hybridní revoluce pokračuje... Hybridní revoluce pokračuje... Doubská 424, Liberec, tel.: 488 577 377, e-mail: toyota@federalcars.cz www.toyotaliberec.cz Využijte výhodného financování a pojištění od společnosti Toyota Financial Services

Více

PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ. Představení projektu a možností spolupráce

PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ. Představení projektu a možností spolupráce PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ Představení projektu a možností spolupráce Agenda A Seznámení se společností a s programem FUTUR/E/MOTION B Projekt Elektromobilita Skupiny ČEZ C Naše nabídka

Více

Cebia SUMMARY 2/2017

Cebia SUMMARY 2/2017 C Informace, statistiky a zajímavosti z oblasti prodeje ojetých vozidel Zdroje C Společnost Cebia provedla celoroční analýzu výsledků trhu ojetých vozidel za první pololetí 2017, jejímž cílem je analýza

Více

Media Information. Opel Ampera cena revolučního elektromobilu začíná na 42 900 EUR 1. 11. listopad 2010

Media Information. Opel Ampera cena revolučního elektromobilu začíná na 42 900 EUR 1. 11. listopad 2010 Media Information 11. listopad 2010 Opel Ampera cena revolučního elektromobilu začíná na 42 900 EUR 1 Ekologický model: Prvních 40 až 80 km pouze na elektrický pohon Operativnost: Akumulátory se dobijí

Více

Auto na baterky? Do městského provozu ideální, daleko s ním ovšem nedojedete 26.3.2014 Pardubický deník str. 2 Pardubicko

Auto na baterky? Do městského provozu ideální, daleko s ním ovšem nedojedete 26.3.2014 Pardubický deník str. 2 Pardubicko Pardubický deník Auto na baterky? Do městského provozu ideální, daleko s ním ovšem nedojedete 26.3.2014 Pardubický deník str. 2 Pardubicko LUKÁŠ DUBSKÝ, LENKA ŠTĚPÁNKOVÁ Univerzita Pardubice Je to malé

Více

Jak funguje elektrický motor? 10 otázek a odpovědí

Jak funguje elektrický motor? 10 otázek a odpovědí Jak funguje elektrický motor? 10 otázek a odpovědí https://www./cs/inovace/mobilita/jak-funguje-elektricky-motor-10- otazek-a-odpovedi/ Na jakém principu vlastně elektromobily fungují? Jak se liší jejich

Více

ČEZ ESCO - ČEZ ENERGY SERVICE COMPANY

ČEZ ESCO - ČEZ ENERGY SERVICE COMPANY ČEZ ESCO - ČEZ ENERGY SERVICE COMPANY Skupina ČEZ spojila pod značku ČEZ ESCO firmy s dlouholetými zkušenostmi a významnou pozicí na trhu z mnoha různých oblastí energetiky. Cílem je společná nabídka kompletní

Více

Kit Corporate 2008 2

Kit Corporate 2008 2 Kit Corporate 2008 2 Kit Corporate 2008 3 Kit Corporate 2008 4 Kit Corporate 2008 5 1 2 3 4 5 Kit Corporate 2008 7 Kit Corporate 2008 8 Model Délka Rozměry v mm Šířka (bez zpětných zrcátek) Výška Objem

Více

RYZÍ ELEKTROMOBIL V RETRO STYLU

RYZÍ ELEKTROMOBIL V RETRO STYLU RYZÍ ELEKTROMOBIL V RETRO STYLU Ryze elektrický automobil Honda e Prototype, který se okamžitě stal ikonou, představuje vizi dopravy 21. století. Elektrické vozy jsou tiché, nabízejí okamžitý točivý moment,

Více

PROJEKT ELEKTROMOBILITA ČEZ

PROJEKT ELEKTROMOBILITA ČEZ PROJEKT ELEKTROMOBILITA ČEZ Konference Efektivní elektromobilita v organizacích 3. října 2017 Tomáš Chmelík AKTIVITY V ELEKTROMOBILITĚ SE NOVĚ VE SKUPINĚ ČEZ ŘEŠÍ PO DVOU LINIÍCH 1) Veřejná dobíjecí infrastruktura

Více

Šance pohnout světem k čisté energii zítřka

Šance pohnout světem k čisté energii zítřka 0 Nové výzvy Vyčerpávání surovin Priorita ekologie Růst spotřeby Nové příležitosti Nové technologie Nové koncepty podnikání Nová situace ČEZ Velká úspěšná firma Regionální leader Šance pohnout světem k

Více

Postoj státu k alternativním pohonům v automobilové dopravě

Postoj státu k alternativním pohonům v automobilové dopravě Postoj státu k alternativním pohonům v automobilové dopravě Ing. Eduard Muřický Směry a trendy v elektromobilitě na počátku roku 2014 Gesce jednotlivých resortů Ministerstvo dopravy (legislativa, liniové

Více

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA

více radosti Více emocí, NOVÁ KIA RIO VROZENÁ DYNAMIKA NOVÁ KIA RIO Více emocí, více radosti Stačí jeden pohled na atraktivní, sportovní design nového modelu Kia Rio a Vaše fantazie začne horečně vymýšlet důvody, proč usednout za volant a vyrazit na vyjížďku.

Více

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn

Fiat CNG program. vozy s pohonem na zemní plyn Fiat CNG program vozy s pohonem na zemní plyn Jezdíme s ohledem na budoucnost! Ohled na životní prostředí, na přírodu a na svět, ve kterém žijeme každý den, nutně klade požadavky jak na výrobce, tak na

Více

ELEKTROMOBILITA V ČR. 10. Pražské evropské energetické fórum dubna Tomáš Chmelík. ČEZ, a. s.

ELEKTROMOBILITA V ČR. 10. Pražské evropské energetické fórum dubna Tomáš Chmelík. ČEZ, a. s. ELEKTROMOBILITA V ČR 10. Pražské evropské energetické fórum 2017 13. dubna 2017 Tomáš Chmelík ČEZ, a. s. ELEKTROMOBILITA JE REALITA, OTÁZKA NEZNÍ ZDALI, ALE KDY MŮŽEME ČEKAT JEJÍ MASOVÝ ROZVOJ 1 Zdroj:

Více

Nová Kia cee d slaví v Ženevě světovou premiéru. Světová premiéra druhé generace modelové řady Kia cee d

Nová Kia cee d slaví v Ženevě světovou premiéru. Světová premiéra druhé generace modelové řady Kia cee d Tisková informace Kontakt pro média: KIA MOTORS CZECH s.r.o. Kateřina Vokounová Public Relations Tel.:+420 267 188 434 Mobil: +420 777 661 805 E-Mail: k.vokounova@kia.cz www.kia.cz www.kia-express.cz Nová

Více

ZEMNÍ PLYN A ELEKTŘINA V DOPRAVĚ DEJTE ZELENOU JÍZDĚ NA ZEMNÍ PLYN ČI ELEKTŘINU

ZEMNÍ PLYN A ELEKTŘINA V DOPRAVĚ DEJTE ZELENOU JÍZDĚ NA ZEMNÍ PLYN ČI ELEKTŘINU ZEMNÍ PLYN A ELEKTŘINA V DOPRAVĚ DEJTE ZELENOU JÍZDĚ NA ZEMNÍ PLYN ČI ELEKTŘINU 2 PŘESVĚDČTE SE, PROČ SE VYPLATÍ JEZDIT NA STLAČENÝ ZEMNÍ PLYN NEBO ELEKTŘINU. STLAČENÝ ZEMNÍ PLYN (CNG) JE PALIVEM BUDOUCNOSTI

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

BMW Group Česká republika

BMW Group Česká republika pro Média Group Česká Dr. Josef Reiter Generální ředitel, Group Česká Group Group je se značkami, MINI a Rolls-Royce jedním z nejúspěšnějších výrobců automobilů a motocyklů na světě. Je globální společností

Více

ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ

ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ Seminář Podpora a rozvoj nízkouhlíkový technologií Zlín, 21. února 2017 Radek Kaňák Manažer prodeje ČEZ ESCO, a.s. OČEKÁVANÉ TRENDY V ELEKTROMOBILITĚ Elektromobilita stále ještě

Více

Město Tábor. Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor. XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010

Město Tábor. Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor. XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010 Město Tábor Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010 Obsah prezentace Co je CNG? Jak to v Táboře začalo Využití CNG v autobusové dopravě Využití

Více

ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ

ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ ELEKTROMOBILITA SKUPINY ČEZ Seminář Perspektivy e-mobility IX Výstaviště Brno, 21. března 2017 Tomáš Chmelík ČEZ, a. s. OBSAH A Projekt Elektromobilita ČEZ B Diskuse vybraných témat rozvoje veřejné sítě

Více

STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN. Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia

STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN. Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia HISTORIE EV HISTORIE EV 1835 HISTORIE EV Rozdělení vozidel podle pohonu 1912 22% 40% 38%

Více

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů Přes

Více

LS LT LT+ motor 1,6 16V 91 kw/124 k 351 000 377 000 1,8 16V 104 kw/141 k 415 000

LS LT LT+ motor 1,6 16V 91 kw/124 k 351 000 377 000 1,8 16V 104 kw/141 k 415 000 Modelový rok '12 LS LT LT+ LTZ 351 000 377 000 395 000 415 000 442 200 1,7D 96 kw/130 k ECO 461 400 493 000 2,0 VCDi 120 kw/163 k 462 000 500 200 AKČNÍ 1,7D 96 kw/130 k ECO 2,0 VCDi 120 kw/163 k LS LT

Více

Nový MASTER, užitkový vůz pro každého

Nový MASTER, užitkový vůz pro každého Nový Renault MASTER Nový MASTER, užitkový vůz pro každého Společnost Renault představuje nový Renault MASTER a potvrzuje tím své schopnosti v tomto odvětví. Nový MASTER, nezpochybnitelný zlatý standard

Více

Kia cee d a cee d SW

Kia cee d a cee d SW Nová Kia Picanto V roce 2011 byla uvedena druhá generace tohoto malého městského automobilu, který se vyznačuje nízkou spotřebou paliva, vysokou bezpečností a výbornými emisemi CO 2. V základní výbavě

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

Elektromobily. aneb: doprava bez emisí. Skupina ČEZ. www.cez.cz. prof. Úsporný

Elektromobily. aneb: doprava bez emisí. Skupina ČEZ. www.cez.cz. prof. Úsporný Elektromobily aneb: doprava bez emisí prof. Úsporný 2 3 Elektromobily se pomalu vracejí Elektromobily byly na světě dříve než vozy hnané spalovacími motory a na přelomu 19. a 20. století dokonce světu

Více

Začleňování alternativních pohonů do firemních flotil

Začleňování alternativních pohonů do firemních flotil Začleňování alternativních pohonů do firemních flotil Martin Brix, Daniel Prostějovský 01 02 03 04 Vývoj skladby vozidel ve fleetu LPCZ Porovnání počtu a podílů jednotlivých druhů pohonu v letech 2015

Více

STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN. Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia

STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN. Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia STRATEGIE ELEKTROMOBILITY SPOLEČNOSTI NISSAN Veronika Svobodová, Area Fleet Manager Czech Republic and Slovakia NISSAN PRŮKOPNÍK ELEKTROMOBILITY 1947 1996 1999 2005 Tama Prairie Joy Hyper mini Pivo 2007

Více

Možnosti rozvoje CNG v České republice. Partner

Možnosti rozvoje CNG v České republice. Partner Partner 1 Fakta Vozový park na CNG (10/2013) Evropa: 1,85 miliónu vozů Meziroční nárůst + 7% Česká Republika: 6 300 vozů Meziroční nárůst + 47% Procento CNG vozů: 0,11% 2 Fakta Trend spotřeby CNG v České

Více

29. listopad 2017 EkoLogis Elektromobilita pro moderní město. Václav Vodrážka Elektromobilita a inovační projekty PRE

29. listopad 2017 EkoLogis Elektromobilita pro moderní město. Václav Vodrážka Elektromobilita a inovační projekty PRE 29. listopad 2017 EkoLogis Elektromobilita pro moderní město Václav Vodrážka Elektromobilita a inovační projekty PRE Aktivity Skupiny PRE v oblasti Smart City Koncept Smart city je každým městem vnímán

Více

Kia představí ve Frankfurtu pět novinek

Kia představí ve Frankfurtu pět novinek Kia představí ve Frankfurtu pět novinek Malé velké auto: kompaktní a přesto nadprůměrně prostorná Kia Venga Modernizovaný bestseller: Kia cee d s novou tváří SUV s nadčasovým designem: nová Kia Sorento

Více

Vize Plzně jako vzorového města elektromobility. Plzeňské městské dopravní podniky, a. s.

Vize Plzně jako vzorového města elektromobility. Plzeňské městské dopravní podniky, a. s. Vize Plzně jako vzorového města elektromobility Plzeňské městské dopravní podniky, a. s. 25. března, 2013 Představení společnosti PMDP, a.s. Počet zaměstnanců 855 Dopravní výkon Vozový park Počet linek

Více

Co je Tour de Fleet? Pořadatelem Tour de Fleet 2018 je vydavatelství magazínu FLEET firemní automobily, společnost Konverso, s.r.o.

Co je Tour de Fleet? Pořadatelem Tour de Fleet 2018 je vydavatelství magazínu FLEET firemní automobily, společnost Konverso, s.r.o. Tour de Fleet 2018 2/13 Co je Tour de Fleet? Tour de Fleet je tradiční celostátní turné událostí zaměřených na informační a komerční podporu fleet managementu v České republice. Sestává z outdoor a indoor

Více

CHYTRÁ OBEC. Chytrá řešení vhodná pro obce

CHYTRÁ OBEC. Chytrá řešení vhodná pro obce CHYTRÁ OBEC Chytrá řešení vhodná pro obce HLEDÁME A NABÍZÍME ŘEŠENÍ SOUČASNÝCH PROBLÉMŮ MĚST A OBCÍ Příklady problémů a výzev, které pro obce umíme řešit Osvětlení a efektivnost Náklady za energie Doprava,

Více

Elektromobilita & e-carsharing

Elektromobilita & e-carsharing Elektromobilita & e-carsharing Energetická společnost jako partner pro rozvoj měst Vojtěch Fried E-mobility & Smart City Pražská energetika, a. s. T: + 420 777 780 040 @:vojtech.fried@pre.cz Specifická

Více

Podmínky pro zákazníky společnosti Biosuntec

Podmínky pro zákazníky společnosti Biosuntec Podmínky pro zákazníky společnosti Biosuntec Prius Plug-in Hybrid Executive Solar Pokrokový a futuristický Prius Plug-in spojuje ty nejlepší technologie od Toyoty. Nesmírně hospodárné hnací ústrojí modelu

Více

Národní akční plán čistá mobilita

Národní akční plán čistá mobilita Národní akční plán čistá mobilita Veletrh AMPER - Perspektivy e mobility 21. března 2017 Časový plán Národní akční plán čisté mobility Schválen vládou ČR 20. listopadu Zasláno EK 26. října Aktualizace

Více

Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012

Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012 Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012 Historické milníky 1895 založení továrny Laurin&Klement (výroba jízdních kol) 1905 výroba prvního automobilu

Více

PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA ČEZ

PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA ČEZ PILOTNÍ PROJEKT ELEKTROMOBILITA ČEZ Tomáš Chmelík ČEZ, a.s 22. října 2012 Rozvoj elektromobility ovlivní několik klíčových faktorů Hlavní faktory rozvoje elektromobility Potřeby zákazníků Hlavní drivery

Více

PODZIM ZPESTŘÍ NOVÁ 308

PODZIM ZPESTŘÍ NOVÁ 308 3 EDITORIAL PODZIM ZPESTŘÍ NOVÁ 308 Vážení přátelé a věrní čtenáři Peugeot Bulletinu, doufám, že jste pohodlně usazeni a v dobré náladě. Podzimní večery bývají spíše zadumané, ale právě proto vhodné k

Více

NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA

NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA NOVÁ HYBRID COROLLA HYBRID 3 NOVÁ ÉRA TOYOTY COROLLA Po 12 letech dáváme sbohem označení Auris a zahajujeme novou éru modelu Corolla nejprodávanějšího vozu světa. Toyota Corolla, nyní s rozšířenou nabídkou

Více

Elektromobilita. Dosavadní vývoj, praxe a trendy CIGRE, Skalský dvůr

Elektromobilita. Dosavadní vývoj, praxe a trendy CIGRE, Skalský dvůr Elektromobilita Dosavadní vývoj, praxe a trendy 25. 3. 2015 CIGRE, Skalský dvůr Aktuálně: regulace provozu automobilů v Paříži, 23. 3. 2015. Obsah Silniční doprava Úvod v kostce Faktory rozvoje elektromobility

Více

Toyota Business Plus Kalkulace pro vozový park

Toyota Business Plus Kalkulace pro vozový park Toyota Business Plus Kalkulace pro vozový park Nabídku připravil Sinkner Ondrej Toyota Dolák s.r.o. České Budějovice 370-11 České Budějovice České Vrbné 2354 tel.: +420721989282 Kalkulace připravena pro

Více

PŘÍLOHA TECHNICKÁ SPECIFIKACE :44 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI

PŘÍLOHA TECHNICKÁ SPECIFIKACE :44 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI PŘÍLOHA K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI TECHNICKÁ SPECIFIKACE Osobní automobil, obchodní třída Terénní, kompaktní SUV 4x4 (pohon všech kol), pravostranný provoz Motor o výkonu min. 80 kw, max. objem motoru 2000

Více

E.ON emobility AMPER 2018

E.ON emobility AMPER 2018 E.ON emobility AMPER 2018 2 MOBILITY SERVICES V E.ON 20. století bylo érou benzinu. Hlavním cílem EU v oblasti životního prostředí je v současnosti snížení emisí CO 2 i v dopravě 21. století. EU předpokládá

Více

Municipální dobíjecí infrastruktura konference ČM, Loučeň. Lukáš Hataš místopředseda. otázky: sli.do/loucen

Municipální dobíjecí infrastruktura konference ČM, Loučeň. Lukáš Hataš místopředseda. otázky: sli.do/loucen Municipální dobíjecí infrastruktura 10.5.2019 6. konference ČM, Loučeň Lukáš Hataš místopředseda Asociace pro elektromobilitu představení Asociace sdružuje více jak 430 členů Původní organizace založena

Více

ENGIE Services a.s. ELEKTROMOBILITA

ENGIE Services a.s. ELEKTROMOBILITA ENGIE Services a.s. ELEKTROMOBILITA ELEKTROMOBILITA VÝVOJ A PREDIKCE Studie naznačují, že do roku 2030 by elektro auta mohla představovat dvě třetiny všech vozů v bohatých městech, jako je Londýn a Singapur.

Více

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Je pro vás Mitsubishi Outlander příliš staromódní? Japonci přichází s odpovědí jménem Eclipse Cross.

Více

Automobilismus a emise CO 2

Automobilismus a emise CO 2 Automobilismus a emise CO 2 Artur Güll Škoda Auto, TZZ 03.12.2010 Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Obsah

Více

- vůz s autonomním dobíjením jako součást řešení nízko emisní dopravy na cestě k vodíkové budoucnosti

- vůz s autonomním dobíjením jako součást řešení nízko emisní dopravy na cestě k vodíkové budoucnosti Full Hybrid Electric Vehicle (FHEV) - vůz s autonomním dobíjením jako součást řešení nízko emisní dopravy na cestě k vodíkové budoucnosti Martin Peleška Toyota Central Europe CZ 17/09/2019 jsou stále přísnější

Více

Barometr CVO 2009 Česká Republika

Barometr CVO 2009 Česká Republika Barometr CVO 2009 Česká Republika 29. dubna 2009 FLEET MANAGEMENT 2009 Jan Tejnor, Sales Manager ARVAL CZ s.r.o. Obsah Představení CVO Trendy ve správě vozových parků Metody financování Dopad hospodářské

Více

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15)

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Nejprostornější a nejschopnější Outback charakterizuje smělejší a výraznější design Převodovka Lineartronic CVT v kombinaci s motorem Boxer

Více

Národní akční plán čistá mobilita

Národní akční plán čistá mobilita Národní akční plán čistá mobilita 3. ročník konference Čisté mobility Loučeň 5. - 6. listopadu 2015, ředitel odboru Představení projektu Cílem projektu Národní akční plán čistá mobilita (NAP CM) je: implementace

Více

PODZIM S NOVÝM SEDANEM

PODZIM S NOVÝM SEDANEM 3 EDITORIAL PODZIM S NOVÝM SEDANEM Vážení obchodní přátelé, letní období je již za námi a vstupujeme do podzimní části roku. Pevně věřím, že jste si léto užili a v rámci svých dovolených načerpali energii

Více

Strojírenství a doprava. CNG v dopravě

Strojírenství a doprava. CNG v dopravě Strojírenství a doprava CNG v dopravě CNG jako palivo v dopravě Ekologické palivo (výrazné omezení vypouštěných zplodin přispívá k ochraně ovzduší) CNG vozidla neprodukují prachové částice, výrazně nižší

Více

CHYTRÁ BUDOUCNOST VAŠEHO KRAJE KAMIL ČERMÁK PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍ ŘEDITEL

CHYTRÁ BUDOUCNOST VAŠEHO KRAJE KAMIL ČERMÁK PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍ ŘEDITEL CHYTRÁ BUDOUCNOST VAŠEHO KRAJE KAMIL ČERMÁK PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍ ŘEDITEL STOLETÍ MĚST Před sto lety v nich žil v průměru každý třináctý člověk* Dnes je to už více než polovina světové populace*

Více

Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro. Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o.

Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro. Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o. Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o. Obsah prezentace: > Představení RWE Energo; > Trh CNG v ČR a ve světě aktuální stav; > Nabídka spolupráce s RWE

Více

Antimonopolní opatření: Zpráva o cenách automobilů dokládá trend snižování cenových rozdílů u nových vozů v roce 2010

Antimonopolní opatření: Zpráva o cenách automobilů dokládá trend snižování cenových rozdílů u nových vozů v roce 2010 EVROPSKÁ KOMISE TISKOVÁ ZPRÁVA Antimonopolní opatření: Zpráva o cenách dokládá trend snižování cenových rozdílů u nových vozů v roce 2010 Brusel, 26. července 2011 nejnovější zpráva Evropské komise o cenách

Více

Budoucnost plynové mobility v České republice

Budoucnost plynové mobility v České republice Budoucnost plynové mobility v České republice Projekt fuelcng 23. 11. 2017, SPP, a.s., Bratislava Obsah Trochu historie Vývoj infrastruktury plnicích stanic CNG Statistika plnicí stanice, auta, výtoč CNG

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-5 Kč704,900 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_CZE_CZ.indd BC66-FC68 08/12/ :54:50 05/01/ :58:28

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_CZE_CZ.indd BC66-FC68 08/12/ :54:50 05/01/ :58:28 ECOSPORT Vytvořte si dokonalý model EcoSport. Jaká je vaše oblíbená kombinace? Vyberte si z pestré palety barev karoserie v kombinaci s kontrastní střechou My Colour, A a C sloupky, zadním spojlerem a

Více

Výroční tisková konference ŠKODA AUTO Mladá Boleslav, Projev pana Klause-Dietera Schürmanna Člena představenstva za oblast Financí a IT

Výroční tisková konference ŠKODA AUTO Mladá Boleslav, Projev pana Klause-Dietera Schürmanna Člena představenstva za oblast Financí a IT Výroční tisková konference ŠKODA AUTO Mladá Boleslav, 21.03.2018 Projev pana Klause-Dietera Schürmanna Člena představenstva za oblast Financí a IT - Platí mluvené slovo - Rukopis projevu Klause-Dietera

Více

NOVÁ ŠKODA OCTAVIA: SVOU VLASTNÍ CESTOU

NOVÁ ŠKODA OCTAVIA: SVOU VLASTNÍ CESTOU NOVÁ ŠKODA OCTAVIA: SVOU VLASTNÍ CESTOU Osobitý design předních světlometů... významu modelu OCTAVIA pro automobilku, ať už se jedná o normální O verzi nebo sportovně laděné RS, hovoří v první řadě prodejní

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Transporter Technická data Platná pro modelový rok 3 Užitkové vozy Transporter Informace o spotřebě paliva a emisích CO 2 najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru, převodovky a karoserie

Více

Elektromobilita & e-carsharing

Elektromobilita & e-carsharing Elektromobilita & e-carsharing Energetická společnost jako partner pro rozvoj měst Vojtěch Fried E-mobility & Smart City Pražská energetika, a. s. T: + 420 777 780 040 @:vojtech.fried@pre.cz Specifická

Více

Kdy obměnit vozy ve firmě?

Kdy obměnit vozy ve firmě? Kdy obměnit vozy ve firmě? Co děláme? 1. Pomáháme firmám zajistit mobilitu svých pracovníků efektivně 2. Pomáháme dodavatelům na automobilové trhu prodávat produkty a služby s co nejvyšší přidanou hodnotou

Více

Rozvoj infrastruktury dobíjecích stanic

Rozvoj infrastruktury dobíjecích stanic Rozvoj infrastruktury dobíjecích stanic Městská společnost a rozvoj oblasti alternativních paliv Vojtěch Fried E-mobility & Smart City Pražská energetika, a. s. T: + 420 777 780 040 @:vojtech.fried@pre.cz

Více

AUTO-KLIMA Bohemia s. r. o.

AUTO-KLIMA Bohemia s. r. o. Přepravní chlazení ALEX Original TRCH2000 s topením (Chladící výkon při 0 C = 2686W ) - pohon od motoru vozidla - střešní zapuštěná kondenzační jednotka, - bez el. přípojky, s topením do + 10 C - motorová

Více

OBSAH PREZENTACE. 5. ročník konference čisté mobility

OBSAH PREZENTACE. 5. ročník konference čisté mobility OBSAH PREZENTACE Shrnutí projektu Aktuální stav Prezentace prvních 8 míst (4x DC a 4x AC) Pronájem míst - požadavky Podpora a otevřené body 5. ročník konference čisté mobility 12.04.2018 OBSAH PREZENTACE

Více

S E D A N 12/2016 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5

S E D A N 12/2016 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5 SEDAN VÁŠ NOVÝ CIVIC Nový Civic sedan s atraktivním designem a vyspělým konstrukčním provedením je ztělesněním našeho inovativního přístupu a zápalu pro technickou znamenitost. Výrazné a nadčasové linie

Více

Soubor zařízení Slunce

Soubor zařízení Slunce Z p r á v y Soubor zařízení Slunce Unikátní soubor zařízení Slunce poskytuje již od roku 1991 moderní péči o handicapované ve všech oblastech jejich potřeb od nejútlejšího věku až do dospělosti. V současné

Více

BMW Concept X1. 1. Popis v bodech. Charakter: Design exteriéru:

BMW Concept X1. 1. Popis v bodech. Charakter: Design exteriéru: BMW Concept X1. 1. Popis v bodech. Charakter: Světová premiéra konceptu nového modelu X od BMW vstupujícího do kompaktního segmentu. BMW neustále rozšiřuje portfolio svých modelů X, které založily segment

Více

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová verze aplikace WD Mobile 4 WEBDISPEČINK na Autosalonu v Brně 9 Soutěž 10

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová verze aplikace WD Mobile 4 WEBDISPEČINK na Autosalonu v Brně 9 Soutěž 10 4/2013 DUBEN VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Novinka nová verze aplikace WD Mobile 4 WEBDISPEČINK na Autosalonu v Brně 9 Soutěž 10 Redakce Adresa redakce: HI Software Development s.r.o. Legionářská 10 779

Více

Vývoj elektromobility v České republice

Vývoj elektromobility v České republice Vývoj elektromobility v České republice Shrnutí výsledků studie Praha, listopad 2014 Zkratky a vysvětlivky B2B/B2C Business-to-Business, Business-to-Customer CAGR CNG ČR EV HEV ICE LV OEM OES PHEV TCO

Více

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství.

Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Standardní výbava Gratulujeme k vytvoření konfigurace Vašeho nového vozu Mazda. Zde naleznete standardní výbavu a vybrané doplňkové příslušenství. Mazda CX-5 Kč878,600 Barva karoserie a některé prvky interiéru/exteriéru

Více

Podpora rozvoje elektromobility v Moravskoslezském kraji

Podpora rozvoje elektromobility v Moravskoslezském kraji Podpora rozvoje elektromobility v Moravskoslezském kraji Ing. Silvie Součková vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství dne: 1. 12. 2014 Východisko: Obyvatelé Moravskoslezského kraje jsou dlouhodobě

Více

D Y N A M I C 09/17 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5

D Y N A M I C 09/17 Honda Motor Europe Limited, organizační složka Česká republika Bucharova 14/2641, Praha 5 DYNAMIC DYNAMICKÝ DESIGN V moderním rychlém světě potřebujete být pohotoví a připravení využít každé příležitosti, která se naskytne. Proto jsme vytvořili nový vůz Honda Jazz Dynamic. Disponuje sportovním

Více

Národní akční plán čisté mobility aktuální stav

Národní akční plán čisté mobility aktuální stav Národní akční plán čisté mobility aktuální stav SMART CITY PLZEŇ 28. března 2017 ředitel odboru Časový plán Národní akční plán čisté mobility Schválen vládou ČR 20. listopadu Zasláno EK 26. října Aktualizace

Více

Ocelová kola se středovými kryty kol 4 kusy (dle ročního období dodání vozu) 29 Plnohodnotné rezervní kolo včetně příslušenství pro jeho výměnu 30

Ocelová kola se středovými kryty kol 4 kusy (dle ročního období dodání vozu) 29 Plnohodnotné rezervní kolo včetně příslušenství pro jeho výměnu 30 Technická specifikace pro část I. - Malé užitkové (pickup) typ N1 (1ks) Specifikace podvozku 1 Automobil kategorie N1 plnící požadavky zákona 56/2001 sb. 2 Motor zážehový, min. 1190 cm 3 a s minimálním

Více

Národní akční plán čistá mobilita

Národní akční plán čistá mobilita Národní akční plán čistá mobilita AMPER 26. března 2015 Obsah Představení projektu Definice čisté mobility, struktura Časový plán čisté mobility Analytická část Opatření Představení projektu Cílem projektu

Více

Podpora čisté mobility Litoměřice

Podpora čisté mobility Litoměřice Podpora čisté mobility Litoměřice 5. ročník konference čisté mobility, Loučeň 13. 4. 2018 Antonín Tym Město Litoměřice ve spolupráci s: Libor Špička Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Název akce, místo,

Více

Efektivní koncepty pro mobilitu Implementace a v praxi ověřené příklady z Německa

Efektivní koncepty pro mobilitu Implementace a v praxi ověřené příklady z Německa Efektivní koncepty pro mobilitu Implementace a v praxi ověřené příklady z Německa 23. dubna 2013, Praha, Česká republika Thorsten Gusek, energiewaechter GmbH z pověření exportní iniciativy Energieeffizienz,

Více

Autoprůmysl v roce na prahu změn. Mgr. Zdeněk Petzl, LL.M., výkonný ředitel AutoSAP Praha, 18. ledna 2018 večer ČMA

Autoprůmysl v roce na prahu změn. Mgr. Zdeněk Petzl, LL.M., výkonný ředitel AutoSAP Praha, 18. ledna 2018 večer ČMA Autoprůmysl v roce 2018 - na prahu změn Mgr. Zdeněk Petzl, LL.M., výkonný ředitel AutoSAP Praha, 18. ledna 2018 večer ČMA Osnova 1. Sdružení automobilového průmyslu 2. Automobilový průmysl a jeho postavení

Více

OSOBNÍ AUTOMOBIL STŘEDNÍ TŘÍDY TYP A

OSOBNÍ AUTOMOBIL STŘEDNÍ TŘÍDY TYP A Příloha č. 1 - Technická specifikace vozidel Parametry požadované zadavatelem sedan (4dveřový) / liftback (5dveřový) 5ti místný (homologováno pro řidiče + 4 cestující) motor zážehový, přeplňovaný (palivo

Více

Driving Performance. Mercedes-AMG.

Driving Performance. Mercedes-AMG. Driving Performance. Mercedes-AMG. Driving Performance. Mercedes-AMG. 2 Obsah Obsah 3 Každé AMG má výkon v krvi. Obsah. Jsou rychlá jako blesk, mají skvělé jízdní vlastnosti a nenapodobitelný zvuk. Přesto

Více

MASERATI GHIBLI DIESEL

MASERATI GHIBLI DIESEL MASERATI GHIBLI DIESEL www.scuderiapraha.cz/skladove-vozy/381/ 72 135 bez DPH Cena Ceníková cena bez DPH 72 135 Ceníková cena s DPH 87 283 Vlastnosti Stav: Barva: Interiér: Nový Nero Nero/Rosso prošití

Více

Zemní plyn v dopravě. Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie. 16.5.2012, Den s Fleetem

Zemní plyn v dopravě. Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie. 16.5.2012, Den s Fleetem Zemní plyn v dopravě Ing. Markéta Schauhuberová manager, Česká plynárenská unie 16.5.2012, Den s Fleetem CNG vozidla statistika svět - přes 14,5 mil. CNG vozidel, Evropa - 1,5 mil. CNG vozidel, ČR 3 730

Více

Nová ŠKODA OCTAVIA: Svou vlastní cestou

Nová ŠKODA OCTAVIA: Svou vlastní cestou Nová ŠKODA OCTAVIA: Svou vlastní cestou Osobitý design předních světlometů vozu ŠKODA OCTAVIA je jen začátkem. Nejúspěšnější model značky i nadále nastavuje měřítka v oblastech konektivity, bezpečnosti

Více

VÝBAVY A CENY AVEO 4DVEŘOVÉ

VÝBAVY A CENY AVEO 4DVEŘOVÉ VÝBAVY A CENY AVEO 4DVEŘOVÉ CENÍK PLATNÝ OD 1.4.2012 CENA 1.2 Edice 100 1.4 Edice 100 CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA 279 900 Kč 286 900 Kč \ Interiér Kapsa na zadní straně sedadla řidiče Zapalovač a popelník

Více

Verze Ambiance verze AMBIANCE = ACCESS + Verze Access HLAVNÍ PRVKY VÝBAVY

Verze Ambiance verze AMBIANCE = ACCESS + Verze Access HLAVNÍ PRVKY VÝBAVY Dacia Dokker Van Verze Access HLAVNÍ PRVKY VÝBAVY Ocelová kola 14 Posilovač řízení Airbag řidiče Elektronický stabilizační systém ESC Režim Eco a ukazatel optimálního rychlostního stupně Posuvné dveře

Více

VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ

VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ CENÍK PLATNÝ OD 1.4.2012 CENA 1.2 Edice 100 CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA 273 900 Kč Interiér Kapsa na zadní straně sedadla řidiče Kapsa na zadní straně sedadla spolujezdce Sluneční

Více

Podpora rozvoje čisté mobility z pohledu MD Mgr. Jan Bezděkovský Odbor strategie, Ministerstvo dopravy

Podpora rozvoje čisté mobility z pohledu MD Mgr. Jan Bezděkovský Odbor strategie, Ministerstvo dopravy Podpora rozvoje čisté mobility z pohledu MD Mgr. Jan Bezděkovský Odbor strategie, Ministerstvo dopravy 3.10. 2017, Konference Efektivní elektromobilita v organizacích II, Praha Naplňování opatření Národního

Více