Rok květen

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rok 2013-2014 - květen"

Transkript

1 Rok květen Žáci 8. ročníku se v pátek 25. dubna neučili. V osm hodin pro ně přijel zvláštní autobus, který je dovezl do ISŠ ve Vysokém nad Jizerou. Pod záštitou Evropské unie na podporu řemesel a technických oborů zde proběhl projektový den. Po prohlídce školy pracovali někteří s elektrickou stavebnicí, jiní si zkoušel i výměnu duše na jízdním kole a další se seznamovali s jeho technickými parametry. Nechyběla ani svačina čaj a tatranka a dárek v podobě bloku a propisky s logem školy. Všichni se vraceli velmi spokojeni. Ve dvou dnech, 24. a 29. dubna, uskutečnila školní družina exkurzi do hasičské stanice v Tanvaldě. Využili jsme možnosti poznat prostory a práci profesionálních hasičů jak formou prezentace mimořádných událostí, tak zhlédnutím a předvedením jejich výstroje, zásahových obleků a jednotlivých typů zásahů. Děti si mohli sami vyzkoušet transport a fixaci raněného, dozvěděli se o tísňových linkách hasičů a jaké informace by měly operátorům při ohlašování mimořádné události sdělit. Musíme konstatovat, že přístup členů hasičského sboru nás každoročně mile překvapí nějakým novým prvkem a exkurze je pokaždé nová a zajímavá i pro děti, které s námi byly již několikrát. Velice děkujeme a těšíme se na další návštěvu.

2 Dne 30. dubna do naší školy opět zavítali pracovníci z organizace MAJÁK. Do 9. tříd v rozmezí dvou hodin zavítal pan Bc. Patrik Müller. Žákům se ve třídě nejdříve představil a vysvětlil, o čem přednáška bude. Poté se pan Müller vrhl do přednášení, někdy i v srandovním duchu. Přednáška byla o drogách a jejich účincích. Následně se žáci dozvěděli, kolik na tyto návykové látky umírá lidí pomocí jednoduchého grafu, který nakreslil na tabuli. V grafu bylo znázorněno, kolik lidí umírá na silnicích (jen pro představu), a poté kolik lidí umírá na užívání drog a kouření, to pak bylo ještě rozděleno na aktivní a pasivní kuřáky. Dále zde také bylo znázorněno, kolik umře malých dětí v důsledku dýchání kouře v domácnosti. Po grafu žákům pan Müller uváděl následky užívání drog a jejich následné zjištění na patologii, např.: při užívání LSD budete mít mozek zelený, při užívání marihuany se vám mozek rozleptá a budete v něm mít díry jako v ementálu. Když se probrali drogy, tak přišli na řadu BABSKÉ povídačky. Během celé přednášky se taky narazilo na několik anket o drogách, ale i o lékařství. Jednoduše řečeno od každého něco. Tato přednáška byla velice informativní a každý si z ní odnesl nové poznatky, ovšem více si jich žáci odnesou příště, protože do školy přijede pan Müller ještě 2x na 3 hodinovou přednášku. Přednášky absolvovali i ostatní ročníky, každý na jiné téma. Zde si můžete přečíst názory žáků. 4. ROČ. - Ten seminář se mi líbil. Hrál jsem v představení jako kluk, který si s někým psal na mobilu. V tom představení se jednalo o to, že nějaký zloděj okradl babičku a potom to svedl na nevinnou holku. A pak jsme si povídali o šikaně a říkali si, co na naší třídě se nám líbí, a co ne. Mně se líbí, že máme hodnou paní učitelku. David Ullmann

3 -Líbilo se mi to divadlo, hrál jsem řidiče autobusu. Nevadilo by mi, kdyby přijela znovu. Alespoň bychom se neučili. Byla příjemná a nebyla protivná. Byla sranda. David Černý -Mluvili jsme o tom, čím chceme být, až budeme velcí. Hráli jsme divadlo a já jsem byla divák. Bylo to hezký a líbilo se mi to. Natálie Lorencová -Moc se mi to líbilo, byla tady Petra a povídali jsme si o šikaně. Bylo to krásné. Václav Pleticha - Hráli jsme divadlo, já jsem hrál obyvatele. Líbilo se mi to. Chtěl bych, aby sem ještě přijela. Jmenovala se Petra a na začátku nám dávala otázky. Byla tam i otázka, kdo byl největší šikanér. Dominik Hloušek 5. A - Přišel k nám pán jménem Honza a dával nám otázky, co si o něm myslíme. Druhou hodinu nám vyprávěl o šikaně. Hádali jsme, kdo byl mistr v šikaně a nakonec nám rozdal papírky, na něž jsme měli napsat, co bychom ve třídě změnili, a co se nám tu líbí. 5. B U nás byl pán, který nám říkal o tom, jak se máme k sobě chovat a o tom, jak nás lidi posuzují podle toho, jak vypadáme. A co děláme jiným, tak oni budou dělat nám. 9. A, B - Dne května se pan Bc. Patrik Müller k deváťákům vrátil. Začalo se tím, že se třída rozdělila na dvě skupiny, a následně jedna měla napsat VÝHODY a druhá NEVÝHODY užívání drog. Po napsání se vše zaznamenalo na tabuli a jednotlivě probralo. Další hodinu se udělaly opět skupinky, ale po trojicích. Každé skupince dal kartičku s názvem drogy a pak k ní žáci museli přiložit dopady při užívání této drogy. Dopady byly rozházeny po zemi a každá skupinka si vybrala to, co si myslela, že mezi dopady její drogy patří. Když bylo vše přiřazeno, tak se na tabuli vyvěsily výsledky a skupinky si to podle toho zkontrolovaly, zdalipak to je správně. Po zkontrolování se jednotlivé dopady probraly a byla přestávka. Na kartičkách byly drogy: marihuana, heroin, pervitin a extáze. Další hodiny toho dne pan Müller na tabuli vysvětlil pomocí jednoduchého grafu závislost na droze. Potom dával otázky, na které si každý odpověděl sám pro sebe, a podle toho si počítal každý body. Čím více bodů jste získali, tím více jste náchylní k tomu stát se závislým na drogách. Nakonec všem žákům rozdal leporelo o společnosti MAJÁK.

4 Druhý květen byl pro žáky netradiční, zhruba po 6 letech se na pozemek školního areálu vrátil obrněný transportér OT 64 SKOT. Jednotlivé třídy se se strojem setkávali v hodinových intervalech, aby se o něm něco dozvěděli. Poté si ho prozkoumali a vše, co se jim zalíbilo, osahali. Následně se konala soutěž, která třída opustí transportér nejrychleji. Vyhrály sedmičky. Žákům se prohlídka určitě líbila, a teď už jen čekat snad méně než 6 let. Dne byl 5. a 6. ročník na exkurzi v Praze. Nejprve jsme navštívili rozhlednu Petřín. Chodili jsme na ni po skupinách, byl z ní krásný výhled, ale už jsme nestihli jít do zrcadlového bludiště, což nás mrzelo. Potom jsme šli na Pražský hrad, kde se právě střídali stráže. Viděli jsme Chrám Svatého Víta, který byl zrovna opravován. Z Pražského hradu jsme pokračovali malebnými uličkami na Karlův most, kde bylo spousta pouličních umělců, kteří např. malovali obrazy, hráli na hudební nástroje apod. Z Karlova mostu jsme došli na Staroměstské náměstí, obdivovali jsme starodávný Orloj a téměř všechny holky si tam nechaly na ulici vyrobit z drátku přívěšek se svým jménem. Výlet se nám všem velice líbil, i když nás mrazil pohled na tolik bezdomovců, který z našeho městečka neznáme. (Tina Beldová)

5 Ve středu se 4. třída vydala na exkurzi do místní knihovny Aloise Jiráska. Ujala se nás knihovnice paní Budinová, a to mimo svou pracovní dobu. Provedla nás oběma odděleními, ukázala rozdělení knih v dospělém i dětském oddělení a pohovořila o výpůjčním řádu. Poté jsme se rozprchli po knihovně a každý si vybral knihu, komiks, hru nebo encyklopedii, našel si své místo a věnoval se čtení či prohlížení. Někteří setrvali u jedné publikace celou hodinu, jiní jich vystřídali několik. Četba některé navnadila k tomu, aby se ještě odpoledne vydali do knihovny pro vlastní čtenářský průkaz. Děkujeme tímto paní Budinové za ochotu se nám věnovat ve svém volném čase. Z knihovny jsme se přesunuli na svačinu do hasičárny a hasičské auto nás dopravilo do Tanvaldu na taneční vystoupení, ale o tom už je jiný příspěvek. Dne 7. května se některé ročníky (4. roč., 6. A, B, 7. A, B, 8. A, B, 9. A,B) vydaly do nedalekého Tanvaldu na baletní představení Za zrcadlem. Všechny ročníky kromě 4. a 6. A šly za silného deště pěšky. Proto přišli žáci do kina úplně promočení a ušpinění od bláta. Tímto mám na mysli jednu holčinu, která měla bohužel smůlu a na kluzké trávě se jí moc nezadařilo. Následek toho byl, že byla celá od hlavy až k patě ohozená blátem, kvůli němuž musela jít domů, protože na takovéto případy tanvaldské kino není vybaveno. Nebyla však samotná, udržet balanc dalo zabrat mnoha žákům. Když tedy dorazili do kina totálně mokří a špinaví, tak zhlédli hodinové představení a promočení se vydali opět do školy. Většina tříd se zpět dostala hasičským vozem, až tedy na 9. ročníky, které musely jít pěšky. Teď už ale k baletu. Celý balet byl na téma zlobivé holky, kterou neustále hlídala chůva. V pokojíčku ji strašily hračky a věci, které tam měla. Celý příběh skončil tím, že holčička začala být hodná. Většině žáků se představení líbilo, až na některé výjimky, jako je tomu každý rok.

6 Dne 13. května se na naší škole konal DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Zhruba kolem 13:45 se žáci, kteří chtěli pomoci ve škole, sešli u sborovny. Tam získali cedulku POŘADATEL a už stačilo jen čekat na rodiče a jiné příznivce naší školy. Bohužel letos to nebylo tak horké a prohlídky školy se zúčastnilo jen velmi malé množství návštěvníků. Ale i přes to se program nerušil. Ve školní jídelně se slavnostně odhalila malba na stěně, létací objekty a to vše doprovázely dívky Denisa Prousková, Iveta Kunová, Leona Pavlištová a Veronika Zítková svými vystoupeními. Diváci si nejdříve vyslechli uvítání a představení výtvorů od paní učitelky Marcely Kubíkové a následně se poslouchalo. Denisa Prousková zahrála na kytaru melodii písničky od skupiny Metallica - Nothing Else Matters. Po poslechnutí přišlo na řadu tančení, a to ve dvou různých choreografiích. Nejdříve se tančilo na písničku Pitbull Timber, a poté na Pégate - Grupo Treo. Doufáme, že se vernisáž lidem líbila a děvčatům děkujeme. Video z vernisáže již brzy na ŽÁKOVSKÝCH STRÁNKÁCH v SEKCI - ŠLTV. My šesťáci jsme se rozhodli zúčastnit soutěže, kterou vyhlásilo Muzeum energie na Mezivodí. Soutěž spočívá v tom, že se musí sbírat použité baterie. Ta třída, která nasbírá největší počet, vyhraje 5000 korun na školní výlet. Všichni jsme sbírali, co nám síly stačily a v pátek paní učitelky Kubíková a Popovská odvezly celkový počet 8911 baterek do muzea. Teď už nezbývá nic jiného než držet pěsti a doufat, že vyhrajeme.

7 Od začátku roku se sbírají víčka pro Davídka. S vaší pomocí se již nasbíralo několik kil víček, která byla Davídkovi předána. Dříve se sbíralo na přístroj, teď se sbírá na léčbu, která je pro rodinu velmi nákladná. Rodina Davídka všem děkuje, a zmínila se i o naší škole prostřednictvím sociální sítě Facebook. Takže všem, co přinesli nějaké to víčko, patří dík. Více o Davídkovi na Ve 2. kole fotbalové soutěže Coca Cola Cup 2014, který proběhl 14. dubna v Dolním Bousově, se našim chlapcům příliš nedařilo. Vybojovali 3. místo za ZŠ Liberec - Barvířská a ZŠ Dolní Bousov. A jak uvádíme stále Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Naši školu reprezentovali: T. Linhart, K. Gregor, J. Pátra, M. Třeska, J. Nosek, V. Nosek, L. Möller, T. Prousek, M. Pechout, O. Pekelský a za to jim patří dík. DÍVKY: Dívkám se ve druhém kole soutěže Coca Cola Cup dubna v Turnově dařilo. Tým děvčat (K.Dvořáková, P.Klementová, N.Tuhá, M.Kadlecová, A.Pekelská, I.Kunová, B.Krajčiříková, N.Fejfarová, A.Čavinská, N.Nováková, A.Drusanová, D.Tomšová a L.Soukupová) porazil ZŠ Turnov a ZŠ Bakov nad Jizerou a postupuje do třetího kola. Gratulujeme.

8 Ve středu 16. dubna se fotbalisti 4. a 5. tříd zúčastnili obvodního kola McDonald s Cupu v Tanvaldě. Kvůli ne úplně příznivému počasí se turnaj odehrál ve sportovní hale. Sehráli jsme tři utkání, ve kterých jsme remizovali, vyhráli i prohráli. Naše družstvo rozhodlo až v závěrečném zápase o pořadí jednotlivých týmů. Turnaj vyhrála Smržovka, družstvo Velkých Hamrů se umístilo na velmi pěkném druhém místě, za námi skončil Tanvald a Zásada. Všem chlapcům děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Naše sestava: D. Hloušek, J. Soukup, F. Lejsek, Q. TranTan, A. Moravec, J. Havel, L. Novák a J. Neuschl. Velice úspěšně si vedli naši žáci prvního stupně na dalším závodu Poháru běžce Tanvaldu - běhu do vrchu. Ve svých kategoriích se na stupních vítězů umístili Lucka Jindřišková, Kuba Morávek, Aneta Břečková, David Černý, Tereza Habrová, Veronika Jenčová a Jirka Jindříšek. I výsledky ostatních našich závodníků zaslouží pochvalu. Velký dík patří opět pánům Břečkům a bohdalovickým hasičům, kteří významně pomohli s dopravou. Děkujeme.

9 Dívky 7., 8. a 9. ročníku se zúčastnily třetího kola fotbalového turnaje ve Studenci. I přes střídavé počasí, dívky bojovaly až do konce a to: Velké Hamry - Jaroměř 2:2, Velké Hamry - Čáslav 3:2 a Velké Hamry - Studenec 4:2. Tým byl ve složení: K. Dvořáková, A. Čavinská, A. Drusanová, D. Tomšová, L. Soukupová, N. Nováková, M. Kadlecová, A. Pekelská, P. Klementová, N. Tuhá, N. Fejfarová, B. Krajčiříková. Dívky se umístily na úžasném prvním místě, a za to jim děkujeme, gratulujeme a dál držíme palce. Více informací o CUPu na Jinak pro informaci: výhra tohoto CUPu je třídenní tréninkový kemp v ŘÍMĚ s brazilskými trenéry. To, že Bikepark ve Velkých Hamrech roste, dokázali naši žáci na dalším závodu Poháru běžce Tanvaldu. Tentokrát závodníci absolvovali závod v cyklokrosu, kde si vedli velice úspěšně. Všech našich 15 reprezentantů se umístilo do 7. místa, a devět jich stálo na stupních vítězů. Nejúspěšnější byli L.Jindřišková, A.Břečková a O.Černý, kteří ve svých kategoriích vyhráli. O.Vírava, A.Lindová a V.Jenčová vybojovali stříbrné medaile a F.Lejsek a J.Jindřišek obsadili třetí místo. 22. května proběhne poslední dějství; letošního ročníku PBT, závod v přespolním běhu, který u mnoha našich závodníků rozhodne o celkovém pořadí. Velký dík patří rodičům, kteří se postarali o dopravu našich závodníků.

10 V pátek 9. května se na naší škole snad poprvé v historii konal projektový den ve stylu turistiky. Na tento den se žáci devátých ročníků připravovali dlouhé hodiny, a i když předem nevěděli den, a jestli mají jít rozmístit úkoly na pátek z důvodu špatného počasí a deště, tak se tento den náramně vyvedl. Žáci/pomocníci se hned ráno, přestože ještě kolem brzkých ranních hodin pršelo, vydali na svá stanoviště a už jen čekali na absolvující mladé i starší turisty. Start byl u školy a jako minulý rok opět padla nervozita a strach, zda tento den vyjde nebo ne. Štěstí se ale usmálo a ze zatažených mračen nespadla ani kapka. Když se vrátím ještě ke dni před, tak byl strach a nervozita ještě větší, jelikož měli dva žáci (nebudu jmenovat, však víte kdo ) problém s trasou okolo Návarova. Trasa ze začátku probíhala skvěle, ale po pár metrech už to tak skvělé nebylo, žáci totiž nevěděli, kde jsou, a tak se vrátili zpět a celou trasu zrušili a vytvořili novou. Doufám tedy, že učitelé nebyli ochuzeni a i nová trasa se jim líbila. Dále je tu omluva, pokud jste na stanovišti nenalezli úkol. Hold jsou mezi námi i tací, kteří mají ze strženého úkolu radost. A bohužel, tomu se zabránit nedá. Teď už ale ke dni. Den se tedy dělil na několik tras: 1) trasa na vyhlídku Terezínka pro žáky roč., 2) trasa na Šulíkovu skálu pro žáky roč., 3) trasa Bohdalovice pro žáky roč., 4) trasa (náhrada) okolo V. Hamrů a Plavů pro žáky roč., 5) trasa okolo Muchova pro 2. stupeň. A teď POPIS tras: 1) TRASA NA TEREZÍNKU: Žáci se pod vedením učitelek Soni Šourkové a Dagmar Přeučilové vydali od školy přes Marijánku a lesní cestu. Cestou vyplňovali dané úkoly, a když šli nazpět do školy, tak hledali indicie. Po příchodu na školní hřiště na abecedě vyhlásili své slovo, ke kterému došli pomocí indicií. HESLO BYLO: OBCHOD a INDICIE BYLY: nákupní košík, regály a maminka na nákupu. Za správnou odpověď dostali žáci poukaz, který byl umístěn v truhle s peřím. V jídelně poté vyměnili poukaz za dort.

11 2) TRASA NA ŠULÍKOVU SKÁLU: tato skupina byla pod vedením družinářek neboli Gabriely Částové a Věry Pekelské. Tato skupina to vzala kolem Svárova a poté do prudkého kopce na Šulíkovu skálu. Cestou vyplňovala úkoly, za které následně na vrcholku dostala klíče. Když šla zpět do školy, hledala indicie. HESLO BYLO: VLAK, INDICIEMI BYLY: tunel, koleje, průvodčí a logo Českých drah. Pak už vše postupovalo jako u skupiny 1). 3) Tuto skupinu vedli Evy Bambušková a Čermáková. Skupina se vydala přes Svárov na nedaleké Bohdalovice. Ty následně děti obešly a přes Mezivodí se vrátily ke škole. Cestou vyplňovaly úkoly a poté cestou zpět hledaly indicie. HESLO BYLO: ŠKOLA, INDICIEMI BYLY: Jan Ámos Komenský, školní tabule, učebnice a třída. Konec už byl stejný jako u předchozích skupin. 4) TRASA OKOLO HAMRŮ A PLAVŮ: touto trasou se vydaly dvě skupiny. Jednu skupinu vedly Marcela Lejsková a Miroslava Čejchanová (červení) a druhou skupinu Lenka Niedermertlová a Jana Havrdová (černí). Každá skupina vyslána jiným směrem, aby nešly spolu. A nebylo to jenom nějaké chození. Aby našly indicie, musely nejdříve rozluštit úkol, a poté použít buzolu a orientovat se podle světových stran. Šlo se přes Svárov k fotbalovému hřišti a odtud se vydaly přes Michovku do Plavů. V Plavech šly kolem továrny, školy a následně to prošly kolem Zlatníků u Plavů přes hamrovské nádraží, z něhož došly ke škole. U první skupiny (červení) HESLEM BYLO: ŠVÉDSKO a INDICIEMI BYLY: švédské masové kuličky, státní znak, státní hymna, bankovky, automobil SAAB, kompas s vyznačeným severem, logo firmy IKEA a státní vlajka. U druhé skupiny (černí) BYLO HESLEM: ČESKO a INDICIEMI BYLY: korunovační klenoty, Praha, počet krajů, rozloha a počet obyvatel, čeští hokejisté, voják ŠVEJK a státní znak. Obě skupiny zhruba v polovině cesty nalezly povídání o zřícenině hradu Návarov a za odměnu na ně čekal dort ve školní jídelně. 5) TRASA OKOLO MUCHOVA: na tuto trasu bylo vysláno 5 skupin s učiteli ve stanovených intervalech. Z učitelů se skupinami vyšli: Miroslav Fabinyi, Iva Komžáková, Marcela Kubíková, Veronika Popovská, Arana Šourková a jako fotograf Jaromír Henzl.

12 Trasa vedla přes "Dlážděnku" na Hamrska. Zhruba v polovině těchto bodů bylo samostatné stanoviště s otázkami na téma FYZIKA a na Hamrskách už bylo stanoviště s Matějem Málkem. U něj se hrály hry. Dále se skupiny vydaly směrem na skalní vyhlídku Muchov a opět v polovině cesty na ně čekalo samostatné stanoviště s otázkami na téma DĚJEPIS, bohužel tyto otázky někdo strhl, a proto je žáci nemohli najít. Na toto jsme však byli připraveni, a tak jsme je učitelům raději natiskli. Na Muchově už čekali Jakub Harcuba a Ondřej Hlůže se sportovními otázkami. Od nichž se šlo lesní cestou na Vrchůru a z ní zpět na Hamrska. Cestou je čekala 3 samostatná stanoviště s otázkami na téma: zeměpis, přírodopis a Velké Hamry. Sestupem dolů dorazili ke kapličce sv. Anny. Tam na ně čekala děvčata: Vendula Macounová, Michaela Fichtnerová a Barbora Krajčiříková. U nich se prolézala pavoučí dráha. To už však bylo poslední stanoviště, a tak se skupiny vydaly zpět do školy. Tam musely čekat, než se spočítají body za odpovědi a šlo se na vyhlašování. Na 1. místě se umístila skupina pod vedením Ivy Komžákové, na 2. místě skupina pod vedením Arany Šourkové, na 3. místě skupina pod vedením Marcely Kubíkové, na 4. místě skupina pod vedením Miroslava Fabinyiho a na 5. místě skupina pod vedením Veroniky Popovské. Všechny skupiny byly obdarovány a celý tento den byl ukončen. Poté už zbývalo uklidit nepořádek a jít domů. Na závěr bych rád poděkoval těm, kteří se na tomto dni podíleli : Janě Knížkové, Nele Tuhé, Marku Třeskovi, Nikole Lorencové, Ivetě Kunové, Denise Prouskové, Natálii Fejfarové, Matěji Málkovi, Vendule Macounové, Barboře Krajčiříkové, Michaele Fichtnerové, Jakubu Harcubovi, Ondřeji Hlůžemu, Pavle Klementové, Tomáši Linhartovi a Nikole Vedralové. Dále bych chtěl poděkovat všem učitelům, co nějak pomohli s tímto dnem a také všem žákům, kteří se tohoto dne zúčastnili a nezůstali doma. (Tomáš Hašek)

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Na začátku roku jsme se rozhodli, že vás provedeme naším školním chovákem. O jeho chod se stará parta nadšených dobrovolníků z různých tříd. Scházejí se zde nejen o přestávkách,

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19 Občasník DM číslo 1 Školní rok 2018/19 INFORMACE PRO NOVÁČKY DŮLEŽITÁ TEL. ČÍSLA: DM, Obrněné brigády 6, Cheb 354 408 027 Lékař pro DM MUDr. Jamelská, Hradební 18, Cheb 354 422 057 Policie 158 Hasiči 150

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Kamil Lukáš Zach, 7. tř.

Kamil Lukáš Zach, 7. tř. Dne 16.4. 2014, den před Velikonočními prázdninami, učitelé uspořádali program. Na jednotlivých stanovištích jim pomáhali žáci 9. třídy. Na začátku hodiny jsem dostal papír. Byli na něm napsáni členové

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Informace www.gtmskola.cz Dvě první třídy a Mravenečci V letošním školním roce

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v HASIČI VE ŠKOLE Dne 28. 5. 2010 to vypadalo, jakoby v naší škole hořelo. Uslyšeli jsme sirénu, do tříd přišli hasiči v maskách a vyváděli nás ven. Před školou stojí hasičské auto. Co se děje? Snad nehoří?!

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček Z Á Ř Í Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2014/2015 Nový

Více

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu.

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu. FOTBAL Dnes dne 20.dubna se na Hradištském hřišti se odehrál fotbalový zápas mezi třídami ZŠ Hradištko.Všichni hráli moc dobře ale vítěz je jen jedan( 1.A > 1.B-2 Mod=2. Oran-3.=4.-6.

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0.

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0. 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková (5. A) Eliška Čílová (5. A) Simona Fojtová (5. A) Kristýna Kunová

Více

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role.

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Žáci tak Umožnili svým učitelům vrátit se do dětství a usednout do

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Rok 2013-2014 - únor

Rok 2013-2014 - únor Rok 2013-2014 - únor Ve dnech 21. 23. ledna se žáci 1. stupně zúčastnili semináře "Zdravá pětka". Hravou formou se seznámili se zásadami zdravého stravování, hygienou, pitným režimem, správným složením

Více

Kouzelné vánoce 1. A, 1. B, 1. C, 4. B

Kouzelné vánoce 1. A, 1. B, 1. C, 4. B Kouzelné vánoce Dne 4. Prosince 2012 jsme se vydali do kouzelnického divadla našeho nejslavnějšího mága Pavla Kožíška. Během vánoční show v Divadle čar a kouzel jsme zažili mnoho zábavy při čarování a

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. Obsah 1. Grónsko 2. Madagaskar 3. Exkurze do Prahy 4. Vánoční laťka 5. Zápis do 1. třídy 6. Lyžařský výcvik 7. třída 7. Škola v přírodě 4. třída

Více

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN ČERVEN 16. - 17. června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN Výlet ve westernovém městečku STONETOWN u Humpolce se celkem vydařil. Chatky nebyly nic moc, ale program byl nabitý a docela se nám líbil. Byl

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více

Výsledky školního kola Astronomické olympiády v kategoriích AB a CD

Výsledky školního kola Astronomické olympiády v kategoriích AB a CD Výsledky školního kola Astronomické olympiády v kategoriích AB a CD Ve dnech 24. 11. 2014 a 1. 12. 2014 proběhlo školní kolo 12. ročníku Astronomické olympiády, která je tradičně pořádána Českou astronomickou

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Květen 2015 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií....1 Týden barev......2 Okresní kolo SHM.......3-4 Exkurze u hasičů......5

Více

Deváťácké noviny č. 14; školní rok 2013/2014

Deváťácké noviny č. 14; školní rok 2013/2014 1 ÚVODNÍK Zdravíme vás! Pojďte se mrknout na naše další číslo. Tentokrát vám přiblížíme dění ve škole od 17. března do 30. března. Dozvíte se o našich aktivitách mimo vyučování. Připravili jsme pro vás

Více

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ...

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ... Slovo šéfredaktora: Ahojte!!! Zdravíme vás po dvou měsících, ve kterých se toho tentokrát moc neodehrálo. Převážně samé olympiády z různých předmětů. Proběhl také lyžařský výcvik, který si žáci užili na

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V pátek 11. 11. 2016 se v hale základní školy konal již 6. ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol, které reprezentovaly

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

Strašecí proběhl dne 15.11. turnaj ve vybíjené. Naše družstvo. (4 dívky a 7 chlapců). Do turnaje se. Rakovník a ZŠ Čistá. Hrálo se 2 x 7 minut.

Strašecí proběhl dne 15.11. turnaj ve vybíjené. Naše družstvo. (4 dívky a 7 chlapců). Do turnaje se. Rakovník a ZŠ Čistá. Hrálo se 2 x 7 minut. Dne 14. listopadu proběhly v naší škole třídní schůzky rodičů. Rodiče vyslechli informace týkající se prospěchu a chování žáků. Dozvěděli se o nejdůležitějších akcích školy. Nejlepšími žáky v I. čtvrtletí

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Březen měsíc čtenářů 2018 v Místní lidové knihovně Kostomlaty pod Milešovkou [1]

Březen měsíc čtenářů 2018 v Místní lidové knihovně Kostomlaty pod Milešovkou [1] Březen měsíc čtenářů 2018 v Místní lidové knihovně Kostomlaty pod Milešovkou [1] Autor: BLÁHA, Miroslav [2], BLÁHOVÁ, Hana [3] Číslo: 2018, ročník 27, číslo 1 [4] Rubrika: Celostátní akce [5] Klíčová slova:

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník OBSAH 1. Úvodem 2. Literární tvorba 3. Akce 4. Závěrem 1. ÚVODEM Milé čtenářky a čtenáři, máte před sebou poslední číslo našeho

Více

Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník

Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník Trojboj dětských družstev o putovní pohár mikroregionu II. ročník Dne 6.9.2018 se uskutečnil II. ročník soutěže Trojboj dětských družstev o putovní pohár Mikroregionu Vlachovo Březí. Opět čtvrtek prvního

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Známé slovo poezie

Známé slovo poezie Známé slovo poezie 1. 3. 2017 Okrskové kolo recitační soutěže se letos konalo první březnový den, ve středu (dle požadavku ZUŠ a jejich provozu). Zúčastnilo se jej celkem 5 základních škol (ZŠ Zastávka;

Více

Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice

Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice Předtím, než začnu psát o jednom konkrétním závodu Českého halového poháru, rád bych vzpomněl na ty, které tomu ostravskému předcházely a shrnul výkony všech lhenických

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : Výstava v knihovně......1 Má nejoblíbenější květina...2 Beseda v knihovně........3

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

číslo. 5. číslo

číslo. 5. číslo ŠKOLNÍ Školní drbna DRBNA 20. 12. 2018 5. číslo 5. číslo 20. 12. 2018 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ OLOMOUC

ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ OLOMOUC ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ OLOMOUC Jako každé Velikonoce se účastnila výprava našeho klubu olomouckého Turnaje přátelství, pořádaného Brněnskou šachovou školou formou devíti kol, jež se odehrají v rámci tří dnů.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Od 3. kola STIMAX CUPu v Chomutově uplynulo jen 14 dní a letošní seriál dospěl v sobotu 10. září 2016 do velkého finále, které rozhodlo o celkových

Od 3. kola STIMAX CUPu v Chomutově uplynulo jen 14 dní a letošní seriál dospěl v sobotu 10. září 2016 do velkého finále, které rozhodlo o celkových Od 3. kola STIMAX CUPu v Chomutově uplynulo jen 14 dní a letošní seriál dospěl v sobotu 10. září 2016 do velkého finále, které rozhodlo o celkových výsledcích již 3. ročníku této soutěže. Na atletickém

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš Již tradicí se stala naše účast v republikovém finále zeměpisné soutěže EUROREBUS. I tentokrát jsme se vydali se skupinkou studentů 5.C Matějem Vaňkem, Albertem Štěrbou a Terezou Weismanovou o den dříve

Více

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou.

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. ŠKOLA V PŘÍRODĚ NEKOŘ HORY ORLICKÉ 30.5. 3.6.2011 Letos jsme již po sedmé opustili naši školu na celý týden

Více

PŘEMYSL DUŠÁNEK PETR MATOUŠEK TOM JARMAR

PŘEMYSL DUŠÁNEK PETR MATOUŠEK TOM JARMAR ČÍSLO 17 Podzim Martin Matoušek Podzim začíná 23.9. Děti začínají chodit do školy. Někteří ptáci odlétají do teplých krajin. Začíná se hrabat listí. Začíná padat listí. Ježek se musí zahrabat do listí.

Více

Turnaj mladých fyziků

Turnaj mladých fyziků Turnaj mladých fyziků Letošní rok jsme měli opět velkou čest zúčastnit se náročné vědecké soutěže, která i po celostátním kole pokračuje ve světovém měřítku Turnaje mladých fyziků. Náš tým se skládal z

Více

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová Již 7. ročníkem 10 dní florbalu v České Třebové se mohli pyšnit organizátoři z florbalového klubu FbK Orlicko Třebovsko. Během celého týdne

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

Úspěchy Publikováno:

Úspěchy Publikováno: Úspěchy 2017-2018 Publikováno: 1.1.1970 Školní rok 2017-2018 Pohár rozhlasu 2018 - krajské kolo - účast ve čtyřech kategoriích a medailové úspěchy ve čtyřech kategoriích - starší dívky a starší chlapci

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

Anglické divadlo (24. září 2012)

Anglické divadlo (24. září 2012) Anglické divadlo (24. září 2012) Jackie and the Giant (1. stupeň) Napínavý příběh o malé dívce Jackie, která prchá před zlým obrem a na své cestě se setkává s obrem hodným, který jí může pomoci. V obřím

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011

Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011 Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011 Vánoční oddílový pohár 2011 http://www.zs-husova.tabor.cz/webg/ 1 Hodnocení roku V roce 2011 cvičilo 40 žáků a 8 trenérů. Největší část žlenské základny tvoří

Více

Středisko výcviku vodicích psů

Středisko výcviku vodicích psů Středisko výcviku vodicích psů Ve čtvrtek 7. října 2010 jsme navštívili Středisko výcviku vodicích psů v Jinonicích. Tento den je Dnem nevidomých a slabozrakých, proto ve středisku probíhal den otevřených

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

13. číslo školního časopisu září / prosinec 2016 cena: 10,- Kč

13. číslo školního časopisu září / prosinec 2016 cena: 10,- Kč 13. číslo školního časopisu září / prosinec 2016 cena: 10,- Kč Obsah Co se děje ve škole Slavnostní zahájení školního roku... str. 3 Kouzlo etiky...... str. 4 Soutěž ve sběru starého papíru....... str.

Více

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE KDY: 5. květen 2012 KDE: Středisko Šumbark VEDOUCÍ: Luboš Děcký, Alan srněnský ÚČASTNÍCI: 34 malých florbalistů V sobotu 5.května proběhl v tělocvičně šumbarského střediska

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most Úspěchy 2018 1. Soutěž Dance Cup Markvartice 11.3. 2018 První krok do taneční sezóny 2018 završen úspěšně. Děti A Aliens 1.místo choreografie: Alena Karlovská JVK B Vibes of Africa 3.misto choreografie:

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více