Ve dnech probhnou na základní škole oslavy ke 100. výroí otevení školy! Plán akcí bude zveejnn zaátkem záí 2009.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ve dnech 24. 26. 9. 2009 probhnou na základní škole oslavy ke 100. výroí otevení školy! Plán akcí bude zveejnn zaátkem záí 2009."

Transkript

1 Ve dnech probhnou na základní škole oslavy ke 100. výroí otevení školy! Plán akcí bude zveejnn zaátkem záí Ve školním roce 2009/2010 bude naše škola pokraovat v zavádní školního vzdlávacího programu Duhová škola již v a roníku, ve 4., 5. a 9. roníku se ješt bude vyuovat podle Základní školy. Protože v prvním roníku opt oteveme dv tídy, bude naše škola mít celkem 16 tíd. Po úspšném získání prestižního oznaení Ekoškola v letošním roce hodláme i v roce nadcházejícím pokraovat ve výrazné ekologické profilaci. I nadále se budeme vnovat dtem s poruchami uení a chování, pipravujeme zahájení práce v edukativn-stimulaních skupinách pro budoucí školáky, rozšííme nabídku volitelných pedmt již od 6. roníku. Škola se výrazn zapojuje do grantových projekt (za poslední dva roky jsme získali díky tem EVVO projektm a jednomu, vnovanému tenáské gramotnosti, tém ,- K). Žákovské a výukové projekty jsou souástí života školy (Den vánoních tradic, Den Zem, NAFEST, Džbán plný kultur, Den životního prostedí, vyhlášení nejlepších žák školy), mimoádn bohatá je úast na ekologických vzdlávacích programech a aktivitách k projektu tenáské gramotnosti. Uitelé se pravideln aktivn vzdlávají v ad kurz a doplkovém studiu, neustále hledají nové metody a formy práce. Zizovatel Mstský úad Újezd u Brna - má velký podíl na stálé modernizaci školních budov a celého areálu. V tomto školním roce financoval nad rozpoet školy rekonstrukci školní jídelny, v msíci ervnu zaplatí žákm dva poznávací zájezdy do Vídn a Olomouce. Konec letošního školního roku je již na dohled, a tak nezbývá než popát zejména dtem píjemné prožití nadcházejících prázdnin a nám všem - žákm, uitelm, rodim, zizovateli i pátelm školy - vše nejlepší k blížícímu se 100. výroí otevení nové školní budovy. Získali jsme mezinárodní titul EKOŠKOLA Naše škola po tech letech od zapojení do mezinárodního projektu Eco schools získala titul Ekoškola. Zaadili jsme se tak mezi 50 škol v R, které se pyšní titulem a vlajkou Ekoškola. Slavnostní pedání titulu probhne 24. ervna v Praze. Titul Ekoškola je asov omezen, za dva roky budeme muset tento titul obhájit. Udlení titulu Ekoškola pedcházela dlouhodobá práce našich žák i zamstnanc. Dti se zapojily do života školy a spolen se zamstnanci školy se snažili zlepšit životní prostedí školy i jejího okolí.

2 Podmínkou udlení titulu bylo i vypracování ticetistránkové žádosti o audit. Na píprav žádosti se podíleli pedevším žáci z ekotýmu, ale i žáci z devátého roníku. V dubnu navštívili naši školu dva auditoi, kteí diskutovali s žáky, vedením školy, uiteli i provozními zamstnanci a prohlédli si školu od kotelny pes kuchy až po zahradu. Vše si peliv zaznamenali a v kvtnu nám pišlo oznámení ze sdružení Tereza v Praze o udlení titulu. Auditorská zpráva obsahovala spoustu kladných vcí, za které jsme byli pochváleni, ale našlo se i nkolik doporuení, co bychom mli zmnit nebo dlat jinak. Z auditorské zprávy vybíráme: Oceujeme v oblasti informování a spolupráce: - podporu ze strany vedení školy - spolupráci se školami z okolních obcí - zapojení a vstícný postoj vtšiny uitel - informace o probíhající Ekoškole na internetových stránkách školy - informování o aktivitách v rámci Ekoškoly školním rozhlasem - spolupráci s mstským úadem - lánky v Újezdském zpravodaji a Jihomoravských ekolistech - prezentace na konferenci škol zapojených do projektu Ekoškola - spolupráci s Lipkou na plánu školní zahrady - pípravu programu pro mladší dti staršími spolužáky Závr: Škola je v environmentální výchov (dále jen EV) velice aktivní, EV je hojn zaleována do výuky, uitelé se vzdlávají v oblasti EV. Velmi je znát podpora vedení. Silnou stránkou školy je také schopnost shánt finance z rzných zdroj, díky projektm bylo poízeno mnoho kvalitních výukových pomcek pro EV. V poátcích, zato velmi slibn vypadající, je budování školní zahrady s ekopedagogickými prvky a ekoklubovnou, a také plánované ekoinfocentrum. Velmi nadstandardní je nabídka spolupráce s okolními školami (organizace Ekoolympiády, spolené semináe apod.). Speciální pochvalu si zaslouží ekotým. Žáci v ekotýmu jsou aktivní, samostatní a iniciativní. Je vidt, že je práce baví. Auditoi: Ing. Petr Laštvka (editel sdružení Rezekvítek) a Mgr. Ivana Hrabicová (ekologická poradkyn institutu Veronica) Komise jmenovaná editelem Sdružení TEREZA udluje Základní škole Újezd u Brna titul Ekoškola. Milí pedškoláci, vážení rodie, blíží se prázdniny a s nimi i velké oekávání, protože po prázdninách zanete chodit do velké školy a z vás pedškolák se stanou školáci. Je to obrovský krok ve vašem život a urit se s rodii pipravujete, abyste to všechno zvládli v pohod a s úsmvem.

3 Zajisté se všichni tšíte, až si budete vykraovat s novou aktovkou na zádech, na nové kamarády a taky jste zvdaví, jaká ta moje paní uitelka bude, jaké to v té škole vbec je a co tam budeme tak dlouho dlat. Také vaši rodie mají urité obavy jak to naše dít zvládne, pjde mu to, bude mít kamarády, nebude zlobit, co bude potebovat,? Milí rodie, nemusíte mít žádné obavy. I my se pipravujeme na píchod vašich dtí do školy - probhne schzka s rodii, pipravují se tídy, chystají se uebnice, pracovní sešity a školní pomcky. A hlavn se na dti tšíme, nejen paní uitelky, které je budou uit, ale také ostatní paní uitelky, paní editelka a pan zástupce a samozejm nesmím zapomenout na pana školníka, paní kuchaky /vaí výborn/ a paní uklízeky. Takže, co zbývá? Popát všem krásné prázdniny plné sluníka a odpoinku a 1. záí nashledanou u nás ve velké škole. Ekoolympiáda 2009 Iva Nedomová Poslední týden v kvtnu probhla školní kola Ekoolympiády v osmi okolních základních školách. Otázky a úkoly pro školní kola, vetn ešení a bodového hodnocení, pipravili žáci naší školy spolen s pedagogy. Z každé školy byly vybrány dva nejlepší týmy z každé kategorie (2. a 3. tída Papíráci a 4. a 5. tída Peáci), které se zúastnily oblastního kola soutže v Újezd u Brna. Oblastní kolo probhlo ve tvrtek 21. kvtna. Nejdíve se všichni soutžící zaregistrovali. Ve školní jídeln žáci vyplnili EKOtest, vymysleli EKObásniku a splnili výtvarnou ást soutže. Potom se pesunuli do parku u koupališt, kde na n už ekali žáci z naší 9. A. Každý z deváák ml pipravené stanovišt, na kterém soutžící plnili úkoly a získávali bodové ohodnocení. Také paní a sleny uitelky, které doprovázely dti z okolních škol, se aktivn zapojily a zaujaly místo na stanovištích. Na závr probhlo vyhodnocení soutžních družstev. Dti, které se umístily na prvních tech místech, dostaly pkné ceny, vnované firmou ELEKTRO Spáil. Ti nejlepší z každé kategorie dostali i dortík. Všechny dti si za úast a snahu odnesly bloek nebo propisku a samolepku SOP. V prbhu oblastního kola Ekoolympiády bylo krásné slunené poasí, mezi soutžícími i organizátory vládla dobrá nálada. Zvlášt nás potšila ová zpráva, kterou jsme dostali po skonení soutže: Prosím, podkujte všem dvatm a klukm, kteí se starali o ty malé špunty. Všichni byli ochotní a slušní a velice obtav se dtem vnovali. Zdraví Muricová

4 Základní školy, které se ú astnily oblastního kola Ekoolympiády: M nín, Moutnice, Otnice, Sokolnice, Šaratice, Telnice, Újezd u Brna a Žat any. Jak nás reprezentovali naši žáci? Kategorie Papírá ci (2. a 3. t ída): na 1. míst se umístilo družstvo ve složení Adam Fila, Katka K ížová, Martin Matoušek. Kategorie Pe áci: na 3. míst se umístilo družstvo, ve kterém byli tito žáci Katka Flajšingerová, Dominik Florián, Tomáš Jurák. Vít z m gratulujeme, všem d tem i u itel m d kujeme za ú ast a t šíme se na další ro ník Ekoolympiády v p íštím roce. Ekologie ve škole i doma Granty Rozvojového programu MŠMT Podpora environmentálního vzd lávání, výchovy a osv ty (EVVO) ve školách. Naše škola získala b hem dvou let tém ,- K z grant MŠMT na podporu environmentální výchovy. Všechny projekty mají spole ný název Ekologie ve škole i doma. Už z názvu vyplývá, že vše, co d ti u íme ve škole, mohou použít i v b žném život doma, v rodin, ve volném ase i ve svém budoucím život. Ekologie ve škole i doma aneb p ipravujeme žáky k ekologickému myšlení ( íjen prosinec 2008) dotace ,- K. Prioritním cílem projektu bylo zvýšení zájmu d tí o p írodu, získání pot ebných dovedností a vytvo ení citového vztahu d tí k životnímu prost edí. Z projektu byly zakoupeny výukové pom cky, literatura, nádoby na t íd ný odpad a další pom cky. D ti se zú astnily výukových program na SEV, exkurze v OV v Tet icích a ve spalovn v Brn. Do projektu byli zapojeni všichni žáci a v tšina pedagog naší školy. Ekologie ve škole i doma aneb budujeme školní ekoinfocentum (duben 2008 až srpen 2008) dotace ,- K. Cíle m projektu bylo pochopení závislosti lov ka na p írod a získání osobního vztahu d tí k p írod. Cestou k tomuto cíli bylo z ízení a áste né vybavení školního ekoinfocentra, jehož sou ástí je i školní zahrada, dále vytvo ení pracovních list, se kterými budou d ti pracovat v ekologickém seminá i, a vypracování metodických materiál pro u itele. D ležitým cílem projektu je i spolupráce s okolními školami organizováním sout že s ekologickou tematikou pod názvem Ekoolympiáda a seminá s tematikou EVVO pro u itele.

5 Ekologie ve škole i doma aneb vzdláváme žáky i pedagogy (kvten 2009 až prosinec 2009) dotace ,- K. Obsahem projektu je vzdlávání dtí i dosplých v environmentální oblasti prostednictvím seminá a soutží s ekologickou tematikou, organizováním projektových dn, úastí na výukových programech a pobytech na stediscích ekologické výchovy. V prbhu projektu žáci komplexn rozvíjí klíové i oborové kompetence a osvojí si praktické dovednosti pro chování v pírod, které uplatní v každodenním život. Bohužel nemáme jen úspšné projekty. Na vybavení ekoinfocentra nábytkem a didaktickou technikou jsme žádali další dotace z nadaního fondu Les R a Zelené energie spolenosti EZ. Tentokrát však neúspšn. V uplynulém školním roce nám Dana Kivánková z brnnské Lipky zhotovila projekt na pemnu školního dvora na zahradu s rznými prvky a stanovišti, kterou chceme využívat k výuce. Zatím jsme vytvoili vesovišt, malé jezírko a bylinkovou zahrádku. Letos máme v plánu vybudovat hmatovou stezku. Chtli bychom touto cestou podkovat všem rodim, kteí do školy pinesli rostliny ze své zahrádky a zejména panu starostovi a zamstnancm mstského úadu za podporu našich ekologicky zamených aktivit. Zárove Vás opakovan prosíme o zbytky ze staveb obrubníky, tvarovky, zámkovou dlažbu, kamínky i vtší kameny a další materiál, který mžeme využít na obruby bylinkových záhonk, na cestiky a na vytvoení hmatové stezky. Mgr. Jitka Bublová (koordinátor EVVO) Projekt Kniha je náš kamarád Projekt Kniha je náš kamarád, financovaný z grantu MŠMT na podporu tenáské gramotnosti, finišuje. Máme za sebou více než pl roku práce s knihou, dramatické výchovy, literární výchovy a adu akcí s tím spojených. Nezbývá, než se ohlédnout zpt a položit si otázku: Splnil projekt naše oekávání? Jak psobil na dti? Jak ovlivnil jejich vztah k literatue a tení vbec? Ješt díve, než se pokusím odpovdt na tyto otázky, dovolte mi malé shrnutí. Do projektu se zapojili všichni žáci naší školy od první do deváté tídy. Dále deset vyuujících, družina a mstská knihovna. Nakoupili jsme osm titul v sadách po 25 kusech pro tzv. tenáské hodinky a sedm CD s audionahrávkami tchto knih pro dti s poruchami uení. Každá tída od ledna te jeden vybraný titul. K jednotlivým úsekm knihy pak žáci vyplují pracovní listy, sestavené uitelkami na základ metodiky pro tenáské hodinky, rovnž vytvoené našimi eštinái. Jak metodika, tak pracovní listy jsou dostupné na webových stránkách naší školy.

6 Dále jsme dokoupili tyi tituly do žákovské knihovny a doplnili jsme její inventá o audionahrávky na CD v potu osm kus. Žáci všech roník se zúastnili výukových program poádaných SV Lužánky Brno a jeho pobokami v Bohunicích a Kohoutovicích. Celkem deset výukových program. Všechny tyto akce vetn dopravy byly rovnž placeny z grantu. Více o jednotlivých akcích i s fotografiemi na stránkách školy. Krom tchto program mly v prosinci dti prvního stupn možnost besedovat s ilustrátorem Adolfem Dudkem. Tato akce byla poádána ve spolupráci s mstskou knihovnou. Ta také uspoádala pro dti dv odpoledne související s naším projektem, a to Veejné pedvánoní tení a v kvtnu ješt ertovské odpoledne. Ob akce byly hojn navštíveny mladšími dtmi, ale také jejich rodii. Žáci všech tíd také postupn vykonali exkurzi v knihovn, aby se seznámili s jejím chodem a motivovali se k jejímu navštvování. Ve spolupráci s knihovnou se rovnž uskutenila tenáská soutž Král tená. Této soutže se zúastnili hlavn mladší návštvníci knihovny. Nejpilnjší tyi tenái obdrží hodnotné knihy. Výsledky soutže budou zveejnny na konci školního roku a výherci budou odmnni u píležitosti vyhlášení nejlepších žák školy. Do našeho projektu se také aktivn zapojila školní družina. Zásluhou paní vychovatelky si dti etly a poslouchaly pohádky a namalovaly k nim pkné obrázky. K etb pak pipravila družina pknou nástnku. Pokud mám zhodnotit uskutenný projekt, musím konstatovat, že se nám urit podailo pi tenáských hodinkách oživit vyuování literatue a dti aktivn zapojit do etby. Bylo evidentní, že žáky práce baví. Snad mli alespo nkteí motivaci k vlastní etb. Výukové programy prohloubily a rozšíily zase jejich vdomosti o spisovatelích a jejich dílech. Zvlášt prožitkové semináe a dramatická výchova dti zaujaly a zanechaly v nich pozitivní pocity. Podailo se také velmi úspšn zapojit do projektu i mstskou knihovnu a je teba podkovat paní Matouškové a Lískové za ochotu, aktivní pístup a pravidelné informace o knižních novinkách pro dti a mládež. Ráda bych touto cestou podkovala všem, kteí se na projektu podíleli, za pomoc a spolupráci a doufám, že bez ohledu na to, že grant již vypršel, budeme tímto zpsobem pokraovat ve zlepšování tenáské gramotnosti. PhDr. Jana Hradilová Školní web. Školní web je unikátní, protože jsme jedna z mála škol, kde vyrábí web samotní žáci. Na stránkách najdete každou stedu aktualizace v novinkách na homepage. Tam si mžete peíst o nejbližších akcích nebo

7 prohlédnout fotografie z již uplynulých akcí. Web je aktualizován práv ve stedu, protože tento den se schází lenové internetového kroužku, kteí web vyrábí. Tento vývojáský tým má vždy jednoho nebo dva administrátory, kteí mají více práv na školní síti, což znamená, že mají pístup k serveru, na kterém jsou stránky uloženy. Tito nejlepší kódéi jsou vtšinou administrátory jeden rok, a to po dobu deváté tídy. Výjimkou jsou stavy, kdy mezi devááky nejsou žáci, kteí by se zabývali HTML. Tento stav nastal práv u m, a proto dlám správce webu již od sedmého roníku. Za tu dobu jsme vystídali dva designy. Protože jsme se ucházeli o titul Ekoškola, tak jsem již delší dobu nechal styl stránek sladný do zelené barvy. Na našem webu najdete vše, co byste mohli potebovat. Pro žáky máme celoron vystaven rozvrh hodin, rozpis prázdnin, testy i pomcky, které ve škole budou potebovat. Pro rodie máme vystaveny formuláe pro odklad školní docházky, uvolnní žáka z výuky a další. Nov také vznikla rubrika školní filmy, kde jsou vystavena videa z rzných školních akcí, které žáci sami natoili a sestíhali. Píjemné surfování peje Jan Konzal, IX. A - správce webu Výlet za odmnu. Bhem celého školního roku probíhala v naší škole soutž ve sbru vršk od PET lahví. Na konci dubna žáci devátého roníku seetli vršky, které odevzdaly jednotlivé tídy. Bylo jich celkem Nejvíc vršk odevzdala 1. B, jejíž tídní uitelkou je Iva Nedomová a na druhém míst se umístila tída 6.A pod vedením paní uitelky Margarity Bátovské. Tyto dv tídy dostaly za odmnu zdarma výlet do firmy Kovosteel a do ZOO ve Zlín. Výlet se konal v úterý 26. kvtna. Bylo krásné slunené poasí. Sice jsme ráno ekali dlouho na autobus, ale dokali jsme se krásného nového autobusu s klimatizací a DVD pehrávaem. Na cest na výlet jsme si pouštli film Píbh žraloka. Ped jedenáctou jsme dorazili k prvnímu cíli, do firmy Kovosteel. Tam jsme byli seznámeni s programem. Šli jsme do uebny, ve které nebyly lavice ani židliky, ale pohodlné veliké barevné polštáe. Byla tam milá mladá paní uitelka, která nám povídala o tídní odpad. Pouštli jsme si i videa a zjistili jsme, že hodn lidí neví, jaký papír nebo plast patí do kontejneru se žlutou a modrou barvou. Poté jsme se vydali na objížku továrny vlákem, který pojmenovaly dti z mateské školky, daly mu jméno Steelinka.Vidli jsme bagry, které házely zniená auta z hromady na hromadu. Potom jsme všichni dostali dárky a oberstvení a šli jsme

8 na sva inu do altánku, p ed kterým bylo jezírko s rybkami a upravený trávník s renovovaným krásným domem. Další atrakcí, kterou jsme vid li v Kovosteelu, byla pirátská lo, která se jmenovala Nad je. Nejvíce nás zaujal maják jménem Šrotík, který je vysoký 27 metr a má 96 schod. Poté jsme jeli do firmy Puruplast odevzdat vršky, které jsme nasbírali. Pak p išla chvíle, na kterou se všichni moc t šili, jeli jsme do ZOO ve Zlín. V zoologické zahrad šli prv á ci se svojí paní u itelkou Nedomovou. A my, šes áci, jsme dostali plánky ZOO, rozd lili jsme se po trojicích a m li jsme hodinu rozchod. Vid li jsme žirafy, slony, krocany, sovy, papoušky a další zví ata. Sice se n jaká d v ata ztratila, ale našt stí s pomocí paní u itelky se všechna vrátila na místo srazu. Dom jsme se vrátili v 18: 30 hodin. Na výlet se nám moc líbilo. Veronika Odlasová, Iveta Slezáková, Jana Muselíková, VI. A Návšt va 9. t íd v brn nské pobo ce Židovského muzea 26. a 27. kv tna jsem se my, žáci devátých t íd, zú astnili programu Han in kuf ík ve Vzd lávacím a kulturním centru ŽMP. První ást programu inspirovaného knihou Han in kuf ík, ve které japonští školáci pátrali po osudu židovské dívky, byla v novaná seznámením s atmosférou doby po vzniku Protektorátu echy a Morava. Každý z nás postupn p e etl jeden z Norimberských zákon, kterými byla omezována práva našich židovských spoluob an. Nejen že jim byly omezeny p íd ly potravin, ale nesm li se procházet v parcích, navšt vovat restaurace, d ti nesm ly chodit do školy, v podstat nesm li v bec nic. Poté jsme ve skupinkách dostali složku s osudem n jakého židovského dít te. N které p íb hy byly zajímavé, n které kruté, ale i zázraky se ob as staly. Nej ast ji se d ti ve v ku 10 až 11 let dostaly v transportu do Terezína, odtud do Osv timi, kde zpravidla zem ely. Z 15 tisíc d tí, které prošly Terezínem, jich p ežilo jen sto. A práv se dv ma p eživšími terezínskými d tmi jsme m li možnost se setkat. 9. B v úterý besedovala s panem Pavlem Friedem, dnes tém osmdesátiletým p edsedou Židovské obce v Brn. Celá t ída byla jako vym n ná, všichni s neuv itelným zájmem poslouchali vypráv ní o t ech letech, které pan Fried strávil v terezínském pekle jako kluk v našem v ku. 9. A si ve st edu vyslechla p íb h z úst paní Bed išky Felixové, brn nské roda ky, která se do Terezína dostala s rodi i a babi kou jako sedmiletá. Podobn jako v p ípad pana Frieda ji p ed transportem do Osv timi zachránila práce její

9 maminky, která byla jako švadlena nepostradatelná. Bohužel její babika zemela v Terezín a tatínek se nikdy nevrátil z transportu na východ. Když paní Felixová dovyprávla svj píbh, všichni sedli ve svých židlích jako zaezaní. Stála v uebn sama proti nám, naprosto šokovaným a zdrceným, neschopným se na cokoli zeptat. Te s odstupem nás napadají mnohé otázky a možná nkterým docházejí i mnohé souvislosti. M osobn pekvapilo, že program v muzeu zaujal opravdu každého, zasáhl nás všechny. Tereza Sklenáová, IX. A Džbán plný kultur v naší škole V pondlí 1. ervna absolvovali žáci II.stupn výukový program zamený na multikulturní výchovu Džbán plný kultur. Lektorky z Agentury rozvojové a humanitární pomoci Olomouckého kraje (ARPOK) nás v pti dílnách seznámily s pti státy, které náleží mezi prioritní zem eské republiky v poskytování humanitární pomoci. Jednotlivých dílen se úastnily žáci ze všech tíd II. stupn a mohli si tak vyzkoušet spolupráci s mladšími i staršími spolužáky. A co se žákm nejvíce líbilo? Vietnam: jak jsme tanili Draí tanec, vietnamská pohádka, ochutnávka nudlí hlkami. Mongolsko: ochutnávka aje, moje jméno a píjmení mongolským písmem, že vtšina Mongol žije v zahranií Zambie: jak jsme mli ve skupinách vyešit jeden z problém (nedostupné zdravotnictví, vzdlání), ochutnávka kukui né kaše nshima, výroba hraky z drátu a víek od lahví Jemen: dozvdl jsem se, že v Jemenu je hodn negramotných, zvlášt žen, nedostatek vody v Jemenu, luštní kížovky, povídání o zvycích a tradicích Srbsko: divadlo, ochutnávka šopského salátu, že balkánská sušená šunka se nazývá pršut, odtržení Kosova, chudoba, že eská republika na tom zas není tak špatn A na závr jedno žákovské hodnocení celého projektového dne: Myslel jsem si, že to bude nuda, ale bylo to super! Jaroslava Staková

10 Informace ze školní jídelny prosíme rodie, kteí pjdou dne na rodiovskou schzku, aby si vyzvedli v hotovosti ve školní jídeln peplatek ve stravném za školní rok 2008/ je možné si jej vyzvednout i kterýkoli jiný den v dob od 7.00 hod. do hod. - nevyzvednuté peplatky budou v msíci ervenci vráceny na úet plátce - nevyzvednuté peplatky ve stravném, hrazeném složenkou, budou vráceny žákm pipomínáme, že žákm byly rozdány pihlášky na stravování na šk. rok 2009/ pihlášky je teba odevzdat ve školní jídeln do konce msíce ervna - pokud nkterý žák pihlášku neobdržel, mže si ji vyzvednout u ved. škol. strav. - pihláška na stravování je k dispozici i na školních www stránkách upozorujeme, že stravné na msíc záí 2009 je teba mít zaplacené do 15. srpna 2009, pípadn tak, aby na úet ZŠ bylo pipsáno do Holubová Marie, vedoucí školního stravování Zpráva o pijímacím ízení na stední školy ve školním. roce 2008/2009 Naše škola se zamuje krom tradiního poradenství k profesní orientaci žák i na poskytování informací o pijímacím ízení, pedevším na legislativní oblast, kde asto dochází k úpravám a zmnám. I pro tento školní rok došlo v pijímacím ízení k významným zmnám. Byly zpsobeny novelou zákona. 561/2004 Sb., o pedškolním, základním, stedním, vyšším odborném a jiném vzdlávání (školský zákon). Novela byla provedena zákonem. 243/2008 Sb., který nabyl úinnosti dne Školský zákon upravuje pijímací ízení ke studiu na stední školy v paragrafech 59 až 64. Koncem íjna byla vydaná novela vyhlášky. 46/2008 Sb., kterou se mní znní vyhlášky. 671/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti o organizaci pijímacího ízení ke vzdlávání ve stedních školách. Pro informaci uvádíme pehled nejdležitjších zmn - Povinný dvoukolový systém pijímání na stední školy je zrušen, jedno kolo pijímacího ízení musí editel SŠ vypsat, ale další kola nemusí. - Pihlášky na stední školu žák ZŠ již nepodává základní škola, ale uchazei sami (jejich rodie/zákonní zástupci), uchaze mže odevzdat až 3 pihlášky v prvním kole, pro další kola pijímacího ízení není poet podaných pihlášek omezen. - Díve byl stanoven termín, do kterého mají odevzdat žáci základní školy pihlášky základní škole. Tento termín byl zrušen, dsledkem toho je, že rodie mohou žádat základní školu o potvrzení pihlášky ješt poslední den, kdy mají pihlášku odevzdat na stední školu. - K potvrzení úmyslu uchazee stát se žákem stední školy slouží tzn. zápisový lístek, který obdrží uchaze od editele základní školy ve stanoveném termínu, pouze jeden zápisový lístek! Zápisový lístek odevzdá uchaze na vybranou stední školu nejpozdji do 5 pracovních dn, ode dne, kdy mu bylo dorueno rozhodnutí o pijetí.

11 - Pijímací ízení se týká všech typ škol - i církevních a soukromých. - Nov je výslovn stanoveno, že do prvního roníku nižšího stupn gymnázia mže být pijat pouze uchaze, který úspšn ukonil píslušný roník základní školy v tom roce, ve kterém se ke studiu hlásí - to znamená, že do prvního roníku osmiletého gymnázia mohou být pijati pouze žáci, kteí ve školním roce 2008/2009 ukoní úspšn pátý roník ZŠ, do prvního roníku šestiletého gymnázia mohou být pijati pouze žáci, kteí ve školním roce 2008/2009 ukoní úspšn sedmý roník ZŠ. Toto omezení neplatí pro konzervatoe. Díky možnostem podání až 3 pihlášek v prvním kole, podání odvolání proti rozhodnutí o nepijetí, úasti v dalších kolech pijímacího ízení a možnosti pedání zápisového lístku z jedné stední školy na druhou nastává velké množství variant ešení pijímacího ízení. Na naší škole se pijímacího ízení úastní 58 žák, z toho 53 žák devátých tíd. Na víceletá gymnázia se hlásí 1 žákyn sedmého roníku a 4 žáci pátého roníku. Ke konci kvtna je pijatých 51 žák devátých tíd, velká ást byla pijata již v prvním kole ízení, menší ást byla pijata po odvolání, pípadn v druhém kole. Dva žáci doposud nebyli pijati. Na víceletá gymnázia byla pijata žákyn sedmého roníku, žáci pátých tíd na víceletá gymnázia pijati nebyli. V souasné dob nelze rozhodnout, zda nový systém pijímacího ízení bude vhodný a životaschopný. Existuje velké množství kritik a oponent. Teprve podrobná analýza pijímacího ízení v tomto školním roce poskytne podklady k hodnocení nového zpsobu pijímacího ízení, k pípadnému zavedení dalších zmn. Mgr. Dalibor Gold, výchovný poradce Co se dlo ve škole v posledních msících? Bezen 3.3. návštva pracovník PPP v I.tíd 5.3. píklady dobrých praxí + ekoseminá na naší škole stupe návštva kina v Otnicích VII. A,B divadlo Polárka pobytový pírodovdný kurz VI. A,B Rychta Krásensko I. B, IV. B návštva knihovny, matematický Klokan I. B, III. A SEV Lipka - Jarní probuzení, Nech brouka žít, divadlo Polárka IX. tídy IV. A,B SEV Jezírko - Spoleenstvo prsvitných kídel recitaní soutž 1. stupe, II. A,IV. A návštva knihovny, hospitace uitel Aj v Rakousku Telnice - setkání vedení okolních škol Duben 2.4. V. A,B návštva knihovny 2.4. I. A, III. A návštva knihovny 6.4. Návštva virtuální poít. laboratoe - web. kroužek

12 8.4. V. B muzeum Šlapanice, rodie pedškolák - návštva v 1. A,B IV. B muzeum Šlapanice, McDonald's Cup - ml. žáci minifotbal I. A a III. A návštva knihovny pedškoláci v prvních tídách, Den Zem Špilberk - ekotým, V. A,B natáení T; v tídní schzky; správní rada nada. fondu Den Zem - úklid Újezda a okolí, Okolní krajina - Rezekvítek III.A, IV. A,B školní koncert - Dan Kubica "A poád se nco hraje..." McDonald's Cup tída audit projektru Ekoškola; McDonald's Cup tída, muzeum Šlapanice IV. A; I. A, B návštva domova Lila pálení arodjnic Kvten SV Kohoutovice VII. A,B - B. Nmcová SEV Jezírko V. A,B, IX. A - Vývoj lesa, Les ty roních období, Svt pdy SEV Jezírko I. B, III. A - Les všemi smysly; SV Lužánky - IX. A,B Film a literatura SEV Jezírko I. A,II. A, IX. B - Les všemi smysly, Obydlí v lese, Svt pdy; SV Kohoutovice VIII. A,B - Václav a Boleslav VII. A,B školní výlet NAFEST SV Kohoutovice IX. A,B E.A. Poe, B. Hrabal EKOOLYMPIÁDA oblastní kolo pro roník fotografování žák a uitel exkurze KOVOSTEEL za sbr vršk 2 tídy; Židovské muzeum - IX. B Židovské muzeum - IX. A divadlo Radost - V. A,B erven 1.6. Džbán plný kultur - projektový den 2.6. IX. B terénní exkurze SEV Rychta; výlet Lednice - I. B, III. A 4.6. výlet Lednice - I. A, II. A 5.6. Den životního prostedí - celoškolní projektový den 8.6. Tídní schzky, VII. A,B Vývoj lesa,není devo jako devo SEV Jezírko VIII. A pobytový program SEV Rychta Krásensko 9.6. zájezd žák do Vídn zájezd vybraných žák na Sv. Kopeek; I. - IV. t. "Házená je budoucnost" VIII. A,B a IX. A,B Píbhy z obrázk - Podané ruce seminá EVVO Rezekvítek pro uitele schzka s rodii bud. prvák v 16 h; VI. A terénní exkurze Kavky - Lipka IX. A terénní exkurze íky SEV Rychta P EVZETÍ TITULU "EKOŠKOLA" v Praze editelské volno SEV stedisko ekologické výchovy, SV stedisko volného asu

Audit naneisto projektu Ekoškola

Audit naneisto projektu Ekoškola Základní škola Újezd u Brna, okres Brno-venkov, píspvková organizace, Školní 284, 664 53 tel. 544 224 224 e-mail zsujezd@iol.cz web: http://zs.ujezdubrna.info Audit naneisto projektu Ekoškola Sdružení

Více

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání A. Text projektu 1. Cíl projektu Cílem projektu je zlepšení životních šancí dtí z DD Žichovec a zlepšení jejich schopnosti integrace do

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny Školní družina pi Základní škole ve Fryovicích Fryovice 628, 73945 Vnitní ád školní družiny Vnitní ád je zpracován v souladu se zákonem. 561/2005 Sb.( školský zákon) a vyhláškou. 74/2005 Sb.( o zájmovém

Více

Zamstnanci školy (stav k 1. 9. 2009) Olšanská Jaroslava PaedDr. editelka Polách Pavel Mgr. zástupce editelky

Zamstnanci školy (stav k 1. 9. 2009) Olšanská Jaroslava PaedDr. editelka Polách Pavel Mgr. zástupce editelky Vážení rodie, pedkládáme Vám íjnový zpravodaj Základní školy v Újezd u Brna. Ve školním roce 2009/2010 se na naší škole v prvním až tetím a v šestém až osmém roníku vyuuje podle Školního vzdlávacího programu

Více

Další významné ocen ní pro naši školu Škola udržitelného rozvoje Ekologie ve škole i doma

Další významné ocen ní pro naši školu Škola udržitelného rozvoje Ekologie ve škole i doma Další významné ocenní pro naši školu U píležitosti dekády OSN Vzdlání pro udržitelný rozvoj byl naší škole udlen titul Škola udržitelného rozvoje. Získali jsme I. stupe, což je nejvyšší ocenní za aktivity

Více

VI. Škola v letech

VI. Škola v letech VI. Škola v letech 7 - Ve školním roce 7/7 zstávaly v náhradních prostorách pouze dv. tídy. Zbývajících tíd bylo umístno v hlavní budov školy, i když stále ješt probíhaly drobné úpravy ped konenou kolaudací

Více

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Strana 1 (celkem 7) 29.1.2007 Obsah: Základní údaje platné pro školní rok 2006/2007...3 Charakteristika školní družiny...3 Kde nás najdete...3 Vybavení

Více

Základní škola Šenov, Radniní námstí 1040, 739 34

Základní škola Šenov, Radniní námstí 1040, 739 34 Oblast Ukazatel Cíl Mechanismy ovování 1. Vize Cíle a školní Propojit cíle Kontrola propagace vzdlávací s oekáváním a cíl v praxi - program potebami klient. (konzultace, dotazníky, ukázkové hodiny, lánky

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka:

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka: Uební plán: Tabulace uebního plánu pro 1. stupe: roník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace eský jazyk 9 10 9 8 8 44 35 Anglický jazyk 0 0 3 3 3 9 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny ZÁKLADNÍ ŠKOLA a MATESKÁ ŠKOLA STRUPICE, okres Chomutov Vnitní ád školní družiny Ve Strupicích dne: 24. 8. 2017 Vypracoval: Mgr. Jana Mišková Schválil: pedagogická rada 1. 9. 2017 Smrnice nabývá úinnosti

Více

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Bod. 6: Strategie školního vzdlávacího programu a zabezpeení výuky žák se speciálními vzdlávacími potebami 1. Úvod:

Více

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY Obecná ustanovení Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY ást: 2. ŠKOLNÍ ÁD Na základ ustanovení 30, odst. 1) zákona. 561/2004 Sb. o pedškolním, základním stedním, vyšším

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA za školní rok 2011-2012 Výroní zpráva základní školy Praha 10, U Vršovického nádraží 1/950, za školní rok 2011/2012 1. Pesný název školy

Více

Plán výchovného poradce Základní škola Choltice šk. rok 2006/2007

Plán výchovného poradce Základní škola Choltice šk. rok 2006/2007 Plán výchovného poradce Základní škola Choltice šk. rok 2006/2007 1.Doplnní plánu práce v souladu s celoroním plánem školy/tídní schzky/. 2.Seznámení se s dokumentací výchovného poradce. 3.Zaazení integrovaných

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI Základní škola Fryovice, okres Frýdek Místek, píspvková organizace VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI za školní rok 2009/2010 podle zákona 561/2004 Sb., vyhlášky 15/2005 Sb. a zákona 106/1999 Sb. 1 Obsah : 1. Základní

Více

Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012

Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012 Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012 ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDLÁVÁNÍ Žák není nádoba, kterou je teba naplnit, ale pochode, kterou je teba zapálit Ve školním roce 2011/2012

Více

3. Charakteristika ŠVP

3. Charakteristika ŠVP 3. Charakteristika ŠVP 3.1. Zamení školy Dané podmínky spolen s bohatou historií ve výuce pírodovdných pedmt pedurují zamení školy, které je všeobecné s drazem na pírodovdnou a jazykovou oblast. Zamení

Více

ZEM PIS ZEM PIS PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY. Struktura vyu ovací hodiny. Záznamový Záznamový arch

ZEM PIS ZEM PIS PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY. Struktura vyu ovací hodiny. Záznamový Záznamový arch PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY ZEMPIS ZEMPIS Struktura vyuovací hodiny Plán Struktura vyuovací vyuovací hodiny hodiny Plán Metodický vyuovací list aplikace hodiny Záznamový Metodický list arch aplikace

Více

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, 102 00 ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Poadové íslo - íslo jednací: 18 - POR/09/2007 Pedagogická rada projednala dne 19.11.2007 Zpracoval: Schválil:

Více

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy . j.: ZŠMŠDM 84/16 Vydáno: 1. 10. 2016 Schváleno školskou radou: 6. 10. 2016 Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Pehled obor vzdlávání a poty žák 3. Údaje

Více

16.9. Zástupci školy pivítali 40 pedagogických pracovník z celé eské republiky, úastník vzdlávací exkurze Toulavý autobus.

16.9. Zástupci školy pivítali 40 pedagogických pracovník z celé eské republiky, úastník vzdlávací exkurze Toulavý autobus. Pehled akcí ve školním roce 2009/2010 Záí 2009 Nový školní rok 2009/2010 byl zahájen 1. záí slavnostním shromáždním za úasti senátora Mgr. Tomáše Úlehly a všech starost spádových obcí. Tídní uitelé pivítali

Více

Hrátky s pam?tí aneb Sekce knihovník? trenér? pam?ti SKIP v roce 2017 [1]

Hrátky s pam?tí aneb Sekce knihovník? trenér? pam?ti SKIP v roce 2017 [1] Hrátky s pam?tí aneb Sekce knihovník? trenér? pam?ti SKIP v roce 2017 [1] Autor:?íslo: Rubrika: ADLEROVÁ, Zde?ka [2] 2017, ro?ník 26,?íslo 3 [3] Z odborných orgán? [4] Klí?ová slova: trénování pam?ti [5],

Více

! "#$%&' ()*$) VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2006/2007. Ve Vsetín dne 4. íjna 2007... PaedDr. Karel Kostka editel školy. výtisk. 1

! #$%&' ()*$) VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2006/2007. Ve Vsetín dne 4. íjna 2007... PaedDr. Karel Kostka editel školy. výtisk. 1 ! "#$%&' ()*$) VÝRONÍ ZPRÁVA Rozdlovník za školní rok 2006/2007 Výtisk íslo 1: Odbor školství, mládeže a sportu KÚ ZK Výtisk íslo 2: Stední škola Kostka s. r. o. editel školy Výtisk íslo 3: Stední škola

Více

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdlávání

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdlávání ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdlávání ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LIBEREC, ESKÁ 354, PÍSPVKOVÁ ORGANIZACE 1. IDENTIFIKANÍ ÚDAJE Motivaní název školního vzdlávacího programu pro základní vzdlávání: UÍME SE,

Více

ŠKOLNÍ KNIHOVNY Hola, d ti, do knihovny! aneb Za ínáme s eštinou.. eský jazyk a literatura Školní knihovna není jen pro žáky

ŠKOLNÍ KNIHOVNY Hola, d ti, do knihovny! aneb Za ínáme s eštinou.. eský jazyk a literatura Školní knihovna není jen pro žáky ŠKOLNÍ KNIHOVNY Výbrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze Plné texty lánk lze objednat v elektronické podob prostednictvím elektronické pedagogické knihovny (e-pk) http://www.epk.cz/ nebo v

Více

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Smrnice. 1 Smrnice editelky školy ke stanovení výše úplaty za pedškolní vzdlávání dítte v Mateské škole Markova 1176.j:

Více

.. strana 2 !"#$%&'(&)*+'%&,#'(&),-'%. /!0 1! &" 213#(,2$. 2

.. strana 2 !#$%&'(&)*+'%&,#'(&),-'%. /!0 1! & 213#(,2$. 2 Vážená paní editelko, pane editeli, dovolujeme si Vám pedstavit ucelenou nabídku školních výlet na zámek Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou. Pro dti jsme pipravili nkolik zábavných program:.. strana

Více

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2009 / 2010

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2009 / 2010 Základní škola eský Krumlov Plešivec 249 http://www.zsplesivec.cz tel./fax 380 728 252 e-mail : neumannova@zsplesivec.cz Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2009 / 2010 Obsah výroní zprávy :

Více

ESKÝ JAZYK A LITERATURA

ESKÝ JAZYK A LITERATURA ESKÝ JAZYK A LITERATURA CHARAKTERISTIKA PEDMTU 1. Obsahové vymezení Realizuje obsah vzdlávacího oboru eský jazyk a literatura RVP GV. Zaujímá dležité postavení ve výchovn vzdlávacím procesu. Je to povinný

Více

MATEMATIKA MATEMATIKA

MATEMATIKA MATEMATIKA PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY MATEMATIKA MATEMATIKA Struktura vyuovací hodiny Metodický Struktura vyuovací list aplikace hodiny Ukázková Metodický hodina list aplikace materiál Záznamový Ukázková

Více

Minimální plán primární prevence pro školní rok 2009/2010

Minimální plán primární prevence pro školní rok 2009/2010 Základní škola Ddina Žukovského 580 Praha 6 Liboc 161 00, www.zsdedina.cz tel.: 2 35 35 92 29 fax.: 2 35 35 51 85, dundera@zsdedina.cz Minimální plán primární prevence pro školní rok 2009/2010 Primární

Více

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Stední odborná škola a Stední odborné uilišt technických obor, eská Tebová, Skalka 1692. Skalka 1692, 560 18 eská Tebová

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Stední odborná škola a Stední odborné uilišt technických obor, eská Tebová, Skalka 1692. Skalka 1692, 560 18 eská Tebová eská školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKNÍ ZPRÁVA Stední odborná škola a Stední odborné uilišt technických obor, eská Tebová, Skalka 1692 Skalka 1692, 560 18 eská Tebová Identifikátor školy:

Více

Management školy. zástupce zástupce editele pro MŠ Mitušova 6 Lenka Prokopová. Metodik preventista sociáln Mgr.Robert Novotný

Management školy. zástupce zástupce editele pro MŠ Mitušova 6 Lenka Prokopová. Metodik preventista sociáln Mgr.Robert Novotný www.zsmitusova8.cz Vážení rodie,pedkládáme Vám informaní materiál,který Vám pomže zorientovat se v organizaci, ve výchovn- vzdlávacím programu a aktivitách naší školy ve školním roce 2008/2009. Management

Více

Gymnázium, Brno, Kenová 36. Výroní zpráva o innosti školy

Gymnázium, Brno, Kenová 36. Výroní zpráva o innosti školy Gymnázium, Brno, Kenová 36 Kenová 36, 602 00 Brno Výroní zpráva o innosti školy Brno 19. 10. 2009 ást I Základní údaje o škole a) Gymnázium, Brno, Kenová 36 je píspvkovou organizací s IO 00 55 89 91. b)

Více

Odpovdi na nejastji kladené dotazy k novému zpsobu pijímacího ízení

Odpovdi na nejastji kladené dotazy k novému zpsobu pijímacího ízení Vzory tiskopis pihlášek již byly upraveny tak, aby vyhovovaly novele školského zákona a žáci, rodie nebo školy je mohou nalézt na webové stránce MŠMT (viz http://www.msmt.cz/vzdelavani/prijimani-na-stredni-skoly-a-konzervatore)

Více

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 30. ervna 2008 pod j.

Více

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY. Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Prostjov, Husovo nám. 94

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY. Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Prostjov, Husovo nám. 94 ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Prostjov, Husovo nám. 94 Termín vlastního hodnocení: íjen 2009 2 VZDLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY V uplynulém dvouletém období naše MŠ testovala a

Více

Management školy. zástupce zástupce editele pro MŠ Mitušova 6 Lenka Prokopová. metodik.preventista sociáln Mgr.Robert Novotný

Management školy. zástupce zástupce editele pro MŠ Mitušova 6 Lenka Prokopová. metodik.preventista sociáln Mgr.Robert Novotný www.zsmitusova8.cz Vážení rodie,pedkládáme Vám informaní materiál,který Vám pomže zorientovat se v organizaci,výchovn- vzdlávacím programu a aktivitách naší školy ve školním roce 2007/2008 Management školy

Více

Poslání školy. Právní subjektivita. Pijímání ke studiu

Poslání školy. Právní subjektivita. Pijímání ke studiu ŠKOLNÍ A KLASIFIKANÍ ÁD VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY Název školy lánek 1 Zizovatel: Ústecký kraj Poslání školy lánek 2 Vyšší odborná škola (dále jen VOŠ) poskytuje všeobecné a odborné vzdlání a praktickou pípravu

Více

ZŠ NEDVDICE VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2005-2006. Vypracoval : Mgr. Josef Špaek

ZŠ NEDVDICE VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2005-2006. Vypracoval : Mgr. Josef Špaek ZŠ NEDVDICE VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2005-2006 Vypracoval : Mgr. Josef Špaek NEDVDICE ZÁÍ 2006 OBSAH 1. Charakteristika školy základní údaje 3 2. Pehled obor vzdlávání 4 3. Pehled pracovník

Více

Poslání Domova sv. Alžbty

Poslání Domova sv. Alžbty Výroní zpráva o prbhu poskytování sociálních služeb v Domov sv. Alžbty v Jablunkov v roce 2007 Poslání Domova sv. Alžbty Domov sv. Alžbty v Jablunkov je uren zejména seniorm, kteí pro svoji nepíznivou

Více

Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem

Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Mikuláše Koperníka, Bílovec, píspvková organizace. 17. listopadu 526, 743 11 Bílovec. Identifikátor: 600 016 773

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Mikuláše Koperníka, Bílovec, píspvková organizace. 17. listopadu 526, 743 11 Bílovec. Identifikátor: 600 016 773 eská školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKNÍ ZPRÁVA Gymnázium Mikuláše Koperníka, Bílovec, píspvková organizace 17. listopadu 526, 743 11 Bílovec Identifikátor: 600 016 773 Termín konání inspekce:

Více

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy. Kostelní námstí 21, 571 01 Moravská Tebová

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy. Kostelní námstí 21, 571 01 Moravská Tebová eská školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKNÍ ZPRÁVA Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy Kostelní námstí 21, 571 01 Moravská Tebová Identifikátor školy: 600 100 677

Více

Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice. Školní ád

Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice. Školní ád Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice pedagogická rada projednala dne: 31.8.2005 nabývá platnosti dne: 1.9.2005 Školní ád Obsah: Žáci a zákonní zástupci žák I. Práva a povinností

Více

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY ORGANIZANÍ ÁD ESKÉ BUDJOVICE 2011 Platná verze organizaního ádu je udržována pouze v informaním systému školy v elektronické podob a je uložena na spoleném disku K. Každý pracovník má možnost si text vytisknout

Více

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY ORGANIZANÍ ÁD ESKÉ BUDJOVICE 2011 Platná verze organizaního ádu je udržována pouze v informaním systému školy v elektronické podob a je uložena na spoleném disku K. Každý pracovník má možnost si text vytisknout

Více

Výroní zpráva o innosti školy za školní rok 2007-2008 podle vyhlášky MŠMT. 15/2005 7

Výroní zpráva o innosti školy za školní rok 2007-2008 podle vyhlášky MŠMT. 15/2005 7 Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: 70988811 Telefon: ZŠ 465 549 534 MŠ 465 549 655 Adresa:. 50, 565 52 eské Hemanice, e-mail: škola@ceskehermanice.cz, www.skola.ceskehermanice.cz.j. 90/2008

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J Září 2006 ČÍSLO 16 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

ESKÝ JAZYK ESKÝ JAZYK

ESKÝ JAZYK ESKÝ JAZYK PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY ESKÝ JAZYK ESKÝ JAZYK Struktura vyuovací hodiny Plán Struktura vyuovací vyuovací hodiny hodiny Plán Metodický vyuovací list aplikace hodiny Záznamový Metodický list

Více

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012 Zpráva z Plenárního zasedání SRPŠ ze dne 13.9.2012 1. Zahájení zasedání- pí. Ivana Švejdová pivítala pítomné zástupce tíd a zástupce školy. V úvodu pronesla pár slov k bývalému editeli p. Sedlákovi a byl

Více

INFORMACE PRO ÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ

INFORMACE PRO ÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ INFORMACE PRO ÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ. 8/2010 Výbrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze. Plné texty lánk lze objednat v elektronické podob prostednictvím elektronické pedagogické knihovny

Více

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2007 / 2008

Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2007 / 2008 Základní škola eský Krumlov Plešivec 249 http://www.zsplesivec.cz tel./fax 380 728 252 e-mail : neumannova@zsplesivec.cz Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2007 / 2008 Obsah výroní zprávy :

Více

Plán práce školy na školní rok 2005/2006

Plán práce školy na školní rok 2005/2006 Základní škola Vyškov, Morávkova 40, píspvková organizace 682 01 VYŠKOV, tel: 517/350 376 Plán práce školy na školní rok 2005/2006 Mgr. Jií Zlatník editel školy 1 Vzdlávací program školy ve školním roce

Více

1. Charakteristika školy

1. Charakteristika školy 1 2 Obsah 1. Charakteristika školy str. 2, 3 2. Vzdlávací programy školy str. 4, 5 3. Údaje o zamstnancích školy str. 6, 7, 8, 9, 10 4. Údaje o zaazování žák str. 11, 12, 13 5. Výsledky vzdlávání žák str.

Více

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R VOLEBNÍ ÁD pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R razítko Spolenosti radiologických asistent R podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R (1) Voliem je každý ádný len SRLA

Více

Roní plán pro 1.roník

Roní plán pro 1.roník Roní plán pro 1.roník ( Nakladatelství Fraus) 1.období záí íjen dodržuje zásady bezpeného chování tak, aby neohrožoval zdraví své a zdraví jiných. Orientuje se v budov školy, vysvtlí rozdíl v chování o

Více

ijímací ízení ve šk. roce 2012/2013.

ijímací ízení ve šk. roce 2012/2013. Stední škola technická a obchodní, Olomouc, Kosinova 4 Kosinova 4, 772 00 Olomouc,tel.: 585 220 663, fax: 585 223 576, ssto@kosinka.com ijímací ízení ve šk. roce 2012/2013. Pro školní rok 2013/2014 budeme

Více

Základní škola Jana Amose Komenského, Karlovy Vary, Kollárova 19

Základní škola Jana Amose Komenského, Karlovy Vary, Kollárova 19 Základní škola Jana Amose Komenského, Karlovy Vary, Kollárova 19 Základní škola Jana Amose Komenského, Karlovy Vary, Kollárova 19 VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 A. Údaje o zaízení,

Více

Školní kronika ped 100 lety

Školní kronika ped 100 lety Vážení rodie, základní škola v Újezd u Brna v tomto kalendáním roce oslaví 100 let od slavnostního otevení nové školní budovy. Podrobnjší informace k chystanému výroí naší školy se dotete v dalším vydání

Více

ijímací ízení ve šk. roce 2011/2012.

ijímací ízení ve šk. roce 2011/2012. Stední škola technická a obchodní, Olomouc, Kosinova 4 Kosinova 4, 772 00 Olomouc,tel.: 585 220 663, fax: 585 223 576, ssto@kosinka.com ijímací ízení ve šk. roce 2011/2012. Pro školní rok 2012/2013 budeme

Více

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY. Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Husovo nám. 94

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY. Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Husovo nám. 94 ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Husovo nám. 94 Termín vlastního hodnocení : íjen 2007 1. VZDLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY: V prbhu školního roku 2006/7 došlo k pepracování VP s pvodním

Více

E U. Evropská unie (EU) a její instituce fakta. 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? 3 Kolik zemí je lenskými státy Evropské unie?

E U. Evropská unie (EU) a její instituce fakta. 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? 3 Kolik zemí je lenskými státy Evropské unie? íloha. 1: Evropský modul výzkumu ICCS 2009 (evropský vdomostní test a evropský dotazník) vybrané položky Evropská unie (EU) a její instituce fakta 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? a) eská

Více

TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003

TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003 TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003 ERVEN 2003 Vážení spoluobané, jaro už je tu a s ním i další íslo Telnického zpravodaje. Od minulého ísla nastaly urité zmny. Toto i další ísla budete i nadále dostávat do svých

Více

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity sponzorována a uznána Evropskou komisí v rámci programu Sokrates Vzdlávací a sociální integrace osob s postižením prostednictvím pohybových aktivit Pes podporu

Více

ZŠ a MŠ Pod Bud í, Zákolany Výro ní zpráva 2010/2011

ZŠ a MŠ Pod Bud í, Zákolany Výro ní zpráva 2010/2011 1. Základní údaje o škole 1.1 Škola Základní škola a Mateská škola Pod Budí, Zákolany 273 28 Zákolany 50 íspvková organizace O 70991961 IZO 102086672 editelka: Mgr. Hana Hlinková kontakt: tel. 774333026

Více

Na této škole uím osm let. Líbí se mi tu, každá škola má své klady a zápory a tady jsou spíš ty klady.

Na této škole uím osm let. Líbí se mi tu, každá škola má své klady a zápory a tady jsou spíš ty klady. !" #$% & '()*+,, $,-./! -0 To nejlepší nakonec Ve školním roce 2007/2008 jsme mli v plánu vydat tyi ísla Realisty. Ti ísla jste již mli možnost si peíst a te držíte v rukou letos tvrté a poslední íslo

Více

?tená?ský klub v Knihovn? Karla Dvo?á?ka ve Vyškov? [1]

?tená?ský klub v Knihovn? Karla Dvo?á?ka ve Vyškov? [1] ?tená?ský klub v Knihovn? Karla Dvo?á?ka ve Vyškov? [1] Autor:?íslo: Rubrika: ŠRÁMKOVÁ, Ivana [2] 2018, ro?ník 27,?íslo 1 [3] Trendy v knihovnách [4] Klí?ová slova: Region:?tení [5], Knihovna Karla Dvo?á?ka

Více

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2008

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2008 Junák svaz skaut a skautek R Stedisko 52101 Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem Základní informace o stedisku Vedení stediska Výroní zpráva za rok 2008 Vdce stediska: Miloslav Rücker Pod Zahrady 154,

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA. za rok 2002. ZO SOP Tuláci

VÝRONÍ ZPRÁVA. za rok 2002. ZO SOP Tuláci VÝRONÍ ZPRÁVA za rok 2002 ZO SOP Tuláci eský svaz ochránc! p#írody SO P eský svaz ochránc p írody se snaží p sobit na ob any v duchu odpov dnosti za p írodu a životní prost edí. Vede své leny k úct a lásce

Více

Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: , Adresa:. 50, eské Hemanice, Telefon: ZŠ , MŠ

Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: , Adresa:. 50, eské Hemanice, Telefon: ZŠ , MŠ Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: 70988811, Adresa:. 50, 565 52 eské Hemanice, Telefon: ZŠ 465 549 534, MŠ 465 549 655 Výroní zpráva o innosti školy za školní rok 2005-2006 podle vyhlášky

Více

PŘÍRODNÍ ZAHRADA PŘÍRODNÍ UČEBNA

PŘÍRODNÍ ZAHRADA PŘÍRODNÍ UČEBNA PŘÍRODNÍ ZAHRADA PŘÍRODNÍ UČEBNA Naše škola pipravuje promnu školního pozemku za školou na pírodní uebnu. Má vzniknout místo, kde bychom se mohli venku, kdy je hezky, uit pírodopis, prvouku, pírodovdu

Více

Maturitní zkouška ve školním roce 2010 2011

Maturitní zkouška ve školním roce 2010 2011 Maturitní zkouška ve školním roce 2010 2011 Ve školním roce 2010 2011 maturitní zkouška bude mít dv základní ásti: spolená (státní) profilová (školní) Spolená ást Ve spolené ásti maturitní zkoušky žáci

Více

Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: 70988811, Adresa:. 50, 565 52 eské Hemanice, Telefon: ZŠ 465 549 534, MŠ 465 549 655.j.

Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: 70988811, Adresa:. 50, 565 52 eské Hemanice, Telefon: ZŠ 465 549 534, MŠ 465 549 655.j. Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: 70988811, Adresa:. 50, 565 52 eské Hemanice, Telefon: ZŠ 465 549 534, MŠ 465 549 655.j. 105/2007 Výroní zpráva o innosti školy za školní rok 2006-2007 podle

Více

ŠANCE PRO SPOLENOST, obanské sdružení

ŠANCE PRO SPOLENOST, obanské sdružení ŠANCE PRO SPOLENOST, obanské sdružení ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO PODLIMITNÍ VEEJNOU ZAKÁZKU TVORBA TELEVIZNÍHO CYKLU ZAMENÉHO NA PROPAGACI ROVNOSTI ŠANCÍ ŽEN A MUŽ DATUM: 20.PROSINEC 2005 ZADAVATEL Šance

Více

Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí, Husova 212

Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí, Husova 212 Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí, Husova 212 Zpracovala: Mgr.Ivona ivrná Statutární zástupce DDM Pelíšek, Vrchlabí Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí

Více

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

INSPEKNÍ ZPRÁVA. j. ŠI-159/08-02. Gymnázium J.S. Machara, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Pedmt inspekní innosti:

INSPEKNÍ ZPRÁVA. j. ŠI-159/08-02. Gymnázium J.S. Machara, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Pedmt inspekní innosti: INSPEKNÍ ZPRÁVA j. ŠI-159/08-02 Název školy: Gymnázium J.S. Machara, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Adresa: Královická 668, 250 50 Brandýs n.l. St. Boleslav Indetifikátor: 600 007 774 I: 61388939 Místo

Více

Mendelova univerzita v Brn SMRNICE. 4/2013. Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz

Mendelova univerzita v Brn SMRNICE. 4/2013. Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz Mendelova univerzita v Brn Ureno: Brno 8. dubna 2013 Všem pracovištím j.: 6684/2013-980 SMRNICE. 4/2013 Vydávání prkazu zamstnance Mendelovy univerzity v Brn a nkterých dalších prkaz lánek 1 Obecná ustanovení

Více

e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e KVALIFIKA NÍ ÁD

e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e KVALIFIKA NÍ ÁD e s k á g y m n a s t i c k á f e d e r a c e 160 17 Praha 6, Atletická 100/2, P.O. BOX 40 tel./fax 257 210 811 e-mail: cgf@cstv.cz tel. 233 017 434 http://gymnastika.cstv.cz KVALIFIKANÍ ÁD Praha, prosinec

Více

Výroní zpráva o innosti školy

Výroní zpráva o innosti školy Výroní zpráva o innosti školy ve školním roce 2004/2005 1. Název školy: Tyršova základní škola, Praha 5 Jinonice, U Tyršovy školy 1/430 Poslední zaazení do sít škol: 1.9.2003 2. Zizovatel: ÚM Praha 5,

Více

Informace o povinném subjektu zveejované podle zákona. 106/1999 Sb., o svobodném pístupu k informacím

Informace o povinném subjektu zveejované podle zákona. 106/1999 Sb., o svobodném pístupu k informacím ZÁKLADNÍ ŠKOLA BEZNICE, píspvková organizace tel. 318 682 165 Rožmitálská 419 fax 318 683 608 262 72 Beznice e-mail: skola@zsbreznice.cz Žáci ZŠ Beznice podporují sbrovými aktivitami chov tuák v ZOO Praha,

Více

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika 1. Inkluzivní vzdlávání / Vanda Hájková, Iva Strnadová Praha : Grada, 2010 -- 217 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3070-7 (brož.) Sign.: II 107730V1 integrace žáka ; speciální

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Základní škola a mateřská škola Příbram na Moravě, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Příbram na Moravě č.p. 102, 664 84 Zastávka

Více

DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na

DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na stranu, vrtá do deva. Takhle úaduje josefovský starosta

Více

Zápis. 2. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 4. ervna 2008

Zápis. 2. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 4. ervna 2008 Zápis. 2 ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 4. ervna 2008 Pítomni: 17 len AS PF, dkan: prof. J. Ševík, prodkani: prof. T. Opatrný, prof. I. Frébort, tajemník: dr. P. Velecký omluveni: doc. L. Luhová,

Více

Zápis. 7. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 15. dubna 2009

Zápis. 7. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 15. dubna 2009 Zápis. 7 ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 15. dubna 2009 Pítomni: 17 len AS PF dkan : prof. J. Ševík prodkani : prof. T. Opatrný, doc. J. Molnár tajemník : dr. P. Velecký vedoucí studijního oddlení

Více

komunitní,integraní a spoleensko-kulturní vzdlávání a výchovy sociální a terapeutické

komunitní,integraní a spoleensko-kulturní vzdlávání a výchovy sociální a terapeutické Doba, kdy rodie trvale peují o malé dti jim asto pináší sociální izolaci, ztrátu jistoty a dvry ve vlastní schopnosti. Chceme nabídnout rodinám komunitní prostedí s možností setkávání, spolupráce, vzdlávání,

Více

WWW poštovní klient s úložištm v MySQL databázi

WWW poštovní klient s úložištm v MySQL databázi eské vysoké uení technické v Praze Fakulta Elektrotechnická Bakaláské práce WWW poštovní klient s úložištm v MySQL databázi Jií Švadlenka Vedoucí práce: Ing. Ivan Halaška Studijní program: Elektrotechnika

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Š k o l n í j í d e l n a V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007 Základní údaje k 31.10.2006 : Kapacita jídelny : 600 jídel Poet zapsaných

Více

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy. Plán práce školy. ve školním roce 2005/2006

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy. Plán práce školy. ve školním roce 2005/2006 Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy Plán práce školy ve školním roce 2005/2006 Schváleno na pedagogické rad dne 1. 9. 2005 Mgr. Jaroslava Skácelíková editelka školy Schze

Více

odborný seminá ke komentovanému vydání ONR "Management rizik pro organizace a systémy

odborný seminá ke komentovanému vydání ONR Management rizik pro organizace a systémy ESKÝ NORMALIZANÍ INSTITUT si Vás dovoluje pozvat na odborný seminá ke komentovanému vydání ONR 49002-1 který se bude konat dne 14. 10. 2008 od 9:30 hod. v Konferenním centru NI, Biskupský dvr 5, Praha

Více

Podklady pro ICT plán

Podklady pro ICT plán Podklady pro ICT plán Škola: SEPSSTUD2011 - Hodnocení: Vstupní hodnocení Indikátor Aktuální stav k 1.9.2011 Plánovaný stav 1. ízení a plánování Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen omezená skupina

Více

Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2000/2001

Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2000/2001 Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 Zlatá stezka 137, 383 01 Prachatice *****************************************************************************************************************************

Více

eská školní inspekce Oblastní pracovišt Pardubice Inspekní zpráva Základní škola Moravská Tebová, Kostelní nám. 2, okres Svitavy

eská školní inspekce Oblastní pracovišt Pardubice Inspekní zpráva Základní škola Moravská Tebová, Kostelní nám. 2, okres Svitavy eská školní inspekce Oblastní pracovišt Pardubice Inspekní zpráva Základní škola Moravská Tebová, Kostelní nám. 2, okres Svitavy Kostelní nám. 2, 571 01 Moravská Tebová Identifikátor: 600 100 677 Zizovatel:

Více

Zpracovalo: vedení gymnázia

Zpracovalo: vedení gymnázia O INNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2007/2008 Zpracovalo: vedení gymnázia Zábeh, 7. íjna 2008 OBSAH Základní údaje o škole 1 Charakteristika školy 2 Profil absolventa 2 ehled oborvzdlání 3 ehled uebních plán

Více

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Základní škola eské Hemanice, okres Ústí nad Orlicí. eské Hemanice 50, 565 52 eské Hemanice. Identifikátor školy: 650 058 941

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Základní škola eské Hemanice, okres Ústí nad Orlicí. eské Hemanice 50, 565 52 eské Hemanice. Identifikátor školy: 650 058 941 eská školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKNÍ ZPRÁVA Základní škola eské Hemanice, okres Ústí nad Orlicí eské Hemanice 50, 565 52 eské Hemanice Identifikátor školy: 650 058 941 Termín konání inspekce:

Více

VII. ro ník FLORBALOVÉHO TURNAJE ST EDO ESKÝCH ZÁKLADNÍCH #KOL

VII. ro ník FLORBALOVÉHO TURNAJE ST EDO ESKÝCH ZÁKLADNÍCH #KOL VII. ročník FLORBALOVÉHO TURNAJE STŘEDOČESKÝCH ZÁKLADNÍCH ŠKOL Základní!kola Bene!ov " Jiráskova 888, S-trio SP# Bene!ov, Sport " hobby Bene!ov, Kony Video, Squash Trio, SK Florbal Bene!ov a St edo eský

Více