Úvod 2. Navrhovaná řešení 4. Údaje ICO. 10. Crowdsale. 12. Technologie Datumy projektu Odkazy a další čtení... 21

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úvod 2. Navrhovaná řešení 4. Údaje ICO. 10. Crowdsale. 12. Technologie Datumy projektu Odkazy a další čtení... 21"

Transkript

1 OBSAH Úvod Shrnutí Prostředí kryptoměn Akceptace společnostmi.. 4 Navrhovaná řešení Program podnikatelských odměn Program podnikatelských odměn praktická aplikace Program bonusu pro zákazníky Služby s přidanou hodnotou 9 Údaje ICO Alokace investice Účastníci ICO Crowdsale Údaje o minci Crowdsale Odměny za kampaň Dostupnost na burzách Blockchain a těžba Technologie Peněženky Rozšířené aplikace peněženek Řídící platforma Integrovaný elektronický obchod Datumy projektu Plán vývoje Termíny ICO Odkazy a další čtení

2 1.1 Shrnutí Vytvoření fondu Crypto Improvement Fund (CIF nebo "podkladové aktivum" nebo "altcoin") je inovativním projektem, který podpoří růst a popularitu trhu s kryptografickými měnami prostřednictvím velmi jednoduchých a přitom efektivních prostředků. Aktivum CIF bude nabízet funkci vše v jednom, jako obchodní pobídku, marketingový nástroj a věrnostní program pro zákazníky. Tento dokument vysvětluje náš návrh architektury programu CIF, jeho rozmanitých vlastností, aspektů a návrhů, jakož i našeho plánu. CIF je aktivum navržené především jako motivační program pro podnikání, který odměňuje zavedení kryptoměn. Ačkoli existují další aspekty tohoto projektu, adopce kryptoměn je naší prioritou číslo jedna. 1.2 Prostředí kryptoměn Žijeme ve světě, kde vidíme vznik digitálních měn (kryptoměn), které jsou v zásadě bezcenné, dokud nedojde k významné akceptaci. Bitcoin byla první decentralizovaná digitální měna následovaná vlnou dalších kryptoměn stejně jako altcoinů. Bez ohledu na technologii řízení těchto aktiv jsme neviděli akceptování kryptoměn hlavním proudem. Existuje mnoho důvodů proč, ale jednou z největších překážek akceptace je volatilita cen. Potřeba stability je důležitá pro kryptoměny, neboť stabilita je požadována pro to, aby aktiva byla důvěryhodným prostředkem pro výměnu velkých transakcí v libovolné měně. Přestože lze předpokládat určitou fluktuaci, prudký nárůst a pád cen odrazuje podniky ve využívání kryptoměn jako důvěryhodného způsobu platby za produkty nebo služby.

3 1.3 Akceptace společnostmi I když existuje několik překážek, které v současné době brání přijetí kryptoměn, využívání jich podniky, má pro úspěšný průběh operací zásadní význam. Právě nyní podniky nevidí žádnou pobídku k tomu, aby přijaly šifrovací mechanismus, neboť musí zajistit riziko tím, že účtují koncovým uživatelům nadměrné poplatky. Můžeme to vidět prostřednictvím obrovských přírůstků na transakcích prostřednictvím kreditních karet, jakož i poplatků za ATM. Nedostatek obchodní účasti na tomto trhu vedl k otázce, která má hrubé důsledky pro masové přijetí. Proč nakupovat kryptoměny, pokud neexistuje způsob, jak ji použít. Ačkoli některé firmy přijmou kryptoměny pro B2C (obchodník - zákazník) transakce, seznam zúčastněných podniků je bohužel malý (Zhruba 100,000). Přestože se to může zdát jako velké číslo - celosvětově se jedná o zlomek celkového možného využití. Na trhu B2B (podnikání - podnikání) data pro relevantní hodnocení nejsou, ale můžeme předpokládat, že kryptoměny mají marginální, pokud vůbec nějaký rozumný objem transakcí. Podle společnosti Morgan Stanley narůstající ceny jsou překážkou pro obchodníky a pouze 3 z 500 top online obchodníků používá bitcoin. Váhání mezi maloobchodníky může být také spojeno s výzvami, které se týkají škálování, protože transakce jsou pomalejší a nákladnější. Musíme vzdělávat podniky o tom, jak využívání kryptoměn může být ziskové, stejně jako otevřít oči k různým alternativním možnostem v oblasti kryptoměn. Další překážkou je nedostatek ochoty nebo schopnosti utrácet. Tím, že láká podniky k tomu, aby přijaly šifrovací systém, objeví se více příležitostí pro držitele šifrovacích prostředků, aby utráceli svůj majetek. Cílem tohoto programu je vzdělávání podnikatelů o výhodách přijetí kryptoměn jako platební entity (bitcoin nebo jiné) jak v kamenných obchodech, tak v prostředí elektronického obchodování. Majitelé podniků se ocitnou v přitažlivém

4 rozvíjejícím se trhu spotřebitelů, kteří touží vynaložit kryptoměny na nových místech. Podniky by se odlišovaly od svých konkurentů, protože by se dostaly do mezery na trhu. Poplatky by byly v porovnání s tradičními způsoby platby extrémně nízké. Mezinárodní transakce z nových zákaznických základen by mohly být dokončeny během několika sekund. Možnosti mezinárodní směny a transakcí jsou nekonečné. Cílem tohoto projektu je umožnit podnikům to realizovat. 2.1 Program podnikatelských odměn Hlavním zástupcem této části je program CIF Business Rewards. Tento program bude odměňovat podniky za zvýšení jejich povědomí, zapojení a využití trhu s kryptoměnami. Chcete-li získat nárok na program odměn. Podniky musí zahrnout a používat formu vypořádání v kryptoměnách jako životaschopnou platební metodu s klienty. Typ kryptoměny v tomto bodě není definován kvůli skutečnosti, že toto aktivum má zvýšit povědomí a akceptaci trhu s kryptoměnami jako celku - nepropaguje jednotlivou minci. Program bude nabízen za nulové náklady podnikům, zabývající se našimi službami s přidanou hodnotou, které jsou zdrojem příjmů. Chcete-li získat nárok na program odměn, musí podniky vykazovat 6 měsíců prodeje uskutečněné prostřednictvím kryptoměn. Podnik musí také prokázat, že platební prostředky (různé altcoiny) jsou inzerovány a klienti jsou s touto možností platby obeznámeni. Podniky obdrží čtvrtletní částku ("příspěvek") CIF na základě hodnoty celkových aktiv a po výpočtu na základě dokončení ICO. Příspěvek bude muset být přepočítán proti celkové ceně aktiv, pokud se cena aktiv zvýší nebo sníží. Celkový čtvrtletní příspěvek CIF bude vypočítán na základě zpeněženého objemu obchodů prováděných s kryptoměnami. Větší objem transakcí se bude rovnat vyššímu příspěvku.

5 Cílem tohoto záměru je nejen to, aby zainteresované podniky v ICO používaly kryptoměny, ale aby za to byly odměňovány. Školení a konzultace budou nabízeny podnikům, které se podílejí na programu odměňování (viz část "Služby s přidanou hodnotou"), které jim umožní vyměňovat své CIF za Fiat měny nebo využívat naše služby s přidanou hodnotou / věrnostní zákaznické služby. U CIF se poptávka obchodníků odráží zpět na podkladový trh, což zase zvyšuje hodnotu altcoinu. CIF je altcoin s fixním počtem mincí. Vzhledem k tomu, že existuje určitá konečná částka vytvořená pro kvalifikované podniky za čtvrtletí, hodnota bude nadále stoupat s rostoucí poptávkou a kontrolou dodávek. Jednotková cena CIF bude i nadále růst, což zvýší atraktivitu programu pro nové podniky a zvýší výnosnost pro začínající uživatele. 2.2 Program podnikatelských odměn aplikace v praxi Praktická aplikace programu podnikatelských odměn bude následující. V této části bude program odměňování podniků označován jako "program". - Zahájení programu odměn - leden Noví žadatelé o program budou zaregistrováni čtvrtletně. Mince budou každoročně přiděleny novým žadatelům o programy. Stávající nabídka uchazečů o programy bude zachována podle počáteční registrace. - Podniky se budou muset zaregistrovat ve veřejném seznamu, který bude k dispozici k auditu a prohlížení v každém okamžiku. Všechny podniky budou prověřeny podle našich nejlepších schopností a budou otevřeny veřejnému vyšetřování a kontrole kdykoli. - Podniky budou muset prokázat 6-ti měsíční transakční prodeje prostřednictvím kryptoměn, aby získaly nárok na odměnu.

6 - Podniky by měly vykazovat minimálně 15% celkového objemu prodeje uskutečněného prostřednictvím digitální měny, aby získali nárok na odměnu. Toto číslo se může časem zvyšovat. - Podniky mohou být kdykoli z programu odstraněny, pokud nesplňují minimální požadavky. - Tento formální proces bude zaveden k zajištění udržitelného růstu programu a pokračující ziskovosti držitelů mincí, smlouvy budou vytvořeny pro nové žadatele o program. - Podniky využívající program budou využívat slevy pro držitele CIF, pokud budou nakupovány pomocí mincí CIF. - Podniky využívající program budou využívat slevy, pokud jsou nákupy prováděny s využitím kryptoměn (obecně). - Majitelé CIF by měli vzít na vědomí, že vydávání mincí pro program odměn nebude devalvovat jejich mince. Je třeba očekávat stálý lineární růst, protože mince vydané programem by skutečně zvýšily povědomí o CIF, a tím i zvýšení celkové hodnoty. To je dáno skutečností, že tyto mince za odměny by se chovaly podobně jako faucety. - Služby s přidanou hodnotou se považují za výnosy a byly začleněny do našeho obchodního modelu, aby zajistily trvalý růst společnosti prostřednictvím tradičních modelů generujících příjmy. - Podniky mohou využívat tyto přidělené CIF k výměně za fiat a konvertovat je na libovolnou měnu, převést je na jiné kryptoměny nebo je použít jako věrnostní bonus zákazníkům 2.3 Program bonusu pro zákazníky Program CIF může být také použit jako program pobídky k loajálním zákazníkům. Jak bylo uvedeno výše, existuje mnoho způsobů, jak podniky mohou využít svého přiděleného bonusu na mince. Ačkoli výměna s Fiat měnami je životaschopnou volbou, předpokladem mince je umožnit podnikům propagovat zvýšené využívání kryptoměn. Na základě tohoto předpokladu, může být CIF také použit jako pobídka k odměňování klientů za transakce uskutečněné prostřednictvím kryptoměn s dodavatelem.

7 Program věrnostních pobídek bude obchodníkovi nebo prodejci dodáván jako školení a nástroje, aby instruoval zákazníky o tom, jak si stáhnout peněženku a obdržet altcoiny po registraci online. Bude to fungovat jako tradiční věrnostní program v tom smyslu, že umožní prodejci inzerovat a také povzbudit klienta, aby se zabýval dalšími obchodními transakcemi s dodavatelem - využívající CIF nebo jiné kryptoměny jako platební metodu. Nevýhodou tradičních věrnostních programů je to, že existují významné počáteční náklady, které nemají zaručenou výhodu. ROI je někdy těžko určitelná v malém podnikovém prostředí pro tyto programy. Použití CIF jako věrnostního podnětu eliminuje všechna rizika spojená s věrnostním programem, neboť neexistuje kapitálové riziko, jelikož jsou aktiva přijímána bezplatně. Správné školení a dokumentace budou poskytnuty podniku, aby se zajistila úspěšnost jejich věrnostního programu pro zákazníky.

8 2.3 Služby s přidanou hodnotou Budou poskytovány služby s přidanou hodnotou nabízené prostřednictvím společnosti CIF Ltd., která doplní náš majetek. Další služby s přidanou hodnotou naleznete v části "Technologie". Meraki Turnstyle Integration - Partnerství s Meraki, jejich inovativní platforma Turnstyle nabízí podnikům snadný a pohodlný způsob, jak přenést altcoiny zákazníkům. Turnstyle je inovativní platforma pro transformaci WiFi do bohaté technologie proximity marketingu, která vytváří jasnou a měřitelnou návratnost investic. Platforma společnosti Turnstyle dává podnikům možnost spouštět zprávy v reálném čase, kupony a odměny přímo na telefony zákazníků na základě jejich proměnlivých modelů v síti s pohonem Meraki - to vše bez nutnosti mobilní aplikace. To umožňuje maloobchodníkům a dalším majitelům místa ke kontaktu se zákazníky, kteří se s touto značkou zabývají, vedoucí ke zvýšení loajality a velikosti spotřebního koše. Silný analytický engine podporuje tyto marketingové snahy a poskytuje silné poznatky, které pomáhají navrhovat a měřit každou kampaň. Pracovali jsme s firmou Meraki Turnstyle, abychom integrovali naše aktivum CIF a umožnily firmám poskytovat zákazníkům v bezprostředním okolí altcoiny, čímž by jim pomohli podnikat. Integrace firmy Meraki Turnstyle bude generovat příjmy. Školení - Budeme nabízet kurzy odborné přípravy týkající se kryptoměn a jeho funkce v podnikatelské oblasti. Ty jsou nabízeny obchodním klientům pomocí našeho programu odměňování podnikatelů. Patří sem základy, důkladný pohled na technologii a využívání kryptoměn jako investičního nástroje. Tyto kurzy budou nabízeny v učebně nebo prostřednictvím webináře pro všechny zúčastněné strany. Jedná se o možnost vytváření příjmů.

9 Konzultace - Budeme nabízet konzultace o specifických marketingových strategiích zaměřených na digitální měny, stejně jako o obecných marketingových strategiích elektronického obchodu. Profesionálové budou zodpovědní za to, že kamenné obchody vstoupí úspěšně do pracovního prostoru elektronického obchodu a budou schopni začlenit kryptoměny do svých každodenních obchodních transakcí s maximálním zjednodušením pro dosažení maximálního zisku. Konzultační služby budou generovat příjmy. 3.1 Alokace investice Výzkum a vývoj produktů (40%) Reklama a marketing (40%) Právní oddělení (5%) Rozšíření týmu / platy (15%) Výzkum a vývoj produktů - hodně času jde do výzkumu návrhů a algoritmů, které nám umožňují doručit náš majetek podnikům. Musíme vytvořit automatický distribuční nástroj, který by podnikům umožňoval pravidelně přijímat příspěvky. Naše aktivum má také schopnost být využíváno jako věrnostní odměna, kterou mohou podniky využít k podněcování opakovaných nákupů. Naši vývojáři budou spolupracovat s podniky, aby integrovali svou platformu elektronického obchodu s naší mobilní aplikací a zajistili tak zákazníkům neustálý přístup k produktům a službám firmy při používání naší aplikace (na které obdržely věrnostní odměny). Reklama a marketing - Abychom podpořili trvalý a pozitivní růst programu odměn, budeme muset investovat do reklamy a marketingu. Reklama bude primárně dosažena prostřednictvím sociálních médií, SEM, SEO, Google Adwords a PPC. Budou také prozkoumány tradiční formy marketingu.

10 Právní předpisy - Musíme zajistit, aby CIF splňovala různé platné právní předpisy upravující práva našich uživatelů, stejně jako použití kryptoměn pro obchodní transakce obecně. Budeme dodržovat shodu ve všech zemích, ve kterých podnikáme. Rozšíření týmů / platy - Vzhledem k rozsahu tohoto projektu dojde k rozšíření týmu o různé role. Část prostředků z ICO bude směřovat na tuto položku 3.2 Účastníci ICO Jako účastník ICO budete akcionářem společnosti CIF Ltd. Otevřené fórum bude zahájeno krátce po dokončení ICO. Na tomto fóru budete mít výlučnou schopnost registrovat a ovlivňovat klíčová rozhodnutí této společnosti. Budete mít přímou komunikaci s naším výkonným týmem prostřednictvím otevřeného fóra, protože se snažíme být co nejtransparentnější. Doufáme, že díky držení aktiv CIF se budete chtít podílet na budoucím směru této společnosti.

11 4.1 Údaje o minci Název mince: Crypto Improvement Fund Zkratka mince: CIF Typ: POW / POS Algoritmus: X11 Algoritmus obtížnosti: jednoduchý Čas mezi bloky: 120s Odměna za blok: 50 CIF Půlení odměny každých: Bloků Mince celkem: POS Úrok: 1% Min. podíl: 30 (dny) Max. Podíl: 90 (dny) Předtěženo: 40% ( ) detail níže ICO ( ) Odměny / darování ( ) Tým ( ) Program odměňování podnikatelů ( ) 4.2 Crowdsale Emise CIF bude podle následujícího protokolu. BTC bude jedinou životaschopnou měnou pro nákup CIF. Tento prodej bude použit pro financování různých aspektů projektu CIF (viz investiční alokace). Distribuce tokenu CIF bude rozdělena do tří období. Distribuce tokenů proběhne za 90 dní. Celkový CIF, který má být rozdělen: CIF Období 1: CIF Toto období začne v 17:00 UTC 1. října 2017 a skončí 16:59 UTC 1. listopadu 2017.

12 Období 2: CIF Toto období začne v 17:00 UTC 1. listopadu 2017 a skončí 16:59 UTC 1. prosince Období 3: CIF Toto období začne v 17:00 UTC 1. prosince 2017 a končí 16:59 UTC 1. ledna Na konci každého období bude výše uvedené přidělení CIF přiděleno všem kupujícím. Pro výpočet přijaté částky CIF se použije následující vzorec. Vzorec se použije na konci každého období. Počet mincí CIF distribuovaných k nákupu = a * (b / c) a = celkové množství BTC, kterými přispěli kupující za všechny období. b = celkový počet mincí CIF dostupných pro konkrétní období. c = celkové množství BTC, kterou přispěli všichni kupující v daném období. Příklad: 20 mincí CIF je k dispozici po určitou dobu. Joe přispívá 4 BTC, Sue přispívá 1 BTC. Celkem 5 BTC bylo připsáno na 20 CIF mincí během vybraného období, Joe obdrží 16 CIF a Alice obdrží 4 CIF. Důvodem, proč byla tato metoda vybrána, byla skutečnost, že odměňuje prvotní investory a současně slouží jako pojistka, že po ICO nebudou žádné mince znehodnoceny. Všechny mince přidělené v ICO budou přiděleny kupujícím. Neexistuje žádný předprodej a všechny mince, které lze zakoupit, budou prodávány během ICO. Můžete zkontrolovat, kolik BTC bylo přispěno do CIF vyhledáním dárcovské adresy na blockexplorer.com. Rovněž budeme mít průběžný záznam na našich stránkách ICO. CIF bude rozdána na konci každého období.

13 4.3 Odměny za kampaň Jednotlivci budou odměněni CIF tím, že pomohou rozšířit povědomí onašem ICO. Reklamou na platformách sociálních médií, pořádání rozhovorů, tiskových zpráv, překladů dokumentů apod. Celkem bude přiděleno 15 milionů CIF na kampaň a tyto CIF budou distribuovány poté, co ICO skončí. Propagační kampaň bude revidována každý týden na základě zúčastněných uživatelů, kteří budou odměněni na základě řady faktorů. Úplné členění distribuce odměn bude zveřejněno do dokončení ICO. Všechny výplaty odměn budou zveřejněny. Program odměn bude vydán krátce po oficiálním ohlášení [ANN].

14 4.4 Dostupnost na burzách Bude dosaženo několika dohod s několika burzami. Mince CIF bude k dispozici ke koupi, prodávání a obchodování na mnoha populárních, renomovaných obchodních platformách. Mince CIF budou k dispozici na burzách po první alokaci mincí. 4.5 Blockchain a těžba CIF bude těžitelný prostřednictvím několika těžebních poolů (POW / POS). Blockchain je srdcem CIF. Blockchain je místo, kde jsou uloženy všechny transakce CIF. Každá aktivita, ke které dochází v případě CIF, je uložena do bloku řetězce CIF. Důvodem, proč blockchain ukládá veškeré informace o síti, je ověřit veškerou činnost a zajistit, aby nedošlo k podvodu. Každý blok blockchainu je duplicitní záznam transakcí, ke kterým došlo od posledního bloku (přibližně 2 minuty). Každý počítač (uzel) v síti CIF sdílí tento blockchain, takže všechny počítače ověřují stejné informace. Všechny uzly v systému běží na algoritmu (X11), přičemž opakovaně hledají řešení. Toto je tradiční důlní těžba (PoW). Jakmile je nalezeno správné řešení, ověří se to přes uzly a mince se uvolní řešiteli. Tradiční Bitcoin používá tento přístup. CIF postupuje o jeden krok dále tím, že začleňuje přístup POS (Proof-of-stake). Zúčastněné strany nebo držitelé CIF mají možnost hlasovat o bloku a ověřit, zda je blok platný. 5 lístků je vybráno náhodně z poolu a pokud alespoň 3 z nich hlasují "ano" blok je trvale přidán do blockchainu a transakce jsou vymazány. Oba těžaři PoS i PoW jsou kompenzováni pomocí CIF za prostředky ppoužité vytěžení bloku.

15 5.1 Peněženky CIF běží na vlastním blockchainu a podporuje vlastní peněženky na různých platformách. Již jsme vyvinuli vlastní peněženky (linux, unix, windows, web, os, ios, android), které budou k dispozici jak účastníkům ICO, tak i členům programu odměňování. 5.2 Rozšířené aplikace peněženky Aplikace pro peněženky budou vytvořeny pro zákazníky obchodních partnerů zapojených do programu odměňování podnikatelů. Tato peněženka bude použita, pokud se firmy rozhodnou používat své věrnostní programy pro zákazníky. Tyto peněženky budou propojeny s webovými stránkami elektronického obchodu a umožní zákazníkům firmy nakupovat položky z webových stránek elektronického obchodu přímo prostřednictvím různých populárních kryptoměn. Peněženky také zobrazí reklamy, pokud si to prodejce vybere. Tato peněženka se právě vyvíjí. Tato peněženka bude nabízena na webových stránkách, Windows, linux, os, android a ios. To bude další zdroj příjmů. Aplikace pro mobilní uživatele (ios & android) / desktop (Windows, linux, os) a webová peněženka bude také poskytována podnikům, aby sledovaly jejich zůstatek CIF (stejně jako zůstatky v jiných kryptoměnách) a mají přímý přístup ke kryptoměnové burze a budou také obsahovat řídící platformu. Tato peněženka bude bezplatně poskytována podnikům.

16 5.3 Řídící platforma Pro vlastníka firmy budou vytvořeny řídicí platformy, které budou sledovat jejich zůstatek CIF. Pokud se podnik rozhodne používat tyto altcoiny jako věrnostní nabídku svým zákazníkům, mohou používat tento řídicí panel / CRM ke sledování přidělování altcoinů zákazníkům a také k zaznamenávání informací o zákaznících. Naši vývojáři budou spolupracovat s klienty, aby je začlenili do svých stávajících CRM nebo si je nechali samostatně. Klienti mohou také přidávat ad hoc panely pro záznam dalších relevantních informací. Tato aplikace je v současné době ve vývoji a v testování. To bude další zdroj příjmů.

17 5.4 Integrovaný elektronický obchod Budeme spolupracovat s platformou BitPay / Coinbase a nabídneme snadnou integraci platebních možností šifrovacích prostředků do existujících prostředí elektronického obchodu. Budeme se zajímat o vývoj vlastního softwaru pro integraci elektronického obchodu v nejbližší budoucnosti. Vzhledem k tomu, že již existují partneři, kteří vlastní tento výrobek, budeme tento software rozvíjet pouze tehdy, pokud budeme mít k dispozici finanční prostředky. Doufáme, že tuto část rozšíříme jako platbu za službu, kterou poskytujeme našim klientům jako alternativu k BitPay / Coinbase. To bude také zdroj příjmů.

18 6.1 Plán vývoje Současnost: - Kampaň CIF ICO - Vývoj základních aplikací (blockchain, peněženky, síťové uzly) - Vytvoření a alokace mincí Budoucnost: - 1. září 2017 začátek těžby, jednání s burzami o zahájení obchodování - 1. října 2017 start ICO - 1. ledna 2018 ukončení ICO, alokace prostředků získaných z ICO - 1. ledna 2018 distribuce CIF, implementace bolusového programu pro podniky - 1Q 2018 vývoj rozšířených aplikací - březen 2018 řídící platforma, mobilní aplikace - prosinec 2018 integrace Meraki Turnstyle, integrace pluginu pro CRM

19 6.2 Datumy ICO Oznámení [ANN] srpna 2017 Datum zahájení ICO - 1. října :00 UTC Datum ukončení ICO - 1. ledna :00 UTC CIF alokace - přidělená po každém období. Zahájení obchodování - 1. listopadu 2017 Spuštění programu - 1. ledna 2018

O společnosti CryptoForce LTD

O společnosti CryptoForce LTD O společnosti CryptoForce LTD Jsme technologická společnost, která vyvinula kryptoměnu Crypton založenou na technologii Blockchain a používající pokrokovou metodu provádění transakcí - Proof of Stake,

Více

Digitální měna Bitcoin. Dalibor Hula Slezská univerzita v Opavě OPF v Karviné

Digitální měna Bitcoin. Dalibor Hula Slezská univerzita v Opavě OPF v Karviné Digitální měna Bitcoin Dalibor Hula Slezská univerzita v Opavě OPF v Karviné Výpomoc bankám Blokáda Wikileaks Peníze kryty zlatem Platby do zahraničí Peníze Odkud se berou? Co jim dává hodnotu? Kolik jich

Více

BITCOIN. Cílový podíl: 25 % portfolia

BITCOIN. Cílový podíl: 25 % portfolia BITCOIN Cílový podíl: 25 % portfolia Bitcoin je nejstarší a nejznámější kryptoměnou. Oproti altcoinům vyniká nižší volatilitou. Má nejrobustnější konsenzus Proof of Work, což z něj činí nejbezpečnějšího

Více

Kryptoměny. v účetnictví a daních

Kryptoměny. v účetnictví a daních Kryptoměny v účetnictví a daních Hana Trnková Kocourková Daněhned s.r.o. Kontakt: hana.kocourkova@danehned.cz Úřady u nás a kryptoměny ČNB a kryptoměny Dle jejich zveřejněného názoru: - kryptoměny nejsou

Více

Obsah. Je současný monetární systém v krizi? Bitcoin, ekonomika kryptoměn. Investice do altcoinů

Obsah. Je současný monetární systém v krizi? Bitcoin, ekonomika kryptoměn. Investice do altcoinů 1 Obsah Je současný monetární systém v krizi? Bitcoin, ekonomika kryptoměn Investice do altcoinů 2 Historie monetárních systémů V posledních staletích kolabovaly měnové systémy maximálně v řádech desítek

Více

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012

Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Marketingové aktivity B2B firem v ČR v roce 2012 Duben 2013 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048 048 www.b-inside.cz

Více

NÁVRH EFEKTIVNÍ STRATEGIE MOBILNÍHO BANKOVNICTVÍ: NALEZENÍ SPRÁVNÉHO OBCHODNÍHO MODELU Mobile tech 2014

NÁVRH EFEKTIVNÍ STRATEGIE MOBILNÍHO BANKOVNICTVÍ: NALEZENÍ SPRÁVNÉHO OBCHODNÍHO MODELU Mobile tech 2014 NÁVRH EFEKTIVNÍ STRATEGIE MOBILNÍHO BANKOVNICTVÍ: NALEZENÍ SPRÁVNÉHO OBCHODNÍHO MODELU Mobile tech 2014 Mojmír Prokop, Head of Direct Channels, Komerční banka, a.s. Praha 27.března 2012 Kdo jsme : Silná

Více

Bitcoin změní svět peněz, blockchain změní svět Karel Fillner

Bitcoin změní svět peněz, blockchain změní svět Karel Fillner Bitcoin změní svět peněz, blockchain změní svět Karel Fillner www.cointelegraph.cz www.btctip.cz Bitcoin - what I really do Bitcoin v očích veřejnosti a médií Co je bitcoin doopravdy Snaha o ideální nástroj

Více

Smart City ekosystém CZ&SK. Martin Dolejs, MasterCard. Martin Chval, Plzeňské dopravní podniky, a.s.

Smart City ekosystém CZ&SK. Martin Dolejs, MasterCard. Martin Chval, Plzeňské dopravní podniky, a.s. Smart City ekosystém CZ&SK Martin Dolejs, MasterCard Martin Chval, Plzeňské dopravní podniky, a.s. SMART CITIES CZ & SK Smart cities Globální pohled a predikce Více než 50% celosvětové populace žije ve

Více

Obsah. Abstrakt Představení Blockchain Proof of work (PoW) a Equihash algoritmus... 6

Obsah. Abstrakt Představení Blockchain Proof of work (PoW) a Equihash algoritmus... 6 Stanislav Chlup Whitepaper červenec 2018 1 Abstrakt Credit je decentralizovaná kryptoměna vycházející z kódu bitcoinu a založená na technologii blockchain. Hlavní předností oproti jiným měnám svého druhu

Více

Případová studie: Nastavení a správa PPC kampaně pro společnost D-klima s.r.o.

Případová studie: Nastavení a správa PPC kampaně pro společnost D-klima s.r.o. Případová studie: Nastavení a správa PPC kampaně pro společnost D-klima s.r.o. www.potrubi.cz Společnost D-klima, s.r.o. se zabývá výrobou vzduchotechnickývh komponentů a provozuje e-shop www.potrubi.cz.

Více

Podnikatelské plánování pro inovace

Podnikatelské plánování pro inovace Podnikatelské plánování pro inovace Šablona podnikatelského plánu Název projektu Datum zpracování Verze č. Údaje o autorech Obsah Exekutivní souhrn...3 1. Základní údaje o předkladateli a podniku...4 1.1

Více

Váš Nový Rytmus Života!

Váš Nový Rytmus Života! Váš Nový Rytmus Života! Vítejte! Zachovávejte mlčenlivost při prezentaci Vypněte telefony Otázky na konci prezentace Sídlo Společnosti Mezinárodní Společnost Společnost REDEX RED LTD registrovaná v roce

Více

Aktuální trendy a inovace v on-line platbách. Václav Keřka 29. května 2014

Aktuální trendy a inovace v on-line platbách. Václav Keřka 29. května 2014 Aktuální trendy a inovace v on-line platbách Václav Keřka 29. května 2014 1 Aktuální trendy v on-line platbách Kde se nakupuje na internetu v Česku? Odhad počtu českých e-shopů Platba kartou 30 000 Tržby

Více

Řízení podniku a elektronické obchodování

Řízení podniku a elektronické obchodování Řízení podniku a elektronické obchodování Elektronické podnikání Všechny podnikové procesy ovlivněné internetem Elektronický obchod Řízení dodavatelských sítí Řízení zdrojů podniku Řízení vztahů se zákazníky

Více

stikcredit Business přehled říjen, 2018 Data Driven Capital Allocation Společnost registrovaná v EU VAT No. BG BNB licensed

stikcredit Business přehled říjen, 2018 Data Driven Capital Allocation Společnost registrovaná v EU VAT No. BG BNB licensed stikcredit Data Driven Capital Allocation Business přehled říjen, 2018 Společnost registrovaná v EU VAT No. BG202557159 BNB licensed O NÁS Poskytujeme služby těm, kterým nevyhoví banky. STC je inovativní

Více

Integrace Microsoft Dynamics 365 s aplikacemi Leady a MERK

Integrace Microsoft Dynamics 365 s aplikacemi Leady a MERK Integrace Microsoft Dynamics 365 s aplikacemi Leady a MERK Obsah 1. Leady... 2 a. Shrnutí... 2 b. Popis modulu... 2 c. Technické podrobnosti o modulu... 5 2. MERK... 5 a. Shrnutí... 5 b. Popis modulu...

Více

Kryptoměny. (bitcoin, litecoin, peercoin, namecoin, feathercoin, megacoin, terracoin atd.) Bc.et Bc. Jan Balák-Challenger

Kryptoměny. (bitcoin, litecoin, peercoin, namecoin, feathercoin, megacoin, terracoin atd.) Bc.et Bc. Jan Balák-Challenger Kryptoměny (bitcoin, litecoin, peercoin, namecoin, feathercoin, megacoin, terracoin atd.) Bc.et Bc. Jan Balák-Challenger UPOZORNĚNÍ Prezentace není určena pro odborníky, záměrně jsem se v ní dopustil několika

Více

RETAIL SUMMIT 2013 MODEL SPOLUPRÁCE RETAILU A BANKY PRO 21. STOLETÍ. Marek Ditz, člen představenstva ČSOB

RETAIL SUMMIT 2013 MODEL SPOLUPRÁCE RETAILU A BANKY PRO 21. STOLETÍ. Marek Ditz, člen představenstva ČSOB RETAIL SUMMIT 2013 MODEL SPOLUPRÁCE RETAILU A BANKY PRO 21. STOLETÍ Marek Ditz, člen představenstva ČSOB Bankovní svět se mění Nízkonákladové banky Hráči s nabídkou základních služeb a omezenou distribuční

Více

Pay+ kiosky franšízová nabídka

Pay+ kiosky franšízová nabídka Pay+ kiosky franšízová nabídka Nabídka Nákup platebních samoobslužných kiosků/terminálů je jedním z nejvíce osvědčených způsobů, jak s malým kapitálem investovat ve všech zemích východní Evropy od roku

Více

PREZENTACE PLATEBNÍ INSTITUCE FILOZOFIE, POPIS PRODUKTŮ A ŘEŠENÍ. BONOPAY a MASTERPAY SYSTÉM

PREZENTACE PLATEBNÍ INSTITUCE FILOZOFIE, POPIS PRODUKTŮ A ŘEŠENÍ. BONOPAY a MASTERPAY SYSTÉM Popradská 17/670 Stará Ľubovňa 064 01 Slovensko Telefon: +421 (0)52/46 810 89 Email: info@pay-institution.eu SWIFT code: NFDNSKBA PREZENTACE PLATEBNÍ INSTITUCE FILOZOFIE, POPIS PRODUKTŮ A ŘEŠENÍ BONOPAY

Více

Národní bločková loterie

Národní bločková loterie Případová studie Národní bločková loterie Národní bločková loterie vzdělává občany Slovenska a eliminuje podvody při výběru DPH Národní bločková loterie Loterie je absolutní úspěch. Peter Kažimír ministr

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Test katedry finančního účetnictví a auditingu

Vysoká škola ekonomická v Praze Test katedry finančního účetnictví a auditingu Vysoká škola ekonomická v Praze Test katedry finančního účetnictví a auditingu Základy účetnictví - vzor Příklad č. 1 Soukromá Obchodní akademie vyučuje své žáky v pronajatých prostorách. V září škola

Více

Ranking investičních fondů (prosinec 2013)

Ranking investičních fondů (prosinec 2013) INVESTIČNÍ FONDY ZHODNOCUJEME INFORMACE Ranking investičních fondů (prosinec 2013) Ranking Analizy Online je nástroj, který jednoduchým způsobem pomáhá investorům určit nejlepší a nejhorší investiční řešení

Více

PREZENTACE PLATEBNÍ INSTITUCE. BONOPAY a MASTERPAY SYSTÉM. Payment Institution NFD a.s. 17. novembra 4 Stará Ľubovňa Slovensko

PREZENTACE PLATEBNÍ INSTITUCE. BONOPAY a MASTERPAY SYSTÉM. Payment Institution NFD a.s. 17. novembra 4 Stará Ľubovňa Slovensko Payment Institution NFD a.s. 17. novembra 4 Stará Ľubovňa 064 01 Slovensko Telefon: +421 (0)52/46 810 89 Email: info@pay-institution.eu SWIFT code: NFDNSKBA PREZENTACE PLATEBNÍ INSTITUCE FILOZOFIE, POPIS

Více

Bezpečnost internetových plateb a virtuální měny z pohledu ČNB. Miroslav Singer

Bezpečnost internetových plateb a virtuální měny z pohledu ČNB. Miroslav Singer Bezpečnost internetových plateb a virtuální měny z pohledu ČNB Miroslav Singer guvernér, Česká národní banka Fórum Zlaté koruny Praha, 21. dubna 2015 Bezpečnost internetových plateb Evropské fórum pro

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Stránka 1 z 5 Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Předmětem tohoto materiálu je popis investičních služeb

Více

Symphony. www.symphony.cz. Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch

Symphony. www.symphony.cz. Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch Symphony www.symphony.cz Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch Zcela nová generace rezervačních systémů Symphony není pouze rezervační systém, představuje zcela novou generaci v poskytování

Více

Rizika na liberalizovaném trhu s elektřinou

Rizika na liberalizovaném trhu s elektřinou Rizika na liberalizovaném trhu s elektřinou Fórum užívateľov prenosovej sústavy, Košice 27. a 28.3.2003 Tento dokument je určen výhradně pro potřebu klienta. Žádná jeho část nesmí být zveřejněna, citována

Více

CO JE VODAFONE EPOKLADNA?

CO JE VODAFONE EPOKLADNA? CO JE VODAFONE EPOKLADNA? Elektronický prodejní systém využívající různé platební metody. Řešení pro živnostníky, drobné obchodníky a prodejny. Vodafone epokladna : Hlavní strana VÝHODY V KOSTCE: Elektronicky

Více

Svoboda díky technologiím

Svoboda díky technologiím projektový management Projektový management UNiQ Svoboda díky technologiím Zabýváme se vývojem technologií, které pomáhají firmám zvýšit jejich efektivitu a uspořit čas. Díky automatizovanému softwaru,

Více

BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY 2010-2013. 15.6.2012 Mezinárodní obchodní operace 1

BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY 2010-2013. 15.6.2012 Mezinárodní obchodní operace 1 BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY V Z D Ě L Á VA C Í M AT E R I Á L K E K U R Z U M E Z I N Á R O D N Í O B C H O D N Í O P E R A C E S L E Z S K Á U N I V E R Z I TA V O PAV Ě O K R E S N Í H O S P O D Á Ř S K Á KO

Více

založená rozhodnutím Dozorčí rady ze dne 23. srpna 2018

založená rozhodnutím Dozorčí rady ze dne 23. srpna 2018 INFORMATIVNÍ PŘEKLAD Z ANGLICKÉHO JAZYKA V PŘÍPADĚ ROZPORU JE ROZHODUJÍCÍ ANGLICKÉ ZNĚNÍ MONETA MONEY BANK, A.S. PRAVIDLA UPRAVUJÍCÍ POVINNOST K DRŽENÍ AKCIÍ založená rozhodnutím Dozorčí rady ze dne 23.

Více

InsideBusiness Payments CEE

InsideBusiness Payments CEE InsideBusiness Payments CEE Referenční příručka k novému vzhledu Přístupová cesta do střední a východní Evropy InsideBusiness Payments CEE Potřebujete pohodlný a bezproblémový přístup k úplné nabídce služeb

Více

Leady & MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK

Leady & MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK Strana 1 z 12 Obsah 1. Leady... 3 a. Shrnutí... 3 b. Popis modulu... 3 c. Technické podrobnosti o modulu... 5 2. MERK... 6 a. Shrnutí... 6 b.

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

VIRTUÁLNÍ MĚNY RIZIKA A VÝZVY PRO REGULACI. Michal Vodrážka

VIRTUÁLNÍ MĚNY RIZIKA A VÝZVY PRO REGULACI. Michal Vodrážka VIRTUÁLNÍ MĚNY RIZIKA A VÝZVY PRO REGULACI Michal Vodrážka Tato prezentace představuje názory autora a nevyjadřuje oficiální postoje České národní banky. BITCOIN (BTC) V KONTEXTU ke konci ledna cca 2 000

Více

Prezentace pro konferenci Smart city Brno

Prezentace pro konferenci Smart city Brno Prezentace pro konferenci Smart city Brno - Česká spořitelna, a.s. CHYTRÁ řešení v dopravě, Brno Vývoj odbavení cestujících Včera Dnes Zítra PAPÍROVÉ JÍZDENKY DOPRAVNÍ KARTY, SMS BANKOVNÍ KARTY, MOBILNÍ

Více

Jak Admiral.MAC funguje?

Jak Admiral.MAC funguje? Jak Admiral.MAC funguje? Účet Admiral.MAC je založen na principu zrcadlení obchodování, kdy jsou kopírovány otevírané a uzavírané pokyny, které jsou obchodované v jednom účtu (MAC-Manager, dále jen MACM)

Více

Trendy v mobilním placení

Trendy v mobilním placení Trendy v mobilním placení David Brendl, brendld@visa.com Visa Europe 18 March 2015 Spolehlivost Rozsah Visa: silný byznys, o který se lze opřít 516 milionů karet 1 z každého 6.00 36,7 miliardy transakcí

Více

Analýza cenných papírů 2 Analýza dluhopisů. Alikvótní úrokový výnos a cena dluhopisu mezi kupónovými platbami

Analýza cenných papírů 2 Analýza dluhopisů. Alikvótní úrokový výnos a cena dluhopisu mezi kupónovými platbami Analýza cenných papírů 2 Analýza dluhopisů Alikvótní úrokový výnos a cena dluhopisu mezi kupónovými platbami Analýza dluhopisů Alikvótní úrokový výnos (naběhlý kupón) Cena kupónového dluhopisu mezi kupónovými

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

OCHRANA SOUKROMÍ CRON SYSTEMS, S.R.O. PRO WEBOVOU STRÁNKU 1. Obecné informace.

OCHRANA SOUKROMÍ CRON SYSTEMS, S.R.O. PRO WEBOVOU STRÁNKU 1. Obecné informace. OCHRANA SOUKROMÍ CRON SYSTEMS, S.R.O. PRO WEBOVOU STRÁNKU www.orphica.cz 1. Obecné informace. 1. Provozovatelem webové stránky je společnost Cron Systems, s.r.o., Alexandra Rudnaya 21, 010 01 Žilina, Slovensko,

Více

Daně a účetnictví. přednáška z cyklu Kryptoměny a právo BITCOIN MEETUP

Daně a účetnictví. přednáška z cyklu Kryptoměny a právo BITCOIN MEETUP Daně a účetnictví přednáška z cyklu Kryptoměny a právo BITCOIN MEETUP Hana Trnková Kocourková účetní DANEHNED.CZ Kryptoměny jsou nehmotné movité věci 496 OZ (VIZ PŘEDNÁŠKA Z 15. 11. 2016) OBSAH DANĚ Daň

Více

O MOBILNÍCH APLIKACÍCH V KOSTCE (TRENDY, KRIZE, PŘÍLEŽITOSTI, APLIKACE) YOUMOBTOO

O MOBILNÍCH APLIKACÍCH V KOSTCE (TRENDY, KRIZE, PŘÍLEŽITOSTI, APLIKACE) YOUMOBTOO O MOBILNÍCH APLIKACÍCH V KOSTCE (TRENDY, KRIZE, PŘÍLEŽITOSTI, APLIKACE) YOUMOBTOO (a trocha omáčky okolo ) Mobile Marketing Solutions Krize -Hrozba? X Příležitost? Krize se netýká mobilních aplikací a

Více

Vize. Thang Do. Adam Papoušek.

Vize. Thang Do. Adam Papoušek. Vize Thang Do dothang@fel.cvut.cz Adam Papoušek papouada@fel.cvut.cz 1 Základní informace... 3 2 Zainteresované osoby a instituce... 3 2.1 Zákazník... 3 2.2 Dodavatel... 3 2.3 Uživatelé systému... 3 3

Více

Plánování ve stavební firmě

Plánování ve stavební firmě Co je to podnikatelský plán? Podnikatelský plán je dokument, který popisuje podnik (ideu pro stávající nebo začínající) a způsob, jak dosáhne ziskovosti Plán by měl zahrnovat: všechny náklady a marketingový

Více

Petr Náhlovský, Servodata a.s. Michal Oškera, AUKRO s.r.o. IT PROJEKT ROKU 2017

Petr Náhlovský, Servodata a.s. Michal Oškera, AUKRO s.r.o. IT PROJEKT ROKU 2017 Petr Náhlovský, Servodata a.s. Michal Oškera, AUKRO s.r.o. IT PROJEKT ROKU 2017 Co je na projektu Nové Aukro nejzajímavější? Představení kontextu projektu Architektura a technologie projektu Projektové

Více

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH 2 Bohatství je pro moudrého sluhou, pro hloupého pánem. Seneca Využívání algorytmického obchodování vzrostlo z pouhých 2 % v roce 2004

Více

Česká národní banka stanoví podle 142 zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku, ve znění zákona č. 139/2011 Sb. a zákona č. 420/2011 Sb.

Česká národní banka stanoví podle 142 zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku, ve znění zákona č. 139/2011 Sb. a zákona č. 420/2011 Sb. Strana 2618 233 VYHLÁŠKA ze dne 15. října 2014, kterou se mění vyhláška č. 141/2011 Sb., o výkonu činnosti platebních institucí, institucí elektronických peněz, poskytovatelů platebních služeb malého rozsahu

Více

Imo24h Staráme se o Váš majetek 24/7

Imo24h Staráme se o Váš majetek 24/7 Imo24h Staráme se o Váš majetek 24/7 OBSAH Imo24h Stavby a opravy.kdo jsme.co děláme.jak to děláme.platební modely.proč zvolit Imo24h? Imo24h - Franšíza.Síť franšíz.profil franšízanta.jak se stát franšízantem.podmínky

Více

Slovenská spořitelna:

Slovenská spořitelna: Případová studie Slovenská spořitelna: Microsoft Dynamics CRM pro správu klientů ze segmentu malých a středních podniků Jak jsme Slovenské spořitelně usnadnily a zefektivnily práci s klienty ze segmentu

Více

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Obsah 2 Známe váš svět, jsme jeho součástí 4 Správné řešení pro vaše mezinárodní podnikání 6 Standardní řešení s jedinečnými výhodami 8 Jedno globální

Více

DRAHOMÍR RUTA, PRE JIŘÍ POLÁK, CACIO Na základě projektu energetické sekce CACIO (pp. Miroslav Vrba, Jiří Štastný, Miroslav Hübner, Josef Fantík,

DRAHOMÍR RUTA, PRE JIŘÍ POLÁK, CACIO Na základě projektu energetické sekce CACIO (pp. Miroslav Vrba, Jiří Štastný, Miroslav Hübner, Josef Fantík, Architektura IT v energetice DRAHOMÍR RUTA, PRE JIŘÍ POLÁK, CACIO Na základě projektu energetické sekce CACIO (pp. Miroslav Vrba, Jiří Štastný, Miroslav Hübner, Josef Fantík, Lukáš Babjak) Architektura

Více

Otázka č. 2: Ekonomická analýza banky, analýza aktiv, pasiv, nákladů a výnosů.

Otázka č. 2: Ekonomická analýza banky, analýza aktiv, pasiv, nákladů a výnosů. Otázka č. 2: Ekonomická analýza banky, analýza aktiv, pasiv, nákladů a výnosů. je součástí kontrolního systému v bankách a podstatná část bank. řízení je kontrola průběhu bankovních činností z ekonomického

Více

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Evropský námořní a rybářský fond. Finanční nástroje

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Evropský námořní a rybářský fond. Finanční nástroje Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF Evropský námořní a rybářský fond spolufinancované ze zdrojů Evropského námořního a rybářského fondu jsou udržitelným a efektivním způsobem investování do růstu

Více

REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 9. listopadu 2017

REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 9. listopadu 2017 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 9. listopadu 2017 Mezitímní zpráva statutárního orgánu Fortuna Entertainment Group N. V. za období od 1. července 2017 do 8. listopadu 2017 Fortuna Entertainment Group přijala v prvních

Více

Svoboda díky technologiím

Svoboda díky technologiím docházkový systém Docházkový systém UNiQ Svoboda díky technologiím Zabýváme se vývojem technologií, které pomáhají firmám zvýšit jejich efektivitu a uspořit čas. Díky automatizovanému softwaru, přinášíme

Více

Akceptace platebních karet E commerce

Akceptace platebních karet E commerce Akceptace platebních karet E commerce 1. E-commerce ČSOB - základní informace Služba E-commerce ČSOB je určena obchodníkům, kteří uvažují o rozšíření své podnikatelské činnosti v oblasti elektronického

Více

Ranking investičních fondů (říjen 2013)

Ranking investičních fondů (říjen 2013) INVESTIČNÍ FONDY ZHODNOCUJEME INFORMACE Ranking investičních fondů (říjen 2013) Ranking Analizy Online je nástroj, který jednoduchým způsobem pomáhá investorům určit nejlepší a nejhorší investiční řešení

Více

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O Práce se zákazn kazníkem kem anebo možnosti růstu Jan Penkala ACOMWARE S.R.O. 9.11. 2011 ACOMWARE s.r.o., Business Park Průmyslová, Průmyslová 1472/11, 102 19, Praha 10, Tel.: 296 584 760, Fax: 296 584

Více

PROSTŘEDNICTVÍM ETS NÁSTROJŮ MODERNIZAČNÍ FOND A BEZPLATNÁ ALOKACE PRO ELEKTŘINU

PROSTŘEDNICTVÍM ETS NÁSTROJŮ MODERNIZAČNÍ FOND A BEZPLATNÁ ALOKACE PRO ELEKTŘINU MODERNIZACE ENERGETICKÝCH SYSTÉMŮ PROSTŘEDNICTVÍM ETS NÁSTROJŮ MODERNIZAČNÍ FOND A BEZPLATNÁ ALOKACE PRO ELEKTŘINU 24. září, 2018 Barbora Vondrušková DISKUTOVANÉ AGENDA BODY Determinanty vnějšího prostředí

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE. Identifikace účetní jednotky na základě analýzy účetních výkazů

PŘÍPADOVÁ STUDIE. Identifikace účetní jednotky na základě analýzy účetních výkazů Projekt Vzdělávání soudců a státních zástupců v oblasti ekonomie, odborných specializací a case managementu PŘÍPADOVÁ STUDIE Úvod do finančního účetnictví, sestavení účetní závěrky a jejího auditu Identifikace

Více

HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH UDÁLOSTÍ ROKU 2012

HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH UDÁLOSTÍ ROKU 2012 HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH UDÁLOSTÍ ROKU 2012 Martin Herrmann předseda představenstva, CEO RWE Česká republika STRANA 1 ROK 2012 BYL PRO RWE ÚSPĚŠNÝM OBDOBÍM STRANA 2 RWE JE NEJÚSPĚŠNĚJŠÍM ALTERNATIVNÍM OBCHODNÍKEM

Více

RELAX BONUS CERTIFIKÁT

RELAX BONUS CERTIFIKÁT RELAX BONUS CERTIFIKÁT NA AKCIE SPOLECNOSTÍ Ž ŽCEZ A.S., ERSTE BANK AG ZENTIVA A.S., KOMERCNÍ Ž BANKA A.S. WKN HV5ACZ VYUZIJTE ŠANCE NA 15 18 %* BONUS! Š CTYRI Ž Ž JEDNÍM TAHEM Přejete si atraktivní výnosový

Více

Invest & Property Consulting a.s. FINfest

Invest & Property Consulting a.s. FINfest Invest & Property Consulting a.s. FINfest 29.11.2018 Michaela Skálová, DiS. Majitel společnosti Spolumajitel společnosti Výkonný ředitel společnosti Svěřenské fondy Od 1.1. 2014 dle NOZ č. 89/2012 Sb.

Více

Staňte se naším partnerem a podpořte růst své fi rmy i zisku

Staňte se naším partnerem a podpořte růst své fi rmy i zisku Staňte se naším partnerem a podpořte růst své fi rmy i zisku Náš program partnerské spolupráce je šitý na míru vašim potřebám a pomůže vám uspět na měnícím se trhu Co potřebujete k úspěchu? Přilákat nové

Více

POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020

POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020 ZAJIŠTĚNÍ VIDITELNOSTI POLITIKY SOUDRŽNOSTI: PRAVIDLA KOMUNIKACE A POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ V OBDOBÍ 2014-2020 POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020 V prosinci 2013 Rada Evropské unie formálně schválila nová pravidla

Více

Podnikatelský plán. Název projektu. Logo. Jméno živnostníka / firmy

Podnikatelský plán. Název projektu. Logo. Jméno živnostníka / firmy Podnikatelský plán Název projektu Logo Jméno živnostníka / firmy (Cílem tohoto návodu je pomoci Vám k vytvoření podnikatelského plánu k Vaší myšlence do podnikání. Není potřeba odpovědět na všechny otázky,

Více

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1 Praha, 15. května 2008 SKUPINA ČSOB V 1. ČTVRTLETÍ 2008 ZAZNAMENALA ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1 Čistý zisk za 1. čtvrtletí 2008 vykázaný: 2 525 mld. Kč (4% růst) Čistý zisk za 1. čtvrtletí 2008

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE PODPORA PRODEJE Přednášející: PhDr. K. Eliáš, CSc. Petr Vojtíšek UČO: 15261 1. ZADÁNÍ 3 2. VÝBĚR SUBJEKTU 4 3. POPIS SPOLEČNOSTI 4 3.1 Základní data

Více

Prezentace platebního systému PAIMA

Prezentace platebního systému PAIMA Prezentace platebního systému PAIMA Ing. Vlastimil Beneš 19.5.2011 SmartCard Forum 2011 1 Obsah prezentace Základní vlastnosti Architektura Proč DESFire Použití SAM Závěr 19.5.2011 SmartCard Forum 2011

Více

Helios Easy. integrované řešení pro řízení

Helios Easy. integrované řešení pro řízení integrované řešení pro řízení Skupina ASSECO je jedním z nejvýznamnějších softwarových domů ve střední Evropě. Chcete držet své náklady více pod kontrolou? Potřebujete, aby vaše investice měly rychlou

Více

DEVIZOVÝ TRH, ROVNĚŽ NAZÝVANÝ FOREX, FX TRH NEBO MĚNOVÝ TRH, JE CELOSVĚTOVÝ FINANČNÍ TRH, NA NĚMŽ SE PROVÁDĚJÍ OBCHODY VE VŠECH SVĚTOVÝCH MĚNÁCH.

DEVIZOVÝ TRH, ROVNĚŽ NAZÝVANÝ FOREX, FX TRH NEBO MĚNOVÝ TRH, JE CELOSVĚTOVÝ FINANČNÍ TRH, NA NĚMŽ SE PROVÁDĚJÍ OBCHODY VE VŠECH SVĚTOVÝCH MĚNÁCH. DEVIZOVÝ TRH, ROVNĚŽ NAZÝVANÝ FOREX, FX TRH NEBO MĚNOVÝ TRH, JE CELOSVĚTOVÝ FINANČNÍ TRH, NA NĚMŽ SE PROVÁDĚJÍ OBCHODY VE VŠECH SVĚTOVÝCH MĚNÁCH. JEDNÁ SE O MEZINÁRODNÍ TRH, KTERÝ NEMÁ JEDNO PEVNÉ TRŽNÍ

Více

Věrnostní program bene+ pohledem GE Money Bank a Eni

Věrnostní program bene+ pohledem GE Money Bank a Eni Josef Jehlík Věrnostní program bene+ pohledem GE Money Bank a Eni Kateřina Lédlová Josef Jehlík Kateřina Lédlová GE Money Bank 250 x 676 x TROJNÁSOBN Ý 3 x 2008 2009 2010 2011 Vývoj bene+ červen Spuštění

Více

Ranking investičních fondů (listopad 2013)

Ranking investičních fondů (listopad 2013) INVESTIČNÍ FONDY ZHODNOCUJEME INFORMACE Ranking investičních fondů (listopad 2013) Ranking Analizy Online je nástroj, který jednoduchým způsobem pomáhá investorům určit nejlepší a nejhorší investiční řešení

Více

BĚLEČ Zájmové sdružení právnických osob VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA. Podnikatelský plán a jeho zpracování Ing.

BĚLEČ Zájmové sdružení právnických osob VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA. Podnikatelský plán a jeho zpracování Ing. VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Podnikatelský plán a jeho zpracování Ing. Vladislav Smolík Úvod Podnikatelský plán (business plan) je základní dokument podnikatele shrnující podstatné aspekty podnikání,

Více

Zákaznická loajalita a akvizice ve finančních službách 6/2012 Akviziční a retenční nástroje

Zákaznická loajalita a akvizice ve finančních službách 6/2012 Akviziční a retenční nástroje Zákaznická loajalita a akvizice ve finančních službách 6/2012 Akviziční a retenční nástroje na bankomatech GE Money Bank David Šlechtický Projektový manažer alternativních distribučních kanálů GE Money

Více

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ UniCredit Bank Czech Republic a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 100 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ DLUHOPISY

Více

POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020

POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020 INTEGROVANÉ TERITORIÁLNÍ INVESTICE POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020 V prosinci 2013 Rada Evropské unie formálně schválila nová pravidla a právní předpisy upravující další kolo investic v rámci politiky soudržnosti

Více

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut 16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ELEKTRONICKÝ STYK S BANKOU SBERBANK ONLINE BANKING

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO ELEKTRONICKÝ STYK S BANKOU SBERBANK ONLINE BANKING Účinné od 1. 10. 2014 Část I. Úvodní ustanovení (1) Tyto Obchodní podmínky pro elektronický styk s bankou Sberbank Online Banking (dále jen Podmínky ) stanoví závazná pravidla pro elektronický styk s bankou

Více

IAS 21. Dopady změn směnných kurzů

IAS 21. Dopady změn směnných kurzů IAS 21 Dopady změn směnných kurzů Cíl standardu Stanovit, který směnný kurz používat při zachycení transakcí v cizích měnách a zahraničních jednotek a jak v účetní závěrce vykazovat finanční účinek změn

Více

Ranking investičních fondů (Srpen 2013)

Ranking investičních fondů (Srpen 2013) INVESTIČNÍ FONDY ZHODNOCUJEME INFORMACE Ranking investičních fondů (Srpen 2013) Ranking Analizy Online je nástroj, který jednoduchým způsobem pomáhá investorům určit nejlepší a nejhorší investiční řešení

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama Internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

Letmý pohled na Evropskou investiční banku

Letmý pohled na Evropskou investiční banku Letmý pohled na Evropskou investiční banku Jako banka EU poskytujeme finanční prostředky na životaschopné a udržitelné investiční projekty v Evropě i mimo Evropu a nabízíme odborné poradenství. Našimi

Více

BUDUJTE SVOU BUDOUCNOST SPOLU S ETHEREUM. Prezentace Ethtrade Ltd.

BUDUJTE SVOU BUDOUCNOST SPOLU S ETHEREUM. Prezentace Ethtrade Ltd. BUDUJTE SVOU BUDOUCNOST SPOLU S ETHEREUM Prezentace Ethtrade Ltd. Budoucnost trhu kryptoměny 2011 2016 Bitcoin Tento platební systém zvýšil se více než o 1000 krát za posledních 7 let Kapitalizace je $10

Více

EXTRAKT z mezinárodní normy

EXTRAKT z mezinárodní normy EXTRAKT z mezinárodní normy Extrakt nenahrazuje samotnou technickou normu, je pouze informativním materiálem o normě TNICEN ISO/TR 14806 Inteligentní dopravní systémy Požadavky veřejné dopravy osob na

Více

Řešení pro správu prodeje leasingových produktů pro S Slovensko. Jak jsme pomocí CRM systému zefektivnili řízení obchodních procesů

Řešení pro správu prodeje leasingových produktů pro S Slovensko. Jak jsme pomocí CRM systému zefektivnili řízení obchodních procesů Řešení pro správu prodeje leasingových produktů pro S Slovensko Jak jsme pomocí CRM systému zefektivnili řízení obchodních procesů CRM systém pro S Slovensko Profil zákazníka S Slovensko, spol. s r. o.,

Více

eman s.r.o. Profil společnosti

eman s.r.o. Profil společnosti eman s.r.o. Profil společnosti Kdo jsme? Společnost eman je předním českým poskytovatelem mobilních řešení. Nabízíme služby v oblasti zakázkového vývoje mobilních aplikací, mobilních a responzivních webů

Více

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2009

E.ON Distribuce, a.s. Zpráva o plnění programu opatření v roce 2009 Zpráva o přijatých opatřeních a plnění programu opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního

Více

Oceňování podniku. doc. RNDr. Ing. Hana Scholleová, Ph.D. Katedra podnikové ekonomiky Fakulta podnikohospodářská Vysoká škola ekonomická v Praze

Oceňování podniku. doc. RNDr. Ing. Hana Scholleová, Ph.D. Katedra podnikové ekonomiky Fakulta podnikohospodářská Vysoká škola ekonomická v Praze Oceňování podniku doc. RNDr. Ing. Hana Scholleová, Ph.D. Katedra podnikové ekonomiky Fakulta podnikohospodářská Vysoká škola ekonomická v Praze Obsah přednášky Cena x hodnota Přístupy ke stanovení hodnoty

Více

TĚŽÍME DIGITÁLNÍ ZLATO BUDOUCNOSTI

TĚŽÍME DIGITÁLNÍ ZLATO BUDOUCNOSTI TĚŽÍME DIGITÁLNÍ ZLATO BUDOUCNOSTI VIZE MISE STRATEGIE KDO JSME NAŠE HISTORIE KDO JSME 10/2017 Tým Vytvoření technického týmu. Firma Future Mining s. r. o. byla založe- produktu, ale nemají silného profesionál-

Více

Stav e-commerce v ČR se zaměřením na platební metody 9/18/2013 2

Stav e-commerce v ČR se zaměřením na platební metody 9/18/2013 2 Platby kartou na internetu trendy, výzvy a vize Připravil Václav Keřka Září 2013 Stav e-commerce v ČR se zaměřením na platební metody 9/18/2013 2 Kde se nakupuje na internetu? Odhad počtu českých e-shopů

Více

Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1

Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1 Bankovní účetnictví Cenné papíry a deriváty Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1 BANKOVNÍ ÚČETNICTVÍ ÚČTOVÁ TŘÍDA 3 Od klasických služeb, které představují přijímání vkladů a poskytování úvěrů, banky

Více

Účetnictví finančních institucí. Cenné papíry a deriváty

Účetnictví finančních institucí. Cenné papíry a deriváty Účetnictví finančních institucí Cenné papíry a deriváty 1 BANKOVNÍ ÚČETNICTVÍ ÚČTOVÁ TŘÍDA 3 Od klasických služeb, které představují přijímání vkladů a poskytování úvěrů, banky postupně přecházejí k službám

Více

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ UniCredit Bank Czech Republic a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 100 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ DLUHOPISY

Více

ELO Analytics Vaše obchodní metriky na jednom místě. Vaše obchodní metriky na jednom místě. Enterprise Content Management

ELO Analytics Vaše obchodní metriky na jednom místě. Vaše obchodní metriky na jednom místě. Enterprise Content Management ELO Analytics ELO Analytics Enterprise Content Management www.elo.com ELO ECM Suite 10 ELO Analytics pro správu informací ELO Analytics vám umožňují zhodnotit a pochopit veškerá data vaší společnosti na

Více

Svoboda díky technologiím

Svoboda díky technologiím CRM systém CRM systém UNiQ Svoboda díky technologiím Zabýváme se vývojem technologií, které pomáhají firmám zvýšit jejich efektivitu a uspořit čas. Díky automatizovanému softwaru, přinášíme lidem více

Více