Large research infrastructures Velké výzkumné infrastuktury

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Large research infrastructures Velké výzkumné infrastuktury"

Transkript

1 Large research infrastructures Velké výzkumné infrastuktury Karolína Neuvirtová Markéta Kabourková Karolína Neuvirtová - 1 -

2 Definice: Velká výzkumná infrastruktura infrastruktura v celkové hodnotě nejméně 20 milionů EUR, součet historických hodnot aktiv každé jednotlivé výzkumné infrastruktury příjemce, tak jak se objevují v jeho poslední uzavřené rozvaze před dnem podpisu této dohody nebo stanovenou na základě nákladů na pronájem a leasing výzkumné infrastruktury. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz) - 2 -

3 Investiční a operativní náklady - uznatelnost Musí splnit všechny následující podmínky: 1. hodnota představuje nejméně 75% z celkového počtu stálých aktiv 2. metodika příjemce pro deklarování nákladů byla pozitivně hodnocena Komisí ("hodnocení exante"); Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz) - 3 -

4 Investiční a operativní náklady - uznatelnost 3. Příjemce prohlašuje jako přímé způsobilé náklady pouze část, která odpovídá délce trvání projektu a míře skutečného použití pro účely akce, 4. Jsou v souladu s podmínkami, jak je podrobně uvedeno v grantové příručce Horizont Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz) - 4 -

5 Další podmínky nákladů Žádné investiční a provozní náklady velké výzkumné infrastruktury, nemohou být nárokovány v jiných projektech (ani OP VaVpI). Náklady, které jsou již zahrnuty v pořizovací ceně nebo paušální částce (režie) nesmí být deklarovány jako ostatní přímé náklady. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz) - 5 -

6 Investiční náklady Veškeré náklady vzniklé při zakládání a/ nebo obnovení výzkumné infrastruktury. Některé náklady na konkrétní opravy a údržbu infrastruktury výzkumu a náhradní díly nebo zásadní nedílné komponenty. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz) - 6 -

7 Investiční náklady Náklady na nájem nebo leasing mimo finanční poplatky a úroky mohou být deklarovány jako přímé náklady! Tak jako odpisy, jen ty, které se týkají dané infrastrastruktury projektu a časové souvislosti s projektem. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz) - 7 -

8 Investiční náklady Jsou účtovány jako aktiva v rozvaze a do nákladů rozpouštěny v průběhu let jako přímé náklady prostřednictvím odpisů. Musí být odepisovány v souladu s mezinárodními účetními standardy (zejména na základě ekonomické životnosti infrastruktury) a obvyklými pravidly příjemce. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz) - 8 -

9 Investiční náklady Pouze náklady na odpisy z výzkumné infrastruktury, které odpovídají skutečnému využití mohou být vykazovány jako přímé způsobilé náklady. Metody a národní postupy se mohou lišit, ale pro vykazování nákladů v rámci H2020, musí být dodržovány pokyny pro finanční výkaznictví. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz) - 9 -

10 Investiční náklady Příjemce je povinen užívat jeho obvyklé účetní postupy, nákladové principy v souladu s jeho legislativou. Vše musí být dohledatelné v rozvaze, výsledovce atd. v souladu s manažerským účetním systémem instituce. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

11 Investiční náklady Principy nemohou být nastaveny jinak pro MP. Mohou být adaptovány pouze tehdy, jestliže to vyžaduje přímo EU. Karolína Neuvirtová

12 Investiční náklady Jestliže nájemce (příjemce) dá najatou věc do projektu, nemůže ji už uplatnit majitel nájemce zamezení dvojího financování. Náklady na pronájem a/nebo leasing (s výjimkou finančních poplatků či jejich podílu ) pro výzkumné infrastruktury mohou být také deklarovány jako přímé způsobilé náklady. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

13 Provozní náklady Příjemci vznikají specificky (tj. přímo pro výzkumnou infrastrukturu, která je používá pro projekt) pro provoz výzkumné infrastruktury (včetně vědeckých, technických a administrativní pracovníků). Jsou přímo spojené s výzkumnou infrastrukturu. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

14 Provozní náklady Osobní náklady administrativních a podpůrných zaměstnanců přímo spjatých Opravy a udržování vč. kalibrace a testování Věcné, materiál a náhradní díly Podpůrné činnosti (facility management) vč. ostrahy, pojištění kvality kontrol a certifikace Energie přesně specifikované pro infrastrukturu Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

15 Nezpůsobilé náklady Nájemné, leasing, odpisy mimo projekt vč. odpisů administrativních budov a vedení Statutární audit, poplatky Kancelářské potřeby a drobný kancelářský majetek zakoupené dohromady Ostatní - uklízecí služby, knihovna, publikační servis, telefonní poplatky, prac. oděvy, pošta, občerstvení Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

16 Co je infrastruktura Zařízení z pohledu technického i účetního Databáze zdrojů sbírky, archívy nebo vědecká data Výpočetní systémy a komunikační sítě Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

17 Příklad Projekt A Seismická oceánografie Projekt B Výzkum malárie v Africe Projekt C Ekosystémy v oceánu Projekt B Rozvoj spolupráce v Africe Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

18 Náklady musí být přímo měřitelné!!!! Musí být kvantifikovaná jejich hodnota a musí odpovídat jejich aktuální pravdivé hodnotě!! Musí být evidované a kontrolovatelné!! Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

19 Není to přímo Full cost metoda ve smyslu uplatňování v FP7, ale jedná se o konkrétní přiřaditelné náklady Infrastruktury. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

20 Příklad Energie FP7 H2020 Pomocí základny m2 Pomocí času a příkonu přístroje Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

21 Příklad Využití 2 měsíce projekt EU 3 měsíce jiná aktivita 7 měsíců - kotví v přístavu Roční nákl. lodě jsou 120 tis. EUR, (120/12)*2 uznatelné náklady Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

22 Ex ante Účelem procesu posuzování ex-ante kontroly je poskytnout příjemci výrok o souladu s metodikou používanou k identifikaci a měření nákladů velké výzkumné infrastruktury Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

23 Ex ante Ex ante Validace jde o ověření, jestli se jedná opravdu o velkou výzkumnou infrastrukturu Projekt není schválen Posouzení metodiky Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

24 Validace Podání žádosti podává se prostřednictvím Portálu žádosti prostřednictvím svého zástupce (LEAR) a informuje Komisi, že: 1) Příjemce má písemnou metodiku a schválenou pro identifikaci a měření nákladů, může tyto náklady vykazovat jako přímé a tuto metodiku používá, Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

25 Validace Podání žádosti podává se prostřednictvím Portálu žádosti prostřednictvím svého zástupce (LEAR) a informuje Komisi, že: 2) Příjemce se domnívá, že metodika je v souladu s podmínkami stanovenými v pokynech, Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

26 Validace Podání žádosti podává se prostřednictvím Portálu žádosti prostřednictvím svého zástupce (LEAR) a informuje Komisi, že: 3) Příjemce je ochoten podstoupit postup prověření této metodiky. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

27 Validace Každá žádost, která nebude splňovat jedno nebo více kritérií, bude zamítnuta. O přijetí žádosti bude příjemce informován, následně bude žádost přezkoumána z formálního hlediska. V případě, že budou některé údaje chybět, bude příjemce písemně informován, aby ve lhůtě 10 dnů doložil požadované dokumenty. V případě, že je nedoloží, žádost bude zamítnuta. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

28 Pouze v případě, kdy je projekt v souladu s definicí těchto projektů hodnotami EUR 20 milionů a 75% z hodnoty celkových majetku, následuje druhý krok. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

29 Validace - podklady 1) Stručný popis aktivit příjemce (právní forma, organ. Struktury, popis velké výzkumné infrastruktury, vč. aktivit) 2) Rozložení infrastruktury dle lokace a hlavních výzkumných aktivit - musí být v souladu s knihou majetku 3) Dvě poslední účetní uzávěrky vč. příloh Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

30 Posouzení metodiky Posouzení metodiky vždy proběhne na místě u žadatele. Účelem je zjistit, zda žadatel splňuje podmínky v nákladovém účetnictví, interní kontrole a dalších oblastech nutných pro chod projektu. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

31 Posouzení metodiky Po provedené kontrole bude žadateli zaslán draft zprávy, kdy bude mít možnost se vyjádřit v případě, že dojde k rozporům mezi metodologiemi. Připomínky musí žadatel odeslat nejpozději do jednoho měsíce. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

32 Posouzení metodiky Žadatel bude mít možnost odstranit nekompatibilitu s podmínkami (například vyřazením té části nákladů, která se týká nekompatibilní oblasti). V případě, že žadatel nezašle ve stanovené lhůtě připomínky, bude report považován za konečný. Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

33 Posouzení metodiky Metodika je považována za platnou pouze tehdy, jestliže je přímo Komisí vyjádřeno, že žadatel splnil podmínky Jakákoli změna v metodologii organizace musí být projednána a akceptována EK Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

34 Posouzení metodiky - podklady 1) Přesný popis metodiky nákladového účetnictví (schválený managementem a orgány) Z toho musí být zřejmé: - Identifikace povahy nákladů - Souvislost nákladů s infrastrukturou (způsob sdílení) - Mechanismus oceňování nákladů pro Infrastrukturu Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

35 Posouzení metodiky - podklady 2) Určení nákladů s ohledem na účetní strukturu Infrastruktury a s účetní osnovou a jejich soulad s organizační strukturou 3) Popis oceňování nákladů pro každou kategorii provozních nákladů s důrazem na použitou Infrastruktury Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz)

36 Dotazy Karolína Neuvirtová

37 Děkujeme za pozornost Karolína Neuvirtová

Obecná pravidla (rámcová metodika) pro vykazování skutečných nepřímých nákladů v projektech programu OP VaVpI

Obecná pravidla (rámcová metodika) pro vykazování skutečných nepřímých nákladů v projektech programu OP VaVpI Obecná pravidla (rámcová metodika) pro vykazování skutečných nepřímých nákladů v projektech programu OP VaVpI 1 Úvod Tento metodický pokyn se zabývá dílčí problematikou vykazování skutečných způsobilých

Více

Finanční aspekty navrhovaného projektu 7. RP

Finanční aspekty navrhovaného projektu 7. RP Finanční aspekty navrhovaného projektu 7. RP Ing. Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR slavikovak@tc.cz Osnova: 1. Principy financování projektů 7. RP 2. Typy projektu (funding schemes) 3. Režimy

Více

Příloha č. 10 Obecná pravidla (rámcová metodika) pro vykazování skutečných nepřímých nákladů v projektech OP VaVpI

Příloha č. 10 Obecná pravidla (rámcová metodika) pro vykazování skutečných nepřímých nákladů v projektech OP VaVpI Příloha č. 10 Obecná pravidla (rámcová metodika) pro vykazování skutečných nepřímých nákladů v projektech OP VaVpI 1 Úvod Tato metodika se zabývá dílčí problematikou vykazování skutečných způsobilých nákladů

Více

Jak se připravit na audit projektu financovaného z OPVK Sympozium Sychrov, 20.5.2011

Jak se připravit na audit projektu financovaného z OPVK Sympozium Sychrov, 20.5.2011 Jak se připravit na audit projektu financovaného z OPVK Sympozium Sychrov, 20.5.2011 Karolína Neuvirtová karolina.neuvirtova@interexpert.cz Karolína Neuvirtová (karolina.neuvirtova@interexpert.cz) - 1

Více

Příloha č. 3. výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK. Metodický výklad výzvy 2.4 Partnerství a sítě

Příloha č. 3. výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK. Metodický výklad výzvy 2.4 Partnerství a sítě Č. j.: 27010/2009-41 Příloha č. 3 výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK Metodický výklad výzvy 2.4 Partnerství a sítě 1. Cíl oblasti podpory Záměrem této výzvy, která je součástí oblasti

Více

Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center

Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center Omezení způsobilosti: Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z hlediska času,

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK MONITOROVACÍ INDIKÁTORY CZ.1.7/2.4./12.45 Posílení spolupráce mezi MZLU v Brně a dalšími institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu O1/21 Stav ke dni 3.6.21 Výstupy

Více

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro Výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Omezení způsobilosti:

Více

Informační seminář Realizace projektů v praxi Vykazování nákladů Zkušenosti z vykonaných kontrol na místě. Ing. Luděk Gulázsi

Informační seminář Realizace projektů v praxi Vykazování nákladů Zkušenosti z vykonaných kontrol na místě. Ing. Luděk Gulázsi Informační seminář Realizace projektů v praxi Vykazování nákladů Zkušenosti z vykonaných kontrol na místě Ing. Luděk Gulázsi Obecně Průběžné monitorování řešených projektů bude realizováno poskytovatelem

Více

Grantová dohoda LIFE. Finanční aspekty integrovaných projektů

Grantová dohoda LIFE. Finanční aspekty integrovaných projektů Grantová dohoda LIFE Finanční aspekty integrovaných projektů Documents & forms LIFE Website Model LIFE Grant Agreement Model technical report (Annex V) Model financial statement (Annex VI) Model certificate

Více

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Příloha B: Omezení způsobilosti: Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z hlediska času, umístění

Více

PŘÍLOHA č. 1n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 2.

PŘÍLOHA č. 1n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 2. PŘÍLOHA č. 1n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 2.1 Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 2.1 Posílení výzkumných kapacit

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU k ( v celých tisících Kč )

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU k ( v celých tisících Kč ) Výkaz zisku a ztráty podle Přílohy č. 2 vyhlášky č. 504/2002 Sb VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU k 31.12.2015 ( v celých tisících Kč ) Název a sídlo účetní jednotky Účetní jednotka doručí:

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK Registrační číslo projektu Název projektu Pořadové číslo Monitorovací zprávy Stav ke dni MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Výstupy a výsledky Kód indikátoru Název indikátoru

Více

Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - "Český přechodný rámec - State aid N

Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - Český přechodný rámec - State aid N Registrační číslo projektu Název projektu Název příjemce finanční podpory Pořadové číslo Monitorovací zprávy Vyplňujte pouze bílé buňky PŘEHLED ČERPÁNÍ VEŘEJNÉ PODPORY - "Český přechodný rámec - State

Více

KLASTRY. 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru:

KLASTRY. 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru: Uznatelné náklady v rámci tohoto programu jsou: 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru: Uznatelné náklady musí splňovat následující podmínky:

Více

PŘÍLOHA č. 1q) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 3 OP VaVpI, číslo výzvy 9.

PŘÍLOHA č. 1q) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 3 OP VaVpI, číslo výzvy 9. PŘÍLOHA č. 1q) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 3 OP VaVpI, číslo výzvy 9.3 Účinnost od 15. 5. 2015 Verze č. 1.0 Pravidla způsobilosti výdajů pro

Více

Finanční audit projektů 7RP

Finanční audit projektů 7RP Finanční audit projektů 7RP 26. ledna 2010 Martina Chrámecká PwC Obsah Povinnost auditu osvědčení o finančních výkazech a termín realizace a rozdíly od auditu 6RP, auditu EK Zpráva auditora Factual findings

Více

Sítě Jean Monnet (politická debata s akademickým světem)

Sítě Jean Monnet (politická debata s akademickým světem) Sítě Jean Monnet (politická debata s akademickým světem) Co je to síť Jean Monnet? Sítě Jean Monnet podporují zakládání a rozvoj konsorcií mezinárodních účastníků (vysokoškolských institucí, výzkumných

Více

PŘÍLOHA č. 23w) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Technický popis pro PO 1 Výzva č. 2.1

PŘÍLOHA č. 23w) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Technický popis pro PO 1 Výzva č. 2.1 PŘÍLOHA č. 23w) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Technický popis pro PO 1 Výzva č. 2.1 Verze 1.0 Účinnost od 30. 4. 2014 Technický popis projektu PO 1 Výzva č. 2.1 Datum vypracování: dd/mm/yyyy

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 k MZ OP VK Monitorovací Vyplňujte pouze bílé buňky MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Identifikace operačního programu a výzvy Registrační číslo projektu: Název projektu: Číslo operačního programu: Název

Více

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2012 1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA 1.1 Profilace a diverzifikace studijních programů koordinaci přijímacích

Více

Požadavky programu LIFE

Požadavky programu LIFE Požadavky programu LIFE Obecné podmínky příprava projektového návrhu Markéta Konečná 19. května 2016 Účastníci projektu 1 nebo více (zahraničních) partnerů Partnerská struktura: 1 koordinující příjemce:

Více

Zkušenosti s audity projektů Marie Curie

Zkušenosti s audity projektů Marie Curie Zkušenosti s audity projektů Marie Curie Interexpert Bohemia spol. s r.o. Mikulandská 2, Praha 1, 110 00 Tel.: +420 224 933 658 Fax: +420 224 934 101 Karolína Neuvirtová karolina.neuvirtova@interexpert.cz

Více

Zkušenosti s tvorbou metodiky full cost v Centru dopravního výzkumu, v. v. i. Brno

Zkušenosti s tvorbou metodiky full cost v Centru dopravního výzkumu, v. v. i. Brno Zkušenosti s tvorbou metodiky full cost v Centru dopravního výzkumu, v. v. i. Brno Ing. Jiří Kudláček ředitel pro ekonomiku a správu Konference Budoucnost full cost modelu ve výzkumu v ČR 30. března 2009,

Více

Vyplňujte pouze bílé buňky

Vyplňujte pouze bílé buňky Příloha č. 1 k MZ OP VK Mon Vyplňujte pouze bílé buňky MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Identifikace operačního programu a výzvy Registrační číslo projektu: Název projektu: Číslo operačního programu: Název operačního

Více

Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast. 1. Kdo může žádat o grant

Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast. 1. Kdo může žádat o grant Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY

MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Příloha č. 1 Monitorovací zprávy OP VK Registrační číslo projektu Název projektu Pořadové číslo Monitorovací zprávy Stav ke dni MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Výstupy a výsledky Kód indikátoru Název indikátoru

Více

Finanční řízení. Ing. Jana Čandová

Finanční řízení. Ing. Jana Čandová Finanční řízení Ing. Jana Čandová 1 Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2 Základní pravidla přiměřenost hospodárnost účelnost efektivnost prokazatelnost časová způsobilost Rozpočet

Více

Příloha v účetní závěrce v plném rozsahu Korporace Ústav nezávislé žurnalistiky, z.ú.

Příloha v účetní závěrce v plném rozsahu Korporace Ústav nezávislé žurnalistiky, z.ú. Příloha v účetní závěrce v plném rozsahu Obsah přílohy Podle 29 a 3 vyhlášky č. 54/22 Sb.: 1. Popis účetní jednotky 2. Použité obecné účetní zásady, účetní metody a odchylky od těchto metod 3. Výše a povaha

Více

Příprava projektů do výzvy ERA-Chairs Rozpočet

Příprava projektů do výzvy ERA-Chairs Rozpočet Příprava projektů do výzvy ERA-Chairs Rozpočet Praha, 16.3. 2017 Marie Horniecká Národní kontakt pro finanční otázky programu Horizont 2020 horniecka@tc.cz ERA-Chairs Typ projektu: Koordinační a podpůrná

Více

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast Kdo může žádat o dotaci

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast Kdo může žádat o dotaci Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2016 Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

Vzory žádostí o platbu

Vzory žádostí o platbu Vzory žádostí o platbu Příloha č. 8 Příručky pro žadatele a příjemce vydání dokumentu 1 datum 15. 0 2009 UPOZORNĚNÍ: tato příloha bude brzy aktualizována podle pokynů ŘO MMR Žádost o platbu Číslo projektu:

Více

Příloha k účetní závěrce za období roku 2013

Příloha k účetní závěrce za období roku 2013 Příloha k účetní závěrce za období roku 2013 1 OBECNÉ ÚDAJE 1.1 Identifikace účetní jednotky Společnost: MAS Lužnicko o. p. s. Sídlo Zákostelní 720, 391 11 Planá nad Lužnicí Právní forma Obecně prospěšná

Více

PRAVIDLA PROGRAMU. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a

PRAVIDLA PROGRAMU. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a PRAVIDLA PROGRAMU Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR Obsah prezentace Řízení projektu (Zahájení projektu, Realizace projektu, Ukončení projektu, Změny projektu) Publicita

Více

Dodatek č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-06/5 Pokyny k projektům financovaným ze strukturálních fondů EU

Dodatek č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-06/5 Pokyny k projektům financovaným ze strukturálních fondů EU B3-08/4-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORKY UP (MPK) B3-08/4-MPK Dodatek č. 1 k metodickému pokynu kvestora UP č. B3-06/5 Pokyny k projektům financovaným ze strukturálních fondů

Více

Krok 3: Ověření finančních podmínek

Krok 3: Ověření finančních podmínek Krok 3: Ověření finančních podmínek Typy grantů Grant může patřit do některého z těchto typů1: proplacení stanovené části skutečně vynaložených uznatelných nákladů: např. částka poskytnutá v rámci strategických

Více

Účetnictví operačních programů

Účetnictví operačních programů Účetnictví operačních programů 1 Účetnictví 2 Předmět účetnictví OP 3 Evidence a vybrané postupy účtování 4 Ověřování účetnictví v souvislostech s OP Doc. Ing. Václav Kupčák, CSc. Ústav regionální a podnikové

Více

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství.

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. 14 Podopatření 1.3.3 - Sdružování majitelů lesa Investiční záměr: a) výdaje na zařízení nezbytných kancelářských prostor a jejich

Více

PŘÍLOHA č. 1p) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 3.

PŘÍLOHA č. 1p) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 3. PŘÍLOHA č. 1p) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 3.2 Verze č. 1.0 Účinnost od 15. 5. 2015 Pravidla způsobilosti výdajů

Více

FINANČNÍ PRAVIDLA PROJEKTŮ 7. RP (SP LIDÉ IEF, IOF, IIF a CIG ) Praha, 8. dubna 2013

FINANČNÍ PRAVIDLA PROJEKTŮ 7. RP (SP LIDÉ IEF, IOF, IIF a CIG ) Praha, 8. dubna 2013 FINANČNÍ PRAVIDLA PROJEKTŮ 7. RP (SP LIDÉ IEF, IOF, IIF a CIG ) Praha, 8. dubna 2013 Finanční příspěvek EU Kde je stanoven Článek 4 Grantové dohody (GA) Forma grantu pevně stanovené částky/sazby určené

Více

PŘÍLOHA III FINANČNÍ A SMLUVNÍ PRAVIDLA. Pro grantové smlouvy s více příjemci se tato příloha vztahuje na: Klíčovou akci 2 strategická partnerství

PŘÍLOHA III FINANČNÍ A SMLUVNÍ PRAVIDLA. Pro grantové smlouvy s více příjemci se tato příloha vztahuje na: Klíčovou akci 2 strategická partnerství PŘÍLOHA III FINANČNÍ A SMLUVNÍ PRAVIDLA Pro grantové smlouvy s více příjemci se tato příloha vztahuje na: Klíčovou akci 2 strategická partnerství I. PRAVIDLA PLATNÁ PRO ROZPOČTOVÉ KATEGORIE ZALOŽENÉ NA

Více

PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3

PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3 PŘÍLOHA č. 1j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 6.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 6.3 Podpora pre-seed aktivit Omezení způsobilosti:

Více

15.6.2011. Finanční pravidla projektů PPP vycházejí z finančních pravidel platných pro projekty 7. RP. Náhrada uznatelných nákladů

15.6.2011. Finanční pravidla projektů PPP vycházejí z finančních pravidel platných pro projekty 7. RP. Náhrada uznatelných nákladů Partnerství veřejného a soukromého sektoru pro podporu výzkumu, vývoje a inovací připravované výzvy pro rok 2012 Základní finanční pravidla pro účast v projektech PPP v 7. RP Praha, 15. června 2011 Ing.

Více

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016

Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 Vyhlášení centralizovaného rozvojového programu pro veřejné vysoké školy pro rok 2016 I. Vyhlášení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje níže uvedený centralizovaný

Více

Příloha č. 1: Výpočtová tabulka režie včetně použité metodiky

Příloha č. 1: Výpočtová tabulka režie včetně použité metodiky Celkové náklady fakulty (CN) Nesouvisející náklady fakulty v Kč Poznámka: 1 184 252 985,55 Celkové náklady fakulty za rok 2015 s vyloučením vnitroorganizačních nákladů Finanční toky - transfery: převody

Více

99. výzva Ministerstva životního prostředí

99. výzva Ministerstva životního prostředí Číslo výzvy v MS 2014+: 05_18_099 Název výzvy v MS 2014+: MŽP_99. výzva PO3, SC 3.4, kolová 99. výzva Ministerstva životního prostředí k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu

Více

Finanční pravidla Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) Ing. Barbora Holková metodik odboru řízení OP VaVpI

Finanční pravidla Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) Ing. Barbora Holková metodik odboru řízení OP VaVpI Finanční pravidla Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) Ing. Barbora Holková metodik odboru řízení OP VaVpI Představení OP VaVpI Poskytovatel i administrátor: MŠMT, Sekce řízení operačních

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY ve zkráceném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč )

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY ve zkráceném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč ) Výkaz zisku a ztráty podle Přílohy č. 2 vyhlášky č. 504/2002 Sb Účetní jednotka doručí: 1 x příslušnému finančnímu orgánu VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY ve zkráceném rozsahu ke dni 31.12.2016 ( v celých tisících

Více

Obsah podle jednotlivých kapitol

Obsah podle jednotlivých kapitol podle jednotlivých kapitol Předmluva 1 CÍL PUBLIKACE 1 PRÁCE S PUBLIKACÍ 2 1 Mezinárodní harmonizace účetnictví a účetního výkaznictví 3 1.1 MEZINÁRODNÍ HARMONIZACE ÚČETNICTVÍ 3 1.2 MEZINÁRODNÍ STANDARDY

Více

Udržitelnost projektu. Projektové a finanční řízení - pokročilí

Udržitelnost projektu. Projektové a finanční řízení - pokročilí Udržitelnost projektu Projektové a finanční řízení - pokročilí Požadavky na udržitelnost Udržitelnost projektu 5 let od finančního ukončení projektu Provoz výsledků projektu v daném rozsahu a účelu, aktivity,

Více

TRIO - nový program podpory aplikovaného výzkumu MPO

TRIO - nový program podpory aplikovaného výzkumu MPO TRIO - nový program podpory aplikovaného výzkumu MPO Ing. Eva Kořínková Ministerstvo průmyslu a obchodu 16. prosince 2015, JIC Brno TRIO - program financovaný z národních prostředků ( žadateli i subjekty

Více

Způsobilé výdaje a rozpočet

Způsobilé výdaje a rozpočet Způsobilé výdaje a rozpočet Všechny výdaje musejí splňovat podmínku hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti. Způsobilé výdaje jsou mimo jiné takové výdaje, které vznikly v době realizace projektu. Detailní

Více

"Program podpory adaptačních výjezdů na základních školách 2015

Program podpory adaptačních výjezdů na základních školách 2015 "Program podpory adaptačních výjezdů na základních školách 2015 1. Základní informace Záměrem tohoto programu je podpora základních škol na území Městské části Praha 14 v realizaci adaptačních výjezdů

Více

Metodika výpočtu režijních nákladů na TUL současná i budoucí Nová ekonomická struktura na Technické univerzitě v Liberci

Metodika výpočtu režijních nákladů na TUL současná i budoucí Nová ekonomická struktura na Technické univerzitě v Liberci Metodika výpočtu režijních nákladů na TUL současná i budoucí Nová ekonomická struktura na Technické univerzitě v Liberci Odborný seminář pro vedoucí kateder, tajemnice, administrátory projektů, pracovníky

Více

PŘÍLOHA č. 15m) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ pro výzvu 3.2

PŘÍLOHA č. 15m) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ pro výzvu 3.2 PŘÍLOHA č. 15m) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ pro výzvu 3.2 Verze č. 1.0 Účinnost od 22. 10. 2015 OBSAH 1. Nehmotný majetek...3 1.1 Software, databáze... 3 1.2

Více

Regionální inovační program Libereckého kraje Seminář Dotace nejen pro podnikatele

Regionální inovační program Libereckého kraje Seminář Dotace nejen pro podnikatele Regionální inovační program Libereckého kraje 2018 Seminář Dotace nejen pro podnikatele Cíle Regionálního inovačního programu Rozvoj prostředí výzkumu a vývoje v podnicích Podporovat inovativní záměr nebo

Více

Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ

Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ (ve znění platném od 1. 1. 2007) 1. Cíl programu Cílem

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA 1

MONITOROVACÍ ZPRÁVA 1 Příloha č. 3 MONITOROVACÍ ZPRÁVA 1 I. ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU A ZPRÁVĚ I.1 IDENTIFIKACE PROJEKTU Evidenční číslo projektu: ENF 2010 Název projektu: Priorita: 1 2 3 Číslo opatření: Název opatření:

Více

Příloha č. 1 k opatření obecné povahy čj. 22402/2006-16330 Výpočet (kalkulace) cen pro vodné a stočné pro rok 2013.

Příloha č. 1 k opatření obecné povahy čj. 22402/2006-16330 Výpočet (kalkulace) cen pro vodné a stočné pro rok 2013. IČ:00302970 Příloha č. 1 k opatření obecné povahy čj. 22402/2006-16330 Výpočet (kalkulace) cen pro vodné a stočné pro rok 2013. Vlastník popřípadě provozovatel: Obec Malá Morava Dílčí část se samostatnou

Více

Zavedení metodiky stanovení skutečných nepřímých nákladů na Technické univerzitě v Liberci

Zavedení metodiky stanovení skutečných nepřímých nákladů na Technické univerzitě v Liberci Zavedení metodiky stanovení skutečných nepřímých nákladů na Technické univerzitě v Liberci Autor metodiky: Ing. Vladimír Stach, kvestor TUL, Ing. Markéta Dubová, Ph.D. Důvody zavedení metodiky na TUL Interní

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU. finanční část

MONITOROVACÍ ZPRÁVA ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU. finanční část MONITOROVACÍ ZPRÁVA A ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU (MZ a ZjŽoP) finanční část MONITOROVACÍ ZPRÁVA (MZ) finanční část - Přílohy MZ - Zjednodušená žádost o platbu (ZjŽoP) - Vyúčtování dotace dle vyhlášky

Více

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Příloha č. 1 OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014-2020 ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY ZŘIZOVÁNÍ A PROVOZ CENTER SDÍLENÝCH SLUŽEB VÝZVA IV VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ 1 Cílem tohoto vymezení

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 7. volební období

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 7. volební období P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2015 7. volební období Pozměňovací návrh poslance Prof. Ing. Karla Raise, CSc., MBA, dr. h. c., k vládnímu návrhu zákona,

Více

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR Obsah prezentace Hlavní zásady financování Účetnictví a bankovní účet Způsobilost nákladů Přímé a nepřímé

Více

Etapy hodnocení výsledků výzkumných organizací a uplatnění připomínek a způsob vypořádání připomínek

Etapy hodnocení výsledků výzkumných organizací a uplatnění připomínek a způsob vypořádání připomínek Etapy hodnocení výsledků výzkumných organizací a uplatnění připomínek a způsob vypořádání připomínek Jaroslav Pecen Oddělení Informačního systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací 13.03.2012 1

Více

ÚČETNICTVÍ MEZINÁRODNÍ ÚČETNÍ STANDARDY PROČ IFRS? IFRS V ČR? VYBRANÉ ROZDÍLY MEZI ČÚS A IFRS Není jedno Varianty:

ÚČETNICTVÍ MEZINÁRODNÍ ÚČETNÍ STANDARDY PROČ IFRS? IFRS V ČR? VYBRANÉ ROZDÍLY MEZI ČÚS A IFRS Není jedno Varianty: MEZINÁRODNÍ ÚČETNÍ STANDARDY Jiří Viktorin viktorin@alteraudit.cz ÚČETNICTVÍ Není jedno Varianty: Národní legislativa US GAAP (USA nepoužívá IFRS) IFRS ve znění IASB adaptované EU PROČ IFRS? Potřebujeme

Více

Leonardo da Vinci Multilaterální projekty/přenos inovací. Výzva 2011. Praha, prosinec 2010 Jitka Šťastná

Leonardo da Vinci Multilaterální projekty/přenos inovací. Výzva 2011. Praha, prosinec 2010 Jitka Šťastná Leonardo da Vinci Multilaterální projekty/přenos inovací Finanční management Výzva 2011 Praha, prosinec 2010 Jitka Šťastná 1 Výše e grantu maximáln lně 75 % z celkového rozpočtu projektu a současn asně

Více

Pravidla pro sestavování regulačních výkazů číslo 25 pro držitele licence na uskladňování plynu

Pravidla pro sestavování regulačních výkazů číslo 25 pro držitele licence na uskladňování plynu Příloha č. 7 k vyhlášce č. 59/2012 Sb. Pravidla pro sestavování regulačních výkazů číslo 25 pro držitele licence na uskladňování plynu Pravidla stanovují způsob vyplňování regulačních výkazů, kterými jsou:

Více

VÝZVA 3.2 K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI PO2 OP VaVpI. Rozvoj výzkumných kapacit podpořených VaV center

VÝZVA 3.2 K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI PO2 OP VaVpI. Rozvoj výzkumných kapacit podpořených VaV center Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Řídicí orgán OP VaVpI VÝZVA 3.2 K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI PO2 OP VaVpI Rozvoj výzkumných kapacit podpořených VaV center Identifikace výzvy

Více

Multilateráln (TOI) 2012

Multilateráln (TOI) 2012 FINANČNÍ MANAGEMENT Multilateráln lní projekty/ Přenos P inovací (TOI) 2012 Výše e grantu maximáln lně75 % z celkového rozpočtu projektu a současn asně maximáln lně150.000,- EUR/rok Příklad: celkový rozpočet

Více

Výkladové stanovisko Energetického regulačního úřadu

Výkladové stanovisko Energetického regulačního úřadu Pořadové číslo: 7/2016 Vydáno dne: 10. března 2016 Výkladové stanovisko Energetického regulačního úřadu vydané k problematice obsahu regulačních výkazů podle vyhlášky č. 262/2015 Sb., o regulačním výkaznictví

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje II. kolo výběrového řízení grantového programu: JEDNIČKA PRO ROK 2012 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská

Více

Předpokládané celkové náklady na projekt. Část 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Předpokládané celkové náklady na projekt. Část 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Žádost o poskytnutí finanční dotace z rozpočtu města Ústí nad Orlicí do 5000 dle dotačního programu na činnost v oblasti sociálních služeb a zdravotnictví v roce 2018 Podací razítko: Název (účel) projektu

Více

Obsah podle jednotlivých kapitol

Obsah podle jednotlivých kapitol podle jednotlivých kapitol Předmluva 1 Cíl publikace 1 Práce s publikací 2 1 Mezinárodní harmonizace účetnictví a účetního výkaznictví 3 1.1 Mezinárodní harmonizace účetnictví 3 1.2 Mezinárodní standardy

Více

PŘÍLOHA Č. 15 ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU/ ŽÁDOST O PLATBU

PŘÍLOHA Č. 15 ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU/ ŽÁDOST O PLATBU PŘÍLOHA Č. 15 ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU/ ŽÁDOST O PLATBU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 1 Strana 1 z 11 Zjednodušená žádost o platbu 1. Identifikační údaje Název projektu: Číslo projektu:

Více

Pravidla pro sestavování regulačních výkazů pro držitele licence na přepravu plynu skupina 23

Pravidla pro sestavování regulačních výkazů pro držitele licence na přepravu plynu skupina 23 Příloha č. 7 k vyhlášce č. 404/2005 Sb. Pravidla pro sestavování regulačních výkazů pro držitele licence na přepravu plynu skupina 23 Pravidla stanoví způsob vyplňování regulačních výkazů, kterými jsou:

Více

1 / 7. 1 V jednotlivých výzvách může být stanoveno i pozdější datum pro vznik způsobilých výdajů.

1 / 7. 1 V jednotlivých výzvách může být stanoveno i pozdější datum pro vznik způsobilých výdajů. Metodický pokyn č. 29 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 5.0 Tímto metodickým pokynem se s účinností od 11. 9. 2014 aktualizují postupy uvedené v Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007-2013,

Více

Podpora komunitního života na venkově 2019 ÚK TERMÍN KONÁNÍ: OD 15:00 MÍSTO KONÁNÍ: MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 22, PODBOŘANY

Podpora komunitního života na venkově 2019 ÚK TERMÍN KONÁNÍ: OD 15:00 MÍSTO KONÁNÍ: MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 22, PODBOŘANY Podpora komunitního života na venkově 2019 ÚK TERMÍN KONÁNÍ: 19. 6. 2019 OD 15:00 MÍSTO KONÁNÍ: MASARYKOVO NÁMĚSTÍ 22, PODBOŘANY PROGRAM SEMINÁŘE PŘEDSTAVENÍ VÝZVY ČASOVÉ NASTAVENÍ VÝZVY FINANČNÍ NASTAVENÍ

Více

Tvorba projektu OP VK Benefit 7. Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/katedra veřejné ekonomie

Tvorba projektu OP VK Benefit 7. Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/katedra veřejné ekonomie Tvorba projektu OP VK Benefit 7 Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/katedra veřejné ekonomie Věcná část projektové žádosti Popis žadatele a partnerů Cíl projektu Popis klíčových aktivit

Více

Dokladování nákladů uskutečněných v projektech programu HORIZONT 2020

Dokladování nákladů uskutečněných v projektech programu HORIZONT 2020 Osobní náklady 1. pracovní smlouvy (PS), popř. DPP, DPČ včetně všech dodatků Osobní náklady musí být stanoveny v souladu s interními směrnicemi ČZU. Za uznatelný osobní náklad se považuje úhrada za skutečně

Více

Ekonomické aspekty návrhů projektů. Zkušenosti z vykonaných kontrol

Ekonomické aspekty návrhů projektů. Zkušenosti z vykonaných kontrol Ekonomické aspekty návrhů projektů Zkušenosti z vykonaných kontrol 5. 2. 2012 Brno 7.2.2012 Praha Oddělení auditu a kontroly Činnost OAaK předběžné, průběžné, následné kontroly, zákon č. 320/2001 Sb.,

Více

Prevence rizik spojených s osobami žadatelů o podporu z ESIF

Prevence rizik spojených s osobami žadatelů o podporu z ESIF Prevence rizik spojených s osobami žadatelů o podporu z ESIF Odborný seminář Možnosti podpory podnikateľského sektora zo štrukturálnych fondov v novom programovom období 2014 2020 9. a 10. června 2015,

Více

Neuznatelné náklady jsou: penále, pokuty, náhrady škod, úroky z úvěrů, občerstvení (popř. poskytnuté dary, pohoštění, mzdy, atd.)..

Neuznatelné náklady jsou: penále, pokuty, náhrady škod, úroky z úvěrů, občerstvení (popř. poskytnuté dary, pohoštění, mzdy, atd.).. Příloha č.1 Formální náležitosti Programů 1. Základní rámec Programu 1.1. Název programu Program podpory oblasti města Český Krumlov v roce 20xx. 1.2. Zdůvodnění Programu Podpora oblasti (vychází ze schválených

Více

PROGRAM LIFE pro životní prostředí a oblast klimatu Markéta Konečná Odbor ekonomických a dobrovolných nástrojů Ministerstvo životního prostředí

PROGRAM LIFE pro životní prostředí a oblast klimatu Markéta Konečná Odbor ekonomických a dobrovolných nástrojů Ministerstvo životního prostředí PROGRAM LIFE pro životní prostředí a oblast klimatu Markéta Konečná Odbor ekonomických a dobrovolných nástrojů Ministerstvo životního prostředí Program LIFE Komunitární program pro životní prostředí a

Více

Semináře ke sledování a vyhodnocování efektivity financovaných sociálních služeb

Semináře ke sledování a vyhodnocování efektivity financovaných sociálních služeb Semináře ke sledování a vyhodnocování efektivity financovaných sociálních služeb 23., 24., 27., 29. 4. 2015 Z individuálního projektu Karlovarského kraje V Karlovarském kraji společně plánujeme sociální

Více

Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY

Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY Městská část Praha - Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ PRO TĚLOVÝCHOVNÉ SPOLKY PŮSOBÍCÍ V MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2015 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast

Více

MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města

MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města bod č. 3 MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Číslo zasedání: 7. Termín zasedání: 25. 6. 2015 Předkládá: Bc. Robert Stržínek, starosta Zpracoval(a): Ing. Zdeněk Studeník, vedoucí Odboru finančního;

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 5. 4. 2011 Obsah prezentace Předkládané účetní doklady Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Pracovní výkazy

Více

Obecné zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Břasy

Obecné zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Břasy Směrnice č. 9/2015 Obecné zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Obce Břasy Článek 1 Úvod 1. Tato směrnice upřesňuje poskytování dotací dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

Příloha k účetní závěrce za období roku 2012

Příloha k účetní závěrce za období roku 2012 Příloha k účetní závěrce za období roku 2012 1 OBECNÉ ÚDAJE 1.1 Identifikace účetní jednotky Společnost: MAS Lužnicko o. p. s. Sídlo Zákostelní 720, 391 11 Planá nad Lužnicí Právní forma Obecně prospěšná

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Obsah školení 1. část zdroje informací - výzva k předkládání projektů - základní podmínky poskytnutí dotace - přehled šablon klíčových aktivit - principy financování

Více

Příloha k účetní závěrce k 31. prosinci 2007

Příloha k účetní závěrce k 31. prosinci 2007 Slovanský ústav AV ČR, v. v. i. Valentinská 91/1 110 00 Praha 1 Příloha č. 1 c Příloha k účetní závěrce k 31. prosinci 2007 Tato příloha je zpracována podle hlavy IV., druhé části Vyhlášky Ministerstva

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE. Identifikace účetní jednotky na základě analýzy účetních výkazů

PŘÍPADOVÁ STUDIE. Identifikace účetní jednotky na základě analýzy účetních výkazů Projekt Vzdělávání soudců a státních zástupců v oblasti ekonomie, odborných specializací a case managementu PŘÍPADOVÁ STUDIE Úvod do finančního účetnictví, sestavení účetní závěrky a jejího auditu Identifikace

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ 2. 2. 2010

Seminář pro příjemce OP LZZ 2. 2. 2010 Seminář pro příjemce OP LZZ Praha 2. 2. 2010 MONITOROVACÍ ZPRÁVA (MZ) finanční část Přílohy MZ B2. Finanční část MZ - Zjednodušená žádost o platbu (ZjŽoP) - Vyúčtování dotace dle vyhlášky MF ČR Přílohy

Více

Poznatky z veřejnosprávní kontroly (období 2017 a 2018)

Poznatky z veřejnosprávní kontroly (období 2017 a 2018) Poznatky z veřejnosprávní kontroly (období 2017 a 2018) Seminář pro příjemce VS 10. července 2018 Petr Chajma Osnova přednášky Cíl kontroly Předmět kontroly Dodržování právních předpisů Vyhodnocení kontrol

Více

Odpovědi na často kladené dotazy výzva č. 35:

Odpovědi na často kladené dotazy výzva č. 35: Odpovědi na často kladené dotazy výzva č. 35: 1) Je v rámci výzvy č. 35 oprávněným žadatelem příspěvková organizace? Příspěvkové organizace nejsou v rámci výzvy č. 35 oprávněným žadatelem. 2) Jsme organizační

Více

Výzva MAS Sokolovsko. MAS Sokolovsko IROP - Infrastruktura pro sociální podnikání

Výzva MAS Sokolovsko. MAS Sokolovsko IROP - Infrastruktura pro sociální podnikání Výzva MAS Sokolovsko MAS Sokolovsko IROP - Infrastruktura pro sociální podnikání 1 MAS Sokolovsko o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Sokolovsko na období

Více

Projekty 7.RP: Neformální český překlad seznamu dokumentů požadovaných jako podklad pro finanční audit Evropské komise

Projekty 7.RP: Neformální český překlad seznamu dokumentů požadovaných jako podklad pro finanční audit Evropské komise Projekty 7.RP: Neformální český překlad seznamu dokumentů požadovaných jako podklad pro finanční audit Evropské komise Níže uvedený seznam dokumentů je třeba připravit s dostatečným předstihem před začátkem

Více

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ

Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ Městská část Praha-Suchdol VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU NA PODPORU ORGANIZOVÁNÍ SPORTOVNÍ ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA-SUCHDOL PRO ROK 2017 1 / 6 Část I: Podmínky pro účast ve

Více