Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být..."

Transkript

1 Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

2 Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů na dobrou náladu, pohodu a bohaté zážitky. Věříme, že vám informace obsažené v brožurce pomohou s orientací v destinaci, upozorní vás na důležitá národní specifika, seznámí s kulturními odlišnostmi a maximálně tak přispějí k plnohodnotnému prožití vaší dovolené. Pokud se vám během vašeho pobytu naskytne příležitost pořídit zajímavou momentku či zaranžovat jedinečnou scénku před objektivem fotoaparátu, a tuto fotografii nám po skončení zájezdu zašlete, můžete získat první cenu v naší foto soutěži a na příští dovolenou tak jet s CK ALEX úplně zdarma. Podmínky soutěže najdete v katalogu. V průběhu celého zájezdu vám budou k dispozici naši delegáti, průvodci a další odborný personál, který rád zodpoví vaše případné dotazy. Přejeme vám krásnou dovolenou. Vaše cestovní kancelář ALEX....léto jak má být... 1.

3 > ODBAVENÍ, DOPRAVA Na zavazadla připevněte visačku s adresou, a přejděte k odbavovací přepážce. Zde předáte k přepravě zavazadla s max. hmotností 15 kg/osobu (kontrolní útržky Vám budou vlepeny na palubní lístky) a obdržíte palubní lístek s číslem Vašeho místa v letadle. Dále projdete pouze s palubním zavazadlem (rozměry tohoto zavazadla by neměly přesáhnout 55 x 40 x 20 cm a jeho váha by neměla být vyšší než 5 kg) ke kontrole, kde předložíte pas nebo občanský průkaz a palubní lístek. Na palubu letadla budete uvedeni v dostatečném předstihu zaměstnanci servisu letadla. Od 1. ledna 2006 lze k cestám do států Evropské unie používat pouze občanský průkaz se strojově čitelnými údaji, (tyto občanské průkazy nemohou mít odstřižený roh z důvodu změny povinných údajů). Tyto strojově čitelné občanské průkazy jsou vydávany od druhé poloviny roku Děti musí cestovat s vlastním cestovním dokladem - tj. vlastním cestovním pasem či s vlastním občanským průkazem (OP pouze v EU). Řidičské průkazy platí na celém území unie. V souladu s mezinárodními bezpečnostními pravidly nesmí cestující vozit zbraně (nože, pistole apod.) ve svých kabinových zavazadlech ani u sebe. Nebezpečné předměty, jako jsou výbušniny, jedovaté plyny, hořlavé tekutiny apod. není dovoleno dávat do kabinových ani odbavených zavazadel. Protože elektronické přístroje mohou narušit bezpečný provoz letadla, žádáme Vás, abyste nepoužívali na palubě letadla přístroje vybavené anténou (mobilní telefony, dálkově ovládané hračky), přenosné počítače, CD přehrávače apod. Videokamery, walkmany a počítačové hry se nesmí používat během startu a při přistání, pokud svítí nápis připoutejte se"! Prosíme, abyste se ve vlastním 2.

4 3. zájmu vždy podřídili pokynům palubního personálu. Řecko je členskou zemí Evropského společenství a od roku 2002 je zavedena společná měna euro. Zavedeny byly také integrující devizové a celní předpisy. Platí zde přísný zákon o vývozu antických a historicko-uměleckých předmětů, včetně jejich úlomků. Výjimky povoluje Státní archeologická služba v Aténách. Porušení tohoto zákazu je trestáno vysokými pokutami. Delegáti naší cestovní kanceláře Vás budou očekávat na letišti v Preveze. Vyzvednete si zavazadla a půjdete k připraveným autobusům, které budou stát na letišti před letištní halou. Po příjezdu do Vašeho pobytového místa budete ubytováni (je třeba počítat s tím, že v některých případech budete muset počkat, než budou Vaše pokoje uklizené a kompletně připravené k Vašemu ubytování, čemuž se nelze při střídání turnusů vyhnout, děkujeme za pochopení). Jste-li ubytováni ve studiích, žádáme Vás, abyste si ve vlastním zájmu překontrolovali vybavení kuchyňky. V případě, že bude něco chybět, sdělte to našemu delegátovi. Bude-li cokoliv chybět po Vašem vyklizení studií v den odjezdu, budeme po Vás vyžadovat náhradu. Součástí výbavy na pokojích je ložní prádlo a ručníky. Prosíme Vás, ručníky ani lůžkoviny z pokojů neberte na pláž. Základní informace obdržíte od delegáta na úvodní informační schůzce a dozvíte se, co Vás zajímá, včetně užitečných rad a doporučení. Další podrobnosti, včetně úředních hodin delegáta, se můžete dozvědět z informačních tabulí umístěných v každém ubytovacím zařízení a z informačních knih naší cestovní kanceláře. Nezapomeňte také na změnu času, v Řecku platí východoevropský čas, časový posun je plus 1 hodina oproti středoevropskému.

5 > SVÁTKY Řekové si potrpí na své svátky a okázale je slaví. Mají dva druhy svátků - národní a místní, většinou s vazbou na historické a náboženské události. 1. ledna Nový rok 6. ledna Křest Ježíše v Jordánu, Tři králové 25. března Národní svátek, vzpomínka na ukončení 400 leté turecké nadvlády Duben Velikonoce, nejdůležitější svátek v Řecku 1. května Den práce, den pikniku 15. srpna Nanebevzetí Panny Marie, velká procesí 28. října den "Ochi" oslavy s vojenskými přehlídkami, vzpomínka na "Ne" ke vstupu italských jednotek v roce prosin. Vánoce 31. prosince Nový rok, zpívá se "Kalanda" > LÉKÁRNY Poznáte je podle červeného maltézského kříže a nápisu "Pharmakeion". Lékárny jsou dobře zásobené. Nutno říci, že léky jsou v Řecku poměrně drahé. Uschovejte si stvrzenku o zaplacení pro případné jednání s pojišťovnou. > LÉKAŘ V Řecku v turistických oblastech vždy najdete lékařskou ordinaci, v případě 4.

6 akutních případů budete převezeni do státní nemocnice, která funguje 24 hodin denně. V případě nutnosti kontaktujte našeho delegáta. Upozorňujeme Vás, abyste si nezapomněli vyžádat na všechny návštěvy u lékaře a léky stvrzenky, aby je bylo možno předložit v případě uplatnění nároku z pojistné události vůči pojišťovně. > ALERGIE Je velmi důležité, trpíte-li nějakou alergií či jinou chorobou vyžadující pravidelný příjem léků, nezapomenout vzít si s sebou dostatečné množství. Ne všechny léky se v Řecku dají sehnat. Stejně jako u nás se i v Řecku vyskytují v některých místech v noci komáři. Dají se koupit přístroje, které proti nim stoprocentně fungují, případně zakoupit v lékárně vhodné přípravky. > POŠTA Provozní doba pošty je většinou pondělí až pátek od 8.00 do Známky lze koupit všude, kde se prodávají pohlednice. Z řecké pošty nelze telefonovat. Korespondenci lze poslat i z recepce hotelů. Běžná doba doručení do střední Evropy je jeden týden, známka do ČR stojí cca 0,65 EUR, jak na pohled tak i na dopis. 5. > TELEFONOVÁNÍ Telefonovat lze z telefonních automatů na kartu, kterou koupíte běžně v některých prodejnách. Mimoto můžete telefonovat z recepcí hotelů nebo z místních kiosků. Předvolba pro telefonní

7 styk s ČR je číslo volaného. Sazba za hovor do ČR je necelé1 EUR/min. > PENÍZE, BANKY A SMĚNÁRNY Měnovou jednotkou je euro, zkráceně EUR. Mince jsou těchto hodnot: 1, 2, 5 centů (červená barva) 10, 20 a 50 centů (žlutá barva) a 1 a 2 eura (bílý střed a žluté mezikruží), bankovky: 5, 10, 20, 50, 100, 200 a 500. Platebními kartami lze platit ve vybraných obchodech a hotelech. Osobní doklady, letenky, kreditní karty, šeky, peníze a šperky doporučujeme uložit v hotelovém trezoru. Také doporučujeme s sebou nosit vždy jen tolik peněz, kolik potřebujete. > JÍDLO A RESTAURACE První kuchař z povolání pocházel podle legendy z Řecka. Kdysi dávno prchali kuchaři kvůli špatnému zacházení od pirátů do klášterů. Tam dostali pro rozeznání od černých mnišských kápí bílé čepice. Řecká kuchyně je ovlivněna kuchyní tureckou, italskou, arabskou. Páme na fáme... = Pojďme se najíst S touto větou se zcela určitě mnohokrát v Řecku setkáte. "Jít jíst" zde patří mezi nejdůležitější společenské události. Řecká kuchyně je zdravá, chutná, mnohostranná, pestrá a lákavá i na pohled. Zdravá především proto, že se používá v hojné míře olivový olej a čerstvá zelenina. Chutná proto, že se k masu, ponejvíce grilovanému, rybám a salátům často používají rajčata, citrón, cibule, hodně oregána, petržel, kopr a čerstvé byliny. Mnohostranná pak díky boha- 6.

8 tému výběru předkrmů, příloh, hlavních jídel, zeleniny, ovoce a moučníků. To vše podtrhuje nevtíravé úsilí personálu restaurací o klienta. Jídla se všeobecně nepodávají tak horká jako u nás, v teplém klimatu je to příhodnější. Typickým řeckým nápojem je retsina víno s pryskyřicí, které podporuje chuť k jídlu a je i zdraví prospěšné. Dále pak Ouzo anýzová kořalka, známá jsou rovněž místní přírodní vína a nesmíte zapomenout ochutnat vynikající řecký koňak Metaxa, který se vyrábí v několika kvalitách, od 3* až po 7*, nebo několikaleté sběratelské unikáty, které stojí až několik set EUR. V restauracích se podává většinou pivo Amstel či Heineken, můžete ale vyzkoušet velmi dobré řecké pivo Mythos. Někde lze také koupit české pivo, ale je poměrně drahé. Vynikající jsou též řecké ovocné džusy. Nejvíce se však v Řecku pije voda, alespoň přes den. > KAVÁRNY, KÁVA Kavárny jsou označeny nápisem "Kafenio" a jsou neodmyslitelnou součástí řeckého života. Převážně muži zde diskutují o světě, politice a životě vůbec a popíjejí svou kávu se sklenicí vody nebo upíjejí Ouzo. Často hrají "Tavli", starou řeckou hru s kostkami a speciální šachovnicí. Typická řecká káva je neodmyslitelná a vždy je nutno ji předem správně objednat. Elinikó řecká káva, vařená v malých nádobkách a podávaná v malých šálcích, vždy velmi silná Frapé rozpustná káva podávaná studená s ledem, velmi osvěžující Nescafé horká rozpustná káva 7.

9 Při objednávání upřesněte, jakou kávu chcete. métrio středně sladká skiéto hořká me lígi záchari s trochou cukru glikó velmi sladká me gála s mlékem > OBCHODY V turistických letoviscích se obchodníci orientují podle poptávky. Supermarkety bývají otevřené nepřetržitě od rána do pozdních večerních hodin, ostatní obchody například se suvenýry, oblečením apod. mívají zavřeno v době odpolední siesty hodin. Zde jsou orientační ceny některého základního zboží v EUR: chléb 0,5 kg 0,55 rajčata 1 kg 0,5 1,5 bageta 1 ks 0,2 okurky 1 kg 0,5 1,5 máslo 1/4 kg 2 papriky 1 kg 0,5 1,5 sušenky 0,5 1,2 jablka 1 kg 1 1,5 vejce 6 ks 0,9 pomeranče 1 kg 0,6 1 sýr 1 kg 5 pivo plech 0,9 jogurt 1 ks 1 coca cola plech/litr 0,5/1,5 káva 50 g 1,8 džus 1 l 1,2 čokoláda 0,7 1,2 víno 1 l 2,5 4,5 konzervy 1,4 2 alkohol 1 l cukr 1 kg 0,9 čaj 100 sáč. 1 med 1/2 kg 3 voda 1/5 l 0,5 mléko 1 litr 1,2 mycí prostředek 1 8.

10 > KIOSKY Jsou neodmyslitelnou součástí řeckých letovisek a měst. Nabízejí téměř všechno zboží běžné potřeby - cigarety, sladkosti, nápoje, psací potřeby, šampony, telefonní karty, noviny, časopisy a jiné. Většinou je možné z nich současně za poplatek telefonovat. > TAXI "Taxíky" lze téměř vždy objednat telefonicky z hotelu případně z restaurace. Všeobecně je známo, že ceny jsou přibližně stejné jako u nás, mnohde však levnější. Navíc pak je jedno jedete-li Mercedesem či starým prorezavělým autem neznámé značky, ceny jsou stejné. > PŮJČOVNY MOTOROVÝCH VOZIDEL Chcete-li blíže poznat krásy Řecka, doporučujeme Vám, abyste si půjčili automobil. Pozor na půjčovny, kde jsou ceny poněkud nižší, ale není v nich zahrnuto pojištění a servis v případě poruchy. Motorové vozidlo si lze zapůjčit po předložení pasu a platného mezinárodního řidičského oprávnění (někdy stačí i český). Cena benzínu se pohybuje kolem 1 EUR za litr podobně jako u nás. V případě zájmu se obraťte na našeho delegáta. 9. > NÁVŠTĚVY CÍRKEVNÍCH OBJEKTŮ Cizinci jsou vždy vítáni, ale pouze v odpovídajícím oblečení. Dámy v sukních a se zakrytými rameny, pánové v dlouhých kalhotách

11 a v košili s dlouhým rukávem. > KRÁDEŽE Řekové jsou velmi čestní, zejména v menších městech a na vesnicích. Problém krádeží zde prakticky neexistuje. Během Vaší dovolené buďte však opatrní na své věci, především v místech s mnoha zahraničními návštěvníky a ve velkých městech. > POLICIE Řecky "Astynomia" je k dosažení na telefonním čísle 100. Všeobecně lze říci, že v Řecku je policie uznávaná, ale dopravní předpisy se zde příliš nedodržují. Proto při cestování autem nebo na kole je třeba dávat mnohem větší pozor. Stopování je zde velmi snadné a bezpečné. Nikde nebudete čekat příliš dlouho a v opuštěných koutech se Vám možná poštěstí svézt se autem, které se už velmi dávno nevyrábí a rozhodně nebude mít ani poznávací značku. > ELEKTRICKÝ PROUD V Řecku je stejná voltáž jako u nás. Do zásuvek patří ploché "euro" zástrčky, takže některé starší přístroje made in Czech" do nich nedostanete. V případě potřeby lze v obchodech běžně koupit šikovnou redukci. > SLUNCE V případě, že zapomenete opalovací krém či olej doma, lze je 10.

12 v místě běžně koupit. V prvních dnech je lepší se prudkému slunci vyhýbat a používat krémy s vyšším faktorem. I když to často vypadá, že slunce nepálí, je velmi silné a můžete se velmi rychle spálit. Ujišťujeme Vás, že pozvolným a systematickým opalováním dosáhnete kýžené barvy pleti a vyvarujete se bolestivých spálenin. > MOŘE, PLÁŽE Západní pobřeží je zřídka obydlené, má členitá skaliska, ukrývá nejkrásnější pláže ve středozemí. Přírodní scenérie pláží ( Kathisma, Porto Katsiki, Mylos, Egremni ), kde vápencové skály kontrastují s azurovým mořem. Čistota moře a pláží v Řecku je v mnoha místech podobným problémem jako ve světě. Vlivem mořských proudů a povětrnostních podmínek může docházet k různým naplaveninám jako jsou chaluhy nebo také odpadky, které jsou neukázněně odhazovány do moře. I přes snahu místních obyvatel, co nejrychleji tyto nečistoty odstranit, se někdy kvůli počasí tyto snahy nedaří. U skalnatých pobřeží se někdy vyskytují mořští ježci, proto doporučujeme používat obuv do vody. V případě poranění ježkem stačí poraněné místo natřít olejem a po několika hodinách opatrně vyčistit. Někde se v moři vyskytují také medúzy, které mohou způsobit nepříjemné popálení. V případě vážnějších problémů kontaktujte lékaře. 11.

13 > VÝLETY Naše cestovní kancelář pro Vás připravila zajímavé fakultativní výlety. Další podrobnosti včetně termínů a cen se dozvíte z nástěnek a od našeho delegáta na místě. 1. Nikopolis, Ioannina, Dodoni Celodenní autokarový výlet do Nikopolisu, Ioanniny a Diovy svatyně v Dodoni, kde se nachází jedno z nejzachovalejších antických divadel (v ceně nejsou zahrnuty vstupy cca 5,- EUR). 2. Velká lodní plavba Celodenní plavba lodí k okolním ostrovům Skorpios, Meganissi, Ithaka a Kefallonia. Jistě zaujme nejen milovníky námořní plavby, ale také zaryté suchozemce. 3. Pláže západního pobřeží Celodenní výlet za nejkrásnějšími plážemi Lefkady, kromě nejznámější pláže Porto Katsiki uvidíte také pláže Egremni a Milos. 4. Zapomenuté ostrovy Celodenní výlet jachtou, návštěva ostrovů Kalamos, Kastos, Meganissi, Skorpios spojená s koupáním na překrásných plážích. CK ALEX si vyhrazuje právo na změny nabídky a program výletů. Vyhrazujeme si právo na změny termínů výletů, zejména lodních v případě nepříznivého počasí. Při nedostatečném počtu klientů se mohou některé výlety i zrušit. Peníze za zaplacené výlety na místě Vám vrátí delegát, pokud jste výlety platili před odjezdem v Čechách, pošleme Vám je poštou na Vaši adresu. 12.

14 > GEOGRAFIE, HISTORIE, ZAJÍMAVOSTI Řecko zaujímá nejjižnější cíp Balkánského poloostrova s celkovou rozlohou km 2. Z tohoto počtu 81 % je součástí pevniny, 19 % náleží ostrovům. Délka řeckého pobřeží je více jak 15 tisíc km. Největšími řeckými ostrovy jsou Kréta km 2, Euvoia km 2, Lesbos km 2 a Rhodos km 2. Lefkada je nepravý ostrov, původně poloostrov, oddělený prokopáním úzké šíje v 5. stol. před Kristem. Je to čtvrtý největší ostrov v Jónském moři a má rozlohu 302 km. Žije zde asi obyvatel. Hlavním městem je stejnojmenná Lefkada ležící na severu ostrova. Zhruba 80 % plochy Řecka pokrývají hory, z nich 28 masívů nebo jednotlivých vrcholů přesahuje m. Naproti tomu rozsáhlejší nížiny jsou jen tři: Makedonská na severu, Thrácká na východě a Thessálská uprostřed. Podnebí plně odpovídá poloze v jihozápadním cípu Evropy a poměrné blízkosti Asie a Afriky. Středoevropská dělení roku na jaro, léto, podzim a zimu nelze proto dost dobře přenášet na řecké poměry. Odborníci rozdělují rok v Řecku na tři roční období: období květu a zrání v březnu až v květnu, sucha od června do října a období dešťů od října do března. Vysoké letní teploty jsou poměrně dobře snesitelné. Optimální doba pro cestování po Řecku, chcete-li poznat jeho přírodu a antické památky, je od dubna do poloviny června. Velkou předností mořských vod omývajících řecké břehy je velká čistota. Zato sladká pevninská voda je vzácná. Potoky a řeky, nepříliš dlouhé, mají vodní stav naprosto nestálý s maximem v zimě, zatímco v létě bývají jejich koryta vyschlá. Nejdelší řekou je Alikamon km. Jezera jsou ve vyprahlé krajině poměrně vzácná a jsou soustředěna hlavně na severu. Největším zcela řeckým jezerem je Tri- 13.

15 chontida 96,5 km 2, severně od ústí Korintského zálivu. K vodnímu bohatství musíme ovšem připočítat i 752 minerálních pramenů. Vegetace je dokonale přizpůsobena dlouhotrvajícímu suchu. V nížinách a na pobřeží se setkáváme se vždy zelenou středomořskou vegetací. Připomeňme některé z druhů: myrta, vavřín, oleandr, olivovník, hrušně, planika, duby Ve vyšších polohách najdeme, stejně jako u nás, platany, javory, jilmy, kaštany nebo jehličnaté borovice a jedle. Zvířena, stejně jako původní vegetace, byla decimována. Proto jen vzácně a v nesouvislých oblastech zalesněných hor se vyskytuje jelen a srnec, prase divoké, liška a šakal. V nižších polohách je hojnější králík divoký. Na jezerech a bažinách žijí hojně rackové, méně pak čápi a různé druhy kachen. Pokud jde o mořskou zvířenu, můžeme spatřit delfíny, žraloka modravého či máčku skvrnitou. Z ryb se loví hodně tuňáci, platýzi, sardinky a výborní úhoři. Humři, langusty, sépie, chobotnice a jiní mořští živočichové jsou nezbytnou součástí řeckého jídelníčku. Námořní doprava a cestovní ruch jsou jedna z mála odvětví průmyslu, ve kterých Řecko vyniká. Vyváží též řadu vyhledávaných zemědělských surovin a průmyslových produktů. 70 % průmyslu a polovinu obyvatelstva soustřeďuje Peloponés s Atikou, tato oblast je též i hlavní oblastí turistiky. Řecku chybí dostatek černého uhlí, přitom bohaté ropné zásoby na dně Egejského moře zůstávají zatím nevyužité, jak pro technickou složitost těžby, tak pro neshody s Tureckem. V poslední době se též rozvíjí chemický průmysl díky nalezištím ropy, současně se rozvíjí výroba umělých hmot a farmacie. Zato dominantní postavení ztrácí potravinářský průmysl, i když si stále udržuje dobrou pověst - tabák, víno, olivy a olej, zelenina a citrusy. Tradičním zaměstnáním značné části obyvatelstva je rybolov a také lov a vývoz mořských hub. Nejdůležitějším dopravním odvětvím je námořní doprava. Obchodní loďstvo je na jednom z předních míst na světě. Největšími přístavy podle 14.

16 naloženého a vyloženého zboží jsou Pireus, Soluň a Volos. V letecké dopravě jsou dnes Atény nejdůležitější leteckou křižovatkou ve východním středomoří. Je zde i mnoho vnitrostátních linek. Řecko je také stále více vyhledávaným cílem cestovního ruchu. Horská střediska zůstávají pozadu za přímořskými letovisky. Levkada byla osídlena již v době bronzové, jak dokazují vykopávky v první polovině 2 tisíciletí před Kristem. Těmito obyvateli dle Aristotela byli lelegové. V 7. stol. př. Kristem osidlují ostrov Korinťané, zmocnili se ostrova tím, že prokopali kanál mezi pevninou Akarnania a Levkas. Takto se tedy Lefkada stala ostrovem. Za Peloponéské války byl tento kanál zasypán pískem a poté opět obnoven. V roce 338 př. Kr. obsadil Lefkadu Filip II., otec Alexandra Velikého. Od roku 197 př. Kr. patřil ostrov Římanům, v té době sloužil jako námořní strategický bod. Ve 14. stol. se Lefkada dostává do područí Féničanů, kteří zde vládli asi 180 let. V roce 1797 přichází do rukou Francouzů a nakonec v roce 1810 Britům. Krátce zde také v 15. a 17. stol. vládli Turci. V roce 1864 je Lefkada společně s ostatními Jónskými ostrovy připojena k Řecku. Žil zde a působil německý archeolog Wilhelm Dörpfeld ( ), který spojoval Lefkadu s teorií, že právě ona je Homérovou Ithakou, vlastí Odyseovou. Avšak výsledky jeho vykopávek nepřinesly dostačující důkazy. 15. VYHRAJTE ZÁJEZD! A jak? Je to snadné stačí, když budete hodně fotit a po návratu z Vaší dovolené nám zašlete nějaké fotografie. S některými fotografiemi našich klientů už jste se mohli setkat na stránkách našeho

17 katalogu nebo na internetu. A navíc cena v podobě zájezdu je jistě lákavá. Bližší informace najdete v katalogu a na internetu 16.

18 MALÝ SLOVNÍČEK Ano Ne Ne Ojchi Včera Echthés Dnes Símera Zítra Ávrio Otevřeno Anichtó Zavřeno Klistó Jak? Pós? Kam? Pú? Kolik? Póso? Dobrý den Kaliméra Dobrý večer Kalispéra Ahoj Jásu Jak se máš? Ty kánis? Zdravím Vás Chérete Děkuji Efcharistó Prosím Parakaló Nashledanou Andío jedna éna dva dyo tři tríja čtyři tésera pět pende šest éxi sedm eptá osm ochtó devět enjá deset déka dvacet íkosi třicet triánda čtyřicet saránda padesát penínda šedesát exínda sedmdesát evdomínda osmdesát ochdónda devadesát enenínda sto ekató dvě stě dhiakósia pět set pentakósia tisíc chilia polovina misó den méra týden evdomáda pondělí devtéra úterý tríti středa tetárti čtvrtek pempty pátek paraskjeví sobota sávato neděle kyriakí adresa diéfthinsi poštovní schránka gramatokyvótio pošta tachydromío poštovní známka gramatósimo informace pliroforiés banka trápeza letadlo aeropláno loď plío ulice odós náměstí platía hotel xenodochío restaurace estiatório kavárna kafetería město póli vesnice chorió 17.

19 18. pláž paralía ostrov nisí kostel eklisía moře thálasa přístav limáni pas diavatýrio účet logariasmós víno krasí jogurt s česnekem dzadziki jogurt s medem jaurti me meli měkký kozí sýr feta plněné vinné listy dolmades těstoviny s ml. masem pastitsio maso na cibulkách stifado hranolky patates rýže rízi moučník glykó zmrzlina pagotó bílé lefko červené kótino pivo bíra čaj tsai káva kafés mléko gála cukr záchari voda neró teplý zestós studený kríos chléb psomí máslo vůtyro vejce avgó sůl aláti pepř pipéri ocet xídi olej ládi meloun karpůzi bílý meloun pepóni jablko mílo hruška achlády hrozn. víno stafíli fíky síka pomeranč portokáli citron lemóni rajče domáta okurka angúri paprika pipéri cibule kremídy česnek skórdo olivy eliés špíz suvláki kotleta brizóla žebírka paidákia vepřové chirinó hovězí moschári jehně arní kuře kotópulo ryba psári mušle mýdia krevety garýdes chobotnice ochtapódy sépie kalamáry humr astakós

20 Velvyslanectví České republiky v Řecku 6, G. Seferis Str., Palaio Psychico, Athens Tel.: , Provozní hodiny úřadu: po pá hod. Úřední hodiny pro veřejnost: út pá hod. CK Alex, s.r.o. Písnická 2, Praha 4 Informace, rezervace tel.: (+420) e mail: info@ckalex.cz

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ŘECKO. Limnos

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ŘECKO. Limnos Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ŘECKO Limnos Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ŘECKO. Alonissos

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ŘECKO. Alonissos Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ŘECKO Alonissos Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ŘECKO. Paxos

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ŘECKO. Paxos Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... ŘECKO Paxos Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Malebný ostrov zapomenutých pláží.

Malebný ostrov zapomenutých pláží. Malebný ostrov zapomenutých pláží. Lefkada je jeden z Jónských ostrovů, má rozlohu cca 300 km 2 a s pevninou jej spojuje 50 m dlouhý plovoucí most. Žije zde 23.000 obyvatel, nejvíce cca 8.000 v hlavním

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Ostrov zapomenutých pláží.

Ostrov zapomenutých pláží. Ostrov zapomenutých pláží. Lefkada je jeden z Jónských ostrovů, má rozlohu cca 300 km 2 a s pevninou jej spojuje 50 m dlouhý plovoucí most. Žije zde 23.000 obyvatel, nejvíce cca 8.000 v hlavním městě Lefkada

Více

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být... Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů

Více

Ostrov zapomenutých pláží.

Ostrov zapomenutých pláží. Ostrov zapomenutých pláží. Lefkada je jeden z Jónských ostrovů, má rozlohu cca 300 km 2 a s pevninou jej spojuje 50 m dlouhý plovoucí most. Žije zde 23.000 obyvatel, nejvíce cca 8.000 v hlavním městě Lefkada

Více

odlety z Prahy týdenní pobyty Ceník Týdenní odlety z Prahy www.vtt.cz

odlety z Prahy týdenní pobyty Ceník Týdenní odlety z Prahy www.vtt.cz y z Prahy týdenní pobyty Ceník Týdenní y z Prahy www.vtt.cz 8-denní pobytové zájezdy s em z Prahy ostrov Kréta Heraklion Program: 8-denní pobyty u moře 1. den: z Prahy, do Heraklionu, transfer do letovisek,

Více

Týdenní jídelníček pro hubnutí

Týdenní jídelníček pro hubnutí Týdenní jídelníček pro hubnutí Vždy platí, že pokud bude výdej energie vyšší než její příjem, tak bude docházet k hubnutí. Na začátku je proto třeba stanovit správný poměr příjmů/výdeje. Ideálně vám to

Více

Více informací: CK LIKIDIS TRAVEL, s.r.o., Josefská 3, Brno, IČO Tel , tel/fax:

Více informací: CK LIKIDIS TRAVEL, s.r.o., Josefská 3, Brno, IČO Tel , tel/fax: Více informací: CK LIKIDIS TRAVEL, s.r.o., Josefská 3, 60200 Brno, IČO 47903678 Tel. 542 219 200, tel/fax: 542 219 201 Řecko Nei Pori studia Rosa letecky z Brna Poloha: nachází se cca 250 m od pláže, kousek

Více

Jídelní lístek POLÉVKY STUDENÉ PŘEDKRMY TEPLÉ PŘEDKRMY SÝRY. dle denní nabídky. 200g TZATZIKI / 60 Kč řecký jogurt s okurkou a česnekem

Jídelní lístek POLÉVKY STUDENÉ PŘEDKRMY TEPLÉ PŘEDKRMY SÝRY. dle denní nabídky. 200g TZATZIKI / 60 Kč řecký jogurt s okurkou a česnekem Jídelní lístek POLÉVKY dle denní nabídky / 30 Kč STUDENÉ PŘEDKRMY 200g TZATZIKI / 60 Kč řecký jogurt s okurkou a česnekem 100g OLIVY / 45 Kč 200g PEČENÁ KAPIE S ČESNEKEM / 60 Kč 100g ŘECKÝ JOGURT / 35

Více

SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018

SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018 SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018 Kypr je ostrov s nejkrásnějšími písčitými plážemi v Evropě. Letos zde organizujeme výukový kemp plážového volejbalu ve spojení s dovolenou u moře. Termíny jsme

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast Výrobky studené kuchyně vy_32_inovace_ma_49_11 Autor

Více

BAR - HOTEL PRINCESS ****

BAR - HOTEL PRINCESS **** BAR - HOTEL PRINCESS ****, - denní zájezd severozápa část barského pobřeží je co do příroch krás srovnatelná s pobřežím v okolí Budvy. Krásné, rozlehlé pláže, výborné podnebí, příro a kulturní zajímavosti,

Více

Černá Hora - Buljarica

Černá Hora - Buljarica Černá Hora - Buljarica PENZION PREMIER VILY ARMENKO LUX VILA GALIJA s ALL INCLUSIVE od 15.790 Kč/os. HOTEL SAVOJO CLUB POLOHA: oblíbený rodinný hotel se nachází přímo na krásné, více než dvoukilometrové

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD SPOTŘEBA POTRAVIN Jiří Hrbek Tisková konference,. prosince 21, ČSÚ Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 1, 1 2 Praha 1 www.czso.cz Spotřeba potravin v ČR v dlouhodobém srovnání 2 Celková spotřeba

Více

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka.

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Jeden z nejhezčích ostrovů jižního Jónského moře leží pouhou hodinu plavby od dalšího jónského ostrova Kefalonie a necelou hodinu a půl plavby od Peloponésu.

Více

POLÉVKY PŘEDKRMY CHUŤOVKY

POLÉVKY PŘEDKRMY CHUŤOVKY Hovězí vývar 0,33 l (nudle, játrové knedlíčky) Česneková 0,33 l (sýr, česnek, vejce) Česneková speciál 0,33 l (tvarůžek, klobása, česnek) Dle denní nabídky POLÉVKY PŘEDKRMY Šunkový koktejl (šunka 50 g,

Více

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií,

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, Lefkada Řeckem v miniatuře...... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, místo, které uchvátí každého,

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK STUDENÉ PŘEDKRMY

JÍDELNÍ LÍSTEK STUDENÉ PŘEDKRMY JÍDELNÍ LÍSTEK STUDENÉ PŘEDKRMY 1. TZATZIKI - pravý řecký jogurt s okurkou a česnekem... 72,- 2. TARAMOSALATA - pasta z tresčích jiker, česneková bagetka... 72,- 3. MELITZANOSALATA - krém z pečených lilků

Více

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie Malování v Provence 10 - denní zájezd Francie Navštivte a poznejte Provence, rodiště a působiště řady slavných malířů, a přeneste její krásy na malířské plátno! Kdo už někdy držel v ruce paletu a štětec,

Více

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018 Jídelníček pondělí 1. říjen 218 Dopolední svačina chléb, sýrová pomazánka, zelenina, mléko Alergeny Polévka zeleninová s vločkami 1,9 fazolová omáčka, vařené hovězí maso, knedlík domácí tvaroháček, ovoce,

Více

Apartmánový dům Billis

Apartmánový dům Billis Apartmánový dům Billis ŘECKO / Leptokarie 52 Poloha: apartmánový dům s menší zahradou a zahram krbem, kde si můžete příjemně posedět s přáteli, se nachází v klidné části nedaleko hlavní turistické třídy

Více

Lefkada patří k Jónským ostrovům, ležících

Lefkada patří k Jónským ostrovům, ležících 32 LEFKADA Lefkada patří k Jónským ostrovům, ležících u západního pobřeží středního Řecka a Peloponésu. Tento ostrov, nazývaný též Lefkas, vás ohromí svou nádhernou přírodou. Z azurového moře se zvedají

Více

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás!

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás! NABÍDKA STRAVOVÁNÍ Vážení hosté, vítáme Vás! Jsme rádi, že jste si pro svůj pobyt zvolili naše zařízení a chtěli bychom Vám nabídnout výběr z pestré nabídky jídel v našem stravovacím provozu. Nabízíme:

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK STUDENÉ PŘEDKRMY

JÍDELNÍ LÍSTEK STUDENÉ PŘEDKRMY JÍDELNÍ LÍSTEK STUDENÉ PŘEDKRMY 1. TZATZIKI - pravý řecký jogurt s okurkou a česnekem... 72,- 2. TARAMOSALATA - pasta z tresčích jiker, česneková bagetka... 72,- 3. MELITZANOSALATA - krém z pečených lilků

Více

CZ01-KA

CZ01-KA Discovering olives and grapevine on the Italian organic farm Za olivami a vínem na biofarmu v Itálii 2016-1-CZ01-KA102-023637 Group 1: Olive harvest, sorting and oil production 06.11. 19.11.2016, Perugia

Více

Jídelní lístek. Polévky Dle denní nabídky 35,-

Jídelní lístek. Polévky Dle denní nabídky 35,- Restaurace a penzion U Kapličky Jídelní lístek Předkrmy 80 g Carpaccio z pravé hovězí svíčkové, toust (1,3,7) 115,- 100 g Caprese mozzarella, cherry rajčátka, bazalkové pesto, toust (1,3,7) 95,- 80 g Restované

Více

2. Ceny zboží - přehled, příjmy a výdaje, skládání částky. 3. Vracení peněz při nákupu, hotovost, peníze na účtu

2. Ceny zboží - přehled, příjmy a výdaje, skládání částky. 3. Vracení peněz při nákupu, hotovost, peníze na účtu Kurz Hospodaření s penězi Lektorka, autorka materiálů: Mgr. Jitka Zimová Obsah kurzu: 1. Poznávání mincí a bankovek, skládání částky 2. Ceny zboží - přehled, příjmy a výdaje, skládání částky 3. Vracení

Více

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii Sicílie... moře, slunce, víno a sopka Ragusa Ibla, Catania, Etna, Taormina program prohlídky vína The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii www.tuscany-italy-wine-tour.com,

Více

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok GREECE TOUR 2012 Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok Po úspěších v minulých letech pokračujeme v pořádání oblíbené dovolené spojené se sportovním vyžitím.

Více

snídaně Chléb (100 g) se sýrem, šunkou, zeleninová obloha, hrnek čaje

snídaně Chléb (100 g) se sýrem, šunkou, zeleninová obloha, hrnek čaje Atlas p rcí Právě se vám do rukou dostává brožurka nazvaná Atlas porcí. Jde o soubor fotografií jídel normálních porcí, které konzumuje průměrný zdravý člověk. K vytvoření této brožurky nás vedlo zjištění,

Více

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel. www.cdtravel.cz Řecko Peloponés Hotel Ritsa** Novinka! Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Peloponés / Tolo / / / / / Poloha: malé, romantické městečko Tolo leží

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. www.cdtravel.cz Řecko Lefkada Achilleas studia *** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Lefkada / Nidri Poloha: studia leží v klidné okrajové části letoviska

Více

CROATIA TOUR 2016 CROATIA TOUR 2016 2.7. 9.7. 2016

CROATIA TOUR 2016 CROATIA TOUR 2016 2.7. 9.7. 2016 - CROATIA TOUR 2016 Dovolená v oblasti Zelená Laguna (Poreč) s I.S.C. Sports a CK IDEAL TOUR PRAHA Pokračujeme v krásné tradici oblíbené dovolené pro všechny spojené se sportovním vyžitím pod názvem CROATIA

Více

Osobnostní rozvoj Chorvatsko Informace pro účastníky

Osobnostní rozvoj Chorvatsko Informace pro účastníky Osobnostní rozvoj Chorvatsko 2019 Informace pro účastníky Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, cestuje přes všechny dálky, hlavně k sobě samému (Jan Werich) Místo konání Port 9 Resort **** adresa:

Více

Plavba: Z Miami po tropickém Karibiku na lodi MSC Divina (Karibik)

Plavba: Z Miami po tropickém Karibiku na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba: Z Miami po tropickém Karibiku na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba s českým delegátem! Akční plavba! Objevte s námi sluncem zalité pláže tropického Karibiku. Plavbu započneme v Miami, ze kterého

Více

Kontakt: Renata Hořejší, tel , mob ,

Kontakt: Renata Hořejší, tel , mob , Studia Moscha Kontakt: Renata Hořejší, tel. 97 22 43 051, mob. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Rhodos / Faliraki www.cdtravel.cz Řecko Rhodos / / Poloha:Studia se nacházejí v klidném prostředí

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR týdenní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT. Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky.

CHORVATSKO vlakem. HVAR týdenní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT. Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. HIT 2017 CHORVATSKO vlakem HVAR týdenní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. 2 TERMÍNY: 1.6. - 10.6.2018 a 7.9. - 16.9. 2018

Více

UZAVŘENÍ VZDUŠNÉHO PROSTORU. Praktické rady pro cestující, kteří měli problémy v důsledku uzavření letišť v EU

UZAVŘENÍ VZDUŠNÉHO PROSTORU. Praktické rady pro cestující, kteří měli problémy v důsledku uzavření letišť v EU UZAVŘENÍ VZDUŠNÉHO PROSTORU Praktické rady pro cestující, kteří měli problémy v důsledku uzavření letišť v EU Uzavření vzdušného prostoru způsobilo v celé Evropě turistům a lidem cestujícím ze služebních

Více

Svačíš jednou nebo dvakrát denně? ANO NE

Svačíš jednou nebo dvakrát denně? ANO NE Příloha č.1 DOTAZNÍK Ahoj holky a kluci, chci vás poprosit o vyplnění tohoto krátkého dotazníku. Tvoje odpovědi jsou pro mě moc důležité, odpovídej proto,prosím, pravdivě a svoje odpovědi zakroužkuj. Díky!

Více

PODMÍNKY PRO VSTUP DO ZEMĚ, DEVIZOVÉ PODMÍNKY

PODMÍNKY PRO VSTUP DO ZEMĚ, DEVIZOVÉ PODMÍNKY PODMÍNKY PRO VSTUP DO ZEMĚ, DEVIZOVÉ PODMÍNKY BULHARSKO Podmínky cestování po EU: Občanský průkaz slouží jako cestovní doklad pouze pro jeho držitele. Pokud tedy rodič cestuje pouze s občanským průkazem

Více

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. EU peníze školám. Inovace výuky v PrŠ Horní Česká

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. EU peníze školám. Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Šablona číslo/název: Zpracoval: Předmět: Název

Více

Ostrov zapomenutých pláží.

Ostrov zapomenutých pláží. Ostrov zapomenutých pláží. Lefkada je jeden z Jónských ostrovů, má rozlohu cca 300 km 2 a s pevninou jej spojuje 50 m dlouhý plovoucí most. Žije zde 23.000 obyvatel, nejvíce cca 8.000 v hlavním městě Lefkada

Více

Hotel Montreal**+ Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos. ŘECKO Zakynthos / Alykes

Hotel Montreal**+ Novinka! www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos. ŘECKO Zakynthos / Alykes Hotel Montreal**+ Novinka! Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Zakynthos / Alykes www.cdtravel.cz Řecko Zakynthos / / / Poloha: jednoduchý rodinný hotel se

Více

Jídelní lístek. 0,22 l dle denní nabídky 25,- 150 g Přírodní kuřecí prsa s broskví a sýrem 105,-

Jídelní lístek. 0,22 l dle denní nabídky 25,- 150 g Přírodní kuřecí prsa s broskví a sýrem 105,- Jídelní lístek Polévky: 0,22 l Česneková se ztraceným vejcem, šunkou, sýrem a krutony 0,22 l Česneková se ztraceným vejcem, šunkou, tvarůžkem a krutony 0,22 l Vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi 35,-

Více

POZNÁVACÍ PLAVBY LODÍ PO CHORVATSKÝCH OSTROVECH

POZNÁVACÍ PLAVBY LODÍ PO CHORVATSKÝCH OSTROVECH POZNÁVACÍ PLAVBY LODÍ PO CHORVATSKÝCH OSTROVECH Týdenní zájezdy jsou tematicky zaměřeny na dvě témata: poznávání místních pamětihodností a specialit středomořské kuchyně. Plavby se uskuteční na lodích

Více

Jídelníček od 5.5. 26.5. 9.5. 30.5. 2014 2014

Jídelníček od 5.5. 26.5. 9.5. 30.5. 2014 2014 Jídelníček od 5.5. 26.5. 9.5. 30.5. 2014 2014 Pondělí Polévka: Fazolová Hrachová Rýžový Boloňské nákyp špagety s ovocem se sýrem, a rozinkami, ovoce ovoce Ledový Zelený čaj s citronem Zeleninové Zapečené

Více

15. 300g Caesar salát 139,- (římský salát, kuřecí maso, parmazán, ančovičkový dresink, krutony)

15. 300g Caesar salát 139,- (římský salát, kuřecí maso, parmazán, ančovičkový dresink, krutony) Předkrmy 1. 100g Tataráček z lososa na listovém salátu, toustový chléb 92,- 2. 100g Domácí paštika na brusinkovém soté s konfitovaným pomerančem 79,- a omáčkou z červeného vína, pečivo 3. 100g Na plátky

Více

PRESTO ve Vaší kanceláři. OFFICE CATERING zajišťují moderní kantýny Presto

PRESTO ve Vaší kanceláři. OFFICE CATERING zajišťují moderní kantýny Presto PRESTO ve Vaší kanceláři OFFICE CATERING zajišťují moderní kantýny Presto Florentinum The Park Chodov Na jaře roku 2015 přibyla v Praze druhá samoobslužná restaurace Presto v Business Centru - The Park

Více

Týdenní zábavná dovolená v Riccione

Týdenní zábavná dovolená v Riccione Týdenní zábavná dovolená v Riccione Termín cesty: 28.8 4.9 2015 Počet osob: nabídka od 8 osob Doprava: letecky Highlights: 7-denní pobyt ve vyhlášeném letovisku - Riccione Gay pláž Osobní gay průvodce

Více

Kompletní nabídka ubytování a aktuální ceny na a

Kompletní nabídka ubytování a aktuální ceny na   a Letecké zájezdy na 7 a 14 nocí Odletové místo KLIDNÁ DOVOLENÁ U KRÁSNÉ PÍSEČNÉ E Svozy na/z letiště Klidné, menší letovisko Ammoudia se rozprostírá v zálivu Fanari, 17 km jihovýchodně od Pargy. Samotný

Více

Apartmánový dům Billis

Apartmánový dům Billis Apartmánový dům Billis Kontakt: Gojná Tereza, tel 737 275 077, email: Tereza.Gojna@osz.org ŘECKO / Leptokarie www.cdtravel.cz Řecko Leptokarie / / Poloha: apartmánový dům s menší zahradou a zahradním krbem,

Více

Minutky restaurace : Ryby :

Minutky restaurace : Ryby : Studené předkrmy : 60 g Nakládaný kozí sýr v olivovém oleji s paprikou, česnekem a bylinkami podávaný s rozpečenou bagetkou 59,- 60 g Matjesy ala losos ložené na jablečném salátku s cibulí, zdobené kapary

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J.

Vedoucí školní jídelny: Balochová A., vedoucí kuchařka: Mikešová J. Na týden od 1. září do 4. září 2015 Pondělí Úterý Zeleninový vývar s kuskusem 7,9 1 Boloňské špagety se sýrem 1,3,6,7,9 Míchaný kompot, mandarinkový džus, voda Středa Pórková 1,3,5,6,7,8,9,11 2 Rybí filé

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

STUDENÉ PŘEDKRMY CHUŤOVKY K PIVU A VÍNU

STUDENÉ PŘEDKRMY CHUŤOVKY K PIVU A VÍNU STUDENÉ PŘEDKRMY CHUŤOVKY K PIVU A VÍNU Domácí paštika s šípkovo - brusinkovou omáčkou a opečeným bílým chlebem 100g 95,- Domácí tlačenka s octem a cibulí 200g 79,- Carpaccio z hovězí svíčkové s domácím

Více

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13 Hotel Amaraigua 3* Typ zájezdu Stát Destinace Lokace u moře Španělsko Costa Brava Malgrat de Mar Datum 03.08.13-10.08.13 Délka Strava Odjezd z Typ ubytování Cena od 8 dní all inclusive vlastní hotel 11

Více

Restaurace AJETO Ajeto FIRMA ROKU 2014 Ajeto FIRMA ROKU 2014

Restaurace AJETO Ajeto FIRMA ROKU 2014 Ajeto FIRMA ROKU 2014 Restaurace AJETO Ajeto FIRMA ROKU 2014 PŘEDKRMY 80g 80g 100g CARPACCIO AJETO marinované plátky svíčkové v bylinkách, olivový olej, hobliny parmazánu, balsamico Rozpečený kozí sýr s ořechy a medovou zálivkou,

Více

Vytisknout PDF Zátoka Smokvina - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko

Vytisknout PDF Zátoka Smokvina - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko Robinzonáda Stella Vytisknout PDF Zátoka Smokvina - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a konkretní ubytovací jednotce,

Více

Vážení hosté vítáme vás v rodinné restauraci a rádi vám nabídneme naše služby Svatby Restaurace a penzion U Němců nabízí to pravé místo pro vaši nezapomenutelnou svatbu. Klidné prostředí, rodinná atmosféra,

Více

Restaurant STODOLA Pulčín 22 Jídelní lístek platný od 13.12.2014. Jídelní lístek. Předkrmy

Restaurant STODOLA Pulčín 22 Jídelní lístek platný od 13.12.2014. Jídelní lístek. Předkrmy Restaurant STODOLA Pulčín 22 Jídelní lístek platný od 13.12.2014 Jídelní lístek Předkrmy 1 ks Klobása, křen, hořčice, pečivo 1, 10 39,- Kč 50g Škvarkové sádlo, chléb 1 29,- Kč Něco k pivu 200g Topinka

Více

1. VARIANTA ČTRNÁCTIDENNÍ POBYT 3.8. 16.8.2011 S 20 TI LÉČENÍMI V RESORTU RAGARA BEACH

1. VARIANTA ČTRNÁCTIDENNÍ POBYT 3.8. 16.8.2011 S 20 TI LÉČENÍMI V RESORTU RAGARA BEACH POBYT NA FILIPÍNÁCH S FILIPÍNSKÝM LÉČITELEM ČTYŘI VARIANTY POBYTU 1. VARIANTA ČTRNÁCTIDENNÍ POBYT 3.8. 16.8.2011 S 20 TI LÉČENÍMI V RESORTU RAGARA BEACH Odlet z Prahy Ruzyně 1.8.2011 v 15.50 h. do Dubaje.

Více

Ostrov zapomenutých pláží.

Ostrov zapomenutých pláží. Ostrov zapomenutých pláží. Lefkada je jeden z Jónských ostrovů, má rozlohu cca 300 km 2 a s pevninou jej spojuje 50 m dlouhý plovoucí most. Žije zde 23.000 obyvatel, nejvíce cca 8.000 v hlavním městě Lefkada

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole EASY SCHOOL OF LANGUAGES Valletta, Malta

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole EASY SCHOOL OF LANGUAGES Valletta, Malta JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

0,3l Slezská česnečka (1,3,7,9) 39,00 Kč 0,3l Zelňačka (1,3,7,9) 39,00 Kč

0,3l Slezská česnečka (1,3,7,9) 39,00 Kč 0,3l Zelňačka (1,3,7,9) 39,00 Kč Jídelní lístek STUDENÉ PŘEDKRMY A SALÁTY 200g Uzený talíř (1,10) 69,00 Kč (uzené maso, klobása, angl. slanina, šunka, feferonky, zelenina) 200g Sýrový talíř (7) 79,00 Kč (eidam, camembert, sýr s modrou

Více

Viamare. Řecko a řecké ostrovy. Obsah

Viamare. Řecko a řecké ostrovy. Obsah Řecko a řecké ostrovy Obsah Pronájem aut... 4 Služby Viamare... 5 Individuální cesty... 6 Parga... 8-11 Lefkada... 12-27 Kefallonia... 28-33 Zakynthos... 34-39 Kréta... 40-61 Lesbos... 62-67 Rhodos...

Více

Obr. 1 (upraveno) Západní Evropa

Obr. 1 (upraveno) Západní Evropa Obr. 1 (upraveno) Západní Evropa Charakteristika Jedná se o nejvýznamnější, hospodářsky nejvyspělejší, nejhustěji obydlenou oblast Evropy Oblast leží v mírném, oceánském podnebném pásu Převažují nížiny

Více

Cestování Stravování. Stravování - U vchodu. Stravování - Objednání jídla

Cestování Stravování. Stravování - U vchodu. Stravování - Objednání jídla - U vchodu Chtěl(a) bych si rezervovat stůl pro _[počet osob]_ na _[čas]_. Používá se pro vytvoření rezervace. Stůl pro _[počet osob]_, prosím. Používá se pro vyžádání stolu. Chtěl(a) bych si rezervovat

Více

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. petra.cupcova@atlas.cz ČUPCOVÁ 774 958 288. Základní informace o klientovi. Jméno a příjmení. Telefonní kontakt.

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. petra.cupcova@atlas.cz ČUPCOVÁ 774 958 288. Základní informace o klientovi. Jméno a příjmení. Telefonní kontakt. VSTUPNÍ DOTAZNÍK Jméno a příjmení Telefonní kontakt E-mail Povolání, popř. směnnost Základní informace o klientovi Doplňující informace o klientovi Věk Výška Váha BMI Vyplňte prosím dotazník co nejpečlivěji

Více

ČISTÁ PENĚŽNÍ VYDÁNÍ CELKEM

ČISTÁ PENĚŽNÍ VYDÁNÍ CELKEM STATISTIKA RODINNÝCH ÚČTŮ Tab. 7b Úplné rodiny a ostatní domácnosti podle vzdělání Skupiny peněžních vydání - průměry na osobu v Kč za rok, struktura v % Domácnosti celkem z toho úplné rodiny 1 - základní

Více

NABÍDKOVÝ LIST. SENDVIČE - Světlý chléb zadělávaný mlékem KÓD PRODUKT GRAMÁŽ / OBSAH CENA VČ DPH

NABÍDKOVÝ LIST. SENDVIČE - Světlý chléb zadělávaný mlékem KÓD PRODUKT GRAMÁŽ / OBSAH CENA VČ DPH NABÍDKOVÝ LIST Svacinari.cz s.r.o. S.K.Neumanna 1135/22 Praha 8 182 00 IČ: 02785064 DIČ: CZ02785064 SENDVIČE - Světlý chléb zadělávaný mlékem KÓD PRODUKT GRAMÁŽ / OBSAH CENA VČ DPH ITALSKÝ (bazalkové pesto,

Více

vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků.

vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Dobrý den, vítáme Vás v rodinném resortu Losinka Rapotín, který se nachází u vstupní brány do druhých největších hor České republiky, Jeseníků. Přejeme Vám příjemný pobyt, výbornou zábavu, kvalitní služby

Více

JÍDELNÍ NÁPOJOVÝ A VINNÝ LÍSTEK SLIVENECKÁ 6, PRAHA 5

JÍDELNÍ NÁPOJOVÝ A VINNÝ LÍSTEK SLIVENECKÁ 6, PRAHA 5 JÍDELNÍ NÁPOJOVÝ A VINNÝ LÍSTEK SLIVENECKÁ 6, PRAHA 5 předkrmy ryby utopenec s cibulí 1ks, 37,- nakládaný pikantní hermelín 120g, 69,- smažené papričky jalapenos plněné nivou, zakysaná smetana 4ks, 69,-

Více

Více informací: CK LIKIDIS TRAVEL, s.r.o., Josefská 3, 60200 Brno Tel. 542 219 200, tel/fax: 542 219 201

Více informací: CK LIKIDIS TRAVEL, s.r.o., Josefská 3, 60200 Brno Tel. 542 219 200, tel/fax: 542 219 201 CHALKIDIKI - letovisko NEA VRASNA 2015 letecké zájezdy ODLETY BRNO,OSTRAVA vily VASILIS, VOULA,CHRISTOS II., APOLLON kód zájezdu termín počet dní/nocí 1. a 2. os. STUDIO 1. až 3. os. APARTMÁN 3. a 4. os.

Více

Popis jídla. Polévka: Hrstková 1 pšenice,7,9 Oběd č. 1: Vepřové maso na česneku, bramborové halušky

Popis jídla. Polévka: Hrstková 1 pšenice,7,9 Oběd č. 1: Vepřové maso na česneku, bramborové halušky Jídelní lístek ŠJ = čerstvá zelenina a ovoce období: 3.1.-4.1.2019 3.1.2019 čtvrtek Polévka: Hrstková 1 pšenice,7,9 Oběd č. 1: Vepřové maso na česneku, bramborové halušky,9 4.1.2019 pátek Polévka: Zeleninová

Více

JÓGA POBYT NA BALI ŘÍJEN 2019 s Vendulou Černou (BA35)

JÓGA POBYT NA BALI ŘÍJEN 2019 s Vendulou Černou (BA35) JÓGA POBYT NA BALI ŘÍJEN 2019 s Vendulou Černou (BA35) cena 28.990 Kč / osoba Cena zahrnuje: 10 nocí ubytování snídaně 2 x denně lekce jógy 2x celodenní výlet po Bali v ceně český delegát transfery letiště-vila-letiště

Více

Připravuje: Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři

Připravuje: Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři Připravuje: Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři SEVERNÍ CESTA TIRANSKÁ ÚŽINA - RAS MOHAMED - DAHAB & SS - THISTELGORM Termín: 7. 14. března 2015 Cena: 29 900,-Kč Rádi bychom Vás pozvali na týdenní

Více

POKYNY PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDU S LETECKOU DOPRAVOU ŘECKO SARTI

POKYNY PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDU S LETECKOU DOPRAVOU ŘECKO SARTI POKYNY PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDU S LETECKOU DOPRAVOU ŘECKO SARTI (jedná se o obecné informace, za základní a směrodatné považujte informace uvedené ve Voucheru a cestovní smlouvě) ODBAVENÍ NA LETIŠTI: Odbavení

Více

INFOKANÁL OBCE LUŽICE. Obec Lužice Česká 1 696 18 Lužice Telefon: 511 117 821 www.luziceuhodonina.cz

INFOKANÁL OBCE LUŽICE. Obec Lužice Česká 1 696 18 Lužice Telefon: 511 117 821 www.luziceuhodonina.cz INFOKANÁL OBCE LUŽICE Obec Lužice Česká 1 696 18 Lužice Telefon: 511 117 821 www.luziceuhodonina.cz OBECNÍ ÚŘAD LUŽICE Úřední dny: Pondělí: 7.00 11.30 12.30 17.00 Středa: 7.00 11.30 12.30 17.00 PARTNERSKÁ

Více