333 tipů a triků pro INTERNET

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "333 tipů a triků pro INTERNET"

Transkript

1 333 tipů a triků pro INTERNET Karel Klatovský Nakladatelství a vydavatelství R

2 Obsah Obsah Připojení k Internetu Jaké jsou možnosti připojení k Internetu? Co je to modem? Co je to Wi-Fi? Jak nastavit Wi-Fi síť? Jak zabezpečit domácí Wi-Fi síť? Jak na Internet v mobilu? Jak být online i na zahraniční dovolené? Jak zjistit dostupnost mobilního signálu? Jak zjistit dostupnost pevného připojení? Jak nasdílet připojení k Internetu doma? Jak nasdílet připojení k Internetu na cestách? Jak otestovat rychlost připojení? Co je to upload a download? Co je to ping? Co je to IP adresa? Jak nastavit IP adresu počítače? Co je to doména prvního a druhého řádu? Jak získat vlastní doménu? Lze mít někde stránky zdarma? Co je to WWW, HTTP a HTTPS?...24 Internetový prohlížeč Co je to internetový prohlížeč? Jaké existují prohlížeče? Lze mít v počítači více internetových prohlížečů najednou? Jak zobrazit určitou webovou stránku? Jak změnit rychle velikost písma? Jak aktualizovat obsah stránky? Co jsou to cookies? Jak vytisknout stránku? Jak vytisknout pouze část stránky? Jak uložit obrázek z Internetu? Jak zjistit přesnou adresu obrázku? Co jsou to záložky? Jak změnit pořadí záložek? Jak otevřít odkaz na nové záložce? Jak vytvořit odkaz na stránku na ploše?...29 Internet Explorer Jak nainstalovat Internet Explorer? Jak nastavit domovskou stránku? Jak vytvořit oblíbené stránky? Jak zobrazit a využít panel Oblíbené položky Jak privátně prohlížet web? Jak rychle vyhledat informaci? Jak zobrazit stažené soubory? Jak změnit výchozí složku pro ukládání souborů? Jak vymazat informace ukládané během prohlížení? Jak instalovat a spravovat doplňky Internet Exploreru? Jak vypnout blokaci vyskakovacích oken?

3 tipů a triků pro INTERNET 47. Jak zobrazit kód stránky? Jak zobrazit historii prohlížení? Jak historii smazat? Jak zjistit verzi Internet Exploreru? Jak obnovit výchozí konfiguraci?...38 Google Chrome Jak nainstalovat Google Chrome? Jak nastavit domovskou stránku? Jak při spuštění otevřít více stránek najednou? Jak vytvořit oblíbené stránky? Jak zobrazit lištu se záložkami? Jak nastavit synchronizaci nastavení? Jak privátně prohlížet web? Jak zobrazit historii prohlížení? Jak zobrazit historii stahování? Jak vymazat údaje o prohlížení stránek? Jak rychle vyhledat informaci? Jak spravovat doplňky? Jak zobrazit poslední zavřenou záložku? Jak vypnout nabídku na překlad stránky? Jak v Chrome spravovat uložená hesla? Jak importovat data z jiného prohlížeče? Jak získat a změnit grafické téma? Jak nastavit Google Chrome jako výchozí prohlížeč? Jak vypnout vestavěný PDF prohlížeč? Jak změnit výchozí složku pro ukládání souborů? Jak vypnout blokaci vyskakovacích oken?...47 Mozilla Firefox Jak nainstalovat Mozilla Firefox? Jak nastavit domovskou stránku? Jak vytvořit oblíbené stránky? Jak nastavit synchronizaci nastavení? Jak privátně prohlížet web? Jak zobrazit historii prohlížení? Jak zobrazit historii stahování? Jak vymazat historii prohlížení? Jak rychle vyhledat informaci? Jak spravovat doplňky? Jak zobrazit lištu s oblíbenými odkazy? Jak spravovat uložená hesla? Jak importovat data z jiného prohlížeče? Jak získat a změnit grafické téma? Jak nastavit Firefox jako výchozí prohlížeč? Jak změnit výchozí složku pro ukládání souborů? Jak nastavit nový panel jako aktivní? Jak vypnout blokaci vyskakovacích oken?...54 Webové stránky Jak fungují webové stránky? Jak vyhledávat na Internetu? Jak vyhledávat pokročile?

4 Obsah 94. Jak vyhledávat obrázky? Kde najdu televizní program? Kde můžu poslouchat rádia? Kde můžu sledovat TV online? Kde můžu sledovat archiv TV pořadů? Kde najdu mapu ČR? Jak a kde naplánovat cestu? Jak si vytisknout mapu? Jak mít celý svět jako na dlani? Jak vyhledat obrázky z určitého místa? Jak si projít virtuálně metropole světa? Kde sledovat nejnovější zprávy? Jak snadno sledovat novinky z více stránek? Jak nahlížet do katastru nemovitostí? Jak využívat elektronické bankovnictví? A je to bezpečné? Lze si někde bankovnictví vyzkoušet? Jak se učit cizí jazyky na Internetu? Jak zjistit jízdní řády? Jak zjistit, zda a jaké má vlak zpoždění? Kde koupit letenky? Kde koupit auto? Kde koupit byt/dům? Kde najít práci? Jak přeložit text v cizím jazyce? Jak přeložit celou stránku? Jaké bude zítra počasí? Kde najdu spolužáky? Jak si namixovat vlastní rádio? Kam ukládat větší soubory? Jak si zřídit internetovou kancelář od Microsoftu? Jak si zřídit internetovou kancelář od Google? Jak najít kurzovní lístky? Kde najít hodnocení hotelů? A jak si hotel zamluvit? Jak uzavřít pojištění online? Kam s fotkami na Internetu? Jak si nechat vyvolat fotky na Internetu? Co je to diskuzní fórum? Proč je v některých diskuzích povinná registrace? A co weby pro děti? Co znamenají ty divné zkratky (LOL, ROFL, BTW)?...92 YouTube Co je YouTube? Jak vyhledávat na YouTube? Jak na YouTube zobrazit populární videa? Jak změnit kvalitu přehrávaného videa? Jak přidat video do fronty pro přehrávání? Jak vytvořit seznam pro přehrávání? Jak a proč si zřídit účet na YouTube? Co je to kanál YouTube?

5 tipů a triků pro INTERNET Jak změnit vzhled kanálu na YouTube? Jak mít přehled o kanálech ostatních uživatelů? Jak mohu na YouTube videa nahrát? Jaké formáty YouTube podporuje? Jaká je maximální délka videa? Jak nastavit název videa? Je možné nahrávat i videa v HD rozlišení? Jak zadat popisek videa? Jak nastavit značky a kategorii videa? Jak nastavit, kdo může video zhlédnout? Jak dodatečně upravit vlastnosti klipu? Jak vybrat obrázek pro náhled videa? Jak povolit/zakázat u klipu komentáře? Jak přidat do videa titulky? Jak přidat do videa popisky? Jak získat zdarma hudbu pro video? Jak vybrat hudbu ve stejné délce jako video? Jak zobrazit historii sledovaných klipů? Jak zobrazit statistické informace na vašem kanálu? Jak upravit video online? Jak stabilizovat skákající obraz? Jak dát vědět ostatním o určitém klipu? Jak vložit video na svou vlastní stránku? Jak vložit video do prezentace PowerPoint? Kde nastavit možnosti účtu YouTube? Jak stáhnout video z YouTube? Jak zrušit účet na YouTube? Skype Co je to Skype? Skype na mobilu? Jak si zřídit účet na Skype? Jak nainstalovat Skype Jak si přidat přátele do seznamu? Jak přejmenovat kontakt? Jak si psát s přáteli? Jak si přečíst historii chatování? Jak smazat historii chatování? Jak nastavit ve Skypu mikrofon? Jak si volat s přáteli? Jak nastavit webkameru? Jak poslat soubor? Jak zjistit podrobnější informace o kontaktu? Jak zobrazit ikonu Skype v oznamovací oblasti? Co je to stav uživatele? Jak poznám, že je kontakt online? K čemu je Skype kredit? Jak blokovat uživatele? Jak konfigurovat podrobnější nastavení? Jak sdílet obrazovku? Jak vytvořit konferenční hovor? Jak vytvořit skupinu kontaktů?...121

6 Obsah 194. Jak skrýt nepřipojené kontakty? Jak přijímat hovory automaticky? Jak si ze Skype udělat domácího hlídače? Jak změnit styl zvuků? Jak přesměrovat hovor? Jak dvojklikem vytáčet hovor? Jak vyřešit problémy s kvalitou hovoru? ICQ Co je to ICQ? Jak si nainstalovat ICQ? Jak využívat ICQ bez instalace? Jak mít ICQ na mobilu? Jak si zřídit účet na ICQ? Jak si přidat přátele do seznamu? Jak si psát s přáteli? Jak si volat s přáteli? Jak poslat soubor? Jak zjistit podrobnější informace o kontaktu? Co je to stav uživatele? Jak blokovat uživatele? Jak konfigurovat podrobnější nastavení? Jak hrát hry s přáteli? Jak zobrazit a spravovat historii konverzace? Jak změnit grafický motiv ICQ? Jak změnit nastavení zvuků? Jak změnit heslo? Jak odesílat z ICQ SMSky? Blog Co je to blog? Proč blogovat? Jak si získat čtenáře a nepřijít o ně? Jaké jsou dostupné blogovací služby? Jak založit blog? Jak napsat první příspěvek? Jaké jsou další možnosti příspěvku? Jak upravit záznam? Jak smazat záznam? Jak změnit nastavení blogu? Jak změnit vzhled blogu? Jak změnit rozložení prvků blogu? Jak na blog vložit aktuální zprávy? Jak sledovat statistiky návštěvnosti? Jak nechat blog vydělávat? Jak mít blog na vlastní doméně? Jak upravit blog pro mobilní zobrazení? Jak mít přehled o komentářích Jak se liší ová adresa a adresa webu? Jak si zřídit ovou schránku? Co je to webový a desktopový klient?

7 tipů a triků pro INTERNET 241. Nastavení účtu ve Windows Live Mail Jak si přečíst ? Jak napsat a odeslat ? Jak odeslat s přílohou? Jaká jsou pravidla pro psaní ů? Jak zobrazit y jako konverzaci? Jak vytisknout ? Jak nastavit automatický podpis? Jak nastavit automatickou odpověď? Jak sjednotit více poštovních účtů? Jak přesměrovat poštu? Jak přesměrovat poštu na mobil? Jak pracovat s kontakty Kalendář Facebook Co je Facebook? Jak si zřídit účet na Facebooku? Jak zřídit účet pro organizaci nebo společnost? Jak si zobrazit přehledy návštěv na stránce? Jak na Facebook v mobilu? Jak najít mé přátele? Jak přijmout žádost od přátel? Co je to zeď? Jak napsat zprávu na zeď? Jak zprávu ze zdi odstranit? Jak vložit na zeď fotku? Jak vložit do zprávy odkaz na stránku? Jak vložit video? Jak vytvořit hlasování? Co je to like a lajkování? Jak chatovat s přáteli? Jak změnit základní nastavení účtu? Jak nastavit upozornění em? Jak nastavit ochranu soukromí? Jak změnit webový odkaz na profil? Jak hrát na Facebooku hry? Jak smazat účet na Facebooku? Twitter Co je Twitter? Jak Twitter funguje? Jak si zřídit účet na Twitteru? Jak na Twitter v mobilu? Co je to tweet a jak jej napsat? Jak tweet smazat? Jak někoho sledovat? Jak poznám, kdo mě sleduje? Jak zjistit, koho sleduju? Jak vyhledávat na Twitteru? Co je to hashtag? Jak někoho veřejně zmínit?

8 Obsah 289. Jak odpovědět na tweet? Jak poslat zprávu uživateli? Jak vložit obrázek do tweetu? Jak vložit zkrácený odkaz do tweetu? Co je to retweet? Jak nastavit obrázek profilu? Jak změnit design stránky? Jak vytvořit odkaz na vybraný tweet? Jak vložit obsah Twitteru na web nebo Facebook? Jak zrušit účet? Bezpečnost Jaká jsou nebezpečí při používání Internetu? Co je to spam? Jak mít na Internetu více identit? Co je to hoax? Jak se bránit podvodným ům? Jak se nenechat zlákat výhodnou nabídkou? Nastavte si bezpečné a silné heslo Jak na bránu firewall? Nesdělujte o sobě všechno Aktualizujte systém a aplikace Jak ochránit počítač proti virům? Jak jednorázově otestovat počítač proti virům? Co je to phishing? Co je to pharming? Nákupy na Internetu Jak funguje nakupování na Internetu? Kde na Internetu nakupovat? Co je to košík? Proč se musím registrovat? Jak mi bude zboží doručeno? Jak můžu za zboží zaplatit? Jak zboží reklamovat? Kde mají nejlevnější zboží? Kde mají zboží v akci? Jak nakupovat v internetových aukcích? Jak sledovat vybranou aukci? Jak přihazovat? Jak automaticky přihazovat? Jak komunikovat před nákupem s prodávajícím? Co se děje po skončení aukce? A jak na aukcích prodávat? Jsou aukce bezpečné? Internetové aukce v zahraničí? Co je to PayPal a PaySec? Lze mojí kartou platit na Internetu? Mám se bát placení kartou na Internetu?

9 tipů a triků pro INTERNET Připojení k Internetu 1. Jaké jsou možnosti připojení k Internetu? Pro využití naprosté většiny tipů v této knize budete potřebovat připojení k Internetu. Proto si hned v prvním z nich uvedeme, jaké máte možnosti připojení. V současné době existuje poměrně dost možností, jak být k Internetu připojen. Velké rozdíly jsou ale s dostupností daných služeb. Obecně platí (a je to od poskytovatelů připojení k Internetu pochopitelné), že větší výběr mají obyvatelé měst a větších obcí. Připojit se k Internetu můžete nejčastěji těmito způsoby: Mobilní připojení připojení k Internetu je realizováno pomocí mobilního telefonu, případně USB modemu. Je dostupné všude, kde je k dispozici signál operátorů. K dispozici je několik technologií, od pomalého GPRS (zejména na vesnicích a v málo obydlených oblastech) přes EDGE (větší obce a města) až po 3G, UMTS nebo HSPA (velká a krajská města). Výhodou je, že je možné toto připojení mít dostupné kdekoliv (ve vlaku, na dovolené apod.) a je možné jej snadno sdílet např. do notebooku. Výhodné je tedy pro ty, kteří potřebují být neustále online a nepotřebují zároveň stahovat velké množství dat (např. filmy). Rychlost stahování dat se pohybuje od 56 kbit/s (GPRS) až po cca 21 Mbit/s (HSPA+). ADSL/VDSL připojení realizované pomocí telefonních linek. U některých operátorů už není zřízení pevné linky nutnou podmínkou. Rychlost se pohybuje od 8 Mbit/s až do 25 Mbit/s a je závislá zejména na vzdálenosti od ústředny. WiFi v České republice se jedná o populární typ připojení, populární zejména na vesnicích, kde není často k dispozici jiná možnost. Je zapotřebí si uvědomit u názvu WiFi rozdíl mezi připojením k Internetu pomocí Wi-Fi a šířením připojení k Internetu pomocí Wi-Fi (nejčastěji v domácnostech). Ve druhém případě totiž domácnost získává připojení nejčastěji pomocí ADSL/VDSL nebo kabelového připojení a v domě či bytě jej pouze pomocí 12

10 Připojení k Internetu Wi-Fi signálu šíří. Rychlost tohoto typu připojení je velice různá, ale nejčastěji se pohybuje od 256 kbit/s až po cca 10 Mbit/s. Kabelové připojení připojení je realizováno pomocí rozvodů kabelové televize. Jedná se o nejrychlejší způsob připojení k Internetu, který se pohybuje v rozmezí 10 Mbit/s až 100 Mbit/s. Jeho nevýhodou je dostupnost pouze ve velkých městech, a to ještě ne v každé ulici. Další způsoby připojení nejsou v ČR moc využívány, patří mezi ně např. satelitní nebo vytáčené připojení. Dostupnost výše uvedených služeb ve svém bydlišti zjistíte nejčastěji na webu poskytovatele, kde si můžete ověřit, zda je ve vaší ulici a v domě připojení k dispozici, u mobilního připojení pak operátoři nabízejí mapy pokrytí různými typy signálů (GPRS, EDGE, UMTS, CDMA apod.). To se hodí, když si např. chcete zařídit připojení i na chatě a nevíte, zda tam bude signál pro rychlejší Internet. 2. Co je to modem? Při výběru připojení k Internetu máte možnost si zejména u kabelového a ADSL/VDSL připojení vybrat, jaký typ modemu z hlediska vlastností chcete. Na výběr jsou nejčastěji tyto vlastnosti: USB modem modem, který se s počítačem propojuje pomocí USB kabelu, jedná se o relativně problémový způsob připojení, doporučuji se takovým modemům vyhnout. LAN/Ethernet modem modem, který přenos signálu zajišťuje pomocí síťového (LAN) kabelu. Je to mnohem kvalitnější a stabilnější řešení, v současné době je nejpoužívanější. Wi-Fi modem některé typy modemů bývají navíc doplněny o Wi-Fi modul, který umožňuje připojení k Internetu šířit bezdrátově. Vzhledem k využití Wi-Fi sítí se jedná o poměrně časté řešení, kdy např. z modemu jde kabel do počítače a zároveň modem šíří signál pomocí Wi-Fi, takže i další mobilní zařízení v domácnosti Wi-Fi modem Připojení k Internetu 13

11 tipů a triků pro INTERNET (mobilní telefon, notebook, tablet, herní konzole apod.) mohou být připojena k rychlému Internetu. Pozor na zabezpečení takového připojení, které nekončí u zdí vašeho domu/bytu, a tak by se mohlo stát, že vaše připojení k Internetu využívá i mnoho rodin z okolí. 3. Co je to Wi-Fi? Wi-Fi je zkratka z anglického slovního spojení Wireless Fidelity a jedná se o bezdrátovou technologii přenosu dat, nejčastěji pro připojení k Internetu. Můžete se s ní setkat jak v domácnostech, tak v restauracích, hotelech, letištích apod. K vytvoření Wi-Fi sítě je zapotřebí pouze tzv. Wi-Fi adaptér nebo router, který převádí data z jedné sítě do Wi-Fi sítě. Někdy bývá Wi-Fi součástí nabízeného modemu od poskytovatele připojení. Míst s volně dostupným připojením k Internetu stále přibývá. Prostřednictvím Wi-Fi se můžete připojit k Internetu na letišti či nádraží, v obchodních galeriích, ale i na veřejných prostranstvích či na některých úřadech Jak nastavit Wi-Fi síť? Nastavení Wi-Fi sítě není záležitost pro úplné začátečníky, nicméně pomocí přiložených návodů k routeru jej zvládne téměř každý. Nejčastěji se konfiguruje pomocí internetového prohlížeče, kde po propojení routeru s počítačem stačí zadat do adresního řádku (kam se zadává adresa webu, např. výchozí IP adresu routeru (nejčastěji např ), potvrdit klávesou Enter, zadat výchozí jméno a heslo (naleznete v manuálu a je zapotřebí jej co nejdříve změnit) a zobrazí se vám konfigurační prostředí. V něm je poté pomocí průvodce a často i v češtině možné nastavit vaši první Wi-Fi síť. Mezi nutná nastavení patří zejména název vytvářené Wi-Fi sítě a heslo pro připojení k Wi-Fi. 14

12 tipů a triků pro INTERNET 9. Jak zjistit dostupnost pevného připojení? Také dostupnost pevného připojení (ADSL/VDSL či kabelové) zjistíte na stránkách poskytovatelů tohoto připojení nebo např. na adrese Zde se ověření provádí na základě čísla pevné linky nebo zadáním přesné adresy bydliště. 10. Jak nasdílet připojení k Internetu doma? Pokud potřebujete své internetové připojení používat na více počítačích, máte několik možností. Jestliže vám to rozložení bytu umožní (nebo máte již připravené rozvody LAN kabelů) a potřebujete připojit pojit pouze klasické počítače, pak je většinou možné Switch a koncovka RJ-45 LAN kabelu do modemu od poskytovatele zapojit více LAN kabelů. Pokud modem nedisponuje více konektory, je nutné ještě zakoupit tzv. switch. Pokud se ale na domácí Internet chcete připojovat i z tabletu, notebooku ooku či počítače, který není v dosahu klasických kabelů (a často ani tato zařízení propojit pomocí LAN kabelu nelze), pak je vhodné si pořídit již od poskytovatele Wi-Fi modem, případně ke standardnímu modemu přikoupit Wi-Fi router a vytvořit si domácí Wi-Fi síť. Pozor ale na její zabezpečení, signál vaší sítě nekončí u zdí vašeho domu/bytu, viz tip č Jak nasdílet připojení k Internetu na cestách? Na dovolených a služebních cestách s sebou zřejmě nebudete vozit Wi-Fi router a složitě ho na hotelu nebo letišti zapojovat. Mnohem elegantnější řešení je využít programy, které vám z vašeho počítače s operačním systémem Windows 7 udělají Wi-Fi router. 18 Nejpoužívanějším řešením je nástroj Connectify, který je dostupný ke stažení zcela zdarma na adrese Po jeho instalaci se v oznamovací oblasti (vpravo u hodin) zobrazí ikona, po klepnutí na ni se zobrazí jednoduché okno, v němž nastavíte vše potřebné (název sítě, heslo),

13 Připojení k Internetu 18. Jak získat vlastní doménu? Pokud se rozhodnete pořídit si vlastní doménu druhého řádu, je nutné nejdříve ověřit, zda již není zabraná. To můžete provést tak, že zadáte požadovanou adresu do prohlížeče a ověříte, zda se na dané stránce nachází nějaký obsah. Tento postup ale není 100%, protože někdo může mít koupenou doménu, ale nemá na ní žádný obsah (využívá ji např. pouze pro ové služby). Proto je vhodné, nejčastěji na stránkách prodejců těchto domén, ověřit její dostupnost. Cena za.cz doménu se pohybuje okolo Kč za rok. K doméně je ale ještě nutné připočíst náklady na webhosting (místo na serveru, na kterém poběží vaše stránky). Zde se ceny liší podle požadovaných služeb a začínají od 500 Kč/rok. Mezi prodejce domén a hostingových služeb v ČR patří např. forpsi.cz, active24.cz, coolhosting.cz a další. Výpis informací o doméně. Tato je již obsazena. 19. Lze mít někde stránky zdarma? Někteří poskytovatelé vám umožní získat jak doménu, tak webhosting zdarma. Nejedná se ale většinou o doménu druhého řádu, ale o doménu řádu třetího, tj. že za vaším názvem je ještě název poskytovatele těchto služeb a doména prvního řádu, např. jmeno.fi rma.cz. Získat tyto domény můžete např. na adresách webnode.cz nebo websnadno.cz. Tato volba je vhodná zejména pro začátečníky, protože není nutné řešit nákup domény, vše je dostupné zdarma a nemusíte mít znalosti tvorby webových stránek, jelikož se tyto stránky tvoří pomocí postupů shodných obtížností např. s napsáním a naformátováním textu v editoru Word. 23 Připojení k Internetu

14 Internetový prohlížeč Internetový prohlížeč 21. Co je to internetový prohlížeč? Internetový prohlížeč je program, který vám umožňuje zobrazovat www stránky na Internetu. Některé služby Internetu, jako jsou např. Skype, ICQ apod., ale můžete využívat i bez internetového prohlížeče. 22. Jaké existují prohlížeče? Mezi nejrozšířenější internetové prohlížeče patří Internet Explorer od Microsoftu, Chrome od Googlu, Firefox od Mozilly, Opera od stejnojmenné společnosti nebo Safari do Applu. Internetový prohlížeč Internet Explorer Mozilla Firefox Opera Google Chrome Safari 23. Lze mít v počítači více internetových prohlížečů najednou? Ano, toto je možné a uživatelé takové řešení často využívají. A to z toho důvodu, že ne ve všech prohlížečích můžou fungovat všechny webové stránky a aplikace správně (např. elektronické bankovnictví, hry apod.). Klidně si tedy můžete nainstalovat všechny uvedené v minulém tipu a vyzkoušet si, který vám z hlediska rychlosti, funkcí a práce vyhovuje nejvíce. 25

15 Google Chrome Google Chrome 52. Jak nainstalovat Google Chrome? Jak bylo napsáno na začátku této kapitoly, je možné mít nainstalováno více internetových prohlížečů. Instalační soubor pro prohlížeč Google Chrome od společnosti Google je možné si stáhnout na adrese Odkaz vedoucí ke stažení prohlížeče Google Chrome 53. Jak nastavit domovskou stránku? Nastavení domovské stránky se v prohlížeči Google Chrome provádí po klepnutí na tlačítko Přizpůsobení a ovládání Google Chrome (ikona klíče) Nastavení. Zde se na kartě Nastavení nachází položka Při spuštění. 54. Jak při spuštění otevřít více stránek najednou? Google Chrome Někteří uživatelé při spuštění internetového prohlížeče myslí na to, jak musí navštívit více stránek, např. ovou schránku, Facebook či zprávy ze sportu. Pro ty je v prohlížeči Google Chrome velice výhodná volba Otevřít konkrétní stránku 39

16 Webové stránky Webové stránky 91. Jak fungují webové stránky? Internet je celosvětová síť propojených počítačů. Jednou ze služeb Internetu je World Wide Web (WWW), která pomocí HTTP protokolu umožňuje prohlížet webové stránky. Tyto stránky jsou uloženy na tzv. serverech, kam se při prohlížení připojujete. To vše se samozřejmě provádí automaticky na pozadí běžné práce uživatele. Do adresního řádku počítače stačí jen zadat přesnou adresu webu a jeho obsah se vám během chvilky zobrazí na počítači. Na těchto stránkách jsou pak tzv. hypertextové odkazy, které vás přenesou na jinou stránku. Tzn., že např. ze stránky můžete klepnutím na příslušný odkaz přejít do své ové schránky, zobrazit si mapy, počasí, zprávy apod. Přítomnost hypertextového odkazu signalizuje změna kurzoru myši. Webové stránky Hypertextové odkazy mohou být přítomny jak u textu, tak i u obrázků. 92. Jak vyhledávat na Internetu? Internet si svoji popularitu získal zejména z důvodu rychlého vyhledávání informací. Ještě předtím je ale nutné si uvědomit, že ne vše, co je na Internetu napsáno, je pravda. Webové stránky vytváří člověk a ten může úmyslně nebo neúmyslně na danou stránku dát i nepravdivou informaci. Proto byste při předávání informací z Internetu dále měli být obezřetní, nevěřit všemu, co se píše, a pro vás důležité informace si ověřit z více zdrojů. 55

17 tipů a triků pro INTERNET 103. Jak vyhledat obrázky z určitého místa? Pokud se chcete předem podívat, jak to na určitém místě vypadá, máte několik možností. Jednou z nich je vyhledávání na Google mapy. Jak je vidět v levé části obrázku v předchozím tipu, součástí vyhledávání lokace jsou i fotografie z daného místa. Také je možné si v těchto mapách zapnout vrstvu fotografie, která vám zobrazí fotografie uživatelů, kteří na daném místě byli. Třetí a poslední možností je na hlavní stránce vyhledávače Google přepnout v horní části okna na položku Obrázky a zde zadat název místa. Výsledkem vám budou většinou desítky fotografií. Např. na hledaný výraz New York Google našel za 0,24 s zhruba 308 miliónů výsledků Jak si projít virtuálně metropole světa? 64 Samozřejmě žádná stránka na Internetu vám nemůže plně vynahradit skutečnou procházku vybraným městem. A v žádném případě to nemohou být fotky, videa či letecká mapa. Nicméně jedna služba od společnosti Google nabízí virtuální procházku vybranými městy, takže na obrázku vidíte to, co

18 YouTube YouTube 136. Co je YouTube? YouTube je největší server pro sdílení videoklipů a nahrávek. Naleznete jej na adrese Byl založen v roce 2005 a o rok později byl zakoupen společností Google v přepočtu za neuvěřitelných 37 miliard Kč. YouTube je natolik populární, že v současné době jeho sledování a návštěvnost tvoří víc jak 10 % celkového přenosu dat na Internetu a každou minutu je na tento server nahráno více jak 48 hodin klipů. Není a nebyl jediným serverem, který možnost nahrání videa umožňuje, ale byl jedním z prvních a ve srovnání s ostatními nabídnul nejjednodušší rozhraní pro nahrávání i přehrávání, což u uživatelů zvítězilo Jak vyhledávat na YouTube? Vyhledávání klipů na YouTube je naprosto shodné s klasickým vyhledáváním na Internetu, jen s tím rozdílem, že výsledkem hledání jsou samozřejmě videa. Stačí tedy, když v horní části stránky v místě pro zadání názvu hledaného klipu napíšete klíčová slova a stisknete klávesu Enter. Zadání klíčových slov a výsledek vyhledávání na YouTube YouTube 93

19 YouTube 158. Jak přidat do videa popisky? Mnohem častěji ale budete zřejmě pracovat při úpravách filmů na YouTube s tzv. poznámkami. Ty vám umožňují přidat v jakémkoliv čase na jakékoliv místo určitý popisek ve tvaru titulku, zvýraznění, poznámky nebo klasické textové bubliny. Tento nástroj naleznete na kartě Poznámky. Jeho použití je velice snadné. Nejprve se stačí v dolní části pod videem přesunout na časovou stopu, v níž chcete poznámku vložit. Poté klepnete v pravé části na tlačítko Přidat poznámku, vyberete si typ poznámky a poznámka je vložena. Nyní jen stačí tažením za rohové body změnit velikost, tažením za strany změnit pozici ve videu a dopsat doprostřed poznámky svůj vlastní text. Dále je možné změnit velikost písma, barvu textu a barvu pozadí. Je však nutné myslet na to, že poznámky by měly být vhodným a nevtíravým doplňkem vašeho videa, a nepřehánět to s nimi. Přidaný popisek do videa 159. Jak získat zdarma hudbu pro video? YouTube Zřejmě nejmocnějším nástrojem při úpravě videa je možnost získat zcela zdarma pro svoje video hudební stopu pro podkreslení vašeho snímku. Tato funkce se nazývá AudioSwap, najdete ji při úpravách videa kartě Vylepšení na záložce Zvuk a má velkou řadu předností. 103

20 Bezpečnost Bezpečnost 299. Jaká jsou nebezpečí při používání Internetu? Ohledně (ne)bezpečnosti Internetu panuje mnoho mýtů a polopravd, které jsou často umocňovány působivými reportážemi v médiích. Nicméně nic není tak horké a ohledně Internetu platí to samé jako v jiných oblastech: pokud jej člověk umí správně používat, nehrozí mu téměř žádné riziko. Například u automobilů je to to samé pokud člověk zná a dodržuje předpisy a zásady bezpečnosti, také jsou rizika minimální. Jenomže u Internetu je většině uživatelů těžké vysvětlovat, že se jej musí nejdříve naučit používat, proto uvádím seznam těch největších problémů, s nimiž se můžete setkat: Velké množství nevyžádané pošty zde je základní obranou nedávat a nepsat všude svoji ovou adresu. Prolomení hesla do vašich účtů ( ového, na sociální síti apod.) důležité je mít antivirový software, aktualizovaný operační systém, navštěvovat jen bezpečné stránky, nestahovat a nemít nelegální software a neotvírat přílohy ů od neznámých příjemců. Přístup do elektronického bankovnictví je nutné si uvědomit, že i pokud budete mít tak nezabezpečený počítač, že se vám do něj někdo dostane a zjistí vaše hesla do elektronického bankovnictví, maximálně zjistí, jaká vám chodí výplata a za co utrácíte, ale pro jakoukoliv operaci je v dnešní době zapotřebí ještě druhý stupeň ověření. Ten se provádí buď vložením čipové karty (což samozřejmě žádný útočník na dálku udělat za vás nemůže), nebo zadáním kódu, který vám přijde formou SMS zprávy (zde by zase útočník musel mít i váš telefon). U některých bank je zapotřebí SMS kód i pro "obyčejné" přihlášení. Využívání veřejných bezdrátových sítí pokud se připojujete na veřejné bezdrátové sítě (např. v kavárnách, letištích, obchodních centrech), vždy si dejte pozor na osobní data a informace. Pro služby, kde je nutné zadání hesla, se ubezpečte, že je komunikace šifrována (adresa webu začíná zkratkou https), v opačném případě může jakýkoliv trochu pokročilý uživatel počítačů zjistit, jaká data a kam odesíláte. Bezpečnost 193

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

KAPITOLA 2 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

KAPITOLA 2 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ KAPITOLA 2 - ZÁKLADNÍ POJMY INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ KLÍČOVÉ POJMY Internet World Wide Web FTP, fulltext e-mail, IP adresa webový prohlížeč a vyhledávač CÍLE KAPITOLY Pochopit, co je Internet

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

Windows 8.1 (5. třída)

Windows 8.1 (5. třída) Windows 8.1 (5. třída) Pracovní plocha: takto vypadá Pracovní plocha u nás ve škole - pozadí Pracovní plochy - ikony na pracovní ploše - Hlavní panel - ikony na Hlavním panelu (zvýrazněná ikona spuštěné

Více

Windows 10 (5. třída)

Windows 10 (5. třída) Windows 10 (5. třída) Pracovní plocha: takto vypadá Pracovní plocha u nás ve škole - pozadí Pracovní plochy - ikony na Pracovní ploše ikona Student 17 (se jménem přihlášeného uživatele) ikona Tento počítač

Více

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 1. Systémové požadavky... 3 2. Připojení do sítě... 4 3. Přístup pomocí webového

Více

Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače

Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy prohlížečů. Zaměříme se na prohlížeč Internet Explorer.

Více

Aplikace GoGEN Smart Center

Aplikace GoGEN Smart Center Aplikace GoGEN Smart Center Návod na použití aplikace Úvod Aplikace GoGEN Smart Center pro maximální využití Smart TV GoGEN, spojuje vyspělou technologii a zábavu v pohodlí domova. SMART ovládání ovládání

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Stručný obsah. Úvod 15. KAPITOLA 1 První kroky v systému Windows 8 19. KAPITOLA 2 Hlavní panel a jeho možnosti 41. KAPITOLA 3 Soubory a složky 51

Stručný obsah. Úvod 15. KAPITOLA 1 První kroky v systému Windows 8 19. KAPITOLA 2 Hlavní panel a jeho možnosti 41. KAPITOLA 3 Soubory a složky 51 Stručný obsah Úvod 15 KAPITOLA 1 První kroky v systému Windows 8 19 KAPITOLA 2 Hlavní panel a jeho možnosti 41 KAPITOLA 3 Soubory a složky 51 KAPITOLA 4 Práce se schránkou 85 KAPITOLA 5 Osobní přizpůsobení

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž.

Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž. Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž. Obsah 1 Úvod... 1 2 Návod pro připojení do webového rozhraní... 1 2.1 Připojení kamery k WiFi síti... 4 2.2 Postup nastavení

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Internet. dobrý sluha, zlý pán

Internet. dobrý sluha, zlý pán Internet dobrý sluha, zlý pán 13. Picasa Picasa je celosvětově nejrozšířenější galerií obrázků, kterou provozuje firma Google. Její použití je zdarma včetně využití poměrně velikého diskového prostoru

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 29 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 1 Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Operační systém a textový editor,

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 32 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO P1

Uživatelský manuál - základ PiPO P1 Uživatelský manuál - základ PiPO P1 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.4 a má čtyřjádrový 1,8GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 35 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Webináře manuál OBSAH

Webináře manuál OBSAH Webináře manuál OBSAH CO je webinář?...2 PROČ webinář?...2 CO POTŘEBUJETE na webinář?...2 PŘIHLÁŠENÍ na webinář?...3 PRŮBĚH webináře?...3 POPIS učebny pro webinář...6 CO je webinář? Slovo WEBINÁŘ vzniklo

Více

Vývoj Internetu značně pokročil a surfování je dnes možné nejen prostřednictvím počítače, ale také prostřednictvím chytrých telefonů, tabletů a

Vývoj Internetu značně pokročil a surfování je dnes možné nejen prostřednictvím počítače, ale také prostřednictvím chytrých telefonů, tabletů a Vývoj Internetu značně pokročil a surfování je dnes možné nejen prostřednictvím počítače, ale také prostřednictvím chytrých telefonů, tabletů a netbooků. Chytré telefony, nazývané také Smartphony, poskytují

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 36 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat AiFoto pro správu fotografií

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení 1 6. 7. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky SMS

Více

Nastavení telefonu HTC HD2

Nastavení telefonu HTC HD2 Nastavení telefonu HTC HD2 Telefon HTC HD2, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba nastavení

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení

Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení 1 5. 6. 7. 8. Kontakty Upravení kontaktu - změna údájů Přidání fotky ke kontaktu Založení nového kontaktu Kopírování ze SIM karty do telefonu Základní nastavení telefonu Zapnutí telefonu a PIN Vložení

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO M6

Uživatelský manuál - základ PiPO M6 Uživatelský manuál - základ PiPO M6 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.2 a má čtyřjádrový 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení 1 z 23 Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

Easycars Aplikace pro správu autobazaru

Easycars Aplikace pro správu autobazaru Easycars Aplikace pro správu autobazaru Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Požadavky... 2 2 Přihlášení do systému... 3 2.1 Úvodní stránka... 4 3 Správa nabídek vozů a klienů... 5 3.1 Výpis vozidel... 5 3.1.1 Export

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 5. 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

Předpoklady správného fungování formulářů

Předpoklady správného fungování formulářů Předpoklady správného fungování formulářů Uživatelská příručka Aktualizováno: 19. 2. 2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Systémové požadavky... 3 3 Práce s přílohami... 3 4 MS Internet Explorer... 3 4.1 Instalace

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 3. Volání Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 33 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 45 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 34 Základní nastavení tabletu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Návod pro Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE (T815)

Návod pro Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE (T815) Návod pro Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE (T815) Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

Návod pro Samsung Galaxy S6 edge+ (G928F)

Návod pro Samsung Galaxy S6 edge+ (G928F) Návod pro Samsung Galaxy S6 edge+ (G928F) 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

Internet. Internetový prohlížeč. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální obor ošetřovatel

Internet. Internetový prohlížeč. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální obor ošetřovatel Internet Internetový prohlížeč Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální obor ošetřovatel Internet www stránka Internet = rozsáhlá celosvětová síť počítačů slouží k přenášení informací a poskytování

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 41 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to!

Vložení SIM karty. Vložení paměťové karty. Zapnutí tabletu a PIN. 2 z 22. SIM kartu vložíte do šuplíku a zasunete ho zpět. Tak a je to! 1 z 22 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 2. Internet. 3. Zabezpečení

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 2. Internet. 3. Zabezpečení 1 z 32 Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO U2

Uživatelský manuál - základ PiPO U2 Uživatelský manuál - základ PiPO U2 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.1 a má dvoujádrový 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 35 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Přihlášení... 2. 4. Přizpůsobení prostoru... 3. 5. Sdílení fotografií... 5. 6. Moduly...

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Přihlášení... 2. 4. Přizpůsobení prostoru... 3. 5. Sdílení fotografií... 5. 6. Moduly... 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Přihlášení... 2 4. Přizpůsobení prostoru... 3 5. Sdílení fotografií... 5 6. Moduly... 11 7. Popis některých modulů... 12 8. Rozložení modulů... 14 2. Úvod Vlastní

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 46 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n)

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 28 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a

Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu v Google Play Vyhledání a stažení aplikace Internet Nastavení internetu v ČR Nastavení internetu v zahraničí Přihlášení a odhlášení Wi-Fi sítě Zapnutí / Vypnutí přístupového

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

Stručný návod na připojení NVR/DVR ke cloudovým službám a P2P

Stručný návod na připojení NVR/DVR ke cloudovým službám a P2P Stručný návod na připojení NVR/DVR ke cloudovým službám a P2P Obsah A. Úvod a trocha teorie... 3 1. Předstartovní příprava a výchozí stav... 3 2. Stažení aplikace CCTV Guard... 3 B. Nastavení DVR... 4

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 28 Základní nastavení tabletu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

Návod pro připojení do sítě (LAN) pomocí kabelu pro MS Windows XP

Návod pro připojení do sítě (LAN) pomocí kabelu pro MS Windows XP Návod pro připojení do sítě (LAN) pomocí kabelu pro MS Windows XP 1. Úvod Nezbytné kroky než se připojíte 2. Jak si vytvořit heslo 3. Nastavení připojení k LAN pro Windows XP 4. Kontakt v případě potíží

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 31 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 36 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu

Více

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí

Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí 1 6. 7. 8. Aplikace Založení účtu Microsoft a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Připojení/odpojení Wi-Fi sítě Nastavení internetu v zahraničí Nastavení internetu v ČR Zap./Vyp. přístupového bodu

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více