PROGRAM. Hrad Ţebrák Divácký Gothic Larp, viz Točník.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROGRAM. Hrad Ţebrák Divácký Gothic Larp, viz Točník."

Transkript

1 PROGRAM Středočeský kraj a Praha: Zámek Mníšek pod Brdy Kostýmované noční zámecké prohlídky: od Podvečerní a večerní prohlídky s pohádkovými bytostmi (andělem a bílou paní). Prohlídky budou provázet pohádkové bytosti - čert a čertice. (pro děti) od Prohlídky pro dospělé - Lásky a nelásky mníšeckých pánů Předpůlnoční ohňostroj + promítání filmů a fotografií Ochutnávka vín s hudbou Zámek a bývalý klášter Sázava Hudba a ticho v Sázavském klášteře: koncert folk-rockové skupiny KDYŢUŢTAKUŢ (rajská zahrada/refektář) Večerní prohlídka Klášterem trochu jinak Noční koncert smyčcového kvarteta Musica per gaudium (kostel sv. Prokopa refektář) Zámek Mnichovo Hradiště od Kostýmované noční zámecké prohlídky Průřez staletími od Václava Budovce z Budova po Sv. Alianci". Hrad Točník od Divácký Gothic Larp - noční prohlídky hradu v rámci Hradozámecké noci. Prohlídky nebudou probíhat s ţivým průvodcem, ale můţete si projít nasvícený hrad sami, pocítit mrazivý pocit v zátylku při průchodu temnými zákoutími a objevovat to, co při denním světle není viditelné. Hrad si bude s Vámi povídat sám. A cestou Vás moţná čeká nějaké překvapení. Hrad Karlštejn Večerní prohlídky s překvapením. Hrad je otevřen ve dne i v noci, na návštěvníky akce čeká kromě nočních prohlídek i bohatý hudební program, projekce filmu Noc na Karlštejně, dobová hudba, ukázky starých řemesel. Koncerty: Štěpán Markovič Vlasta Horváth s kapelou Pavel Vítek Hrad Ţebrák Divácký Gothic Larp, viz Točník. Hrad Křivoklát Křivoklátská evropská netopýří noc velké mnoţství ţivých druhů, krmení, odchyt, poslech vzájemné komunikace, velkoplošná projekce, soutěţ o ceny Keltská hudba skupina BRAN Zámek Konopiště Večerní prohlídky po zámeckých balkonech s Bílou paní. Střelnice, Muzeum a Skleníky volná prohlídka. Koncert skupiny, strašidelná podívaná, taneční vystoupení, polykač ohně na nádvoří. Zámek Hořovice od Zámecká nokturna s romantickou procházkou nočním zámkem DIVITITÉS DU STYX, 7. ročník cyklu nočních vokálních koncertů v dobových kostýmech.

2 Zámek Březnice Návrat mušketýrů oţivené večerní a noční prohlídky zámku s šermem, hudbou a tancem. Zámek Ţleby Žleby v proměnách staletí: večerní a noční komponované prohlídky s bohatým doprovodným programem. Zahrady pod Praţským hradem Zahrady otevřeny do 22 hod. Možnost procházky za večerního nasvícení a ochutnávky/koupě burčáku. od Barokní opera Zámek Loučeň* Noc návratů. Návratů do absurdních časů, kdy sídla šlechty vnímané jako nepřítele pokroku slouţila lidu. Potomkům těch, kteří dříve slouţili právě šlechtě. Kola dějin se znovu absurdně otáčejí. Uţijte si zámek coby účastníci zábavného školení, které se protáhne aţ dlouho po půlnoci. Vyškolí Vás tu z marxismu leninismu. Po lekci si dáte pivo, opečete u táboráku buřty a zúčastníte se náboru spartakiádních cvičenců. Zámek Radíč* Zámek Radíč ve světle svíček, v barvách SeMaForu a panenské bílé. Zámek Bon Repos* V zámku a v podzámčí Znovu rozsvícené zámecké křišťálové lustry rozsvícené podtrhnou jedinečnost znovuobjevených fresek a rozzáří krásu historizujicích šperků. Barokní hudba v Čínském pavilonu. Zavoní zámecká bábovka a cinkne číše vína. V podzámčí se prostý lid za svitu loučí bude krmit masem pečeným na ohni, pít pivo a medovinu. A mnoho dalších překvapení. Jihočeský kraj: Zámek Kratochvíle od Večerní prohlídka objektu s malými hudebními vstupy. Hrad Landštejn Posezení u ohně v hradním příkopu, povídání o hradě s následnou prohlídkou hradu při svíčkách a loučích. Klášter Zlatá Koruna Večerní prohlídka s hudebním doprovodem Zámek Červená Lhota Noční literární toulání zámkem. Návštěvníci budou mít moţnost zakusit jedinečnou atmosféru nočního zámku. Ve vybraných interiérech se budou moci zaposlouchat do literárních ukázek ze slovesných děl, které zámek Červena Lhota inspiroval buď svou historií, nebo svou podobou. Zazní tu úryvky ze dvou starších prací: Sovova "Pankráce Budecia, kantora" a Kamarýtových "Kábů z Rybňan" a ze dvou nových Holubových próz "Vzpoury strašidel" a "Zádušní mše za hraběnku." Zlatým hřebem večera bude scénické provedení úryvku Kábů z Rybňan, které začne přesně o půlnoci v zámeckém kostelíku Nejsvětější Trojice, který je právě dějištěm vybrané pasáţe knihy. Zámek Dačice Oživené noční prohlídky s titulem Seance u Dalbergů. Konat se budou v pátek i v sobotu 3. 9., a to kaţdou celou hodinu. Hrad Nové Hrady Kostýmované prohlídky hradu Hrad Roţmberk Příběh růže audiovizuální laserová show

3 Zámek Hluboká nad Vltavou Trasa A Noční prohlídky s průvodci v historických kostýmech Reprezentační pokoje Trasa C Prohlídka zámecké kuchyně s výstavou dosud neprezentovaných receptů ryb a zvěřiny z roku 1856 schwarzenberského kuchaře p. Zenkra a netradičním bohatým floristickým aranţmá, individuální prohlídka bez průvodce Zámecká věţ. Zámek Blatná* Noc s bílou paní: vystoupení Skupiny historického šermu Markýz ze Strakonic a rockový koncert skupiny BAS Plzeňský kraj: Hrad a zámek Horšovský Týn Noční prohlídky s kastelánem "Tak trochu jinak", šermířská vystoupení, doprovodný program v průběhu celé noci. Vystoupení šermířů. Zbrusu nové Zámecké kino promítne historické dokumenty o Horšovském Týně.! Návštěvníci, kteří přijdou kompletně v bílém odění, budou mít vstup zdarma! Klášter Kladruby Noční klášterní prohlídky. Soutěţ Nocí ke hvězdám volné prohlídky prostor bez mobiliáře s cílem uţít si prostor. Součástí noci bude i jednoduchá hra/rébus, připravovaná ve spolupráci s klášterem Plasy. Rébus, který na jednom z objektů návštěvníci rozehrají, mohou na druhém dohrát! Zámek Kozel Zámek s expozicemi projdou prohlídky vedené majordomem! Doprovodný program v průběhu celé noci: jízdárna/parter ukázky lidových řemesel, kaple ukázky varhanních skladeb a sborový zpěv, Modrý salonek výstava nádob osobní hygieny (např. nejrůznějších zdobených nočníků!), park lukostřelba. Zámek Nebílovy Příběh benátského maršála oţivené noční prohlídky. Klášter Plasy Noční klášterní prohlídky. Soutěţ Nocí ke hvězdám volné prohlídky prostor bez mobiliáře s cílem uţít si prostor. Součástí noci bude i jednoduchá hra/rébus, připravovaná ve spolupráci s klášterem Kladruby. Rébus, který na jednom z objektů návštěvníci rozehrají, mohou na druhém dohrát! Hrad Rabí Noční prohlídky při svíčkách Hrad Švihov Oživené noční prohlídky hradu - Příběhy z historie a pověstí švihovského hradu. Hrad Velhartice Oživené divadelní noční prohlídky. Zámek Manětín Tradiční prohlídky vybraných pokojů zámku, v hlavním sále výstava liturgických rouch donací hraběcí rodiny Laţanských. Karlovarský kraj: Zámek Kynţvart Noc splněných přání na zámku Kynžvart (start balónu, ohnivá show, výcvik koně, noční prohlídky, ochutnávka vín, kulturní program). Zámek Chyše* od Prohlídky budou majiteli zámku a kastelánkou. Vystoupení skupiny historického a divadelního šermu Rectus s "hrůzostrašným" představením Drákula.

4 Ústecký kraj: Zámek Benešov nad Ploučnicí od Noční zámecké prohlídky - ţivé obrazy, dobová hudba, provázejí průvodci v dobových kostýmech. Hrad Házmburk od Noční prohlídka nasvíceného hradu, vypouštění lampiónů štěstí. Zámek Duchcov od Casanovův elixír mládí. Hradozámecká noc s Giacomem Casanovou - prohlídky zámeckých sklepení s ochutnávkou vín. Oţivené noční prohlídky zámku s panem Casanovou a mnoha překvapeními pořádá Divadlo M. Zámek Jezeří od Setkání s bývalými obyvateli zámku napříč staletími. Zámek Krásný Dvůr od Noční divadelní prohlídky. Zámek Libochovice od Strašidelná sklepení. Prohlídka zámeckých sklepení se strašidly. Zámek Velké Březno Oživlá strašidla v prostorách zámeckého sklepení Zámek Ploskovice od Večerní oživené prohlídky zámecké instalace, parku a grott, kostýmované scénky, nadpřirozené bytosti. Zámek Korozluky* Noční zámecké prohlídky s hudbou, doplněné o divadelní představení. Liberecký kraj: Hrad Grabštejn Noční koncerty v kapli a několika dalších prostorách a netradiční záţitkové prohlídky části objektu. - Divadlo Máry Sýkory Brůna, Klibna, koza, Hejkal v divutvorném nočním reji hudby a tance. - Daniela Kadlecová varhany nástroj z r hudba raného baroka. Varhanní koncert v kapli. - CAMICKÝ FURGON. Šest minikomedií Pierra Henriho Camiho s humorem všech barev (především černé), s ţivým pěveckým sborem a gorilou. Zámek Hrubý Rohozec Pojďte se námi do socíku, aneb časem o padesát let zpět! Zábavné noční prohlídky interiérů I. zámeckého okruhu. Noční retroprohlídky, které s velkou nadsázkou mapují posledních padesát let památkové péče. Hrad a zámek Frýdlant Noční audience s Albrechtem z Valdštejna a ochutnávka čerstvě upečených koláčků v zámecké kuchyni. Hrad Rotštejn* S písničkou za pohádkou Královéhradecký kraj: Zámek Náchod od Mše v zámecké kapli Nanebevzetí Panny Marie + Noční zámecké prohlídky s historickou hudbou. Zámek Opočno od Mýty a legendy. Noční prohlídky zámku. Zámek Častolovice* Noční prohlídky na zámku Častolovice v romantickém pojetí Staré Hrady u Jičína* Noční pohádkové prohlídky, souboje rytířů a dračí ohňová show.

5 Zámek Potštejn* od Program Život rodiny Chamaré na zámku nikdy neskončil! Noční prohlídky s náhledem do nočního ţivota zámeckých pánů a dam z poloviny 18. století. Pardubický kraj: Hrad Kunětická Hora Netradiční večerní prohlídky hradu doplní promítání archivních dokumentů o Kunětické hoře a projekce němého Upíra Nosferatu (1922) v hradním sklepení. Zámek Litomyšl noční prohlídky zámku Kterak bílá paní s Hochtiefem zámecké návrší přestavěla. Projíţďky v historickém kočáře po zámeckém návrší. Projíţďky bez bílé paní v reklamních vozech značky Škoda. Od promítání filmu Zdenka Podskalského Bílá paní (1965). Navíc spousta jiné zábavy, při které bude všem účastníkům bílá paní rozdávat kaši Zámek Slatiňany Prohlídky v bílém noční prohlídky, při kterých se moţná potkáte i s kníţecí rodinou. Hrad Litice Opékání špekáčků na hradě. Nasvícení hradu, noční prohlídka věţe a promítání dokumentu o hradě Zámek Pardubice Východočeské muzeum* do Výstavy jiřinek v rytířských sálech. K vidění budou také aranţmá bílých jiřinek vytvořená specielně pro tuto příleţitost. Kraj Vysočina: Zámek Jaroměřice nad Rokytnou Hlavní program Hradozámecké noci 2011 viz samostatná tisková zpráva. Hrad Lipnice nad Sázavou od Noční divadelně šermířské prohlídky hradu Lipnice. Zámek Náměšť nad Oslavou od Večerní prohlídky doplněné renesanční hudbou muzikantů v dobových kostýmech. Zámek Telč Noční hasičské závody o "Pohár kastelána SZ Telč", cvičné poţární útoky v prostoru před SZ Telč, druţstva dle lokality, věku a pohlaví. Areál Zelená Hora u Ţďáru nad Sázavou Noční prohlídky z 1. ochozu kostela, prohlídky doplněné vystoupením hráče na loutnu. Kostel sv. Víta, Zahrádka Kostýmované prohlídky, tvořivé a pohyblivé dílny pro děti, promítání dokumentů o Zahrádce, vystoupení sopranistky, ohňové překvapení. Jihomoravský kraj: Zámek Rájec nad Svitavou od Noční kostýmované prohlídky nové expozice 1. patra zámku s programem. Zámek Lysice noční prohlídky, květinová výstava. Hrad Veveří Veverská hradní noc Hudební toulky evropskou historií Marta Kratochvílová (flétny) a Jan Čiţmář (loutny) koncert ve Freskové jídelně hradního paláce

6 19.30 Don Quijote de la Ancha divadelní představení na nádvoří tzv. Příhrádku Noční prohlídky interiérů Paláce s břitovou věţí Zámek Letovice* Zámek Slavkov-Austerlitz* od koncert houslového virtuosa Jaroslava Svěceného, kterého doprovodí klavírní mistr Václav Mácha; Historický sál zámku. Olomoucký kraj: Hrad Bouzov Večerní prohlídky Hudební dostaveníčko v rámci projektu Olomouckého kraje Má vlast, Václav Hudeček housle, Aleš Janeček klarinet, Lukáš Moťka trubka, Camerata Moravia, komorní soubor Moravské filharmonie. Zámek Náměšť na Hané* Večerní prohlídky zámku s hudbou, posl. prohlídka začíná ve 21:00 hod. Zlínský kraj: Zámek Buchlovice od Příběh zámeckých majitelů videoprojekce na Čestném nádvoří, dále komentovaná módní přehlídka historických kostýmů, divadelní představení pro dospělé, divadelní představení pro děti, barokní hudba - pěvecký soubor, ochutnávka vín, grilované speciality. Zámek Kroměříţ Vinařské slavnosti prezentace moravských i světových vín v prostorách nádvoří, ochutnávky vzorků, someliérská vystoupení. Kulturně hudební program uvádí Jan Rosák. Noční prohlídka sálů a Sala terreny, věţe. Prezentace památkové péče u portálu pod věţí. Zámek Vizovice Hudebně divadelní setkání pod klenbou reprezentačního sálu: koncert rómské skupiny Paramisara a divadelní loutkové představení Andělé z lesa, předpůlnoční jam session všech přitomných muzikantů, půlnoční losování o nocleh na zámku. Moravskoslezský kraj: Zámek Raduň Květiny ve světle svící mimořádná kostýmovaná prohlídka interiérů vyzdobených květinovými aranţmá podle zvyklostí minulých staletí a doplněných ţivými obrazy z historie zámku. Důl Michal Ostrava Michálkovice Spouštění historického parního stroje z r s dynamem z r premiéra v sezóně Zámek Hradec nad Moravicí od Noční prohlídky v historických kostýmech veršované (představí se jednotlivé postavy rodu Lichnovkých od konce 18. stol. do poloviny 20. stol), Ukázky z vojenského života konce 18. století, Divadelní představení Kladivo na čarodějnice (zkrácená 45 minutová verze Slavnostní nasvětlení Bílé věže Cimburk u Koryčan* Noc plná překvapení, kejklů a kouzel. Divadlo, hudba, strašidla, slavnostní oheň.

Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě

Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách a na Moravě Tip na výlet: Hradozámecká noc proběhne na mnoha místech v Čechách

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Návštěvnost objektů ve správě Národního památkového ústavu v roce 2013

TISKOVÁ ZPRÁVA Návštěvnost objektů ve správě Národního památkového ústavu v roce 2013 TISKOVÁ ZPRÁVA Návštěvnost objektů ve správě Národního památkového ústavu v roce 2013 Praha, 30. 1. 2014 Speciální prohlídky, oslavy adventu i netradiční svatoštěpánské či novoroční hodování, tak vypadal

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Dny evropského dědictví 2011 na památkách ve správě Národního památkového ústavu

TISKOVÁ ZPRÁVA Dny evropského dědictví 2011 na památkách ve správě Národního památkového ústavu TISKOVÁ ZPRÁVA Dny evropského dědictví 2011 na památkách ve správě Národního památkového ústavu Praha, 5. 9. 2011 Národní památkový ústav a památky v jeho správě se tak jako každoročně připojují k oslavám

Více

Druhý adventní víkend 6. a 7. prosince

Druhý adventní víkend 6. a 7. prosince Druhý adventní víkend 6. a 7. prosince 6. 12. státní hrad Grabštejn: Vánoce na hradě Grabštejn. 6. a 7. 12. státní hrad Grabštejn: Adventní prohlídky. 6. a 7. 12. Hamouzův statek ve Zbečně: Advent na statku.

Více

Příloha 1 adventní a vánoční programy na hradech a zámcích:

Příloha 1 adventní a vánoční programy na hradech a zámcích: Příloha 1 adventní a vánoční programy na hradech a zámcích: První adventní víkend 29. a 30. listopadu 29. a 30. 11. státní hrad Bouzov: Adventní prohlídky staré zvyky, ochutnávky tradičních pokrmů, postavy

Více

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2009

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2009 TOP 10 (20) nejnavštěvovanějších turistických cílů v ČR pořadí turistický cíl počet pořadí návštěvníků 2008 1. ZOO Praha 1,3 milionu (2.) 2. Pražský hrad 1,21milionu (1.) 3. Aquapalace Praha 760 tisíc

Více

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2008

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2008 TOP 10 (20) nejnavštěvovanějších turistických cílů v ČR pořadí turistický cíl počet pořadí návštěvníků 2007 1. Pražský hrad 1,34 milionu (1.) 2. Zoo Praha 1,20 milionu (2.) 3. Židovské muzeum, Praha 612

Více

PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2017

PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2017 PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz PAMÁTKOVÉ

Více

Program Kurzu krajanů 2014

Program Kurzu krajanů 2014 l. týden 25. 7. Program Kurzu krajanů 2014 odjezd z Prahy příjezd účastníků kurzu do Dobrušky ubytování oficiální zahájení kurzu, - seznámení se s účastníky kurzu - společná večeře 26. 7. 27. 7. rozřazovací

Více

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Hrady i zámky se obvykle v zimním čase

Více

TEMPLÁŘSKÉ SLAVNOSTI JSOU ZA DVEŘMI

TEMPLÁŘSKÉ SLAVNOSTI JSOU ZA DVEŘMI Tisková zpráva Dne: 9. srpna 2012 Místo: Vsetín Organizace: Město Vsetín a Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje, Dům Kultury Vsetín, Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska,

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2016

PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2016 PAMÁTKOVÉ OBJEKTY 2016 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz PAMÁTKOVÉ

Více

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč Zámek Litomyšl Víte, že tento krásný zámek postavil Vratislav II. z Pernštejna jako svatební dar pro svou manželku, kterou si přivezl až z dalekého Španělska? Pojeďte si s námi prohlédnout jeden z nejkrásnějších

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Ministerstvo kultury

Ministerstvo kultury Ministerstvo kultury vydává na základě zmocnění podle 26 odst. 2 písm. j) zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen zákon ) tento STATUT NÁRODNÍHO PAMÁTKOVÉHO

Více

NOC KOSTELŮ NOC. v okolí Božího domu.

NOC KOSTELŮ NOC. v okolí Božího domu. NOC KOSTELŮ Motto: Zůstali přes NOC v okolí Božího domu. 25. května 2018 KOSTEL sv. JAKUBA, KUTNÁ HORA Bohoslužby: pondělí, středa, pátek 18:00; neděle 9:00 GPS: 49 56 54.041 N, 15 16 2.901 E 17:50 18:00

Více

PRÁZDNINY 2006 NA MORAVSKÝCH HRADECH A ZÁMCÍCH

PRÁZDNINY 2006 NA MORAVSKÝCH HRADECH A ZÁMCÍCH PRÁZDNINY 2006 NA MORAVSKÝCH HRADECH A ZÁMCÍCH by *Danuška*??? Roštejn vystoupení sboru z Lotyšska v rámci Festivalu sborového umění Jihlava 1. 7. 9.00-21.00 Sovinec Kašpárek na skalním hradě (loutkařská

Více

Ministerstvo kultury

Ministerstvo kultury ..,... Sp.zn. MK- 33081/2018 OPP 1111111111111111111 11111111111111111111 MKCRX(2)(2)CHB0(2) Ministerstvo kultury vydává na základě zmocnění podle 26 odst. 2 písm. j) zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2008/09 zpracováno 24. 8. 2009 PODZIM 2008 6. 9. 2008 Vystoupení na zámku v Rudolticích 11. 9. 2008 Koncert

Více

Praha, 15. dubna V Jihočeském kraji:

Praha, 15. dubna V Jihočeském kraji: PŘEHLED AKCÍ Mezinárodní den památek a historických sídel a oslavy Velikonoc se časově setkávají. Program na hradech, zámcích a ostatních památkách ve správě NPÚ bude nabitý! Praha, 15. dubna 2014 Mezinárodní

Více

Ministerstvo kultury

Ministerstvo kultury Ministerstvo kultury vydává na základě zmocnění podle 26 odst. 2 písm. j) zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen zákon ) tento S T A T U T N Á R O D N ÍH

Více

Ministerstvo kultury STATUT NÁRODNÍHO PAMÁTKOVÉHO ÚSTAVU

Ministerstvo kultury STATUT NÁRODNÍHO PAMÁTKOVÉHO ÚSTAVU 10493/2018 OPP Ministerstvo kultury vydává na základě zmocnění podle 26 odst. 2 písm. j) zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen "zákon") tento STATUT NÁRODNÍHO

Více

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK ČERVENEC - SRPEN 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE, TAKÉ O PRÁZDNINÁCH VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU NABÍDKOU V OBCÍCH

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Nabídka výletů na rok 2011

Nabídka výletů na rok 2011 Nabídka výletů na rok 2011 SEKO BUS Plzeň s. r. o. dopravní kancelář a cestovní agentura Mikulášská 12 326 00 Plzeň tel.: 377 240 995 602 462 700 e-mail: sekobus@volny.cz www.sekobus.cz 1. Pičín (Pohádková

Více

Wellness hotel Brdy. nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí

Wellness hotel Brdy. nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí Wellness hotel Brdy nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí (Tato nabídka obsahuje vícedenní výlety, spojené s hvězdicovými výlety v místě pobytu a v CHKO Brdy) O hotelu Relax hotel Brdy se

Více

Památkové objekty NPÚ Jejich dostupnost z hlediska potřeb a požadavků návštěvníků s omezenou schopností pohybu

Památkové objekty NPÚ Jejich dostupnost z hlediska potřeb a požadavků návštěvníků s omezenou schopností pohybu Památkové objekty NPÚ Jejich dostupnost z hlediska potřeb a požadavků návštěvníků s omezenou schopností pohybu Milan Jančo, Národní muzeum, Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Bečov nad Teplou,

Více

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57 Město Vysoké Mýto slaví v tomto roce 750 let od svého založení českým králem Přemyslem Otakarem II. Po celý rok zde probíhají kulturní, společenské a sportovní akce. Do oslav se zapojila většina vysokomýtských

Více

Kulturní instituce financované z veřejného rozpočtu, zřizované obcemi a městy v roce 2015

Kulturní instituce financované z veřejného rozpočtu, zřizované obcemi a městy v roce 2015 NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU P.O.BOX 12 Fügnerovo náměstí 1866/5 120 21 Praha 2 telefon: +420 221 507 900 e-mail: nipos@nipos-mk.cz www.nipos-mk.cz Kulturní instituce financované

Více

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE MIKULOV město s vůní jihu TOP akce 2010 duben září D PRAHA Pl BRNO D Sk A WIEN EVROPSKÁ UNIE Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Zahájení sezony Regionálního muzea v Mikulově 1. dubna 2010

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016

TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016 TISKOVÁ ZPRÁVA Památky na Plzeňsku ohlašují pestrou sezónu 2016 České Budějovice, 17. března 2016 Památky, které v Plzeňském kraji spravuje Národní památkový ústav, plánují otevřít poprvé své brány již

Více

Kulturní instituce financované z veřejného rozpočtu, zřizované obcemi a městy v roce 2016

Kulturní instituce financované z veřejného rozpočtu, zřizované obcemi a městy v roce 2016 NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU P.O.BOX 12 Fügnerovo náměstí 1866/5 120 21Praha 2 telefon: +420 221 507 900 e-mail: nipos@nipos-mk.cz www.nipos-mk.cz Kulturní instituce financované

Více

HRADY a ZÁMKY v Libereckém kraji přístupné veřejnosti v zimních měsících (leden-březen):

HRADY a ZÁMKY v Libereckém kraji přístupné veřejnosti v zimních měsících (leden-březen): HRADY a ZÁMKY v Libereckém kraji přístupné veřejnosti v zimních měsících (leden-březen): SH Grabštejn: po telefonické, nebo emailové dohodě 482 724 301, grabstejn@liberec.npu.cz, minimální počet návštěvníků

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

Občanská sdružení zaměřená na obnovu hradních památek

Občanská sdružení zaměřená na obnovu hradních památek Název sdružení Památka Kraj Adresa Poznámky Karlovarský kraj Obecně prospěšná společnost Horní hrad Ústecký kraj Občanské sdružení Hrádek/ město Úštěk Hrady Českého středohoří, o. s Občanské sdružení pro

Více

Program záchrany architektonického dědictví 2018

Program záchrany architektonického dědictví 2018 Příjemci příspěvku dle typu žadatele Typ žadatele Počet - fyzická osoba 5 a přísp. organizace zřizovaná obcí 48 43 - jiná nestátní nezisková organizace(např. spolek, nadace, o.p.s.) 4 - právnická osoba

Více

Projektový management - MÍ

Projektový management - MÍ Projektový management - MÍ Pořádání šluknovských slavností Jana Koukolová Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Obsah Úvod...3 Cíl projektu...3 Časová náročnost...3 Časový

Více

Turistický průvodce II. zajímavosti z českých hradů a zámků 1

Turistický průvodce II. zajímavosti z českých hradů a zámků 1 Turistický průvodce II. zajímavosti z českých hradů a zámků 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 7 5 3 0 Turistický průvodce

Více

KLÁŠTERY ČESKÝ KRUMLOV PROGRAM PROSINEC 2017

KLÁŠTERY ČESKÝ KRUMLOV PROGRAM PROSINEC 2017 KLÁŠTERY ČESKÝ KRUMLOV PROGRAM PROSINEC 2017 TIP NA PROSINEC: FILMOVÁ VÝSTAVA ANDĚL PÁNĚ 2 2.12.2017 ANDĚLSKÉ TVOŘENÍ PRO MALÉ I VELKÉ 8. 12. 2017 večer se bude konat Andělský průvod městem ve spolupráci

Více

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Svitavy, 28. listopadu 2018 Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Blíží se konec roku a s ním vánoční období, během kterého trávíme čas s rodinou a užíváme si pohodové atmosféry. Jsme rádi, že naše

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

Č E R V E N, Č E R V E N E C S R P E N 2018

Č E R V E N, Č E R V E N E C S R P E N 2018 MUZEUM V BRUNTÁLE, příspěvková organizace MS kraje www.mubr.cz tel: 554717947 Č E R V E N, Č E R V E N E C S R P E N 2018 Muzeum v Bruntále p.o. - Zámek Bruntál 554709151 (rezervace) Výstavy 27. 4. 5.

Více

správný cíl Vaší cesty

správný cíl Vaší cesty správný cíl Vaší cesty KULTURNÍ AKCE HRADECKO ČERVEN 2014 31. května - 1. června, sobota - neděle 9:00 ZA PRVNÍMI ZEMĚDĚLCI DO MLADŠÍ DOBY KAMENNÉ Archeopark pravěku Všestary Pokud si chcete pravěk zažít

Více

Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1

Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1 Turistický průvodce III. zajímavosti z českých hradů a zámků 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 7 5 2 4 Turistický průvodce

Více

kalendář akcí 2018 kalendář akcí 1.

kalendář akcí 2018 kalendář akcí 1. kalendář akcí 2018 kalendář akcí 1. ŠLECHTA ČESKÝCH ZEMÍ V EVROPSKÉ DIPLOMACII 2018 Šlechta českých zemí v evropské diplomacii je dalším tématem, kterým v roce 2018 Národní památkový ústav pokračuje v

Více

Nabídka výletů na rok 2012

Nabídka výletů na rok 2012 Nabídka výletů na rok 2012 SEKO BUS Plzeň s. r. o. dopravní kancelář a cestovní agentura Mikulášská 12 326 00 Plzeň tel.: 377 240 995 602 462 700 e-mail: sekobus@volny.cz www.sekobus.cz 1. Pičín (Pohádková

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Wellness hotel Brdy. nabízí. poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí

Wellness hotel Brdy. nabízí. poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí Wellness hotel Brdy nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí (Tato nabídka obsahuje vícedenní výlety, spojené s hvězdicovými výlety v místě pobytu a v CHKO Brdy) O hotelu Wellness Hotel Brdy

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

Tradiční oslavy hodů Obce Piňovice 2010

Tradiční oslavy hodů Obce Piňovice 2010 Tradiční oslavy hodů Obce Piňovice 2010 Projekt pořádání hodů v Piňovicích Jana Brázdová Rok 2009/10 0 Obsah 1. Název projektu... 2 2. Současný stav... 2 3. Základní informace o projektu... 2 4. Cíl projektu...

Více

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Datum a čas Popis akce Pořadatel Místo konání 20.1.2018 ve 20.00 Sportovní bál, hraje Orchidea TJ Svatobor Hrádek 25.1.2018 v 16:30 Kadeřnické odpoledne

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice Landštejn Jindřichohradecké místní dráhy

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice   Landštejn   Jindřichohradecké místní dráhy KALENDÁŘ AKCÍ 2019 NOVÁ BYSTŘICE Nová Bystřice www.novabystrice.cz Landštejn www.hrad-landstejn.eu Jindřichohradecké místní dráhy www.jhmd.cz Zámek Nová Bystřice www.zameknovabystrice.cz Bližší a aktuální

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2013 úterý Sokolský vrch 17:00 22:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 Soutěže pro děti 17:30 Divadelní představení pro děti

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2016 V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2009/10 zpracováno 29. 8. 2010 PODZIM 2009 7. 9. 2009 Vystoupení Komorního sboru KOKOS pro MÚ Litomyšl,

Více

Nabídka lokalit Akce památky

Nabídka lokalit Akce památky Nabídka lokalit Akce památky Pokud se budete chtít na cokoliv zeptat, pište na pamatky@brontosaurus.cz. PLUMLOV Paní místostarostka se nám ozvala s nabídkou pořádat zde pracovní víkendovky. Rekonstrukce

Více

DUM č. 17 v sadě. 21. Ze-3 Kraje ČR

DUM č. 17 v sadě. 21. Ze-3 Kraje ČR projekt GML Brno Docens DUM č. 17 v sadě 21. Ze-3 Kraje ČR Autor: Drahomír Hlaváč Datum: 05.03.2014 Ročník: 3. ročníky Anotace DUMu: Kraje České republiky, památky UNESCO v krajích ČR Materiály jsou určeny

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

koncert Jan Rokyta & Solamente Naturali (CZ/ SK): Musical Globus

koncert Jan Rokyta & Solamente Naturali (CZ/ SK): Musical Globus PROGRAM FESTIVALU: Oblast NEPOMUK / SPÁLENÉ POŘÍČÍ 3.7.- 6.7. 2014 3.7. ČTVRTEK: zámek NEBÍLOVY Komponovaný večer barokních zábav: Západočeský symfonický orchestr, barokní vůně s originálními parfémy,

Více

V pátek v 18 hodin začne v broumovském parku Alejka Taneční hip hop workshop nazvaný Jdi za hudbou. Zdarma se může zapojit kdokoli.

V pátek v 18 hodin začne v broumovském parku Alejka Taneční hip hop workshop nazvaný Jdi za hudbou. Zdarma se může zapojit kdokoli. Oslavy broumovského fotbalu, Cesta parky a zahradami, Suchodolská pouť, vernisáž výstavy, sportovní víceboj, Filmová přehlídka havlovských filmů, hudební a taneční vystoupení. To jsou tipy na některé akce,

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2015 V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

Program týdne pro rodinu 2011

Program týdne pro rodinu 2011 Program týdne pro rodinu 2011 K týdnu pro rodinu připravují členská centra Asociace center pro rodinu aktivity na různých místech. Nabízíme Vám stručný přehled, více se dozvíte na domovských stránkách

Více

Smíšeného pěveckého sboru

Smíšeného pěveckého sboru Přehled koncertů, akcí a vystoupení Smíšeného pěveckého sboru VOŠP a SPgŠ Litomyšl za školní rok 2007/08 zpracováno 19. 6. 2008 PODZIM 2007 20. 9. 2007 Koncert pro Městský úřad Litomyšl, Zámecké divadélko,

Více

SVATEBNÍ NABÍDKA Zámek Mitrowicz

SVATEBNÍ NABÍDKA Zámek Mitrowicz SVATEBNÍ NABÍDKA Zámek Mitrowicz SVATEBNÍ OBŘAD Obřad v zámecké zahradě 4.900 Kč Obřad v kapli sv. Anny 5.900 Kč Obřad v hlavním zámeckém sále 7.900 Kč V ceně poplatku za svatební obřad jsou zahrnuty následující

Více

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011

Kulturní a společenské aktivity v DS Lidická Strakonice červenec/ 2011 červenec/ 2011 4.7. Návštěva cukrárny s doprovodem - 13.00-15.00 hod. cukrárna Pod Hvězdou 7.7. Bohoslužba slova / duchovní individuální návštěvy 12.7. Přednáška Muzea Strakonice - Rožmberkové a Jižní

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

,8. 260,0 5 Staroměstská radnice, věž 2 867,8. 131,9 6 Národní galerie v Praze 712,7. 96,3 7 Petřínská rozhledna 660,4

,8. 260,0 5 Staroměstská radnice, věž 2 867,8. 131,9 6 Národní galerie v Praze 712,7. 96,3 7 Petřínská rozhledna 660,4 Návštěvnost turistických cílů 06 Příjezdy turistů do HUZ v ČR: domácích: 9 440 zahraničních: 9 067 4 celkem: 8 88 85 57 46 86 50 58 7 Příjezdy turistů do HUZ (06): nad 5 mil. nad mil. nad 600 tis. pod

Více

Den Zlínského kraje od 9 hod. do 13 hod. - cimbálová muzika Malina, Bigband ZUŠ Zlín-Malenovice a výtvarný obor dílny za 21. Budovou.

Den Zlínského kraje od 9 hod. do 13 hod. - cimbálová muzika Malina, Bigband ZUŠ Zlín-Malenovice a výtvarný obor dílny za 21. Budovou. Akce - školní rok 2015/2016 Září Výstava absolventů výtvarného oboru - vestibul VO ZUŠ Říjen Den Zlínského kraje 3.10.2015 od 9 hod. do 13 hod. - cimbálová muzika Malina, Bigband ZUŠ Zlín-Malenovice a

Více

P R O G R A M. 65. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice 2010 28. ročníku festivalu Dětská Strážnice 2010

P R O G R A M. 65. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice 2010 28. ročníku festivalu Dětská Strážnice 2010 P R O G R A M 65. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice 2010 28. ročníku festivalu Dětská Strážnice 2010 Čtvrtek 24. 6. 2010 9.30-11.30 hod. amfiteátr Bludník Zahraniční pořad pro školy

Více

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Statutární město Hradec Králové 10/2013-12/2014 Kralovehradecký kraj Společnost BAK stavební společnost, a.s. jako vedoucí sdružení se společností RenoArt s.r.o.

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

KAMIL STŘIHAVKA & LEADERS

KAMIL STŘIHAVKA & LEADERS Nedvědice u rybníka pořadatel městys Nedvědice 4. 7. ÚTERÝ 18:00-19:00 INFINITY - koncert 19:00-19:30 CINKADLA - květinová módní přehlídka 19:30-21:00 KRONEK ALBAND - koncert 21:00-02:00 OLDIES PARTY -

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Evidenční číslo materiálu: 466 Autor: Jan Smija Datum: 17. 4. 2013 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma:

Více

Vysočina Tourism, příspěvková organizace

Vysočina Tourism, příspěvková organizace Vysočina Tourism, příspěvková organizace 1 2 Novinky na Vysočině Nově otevřeno v roce 2015 Centrum služeb pro turisty Řásná (leden) Znovuotevřeno Informační centrum Elektrárny Dukovany (leden) Ekologické

Více

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Příloha č. 1 Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Seznam finančních úřadů do 31. 12. 2012 Seznam finančních úřadů od

Více

ADVENTNÍ PROGRAM 2016: OBZVLÁŠTĚ VYPEČENÉ VÁNOCE s císařem pekařem a jeho dvorem

ADVENTNÍ PROGRAM 2016: OBZVLÁŠTĚ VYPEČENÉ VÁNOCE s císařem pekařem a jeho dvorem ADVENTNÍ PROGRAM 2016: OBZVLÁŠTĚ VYPEČENÉ VÁNOCE s em pekařem a jeho dvorem Sobota 26. 11. 2016 - řemeslné dílny a Velký sál bývalého konventu klarisek k expozici Živá hudba českokrumlovská folková kapela

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 30. 7. 2018 úterý 31. 7. 2018 18:30 KURZ PALIČKOVÁNÍ / lázeňská dílnička Slezský dům (vstup 50 Kč) středa 1. 8. 2018 15:00 17:00 PROCHÁZKA: ZELENÝ LÁZEŇSKÝ OKRUH HUBERTKA / sraz na recepci Libuše

Více

Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004

Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004 Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004 Celkem Z toho Kraj-místo Provozovatel - příjemce dotace Investice Neinvestice Z toho (Uváděno v tisících Kč) Hl. m. Praha Městská knihovna v Praze 2 785

Více

Úplné znění od

Úplné znění od Úplné znění od 5. 5. 2019 STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC ZASTUPITELSTVO MĚSTA OLOMOUCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 10/2018, o nočním klidu, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 3/2019 a č. 6/2019 Zastupitelstvo

Více

MĚSTA A KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY 3. Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s kraji ČR.

MĚSTA A KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY 3. Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s kraji ČR. MĚSTA A KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY 3 Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s kraji ČR. LIBEREC leží v severních Čechách protéká jím řeka Nisa je významným střediskem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2005 / 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2005 / 2006 Základní škola,mateřská škola a Základní umělecká škola Jablonec nad Jizerou Odloučené pracoviště : Základní umělecká škola Jablonec n.jiz. 512 43 Jablonec nad Jizerou, Letná 439 481 591 338, e-mail zus-jablonecnj@netair.cz

Více

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2

Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků 2 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 7 5 2 7 Turistický průvodce I. zajímavosti z českých hradů a zámků Jiří Glet květen

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

Národní památkový ústav Valdštejnské náměstí 3, 118 01 Praha 1 zřízen Ministerstvem kultury ČR k 1.1. 2003

Národní památkový ústav Valdštejnské náměstí 3, 118 01 Praha 1 zřízen Ministerstvem kultury ČR k 1.1. 2003 Národní památkový ústav Valdštejnské náměstí 3, 118 01 Praha 1 zřízen Ministerstvem kultury ČR k 1.1. 2003 Seznam pracovišť NPÚ ústřední pracoviště v Praze ú.o.p. v hl. městě Praze ú.o.p. středních Čech

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

Jízda králů Vlčnov

Jízda králů Vlčnov Jízda králů Vlčnov 24. 5. - 26. 5. 2019 Co možná nevíte 8 000 3 2011 Akci navštíví celkem více než 8 000 lidí Třídenní program plný folkloru Od roku 2011 zapsána v UNESCO 5 000 93 Nedělní program navštíví

Více

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2018

PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2018 PROGRAM KURZU KRAJANŮ 2018 1. týden 20. 7. příjezd účastníků kurzu do Prahy na místo setkání příjezd krajanů a jejich ubytování v Dobrušce oficiální zahájení kurzu - seznámení s účastníky kurzu, představení

Více

AKTUALITA Začíná druhá polovina prázdnin, pojďte je strávit na hradech a zámcích! Sychrov, 29. 7. 2015

AKTUALITA Začíná druhá polovina prázdnin, pojďte je strávit na hradech a zámcích! Sychrov, 29. 7. 2015 AKTUALITA Začíná druhá polovina prázdnin, pojďte je strávit na hradech a zámcích! Sychrov, 29. 7. 2015 Je před námi druhá polovina prázdnin a s ní pestrá nabídka akcí na hradech a zámcích. Navíc srpnový

Více

Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od

Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od 1. 1. 2013 Současné FÚ Nástupnické krajské FÚ Číslo FÚ Název FÚ Matrika FÚ Název FÚ Sídlo FÚ Hlavní město Praha 1 FÚ pro Prahu 1 7625011

Více

Boccaccio slavnostní a konferenční sál

Boccaccio slavnostní a konferenční sál Boccaccio slavnostní a konferenční sál Grand Hotel Bohemia***** Luxusní ubytování v 79 moderně vybavených pokojích a suitách pěti různých kategorií Superior, DeLuxe, Executive, Junior Suite a Suity Steiner

Více

PROGRAM. Karlštejnské vinobraní 2018

PROGRAM. Karlštejnské vinobraní 2018 PROGRAM Karlštejnské vinobraní 2018 Po oba dny Státní hrad Karlštejn Královský šenk s ochutnávkou vín po celý den 14.30 Císař Karel přichází - příchod průvodu římského císaře Karla IV. a jeho choti Elišky

Více

PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR. Vernisáž Vrbno pod Pradědem (Rozprým)

PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR. Vernisáž Vrbno pod Pradědem (Rozprým) PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR 1.2. (PÁ) Pololetní prázdniny žáků 6. 2. (ST) Výlet za uměním -VO - Opava, Ostrava -výstava 8,10

Více

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 Hummer Camp 2011 II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 O Tvrzi Tvrz HUMMER je stálý přírodní zábavní park ve středověkém stylu pro celou

Více

ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků.

ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků. ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků ŠPINDLERŮV MLÝN město zážitků PŘEHLED AKCÍ ŠPINDLEROVSKÁ ZIMA 2017 / 2018 Přehled nejdůležitějších akcí v zimní sezóně 2017 / 2018 Innogy Špindl Ski Openning Předsilvestrovská

Více

Ceník svatebních obřadů a doplňkových služeb pro rok 2014 Zámek Karlova Koruna

Ceník svatebních obřadů a doplňkových služeb pro rok 2014 Zámek Karlova Koruna Ceník svatebních obřadů a doplňkových služeb pro rok 2014 Zámek Karlova Koruna Nabízíme tato místa obřadů: 1) Svatební obřad v Mramorovém sále zámku Karlova Koruna Počet míst k sezení: 50 osob, kapacita

Více

PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012

PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012 PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012 PO CELÉ ODPOLEDNE A VEČER VSTUP ZDARMA!!! OD 12:15 FAKULTATIVNĚ SPOLEČNÝ OBĚD ESPERANTSKÝCH NÁVŠTĚVNÍKŮ V RESTAURACI ASTRA - v návaznosti na příjezd

Více

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda.

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda. Den s Turínským plátnem, Novoroční koncerty PSO, beseda, vernisáž, ples, závody na lyžích i v lezení, divadlo pro děti či koncert v Edenu. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 11. do 13.

Více