Pravidla. Úspěšný admirál musí zvažovat možná rizika, ale nesmí se bát je podstoupit.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla. Úspěšný admirál musí zvažovat možná rizika, ale nesmí se bát je podstoupit."

Transkript

1 Pravidla Za druhé světové války vzplály nekonečné plochy Pacifiku ohněm bitev, ve kterých proti sobě stáli japonští císařští orli a američtí námořníci, pěšáci a piloti. Ve hře Pacific 1942 Admiral můžete se svou flotilou zažít opojné vítězství, ale také zničující prohru. Záleží jen na vás. Úspěšný admirál musí zvažovat možná rizika, ale nesmí se bát je podstoupit. Obsah: Herní deska, herní prvky Cíl hry, zahájení hry Výzbroj Válečná hra, tahy Souboje Výroba a opravy Webové stránky

2 Herní deska Než začnete hrát, musíte si vytvořit herní prostor. Vyjměte všechny šestiúhelníkové sextety z krabice (s výjimkou sextetů s americkou a japonskou vlajkou) a vytvořte z nich imaginární oblast Tichého oceánu, který se již brzy ocitne v plamenech. K vytvořené herní ploše přidejte oba sextety s vlajkami, které představují hlavní základny, tak aby byly pokud možno proti sobě. Nejčastěji se opakujícím polem je moře. Na těchto polích se pohybují lodě, nad těmito poli létají letadla. Občas narazíte na moře s minou. Takové pole je neprůjezdné pro lodě, ale letadel se na tomto poli netýká žádné omezení. Opačný případ představuje bouře na moři. Lodě se s ní vypořádají, ale letadla ne. Letadla nemohou v bouři startovat, přistávat, ani do bouře vletět či jí proletět. Ve své podstatě jsou nejdůležitějšími poli ostrovy. Nad ostrovy mohou létat letadla, lodě přes ostrov samozřejmě plout nemohou. A jen pěchota dokáže ostrov obsadit a tím ho ovládnout. Bojové jednotky Hranoly představují sílu lodí. Každý hranol dává lodi možnost provést jednu akci v rámci tahu. Válečky představují: prapory pěchoty (válečky s vlajkou), stíhací letky (válečky s vrtulí) a bombardovací letky (válečky s bombou). Admirálská karta Admirálská karta (AK) je pomocný nástroj díky němuž si udržujete přehled o své flotile. Žetony (A-H) představují lodě. Například pole A na Admirálské kartě představuje bitevní loď A. Díky Admirálské kartě tak máte neustále přehled o síle svých lodí a počtu letek a praporů na palubě. Žetony Ve hře má každý hráč žetony A až H. Žetony představují lodě. Žetony během hry ve svém tahu pohybujete po herní desce. Je-li žeton na Admirálské kartě, znamená to, že dotyčná loď neexistuje a můžete ji vyrobit.

3 Cíl Cílem hry je obsadit čtyři pole ostrovů prapory pěchoty. Začátek hry Jeden z hráčů představuje amerického, druhý japonského admirála. Americký admirál hraje s modrými žetony, hranoly a válečky a používá modrou Admirálskou kartu. Japonský admirál hraje s červenými žetony, hranoly a válečky a používá červenou Admirálskou kartu. Na začátku hry umístí oba hráči dva své prapory pěchoty na jedno pole ostrova. První svou pěchotu umísťuje japonský admirál. Po umístnění dvou praporů pěchoty si každý z hráčů vybuduje flotilu za užití 12 Bojových jednotek (BJ). Budováním flotily se rozumí umístění zvolených BJ na Admirálskou kartu k vybraným lodím. Každý hráč smí pro začátek postavit až pět lodí, které může rozmístit na pět polí moře sextetu se základnou. (Hráč se také smí rozhodnout pro užití falešných žetonů - viz níže.) Svou Admirálskou kartu skryjte, aby na ni váš protihráč neviděl. Příklad: Dvanáct BJ znamená, že můžete vybudovat například: Bitevní loď A se třemi hranoly Letadlovou loď D s dvěma hranoly a dvěma stíhacími a dvěma bombardovacími letkami (4 válečky) Transportní loď G s jedním hranolem a dvěma prapory pěchoty (2 válečky)

4 Výzbroj Ve hře jsou tři různé typy lodí (bitevní lodě, letadlové lodě a transportní lodě), dva typy letadel (stíhačky a bombardéry) a pěchota. Lodě Na jednom poli smí být vždy jen jedna loď. Bitevní loď (A-B-C) Bitevní loď je opancéřovaný kolos. Například japonská bitevní loď Jamato měla výtlak tun. Hlavní zbraní bitevních lodí jsou děla. Ve hře Pacific 1942 je možné využít až tři hranoly pro stanovení kvality bitevní lodě. Počet akcí, které může bitevní loď v každém kole vykonat, je určen počtem hranolů, které má na Admirálské kartě. (Tento počet se může během hry měnit.) Akcí bitevní lodě může být pohyb na sousední pole, střelba měřená salvami, protiletecká obrana (pouze při tahu soupeře, viz níže) Bitevní loď může plout o tolik polí, kolik má hranolů na Admirálské kartě, smí vypálit o jednu salvu víc, než kolik má hranolů na AK, a může vypálit tolik salv protiletecké obrany, kolik má hranolů na AK. Plně vyzbrojená bitevní loď (se třemi hranoly) může tedy v každém kole plout až o tři pole, nebo vystřelit čtyři salvy. Nebo může své akce libovolně zkombinovat. Může tedy například plout o dvě pole a vypálit dvě salvy. Nebo vypálit tři salvy a plout o jedno pole.

5 Letadlová loď (D-E-F) Letadlová loď sama jako taková v podstatě nebojuje. Pouze převáží letadla, která mohou z její paluby startovat (a zase na ní přistávat). Například slavná Enterprise nesla na palubě čtyři letky letadel o celkové síle devadesáti letadel. Ve hře Pacific 1942 může letadlová loď uvézt až čtyři letky letadel (čtyři válečky). Záleží jen na vás, jestli to budou stíhače, bombardéry nebo jejich kombinace. Ve hře Pacific 1942 můžete použít až dva hranoly pro stanovení kvality letadlové lodě. Počet akcí, které může letadlová loď v každém kole vykonat, je určen počtem hranolů, které má na Admirálské kartě. (Tento počet se může během hry měnit.) Akcí letadlové lodi je: pohyb na sousední pole, start libovolného počtu letek, přistávání libovolného počtu letek, protiletecká obrana (pouze při tahu soupeře, viz níže) Start a přistání jsou zcela odlišné manévry, a proto ani plně vyzbrojená letadlová loď nezvládne během jednoho kola zároveň pohyb, start a přistání. S tím musíte počítat. Plně vybavená letadlová loď (2 hranoly) může tedy plout o dvě pole nebo plout o jedno pole a nechat vzlétnout letadla. Nebo plout o jedno pole a nechat letadla přistát. Nebo může stát a nechat letadla vzlétnout a přistát. Ale ani plně vyzbrojená letadlová loď nemůže v jednom kole plout, nechat odstartovat letadla a nechat letadla přistát.

6 Transportní loď (G-H) Transportní loď není v podstatě válečným plavidlem. Jejím úkolem je převážet pěchotu a materiál na místo určení, v našem případě na ostrovy. Například USS McCawley mohla převážet až 1300 vojáků a náklad 4700 kubických metrů. Ve hře Pacific 1942 mají transportní lodě jen jeden hranol, omezující počet jejich akcí v tahu na jedinou, a maximální nosnost čtyři prapory pěchoty (válečky). Akcí transportní lodě je: pohyb na sousední pole, vylodění (libovolného počtu praporů) pěchoty, nalodění (libovolného počtu praporů) pěchoty protiletecká obrana (viz níže) Pozor! Vylodění a nalodění pěchoty jsou dvě různé akce. Transportní loď tedy smí během každého tahu plout o jedno pole nebo vylodit pěchotu nebo pěchotu nalodit. Prapory pěchoty Prapory pěchoty kontrolují ostrovní pole, na kterých se nacházejí. Prapory pěchoty se mohou v každém tahu posunout o jedno pole. Na jednom poli smí být více praporů pěchoty jednoho hráče, ale žádné pole ostrovů nelze sdílet s jednotkami soupeře. S ohledem na cíl hry - obsazení čtyř ostrovních polí - je zřejmé, že budete ve hře potřebovat minimálně čtyři prapory pěchoty. A pokud budete chtít vytlačit nepřítele z některého z polí? K tomu budete muset znát pravidla vzájemných soubojů. (Viz níže)

7 Letadla Na jednom poli smí být neomezený počet letek obou soupeřů. Ve hře Pacific 1942 Admiral mají hráči k dispozici dva typy letadel. Bombardér Bombardér je letadlo, které umí svými bombami (a torpédy) útočit na nepřítele. Například americký Douglas SBD Dauntless dosahoval maximální rychlosti 410 km/h a unesl přibližně jednu tunu bomb. Ve hře Pacific 1942 Admiral můžete bombardovat pouze nepřátelské lodě. Stíhačka Stíhačka je rychlé a obratné letadlo s více či méně obranným úkolem zabránit nepřátelským bombardérům dostat se nad kýžený cíl. Například japonské Micubiši A6M Zero mělo vynikající manévrovací schopnosti a rychlost 660 km/h. Ve hře Pacific 1942 Admiral může stíhačka útočit pouze na nepřátelská letadla (na bombardéry i stíhačky). Limity obou verzí letadel Tak jako v realitě druhé světové války, tak i ve hře Pacific 1942 Admiral mají letadla určitá omezení, která se týkají rychlosti, doletu a nemožnosti opakovat bojové akce. Po vzletu se může každá letka v každém tahu posunout až o šest polí. Co je však důležitější, letadla nemohou ve vzduchu zůstat příliš dlouho; už v příštím tahu musí přistát na palubě (libovolné) letadlové lodi. Při každém vzletu smí bombardér zaútočit pouze jednou. A stejně tak i stíhač se může zúčastnit pouze jednoho vzdušného souboje. Pokud v průběhu tahu bombardér útočí nebo stíhač bojuje, smí se posunout pouze o pět polí.

8 Válečné hry Úvod Prvního května 1942 zahájili Japonci na palubě bitevní lodi Jamato čtyřdenní válečné hry, ve kterých červení a modří sehráli simulované námořní střetnutí jako přípravu před útokem na Midway. Hráči byli velitelé operačních svazů. V jedné chvíli se stala v operační kajutě nemilá věc. Tým představující americké loďstvo napadl japonské síly v okamžiku, kdy byla letecká obrana značně oslabena. Podle pravidel zaznamenali Američané devět zásahů, čímž by potopili dvě z japonských letadlových lodí - Akagi a Kagu. Dusnou situaci zachránil až náčelník Jamamotova štábu kontradmirál Ugaki, který pozměněným výkladem pravidel snížil počet zásahů na šest, čímž jednu z lodí zachránil. O několik týdnů později se ve skutečné bitvě situace prakticky na vlas zopakovala a Američané překvapili Japonce v tom nejméně vhodném okamžiku. Výše uvedenému textu vděčíme za nápad postavit proti sobě dvě flotily (červené a modré), které máte nyní před sebou. Pravděpodobně nebudete hrát čtyři dny v kuse (obvykle stačí hodina) a také se nemusíte bát, že by vám během hry kontradmirál měnil pravidla. Ta jsou ve hře Pacific 1942 Admiral pevně daná. Pevně dané pořadí akcí Nejednomu admirálovi se v bitvě zle vymstilo nešťastné zařazení lodí ve flotile, kdy mu vlastní lodě bránily v palbě, pohybu či jiném manévru. Tuto komplikaci představuje ve hře Pacific 1942 Admiral povinnost hrát s loděmi v přesně stanoveném abecedním pořadí (A-H). Každé kolo tedy zahájíte pohybem bitevních lodí (AC), včetně jejich střelby, následně budete hrát s letadlovými loděmi (D-F) a letadly a na závěr budete hrát s transportními loděmi (G-H) a pěchotou. Z výše uvedeného vyplývá, že pokud jeden z hráčů plánuje přelet letadel z lodi D na loď E, učiní to takto: D - start (a případně další akce lodě), pohyb letadel (směrem k lodi E), E - přistání letadel (a případně další akce lodě). Ovšem pro případ přeletu z E na D je třeba rozdělit přelet do dvou tahů. E - start (a případně další akce hráče), konec tahu, akce soupeře, další tah: přistání na D (a případně další akce). Nepovolené rozdělení leteckého souboje Aby nedošlo k nedovolenému rozdělení tahu, je nutné provést celý letecký útok/souboj na jednom herní poli naráz. Není tedy možné naletět nad soupeřovu loď s jedním bombardérem a v případě nepotopení lodě vyslat do útoku další letky. Totéž platí i pro případ postupného vysílání stíhaček k leteckým soubojům. Falešné žetony Průzkum může občas fatálně selhat. Tento faktor námořního střetnutí simuluje užití falešných žetonů, které na herní ploše představují neexistující lodě. Falešné žetony je možné do hry nasadit na začátku hry a kdykoliv při fázi výroby nových Bojových jednotek (viz níže). Na falešný žeton se vztahují všechna pravidla, takže pokud má falešný žeton G představovat transportní loď, musí se jako transportní loď chovat. Jakmile se nad falešný žeton dostane letka nepřátelských letadel nebo pokud na sousední pole připluje nepřátelská loď, je nutné falešný žeton ze hry okamžitě odstranit.

9 Hlavní základna Pole s vlajkou představuje hlavní základnu. Hlavní základnu nelze dobýt a nepočítá se do čtyř ostrovních polí, které je nutné obsadit. Hráč na hlavní základnu umísťuje nově vyrobené letky a prapory pěchoty. Z hlavní základny mohou vzlétat letadla a mohou zde i přistávat. Z hlavní základny může hráč nalodit prapory pěchoty na transportní loď stojící na sousedním poli. A také je zde může vylodit. Nepřítel nemůže letadla a prapory pěchoty umístěné na hlavní základně napadnout. Nové lodě je možné vyrábět jen na dvou polích přilehlých k hlavní základně. Výjimkou je zahájení hry, kdy je možné lodě vyrobit na všech pěti polích sextetu s vlajkou. Pozor, lodě nejsou na přilehlých polích u hlavní základny chráněné a mohou zde být napadeny. Tah V každém tahu může hráč hrát se všemi svými loděmi, letkami a prapory. Již bylo uvedeno, že při tom musí dodržovat pevně dané pořadí akcí (A-H). Není nutné hrát se všemi loděmi, letadly nebo prapory a není nutné vyčerpat všechny povolené akce. Každý tah končí výrobou nových bojových jednotek, případně opravou starých. Kdo začíná? Vzpomeňte si, že Japonci přepadli Pearl Harbor. Proto ve hře Pacific 1942 Admiral začíná vždy japonský admirál. On jako první umísťuje dva své prapory, on jako první staví pět svých lodí, on zahajuje hru prvním tahem.

10 Souboje O tom, zda bitvu vyhrajete či prohrajete, nerozhoduje jen počet jednotek, které do bitvy nasadíte. Je to také otázka válečného umění a v neposlední řadě také štěstí. Ve hře Pacific 1942 Admiral se setkáte s pěti typy soubojů, kterými jsou: střelba bitevních lodí nálet bombardérů souboj stíhačů s bombardéry souboj praporů pěchoty vzájemný souboj stíhačů První tři typy soubojů, střelba bitevních lodí, nálet bombardérů a souboj stíhačů s bombardéry, se rozhodují na Kartě soubojů. Souboje praporů pěchoty a vzájemný souboj stíhačů mají vlastní pravidla. Karta soubojů (Avenger Combat card v anglické verzi pravidel) Každou salvou může bitevní loď zničit jednu či více bojových jednotek (jeden či více hranolů). Bitevní lodě mohou střílet na lodě na sousedním poli. Útočící bombardéry mohou napadnout lodě, s kterými se nacházejí na stejném poli. (Nezapomeňte, že lodě mohou použít protileteckou palbu.) Útočící bombardér může zničit jednu či více bojových jednotek (jeden či více hranolů). Stíhači mohou útočit jen na bombardéry, se kterými jsou na stejném poli. Stíhač může sestřelit jednu či více bombardovacích letek (jeden či více válečků). Tyto výše uvedené souboje se rozhodují na Kartě soubojů, která do hry vnáší prvek náhody, aby se hra přiblížila realitě pacifických bojů v roce Obecně řečeno může obránce zvolit míru rizika, s kterým do souboje jde, zatímco útočník volí počet salv, které vypálí, a počet letek, které do boje zapojí. Budete potřebovat minimálně jednu klasickou kostku.

11 Jak se Karta soubojů (KS) používá? Obránce umístí napadené Bojové jednotky do příslušného řádku KS. Má-li jen jednu Bojovou jednotku, umístí ji do prvního řádku. Má-li dvě Bojové jednotky umístí je do prostředního řádku. Má-li napadené tři a více Bojových jednotek, umístí je do třetího řádku. Obránce si zároveň zvolí, na jakou barvu (do jakých sloupců) své Bojové jednotky rozmístí. Má-li napadenou více než jednu Bojovou jednotku, může je rozprostřít do více sloupců, nebo zariskovat a umístit je všechny na jednu barvu. (Při užívání KS představují všechna pole jedné barvy jeden pomyslný sloupec.) Příklad: Bráníte-li bitevní loď s třemi Bojovými jednotkami, můžete umístit všechny tři hranoly do červeného sloupce ve třetím řádku. Nebo můžete jeden hranol umístit do červeného sloupce, jeden do modrého a jeden do oranžového. Nebo je možné umístit jeden hranol třeba do oranžového sloupce a dva třeba do modrého. Když obránce rozmístí své napadené Bojové jednotky na KS, začne útočník házet kostkou. Každý vrh kostkou představuje jednu salvu bitevní lodi, případně nálet jedné bombardovací letky. K zásahu a zničení Bojových jednotek na červeném sloupci prvního řádku je nutné hodit jedničku, dvojku, trojku nebo čtyřku. K zásahu a zničení Bojových jednotek na červeném sloupci prostředního řádku je nutné hodit jedničku, dvojku nebo trojku. K zásahu a zničení Bojových jednotek na červeném sloupci třetího řádku je nutné hodit jedničku nebo dvojku. Poškozené lodě Zatímco zasažená letadla jsou okamžitě zničena a příslušné válečky se vracejí admirálovi zpět do skladu k další výrobě, lodě mohou útok přežít poškozené. Zasažené Bojové jednotky jsou z Admirálské karty odstraněny do skladu a oslabené lodě dále hrají se zbývajícími Bojovými jednotkami. V příštím tahu může loď uskutečnit jen tolik akcí, kolik má na Admirálské kartě aktuálně Bojových jednotek (hranolů). Poškozené lodě je možné opravit. (Viz níže) Po ztrátě poslední Bojové jednotky je loď definitivně potopena a její žeton se z herní plochy vrací zpět na Admirálskou kartu. Boje pěchoty Pěchota může bojovat pouze na ostrově. Na jednom ostrovním poli smí mít své prapory vždy pouze jeden z hráčů. Počet praporů pěchoty na jednom poli není omezen. Chce-li hráč vytlačit soupeřovy prapory pěchoty z ostrovního pole, musí do boje nasadit více vlastních praporů pěchoty, než kolik jich má na cílovém poli protivník. Do počtu útočících praporů lze započíst všechny prapory pěchoty na všech polích sousedících s dobývaným polem. Má-li poražený obránce kam ustoupit, musí tak učinit se všemi svými prapory. Nemá-li obránce kam ustoupit, ztrácí všechny své prapory pěchoty na dobývaném poli. (Válečky představující prapory pěchoty se admirálovi vrací zpět a mohou být později znovu nasazeny.) Útočník musí na cílové pole přesunout všechny prapory pěchoty, se kterými na ostrovní pole útočil. Vzájemný souboj stíhačů Pozor! Souboj stíhačů předchází útoku stíhačů na bombardéry. Jen ti stíhači, kteří jsou spolu na jednom poli, mohou vzájemně bojovat. Každý z protivníků se rozhodne, kolik ze svých stíhacích letek do vzájemného souboje stíhačů zapojí. Za každou zapojenou letku vrhne hráč jednou kostkou. Hráč sečte hozené body a za každých šest bodů odstraní jednu soupeřovu stíhací letku. Neozbrojená letadla Po vzájemném souboji stíhačů pokračuje hráč na tahu ve hře a může svými ozbrojenými stíhači napadnout nepřátelské bombardéry. Stíhači, kteří podstoupili vzájemný souboj nemohou pokračovat v boji, dokud nepřistanou a opět nevzlétnou. Do té doby jsou považovány za neozbrojené.

12 Neozbrojený stíhač může být napaden stejně jako bombardér. Pro snazší rozlišení otočte neozbrojené letky ikonou dolů. Poté co bombardéry odhodily své bomby, nemohou zaútočit na žádnou nepřátelskou loď, dokud nepřistanou a opět nevzlétnou. Do té doby jsou považovány za neozbrojené. Pro snazší rozlišení otočte neozbrojené bombardéry ikonou dolů. Neozbrojené bombardéry mohou být napadeny stíhači. K doplnění munice (k vyzbrojení letadel) dochází na palubách letadlových lodí a na hlavní základně v průběhu nepřátelského tahu. Protiletecká obrana Všechny typy lodí se mohou proti náletu bombardérů bránit protileteckou palbou. Bránící hráč hodí jednu kostku za každou Bojovou jednotku (hranol) napadené lodi. Hozené body se sečtou a za každých šest bodů odstraní obránce jednu útočící letku. Pořadí akcí v případě náletu bombardérů na loď: vzájemný souboj stíhačů (pokud je to možné) bránící stíhače útočí na útočníkovy bombardéry (pokud je to možné) protiletecká palba vlastní útok bombardérů Je možné? Ve vlastním tahu Mimo vlastní tah Střílet z bitevení lodě na jinou loď ano ne Svrhnout bomby na nepřátelskou loď ano ne Užít protileteckou palbu proti bombardérům ne ano Zaútočit stíhačkami na nepřátelské bombardéry ano (po souboji stíhačů) ano (po souboji stíhačů) Podstoupit souboj stíhačů ano ano

13 Výroba a oprava Na konci svého tahu smí každý hráč vyrobit nové Bojové jednotky (hranoly a válečky), aby postavil nové lodě a letadla nebo vycvičil nové prapory pěchoty. Během jednoho kola je možné vyrobit jednu ze tří možností: Jeden Bojovou jednotku (hranol) lodi Dvě Bojové jednotky (válečky) letadel Tři Bojové jednotky (válečky) pěchoty Nové hranoly mohou být přidány pouze k lodím stojícím na polích sousedících s hlavní základnou. Pokud začínáte stavět novou loď, musíte její žeton umístit na volné pole sousedící s hlavní základnou. Na poli sousedícím s hlavní základnou také můžete opravit poškozenou loď, případně zvýšit sílu starší lodi (přidáním nové Bojové jednotky do limitu obvyklého pro daný typ lodi do tří Bojových jednotek v případě bitevní lodi, do dvou Bojových jednotek v případě letadlové lodi). Nově vyrobené letky a prapory umístěte na hlavní základnu. Nová letadla mohou později z hlavní základny vystartovat a přistát na palubě některé z letadlových lodí (případně přistát zpět na hlavní základně). Nové prapory pěchoty je možné později nalodit na transportní lodě. Počet letadel a praporů na hlavní základně není omezen. V průběhu výrobní fáze můžete na pole sousedící s hlavní základnou umístit falešný žeton. Webové stránky Existují dvě hlavní stránky věnované hře Pacific 1942: české na kde můžete získat informace o hře, autorovi, výrobci a možnosti koupě hry a jejích rozšíření anglické na s aktualizovanými pravidly, fotogalerií, ukázkami, kontakty na hráčské komunity, odkazy na Facebook atp.

Pravidla. Chcete-li být úspěšný, musíte jako admirál zvážit možná rizika a nebát se je přijmout. Herní plán:

Pravidla. Chcete-li být úspěšný, musíte jako admirál zvážit možná rizika a nebát se je přijmout. Herní plán: Pravidla Během druhé světové války, nekonečné vody Tichého oceánu hořely v bitvách, v nichž japonští císařští tygři a orli stáli před americkými námořníky, vojáky a piloty. Ve hře Pacific 1942, vaše jednotky

Více

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO SETUP karty: každý hráč si náhodně vylosuje 6 karet, zvolí jednu a současně s ostatními hráči ji odkryje. města: každý hráč si zvolí barvu jednotek a umístí hlavní město. Při hře dvou, tří a čtyř hráčů

Více

strategická desková hra pro dva hráče

strategická desková hra pro dva hráče strategická desková hra pro dva hráče Hrací potřeby: Sada 10 hracích kamenů pro každého hráče: 2 Pěšáci, 2 Rytíři, 1 Věž, 1 Zvěd, 1 Generál, 1 Katapult, 1 Lučištník, 1 Král 1 kámen se symbolem vlajky 4

Více

M10 Wolverine. M4 Sherman

M10 Wolverine. M4 Sherman M10 Wolverine Americký M10 "Wolverine", lehký a vybavený intenzivní protitankovou zbraní, byl navržen pro boj proti německým tankům. M10 byl pohyblivý a měl dalekonosnou kapacitu, která ho udělala efektivní

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s největšími a rozhodujícími bitvami

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3040 Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_ 48 Třída / ročník 9.AB / IX. Datum vytvoření 16.12.2011

Více

1. Cíl hry. 2. Komponenty

1. Cíl hry. 2. Komponenty 1. Cíl hry Hráči se stávají dračími Akolyty, kteří hledají magické krystaly, aby se stali dračími králi či královnami. Krystalem zobrazeným na kartě bojiště je odměněn hráč, který vyhraje boj na bojišti,

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s významnou událostí druhé světové

Více

aneb Mizerný nekromant

aneb Mizerný nekromant KOSTLIVEC aneb Mizerný nekromant Pravidla hry Úvod Kostlivec je desková/karetní hra, jejímž cílem je postavit ze souboru kostí a různých doplňků kostlivce, který bude schopen porazit kostlivce postaveného

Více

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA VÁLKA MIMO EVROPU

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA VÁLKA MIMO EVROPU DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA VÁLKA MIMO EVROPU BOJE V AFRICE ITÁLIE zahájila v roce 1940 vojenské akce v AFRICE. Nejdříve obsadila BRITSKÉ KOLONIE V SEVEROVÝCHODNÍ AFRICE, hned po té se pokusila obsadit EGYPT a

Více

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA Samuraj & Katana je diplomatická a strategická hra odehrávající se v Japonsku 16tého století, uprostřed SENGOKU-JIDAI ( věku země ve válce ), který trval od Onin válek (1477)

Více

PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM. Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci

PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM. Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci K dispozici máte dvě verze: 1) s bílým pozadím pro úsporný tisk 2) s barevným pozadím, pokud se vám bude víc líbit Jedná se o oboustranný

Více

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PŘÍPRAVA NA HRU Každý hráč si připraví balíček s 20 kartami hrdinů a s 20 kartami zbraní. Do balíčku může dát maximálně 4 karty stejného typu (např. 4 Naftové rytíře

Více

Mlýnek (typový výrobek)

Mlýnek (typový výrobek) Mlýnek (typový výrobek) Popis: Středověká a dodnes oblíbená desková hra, známá po celé Evropě (například u Velkomoravanů). Hra je určena pro dva hráče. Počet žetonů celkem: 9 vs. 9 Parametry: Čtvercová

Více

MONSTRA & MÝTY. (Monster & Mythen)

MONSTRA & MÝTY. (Monster & Mythen) MONSTRA & MÝTY (Monster & Mythen) Alan R. Moor Richard Borg 1.0 Úvod V jednom fantastickém světě spolu bojují mocní čarodějové, trpaslíci, trollové, skřeti a nemrtví. Hráči velí jejich armádám (pěchotě,

Více

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát CZ Habermaaß-hra 4232 Černý pirát Černý pirát Hra pro 2-4 hráče, ve věku od 5-99 let. Dobří a poctiví mořeplavci plují od jednoho ostrova pokladů k dalšímu. V patách je jim ale Černý pirát Černovous Mořský

Více

Příprava hry. Průběh hry

Příprava hry. Průběh hry Ve Vikings: Warriors of the North se hráči ujímají rolí vikingských jarlů, kteří bojují o nadvládu nad severem a korunu Konunga. Moc získá ten, kterému se jako prvnímu podaří vyloupit všechny vesnice a

Více

Axis & Allies překlad pravidel

Axis & Allies překlad pravidel Axis & Allies překlad pravidel V Ě N O V ÁN Í AU T O R A Druhá světová válka byla pro mě vždycky fascinující dobou historie. Pravděpodobně měla dopad na moje myšlení a vědomí, když jsem jako dítě dospíval.

Více

Rozšířený obchod. Náhrada za slabý list (karty v ruce)

Rozšířený obchod. Náhrada za slabý list (karty v ruce) Tato alternativní pravidla jsou určena hráčům, kteří již mají s hrou World of Tanks: Rush určité zkušenosti a chtěli by svůj zážitek ze hry prohloubit, a také obecně zkušeným hráčům moderních společenských

Více

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS od Uweho Rosenberga Hráči: 2-5 hráčů Věk: 10+ Herní doba: 45 min FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS I pěstitelé fazolí si po těžké celodenní dřině na poli chtějí užít trochu zábavy s kostkami. Zde se jim naskýtá

Více

KUBB HRA PRO VŠECHNY. Pravidla světového šampionátu

KUBB HRA PRO VŠECHNY. Pravidla světového šampionátu KU HR PRO VŠECHNY Pravidla světového šampionátu KU HR TRDIC Kubb je speciální hra pocházející z ostrova Gotland, části Švédska nacházející se uprostřed altického moře. Datum vzniku Kubbu je sice již zaneseno

Více

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů EMANUELLE ORNELLA OLTRE MARE BENÁTŠTÍ OBCHODNÍCI MEZI ORIENTEM A ZÁPADEM HERNÍ MATERIÁL 98 karet zboží sedmi druhů (8x drahokamy, 10x svitky, 12x hedvábí, 14x sůl, 16x keramika, 18x olivy, 20x obilí) 1

Více

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie HRACÍ MATERIÁL Eufrat a Tigris 1 hrací deska 153 civilizačních kartiček - 30 černých osady - 57 červených chrámy - 36 modrých farmy - 30 zelených tržiště 8 kartiček katastrof 4 spojovací kartičky 4 kartičky

Více

SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942

SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942 VĚK 12+ 2-5 HRÁČŮ SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942 V srpnu 1984 vydal Milton Bradley hru Axis & Allies Classic. Seznámení s touto hrou byla pro mne velká událost. Věnoval jsem hře mnoho času a energie a odměnou

Více

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Počet hráčů: 2-4 Věk hráčů: 10-99 let Hra obsahuje: 1 herní plán 36 šestiúhelníkových tabulek, znázorňujících prostor, odhalovaný

Více

SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942

SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942 VĚK 12+ 2-5 HRÁČŮ SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942 V srpnu 1984 vydal Milton Bradley hru Axis & Allies Classic. Seznámení s touto hrou byla pro mne velká událost. Věnoval jsem hře mnoho času a energie a odměnou

Více

JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY

JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY Budete si moci přizpůsobit tvar, formu a vzor znaku. Váš znak by měl do srdce soupeře vnést strach! Navíc, pokud se stanete význačným hráčem ADRENALYN

Více

VY_12_INOVACE_108. Válka v Tichomoří. Pro žáky 9. ročníku ZŠ. Moderní doba. Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová

VY_12_INOVACE_108. Válka v Tichomoří. Pro žáky 9. ročníku ZŠ. Moderní doba. Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová VY_12_INOVACE_108 Válka v Tichomoří Pro žáky 9. ročníku ZŠ Člověk a společnost Dějepis Moderní doba Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová Určeno k prezentaci nového učiva. Rozvíjí čtenářskou a informační

Více

Český překlad: Ing. Petr Šmerák 2008 7 runebound@gmail.com 7 ICQ: 213033024 Exkluzivně pro ADC Blackfire Entertainment, s.r.o.

Český překlad: Ing. Petr Šmerák 2008 7 runebound@gmail.com 7 ICQ: 213033024 Exkluzivně pro ADC Blackfire Entertainment, s.r.o. Český překlad: Ing. Petr Šmerák 2008 7 runebound@gmail.com 7 ICQ: 213033024 Exkluzivně pro ADC Blackfire Entertainment, s.r.o. CÍL HRY Je srpen 1942 a Japonsko okupuje velkou část Šalamounových ostrovů.

Více

Axis & Allies EUROPE (Osa & spojenci EVROPA)

Axis & Allies EUROPE (Osa & spojenci EVROPA) Axis & Allies EUROPE (Osa & spojenci EVROPA) POČET HRÁČŮ: 2 až 4 VĚK: 12 a více OBTÍŽNOST Náročná Středně těžká Jednoduchá KOMPONENTY Herní plán - mapa 369 plastových figurek Průmyslové výrobní prostředky

Více

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Cíl hry Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Dovedným budováním osídlení hráči vytváří svá vlastní království. Jejich cílem je získat na konci hry co nejvíce zlata. Podmínky pro jeho získání

Více

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let POZADÍ HRY Jambo je svahilský pozdrav. Tak zdraví své nakupující zákazníky zruční obchodníci na tržištích v srdci Afriky, kde již několik století rozkvétá

Více

ČAS LÉTAT Evoluce: O původu druhů rozšíření

ČAS LÉTAT Evoluce: O původu druhů rozšíření ČAS LÉTAT Evoluce: O původu druhů rozšíření Vážení přátelé, máte před sebou rozšíření hry Evoluce. Před tím, než začnete tuto hru hrát, spojte oba balíčky karet základní a rozšíření - a pořádně je zamíchejte.

Více

Cíl hry. Obsah krabice

Cíl hry. Obsah krabice Převezměte kontrolu nad národy Středomoří v 15. století. Vyšlete své galéry plné vojáků a zboží a zdolejte mocné vlny. Zmocněte se strategicky nejvýhodnějších pozic a naplňte své sklady, abyste mohli nashromáždit

Více

5 figurek bytostí vedle odhazovací hromádky. 2 zvláštní kostky

5 figurek bytostí vedle odhazovací hromádky. 2 zvláštní kostky 1 HRA LUDOVICA MAUBLANCA A BRUNA CATHALY PRO 2 AŽ 5 HRÁČŮ V souostroví Kyklad, ve vodách dosud nesjednoceného Řecka, svádí spolu boje největší města své doby - Sparta, Athény, Korint, Théby a Argos. Jejich

Více

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče Cíl hry: Každý hráč si na začátku vylosuje kartu s tajným kódem (vzorem rozložení kuliček). V průběhu partie hráči pokládají na desku nové kuličky nebo přemisťují stávající

Více

CÍL HRY HERNÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY

CÍL HRY HERNÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA HRY VÝSTAVBA PRVNÍ ČÁSTI POBŘEŽÍ Začíná hráč se světlými figurkami. Táhne vrchní krajinu z balíčku a přiloží ji ke krajině s delfínem uprostřed stolu. Nakonec položí jednoho svého Řeka do města, jednu svou

Více

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let CELKOVÝ POHLED Odin, otec bohů, posílá své dva havrany: Hugina a Mugina do světa, aby dohlíželi na Zemi. Hráči vykládají karty, aby pohybovali opeřenými

Více

Stavba lodí. 3. Instalace plachty Plachtu navlečte na stěžeň směrem k přídi (A) a posouvejte ji, dokud nezapadne do zářezu č. 4 (B).

Stavba lodí. 3. Instalace plachty Plachtu navlečte na stěžeň směrem k přídi (A) a posouvejte ji, dokud nezapadne do zářezu č. 4 (B). Pro 2 4 hráče od 10 let Autor oblíbené hry Osadníci z Katanu vás nyní zve s novou originální hrou do rozbouřených mořských vln. Bojujte proti pirátům, chytře naplánujte své obchodní strategie a pomozte

Více

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong PRAVIDLA HRY Kuraki Mura Wee Yee Chong Vítejte na soutěži kočičích jedlíků! Ve hře Mici Maki se snažíte sníst co nejvíce jídla a vyprovokovat své soupeře, aby se přejedli a bylo jim špatně. Kdo pozná,

Více

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí.

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí. PŘEHLED PRAVIDEL d JAK POUŽÍVAT TENTO PŘEHLED d Tento přehled pravidel je určen jako odpověď ke všem dotazům, které se týkají pravidel hry. Na rozdíl od průvodce hrou se podle přehledu pravidel nenaučíte

Více

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let Obsah hry: 64 karet budov/mincí 1 karta startovního náměstí 16 karet dělníků (4 od barvy) 36 figurek (9 od barvy) 1 deska zdrojů 12 karet postav (3 od jené gildy) Hráči

Více

Herní činnosti jednotlivce obranné Základem Herních činností jednotlivce (HČJ) je herní činnost, která obsahuje složku technickou, taktickou, kondiční a intelektovou. HČJ dělíme na obranné a útočné tak,

Více

KAMIONEM PO EVROPĚ "Kdo si hraje, nezlobí!" Vyrobeno výrobním družstvem Eva ve spolupráci s FaF VFU BRNO Nápad: Výrobní družstvo disk Říčany

KAMIONEM PO EVROPĚ Kdo si hraje, nezlobí! Vyrobeno výrobním družstvem Eva ve spolupráci s FaF VFU BRNO Nápad: Výrobní družstvo disk Říčany KAMIONEM PO EVROPĚ "Kdo si hraje, nezlobí!" Vyrobeno výrobním družstvem Eva ve spolupráci s FaF VFU BRNO Nápad: Výrobní družstvo disk Říčany OBSAH HRY: 1. Herní plán 2. Kamiony z moduritu - 6 ks. 3. Karty

Více

SVĚT BUDE BRZY VE VÁLCE - JARO 1940

SVĚT BUDE BRZY VE VÁLCE - JARO 1940 VĚK 12+ 2-5 HRÁČŮ SVĚT BUDE BRZY VE VÁLCE - JARO 1940 Co kdyby Co kdyby Japonsko napadlo Spojené státy už v roce 1940, namísto 7. prosince 1941? Jako hráči máme příležitost si tuto možnost vyzkoušet. Válka

Více

Laser game. Návod ke hře. Manual ver. 1.1

Laser game. Návod ke hře. Manual ver. 1.1 Laser game Návod ke hře Manual ver. 1.1 Praha 01/2010 Khet je zábavná a snadno pochopitelná hra, protože se všemi figurami se na rozdíl od šachů pohybuje stejným způsobem. Cílem hry je osvětlení, zasažení

Více

Ve zkratce. Průběh hry. Herní materiál. Akce posun figurky vpřed. Tisk částí hry. Akce posun figurky zpět. Příprava hry. 2 varianty hry Lipno a Hořice

Ve zkratce. Průběh hry. Herní materiál. Akce posun figurky vpřed. Tisk částí hry. Akce posun figurky zpět. Příprava hry. 2 varianty hry Lipno a Hořice Ukradni Galaxy, Sharana, Alhambru Desková hra ve které si můžete vyzkoušet vzrušení jako velitel party zlodějů, která se snaží ukrást Ford Galaxy, Volkswagen Sharan anebo Seat Alhambra. Ve zkratce Každý

Více

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek Cíl Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál Hráči se jako velrybí generálové pokouší sestavit nejsilnější možnou

Více

Cíl hry. Síla Dragoborne (používání kostek)

Cíl hry. Síla Dragoborne (používání kostek) PRAVIDLA Cíl hry Cílem hry je zničit všechny oponentovy pevnosti (Forts). Na konci kola, pokud hráč nemá žádné pevnosti, tak prohrává hru. Případně, hráč hru prohrává, pokud si má líznout kartu z balíčku

Více

Vydavatel: Axel S.C. Rynek Dobczyce, Poland Axel HERNÍ KOMPONENTY

Vydavatel: Axel S.C. Rynek Dobczyce, Poland Axel HERNÍ KOMPONENTY Na nejzazším konci vesmíru nazývaném Outer rim (Vnější okraj), vedou Telluriáni a Kalmiani nekončící, vyčerpávající válku. Obě rasy se stále dokola utkávají, kdykoli jejich obrovské vesmírné lodě na sebe

Více

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu A. Cíl hry Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu b) na konci hry -za nejvíce peněz - za největší rozmanitost

Více

Princes of Florence - Pro Ludo

Princes of Florence - Pro Ludo Princes of Florence - Pro Ludo Die Fürsten von Florenz Pravidla pro rozšíření (Pro Ludo) Pravidla pro 2 hráče Při hře 2 hráčů použijte následující pravidla: Peníze do začátku: 2500 Florinů Základní cena

Více

SPACE EMPIRES Rules of Play P R A V I D L A. GMT Games, LLC GMT Games, LLC

SPACE EMPIRES Rules of Play P R A V I D L A. GMT Games, LLC GMT Games, LLC SPACE EMPIRES Rules of Play P R A V I D L A GMT Games, LLC PO Box 08 Hanford, CA 9 08 wwwgmtgamescom OBSAH 0 0 0 40 50 60 70 80 90 Úvod Herní komponenty Průběh hry 4 Pohyb 4 Boj 5 Průzkum 7 Ekonomická

Více

Od útoku Japonců na Pearl Harbor po prolomení německé blokády Leningradu (1941-1944)

Od útoku Japonců na Pearl Harbor po prolomení německé blokády Leningradu (1941-1944) SÍLY SE VYROVNÁVAJÍ Od útoku Japonců na Pearl Harbor po prolomení německé blokády Leningradu (1941-1944) Klíčová slova: útok na Pearl Harbor, vstup USA do války, vznik Velké Trojky, bitva u Midway, osvobození

Více

e erz vaná v aco rozpr

e erz vaná v aco rozpr rozpracovaná verze Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál 78 hracích karet (3 sady velryb, superhrdinové, želvy) 6 karet rolí (4x velryba, 2x superšpion)

Více

FRAGMASTER ORIGINS. Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény.

FRAGMASTER ORIGINS. Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény. FRAGMASTER ORIGINS Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény. Hra je volně inspirovaná Fraghammerem, českým fan-módem pro Warhammer

Více

TITÁNI NEBES PŘÍBĚH. možnosti, začínajícím hráčům však doporučujeme hrát nejdříve základní hru a rozšíření zapojit do hry až později.

TITÁNI NEBES PŘÍBĚH. možnosti, začínajícím hráčům však doporučujeme hrát nejdříve základní hru a rozšíření zapojit do hry až později. Stonemeier Games a Albi představují TITÁNI NEBES N ÁV R H H RY: JAM EY STEG M AIER A KAI STARCK G R A F I KA A NÁM Ě T HR Y: JAKU B R O Z AL SKI 3 D M O DE LY: M ÄR C HE N ATE L IER PŘÍBĚH Dlouhý čas mohlo

Více

I. Nové terény. Russian Villages. City Ruins. Winter Forest. Zákop. Ruská vesnice. Pravidla stejná, jako pro Města a vesnice (základní var.

I. Nové terény. Russian Villages. City Ruins. Winter Forest. Zákop. Ruská vesnice. Pravidla stejná, jako pro Města a vesnice (základní var. Východní fronta Pravidla I. Nové terény Zákop Trenches Pohyb: Pěchota nebo tanky, které vstoupí do zákopu, masí zastavit a jejich další pohyb je možný až v příštím kole. Zákopy jsou nepřístupné pro dělostřelectvo.

Více

COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS

COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS I. ÚVOD Commands & Colors: Napoleonics není příliš složitá hra. Je založena na sledu her Commands & Colors, ve kterých karty velení řídí pohyb, který současně vytváří mlhu

Více

Cíl hry. Herní komponenty

Cíl hry. Herní komponenty Jay Cormier & Sen-Foong Lim Ve hře Tortuga se z hráčů stávají piráti, prahnoucí po pokladech Karibiku. Vaším cílem je legendární pirátský přístav Tortuga pouze zde budou uloupené poklady v bezpečí, a vás

Více

Anno 1701: Das Brettspiel překlad: tondakolik

Anno 1701: Das Brettspiel překlad: tondakolik Anno 1701: Das Brettspiel překlad: tondakolik Myšlenka hry Píše se rok 1701. Dle rozkazu královny jste se vydali osídlovat nové ostrovy a budovat nové kolonie. Musíte udělat vše pro bohatství a slávu koruny.

Více

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště.

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště. Herní materiál: 1 herní plán 4 desky hráčů 58 surovin ze dřeva 40 dřevěných figurek 8 značek ve dvou velikostech 53 žetonů jídla 28 kartiček budov 18 žetonů nástrojů 1 figurka začínajícího hráče 36 civilizačních

Více

COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS

COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS I. ÚVOD Commands & Colors: Napoleonics není příliš složitá hra. Je založena na sledu her Commands & Colors, ve kterých karty velení řídí pohyb, který současně vytváří mlhu

Více

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - město Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - karavana 1 herní plán - věž 4 herní plány hráčů

Více

Mississippi Queen. Autor: Walter Hodel Překlad: Michal Snoopyx Jurčík, 2009 Pro 3-5 hráčů ve věku od 10 let. cílové doky. říční pole.

Mississippi Queen. Autor: Walter Hodel Překlad: Michal Snoopyx Jurčík, 2009 Pro 3-5 hráčů ve věku od 10 let. cílové doky. říční pole. Mississippi Queen Autor: Walter Hodel Překlad: Michal Snoopyx Jurčík, 2009 Pro 3-5 hráčů ve věku od 10 let Utkejte se s ostatními kapitány parníků a jejich "královnami"o titul Královna Mississippi, nejrychlejší

Více

O soutěži MaSo. Co je to MaSo? Třinácté MaSo, 78 družstev, 46 škol. Organizace. maso.mff.cuni.cz. o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev

O soutěži MaSo. Co je to MaSo? Třinácté MaSo, 78 družstev, 46 škol. Organizace. maso.mff.cuni.cz. o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev MaSo jaro 2013 Co je to MaSo? o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev O soutěži MaSo spolupráce, komunikace, týmová hra Třinácté MaSo, 78 družstev, 46 škol Praha + 10 Organizace o studenti

Více

JSI NOVÁČKEM V DUELECH? 1. To, co potřebuješ pro správný začátek je tento začátečnický balíček

JSI NOVÁČKEM V DUELECH? 1. To, co potřebuješ pro správný začátek je tento začátečnický balíček PRAVIDLA HRY 1 JSI NOVÁČKEM V DUELECH? 1. To, co potřebuješ pro správný začátek je tento začátečnický balíček a příručka! Poté stačí vyzvat kamaráda s vlastním balíčkem na duel! 2. Na začátku každého duelu

Více

Napínavé vesmírné dobrodružství od Matta Wordena pro 2 až 5 vesmírných cestovatelů ve věku 10 let a více.

Napínavé vesmírné dobrodružství od Matta Wordena pro 2 až 5 vesmírných cestovatelů ve věku 10 let a více. Napínavé vesmírné dobrodružství od Matta Wordena pro 2 až 5 vesmírných cestovatelů ve věku 10 let a více. Herní komponenty 12 planet 1 mezihvězdná brána 5 vesmírných lodí v pěti barvách, po jedné pro každého

Více

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Autor hry: Gary Kim Ilustrace: Stephane Gantiz Grafika: Ian Parovel Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Překlad do češtiny: Tomáš Endymion Hubka Choson je hra pro 2 až 4 hráče ve věku 14 a výše.

Více

ňáci bubli VÍTEJTE VE SVĚTĚ BUBLIŇÁKŮ! Pravidla hry V PODIVUHODNÉM SVĚTĚ, KDE JSOU PLANETY ZAKLETY V ČASE A KDE BUBLIŇÁCI ŽIJÍ.

ňáci bubli VÍTEJTE VE SVĚTĚ BUBLIŇÁKŮ! Pravidla hry V PODIVUHODNÉM SVĚTĚ, KDE JSOU PLANETY ZAKLETY V ČASE A KDE BUBLIŇÁCI ŽIJÍ. Pravidla hry Grégory OLIVER Alexey RUDIKOV bubli ňáci OBSAHUJE 96 barevných Bubliňáků (16 červených, 16 fialových, 16 žlutých, 16 modrých, 16 zelených a 16 černých) 1 Vak 1 Herní plán 1 Pravidla VÍTEJTE

Více

Strážci západu (Wardens of the West)

Strážci západu (Wardens of the West) Strážci západu (Wardens of the West) Uvnitř tohoto rozšíření pro hru Battles of Westeros (BoW) naleznete nové jednotky a velitele pro všechny hráče rodu Lannisterů. Toto rozšíření kromě nových pravidel

Více

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa CZ Habermaaß-hra 4530 Terra Kids Země světa Terra kids Země světa Vzrušující poznávací hra pro 2-4 cestovatele ve věku od 8 do 99 let. Herní nápad: zaměstnanci Haba Ilustrace: Albert Kokai Délka hry: cca.

Více

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o.

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Údržba: Skladujte na suchém místě uložené ve vaku/boxu, který je součástí balení. Výrobky odpovídají normě EN-71. Distributor: Varování!

Více

Habermaaß-hra 4973. Zvířecí pyramida: A jsme zpět!

Habermaaß-hra 4973. Zvířecí pyramida: A jsme zpět! CZ Habermaaß-hra 4973 Zvířecí pyramida: A jsme zpět! Zvířecí pyramida: A jsme zpět! Rozviklaná rotující stavěcí hra pro 2 až 4 hráče ve věku 5 99 let. Autoři: Klaus Miltenberger, Kristin Múckel Ilustrace:

Více

AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion

AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion AMONG THE STARS - MEZI HVĚZDAMI Hra od Vangelise Bagiartakise Pravidla přeložil Endymion Po zničující válce je všemi hlavními rasami galaxie uzavřen mír a vytvořena Aliance. Prvním krokem Aliance je vytvoření

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 4) U Lesa, Karviná

Více

www.blackfire.cz IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe V. HRANÍ HRY I. OBSAH HRY Attack! stolní hra obsahuje následující èásti: VI.

www.blackfire.cz IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe V. HRANÍ HRY I. OBSAH HRY Attack! stolní hra obsahuje následující èásti: VI. IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe Systém Attacku! je navržen tak, aby vám umožnil poøídit si základní sadu pravidel a èástí, se kterými si mùžete užít tuto hru jako samostatný produkt. Až budete

Více

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů Cirkus Toto rozšíření nelze hrát samostatně budete potřebovat základní hru Carcassonne, do níž ho můžete začlenit úplně nebo i jen částečně. Toto rozšíření můžete také libovolně kombinovat se všemi ostatními

Více

ČESKY IRSKÁ KRÁLOVSKÁ DESKOVÁ HRA

ČESKY IRSKÁ KRÁLOVSKÁ DESKOVÁ HRA ČESKY IRSKÁ KRÁLOVSKÁ DESKOVÁ HRA ÚVOD Sacred hill (Svatý kopec) je první hrou z projektu Kells - Tara a představuje základní pojmy všech těchto unikátních her pro 2 hráče. Sacred Hill simuluje kopec v

Více

ver. BASIC v1.2 a game by FELLBRIGG HERRIOT game design ILYA BARANOVSKY czech translation MICHAL PAVERA

ver. BASIC v1.2 a game by FELLBRIGG HERRIOT game design ILYA BARANOVSKY czech translation MICHAL PAVERA a game by FELLBRIGG HERRIOT game design ILYA BARANOVSKY czech translation MICHAL PAVERA HRA DUNE EXPRESS ŽETONY Dune Express je kostková hra o získávání převahy na planetě Arrakis. Hra je určena pro 2-6

Více

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce.

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce. Pravidla hry Rokoko Cíl hry V Rokoku se stáváte majitelem oděvnické dílny na dvoře francouzského krále Ludvíka XV., kde se snažíte získat co nejvíce prestiže. Během každého tahu zahrajete kartu jednoho

Více

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY 104 hracích karet s čísly 1 104, pravidla hry CÍL HRY Na všech kartách jsou symboly krav. Každá kráva, kterou během hry vezmete, znamená jeden minusový bod.

Více

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra CZ Habermaaß-hra 3616A /4717N Zvířecí pyramida karetní hra Zvířecí pyramida karetní hra Rozechvělá hra pro 2-4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Obsahuje dvě herní varianty. Autor: Ilustrace: Poskytovatel

Více

BASKETBALL SERVIS František Rón. ve spolupráci se. SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace

BASKETBALL SERVIS František Rón. ve spolupráci se. SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace BASKETBALL SERVIS František Rón ve spolupráci se SDRUŽENÍM BASKETBALOVÝCH TRENÉRŮ České basketbalové federace CVIČENÍ PRO ROZVOJ HRY JEDEN PROTI JEDNOMU duben 2005 1) ZIG ZAG DRILL průpravné cvičení Útočník

Více

Pravidla ke hře Kubb

Pravidla ke hře Kubb Pravidla ke hře Kubb Úvod Kubb je tradiční švédská hra, která pochází z Gotlandu, malého ostrova uprostřed Baltského moře. Starodávný tisíciletý původ kubbu je ztracen v mlhách času. Jisté je, že pochází

Více

Dinosauří Člověče nezlob se

Dinosauří Člověče nezlob se Dinosauří Člověče nezlob se Hra pro 2 až 4 hráče od 4 let. Každý dětský soubor her musí obsahovat nejoblíbenější hru Člověče nezlob se. Zahrajte si tuto klasiku hracím plánu s dinosaury. 1.1. Každý hráč

Více

ZÁCHRANÁŘI - BOJ S OHNĚM

ZÁCHRANÁŘI - BOJ S OHNĚM VELKOMĚSTO ZÁCHRANÁŘI - BOJ S OHNĚM ROZŠÍŘENÍ ZÁCHRANÁŘI BOJ S OHNĚM NELZE HRÁT SAMOSTATNĚ. 8 595558 301393 Obsah: oboustranný herní plán, nová karta specializace, pravidla hry Autor hry: Travis Worthington

Více

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad CZ Habermaaß-hra 4748A /4287N 1000 a jeden poklad 1000 a jeden poklad Dobrodružná hra na motivy pohádek 1000 a jedné noci pro 2-4 hráče od 5 do 99 let. Obsahuje základní variantu pro mladší hráče. Autor:

Více

POPIS HERNÍHO PLÁNU POPIS HERNÍHO PLÁNU HERNÍ PLÁN BARBIKÁN. STEZKY Sekce hradeb. Past. Barbikán a val barbikánu. Popis plánu SEKCE HRADEB VĚŽE

POPIS HERNÍHO PLÁNU POPIS HERNÍHO PLÁNU HERNÍ PLÁN BARBIKÁN. STEZKY Sekce hradeb. Past. Barbikán a val barbikánu. Popis plánu SEKCE HRADEB VĚŽE POPIS HERNÍHO PLÁNU POPIS HERNÍHO PLÁNU BARBIKÁN STEZKY Sekce hradeb Bitevní pole a valy jsou spojeny stezkami, které se používají při nájezdech jednotek. Oddíl nájezdníků se nesmí vracet. Smí jít pouze

Více

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let THE FORGOTTEN PLANET Hra pro 2-4 hráče od 12 let Po celém vesmíru probíhá nekonečná honba za energetickými krystaly. Velká obchodní gilda platí ohromné sumy peňez a tak existuje spousta pátračů, kteří

Více

Habermaaß-hra 4934. Rozruch na ledovci

Habermaaß-hra 4934. Rozruch na ledovci CZ Habermaaß-hra 4934 Rozruch na ledovci Rozruch na ledovci Odvážná cvrnkací hra pro 2 až 4 polární zvířátka ve věku od 5 do 9 let. Autor: Heinz Meister Ilustrace: Stephan Pricken Délka hry: cca. 15 minut

Více

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Herní materiál 65 karet přísad na pizzu (13 od každého druhu: olivy, papričky, žampiony, salám a ananas) 40 karet s objednávkami (8 od každé v 5 barvách

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Karlštejn, Křivoklát, Hluboká nad Vltavou, Trosky nebo Pernštejn. Tak tyto hrady a zámky určitě velmi dobře znáte. Ale co třeba Kámen, Andělská hora, Cimburk, Svojanov nebo Humprecht?

Více

Taktika mladší žactvo 2015/16

Taktika mladší žactvo 2015/16 Taktika mladší žactvo 2015/16 Svatá pravidla : Nahrávku na jeden dotek hraji až za polovinou. Na své polovině raději na dva doteky. Když jsem nejblíže u míčku, jsem povinen jej co nejdříve získat nebo

Více

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ.

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ. Collinův meč Nezovo kladivo +2 Bojovník Tyldin palcát Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze (místo +2). TILDA Lilyin luk Mystik Dýka Dýka Pokud

Více

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Aquaretto Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Každý hráč vlastní jednu vodní zoologickou zahradu. Hráči se snaží přilákat do svého vodní parku co nejvíce návštěvníků. Snaží se proto

Více

OPERACE: Work the Angles

OPERACE: Work the Angles OPERACE: Work the Angles Briefing: Říše objevila záhadný objekt, který by mohl znamenat porážku Unie. Unie musí zabránit kurýrovi v předání předmětu do rukou Císaře. Říše musí dostat předmět k agentovi

Více

Objevitelské plavby na Katanu

Objevitelské plavby na Katanu CZ Objevitelské plavby na Katanu Seznamte se s námořními výpravami na Katanu prostřednictvím těchto slavných mořeplaveb z katanské historie. Na níže uveřejněné mapě naleznete osm lokalit, kam v dějinách

Více

Obsah herní sady: 40x dřevěný kámen hrací deska návod

Obsah herní sady: 40x dřevěný kámen hrací deska návod Japonské šachy Obsah herní sady: 40x dřevěný kámen hrací deska návod www.shogi.cz info@shogi.cz /Shogicz Online návod: http://www.shogi.cz/navod.pdf CZ O hře Shogi 1 Rychlá pravidla 2 Rozestavění kamenů

Více

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let UPPSALA Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Uppsala! Proč právě Uppsala? Že se v evropských městech skvěle vyznáte? Ale kde je zrovna Uppsala? Zřejmě leží na západ od Sankt Petersburgu. Leží ale na východ, nebo

Více