Weby politických stran v Plzeňském kraji - amatérismus a informační bída

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Weby politických stran v Plzeňském kraji - amatérismus a informační bída"

Transkript

1 Weby politických stran v Plzeňském kraji - amatérismus a informační bída Plzeňský kraj, , aktualizováno 15:39 Tři měsíce před krajskými volbami jsme se rozhodli prověřit, jakým způsobem se jednotlivé politické strany prezentují na svých internetových stránkách, zda voliče již nyní zásobují dostatkem aktuálních informací, nebo zda jsou tyto weby dosud mrtvé, zahnívající a jejich provozovatelé je resuscitují k vrcholnému výkonu teprve krátce před samotnými volbami. Do našeho testu jsme tentokrát zařadili nejvýznamnější strany v regionu a zde jsou postřehy, které Regionpodlupou.cz zaznamenal. Každý web hodnotíme na závěr jako ve škole známkou od jedničky do pětky. Přehledným webem se prezentuje ODS Plzeňského kraje, kde se pravidelně objevují aktuality z dění uvnitř strany. Poslední aktuální článek z 8. července se samozřejmě zabývá regionálním sněmem a zvolením nového lídra pro krajské volby, předchozí materiál přináší informace z mimořádného jednání regionální rady z 28. června, nechybí ani reportáž ze závodu dračích lodí, kterého se zúčastnilo i plavidlo v barvách ODS. Za červen se v sekci novinek objevily tři články a za červenec to jsou zatím dva materiály. V kalendáři akcí, na které by chtěla ODS pozvat, jsou v měsíci červenci jen kulturní akce, na srpen i další měsíce zatím další pozvánky chybí. Seznam kandidátů na krajské volby je uveden až do 56 místa, správci stránek již reagovali na změnu lídra i posunutí celé kandidátní listiny o jedno místo. Ne u všech kandidátů jsou jejich portrétní fotografie, chybí více lidských informací o jednotlivých kandidátech. Strohé popisky se omezují jen na jméno, místo pobytu, někdy je uvedeno povolání a rok narození. Zvláštní sekci má kandidát na post hejtmana Jiří Pospíšil, kde je uveden i seznam deseti jeho publikovaných článků od dubna do července. Další sekci mají kandidáti ODS na senátory za Rokycany a Domažlice, Luděk Sefzig se může blýsknout vlastními čtyřmi materiály, Rudolf Salvetr je stručnější a kromě životopisu se o něm nedozvíme nic bližšího. Zatím chybí volební program, se kterým by chtěla ODS oslovit své voliče. Jednotlivá oblastní sdružení se na webu ODS neprezentují žádnými vlastními příspěvky ze své činnosti. Zarážející je skutečnost, že v době digitálních fotoaparátů, nebo mobilů vybavených fotoaparáty je v sekci starostů zvolených za ODS celá řada osob s naprosto tristními portrétními fotografiemi. U některých starostů pak jejich fotografie úplně chybí. Celkově hodnotíme web ODS známkou 2.

2 Oficiální web ČSSD Plzeňského kraje oproti ODS velmi zaostává. A to nejen graficky, ale i informačně. Když otevřeme sekci Novinky, která je v patnácti stránkovém Menu až někde na jedenácté pozici, dozvíme se, že delegace plzeňské a krajské organizace ČSSD položila 18. května 2012 kytice k čestnému hrobu Luďka Pika. Sekce Novinky navíc obsahuje pouze tři aktuality z května, prezentované přetékajícími obrázky mezi sebou. Kalendář akcí odkazuje na centrální internetovou stránku ČSSD, ale až do konce roku se v Plzeňském kraji nic neděje. Vypadá to tedy, jako kdyby se kandidáti ČSSD neúčastnili žádného dění v regionu a ani voleb do kraje a senátu. Internetové stránky KVV ČSSD Plzeňského kraje totiž vůbec nepředstavují kandidátní listinu do krajských voleb a pokud bychom byli informačně závislí pouze na těchto stránkách nevěděli bychom kdo letos za ČSSD kandiduje do senátu. Alespoň si můžeme zkontrolovat, kdo do horní komory parlamentu kandidoval v roce 2010 a jak vypadala kandidátní listina a volební program pro volby do krajských zastupitelstev před čtyřmi roky. Naproti tomu celorepublikový oficiální web sociální demokracie působí už na první dojem velmi přehledně a aktuálně. Každý den jsou přidávány odkazy na různé články reflektující aktuální politické dění, velmi netradiční jsou i videozprávy, které oživují celý web, stejně jako aktuální články různých členů této strany. ČSSD na svých oficiálních stránkách také informuje o nadcházejících volbách. Je zveřejněn seznam kandidátů na hejtmany společně s volebním manifestem a několikastránkovým dokumentem, který hodnotí práci ČSSD v krajích za poslední čtyři roky. Je zveřejněný také seznam kandidátů do senátních voleb, ale bohužel není kompletní. Nedozvíme se tu, kdo za ČSSD kandiduje na Rokycansku. Podle našich informací, zveřejněných už na začátku července, by to měla být Milada Emmerová, více zde. Pokud se tedy chce volič z Plzeňského kraje dozvědět alespoň některé aktuální zprávy z ČSSD, musí čerpat pouze z celorepublikových internetových stránek, kam velmi aktivně přispívá také náš hejtman Milan Chovanec. Internetový portál ČSSD Plzeňského kraje je spíše pro ostudu, jak graficky, tak i informačně. Naše hodnocení tedy nemůže být jiné než 5. TOP09 internetovou prezentaci nepodceňuje. Web celorepublikový a současně i web TOP09 Plzeňského kraje je oblečen do moderního designu a je přehledný. Krajský web má v menu hned na prvním místě umístěnou záložku Volby Jen je mi trochu záhadou, proč se po rozkliknutí

3 tohoto odkazu objeví článek o závodě dračích lodí, který proběhl na konci června. Přesto se v této sekci seznámíme s kandidáty do senátu za volební obvody Rokycany a Klatovy-Domažlice. Nechybí zde ani kompletní kandidátka do krajského zastupitelstva. Velmi sympatickým počinem je to, že se o některých kandidátech dozvíme i něco více než pouze jméno, věk, povolání a bydliště. Škoda jen, že informace včetně kvalitnějších fotografií nejsou u všech. Stále ale chybí volební program, seznámíme se tu jen se dvěma tématy, rozpočtové určení daní a Národní park Šumava. Velkou slabinou celkem zdařilé internetové prezentace jsou aktuální zprávy, kterých je velice málo a většinou se jedná o odkazy na vystoupení členů TOP09 v různých médiích. Prázdný je i kalendář akcí. Podle něj se v Plzeňském kraji neděje nic až do , kdy se od 20 hodin koná reprezentační ples TOP09 a STAN. Internetovou stránku TOP09 Plzeňského kraje hodnotíme známkou 2 Rozzářené sluníčko, držící v ruce pár třešní, nás s přáním příjemné dovolené, vítá na webu KSČM Plzeňského kraje. Milé? Ne, kýčovité a podbízivé. Voliče, který se chce dozvědět aktuální informace o regionální buňce KSČM, to musí odradit. A pravděpodobně by nebyl o nic ochuzen. Na hlavní stránce nás totiž správce webu odkazuje na aktuální situaci v Sýrii. Věřím, že tam situace není jednoduchá, ale hlavními informacemi plzeňské krajské rady KSČM by mělo být asi něco jiného, zvláště tři měsíce před volbami. Volič, který zavítá na stránky plzeňské KSČM se tak alespoň může seznámit a možná se i pobavit nad jízlivými obrázky a texty, které kritizují různé skandály, přešlapy a rozhodnutí současné vládní koalice, vládních činitelů a různých lobbistů. To vše zabalené v neurovnaném designu, ze kterého po chvíli bolí oči. Aktuálnost webu je velmi mizerná. Na poslední akci, kam nás plzeňští komunisté zvou, je vzpomínkové shromáždění při příležitosti mučednické smrti Mistra Jana Husa 3. července. Zastupitelé města Plzně za KSČM nás alespoň seznámí se svými stanovisky k některým rozhodnutím zastupitelstva, které se konalo 21. června letošního roku. Poslední články některých krajských zastupitelů jsme si mohli přečíst už v loňském roce. Naopak velmi přehledné a kompletní jsou kontakty na okresní výbory strany, kde je odkaz i na internetovou stránku OV KSČM Rokycany. Ta byla spuštěna před pár měsíci, ale oproti celokrajské internetové stránce je o mnoho lepší. Jsou zde aktuálnější informace a grafický styl je identický s grafikou celorepublikového webu KSČM, kde si můžeme prohlédnout kompletní kandidátku do krajských voleb Hodnotíme ale internetové stránky KSČM Plzeňského kraje, které patří mezi ty horší. Výsledná známka 4.

4 Známkování v obvyklé školní stupnici od 1 do 5 se zcela vymyká web strany Věci veřejné v regionu Plzeňský kraj. Nulová aktivita svědčí o tom, v jakém postavení se asi v současné době strana v regionu nachází. A to i přes proklamovanou účast neformálního šéfa VV Víta Bárty v krajských volbách v Plzeňském kraji. Kalendář krajských akcí VV zeje prázdnotou. Stejně prázdné jsou i další záložky, například v té označené jako komunální politika se nachází šest materiálů. Ten nejnovější je z roku 2012 a jmenuje se Příšovští hasiči oslaví stoleté výročí. Čtyři další články v této sekci jsou z období července až října 2010, zbývající je z října Radek John v něm informuje o nové krajské radě VV a řešení problémů mezi straníky v Plzeňském kraji. V záložce s domácí politikou je pět článků z roku 2010 a stejně tragická situace je i v záložce nadepsané Věci veřejné. Tam je sice 18 materiálů, ale až na jeden z roku 2011 pochází všechny ostatní z let 2009 a Vévéčkům není lhostejný ani kulturní život v regionu, jak to myslí vážně nasvědčují čtyři články v sekci kultura zveřejněné v létech 2009 až Poslední materiál je nezvykle čerstvý, uveřejněn byl v květnu letošního roku a autor se v něm zabývá trpkým osudem zničených plzeňských lázní. Na stránkách Věcí veřejných lze najít ještě záložky klubů VV v regionu, Zbůch, Tachov i Plzeň nabízejí jen prázdnotu. V Domažlicích se dozvíme alespoň kontaktní informace na místní klub VV, což je na zdejší poměry velmi slušný výsledek a tím jakékoliv informace končí. Oznámkovat web Věcí veřejných pětkou by bylo nespravedlivé vůči ostatním hodnoceným stranám a rozhodli jsme se ho proto nehodnotit. Některé politické strany už pochopily, že internetové prezentace není dobré podceňovat. Je ale pořád co zlepšovat. Za čtvrt roku budou občané chodit volit své zástupce do krajů a senátů a je možné, že se budou rozhodovat i podle toho, jak se politická strana prezentuje na internetu. Autor: Richard Beneš, Jan Dvořák

5 Copyright 2012 Regionpodlupou.cz Publikování nebo další šíření obsahu serveru Regionpodlupou.cz je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.

Výsledky voleb do zastupitelstev krajů a Senátu PČR 2012

Výsledky voleb do zastupitelstev krajů a Senátu PČR 2012 Výsledky voleb do zastupitelstev krajů a Senátu PČR 2012 Veronika Šprincová Rada vlády pro rovné příležitosti žen a mužů 8. ledna 2013 Hlavní výsledky z hlediska zastoupení Zastupitelstva krajů žen a mužů

Více

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, Vimperk

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, Vimperk Č. j.: 18/2014-ZO-CEV Ve Vimperku dne 22.08.2014 o volbách, kandidátní listinu volební strany Sdružení nezávislých kandidátů (sdružení nezávislých kandidátů) pro volby do zastupitelstva obce Vacov, konané

Více

ČSSD dohnala v medializaci ODS (17. až 23. května 2010)

ČSSD dohnala v medializaci ODS (17. až 23. května 2010) ČSSD dohnala v medializaci ODS (17. až 23. května 2010) Analýza pokračuje ve sledování publicity stran, které by se podle květnového průzkumu agentury STEM dostaly do Poslanecké sněmovny. Kvantitativní

Více

VÝSLEDKY VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ 2016

VÝSLEDKY VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ 2016 VÝSLEDKY VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ 2016 VÝSLEDKY V JANOVICÍCH NAD ÚHLAVOU Celk. Okrsky Zpracováno v % Voliči v seznamu Vydané obálky Volební účast v % Odevzdané obálky Platné hlasy % platných hlasů

Více

VOLBY parlamentní, prezidentské, komunální

VOLBY parlamentní, prezidentské, komunální Pracovní list 03 25 VOLBY parlamentní, prezidentské, komunální Úkol č. 1: Doplňování A. Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se konají co... roky podle zásad... volebního systému ve 14 volebních

Více

10. Volební podpora ostatních politických subjektů v Zastupitelstvu Pardubického kraje

10. Volební podpora ostatních politických subjektů v Zastupitelstvu Pardubického kraje 10. Volební podpora ostatních politických subjektů v Zastupitelstvu Pardubického kraje V předchozích kapitolách byla věnována pozornost těm politickým subjektům, které patřily k nejúspěšnějším ve všech

Více

a) Kandidátní listiny volebních stran dle typu:

a) Kandidátní listiny volebních stran dle typu: VZORY kandidátních listin, prohlášení kandidáta a petice podporující kandidaturu pro volby do zastupitelstev obcí podle zákona č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí a o změně některých zákonů,

Více

VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ A DO SENÁTU [Zadejte podtitul dokumentu.]

VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ A DO SENÁTU [Zadejte podtitul dokumentu.] GENDEROVÁ [Zadejte podtitul dokumentu.] ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB [Vyberte datum.] [Zadejte název společnosti.] jana Kavková DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ A DO SENÁTU 2012 Analýza vznikla v rámci projektu Dámy

Více

Obecní samosprávy od 90. let do současnosti:

Obecní samosprávy od 90. let do současnosti: Obecní samosprávy od 90. let do současnosti: škola demokracie a personální rezervoár politického systému? Josef Bernard 24.10.2014 Zdůvodnění existence územní samosprávy dle Sharpe 1970 Funkční argument

Více

ANALÝZA ZASTOUPENÍ ŽEN NA KANDIDÁTNÍCH LISTINÁCH DO VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014

ANALÝZA ZASTOUPENÍ ŽEN NA KANDIDÁTNÍCH LISTINÁCH DO VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 ANALÝZA ZASTOUPENÍ ŽEN NA KANDIDÁTNÍCH LISTINÁCH DO VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 Finančně podpořeno z programu Evropské unie Základní práva a občanství Mgr. Veronika Šprincová Fórum 50 %, o.p.s

Více

Favoritem komunálních voleb je ČSSD, většinově však vítězí pravice

Favoritem komunálních voleb je ČSSD, většinově však vítězí pravice Favoritem komunálních voleb je ČSSD, většinově však vítězí pravice Z modelového exkluzivního průzkumu společnosti SANEP, který se zaměřil na politické nálady občanů ČR, Pražanů a obyvatel Brna a Ostravy

Více

ANALÝZA ZASTOUPENÍ ŽEN NA KANDIDÁTNÍCH LISTINÁCH DO VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014

ANALÝZA ZASTOUPENÍ ŽEN NA KANDIDÁTNÍCH LISTINÁCH DO VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 ANALÝZA ZASTOUPENÍ ŽEN NA KANDIDÁTNÍCH LISTINÁCH DO VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 Finančně podpořeno z programu Evropské unie Základní práva a občanství Mgr. Veronika Šprincová Fórum 50 %, o.p.s

Více

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, Vimperk

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, Vimperk Č. j.: 16/2014-ZO-CEV Ve Vimperku dne 22.08.2014 o volbách, kandidátní listinu volební strany Strana svobodných občanů (politická strana) pro volby do zastupitelstva obce Čkyně, konané ve dnech 10. a 11.

Více

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek-

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek- Historie voleb do zastupitelstva Moravskoslezského kraje V průběhu 1. pololetí 2000 přijal Parlament ČR nový zákon o volbách do zastupitelstev krajů a dne 12. listopadu 2000 se tak v ČR uskutečnily první

Více

Preference politických subjektů - leden celkový přehled. cílová skupina pohlaví respondentů věk respondentů vzdělání respondentů % 35+

Preference politických subjektů - leden celkový přehled. cílová skupina pohlaví respondentů věk respondentů vzdělání respondentů % 35+ 5 5 SOŠ 1 1/9 Preference politických subjektů - leden 2016 celkový přehled 30% 244% 20% 18 10% 105% 102% 89% 62% 52% 50% 50% 0% 16% 12% 12% 10% 18+ 35+ 45+ 55+ 35% 35% 16% ZŠ 16% OU VŠ 2 2/9 Preference

Více

Počet odpovědí: 39. Souhrn. Stránky www.zschvaly.cz navštěvuji: Stránky www.zschvaly.cz nejčastěji navštěvuji: Ná stránky přistupuji jako:

Počet odpovědí: 39. Souhrn. Stránky www.zschvaly.cz navštěvuji: Stránky www.zschvaly.cz nejčastěji navštěvuji: Ná stránky přistupuji jako: Počet odpovědí: 39 Zobrazit všechny odpovědi Publikovat analýzu ondrej.zmek@gmail.com Upravit formulář Souhrn Stránky www.zschvaly.cz navštěvuji: 28.2% 48.7% 15.4% Každý den 6 15.4 % 2x 3x týdně 19 48.7

Více

Vzor. kandidátní listiny podané sdružením nezávislých kandidátů. Kandidátní listina

Vzor. kandidátní listiny podané sdružením nezávislých kandidátů. Kandidátní listina kandidátní listiny podané sdružením nezávislých kandidátů Název volební strany: Typ volební strany : sdružení nezávislých kandidátů Kandidáti: (volební strana může na kandidátní listině uvést nejvýše tolik

Více

Publicita stran ve volebním týdnu (24. až 30. května 2010)

Publicita stran ve volebním týdnu (24. až 30. května 2010) Publicita stran ve volebním týdnu (24. až 30. května 2010) Analýza sleduje publicitu stran, které se podle volebních výsledků dostaly do Poslanecké sněmovny. Kvantitativní analýza vybraných médií přináší

Více

Volby do EP by nyní vyhrálo ANO 2011

Volby do EP by nyní vyhrálo ANO 2011 V Praze 22.4.2014 Volby do EP by nyní vyhrálo ANO 2011 Tisková zpráva Předpokládaná účast ve volbách do EP činí 32,4 %, zvyšují ji příznivci ANO 2011 a Úsvitu. Pětiprocentní hranici nutnou pro přidělení

Více

ANALÝZA NOMINACÍ ŽEN A MUŽŮ DO SENÁTNÍCH VOLEB V ROCE 2014

ANALÝZA NOMINACÍ ŽEN A MUŽŮ DO SENÁTNÍCH VOLEB V ROCE 2014 ANALÝZA NOMINACÍ ŽEN A MUŽŮ DO SENÁTNÍCH VOLEB V ROCE 2014 Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. Mgr. Veronika Šprincová Fórum 50 %, o.p.s www.padesatprocent.cz Úvod

Více

Všeobecná pravidla pro výběr kandidátů

Všeobecná pravidla pro výběr kandidátů Všeobecná pravidla pro výběr kandidátů pro volby prezidenta, volby do EP, volby do Senátu, volby do PSP, pro volby do zastupitelstev v krajích a v obcích ve verzi schválené Republikovým výborem dne 6.

Více

Tschechisch. Informace dolnosaského zemského zmocněnce pro volby. Základy dolnosaského komunálního volebního systému

Tschechisch. Informace dolnosaského zemského zmocněnce pro volby. Základy dolnosaského komunálního volebního systému Tschechisch Informace dolnosaského zemského zmocněnce pro volby Základy dolnosaského komunálního volebního systému Základy dolnosaského komunálního volebního systému V Dolním Sasku se každých pět let volí

Více

Informace o X. Sjezdu KSČM konaného dne 21. dubna 2018 v Nymburce.

Informace o X. Sjezdu KSČM konaného dne 21. dubna 2018 v Nymburce. OV KSČM Ústí nad Labem KVĚTEN 2018 www.usti-kscm.cz ov.usti@kscm.cz ovkscm.ul@quick.cz Informace o X. Sjezdu KSČM konaného dne 21. dubna 2018 v Nymburce. Jak dobře víte, naše Okresní konference schválila

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace FORMY DEMOKRACIE Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ,

Více

Kdo skutečně vyhrál komunální volby 2018

Kdo skutečně vyhrál komunální volby 2018 Kdo skutečně vyhrál komunální volby 2018 POLICY PAPER / ŘÍJEN 2018 JAKUB KONRÁD Kdo skutečně vyhrál komunální volby 2018 Policy Paper Jakub Konrád, říjen 2018 Hodnotit komunální volby je nesmírně obtížné.

Více

GENDEROVÁ ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014

GENDEROVÁ ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 GENDEROVÁ ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 Finančně podpořeno z programu Evropské unie Základní práva a občanství Mgr. Veronika Šprincová Fórum 50 %, o.p.s www.padesatprocent.cz Projekt

Více

ČÁST IV VOLBY DO ZASTUPITELSTEV OBCÍ

ČÁST IV VOLBY DO ZASTUPITELSTEV OBCÍ ČÁST IV VOLBY DO ZASTUPITELSTEV OBCÍ 4.1. Volební účast Nejvyšší volební účast ve volbách do obecních zastupitelstev byla na začátku analyzovaného období v roce 1994, kdy se voleb zúčastnilo více než 62

Více

Kdo je podle Pražanů nejlepším kandidátem na primátora?

Kdo je podle Pražanů nejlepším kandidátem na primátora? Kdo je podle Pražanů nejlepším kandidátem na primátora? Závěrečná zpráva z výzkumu Analytické centrum s.r.o. Bulharská 20, 101 00 Praha 6. 10. 2014 Praha OBSAH: 1. Důvodová zpráva 3 2. O nás 3 3. Shrnutí

Více

Preference politických subjektů - prosinec celkový přehled 10,4% 10,3% 9,1% 6,5% 5,0% 5,0% 4,6% 1,5% 1,3% 1,2% 1,2% 1,1%

Preference politických subjektů - prosinec celkový přehled 10,4% 10,3% 9,1% 6,5% 5,0% 5,0% 4,6% 1,5% 1,3% 1,2% 1,2% 1,1% 14% SOŠ 1 1/8 Preference politických subjektů - prosinec 2015 celkový přehled 30% 243% 20% 185% 10% 0% 104% 103% 9 65% 50% 50% 46% 13% 12% 12% 1 35+ 45+ 55+ 35% ZŠ 19% OU SŠ 33% 14% VŠ 35% 33% 19% 2 2/8

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 599/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 599/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 599/0 Návrh poslanců Stanislava Polčáka, Petra Gazdíka, Heleny Langšádlové, Jana Chvojky, Jiřího Petrů, Stanislava Křečka, Milady Halíkové,

Více

Jak kandidovat za Svobodné ve volbách do obecního zastupitelstva

Jak kandidovat za Svobodné ve volbách do obecního zastupitelstva Jak kandidovat za Svobodné ve volbách do obecního zastupitelstva Tento dokument vám pomůže lépe se orientovat v pravidlech a náležitostech pro úspěšné sestavení kandidátky či samostatnou kandidaturu za

Více

KRAJSKÉ VOLBY PŘEVOLEBNÍ VÝZKUM DOTAZNÍK

KRAJSKÉ VOLBY PŘEVOLEBNÍ VÝZKUM DOTAZNÍK KRAJSKÉ VOLBY 2012 - PŘEVOLEBNÍ VÝZKUM DOTAZNÍK JIHOMORAVSKÝ KRAJ Číslo respondenta Tazatel Obec dotazování Datum ÚVOD, PŘEDSTAVENÍ TAZETELE A PROJEKTU A. SCREENING A1. Bydlíte trvale v [DOPLNIT KRAJ]

Více

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, Vimperk

Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, Vimperk Č. j.: 34/2014-ZO-CEV Ve Vimperku dne 22.08.2014 příslušný jako registrační úřad ve smyslu ust. 21 odst. 3 zákona o volbách, kandidátní listinu volební strany Komunistická strana Čech a Moravy (politická

Více

Volby. Volební systémy. Účast občanů. Prezentace pro žáky SŠ

Volby. Volební systémy. Účast občanů. Prezentace pro žáky SŠ Volby. Volební systémy. Účast občanů. Prezentace pro žáky SŠ Spolufinancováno ESF a státním rozpočtem ČR, reg. č. projektu CZ.1.07/1.1.00/14.0143 OPVK 1 Volby Akt, při kterém volí právoplatní voliči své

Více

Výsledky voleb do EP jsou velmi nejisté, ANO 2011 by ovšem jasně vyhrálo

Výsledky voleb do EP jsou velmi nejisté, ANO 2011 by ovšem jasně vyhrálo V Praze 16.5.2014 Výsledky voleb do EP jsou velmi nejisté, ANO 2011 by ovšem jasně vyhrálo Tisková zpráva Předpokládaná účast ve volbách do EP činí 29,6 %. Pětiprocentní hranici nutnou pro přidělení mandátů

Více

VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE [Zadejte podtitul dokumentu.]

VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE [Zadejte podtitul dokumentu.] GENDEROVÁ [Zadejte podtitul dokumentu.] ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB [Vyberte datum.] [Zadejte název společnosti.] jana Kavková DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE 2012 Analýza vznikla v rámci projektu Dámy mají

Více

Hodnocení činnosti politických stran a vybraných institucí červen 2019

Hodnocení činnosti politických stran a vybraných institucí červen 2019 Tisková zpráva Hodnocení činnosti politických stran a vybraných institucí červen 19 Sledované politické strany, hnutí, instituce a jejich představitelé byly hodnoceny známkami jako ve škole, nejlepší známkou

Více

Podle ust. 23 odst. 3 písm. a) zákona o volbách r e g i s t r u j e kandidátní listinu volební strany ANO O d ů v o d n ě n í

Podle ust. 23 odst. 3 písm. a) zákona o volbách r e g i s t r u j e kandidátní listinu volební strany ANO O d ů v o d n ě n í Radek Jelínek Smetanova 758 Spr./14/1 Gregor/170 6.8.2014 zákona o volbách, kandidátní listinu volební strany ANO 2011 pro volby do zastupitelstva města Sušice konané ve dnech 10. a 11.10.2014, a rozhodl

Více

Návrh plánu činnosti Strany zelených v roce 2014

Návrh plánu činnosti Strany zelených v roce 2014 Návrh plánu činnosti Strany zelených v roce 2014 Předkládá: Martin Ander na základě úkolu PSZ z 30. 1. 2014 V roce 2014 bude Předsednictvo Strany zelených klást důraz především na tyto oblasti: příprava

Více

2. Kandidáti a zvolení poslanci

2. Kandidáti a zvolení poslanci 2. Kandidáti a zvolení poslanci Kandidátní listiny pro volby do PS PČR mohou podávat politické strany a hnutí a jejich koalice; pro každý volební kraj mohou tato politická uskupení vystupovat pouze na

Více

Kandidátní listina podaná sdružením nezávislých kandidátů. Kandidátní listina. pro volby do zastupitelstva obce / města x)... konané ve dnech...

Kandidátní listina podaná sdružením nezávislých kandidátů. Kandidátní listina. pro volby do zastupitelstva obce / města x)... konané ve dnech... Kandidátní listina podaná sdružením nezávislých kandidátů Kandidátní listina pro volby do zastupitelstva obce / města x)... konané ve dnech... Název volební strany: Typ volební strany: sdružení nezávislých

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : I. Návrh na neplatnost volby kandidátů ve volebním kraji Hlavní město Praha s e z a m í t á.

U S N E S E N Í. t a k t o : I. Návrh na neplatnost volby kandidátů ve volebním kraji Hlavní město Praha s e z a m í t á. č. j. Vol 59/2006-31 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Vojtěcha Šimíčka a soudců JUDr. Miluše Doškové, JUDr. Josefa Baxy, JUDr. Brigity Chrastilové, JUDr.

Více

televizní vysílání šířené prostřednictvím kabelových systémů monitoring vysílání k volbám do Poslanecké sněmovny PČR

televizní vysílání šířené prostřednictvím kabelových systémů monitoring vysílání k volbám do Poslanecké sněmovny PČR Subjekt: Program: Druh vysílání: Věc: Kabelová televize Přerov, a.s. Info Přerov televizní vysílání šířené prostřednictvím kabelových systémů monitoring vysílání k volbám do Poslanecké sněmovny PČR Základní

Více

DĚKUJEME VŠEM VOLIČŮM, KTEŘÍ DALI HLAS NAŠÍ STRANĚ V PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH

DĚKUJEME VŠEM VOLIČŮM, KTEŘÍ DALI HLAS NAŠÍ STRANĚ V PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH OV KSČM Ústí nad Labem listopad 2017 www.usti-kscm.cz ov.usti@kscm.cz ovkscm.ul@quick.cz DĚKUJEME VŠEM VOLIČŮM, KTEŘÍ DALI HLAS NAŠÍ STRANĚ V PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH Okresní výbor Komunistické strany Čech

Více

R O Z H O D N U T Í. O d ů v o d n ě n í

R O Z H O D N U T Í. O d ů v o d n ě n í čj.:mh/11916/2014 Horažďovice 22.08.2014 strany SDRUŽENÍ NEZÁVISLÝCH KANDIDÁTŮ VOLBA 2010 pro volby do zastupitelstva obce HORAŽĎOVICE konané ve dnech 10. a 11. října 2014, a rozhodl takto: kandidátní

Více

Volební model MEDIAN (květen-červen 2012)

Volební model MEDIAN (květen-červen 2012) VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ a VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE MEDIAN, Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101, http: //www.median.cz, e-mail: median@median.cz oficiální partner

Více

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE ČERVEN 2014

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE ČERVEN 2014 STEM VOLEBNÍ PREFERENCE ČERVEN 201 V červnovém volebním modelu STEM by se do Poslanecké sněmovny nedostalo hnutí Úsvit, sněmovna by tak byla složena ze šesti stran. Poslední tři měsíce před prázdninami

Více

Koaliční smlouva Brandýs nad Labem - Stará Boleslav 2018

Koaliční smlouva Brandýs nad Labem - Stará Boleslav 2018 Koaliční smlouva Brandýs nad Labem - Stará 2018 dle výsledku jednání dne 28. června 2018 Česká pirátská strana IČ: 71339698 Řehořova 943/19 130 00 Praha 3 - Žižkov zastoupená: Patrickem Zandlem, předsedou

Více

Souboj ANO a ČSSD se vyrovnal

Souboj ANO a ČSSD se vyrovnal TISKOVÁ ZPRÁVA 1. dubna 2016 Souboj ANO a ČSSD se vyrovnal Pokud by se předčasné volby do PSP ČR konaly nyní, do poslanecké sněmovny by se dostalo šest stran. Současná vládní koalice by získala ústavní

Více

Kandidující a zvolení do PSP ČR 2013

Kandidující a zvolení do PSP ČR 2013 Kandidující a zvolení do PSP ČR 213 Počet kandidujících do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se zvyšuje. V roce 26 kandidovalo v parlamentních volbách 4 985 osob, z toho 1 383 žen, v roce 21 se jednalo

Více

Městský úřad Strakonice

Městský úřad Strakonice KDU-ČSL zmocněnec Jana Zasadilová pozdějších předpisů, (dále jen zákon o volbách do Parlamentu ), přihlášku k registraci politické strany Křesťanské a demokratické unie - Československé strany lidové pro

Více

Sněmovní volební model MEDIAN (listopad-prosinec 2012)

Sněmovní volební model MEDIAN (listopad-prosinec 2012) VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ a VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE MEDIAN, Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101, http: //www.median.cz, e-mail: median@median.cz oficiální partner

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

ANALÝZA NOMINACÍ ŽEN A MUŽŮ DO SENÁTNÍCH VOLEB V ROCE 2016

ANALÝZA NOMINACÍ ŽEN A MUŽŮ DO SENÁTNÍCH VOLEB V ROCE 2016 ANALÝZA NOMINACÍ ŽEN A MUŽŮ DO SENÁTNÍCH VOLEB V ROCE 2016 Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro rovnost žen a mužů. Mgr. Veronika Šprincová Fórum 50 %,

Více

REGULACE C ESKY CH ME DIÍ II.

REGULACE C ESKY CH ME DIÍ II. REGULACE C ESKY CH ME DIÍ II. Panel 2. Kontrolní orgány médií Mediální rady optikou politických stran Volební programy Volební programy koaličních stran: ANO ČSSD KDU-ČSL - části týkající se Rady České

Více

ČSSD by si mohla vybírat

ČSSD by si mohla vybírat 4. dubna 2013 ČSSD by si mohla vybírat Vládu by ČSSD mohla vytvořit s účastí, podporou nebo tolerancí TOP 09 a Starostů (104 mandátů), KSČM (102 mandátů) nebo ODS (101 mandátů). Volební model, který ppm

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav pv9 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel.: 26 29, 3 6 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Občané o volbách do Evropského parlamentu květen 4

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor Mgr. Jana Tomkovičová Tematický celek Člověk jako občan Cílová skupina 2. ročník SŠ s maturitní zkouškou Anotace Materiál je možnou doplňkovou aktivitou hodin občanské nauky. Má podobu pracovního

Více

nezávislá analýza nad daty pro

nezávislá analýza nad daty pro VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU volební účast a pravděpodobná volba podle věku a vzdělání a minulé preference nezávislá analýza nad daty pro 19. 5..5. 019 metodika výzkumu Velikost vzorku Termín dotazování

Více

Lhůta pro podání kandidátních listin končí dne v hod. V této lhůtě musí být kandidátní listina registračnímu úřadu doručena.

Lhůta pro podání kandidátních listin končí dne v hod. V této lhůtě musí být kandidátní listina registračnímu úřadu doručena. INFORMACE K PODÁVÁNÍ KANDIDÁTNÍCH LISTIN PRO VOLBY DO ZASTUPITELSTVA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY A DO ZASTUPITELSTEV MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ, ZE KTERÝCH SE KANDIDÁTNÍ LISTINY PODÁVAJÍ MAGISTRÁTU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

Více

Postoje občanů k prezidentskému úřadu - březen 2013

Postoje občanů k prezidentskému úřadu - březen 2013 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: martin.durdovic@soc.cas.cz Postoje občanů k prezidentskému úřadu - Technické

Více

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE KVĚTEN 2015

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE KVĚTEN 2015 STEM VOLEBNÍ PREFERENCE KVĚTEN 2015 Na konci května by se do Poslanecké sněmovny dostalo 6 stran. Hnutí ANO vede žebříček preferencí, ale ztrácí. Snižuje se tak jeho odstup od druhé ČSSD. Nadále je patrna

Více

Situace v krajích. Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi. Česká televize. Praha 1. dubna 2012

Situace v krajích. Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi. Česká televize. Praha 1. dubna 2012 1 Česká televize Situace v krajích Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Praha 1. dubna 2012 SC & C spol. s r.o. Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001:2009 Člen ESOMAR a Hospodářské

Více

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE PROSINEC 2016

STEM VOLEBNÍ PREFERENCE PROSINEC 2016 STEM VOLEBNÍ PREFERENCE PROSINEC 2016 V říjnu preference odrážely emotivně vzepjatou situaci těsně po volbách. Obraz počátku prosince ukazuje určité zklidnění. Sociální demokracie si dílčím způsobem polepšila,

Více

Analýza voleb do zastupitelstev obcí 2018

Analýza voleb do zastupitelstev obcí 2018 Analýza voleb do zastupitelstev obcí 2018 Ing. Mgr. David Sláma ředitel odboru Odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČÁST A Analýza kandidátů ve volbách do zastupitelstev

Více

Demokracie, lidská práva a korupce mezi politiky

Demokracie, lidská práva a korupce mezi politiky TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR V Holešovičkách 41, Praha 8 Tel./fax: 02/86 84 0129, 0130 E-mail: cervenka@soc.cas.cz Demokracie, lidská práva a korupce mezi

Více

Právě se vám do ruky dostalo Mimořádné vydání Zpravodaje volební speciál ke komunálním a senátním

Právě se vám do ruky dostalo Mimořádné vydání Zpravodaje volební speciál ke komunálním a senátním Právě se vám do ruky dostalo Mimořádné vydání Zpravodaje volební speciál ke komunálním a senátním volbám. Volby do Zastupitelstva města Jaroměře proběhnou v pátek 5. 10. 2018 a v sobotu 6. 10. 2018. Volby

Více

INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 4/2004 Vědí občané, čím se zabývají jednotlivé instituce Evropské unie?

INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 4/2004 Vědí občané, čím se zabývají jednotlivé instituce Evropské unie? INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 4/2004 Vědí občané, čím se zabývají jednotlivé instituce Evropské unie? Citovaný výzkum STEM byl proveden metodou standardizovaných rozhovorů školenými tazateli STEM na

Více

R O Z H O D N U T Í. O d ů v o d n ě n í

R O Z H O D N U T Í. O d ů v o d n ě n í Naše č.j.: MH/11248/2018 Datum: 16.08.2018 listinu volební strany OBČANSKÁ DEMOKRATICKÁ STRANA pro volby do zastupitelstva obce HORAŽĎOVICE, konané ve dnech 5. a 6. října 2018, a rozhodl kandidátní listinu

Více

Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi

Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Volby do zastupitelstva Ostravy Praha 20. září 2010 Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001:2001 - člen ESOMAR www.scac.cz Metodologie Cíle

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE 2016 Z HLEDISKA ZASTOUPENÍ ŽEN

ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE 2016 Z HLEDISKA ZASTOUPENÍ ŽEN ANALÝZA VÝSLEDKŮ VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ V ROCE 2016 Z HLEDISKA ZASTOUPENÍ ŽEN Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro rovnost a mužů. Mgr. Veronika

Více

základní informace o výsledcích krajských voleb a prvního kola voleb do Senátu PČR

základní informace o výsledcích krajských voleb a prvního kola voleb do Senátu PČR základní informace o výsledcích krajských voleb a prvního kola voleb do Senátu PČR zpracoval: RNDr. Jan Holpuch, Ph.D. 7. listopadu 4 souhrnné výsledky krajských voleb V letošních volbách do krajských

Více

Volební preference v pěti největších krajích ČR

Volební preference v pěti největších krajích ČR Volební preference v pěti největších krajích ČR V Praze vítězí TOP 09, v Ústeckém kraji KSČM a v Moravskoslezském, Jihomoravském a Středočeském kraji ČSSD Před nadcházejícími volbami, kdy ještě nejsou

Více

Rozpuštění sněmovny a směřování k volbám. Srpen 2013

Rozpuštění sněmovny a směřování k volbám. Srpen 2013 Rozpuštění sněmovny a směřování k volbám Srpen 01 Hlavní zjištění Těsná většina (56 %) věří, že se najde potřebných 10 poslanců k rozpuštění sněmovny, výrazněji levicoví voliči a senioři. Pokud by měly

Více

OCHOTA ZÚČASTNIT SE VOLEB DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY

OCHOTA ZÚČASTNIT SE VOLEB DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY Agentura Focus provedla ve dnech 19. 4. 27. 4. 2016 reprezentativní výzkum veřejného mínění na dospělé populaci České republiky. Výběrový vzorek tvořilo 1037 respondentů ve věku 18 a více let, kteří byli

Více

Informační hodnota školních webů

Informační hodnota školních webů Informační hodnota školních webů Vážení studenti, kolegové, prosím o vyplnění tohoto dotazníku, jehož cílem je, zjistit jaké části školních webů jsou pro vás zajímavé, atraktivní a důležité. Získaná data

Více

Správce: Pověřenec: Zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje; zpracování je oprávněným zájmem správce.

Správce: Pověřenec: Zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje; zpracování je oprávněným zájmem správce. Výkon státní zprávy na úseku občanských průkazů zákon č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech; zákon č. 500/2004 Sb., správní řád; zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich; zákon

Více

23.1. 2013 Na základě došlé žádosti souhlasí Moravské zemské muzeum s pojmenováním prostranství jako Ulička Václava Havla.

23.1. 2013 Na základě došlé žádosti souhlasí Moravské zemské muzeum s pojmenováním prostranství jako Ulička Václava Havla. 18. 12. 2012 Na vzpomínkovém setkání při prvním výročí úmrtí Václava Havla v Divadle Husa na provázku vyslovil Vladimír Morávek poprvé myšlenku o Uličce Václava Havla. Navedl ho přitom architekt Tomáš

Více

HLASOVÁNÍ VLÁDNÍCH STRAN:

HLASOVÁNÍ VLÁDNÍCH STRAN: INFORMACE Z EXKLUZIVNÍHO VÝZKUMU STEM PRO VĚCI VEŘEJNÉ VYDÁNO DNE. 12. 211 HLASOVÁNÍ VLÁDNÍCH STRAN: STRAVENKY A DOPAD REFOREM NA OBČANY Informace o vládní daňové reformě a zachování daňového zvýhodnění

Více

Otázka: Stát a ústavní systém ČR. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): anisim. Stát

Otázka: Stát a ústavní systém ČR. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): anisim. Stát Otázka: Stát a ústavní systém ČR Předmět: Základy společenských věd Přidal(a): anisim Stát Území Obyvatelstvo Zákony Vláda Suverenita Historie Státní symboly Kultura Rozlišujeme Národní stát ČR, na území

Více

NOVINKY VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ

NOVINKY VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ NOVINKY VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ JUDr. PhDr. Petr Mlsna, Ph.D. náměstek ministra vnitra pro řízení sekce legislativy a státní správy pověřený řízením sekce veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR 1 OBSAH 1. PŘÍSPĚVEK

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor Mgr. Jana Tomkovičová Tematický celek Člověk jako občan Cílová skupina 2. ročník SŠ s maturitní zkouškou Anotace Materiál shrnuje základní informace o volbách (typy voleb, aktivní a pasivní volební

Více

ps80502 TISKOVÁ ZPRÁVA Politická kultura

ps80502 TISKOVÁ ZPRÁVA Politická kultura ps8050 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel./fax: 86 840 9 E-mail: marketa.skodova@soc.cas.cz Politická kultura Technické parametry Výzkum:

Více

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 8. FUNKČNÍ OBDOBÍ

SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 8. FUNKČNÍ OBDOBÍ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 8. FUNKČNÍ OBDOBÍ 662. USNESENÍ SENÁTU ze 23. schůze, konané dne 14. června 2012 k návrhu senátního návrhu zákona senátorů Jiřího Dienstbiera, Milana Štěcha, a dalších,

Více

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce O portálu Návštěvnost Portál Plastickachirurgie.info nabízí kompletní informace z oblasti estetické medicíny. Je koncipován jako edukativní a kontaktní portál pro pacienty, kteří zde naleznou odborné informace

Více

Mobilní zpravodajská aplikace idnes. A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací

Mobilní zpravodajská aplikace idnes. A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací Mobilní zpravodajská aplikace idnes A7B39PDA - Principy tvorby mobilních aplikací Autor: Marek Krátký kratkma2@fel.cvut.cz Popis D1 Zpravodajská aplikace idnes je určena pro chytré telefony nebo pro tablety.

Více

FORMULÁŘ. Všem, kteří mají zájem kandidovat do Zastupitelstva obce Krátká Ves předem děkujeme a přejeme hodně úspěchů ve volbách.

FORMULÁŘ. Všem, kteří mají zájem kandidovat do Zastupitelstva obce Krátká Ves předem děkujeme a přejeme hodně úspěchů ve volbách. Vážení občané, ve dnech 5. 6. října 2018 proběhnou volby do zastupitelstev obcí. Není tajemstvím, že do práce v zastupitelstvu malých obcí se nikdo příliš nehrne. Bez zastupitelů ale obec fungovat nemůže.

Více

Listopad vlna

Listopad vlna Listopad 16 30. vlna Informace o projektu Základní informace Zadavatel výzkumu Česká televize Realizátor výzkumu TNS Aisa Termín sběru dat 5. 11. až 25. 11. 16 Způsob sběru dat CATI (Computer Assisted

Více

Správa obsahu webové platformy

Správa obsahu webové platformy Správa obsahu webové platformy www.dobrovolnik.net Bc. Irina Kushnareva PRAHA 2019 Tento dokument byl vypracován v rámci projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě, reg. č. CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_018/0005458,

Více

Kandidatura ve volbách do zastupitelstev obcí v roce 2014

Kandidatura ve volbách do zastupitelstev obcí v roce 2014 Volby do zastupitelstev obcí Obecní úřad v Dobré bude registračním úřadem pro volby do zastupitelstev obcí dne 10. a 11. října 2014 pro obec Dobrou. Termín pro odevzdání kandidátních listin je nejpozději

Více

Listopad vlna

Listopad vlna Listopad 07 6. vlna Informace o projektu Základní informace Zadavatel výzkumu Realizátor výzkumu Základní soubor Česká televize Kavčí hory, Na Hřebenech II /, 0 70 Praha Kantar TNS CZ s.r.o. Soukenická

Více

1) Název koalice. Název koalice je Otevřený kraj: Strana zelených a Piráti. 2) Rada koalice

1) Název koalice. Název koalice je Otevřený kraj: Strana zelených a Piráti. 2) Rada koalice KOALIČNÍ SMLOUVA PRO KRAJSKÉ VOLBY 2016 uzavřená mezi Politická strana: Strana zelených Se sídlem: Senovažné náměstí 2, 110 00 Praha 1 IČ: 00409740 Zastoupená statutárními zástupci a krajskou předsedkyní

Více

Volby do Evropského parlamentu

Volby do Evropského parlamentu 1 Volby do Evropského parlamentu Výsledky Studentských voleb do EP (28. a 29. 4. 2014) Hlasy jsou sečteny. Volební místnost se opět proměnila v knihovnu a komisaři se vrátili ke svým blízkým i ke svým

Více

HLASOVACÍ LÍSTEK. doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D.

HLASOVACÍ LÍSTEK. doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D. číslo volebního obvodu: 52 sídlo volebního obvodu: Jihlava vylosované číslo kandidáta: 1 HLASOVACÍ LÍSTEK pro volby do Senátu Parlamentu České republiky konané ve dnech 7. a 8. října 2016 doc. PhDr. Michal

Více

Volby Evropského parlamentu krajských zastupitelstev obecní samosprávy Senátu Poslanecké sněmovny Mezi základní znaky voleb patří

Volby Evropského parlamentu krajských zastupitelstev obecní samosprávy Senátu Poslanecké sněmovny Mezi základní znaky voleb patří Volby V historii se vyvinulo mnoho různých volebních systémů, v různých zemích světa se proto volí jinak. V České republice se volí do Evropského parlamentu, do krajských zastupitelstev, do obecní samosprávy,

Více

OCHOTA ZÚČASTNIT SE VOLEB DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY

OCHOTA ZÚČASTNIT SE VOLEB DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY Agentura Focus provedla ve dnech 14. 5. 25. 5. 2016 reprezentativní výzkum veřejného mínění na dospělé populaci České republiky. Výběrový vzorek tvořilo 1000 respondentů ve věku 18 a více let, kteří byli

Více

Politická strana nebo Politické hnutí Typ volební strany

Politická strana nebo Politické hnutí Typ volební strany Politická strana nebo Politické hnutí Typ volební strany Kandidáti: 2. 3. *) Zmocněnec volební strany: (název politické strany / které je registrována(-o) u Ministerstva vnitra) kandidátní listiny) / nečlení-li

Více

Vzor Kandidátní listiny volební strany pro volby do zastupitelstva obce

Vzor Kandidátní listiny volební strany pro volby do zastupitelstva obce Vzor Kandidátní listiny volební strany pro volby do zastupitelstva obce Kandidátní listina pro volby do zastupitelstva obce... název volební strany název volební strany a označení, o jaký typ volební strany

Více

Hodnocení výsledků voleb a vnímání povolební situace voliči

Hodnocení výsledků voleb a vnímání povolební situace voliči Hodnocení výsledků voleb a vnímání povolební situace voliči. 10. 017 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 7, 0 1 Praha 9, tel.: 01 1, fax: 01 101 e-mail: median@median.cz

Více