Portál FARMÁŘ pro chovatele

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Portál FARMÁŘ pro chovatele"

Transkript

1 PROJEKT JE REALIZOVÁN V RÁMCI PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA - OPATŘENÍ I.3.1. DALŠÍ ODBORNÉ VZDÁLÁVÁNÍ A INFORMAČNÍ ČINNOST Portál FARMÁŘ pro chovatele 2014 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

2 Přihlášení do portálu Farmář

3 Úvod Pro přístup do portálu farmář je nutné si nechat na vytvořit přístupové heslo a uživatelské jméno. Tyto údaje získáte na okresních odděleních Agentur pro zemědělství a venkov vyplněním jednoduchého formuláře. Údaje budou vystaveny na počkání a naproti podpisu statutárního zástupce firmy (majitel, jednatel, atd.) Dále s těmito údaji budete pracovat na internetové adrese Úvodní obrazovka vypadá takto

4 Vstup do portálu farmáře je pod záložkou rozcestník e AGRI. Zde je potřeba na požadovanou záložku kliknout a dostáváme se na další obrazovku která již obsahuje seznam aplikací (registr zvířat, evidence přípravků a hnojiv a další)

5 Vstupní strana portálu Farmář obsahuje v levé části seznam softwarů, které může uživatel využít a dále také informace o prováděných změnách, aktualizacích, návodech či odstávkách jednotlivých softwarů. Šipka poukazuje na pole, kde se vyplňují údaje získané z Agentury zemědělství a venkova uživatelské jméno a heslo. Při zadávání získaných údajů je potřeba říci, že se musí vyplňovat přesně. Například velikost písma, znaky a ostatní musí být dodrženo. Při prvním spuštění systému je třeba změnit si heslo. Systém k tomu uživatele vyzve sám po prvním přihlášení.

6 Nové heslo musí mít minimálně 9 znaků. Z těchto znaků musí být jedno velké písmeno, jedno malé písmeno, číslice, a speciální znak jako např. +,, *, /, atd. Po úspěšném přihlášení kdy po zadání je nutné kliknout na tlačítko přihlásit dojde k zobrazení jména přihlášeného uživatele jak vyznačuje na obrázku šipka napravo. Levá šipka ukazuje již otevřené menu Registru půdy LPIS ( k jejímu rozbalení dojde po kliknutí na jeho záložku. Pro vstup do části která pracuje s pozemky uživatele je potřeba kliknout na záložku Spustit Registr půdy LPIS. Pozor neplést si s Spustit veřejný registr půdy LPIS

7 Po kliknutí na výše zmíněnou záložku dojde k otevření nového okna, které je rozděleno na několik části dle jejich využití v aplikaci. V pravé části se nachází seznam půdních bloků na kterých uživatel hospodaří s jeho identifikačními údaji ( číslo půdního bloku, výměra, kultura, čtverec, a datum od kdy je půdní blok platný). Dále v dolní části se nacházejí ovládací tlačítka mapy, která umožňují pohyb po mapě, přiblížení, výřez dané oblasti, měření vzdálenosti a plochy. A poslední levá část vyobrazuje na mapě požadované informace např. mapu uložení hnojiv, katastrální mapu, erozní mapu, vodní útvary, zvláště chráněná území atd. Střed obrazovky obsazuje letecký snímek.

8 Při prvním spuštění registru půdy je nutné mít v počítači nainstalován Active X prvek. Uživatel pozná velice rychle jestli ho má na svém počítači nainstalován. Při otevření této obrazovky se mapa nezobrazí v případě že tento software v počítači chybí. A místo mapy se bude nacházet text s odkazem na stažení tohoto software ( activex prvku/ ). Jedná so o doplněk který neohrozí funkci jiných programů v počítači.

9 Letecké snímky využité v této aplikaci jsou aktualizovány jednou za 3 roky leteckým snímkováním. Dochází tak k aktualizaci průběhu hranic a ostatním úpravám. Letecké snímkování dále odhalí změny na půdním bloku, které provedl žadatel například na trvalých travních porostech atd. Snímky se dají využívat do určitého měřítka kde horní hranice je stanovena na 1 :

10 Pokud uživatel používá jiný prohlížeč než Internet Explorer vypadá obrazovka následovně jak je vidět na tomto obrázku. Registr půdy lze používat i v prohlížeči Opera, Mozilla Firefox, Google Chrome. Uživatel ale musí očekávat mírně odlišné uživatelské prostředí. Jedná se především o použité grafické znázornění ikon a tlačítek.

11 Základy portálu farmáře zemědělské parcely a areály Význam založených zemědělských parcel: umožňuje vytvářet osevní postupy a pastevní areály sledování aplikace hnojiv a přípravků ochrany rostlin dodržování nitrátové směrnice, erozní opatření

12 Možnosti nabídky Zem. parcely V nabídkovém menu v registru půdy objeví LPIS registr půdy Farmáři: jméno Identifikační údaje uživatele PB/DPB Podrobné Zem. parcely Areály Tisky KP v evidenci Řízení Hospodářství Hnojiště Dotace Pokud jsou nějaké zem. parcely zadány, pak se objeví jejich seznam, kde je uveden jejich kód, název, výměra, plodina s datem jejich založení v osevním postupu. Je možnost jejich úprav.

13 Založení nové parcely Důležitější je však založení nové parcely, které se děje následovně: V registru půdy u konkrétního půdního bloku vyberete si tlačítkem Zem. parcely LPIS registr půdy Farmáři: jméno Identifikační údaje uživatele PB/DPB Podrobné Zem. parcely Areály Tisky KP v evidenci Řízení Hospodářství Hnojiště Dotace

14 Založení nové parcely Objeví se tlačítko Nová parcela, které po stlačení vyvolá předvyplněný formulář, kde jsou již vyplněné základní údaje o půdním bloku, jako je zkrácený kód a výměra. Je nutné vyplnit: název parcely buď libovolný název nebo např. číslo honu apod. dále tlačítko Platná od: u orné půdy to spojit s datem založením plodiny

15 Založení nové parcely dále tlačítko Platná od: u orné půdy datum spojit buď s datem založením plodiny nebo u trvalých travních porostů se doporučuje uvést termín Plodinu pak vyberte buď z: rozbalovacího menu nebo vedle uvedeného úplného seznamu.

16 Rozčlenění PB na více parcel Z hlediska osevních postupů je možnost: na půdním bloku parcele je jen jedna plodina, nebo vzniká potřeba z hlediska osevního postupu rozčlenit půdní blok na více parcel, tj. je zapotřebí pěstovat na jednom bloku více plodin, postup založení další parcely na PB je stejné jako založení nové parcely.

17 Rozčlenění PB na více parcel Celková výměra musí souhlasit: je nutné si pohlídat celkovou výměru parcel, které musí v součtu souhlasit s výměrou půdního bloku, pokud plocha nesouhlasí, potom políčko u názvu parcely je červené, po zadání správných výměr políčko zezelená.

18 Význam areálu: Význam a využití areálu areál je do určité míry nadstavbou zemědělské parcely, umožňuje zjednodušit práci sloučením více parcel se stejnou kulturou a to jak na: orné půdě, tak na trvalých travních porostech pro pastu.

19 Význam a využití areálu Využití areálu: např. při pěstování ozimé pšenice je výhodné seskupit více parcel do honu, na který je pak možné jednotně zadávat aplikaci hnojení a přípravků ochrany rostlin, obdobně je tomu při zakládání pastevních areálů, kde na více parcelách probíhá, současně, systém umí spočítat přísun dusíku od zvířat.

20 Založení areálu V registru půdy u konkrétního půdního bloku vyberete si tlačítkem Areály LPIS registr půdy Farmáři: jméno Identifikační údaje uživatele PB/DPB Podrobné Zem. parcely Areály Tisky KP v evidenci Řízení Hospodářství Hnojiště Dotace

21 Založení areálu Objeví se tlačítko Nový areál, zadá se: nový název areálu, datum jeho platnosti. Bude se lišit podle kultury: u pastvy by měl být jednotný orné půdy podle se bude řídit podle pěstované kultury (jarní x ozimá).

22 Připojení parcely do areálu Postup pro připojení parcel do areálu: po založení areálu se klikne na jméno zvoleného areálu, pod ním se objeví menu: Připojené parcely pokud již nějaké parcely byly vloženy nebo Nepřipojené parcely, kde je seznam nepřipojených parcel a jejich výběr se provede zakliknutím v vpravo do čtverečku a potvrdí.

23 Úpravy parcel v areálu U plodin na orné půdě v areálu je možné: definovat jejich připojení od a do, uložením těchto údajů se automaticky se po vypršení doby platnosti ukončuje připojení parcely a je možné s nimi pracovat v jiném areálu. Pokud je nutné zrušit parcelu v areálu, použijte značku zákazu vjezdu vpravo u plodiny.

24 Kontrolní úkol 1. Založte a rozčleňte parcelu v menu LPISregistr půdy. 2. Vytvořte areál pro polní plodinu

25 Evidence hnojení a chemické ochrany rostlin v rámci aplikace EPH Institut vzdělávání vzemědělství o.p.s.

26 Úvodní obrazovka přístupu do Evidence přípravků a hnojiv Na této obrazovce je rozkliknuta záložka Evidence přípravků a hnojiv dále jen EPH. Pod touto záložkou najdeme novinky o aktualizacích aplikace, opravách chyb či změnách. Další záložka je Spustit EPH. Po kliknutí na ní dojde k otevření nového okna. V případě že by uživatel potřeboval nahlédnout do příruček ovládání nachází se zde záložka Uživatelské příručky která obsahuje návody jednotlivých funkcí EPH. Institut vzdělávání vzemědělství o.p.s.

27 Úvodní okno EPH obsahuje v levé části seznam s nabídkou jednotlivých funkcí EPH a vyhledávání jednotlivých aplikací či pastvy kterou zde evidujeme též. Můžeme si zde nadefinovat velké množství různých filtrů jako datum, mapové čtverce, areály, atd. Institut vzdělávání vzemědělství o.p.s.

28 Ukázka vyhledaných údajů při nastavení filtru pastvy Institut vzdělávání vzemědělství o.p.s.

29 Další záložkou jsou Naposledy změněné kde se nám objevují záznamy které zde vytvoří sám uživatel. Pro přehled je zde uvedena časová osa kdy záznamy byly vytvořeny. Můžeme také poklikem na čas změny zajistit otevření daného záznamu a můžeme jej poupravit či úplně vymazat. Tento seznam umožňuje uživateli zkontrolovat své zápisy v jedné tabulce a reagovat tak na jakoukoliv opravu.

30 Další záložkou jsou Parcely které se dělí na Nová aplikace a Nová pastva. Pod těmito tlačítky se nachází níže uvedené tabulky do které se vyplňují údaje provedených aplikací organických a průmyslových hnojiv a pastva zvířat či evidence zelené nafty nebo výroby. Posloupnost vyplňování jednotlivých polí je od vrchu dolů kdy jako první vybíráme ze seznamu parcely, poté zadáváme datum činnosti, způsob aplikace, hnojivo ( přípravek ), množství. Po vyplnění těchto údajů se nachází pod tabulkou tlačítko uložit které provedené zápisy uloží. Následně po uložení se na obrazovce zobrazí zapsaný záznam a ten lze ještě upravit či odstranit.

31 Parcely z předchozího slidu můžeme sdružovat do skupin ( plodinových, pastevních či jiných ). Na obrázku vidíme příklad areálu pastevního. Zde se opět vybírá nejdříve vytvořený areál. Ten se musí vytvořit v aplikaci registru půdy kde se do něj vloží vytvořené půdní bloky. Až poté je s ním možné pracovat v aplikaci EPH. Areály nám umožní zapsat jedním zápisem aplikace na několik půdních bloků což urychlí práci uživatele. Viz. obrázek na dalším slidu.

32

33 Aplikace také umožňuje zapsat použití chemických ochranných prostředků mimo půdní bloky (např. ve skladech, či jiných prostorech využívaných v rámci podniku). Jedná se především o přípravky používané proti škůdcům hlodavcům ve skladech atd.

34 SESTAVY Sestavy exportují zápisy provedené uživatelem do souborů typu word nebo excel. Ty se potom následně archivují nebo předkládají při kontrole státním orgánům ( ÚKZUZ, SZIF, SRS ). Lze si nastavit rozpětí sestav podle datumu, provedených činností, nebo mapové čtverce či čísla půdního bloku.

35 Ukázka výstupu ve Wordu

36 Kontrolní sestavy Tento typ sestav umožní kontrolovat zapsané údaje vůči kontrolovaným požadavkům a vyhodnotí chybové zápisy a označí je či vypíše. Zápisy označené červeně jsou v rozporu s opatřeními, která jsou spuštěná na půdních blocích žadatele. Zde máme pro ukázku sestavu agro environmentálních opatření. Dále můžeme mít sestavu ročního limitu dusíku na 1ha, či období zákazu hnojení nebo kontrola organické složky půdy (GAEC 3).

37 Skladové karty V této části EPH se zapisují produkce statkových hnojiv, krmiv a přípravků na ochranu rostlin. Tyto údaje například co se týče výroby krmiv se dají použít při kontrole v ekologickém zemědělství. Produkce statkových hnojiv využívá aplikaci Registr zvířat která v zadaném časovém pásmu zjistí kolik zvířat bylo v dané provozovně živočišné výroby vypočítá jejich měsíční produkci hnoje, kejdy atd.

38 Názorné příklady použití EPH Zde vidíme příklad vyplňování evidence hnojiv a přípravků na ochranu rostlin Číselník parcel, který je zde otevřen v novém okně se spustí klikem na tuto ikonu nacházející se vedle řádku parcela. Uživatel vybere půdní blok a klikne na jeho název. Okno se uzavře a informace o půdním bloku jako jeho výměra, název a pěstovaná plodina se zobrazí v polích která jsou pro to určena.

39 Názorné příklady použití EPH Poté je potřeba vybrat z číselníku hnojiv požadovaná hnojiva. Opět k tomu slouží ikonka nacházející se na konci řádku hnojiva a výběr se provede klikem na název hnojiva. Poté je potřeba dopsat jedno z polí množství celkem nebo dávka na ha a kliknout mimo toto pole a dojde k doplnění druhého. Je možné také samozřejmě upravovat výměru v pravém horním rohu.

40 Názorné příklady použití EPH Takto je potom vyplněná tabulka hotová a stačí pouze uložit

41 Názorné příklady použití EPH Po stisknutí tlačítka uložit se obrazovka změní a vypadá takto. Zde lze ještě aplikaci upravit poklikem na tlačítko změna údajů. Institut vzdělávání vzemědělství o.p.s.

42 Evidence zelené nafty a skladová evidence

43 Úvod Evidence zelené nafty se provádí v aplikaci EPH. Nachází se v levé části obrazovky v dolní části seznamu. Zelenou naftu evidují uživatelé z důvodů vratky spotřební daně. Pro úplnou evidenci zelené nafty je nutné zapsat provedené agrotechnické operace na pozemcích, stroj který je provedl a kolik bylo spotřebováno nafty při těchto operacích. Některé agrotechnické operace ale nejsou součástí povolených prací na které je možné si nárok na odpočet spotřební daně uplatnit. ( např. dovoz hnojiva na půdní blok, odvoz sklizně atd.) Údaje zapsané v evidenci zelené nafty se potom předkládají celní správě (příslušnému úřadu pro danou oblast) Celní správa chce tyto výpisy agrotechnických činností mít rozděleny dle jednotlivých měsíců. Dále vyžaduje přehled o nákupu a spotřebě nafty rozdělený do měsíců. Pro ukázku na dalších slidech uvidíte ukázky těchto formulářů

44

45

46 c

47 Po kliknutí na záložku evidence se zobrazí několik tlačítek. Pro provedení zápisu je nutné kliknout na tlačítko nový záznam a dojde k otevření zapisovacích polí do který se zapíše název půdního bloky, provedená agrotechnická operace, státní poznávací značka stroje, spotřeba stroje v litrech na hodinu a poté celková spotřeba na daném půdním bloku. Agrotechnické operace je nutné vybírat ze seznamu tím aspoň uživatel eliminuje možnost chybného zápisu operace na kterou nelze žádat o vratku spotřební daně.

48 Skladové karty Systém skladových karet lze využít pro evidenci výroby například statkových hnojiv. Je možné samozřejmě evidovat i výrobu krmiv, nákup hnojiv a přípravků na ochranu rostlin. Tento obrázek ukazuje jak vypadají skladové karty po kliknutí na záložku evidence. Zde je možné vyhledávat ve 4 různých kategoriích (hnojivo, krmivo, produkt, přípravek na ochranu rostlin )

49 Další možností je produkce statkových hnojiv. Po kliku na její záložku se zobrazí výběrová políčka ohraničená zde na obrázku červeným obdelníkem. Musí se vyplnit pole rok, měsíc, hnojivo, provozovna a poté kliknout na tlačítko Data z IZR ( integrovaný zemědělský registr zvířat ). Dojde k načtení zvířat která se v dané době nacházela na provozovně. Zde je možné upravit počty zvířat která skutečně produkovala statková hnojiva a která se nacházela na pastvě a musíme vybrat jaký typ ustájení je používán ( hluboká podestýlka, kejdové hospodářství, separace kejdy a močůvka ředěná či neředěná. A poslední fází je uložení ( klik na tlačítko uložit). Může se zdát že aplikace nic neprovedla ale náš zápis uložila.

50 Zápis o produkci statkových hnojiv najdeme pod záložkou Správa karet hnojiv kdy po kliknutí se zobrazí seznam ve kterém je vyprodukované hnojivo a poklikem na jeho název se dostane do detailní skladové karty hnojiva kde je uvedeno jeho množství. Viz. další slide.

51

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH. Zelená nafta Evidence činností. Podklady pro školení

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH. Zelená nafta Evidence činností. Podklady pro školení Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH Zelená nafta Evidence činností Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

Portál farmáře. Základní informace a doporučení pro uživatele. Podklady pro školení. Říjen 2010

Portál farmáře. Základní informace a doporučení pro uživatele. Podklady pro školení. Říjen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Základní informace a doporučení pro uživatele Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o. 2010 http://www.pvagri.cz

Více

Portál farmáře. Podklady pro školení. Říjen Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Portál farmáře. Podklady pro školení. Říjen Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Areály v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o. 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

Portál farmáře Základní orientace v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010

Portál farmáře Základní orientace v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Základní orientace v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o. 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

Portál farmáře Základní informace a doporučení pro uživatele

Portál farmáře Základní informace a doporučení pro uživatele Portál farmáře Základní informace a doporučení pro uživatele PV-Agri s.r.o. 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1 Obsah 1. Základní informace o Portálu farmáře... 3 1.1. Co je Portál farmáře...

Více

Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH

Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH Leden 2012 1. Přehled sestav MS Excel v Portálu farmáře Registr půdy (LPIS) a Data ke stažení LPIS umožňuje na záložce

Více

EPH Vyhledávání, sestavy a kontrolní sestavy Podklady pro školení Říjen 2011

EPH Vyhledávání, sestavy a kontrolní sestavy Podklady pro školení Říjen 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH Vyhledávání, sestavy a kontrolní sestavy Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o., 2011 http://www.pvagri.cz

Více

Portál farmáře Jak evidovat produkty a krmiva v EPH Podklady pro školení Říjen 2010

Portál farmáře Jak evidovat produkty a krmiva v EPH Podklady pro školení Říjen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Jak evidovat produkty a krmiva v EPH Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o., 2010 http://www.pvagri.cz

Více

Portál farmáře. Vyhledávání, sestavy a kontrolní sestavy v EPH. Podklady pro školení. Říjen 2010

Portál farmáře. Vyhledávání, sestavy a kontrolní sestavy v EPH. Podklady pro školení. Říjen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Vyhledávání, sestavy a kontrolní sestavy v EPH Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o., 2010 http://www.pvagri.cz

Více

EvidencePřípravkůaHnojiv

EvidencePřípravkůaHnojiv Založení zemědělských parcel Postup založení parcel: 1. Vyberte v seznamu půdních bloků příslušný blok. Na kartě PB/DPB stisknete záložku Zemědělské parcely. 2. Po kliknutí na kód PB/DPB se zobrazí formulář

Více

Jak evidovat pastvu v EPH

Jak evidovat pastvu v EPH Podklady pro školení EPH Jak evidovat pastvu v EPH PV-Agri s.r.o. PV-Agri s.r.o. 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1 Obsah 1. Základní informace k evidenci pastvy... 3 2. Metodika správného vedení

Více

Podklady pro školení EPH. Vyhledávání, sestavy a kontrolní sestavy

Podklady pro školení EPH. Vyhledávání, sestavy a kontrolní sestavy Podklady pro školení EPH Vyhledávání, sestavy a kontrolní sestavy PV-Agri s.r.o. 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1 1. K čemu použít jednotlivé možnosti vyhledávání a sestav? V aplikaci EPH existují

Více

Podklady pro školení. Evidence půdy. Areály v LPIS. PV-Agri s.r.o. PV-Agri s.r.o

Podklady pro školení. Evidence půdy. Areály v LPIS. PV-Agri s.r.o. PV-Agri s.r.o Podklady pro školení Evidence půdy Areály v LPIS PV-Agri s.r.o. PV-Agri s.r.o. 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1 1. Základní informace k areálům Areál je účelové seskupení parcel. Areály nemusím

Více

Portál farmáře Tisk map v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010

Portál farmáře Tisk map v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Tisk map v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o., 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

LPIS Základní orientace Podklady pro školení Říjen 2011

LPIS Základní orientace Podklady pro školení Říjen 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí LPIS Základní orientace Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1.

Více

Portál farmáře Jak evidovat pastvu v EPH Podklady pro školení Říjen 2010

Portál farmáře Jak evidovat pastvu v EPH Podklady pro školení Říjen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Jak evidovat pastvu v EPH Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o., 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH. Skladové karty. Podklady pro školení.

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH. Skladové karty. Podklady pro školení. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH Skladové karty Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1. Úvod

Více

Parcely a Odpočitatelné plochy v LPIS

Parcely a Odpočitatelné plochy v LPIS Podklady pro školení Evidence půdy Parcely a Odpočitatelné plochy v LPIS PV-Agri s.r.o. 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1 1. Základní informace k parcelám/areálům V evidenci půdy (LPIS) je základním

Více

institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu Portál FARMÁŘ

institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu Portál FARMÁŘ Posílení í spolupráce mezi MZLU v Brně ě a dalšími institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu CZ.1.07/2.4.00/12.045 00/12 045 Portál FARMÁŘ Vladimír Šeda Hlavní funkcí portálu FARMÁŘ je práce s registrem

Více

Tisk map z LPIS - rozšířené

Tisk map z LPIS - rozšířené Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Tisk map z LPIS - rozšířené Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

APLIKACE DATA KE STAŽENÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

APLIKACE DATA KE STAŽENÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA APLIKACE DATA KE STAŽENÍ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 16. 10. 2010 Praha Obsah 1 ÚVODNÍ INFORMACE 2 2 ZÁKLADY PRÁCE S APLIKACÍ 4 2.1 Spuštění aplikace... 4 2.2 Základní popis aplikace... 5 2.3 Export dat do XLS

Více

Jak evidovat hnojení a aplikace POR

Jak evidovat hnojení a aplikace POR Podklady pro školení EPH Jak evidovat hnojení a aplikace POR PV-Agri s.r.o. 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1 Obsah 1. Základní informace k evidenci hnojení a POR... 3 2. Metodika správného

Více

aneb Jak zvládnout evidenci v hospodaření a nezbláznit se! P C

aneb Jak zvládnout evidenci v hospodaření a nezbláznit se! P C aneb Jak zvládnout evidenci v hospodaření a nezbláznit se! Úvod Portál Farmáře jsou mimo jiné hlavně databáze známých skutečností o půdních blocích, které jsou zemědělsky obhospodařovány.databáze vede

Více

Portál farmáře. Bilance výroby a užití statkových hnojiv v EPH. Podklady pro školení. Říjen 2010

Portál farmáře. Bilance výroby a užití statkových hnojiv v EPH. Podklady pro školení. Říjen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Bilance výroby a užití statkových hnojiv v EPH Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o., 2010 http://www.pvagri.cz

Více

LPIS. Parcely, odpočitatelné plochy a vedení osevního postupu Areály. Podklady pro školení. Říjen 2011

LPIS. Parcely, odpočitatelné plochy a vedení osevního postupu Areály. Podklady pro školení. Říjen 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí LPIS Parcely, odpočitatelné plochy a vedení osevního postupu Areály Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011

Více

Portál farmáře Parcely a Odpočitatelné plochy v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010

Portál farmáře Parcely a Odpočitatelné plochy v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Parcely a Odpočitatelné plochy v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o., 2010 http://www.pvagri.cz

Více

EPH Jak evidovat hnojení a aplikace POR Podklady pro školení Říjen 2011

EPH Jak evidovat hnojení a aplikace POR Podklady pro školení Říjen 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH Jak evidovat hnojení a aplikace POR Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o., 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

LPIS pomocník pro zemědělce Parcely, odpočitatelné plochy a vedení osevního postupu Areály

LPIS pomocník pro zemědělce Parcely, odpočitatelné plochy a vedení osevního postupu Areály Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí LPIS pomocník pro zemědělce Parcely, odpočitatelné plochy a vedení osevního postupu Areály Podklady pro školení Prosinec

Více

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Obsah Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)... 1 1. Úvod... 1 2. Sestavy v MS Excel... 2 2.1. Volba sloupců sestavy... 2 2.2. Volba řádků

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Portál farmáře. Katastr v LPIS. Podklady pro školení.

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Portál farmáře. Katastr v LPIS. Podklady pro školení. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Katastr v LPIS Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o., 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

EPH Evidence krmiv Podklady pro školení Říjen 2011

EPH Evidence krmiv Podklady pro školení Říjen 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH Evidence krmiv Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1. Úvod

Více

Základní informace o Portálu farmáře a o Portálu farmáře SZIF

Základní informace o Portálu farmáře a o Portálu farmáře SZIF Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Základní informace o Portálu farmáře a o Portálu farmáře SZIF Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz

Více

Lukáš Peterka vedoucí projektu. Registr hnojiv na eagri - uživatelská příručka. 25. 08. 2011, Brno

Lukáš Peterka vedoucí projektu. Registr hnojiv na eagri - uživatelská příručka. 25. 08. 2011, Brno Lukáš Peterka vedoucí projektu Registr hnojiv na eagri - uživatelská příručka 25. 08. 2011, Brno Omezující podmínky pro zveřejnění, poskytnutí údajů: Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru.

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Ministerstvo zemědělství České republiky únor

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe verze pro mobilní zařízení a čtečky elektronických

Více

Portál farmáře. Jak evidovat hnojení a aplikace POR v EPH. Podklady pro školení. Říjen 2010

Portál farmáře. Jak evidovat hnojení a aplikace POR v EPH. Podklady pro školení. Říjen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Jak evidovat hnojení a aplikace POR v EPH Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o., 2010 http://www.pvagri.cz

Více

Bilance výroby a užití statkových hnojiv

Bilance výroby a užití statkových hnojiv Podklady pro školení EPH Bilance výroby a užití statkových hnojiv PV-Agri s.r.o. 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1 1. Základní informace k nápočtu produkce statkových hnojiv Pro možnost vytvoření

Více

LPIS Hnojení v okolí vod Podklady pro školení Říjen 2011

LPIS Hnojení v okolí vod Podklady pro školení Říjen 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí LPIS Hnojení v okolí vod Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1.

Více

Historie. Mapový podklad. Aktuální stav jednotek

Historie. Mapový podklad. Aktuální stav jednotek - 1 - Návod k obsluze mapového serveru vidimte.cz Po zadání internetové adresy http://www.vidimte.cz v prohlížeči Mozila Firefox nebo Internet Explorer se Vám zobrazí úvodní obrazovka. Pro zadání Vašeho

Více

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy Uživatelská příručka použití aplikace Ministerstvo zemědělství IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy: Uživatelská

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO VEDENÍ EVIDENCE LÉČENÍ A EVIDENCE LÉKŮ V IZR

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO VEDENÍ EVIDENCE LÉČENÍ A EVIDENCE LÉKŮ V IZR UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO VEDENÍ EVIDENCE LÉČENÍ A EVIDENCE LÉKŮ V IZR Autor: Aquasoft, spol. s r. o., Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 23.05.2011 Jméno souboru: IZR-EL-230511.doc

Více

Manuál pro Zákaznický servis CCS

Manuál pro Zákaznický servis CCS Manuál pro Zákaznický servis CCS 1 Obsah: 1. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU 3 2. VÝBĚR Z MENU (DOMŮ) 4 - VYHLEDÁVÁNÍ 5 3. KONTAKTY 6 4. OBJEDNÁVKA KARET 7 5. DOSUD NEVYŘÍZENÉ OBJEDNÁVKY KARET 8 6. DOSUD NEVYŘÍZENÉ

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup vygenerování Žádosti

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup vygenerování Žádosti

Více

Podklady pro školení LPIS. Katastr v LPIS

Podklady pro školení LPIS. Katastr v LPIS Podklady pro školení LPIS Katastr v LPIS PV-Agri s.r.o. PV-Agri s.r.o. 2010 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1 1. Základní informace LPIS mohu použít k zobrazení dat katastru nemovitostí a dohledávání

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Představenstvo, kontrolní komise, vedení. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Cornelius Scipio s.r.o.

Představenstvo, kontrolní komise, vedení. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Cornelius Scipio s.r.o. SBD Vítkovice Elektronická hlášení závad Scénář postupu práce Představenstvo, kontrolní komise, vedení Autor: Cornelius Scipio s.r.o. Obsah: 1. Úvod... 3 2. Postup práce s touto webovou aplikací... 4 2.1.

Více

Uživatelská příručka Registr sadů na portálu eagri (základní popis funkcí a formulářů)

Uživatelská příručka Registr sadů na portálu eagri (základní popis funkcí a formulářů) Uživatelská příručka Registr sadů na portálu eagri (základní popis funkcí a formulářů) CCV Informační systémy 2015 1 Obsah 1 Speciální registry na eagri... 1-3 2 Základní orientace na eagri... 2-3 2.1

Více

Elektronický portál VAS UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

Elektronický portál VAS UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 1 Úvodní stránka eportálu VAS... 2 2 Registrace uživatelského profilu... 3 2.1 Nastavení uživatelského profilu... 4 3 Poskytnutí informace o existenci sítí... 6 3.1 Vytvoření nové

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV Autor: SOLITEA Business Solutions s.r.o. Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 15.8.2016 Jméno souboru: IZR_PF_VCELARI_v01 Počet stran:

Více

Uživatelská příručka. EPH - Krmiva

Uživatelská příručka. EPH - Krmiva Uživatelská příručka EPH - Krmiva Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Evidence krmiv pro účely podmínek Cross-compliance... 2 1.2. Evidence krmiv pro ekologické zemědělce... 2 2. Evidence výroby a spotřeby krmiv z

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV Autor: SOLITEA Business Solutions s.r.o. Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 16.4.2018 Jméno souboru: IZR_PF_VCELARI_v02 Počet stran:

Více

Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2016 na Portálu farmáře SZIF

Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2016 na Portálu farmáře SZIF Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2016 na Portálu farmáře SZIF UPOZORNĚNÍ PRO ŽADATELE! Odeslání PDF dokumentu Deklarace chovu koní (DCHK) z Portálu farmáře SZIF je možné pouze v případě,

Více

Podrobný postup pro vygenerování Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře

Podrobný postup pro vygenerování Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře Podrobný postup pro vygenerování Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře Kontinuální příjem žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) operace 4.3.1 Pozemkové úpravy V tomto dokumentu je uveden podrobný

Více

MANUÁL PRO ZEMĚDĚLCE K OBSLUZE PORTÁLU VCELSTVA.CZU.CZ

MANUÁL PRO ZEMĚDĚLCE K OBSLUZE PORTÁLU VCELSTVA.CZU.CZ MANUÁL PRO ZEMĚDĚLCE K OBSLUZE PORTÁLU VCELSTVA.CZU.CZ 1. Úvodní obrazovka Na úvodní obrazovce portálu http://vcelstva.czu.cz/ najde neregistrovaný návštěvník mapu ČR pouze se značkami, které představují

Více

Použití a evidence hnojiv

Použití a evidence hnojiv Použití a evidence hnojiv Používání hnojiv, pomocných látek, upravených kalů a sedimentů v souladu se zákonem o hnojivech, zákonem o odpadech, zákonem o ochraně zemědělského půdního fondu; při jejich používání

Více

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení Uživatelská příručka pro elektronické podání žádosti o uznání porostů a přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení prostřednictvím Portálu farmáře verze: 1.0 Strana 1 (celkem 14) Vytvořeno dne 3.1.2011

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Portál farmáře. Integrovaný zemědělský registr: Vyhledávání a přehledy. Podklady pro školení. Říjen 2010

Portál farmáře. Integrovaný zemědělský registr: Vyhledávání a přehledy. Podklady pro školení. Říjen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Integrovaný zemědělský registr: Vyhledávání a přehledy Podklady pro školení Říjen 2010 PV-Agri s.r.o.,

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 11. 2. 2015 Verze: 2.2 2015 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup vygenerování Žádosti

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. v Operaci

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře. v Operaci Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o dotaci přes Portál Farmáře v Operaci 19.2.1 V tomto dokumentu je uveden podrobný postup vygenerování Žádosti o dotaci v Operaci 19.2.1 a následné podání

Více

[RDM] STRUČNÁ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. CENTRÁLNÍ REGISTR PODPOR MALÉHO ROZSAHU - de minimis

[RDM] STRUČNÁ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. CENTRÁLNÍ REGISTR PODPOR MALÉHO ROZSAHU - de minimis PDS s.r.o. Viniční 20, 615 00 Brno IČ: 25523121, DIČ: CZ25523121 [RDM] CENTRÁLNÍ REGISTR PODPOR MALÉHO ROZSAHU - de minimis STRUČNÁ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Praha, Brno 2009, 2010 Verze dokumentu Verze Datum

Více

IZR Objednání ušních známek, jejich duplikátů a čipů Podklady pro školení Říjen 2011

IZR Objednání ušních známek, jejich duplikátů a čipů Podklady pro školení Říjen 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí IZR Objednání ušních známek, jejich duplikátů a čipů Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o., 2011 http://www.pvagri.cz

Více

Tipy jak používat nový tiskový modul v LPIS Nový tiskový modul Vám umožňuje vytisknout i nástěnné mapy s přehledem všech vašich PB s názvy pozemků, nebo mapy s proložením katastru nemovitostí a půdních

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO PORTÁL FARMÁŘE ZELENÁ NAFTA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO PORTÁL FARMÁŘE ZELENÁ NAFTA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO PORTÁL FARMÁŘE ZELENÁ NAFTA Autor: SOLITEA Business Solutions s.r.o. Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 28.7.2017 Počet stran: 6 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol)

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol) 1. PŘÍSTUP K PORTÁLU REGISTRACE - PŘIHLÁŠENÍ Adresa úvodní stránky: www.burzaskol.cz (přechodně: www.sofiazk.cz/burzaskol) Vytvoření uživatelského účtu registrace Pro portál jsou platné přihlašovací údaje

Více

Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2018 na Portálu farmáře SZIF

Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2018 na Portálu farmáře SZIF Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2018 na Portálu farmáře SZIF ZMĚNY OPROTI ROKU 2017 Zásadní změnou při podávání deklarace chovu koní oproti roku 2017 je fakt, že žadatel o poskytnutí

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře 5. a 6. výzva příjmu žádostí Operačního programu Rybářství (2014 2020) V následujícím dokumentu je uveden podrobný

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora zřizované organizace Vytvořeno dne: 30. 6. 2011 Aktualizováno: 17. 10. 2014 Verze: 2.1 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 7. 6. 2017 Verze: 2.4 2017 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3 1.1

Více

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player.

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Generel cyklodopravy Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Logo, název Panel nástrojů Odkazy Vrstvy

Více

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování.

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Úvod: Pro správu a přehled aktivovaných služeb slouží Vodafone OneNet Samoobsluha. Pro veškeré sledování vyúčtování (různé

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Odpadové hospodářství v ORP Ústí nad Labem

Odpadové hospodářství v ORP Ústí nad Labem mapová aplikace Odpadové hospodářství Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Odpadové hospodářství v ORP Ústí nad Labem Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz 1. V online systému došlo v tomto roce k několika změnám, proto není možno použít uživatelský účet z roku loňského. Prvním krokem je tedy,

Více

Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o.

Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o. Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o. Internetový portál O.K.V. nám slouží: k pořízení smlouvy o úvěru se zákazníkem k vytištění smlouvy k vygenerování a odeslání pořízených dat

Více

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Nejprve se zaregistrujte do Centrálního úložiště výkazů ÚZIS Pokud již jste registrovaní na ÚZIS 1, pokračujte na Vytvoření statistiky v Praktiku

Více

EPH. Jak evidovat pastvu Bilance výroby a užití statkových hnojiv. Podklady pro školení. Říjen 2011

EPH. Jak evidovat pastvu Bilance výroby a užití statkových hnojiv. Podklady pro školení. Říjen 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH Jak evidovat pastvu Bilance výroby a užití statkových hnojiv Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o., 2011

Více

1. Obsah. 1. Obsah...2 2. Začínáme...3 3. Práce s mapou...4 4. Kniha jízd...5 5. Denní statistika...8 6. Seznam řidičů...9

1. Obsah. 1. Obsah...2 2. Začínáme...3 3. Práce s mapou...4 4. Kniha jízd...5 5. Denní statistika...8 6. Seznam řidičů...9 1. Obsah 1. Obsah...2 2. Začínáme...3 3. Práce s mapou...4 4. Kniha jízd...5 5. Denní statistika...8 6. Seznam řidičů...9 2 2. Začínáme Po zadání internetové adresy http://www.vidimte.cz v prohlížeči Mozila

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

SBD -Vítkovice. Elektronická hlášení závad

SBD -Vítkovice. Elektronická hlášení závad SBD Vítkovice Elektronická hlášení závad Scénář postupu práce Technici SBD -Vítkovice Autor: Cornelius Scipio s.r.o. Obsah: 1. Úvod... 3 2. Postup práce s touto webovou aplikací... 4 2.1. Spuštění a přihlášení

Více

IZR Evidence přirozené plemenitby Podklady pro školení Říjen 2011

IZR Evidence přirozené plemenitby Podklady pro školení Říjen 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí IZR Evidence přirozené plemenitby Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o., 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Racionální hnojení Zpráva o výsledcích AZZP

Racionální hnojení Zpráva o výsledcích AZZP Racionální hnojení Zpráva o výsledcích AZZP Sitewell s.r.o. Tomáš Marek Zákazník: Ministerstvo zemědělství České republiky Řešitel: SITEWELL s.r.o. www.sitewell.cz Táborská 31, 140 00 Praha 4 tel. +420

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře 1. a 2. výzva příjmu žádostí Operačního programu Rybářství (2014 2020) V následujícím dokumentu je uveden podrobný

Více

Územní plán Ústí nad Labem

Územní plán Ústí nad Labem mapová aplikace Územní plán Ústí nad Labem Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Územní plán Ústí nad Labem Logo, název Panel nástrojů Vrstvy Odkazy Výběr podkladové mapy Rychlá navigace Hledání Obsah

Více

Prezentace ze seminářů

Prezentace ze seminářů Nová eroze 2019 Jiří Kumšta Akreditovaný poradce MZe Spolupracuji s výzkumným ústavem rostlinné výroby Ruzyně https://www.vurv.cz/ Poradenská činnost pro zemědělce Evidenci pastvy, hnojení a chemických

Více

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Přístup na software je přes webovou stránku http://hodnoty.mapovyportal.cz, přes tlačítko Vstup do aplikace nebo přímým odkazem, například ze stránek

Více

Podnikové informační systémy e-business e-government

Podnikové informační systémy e-business e-government Podnikové informační systémy e-business e-government Portál farmáře ve vinařství a vinohradnictví Kobylí, 28. 1. 2009 Ing. Lukáš Peterka Obsah 1. Portál farmáře Základní informace Přístup veřejné a neveřejné

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Uživatelská příručka Registr vinic na Portálu farmáře Úpravy dle novely zákona č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství (Oznámení dle 11, 14a a

Uživatelská příručka Registr vinic na Portálu farmáře Úpravy dle novely zákona č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství (Oznámení dle 11, 14a a Uživatelská příručka Registr vinic na Portálu farmáře Úpravy dle novely zákona č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství (Oznámení dle 11, 14a a 16b) Tabulka verzí Verze Datum Popis 1.0 21. 02. 2017

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více