PROVOZNÍ ŘÁD SOLÁRIA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROVOZNÍ ŘÁD SOLÁRIA"

Transkript

1 ELIFITNESS s.r.o., Údolní 532/76, Brno, IČ PROVOZNÍ ŘÁD SOLÁRIA Tento provozní řád slouží k zajištění pořádku, bezpečnosti a ochrany zdraví uživatelů SOLÁRIA. Všichni návštěvníci solária jsou povinni seznámit se s provozním řádem, řídit se jím a dodržovat. Vstupem do prostor solária za účelem využití nabízených služeb návštěvník potvrzuje, že akceptuje provozní řád. I. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Provozovatel a majitel provozovny: Mgr.Jelena Sedláková Údolní 532/ Brno Správce fitness centra: Mgr.Jelena Sedláková Název a sídlo fitness centra: ELIFITNESS s.r.o. Údolní 532/ Brno tel.: IČ: DIČ: CZ Tel.: Odpovědná osoba: Mgr.Jelena Sedláková Oprávnění provozovatele: Výpis z veřejné části Živnostenského rejstříku identifikační. č , ze dne , vydal Magistrát města Brna Provozní doba: Po Pá hod., červenec srpen Po-Pá V době svátků je otevřeno dle speciálního rozvrhu. Pokud je změněna pracovní doba, je to včas oznámeno na recepci a webových stránkách zařízení. Objednat si solárium a InBody diagnostiku můžete na tel. čísle nebo na našich internetových stránkách ( online rezervace, jen pro držitelky našich karet ).

2 II. POPIS A SPECIFIKACE SLUŽEB: Solárium je umístěno v místnosti s přirozeným i umělým odvětráním. Do místnosti návštěvník solária vchází sám, nebo v doprovodu obsluhy. V místnosti je prostor pro převlékání s věšákem, zásobníkem s dezinfekčním prostředkem pro čištění opalovací plochy a ochranných očních pomůcek, se zásobníkem na papírové utěrky. V místnosti je umístěn přístroj na diagnostiku složení těla InBody. Místnost kde je umístěno solárium je vymalována omyvatelnými barvami a podlahu tvoří v celé místnosti marmoleum. Typ zařízení: VERTIKÁLNÍ solárium Název výrobce: Beeker Diamond Tower Rok výroby: 2010 Počet zaměstnanců: 2 Dokumentace: Prohlášení výrobce ke kabině solária (elektrickému zařízení), prohlášení o shodě výrobku, provozní dokumentace a návod k použití zařízení je uložen na recepci. III. VŠEOBECNÉ ÚDAJE: Důležitá telefonní čísla : 150 HASIČI 155 POHOTOVOSTNÍ LÉKAŘSKÁ SLUŽBA 158 POLICIE 156 MĚSTSKÁ POLICIE 112 ZÁCHRANNÝ INTEGROVANÝ SYSTÉM ( číslo tísňového volání) SERVISNÍ SLUŽBA

3 IV. ZNALOSTI NUTNÉ K OCHRANĚ VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ: Zaměstnanci provozovatele a samotný provozovatel jsou řádně proškoleni, kopie osvědčení o absolvování kurzu je k dispozici na recepci. V. ZÁSADY PREVENCE VZNIKU INFEKČNÍCH A JINÝCH ONEMOCNĚNÍ: Doklady o proškolení obsluhy a zdravotní průkazy jsou uloženy v recepci. Obsluha je povinna po celou pracovní dobu nosit čistý pracovní oděv (tričko s krátkým rukávem) a vhodnou obuv. Je zakázáno opouštět provozovnu v průběhu pracovní doby v pracovním oděvu a obuvi. Oděv a obuv se ukládá do šatní skříňky pro zaměstnance, ve které se do jednoho oddílu skříně ukládá civilní oděv, a do druhého pracovní. VI. PRVNÍ POMOC: Pro potřeby první pomoci je v recepci uložena lékárnička vybavená dle platných předpisů. Při jakémkoliv poranění nebo nevolnosti v průběhu opalování, přivolá postižený obsluhu. Přivolaná obsluha poskytne první pomoc eventuelně přivolá lékaře. Úrazy zaměstnanců a návštěvníků jsou zaznamenávány do KNIHY ÚRAZŮ, která je umístěna na recepci. Údaje o použití a spotřebě léků a obvazového materiálu jsou zaznamenávány do SEŠITU VÝDEJE LÉKŮ, který je umístěn v lékárničce. Doplňování zdravotního a obvazového materiálu v lékárničce první pomoci zajišťuje pověřená osoba (zdravotnice), která je jmenována provozovatelem a majitelem provozovny dle zákona č.262/2006 Sb., zákoník práce. VII. ÚKLID A HYGIENA PROVOZU: Provozovatel a jím určené osoby nesou odpovědnost za dodržování pořádku a čistoty v místnosti solária a samotného zařízení solária. Úklid se provádí bezprostředně po znečištění jinak nejméně jedenkrát denně a to večer ve hodin. Úklid je prováděn umytím podlahy saponátem. Úklid s použitím dezinfekčních prostředků se provádí nejméně jednou týdně. Hygienické zařízení se uklízí denně dle potřeby, jedenkrát denně s použitím dezinfekčních prostředků. Odpadkový koš se vyprazdňuje minimálně jedenkrát denně s následnou očistou a dezinfekcí Úklidový režim v soláriu: Solární akrylová deska je dezinfikována personálem fitness centra ihned po ukončení opalování návštěvníka v soláriu. Postup dezinfekce solárního lůžka: - příprava dezinfekce dle návodu výrobce - nanesení rozprašovačem rovnoměrně po celé ploše akrylové desky a setření jednorázově používanými papírovými utěrkami, které jsou k této činnosti určeny - pro dezinfekci jsou použity prostředky LUXURA, které splňují veškeré požadavky pro tuto činnost. Pro zabránění rezistence mikrobů vůči přípravku dlouhodobě používanému se výše uvedené dezinfekční přípravky s různými aktivními látkami střídají po jednom měsíci. Pro dezinfekci dotykových ploch v soláriu návštěvníkem je připraven rozprašovač s roztokem a jednorázové papírové utěrky. Likvidace odpadu je prováděna denně do kontejneru.. Dezinfikované solárium je označeno nápisem Dezinfikováno.

4 Při provádění chemické dezinfekce se dodržují tyto zásady: - dezinfekční roztoky se připravují podle návodu na použití uvedeného na etiketě výrobku. Přepravují se rozpuštěním odměřeného množství dezinfekčního přípravku ve vodě. Dezinfekční přípravky se považují za 100% a z toho vychází jejich ředění na pracovní roztoky. - vydezinfikované předměty se oplachují pitnou vodou a osuší - dezinfekční prostředky nelze zaměňovat, tj. musí se používat jen pro tu oblast použití, pro kterou jsou určeny výrobcem a nelze např. roztok na nástroje používat na dezinfekci povrchů - při práci s desinfekčními prostředky je nutno dodržovat zásady ochrany zdraví a používat (osobní ochranné pracovní prostředky) OOPP - dezinfekce se provádí omýváním, otíráním, ponořením, postřikem, formou pěny nebo aerosolem, přičemž je důležité dodržování doby expozice a koncentrace - při použití dezinfekčních přípravků s mycími a čistícími vlastnostmi lze spojit etapu čištění a dezinfekce - k dezinfekci se volí takové přípravky a postupy, které nepoškozují dezinfikovaný materiál (dřevo) a nejsou toxické ani dráždivé - k zabránění vzniku selekce případně rezistence mikrobů vůči přípravku dlouhodobě používanému se střídají přípravky s různými aktivními látkami. Je dbáno na bezpečnost a ochranu zdraví při práci a při použití jsou užívány osobní ochranné pracovní prostředky (OOPP). K vybraným dezinfekčním přípravkům budou na provozovně uloženy Bezpečnostní listy.. Pomůcky a prostředky k úklidu jsou ukládány v prostoru úklidové místnosti v prostoru Fitness centra. Prostředky používané k úklidu : - prostředek na mytí podlah Merida Multi Floor Čistící prostředky jsou dodávány firmou Merida Prostředek na dezinfekci solária : Luxura X. ODPOVĚDNOST ZA PROVOZ SOLÁRIA: Zařízení solária uvádí v činnost a za jeho provoz a dodržování provozního řádu odpovídá obsluhovatel solária. Peníze a cenné předměty si mohou návštěvníci ukládat v recepci, jinak provozovatel neručí za jejich ztrátu. IX. ODPAD: Koše na odpadky se dezinfikuji 1x týdně a denně se do nich vkládá čistá hygienická vložka z PVC. Likvidace odpadu je prováděna denně do kontejneru.. Odvoz je zajištěn smlouvou s technickými službami. X. LIVIDACE POUŽITÝCH TRUBIC: S dodavatelskou firmou solárních trubic, je podepsaná smlouva o odběru a likvidaci starých použitých trubic ihned při výměně za trubice nové. Smlouva a doklad o výměně použitých solárních trubic za nové je uložen na recepci.

5 Příloha k provoznímu řádu solária ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PRO OPALOVÁNÍ V SOLÁRIU, str.5--6 Příloha k provoznímu řádu solária ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PRO OPALOVÁNÍ V SOLÁRIU Pokud máte zdravotní problémy nebo užíváte léky, poraďte se o možnosti opalování s ošetřujícím lékařem. Váš zdravotní stav nebo vliv některých léků může být znásoben účinkem UV záření. Zjistěte si fototyp Vaší kůže - za asistence obsluhujícího personálu solária proveďte jednoduchý test pro určení fototypu Vaší kůže a na základě výsledků tohoto testu Vám obsluhující personál doporučí Váš individuální opalovací program. Dodržujte maximální doporučené opalovací časy, intervaly mezi opalováním dle doporučeného opalovacího programu s ohledem na stav a typ Vaší kůže. Mezi prvním a druhým opalováním vyčkejte minimálně 48 hodin. Neopalujte se ve stejný den v soláriu a na slunci (dávky UV záření se sčítají). Před opalováním si odložte šperky. Před opalováním je nutné se důkladně odlíčit. Nepoužívejte již několik hodin před opalováním make-up a parfémy. Nepoužívejte žádné opalovací krémy s ochranným faktorem. Kosmetika pro opalování na slunci není určena k opalování v soláriu (a opačně). Doporučuje se pouze speciální solární kosmetika, která má pokožce dodat potřebnou vlhkost a vitamíny, čímž zabraňuje nadměrnému stárnutí pokožky. Chraňte před ozářením citlivé části pokožky jizvy, znaménka, tetování, genitálie. Během opalování je nutné chránit si oči pomocí speciálních ochranných brýlí nebo očních ochranných fólií (Kontaktní čočky nebo sluneční brýle s UV filtrem nejsou náhradou speciálních ochranných brýlí). V případě nedodržení tohoto pravidla si vážným způsobem poškozujete zrak!!! Pokud se díváte přímo do rozsvíceného solária po dobu cca. 6 vteřin, již překračujete kritickou hranici záření, kterou snese Vaše oko. Pokud máte v rozsvíceném soláriu zavřená oční víčka, překračujete nebezpečnou dávku UV záření pro Vaše oko asi po 1 minutě. Při opalování v soláriu neležte nehybně, neprokrvená místa se neopálí. Po opalování se několik hodin nesprchujte, aby nedošlo k přerušení procesu pigmentace. Pokud se po opalování objeví zčervenání, mělo by být další opalování alespoň na týden zastaveno a poté zahájeno opět od počátku programu. Po intenzivní opalovací kúře se doporučuje přestávka až 4 týdnů. Intenzivní opalovací kúra může probíhat např. tak, že budete chodit do solária obden celkem maximálně 10x a opalovací čas si budete postupně prodlužovat od počátečních 5 minut až do doporučeného maxima pro konkrétní fototyp kůže. Pro udržení opáleného vzhledu stačí 1 návštěva solária za 1 až 2 týdny. Počet opalování za rok nemá překročit 50 až 100. Někteří dermatologové uvádějí dokonce pouze 20 návštěv v soláriu ročně! Vše je individuální a hodně záleží na fototypu Vaší pokožky, na počtu mateřských znamének apod.

6 Dalšímu použití solária by se měly vyhnout osoby, u kterých se do 48 hodin po prvním opalování objevily nenadálé účinky jako výrazné svědění nebo zčervenání pokožky apod. Pokud se po opalování objeví opuchliny, bolesti nebo změny v pigmentaci kůže (změny u stávajících pigmentových skvrn), neprodleně vyhledejte lékaře. Solárium nesmí používat: osoby mladší 18-ti let, osoby se sklonem k tvorbě pih, osoby s přírodní zrzavou barvou vlasů, osoby se skvrnami a výrazně světlou barvou pokožky, osoby s více jak 16-ti mateřskými znaménky na těle o průměru nad 2mm, osoby s atypickými mateřskými znaménky (asymetrickými, nepravidelně ohraničenými, většími než 5mm, s kolísavou pigmentací), osoby trpící úžehem, osoby bez schopnosti opálit se nebo opálit se bez spálení pokožky nebo kde se v rodině vyskytuje bolestivé spálení pokožky, osoby, které prodělaly rakovinu kůže nebo mají předpoklady ke vzniku rakoviny kůže, osoby, které jsou v blízkém příbuzenském vztahu k osobě s historií melanomu, osoby citlivé na světlo nebo užívající léky, které vyvolávají citlivost na světlo.

Bezpečnostní informace pro zákazníka solária :

Bezpečnostní informace pro zákazníka solária : Provozní řád - solárium Provozovna : Bodypoint, Mirotická 929/12, Praha 4 Provozovatel: Jana Hejtmánková, Mirotická 17,Praha 4 IČO : 169 12 748 Tel.: 602 249 285 Instalovaný typ solárií: LUXURA V 5 ZÁSADY

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SAUNY I. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: ELIFITNESS s.r.o., Údolní 532/76, 602 00 Brno, IČ 28906373

PROVOZNÍ ŘÁD SAUNY I. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: ELIFITNESS s.r.o., Údolní 532/76, 602 00 Brno, IČ 28906373 ELIFITNESS s.r.o., Údolní 532/76, 602 00 Brno, IČ 28906373 PROVOZNÍ ŘÁD SAUNY Tento provozní řád slouží k zajištění pořádku, bezpečnosti a ochrany zdraví uživatelů INFRA SAUNY. Všichni návštěvníci sauny

Více

Osnova provozního řádu provozovny služeb péče o tělo dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví

Osnova provozního řádu provozovny služeb péče o tělo dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví Osnova provozního řádu provozovny služeb péče o tělo dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví Provozovna holičství, kadeřnictví, manikúry, pedikúry, kosmetických, masérských, regeneračních a rekondičních

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SOLÁRIUM

PROVOZNÍ ŘÁD SOLÁRIUM PROVOZNÍ ŘÁD SOLÁRIUM 1. Název zařízení : DELFÍNEK Plavecký stadion Olomouc středisko plavání kojenců a batolat Adresa : PSO Legionářská 11, Olomouc, PSČ: 772 00 2. Vlastník areálu : Statutární město Olomouc

Více

PROVOZNÍ ŘÁD FITNESS CENTRA

PROVOZNÍ ŘÁD FITNESS CENTRA ELIFITNESS s.r.o., Údolní 532/76, 602 00 Brno, IČ 28906373 PROVOZNÍ ŘÁD FITNESS CENTRA Tento provozní řád slouží k zajištění pořádku, bezpečnosti a ochrany uživatelů a návštěvníků FITNESS CENTRA (posilovna,

Více

Holičství, kadeřnictví, pedikúry a manikúry

Holičství, kadeřnictví, pedikúry a manikúry 5.6.17.6. Holičství, kadeřnictví, pedikúry a manikúry http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/sektory-bozp/holicstvikadernictvi-pedikury-a-manikury Pracovní činnosti při provozování kadeřnictví, pedikúry,

Více

DEZINFEKCE VE ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍCH. Kolářová M., Odd. epidemiologie infekčních nemocí ÚPL. 11/20/2013 KOLMA, Oš+PA 1

DEZINFEKCE VE ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍCH. Kolářová M., Odd. epidemiologie infekčních nemocí ÚPL. 11/20/2013 KOLMA, Oš+PA 1 DEZINFEKCE VE ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍCH Kolářová M., Odd. epidemiologie infekčních nemocí ÚPL 11/20/2013 KOLMA, Oš+PA 1 DEZINFEKCE - je soubor opatření ke zneškodňování mikroorganizmů pomocí fyzikálních,

Více

Provozní řád posilovny

Provozní řád posilovny 17. listopadu 177, Provozní řád posilovny Vlastníkem a provozovatelem posilovny je Bezpečnostně právní akademie, s.r.o., střední škola, 17.listopadu 177,. 1. Provozovatel Provozovatelem posilovny je BPA

Více

Masérská a lázeňská péče

Masérská a lázeňská péče Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_184 AUTOR: Mgr. Andrea Továrková ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s podmínkami provozování masérských služeb, základní legislativou. KLÍČOVÁ SLOVA: Podmínky

Více

Provozní řád sauny. Větrání jednotlivých místností je zajištěno centrální vzduchotechnickou jednotkou.

Provozní řád sauny. Větrání jednotlivých místností je zajištěno centrální vzduchotechnickou jednotkou. Provozní řád sauny 1 ÚVOD Název provozovny : Penzion Horácko Adresa : 592 04 Tři Studně 104 Majitel objektu : Dana Dušková IČO 62838512 Živnostenské oprávnění č.j. MU/OŽ/213/2013/U/3 vydán ŽÚ Žďár n.s.

Více

VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN

VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN VZOROVÉ PROVOZNÍ ŘÁDY KOUPALIŠŤ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ, UMĚLÝCH KOUPALIŠŤ A SAUN Koupaliště ve volné přírodě podle 6 (3c) zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví (dále zákon.) Název koupaliště a umístění,

Více

ÚKLID LEGISLATIVA A PRAXE. Jarmila Kohoutová Oddělení nemocniční hygieny FNOL

ÚKLID LEGISLATIVA A PRAXE. Jarmila Kohoutová Oddělení nemocniční hygieny FNOL ÚKLID LEGISLATIVA A PRAXE Jarmila Kohoutová Oddělení nemocniční hygieny FNOL XXVI. mezinárodní konference, NEMOCNIČNÍ EPIDEMIOLOGIE A HYGIENA, Brno, 16. 17.května 2017 LEGISLATIVA 1/2 zákon č. 258/2000

Více

Tento provozní řád platí pro: SPINNIN, POSILOVNA, AEROBNÍ SÁL,H.E.A.T. SÁL, SOLÁRIUM, INFRASAUNU

Tento provozní řád platí pro: SPINNIN, POSILOVNA, AEROBNÍ SÁL,H.E.A.T. SÁL, SOLÁRIUM, INFRASAUNU PROVOZNÍ ŘÁD UNNO SPORT SPORTOVNÍ CENTRUM ( 21 odst. 2 zákona 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví) I. Název a adresa: UNNO SPORT V. Jiříkovského 282/44 700 30 Ostrava-Dubina II. Provozní doba: Pondělí-čtvrtek

Více

Provozní řád dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví

Provozní řád dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví Provozní řád dle 21 odst. 3 zákona o ochraně veřejného zdraví I.Podmínky činnosti Údaje o poskytovateli: Fyzická osoba: Dagmar Kloučková Místo podnikání: Prostřední Nová Ves 56, 507 81 Lázně Bělohrad Telefon:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MASÉRNY v Boskovicích

PROVOZNÍ ŘÁD MASÉRNY v Boskovicích Služby Boskovice, s.r.o. Boskovice, U Lázní 2063/3, PSČ 680 01 IČO: 269 44 855 PROVOZNÍ ŘÁD MASÉRNY v Boskovicích Adresa: SAUNA U Lázní 2063/3 680 01 Boskovice Schváleno KHS Jm kraje se sídlem v Brně rozhodnutím

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SPORTCENTRUM DELFÍN

PROVOZNÍ ŘÁD SPORTCENTRUM DELFÍN Tento provozní řád upravuje vzájemné smluvní podmínky, kterými se řídí právní vztahy mezi provozovatelem sportovního komplexu Sportcentrum Delfín s.r.o (dále jen SCD), IČO 26075041 a jeho členy případně

Více

TECHNICKÉ NORMY PRO WELLNESS PROVOZY

TECHNICKÉ NORMY PRO WELLNESS PROVOZY TECHNICKÉ NORMY PRO WELLNESS PROVOZY Ing. Milan Šmíd Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér V tomto článku se podíváme na některé významnější normy, týkající se provozu wellness zařízení. Protože

Více

ORGANIZACE PROVOZNÍ PŘEDPIS TECHNICKÉHO ZAŘÍZENÍ

ORGANIZACE PROVOZNÍ PŘEDPIS TECHNICKÉHO ZAŘÍZENÍ Zpracovatel neručí za případné škody vzniklé aplikací této předlohy nesprávným způsobem. ORGANIZACE NÁZEV PŘEDPISU PROVOZNÍ PŘEDPIS TECHNICKÉHO ZAŘÍZENÍ Zpracoval Schválil datum vydání datum účinnosti

Více

Hygiena a sanitace potravinářských výrob. Aneta Hniličková Tereza Matějcová

Hygiena a sanitace potravinářských výrob. Aneta Hniličková Tereza Matějcová Hygiena a sanitace potravinářských výrob Aneta Hniličková Tereza Matějcová Pojmy na úvod Správná výrobní praxe postupy zaměřené na zajišťování celkové jakosti výrobků tzn. způsobilosti k uvedenému či předpokládanému

Více

UV záření, expozice, ochrana. Centrum odborných činností v ochraně a podpoře zdraví SZÚ

UV záření, expozice, ochrana. Centrum odborných činností v ochraně a podpoře zdraví SZÚ UV záření, expozice, ochrana MUDr Ariana Lajčíková,, CSc. Centrum odborných činností v ochraně a podpoře zdraví SZÚ UVA 400 320 nm - solária, terapeutické ozařovače - ze Slunce proniká na zemský povrch,

Více

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, adresa: Sportovní stadion v Jilemnici 514 01 Jilemnice e-mail: info@sport-jilemnice.cz www.sport-jilemnice.cz

Více

Schmid Rhyner AG SWISS BRILLIANCE IN COATING

Schmid Rhyner AG SWISS BRILLIANCE IN COATING 1 SWISS BRILLIANCE IN COATING l Soodring 29 l 8134 Adliswil-Zürich l Switzerland l phone +41 (0)44 712 64 00 l fax +41 (0)44 709 08 04 l www.schmid-rhyner.ch 2 2 UV-laky / nebezpečné látky l Soodring 29

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁCHYTNÉHO MÍSTA PRO OPUŠTĚNÁ A TOULAVÁ ZVÍŘATA MĚSTA CHODOV

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁCHYTNÉHO MÍSTA PRO OPUŠTĚNÁ A TOULAVÁ ZVÍŘATA MĚSTA CHODOV PROVOZNÍ ŘÁD ZÁCHYTNÉHO MÍSTA PRO OPUŠTĚNÁ A TOULAVÁ ZVÍŘATA MĚSTA CHODOV Část I. Základní ustanovení Název a sídlo Záchytné místo pro zatoulaná a opuštěná zvířata Města Chodov Komenského 1077, 354 35

Více

Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s vybranými chemickými látkami a chemickými přípravky

Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s vybranými chemickými látkami a chemickými přípravky Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s vybranými chemickými látkami a chemickými přípravky zpracovaná dle 44 a) odst. 10 zákona č. 258/2000 Sb., a ochraně veřejného

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o.

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o. PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o. I. Údaje o zařízení Adresa: Kometka, Střední 26, 60200 Brno Telefon: 549 439 284, mob. 739 219 156 IČO: 01873784 Odpovědná osoba: Mgr. Lenka Řeholová, ředitelka

Více

Domácí solárium ZÁRUČNÍ LIST EFBE - SCHOTT. Typ 912. EXIHAND spol. s r.o. číslo. Datum vyskladnění VYPLNÍ PRODEJNA. Typ 912.

Domácí solárium ZÁRUČNÍ LIST EFBE - SCHOTT. Typ 912. EXIHAND spol. s r.o. číslo. Datum vyskladnění VYPLNÍ PRODEJNA. Typ 912. EXIHAND spol. s r.o. číslo ZÁRUČNÍ LIST Domácí solárium Typ 912 Výrobce EFBE - SCHOTT Datum vyskladnění Záruční doba 24 měsíců VYPLNÍ PRODEJNA Název výrobku Domácí solárium Typ 912 Výrobní číslo Datum

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD TĚLOCVIČEN SPORT KLUB RB

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD TĚLOCVIČEN SPORT KLUB RB NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD TĚLOCVIČEN SPORT KLUB RB 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Tento návštěvní řád určuje zásady chování uživatelů tělocvičny, jejich práva a povinnosti. Návštěvní řád se vztahuje na všechny uživatele tělocvičny

Více

1. Představení výrobku. Předmluva Charakteristika UV záření TESTER INTENZITY UV ZÁŘENÍ NÁVOD K POUŽITÍ

1. Představení výrobku. Předmluva Charakteristika UV záření TESTER INTENZITY UV ZÁŘENÍ NÁVOD K POUŽITÍ MĚŘIČ INTENZITY UV ZÁŘENÍ EC01 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah 1. PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU 2 PŘEDMLUVA - CHARAKTERISTIKA UV ZÁŘENÍ 2 FUNKCE VÝROBKU 3 SPECIÁLNÍ VLASTNOSTI VÝROBKU 3 POPIS ČÁSTÍ VÝROBKU 3 2. ZÁKLADNÍ JEDNOTKA

Více

Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 3/2013 (BENZÍN NATURAL 95)

Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 3/2013 (BENZÍN NATURAL 95) Městský úřad Frýdlant nad Ostravicí Směrnice tajemnice Městského úřadu Frýdlant nad Ostravicí č. 3/2013 PRAVIDLA o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s nebezpečnými chemickými

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁMECKÉ KOČÁROVNY

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁMECKÉ KOČÁROVNY PROVOZNÍ ŘÁD ZÁMECKÉ KOČÁROVNY 1 Provozní řád zámecké kočárovny Účelem provozního řádu je zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví zúčastněných osob, ochrany majetku, cílem provozního řádu je zajištění příjemné

Více

STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Dvořákova 4, Žďár nad Sázavou, IČO

STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Dvořákova 4, Žďár nad Sázavou, IČO STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Dvořákova 4, 591 01 Žďár nad Sázavou, IČO 00637696 Čj.: ; Počet stran: 5; Počet příloh: 0 Provozní řád školy zpracovaný v

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 03 86

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 03 86 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 03 86 Pěkně opálený obličej dobře vypadá, vyzařuje vitalitu a radost ze života! Tento přístroj Vám zajistí intenzivní opalování pomocí 4 speciálních ultrafialových zářivek UV-A

Více

Židovská obec Brno Směrnice 24/2006

Židovská obec Brno Směrnice 24/2006 Židovská obec Brno Směrnice 24/2006 PROVOZNÍ ŘÁD REGENERAČNÍHO CENTRA OBSAH 1.) LEGISLATIVA 2.) PODMÍNKY ČINNOSTI 3.) POUŽITÍ PŘÍSTROJŮ, NÁSTROJU, POMŮCEK A DALŠICH ZAŘÍZENÍ 4.) ZÁSADY PREVENCE INFEKČNÍCH

Více

Xi dráždivý. Zvláštní upozornění na nebezpečí pro člověka a životní prostředí: R 36/38 dráždí pokožku a oči

Xi dráždivý. Zvláštní upozornění na nebezpečí pro člověka a životní prostředí: R 36/38 dráždí pokožku a oči UNIVERZÁLNÍ ČISTIČ BUNOL BP 40 1. CHARAKTERISTIKA SUROVIN, VÝROBNÍHO POSTUPU A FIRMY Informace o výrobě OBCHODNÍ JMÉNO : UNIVERZÁLNÍ ČISTIČ BUNOL BP 40 Průmyslové odvětví : stavba forem a zpracování plastů

Více

Základní škola a Mateřské škola Brno, Milénova 14. PROVOZNÍ ŘÁD Školní kuchyně ZŠ a MŠ Milénova 14

Základní škola a Mateřské škola Brno, Milénova 14. PROVOZNÍ ŘÁD Školní kuchyně ZŠ a MŠ Milénova 14 Základní škola a Mateřské škola Brno, Milénova 14 PROVOZNÍ ŘÁD Školní kuchyně ZŠ a MŠ Milénova 14 1. Požadavky na zdravotní stav pracovníků školní kuchyně a jejich osobní hygiena: pracovníci musí mít vystavený

Více

HYGIENICKO SANITAČNÍ ŘÁD STRAVOVACÍHO ZAŘÍZENÍ VÝDEJNY POKRMŮ

HYGIENICKO SANITAČNÍ ŘÁD STRAVOVACÍHO ZAŘÍZENÍ VÝDEJNY POKRMŮ HYGIENICKO SANITAČNÍ ŘÁD STRAVOVACÍHO ZAŘÍZENÍ VÝDEJNY POKRMŮ Mateřská škola Petříkov č.p. 6 Obec Petříkov u Velkých Popovic Zpracovala: Ing. Hana Svobodová Vydání: 1 Celkem 8 stran Platnost od 1.9.2011.

Více

ZÁKLADY BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI V LABORATOŘI

ZÁKLADY BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI V LABORATOŘI ZÁKLADY BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI V LABORATOŘI Platné pro interní potřebu Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze OBSAH: 1. Obecné povinnosti a doporučení..3 2.

Více

Dezinfekce. Sterilizace. Sbírka zákonů č. 306/2012

Dezinfekce. Sterilizace. Sbírka zákonů č. 306/2012 Dezinfekce Sterilizace Sbírka zákonů č. 306/2012 Antisepse, asepse Antisepse postup sloužící k co největšímu omezení choroboplodných zárodků přežívají spóry bakterií dosahuje se jí dezinfekcí Asepse postup

Více

Provozní řád pro provozovnu fitness centra Hygiena

Provozní řád pro provozovnu fitness centra Hygiena Provozní řád pro provozovnu fitness centra Hygiena (Provozní řád dle 21 odst. 3 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění.) I.Úvod Název,

Více

ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp K PROVOZNÍ DENÍK

ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp K PROVOZNÍ DENÍK ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp K PROVOZNÍ DENÍK 2 ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp 5-20 K PROVOZNÍ DENÍK Platnost od 01. 10. 2015 Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz

Více

Práva a povinnosti ZZA

Práva a povinnosti ZZA Práva a povinnosti ZZA CZ.1.07/1.3.44/02.0009 CZ.1.07/1.3.44/02.0009 Dány vyhláškou 106/2001 Práva a povinnosti zdravotníků zotavovacích akcí Činnost zdravotníků před odjezdem Činnost při odjezdu Činnost

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie, Cyrila Boudy 2954, Kladno PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od 1. 9. 2016 7 odst. 1 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MULTIFUNKČNÍHO HŘIŠTĚ

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MULTIFUNKČNÍHO HŘIŠTĚ NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MULTIFUNKČNÍHO HŘIŠTĚ Vnitřní předpis č. 456b/2017 I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Ředitel školy vydává na základě ustanovení 7 zákona č.258/2000, o ochraně veřejného zdraví, v platném znění, tento

Více

Školní dílny- KOVOOBOR. Provozní řád učebny

Školní dílny- KOVOOBOR. Provozní řád učebny Školní dílny- KOVOOBOR Provozní řád učebny 1) Žáci přicházejí do školní dílny převlečeni, spořádaně, ukázněně a společně s vyučujícím. 2) Žáci jsou vybaveni předepsaným pracovním oděvem- montérkovou soupravou

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2014. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2014. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2014 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Vydáno dne: 3. 2. 2014 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) SU OPF Karviná

Více

Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220

Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220 Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220 dle Zákona č. 410/2005 Sb. O ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů Předmět vymezení: základní škola I. Údaje o

Více

Provozní řád tělocvičny

Provozní řád tělocvičny Základní škola a mateřská škola Dobratice, okres Frýdek-Místek příspěvková organizace Provozní řád tělocvičny Článek I. Základní ustanovení Tělocvična v Dobraticích je majetkem obce Dobratice, která pověřila

Více

Návrh zásad provozního řádu mateřských škol

Návrh zásad provozního řádu mateřských škol Návrh zásad provozního řádu mateřských škol ( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů) Zařízení pro výchovu a vzdělávání jsou povinna vypracovat

Více

Provozní řád Penzion Žralok Šošůvka 46

Provozní řád Penzion Žralok Šošůvka 46 Provozní řád Penzion Žralok Šošůvka 46 Platný od 1.5.2011 I. Údaje o provozovateli Provozovatel: Hydroart s.r.o., Na Lukách 2306/2, Blansko 678 01 IČO: 25586475 DIČ:CZ 25586475 Telefon: 516415563 Odpovědná

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D P R O V O Z N Í Ř Á D SBĚRNÉ MÍSTO MNÍŠEK POD BRDY 0. Obsah provozního řádu I. Základní údaje o zařízení Čl. 0. Obsah provozního řádu II. III. IV. Charakter a účel zařízení Stručný popis zařízení Technologie

Více

Výroba a prodej zmrzliny Prodej hlubokozmrazené zmrzliny

Výroba a prodej zmrzliny Prodej hlubokozmrazené zmrzliny 1 Program k zajištění bezpečnosti poskytovaných stravovacích služeb Upozornění: Návod pro vytvoření postupu založeného na zásadách HACCP v odkazu čl. 5 Nařízení EP a Rady (ES) č. 852/2004 je zpracován

Více

Hygiena rukou a používání rukavic. MUDr. Bohdana Rezková, Ph.D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU

Hygiena rukou a používání rukavic. MUDr. Bohdana Rezková, Ph.D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Hygiena rukou a používání rukavic MUDr. Bohdana Rezková, Ph.D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Mikroflóra pokožky rukou Rezidentní (stálá) mikroflóra kůže - mikroorganizmy vyskytující se v hlubších

Více

Srovnání bariérové ošetřovatelské péče ve zdravotnických a sociálních zařízeních v ČR, Slovinsku a Turecku

Srovnání bariérové ošetřovatelské péče ve zdravotnických a sociálních zařízeních v ČR, Slovinsku a Turecku Srovnání bariérové ošetřovatelské péče ve zdravotnických a sociálních zařízeních v ČR, Slovinsku a Turecku Téma - Dezinfekce Autor: Zbyněk Nenutil, Žofie Prokešová Od 20. do 25. listopadu 2016 se 5 vybraných

Více

602/2006 Sb. VYHLÁKA

602/2006 Sb. VYHLÁKA 602/2006 Sb. VYHLÁKA ze dne 18. prosince 2006, kterou se mění vyhláka č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SOKOLOVNY STARÉ MĚSTO

PROVOZNÍ ŘÁD SOKOLOVNY STARÉ MĚSTO PROVOZNÍ ŘÁD SOKOLOVNY STARÉ MĚSTO Obec Staré Město je vlastníkem objektu Sokolovny č.p. 82, na parcele č. st. 212 v katastrálním území Staré Město u Moravské Třebové. Provozní řád Sokolovny Staré Město

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D K E R A M I C K É D Í L N Y

P R O V O Z N Í Ř Á D K E R A M I C K É D Í L N Y P R O V O Z N Í Ř Á D K E R A M I C K É D Í L N Y Článek 1 - Všeobecná ustanovení 1. Tento provozní řád je závazný pro všechny uživatele keramické dílny. 2. Keramická dílna je určena především pro činnost

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ICE ARENA FITNESS

PROVOZNÍ ŘÁD ICE ARENA FITNESS 1. Návštěvník Ice Arena Fitness centra je povinen seznámit se s tímto provozním řádem a jednat a chovat se v souladu s ním. Uhrazením vstupného dle platného ceníku s ním vyjadřuje plný souhlas. 2. Návštěvník

Více

in accordance with 91/155 EEC

in accordance with 91/155 EEC 13.04.2012 03.09.1998 / Hb 15.09.2000 / Hb 1 / 7 1 Označení výrobku a název společnosti Údaje o výrobku Mikrobiální enzymatický preparát, vyrobený fermentací, extrakcí, koncentrací, odstraněním doprovodné

Více

Schválil: Platnost od: Zpracoval:

Schválil: Platnost od: Zpracoval: OSNOVA ŠKOLENÍ BEZPEČNOSTI A HYGIENA PRÁCE Schválil: V dne: Platnost od: Zpracoval:.. I. OSNOVA ŠKOLENÍ Péče o bezpečnost a ochranu zdraví při práci (dále jen BOZP) a stálé zlepšování pracovního prostředí

Více

UVC 100-280 UVB 280-315 UVA 315-400

UVC 100-280 UVB 280-315 UVA 315-400 Světlo, UV záření, IF záření mají charakter elektromagnetického vlnění, ale současně jsou tvořeny proudem částic. Proto hovoříme o dvojím charakteru světla. Viditelné spektrum záření vysoké frekvence Nízké

Více

BEZPEČNOSTNÍ DATOVÝ LIST NICEDAY 977261 400ML HFC VOLNÝ VZDUCHOVÝ ROZPRAŠOVAČ Strana 1 Vydáno 20.10.2006 Revize č.:1

BEZPEČNOSTNÍ DATOVÝ LIST NICEDAY 977261 400ML HFC VOLNÝ VZDUCHOVÝ ROZPRAŠOVAČ Strana 1 Vydáno 20.10.2006 Revize č.:1 BEZPEČNOSTNÍ DATOVÝ LIST NICEDAY 977261 400ML HFC VOLNÝ VZDUCHOVÝ ROZPRAŠOVAČ Strana 1 Vydáno 20.10.2006 Revize č.:1 1. OZNAČENÍ LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Název výrobku: NICEDAY 977261

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.)

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.) PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Domov pro seniory Háje, K Milíčovu 734, Praha 4-Háje, 149 00 2. Zřizovatel

Více

Výzkum, vývoj a výroba profesionální průmyslové chemie a kosmetických přípravků pro běžnou hygienu na pracovištích a provozech

Výzkum, vývoj a výroba profesionální průmyslové chemie a kosmetických přípravků pro běžnou hygienu na pracovištích a provozech Výzkum, vývoj a výroba profesionální průmyslové chemie a kosmetických přípravků pro běžnou hygienu na pracovištích a provozech Není důležité být vždy nejrychlejší, mnohem důležitější je, aby produkty,

Více

Návštěvní řád. 1. Úvodní ustanovení

Návštěvní řád. 1. Úvodní ustanovení Návštěvní řád 1. Úvodní ustanovení Po vstupu do areálu Zimního stadionu (dále jen ZS) je každý návštěvník povinen se seznámit a dodržovat ustanovení tohoto návštěvního řádu pro kluziště a dbát pokynů obsluhy

Více

Nemocniční hygiena a kvalita. RNDr. Renata Podstatová Úsek hygieny FN Ostrava

Nemocniční hygiena a kvalita. RNDr. Renata Podstatová Úsek hygieny FN Ostrava Nemocniční hygiena a kvalita RNDr. Renata Podstatová Úsek hygieny FN Ostrava Hygiena, epidemiologie a protiepidemická opatření Prevence a snižování rizik, redukce a monitorování rizik NN a PI personálu

Více

BEZPECNOSTNl LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 DESALTED WATER Datum revize 17.09.2009 Verze 1

BEZPECNOSTNl LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 DESALTED WATER Datum revize 17.09.2009 Verze 1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Údaje o výrobku Název výrobku : Kód výrobku : L0000089 Použití látky nebo přípravku : Ředidlo pro nátěry Firma : Lechler SpA Via Cecilio 17 22100 Como

Více

HARMONOGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ

HARMONOGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Příloha č. 6 HARMONOGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Zadavatel: Právní forma zadavatele: Domov Sluníčko, Ostrava-Vítkovice, příspěvková organizace 331-Příspěvková organizace IČ zadavatele: 70631832 Sídlo zadavatele:

Více

Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s nebezpečnými. látkami a chemickými přípravky:

Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s nebezpečnými. látkami a chemickými přípravky: Reckitt Benckiser (Czech Republic), spol. s r.o., Vinohradská 151, 130 00 Praha 3 Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s nebezpečnými chemickými látkami a chemickými

Více

Bezpečnostní list Strana 1 z 5

Bezpečnostní list Strana 1 z 5 Bezpečnostní list Strana 1 z 5 1. Označení látky nebo přípravku Údaje o výrobku Obchodní název: Použití: Sítotisková barva vodou ředitelná VU K potisku přírodního textilu sítotiskovou technikou. Výrobce:

Více

- 1 - PROVOZNÍ ŘÁD. dětského a fitness hřiště na ulici Novohradská 224 města Třeboň

- 1 - PROVOZNÍ ŘÁD. dětského a fitness hřiště na ulici Novohradská 224 města Třeboň - 1 - PROVOZNÍ ŘÁD dětského a fitness hřiště na ulici Novohradská 224 města Třeboň I. Provozovatel: Odeon a.s. Za úklid hřiště odpovídá: údržba areálu II. Návštěvní doba hřiště: duben říjen od 9.00 do

Více

GLOBALGAP- OVOCE A ZELENINA. (FV- FRUIT AND VEGETABLES ČESKÁ VERZE V 3.0-2_Sep07) část B

GLOBALGAP- OVOCE A ZELENINA. (FV- FRUIT AND VEGETABLES ČESKÁ VERZE V 3.0-2_Sep07) část B GLOBALGAP- OVOCE A ZELENINA (FV- FRUIT AND VEGETABLES ČESKÁ VERZE V 3.0-2_Sep07) část B Základní cíle systému Globalgap zajistit bezpečnost produktů zemědělské prvovýroby (rostlinná, živočišná, osivo-sadba,

Více

Provozní řád Ústavu lékařské genetiky FNOL

Provozní řád Ústavu lékařské genetiky FNOL 1 Materiálně technické vybavení Provozní řád Hygienická a protiepidemická opatření k předcházení vzniku a šíření nemocničních nákaz 1.1 Ústav lékařské genetiky je umístěn v -1 NP, 2 4 NP budovy T, dispoziční

Více

Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s nebezpečnými. látkami a chemickými přípravky:

Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s nebezpečnými. látkami a chemickými přípravky: Reckitt Benckiser (Czech Republic), spol. s r.o., Vinohradská 151, 130 00 Praha 3 Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s nebezpečnými chemickými látkami a chemickými

Více

Bezpečnostní list. EURO-Šarm, spol. s r.o. Chlorid železitý 40% 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

Bezpečnostní list. EURO-Šarm, spol. s r.o. Chlorid železitý 40% 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název: Použití látky nebo přípravku > Při úpravě pitné vody > Úprava průmyslových

Více

Společnost je zapsána u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 198047

Společnost je zapsána u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 198047 Provozní řád Yogajoga Studia Provozovatel: Yogajoga s.r.o. IČ: 24257010, DIČ: CZ24257010 Zázvorkova 2005/10, Praha 5, 155 00 tel.: +420 777 237 982 Společnost je zapsána u Městského soudu v Praze, oddíl

Více

BEZPECNOSTNl LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 FLUO PIGMENTS YELLOW 1208 Datum revize Verze 1

BEZPECNOSTNl LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 FLUO PIGMENTS YELLOW 1208 Datum revize Verze 1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Údaje o výrobku Název výrobku : Kód výrobku : LQ179113 Použití látky nebo přípravku : Práškový pigment Firma : Lechler SpA Via Cecilio 17 22100 Como

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 08.04. 2003 Název výrobku: FLUID - DOT 4 K04549625EA 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Besi fitness

PROVOZNÍ ŘÁD. Besi fitness PROVOZNÍ ŘÁD Besi fitness 1. Název zařízení: Besi - fitness Adresa: Tř. Tomáše Bati 1619, Otrokovice 76502, ČR 2. Vlastník areálu: manželé Lenka a Miroslav Marčíkovi 3. Provozovatel: Jan Vlček IČO 76001288

Více

Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí" Rokycany

Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí Rokycany Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí" Rokycany Město Rokycany opatření orgánů města č. 5/2012 Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí Rokycany účinnost od 1. srpna 2012 Obsah: Čl. I.

Více

MASIVNÍ HODINKY CAGARY

MASIVNÍ HODINKY CAGARY MASIVNÍ HODINKY CAGARY Popis: Návod Nastavení času 1: 1. Jemně vytáhněte korunku směrem od těla hodinek druhá pozice 2. Pomocí otáčení korunky po a proti směru hodinových ručiček nastavte čas. Nastavení

Více

Obličejové solárium ZÁRUČNÍ LIST EFBE -SCHOTT 834, 836, 836 C, 838, 838 C. EXIHAND spol. s r.o. číslo. Datum vyskladnění VYPLNÍ PRODEJNA

Obličejové solárium ZÁRUČNÍ LIST EFBE -SCHOTT 834, 836, 836 C, 838, 838 C. EXIHAND spol. s r.o. číslo. Datum vyskladnění VYPLNÍ PRODEJNA EXIHAND spol. s r.o. ZÁRUČNÍ LIST Obličejové solárium číslo Typ 834, 83, 83 C, 838, 838 C Výrobce DAVOLINE Datum vyskladnění Záruční doba 24 měsíců VYPLNÍ PRODEJNA Název výrobku Typ Obličejové solárium

Více

Zpráva o kontrolní akci GULÁŠFEST konané ve dnech na fotbalovém stadionu ve Valašském Meziříčí

Zpráva o kontrolní akci GULÁŠFEST konané ve dnech na fotbalovém stadionu ve Valašském Meziříčí Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Havlíčkovo nábřeží 600, 760 01 Zlín Tel.: 577 006 737, e-mail: khs@khszlin.cz, podatelna@khszlin.cz, ID: xwsai7r Zpráva o kontrolní akci GULÁŠFEST

Více

Mladí lidé a bezpečná práce bez úrazů

Mladí lidé a bezpečná práce bez úrazů Mladí lidé a bezpečná práce bez úrazů MLADÍ LIDÉ jsou nezkušení a nezralí, nejsou si vědomi rizik, nemají dostatečnou odbornou způsobilost a vzdělání; nejsou si vědomi svých povinností a práv a povinností

Více

Uvádění dezinfekčních přípravků na trh v ČR jako zdravotnické prostředky

Uvádění dezinfekčních přípravků na trh v ČR jako zdravotnické prostředky Uvádění dezinfekčních přípravků na trh v ČR jako zdravotnické prostředky Věra Melicherčíková SZÚ, NRL/DS, Praha XXIV. mezinárodní konference: Nemocniční epidemiologie a hygiena Surveillance infekcí spojených

Více

Robustní hodinky Gold Saat

Robustní hodinky Gold Saat Robustní hodinky Gold Saat Popis: Návod Stopky: Stiskněte tlačítko START pro spuštění stopek. o při spuštěných stopkách pro zastavení stiskněte opět tlačítko START o při spuštěných stopkách pro započítání

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. tel: , ,

PROVOZNÍ ŘÁD. tel: , , PROVOZNÍ ŘÁD I. Údaje o zařízení Fakultní mateřská škola se speciální péčí Arabská 681/20 160 00 Praha 6 tel: 235 350 410, 246 024 322, 731 181 954 e-mail: www stránky: irena.holema@skolka.org www.skolka.org

Více

Hodinky NF Teranno. Popis: Návod: Stiskněte tlačítko B pro přechod mezi jednotlivými funkcemi (kdykoliv se dá stisknout A pro podsvícení.

Hodinky NF Teranno. Popis: Návod: Stiskněte tlačítko B pro přechod mezi jednotlivými funkcemi (kdykoliv se dá stisknout A pro podsvícení. Hodinky NF Teranno Popis: Návod: Stiskněte tlačítko B pro přechod mezi jednotlivými funkcemi (kdykoliv se dá stisknout A pro podsvícení Stopky: - Při stavu zobrazení času stiskněte 1x tlačítko B pro přístup

Více

Zásady hygieny rukou

Zásady hygieny rukou Zásady hygieny rukou Věstník MZ ČR částka 5/2012 str.15 METODICKÝ NÁVOD - HYGIENA RUKOU PŘI POSKYTOVÁNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE http://www.mzcr.cz/legislativa/dokumenty/vestnik-c5/2012_6452_2510_11.ht Ruce zdravotníka

Více

Organizační směrnice č. 2/2014/SŘ. Provozní řády pracoviště Opočno. učebny pro teoretickou výuku učebny výpočetní techniky tělocvičny posilovny

Organizační směrnice č. 2/2014/SŘ. Provozní řády pracoviště Opočno. učebny pro teoretickou výuku učebny výpočetní techniky tělocvičny posilovny Organizační směrnice č. 2/2014/SŘ Provozní řády pracoviště Opočno učebny pro teoretickou výuku učebny výpočetní techniky tělocvičny posilovny Čj.: SŠNM/191/2014 Zpracovala: Mgr. Pavlína Sobotková Schválila:,

Více

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) SONET prášek do myček nádobí

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) SONET prášek do myček nádobí Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 SONET prášek do myček nádobí 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Chemický název látky/obchodní název přípravku: SONET prášek do myček nádobípráškový

Více

TEC-2000 OIL BOOSTER

TEC-2000 OIL BOOSTER BEZPEČNOSTNÍ LIST TEC-2000 OIL BOOSTER 1. LÁTKOVÉ / PŘÍPRAVNÉ A FIREMNÍ OZNAČENÍ Název výrobku: Výrobce/Dodavatel: Dovozce: TEC-2000 OIL BOOSTER PRODUCTS 2000 LTD.,, DINGSWELL, WELWYN, HERTS. AL6 0AW,

Více

Sportovní zařízení Provoz a údržba sportovního areálu Pořádání hromadných akcí Ochrana zdraví návštěvníků Důležité kontakty Závěrečná ustanovení

Sportovní zařízení Provoz a údržba sportovního areálu Pořádání hromadných akcí Ochrana zdraví návštěvníků Důležité kontakty Závěrečná ustanovení Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí" Město Rokycany opatření orgánů města č. 1/2013 Provozní řád Sportovního areálu Jižní předměstí Rokycany účinnost od 1. září 2013 Obsah: Čl. I. Čl. II. Čl.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku: Datum vydání:7.6.2011 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: Číslo výrobku: 1.2 Použití látky

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů)

PROVOZNÍ ŘÁD ( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů) PROVOZNÍ ŘÁD ( 7 odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů) 983/2014 2 I. Údaje o zařízení Název: Církevní gymnázium v Kutné Hoře Sídlo: Jiřího

Více

Bezpečnostní list ES 1907/2006 Vydání 3.1 Datum 30.6.2010 Strana 1/5 Název výrobku:

Bezpečnostní list ES 1907/2006 Vydání 3.1 Datum 30.6.2010 Strana 1/5 Název výrobku: Vydání 3.1 Datum 30.6.2010 Strana 1/5 1.IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE ČI DOVOZCE Identifikace látky nebo přípravku: Název výrobku/synonyma: Pachový ohradník - pěna Kód výrobku: Popis/použití:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD Baby clubu RELAXÁČEK. Provozní řád

PROVOZNÍ ŘÁD Baby clubu RELAXÁČEK. Provozní řád Název zařízení: PROVOZNÍ ŘÁD Baby clubu RELAXÁČEK Medical Care Centre (dále jen MCC) místnost č. 204,205 2NP, Záhumenní 1477, 742 21 Kopřivnice Provozovatel, IČO, sídlo: Vodní sporty RELAX s.r.o., IČO

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA Dr. Farského 300, příspěvková organizace 512 11 Vysoké nad Jizerou IČO: 00087891, DIČ: CZ 00087891 PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Provozní řád domova mládeže 1. Údaje o zařízení

Více

Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s nebezpečnými. látkami a chemickými přípravky:

Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s nebezpečnými. látkami a chemickými přípravky: Reckitt Benckiser (Czech Republic), spol. s r.o., Vinohradská 151, 130 00 Praha 3 Pravidla o bezpečnosti, ochraně zdraví a ochraně životního prostředí při práci s nebezpečnými chemickými látkami a chemickými

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA PROVOZNÍ ŘÁD DOMOV BOŽETĚCHOVA Právní subjekt: Ruka pro život o.p.s. sídlo: Rajmonova 1199/4, 180 00 Praha 8 - Kobylisy ředitelka: Mgr. Lenka Janištinová IČO : 27017699 číslo účtu: 1978381309/0800 telefon:

Více