OBEC VESELÍČKO IČO: OBEC: VESELÍČKO OKRES: PŘEROV KRAJ:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBEC VESELÍČKO IČO: 00302198 OBEC: VESELÍČKO OKRES: PŘEROV KRAJ:"

Transkript

1 A1.1 OPRAVA A REKONSTRUKCE BUDOVY MATEŘSKÉ ŠKOLY Ve východní části obce Veselíčko m.č. Tupec Bude upřesněno dle PD, (II-V) Dotační programy EU, MMR, Jedná se o stávající objekt mateřské školy. Budova je v současné době využívána jako školní objekt. Stavba je ve špatném stavebně technické stavu, proto bude nutné provést celkovou rekonstrukci objektu, zrealizovat úpravu a zateplení fasády a provést rekonstrukce technického vybavení objektu (vytápění, voda a kanalizace, rozvody NN, ). Součástí akce bude oprava střechy. Akce má podporu mikroregionu. Akce může mít i nadmístní charakter, protože se týká objektu, který využívají okolní obce, a dále může nabídnout kapacitu školského zařízení. V rámci akce může být prověřena možnost využití alternativní zdrojů energií vytápění s pomocí tepelného čerpadla, kolektorů, a bude umožněna realizace vybraného způsobu využití netradičních (obnovitelných) zdrojů energií. Při realizaci akce bude rekonstruována celá budova školy. Dále budou řešeny všechny navazující plochy kolem objektu (chodníky, zpevněné hrací plochy, dětské hřiště a dalšími doprovodnými venkovními úpravami před objektem školy vč. nového oplocení, sadové a terénní úpravy, ozelenění, oplocení zahrady, úprava plochy ve dvorní části na parkově upravenou plochu sloužící objektu ZŠ a dále okolním objektům RD, apod.). V rámci akce se uvažuje se zateplením objektu. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce Veselíčko. Objekt je situován v ploše občanské vybavenosti. Pozemek je ve vlastnictví obce. Pro akci bude nutné vypracovat projekt pro stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Bude požadováno citlivé zakomponování stavebních úprav do kontextu organismu obce-venkovského prostoru (s ohledem na výrazně exponované místo v obci). Úpravou objektu a okolí získá obec funkčně a esteticky kvalitní vybavenost, která se může stát inspirací pro ostatní investory a stavebníky v obci a která bude sloužit pro celoživotní vzdělávání občanů obce. Konáním různých akcí bude posílena úloha MŠ z hlediska svého spádového území, a tím její zachování i do budoucnosti. Poskytne kvalitní podmínky pro vzdělávání a trávení volného času mládeži obce a jejího okolí. Úprava objektu může působit na návštěvníky v rovině estetické výchovy a získávání vztahu k obci. Akce umožní vytvoření důstojného a kreativního prostředí pro žáky školy a umožní vytváření sociálních vazeb mezi nimi při jejich setkávání v upraveném objektu školy. V neposlední řadě bude zhodnocen objekt ve vlastnictví obce a bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím. Zachováním školy v obci bude podpořeno postavení obce ve struktuře osídlení - jako centra s vyšší vybaveností a širokým spádovým okolím. Využitím obnovitelných zdrojů energií a zateplení dojde k úsporám energií a k ochraně ŽP.

2 A1.2 OPRAVA A REKONSTRUKCE SPORTOVNÍHO AREÁLU SOKOLSKÁ ZAHRADA Ve východní části obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (II-V) Dotační programy EU, MMR, MŠMT, Areál stávajícího sportovního hřiště je situován v západní části obce. Areál je ve špatném technickém stavu a bez jakékoliv vybavenosti. Plocha areálu je vhodně dopravně napojena na dopravní systém obce a vhodně navazuje na obytnou zástavbu. Součástí areálu jsou plochy veřejné zeleně Uvažovaná rekonstrukce sportovního areálu je situována ve stávající-stabilizované hrací plochy hřiště. Sportovní areál bude vhodným rozšířením sportovních aktivit pro obyvatele obce. Přesná specifikace stavebních činností a cena bude předmětem podrobnější projektové dokumentace. V rámci řešení této části sportovního areálu bude nutné řešit dopravní napojení sportoviště na dopravní skelet obce opravou stávající účelové komunikace s parkovištěm, dále bude případně řešena rekonstrukce kiosku občerstvení s potřebným zázemím, šatny a další objekty nezbytné pro provoz areálu, lavičky pro diváky sportovního areál, plochy pro odstavování automobilů návštěvníků areálu vč. napojení odvodněných ploch na obecní kanalizaci. Součástí akce bude také vybudování nezbytných inženýrských sítí a objektů. Bude také řešeno venkovní osvětlení areálu a rekonstrukce hrací plochy hřiště, odvádění dešťových vod, případně budou v ploše sportovního areálu situována další hřiště, atrakce a atraktivity. Součástí akce bude kvalitní návrh a realizace sadových úprav. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce Veselíčko. Objekt je situován v ploše občanské vybavenosti. Pozemek je ve vlastnictví TJ.Sokol Veselíčko. Pro akci bude nutné vypracovat projekt pro stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Bude požadováno citlivé zakomponování stavebních úprav do kontextu organismu obce-venkovského prostoru (s ohledem na výrazně exponované místo v obci). Zkvalitnění obytného prostředí obce v přímé návaznosti na zastavěné území. vytvoření kulturně-společenských a rekreačních možností a tím podpořit zdravý životní styl obyvatel obce vytvoření kulturně-společenských možností a tím podpořit setkávání občanů obce, posilování sociální komunikace a vazeb na venkovský prostor. rozšíření obecní vybavenosti a tím zmnožit konkurenční výhody obce při nabídce nových investorů, případně stabilizaci stávajícího obyvatelstva v neposlední řadě bude zhodnocen areál ve vlastnictví TJ. Sokol Veselíčko a bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím.

3 A1.3 OPRAVA REKONSTRUKCE KAPLE V TUPCI V centrální místní části Tupec obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (I-II) Dotační programy EU, MMR, Jedná se o objekt kaple s vysokou kulturní a historickou hodnotou a úpravy jejich okolí. POV uvažuje s opravou a údržbou památek místního významu, které jsou v majetku obce. V rámci akce bude řešeno odvodnění, a odvlhčení, opravy a rekonstrukce stavebních částí objektu, výměnu všech výplní otvorů, výměnu podlahy, restaurování vnitřní výzdoby včetně movitých věcí. POV předpokládá (kromě údržby, restaurování a opravy památek místního významu) i úpravu a údržbu jejich okolí-zpevněné plochy, sadové úpravy, údržba zeleně, Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce Veselíčko. Objekt je situován v ploše občanské vybavenosti. Pozemek je ve vlastnictví obce. Pro akci bude nutné vypracovat projekt pro stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Bude požadováno citlivé zakomponování stavebních úprav do kontextu organismu obce-venkovského prostoru (s ohledem na výrazně exponované místo v obci). Opravou kaple jako významné památky místního významu bude navázáno na tradici zachování a respektování přirozených symbolů v obci a krajině. Zatraktivnění obce a jejího okolí. V neposlední řadě bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním prostředím.

4 A1.4 OPRAVA A REKONSTRUKCE KAPLE VE VICINOVĚ Ve východní části místní části Vicinov obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (I-II) Dotační programy EU, MMR, Jedná se o objekt kaple s vysokou kulturní a historickou hodnotou a úpravy jejich okolí. POV uvažuje s opravou a údržbou památek místního významu, které jsou v majetku obce. V rámci akce bude řešeno odvodnění, a odvlhčení, opravy a rekonstrukce stavebních částí objektu, výměnu všech výplní otvorů, výměnu podlahy, restaurování vnitřní výzdoby včetně movitých věcí. POV předpokládá (kromě údržby, restaurování a opravy památek místního významu) i úpravu a údržbu jejich okolí-zpevněné plochy, sadové úpravy, údržba zeleně, Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce Veselíčko. Objekt je situován v ploše občanské vybavenosti. Pozemek je ve vlastnictví obce. Pro akci bude nutné vypracovat projekt pro stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Bude požadováno citlivé zakomponování stavebních úprav do kontextu organismu obce-venkovského prostoru (s ohledem na výrazně exponované místo v obci). Opravou kaple jako významné památky místního významu bude navázáno na tradici zachování a respektování přirozených symbolů v obci a krajině. Zatraktivnění obce a jejího okolí. V neposlední řadě bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním prostředím.

5 A1.5 OPRAVA A ODKUP UBYTOVNY LAPAČ V západní části obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (III-V) Dotační programy EU, MMR, Jedná se o objekt ubytovna ve vlastnictví zemědělské společnosti. Objekt je dvoupodlažní se sklonitou střechou a je situován v západní části. Objekt je v uspokojivém stavebním stavu, bude však vyžadovat investice z hlediska požadovaného komfortu současné doby. Objekt bude i nadále sloužit jako ubytovna pro turistický ruch v regionu s návazností na atraktivity území obce a okolí. Při rekonstrukce se uvažuje se zapojením objektu do kontextu vesnické zástavby, s úpravou venkovních ploch vč. úpravy parkoviště. Vnitřním úpravám a opravám bude předcházet případně nové přehodnocení dispozic objektu. V objektu bude rekonstruováno sociální zařízení veškerých prostor, rekonstrukce všech vnitřních prostor s návazností na nové právní normy vč. nových interiérů, dále bude řešeno odvlhčení objektu, řešení rekonstrukce všech vnitřních instalací (voda, kanalizace, NN, plynovod, budou vyměněny podlahy, bude rekonstruováno schodiště, omítky. Součástí akce bude úprava vstupu do objektu v souladu s vyhláškou o obecných technických požadavcích zabezpečující užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace (což nejsou jen osoby tělesně postižené, ale je sem možno zařadit i osoby staré a nebo matky s kočárky). Dále je možné uvažovat se zateplením objektu a s výměnou výplní otvorů z hlediska řešení tepelných úspor. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce Veselíčko. Objekt je situován v ploše občanské vybavenosti. Pozemek ani objekt nejsou ve vlastnictví obce, před zahájením jakýchkoli aktivit bude nutné dořešit vlastnické vztahy nákup objektu a pozemku obcí Veselíčko. Pro akci bude nutné vypracovat projekt pro stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Bude požadováno citlivé zakomponování stavebních úprav do kontextu organismu obce-venkovského prostoru (s ohledem na výrazně exponované místo v obci). Podpora budování infrastruktury pro rozvoj cestovního ruchu a tím posílení ekonomické produktivity území. Zkvalitnění obytného prostředí obce v přímé návaznosti na zastavěné území. zkvalitnění obecní vybavenosti a tím zmnožit konkurenční výhody obce při nabídce nových investorů, případně stabilizaci stávajícího obyvatelstva zhodnocením objektu ve vlastnictví obce a bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím. Estetické zakomponování stávajícího objektu ubytovny do vesnického prostředí v návaznosti na technické zhodnocení objektu a úspory při vytápění objektu v návaznosti na zateplení fasády a opravu střechy. V neposlední řadě bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím. Zateplením dojde k úsporám energií.

6 A1.6 PŘEBUDOVÁNÍ OBJEKTU ZÁMKU NA ŠKOLICÍ STŘEDISKO V západní části obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (V) Dotační programy EU, MMR, Jedná se o objekt původního zámku, který v současné době slouží jako diagnostický ústav pro mládež. Obec uvažuje o převodu objektu do svého vlastnictví a vybudování školícího střediska, včetně ubytování a dalších návazných provozů a zařízení. Při rekonstrukce se uvažuje se zapojením objektu do kontextu vesnické zástavby, s úpravou venkovních ploch vč. úpravy parkoviště. Vnitřním úpravám a opravám bude předcházet případně nové přehodnocení dispozic objektu. V objektu bude rekonstruováno sociální zařízení veškerých prostor, rekonstrukce všech vnitřních prostor s návazností na nové právní normy vč. nových interiérů, dále bude řešeno odvlhčení objektu, řešení rekonstrukce všech vnitřních instalací (voda, kanalizace, NN, plynovod, budou vyměněny podlahy, bude rekonstruováno schodiště, omítky. Součástí akce bude úprava vstupu do objektu v souladu s vyhláškou o obecných technických požadavcích zabezpečující užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace (což nejsou jen osoby tělesně postižené, ale je sem možno zařadit i osoby staré a nebo matky s kočárky). Dále je možné uvažovat s výměnou výplní otvorů z hlediska řešení tepelných úspor. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce Veselíčko. Objekt je situován v ploše občanské vybavenosti. Pozemek ani objekt zámku nejsou ve vlastnictví obce, proto musí být zahájeny kroky pro převod objektu na obec Veselíčko. Pro akci bude nutné vypracovat projekt pro stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Bude požadováno citlivé zakomponování stavebních úprav do kontextu organismu obcevenkovského prostoru (s ohledem na výrazně exponované místo v obci a fakt, že zámek je nemovitou kulturní památkou). Podpora budování infrastruktury pro rozvoj vzdělávání a cestovního ruchu a tím posílení ekonomické produktivity území. Adekvátní využití objektu významné kulturně-historické hodnoty. Zkvalitnění obytného prostředí obce v přímé návaznosti na zastavěné území. zkvalitnění obecní vybavenosti a tím zmnožit konkurenční výhody obce při nabídce nových investorů, případně stabilizaci stávajícího obyvatelstva zhodnocením objektu ve vlastnictví obce a bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím. Estetické zakomponování stávajícího objektu ubytovny do vesnického prostředí v návaznosti na technické zhodnocení objektu a úspory při vytápění objektu v návaznosti na zateplení fasády a opravu střechy. V neposlední řadě bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím. Zateplením dojde k úsporám energií.

7 A1.7 OPRAVA A REKONSTRUKCE KULTURNÍHO DOMU V TUPCI Ve východní části místní části Tupec obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (II-V) Dotační programy EU, MMR, Stávající objekt KD je vhodně lokalizován ve východní části obce Veselíčko v místní části Tupec při MOK. Objekt je řešen jako dvoupodlažní (s I.PP) se sedlovou střechou. V objektu je situován kulturní dům se sálem. Objekt je obklopen komunikacemi a obytnou zástavbou. Objekt KD zapadá do kontextu vesnického prostředí z důvodu hmotového řešení, z hlediska řešení jednotlivých detailů a volbou materiálů není objekt zcela vhodně řešen. Stávající objekt KD je částečně nevyužitý, v budoucnosti se uvažuje se zachováním sálu a jeho kulturně společenské funkce, případně s vybudováním bytu správce a s využitím i pro další vybavenost obce. Akce zahrnuje začlenění objektu KD do kontextu vesnického prostředí s řešením technických a provozních nedostatků stávajícího řešení, řešení nevyhovujícího stavebně technického stavu objektu, a dále rekonstrukci a přestavbu vnitřních prostor. Při celkové rekonstrukci objektu se uvažuje se zapojením objektu do kontextu vesnické zástavby, s úpravou venkovních ploch vč. úpravy předprostoru objektu. Vnitřním úpravám a opravám bude předcházet zhodnocení dispozic objektu. V objektu bude rekonstruováno sociální zařízení veškerých prostor, rekonstrukce všech vnitřních prostor s návazností na nové právní normy vč. nových interiérů, dále bude řešeno odvlhčení objektu a řešení dalších nevyhovujících stavebně technických problémů objektu, řešení rekonstrukce všech vnitřních instalací (voda, kanalizace, NN, plynovod), budou vyměněny podlahy, bude rekonstruováno schodiště, omítky. Součástí akce bude úprava vstupu do objektu v souladu s vyhláškou o obecných technických požadavcích, zabezpečující užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace (což nejsou jen osoby tělesně postižené, ale je zde možno zařadit i osoby staré a nebo matky s kočárky). Součástí akce bude oprava střechy včetně konstrukce krovu a dalších nosných a nenosných prvků objektu vč. technického vybavení objektu. Možné je uvažovat také o zateplení a využití OZE. Součástí akce bude úprava okolí objektu KD, sadovnické úpravy, opravy zpevněných ploch (chodníků a komunikací), manipulačního prostoru, návaznost na sportovně společenské centrum za KD, které bude sloužit pro konání různých kulturně společenských akcí v návaznosti na objekt KD. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce Veselíčko. Objekt je situován v ploše občanské vybavenosti. Pozemek je ve vlastnictví obce. Pro akci bude nutné vypracovat projekt pro stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Bude požadováno citlivé zakomponování stavebních úprav do kontextu organismu obce-venkovského prostoru (s ohledem na výrazně exponované místo v obci ).

8 Zkvalitnění obytného prostředí obce v přímém vztahu na zastavěné území. Zkvalitnění obecní vybavenosti, a tím zmnožení konkurenční výhody obce při nabídce nových investorů, případně stabilizace stávajícího obyvatelstva. Zhodnocení areálu ve vlastnictví obce, bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím. Estetické zakomponování stávajícího objektu KD do vesnického prostředí v návaznosti na technické zhodnocení objektu a úspory při vytápění objektu společně se zateplení fasády a opravu střechy. V neposlední řadě bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím. Úpravou vstupu do objektu dojde k bezbariérovému zpřístupnění vstupu objektu s efektem rovných příležitostí přístupu obyvatel do objektu KD. Zkvalitnění kulturně-společenských možností, tím i podpora setkávání občanů obce, posilování sociální komunikace a vazeb na venkovský prostor, možnost umístění další vybavenosti v prostorách KD, nabídnutí obyvatelům větší nabídky služeb přímo v místě bydliště. Zateplením a výměnou oken dojde k úsporám energií.

9 A1.8 OPRAVA A REKONSTRUKCE OBJEKTU OÚ V centrální části obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (II-V) Dotační programy EU, MMR, Jedná se o objekt stávajícího OÚ, zdravotnické stanice pro dospělé a děti a mládež a pošty. Objekt je v uspokojivém stavebně-technickém stavu, bude však vyžadovat investice do oprav a rekonstrukcí dožívajících zařízení technického vybavení objektu a dále do stavebních konstrukcí objektu. Při rekonstrukce se uvažuje se zapojením objektu do kontextu vesnické zástavby, s úpravou venkovních ploch vč. úpravy parkoviště. Vnitřním úpravám a opravám bude předcházet případně nové přehodnocení dispozic objektu. V objektu bude rekonstruováno sociální zařízení veškerých prostor, rekonstrukce všech vnitřních prostor s návazností na nové právní normy vč. nových interiérů, dále bude řešeno odvlhčení objektu, řešení rekonstrukce všech vnitřních instalací (voda, kanalizace, NN, plynovod, budou vyměněny podlahy, bude rekonstruováno schodiště, omítky. Součástí akce bude úprava vstupu do objektu v souladu s vyhláškou o obecných technických požadavcích zabezpečující užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace (což nejsou jen osoby tělesně postižené, ale je sem možno zařadit i osoby staré a nebo matky s kočárky). Dále je možné uvažovat s výměnou výplní otvorů z hlediska řešení tepelných úspor. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce Veselíčko. Objekt je situován v ploše občanské vybavenosti. Pozemek je ve vlastnictví obce Veselíčko. Pro akci bude nutné vypracovat projekt pro stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Bude požadováno citlivé zakomponování stavebních úprav do kontextu organismu obce-venkovského prostoru (s ohledem na výrazně exponované místo v obci). Zkvalitnění obytného prostředí obce v přímém vztahu na zastavěné území. Zkvalitnění obecní vybavenosti, a tím zmnožení konkurenční výhody obce při nabídce nových investorů, případně stabilizace stávajícího obyvatelstva. Zhodnocení areálu ve vlastnictví obce, bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím. Estetické zakomponování stávajícího objektu do vesnického prostředí v návaznosti na technické zhodnocení objektu a úspory při vytápění objektu společně. V neposlední řadě bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím. Úpravou vstupu do objektu dojde k bezbariérovému zpřístupnění vstupu objektu s efektem rovných příležitostí přístupu obyvatel do objektu KD. Zateplením a výměnou oken dojde k úsporám energií.

10 A1.9 OPRAVA STŘECHY DOMU Č.P.42 OBCHOD, HOSPODA, CELKOVÁ REKONSTRUKCE V centrální části obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (II-III) Dotační programy EU, MMR, Jedná se o objekt stávajícího objektu a hospody. Objekt je v uspokojivém stavebně-technickém stavu, bude však vyžadovat investice do oprav a rekonstrukcí dožívajících zařízení technického vybavení objektu a dále do stavebních konstrukcí objektu. Pouze střechy včetně nosné konstrukce ve špatném stavebně-technickém stavu. Při rekonstrukce se uvažuje se zapojením objektu do kontextu vesnické zástavby, s úpravou venkovních ploch vč. úpravy parkoviště. Vnitřním úpravám a opravám bude předcházet případně nové přehodnocení dispozic objektu. V objektu bude rekonstruováno sociální zařízení veškerých prostor, rekonstrukce všech vnitřních prostor s návazností na nové právní normy vč. nových interiérů, dále bude řešeno odvlhčení objektu, řešení rekonstrukce všech vnitřních instalací (voda, kanalizace, NN, plynovod, budou vyměněny podlahy, bude rekonstruováno schodiště, omítky. Součástí akce bude úprava vstupu do objektu v souladu s vyhláškou o obecných technických požadavcích zabezpečující užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace (což nejsou jen osoby tělesně postižené, ale je sem možno zařadit i osoby staré a nebo matky s kočárky). Dále je možné uvažovat s výměnou výplní otvorů z hlediska řešení tepelných úspor. Bude provedena rekonstrukce střechy vč. krytiny a nosné konstrukce. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce Veselíčko. Objekt je situován v ploše občanské vybavenosti. Pozemek je ve vlastnictví obce Veselíčko. Pro akci bude nutné vypracovat projekt pro stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Bude požadováno citlivé zakomponování stavebních úprav do kontextu organismu obce-venkovského prostoru (s ohledem na výrazně exponované místo v obci). Zkvalitnění obytného prostředí obce v přímém vztahu na zastavěné území. Zkvalitnění obecní vybavenosti, a tím zmnožení konkurenční výhody obce při nabídce nových investorů, případně stabilizace stávajícího obyvatelstva. Zhodnocení areálu ve vlastnictví obce, bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím. Estetické zakomponování stávajícího objektu do vesnického prostředí v návaznosti na technické zhodnocení objektu a úspory při vytápění objektu společně. V neposlední řadě bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím. Úpravou vstupu do objektu dojde k bezbariérovému zpřístupnění vstupu objektu s efektem rovných příležitostí přístupu obyvatel do objektu KD. Zateplením a výměnou oken dojde k úsporám energií.

11 A2.1 VYBUDOVÁNÍ SBĚRNÉHO DVORA ODPADŮ Bude určeno v dalších přípravných fázích Bude upřesněno dle PD, (I-II) Dotační programy EU, MMR,SFŽP, MŽP, Jedná se o akci vybudování sběrného dvora odpadů v lokalitě, která bude ještě upřesněna dalšími průzkumy. Plocha bude sloužit pro průběžné ukládání odpadů a jejich separaci a ke sběru druhotných surovin. Vybudováním sběrného dvora odpadů a druhotných surovin dojde k rozšíření vybavenosti v obci, která zde citelně chybí. Záměr bude v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Pozemek bude ve vlastnictví obce. Pro akci bude nutné vypracovat projekt pro územní řízení a stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Bude požadováno citlivé zakomponování stavebních úprav do kontextu organismu obce-venkovského prostoru. Zkvalitnění obytného prostředí obce umístěním sběrného dvora v obci. Rozšíření a zlepšení vybavenosti, a tím zmnožit konkurenční výhody obce při nabídce nových investorů, případně stabilizaci stávajícího obyvatelstva. Řešení problematiky odpadového hospodářství sběr a separace odpadů v obci.

12 A2.2 OPRAVA A DOBUDOVÁNÍ VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ V rozsahu celého zastavěného území obce Bude upřesněno dle PD, (II-IV) Dotační programy EU, MMR, Předmětem akce je oprava stávajících rozvodů a zařízení veřejného osvětlení obce v rozsahu zastavěného území obce. Pro tuto akci bude vypracována projektová dokumentace, která bude řešit špatný technický stav celého zařízení a navrhne opravu v návaznosti na stávající technické standarty. Součástí návrhu bude také návrh úsporného rozvaděče VO, který umožní postupné stmívání a tím se výrazně ušetří na provozních nákladech veřejného osvětlení. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Vlastnictví pozemků bude specifikováno v PD k ohlášení stavebních prací, případně PD ke stavebnímu povolení (dle přesného určení prací). Pro akci bude vypracována PD. Vedení investice bude zajišťovat obec Veselíčko. Zkvalitnění obytného komfortu v návaznosti na funkčnost sytému VO. Příliv, případně stabilizaci obyvatel obce-zkvalitnění významného rozvodu technického vybavení území v návaznosti na stabilizované plochy obce. Zkvalitnění obytného prostředí obce v přímé návaznosti na zastavěné území. V návaznosti na návrh úsporného rozvaděče bude podstatným přínosem šetření provozních nákladů. Soulad zařízení s technickými standarty.

13 A2.3 OPRAVA A DOBUDOVÁNÍ OBECNÍHO ROZHLASU V rozsahu celého zastavěného území obce Bude upřesněno dle PD, (II-IV) Dotační programy EU, MMR, Akce bude řešit opravu a dobudování rozhlasu jako systému veřejného rozhlasu, který je již ve špatném technickém stavu. Akce přispěje výrazně k bezpečnosti a informovanosti obyvatel, protože rozhlas se využívá jako informační médium v krizových situacích. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Vlastnictví pozemků bude specifikováno v PD k ohlášení stavebních prací, případně PD ke stavebnímu povolení (dle přesného určení prací). Pro akci bude vypracována PD. Vedení investice bude zajišťovat obec Veselíčko. Zvýší se informovanost obyvatel Bude zajištěn přenos informací v krizových situacích Zlepší estetické působení v obci odstraněním rozhlasových budou ve veřejných prostorech.

14 A2.4 DOBUDOVÁNÍ, OPRAVA A REKONSTRUKCE OBECNÍ KANALIZACE, VČ. JEJÍHO ROZŠÍŘENÍ V rozsahu celého zastavěného území obce Bude upřesněno dle PD, (V) Dotační programy EU, MMR, MŽP, SFŽP, MZe Stávající kanalizace bude ponechána jako jednotná kanalizace a bude dobudována o nové větve jednotné kanalizace v rozsahu celého současně zastavěného území. V místech navrhované zástavby (v místech územního rozvoje) bude také realizována jednotná kanalizace. Součástí akce budou také objekty na kanalizační síti (odlehčení, revizní šachty, ) Odvedení splaškových vod bude zajištěno stávající nebo navrženou jednotnou kanalizací napojenou na navrženou ČOV. Součástí stavby budou technické objekty určené pro provoz kanalizace a také objekty a akce nezbytné pro realizaci a provozování veřejné kanalizace. Součástí akce bude vybudování nové dešťové kanalizace obce v návaznosti na aktuální problémy. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Vlastnictví pozemků není specifikováno. Na akci bude muset být vypracována PD pro územní rozhodnutí, a dále bude nutné vypracovat projekt pro stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Stavba je zahrnuta v seznamu veřejně prospěšných staveb v územním plánu obce. Ochrana životního prostředí přesahující hranice řešeného území. Příliv, případně stabilizaci obyvatel obce-doplnění významného rozvodu technického vybavení území. Zkvalitnění obytného prostředí obce v přímé návaznosti na zastavěné území. Řešení likvidace odpadních vod v návaznosti na současný stupeň technického pokroku.

15 A2.5 VYBUDOVÁNÍ ČOV PRO OBCE A DOLNÍ ÚJEZD V jižní poloze od obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (V) Dotační programy EU, MMR, MŽP, SFŽP, MZe V návaznosti na již dříve realizovanou koncepci odvádění odpadních vod obce byla realizována nesoustavná jednotná kanalizace v rozsahu části zastavěného území bez řešení likvidace odpadních vod. V rámci akce bude vybudován objekt ČOV včetně technologické části, a dalších stavebních prvků, zpevněných ploch, nezbytných terénních úprav, oplocení a sadovnických úprav. Dále bude řešena účelová příjezdní komunikace z MOK k ČOV a nezbytné sítě a zařízení technického vybavení pro řádný provoz ČOV. Bude se jednat o společnou investici obcí Veselíčko a Dolní Újezd. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Vlastnictví pozemků není specifikováno. Na akci bude muset být vypracována PD pro územní rozhodnutí, a dále bude nutné vypracovat projekt pro stavební povolení a následně realizační dokumentaci stavby. Stavba je zahrnuta v seznamu veřejně prospěšných staveb v územním plánu obce. Ochrana životního prostředí přesahující hranice řešeného území. Příliv, případně stabilizaci obyvatel obce-doplnění významného rozvodu technického vybavení území. Zkvalitnění obytného prostředí obce v přímé návaznosti na zastavěné území. Řešení likvidace odpadních vod v návaznosti na současný stupeň technického pokroku.

16 A2.6 VYBUDOVÁNÍ INŽENÝRSKÝCH SÍTÍ PRO ZAINVESTOVÁNÍ POZEMKŮ PRO VÝSTAVBU ROD. DOMŮ Dle koncepce ÚPO Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (V) Dotační programy EU, MMR, Součástí akce bude výstavba komunikace podle projektové dokumentace, která navrhne technické řešení s odhadem nákladů. V návaznosti na navrženou výstavbu bude nutné řešit také odvodnění, a další inženýrské sítě (VO, STL, NN, vodovod, kanalizace, ), které budou sloužit pro napojení navržené plochy určenou pro zástavbu rodinnými domy. V návaznosti na tuto akci vzniknou zainvestované pozemky podél této komunikace v souladu s řešením územního plánu. Při přípravě a realizaci akce bude nutné koordinovat uložení jednotlivých sítí s řešením komunikace a případně chodníku. Součástí akce bude vybudování chodníku podél navržené komunikace. Záměr je v souladu se schváleným územním plánem obce. Budou dořešeny vlastnické vztahy. Pro pozemky, které nejsou v majetku obce bude nutné zřídit věcné břemena nebo získat souhlas majitele s opravou komunikace, případně získat pozemek do vlastnictví obce. Pro akci bude nutné vypracovat dokumentaci pro územní řízení (inženýrské sítě a komunikace dohromady) a ke stavebnímu povolení (inženýrské sítě a komunikace zvlášť dle kompetencí obecného stavebního a speciálních stavebních úřadů) a následně realizační dokumentaci. Funkční a estetická úprava místních komunikací. Zkvalitnění obytného prostředí obce. Zainvestování pozemků pro výstavbu bydlení v rodinných domech a tím podpora výstavby v obci.

17 A3.1 OPRAVY AUTOBUSOVÝCH ZASTÁVEK SMĚR LIPNÍK A VČ. NOVÝCH PŘÍSTŘEŠKŮ V rozsahu celého zastavěného území obce Bude upřesněno dle PD, (II-III) Dotační programy EU, MMR, V současné době se jedná o stabilizované zastávky s objekty autobusových čekárny. Objekty jsou v nevyhovujícím stavu z hlediska technického, ale také z hlediska estetického zakomponování do vesnického prostoru. Při úpravě se jedná o změnu tvaru střech na střechy sklonité s keramickou střešní krytinou, obnovu fasády na hladkou štukovou opatřenou fasádním nátěrem, vybavení zastávek mobiliářem (lavičky, odpadkové koše), osazení označníku zastávky s jízdním řádem, výměnu výplní otvorů a řešení odvodu dešťové vody do kanalizace. Dále bude řešeno nástupiště a označník zastávky a vybavení vhodným mobiliářem. V případě zhodnocení nevhodnosti oprav a rekonstrukcí stávajících přístřešků bude přikročeno k vybudování nových konstrukcí těchto objektů. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Pozemky jsou ve vlastnictví obce. Pro akci bude nutné vypracovat dokumentaci ke stavebnímu povolení a následně realizační dokumentaci. Bude požadováno citlivé zakomponování do vesnického prostředí obce. Zastávky budou funkčně vyhovovat dnešním požadavkům a komfortu přepravy cestujících, dojde k propagaci HD. Rekonstrukcí objekt získá obec funkčně a esteticky kvalitní objekty, které se mohou stát inspirací pro ostatní investory a stavebníky v obci při realizaci a opravě drobných staveb. Úprava objektů může působit na občany v rovině estetické výchovy a získávání vztahu k vesnici. V neposlední řadě budou zhodnoceny objekty ve vlastnictví obce a bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím.

18 A3.2 DOBUDOVÁNÍ, OPRAVY A REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ V OBCI V rozsahu celého zastavěného území obce Bude upřesněno dle PD, (V) Dotační programy EU, MMR, V obci Veselíčko je vybudovaná soustava chodníků, které jsou situovány hlavně podél silnice III/třídy a kolem místních obslužných komunikací. Chodníky jsou vesměs ve velmi špatném stavebně-technickém stavu. Jejich celková rekonstrukce bude prováděna po jednotlivých úsecích, které budou specifikovány pro jednotlivé roky na základě finančních možností obce. Při rekonstrukci a dostavbě se uvažuje s celkovou výměnou dlažby a podkladních vrstev chodníku, s výměnou obrubníků. V této souvislosti dojde k úpravě narušené zeleně a předzahrádek, případně oplocení, které k chodníku přiléhají a také k úpravě styku obrubníku s asfaltovými vrstvami přilehlé silnice. Součástí akce bude také dobudování nových chodníků v návaznosti na potřeby obce. Záměr je v souladu se zpracovaným ÚPO, -dopravní řešení. Pro akci bude nutné vypracovat PD. Bude požadován citlivý výběr použitého druhu dlažby. Rekonstrukcí chodníků získá obec funkčně a esteticky kvalitní komunikace pro pěší. Zamezí se případným úrazům na technicky nevyhovujících chodnících. V neposlední řadě bude zhodnocena plocha ve vlastnictví obce a bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím.

19 A3.3 REKONSTRUKCE MÍSTNÍ KOMUNIKACE KE SPORTOVNÍMU AREÁLU V centrální části obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (III) Dotační programy EU, MMR, Opravy a rekonstrukce komunikace bude prováděna podle projektové dokumentace, která navrhne technické řešení s odhadem nákladů. V návaznosti na navrženou výstavbu bude nutné řešit také odvodnění, a případně dopad na další inženýrské sítě (VO, STL, NN, vodovod, rekonstrukce kanalizace, ). V návaznosti na tuto akci budou opraveny obslužné komunikace, které zpřístupňují stávající objekty bydlení, objekty občanské, technické vybavenosti a objekty výroby. Záměr je v souladu se schváleným ÚPO. Pozemky jsou ve vlastnictví obce. Pro pozemky, které nejsou v majetku obce bude nutné zřídit věcné břemena nebo získat souhlas majitele s opravou komunikace, případně získat pozemek do vlastnictví obce. Pro akci bude nutné vypracovat dokumentaci ke stavebnímu povolení a následně realizační dokumentaci. Funkční a estetická úprava místních komunikací. Zlepšení životního prostředí-snížení hlučnosti, prašnosti, Zkvalitnění obytného prostředí obce.

20 A3.4 VYBUDOVÁNÍ NOVÝCH ÚČELOVÝCH KOMUNIKACÍ PO KPÚ V rozsahu celého správního území obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (V) Dotační programy EU, MMR, MZe, Podle koncepce KPÚ budou realizovány nové účelové komunikace, které v návaznosti na nové rozdělení pozemků v k.ú. zajistí dopravní obslužnost zemědělských pozemků ve správním území Veselíčka. Součástí akce bude realizace pásů izolační zeleně, která odděluje navržené stavební plochy od ploch zemědělské půdy. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Pozemky jsou ve vlastnictví obce Veselíčko. Pro akci bude nutné vypracovat dokumentaci k územnímu řízení a ke stavebnímu povolení a následně realizační dokumentaci. Dopravní obslužnost zemědělských pozemků. Plocha izolační zeleně zamezí nepříznivým jevům větrné eroze.

21 A3.5 OPRAVY A REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍCH ÚČELOVÝCH KOMUNIKACÍ V rozsahu celého správního území obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (V) Dotační programy EU, MMR, MZe, Podle koncepce KPÚ bude realizována oprava stávajících účelových komunikací, které v návaznosti na nové rozdělení pozemků v k.ú. zajistí dopravní obslužnost zemědělských pozemků ve správním území Veselíčka. Součástí akce bude realizace pásů izolační zeleně, které odděluje navržené stavební plochy od ploch zemědělské půdy. Do doby realizace KPÚ budou opravovány účelové komunikace dle stávajícího stavu v území, případně budou budovány nové pro zpřístupnění jednotlivých parcel. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Pozemky jsou ve vlastnictví obce. Pro akci bude nutné vypracovat dokumentaci k územnímu řízení a ke stavebnímu povolení a následně realizační dokumentaci. Dopravní obslužnost zemědělských pozemků. Plocha izolační zeleně zamezí nepříznivým jevům větrné eroze.

22 A3.6 VYBUDOVÁNÍ PARKOVIŠTĚ U OÚ V centrální části obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (I-II) Dotační programy EU, MMR, V uvedené lokalitě bude v souladu s koncepcí ÚPO realizováno parkoviště, které bude řešit problematiku dopravy v klidu OÚ a navazující vybavenosti. Dále budu nutné v rámci akce řešit VO a odvodnění plochy parkoviště (kanalizace), vybavení plochy potřebným mobiliářem a musí být případně řešeny kvalitní sadové úpravy. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Pozemky jsou ve vlastnictví obce, případně dalších soukromých vlastníků. Pozemky, které nejsou ve vlastnictví obce, budou muset být vykoupeny. Pro akci bude nutné vypracovat dokumentaci k územnímu řízení a ke stavebnímu povolení a následně realizační dokumentaci. Funkční a estetická úprava místních komunikací. Zkvalitnění obytného prostředí obce. Řešení problematiky parkování u významných zdrojů cílové dopravy.

23 A3.7 VYBUDOVÁNÍ SÍTĚ CYKLOSTEZEK A CYKLOTRAS V NÁVAZNOSTI NA OKOLNÍ ÚZEMÍ V rozsahu celého správního území obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (V) Dotační programy EU, MMR, Cyklotrasy budou navrženy v předmětném území dle jako propojení jednotlivých atraktivit území s vazbou na okolní katastrální území. Trasy budou vedeny po stávajících účelových komunikací, přápadně budou navrženy oddělené samostatné cyklostezky. Cyklotrasy budou dále navazovat na okolní síť cyklotras. Opravy, případně budování komunikací pro zřízení cyklotrasy budou prováděny podle projektové dokumentace. Bude zpracována studie opravy místních a účelových komunikací, která navrhne technické řešení a etapizaci oprav komunikací. V návaznosti na navrženou opravu bude nutné řešit také odvodnění a případně výstavbu VO a doplňkové objekty jako např. odpočívky na cyklotrase, v lokalitě Rubaniny u Pomníku. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Pozemky jsou převážně ve vlastnictví obce, případně dalších majitelů-pro zřízení odpočívek a pod. Pro pozemky, které nejsou v majetku obce bude nutné zřídit věcné břemena nebo získat souhlas majitele s opravou komunikace, případně získat pozemek do vlastnictví obce. Pro akci bude nutné vypracovat dokumentaci ke stavebnímu povolení a následně realizační dokumentaci. Pokud bude splněn silniční zákon, bude u některých částí staveb postačovat ohlášení stavby. Funkční a estetická úprava místních a účelových komunikací. Zkvalitnění obytného prostředí obce. Podpora turistické ruchu v regionu.

24 A4.1 ÚPRAVA VEŘEJNÝCH PROSTORŮ V OBCI V centrální části obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (V) Dotační programy EU, MMR, Stávající plochy sídelní (veřejné) zeleně veřejných prostorů - jsou vhodně lokalizovány v jednotlivých částech obce v návaznosti na urbanistickou strukturu sídla, v těsné návaznosti na stávající objekty bydlení a občanské vybavenosti (obchod). Plochy jsou situovány většinou kolem průjezdné silnice III.třídy, která tvoří páteř veřejného prostoru (ulicovka) nebo kolem místních komunikací. Plochy jsou v současné době využity jako plochy veřejné zeleně, avšak bez jasné koncepce - funkční či prostorové. Součástí akce je také sjednotit a upravit stávající chodníky (změnit v některých úsecích jejich trasování), vjezdy k objektům a další nezbytné prvky vybavenosti území. Respektovány musí být památky místního významu. Po úpravě budou plochy sloužit jako parkově upravená plocha zeleně s funkcí estetickou a mikroklimatickou, která bude umožňovat zmnožení sociálních vazeb obyvatel obce vzájemným potkáváním a kontakty. Dále bude akce řešit opravy a případnou výstavbu nových chodníků a zpevněných ploch a vjezdů k objektům, osazení vhodného mobiliáře (lavičky, odpadkové koše, pítka, informační systém obce), rozšíření rozvodů VO a případně dalších inženýrských sítí. Součástí bude zakomponování památek místního významu do celkové koncepce a jejich opravu a restaurátorský zásah a obnovu. Seznam veřejných prostorů bude předmětem mapování a dalších fází dokumentace. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Pozemky jsou částečně ve vlastnictví obce Veselíčko. U parcel v soukromém vlastnictví bude muset být získán souhlas se stavební činností, případně bude uvažováno o jejich odkoupení do vlastnictví obce (SSOK). V rámci projekční přípravy bude vhodné zapojit veřejnost do diskuse o budoucí úpravy prostoru formou participativních metod plánování - besedy, plánovací víkendy, Pro akci bude nutné provést dokumentaci pro stavební povolení a následně pro realizaci stavby (nebo jednostupňovou dokumentaci). Úpravou plochy prostoru kolem kaple získá obec funkčně a esteticky kvalitní plochu centrálního prostou, která se může stát inspirací pro ostatní investory a stavebníky v obci. Úprava prostoru může působit na návštěvníky obce i na občany obce v rovině estetické výchovy a získávání vztahu k obci. Akce umožní vytvoření bezpečného a kreativního prostředí pro vytváření sociálních vazeb mezi občany při jejich možném setkávání v upravené ploše veřejné zeleně, která bude mít charakter parkově upraveného prostranství. Akce zajistí bezbariérový přístup do objektu kaple i handicapovaným osobám. V neposlední řadě bude zhodnocena plocha v částečném vlastnictví obce a bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím.

25 A4.2 VYBUDOVÁNÍ DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ V LESE U POMNÍKU V severní poloze od obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (I-II) INVESTIČNÍ Dotační programy EU, MMR, Jedná se o prostor kolem pomníku v lese v návaznosti na přírodní prostředí. Dominantním prvkem plochy zeleně je vzrostlá zeleň plochy lesa. Při úpravě bude celá plocha nově dispozičně řešena a bude provedeno nové uspořádání jednotlivých atrakcí dětského hřiště, plocha bude odizolována od sousedních ploch živým plotem, bude provedena obnova trávníku, osazení plochy vhodným mobiliářem (lavičky, odpadkový koš), v rámci budování akce bude možné vybudovat nezbytné zpevněné plochy jednotlivých atrakcí nebo chodníků. Pro výsadby je třeba použít listnaté dřeviny, které nezpůsobují dýchací alergie většině populace a jejichž části nejsou jedovaté. Doporučujeme javor mléč, javor klen, jírovec maďal, buk lesní, habr obecný, ovocné dřeviny. Z keřů pámelník, svída krvavá, líska obecná. Jednotlivé atrakce dětského hřiště (skluzavky, průlezky, ) budou použity od renomovaných výrobců v návaznosti na atesty o zdravotní způsobilosti a bezpečnosti práce. Hřiště bude veřejně přístupné. Hřiště musí být uzpůsobeno pro děti předškolního věku až po děti do 4.ročníku ZŠ. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Pozemky jsou ve vlastnictví obce. Pro akci bude nutné provést dokumentaci pro stavební povolení a následně pro realizaci stavby (nebo jednostupňovou dokumentaci).v rámci projekční přípravy bude vhodné zapojit veřejnost do diskuse o budoucí úpravy prostoru formou participativních metod plánování - besedy, plánovací víkendy, Úpravou plochy veřejné zeleně s dětským hřištěm získá obec funkčně a esteticky kvalitní plochu zeleně, která se může stát inspirací pro ostatní investory a stavebníky v obci. Úprava dětského hřiště může působit na návštěvníky dětského hřiště v rovině estetické výchovy a získávání vztahu k obci. Akce umožní vytvoření bezpečného a kreativního prostředí pro mimoškolní - volnočasové aktivity dětí a mládeže a umožní vytváření sociálních vazeb mezi občany při jejich možném setkávání v upravené ploše veřejné zeleně, která bude mít charakter parkově upraveného prostranství. V neposlední řadě bude zhodnocena plocha ve vlastnictví obce a bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím.

26 A5.1 REKONSTRUKCE OBECNÍCH STUDNÍ V rozsahu celého území obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (I-II) NE/INVESTIČNÍ Dotační programy EU, MMR, MŽP Předmětem akce je oprava a rekonstrukce obecních studní jako významných zdrojů užitkové, případně i pitné vody. Akce bude realizována ve dvou rovinách: 1. vyčištění a dezinfekce vodních zdrojů a jejich následná údržba 2. stavební oprava a rekonstrukce stavebních částí vodních zdrojů studní oprava stavební části pažení, zakrytí studní, úprava okolí (zpevněné plochy), případně další nespecifikované stavební úpravy. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Vlastnictví pozemků není specifikováno. Pro akci bude dle konkrétního záměru vypracována nutná PD. Vedení investice bude zajišťovat obec Veselíčko. Zachování kvalitních vodních zdrojů jako zdrojů užitkové, případně i pitné vody. Hlavně v návaznosti k případnému výpadku zásobování vodou z veřejného vodovodu. Údržba a zhodnocení obecního majetku. Péče o kvalitní životní prostředí v obci-údržba a oprava přírodních vodních zdrojů.

27 A5.2 REKONSTRUKCE A OBNOVA ZÁMECKÉHO PARKU V centrální části obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (V) NE/INVESTIČNÍ Dotační programy EU, MMR, MŽP Stávající plocha sídelní (veřejné) zeleně je vhodně lokalizována kolem objektu zámku v centrální části obce, v těsné návaznosti na stávající objekty bydlení a občanské vybavenosti. Plocha je situována kolem průjezdné silnice III.třídy, která tvoří páteř veřejného prostoru (ulicovka). Plochy jsou v současné době využity jako plochy veřejné zeleně, s významnou kulturně historickou hodnotou (park je památkově chráněný). Součástí akce je také sjednotit a upravit stávající chodníky (změnit v některých úsecích jejich trasování), vjezdy k objektům a další nezbytné prvky vybavenosti území. Respektovány musí být kulturní památky a památky místního významu. Po úpravě bude plocha sloužit jako parkově upravená plocha zeleně s funkcí estetickou a mikroklimatickou, která bude umožňovat zmnožení sociálních vazeb obyvatel obce vzájemným potkáváním a kontakty v návaznosti na objekt kostela. Park bude dále výraznou atraktivitou v oblasti cestovního ruchu regionu. Budou provedeny kvalitní sadovnické úpravy. Dále bude akce řešit opravy a případnou výstavbu nových chodníků a zpevněných ploch a vjezdů k objektům, osazení vhodného mobiliáře (lavičky, odpadkové koše, pítka, informační systém obce), rozšíření rozvodů VO a případně dalších inženýrských sítí. Součástí bude zakomponování památek místního významu do celkové koncepce a jejich opravu a restaurátorský zásah a obnovu. Při akci bude dbáno na dominantní postavení objektu zámku a okolních budov a jeho kulturně historického významu. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Pozemky jsou ve vlastnictví obce Veselíčko. Pro akci již je vypracována PD, která bude sloužit pro řízení investičního procesu akce. Vedení investice bude zajišťovat obec Veselíčko. Úpravou dojde k záchraně kulturní památky. Akce podpoří cestovní ruch v regionu. Úpravou plochy prostoru parku získá obec funkčně a esteticky kvalitní plochu prostou, která se může stát inspirací pro ostatní investory a stavebníky v obci. Úprava prostoru může působit na návštěvníky obce i na občany obce v rovině estetické výchovy a získávání vztahu k obci. Akce umožní vytvoření bezpečného a kreativního prostředí pro vytváření sociálních vazeb mezi občany při jejich možném setkávání v upravené ploše veřejné zeleně, která bude mít charakter parkově upraveného prostranství. Akce zajistí bezbariérový přístup do objektu kaple i handicapovaným osobám. V neposlední řadě bude zhodnocena plocha v částečném vlastnictví obce a bude podpořeno vnímání obce jako sídla s kvalitním urbánním prostředím.

28 A5.3 PÉČE A KONZERVACE VÝZNAMNÝCH STROMŮ OBCE V rozsahu celého správního území obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (SOUSTAVNÁ PÉČE) NEINVESTIČNÍ Program péče o krajinu dotační titul B Péče a konzervace Dotační programy kraje, případně další dotační programy V obci je spousta významných stromů, které mají pro obec významnou hodnotu-nejen estetickou a ekologickou, ale také historickou, proto je jednou z akcí POV návrh péče o významné stávající stromy v rozsahu celého k.ú. v rámci programu položky péče a konzervace. Ceny se pohybují od 2000 do za strom (zdravotní řez, zabezpečení dutin, ). Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce, část ÚSES a životní prostředí. Pro akci bude nutné vytipovat jednotlivé významné stromy a vypracovat dokumentaci péče a konzervace a postupně ji realizovat. Porost přispěje k estetice krajiny a posílí její ekologickou stabilitu. Péče a konzervace významných stromů pro obec důležitých i z historického hlediska-posilování tradic a navazování na historické souvislosti.

29 A5.4 REKULTUVACE SKLÁDKY ODPADŮ V západní části správního území obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (V) NE/INVESTIČNÍ Dotační programy kraje, SFŽP, dotace a příspěvky MŽP, případně další dotační programy Jedná se o stávající řízenou skládku, jejíž životnost dle provozovatele je cca 5 let. V současné době není přesně znám obsah skládky ani složení jednotlivých druhů odpadů. Dá se však předpokládat, že ve skládce jsou zbytky domovních odpadů, stavební odpad a další. Plocha skládky se nachází v místě navazujícím na plochy lesa. Po uzavření skládky bude nutné provést rekultivaci a skládku začlenit do přírodního prostředí. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce. Pozemky jsou ve vlastnictví obce. Pro akci bude nutné provést podrobnou dokumentaci rekultivace. Dále budou řešeny vlastnické vztahy. Odstranění možného (nebo již faktického) ohrožení životního prostředí.

30 A6.1 REVITALIZACE ŘÍČNÍCH SYSTÉMU LUKAVEC II V západní části správního území obce Veselíčko Bude upřesněno dle PD, (III-V) NE/INVESTIČNÍ Dotace MŽP, AOPK, MZe Dotační programy kraje, případně další dotační programy Z důvodu protipovodňových opatření a revitalizace vodního toku je navržena revitalizace v.t. Lukavec-II.etapa. Úprava bude sloužit k podpoře funkcí vodního toku v přírodním prostředí a dále jeho začlenění do krajiny jako významného přírodního prvka a VKP ze zákona. Dále bude řešena protipovodňová ochrana obce. Součástí akce bude výsadba břehové zeleně kolem navržené plochy, osev hrází v.t. (ohumusování, údržba), případné drobné terénní úpravy pozemku. Záměr je v souladu se zpracovaným územním plánem obce, navržená vodní plochy je v ÚPO zařazena v seznamu veřejně prospěšných staveb. Pozemek není ve vlastnictví obce. Pro akci bude nutné vypracovat dokumentaci pro územní řízení, pro stavební povolení a následně pro realizaci stavby. Bude požadováno citlivé zakomponování navržené vodní plochy do kontextu organismu obce-venkovského prostoru v návaznosti na prvky ÚSES. Akce přispěje k estetice krajiny a posílí její ekologickou stabilitu a estetické působení. Úprava v.t. zajistí ochranu obce před přívalovými vodami.

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012 OBEC HOLETÍN Schváleno usnesením obce č. 6/2012 Obec Holetín je tvořena třemi místními částmi Horní Holetín, Dolní Holetín, Horní Babákov. Středem obce Holetín prochází silnice II. třídy č. 355 o délce

Více

01 SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY A VLASTNICKÉ VZTAHY

01 SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY A VLASTNICKÉ VZTAHY OBSAH DOKUMENTACE: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH: 1. ÚČEL ÚZEMNÍ STUDIE 2. VÝCHOZÍ PODKLADY 3. PODMÍNKY ŘEŠENÍ ÚS A POŽADAVKY DLE ÚP 4. URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 5. KAPACITNÍ ÚDAJE 6. NAVRŽENÉ REGULAČNÍ PODMÍNKY

Více

OBSAH DOKUMENTACE Skupina změn J2, J3, J4 a J7 ÚPN SÚ Jedovnice. kapitola- název

OBSAH DOKUMENTACE Skupina změn J2, J3, J4 a J7 ÚPN SÚ Jedovnice. kapitola- název OBSAH DOKUMENTACE Skupina změn J2, J3, J4 a J7 ÚPN SÚ Jedovnice Textová část průvodní zpráva: kapitola- název strana A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE...3 1. Název úkolu, objednatel, zpracovatel...3 2. Obsah změny územního

Více

I. Změna územního plánu

I. Změna územního plánu I. Změna územního plánu A. TEXTOVÁ ČÁST I. Změna územního plánu... 3 I.1 Vymezení zastavěného území... 3 I.2 Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 3 I.2.1 Koncepce rozvoje území

Více

A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST

A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST 1. Vymezení zastavěného území V platném Územním plánu obce (ÚPO) Přílepy jsou vymezeny hranice zastavěného území (hranice sou-časně zastavěného území obce stav k 15.4.2004).

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY okres Jablonec nad Nisou kraj Liberecký období : 2008 2012 Program obnovy venkova byl schválen usnesením Zastupitelstva Obce Plavy č. 22/1/08 ze dne 12.3.2008 I. ÚČEL

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

ÚZEMNÍ STUDIE CHOUSTNÍK, lokalita B3

ÚZEMNÍ STUDIE CHOUSTNÍK, lokalita B3 ÚZEMNÍ STUDIE CHOUSTNÍK, lokalita B3 květen 2015 Pořizovatel: Zodpovědná osoba pořizovatele: Zpracovatel: Obecní úřad Choustník Ing. arch. Dagmar Buzu Ing. arch. Dagmar Buzu, Kostnická 158, 390 01 Tábor

Více

Plán rozvoje obce na volební období

Plán rozvoje obce na volební období Plán rozvoje obce na volební období 2018-22 Motto: Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě Místo pro spokojené trvalé bydlení a sezónní rekreaci Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě

Více

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020 PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, OPS 2014-2020 Ing Iveta Kopcová MAS Uničovsko ops projektový manažer Medlov, 1282014 Obsah prezentace 1 Zdroje informací ke strategické

Více

Rozvojová strategie obce Písečná

Rozvojová strategie obce Písečná Rozvojová strategie obce Písečná VIZE Obec Písečná bude v roce 2020 kvalitním místem pro život občanů s pestrým kulturně-společenským děním, čistým životním prostředím a rozvinutou infrastrukturou. GLOBÁLNÍ

Více

MR&S. PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A

MR&S. PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A A/ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE B/ ZÁKLADNÍ ÚDAJE C/ PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ PLOCH DLE PLATNÉ ÚPP D/ PODMÍNKY PRO VYMEZENÍ A VYUŽITÍ POZEMKŮ

Více

Chlum u Třeboně. ZMĚNA č. 7 ÚPO. místní část Lutová, k.ú. Lutová. NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Chlum u Třeboně. ZMĚNA č. 7 ÚPO. místní část Lutová, k.ú. Lutová. NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNA č. 7 ÚPO Chlum u Třeboně místní část Lutová, k.ú. Lutová NÁVRH - pro společné jednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Tato Změna č. 7 územního plánu obce byla vydána usnesením Zastupitelstva městyse Chlum u Třeboně

Více

OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY 1. Vymezení řešeného území... 2 2. Koncepce řešení... 2 2.1 Urbanistická a architektonická koncepce... 2 2.1.1 Bydlení...

OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY 1. Vymezení řešeného území... 2 2. Koncepce řešení... 2 2.1 Urbanistická a architektonická koncepce... 2 2.1.1 Bydlení... OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY 1. Vymezení řešeného území... 2 2. Koncepce řešení... 2 2.1 Urbanistická a architektonická koncepce... 2 2.1.1 Bydlení... 2 2.1.2 Veřejná prostranství... 2 2.2 Koncepce veřejné infrastruktury...

Více

ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2

ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2 ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2 Zpracovatel: Ing. arch. Martin Fröml 2 arch s.r.o., Česká 824/31, 796 01 Prostějov, IČ 277 30 221 Datum: leden 2018 ÚZEMNÍ STUDIE

Více

ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2

ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2 ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2 A. TEXTOVÁ ČÁST Obsah textové části: A1. ÚVOD 1.1. Základní údaje, zadání úkolu 1.2. Vazby na územně plánovací dokumentaci 1.3. Použité podklady 1.4. Vymezení řešeného

Více

ÚZEMNÍ STUDIE VRACOV NÁM. MÍRU JIŽNÍ ČÁST

ÚZEMNÍ STUDIE VRACOV NÁM. MÍRU JIŽNÍ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE VRACOV NÁM. MÍRU JIŽNÍ ČÁST ZÁKLADNÍ ÚDAJE název: katastrální území: zadavatel: pořizovatel: zpracovatel: Územní studie Vracov nám. Míru jižní část Vracov Město Vracov, náměstí Míru 202,

Více

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC BECHLÍN ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z21 a P21 Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Projektant: Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx 20.6.2017 Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch.

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch. město TECHNICKÁ ZPRÁVA Vymezení území: Řešené území se nachází v profilu ulice Solnická, od náměstí F.L.Věka po ulici Družstevní. Obsah zadání: Obsahem zadání je řešení parteru ulice Solnická. Hlavními

Více

Strategický rozvojový. dokument

Strategický rozvojový. dokument Obec Ú T Ě C H O V I C E Útěchovice 25, 395 01 Pacov Strategický rozvojový dokument Zpracováno: I/2007 Schváleno : I/2007 Ing. Otakar Pejša starosta I. Zeleň I. A. Zeleň v zastavitelném území obce I. A.

Více

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE na roky 2015-2025 1 Obsah: OBSAH.. 2 1. ÚVOD...3 2. STRUČNÝ POPIS OBCE...4 3. SWOT ANALÝZA OBCE HLÁSNICE...5 4. OBČANSKÁ VYBAVENOST A KVALITA ŽIVOTA 5 5. DOPRAVA

Více

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Poloha mikroregionu v rámci ČR a HK kraje Novobydžovsko Mikroregion Novobydžovsko Novobydžovsko a Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2008-2010 (PRK) Strategie

Více

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období 2014 2020 zápis 13. 11. 2014 Návrh Strategických cílů, specifických cílů a opatření Pracovní skupina Rozvoj obcí Vize Ekoregion

Více

ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZASTAVITELNOU PLOCHU Z3 V OBCI HERÁLEC I. ETAPA

ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZASTAVITELNOU PLOCHU Z3 V OBCI HERÁLEC I. ETAPA Ulipová Radana, Humpolecká 209, Havlíčkův Brod Tel., fax. : 569429432 e-mail: ulipova.drupos@tiscali.cz ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZASTAVITELNOU PLOCHU Z3 V OBCI HERÁLEC I. ETAPA Pořizovatel: MÚ Havlíčkův Brod,

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

Územní studie Sezemice lokalita Z1

Územní studie Sezemice lokalita Z1 Územní studie Sezemice lokalita Z1 Obsah: Průvodní zpráva Výkres širších vztahů M 1:10 000 Zákres do katastrální mapy M 1:1000 Situace urbanistického a architektonického řešení M 1:1000 Situace inženýrských

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. ZASTAVOVACÍ ÚZEMNÍ STUDIE "Blažkov - zasíťování území " v obci Blažkov. SÍDLO : Blažkov čp.68, Dolní Rožínka IČ:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. ZASTAVOVACÍ ÚZEMNÍ STUDIE Blažkov - zasíťování území  v obci Blažkov. SÍDLO : Blažkov čp.68, Dolní Rožínka IČ: TECHNICKÁ ZPRÁVA ZASTAVOVACÍ "Blažkov - zasíťování území " v obci Blažkov STAVEBNÍK: Obec Blažkov SÍDLO : Blažkov čp.68, Dolní Rožínka 592 51 IČ: 00599263 Projektant: Ing. arch. Hana Špačková Sídlo: Voldán

Více

Územní studie Brná nad Labem P24-2

Územní studie Brná nad Labem P24-2 Územní studie Brná nad Labem P24-2 Pořizovatel: Magistrát města Ústí nad Labem Velká Hradební 8 Ústí nad Labem Zpracovatel: Ing. arch. Vladimír Charvát Dukelských hrdinů 20 Praha 7 02/2016 1 Obsah studie:

Více

PTICE ÚZEMNÍ STUDIE Lokalita Jihovýchod

PTICE ÚZEMNÍ STUDIE Lokalita Jihovýchod PTICE ÚZEMNÍ STUDIE Lokalita Jihovýchod Zpracovatel : Ing. arch. Milič Maryška, Letohradská 3/369, 170 00 Praha 7 datum : leden 2015 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název akce : Zpracovatel : PTICE - ÚZEMNÍ STUDIE

Více

Národní dotační programy

Národní dotační programy Národní dotační programy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Miroslava Tichá odbor regionální politiky Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského majetku po živelných

Více

Jedná se o přípravu území pro výstavbu RD, přičemž výstavba RD není předmětem této dokumentace.

Jedná se o přípravu území pro výstavbu RD, přičemž výstavba RD není předmětem této dokumentace. OBSAH 1. Charakteristika území a stavebního pozemku a) poloha v obci - zastavěná část - nezastavěná část obce b) údaje o vydané (schválené) územně plánovací dokumentaci c) údaje o souladu záměru s územně

Více

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE na roky 2015-2025 1 Obsah: OBSAH.. 2 1. ÚVOD...3 2. STRUČNÝ POPIS OBCE...4 3. SWOT ANALÝZA OBCE HLÁSNICE...5 4. OBČANSKÁ VYBAVENOST A KVALITA ŽIVOTA 5 5. DOPRAVA

Více

Územní studie pro lokalitu Polní Brušperk

Územní studie pro lokalitu Polní Brušperk Územní studie pro lokalitu Polní Brušperk Pořizovatel: Ing. Pavel Spusta Malý Koloredov 852 738 01, Frýdek - Místek Zodpovědný projektant: Ing.arch. Daniel Labuzík Zpracovatel: Ing. Jakub Guňka Datum zpracování:

Více

Vypracovaný a schválený zastupitelstvem obce Dřínov

Vypracovaný a schválený zastupitelstvem obce Dřínov PLÁN OBCE ROZVOJE DŘÍNOV 2007 2015 Vypracovaný a schválený zastupitelstvem obce Dřínov září 2007 Doplněný a upravený zastupitelstvem obce Dřínov říjen 2009 Upravený zastupitelstvem obce Dřínov listopad

Více

O B E C P R A V L O V

O B E C P R A V L O V O B E C P R A V L O V OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2 / 2006 ze dne 27.12.2006, o závazných částech změny č.1 územního plánu obce Pravlov, kterou se mění vyhláška č.2/2000 Zastupitelstvo obce Pravlov na základě

Více

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Klára Dostálová, 1. náměstkyně ministryně Národní dotační programy Regionální politika Podpora obnovy a rozvoje venkova Obnova obecního a krajského

Více

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOROUHEV

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOROUHEV ING.ARCH. ALENA KOŠŤÁLOVÁ ARCHITEKTONICKO URBANISTICKÁ PROJEKČNÍ KANCELÁŘ, ZAVŘENÁ 32, 634 00 BRNO ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOROUHEV POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD POLIČKA, ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ, ROZVOJE

Více

Nabídka dotačních titulů pro obce a města v roce 2015

Nabídka dotačních titulů pro obce a města v roce 2015 Nabídka dotačních titulů pro obce a města v roce 2015 Snížení energetické náročnost veřejných budov a zvýšení využití obnovitelných zdrojů energie organizační složky městské části hl. města Prahy školy

Více

Územní studie 4 plocha Z14. Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Územní studie 4 plocha Z14. Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Územní studie 4 plocha Z14 Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Základní identifikační údaje: Název akce: Územní studie 4, Stará Lysá jih 1 Místo: k.ú. Stará Lysá Pozemky: 249/1, 220/7, 232, 231, 221/1, 221/2

Více

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let

Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období s výhledem do dalších let Plán rozvoje obce Skrbeň /v rámci Programu obnovy venkova/ aktualizace na období 2017-2020 s výhledem do dalších let Cíl: Pohodlné bydlení v příměstské oblasti se zachováním cenných prvků venkova a vesnické

Více

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Obsah 1. Vize 2. Teze 3. Shrnutí současného stavu 4. Formulace cílových skupin plánu 5. SWOT analýza (analýza silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb)

Více

TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KA KA

TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KA KA TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KAKA KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, 294 74 Předměřice n. Jizerou TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST Ing. František Kačírek odpovědný

Více

Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby

Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚPO obsahuje změnu závazné části ÚPO Mlékosrby Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Mlékosrby Městský úřad Nový Bydžov Ing. arch. Karel Novotný

Více

I. ZMĚNA Č.9 ÚZEMNÍHO PLÁNU

I. ZMĚNA Č.9 ÚZEMNÍHO PLÁNU I. ZMĚNA Č.9 ÚZEMNÍHO PLÁNU Textová část územního plánu - Obsah 1. TEXTOVÁ ČÁST... 2 1.1 Vymezení zastavěného území... 2 1.2 Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 2 1.2.1 Koncepce

Více

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY M Ě S T O K L A D R U B Y Nám. Republiky 89, 349 61 Kladruby u Stříbra, IČ 00259888 tel. 374 616 711, fax 374 631 090, e-mail : obec@kladruby.cz STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY Obsah: Obsah 1 Informace

Více

Ú Z E M N Í S T U D I E B A R C H O V lokality I, J, ZM1

Ú Z E M N Í S T U D I E B A R C H O V lokality I, J, ZM1 Ú Z E M N Í S T U D I E B A R C H O V lokality I, J, ZM1 SEZNAM PŘÍLOH: A - TEXTOVÁ ČÁST - obsah: a) vymezení řešeného území b) podmínky pro vymezení a využití pozemků c) podmínky pro umístění a prostorové

Více

Aktuální nabídka dotačních titulů pro obce

Aktuální nabídka dotačních titulů pro obce Aktuální nabídka dotačních titulů pro obce Integrovaný regionální operační program 2014-2020 (IROP) Územní plány Obce s rozšířenou působností Pořízení územních plánů a změn územních plánů Max. 90 % ze

Více

Ú Z E M N Í S T U D I E Z L Í N L O U K Y N A D D Ř E V N I C Í

Ú Z E M N Í S T U D I E Z L Í N L O U K Y N A D D Ř E V N I C Í Ú Z E M N Í S T U D I E Z L Í N L O U K Y N A D D Ř E V N I C Í Návrh / říjen 2012 zpracovatel: ellement/ Ing. arch. Jitka Ressová OBSAH: TEXTOVÁ ČÁST A/ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE B/ ZÁKLADNÍ ÚDAJE C/ PODMÍNKY

Více

ÚZEMNÍ STUDIE PLOCHY 17-B VE MĚSTĚ JIŘÍKOV ING. VLADIVOJ ŘEZNÍK ČERVEN 2019

ÚZEMNÍ STUDIE PLOCHY 17-B VE MĚSTĚ JIŘÍKOV ING. VLADIVOJ ŘEZNÍK ČERVEN 2019 ÚZEMNÍ STUDIE PLOCHY 17-B VE MĚSTĚ JIŘÍKOV ING. VLADIVOJ ŘEZNÍK ČERVEN 2019 Název: Druh dokumentace: ÚZEMNÍ STUDIE Řešené území: p.p.č. 1912/2, p.p.č. 1914 v k.ú. Jiříkov [661074] Datum zpracování: 11.6.2019

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení : a) zhodnocení staveniště, u změny dokončené stavby též vyhodnocení současného stavu konstrukcí, stavebně historický

Více

POŘIZOVATEL: ZPRACOVATEL: OBSAH DOKUMENTACE. S-projekt plus, a.s. Městský úřad Kroměříž. Odbor rozvoje města. Zlín, tř. T.

POŘIZOVATEL: ZPRACOVATEL: OBSAH DOKUMENTACE. S-projekt plus, a.s. Městský úřad Kroměříž. Odbor rozvoje města. Zlín, tř. T. 1 POŘIZOVATEL: Městský úřad Kroměříž Odbor rozvoje města ZPRACOVATEL: S-projekt plus, a.s. Zlín, tř. T. Bati 508 Ředitel a.s.: Vedoucí ateliéru C: Hlavní inženýr projektu: Ing.arch. František Balajka Ing.arch.

Více

Vyhláška města Roztoky č.18 o závazné části změny č.1 územního plánu sídelního útvaru

Vyhláška města Roztoky č.18 o závazné části změny č.1 územního plánu sídelního útvaru Vyhláška města Roztoky č.18 o závazné části změny č.1 územního plánu sídelního útvaru Zastupitelstvo města Roztoky na základě UZM 18-2/2001 ze dne 31.1.2001 a na základě 84 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BATŇOVICE Z M Ě N A Č. 1

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BATŇOVICE Z M Ě N A Č. 1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BATŇOVICE Z M Ě N A Č. 1 ZÁVAZNÁ ČÁST VE FORMĚ REGULATIVŮ O B J E D N A T E L M Ě Ř Í T K O O B E C B A T Ň O V I C E - B A T Ň O V I C E 4 5 4 2 3 2 B A T Ň O V I C E PŘÍLOHA ČÍSLO Z

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI 1) Cíle a účel pořízení územní studie Cílem je ověřit podmínky využití vybraných veřejných prostranství (stávajících nebo nově navrhovaných,

Více

o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA

o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA Obecně závazná vyhláška č. 3/2005 o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA Změna č. 3 ÚPN města Napajedla schválená podle ustanovení 84 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecním

Více

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE J A V Ů R E K. okr. Brno - venkov I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE J A V Ů R E K. okr. Brno - venkov I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE J A V Ů R E K okr. Brno - venkov I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Obecní úřad Javůrek Obec Javůrek AR projekt s.r.o., Hviezdoslavova 1183/29a,

Více

A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST

A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST 1. Vymezení zastavěného území V platném Územním plánu obce Kamenná jsou vymezeny hranice zastavěného území (hranice současně zastavěného území obce - k r. 2005). Touto změnou

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova pro město Slavonice a místní části Kadolec, Maříž, Mutišov, Stálkov a Vlastkovec na období 2013 2015 Program rozvoje venkova aktualizované vydání pro město Slavonice a místní části

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30

ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30 ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30 MÍSTO STAVBY : Lukov, Nade Mlýnem SO.3 29 a 30 ZADAVATEL : obec Lukov K Lůčkám 350 Lukov STUPEŇ DOKUMENTACE : Územní studie Zakázkové číslo Měsíc/rok 08/2017

Více

OBEC RATMĚŘICE Přehled získaných dotací v letech

OBEC RATMĚŘICE Přehled získaných dotací v letech OBEC RATMĚŘICE Přehled získaných dotací v letech 2007 2016 Rok Přiznaná dotace Spoluúčast obce Celkové náklady 2007 303 200 146 273 449 473 2008 959 783 519 179 1 478 962 2009 3 975 000 977 000 4 952 000

Více

Prioritní zaměření strategie

Prioritní zaměření strategie Prioritní zaměření strategie Zaměření problémových oblastí, jednotlivé priority, opatření a podopatření byly konfrontovány s prioritami pracovních skupin i zástupců nejširší veřejnosti, a to prostřednictvím

Více

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace 4/ NÁVRHOVÁ ČÁST - TEXTOVÁ 4.1 CHARAKTERISTIKA ÚPRAV ZÁKLADNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI Sídliště Dlouhá vzniklo jako důsledek extenzivního rozvoje města zejména v druhé polovině 20. století. Tehdejší urbanistické

Více

ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Místo stavby : Ralsko Ploužnice č.p. 332 až 337 st.p.č. 56/1-4, 57/1-4, 58/1-4 Investor : Město Ralsko

Více

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 2018-2019 1.1 Cíle regenerace Realizace všech záměrů celého projektu regenerace sídliště by měla vést k dosažení hlavního cíle všestranného zlepšení obytného

Více

Strategie rozvoje mikroregionu Bystřička

Strategie rozvoje mikroregionu Bystřička STRATEGIIE ROZVOJE MIIKROREGIIONU BYSTŘIIČKA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 6 3. PODNIKÁNÍ... 10 4. CESTOVNÍ

Více

B. P R Ů VODNÍ ZPRÁVA

B. P R Ů VODNÍ ZPRÁVA B. P R Ů VODNÍ ZPRÁVA 1. Charakteristika území a stavebního pozemku 1.1 Poloha v obci zastavěná část nezastavěná část obce 1.2 Údaje o vydané (schválené) územně plánovací dokumentaci 1.3 Údaje o souladu

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

ÚZEMNÍ STUDIE. HORNÍ LITVÍNOV HORNÍ LOM Pro Horní Lom část A I. TEXTOVÁ ČÁST

ÚZEMNÍ STUDIE. HORNÍ LITVÍNOV HORNÍ LOM Pro Horní Lom část A I. TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE HORNÍ LITVÍNOV HORNÍ LOM Pro Horní Lom část A I. TEXTOVÁ ČÁST POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD LITVÍNOV PROJEKTANT: ING.ARCH. JAN HASÍK MOST 06/2013 1 - Identifikační údaje územní studie 1. Obec

Více

ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE

ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE (VERZE PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ) obsah změn Ko2, Ko3, Ko4, Ko5 Ko2: Bydlení na východním okraji obce změna funkčního využití pozemku parc. č. 1338 v

Více

Strategie rozvoje obce Drozdov

Strategie rozvoje obce Drozdov Obec Drozdov ------------------------------------------------------------------------------ Drozdov 150 789 01 Zábřeh Telefon, fax: 583 427 245 www.obecdrozdov.cz vypracoval: Bc. Marek Karger - starosta

Více

PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k ) Odbor rozvoje města

PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k ) Odbor rozvoje města PŘEHLED DOPOSUD ZÍSKANÝCH DOTACÍ A ZREALIZOVANÝCH INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ Z DOTACÍ (k 31.12.2013) Odbor rozvoje města P.č. Název projektu Popis projektu Dotační program Typ projektu Období realizace zahájení*

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje:

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: a) Označení stavby Čerčany-bezbarierové chodníky podél sil.ii/109 a III/1094 b) Stavebník Obec Čerčany,Václavská 36 257 22 Čerčany, IČ 00231584 c) Projektant Ing.Pavel

Více

Obec Příšovice. Místní program obnovy vesnice. Obec Příšovice, Příšovice 60, 463 46 Příšovice

Obec Příšovice. Místní program obnovy vesnice. Obec Příšovice, Příšovice 60, 463 46 Příšovice Obec Příšovice Místní program obnovy vesnice Strana 1 z 1 Místní plán obnovy vesnice v Příšovicích se skládá z následujících akcí v průběhu let 2013 až 2017 a dále Akce osvětové, kulturní a společenské

Více

OBSAH 1. Autobusové nádraží Nový Knín, parc.č. 590/15; k.ú. Nový Knín

OBSAH 1. Autobusové nádraží Nový Knín, parc.č. 590/15; k.ú. Nový Knín OBSAH 1 1. IDENTIFIKACE A ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA STAVBY 2 1.1. IDENTIFIKACE 2 1.2. ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA STAVBY A JEJÍ ÚČEL 2 2. ÚDAJE O DOSAVADNÍM VYUŽITÍ A ZASTAVĚNOSTI ÚZEMÍ, O STAVEBNÍM POZEMKU

Více

Ú Z E M N Í S T U D I E T R N A V A L O K A L I T A BI 16 TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE

Ú Z E M N Í S T U D I E T R N A V A L O K A L I T A BI 16 TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE Ú Z E M N Í S T U D I E T R N A V A L O K A L I T A BI 16 TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE LISTOPAD 2012 Pořizovatel: Městský úřad Vizovice Stavební úřad Masarykovo nám. 1007 763 12 Vizovice Projektant Ing.

Více

Obecně závazná vyhláška města Ústí nad Orlicí č. 3/98 o závazných částech územního plánu zóny Sportovní a rekreační park Tichá Orlice

Obecně závazná vyhláška města Ústí nad Orlicí č. 3/98 o závazných částech územního plánu zóny Sportovní a rekreační park Tichá Orlice 3/98 M Ě S T O Ú S T Í N A D O R L I C Í Obecně závazná vyhláška města Ústí nad Orlicí č. 3/98 o závazných částech územního plánu zóny Sportovní a rekreační park Tichá Orlice Městské zastupitelstvo v Ústí

Více

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y Místo: Katastrální území: Objednatel: Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y (v souladu s přílohou č. 9 vyhlášky č. 500/2006 Sb.) Louňovice lokalita Y Louňovice obec Louňovice, Horní náves 6, 25162

Více

pozemky určené k plnění funkcí lesa 7 j) Rozhodnutí o námitkách a jejich vyhodnocení 7 k) Vyhodnocení připomínek 7

pozemky určené k plnění funkcí lesa 7 j) Rozhodnutí o námitkách a jejich vyhodnocení 7 k) Vyhodnocení připomínek 7 II. OBSAH ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU 1. TEXTOVÁ ČÁST strana a) Postup při pořízení změny č.1 územního plánu 2 b) Vyhodnocení souladu s politikou územního rozvoje a územně plánovací dokumentací vydanou krajem,

Více

Záměry obcí na období 2014-2020

Záměry obcí na období 2014-2020 Pořadové číslo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Žadatel Obec Hamry (CHR) Záměry obcí na období 2014-2020 Projekt Oprava místních komunikací Oprava veřejného osvětlení Zateplení ZŠ Rekonstrukce dětského hřiště Rekonstrukce

Více

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC BECHLÍN ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH P3, P4 a Z5 Pořizovatel: Projektant: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

PRODÁNO V NABÍDCE. POZEMKY LOMNICE u Sokolova II

PRODÁNO V NABÍDCE. POZEMKY LOMNICE u Sokolova II pro výstavbu rodinných domů 24 pozemků V NABÍDCE I. etapa 22 pozemků PRODÁNO II.ETAPA projektu v Lomnici u Sokolova nabízí celkem 24 pozemků určených k individuální výstavbě rodinných domů. I.ETAPA projektu

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE POŘIZOVATEL Magistrát města Prostějova

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE POŘIZOVATEL Magistrát města Prostějova ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 1.1. Identifikační údaje stavby Název akce Pozemky Místo stavby Kraj : : p.č. 230 a 232/1 k.ú. Krasice : ulice Krasická a její okolí

Více

Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363

Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363 Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363 Předmět převodu: pozemky parcelních čísel stavební 555 a větší část 549, části

Více

3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU SIBŘINA

3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU SIBŘINA únor 2011 1 3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU SIBŘINA dle zákona č.183/2006 Sb. (opatření obecné povahy) Pořizovatel: OÚ SIBŘINA únor 2011 2 OBJEDNATEL: Obec Sibřina zastoupená starostou Ing. Petrem Vítkem Říčanská

Více

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky Příloha č.3 ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky a) Vymezení řešeného území Lokalita zahrnuje zastavitelnou plochu a.11. vymezenou územním plánem pro bydlení, plochu b.3.

Více

Změna č. 1 územního plánu. Návrh

Změna č. 1 územního plánu. Návrh Změna č. 1 územního plánu HARTMANICE Návrh Změna č.1 ÚP Hartmanice Tato změna č. 1 územního plánu byla vydána usnesením Zastupitelstva obce Hartmanice Změna územního plánu nabyla účinnosti dne: Pořizovatel:

Více

Příloha č. 5 Programu rozvoje obce Svor ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE SVOR

Příloha č. 5 Programu rozvoje obce Svor ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE SVOR Příloha č. 5 Programu rozvoje obce Svor ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE SVOR 1 PROJEKTY OBCE I. Řešení areálu bývalé sklárny I.A. Legislativní řešení s majitelem Evidenční list projektu č.: I.A.1 Pravidelné schůzky

Více

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Přehled cílů a priorit strategické části za jednotlivé pracovní skupiny

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTYSE NOVÝ RYCHNOV pro období

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTYSE NOVÝ RYCHNOV pro období Strategický plán rozvoje městyse Nový Rychnov 1 STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTYSE NOVÝ RYCHNOV pro období 2018-2023 ÚVOD Strategický plán rozvoje městyse Nový Rychnov (dále jen plán ) je zpracován tak,

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA

PROGRAM OBNOVY VENKOVA Č. oblasti POV 1 PROGRAM OBNOVY VENKOVA Název oblasti POV Výstavba, rekonstrukce, oprava, obnova a údržba venkovské zástavby a občanské vybavenosti, pořízení obecního majetku 2 Zřizování, obnova a údržba

Více

Územní studie ÚS 38/I - 08/2016 Vítkovice - Jeremenko

Územní studie ÚS 38/I - 08/2016 Vítkovice - Jeremenko Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie ÚS 38/I - 08/2016 Vítkovice - Jeremenko Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta a stavebního řádu

Více

POZEMEK PRO KOMERČNÍ VÝSTAVBU m 2 - LANŠKROUN

POZEMEK PRO KOMERČNÍ VÝSTAVBU m 2 - LANŠKROUN POZEMEK PRO KOMERČNÍ VÝSTAVBU 2 73 00 m 2 - LANŠKROUN Kraj Obec Katastrální území Pozemková parcela Výměra Cena Pardubický Lanškroun Lanškroun 8255 2 73 00 m 2 informace u makléře n Mírně svažitý pozemek

Více

KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM

KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM PROGRAM ROZVOJE OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM Akční plán 2018 Schválený na XX. Zasedání zastupitelstva obce dne 12.12.2017/ BOD 6 STRATEGICKÁ VIZE vytvoří obyvatelům příjemné prostředí pro život tak, že

Více

OBEC STRAŠICE PROGRAM ROZVOJE OBCE. Plán investičních akcí (s výhledem do r. 2018)

OBEC STRAŠICE PROGRAM ROZVOJE OBCE. Plán investičních akcí (s výhledem do r. 2018) OBEC STRAŠICE PROGRAM ROZVOJE OBCE Plán investičních akcí (s výhledem do r. 2018) Dle ustanovení zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, je zastupitelstvu obce vyhrazeno schvalovat program rozvoje obce. Tento

Více

OBSAH DOKUMENTACE. Městský úřad Nový Jičín. Odbor územního plánování, stavebního řádu a památkové péče. Oddělení úřad územního plánování

OBSAH DOKUMENTACE. Městský úřad Nový Jičín. Odbor územního plánování, stavebního řádu a památkové péče. Oddělení úřad územního plánování 1 POŘIZOVATEL: Městský úřad Nový Jičín Odbor územního plánování, stavebního řádu a památkové péče Oddělení úřad územního plánování Určený zastupitel: Ing. Marie Ježková ZPRACOVATEL: Svatopluka Čecha 513,

Více

INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ

INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ Akce : INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ NA FARÁCH, NOVÝ HRÁDEK Investor : MĚSTYS NOVÝ HRÁDEK, Náměstí 28, 549 22 NOVÝ HRÁDEK Stupeň : Dokumentace k provedení stavby Číslo zak.: 4571 A. PRŮVODNÍ

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

REVITALIZACE KOUPALIŠTĚ V ÚVALECH

REVITALIZACE KOUPALIŠTĚ V ÚVALECH ARCHITEKTONICKÁ STUDIE, sídlo : Libníkovice 3, 503 46 Třebechovice p. O., kancelář : Velké náměstí 147, Hradec Králové 500 03, IČ : 02827727, e - mail : office @ mecnerova.cz, telefon : + 420 775 289 984

Více

Územní studie na zastavitelné plochy Z28, obec Soběšovice

Územní studie na zastavitelné plochy Z28, obec Soběšovice Územní studie na zastavitelné plochy Z28, obec Soběšovice POŘIZOVATEL: Magistrát města Frýdku-Místku, odbor územního rozvoje a stavebního řádu, Radniční 1148, 738 22 Frýdek-Místek ŽADATEL: územní studie

Více