Návod k obsluze Zařízení pro výškové práce HWBP 9 a 12 m, návod k použití/revizní knížka , Císlo výr. / Article No.: Jazyky / Languages:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze Zařízení pro výškové práce HWBP 9 a 12 m, návod k použití/revizní knížka 187534, 187535. Císlo výr. / Article No.: Jazyky / Languages:"

Transkript

1 Návod k obsluze Zařízení pro výškové práce HWBP 9 a 12 m, návod k použití/revizní knížka Císlo výr. / Article No.: , Jazyky / Languages: cs BERNER_76887.pdf

2 Zařízení pro výškové práce HWBP s popruhem dle DIN EN 360/2002 č. výr délka popruhu 9 m č. výr délka popruhu 12 m str. 1 (6)

3 REVIZNÍ KNIHA A NÁVOD K POUŽITÍ Zabezpečovací přístroj pro práce ve výškách dle DIN EN 360/2002 Tato revizní kniha s návodem k obsluze náleží k osobním ochranným pomůckám (PSA) a musí být k dispozici na místě použití. Pokud přístroj prodáváte dalšímu uživateli, musí být přiložen tento návod k použití v příslušném jazyce země použití. Položka Čís./rok Nastavení brzdy: Průměr pásu/lana: Délka pásu/lana: Zaúčinkování západky: Zarážka pružiny: Karabina: Délka zaúčinkování s hmotností 35 kg: Síla zachycení: Vtažení pásu/lana: Vizuální kontrola: Čitelnost typového štítku: Datum převzetí: Důvod přepracování: Zjištěné vady: str. 2 (6)

4 Položka Čís./rok Nastavení brzdy: Průměr pásu/lana: Délka pásu/lana: Zaúčinkování západky: Zarážka pružiny: Karabina: Délka zaúčinkování s hmotností 35 kg: Síla zachycení: Vtažení pásu/lana: Vizuální kontrola: Čitelnost typového štítku: Datum převzetí: Důvod přepracování: Zjištěné vady: str. 3 (6)

5 Označení zabezpečovacího přístroje pro práce ve výškách Zabezpečovací přístroj pro práce ve výškách HWPB 1. Kontrolní místo 2. Pořadové sériové číslo 3. Délka lana/délka pásu 4. Typové označení 5. Výrobek 6. Norma/rok vydání 7. Příští revize 8. Dodržujte návod k obsluze 9. Datum výroby 10. Výrobce Návod k obsluze Bezpečnostní předpisy 1. Zabezpečovací přístroje pro práce ve výškách dle DIN EN 360/2002 jsou osobní ochranné pomůcky (PSA) proti pádu, které ve spojení se záchytným pásem dle DIN EN 361 slouží bezpečnosti osob při práci, při které hrozí nebezpečí pádu (např. na střechách, lešeních, žebřících a v šachtách). Přístroj se smí používat pouze pro určený účel. 2. Nedodržení návodu k obsluze ohrožuje život. V případě pádu je třeba zamezit tomu, aby osoba visela déle než 20 minut (nebezpečí šoku). 3. Při používání zabezpečovacího přístroje pro práce ve výškách jsou dovoleny pouze záchytné pásy dle DIN EN 361 (jiné pásy atd. nejsou dovoleny). 4. Při používání se smí použít přístroj pouze pro ochranu jedné osoby, postupně však může být použit více osobami. Musí být k dispozici plán záchrany, ve kterém jsou uvedeny veškeré možné případy záchrany při práci. 5. Pro přístroj je třeba vybrat dostatečně nosný a vhodný upevňovací bod (např. vázací bod dle DIN EN 795; 10 kn). Upevnění se provede pomocí karabiny dle DIN EN 362 (horolezecké karabiny) nebo vázacího lana, přičemž lano se protáhne držadlem přístroje a utáhne zajištěnou karabinou. 6. Přístroj by měl být umístěn pokud možno svisle nad hlavou jištěné osoby, aby bylo při pádu zajištěno, že se visící osoba nebude kývat. Zavěšení přístroje musí zajistit přizpůsobení příp. odchylkám lana/pásu. Po upevnění přístroje k upevňovacímu bodu se konec výsuvného spojovacího prostředku (karabina) upevní na záchytné oko záchytného pásu. U karabin bez samojištění se tyto sešroubují pomocí převlečné matice. 7. Po upevnění zabezpečovacího přístroje pro práce ve výškách k vhodnému upevňovacímu bodu (dle DIN EN 795 resp. s nosností stávajících konstrukcí min. 7,5 kn; BGR 198) a spojení spojovacího prostředku (háku) se záchytným okem přiloženého záchytného pásu (dle DIN EN 361) se pro pracující osobu vytvoří bezpečnostní ochrana. 8. Před každým použitím se zkontroluje čitelnost označení výrobku. str. 4 (6)

6 9. Provede se funkční zkouška, volitelně trhavým vytažením lana/pásu nebo zátěžovou zkouškou minimálně 15 kg. Kromě toho musí zapadnout bubnová brzda. 10. Nad sypkými hmotami a podobnými látkami, do kterých by mohl pracovník spadnout, se zabezpečovací přístroje pro práce ve výškách nesmí používat k jištění osob. 11. Poškozený, pádem namáhaný přístroj, nebo v případě pochybností o jeho bezpečném stavu, je třeba ihned vyřadit z používání. Dále se smí použít až po přezkoušení a písemném schválení odborníkem. 12. Podle namáhání, maximálně však vždy každých dvanáct měsíců, se zabezpečovací přístroje pro práce ve výškách musí přezkoušet, buď výrobcem, nebo výrobcem vyškolenými a pověřenými osobami. Tato zkouška se musí zdokumentovat v revizní knize dodávané s výrobkem. Účinnost a životnost zabezpečovacího přístroje pro práce ve výškách závisí na pravidelném zkoušení. 13. Při přetržení vlákna nebo prasknutí lana/roztřepení lana/pásu se zabezpečovací přístroj pro práce ve výškách odešle do revizní dílny, kde se provede výměna lana/pásu. 14. Je třeba dodržovat předpisy BGR 198 (Ochrana před pádem) a BGR 199 (Záchrana) a BGI Světlá výška pod uživatelem musí být při uspořádání nad uživatelem 2,0 m, při uspořádání v pracovní výšce pak 3,8 m. 16. Zabezpečovací přístroj pro práce ve výškách IKAR lze dle normy DIN EN 360 používat v rozsahu teplot od -30 C do +50 C. 17. Dovolené jmenovité zatížení činí 136 kg. 18. Zabezpečovací přístroje pro práce ve výškách je třeba chránit před působením svařovacího plamene, jisker, ohně, kyselin, louhů a podobně. 19. Na zabezpečovacím přístroji pro práce ve výškách se nesmí provádět žádné změny. 20. Poznámka: Zabezpečovací přístroje pro práce ve výškách smí používat pouze osoby, které jsou příslušně vyškoleny nebo získaly odborné znalosti jiným způsobem. Jejich zdravotní stav nesmí být jakýmkoliv způsobem ovlivněn (problémy s alkoholem, drogami, léky, srdcem nebo krevním oběhem). 21. Životnost zabezpečovacího přístroje pro práce ve výškách se určí při roční zkoušce, dle namáhání činí cca. 10 roků. Péče a údržba 1. Lano/pás se smí navíjet pouze při zatížení. V žádném případě se lano/pás nesmí zcela vytáhnout a poté uvolnit, protože zpětný náraz karabiny na přístroj může způsobit lom vratné pružiny. 2. U přístrojů, které jsou trvale vystaveny vlivu povětrnosti, se doporučuje ocelové lano v pravidelných intervalech lehce potřít olejem neobsahujícím kyseliny nebo vazelínou (pouze u ocelových lan). 3. Čištění přístrojů s pásem se smí provádět pouze mýdlovým roztokem, v žádném případě ředidlem nebo podobnými prostředky. 4. Zabezpečovací přístroje pro práce ve výškách se uloží v suchu, v prostředí bez prachu a oleje a pokud možno do kufříku dodávaného s přístrojem. Pozor, bezpodmínečně dodržujte! 5. Sušení textilních částí, které při čištění nebo používání přišly do styku s vlhkostí, se smí provádět pouze přirozeným způsobem, ne v blízkosti ohně a podobných zdrojů horka. str. 5 (6)

7 Používání ve vodorovné rovině Poznámka: Zabezpečovací přístroj pro práce ve výškách byl úspěšně vyzkoušen i pro použití ve vodorovné rovině a z toho vyplývajícího pádu přes hranu. Při této zkoušce byla pro zabezpečovací přístroj pro práce ve výškách se spojovacím prostředkem z ocelového lana použita ostrá ocelová hrana bez otřepu; pro zabezpečovací přístroje pro práce ve výškách se spojovacím prostředkem z pásu: Poloměr r = 0,5 mm. Na základě této zkoušky je zabezpečovací přístroj pro práce ve výškách vhodný k používání u takových hran, jaké jsou například na válcovaných ocelových profilech, dřevěných hranolech nebo na obložené, zaoblené atice. Zabezpečovací přístroje pro práce ve výškách s ocelovým lanem jsou navíc vhodné i pro namáhání přes takové hrany, jako je např. pružný (nepodepřený) trapézový plech, betonové panely nebo hrany betonu vyrobeného na místě stavby. Bez ohledu na tuto zkoušku se při použití ve vodorovném nebo šikmém směru, kde existuje riziko pádu přes hranu, musí nutně zohlednit dále uvedené body: 1. Pokud před zahájením práce provedené posouzení rizika ukáže, že se jedná o zvlášť řeznou pádovou hranu, nebo o hranu, která není zcela bez otřepů (např. neobložená atika nebo ostrá hrana nepodepřeného plechu) a mají se použít přístroje se spojovacími prostředky z pásu, je nutné před zahájením práce přijmout tato opatření: - Vyloučit pád přes hranu, nebo - Nainstalovat na hraně ochranu, nebo - Obrátit se na výrobce. 2. Upevňovací bod zabezpečovacího přístroje pro práce ve výškách nesmí ležet pod stanovištěm (např. plošinou, plochou střechou) uživatele. 3. Ohyb na hraně (měřeno mezi oběma větvemi spojovacího prostředku) musí činit minimálně Potřebný volný prostor pod hranou musí činit minimálně 3,8 m. 5. Kyvadlovému pádu do lana se musí zabránit omezením pracovní oblasti, resp. omezením bočních pohybů do obou stran od osy na max. 1,50 m. V ostatních případech se nepoužijí jednotlivé vázací body, nýbrž např. zařízení pro uchycení třídy C (pouze tehdy, pokud jsou dovoleny pro společné použití) nebo D dle DIN EN Poznámka: Při použití zabezpečovacího přístroje pro práce ve výškách na zařízení pro uchycení třídy C dle DIN EN 795 s vodorovně pohyblivým vedením je třeba při zjišťování potřebné světlé výšky pod uživatelem zohlednit také vychýlení zařízení pro uchycení. K tomu je třeba dodržet údaje v návodu k obsluze zařízení pro uchycení. 7. Poznámka: Při pádu přes hranu existuje nebezpečí zranění během zachycení zařízením nárazem padajícího na části stavby, resp. části konstrukce. 8. Pro případ pádu přes hranu je třeba stanovit zvláštní opatření k záchraně a procvičovat je. Výrobce: IKAR GmbH Nobelstr Fulda Tel.: +49 (0) Dozor: Zkušební a certifikační místo FA PSA D Haan CE0299 str. 6 (6)

Záchytné sítě HUCK odpovídají normě EN

Záchytné sítě HUCK odpovídají normě EN pokyny pro montáž ochranných sítí 1.17 Záchytné sítě Huck Platné normy a předpisy Záchytné sítě pro zachycení osob musejí splňovat bezpečnostně technické požadavky normy EN 1263-1. Pro umístění a montáž

Více

Cvičební řád metodický list č. 5/VÝŠ 1

Cvičební řád metodický list č. 5/VÝŠ 1 Ministerstvo vnitra generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Cvičební řád jednotek požární ochrany technický výcvik Název: Jištění další osoby Metodický list číslo 5 VÝŠ Vydáno

Více

JIŠTĚNÍ JINÉ OSOBY Ústřední hasičská škola Jánské Koupele

JIŠTĚNÍ JINÉ OSOBY Ústřední hasičská škola Jánské Koupele IMZ I - Základy práce ve výšce a nad volnou hloubkou pro JSDHO JIŠTĚNÍ JINÉ OSOBY Ústřední hasičská škola Jánské Koupele Výstup volným lezením provádějí hasiči se specializací pro práce ve výšce a nad

Více

Osobní ochranné prostředky pro práce ve výšce a nad volnou hloubkou Úvod

Osobní ochranné prostředky pro práce ve výšce a nad volnou hloubkou Úvod Osobní ochranné prostředky pro práce ve výšce a nad volnou hloubkou Úvod OOPP Podle definice v Evropské směrnici 89/686/EWG ze dne 21. prosince 1989, o přizpůsobení právních předpisů v členských zemích

Více

Bezpečnostní zajišťovací lano - BZL - 11

Bezpečnostní zajišťovací lano - BZL - 11 Bezpečnostní zajišťovací lano - BZL - 11 Charakteristika výrobku: Bezpečnostní zajišťovací lano je vyrobeno ze syntetických vláken jako pletené statické lano s duší a opletem 11mm upravené tepelnou fixací.

Více

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSP PFEIFER k dodatečné montáži hmoždinkami

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSP PFEIFER k dodatečné montáži hmoždinkami Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSP PFEIFER k dodatečné montáži hmoždinkami Úchytový bod pro vázací prostředky ve smyslu směrnice ES pro strojní zařízení č. 2006/42/ES Zátěžové smyčky LSP PFEIFER

Více

NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Vřetenový zvedák Typ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/

NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Vřetenový zvedák Typ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ ,5/1/ 1. Skupiny uživatelů Úkoly Obsluha Obsluha, vizuální kontrola Odborný personál NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Vřetenový zvedák Typ 2044.0,5/1/3 2047.0,5/1/3 2048.0,5/1/3 2083.0,5/1/3 2087.0,5/1/3 2088.0,5/1/3

Více

SEBEJIŠTĚNÍ, PRACOVNÍ POLOHOVÁNÍ

SEBEJIŠTĚNÍ, PRACOVNÍ POLOHOVÁNÍ IMZ I - Základy práce ve výšce a nad volnou hloubkou pro JSDHO SEBEJIŠTĚNÍ, PRACOVNÍ POLOHOVÁNÍ Ústřední hasičská škola Jánské Koupele SEBEJIŠTĚNÍ VE VÝŠCE A NAD VOLNOU HLOUBKOU Pokud hrozí nebezpečí pádu,

Více

Informace pro uživatele. Vázací řetězy. jakostní třída 6-8-10-12 (ICE)

Informace pro uživatele. Vázací řetězy. jakostní třída 6-8-10-12 (ICE) CZ Informace pro uživatele Vázací řetězy jakostní třída 6-8-0-2 (ICE) Následující údaje nemusejí být nutně úplné. Další informace o zacházení s vázacími prostředky a prostředky pro uchopení břemen najdete

Více

ProfiTech Lanový kladkostroj - napínací zařízení k přemísťování a tahání břemen 2tprovedení typ 60005 4t provedení typ 60006

ProfiTech Lanový kladkostroj - napínací zařízení k přemísťování a tahání břemen 2tprovedení typ 60005 4t provedení typ 60006 ProfiTech Lanový kladkostroj - napínací zařízení k přemísťování a tahání břemen 2tprovedení typ 60005 4t provedení typ 60006 Návod k obsluze ProfiTech / lanový kladkostroj - napínací zařízení č. 60005

Více

Ochranné stavební sítĕ. Na bezpečnostní sítě firmy HUCK se můžete spolehnout! Katalog ochranných stavebních sítí

Ochranné stavební sítĕ. Na bezpečnostní sítě firmy HUCK se můžete spolehnout! Katalog ochranných stavebních sítí Ochranné stavební sítĕ Na bezpečnostní sítě firmy HUCK se můžete spolehnout! Katalog ochranných stavebních sítí 2014 1.18 Záchytné sítě HUCK pokyny pro montáž ochranných sítí Roční zkoušky Na každé záchytné

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba WN 800.52.667.6.32, 12/12 / 006701 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat

Více

Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky METODIKA

Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky METODIKA *MVCRX03CZJ5X* MVCRX03CZJ5X Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky METODIKA PROVÁDĚNÍ KONTROL PROVOZUSCHOPNOSTI POŽÁRNÍ TECHNIKY A VĚCNÝCH PROSTŘEDKŮ POŽÁRNÍ

Více

14. JEŘÁBY 14. CRANES

14. JEŘÁBY 14. CRANES 14. JEŘÁBY 14. CRANES slouží k svislé a vodorovné přepravě břemen a jejich držení v požadované výšce Hlavní parametry jeřábů: 1. jmenovitá nosnost největší hmotnost dovoleného břemene (zkušební břemeno

Více

ZVEDÁK ŘETĚZOVÝ 0,5T, 1T, 2T, 3T

ZVEDÁK ŘETĚZOVÝ 0,5T, 1T, 2T, 3T ZVEDÁK ŘETĚZOVÝ 0,5T, 1T, 2T, 3T 51.09-ZR-0500,1000,2000,3000 PROTECO Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky PROTECO. 1 2 3 4 6 5 1. závěsný hák 2. západka 3. kladkostroj 4. ovládací řetězová

Více

*MVCRX008KC9M* MVCRX008KC9M prvotní identifikátor

*MVCRX008KC9M* MVCRX008KC9M prvotní identifikátor *MVCRX008KC9M* MVCRX008KC9M prvotní identifikátor Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky METODIKA PROVÁDĚNÍ KONTROL PROVOZUSCHOPNOSTI POŽÁRNÍ TECHNIKY A

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Nástavec pro nucené odvětrávání B A, B A

NÁVOD K POUŽITÍ Nástavec pro nucené odvětrávání B A, B A NÁVOD K POUŽITÍ Nástavec pro nucené odvětrávání B80-2842-A, B80-2843-A 1. Obecně, výstražné symboly Použité symboly: Tento symbol označuje přímé nebezpečí! Při nedodržení pokynů může dojít ke zraněním

Více

BULETIN Č. CX-CZ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA A BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO RUČNÍ ŘETĚZOVÝ KLADKOSTROJ KITO ŘADY CX

BULETIN Č. CX-CZ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA A BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO RUČNÍ ŘETĚZOVÝ KLADKOSTROJ KITO ŘADY CX BULETIN Č. CX-CZ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA A BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO RUČNÍ ŘETĚZOVÝ KLADKOSTROJ KITO ŘADY CX 1 OBSAH 1. DEFINICE... 3 2. PŘEDPOKLÁDANÉ POUŽITÍ... 3 3. MONTÁŽ... 3 4. PŘED POUŽITÍM... 3 4.1 Bezpečnost...

Více

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSV PFEIFER

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSV PFEIFER Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSV PFEIFER Zátěžové smyčky LSV PFEIFER jsou zátěžové úchytové body k zavěšení staticky klidných zátěží, pro plošnou vestavbu do stropů výtahových šachet ze

Více

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSF PFEIFER ke vkládání do bednění

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSF PFEIFER ke vkládání do bednění Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSF PFEIFER ke vkládání do bednění zařízení č. 2006/42/ES Zátěžové smyčky LSF PFEIFER jsou vsazované díly, které se při zohlednění definovaných minimálních osových

Více

NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Zvedací stůl

NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Zvedací stůl 1. Skupiny uživatelů Úkoly Obsluha Obsluha, vizuální kontrola Odborný personál NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Zvedací stůl Typ 1097.0,75 1097.1,25 8718.0,2 Montáž, demontáž, opravy, údržba Kontroly CZ Kvalifikace

Více

Houpačka hnízdo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 89753HB21XVII

Houpačka hnízdo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 89753HB21XVII Houpačka hnízdo cs Návod k montáži Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89753HB21XVII 2016-10 334 627 Vážení zákazníci, dodržujte prosím bezpodmínečně všechny montážní pokyny uvedené v tomto návodu. Pozorně si

Více

Návod k obsluze Přístoj na prořezávání dezénu pneumatik Rillfit

Návod k obsluze Přístoj na prořezávání dezénu pneumatik Rillfit Návod k obsluze Přístoj na prořezávání dezénu pneumatik Rillfit Císlo výr. / Article No.: 160040 Jazyky / Languages: cs BERNER_60913.pdf 2012-11-01 Přístroj na prořezávání dezénu pneumatik RILLFIT six

Více

Instalační sada pro uchycení kolektorů SOL. Instalace na rovnou střechu. Modelová řada kolektorů SOL Kolektory: SOL250-V, SOL250-H, SOL200-V

Instalační sada pro uchycení kolektorů SOL. Instalace na rovnou střechu. Modelová řada kolektorů SOL Kolektory: SOL250-V, SOL250-H, SOL200-V Instalační sada pro uchycení kolektorů SOL Instalace na rovnou střechu Modelová řada kolektorů SOL Kolektory: SOL250-V, SOL250-H, SOL200-V CZ721830508 Obsah: Odstavec 1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0 7.0 8.0 9.0

Více

Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE2.0 / CKN1.0, CKN2.0

Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE2.0 / CKN1.0, CKN2.0 Stojany pro deskové kolektory 67061659.00-1.SD 6 70 644 110 (01/1) CZ Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE.0 / CKN1.0, CKN.0 Prosím, před montáží a údržbou pečlivě přečíst. Obsah Obsah 1 Vysvětlení

Více

Odborné předměty oboru Zedník

Odborné předměty oboru Zedník Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0394 Škola Autor Číslo Název Téma hodiny Předmět Ročník/y/ Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Oslzlý František VY_32_Inovace_15_OV-Z_BOZP_Stavební

Více

Návod k montáži pro odborníky

Návod k montáži pro odborníky Návod k montáži pro odborníky Stojany pro deskové kolektory 67061659.00-1.SD Logasol CKE1.0-s / CKN1.0-s Pro odbornou firmu 6 70 644 110 (03/010) CZ Prosím, před montáží a údržbou pečlivě přečíst Obsah

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na stěnu

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na stěnu AGILE 50 WN 800.52.79.6.32 2/ / 0065 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat

Více

jeřábová lana, řetězy... textilní vazáky - nekonečné - ploché s oky - vícepramenné - kombinované

jeřábová lana, řetězy... textilní vazáky - nekonečné - ploché s oky - vícepramenné - kombinované textilní vazáky - nekonečné - ploché s oky - vícepramenné - kombinované Co by bylo dobré vědět, než si objednáte textilní pás? Pár doporučení a rad jak na textil. Výběr textilních pásů Textilní pásy se

Více

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK 1850W trnová Obsah: 1. Bezpečnostní pokyny a výstrahy 2. Součástí přístroje 3. Použití ke stanovenému účelu 4. Obecné bezpečnostní

Více

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 Do tohoto návodu je možno kdykoli nahlédnout! Před použitím zařízení, pečlivě čtěte návod k obsluze a bezpečnostní pokyny! 1. Bezpečnost 1.1 Účel použití Svěrky

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._57 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A

Secupoint Varianta A. Bezpečnostní systém pro ploché střechy podle EN 795 MONTÁŽNÍ NÁVOD VARIANTA A Secupoint Varianta A ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE MIN 130 MIN 85 ŠROUB DO BETONU d=9mm BET / ŽELBET KCE střešní konstrukce Dodržujte stavební předpisy Na nebo pro upevnění zátěže Je dovoleno

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba AGILE 50 2/ / 00649 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat přídavné údaje

Více

AluGrid+ montážní návod. Úchyt modulů. Spojitý nosník. Podkladová guma. Nebezpečí poničení! Pocházením po FV modulech se moduly mohou poškodit.

AluGrid+ montážní návod. Úchyt modulů. Spojitý nosník. Podkladová guma. Nebezpečí poničení! Pocházením po FV modulech se moduly mohou poškodit. AluGrid+ Montážní návod Úchyt modulů Windsafe (větrojistný plech) Upevňovací klip AluGrid+ nosný profil modulů dolní AluGrid+ upevňovací klip pro nosný profil modulů Spojitý nosník Potřebné nářadí Měřicí

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY JEŘÁBOVÁ TRAVERZA STAVITELNÁ JEDNODUCHÁ. Typ JTS1 Q/L-L1, JTS1/2 Q/L-L1, JTS1L Q/L-L1

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY JEŘÁBOVÁ TRAVERZA STAVITELNÁ JEDNODUCHÁ. Typ JTS1 Q/L-L1, JTS1/2 Q/L-L1, JTS1L Q/L-L1 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY JEŘÁBOVÁ TRAVERZA STAVITELNÁ JEDNODUCHÁ Typ JTS1 Q/L-L1, JTS1/2 Q/L-L1, JTS1L Q/L-L1 8 454M01 NP 1 Vydání 10 (17.05.2010) VŠEOBECNĚ ÚVODNÍ INFORMACE V tomto Návodu k používání

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na strop

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na strop AGILE 50 2/ / 00650 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat přídavné údaje

Více

Pohyblivé zvedací pracovní plošiny

Pohyblivé zvedací pracovní plošiny 6.17.16.7.4.3. Pohyblivé zvedací pracovní plošiny http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/stroje-technicka-zarizenipristroje-a-naradi/vyhrazena-technicka-zarizeni/vyhrazena-zdvihacizarizeni/pohyblive-zvedaci-pracovni-plosiny

Více

100 - Pružinové klece

100 - Pružinové klece Použití pružinových závěsů a podpěr je nutné v případech, kde pomocí pevných prvků není možné zachytit posuvy vznikající např. vlivem teplotní roztažnosti. Aplikace se doporučuje pro posuvy potrubí (nejčastěji

Více

Teleskopické lišty 415

Teleskopické lišty 415 Teleskopické lišty 415 416 Přehled výrobků Teleskopické lišty částečné vysunutí, nosnost do 15 kg K0536 částečné vysunutí, nosnost do 35 kg K0537 Strana 419 plné vysunutí, dělitelné, nosnost do 52 kg K0538

Více

RAMENO ZÁVĚSNÉ 1100 MM (600/300 KG) PRO LANOVÝ NAVIJÁK

RAMENO ZÁVĚSNÉ 1100 MM (600/300 KG) PRO LANOVÝ NAVIJÁK RAMENO ZÁVĚSNÉ 1100 MM (600/300 KG) PRO LANOVÝ NAVIJÁK 51.09-R-1100 Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky PROTECO. Před zahájením používání tohoto zařízení si pečlivě přečtěte

Více

SPOLANA a.s. Číslo: BI BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7. útvar Hygiena a bezpečnost práce

SPOLANA a.s. Číslo: BI BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7. útvar Hygiena a bezpečnost práce Neratovice Místní provozně bezpečnostní předpis Strana 1 ze 7 NÁZEV: PRÁCE VE VÝŠKÁCH PŘENOSNÉ ŽEBŘÍKY Gestor: O B S A H Č. kap. Název kapitoly Strana Č. revize Účinnost od 1 Rozsah platnosti 2 0 01.1.2018

Více

SAFETY SAFETY PRODUCTS PRODUCTS 2016/2017

SAFETY SAFETY PRODUCTS PRODUCTS 2016/2017 SAFETY PRODUCTS 206/207 SAFETY PRODUCTS OCHRANA PROTI PÁDU -9 KRATOS 7 SAFETY WORK IN HEIGHTS HEIGHTS postroje I400 str. 42 I4024 str. 42 I4002 str. 42 I4003 str. 43 I4025 str. 43 I4004 str. 43 zatahovací

Více

Vyvažovače Tecna typ 9311-9313

Vyvažovače Tecna typ 9311-9313 Vyvažovače Tecna typ 9311-9313 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha lanka vyvažovače 9311 0,4 1 Kg 1600 mm 0,55 Kg 9312 1 2 Kg 1600 mm 0,6 Kg 9313 2 3 Kg 1600 mm 0,75 Kg Tento symbol znamená:

Více

VÁZACÍ ŘETĚZY A PŘÍSLUŠENSTVÍ. Pevnostní třída 24

VÁZACÍ ŘETĚZY A PŘÍSLUŠENSTVÍ. Pevnostní třída 24 VÁZACÍ ŘETĚZY A PŘÍSLUŠENSTVÍ Pevnostní třída 24 Vázací řetězy svařované pevnostní třídy 24 1. ÚVOD Vázací řetězy svařované pevnostní třídy 24, jsou tradiční výrobky spojující dobrou užitnou hodnotu s

Více

HALFEN STYKOVACÍ VÝZTUŽ HBT HBT 06 BETON. Typově zkoušeno podle DIN 1045-1:20001-07

HALFEN STYKOVACÍ VÝZTUŽ HBT HBT 06 BETON. Typově zkoušeno podle DIN 1045-1:20001-07 HBT 06 BETON Typově zkoušeno podle DIN 1045-1:20001-07 Popis systému HBT správné řešení pro stykovací výztuž Výhody výrobku Stykovací výztuž HALFEN HBT je typově zkoušena. Splňuje požadavky podle Merkblatt

Více

Vyvažovače TECNA typ 9336-9340

Vyvažovače TECNA typ 9336-9340 Vyvažovače TECNA typ 9336-9340 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha lanka vyvažovače 9336 2 4 Kg 2500 2,9 kg 9337 4 6 Kg 2500 3,2 kg 9338 6 8 Kg 2500 3,5 kg 9339 8 10 Kg 2500 3,7 kg 9340 10

Více

Upevnění na stojanové konstrukci

Upevnění na stojanové konstrukci Návod k instalaci pro odborníka Deskové kolektory Upevnění na stojanové konstrukci 670648538.00-.ST 6 70 803 98 (0/05) CZ Obsah Obsah Bezpečnostní pokyny. Použité symboly. Všeobecné bezpečnostní pokyny

Více

Vyvažovače TECNA typ 9336-9340

Vyvažovače TECNA typ 9336-9340 Vyvažovače TECNA typ 9336-9340 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha lanka vyvažovače 9336 2 4 Kg 2500 2,9 kg 9337 4 6 Kg 2500 3,2 kg 9338 6 8 Kg 2500 3,5 kg 9339 8 10 Kg 2500 3,7 kg 9340 10

Více

Čtyřnápravový železniční vůz řady Ealos vůz určený na přepravu dřeva

Čtyřnápravový železniční vůz řady Ealos vůz určený na přepravu dřeva obr.č.1 Základní přepravně technické údaje o voze: Interval vozu ( 5.-.8. pozice čísla vozu ) číselník FISCH 5931, 5946 Řada vozu Ealos Typ vozu Ealos-t 058 Výměnný režim RIV Číslo vozu, zařaditel vozu

Více

01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ)

01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ) 01 ZÁVĚSNÉ POPRUHY TEXTILNÍ NETKANÉ (SKLÁDANÉ) Textilní vázací prostředky díky svým vysokým užitným vlastnostem nacházejí nejširší použití ve všech oblastech průmyslu při zvedání, spouštění a zavěšování

Více

Přehled vybraných technických norem

Přehled vybraných technických norem Přehled vybraných technických norem ČSN EN 341 Prostředky ochrany osob proti pádu - Slaňovací zařízení pro záchranu Tato evropská norma uvádí požadavky, metody zkoušení, značení a informace poskytované

Více

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSG PFEIFER pro průchozí montáž

Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSG PFEIFER pro průchozí montáž Návod k instalaci a použití Zátěžová smyčka LSG PFEIFER pro průchozí montáž Zátěžové smyčky LSG PFEIFER jsou určeny k dodatečné vestavbě v blízkosti okraje na spodní stranu stropu výtahových šachet. Slouží

Více

800 - Spojovací části

800 - Spojovací části Spojovací části Spojovací části táhel závěsů slouží k přenosu sil z objímky potrubí na prvky uchycení na konstrukci. Typová řada je navržena tak, aby bylo možné seřizovat délku táhla závěsu. Řetězec v

Více

Střešní bezpečnostní systémy

Střešní bezpečnostní systémy Izolační střešní a stěnové panely Česká republika 03/2019 Střešní bezpečnostní systémy Bezpečí na prvním místě Střešní bezpečnostní systémy Střešní bezpečnostní systémy Kingspan plně vyhovují normě ČSN

Více

Svěrka pro vertikální přepravu plechů Typ K10

Svěrka pro vertikální přepravu plechů Typ K10 Svěrka pro vertikální přepravu plechů Typ K10 Svěrky s bezpečnostní pojistkou a pružinovými přepjetím. Snadné ovládání otočným excentrem. Otevřená i zavřená poloha je blokována. Otevření kleští při náhodném

Více

Ruční kotoučová pila KSP 65 F 915101 915111 Návod k obsluze

Ruční kotoučová pila KSP 65 F 915101 915111 Návod k obsluze Ruční kotoučová pila KSP 65 F 915101 915111 Návod k obsluze Pozor: tento návod k provozu obsahuje upozornění, která jsou důležitá pro bezpečnou práci s tímto strojem. Proto sí bezpodmínečně peč1ivě přečtěte

Více

Aplikace NV a prováděcích vyhlášek v BOZP ve stavebnictví. Ing. Jan Adámek

Aplikace NV a prováděcích vyhlášek v BOZP ve stavebnictví. Ing. Jan Adámek Aplikace NV a prováděcích vyhlášek v BOZP ve stavebnictví Ing. Jan Adámek Obsah NV 362/2005 sb. NV 591/2006 sb. NV 499/2006 sb. ČSN Práce ve výškách a nad volnou hloubkou NV 362/2005 sb. o bližších požadavcích

Více

Neutralizační zařízení

Neutralizační zařízení Návod k instalaci pro odborníka Neutralizační zařízení NE0.1 V3 6 720 643 208 (2010/03) CZ Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny 1 Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny 1.1 Použité symboly Výstražné

Více

NÁVOD K MONTÁŽI LHN. Sekční vrata DELTA Excellent

NÁVOD K MONTÁŽI LHN. Sekční vrata DELTA Excellent GV NÁVOD K MONTÁŽI LHN Sekční vrata DELTA Excellent Obsah: 1 Základní informace...3 2 Charakteristika výrobku...3 3 Uskladnění vrat...3 4 Návod k montáži sekčních garážových vrat DELTA Excellent LHN...3

Více

Návod k použití a montáži pro Archivační regál Variant

Návod k použití a montáži pro Archivační regál Variant Návod k použití a montáži pro Archivační regál Variant Katalogové číslo: 277001 277032 1. TYP ZAŘÍZENÍ Technické podmínky průvodní dokumentace nahrazují návod k obsluze a údržbě a slouží pro zajištění

Více

NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ

NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ Montážní návod NÁVOD K MONTÁŽI ROŠTŮ A SCHODŮ OBSAH 1 ZÁKLADNÍ POJMY... 2 2 ULOŽENÍ A PŘIPEVNĚNÍ ROŠTŮ... 3 2.1 ULOŽENÍ... 3 2.2 DOPORUČENÉ ULOŽENÍ ROŠTŮ NA PODPORÁCH MONTÁŽNÍ MEZERY... 3 2.3 PŘIPEVNĚNÍ

Více

Lezecký materiál pro HZS Jčk České Budějovice

Lezecký materiál pro HZS Jčk České Budějovice Lezecký materiál pro HZS Jčk České Budějovice Dodávka musí být realizována jako celek. Doprava na KŘ Č. Budějovice bude zahrnuta v ceně zakázky. Dodavatel zajistí bezplatné proškolení min. 2 osob, do 30

Více

Tlakové regulační ventily E/P tlakové regulační ventily Série ED02. Katalogová brožurka

Tlakové regulační ventily E/P tlakové regulační ventily Série ED02. Katalogová brožurka Tlakové regulační ventily E/P tlakové regulační ventily Série ED02 Katalogová brožurka 2 Tlakové regulační ventily E/P tlakové regulační ventily Série ED02 Qn= 120 l/min Přípoj stlačeného vzduchu výstup:

Více

STEEGMÜLLER KAMINOFLEX GmbH 0432 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ ES. tímto prohlašuje podle směrnice o stavebních výrobcích ES 89/106/EWG, že

STEEGMÜLLER KAMINOFLEX GmbH 0432 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ ES. tímto prohlašuje podle směrnice o stavebních výrobcích ES 89/106/EWG, že Překlad z němčiny do češtiny (výtah) STEEGMÜLLER CE KAMINOFLEX GmbH 0432 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ ES Výrobce: tímto prohlašuje podle směrnice o stavebních výrobcích ES 89/106/EWG, že stavební produkt: výrobního

Více

PNE 34 8401 Konzola 1 200 Příloha 01

PNE 34 8401 Konzola 1 200 Příloha 01 PNE 34 8401 Konzola 1 200 Příloha 01 1200 940 80 130 280 18 x 40 130 35 150 150 150 150 35 OTVORY 22 Zatížení: Pro jednoduché sloupy, sloup DBV a koncová na zeď V přímé trase 4 x 1,1 kn S výztužným pasem

Více

Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 1/2008

Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 1/2008 Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 1/2008 Všeobecné bezpečnostní pokyny o zacházení s elektrickým zařízením pracovníky seznámenými. Pro splnění povinností při obsluze el. zařízení

Více

Návod k použití pro Lehké pojízdné lešení

Návod k použití pro Lehké pojízdné lešení Návod k použití pro Lehké pojízdné lešení Katalogové číslo: 239039 Pokyny pro bezpečnost práce: Montovat, demontovat a používat tento výrobek smí jen pracovníci seznámení s tímto návodem Kromě tohoto návodu

Více

Sloupové otočné jeřáby. Nástěnná otočná jeřábová ramena. Portálové jeřáby

Sloupové otočné jeřáby. Nástěnná otočná jeřábová ramena. Portálové jeřáby jeřáby Jsou zařízení s vodorovným otáčením výložníku pro přepravu břemene vhodné na jakékoliv pracoviště, kde optimálně doplňují další zařízení manipulační techniky Usnadňují a zefektivňují práci, nahrazují

Více

Informace a návod k použití. vydání Systémy ochrany před pádem ZAST

Informace a návod k použití. vydání Systémy ochrany před pádem ZAST Informace a návod k použití vydání 2012 Systémy ochrany před pádem ZAST 1. Funkce systému ochrany před pádem Systém ochrany před pádem ZARGES typ ZAST se skládá z kolejničky ochrany před pádem (1.2/1)

Více

BEZPEČNOST ÚDRŽBY V PROJEKTOVÉ DOKUMENTACI A V PŘÍPRAVĚ STAVEB

BEZPEČNOST ÚDRŽBY V PROJEKTOVÉ DOKUMENTACI A V PŘÍPRAVĚ STAVEB Přednáší: Ing. Mojmír Klas, CSc. Znalecká, konzultační, projektová a inženýrská činnost v oblasti ochrany proti pádu. Periodické prohlídky kotvicích zařízení. BEZPEČNOST ÚDRŽBY V PROJEKTOVÉ DOKUMENTACI

Více

Jednoduchá montáž. Ze série článků o systému KSP to go publikované na:

Jednoduchá montáž. Ze série článků o systému KSP to go publikované na: Jednoduchá montáž Ze série článků o systému KSP to go publikované na: Sálavé vytápění malých prostor (IV) Rychlá montáž KSP to go Datum: 7. 3. 18. Organizace: (KOTRBATÝ V.M.Z. spol. s r. o.) Firemní článek

Více

Toaletní nástavec Molett / Návod k použití ÚVOD POPIS

Toaletní nástavec Molett / Návod k použití ÚVOD POPIS Toaletní nástavec Molett 30522 / 30532 Návod k použití Datum poslední revize: 02/208 ÚVOD Toaletní nástavec Molett je zdravotnický prostředek ve shodě se směrnicí 93/42/EHS pro zdravotnické prostředky.

Více

RK CS Návod k obsluze zpětné klapky RK

RK CS Návod k obsluze zpětné klapky RK RK... 818604-02 Návod k obsluze zpětné klapky RK Bezpečnostní pokyn Montáž a uvedení zařízení do provozu smějí provádět jen způsobilé a zaškolené osoby. Práce související s údržbou a změnou nastavení zařízení

Více

CT105 ClimbTech Swivel Anchor (Concrete)

CT105 ClimbTech Swivel Anchor (Concrete) CT105 ClimbTech Swivel Anchor (Concrete) Kotevní bod s otočným čepem Kód: CT105 Schválené normy: OSHA 1926.502 CE 0321, ANSI Z359.1-2007, ANSI Z359.7-2011, EN 795:1996 (+A1:2000) třída B Tento ClimbTech

Více

Dodržování údajů tohoto návodu je součástí záručních podmínek. Při nedodržení zaniká jakýkoliv záruční nárok.

Dodržování údajů tohoto návodu je součástí záručních podmínek. Při nedodržení zaniká jakýkoliv záruční nárok. Montážní návod Podzemní plastová vodoměrná šachta z polyetylenu Výrobního typ: VS ROTO, JTK ROTO Velikost: 1100/1250, 1100/1500, 1100/1750, 1200/1500, 1200/1750 Verze 01-2018 2.Obecné informace 2.1 Všeobecné

Více

Práce ve výškách

Práce ve výškách 5.6.17.1. Práce ve výškách http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/sektory-bozp/prace-vevyskach Požadavky na bezpečnost a ochranu zdraví při práci na pracovištích s nebezpečím pád z výšky nebo do hloubky

Více

Uživatelská příručka: VENKOVNÍ HOUPAČKA. Jednomístná houpačka SWING - 1 -

Uživatelská příručka: VENKOVNÍ HOUPAČKA. Jednomístná houpačka SWING - 1 - Uživatelská příručka: VENKOVNÍ HOUPAČKA Jednomístná houpačka SWING mm - 1 - Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. V PŘÍPADĚ CHYBĚJÍCÍCH NEBO ROZBITÝCH DÍLŮ, PROSÍM KONTAKTUJTE PRODEJCE. PARTS, PLEASE

Více

Montážní a provozní návod

Montážní a provozní návod Kostečka Group spol. s r.o. Borského 1011/1 CZ 152 00 Praha 5 IČ: 14501899 DIČ: CZ14501899 Montážní a provozní návod JUDO JRSF DN65-DN100 -filtr pro studenou vodu JUDO JRSF-HW DN65-DN100 -filtr pro horkou

Více

ENERGETIKA SERVIS s.r.o.

ENERGETIKA SERVIS s.r.o. ENERGETIKA SERVIS s.r.o. Křižíkova 1690 370 01 České Budějovice Ocelová konzola typ 3xIZVE a 6x IZVE svislá nosná, kotevní a rohová na betonové sloupy pro venkovní vedení VN s jednoduchými izolovanými

Více

jeřábová lana, řetězy...

jeřábová lana, řetězy... řetězy - metráže - řetězové vazáky jakost 0 a 0 Co by bylo dobré vědět než si objednáte řetěz? Pár doporučení a rad jak na řetězy. VÝBĚR ŘETĚZU Zkoušené řetězy tvoří skupinu řetězů s garantovanými mechanickými

Více

Uživatelská příručka. MS - 02

Uživatelská příručka. MS - 02 ZAM - SERVIS s. r. o. KŘIŠŤANOVA 1116/14, 702 00 OSTRAVA 2 Uživatelská příručka. MS - 02 č. 206 15 Tato uživatelská příručka obsahuje: Návod pro montáž, instalaci, uvedení do provozu, používání, k obsluze,

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY C-HÁK PŘEKLÁPĚCÍ. Typ CHP Q/B. 462M00-01 NP 1 Vydání 09 ( )

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY C-HÁK PŘEKLÁPĚCÍ. Typ CHP Q/B. 462M00-01 NP 1 Vydání 09 ( ) NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PROVOZNÍ POKYNY C-HÁK PŘEKLÁPĚCÍ Typ CHP Q/B 462M00-01 NP 1 Vydání 09 (14.03.2013) Obsah 1. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1.1. Základní zásada 1.2. Vymezení pojmů 1.3. Zásady bezpečné obsluhy

Více

Habermaaß-hra 2965. Houpačka loď. Návod a záruka

Habermaaß-hra 2965. Houpačka loď. Návod a záruka CZ Habermaaß-hra 2965 Houpačka loď Návod a záruka Vážený zákazníku Jako malí kapitáni budete proplouvat vaším pokojem. Ten kdo bude chtít zpět na pevnou zem bude muset vyhodit kotvu. Přejeme vám hodně

Více

*MVCRX008KC9M* MVCRX008KC9M prvotní identifikátor

*MVCRX008KC9M* MVCRX008KC9M prvotní identifikátor *MVCRX008KC9M* MVCRX008KC9M prvotní identifikátor Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky METODIKA PROVÁDĚNÍ KONTROL PROVOZUSCHOPNOSTI POŽÁRNÍ TECHNIKY A

Více

Návod k použití pro Balancéry TECNA řady 936x

Návod k použití pro Balancéry TECNA řady 936x Návod k použití pro Balancéry TECNA řady 936x Katalogové číslo: 146013 146020 Úvod Balancéry 9361 9368 jsou balancéry těžké série určené pro vyvážení nářadí, jehož maximální hmotnost se liší dle typu balancéru.

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._51 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

ZABEZPEČENÍ PROTI PÁDU Z VÝŠKY A DO HLOUBKY

ZABEZPEČENÍ PROTI PÁDU Z VÝŠKY A DO HLOUBKY ZABEZPEČENÍ PROTI PÁDU Z VÝŠKY A DO HLOUBKY Technická zpráva Stavba: Charakter stavby: Prádelna Nemocnice České Budějovice novostavba Zpracovatel: TOPWET s.r.o. Zpracováno: 9. 3. 2018 Zita Palásková; tel.:

Více

Návod na použití. pro práci na stožárech VN (elektrického vedení)

Návod na použití. pro práci na stožárech VN (elektrického vedení) ZÁVĚSNÉ STUPADLO Návod na použití Zákazník / Uživatel: Název výrobku: Určení: Výrobce: Závěsné stupadlo, typ ASK-001/v5 pro práci na stožárech VN (elektrického vedení) ALVE spol. s.r.o. Dříve, než začnete

Více

www.muenker.com Prosvětlovací desky

www.muenker.com Prosvětlovací desky www.muenker.com Prosvětlovací desky Prosvětlovací desky polyester Popis Polyesterové trapézové prosvětlovací desky se tvarují kontinuálním laminovacím procesem ze skelných vláken a polyesterové pryskyřice

Více

jeřáby Sloupové otočné jeřáby Nástěnná otočná jeřábová ramena Alu - Portálové jeřáby Jeřáby

jeřáby Sloupové otočné jeřáby Nástěnná otočná jeřábová ramena Alu - Portálové jeřáby Jeřáby jeřáby Jsou zařízení s vodorovným otáčením výložníku pro přepravu břemene vhodné na jakékoliv pracoviště, kde optimálně doplňují další zařízení manipulační techniky Usnadňují a zefektivňují práci, nahrazují

Více

1 VÝTAHY Výtah je strojní zařízeni, které slouží k svislé (někdy i šikmé) dopravě osob nebo nákladu mezi dvěma nebo několika místy.

1 VÝTAHY Výtah je strojní zařízeni, které slouží k svislé (někdy i šikmé) dopravě osob nebo nákladu mezi dvěma nebo několika místy. 1 VÝTAHY Výtah je strojní zařízeni, které slouží k svislé (někdy i šikmé) dopravě osob nebo nákladu mezi dvěma nebo několika místy. Výtahy pracuji přerušovaně nebo plynule. Nastupování osob do výtahů nebo

Více

Textilní popruh Dokamatic 13,00m

Textilní popruh Dokamatic 13,00m 06/2006 Návod k obsluze 999265015 Z Uchovejte pro budoucí použití Textilní popruh okamatic 13,00m Číslo výrobku 586231000 od roku výroby 2004 Zobrazení výrobku s popruhovými botkami a... 13,00 m bez popruhových

Více

Sklolaminátové silo. Návod k používání a obsluze

Sklolaminátové silo. Návod k používání a obsluze Návod k používání a obsluze Sklolaminátové silo Výrobek Dodavatel název: Sklolaminátové silo typ: SIV 06, 08, 10, 12, 15, 18, 20, 25, 31, 40, 52 název: AGRICO s.r.o. adresa: Rybářská 671, 379 01 Třeboň

Více

Řetězy svařované zkoušené, třída 4 (M) NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ, K MONTÁŽI A ÚDRŽBĚ

Řetězy svařované zkoušené, třída 4 (M) NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ, K MONTÁŽI A ÚDRŽBĚ Řetězy svařované zkoušené, třída 4 (M) podle ČSN, TP a PN VÝROBCE Řetězárna a.s. VYDÁNÍ 11/2013 TELEFON 584 488 111 Polská 48 NAHRAZUJE 04/2010 TELEFAX 584 428194 790 81 Česká Ves E-mail: retezarna@pvtnet.cz

Více

Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu

Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu Obsah: S. 2-3........... Důležité informace S. 3........... Potřebné nářadí S. 4........... Příprava skla DORMOTION L S. 4........... Rozsah dodávky

Více

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády )

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády ) Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10). TN nevztahuje na výrobky deklarované dle norem: 01.11.2007 ČSN EN 516 Prefabrikované příslušenství pro

Více

Pracovní rizika Autojeřábů

Pracovní rizika Autojeřábů , Sokolovská 325/140, Praha 8 Pracovní rizika Autojeřábů BD Rezidence Aurum ul. Na pláni 1430/7, Praha 5 Smíchov V Praze dne 1. 12. 2011 Schválil: Vypracoval: Zdeněk Barták vznik nepřípustných zatížení

Více

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč Návod k montáži a provozu Podružný rozváděč Obsah Obsah 1. Obecné informace... 3 1.1.Použité symboly...3 1.2.Účel použití...3 1.3.Další platné dokumenty...3 2. Přehled norem a předpisů... 4 3. Bezpečnostní

Více

NÁVOD K OBSLUZE RUČNÍ OHÝBAČKA TRUBEK ROT - 180K

NÁVOD K OBSLUZE RUČNÍ OHÝBAČKA TRUBEK ROT - 180K NÁVOD K OBSLUZE RUČNÍ OHÝBAČKA TRUBEK ROT - 180K T 024-02 09/2009 OBSAH 1) Obsah balení 2) Úvod 3) Účel použití 4) Technická data 5) Instalace tvářecího stroje 6) Rozebírání a likvidace 1 7) Rozkreslení

Více