Aktuality projektu za leden 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktuality projektu za leden 2013"

Transkript

1 za leden 2013

2 Kostel sv. Markéty v Šonově Na základě podepsané smlouvy o poskytnutí dotace z programu SZIF Program rozvoje venkova na obnovu kostela sv. Markéty v Šonově bylo ke konci ledna 2013 vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele stavebních prací. K 31. lednu 2013 proběhla prohlídka kostela za poměrně značného zájmu potenciálních dodavatelů. Výběr by měl být ukončen 13. února 2013 rozhodnutím o výběru nejvhodnější nabídky. Freska Posledního soudu V úzké spolupráci s Mgr. Pavlem Machem z Národního památkového ústavu v Josefově pokračují přípravné práce na restaurování fresky Posledního soudu v podzemních prostorách fary v Broumově. Freska Posledního soudu je dle posudku prof. Royta z Ústavu pro dějiny umění FF UK v Praze datována do let a svým významem dalece přesahuje hranice regionu Broumovska i Královéhradeckého kraje. Patří k tomu nejhodnotnějšímu, co bylo v Čechách v první polovině 14. století vytvořeno. Vzhledem k finanční náročnosti restaurování byly osloveny i nadace zabývající se záchranou výtvarných děl mimořádného historického významu. Po dokončení restaurování bude freska vhodným způsobem trvale zpřístupněna obyvatelům i návštěvníkům Broumovska. Aktuální stav fresky bude možné poprvé shlédnout během letošní Noci kostelů v pátek 24. května Otevření kostelů během letní turistické sezóny 2013 V současné době připravujeme koncept úplného otevření vybraných kostelů během letní turistické sezóny ve vybraných dnech (minimálně o víkendech a svátcích) s cílem jejich zpřístupnění pro obyvatele a návštěvníky regionu. Za účelem větší propagace jsou připravovány i turistické prospekty k jednotlivým kostelům.

3 Zápis skupiny broumovských kostelů jako celku na seznam Národních kulturních památek V rámci projektu se začalo intenzivně debatovat i o možnosti zapsat skupinu broumovských kostelů jako celek na seznam Národních kulturních památek. Za tímto účelem se začínají připravovat nutné podklady, možnost byla i prodiskutována v rámci jednání na NPÚ i MK ČR. Aktuálně je nejbližší reálná možnost zápisu v roce Partneři projektu / p. prof. Václav Girsa, FA ČVUT Praha V rámci diskuze o možnosti spolupráce a partnerství v projektu navštívil Broumovsko v lednu pan prof. Václav Girsa, ředitel Ústavu památkové péče Fakulty architektury ČVUT v Praze společně s Ing. Dagmar Michoinovou z NPÚ v Praze a Mgr. Buroněm z NPÚ v Josefově. Při mimořádně přátelském jednání se všechny zúčastněné strany shodly, že barokní řešení krajiny i památky Broumovska si zaslouží velkou pozornost i odpovídající prezentaci. Díky přístupu pana profesora bylo dohodnuto, že ve výhledu měsíce února dojde k dalšímu jednání, kde by se začali upřesňovat jednotlivé možnosti společných aktivit z dlouhodobější perspektivy, ať již jde o odborné semináře na Broumovsku, studentské práce či rozvinutí myšlenky vzdělávacích aktivit na Broumovsku. Nově se rýsuje i možnost spolupráce s Fakultou restaurování Univerzity Pardubice v Litomyšli, či s Fakultou architektury VUT v Brně. SummerJob 2013 Broumov je partnerem projektu studentské aktivity SummerJob 2013, tzn. dobrovolnické brigády. Více než stovka mladých lidí z celé České republiky nabídne na začátku prázdnin svůj čas a síly. Akce SummerJob vznikla z pravidelných brigád mladých z Hnutí Fokolare. Během této dobrovolnické brigády mladí lidé nejen nezištně pomáhají, ale na každý den připravují i večerní kulturně-sportovní program, který je přístupný veřejnosti. Brigáda SummerJob je otevřená pro mladé lidi od 18 let.

4 NPÚ Josefov V lednu 2013 proběhlo jednání s Ing. Balským, ředitelem NPÚ v Josefově. Projektu vyjádřil svou podporu, zároveň byla dohodnuta určitá možnost intenzivnější spolupráce s NPÚ. První možností je společná realizace komentovaných prohlídek kostelů již v roce 2013, dále pak pomoc NPÚ při aktualizaci stavebně historických průzkumů kostelů a při shromáždění podkladů pro lepší prezentaci kostelů. CHKO Broumovsko Pro potřeby procesu ohlášení stavebních a udržovacích prací došlo v lednu 2013 i k v počátku komplikovanému jednání na CHKO Broumovsko, kdy bylo nutné najít vůbec způsob řešení obnovy kostelů z pohledu velmi rozdílného postoje všech účastníků (farnost, památková péče, CHKO). Dohodnuté řešení snad přinese pro kostely jen to dobré. Nicméně jako plus uvedených jednání pro projekt byla nastíněna možnost spolupráce do budoucna. Stav krovu Otovice a Ruprechtice / Tesařík krovový V průběhu listopadu 2012 až ledna 2013 jsme mohli využít laskavé nabídky Mgr. Tomáše Moravce k posouzení stavu krovů v kostele sv. Barbory v Otovicích a sv. Jakuba Většího v Ruprechticích z hlediska výskytu škůdců, zejména pak tesaříka krovového. Dle závěrů průzkumu je stav krovu v Otovicích v havarijní situaci, vyžadující okamžité řešení díky výskytu larev tesaříka krovového. Výhled na v podstatě neřešitelný stav je cca 2-5 let. Stav v Ruprechticích je mírně lepší, nicméně i zde jsou krovy intenzivně napadeny. Řešením snad bude Program záchrany architektonického dědictví MK ČR, kde byla podána příslušná žádost o dotaci na řešení havarijní situace krovu v Otovicích.

5 3D modely kostelů Z důvodu komplexního zdokumentování současného stavu kostelů připravujeme projekt vytvoření 3D modelů s dostatečně detailní mírou rozlišení. Modely by měly sloužit jak pro odbornou veřejnost (památková péče), tak i s určitou mírou zjednodušení i pro laickou veřejnost a turisty. Virtuální prohlídky kostelů Na jarní měsíce připravujeme webový projekt panoramatického pohledu na Broumovsko s možností detailního náhledu, tj. úplné virtuální prohlídky exteriérů a interiérů památek vč. kostelů. Výstavy V současné době jsou připravovány výstavy k problematice stavu kostelů. V Broumově by se měla realizovat výstava MIZEJÍCÍ BROUMOVSKO velkoformátových fotografií broumovského fotografa Jana Záliše. Na Slovensku je připravována výstava TEMPUS FUGIT slovenského fotografa Dana Veselského s přislíbenou podporou primátora města Trenčín za účelem podpory ozřejmění odkazu benediktinů v Čechách i na Slovensku. V rovině úvah a hledání vhodných prostor je prozatím koncept putování výstav. Literatura Jsme rádi, že částečně můžeme i napomoci realizaci záměru broumovského fotografa Jana Záliše, který pro letošní rok připravuje vydání knihy s názvem Krajina architektury & architektura krajiny představující umělecké fotografie Broumovska vč. broumovských kostelů.

6 Festival moderního umění Několik událostí pro broumovské kostely Se sochařkou Veronikou Resslovou je připravován koncept festivalu moderního umění jako festivalu současného vizuálního, zvukového umění a hudby vytvořeného přímo pro broumovskou barokní krajinu a kostely Broumovska. V současné době hledáme možnosti finančního zajištění. Jako součást festivalu se koncipuje myšlenka workshopu studentů FAVU v Brně v letošním roce na Broumovsku. Fotografie / J. Záliš Vzhledem k nutnosti prezentace kostelů jsme velmi rádi, že se podařilo domluvit s J. Zálišem, fotografem z Broumova možnost využití jeho fondu fotografií k prezentacím, článkům atd. Děkujeme a rádi využíváme. Spolupráce Počátkem roku 2013 se podařilo dohodnout určitou formu obchodní spolupráce o.s. Omnium, ze které je veškerý finanční výtěžek určen pro financování projektu. Jedním z těchto partnerů je Včelí farma v Rokytníku, kde role Omnium o.s. spočívá v prodeji produktů v Praze. Dalším partnerem je penzion Malý dům v Ruprechticích, kde byly dohodnuty podmínky prohlídek kostelů během celého roku. Poutní trasy U hlavní poutní trasy stále čekáme na pokrok jednání polské strany. U trasy tzv. kostelní, která by měla spojit kostely po starých, původních cestách, se připravuje označení spolu s přípravou turisticko-poutních podkladů. Tisk Tiskové zprávy o projektu byly V lednu 2013 publikovány v Náchodském deníku, měsíčníku IKD a serveru ProPamátky.

7 Vzhledem k náročnosti celého projektu vítáme každé vyjádření podpory či nabídku pomoci. K dnešnímu dni obnovu broumovských kostelů vyjádřil/a Kardinál Dominik Duka OP, arcibiskup pražský, metropolita a primas český Mons. Jan Vokál, biskup královéhradecký P. Prokop Siostrzonek O.S.B., převor Benediktinského arciopatství sv. Vojtěcha a sv. Markéty v Praze Břevnově Lubomír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje Ing. Josef Novák, předseda představenstva VEBA, textilní závody a.s.; Bc. Lubomír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje; Prof. PhDr. Vojtěch Lahoda, Ústav dějin umění Akademie věd České republiky; PhDr. Martin Mádl, Ph.D., Ústav dějin umění Akademie věd České republiky; Prof. PhDr. Ing. Jan Royt, PhD., Ústav pro dějiny umění FFUK v Praze Prof. Ing. Pavel Kuklík, Stavební fakulta ČVUT; Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ústav památkové péče Fakulty architektury ČVUT; Ing. Dagmar Michoinová NPÚ GŘ; JUDr. Martin Zídek, Památková inspekce Ministerstva kultury ČR; Ing. Arch. Miloš Solař, NPÚ GŘ; Ing. Jiří Balský, NPÚ Josefov, Mgr. Pavel Mach, NPÚ Josefov, Mgr. Miloš Buroň, NPÚ Josefov Jan Školník, MBA, Hobra Školník s.r.o., Ing. Jiří Kozák, CEDIMA Meziměstí s.r.o., Petr Šulc, INS Náchod s.r.o., Vladimír Grusman, starosta Šonov, Mgr. Ludmila Jansová, starostka Heřmánkovice, Mgr. Eva Mücková, starostka Meziměstí, Ing. Tomáš Havrlant, starosta Vernéřovice, Ing. Libor Prouza, LOYD Group s.r.o.; Přemysl Sochor, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově; Mgr. Jana Solemová s rodinou, Norsko, Jan Kriso, Lukáš Hron, Martin Bláha Upřímně děkujeme.

Aktuality projektu za únor 2013

Aktuality projektu za únor 2013 za únor 2013 V případě Vašeho zájmu o další informace, možnost partnerství v jednotlivých aktivitách nebo celém projektu, případně i o finanční partnerství při realizaci konkrétní aktivity, nás neváhejte

Více

Aktuality projektu za březen 2013

Aktuality projektu za březen 2013 Aktuality projektu za březen 2013 Z obsahu: Setkání s panem kardinálem Dominikem Dukou Setkání s panem hejtmanem Lubomírem Francem a panem převorem Prokopem Siostrzonkem Ateliér Girsa / prof. Václav Girsa

Více

Aktuality projektu za květen 2013

Aktuality projektu za květen 2013 za květen 2013 Z obsahu: Ústav dějin umění Akademie věd ČR / Letní mapování fresek v kostelech Broumovska Odborný seminář Broumovské nástěnné malby od gotiky po baroko Kostel sv. Anny ve Vižňově Kostel

Více

Aktuality projektu za duben 2013

Aktuality projektu za duben 2013 Duben 2013 Aktuality projektu za duben 2013 Kontakt: Ing. Jakub Děd, Omnium o.s., Veřejná sbírka farnosti / Osvědčení ze dne 30.11.2012 / Oprávněná osoba: ThLic. M. Lanži Z obsahu: Kostel sv. Barbory v

Více

Výroční zpráva Omnium o.s. za rok 2012. Identifikační údaje

Výroční zpráva Omnium o.s. za rok 2012. Identifikační údaje Výroční zpráva Omnium o.s. za rok 2012 Identifikační údaje Omnium o.s. Sídlo: Smetanova 135, 550 01 Broumov Koresp. Adresa Verdunská 33, 160 00 Praha 6 IČ 22762370 Reg. Rejstřík MV ČR pod čj. VS/1-1/86

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu - Zima 2013 Omnium o.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska Osvědčení

Více

Aktuality projektu za léto 2013

Aktuality projektu za léto 2013 Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu za léto 2013 Omnium o.s. Verdunská 33, 160 00 Praha 6 Tel.: +420 739 385 928 e-mail: info@omniumos.cz

Více

Výroční zpráva ROK 2013

Výroční zpráva ROK 2013 Výroční zpráva ROK 2013 Omnium občanské sdružení Telefon: +420 739 385 928 E-mail: info@mniumos.cz Adresa: Smetanova 135 550 01 Broumov URL: www.omniumos.cz Č.účtu: 2844188399/0800, ČS Obsah Obsah Omnium

Více

Aktuality projektu podzim 2013. Pro život kostelů Broumovska. Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů

Aktuality projektu podzim 2013. Pro život kostelů Broumovska. Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů \ Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu podzim 2013 Omnium o.s. Verdunská 33, 160 00 Praha 6 Tel.: +420 739 385 928 e-mail: info@omniumos.cz

Více

SEMINÁŘ I. - BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ JARO 2014

SEMINÁŘ I. - BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ JARO 2014 CYKLUS BROUMOVSKÉ STUDENTSKÉ POHLEDY OBOROVÉ I MEZIOBOROVÉ STUDENTSKÉ SEMINÁŘE A DALŠÍ AKTIVITY SPOJENÉ S KULTURNÍM DĚDICTVÍM BROUMOVSKA STUDENTSKÉ SEMINÁŘE KONFERENCE VÝSTAVY PŘEDNÁŠKY LETNÍ ŠKOLY STÁŽE

Více

Pokud se rozhodnete prodloužit si čas strávený v našem regionu, pomůžeme Vám také s výběrem doplňkových programů.

Pokud se rozhodnete prodloužit si čas strávený v našem regionu, pomůžeme Vám také s výběrem doplňkových programů. Vážené dámy, vážení pánové, jménem Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov si vás touto cestou dovoluji informovat a pozvat k účasti na konferenci 1. Broumovské diskuse na téma Je naše demokracie

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu duben / květen 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska

Více

Místní akční skupina Broumovsko+ Výroční zpráva 2006

Místní akční skupina Broumovsko+ Výroční zpráva 2006 Místní akční skupina Broumovsko+ Výroční zpráva 2006 Obsah: 1. Kontaktní údaje.. str. 2 2. Představení. str. 3 3. Členská základna. str. 4-5 4. Činnost v roce 2006. str. 6-7 1. Kontaktní údaje Místní akční

Více

MAS Broumovsko+, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD MAS Broumovsko+) vyhlašuje

MAS Broumovsko+, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD MAS Broumovsko+) vyhlašuje MAS Broumovsko+, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD MAS Broumovsko+) vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu Leden 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska Osvědčení

Více

Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012!

Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012! Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012! Historický Průmyslový palác na Výstavišti v pražských Holešovicích nabídne 4. až 6. října unikátní veletržní premiéru specializovaného veletrhu PAMÁTKY

Více

Význam oslav pro Broumovsko pro Broumovsko znamená toto výročí okamžik objevení místa za kopcem prvními obyvateli připomínáme si hodnoty, které zde

Význam oslav pro Broumovsko pro Broumovsko znamená toto výročí okamžik objevení místa za kopcem prvními obyvateli připomínáme si hodnoty, které zde 800. výročí příchodu řádu na Broumovsko je příležitostí ukázat, jak důležitá je minulost pro současnost. Vstup benediktinů do regionu významně ovlivnil jeho rozvoj ve sféře vzdělání, kultury, správní i

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Příloha monitorovací zprávy: Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Restaurátorský přístup v péči o autentické památky, seminář 9. listopadu

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler, Ing. Jiří Děd

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler, Ing. Jiří Děd Příloha monitorovací zprávy: Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler, Ing. Jiří Děd Popis podpořené činnosti: Exkurze č. 6 Broumovský blok 9.-.11.10. 2013 Kulturní

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Zpráva ze semináře v ČESKÉM KRUMLOVĚ: KA4 Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Restaurátorský přístup v péči o autentické památky, seminář

Více

DOPROVODNÉ PROGRAMY - semináře, workshopy, výstavy, soutěže

DOPROVODNÉ PROGRAMY - semináře, workshopy, výstavy, soutěže DOPROVODNÉ PROGRAMY - e, workshopy, výstavy, soutěže Přednáškový prostor č.1 - PK 110 Pravé křídlo Průmyslového paláce Čtvrtek 23.10.2014 11,00-12,00 zahájení veletrhu, na kytaru zahraje Štěpán Rak 12,20-14,30

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu srpen / září 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Příloha monitorovací zprávy: Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Exkurze č. 5 Bezdězsko-českolipský blok 15. května 2013. Restaurátorský

Více

Příklady revitalizací a konverzí vesnických objektů v studentských projektech Ústavu památkové péče na Fakultě architektury ČVUT Praha

Příklady revitalizací a konverzí vesnických objektů v studentských projektech Ústavu památkové péče na Fakultě architektury ČVUT Praha Příklady revitalizací a konverzí vesnických objektů v studentských projektech Ústavu památkové péče na Fakultě architektury ČVUT Praha Ing. arch. Tomáš Efler Ústav památkové péče - FA ČVUT Praha - teoretické

Více

Letní dílna OPD a SHP Vižňov 2014 Dokumentace a průzkum

Letní dílna OPD a SHP Vižňov 2014 Dokumentace a průzkum Letní dílna OPD a SHP Vižňov 2014 Dokumentace a průzkum Podrobné informace a závazná přihláška k účasti Kostel sv. Anny ve Vižňově, okr. Náchod, patří do tzv. Broumovské skupiny kostelů postavené na Broumovsku

Více

Výroční zpráva ROK Omnium občanské sdružení. Telefon: Adresa: Smetanova Broumov

Výroční zpráva ROK Omnium občanské sdružení. Telefon: Adresa: Smetanova Broumov Výroční zpráva ROK 2014 Omnium občanské sdružení Telefon: +420 739 385 928 E-mail: info@mniumos.cz Adresa: Smetanova 135 550 01 Broumov URL: www.omniumos.cz Č.účtu: 2844188399/0800, ČS Obsah Obsah Omnium

Více

Miliarda turistů miliarda příležitostí. Turismus představuje miliardu příležitostí i pro evangelizační misi církve.

Miliarda turistů miliarda příležitostí. Turismus představuje miliardu příležitostí i pro evangelizační misi církve. Miliarda turistů miliarda příležitostí Turismus představuje miliardu příležitostí i pro evangelizační misi církve. (Poselství Papežské rady pro pastoraci migrantů a lidí na cestách ke Světovému dni cestovního

Více

Klášter Plasy aedificivm hoc sine aqvis rvet

Klášter Plasy  aedificivm hoc sine aqvis rvet Klášter Plasy www.klaster-plasy.cz aedificivm hoc sine aqvis rvet CO? KDY? KDE? JAK? PRO KOHO? Hlavním cílem projektu je vytvoření moderního depozitáře s adekvátními podmínkami pro uložení předmětů mobiliárních

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO Praha, 17. 4. 2012 V roce 2012 si připomínáme 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11 Polická a Svatovavřinecká pouť, pokladový koncert, charitativní akce v Martínkovicích, program pro děti v Broumově i v Polici nad Metují, běžecké závody, volejbalový turnaj, koncerty. To jsou tipy na akce,

Více

Pro život kostelů Broumovska

Pro život kostelů Broumovska Pro život kostelů Broumovska Projekt na záchranu a obnovu broumovské skupiny kostelů Aktuality projektu Červen / červenec 2014 Omnium z.s. www.omniumos.cz Veřejná sbírka Omnium o.s. Živá historie Broumovska

Více

Nabídka Multimediálních předmětů. Akademický rok 2008/2009. HF JAMU DIFA JAMU FF MU FaVU VUT

Nabídka Multimediálních předmětů. Akademický rok 2008/2009. HF JAMU DIFA JAMU FF MU FaVU VUT Nabídka Multimediálních předmětů Akademický rok 2008/2009 HF JAMU DIFA JAMU FF MU FaVU VUT Podrobnější informace o předmětech jsou k dispozici na studijních odděleních nebo webových stránkách jednotlivých

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Adršpachu

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko konané dne v Adršpachu Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko konané dne 27. 8. 2013 v Adršpachu Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, Mgr. Jansová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Doležal, p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr.

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Občanské sdružení na ochranu památek v Dolních Chabrech

Občanské sdružení na ochranu památek v Dolních Chabrech Výroční zpráva 2010 Občanské sdružení na ochranu památek v Dolních Chabrech Dny evropského dědictví Příběh skrytý pod podlahou Přírodovědně vlastivědná vycházka na ekumenickou bohoslužbu za krajinu Vánoční

Více

DOPROVODNÉ PROGRAMY - konference, semináře, workshopy, výstavy

DOPROVODNÉ PROGRAMY - konference, semináře, workshopy, výstavy 4. - 6. 10. 2012 Výstaviště Praha - Holešovice Pravé křídlo Průmyslového paláce, Střední hala Průmyslového paláce DOPROVODNÉ PROGRAMY - konference, semináře, workshopy, výstavy KONFERENCE, SEMINÁŘE, WORKSHOPY

Více

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická ... Název politické strany. 1. PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. 37 let VŠ pedagog, proděkan fakulty

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická ... Název politické strany. 1. PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. 37 let VŠ pedagog, proděkan fakulty Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje konané ve dnech 7. a 8. října 2016 Česká strana sociálně demokratická... Název politické strany Kandidáti: 1. PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

Více

Zápis z Ediční rady ČKAIT

Zápis z Ediční rady ČKAIT Zápis z Ediční rady ČKAIT Termín: 30. 3. 2016 Místo: zasedací místnost, dům ČKAIT Přítomni: Ing. Jindřich Pater, Ing. Vladimír Smrž, Ing. Šárka Janoušková, Ing. Renata Karasová, doc. Ing. František Kulhánek,

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY KDE NÁS NAJDETE Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkovo náměstí 87 580 02 Havlíčkův Brod 2 Telefon: + 420 569 400 499 GSM: + 420 777 327 844 Fax: + 420 569 400 490 E-mail: knihovna@kkvysociny.cz

Více

Podpora a perspektivy církevní turistiky

Podpora a perspektivy církevní turistiky Podpora a perspektivy církevní turistiky KONFERENCE EVROPSKÉ KULTURNÍ STEZKY SV. CYRILA A METODĚJE PERSPEKTIVY CYRILOMETODĚJSKÉ STEZKY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Mgr. Roman Kubín, Biskupství brněnské Představení

Více

Člověk a chráněná krajina stezky k soužití

Člověk a chráněná krajina stezky k soužití Správa Chráněné krajinné oblasti Broumovsko Centrum rozvoje Česká Skalice Centrum kultury a vzdělávání Pellyho domy Police nad Metují Člověk a chráněná krajina stezky k soužití Konference konaná v rámci

Více

Analýza a prezentace hodnot moderní architektury 60. a 70. let 20. století jako součásti národní a kulturní identity ČR.

Analýza a prezentace hodnot moderní architektury 60. a 70. let 20. století jako součásti národní a kulturní identity ČR. Analýza a prezentace hodnot moderní architektury 60. a 70. let 20. století jako součásti národní a kulturní identity ČR. Několik slov o projektu Ing. arch. Naděžda Goryczková, generální ředitelka NPÚ NPÚ

Více

zpravodaj Příprava na roky 2014-2020 2/2012 Místní akční skupina Broumovsko+

zpravodaj Příprava na roky 2014-2020 2/2012 Místní akční skupina Broumovsko+ zpravodaj 2/2012 Místní akční skupina Broumovsko+ Sierpnica /LGD Soví hory/ Příprava na roky 2014-2020 Prostřednictvím o. s. MAS Broumovsko+ budou v našem regionu mezi lety 2009 2013 získány dotace z prostředků

Více

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ)

Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) Operativní dokumentace a průzkum historické stavby (OPD) Elaborát nálezové zprávy (NZ) http://www.npu.cz/pp/pridruz/opd/metodika/nz/nz050216/. http://monumnet.npu.cz/opd/opddetail.php?idopdpam=3178&okodok=5203&onazsidob=he%f8m%e1nkovic

Více

Společnost pro obnovu památek Úštěcka. Výroční zpráva

Společnost pro obnovu památek Úštěcka. Výroční zpráva Společnost pro obnovu památek Úštěcka Výroční zpráva 2014 Základní informace Adresa: Občanské sdružení Společnost pro obnovu památek Úštěcka 1. máje 18, 411 45 Úštěk www stránky: www.pamatky-ustecko.cz

Více

Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu

Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu Tzv. památkové programy MK financování základních procesů nakládání s památkovým fondem a problematika kompenzace veřejného zájmu Evropská akademie pro demokracii Nadace Hannse Seidela Odborný seminář

Více

Za poklady Broumovska. Hudební festival v kostelích Broumovska

Za poklady Broumovska. Hudební festival v kostelích Broumovska Za poklady Broumovska Hudební festival v kostelích Broumovska Broumovsko je místem s neopakovatelným geniem loci. V klidném prostředí se zde snoubí přírodní krásy obroušené do pískovcových skalních věží

Více

V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální

V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální V Karolinu byla otevřena výstava Česká bible v průběhu staletí: rukopisná, tištěná, digitální Do 12. dubna

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. pro. Hlavní město Praha. Baroko očima dětí

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. pro. Hlavní město Praha. Baroko očima dětí ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA pro Baroko očima dětí výstava českých památek v budově WHC UNESCO v Paříži 23. 30. 8. 2017 Budova ředitelství UNESCO, 7, Place de Fontenoy, Paříž, Francie www.hravyarchitekt.cz Základní

Více

Muzea, památky, konzervace 2012

Muzea, památky, konzervace 2012 Fakulta chemické technologie Muzea, památky, konzervace 2012 Sborník rozšířených abstraktů Michal Novák (ed.) Praha 2012 Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2012 ISBN 978-80-7080-817-7 Muzea,

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHS ČMS) je dobrovolná, zájmová, nestranická a nevládní organizace sdružující především historické obce nebo jejich části, na jejichž území jsou zachovány

Více

Projekt vznikl v roce 2009 z iniciativy Městské knihovny v Praze a Českých center spojuje více než 30 významných pražských literárních organizací

Projekt vznikl v roce 2009 z iniciativy Městské knihovny v Praze a Českých center spojuje více než 30 významných pražských literárních organizací 2009-2015 Projekt vznikl v roce 2009 z iniciativy Městské knihovny v Praze a Českých center spojuje více než 30 významných pražských literárních organizací Společným úsilím partnerů projektu se podařilo

Více

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ Sdružení lázeňských míst ČR ve spolupráci s Agenturou CzechTourism, městem Lázně Bělohrad a Lázněmi Bělohrad, a. s., pořádají 17. konferenci SLM ČR 27. a 28. listopadu 2014 TÉMA KONFERENCE: PŘIDANÁ HODNOTA

Více

1893-2013. poslední aktualizace: 6. 3.

1893-2013. poslední aktualizace: 6. 3. 1893-2013 poslední aktualizace: 6. 3. Úvod Lidové noviny jsou nejstarším českým deníkem. Poprvé vyšly v prosinci 1893. Vybudovaly si pověst nejserióznějších novin a staly se médiem kulturních a společenských

Více

Obecná problematika nejohroženějších památek (nejen) v Královéhradeckém kraji

Obecná problematika nejohroženějších památek (nejen) v Královéhradeckém kraji Obecná problematika nejohroženějších památek (nejen) v Královéhradeckém kraji Objekty v minulosti převážně zestátněné a zdevastované, po restitucích bez zázemí (zdroje financí) rozebrané a ponechané náhodě

Více

Reflexe II. světové války ve společenském vědomí a pedagogické praxi

Reflexe II. světové války ve společenském vědomí a pedagogické praxi Katedra společenských věd PdF UP v Olomouci za podpory Velvyslanectví Spojených států amerických v ČR, Olomouckého kraje, Olomouckého centra otevřeného vzdělávání pořádá ve dnech 16. 19. srpna 2015 XXII.

Více

1893-2013. poslední aktualizace: 15. 3.

1893-2013. poslední aktualizace: 15. 3. 1893-2013 poslední aktualizace: 15. 3. Úvod Lidové noviny jsou nejstarším českým deníkem. Poprvé vyšly v prosinci 1893. Vybudovaly si pověst nejserióznějších novin a staly se médiem kulturních a společenských

Více

Výroční zpráva Omnium z.s.

Výroční zpráva Omnium z.s. Omnium z.s. Výroční zpráva 2017 Adresa: Smetanova 135, 550 01 Broumov IČ: 22762370 Reg.: sp. značka L 7986 vedená u KS v Hradci Králové Banka: Česká spořitelna, a.s., pob. Praha 6 Č.účtu: 2844188399/0800

Více

Země živitelka 2011 České Budějovice

Země živitelka 2011 České Budějovice Země živitelka 2011 České Budějovice S koncem prázdnin se již po čtvrté NS MAS ČR účastnila 38. ročníku výstavy Země živitelka. V letošním roce se NS MAS ČR společně s Celostátní síti pro venkov (CSV),

Více

Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví. Možnosti nadací a státních programů. Omnium z.s. Jakub Děd

Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví. Možnosti nadací a státních programů. Omnium z.s. Jakub Děd Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví Možnosti nadací a státních programů Omnium z.s. Jakub Děd Struktura prezentace Nadace a nadační fondy Státní programy Ministerstva Hlavní oblasti dotační

Více

Financování obnovy kulturního dědictví v Kraji Vysočina

Financování obnovy kulturního dědictví v Kraji Vysočina Financování obnovy kulturního dědictví v Kraji Vysočina Jaroslava Panáčková Jana Zadražilová Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajský úřad Kraje Vysočina Financování obnovy kulturního dědictví

Více

Místní akční skupina Broumovsko+, o. s. Výroční zpráva za rok 2011 1

Místní akční skupina Broumovsko+, o. s. Výroční zpráva za rok 2011 1 Místní akční skupina Broumovsko+, o. s. Výroční zpráva za rok 2011 1 OBSAH Úvod 1. Členové a orgány sdružení 1.1. Členové sdružení 1.2. Orgány sdružení 1.3. Přehled jednání orgánů MAS v roce 2011 2. Realizace

Více

Projekt TECH-NET. Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe

Projekt TECH-NET. Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe Projekt TECH-NET Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe ing. Blanka Tomková Ph.D. Fakulta textilní TUL Hlavní manažer projektu Hlavní cíl projektu: OP VK - oblast podpory

Více

Letní festival klasické hudby Za poklady Broumovska začíná už za dva týdny Desátou festivalovou sezónu zahájí Pecková a Margita

Letní festival klasické hudby Za poklady Broumovska začíná už za dva týdny Desátou festivalovou sezónu zahájí Pecková a Margita Letní festival klasické hudby Za poklady Broumovska začíná už za dva týdny Desátou festivalovou sezónu zahájí Pecková a Margita Broumov, 16. června 2015 V sobotu 27. června začíná desátý ročník letního

Více

Občasník Křinice prosinec 2006

Občasník Křinice prosinec 2006 Občasník Křinice prosinec 2006 OBČASNÍK KŘINIC Ročník prosinec/2006 Vydává OÚ Křinice Pokračování z minulého čísla Když školní budova (č.p.184) podle říšského školního zákona z 19. května 1869 nevyhovovala,

Více

Obsah: 1. Kontaktní údaje str Představení str Členská základna str Činnost v roce 2007 str Finanční zpráva str

Obsah: 1. Kontaktní údaje str Představení str Členská základna str Činnost v roce 2007 str Finanční zpráva str Výroční zpráva 2007 Obsah: 1. Kontaktní údaje str. 2 2. Představení str. 3 3. Členská základna str. 4-5 4. Činnost v roce 2007 str. 6-12 5. Finanční zpráva str. 13-14 6. Závěr str. 15 1. Kontaktní údaje

Více

Z Á P I S. z 16. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 4. funkčním období, které se konalo dne 30. října 2014 v Liberci

Z Á P I S. z 16. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 4. funkčním období, které se konalo dne 30. října 2014 v Liberci Z Á P I S z 16. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 4. funkčním období, které se konalo dne 30. října 2014 v Liberci Přítomní členové Rady AKČR :, hejtman Jihomoravského kraje Martin Půta,

Více

ICOMOS INTERNATIONAL COUNCIL ON MONUMENTS AND SITES CONSEIL INTERNATIONAL DES MONUMENTS ET DES SITES. Záznam z volebního Plenárního zasedání

ICOMOS INTERNATIONAL COUNCIL ON MONUMENTS AND SITES CONSEIL INTERNATIONAL DES MONUMENTS ET DES SITES. Záznam z volebního Plenárního zasedání ICOMOS INTERNATIONAL COUNCIL ON MONUMENTS AND SITES CONSEIL INTERNATIONAL DES MONUMENTS ET DES SITES CZECH NATIONAL COMMITTEE COMITÉ NATIONAL TCHÉQUE Č.j. SEK 03-15 Záznam z volebního Plenárního zasedání

Více

Mgr. Jiří Skalický, ředitel Revitalizace KUKS o.p.s.

Mgr. Jiří Skalický, ředitel Revitalizace KUKS o.p.s. Prezentace projektu Kuks - Braunův kraj financovaného z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Mgr. Jiří Skalický, ředitel Revitalizace KUKS o.p.s. Revitalizace KUKS o.p.s. Kuks 12, 544

Více

ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ

ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ EDUKATIVNÍ OSVĚTA, EXPOZICE PRŮMYSLU, PRŮMYSLOVÝCH

Více

Dotkni se 20. století! Mgr. Nina Milotová Bc. Kristýna Hlavatá

Dotkni se 20. století! Mgr. Nina Milotová Bc. Kristýna Hlavatá Dotkni se 20. století! Mgr. Nina Milotová Bc. Kristýna Hlavatá Seminář Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK MŠMT, Corso IIa, 2. prosince 2014 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, CZ.1.07/1.1.00/26.0077,

Více

náv tûva prezidenta âeské republiky Václava Klause a paní Livie Klausové v Královéhradeckém kraji

náv tûva prezidenta âeské republiky Václava Klause a paní Livie Klausové v Královéhradeckém kraji Prezident07_brozura120x120p.qxd 30.3.2007 11:22 Stránka 1 náv tûva prezidenta âeské republiky Václava Klause a paní Livie Klausové v Královéhradeckém kraji 10. 12. dubna 2007 Oficiální program Prezident07_brozura120x120p.qxd

Více

Z á p i s. Omluveni: Vladimír Pejřil, JUDr. Libuše Růčková, PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. Program jednání:

Z á p i s. Omluveni: Vladimír Pejřil, JUDr. Libuše Růčková, PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. Program jednání: Z á p i s z 33. jednání Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 10. listopadu 2011 od 13 hodin v budově Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Přítomni:

Více

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko v Martínkovicích

Z á p i s. z členské schůze DSO Broumovsko v Martínkovicích Z á p i s z členské schůze DSO Broumovsko 1. 3. 2011 v Martínkovicích Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, Mgr. Jansová, p. Harasevič, p. Hermonová, p. Rosová, Ing. Jirka, Mgr. Mücková, p. Novák,

Více

PROGRAM 1. JEDNACÍHO DNE čtvrtek 11. října 2012 Kongresový sál Hotelu Palcát společný program pro všechny pracovní sekce

PROGRAM 1. JEDNACÍHO DNE čtvrtek 11. října 2012 Kongresový sál Hotelu Palcát společný program pro všechny pracovní sekce PROGRAM 1. JEDNACÍHO DNE čtvrtek 11. října 2012 Kongresový sál Hotelu Palcát společný program pro všechny pracovní sekce Dopolední blok Předsedající dopoledního bloku: Ing. Jiří Horecký, MBA, Bc. Andrea

Více

Významná domácí a mezinárodní ocenění pracovníků Historického ústavu AV ČR od roku 2007 (HÚ AV ČR veřejnou výzkumnou institucí)

Významná domácí a mezinárodní ocenění pracovníků Historického ústavu AV ČR od roku 2007 (HÚ AV ČR veřejnou výzkumnou institucí) Významná domácí a mezinárodní ocenění pracovníků Historického ústavu AV ČR od roku 2007 (HÚ AV ČR veřejnou výzkumnou institucí) 2007 prof. PhDr. Eva Semotanová, DrSc. PhDr. Kateřina Valentová, PhD. Blanický

Více

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU O PROJEKTU Cílem projektu byla propagace památek reformace a jejich zpřístupnění široké veřejnosti, a to z řad turistů a návštěvníků

Více

Místní akční skupina Broumovsko+

Místní akční skupina Broumovsko+ Místní akční skupina Broumovsko+ Výroční zpráva za rok 2009 Obsah výroční zprávy Vážení členové a příznivci,...3 1. Členové a orgány sdružení...4 1.1. Členové sdružení...4 1.2. Orgány sdružení...6 1.3.

Více

Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče

Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje. Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Péče o kulturní dědictví v podmínkách Ústeckého kraje Mgr. Ivana Štěrbová Odbor kultury a památkové péče Památky Ústeckého kraje v číslech 1 archeologická památkové rezervace 5 městských památkových rezervací

Více

Období realizace projektu (měsíc/rok): I/2015 XII/2015 Zhotovitel stavby: Sdružení uchazečů Kutnohorská stavební, s.r.o. INGBAU CZ, s.r.o.

Období realizace projektu (měsíc/rok): I/2015 XII/2015 Zhotovitel stavby: Sdružení uchazečů Kutnohorská stavební, s.r.o. INGBAU CZ, s.r.o. DAČICKÉHO DŮM V KUTNÉ HOŘE. VZDĚLÁVACÍ A PREZENTAČNÍ CENTRUM KULTURNÍHO DĚDICTVÍ UNESCO. Název žadatele/realizátora: Město Kutná Hora Název grantu/programu: IOP Registrační číslo projektu: CZ.1.06/5.1.00/24.09628

Více

Knihovna věc veřejná 2018

Knihovna věc veřejná 2018 Knihovna věc veřejná 2018 Společný projekt SKIP a SDRUK Vít Richter 12. 4. 2018 Přehled aktivit Dohodnuty termíny kulatých stolů Tisková zpráva Bulletin SKIP Web projektu Knihovna věc veřejná Záštita AK

Více

Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014

Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014 Zápis z 26. zasedání kolegia rektora dne 4. srpna 2014 Přítomni: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA rektor UK Prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc. prorektor UK Prof. RNDr. Jan Hála, DrSc. prorektor UK Doc. RNDr.

Více

Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek

Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek Programy Ministerstva kultury na obnovu kulturních památek: - Program záchrany architektonického dědictví - Havarijní program - Program péče o

Více

Z á p i s. Mgr. Ivana Kudrnáčová, PhDr. Tomáš Rybička, Ing. Milan Smolík, Bc. Lucie Barešová, Mgr. Martina Berdychová (v. z. Ing.

Z á p i s. Mgr. Ivana Kudrnáčová, PhDr. Tomáš Rybička, Ing. Milan Smolík, Bc. Lucie Barešová, Mgr. Martina Berdychová (v. z. Ing. Z á p i s z 2. jednání Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Královéhradeckého kraje konaného dne 21.2.2017 od 14 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: MUDr. Zdeněk Fink,

Více

ICOMOS. V úvodu Václav Girsa přivítal přítomné členy. Konstatoval, že se výbor sešel v usnášeníschopném počtu a představil program zasedání:

ICOMOS. V úvodu Václav Girsa přivítal přítomné členy. Konstatoval, že se výbor sešel v usnášeníschopném počtu a představil program zasedání: ICOMOS I N T E R N A T I O N A L C O U N C I L O N M O N U M E N T S A N D S I T E S C O N S E I L I N T E R N A T I O N A L D E S M O N U M E N T S E T D E S S I T E S CZECH NATIONAL COMMITTEE COMITÉ

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Bečov nad Teplou,

TISKOVÁ ZPRÁVA. Bečov nad Teplou, TISKOVÁ ZPRÁVA NKP Bečov Závěrečná zpráva za rok 2011 k čerpání prostředků ISPROFIN přidělených MK ČR na příkladnou obnovu hradu Bečov a přilehlých objektů Bečov nad Teplou, 9. 12. 2011 Areál SHZ Bečov

Více

Zápis ze 146. jednání Sboru expertů

Zápis ze 146. jednání Sboru expertů Zápis ze 146. jednání Sboru expertů 3. 12. 2015 Magistrát hlavního města Prahy odbor památkové péče Přítomni: PhDr. Zdeněk Dragoun Ing. arch. Otto Dvořák Ing. arch. Eva Dvořáková doc. Ing. arch. Michal

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 Vypracovali: Petra Vasilová, předsedkyně sdružení Martin Habáň, místopředseda sdružení Stránka 1 - Informace o občanském

Více

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN 011-01 1. Úvod do studia. Vybrané kapitoly z filosofie předmět 1. Úvod do filosofie. Dějiny filosofie.. Filosofie krásy. Estetika. 3. Etika.. Kognitivní religionistika.

Více

DOPROVODNÉ PROGRAMY Konference, semináře, workshopy, výstavy...

DOPROVODNÉ PROGRAMY Konference, semináře, workshopy, výstavy... DOPROVODNÉ PROGRAMY Konference, e, workshopy, výstavy... PŘEDNÁŠKOVÝ PROSTOR Č. 1 Levé křídlo Průmyslového paláce (LK 167 - otevřený prostor) 10,00-11,00 Zahájení veletrhu 11,00-13,00 Blok "Industriální

Více

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. doc. PhDr. Martina ŠMEJKALOVÁ, Ph.D. PhDr. Ivana KOLÁŘOVÁ, CSc. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc.

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. doc. PhDr. Martina ŠMEJKALOVÁ, Ph.D. PhDr. Ivana KOLÁŘOVÁ, CSc. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc. Nezávislá odborná komise, která je poradním orgánem při přezkoumávání žádostí žadatelů v procesu přezkoumání výsledků zkoušek z didaktických testů pro rok 2014 (podle 82 školského zákona). Rozpočtové prostředky

Více

U S N E S E N Í číslo: 98 ze dne: 4. března 2014 Nominace zástupce Asociace krajů ve Výboru regionů náhradníka člena informaci ze zasedání Výboru regionů, které konalo v termínu 30. 31. ledna 2014 v Bruselu,

Více

Z á p i s. z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko v Božanově.

Z á p i s. z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko v Božanově. Z á p i s z členské schůze dobrovolného svazku obcí Broumovsko 11. 11. 2010 v Božanově. Přítomni: p. Cahová, p. Rejchrt, p. Kotrnec, p. Brandejs, p. Hermonová, p. Rosová, Mgr. Mücková, p. Novák, p. Grusman

Více

Zpráva o činnosti v roce 2012

Zpráva o činnosti v roce 2012 Zpráva o činnosti v roce 2012 Občanské sdružení na ochranu památek v Dolních Chabrech (dále jen OSOP) si v roce 2012 připomenulo páté výročí svého vzniku. Bylo založeno v roce 2007 s hlavním cílem zachránit

Více

10. Přehled hlavních MAS působících na území Plzeňského kraje a akcí obnovy kulturního dědictví financovaného jejich prostřednictvím do roku 2012

10. Přehled hlavních MAS působících na území Plzeňského kraje a akcí obnovy kulturního dědictví financovaného jejich prostřednictvím do roku 2012 10. Přehled hlavních MAS působících na území Plzeňského kraje a akcí obnovy kulturního dědictví financovaného jejich prostřednictvím do roku 2012 PhDr. Jitka Vlčková, Odbor regionálního rozvoje a územního

Více

v Moravskoslezském kraji

v Moravskoslezském kraji Podpora cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji RNDr. Tomáš Ehler oddělení cestovního ruchu, Moravskoslezský kraj krajský úřad Ostrava 15.4. 2009 Obsah prezentace Rozvojové priority MS kraje v oblasti

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová 2.10.2014 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a fondy EHP přispívají

Více