Výroční zpráva za školní rok 2013/2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva za školní rok 2013/2014"

Transkript

1 Junák český skaut, středisko Oheň Horní Počernice, z. s. Na Chvalské tvrzi 860/4, Praha 20 - Horní Počernice IČO: Kdo jsme? Výroční zpráva za školní rok 2013/2014 Junák český skaut, z. s., je dobrovolný, nezávislý a nepolitický spolek sdružující své členy a členky bez rozdílu národnosti, náboženského vyznání, politického přesvědčení, rasy nebo jiných rozdílů. Junák má v Česku v současnosti 465 středisek, která spolu dále spolupracují především v organizaci a ve vzdělávání vedoucích. My jsme právě jedním z těchto středisek. Naším cílem je plnit poslání Junáka, kterým je v souladu se zásadami stanovenými zakladateli skautského hnutí podporovat rozvoj osobnosti mladých lidí; jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a tělesných schopností tak, aby byli po celý život připraveni plnit povinnosti k nejvyšší Pravdě a Lásce; sobě samým; bližním, vlasti, celému lidskému společenství a přírodě. Tento úkol na sebe berou vedoucí jednotlivých oddílů, stejně jako středisko, které se snaží vytvořit pro oddíly odpovídající zázemí.

2 Kolik nás je? V našem středisku bylo v roce 2013 registrováno 218 členů, z toho 164 dětí, 41 vedoucích a roverů od 15 do 26 let a 13 činovníků starších 26 let. Hornopočernické středisko tvoří pět oddílů pro dívky a chlapce ve věku šesti až deseti let jsou oddíly světlušek a vlčat, pro děti od jedenácti do patnácti let oddíly skautek a skautů. Skauti a skautky starší patnácti let potom odcházejí do oddílu roverů. Většina z nich se také začíná podílet na vedení některého z dětských oddílů, nebo se zapojují při zajišťování ostatních věcí nutných pro chod střediska. Co děláme? Jednotlivé oddíly mají po celý rok pravidelné (každotýdenní) schůzky v našich klubovnách. Na programu schůzek jsou aktivity ze skautské praxe, sportovní hry, hry pro rozvoj různých dovedností i schopností (týmové spolupráce, tvořivosti apod.) i učení se novým věcem. Důraz je kladen na všestrannost a výchovu. Během roku vyráží oddíly na výlety a víkendové výpravy. Pořádáme tábory v době podzimních i jarních prázdnin. Celoroční práce s dětmi vrcholí na letním táboře. Do programu se snažíme vložit i dobročinné aktivity. Naše středisko se pravidelně zapojuje do projektu Postavme školu v Africe, organizovaného sdružením Člověk v tísni a Junákem. Společně s dalšími občanskými sdruženími z Horních Počernic pořádáme akce pro počernickou veřejnost. Na Květnou neděli je to Počernické kuře, které se koná v rámci akce Pomozte dětem, na podzim pořádáme Počernické světýlko lampionový průvod pro malé děti a jejich rodiče. Před Vánoci roznášíme Betlémské světlo při vánoční akci na Chvalském zámku. Kdo jsou naši vedoucí? Naši vedoucí jsou mladí lidé, kteří věnují svůj volný čas dobrovolně a bezplatně práci pro oddíly. Připravují celoroční program schůzek, výletů a táborů. Na svoji činnost se připravují na vzdělávacích akcích Junáka. Příprava vedoucích je vícestupňová: Na čekatelských kurzech se mladí lidé (starší 15 let) učí, jak se podílet na vedení oddílu. Na vůdcovských kurzech se pak dospělí činovníci učí, jak oddíl vést. Vůdcovská zkouška je zaměřená především na pedagogiku, psychologii, schopnost organizace a týmové práce, znalost právních předpisů, zdravovědy a zásad bezpečnosti. V rámci vůdcovské zkoušky je potřeba mít kvalifikaci zdravotníka zotavovacích akcí. Své práci věnují vedoucí stovky dobrovolnických hodin ročně. Pravidelně se podílíme na organizaci okresního rádcovského kurzu a čekatelského kurzu.

3 Jak proběhl školní rok 2013/2014? Kromě pravidelných schůzek jsme uspořádali během roku asi 50 akcí. Všechny oddíly vyjely na podzimní prázdniny, oddíly skautů, skautek a vlčat využily jarní prázdniny pro pobyt na horách, kde probíhal i výcvik na sjezdových a běžeckých lyžích. Hned na začátku září jsme se skauty, skautkami a rovery vyrazili do Beskyd k mohyle Ivančeně, která je symbolem skautského odboje za II. světové války. Jako obvykle činnost vyvrcholila na letních táborech, oddíl skautů spolu s rovery si ho navíc okořenili týdenní stavbou celého tábora na tábořišti u Aše. Někteří zástupci z našeho střediska se o letních prázdninách podíleli na přípravách středoevropského Jamboree, které se letos konalo v Čechách. Na podzim roku 2013 proběhl v rámci okresu víkendový čekatelský kurz, na jehož organizaci jsme se podíleli. Začátkem června 2014 jsme se ve spolupráci s MUMem zapojili do pořádání dětského dne na téma Indiánské léto.

4 Oddíl světlušek Světlušky jsou 35členný oddíl dívek navštěvujících třídu základní školy. Nejraději mají hry Buldog a Král vysílá své vojsko, v nichž můžou skvěle strategizovat. V minulém roce jsme si velmi pochvalovaly víkend sesterství, na který jsme se vydaly se staršími skautkami a poznaly město Strakonice. V květnu jsme vyrazily na hrad Hauenštejn, kde jsme strávily dvě noci v hradní věži a osvojily si spoustu nových historických znalostí a dovedností. V půlce června jsme navštívily Poradní skálu na Kokořínsku, kam už po dlouhé roky jezdí všechny oddíly z našeho střediska. Celý školní rok završil tábor v Trojmezí u Aše, kde nám sice dlouhou dobu pršelo, ale přesto si ho všichni užili a s Willy Foggem procestovali celý svět. Na tábor jsme jely dohromady se skauty a společná akce se všem tak zalíbila, že ještě na prosinec byl naplánován společný vánoční víkend v Jizerských horách.

5 Oddíl skautek Náš skautský oddíl byl v roce 2013/2014 tvořen 32 skautkami a týmem 11 vedoucích. Jedním z našich cílů pro tento rok bylo posílení družinového systému, což jsme podpořily vytvořením družinových skupin (Bagři, Sovičky, Krepáci, Čumáčci). Na každou družinu navíc dohlížel jeden z patronů, tedy vedoucí, který docházel na schůzky a pomáhal rádkyním (nejstarším skautkám) v jejich začátcích. Akční oddílový tým se zasloužil o zpříjemnění dříve méně navštěvovanýc h oddílových schůzek návštěvami Prahy. Každou druhou schůzku se tedy skautky vydávaly na exkurze a výstavy. Oddílové schůzky v lomu byly navíc podpořeny zajímavými programy a tématy (doba Rudolfa II., čokoláda). Během tohoto školního roku se skautky zúčastnily velkého množství tematických víkendů. V září jsme se s oddílem skautů vydali na skautskou mohylu Ivančena v Beskydech. Během podzimních prázdnin se skautky seznámily s osobou jednoho z největších Čechů, Járou Cimrmanem, a jeho tvorbou. Během zimy jsme se vydaly na víkend na sněhu a den Sesterství jsme oslavily s oddílem světlušek ve Strakonicích společným víkendem. Na dubnovém víkendu jsme si vyzkoušely různé kompenzační pomůcky (hmatové knížky, bílou hůl, invalidní vozíky a další) a získaly nový pohled na lidi s handicapy. V květnu jsme se ještě vydaly na nádherné putování po Jeseníkách. Vyvrcholením celého roku byl tábor, který se konal v Trojmezí u Aše. Velice oblíbené (jak u dětí, tak i vedoucích) byly výměnné programy, kdy vedoucí vlčat připravovali program pro skautky a naopak. Programy prohloubily vztahy mezi oddíly. Rády bychom vyzdvihly ještě skvělou práci kuchařek a spolupráci s oddílem vlčat. Kromě příprav programů a práce kolem oddílu jsme se věnovaly ještě budování našeho vůdcovského týmu, který se v tomto roce rozrostl o pár nových členek. Jednou z akcí, která se o to zasloužila, byl teambuilding ve Mšeně, který nám přinesl mnoho nových společných zážitků.

6 Oddíl vlčat Uplynulý rok byl pro oddíl vlčat v jeho průběhu gradující. Každý rok se snažíme, abychom se od laťky, kterou nastavíme v úvodu, jen zlepšovali, a minulý rok se nám to určitě povedlo. V prvním pololetí jsme kromě schůzek chodili i na výlety a po tradičních Podzimkách jsme jeli i na víkend, při těchto příležitostech jsme mohli poznat naše nováčky na vícedenní akci. Kromě poznávání nováčků jsme tyto akce využili k zapojení nových vedoucích do oddílu. V druhé polovině školního roku jsme se zčásti věnovali přípravě na Závod vlčat a světlušek. V prvním kole jsme slavili úspěch a v druhém jsme díky tomu měli možnost porovnat své síly s nejlepšími oddíly z celé Prahy. Po závodech jsme si už mohli všechny akce užívat podle svého zájmu a těšit se na tábor. Tábořiště jsme s radostí sdíleli s oddílem skautek. V rámci táborové hry jsme se podívali do severských zemí a kluci se mohli podívat na palubu vikinské lodi, jejíž kulisu pro ně připravili zdatní borci již před táborem. Kluci měli možnost zlepšovat své schopnosti v široké škále zkoušek a získali i své unikátní tetování. Po polovině tábora jsme navštívili Františkovy Lázně. Čas zde všichni využili k dokoupení sladkostí, protože ty z domova jim už většinou došly, a poté jsme se důkladně vykoupali v místním aquaparku. Po krásném čase stráveném na dvoutýdenním táboře jsme se vrátili zpět do všedního života. Díky všemu výše zmíněnému a spoustě dalších věcí nyní můžeme s úsměvem na tváři vzpomínat na minulý rok v oddíle vlčat.

7 Oddíl skautů připravili náročnější tábor. Oddíl skautů měl tradičně šest družin, s nimiž se nám dobře spolupracovalo. K našim cílům patřilo především začlenit nové vedoucí do jejich funkce (na začátku školního roku nás bylo o pět vedoucích víc a oddíl měl nového hlavního vedoucího). Výchovným cílem bylo naučit kluky přežívat v trochu drsnějších podmínkách. Podle toho jsme v průběhu celého roku zařadili do programu větší počet outdoorových aktivit a Aktivitami v září a v říjnu byly především Cintra a rádcovské přespání. První velkou akcí byly podzimní prázdniny. Letos jsme byli v Tehově na faře, kde jsme se snažili začlenit nováčky. Pak jsme měli tradiční hru po Praze se skauty z Proseka. V novém roce nám nepřálo moc počasí, proto se z Vatry na sněhu (zimního puťáku) stala spíše Vatra na listí, víkend na běžkách nebyl na běžkách, ale v pohorkách. Přesto se obě akce v rámci možností vydařily. Letos jsme také poprvé jeli na jarní prázdniny s oddílem skautek. K dalším velkým akcím patřila voda s rovery, která byla sice organizačně náročnější, ale skauti se naučili kormidlovat. Tábor jsme měli klasicky třítýdenní. První týden jsme tábor spolu s rovery stavěli. Zbylé dva týdny jsme strávili s oddílem světlušek, což je sice neobvyklá kombinace, ale na táboře vznikla pohodová atmosféra, která vydržela po celou dobu jeho trvání. Hlavním tématem celotáborových aktivit byli vikingové. Součástí tábora byly dva drsnější puťáky (jeden z nich na kolech), které skauti zvládli k překvapení nás všech s nadhledem, čímž dokázali, že jsou vážně drsňáci.

8 Oddíl roverů V září vznikla nová roverská družina Suky o počtu 22 členů. Začátkem října se ve skautském domě v Hradci Králové uskutečnil roverský sněm, na kterém jsme si naplánovali termíny akcí a činnost na školní rok 2013/2014. V době podzimních prázdnin se družina Suků vydala do chaty v Krkonoších, kde se její členové naučili péct vlastní chleba a mnoho dalšího. V březnu jsme pro rovery a rangers nejen z našeho kmene uspořádali 4. ročník fyzicky náročnější hry Tajemný odkaz, letos na téma Rambo. Ke konci března zorganizovala družina Suků Jarní setkání s rodiči, na kterém se každý oddíl prezentoval scénkami na volné téma. Rok se Suky jsme zakončili putovně-stálým táborem v Ašském výběžku. Starší roverské družiny se vypravily na putování po Slovensku, Norsku nebo Jeseníkách.

9 Hospodaření Naše středisko je financované z členských příspěvků, z příspěvků obce a Magistrátu hl. města Prahy a státních příspěvků (Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy). Peníze od obce a státu jsou účelově vázané. MHMP nás pravidelně podporuje ve dvou oblastech: Akce ve volném čase a Prostory pro činnost. Letos jsme ještě žádali o grant pro rovery, aby mohli jet na mezinárodní setkání skautů (Jamboree) ve Švédsku. Finance z grantu Akce ve volném čase jsme využili na úhradu části nákladů na výpravy a tábory (v roce 2013 to bylo Kč). Grant Prostory pro činnost jsme použili k pokrytí nájmů, rekonstrukcí a provozních nákladů kluboven (v roce Kč). Na skautské Jamboree ve Švédsku jsme získali Kč. Z grantů obce Horní Počernice se nám podařilo získat peníze na údržbu areálu Chvalského lomu, sportovní vybavení, lana a obnovu nářadí a akreditovaný kurz lanových aktivit (v roce Kč), na akce pro děti a veřejnost nákup stanu tee-pee, střediskový dataprojektor, vstupy na kulturní akce, výdaje spojené s organizací masopustu, který spolupořádáme s Chvalským zámkem, a na obnovu nádobí a výtvarný materiál (v roce Kč). Z podpory MŠMT hradíme vybavení a provozní náklady (v roce Kč). Dalším zdrojem finančních prostředků jsou dary od našich podporovatelů. Tyto prostředky využíváme zejména na financování vzdělání našich vedoucích. Hospodářský výkaz za rok 2013 Vybrané údaje o příjmech a výdajích 27. střediska Oheň (zaokrouhleno na tisíce). Výnosy Částka (Kč) Tržby za vlastní výkony Účastnické poplatky za akce Přijaté příspěvky (dary) Přijaté členské příspěvky Poskytnuté dotace Celkem Náklady Částka (Kč) Spotřeba materiálu Služby Odpisy Příspěvky vyšším org. jednotkám Ostatní náklady Celkem Majetek Částka (Kč) Dlouhodobý nehmotný majetek 0 Dlouhodobý hmotný majetek Nemovitosti 0 Pohledávky Krátkodobý finanční majetek Pokladna Účty v bankách Dlouhodobý finanční majetek 0 Ostatní majetek 0 Oprávky k dlouhodobému majetku Zásoby Celkem majetek

10 V roce 2013 nás podpořili: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Magistrát hlavního města Prahy Městská část Praha 20 Helena Plachtová Paico, s.r.o FAS Maniny, s.r.o. Nobl Smíchov, s.r.o. Karla Farkašová Miroslav Bulla Pavel Wágner Svatoslav Toman Jaroslav Holota Robert Sál Lenka Švábová Manželé Kulhánkovi Chvalský zámek, příspěvková organizace Lesní správa Františkovy lázně Farma Trojmezí, a.s. Všem našim dárcům a podporovatelům moc a moc děkujeme. Také děkujeme restauračním zařízení U Voháků a vinnému šenku U Chlupáče za inspirativní prostředí pro naše setkávání v rámci porad vedoucích. Základní data a kontakty na organizaci: Junák český skaut, středisko Oheň Horní Počernice, z. s Na Chvalské tvrzi 860/4, Praha 20 IČO: , ev.č Bankovní spojení: /2010 Web.: Složení střediskové rady: Anežka Havránková vedoucí střediska Petr Volavka zástupce vedoucí střediska Antonín Wagner člen střediskové rady Karel Švejda člen střediskové rady, výchovný zpravodaj Johana Schovánková vedoucí oddílu skautek, výchovný zpravodaj Mona Awwadová vedoucí oddílu světlušek Jan Papoušek vedoucí oddílu vlčat Jan Haken vedoucí oddílu skautů Tomáš Petřík vedoucí oddílu roverů Magdaléna Kuczmanová člen střediskové rady Marie Bláhová člen střediskové rady Jana Králíková člen střediskové rady Tomáš Petřík člen střediskové rady Korespondenční adresa: Anežka Havránková Kučerova Praha 9 Telefon: ohen@skaut.cz Revizní komise: Hedvika Strakošová předsedkyně Ondřej Krásný

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Oheň Praha Na Chvalské tvrzi 860/1, 193 00 Praha - Horní Počernice IČO: 638 34 910 ev.č. 11927 Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Kdo jsme? Junák svaz skautů

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015 Junák český skaut, středisko Oheň Horní Počernice, z. s. Na Chvalské tvrzi 860/4 193 00 Praha 20 Horní Počernice IČO: 638 34 910 Kdo jsme? Junák český skaut, z. s., je dobrovolný,

Více

Výroční zpráva za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR, středisko Oheň Praha Na Chvalské tvrzi 860/4, 193 00 Praha 20 - Horní Počernice IČO: 638 34 910 ev.č. 119.27 Kdo jsme? Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Junák svaz

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Mikulčice 2009 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012 Mikulčice 2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015/2016 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015/2016 Junák český skaut, středisko Oheň Horní Počernice, z. s. Na Chvalské tvrzi 860/4 193 00 Praha 20 Horní Počernice IČO: 638 34 910 Kdo jsme? Junák český skaut, z. s., je dobrovolný,

Více

JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013

JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013 JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013 Mikulčice 2013 JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126

Více

JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR středisko Strážci Ostrava

JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR středisko Strážci Ostrava JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR středisko Strážci Ostrava Pár slov na úvod Milý čtenáři, Junák - svaz skautů a skautek ČR je dobrovolné, nezávislé a nepolitické občanské sdružení ve smyslu zákona č. 83/1990

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA

VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA 2007 Posláním Junáka je podporovat rozvoj osobností dětí a mladých lidí, jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a tělesných schopností, aby byli

Více

Duben Rytířská robinsonáda v Hostinném Na naši pravidelnou jarní výpravu jsme se tentokrát vydali do Hostinného. Během této výpravy jsme navštívili i naše letní tábořište nedaleko Svaté Kateřiny a samozřejmě

Více

Činností Junáka je aktivní naplňování tohoto poslání. Podpora všestranného rozvoje dětí probíhá prostřednictvím těchto aktivit:

Činností Junáka je aktivní naplňování tohoto poslání. Podpora všestranného rozvoje dětí probíhá prostřednictvím těchto aktivit: Junák český skaut, z. s. je dobrovolný, nezávislý a nepolitický spolek, jehož posláním a účelem je, v souladu s principy a metodami stanovenými zakladatelem skautského hnutí Robertem Baden-Powellem a zakladatelem

Více

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov V roce 2006 bylo u nás registrováno ve třech oddílech celkem 68 členů, z toho oddíl děvčat Slunečnice měly 5 světlušek, 8 skautek, 2 rangers a 4 vedoucí. Oddíl

Více

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1 Kmen Ťapáč Liga lesní moudrosti Zázvorkova 1999, Praha 13 - Lužiny www.tapac.webnode.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ ROK 2014 Tento dokument obsahuje výroční zprávu kmene Ťapáč za uplynulý rok. Jsou zde

Více

Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk. Výroční zpráva za rok 2014

Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk. Výroční zpráva za rok 2014 Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk Výroční zpráva za rok 2014 Šumperk 2015 Junák svaz skautů a skautek ČR v Šumperku Junák český skaut, z. s. je dobrovolný, nezávislý a nepolitický

Více

Přítomnost členů komise Petra Benešová přítomna Mgr. Ondřej Sychra, DiS. přítomen Mgr. Anna Vrchotová přítomna

Přítomnost členů komise Petra Benešová přítomna Mgr. Ondřej Sychra, DiS. přítomen Mgr. Anna Vrchotová přítomna Zápis z jednání komise rady města Komise pro výchovu, vzdělávání a komunitní plánování č. 03/16 Den konání 4. října 2016 Místo konání zasedací místnost internátu Litomyšlské nemocnice, a.s. na ul. J. E.

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 strana 3 I. ÚVOD II. ČLENSTVO Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha

Více

výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí JUNÁK VRCHLABÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA

výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí JUNÁK VRCHLABÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA výroční zpráva 2005 Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí 1 obsah kdo jsme 3 mladí lidé ve skautingu 4 skautská činnost 5 dospělí ve skautingu 6 STŘEDISKO KRAKONOŠ VRCHLABÍ 7 organizace

Více

Výroční zpráva za rok 2016 Šumperk 2017

Výroční zpráva za rok 2016 Šumperk 2017 Junák - český skaut, středisko Rudy Knotka Šumperk, z. s. Výroční zpráva za rok 2016 Šumperk 2017 Junák v Šumperku Junák český skaut, z. s. je dobrovolný, nezávislý a nepolitický spolek ve smyslu zákona

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 strana 3 I. ÚVOD II. ČLENSTVO Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha

Více

výroční zpráva 10. středisko Mafeking

výroční zpráva 10. středisko Mafeking výroční zpráva 10. středisko Mafeking úvod V roce 2017 se naše členská základna rozšířila o 36 členů na 196. V středisku Mafeking sdružujeme celkem tři oddíly: 30. dívčí brněnský oddíl, 94. chlapecký oddíl

Více

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT 43.oddíl skautů Modrý šíp INFORMACE O 43. ODDÍL SKAUTŮ 43. oddíl skautů Modrý šíp je určen pro chlapce ve věku 9 až 17 let. MODRÝ ŠÍP Oddíl je součásd skautského střediska Modrý šíp, které sídlí v Ostravě

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

Zápis č. 2/2016. Junák český skaut, okres Nový Jičín, z. s. z jednání Okresní rady Junáka Nový Jičín

Zápis č. 2/2016. Junák český skaut, okres Nový Jičín, z. s. z jednání Okresní rady Junáka Nový Jičín Zápis č. 2/2016 z jednání Okresní rady Junáka Nový Jičín Datum: 7. 3. 2016 Zahájení: 18.05 hod. Místo konání: klubovna střediska Pagoda Nový Jičín Ukončení: 19.05 hod. ORJ: Střediska: Omluveni: Nepřítomni:

Více

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité!

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité! VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2016 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Anna-Marie Koubová Hospodář: Dominika Zábranská Zdravotník: Alžběta Mandelová Organizační práce a členská základna

Více

Výroční zpráva. Modřanská trojka org. KONDOR

Výroční zpráva. Modřanská trojka org. KONDOR Výroční zpráva 2015 Modřanská trojka org. KONDOR Pravé a dokonalé přátelství znamená spojit mnoho srdcí a těl v jedno M3 a jediného ducha. Pythagoras 2 Sídlo a údaje o skupině Modřanská trojka, org. KONDORR

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 strana 3 I. ÚVOD Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha 10, kde je kancelář,

Více

Kobyliské nám. 1000/ Praha 8 Kobylisy IČ:

Kobyliské nám. 1000/ Praha 8 Kobylisy IČ: Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ: 65398599 +420 283 029 120 kluby@skm.cz www.skm.cz SÍDLO Salesiánské kluby mládeže, z. s. Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ 65398599 WEBOVÉ

Více

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Výroční zpráva 2010 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Kdo jsme? Jsme nezisková organizace. Našimi členy jsou dobrovolníci a naše práce souvisí s činností oddílu mladých ochránců

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018 strana 3 I. ÚVOD Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha 10, kde je kancelář,

Více

Výroční zpráva kmene Walden rok 2015

Výroční zpráva kmene Walden rok 2015 Výroční zpráva kmene Walden rok 2015 Walden je jedním z prvních kmenů obnovené Ligy lesní moudrosti (LLM). Podle terminologie je jejím pobočným spolkem. vznikl v roce 1990 v Dejvicích, kde nyní sídlí na

Více

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ 40747 IČ 66102391 O nás Náplní činnosti mladých hasičů při SDH Varnsdorf je vzdělávání dětí nejen v

Více

Výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR Středisko Krakonoš Vrchlabí 1/12

Výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR Středisko Krakonoš Vrchlabí 1/12 Výroční zpráva 2004 Junák svaz skautů a skautek ČR Středisko Krakonoš Vrchlabí 1/12 Vážení přátelé a příznivci skautingu, budu rád, pokud se nám pomocí této zprávy o činnosti za rok 2004 podaří informovat

Více

10 č. Středisko Lužan Varnsdorf. www.varnsdorf.skauting.cz

10 č. Středisko Lužan Varnsdorf. www.varnsdorf.skauting.cz 64 spokojjených dětíí v našiich oddííllech 7 dobrovollných dospěllých vedoucíích 10 č čllenů kmene dospěllých Středisko Lužan Varnsdorf www.varnsdorf.skauting.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Junák - svaz skautů

Více

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2016

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2016 Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2016 Doupě 9. 4. 2017 Zpracovala: Kateřina Rozinková, Káťa Základní informace: Kmen LLM je rodinným kmenem, který byl založen v březnu

Více

Výroční zpráva 2014 Junák - český skaut, středisko Žamberk, z. s.

Výroční zpráva 2014 Junák - český skaut, středisko Žamberk, z. s. Schváleno střediskovou radou dne 13. 9. 2015. Výroční zpráva 2014 Junák - český skaut, středisko Žamberk, z. s. Slovo vedoucího střediska Milí čtenáři, je mou milou povinností přiblížit vám uplynulý rok

Více

Junák - český skaut, 9. středisko Jana Boska Olomouc, z. s.

Junák - český skaut, 9. středisko Jana Boska Olomouc, z. s. Výroční zpráva 2014 Junák - český skaut, 9. středisko Jana Boska Olomouc, z. s. Slovo úvodem Vážení přátelé, držíte v rukou výroční zprávu skautského střediska Jana Boska Olomouc pro rok 2014. Chceme Vás,

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 Junák - český skaut, středisko Svatopluk Břeclav, z. s. Výroční zpráva za rok 2017 Kontakt: Junák - český skaut, středisko Svatopluk Břeclav, z. s. Šilingrova 3509/34, 62002 Břeclav IČO 45659133 breclav@skaut.cz

Více

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 6 1.3. Podíl financování a kapacita

Více

Co najdete v tomto čísle: O oddíle - Registrace strana 2. O středisku strana 3. Z uplynulých akcí strana 4. Plány akcí na 2. pololetí strana 5-6

Co najdete v tomto čísle: O oddíle - Registrace strana 2. O středisku strana 3. Z uplynulých akcí strana 4. Plány akcí na 2. pololetí strana 5-6 Co najdete v tomto čísle: O oddíle - Registrace strana 2 O středisku strana 3 Z uplynulých akcí strana 4 Plány akcí na 2. pololetí strana 5-6 Pozvánka na akci strana 7 Úvodní slovo Vážení rodiče, posíláme

Více

Dokonalá čísla jsou stejně tak vzácná jako dokonalí lidé. René Descartes

Dokonalá čísla jsou stejně tak vzácná jako dokonalí lidé. René Descartes 11 1 Dokonalá čísla jsou stejně tak vzácná jako dokonalí lidé. René Descartes 2 Sídlo a údaje o skupině: U Spořitelny 69/18 Praha 12 Modřany 143 00 Tel.: 777 785 423 IČO: 708 64 101 Číslo účtu: 634 753

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2006

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2006 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2006 Mikulčice 2006 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

Liga lesní moudrosti kmen Wallowa Brno. Výroční zpráva 2011

Liga lesní moudrosti kmen Wallowa Brno. Výroční zpráva 2011 Liga lesní moudrosti kmen Wallowa Brno Výroční zpráva 2011 1 Představení kmene Kmen Wallowa je organizační jednotkou Ligy lesní moudrosti The Woodcraft League (LLM) od roku 1990, kdy byla LLM po komunistickém

Více

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Junák svaz skautů a skautek ČR, Okres Frýdek-Místek Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Datum: čtvrtek 29. března 2012 Místo: Okresní klubovna, Kostíkovo náměstí 638, Frýdek-Místek Začátek: 17:30 Přítomni:

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 Sdružení AMICITIA VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 5 1.3. Podíl financování a kapacita 5 1.4.

Více

Oddílový zpravodaj 1. oddílu skautů Dúnadan (září prosinec 2013)

Oddílový zpravodaj 1. oddílu skautů Dúnadan (září prosinec 2013) Oddílový zpravodaj 1. oddílu skautů Dúnadan (září prosinec 2013) Zdravíme všechny Dúnadany a jejich rodiče! Máme za sebou letní prázdniny a s nimi i letní tábor, který se letos konal na našem tábořišti

Více

Zpráva o činnosti v roce 2017

Zpráva o činnosti v roce 2017 Spolek Ruku v ruce Spolek při ZŠ, Městec Králové, Nám. Republiky 303 IČ: 22832611, tel./fax: +420 325643312, čís. bank. účtu: 152777556/0600 Zpráva o činnosti v roce 2017 Vypracovala: Mgr. Monika Nováková

Více

Výroční zpráva

Výroční zpráva Výroční zpráva 2015 1 Statek, z. s. Spolek Statek, z. s., vznikl 4. 2. 2008. Sídlí v Podještědí, v obci Lesnovek, asi 30 km od Liberce. Aktivity však pořádá po celé republice. Hlavními předměty činnosti

Více

mtrojka.cz 16 U Spořitelny 69, Praha 12 - Modřany, 143 00

mtrojka.cz 16 U Spořitelny 69, Praha 12 - Modřany, 143 00 Výroční zpráva skupiny Modřanská trojka číslo účtu: 63 47 53 02 27 / 0100 (pro případ, že nás chcete podpořit) Sídlo a údaje o skupině: U Spořitelny 69 Praha 12 Modřany 143 00 IČO: 708 64 101 Číslo účtu:

Více

Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko 521.01 Františka Barvíře Třebechovice pod Orebem

Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko 521.01 Františka Barvíře Třebechovice pod Orebem Výroční zpráva 2013 Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko 521.01 Františka Barvíře Třebechovice pod Orebem Základní informace o středisku: Název: Právní forma: IČ / DIČ: Junák - svaz skautů a skautek

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Junák svaz skautů a skautek Středisko Uragan Výroční zpráva za rok 2011 Adresa: Pod Spravedlností 1261, 15600 Praha Zbraslav IČO: 47611499 Číslo účtu: 126686319/0800 www.uragan-zbraslav.cz 1 Středisko

Více

Představení kmene. Webové stránky kmene: http://arapaho.lovciveverek.cz/ Fotogalerie: http://arapaho.rajce.idnes.cz/

Představení kmene. Webové stránky kmene: http://arapaho.lovciveverek.cz/ Fotogalerie: http://arapaho.rajce.idnes.cz/ KLM Arapaho Výroční zpráva 2014 Představení kmene Struktura kmene: Náčelník: Zuzana Kluková Ohnivec: Jana Hajduchová Náčelník ROP: Jan Hajduch Pokladník: Irena Malinová Písmák: Zuzana Kluková Webové stránky

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

Obsah. Sdružení přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2012/

Obsah. Sdružení přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2012/ Obsah Sdružení přátel Gymnázia Kadaň... 3 Charakteristika... 3 Základní údaje o hospodaření SPGK... 4 Aktivity roku 2012/2013... 5 2 Sdružení přátel Gymnázia Kadaň IČO: 26585472 Sídlo: 5. května 620, 432

Více

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk ORJ ŠUMPERK (ÚZKÁ) Místo a datum konání: Přítomni: U Martina a Mirabelky neděle 11. ledna 2015 13:30 17:00 br. Pavel Fornůsek - Stopař, br. Petr Fornůsek Waope,

Více

Vilém Řiháček vedoucí střediska

Vilém Řiháček vedoucí střediska 7 30 / {;13œ7" 45³&%*4,0."'&,*/( Pojďte se s námi na chvíli ohlédnout za rokem 2016. Byl to čas plný skautování, nezapomenutelných zážitků a významných událostí. Můžeme si hrdě přiznat, že to byl vydařený

Více

Neziskové občanské sdružení dětí a mládeže - 1 - Obsah: Představení organizace Pravidelná zájmová činnost Neorganizovaná mládež Přehled hospodaření Výroční zpráva byla řádně schválena Sněmem Sdružení Klubko

Více

Obsah. Sdružení přátel Gymnázia Kadaň... 3. Charakteristika... 3. Základní údaje o hospodaření SPGK... 4. Aktivity roku 2013/2014...

Obsah. Sdružení přátel Gymnázia Kadaň... 3. Charakteristika... 3. Základní údaje o hospodaření SPGK... 4. Aktivity roku 2013/2014... Obsah Sdružení přátel Gymnázia Kadaň... 3 Charakteristika... 3 Základní údaje o hospodaření SPGK... 4 Aktivity roku 2013/2014... 5 2 Sdružení přátel Gymnázia Kadaň IČO: 26585472 Sídlo: 5. května 620, 432

Více

Občanské sdružení Bezva prázdniny

Občanské sdružení Bezva prázdniny Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2007 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD

ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD zpráva o činnosti v roce 2013 Duha Školicí středisko Náchod je organizace, která pořádá vzdělávací programy především pro instruktory, vedoucí, lektory, ale i mládež a dospělé

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2017

Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2017 Výroční zpráva o činnosti kmene LLM Strážci pokladů, Doupě za rok 2017 Doupě 13. 1. 2018 Zpracovala: Kateřina Rozinková, Káťa Základní informace: Kmen LLM je dětským kmenem, který byl založen v březnu

Více

Junák svaz Skautů a skautek Středisko URAGAN Výroční zpráva za rok 2010 Adresa: Pod Spravedlností 1261, 15600 Praha Zbraslav IČO: 47611499 Číslo účtu: 126686319 / 0800 www.uragan-zbraslav.cz Středisko

Více

Výroční zpráva Elab team, z.s. za rok 2017

Výroční zpráva Elab team, z.s. za rok 2017 za rok 2017 je zpracována za počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti spolku Elab team, z.s. a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Výboru

Více

Junák - svaz skautů a skautek ČR. Středisko 521.01 Františka Barvíře Třebechovice pod Orebem

Junák - svaz skautů a skautek ČR. Středisko 521.01 Františka Barvíře Třebechovice pod Orebem Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko 521.01 Františka Barvíře Třebechovice pod Orebem Výroční zpráva 2011 Základní informace o středisku: Adresa střediska: Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko

Více

Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s.

Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s. Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s. Výroční zpráva 2015 Organizační struktura okresu Vedení okresu Předseda ORJ Radek Konečný Místopředseda Jiří Hodek Výchovní zpravodajové Matěj Rádsetoulal

Více

Výroční zpráva Salesiánské kluby mládeže

Výroční zpráva Salesiánské kluby mládeže Výroční zpráva 2016 Salesiánské kluby mládeže Sídlo: Salesiánské kluby mládeže, z. s. Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ: 65398599 Webové stránky: www.skm.cz Číslo účtu: 1171059001/5500 Statutární

Více

Středisko Rudy Knotka Šumperk

Středisko Rudy Knotka Šumperk Junák svaz skautů a skautek ČR Středisko Rudy Knotka Šumperk Výroční zpráva za rok 2012 Šumperk 2013 Junák Svaz skautů a skautek ČR, Junák v Šumperku Junák svaz skautů a skautek ČR je dobrovolné, nezávislé

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2015 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Dominika Zábranská Hospodář: Dominika Zábranská Zdravotník: Kateřina Švorcová Organizační práce a členská základna

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI občanského sdružení Campamento 99 ZA ROK 2009

ZPRÁVA O ČINNOSTI občanského sdružení Campamento 99 ZA ROK 2009 ZPRÁVA O ČINNOSTI občanského sdružení Campamento 99 ZA ROK 2009 1 Základní údaje Název organizace:...campamento '99, o. s. Organizační forma...občanské sdružení Datum založení... 4. května 1999 Registrace

Více

Junák český skaut, středisko Rudy Knotka Šumperk, z. s. Výroční zpráva za rok 2018

Junák český skaut, středisko Rudy Knotka Šumperk, z. s. Výroční zpráva za rok 2018 Junák český skaut, středisko Rudy Knotka Šumperk, z. s. Výroční zpráva za rok 2018 Junák v Šumperku Junák český skaut, z. s. je dobrovolný, nezávislý a nepolitický spolek ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb.,

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2008

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2008 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 ÝROČNÍ ZPRÁA O ČINNOSTI ROCE 2008 Mikulčice 2008 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice 126

Více

CÍLE A PROSTŘEDKY Karambol

CÍLE A PROSTŘEDKY Karambol Stanovy Junáka - svazu skautů a skautek ČR Hlava druhá Poslání a principy Junáka Posláním Junáka je podporovat rozvoj osobnosti mladých lidí, jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a

Více

Organizační práce a členská základna Oddíl Světlušek měl v roce 2017 celkem 30 členů (5 vedoucích, 24 dětí a jednoho psa).

Organizační práce a členská základna Oddíl Světlušek měl v roce 2017 celkem 30 členů (5 vedoucích, 24 dětí a jednoho psa). VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2017 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Aneta Šimůnková Hospodář: Aneta Šimůnková Zdravotník: Kristýna Kubišová Organizační práce a členská základna Oddíl

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno 1927 Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení

Více

75 let skautingu v Moravské Třebové

75 let skautingu v Moravské Třebové Jiří Šmeral 75 let skautingu v Moravské Třebové Olomouc 2010 Počátky moravskotřebovského skautingu ve třicátých letech Historie moravskotřebovského skautingu dospěla v letošním roce do sedmdesátého pátého

Více

INFORMACE Z OKRESU 2012 VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ OKRESU

INFORMACE Z OKRESU 2012 VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ OKRESU INFORMACE Z OKRESU 2012 VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ OKRESU Junák svaz skautů a skautek ČR, okres Hodonín Mgr. Karel Ryba Mýval předseda OR REGISTRACE 2012 (OKRES 700 ČLENŮ) KYJOV 161, ČEJKA 117, RATÍŠKOVICE 197,

Více

Čekatelské kurzy. Čekatelský lesní kurz Rozrazil Krátce:

Čekatelské kurzy. Čekatelský lesní kurz Rozrazil Krátce: Čekatelské kurzy Čekatelský lesní kurz Rozrazil Rozrazil je tradiční čekatelský kurz, který v Brně funguje od roku 1997. Náplní kurzu není jen obsah čekatelské zkoušky. Myslíme si, že čekatelé by měli

Více

Informace pro rodiče nováčků

Informace pro rodiče nováčků Informace pro rodiče nováčků aneb odpovědi na nejčastější otázky Co je skauting? Co děláme? Jak vypadá skautský kroj? Čím je potřeba se vybavit? Kdo to vede? Kde najdu víc informací? 102. oddíl skautů

Více

Výroční zpráva 2013!

Výroční zpráva 2013! Výroční zpráva 2013 Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Uragan Zbraslav Adresa: Pod Spravedlností 1261, 15600 Praha Zbraslav IČO: 47611499 Číslo účtu: 2300219425 / 2010 www.uragan-zbraslav.cz Skauting

Více

43. oddíl skautů MODRÝ ŠÍP. Junák - český skaut, z.s. Kdo jsme? SKAUTING Skauting je celosvětové hnutí dětí a mládeže, které má přes 40 miliónů členů.

43. oddíl skautů MODRÝ ŠÍP. Junák - český skaut, z.s. Kdo jsme? SKAUTING Skauting je celosvětové hnutí dětí a mládeže, které má přes 40 miliónů členů. Junák - český skaut, z.s. 43. oddíl skautů MODRÝ ŠÍP Baden-Powell Zakladatel skautingu: Zanechte svět alespoň o trochu lepší, než jste jej nalezli. Kdo jsme? Náš oddíl je členem organizace Junák - český

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ARCIDIECÉZNÍ CHARITA PRAHA Příloha výroční zprávy 2015 Přehled o stavu a pohybu majetku AKTIVA Stav k prvnímu dni účetního období Stav k poslednímu dni účetního období A. Dlouhodobý

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov.

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov. Výroční zpráva 2017 Výroční zpráva SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Bozkov za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě

Více

JEDNÁNÍ KRJ DNE 8. 3. 2014

JEDNÁNÍ KRJ DNE 8. 3. 2014 JEDNÁNÍ KRJ DNE 8. 3. 214 Přítomni: Stanislav Vojíř, Oldřich Štěpánek, Radka Kukralová, Pavel Bacík, Josef Ležal, Marie Vojířová, Jaromír Kupr, Renata Procházková, Michal Novák, František Kotaska, Pavel

Více

SKAUTING. foto: Štěpán Hašek. Charakter

SKAUTING. foto: Štěpán Hašek. Charakter SKAUTING foto: Štěpán Hašek Příroda Dobrodružství Kamarádi Charakter SKAUTING Vyrůstat ve skautském oddíle znamená chopit se šance žít naplno být aktivní a najít vlastní místo ve světě, být v prostředí

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit.

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. Výroční zpráva 2014 Ano, ano Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. 1 Základní údaje o Ano, ano Název: Ano, ano Adresa sídla: Hostivická 89/45,

Více

za rok 2011 Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, o.s. Sídlo organizace: Statutární orgán Koordinační rada:

za rok 2011 Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, o.s. Sídlo organizace: Statutární orgán Koordinační rada: Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, o.s. za rok 2011 Sídlo organizace: Novomlýnská 1238 / 3, Praha 1, 110 00 Statutární orgán Koordinační rada: Ing. Martin Remiš, mluvčí

Více

STŘEDISKO LÍPA KYNŠPERK NAD OHŘÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ

STŘEDISKO LÍPA KYNŠPERK NAD OHŘÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ 2011 2013 Středisko Lípa Kynšperk n. O. Adresa: Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko Lípa Kynšperk n. O. Josefa Suka 767 Kynšperk nad Ohří Kontaktní osoba: E-mail: Tel: Číslo

Více

Metodický list k sestavení přehledu v jednoduchém účetnictví

Metodický list k sestavení přehledu v jednoduchém účetnictví Metodický list k sestavení přehledu v jednoduchém účetnictví Obsah Metodický list k sestavení přehledu v jednoduchém účetnictví... 1 1 Přípravné práce... 2 2 Sestavení přehledu... 2 3 Přehled o příjmech

Více

Výroční zpráva SDH Mniší za rok 2018

Výroční zpráva SDH Mniší za rok 2018 za rok 2018 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2018 a končící dnem 31. prosince 2018 na základě vyhodnocení činnosti a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Valné hromady konané

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH str 1 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2010... 04 O PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK

Více

Obsah. Spolek přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2016/

Obsah. Spolek přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2016/ Obsah Spolek přátel Gymnázia Kadaň... 3 Charakteristika... 3 Základní údaje o hospodaření SPGK... 4 Aktivity roku 2016/2017... 5 2 Spolek přátel Gymnázia Kadaň IČO: 26585472 Sídlo: 5. května 620, 432 01

Více

Výroční zpráva na rok 2012 Kmen Ťapáč

Výroční zpráva na rok 2012 Kmen Ťapáč Výroční zpráva na rok 2012 Kmen Ťapáč Organizační struktura kmene Oficiální údaje: název : Liga Lesní Moudrosti kmen Ťapáč sídlo : Zázvorkova 1999 Praha 13, Lužiny 155 00 statutární zástupce : Jan Merhaut

Více