TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY"

Transkript

1 spol. s r.o. MALÉ ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD DO 50 EO TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY PRAHA Podkovářská Praha 9

2 OBSAH : 1. Použití Základní technické údaje Parametry DČOV typové řady MČA Použitý materiál Použitá technologická zařízení Elektroinstalace MČA 6 až MČA MČA Instalace DČOV Umístění DČOV Stavební příprava Základní ustanovení Příprava pro osazení MČA, zemní práce Osazení MČA El. připojení MČA Provoz zařízení Účinnost čištění Legislativa pro kontrolu účinnosti provozu Vypouštění vyčištěné odpadní vody Doprava a manipulace Předávání výrobku Skladování Záruka Dodací lhůty Zvláštní ustanovení Servis Označení shody CE podle směrnice Rady 93/68/EEC Výkresová část SCHEMA MČA 6 AŽ MČA SCHEMA MČA UPOZORNĚNÍ NEPŘEHLÉDNĚTE Technické dodací podmínky jsou průběžně aktualizovány v souladu s technickým pokrokem. Aktualizací pozbývají starší verze platnost. Ověřte si vždy platnost dle uvedeného data vydání u společnosti Ekosystem, s.r.o. Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 2 (celkem 15)

3 MALÉ ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD DO 50 EO TYPOVÁ ŘADA 1. Použití Malé domovní čistírny odpadních vod typové řady MČA jsou určeny k čištění splaškových odpadních vod z malých zdrojů znečištění (rodinných domků, menších bytových jednotek, penzionů, rekreačních zařízení, restaurací apod.) tam, kde není v obci obecní kanalizace sloužící veřejné potřebě zakončená čistírnou odpadních vod nebo není napojení nemovitostí na tuto kanalizaci technicky možné či ekonomicky únosné. Před volbou osazeni domovní čistírny (dále v textu DČOV) je vždy třeba důkladně posoudit vhodnost uvažovaného technického zařízení pro daný charakter produkované odpadní vody (tj. zvážit zejména úroveň a typ znečištění, nerovnoměrnost produkce sezónní, týdenní i denní a další vlivy), s ohledem na požadovanou kvalitu vyčištěné vody a stanovené limitující podmínky provozu MČA, které jsou uvedeny v Návodu k používání. V případě jakýchkoliv pochybností nebo nejasností ohledně vhodnosti využití čistírny MČA nabízíme bezplatnou konzultaci s našimi odborníky. 2. Základní technické údaje 2.1 Parametry DČOV typové řady MČA DČOV dodává firma EKOSYSTEM v šesti velikostech typové řady s označením pro 2 až 40 EO (ekvivalentních obyvatel) navržené na základě vstupní bilance znečištění uvedené v Tabulce 1. Ke každé typové velikosti jsou přiřazeny doporučené maximální počty připojených obyvatel, denní množství odpadních vod a reálná ověřená denní produkce znečištění. Tabulka 1: Bilance vstupního znečištění Parametr Jednotka Typová velikost MČA 6 MČA 10 MČA 16 MČA 20 MČA 25 MČA 35 Počet připojených obyvatel EO Doporučené max. zatížení obyvatel Jmenovitý denní průtok Q N m 3 /den 0,9 1,5 2,4 3,0 3,8 5,3 BSK 5 0,25 0,42 0,67 0,84 1,05 2,10 Jmenovité denní zatížení znečišťujícími látkami CHSK Cr kg/den 0,50 0,84 1,34 1,68 2,10 4,20 NL 0,23 0,39 0,62 0,77 0,96 1,93 N c 0,05 0,08 0,12 0,15 0,19 0,39 Základní stavební rozměry a technologické parametry zařízení, množství vzduchu pro provoz a nároky na spotřebu elektrické energie propočtené na základě bilance vstupního znečištění a jsou uvedeny v Tabulce 2. Tabulka 2: Základní stavební a technologické parametry Typová velikost MČA 6 MČA 10 MČA 16 MČA 20 MČA 25 MČA 35 Rozměr Průměr vnitřní Ø D vnější Ø D MAX Box kompresoru vysazení L B šířka boxu Š B Výška nádrže V min mm Nátok Průměr Ø d Výška H Průměr Ø d Odtok Výška H 2 (výška hl. vody) Hmotnost nádrže kg Celkový užitný objem m 3 1,5 2,3 3,6 4,9 6,1 12,3 Množství vzduchu potřebné pro provoz m 3 /h 6,6 8,1 12,3 14,8 19,4 29,6 Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 3 (celkem 15)

4 Typová velikost MČA 6 MČA 10 MČA 16 MČA 20 MČA 25 MČA 35 Zatěžovací parametry Elektrický příkon W Spotřeba el. energie max. kwh/d 2,7 2,8 5,4 5,7 8,8 16,1 Napájecí napětí V/50Hz Množství přebytečného kalu kg/rok Roční četnost odvozu kalu Použitý materiál Biologické čistírny odpadních vod MČA se vyrábí svařováním z homogenních polypropylénových desek. Konstrukční řešení všech typových velikostí bylo posouzeno statickým výpočtem metodou konečných prvků. Vodotěsnost každého kusu je ověřována dle ČSN (protokol o zkoušce). Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 4 (celkem 15)

5 2.3 Použitá technologická zařízení Zdroj tlakového vzduchu pro aeraci aktivace a primární nádrže a pro provoz pneumaticko hydraulických čerpadel (mamutek) MČA 6 MČA 25 Membránové dmychadlo - zdroj tlakového vzduchu pro aeraci aktivace a primární nádrže a pro provoz pneumaticko hydraulických čerpadel (mamutek) Rozvaděč technologického vzduchu pro distribuci vzduchu od dmychadla k mamutkám, k provzdušňování primární a aktivační nádrže Jemnobublinný aerační element pro provzdušňování aktivační nádrže 1 kus Hrubobublinný provzdušňovací element pro provzdušňování primární nádrže 1 kus Hydraulicko-pneumatická čerpadla (mamutky) plastová z PP, ukončená hadicí PVC 2 kusy MČA 35 Rootsovo dmychadlo - zdroj tlakového vzduchu pro aeraci aktivace a primární nádrže a pro provoz pneumaticko hydraulických čerpadel (mamutek). Z důvodu hmotnosti osazené do samostatného protihlukového krytu mimo těleso DČOV. Rozvaděč technologického vzduchu pro distribuci vzduchu od dmychadla k mamutkám, k provzdušňování primární a aktivační nádrže Jemnobublinný aerační element pro provzdušňování aktivační nádrže 2 kusy Hrubobublinný provzdušňovací element pro provzdušňování primární nádrže 1 kus Hydraulicko-pneumatická čerpadla (mamutky) plastová z PP, ukončená hadicí PVC 2 kusy 2.4 Elektroinstalace Instalaci el. připojení smí provést pouze elektrikář s příslušnou kvalifikací MČA 6 až MČA 25 DČOV MČA 6 až MČA 25 jsou dodávány v jednotném - jednofázovém provedení elektroinstalace, rozdíl je pouze v typové velikosti a tím i výkonnosti a příkonu osazených dmychadel. El. zapojení je provedeno ve výrobním závodě. Membránové dmychadlo osazené v integrovaném plastovém boxu se připojuje pomocí připojovací šňůry se zástrčkou do zásuvky 230V. El. zásuvka pro připojení dmychadla musí být jištěna v el. rozvaděči objektu provozovatele proudovým chráničem a motorovým spouštěčem proudové hodnoty dle parametrů dmychadla a místa připojení. Ochrana před nebezpečným dotykovým napětím samočinným odpojením od zdroje dle ČSN Vnější vlivy dle ČSN venkovní. Jako součást el. výstroje je možné na objednávku dodat i připojovací kabel n.n. pro napojení el. zásuvky od místa napojení (domovního rozvaděče) MČA 35 DČOV MČA 35 je standardně dodávána s Rootsovým dmychadlem v třífázovém provedení. Případný nestandardní požadavek na jednofázové připojení (řešení pomocí frekvenčního měniče) je nutné předem projednat s dodavatelem. Provoz je řízen řídící jednotkou MČA 35/3 osazenou v plastové zapouzdřené rozvodnici na vnější boční stěně protihlukového krytu, obsahující digitální spínací hodiny, proudový chránič, spínač motorů, 2 x jednopólový jistič, světelné návěstí (kontrolku chodu dmychadla zelená, resp. poruchy - červená) a instalační relé. MČA 35 je dodávána výhradně včetně kompletní instalace a výchozí elektrorevize. 3. Instalace DČOV Stavba se provádí na základě schválené projektové dokumentace. Instalaci (osazení) MČA a související Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 5 (celkem 15)

6 stavební úpravy je nutné provést dle schváleného projektu. Projekt provádí autorizovaná osoba nebo organizace oprávněná k projektové činnosti dle zákona č. 183/2006 Sb. (stavební zákon). Před zadáním projektu je nezbytná konzultace na místně příslušném stavebním úřadu o případné nutnosti zpracování hydrogeologického průzkumu. 3.1 Umístění DČOV Pro umístění MČA platí doporučené zásady : Pásma ochrany prostředí mezi kanalizačním zařízením a zástavbou dle TNV Ochrana prostředí kolem kanalizačních zařízení (5 m, u méně rozsáhlých budov a ve stísněné zástavbě může být tato vzdálenost zmenšena až na 1 m) Vzdálenost od vybudovaných studní a zdrojů možného znečištění určuje ČSN Jímání podzemní vody (až 30 m od veřejných a neveřejných studní v propustném prostředí). 3.2 Stavební příprava Základní ustanovení DČOV typové řady MČA jsou konstruovány a dodávány jako samonosné, určené k uložení do země a následnému obsypu inertní zeminou bez nutnosti obetonování. Těleso MČA v samonosném provedení je staticky dimenzováno pro zásyp zeminou o objemové tíze N/m 3 s úhlem vnitřního tření 30º. Projekt musí vždy zohlednit hydrogeologické podmínky v místě osazení (typ zeminy, hladinu spodní vody, případně i možné vlivy povrchové vody při nepropustném podloží nebo ve svažitém terénu). MČA se instaluje zásadně do nepojezdné plochy v min. vzdálenosti 3 m od zátěžových pojezdných ploch. Na zvláštní požadavek může být těleso MČA upraveno pro částečné nebo úplné obetonování. V těchto případech vždy kontaktujte výrobce DČOV Příprava pro osazení MČA, zemní práce Stavební příprava pro osazení MČA spočívá ve vyhloubení stavební jámy a vybudování betonové základové desky odpovídající únosnosti s povolenou tolerancí v podélné a příčné rovině ± 5 mm. Půdorys dna výkopu musí umožňovat provedení základové desky o rozměrech přesahujících max. rozměry dna plastové nádrže min. o 100 mm u samonosného provedení, resp. o 300 mm u provedení s obetonováním. V místě napojení na hrdla nátoku a odtoku do MČA musí být výkop proveden tak, aby umožňoval min. montážní vůli 600 mm. V horní části výkopu je třeba zohlednit umístění integrovaného boxu kompresoru (poloha dle situování nátoku). Základová deska se provádí v tloušťce min. 100 mm, z prostého betonu tř.ii, vyztužená svařovanou ocelovou sítí. Pod základovou desku se na dno výkopu pokládá min. 100 mm zhutněná vrstva štěrkopísku. Před osazením MČA musí mít základová deska předepsanou pevnost v tlaku. Před zahájením vlastních osazovacích prací nesmí být hladina spodní vody nad úrovní základové desky. 3.3 Osazení MČA Samonosné provedení MČA se osadí na připravenou základovou desku s orientací tak, aby bylo možno napojit nátokové a odtokové potrubí (orientaci nátoku je nutné uvést v objednávce). V případě, že je potrubí uloženo v zámrzné hloubce, je nutné provést jeho zateplení isolací. Těleso čistírny (všechny vnitřní prostory) se napustí vodou do výšky cca 0,5 m a následně je možné zahájit postupný obsyp prosátou zeminou při dopouštění vody tak, aby sloupec vody až do úrovně nátokového potrubí byl v úrovni + 0,3 m nad výškou obsypového materiálu. V nesoudržném geologickém prostředí výrobce doporučuje provést obsyp tělesa DČOV vrstvou písku nebo směsí písku s cementem v šířce cca 300 mm. Alternativně lze doporučit obsyp vrstvou elektrárenského popílku. Obsyp je nutné hutnit ručně, nikoliv strojně, po vrstvách cca 0,3 m, aby se vzájemně eliminoval vnější a vnitřní tlak. Zeminu je vhodné mírně vlhčit a při hutnění je nutno dbát na to, aby nedošlo vlivem nepravidelného hutnění, nebo při hrubém obsypu k deformacím nebo poškození stěn MČA. Horní okraj tělesa MČA, resp. víko se osazuje cca 50 až 100 mm nad okolním terénem (ochrana proti nežádoucímu nátoku povrchové vody). Zásyp se provádí do úrovně upraveného okolního terénu (víko bude nad terénem). Pro MČA 35 se provádí ještě instalace samostatného protihlukového krytu Rootsova dmychadla s řídící jednotkou, výkop pro pokládku přívodního elektrického kabelu k řídící jednotce a výkop pro uložení vzduchového potrubí od kompresoru k nádrži DČOV. Technologickou vestavbu nezakryté čistírny je nutno při montážních pracích chránit před mechanickým poškozením a znečištěním až do doby uvedení do provozu (např. překrytím plachtou). Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 6 (celkem 15)

7 OsazenÍ MČA do terénu samonosné Osazení MČA v samonosném provedení nelze provádět v případě nevhodných geologických podmínek a na lokalitách, kde nelze vyloučit z jakéhokoliv důvodu možný výskyt vody nad úrovní základové spáry. Jejím vlivem může být těleso ČOV deformováno nebo vyzdviženo. V takových případech je vždy nutné zvažovat stavební provedení s částečným nebo úplným obetonováním - viz dále odst Doporučujeme vždy konzultaci s odborníkem. Pokud toto upozornění nebude dodrženo a dojde k poškození tělesa ČOV, bude to považováno za nedodržení stavebních podmínek a případná reklamace nabude uznána Stavební provedení s částečným nebo úplným obetonováním Stavební provedení s částečným nebo úplným obetonováním MČA je nutné : na lokalitě s nevyhovujícími geologickými podmínkami tam, kde maximální úroveň hladiny spodní vody je nad úrovní základové spáry. Pro vyšší hladinu spodní vody je vždy nutné stavební řešení dle individuálního projektu (řešení těsnosti pracovních spár, ukotvení konstrukce, aj.) při instalaci MČA v záplavové oblasti při instalaci ve svažitém terénu nebo tam, kde hrozí podmáčení a eroze půdy vlivem stékající povrchové vody Po usazení MČA na základovou desku a napojení na nátokové a odtokové potrubí se těleso čistírny napustí vodou do výšky 0,5 m a zahájí se postupná betonáž obvodových stěn polosuchým betonem po vrstvách max. 0,5 m tak, aby nevznikaly pracovní spáry. Výšku hladiny vody je nutné dodržovat o cca 300 mm výše, než je výška vrstvy betonu, aby se vzájemně eliminoval vnější a vnitřní tlak. Tento postup se zachovává až do dosažení předepsané výšky obetonování nebo do úrovně odtokového potrubí (dokončení betonáže se provádí bez dalšího dopouštění vody). Po zatvrdnutí betonu se provede zásyp zbývající části výkopu dle předchozí kap Při napouštění nebo odčerpávání vody z jednotlivých komor nádrže čistírny je nutné zajistit aby rozdíl hladin byl max. 0,5 m, neboť vnitřní vestavba MČA není staticky dimenzována na zatížení vyšším hydrostatickým tlakem. Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 7 (celkem 15)

8 Osazení MČA do terénu s obetonováním 3.4 El. připojení MČA El. zásuvka ve svorkovnici s krytím IP 55 je umístěna v boxu dmychadla. Napojení el. zásuvky od domovního rozvaděče se provede přívodním elektrickým kabelem CYKY 3x jištěným samostatným 10 A jističem a proudovým chráničem. Přívodní el. kabel je nutné uložit do chráničky ø 50 mm (není součástí dodávky). Dmychadlo se zapojuje zasunutím integrované el. šňůry ukončené síťovou zástrčkou do zásuvky spínacích hodin osazených do el. zásuvky. Spínací hodiny pro spínání chodu dmychadla jsou naprogramované od výrobce DČOV. V případě požadavku nestandardního umístění dmychadla mimo box (v objektu) je nutné dmychadlo s MČA propojit vzduchovou hadicí ¾ uloženou v ochranné trubce. Délka propojovací vzduchové hadice nesmí přesáhnout 10 b.m.. Při instalaci ve větší vzdálenosti by bylo nutné instalovat dmychadlo o vyšším výkonu z důvodu tlakových ztrát. Toto provedení vždy znamená navýšení ceníkové ceny podle konkrétního dispozičního řešení. 4. Provoz zařízení Uvedení do provozu a provoz biologických čistíren odpadních vod MČA se řídí schváleným Provozním řádem DČOV a Návodem k používání. Provozní řád čistírny obsahuje předpisy, pokyny a dokumentaci pro provozování DČOV. Návod k používání a Návrh Provozního řádu s Provozním deníkem DČOV jsou součástí průvodní technické dokumentace kterou předává výrobce MČA. Provozovatel je povinen provozovat čistírnu na základě pokynů uvedených v Návodu k používání a Provozním řádu a vést Provozní deník DČOV. 4.1 Účinnost čištění Způsobilost čistíren typové řady MČA k účelu použití stvrzuje Protokol o zkoušce typu výrobku č CPD-76/06/02/05/0 vydaný TÜV CZ, autorizovanou osobou 211 podle zák. č. 22/1997 Sb.v platném znění, notifikovanou osobou DČOV MČA 6 splňuje podmínky nařízení vlády č. 61/2003 Sb., novelizované nařízením vlády č. 229/2007 Sb. a nařízením vlády č. 23/2011 Sb., kterým se stanoví ukazatele a hodnoty přípustného stupně znečištění vod. Tabulka 3 : Kvalita vyčištěné odpadní vody Vodoprávní řízení - emisní limity Ohlášení Ukazatel p hodnota m hodnota Účinnost čištění, dle zkoušky typu CE [mg/l] [mg/l] [%] [mg/l] BSK ,6 8,5 CHSK Cr ,4 78,0 NL ,5 8,4 + N NH necertifikováno necertifikováno P c DČOV MČA lze doplnit necertifikováno necertifikováno chemickým srážením fosforu Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 8 (celkem 15)

9 Při stavbě čistírny na ohlášení splňují čistírny typu MČA podmínky pro třídu I pro vypouštění do vod povrchových (dle nařízení vlády č. 61/2003 Sb. v platném znění, Příloha č.1, Tabulka 1c). Podmínky pro ohlášení pro vypouštění do vod podzemních (třída PZV, nařízení vlády č. 416/2010 Sb., Příloha č.2) a podmínky třídy II a III pro vypouštění do vod povrchových čistírny typu MČA nesplňují. V těchto případech je možné čistírnu povolit cestou vodoprávního řízení se stanovením emisních limitů uvedených v tab. č. 3. V některých případech může být nutné doplnit čistírnu dalším stupněm čištění (např. chemické srážení fosforu, hygienizace, filtrační dočišťující stupeň). V případě nejasností kontaktujte firmu Ekosystem, navrhneme Vám optimální způsob čištění. Emisní limity se stanoví podle nařízení vlády č. 416/2010 Sb., Příloha č.1, Tabulka 1A a 1B pro vypouštění do vod podzemních a podle nařízení vlády č. 61/2003 Sb. v platném znění, Příloha č.1, Tabulka 1a pro vypouštění do vod povrchových. 4.2 Legislativa pro kontrolu účinnosti provozu Zákony a další podzákonné normy určují provozovateli čistírny rozsah povinností spojených s kontrolou kvality vypouštěných odpadních vod do recipientu. Sledování účinnosti čištění se váže na : povolení k nakládání s vodami - 9 a 38 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a nařízení vlády č. 61/2003 Sb., o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod poplatky za vypouštění odpadních vod do vod povrchových - 89 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a vyhláška MŽP č. 293 /2002 Sb., o poplatcích za vypouštění odpadních vod do vod povrchových evidenci vodovodů a kanalizací - 5 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a 9 a příloha 10 vyhlášky MZ č. 428/2001Sb.. 5. Vypouštění vyčištěné odpadní vody Vyčištěnou odpadní vodu lze vypouštět dle místních podmínek do vhodného recipientu nebo zasakovat, vždy v souladu se schváleným projektem. Ke zvolenému způsobu vypouštění vyčištěné vody je třeba získat vyjádření příslušného správce toku nebo povodí a schválení příslušným vodoprávním úřadem. Při zásaku přes půdní vrstvy je třeba hydrogeologickým posudkem doložit, že vypouštěním přečištěných odpadních vod nedojde k ovlivnění kvality podzemní vody (např. při velké hloubce hladiny podzemní vody). Vyčištěnou odpadní vodu lze alternativně též využít pro zavlažování volných ploch a zahrad, a to v případech, kdy není reálná možnost napojit se na vhodný recipient. V tom případě je potřebné doplnit vlastní čistírnu odpadních vod o přídavnou nádrž na akumulaci vyčištěné odpadní vody s čerpáním a je nutné prokázat, že vlivem závlah nedojde ke zhoršení kvality podzemních vod. Zejména pro zimní období je zpravidla nutné deklarovat zajištění likvidace vyčištěné odpadní vody jiným způsobem. 6. Doprava a manipulace Dopravu MČA na místo určení může zajistit kupujícímu prodávající. Zabezpečuje-li dopravu na místo určení prodávající, nebo veřejný přepravce, přechází odpovědnost za dodaný soubor na kupujícího okamžikem složení a předání posledního dílu dodávky. Za dočasné skladování dodaného souboru odpovídá kupující. Před manipulací s čistírnou odpadních vod je nutno se přesvědčit, že všechny vnitřní prostory jsou prosté cizích předmětů a případně i dešťové vody. Výrobce, resp. prodejce nepřebírá záruku za poškození plastového tělesa čistírny v případě jakékoliv manipulace s neosazenou čistírnou v zimním období při teplotách nižších než 0 o C. 6.1 Předávání výrobku Součástí standardní dodávky čistírny MČA 6 až 25 je : plastové těleso nádrže čistírny s víkem, integrovaným plastovým boxem dmychadla a technologickou vestavbou 2 ks hydraulicko-pneumatické čerpadlo (mamutky) membránové dmychadlo 230 V/50 Hz s připojovací šňůrou se zástrčkou umístěné v plastovém boxu spínací hodiny osazené v el. zásuvce 230 V instalované v boxu dmychadla rozdělovač vzduchu s ventily pro regulaci přívodu vzduchu k hydropneumatickým čerpadlům (mamutkám) a jednotlivým aeračním elementům 1 ks jemnobublinný aerační element v aktivační nádrži 1 ks hrubobublinný aerační element v primární nádrži Součástí standardní dodávky čistírny MČA 35 je : plastové těleso nádrže čistírny s víkem a technologickou vestavbou 2 ks hydraulicko-pneumatické čerpadlo (mamutky) Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 9 (celkem 15)

10 rozdělovač vzduchu s ventily pro regulaci přívodu vzduchu k hydropneumatickým čerpadlům (mamutkám) a jednotlivým aeračním elementům Rootsovo dmychadlo 400 V/50 Hz umístěné v protihlukovém krytu řídící jednotka MČA 35/3 osazená v plastové zapouzdřené rozvodnici na vnější boční stěně protihlukového krytu, obsahující digitální spínací hodiny, proudový chránič, spínač motorů, 2 x jednopólový jistič, světelné návěstí (kontrolku chodu dmychadla zelená, resp. poruchy - červená) a instalační relé 2 ks jemnobublinný aerační element v aktivační nádrži 1 ks hrubobublinný aerační element v primární nádrži MČA se předává kupujícímu s těmito dokumenty : Technické dodací podmínky DČOV MČA Návod k používání DČOV MČA Návrh Provozního řádu DČOV pro zkušební a trvalý provoz s částí pro doplnění specifických údajů majitele/provozovatele doplněný Provozním deníkem Návod k obsluze a údržbě membránového dmychadla (MČA 6 až 25) nebo Rootsova dmychadla (MČA 35) Osvědčení o jakosti a kompletnosti výrobku Osvědčení o zkoušce těsnosti plastového tělesa nádrže MČA dle ČSN Dodací list, v případě komplexní dodávky Předávací protokol Dokumentace DČOV MČA předávaná na vyžádání : ES Prohlášení o shodě Standardní vybavení lze na podkladě rozšířené objednávky doplnit o : Osazení čistírny na požadované místo na lokalitě, montážní práce, uvedení do zkušebního resp. trvalého provozu Zateplené pochozí plastové víko (v lokalitách s nízkými průměrnými zimními teplotami) Atypické provedení s osazením dmychadla mimo box na tělese MČA 6 až 25 vč. hadice přívodu technologického vzduchu k rozdělovači umístěnému v boxu Signalizaci chodu membránového / Rootsova dmychadla a signalizaci výpadku proudového chrániče Komplexní dodávku s instalací vč. elektromontáže a zprávy o výchozí el. revizi na celé zařízení u MČA 6 až MČA 25 Dávkovací systém síranu železitého - pro zvýšenou účinnost odstraňování fosforu a zlepšení sedimentačních vlastností kalu Součástí dodávky MČA není : Stavební výkop pro osazení DČOV Betonová základová deska se štěrkopískovým podsypem Provedení rýh pro vedení el. kabelů a potrubí nátoku a odtoku z MČA Pokládka el. kabelů s chráničkou, pokládka potrubí nátoku a odtoku 6.2 Skladování DČOV je nutné chránit před škodlivými vlivy jako je tepelné sálání, přímé sluneční záření, mechanické poškození, vliv organických rozpouštědel apod.. Při přechodném uložení výrobce doporučuje skladovat výrobek v uzavřeném, krytém prostoru, v suchém bezprašném prostředí tak, aby nedošlo k jeho poškození a deformaci. Teplota ve skladu by neměla klesnout pod 0ºC a přesáhnout 30ºC. V žádném případě nesmí být výrobek dlouhodobě vystaven mrazu ani přímému slunečnímu svitu. V případě přechodného uložení MČA je kupující povinen zajistit takové podmínky, které zabrání možnosti zásahu cizích osob. 6.3 Záruka Záruční doba na plastový svařenec je 36 měsíců od následujícího dne po splnění dodávky. Za splnění dodávky se považuje den předání MČA objednateli. Záruční doba u vestavěných subdodávek elektro vystrojení je stanovena výrobci a dodavateli těchto prvků, resp. občanským a obchodním zákoníkem. Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 10 (celkem 15)

11 6.4 Dodací lhůty Dodací lhůta se řídí podle ujednání v objednávce nebo kupní smlouvě, nejdéle však 5 týdnů ode dne obdržení závazné písemné objednávky kupujícího.*) V případě dodávky většího počtu čistíren budou termíny stanoveny zvláštním ujednáním. *) Po projednání s vedením provozovny Libuň lze termín dodávky zkrátit 6.5 Zvláštní ustanovení Instalaci biologických čistíren odpadních vod MČA v určeném místě provádí dle schválené projektové dokumentace a těchto TDP odborná firma, nebo odborně zaškolená osoba. Servis v záruční době provádí výhradně výrobce nebo výrobcem smluvně ustanovená organizace. V případě, že kupující poruší tuto podmínku, případně jinou vyplývající ze smlouvy o dodávce nebo z právních předpisů, zaniká záruka uvedená v odst těchto podmínek, nebude-li dohodnuto jinak. Při předčasném užívání nepředaných dodávek platí ustanovení 420, odst.1 občanského zákoníku. V případě takto zahájeného předčasného užívání zaniká záruka uvedená v odst. 7.5 těchto podmínek. Lhůty a podmínky, upravující případnou nutnou součinnost kupujícího a prodávajícího a další podrobnosti definuje pro konkrétní dodávku objednávka, resp. smlouva o dodávce. 7. Servis Na základě uzavřené smlouvy o dílo mezi prodávajícím a provozovatelem DČOV, je možné zajistit prostřednictvím odborně způsobilé smluvní organizace tyto činnosti : Servisní prohlídky - komplexní přezkoušení funkce periodicky nebo kdykoliv v období po uvedení do provozu, vč. pravidelné údržby Opravy v případě poškození, výměna vadných dílů Dodávku náhradních dílů dmychadla a dílů elektrovýstroje Náhradní díly nejsou v ceně za pravidelné servisní prohlídky. Servisní prohlídka může být prováděna v různých časových intervalech, podle zjištěného aktuálního stavu a požadavku objednatele. Návrh smlouvy na servis si může zákazník vyžádat na adrese : EKOSYSTEM, spol. s r.o. tel: , Podkovářská 6 fax: PRAHA 9 info@ekosystem.cz Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 11 (celkem 15)

12 Výrobce EKOSYSTEM spol. s r.o. vydal na Balenou domovní čistírnu pro čištění splaškových (domovních) odpadních vod ES Prohlášení o shodě ve smyslu zákona č. 22/1997 Sb. Označení shody CE podle směrnice Rady 93/68/EEC spol. s r.o Podkovářská 6, Praha 9 IČO : ČSN EN : A1:2009 AO 211, NO 1017 Balená domovní čistírna odpadních vod pro čištění splaškových (domovních) odpadních vod - Typové označení výrobku : MČA 6, MČA 10, MČA 16, MČA 20, MČA 25 MČA 35 - Materiál : Polypropylen (PP) Účinnost čištění : Stupeň výkonnosti (účinnosti) čištění při zkouškou zjištěném organickém denním zatížení BSK 5 = 0,4 kg/den Kapacita čištění (jmenovitá hodnota) : - Jmenovité organické denní zatížení (BSK 5 ) - Jmenovitý denní průtok (Q d ) Vodotěsnost (zkouška vodou) : Pevnost v tlaku (výpočet) : Trvanlivost : BSK 5 : 97,6 % 8,5 mgo2/l CHSK : 88,4 % 78,0 mgo2/l NL : 94,5 % 8,4 mg /l 0,25 kg/d - MČA 6 0,42 kg/d - MČA 10 0,67 kg/d - MČA 16 0,84 kg/d - MČA 20 1,05 kg/d - MČA 25 2,10 kg/d - MČA 35 0,9 m 3 /d - MČA 6 1,5 m 3 /d - MČA 10 2,4 m 3 /d - MČA 16 3,0 m 3 /d - MČA 20 3,8 m 3 /d - MČA 25 5,3 m 3 /d - MČA 35 Vyhověla normě Vyhověla normě Vyhověla normě Štítek s označením shody CE podle směrnice rady 93/68/EHS je umístěn v boxu dmychadla (MČA 6 až 25), resp. na vnitřní stěně tělesa ČOV pod víkem (MČA 35). 8. Výkresová část Rozměrové projekční výkresy všech typových velikostí MČA ve formátu.dwg (CAD LT) jsou pro registrované projektanty k dispozici na webových stránkách společnosti / na vyžádání na obchodním oddělení společnosti Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 12 (celkem 15)

13 SCHEMA MČA 6 AŽ MČA 25 MČA 10 až 25 MČA 6 SCHEMA MČA 35 Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 13 (celkem 15)

14 Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 14 (celkem 15)

15 Datum vydání : Technické změny vyhrazeny Strana 15 (celkem 15)

TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY

TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY spol. s r.o. MALÉ ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD DO 50 EO MČA 6 až MČA 35 TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY PRAHA Podkovářská 6 190 00 Praha 9 OBSAH : 1. Použití... 3 2. Technické údaje... 3 2.1 Všeobecně...3 2.2 Parametry

Více

Čistírny odpadních vod 20 LET TRADICE VÝROBY

Čistírny odpadních vod 20 LET TRADICE VÝROBY Čistírny odpadních vod 20 LET TRADICE VÝROBY Mechanicko-biologické čistírny VZE 4 až VZE 20 Pokud se chystáte stavět nový rodinný dům nebo kompletně rekonstruovat starší nemovitost, která není napojena

Více

ŽUMPY HRANATÉ - TYPOVÁ ŘADA ZH VÁLCOVÉ -TYPOVÁ ŘADA ZV

ŽUMPY HRANATÉ - TYPOVÁ ŘADA ZH VÁLCOVÉ -TYPOVÁ ŘADA ZV spol. s r.o. ŽUMPY HRANATÉ - TYPOVÁ ŘADA ZH VÁLCOVÉ -TYPOVÁ ŘADA ZV TECHNICKÉ DODACÍ PODMÍNKY PRAHA Podkovářská 6 190 00 Praha 9 Obsah : 1. Použití...3 2. Technické údaje...3 2.1 Použitý materiál...3 2.2

Více

Plastové septiky SEV

Plastové septiky SEV SEV POUŽITÍ Biologický septik slouží pro předčištění splaškových vod ve smyslu zákona NV č190/2002 Sb. Je vyroben v souladu s EN 12566-1/A1:2003 a použitou normou ČSN 756081 (specifická spotřeba vody).

Více

AS-VARIOcomp 5K - technologie určená pro 3-7 EO

AS-VARIOcomp 5K - technologie určená pro 3-7 EO NAŠE FIRMA DODÁVÁ A REALIZUJEČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD PRO RODINNÉ DOMKY A VĚTŠÍ OBJEKTY AS-VARIOcomp 5K - technologie určená pro 3-7 EO CENA ČOV 29 500 Kč BEZ DPH. NAŠE FIRMA MŮŽE NAINSTALOVAT ČOV se sníženou

Více

POKYNY PRO INSTALACI A UŽÍVÁNÍ DOMOVNÍCH ČISTÍREN ODPADNÍCH VOD MEDMES 3,5,10,20,30 (ekvivalentních obyvatel)

POKYNY PRO INSTALACI A UŽÍVÁNÍ DOMOVNÍCH ČISTÍREN ODPADNÍCH VOD MEDMES 3,5,10,20,30 (ekvivalentních obyvatel) POKYNY PRO INSTALACI A UŽÍVÁNÍ DOMOVNÍCH ČISTÍREN ODPADNÍCH VOD MEDMES 3,5,10,20,30 (ekvivalentních obyvatel) Platnost : od 1.10. 2009 Dodavatel : MEDMES, spol. s r.o. Čs.armády 211 753 01 Tel. 581 641

Více

Čistírny odpadních vod ČOV-AF. s dávkováním flokulantu

Čistírny odpadních vod ČOV-AF. s dávkováním flokulantu ČOV-AF s dávkováním flokulantu ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD ČOV-AF 3 ČOV-AF 50 S DÁVKOVÁNÍM FLOKULANTU POUŽITÍ Domovní čistírny odpadních vod ČOV-AF s dávkováním flokulantu slouží pro čištění komunálních vod

Více

TEROVA 20, 25, 30, 40, 50

TEROVA 20, 25, 30, 40, 50 STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST A TECHNICKO DODACÍ PODMÍNKY ČISTÍREN ODPADNÍCH VOD TEROVA 20, 25, 30, 40, 50 OBSAH : B1 Stavební připravenost - postup při osazování nádrží B2 Technicko dodací podmínky B3 možnosti

Více

STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST A TECHNICKO, DODACÍ PODMÍNKY ČISTÍREN ODPADNÍCH VOD TEROVA 5,10,15

STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST A TECHNICKO, DODACÍ PODMÍNKY ČISTÍREN ODPADNÍCH VOD TEROVA 5,10,15 STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST A TECHNICKO, DODACÍ PODMÍNKY ČISTÍREN ODPADNÍCH VOD TEROVA 5,10,15 nádrže OBSAH : B1 Stavební připravenost - postup při osazování nádrží B2 Technicko dodací podmínky B3 možnosti montáže

Více

ZHLAVÍ VRTANÉ STUDNY AS-STUDNA PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY

ZHLAVÍ VRTANÉ STUDNY AS-STUDNA PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY ZHLAVÍ VRTANÉ STUDNY AS-STUDNA PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY ZHLAVÍ VRTANÉ STUDNY AS-STUDNA PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY Platnost od 17. 10. 2017 Tel.: 548 428 111 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz

Více

Čistírny odpadních vod ČOV-AF K

Čistírny odpadních vod ČOV-AF K ČOV-AF K ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD ČOV-AF K 3 ČOV-AF K 50 POUŽITÍ Čistírny odpadních vod ČOV-AF K slouží pro biologické čištění komunálních vod z rodinných domů, chat, penzionů, hotelů, komerčních prostor

Více

1) Náplň revize vodních děl ohlášených podle 15a zákona o vodách

1) Náplň revize vodních děl ohlášených podle 15a zákona o vodách 1) Náplň revize vodních děl ohlášených podle 15a zákona o vodách Kontrola se skládá z následujících částí: A. Identifikace B. Kontrola dokumentace C. Technický stav D. Technologický stav E. Fotodokumentace

Více

Zemní pískový filtr RG-PF 3, RG-PF8, RG-PF12, RG-PF16

Zemní pískový filtr RG-PF 3, RG-PF8, RG-PF12, RG-PF16 Provozně manipulační řád Zemní pískový filtr RG-PF 3, RG-PF8, RG-PF12, RG-PF16 Popis zařízení Biologický zemní filtr slouží k dočištění splaškových odpadních vod z rodinných domků či rekreačních objektů

Více

Pískový filtr řady ZIF

Pískový filtr řady ZIF řady ZIF POUŽITÍ Plastový zemní filtr řady ZIF slouží jako druhý stupeň čištění odpadních vod, který je zařazen za tří-komorovým septikem SEV. Filtr je navržen dle ČSN 756402, s účinností dle ČSN EN 12

Více

KOMUNITNÍ KOMPOSTÁRNA SVITAVY IO05 PŘÍPOJKA NN A AREÁLOVÉ ROZVODY NN zakázkové číslo : 34/2012/DPS DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY.

KOMUNITNÍ KOMPOSTÁRNA SVITAVY IO05 PŘÍPOJKA NN A AREÁLOVÉ ROZVODY NN zakázkové číslo : 34/2012/DPS DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY. DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Technická zpráva Obsah : a) popis inženýrského objektu, jeho funkčního a technického řešení,... 2 b) požadavky na vybavení,... 3 c) napojení na stávající technickou infrastrukturu,...

Více

ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ

ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ WWW. TEROVA.CZ POSTUP OSAZENÍ ČISTÍREN D5 - D35 DO TERÉNU ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ (dmychadlo vždy mimo čistírnu) 1 PROVEDENÍ K OBSYPÁNÍ CEMENTOVOU STABILIZACÍ Viz. obr.1a - 1d Toto provedení je vždy nepojízdné

Více

ACO Marine produktový katalog ACO Clara čistírny odpadních vod Velikost EO

ACO Marine produktový katalog ACO Clara čistírny odpadních vod Velikost EO ACO Marine produktový katalog Velikost 3-240 EO ACO Industrial Drainage ACO system chain ACO. creating the future of drainage collect: Zachytit a odvést clean: Vyčistit a upravit hold: Chránit a zmírnit

Více

Číslo zakázky: 13 PROTOKOL O ZKOUŠCE č. 1 Číslo přihlášky: 13. Zkoušený výrobek - zařízení: domovní aktivační čistírna - typ EKO-NATUR 3-6

Číslo zakázky: 13 PROTOKOL O ZKOUŠCE č. 1 Číslo přihlášky: 13. Zkoušený výrobek - zařízení: domovní aktivační čistírna - typ EKO-NATUR 3-6 VÝZKUMNÝ ÚSTAV VODOHOSPODÁŘSKÝ T.G. MASARYKA 160 62 Praha 6, Podbabská 30 Zkušební laboratoř vodohospodářských zařízení zakázky: 13 PROTOKOL O ZKOUŠCE č. 1 přihlášky: 13 Zkoušený výrobek zařízení: domovní

Více

PP-JPH, PP-NPH, PP-JNH, PP-NNH SAMONOSNÁ

PP-JPH, PP-NPH, PP-JNH, PP-NNH SAMONOSNÁ Jímka/nádrž hranatá PP-JPH, PP-NPH, PP-JNH, PP-NNH SAMONOSNÁ OBSAH: Funkce Obsluha a údržba Osazení do terénu / montážní návod Standardně vyráběné rozměry jímek a nádrží Manipulace / doprava Záruka a servis

Více

Ing. Věra Jelínková. Zkoušení domovních čistíren odpadních vod a jejich specifika

Ing. Věra Jelínková. Zkoušení domovních čistíren odpadních vod a jejich specifika Ing. Věra Jelínková Zkoušení domovních čistíren odpadních vod a jejich specifika Domovní čistírny odpadních vod ČOV pro 5 50 EO Povinnost nakládat s odpadními vodami decentralizovaný způsob čištění odpadních

Více

Čistírny odpadních vod pro 1-20 EO

Čistírny odpadních vod pro 1-20 EO Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r. o., Píšťovy 820, 537 01 Chrudim III Čistírny odpadních vod pro 1-20 EO Čistírna odpadních vod je mechanicko-biologická čistírna, která je určena pro čištění odpadních

Více

TECHNICKÝ POPIS POLYPROPYLENOVÉ PODZEMNÍ NÁDRŽE

TECHNICKÝ POPIS POLYPROPYLENOVÉ PODZEMNÍ NÁDRŽE TECHNICKÝ POPIS POLYPROPYLENOVÉ PODZEMNÍ NÁDRŽE Všeobecně Polypropylenové nádrže jsou celoplastové nádrže určené ke skladování různých médií (tuhých nebo kapalných). Nádrže jsou válcové, hranaté nebo oválné

Více

ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp K PROVOZNÍ DENÍK

ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp K PROVOZNÍ DENÍK ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp K PROVOZNÍ DENÍK 2 ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOcomp 5-20 K PROVOZNÍ DENÍK Platnost od 01. 10. 2015 Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz

Více

Odlučovač tuku - základní princip funkce

Odlučovač tuku - základní princip funkce 2 Odlučovače tuků (OT) Základní dělení gravitačních odlučovačů tuků lze provést dle jmenovitého průtoku, materiálového provedení a požadovaného zatížení krytu: 2.1 Železobetonové pro běžné průtoky (NS

Více

PP-JPK, PP-NPK, PP-JNK, PP-NNK SAMONOSNÁ

PP-JPK, PP-NPK, PP-JNK, PP-NNK SAMONOSNÁ Jímka/nádrž kulatá PP-JPK, PP-NPK, PP-JNK, PP-NNK SAMONOSNÁ OBSAH: Funkce Obsluha a údržba Osazení do terénu / montážní návod Standardně vyráběné rozměry jímek a nádrží Manipulace / doprava Záruka a servis

Více

2.Podklady pro vypracování. 3.Napojení na sítě technické infrastruktury. 4.Vliv stavby na životní prostředí. 5.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

2.Podklady pro vypracování. 3.Napojení na sítě technické infrastruktury. 4.Vliv stavby na životní prostředí. 5.Bezpečnost a ochrana zdraví při práci 2.Podklady pro vypracování 1.Požadavky investora 2.katastrální mapa území 3.situování stávajících sítí 4.mapové podklady 5.platné předpisy a normy 3.Napojení na sítě technické infrastruktury Dešťová i

Více

Čistírny odpadních vod AF 3 AF 50

Čistírny odpadních vod AF 3 AF 50 AF 3 AF 50 ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD AF 3 AF 50 POUŽITÍ ČOV - AF domovní čistírny odpadních vod slouží pro biologické čištění komunálních vod z rodinných domů, hotelů, penzionům, chat, komerčních prostorů.

Více

Studie příležitostí souvisejících s realizací záměru výstavby rychlostní silnice R11 v území obcí Kocbeře a Choustníkovo Hradiště

Studie příležitostí souvisejících s realizací záměru výstavby rychlostní silnice R11 v území obcí Kocbeře a Choustníkovo Hradiště Studie příležitostí souvisejících s realizací záměru výstavby rychlostní silnice R11 v území obcí Kocbeře a Choustníkovo Hradiště Návrh variantního řešení čištění odpadních vod PALACKÉHO 138, 276 01 MĚLNÍK

Více

Dodržování údajů tohoto návodu je součástí záručních podmínek. Při nedodržení zaniká jakýkoliv záruční nárok.

Dodržování údajů tohoto návodu je součástí záručních podmínek. Při nedodržení zaniká jakýkoliv záruční nárok. Montážní návod Podzemní plastová vodoměrná šachta z polyetylenu Výrobního typ: VS ROTO, JTK ROTO Velikost: 1100/1250, 1100/1500, 1100/1750, 1200/1500, 1200/1750 Verze 01-2018 2.Obecné informace 2.1 Všeobecné

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Bilance nároků na příkon el. energie připojovaného objektu:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Bilance nároků na příkon el. energie připojovaného objektu: TECHNICKÁ ZPRÁVA Předmětem tohoto projektu je elektropřípojka nn ČOV Cerhovice. Veškerá vyjádření a projednání zajišťuje dle dohody investor. Základní technické údaje: Napěťová soustava: 3x230/400V ~50Hz,

Více

ACO Clara. Čistírny odpadních vod. Biologické čistírny odpadních vod ACO CLARA

ACO Clara. Čistírny odpadních vod. Biologické čistírny odpadních vod ACO CLARA Čistírny odpadních vod ACO Clara Biologické ACO CLARA ACO Clara Home / ACO Clara Home C ACO Clara Standard / Light ACO Clara C Čistírny odpadních vod ACO Clara (ČOV) Základní dělení čistíren odpadních

Více

ACO Produktový katalog. ACO Clara. âistírny odpadních vod

ACO Produktový katalog. ACO Clara. âistírny odpadních vod Čistírny odpadních vod ACO C l a r a ACO Produktový katalog ACO Clara âistírny odpadních vod Typové fiady 3 120 Charakteristika Čistírna odpadních vod ACO Clara je navržena pro kompletní biologické čištění

Více

Instalační podmínky Roto nádrží

Instalační podmínky Roto nádrží Instalační podmínky Roto nádrží 1. VŠEOBECNĚ 1.1 CHARAKTERISTIKA VÝROBKU Nádoba je vyráběna technologií odstředivého lití (rotomouldingem) z polypropylenu nebo polyetylénu o síle stěny cca 10 mm. Skládá

Více

Základní údaje o čistírně odpadních vod

Základní údaje o čistírně odpadních vod Lanškroun Základní údaje o čistírně odpadních vod V případě čistírny odpadních vod Lanškroun se jedná o mechanicko-biologickou čistírnu s mezofilní anaerobní stabilizací kalu s nitrifikací, s biologickým

Více

ACO Clara. ACO Clara Home (2-5 EO) ACO Clara Home C (2-5 EO) Kompaktní domovní čistírny odpadních vod. (plastové provedení nádrže)

ACO Clara.  ACO Clara Home (2-5 EO) ACO Clara Home C (2-5 EO) Kompaktní domovní čistírny odpadních vod. (plastové provedení nádrže) ACO Clara www.aco.cz Kompaktní domovní čistírny odpadních vod ACO Clara Home (2- EO) (plastové provedení nádrže) ACO Clara Home C (2- EO) (betonové provedení nádrže) ACO safe water management ACO je dobře

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D P R O V O Z N Í Ř Á D k čistírně odpadních vod MICRO JA 0,75 zpracovaný dle vyhlášky č. 216/2011 Sb. platné od 1.8.2011 OBSAH Identifikační údaje organizační část 1. Základní údaje 2. Technické parametry

Více

POZNATKY K PROJEKTOVÁNÍ. Ing. Stanislav Ház

POZNATKY K PROJEKTOVÁNÍ. Ing. Stanislav Ház POZNATKY K PROJEKTOVÁNÍ STROJŮ A ZAŘÍZENÍ PRO ČOV SE SYSTÉMEM OPTIMALIZACE PROVOZU Ing. Stanislav Ház 1. Návrhové parametry ČOV ČOV A Projekt Skutečnost Poměr m 3 /h m 3 /h % Q24 384,72 180,53 47% Qh max

Více

Technická zpráva obsah

Technická zpráva obsah Technická zpráva obsah 1. Identifikační údaje investora a stavby...- 2-1. Výchozí podklady...- 3-2. Podklady pro zpracování dokumentace...- 3-2.1 Normy...- 3-3. Areálová jednotná kanalizace, kanalizační

Více

TECHNOLOGIE TLAKOVÉ KANALIZACE PROVEDENÍ ELEKTROINSTALACE

TECHNOLOGIE TLAKOVÉ KANALIZACE PROVEDENÍ ELEKTROINSTALACE TECHNOLOGIE TLAKOVÉ KANALIZACE PROVEDENÍ ELEKTROINSTALACE 1. Úvod Dokumentace řeší elektrickou instalaci tlakové kanalizace (připojení na síť nn, silové napojení kalového čerpadla, umístění ovládací automatiky

Více

REALPLAST ČESKÝ BROD

REALPLAST ČESKÝ BROD 12 ŽUMPY KRUHOVÉ A OVÁLNÉ ŽEBROVANÉ KR + OR POPIS - CHARAKTERISTIKA Kruhová a oválná žumpa typu KR a OR slouží k zachycení splaškových a ostatních vodobsahujícíchškodlivé látky z menších zdrojů. (rodinné

Více

Způsoby likvidace domovních odpadních vod

Způsoby likvidace domovních odpadních vod Způsoby likvidace domovních odpadních vod 1. Žumpa - jímka na vyvážení odpadních vod. - Jde o vodotěsnou bezodtokou nádrž. - Stavbu této žumpy povoluje stavební úřad. - Předpokládá se, že žumpa je vyvážena

Více

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD DOMOVNÍ ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD ČOV AC 50 EO. www.aquacontact.cz AQUA CONTACT

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD DOMOVNÍ ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD ČOV AC 50 EO. www.aquacontact.cz AQUA CONTACT AQUA CONTACT www.aquacontact.cz PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD DOMOVNÍ ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD ČOV AC 50 EO AQUA-CONTACT s.r.o. 5. května 287 Josefov Jaroměř mobil: 603 494 860 551 02 733 107 017 IČ: 601 10 112

Více

vybrané referenční akce z oblasti čistíren odpadních vod Referenční akce firmy Libor DLOUHÝ - DLOUHÝ I.T.A. Čistírny odpadních vod a kanalizace

vybrané referenční akce z oblasti čistíren odpadních vod Referenční akce firmy Libor DLOUHÝ - DLOUHÝ I.T.A. Čistírny odpadních vod a kanalizace Referenční akce firmy Libor DLOUHÝ - DLOUHÝ I.T.A. Čistírny odpadních vod a kanalizace Město Sedlčany 1) Vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby rekonstrukce ČOV 2) Realizace díla na klíč

Více

ČOV Sněžné Intenzifikace a doplnění kanalizace, DPS SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

ČOV Sněžné Intenzifikace a doplnění kanalizace, DPS SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 OBSAH: 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 3 2. MECHANICKÁ ODOLNOST A STABILITA... 5 3. POŽÁRNÍ BEZPEČNOST... 5 4. HYGIENA, OCHRANA ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO

Více

Montážní návod. Podzemní plastová nádrž na dešťovou vodu z polyetylenu

Montážní návod. Podzemní plastová nádrž na dešťovou vodu z polyetylenu Montážní návod Podzemní plastová nádrž na dešťovou vodu z polyetylenu Výrobní typ: SMART Velikost: 3600 litrů/ 5000 litrů / 6000 litrů Verze: 02-2018 vydaná dne 10.4.2018 1. Přehled objemů, rozměru a hmoností

Více

Jak se stát odborně způsobilou osobou (OZO) pro kontrolu domovních čistíren na ohlášení a jak probíhá kontrola na lokalitě

Jak se stát odborně způsobilou osobou (OZO) pro kontrolu domovních čistíren na ohlášení a jak probíhá kontrola na lokalitě Jak se stát odborně způsobilou osobou (OZO) pro kontrolu domovních čistíren na ohlášení a jak probíhá kontrola na lokalitě Výstava VODOVODY KANALIZACE, 21. 5. 23. 5. 2013 Ing. Martin Koller, Ekosystem,

Více

Žumpa ZH a ZV (+21% DPH)

Žumpa ZH a ZV (+21% DPH) Hranatá Žumpa ZH a ZV (+21% Válcová type rozměry (mm) užit. objem 3 cena typ rozměry (mm) užit. objem 3 cena šířka výška m průměr výška m ZH 4 2400 1760 1600 4 36 680,- ZV 4 2000 1500 3,8 31 800,- ZH 6

Více

Technická zpráva SEZNAM PŘÍLOH. A) Textová část: 1. Technická zpráva

Technická zpráva SEZNAM PŘÍLOH. A) Textová část: 1. Technická zpráva 1 Technická zpráva SEZNAM PŘÍLOH A) Textová část: 1. Technická zpráva B) Výkresová část: v.č. D.03.01 - Situace v.č. D.03.02 - Vzorový příčný řez-kanalizace v.č. D.03.03 - Vzorový příčný řez-drenáže v.č.

Více

AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI

AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití Obsah 1. Úvod... 3 2. Popis funkce zařízení... 3 3. Činnost ovládacích prvků

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO PODZEMNÍCH *) PRO POTŘEBY JEDNOTLIVÝCH OBČANŮ (DOMÁCNOSTÍ)

ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO PODZEMNÍCH *) PRO POTŘEBY JEDNOTLIVÝCH OBČANŮ (DOMÁCNOSTÍ) Příloha : Vyplněný formulář žádosti o povolení *) *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO PODZEMNÍCH *) PRO POTŘEBY

Více

NÁZEV ZAKÁZKY ČOV AS - VARIOcomp 5K

NÁZEV ZAKÁZKY ČOV AS - VARIOcomp 5K FIRMA DRUH ČINNOSTI MĚSTO ADRESA PSČ NÁZEV ZAKÁZKY ČOV AS - VARIOcomp 5K PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A REALIZACI STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA PARÉ MÍSTO, DATUM Obsah 1. Identifikační údaje

Více

výroba z plastů, kvalitní výrobky od českého výrobce PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD plastové podzemní sklepy a skladovací prostory

výroba z plastů, kvalitní výrobky od českého výrobce PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD plastové podzemní sklepy a skladovací prostory výroba z plastů, kvalitní výrobky od českého výrobce PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD plastové podzemní sklepy a skladovací prostory TECHNICKÝ POPIS PLASTOVÉHO PODZEMNÍHO SKLEPU/SKLADOVACÍHO PROSTORU 1 VŠEOBECNĚ

Více

ACO Clara. Biologické čistírny odpadních vod ACO CLARA

ACO Clara. Biologické čistírny odpadních vod ACO CLARA ACO Clara Biologické ACO CLARA Čistírny odpadních vod ACO Clara (ČOV) Základní dělení čistíren odpadních vod lze provést dle nominální velikosti v EO, oblasti použití v EO, materiálového provedení a požadovaného

Více

ZEMPOLA- sdružení. 739 53 H n o j n í k č. 136 m.konecny@zempola.cz, www.zempola.cz

ZEMPOLA- sdružení. 739 53 H n o j n í k č. 136 m.konecny@zempola.cz, www.zempola.cz ZEMPOLA- sdružení RNDr. Miroslav KONEČNÝ,CSc. 739 53 H n o j n í k č. 136 Dokumentace k žádosti o vydání rozhodnutí o umístění stavby. Dle přílohy č. 1 vyhlášky č. 62/20013 Sb. - (novely vyhlášky č. 499/2006

Více

Návod k obsluze a montáži

Návod k obsluze a montáži MG Návod k obsluze a montáži technické parametry Jm. výkon (W) Průtok max. (l/min) Výtlak l/min 20 40 60 80 100 max. (m) m3/hod 1,2 2,4 3,6 4,8 6,0 MG 3/800 800 100 36 H (m) 32 25 18 13 1 MG 4/1000 1000

Více

Šoupátko 250 KM Technické údaje Hlavní rozměry (mm) šoupátek jsou uvedeny na obr. 1 a v tab. 1, hmotnosti v tab. 1.

Šoupátko 250 KM Technické údaje Hlavní rozměry (mm) šoupátek jsou uvedeny na obr. 1 a v tab. 1, hmotnosti v tab. 1. KATALOGOVÝ LIST KM 12 0664c ŠOUPÁTKA PÁKOVÁ Vydání: 6/05 Strana: 1 Stran: 2 Šoupátka páková (dále jen šoupátka) se používají pro uzavírání výpadů zásobníků, výsypek apod., v místech přístupných pro ruční

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1 SO 08.1.doc Datum: leden 2013 Projekt Paré MĚLČANY - KANALIZACE ČÁST Dokumentace stavebních objektů Měřítko SO/PS SO 08 PŘÍPOJKY VODY K ČS 01, ČS 02 Stupeň ZD Příloha Číslo přílohy Revize TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

LAPÁKY TUKU. Typy a provedení lapáku tuku:

LAPÁKY TUKU. Typy a provedení lapáku tuku: LAPÁKY TUKU Tuk v kanalizaci působí problémy, a to jak mechanické zanášení kanalizace, tak i hygienické zápach. Stejně tak působí i problémy v samotném procesu čištění na čistírnách odpadních vod, kde

Více

Vypracoval: Ing. Vladimír Chobot. STAVEBNÍ PODMÍNKY PRO NÁDOBY O OBJEMU 4 A 6 m3 Z PP (PE)

Vypracoval: Ing. Vladimír Chobot. STAVEBNÍ PODMÍNKY PRO NÁDOBY O OBJEMU 4 A 6 m3 Z PP (PE) STAVEBNÍ PODMÍNKY IMG Bohemia, s.r.o. Průmyslová 798, 391 02 Sezimovo Ústí divize vstřikování Vypracoval: Podpis: Schválil: Ing. Vladimír Chobot Jiří Kolář Verze: 02/10 Vydáno dne: 19.1.2010 Účinnost od:

Více

PODZEMNÍ NÁDRŽE NA VODU AS-MONA INSTALAČNÍ PODKLADY

PODZEMNÍ NÁDRŽE NA VODU AS-MONA INSTALAČNÍ PODKLADY PODZEMNÍ NÁDRŽE NA VODU AS-MONA INSTALAČNÍ PODKLADY PODZEMNÍ NÁDRŽE NA VODU AS-MONA INSTALAČNÍ PODKLADY Platnost od 23. 9. 2016 Tel.: 548 428 111 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz Stránka 3 z 10

Více

PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ Pokyny pro instalaci a přepravu

PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ Pokyny pro instalaci a přepravu PLASTOVÉ NÁDRŽE PODZEMNÍ Pokyny pro instalaci a přepravu 1. Polypropylenové nádrže podzemní - jímky 1.1. Stručná charakteristika Skladovací nádrže podzemní jsou celoplastové určené ke skladování různých

Více

SPOLKOVÝ DŮM. K. Ú. Čechtice 618888, parc. číslo 146/16 ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE. STAVEBNÍK: Městys Čechtice Nám. Dr. Tyrše 56 257 65 Čechtice

SPOLKOVÝ DŮM. K. Ú. Čechtice 618888, parc. číslo 146/16 ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE. STAVEBNÍK: Městys Čechtice Nám. Dr. Tyrše 56 257 65 Čechtice ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE SPOLKOVÝ DŮM K. Ú. Čechtice 618888, parc. číslo 146/16 STAVEBNÍK: Městys Čechtice Nám. Dr. Tyrše 56 257 65 Čechtice ZPRACOVATEL DOKUMENTACE: Ing. arch. Jolana Fritschová,

Více

AS-VARIOcomp K 5 - technologie ROTO

AS-VARIOcomp K 5 - technologie ROTO ČISTÍRNA PRO RODINNÉ DOMKY AS-VARIOcomp K 5 - technologie ROTO CENA ČOV 37 500 Kč BRZ DPH. NAŠE FIRMA MŮŢE NAINSTALOVAT ČOV V ceně není doprava, montáž a spuštění. Servis je z naší strany zajištěn. Naše

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO ÚZEMNÍ SOUHLAS. k.ú. Veltrusy,parc.č.125/142

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO ÚZEMNÍ SOUHLAS. k.ú. Veltrusy,parc.č.125/142 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO ÚZEMNÍ SOUHLAS k.ú. Veltrusy,parc.č.125/142 D.2. DOKUMENTACE TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ D. 2.1 KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKA Vypracoval: Jan Cichra Kontroloval: Ing. Miroslav

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA 10.2 PŘELOŽKA KANALIZACE. Přeložka plynovodu a ostatních sítí přístavby Krytého plaveckého bazénu

TECHNICKÁ ZPRÁVA 10.2 PŘELOŽKA KANALIZACE. Přeložka plynovodu a ostatních sítí přístavby Krytého plaveckého bazénu TECHNICKÁ ZPRÁVA PŘELOŽKA KANALIZACE VEDOUCÍ PROJEKTU VYPRACOVAL KONTROLOVAL JIŘÍ STOROŽENKO TOMÁŠ KŘEPELKA MILOSLAV KOMÁREK MĚSTO: VYSOKÉ MÝTO INVESTOR: Město Vysoké Mýto, IČ: 00279773 vkcad@vkcad.cz

Více

vybrané referenční akce z oblasti čistíren odpadních vod Referenční akce firmy Libor DLOUHÝ - DLOUHÝ I.T.A. Čistírny odpadních vod a kanalizace

vybrané referenční akce z oblasti čistíren odpadních vod Referenční akce firmy Libor DLOUHÝ - DLOUHÝ I.T.A. Čistírny odpadních vod a kanalizace Referenční akce firmy Libor DLOUHÝ - DLOUHÝ I.T.A. Čistírny odpadních vod a kanalizace Město Sedlčany 1) Vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby rekonstrukce ČOV 2) Realizace díla na klíč

Více

LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK

LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK 2 LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK Platnost od 12. 4. 2016 Tel.: 548 428 111 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz ASIO, spol. s r.o. Kšírova 552/45 619 00 Brno Horní

Více

D.3.1. Technická zpráva

D.3.1. Technická zpráva D.3.1 Název akce: Čištění odpadních vod Hřivno kanalizace s výtlakem na ČOV Chotětov Část: SO 03 - D.3 Čerpací stanice - Přípojka n.n. Investor: Městys Chotětov Zakázkové číslo: VIS 2/16-006 Stupeň: Projekt

Více

KOLENO DOPRAVNÍHO POTRUBÍ RK 12 0650

KOLENO DOPRAVNÍHO POTRUBÍ RK 12 0650 Technické podmínky 1 RK 12 0650 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO KOLENO DOPRAVNÍHO POTRUBÍ RK 12 0650 Tabulka 1.: Provedení Provedení Doplňková číslice bez výstelky.1 s výstelkou.2 V případě poţadavku

Více

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč Návod k montáži a provozu Podružný rozváděč Obsah Obsah 1. Obecné informace... 3 1.1.Použité symboly...3 1.2.Účel použití...3 1.3.Další platné dokumenty...3 2. Přehled norem a předpisů... 4 3. Bezpečnostní

Více

INSTALAČNÍ PLÁN PG 8130 PG 8131 PG 8132 PG cs - CZ

INSTALAČNÍ PLÁN PG 8130 PG 8131 PG 8132 PG cs - CZ INSTALAČNÍ PLÁN PG 8130 PG 8131 PG 8132 PG 8133 Před umístěním, instalací a uvedením přístroje do provozu si bezpodmínečně pročtěte návod k obsluze a servisní dokumentaci. Ochráníte tak sebe a zabráníte

Více

MS - projekce, s.r.o. Erbenova 5 703 00 OSTRAVA VÍTKOVICE INVESTOR : STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA-MÚ, OSTRAVA-VÍTKOVICE

MS - projekce, s.r.o. Erbenova 5 703 00 OSTRAVA VÍTKOVICE INVESTOR : STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA-MÚ, OSTRAVA-VÍTKOVICE MS - projekce, s.r.o. Erbenova 5 703 00 OSTRAVA VÍTKOVICE INVESTOR : STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA-MÚ, OSTRAVA-VÍTKOVICE STAVBA : OPRAVA BYTU Č.8 (2.NP) ul. DEHTOVÁ Č.1450/9, OSTRAVA-VÍTKOVICE PROJEKTOVÁ ČÁST

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Č. REVIZE DATUM ZAPSAL REVIZE POPIS OBSAHU REVIZE Vedoucí projektant Ing. R. Konečný INTERPLAN-CZ,s.r.o. Zodpovědný projektant Ing.F.Pravec Purkyňova 79a Vypracoval Ing.L. Pilař 612 00 Brno Investor: Pardubický

Více

Postup montáže čistíren odpadních vod systém STMH

Postup montáže čistíren odpadních vod systém STMH Postup montáže čistíren odpadních vod systém STMH Výrobce: Dodavatel: HELLSTEIN, spol. s r.o. Vlčovice 11, Kopřivnice, CZ-742 21 Tel./Fax: 556 840 540 Tel: 596 890 123 e-mail: info@hellstein.cz http://www.hellstein.cz

Více

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2015

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2015 ČSN EN ISO 9001:2001 ČSN EN ISO 14001:2005 Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2015 (Leden 2016) OBSAH 1. ÚVOD...3 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE A CHARAKTERISTIKA STAVBY...3 2.1 Čistírna odpadních vod...3 2.2 Kapacita ČOV...3

Více

D 1.4g.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D 1.4g.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA Změny dispozice 2NP budovy C Část: D.1.4g Silnoproudá elektrotechnika Stupeň : Dokumentace pro provedení stavby D 1.4g.01 TECHNICKÁ ZPRÁVA BRNO prosinec 2015 strana 1. Předmět projektu 3 2. Použité podklady

Více

POKYNY PRO SAMOZPROVOZNĚNÍ DOMOVNÍ ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOCOMP K

POKYNY PRO SAMOZPROVOZNĚNÍ DOMOVNÍ ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOCOMP K POKYNY PRO SAMOZPROVOZNĚNÍ DOMOVNÍ ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOCOMP K POKYNY PRO SAMOZPROVOZNĚNÍ DOMOVNÍ ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOCOMP K Důležité kontakty: ASIO NEW, spol. s r.o. Kšírova 552/45

Více

Průměrný denní odtok splaškové vody. Roční odtok splaškové vody. Maximální hodinový odtok splaškové vody

Průměrný denní odtok splaškové vody. Roční odtok splaškové vody. Maximální hodinový odtok splaškové vody Předložená dokumentace zdravotně technických instalací ve stupni pro provedení stavby, řeší rekonstrukci a přístavbu výrobny vína a biomoštu na p.č.465, 593 v k.ú. Rakvice. 1. KANALIZACE 1.1. Splašková

Více

ČOV V HORÁCH 30.5.2013

ČOV V HORÁCH 30.5.2013 Ohlašování DČOV Nová legislativa, zkušenosti z kontrol Diskusní seminář ČOV pro objekty v horách Přírodní řešení nebo high tech? Dolní Morava, Hotel Prometheus, 30. 31. 5. 2013 Ing. Martin Koller, Ing.

Více

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO

PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO AQUA CONTACT www.aquacontact.cz PROVOZNĚ MANIPULAČNÍ ŘÁD BIOLOGICKÝ SEPTIK BS 4 EO BS 20 EO AQUA-CONTACT s.r.o. 5. května 287 Josefov Jaroměř mobil: 603 494 860 551 02 733 107 017 IČ: 601 10 112 tel: 491

Více

PODSTROPNÍ VENTILÁTOR - DESTRATIFIKÁTOR

PODSTROPNÍ VENTILÁTOR - DESTRATIFIKÁTOR M A N D Í K TPM 048/05 PLATÍ OD: 1.2.2005 PODSTROPNÍ VENTILÁTOR - DESTRATIFIKÁTOR D1, D2, D3 Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí podstropních ventilátorů. Platí pro výrobu, navrhování,

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PRAHA PREFABRIKOVANÉ BIOLOGICKÉ SEPTIKY. Malé čistírny odpadních vod do 50 EO. Podkovářská 6 190 00 Praha 9. spol. s r.o.

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PRAHA PREFABRIKOVANÉ BIOLOGICKÉ SEPTIKY. Malé čistírny odpadních vod do 50 EO. Podkovářská 6 190 00 Praha 9. spol. s r.o. spol. s r.o. Malé čistírny odpadních vod do 50 EO PREFABRIKOVANÉ BIOLOGICKÉ SEPTIKY BS-V, BS-H NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PRAHA Podkovářská 6 190 00 Praha 9 Obsah: POTVRZENÍ O JAKOSTI A KOMPLETNOSTI VÝROBKU...

Více

LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK

LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK 2 Lapák tuku AS-FAKU LAPÁK TUKU AS-FAKU PROVOZNÍ DENÍK Platnost od 26.6. 2013 Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 http://www.asio.cz e-mail: asio@asio.cz ASIO, spol. s

Více

akvo pros.r.o KALOJEM ANENSKÁ STUDÁNKA, DOMOV U STUDÁNKY TECHNICKÁ ZPRÁVA 0 D.1 BPV JTSK INVESTO R

akvo pros.r.o KALOJEM ANENSKÁ STUDÁNKA, DOMOV U STUDÁNKY TECHNICKÁ ZPRÁVA 0 D.1 BPV JTSK INVESTO R 3 2 1 REVIZE DATUM SCHVÁLIL VÝŠKOVÝ SYSTÉM POLOHOVÝ SYSTÉM BPV JTSK VYPRACOVAL KONTROLOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT MIROSLAV ŠPATENKA MIROSLAV ŠPATENKA MGR. JAN HORKEL INVESTO R. IČO: 24232343 DIČ: CZ24232343

Více

Odlučovače tuků OTB 1 až 5

Odlučovače tuků OTB 1 až 5 OTB 1 až 5 Technické a dodací podmínky Návod k obsluze a údržbě AO 204 Tyto technické a dodací podmínky (dále jen TDP) platí pro zhotovitele i kupujícího a stávají se závaznými dnem jejich převzetí. FORTEX-AGS,

Více

II. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 3 1. Objednávkový klíč... 3. III. VŠEOBECNĚ 4 2. Popis... 4. 3. Provedení... 4. 5. Popis funkce... 4 IV.

II. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU 3 1. Objednávkový klíč... 3. III. VŠEOBECNĚ 4 2. Popis... 4. 3. Provedení... 4. 5. Popis funkce... 4 IV. Tyto technické podmínky stanovují řadu vyráběných velikostí podstropních ventilátorů. Platí pro výrobu, navrhování, objednávání, dodávky, montáž, provoz, údržbu a revize. I. OBSAH II. ÚDAJE PRO OBJEDNÁVKU

Více

Výstavba podporovaného bydlení v obci Lipovec Technická zpráva - kanalizační přípojka strana 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Výstavba podporovaného bydlení v obci Lipovec Technická zpráva - kanalizační přípojka strana 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Technická zpráva - kanalizační přípojka strana 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Splašková a dešťová kanalizační přípojka Identifikační údaje Název stavby Stavebník Zpracovatel dokumentace Výstavba podporovaného bydlení

Více

ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ

ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ B - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ OBSAH: 1. Celkový popis stavby 2. Zhodnocení stávajícího stavebně technického stavu 3.

Více

Legislativa a normy týkající se ČOV v České republice

Legislativa a normy týkající se ČOV v České republice Legislativa a normy týkající se ČOV v České republice Jedná se o právní předpisy a normy pro navrhování a provoz čistíren odpadních vod na našem území. Zákony a vyhlášky: Zákon č. 17/1992 Sb., o životním

Více

TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS

TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS PROVOZNÍ A MONTÁŽNÍ NÁVOD 1. Výrobce: AQUAPRESS s.r.l. Loc. Cicogna, 520 28 Terranuova Bracciolini (AREZZO), Itálie 2. Dovozce pro ČR: REMONT ČERPADLA s.r.o. Husova 456 530 03

Více

Čtyřková řada čerpadel s vícenásobnou membránou

Čtyřková řada čerpadel s vícenásobnou membránou INFORMACE O PRODUKTU Čtyřková řada čerpadel s vícenásobnou membránou Vysoká bezpečnost ČERPADLA S VÍCENÁSOBNOU MEMBRÁNOU NEJVYŠŠÍ PROVOZNÍ BEZPEČNOST Čerpadla sera s vícenásobnou membránou pracují na stejném

Více

VODOMĚRNÁ ŠACHTA AS-VODO PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY

VODOMĚRNÁ ŠACHTA AS-VODO PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY VODOMĚRNÁ ŠACHTA AS-VODO PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY 2 Vodoměrná šachta AS-VODO VODOMĚRNÁ ŠACHTA AS-VODO PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY Platnost od 1.7. 2013 Tel.: 548 428 111 Fax: 548 428 100 http://www.asio.cz

Více

TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS

TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS PROVOZNÍ A MONTÁŽNÍ NÁVOD 1. Výrobce: AQUAPRESS s.r.l. Loc. Cicogna, 520 28 Terranuova Bracciolini (AREZZO), Itálie 2. Dovozce pro ČR: REMONT ČERPADLA s.r.o. Sakařova 113 530 03

Více

NÁVOD NA OBSLUHU JOGURTOVAČE J3

NÁVOD NA OBSLUHU JOGURTOVAČE J3 NÁVOD NA OBSLUHU JOGURTOVAČE J3 Úvodní informace Jsme potěšeni, že jste si zakoupili jogurtovač. Doufáme, že Váš nový jogurtovač uspokojí všechna Vaše přání a požadavky. Doporučujeme Vám, abyste si pečlivě

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO O JEHO ZMĚNU

ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO O JEHO ZMĚNU Příloha č. 3 k vyhlášce č. 183/2018 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O POVOLENÍ K VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO VOD POVRCHOVÝCH NEBO O JEHO ZMĚNU [ 8 odst. 1 písm. c) vodního

Více

a rl ~ ll ll ll ll.. ll ll ll ~ fil g ~ IČ':-DIC : II spoi~gnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném ll soudem v Jil

a rl ~ ll ll ll ll.. ll ll ll ~ fil g ~ IČ':-DIC : II spoi~gnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném ll soudem v Jil Příloha č. 13 Příloha č. 13 Vzor protokolu o provedeném odstranění vad a nedodělků {"Protokol") sepsaný níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi stranami Městská část Praha 8 se sídlem: Praha 8- Libeň, Zenklova

Více

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2014

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2014 ČSN EN ISO 9001:2001 ČSN EN ISO 14001:2005 Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2014 (Leden 2015) OBSAH 1. ÚVOD...3 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE A CHARAKTERISTIKA STAVBY...3 2.1 Čistírna odpadních vod...3 2.2 Kapacita ČOV...3

Více

obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064

obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064 obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064 výroba Desná č.p. 142, 468 61 Desná v Jiz. horách /fax 483 383 497, 483 383 229, 602 101 663 OBSAH OBSAH... 1 ZÁKLADNÍ

Více

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2016

Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2016 ČSN EN ISO 9001:2001 ČSN EN ISO 14001:2005 Vyhodnocení provozu ČOV Ostrá 2016 (Leden 2017) OBSAH 1. ÚVOD...3 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE A CHARAKTERISTIKA STAVBY...3 2.1 Čistírna odpadních vod...3 2.2 Kapacita ČOV...3

Více

ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOCOMP N ULTRA PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY

ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOCOMP N ULTRA PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY ČISTÍRNA ODPADNÍCH VOD AS-VARIOCOMP N ULTRA 30-150 PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY Čistírna odpadních vod AS-VARIOcomp N ULTRA 30-150 2 Čistírny odpadních vod AS-VARIOcomp N ULTRA 30-150 ČISTÍRNA ODPADNÍCH

Více