ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY"

Transkript

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SVITAVY LAČNOV ZADNÍ 50, SVITAVY ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY Analýzu ekologického stavu školy si vypracovali členové Ekotýmu, tedy žáci 4. a 5. ročníku, zcela sami. Odpovědnost je plně ponechána na dětech. Učitel zde funguje jako koordinátor a pozorovatel, zajišťuje hladký průběh činnosti, poradí při složitějších problémech, připravuje materiály pro praktickou činnost Ekotýmu. Kontroly jsou prováděny společně při pravidelných schůzkách Ekotýmu. Dospěláci naší školy jsou příznivě nakloněni k přírodě a ochraně životního prostředí. Naším cílem je tomu naučit i děti, proto necháváme žáky, aby činnosti spojené s touto problematikou vykonávali sami, případně za dopomoci dospělé osoby. Způsob práce, zapojení se, výběr činností apod. je vždy ponechán na dětech.

2 ODPADY 1. Vyhýbáte se používání výrobků na jedno použití? Ano. Máme pouze papírové ubrousky na dívčích WC. 2. Nakupuje škola věci ve větších baleních? Prostředky Počet Jary za měsíc 2 litry Toaletní papír za měsíc průběžně Gumové rukavice za měsíc 1 Papírové utěrky za měsíc průběžně Osvěžovač vzduchu za měsíc 1 Čistič WC za měsíc 2 litry Prostředky umývání za měsíc 2 litry Prostředky podlaha za měsíc 3 Prostředky počítače za měsíc 1 Prostředky koberec za měsíc 2 Prach za měsíc 2 balení Nábytek za měsíc 1 balení Sáčky na koš za měsíc 120 sáčků Pytle na odpadky za měsíc 20 Prostředek okna za měsíc 0 Myčka za měsíc 20 tablet,1 leštěnka Houbičky na nádobí za měsíc 6 houbiček 3. Používají se ve škole šmíráky? Ano. Používáme je na matematiku,hry, psaní a kreslení. 4. Kopírujete oboustranně. Ano. 5. Využíváte někde ve škole odpady? Ano. Hlavně ve výtvarné výchově, družině a v hodinách přírodovědy. 6. Kolik procent žáků a učitelů nosí svačinu a pití v obalech,které,používají vícekrát. 22 lidí ne, tj. 67% a 11 ano, tj. 33%. 7. Máte ve škole nápojový či jídelní automat. Ne.Nepotřebujeme ho. 8. Třídíte ve škole odpady? Ano. Papír, plasty, sklo, kov. Máme na ně příslušný koš. 9. Jak škola nakládá s nebezpečným odpadem. Naše škola má minimum nebezpečného odpadu. Když se nahromadí, odevzdá jej vždy do sběrny nebezpečného odpadu.

3 10. Máte ve škole dostatek košů na tříděný odpad? Ano. 12 košů v malé třídě v družině a ve velké třídě. Scházejí pouze v herně (nově vybudovaná čítárna). 11. Jsou koše na tříděný odpad i v ředitelně, sborovně a v kabinetech? Ne. V těchto místech se pohybujeme pouze minimálně. 12. Vědí žáci a učitelé,kde jsou koše na tříděný odpad umístěny? Ano. Jsou v zelené a oranžové třídě a dole v jídelně. Všichni je mají na očích. 13. Jsou koše jasně označeny? Odpovídá jejich barva barvě kontejnerů? Ano. 14. Zjistěte,jaká je další cesta vytříděného odpadu z vaší školy,co všechno a kde se z něho vyrábí? a) Kdo a kam vynáší koše s vytříděným odpadem? My dáváme odpad do pytlů a pak ho doneseme do kontejnerů. b) Jak často? Když je potřeba, přibližně jednou za měsíc. c) Co se dál děje s vytříděnými odpady? Vozí se do Brna, a tam se rozšrotují na drť. d) Které firmy je svážejí? Firma LIKO. e) Co s odpady dále dělají? Drť se potom posílá přes Hamburk a potom do Asie. 15. Jsou před školou umístěny kontejnery na tříděný odpad? Ne. Není tady na ně vhodný prostor, ale nedaleko školy jsou kontejnery na tříděný odpad a snažíme se o to, aby tady byly. 16. Má škola vlastní kompost? Kdo se o něj stará? Co do něj dáváte? Ano. O kompost se starají děti. Dáváme do něj trávu,listí,slupky, např. od brambor a od banánů. 17. Provádíte ve škole sběrové akce? Prozatím ne. 18. Používáte ve škole výrobky z recyklovaných materiálů? Ano, ale pouze zřídka. 19. Zásobuje se školní kuchyně potravinami a nápoji ve vratných obalech? Předpokládáme, že ne. U nás ale není školní kuchyně. Obědy odebíráme z místní MŠ. 20. Zásobuje se školní bufet? Ne, nemáme školní bufet.

4 21. Kde končí zbytky a odpadky z kuchyně? Zbytky se odváží. 22. Kolik se denně vyhazuje jídla ze školní kuchyně? Proč? Moc zbytků nemáme, zařídily jsme si pravidla. 23. Kde končí zbytkový/netříděný odpad? V klasickém koši. 24. Která firma se stará o odvoz netříděného odpadu? Mohla by škola ušetřit při snížení produkce odpadu? O svoz odpadu se nám stará firma LIKO. Škola by mohla ušetřit, kdyby sbírala např. starý papír. Tímto způsobem by si vydělala na nové pomůcky. 25. Zjistěte na kterých místech ve škole či jejím okolí žáci nejčastěji odhazují odpadky? Ve škole se s tímto problémem nesetkáváme. Občas se tento problém vyskytne v okolí školy, ale není tak závažný. 26. Víte kolik kg odpadu vyprodukuje celá škola za den/týden/měsíc/rok celkem a v přepočtu na 1 žáka. Ano, na analýzu tohoto bodu jsme se zaměřili při vyučování. Výsledky máme zaznamenány.

5 ENERGIE 1. Má škola zpracovaný energetický audit? Ne. 2. Jaký zdroj užívá škola k vytápění? Využívá uhlí. 3. Jakou má škola spotřebu energie na vytápění? Tuto informaci nemůžeme poskytnout, nevíme, ví to pan kotelník a toho platí město. Ale podle paní účetní to je Kč. 4. Kolik škola platila za energii za poslední rok? V roce 2007 bylo zaplaceno Kč. 5. Jaká je roční spotřeba elektřiny a kolik za ni škola zaplatila? Škola zaplatila Kč. 6. Je spotřeba energie průběžně kontrolována? Ne. Ale hlídáme, zda je zhasnuto. 7. Víte,jaká je spotřeba energie v pracovních dnech, o víkendu a během prázdnin? Nezjištěno. Ve škole se pohybujeme pouze minimálně. Avšak v loňském roce jsme měli poměrně vysokou spotřebu, protože paní školnice si nevšimla protékajícího WC. 8. Máte ve škole nápojový či jídelní automat? Ne. 9. Co dělá škola pro šetření energie? Zhasí všude, kde je to možné. 10. Používáte ve škole spotřebiče s nižší spotřebou energie? Ne, nepoužíváme spotřebiče s nižší spotřebou.ve škole máme zastaralý vařič a starší ledničku, kterou moc nepoužíváme, tak nemáme důvod, dokupovat spotřebiče nové. 11. Necháváte ve škole spotřebiče ve stand-by modu? Počítač a DVD se snažíme vypínat. Spotřebičů ve stand-by modu máme málo. Nejvíce platíme za osvícení. Počítače se snažíme vypínat. 12. Jak je řízeno vytápění? Kombinace dle zkušeností a venkovní teploty.

6 13. Jsou součástí topného systému čerpadla? Ano, jsou a nevypínají se. Máme dva druhy čerpadel. 14. Jsou za topením umístěny izolační desky? Ne, nemáme je, ale zvažujeme, zda je zakoupit. 15. Jsou před radiátory umístěny kryty nebo jiné překážky, které brání proudění tepla do místnosti? Ano, máme je v tělocvičně z bezpečnostních důvodů. 16. Měří se někde v prostorách školy teplota vzduchu? Ano, v každé třídě máme teploměr. 17. Jaká je průměrná teplota udržovaná v topné sezóně ve třídách? C, ale někdy i více. 18. Jaká teplota je udržována v topné sezóně v šatnách? C. 19. Je v prostorách školy, které se nevyužívají vůbec nebo zřídka, udržována nižší teplota? Ano, v kabinetech a relaxační místnosti. 20. Jakým způsobem jste teplotu zjišťovali? Teplotu jsme zjišťovali měřením (teploměrem). 21. Co si myslí žáci a učitelé o způsobu regulace tepla ve vaší škole? Jak je to u nich doma? Žáci si myslí, že je zde přetopeno, ale snažíme se to zlepšit. A určitě se doma snaží šetřit. 22. Jaké máte ve škole ohřívače vody? Kolik? Plynové/elektrické bojlery. Mini ohřívač. 23. Dochází-li k akumulacím teplé vody, kde jsou umístěny akumulátory? Máme 2 akumulátory teplé vody, ale moc je nevyužíváme. 24. Jaká je regulace ohřevu teplé vody? Máme 1 bojler a využíváme ho zřídka. 25. Na jakou teplotu se voda ohřívá? Nepodařilo se nám to zjistit.

7 26. Dovírají se okna dobře, nejsou zkřížená? Nejsou škvíry pod parapety nebo mezi rámem a zdí? Většina má malé škvíry. 27. Je v oknech těsnění? Ano, silikonové. Staré asi 10let. Funkční? Ano. 28. Proudí zavřenými venkovními dveřmi dovnitř studený vzduch? Ne. 29. Napište, jakým způsobem obvykle větráte. Krátce a intenzivně. 30. Využívá škola rekuperaci? Ne. 31. Ve kterých prostorách školy je osvětlení v průběhu dne zapnuté nepřetržitě? Nikde se nesvítí nepřetržitě. 32. Jaké typy zdrojů světla jsou ve škole používány? V jakém množství? Žárovka, běžná zářivka. Na tento úkol byla zaměřena skupinová práce. Veškeré údaje byly písemně zaznamenány. 33. Jaká je stávající spotřeba energie na osvětlení? Na tento úkol byla zaměřena skupinová práce. Veškeré údaje byly písemně zaznamenány. 34. Ve kterých místnostech by se podle vašeho názoru vyplatila výměna svítidel? Používáme celkem úsporné osvětlení. 35. Zhasínáte světlo po odchodu z místnosti? Ano, máme na to takové legrační tabulky kolem vypínačů s nápisem JE ZHASNUTO?? 36. Zapínají se spotřebiče v kuchyni jen v době kdy se používají? Ano, zhruba 3 hodiny denně. U nás však školní kuchyně není, obědy se k nám dováží z MŠ. 37. Vede se v kuchyni statistika např. spotřeby elektřiny na jedno jídlo? Asi ne.

8 38. Do jakých energetických tříd spadají vaše kuchyňské spotřebiče? V podstatě tu nevaříme, vaří nám ve školce. Máme 3 spotřebiče, mají vysokou spotřebu, ale moc je nevyužíváme.

9 VODA 1. Jakou má škola spotřebu teplé a studené vody? Škola využívá spíš studenou i když máme sprchu, ale ta se moc nepoužívá. Spotřeba vody činí cca Kč 2. Je spotřeba vody průběžně kontrolována? Ne, ale hlídáme kohoutky, zda voda nekape. 3. Jaká je spotřeba vody na osobu? V jedné hodině jsme to počítali a vyšlo nám, že 1litr/den. 4. Víte jaká je spotřeba vody o pracovních dnech o víkendu a během prázdnin? O prázdninách je spotřeba vody minimální. Akorát o letošních prázdninách byla na záchodech havárie a paní školnice se o to nestarala. Pak jsme museli zaplatit vysokou částku za spotřebu energie. 5. Kolik škola zaplatila za vodné a stočné za poslední rok? Zaplatili jsme Kč. 6. Co dělá škola pro šetření vody? Kontrolujeme, zda nekapají vodovodní kohoutky. 7. Zkuste odhadnout, jaký podíl mají na spotřebě vody jednotlivé školní provozy? Kuchyně 40%, WC 30%, třídy 20%, ostatní 10%. 8. Kolik umyvadel má úsporné hlavice? Žádné nemáme, uvažujeme, že je dáme do oranžové třídy, případně vyměníme vodovodní kohoutek. 9. Jsou úsporné hlavice pravidelně čištěny? Ne, žádné nemáme. 10. Kolik kohoutků nemá v pořádku těsnění, kape? Dva kohoutky kapou. 11. Jsou kapající kohoutky rychle opraveny? Ne, spíše nám to trvá déle. 12. Jsou kohoutky pravidelně kontrolovány? Spíše je namátkově kontrolují žáci.

10 13. Máte ve škole sprchy? Ano, máme jednu v učitelské šatně, ale využívá se minimálně. 14. Kolik WC má nainstalované splachování typu skrblík? Všechny. 15. Jak je rozváděna teplá voda? Má škola cirkulační okruh? Jediná teplá voda je v kuchyni, protože tam je bojler. 16. Jak dlouho trvá v jednotlivých místnostech než začne téci teplá voda? Okamžitě. 17. Je všechna studená voda ve škole pitná? Ano 18. Z jakého zdroje získává škola pitnou vodu? Ze svitavské čističky. 19. Má škola zaveden zvláštní rozvod užitkové vody? Ne 20. Jímá se někde deštová voda? Ne 21. Co se děje s odpadní vodou z vaší skoly? Odtéká do kanálů. 22. Snažíte se ve škole používat čistící prostředky bez fosfátů,snadno rozložitelné v přírodě? Naše škola se snaží používat prostředky bez fosfátů a dalších koncentrátů. Zádrhel je v paní uklizečce, které je to snažíme vysvětlit a zlepšit tuto situaci. 23. Víte, co se nesmí vylévat do odpadu? Benzín, rtuť z teploměrů, zbytky obědů, chemické látky atd Vědí uklízečky a další zaměstnanci, co se nesmí vylévat do odpadu? Ano, vědí pomocí školení atd Kolik jídel se denně připravuje? Připravujeme asi 25 obědu denně. Obědy se připravují ve školce a dováží se sem do školy, protože nemáme kuchyň.

11 26. Jakým způsobem se umývá nádobí ve školní jídelně? V dřezu nebo v myčce, podle potřeby. 27. Má škola vlastní plavecký bazén? Ne

12 PROSTŘEDÍ ŠKOLY 1. Líbí se žákům a učitelům prostředí školy? Ano, máme koše na tříděný odpad, novou zahradu, záhonky, novou výsadbu atd. 2. Jak hodnotí žáci a učitelé jednotlivé prostory? Máme tu obrazy, fotky, nástěnky, své výrobky. Všechny třídy se nám líbí! 3. Kdo se o prostory stará? V Jaké míře se na tom podílejí žáci? Velký podíl na tom mají žáci a paní uklizečka. Máme tady takovou službu, že každý má za jeden den na starosti jednu věc a tu musí splnit. 4. Je škola přívětivá k příchozím návštěvníkům? Ano, je máme pro ně herny, různé relaxační místnosti atd. Orientovat se mohou podle mapy školy. 5. Kolik máte ve škole rostlin a kde jsou umístěny? Máme je většinou u oken, ale moc jích není a kde nejsou vůbec, tak se je snažíme doplnit. 6. Kdo a jak se o rostliny stará? Žáci je pravidelně zalévají, otrhávají uschlé listy, kypří je, případně přesazují. 7. Myslí si žáci a učitelé, že je ve škole dost zeleně? V zelené třídě je málo kytek. 8. Pečuje škola o své okolí? Ano, žáci a učitelé zde mají záhony, o které se žáci starají. Sbíráme odpad, máme novou výsadbu, chceme novou klubovnu atd. 9. Kde můžete trávit svůj volný čas? Na chodbách, v herních koutcích, v knihovně, ve třídě, v tělocvičně, na patře. 10. Máte ve volném čase k dispozici nějaké stolní hry? Ano, máme ze dřeva, plastu, kovu, gumy. Ano, jsou využívány. Máme je koupené. 11. Má škola vlastní pozemek? Ano 12. Je na školním pozemku hřiště? Ano, jsou tam řetězy, skluzavka, věžičky, pískoviště atd. Máme tam asi 6 laviček.. Chodíme tam zejména s družinou.

13 13. Využíváte školní pozemek pro pěstování rostlin? Ano, pěstujeme zeleninu, kytky atd.. O rostliny na pozemcích se starají děti a učitelé. Máme zde spíše rostliny domácí.snažíme se o obnovu původních rostlin. 14. Máte na školním pozemku učebnu Ne, nemáme. 15. Co by ještě žáci uvítali pro trávení volného času ve škole? Myslíme, že nic, je tu toho dost.

Třída: ENERGIE SPOTŘEBA ENERGIE A JEJÍ ÚSPORA V ČÍSLECH

Třída: ENERGIE SPOTŘEBA ENERGIE A JEJÍ ÚSPORA V ČÍSLECH ERGIE Třída: Spotřeba energií představuje největší ekologickou zátěž provozu školy. Jak zjistíte, stojí také školu mnoho peněz. Nižší spotřeby energie můžete dosáhnout pomocí třech kroků, jejichž realizace

Více

Analýza ekologického stavu

Analýza ekologického stavu Analýza ekologického stavu ZŠ a MŠ Krásná Lípa Datum: DEN ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ (červen 2013), DEN EKOŠKOLY (září 2013) Provedli: členové Ekotýmu Zpracování výsledků: schůzka Ekotýmu 27.9.2013 ODPADY 1.

Více

ANALÝZA ENERGIE b) Vytápění

ANALÝZA ENERGIE b) Vytápění ANALÝZA ODPADY Vyhýbáme se používání výrobků na jedno použití. Z ankety Svačiny vyplynulo, že žáci 1. stp. si převážně nosí svačinu z domova, a to v plastové krabičce. Pití mají v plastové lahvi, kterou

Více

SROVNÁVACÍ ANALÝZA ODPADY

SROVNÁVACÍ ANALÝZA ODPADY SROVNÁVACÍ ANALÝZA ODPADY Používání šmíráků papírů popsaných z jedné strany na psaní testů, v kanceláři školy Používání šmíráků papírů popsaných z jedné strany na psaní testů Oboustranné kopírování Využívání

Více

Vyhodnocení analýzy EKOŠKOLY. Voda

Vyhodnocení analýzy EKOŠKOLY. Voda Vyhodnocení analýzy EKOŠKOLY Voda Jaké ve škole používáte čisticí prostředky tj. mýdla, prostředky na nádobí, na úklid, na praní? Zkuste zjistit od paní uklízečky. Jar na nádobí, jar na podlahu a na záchod

Více

Přehled silných a slabých stránek jednotlivých témat Téma: Odpad Třídíte odpad? Naše analýza

Přehled silných a slabých stránek jednotlivých témat Téma: Odpad Třídíte odpad? Naše analýza Přehled silných a slabých stránek jednotlivých témat Téma: Odpad Třídíte odpad? Naše analýza Všichni dotázaní si myslí, že třídění odpadů je důležité Doma třídí veškerý odpad 54% žáků, 36% netřídí vůbec,

Více

A n a l ý z a - z á ř í

A n a l ý z a - z á ř í 1 1. Odpady Odpady 2015-2016 Nádoby na tříděný odpad jsou ve třídách, ředitelně, sborovnách i na chodbách Třídíme 8 složek odpadu (baterie, bioodpad, drobné elektrospotřebiče, papír, plasty, hliník (jen

Více

ODPADY rok 2010/2011. ODPADY rok 2011/2013

ODPADY rok 2010/2011. ODPADY rok 2011/2013 ODPADY rok 2010/2011 S odpadovým materiálem se pracuje dále ve výuce Papíry popsané z jedné strany jsou využívány opakovaně Na školním dvoře jsou kontejnery na tříděný odpad Ve škole není dostatek nádob

Více

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY ZŠ Bystřice n. P., Nádražní 615 SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY Zpracoval: Ekotým Koordinátorky EVVO: Mgr. Dagmar Pivková Mgr. Hana Kopecká Školní rok: 2011/2012 SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO

Více

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY ZŠ Bystřice n. P., Nádražní 615 SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY Zpracoval: Ekotým Koordinátorky EVVO: Mgr. Dagmar Pivková Mgr. Hana Kopecká Školní rok: 2007/2008 SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO

Více

Ano, snažíme se. Výjimku tvoří papírové ručníky, které nakupujeme z hygienických důvodů.

Ano, snažíme se. Výjimku tvoří papírové ručníky, které nakupujeme z hygienických důvodů. Základní škola a Mateřská škola Opava-Vávrovice SROVNÁVACÍ ANALÝZA ekologický provoz školy ODPADY 2012/2013 2014/2015 Vyhýbáte se používání výrobků na jedno použití? Ano, snažíme se. Výjimku tvoří papírové

Více

Kontakt : Mgr. Radmila Benešová radmila.benesova@skolahranice.eu

Kontakt : Mgr. Radmila Benešová radmila.benesova@skolahranice.eu EKOLOGICKÝ AUDIT ZŠ HRANICE, okr. Cheb Jsme žáci 7. třídy ZŠ Hranice. Letos naše škola již potřetí obhájila mezinárodní titul Ekoškola. Ekologii se naše škola věnuje již deset let a za tu dobu jsme provedli

Více

Výstup srovnávací analýzy ekologického stavu školy od října 2009 po leden 2012. Srovnávací analýza ekologického stavu školy

Výstup srovnávací analýzy ekologického stavu školy od října 2009 po leden 2012. Srovnávací analýza ekologického stavu školy Výstup srovnávací analýzy ekologického stavu školy od října 2009 po leden 2012 Výstup srovnávací analýzy ekologického stavu školy byl vytvořen ve spolupráci žáků oboru Hotelnictví, žáky ekotýmu, některými

Více

Mgr. Blanka Barvíková, Mgr. Markéta Kijonková, Mgr. Andrea Žižková, Mrg. Monika Olšáková, Mgr. Miroslava Mališová, Mgr. Jan Ledvoň

Mgr. Blanka Barvíková, Mgr. Markéta Kijonková, Mgr. Andrea Žižková, Mrg. Monika Olšáková, Mgr. Miroslava Mališová, Mgr. Jan Ledvoň Motto: I cesta tisíc mil dlouhá začíná prvním krokem. Čínské přísloví Autoři: Mgr. Blanka Barvíková, Mgr. Markéta Kijonková, Mgr. Andrea Žižková, Mrg. Monika Olšáková, Mgr. Miroslava Mališová, Mgr. Jan

Více

Vyhodnocení analýzy školy projektu Ekoškola v letech 2008-2010

Vyhodnocení analýzy školy projektu Ekoškola v letech 2008-2010 Vyhodnocení analýzy školy projektu Ekoškola v letech 2008-2010 1. Projektu Ekoškola se účastní členové Ekotýmu (zástupci 4.-9. tříd) a žáci ZŠ Bystřice n. P., učitelé, vedení školy, školník, provozní zaměstnanci.

Více

Používání šmíráků papírů. Využívání odpadů VV kelímky od jogurtů, sadba sazenic, PET

Používání šmíráků papírů. Využívání odpadů VV kelímky od jogurtů, sadba sazenic, PET SROVNÁVACÍ ANALÝZA ODPADY Používání šmíráků papírů popsaných z jedné strany na psaní testů, v kanceláři školy Používání šmíráků papírů popsaných z jedné strany na psaní testů Používání šmíráků papírů popsaných

Více

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY. Školní rok 2016/2017

SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY. Školní rok 2016/2017 SROVNÁVACÍ ANALÝZA EKOLOGICKÉHO STAVU ŠKOLY Školní rok 2016/2017 Druhý krok EKOŠKOLY, analýzu ekologického stavu školy, prováděly žáci II. stupně, hlavně deváťáci a osmáci. Protože naše škola má 3 samostatné

Více

Srovnávací analýza ekologického stavu. Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2013

Srovnávací analýza ekologického stavu. Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2013 Srovnávací analýza ekologického stavu Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2013 Při zpracování srovnávací analýzy ekologického stavu naší školy jsme vycházeli z výsledků rozborů ekologického stavu

Více

Srovnávací analýza ekologického stavu. Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2018

Srovnávací analýza ekologického stavu. Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2018 Srovnávací analýza ekologického stavu Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2018 -1- Při zpracování srovnávací analýzy ekologického stavu naší školy jsme vycházeli z výsledků rozborů ekologického

Více

Plán činností 2010 / 2011

Plán činností 2010 / 2011 Plán činností 2010 / 2011 Cíl: Omezit ztráty vody a její znečištění VODA Činnost Zodpovídá Termín Kontrola + datum kontroly kontrola protékání kohoutů a WC zpracování výsledků kontroly protékání WC a kohoutů

Více

Vyhodnocení dotazníků TŘÍDĚNÍ ODPADU VE ŠKOLE

Vyhodnocení dotazníků TŘÍDĚNÍ ODPADU VE ŠKOLE 1. Třídíme papír? Vyhodnocení dotazníků TŘÍDĚNÍ ODPADU VE ŠKOLE Správné odpovědi: ////////////////// 18 celkem Chybné odpovědi: do papíru, do plastu, do popelnice / na chodbě u paní uklízečky / modrý kontejner

Více

Výstup srovnávací analýzy ekologického stavu školy od října 2009 po říjen Srovnávací analýza ekologického stavu školy

Výstup srovnávací analýzy ekologického stavu školy od října 2009 po říjen Srovnávací analýza ekologického stavu školy Výstup srovnávací analýzy ekologického stavu školy od října 2009 po říjen 2012 Výstup srovnávací analýzy ekologického stavu školy byl vytvořen ve spolupráci žáků oboru Hotelnictví, žáky ekotýmu, některými

Více

Analýza ekologického stavu na ZŠ Dobrá

Analýza ekologického stavu na ZŠ Dobrá Analýza ekologického stavu na ZŠ Dobrá 2012-2014 Analýzou ekologického stavu jsme zjistili, v čem se nám podařilo změnit podmínky vedoucí k ekologizaci školy, kde máme stále ještě nějaké rezervy a kde

Více

ANALÝZA ODPADY. ODPADY rok 2010/2011. Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Ve škole není dostatek nádob na třídění odpadu

ANALÝZA ODPADY. ODPADY rok 2010/2011. Silné stránky Slabé stránky Příležitosti Ve škole není dostatek nádob na třídění odpadu S odpadovým materiálem se pracuje dále ve výuce ANALÝZA ODPADY ODPADY rok 2010/2011 Ve škole není dostatek nádob na třídění odpadu Papíry popsané z jedné strany jsou využívány opakovaně Na školním dvoře

Více

Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace. Provozní řád MŠ

Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace. Provozní řád MŠ Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková organizace I. Údaje o zařízení Provozní řád MŠ Oficiální název: Základní škola a Mateřská škola Olomučany, okres Blansko, příspěvková

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SVITAVY LAČNOV ZADNÍ 50, SVITAVY 568 02 PLÁN ČINNOSTÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SVITAVY LAČNOV ZADNÍ 50, SVITAVY 568 02 PLÁN ČINNOSTÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA SVITAVY LAČNOV ZADNÍ 50, SVITAVY 568 02 PLÁN ČINNOSTÍ Recyklační značky Tomáš, Vlaďka, Petr, Max Doplnění výsadby na školní zahradě Míša (učitelka školy) Nad koši budou umístěny cedule s

Více

Srovnávací analýza za období červen 2006 září 2009

Srovnávací analýza za období červen 2006 září 2009 Srovnávací analýza za období červen 2006 září 2009 Voda Analýza I 2006 Analýza II, III 2009 nová zjištění Silné stránky školy Slabé stránky školy - přesná spotřeba ve škole a na žáka nebyla zjištěna -

Více

Provozní řád základní škola, č.p. 9

Provozní řád základní škola, č.p. 9 Základní škola a Mateřská škola Jivina Provozní řád základní škola, č.p. 9 I. Údaje o zařízení Jivina 9, 294 14 IČ 75020233 Ředitelka :Mgr. Veronika Biskupová Typ školy základní škola s 1. stupněm, dvoutřídní

Více

Výsledek ekostopy školy za rok 2012

Výsledek ekostopy školy za rok 2012 třídy Výsledek ekostopy školy za rok 2012 Ekologická stopa školy v roce 2012 je 533.17 Biokapacita školy v roce 2012 je 4.04 Ekologická stopa školní jídelny školy v roce 2012 je 101.55 Ekologická stopa

Více

Ekologická analýza školy

Ekologická analýza školy Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24 Ekologická analýza školy únor březen 2011 Analýza probíhala v únoru a březnu roku 2011 zpracováním jednotlivých témat pomocí pracovních

Více

Srovnávací analýza ekologického stavu školy ZŠ Za Alejí, Za Alejí 1072, Uherské Hradiště aneb naše Ekoškolí úspěchy a nedostatky rok 2013

Srovnávací analýza ekologického stavu školy ZŠ Za Alejí, Za Alejí 1072, Uherské Hradiště aneb naše Ekoškolí úspěchy a nedostatky rok 2013 Srovnávací analýza ekologického stavu školy ZŠ Za Alejí, Za Alejí 1072, Uherské Hradiště aneb naše Ekoškolí úspěchy a nedostatky rok 2013 Srovnávací analýza ekologického stavu naší školy zahrnuje základní

Více

VÍCEÚČELOVÁ SPORTOVNÍ HALA - OBJEKT D Wedrichova Česká Lípa

VÍCEÚČELOVÁ SPORTOVNÍ HALA - OBJEKT D Wedrichova Česká Lípa VÍCEÚČELOVÁ SPORTOVNÍ HALA - OBJEKT D Wedrichova 3305 470 01 Česká Lípa VÍCEÚČELOVÁ SPORTOVNÍ HALA 1.NP - OBJEKT D 1.NP Název místnosti A m2/ m2 obklad B m2/ m2 obklad C m2/ m2 obklad D m2/ m2 obklad Podlaha

Více

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 č.j. 1513/2012/ZŠ a MŠ P R O V O Z N Í Ř Á D ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 I. Údaje o zařízení organizační součást ZŠ ADRESA: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 TELEFON: 312 681

Více

Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220

Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220 Provozní řád Základní školy v Litvínově Hamru, Mládežnická 220 dle Zákona č. 410/2005 Sb. O ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů Předmět vymezení: základní škola I. Údaje o

Více

Jména členů mého týmu: Lenka Bajužíková, Lenka Ausficírová, Kristýna Adamcová, Jakub Stuchlík, Petr Kolařík

Jména členů mého týmu: Lenka Bajužíková, Lenka Ausficírová, Kristýna Adamcová, Jakub Stuchlík, Petr Kolařík AUDIT MOJÍ TŘÍDY pracovní listy k soutěži o nejlepší ekologický audit OBJEKT AUDITU: ZŠ B. Němcové Opava, V. B INFORMACE O TÝMU, KTERÝ AUDIT PROVEDE Moje jméno: Lenka Doležalová Jména členů mého týmu:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie, Cyrila Boudy 2954, Kladno PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE platný od 1. 9. 2016 7 odst. 1 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně

Více

Plán činnosti Ekotýmu na období : září 2013 květen 2014

Plán činnosti Ekotýmu na období : září 2013 květen 2014 Plán činnosti Ekotýmu na období : září 2013 květen 2014 oblasti činnost zodpovědnost termín monitorování hodnocení k 31.5. 2014 Prezentace -pravidelně informovat spoluţáky o připravovaných akcích v měsíci

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446 příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Provozní řád školy Č.j.: /2014 Číslo směrnice: /2014 Vypracovala: Schválila: Mgr. Hana Procházková, vedoucí

Více

ANALÝZA TÉMAT EKOŠKOLY

ANALÝZA TÉMAT EKOŠKOLY ANALÝZA TÉMAT EKOŠKOLY Analýza ekologického stavu na ZŠ Dobrá 2018 2019 Analýzu ekologického stavu jsme prováděli po čtyřech letech. Zjišťovali jsme, zda od posledního auditu došlo k nějakým zásadním změnám

Více

Činnosti dětí, řízené pedagogem Řízená činnost pedagogem je cca 30 minut denně u starších dětí, u mladších cca 20 minut.

Činnosti dětí, řízené pedagogem Řízená činnost pedagogem je cca 30 minut denně u starších dětí, u mladších cca 20 minut. Provozní řád MŠ Dětská 4698 zpracováno podle zákona 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů a vyhlášky 410/2005Sb. O hygienických požadavcích na prostory a provoz

Více

Plán činností. Krátkodobý 2014-2015

Plán činností. Krátkodobý 2014-2015 Plán činností Krátkodobý 2014-2015 Cíl: Omezit ztráty vody ve škole VODA umývat výtvarné potřeby v kyblíku dát PET lahve do splachovadel na WC zlepšit zachycování dešťové vody na školní zahradě do umyvadel

Více

Ekologický audit. ZŠ Janovice. Naše motto: Naši planetu jsme nezdědili po svých předcích, ale půjčili jsme si ji od svých dětí.

Ekologický audit. ZŠ Janovice. Naše motto: Naši planetu jsme nezdědili po svých předcích, ale půjčili jsme si ji od svých dětí. Ekologický audit ZŠ Janovice Obrázek z programu Recyklohraní v 5. třídě Naše motto: Naši planetu jsme nezdědili po svých předcích, ale půjčili jsme si ji od svých dětí. září - říjen 2016 Voda Vyhodnocení

Více

1. Administrativa denně /Po Pá/ po 15. oo od kanceláře, chodby, sociální zařízení, schody, třídy a šatny patřící škole

1. Administrativa denně /Po Pá/ po 15. oo od kanceláře, chodby, sociální zařízení, schody, třídy a šatny patřící škole 1. Administrativa denně /Po Pá/ po 15. oo od kanceláře, chodby, sociální zařízení, schody, třídy a šatny patřící škole denně prováděné práce: - vyprázdnění odpadkových košů, třídění odpadu, výměna hyg.sáčků,

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na výuku ekologie na GVN

Vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na výuku ekologie na GVN Vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na výuku ekologie na GVN Zúčastněné třídy: 2.B, 2.C, 3.B, 3.C, 4.B, 4.C, 7.A, 8.A Celkový počet zpracovaných dotazníků: 194 30% Jste příznivci umírněného ekologického

Více

Plán činnosti Ekoškoly 2016/2017

Plán činnosti Ekoškoly 2016/2017 Plán činnosti Ekoškoly 2016/2017 Oblasti Klady Zápory Cíle / Úkoly Prostředí - péče o úklid, estetickou výzdobu školy a úpravu okolí školy - školní bazén - nový nábytek v učebnách a kabinetech - vybavení

Více

ČASOVÝ PROGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Závod Olomouc - Administrativní budova

ČASOVÝ PROGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Závod Olomouc - Administrativní budova ČASOVÝ PROGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Závod Olomouc - Administrativní budova A/ VSTUP DO BUDOVY - zametání vstupní haly, setření na vlhko - úklid čistící zóny ve vchodu - vytírání, mopování vstupní haly, zádveří

Více

I J. Rozpis zařízení - přehled zařízení v objektech. Děčínská čp. 389, Česká Lípa. Děčínská čp. 413, Česká Lípa. část 3.1 VZ Příloha č. 1.

I J. Rozpis zařízení - přehled zařízení v objektech. Děčínská čp. 389, Česká Lípa. Děčínská čp. 413, Česká Lípa. část 3.1 VZ Příloha č. 1. Příloha č. 1.1a) SoD Rozpis zařízení - přehled zařízení v objektech objekt WC pisoáry sprchy umyvadla kuchyňky I J K Děčínská čp. 389, Česká Lípa okna vč. parapetů v m 2 počet kanc. židlí 6 2 2 5 0 193,47

Více

POPIS ÚKLIDOVÝCH PRACÍ

POPIS ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Příloha č. 1 POPIS ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Standard úklidových prací: kanceláře, recepce, zasedačky chodby, schodiště toalety, kuchyňky denní úklid denní úklid denní úklid vyprazdňování odpadkových košů vyprazdňování

Více

Rozsah prací a četnosti úklidu

Rozsah prací a četnosti úklidu Příloha č. 3.2. Rozsah prací a četnosti úklidu Obecné zásady: Pracovník zhotovitele bude pružně a samostatně reagovat na aktuální potřebu úklidu a v případě nutnosti provede úklid i mimo běžný rozsah,

Více

MALÉ KAPKY, VELKÉ PLÝTVÁNÍ VODOU

MALÉ KAPKY, VELKÉ PLÝTVÁNÍ VODOU MALÉ KAPKY, VELKÉ PLÝTVÁNÍ VODOU Cíl(e): Pochopit, že voda je omezený přírodní zdroj. Uvědomit si, že denně plýtváme značným množstvím vody. Naučit se vzít na sebe zodpovědnost a omezit plýtvání vodou

Více

Poučili jsme se z poslední analýzy aneb něco se nám opravdu podařilo!

Poučili jsme se z poslední analýzy aneb něco se nám opravdu podařilo! Poučili jsme se z poslední analýzy aneb něco se nám opravdu podařilo! Prostředí školy 2014/2015 2015/2016 Prostředí školy Slabé stránky nutno vylepšit: - Neútulná a špinavá chodba u školního klubu (je

Více

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 P R O V O Z N Í č.j. 1987/2017/ZŠ a MŠ Ř Á D ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 I. Údaje o zařízení organizační součást ZŠ ADRESA: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 TELEFON: 312 681

Více

Zpráva o auditu programu Ekoškola (Eco-Schools) - obhajující -

Zpráva o auditu programu Ekoškola (Eco-Schools) - obhajující - (Eco-Schools) - obhajující - Název školy Adresa školy ZŠ Milín Školní 247, 262 31 Milín Jméno ředitele školy Jméno koordinátora programu Mgr. Jana Pižlová Mgr. Jana Pižlová Datum auditu 4.5. 2011 Jména

Více

Mgr. Petr Vrána, Mgr. Jana Prečanová, Mgr. Ivana Smolková, pedagogové školy, členové Ekotýmu. říjen. říjen. koordinátorky. říjen.

Mgr. Petr Vrána, Mgr. Jana Prečanová, Mgr. Ivana Smolková, pedagogové školy, členové Ekotýmu. říjen. říjen. koordinátorky. říjen. PLÁN ČINNOSTI EKOŠKOLY Plán činnosti na období školní rok 2015/2016 Název školy Datum sestavení plánu Na sestavení plánu spolupracovali ZŠ a MŠ Troubky Mgr. Petr Vrána, Mgr. Jana Prečanová, Mgr. Ivana

Více

Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 12 PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ

Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 12 PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 12 PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ Číslo jednací: 93/2018 Spisový znak: 2-1 Skartační znak: A5 Vypracovala: Mgr. Kateřina Prachařová ředitelka školy Schválila: Mgr. Kateřina Prachařová

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Údaje o zařízení. Úvodní ustanovení. Všeobecná ustanovení. Provozní řád se řídí zejména:

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY. Údaje o zařízení. Úvodní ustanovení. Všeobecná ustanovení. Provozní řád se řídí zejména: PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLY Údaje o zařízení adresa: Základní škola Ohrazenice, okres Semily příspěvková organizace telefon: 481 321 400 e-mail: zs-ohrazenice@cmail.cz IČO: 70695300 ředitelka: Mgr. Helena Damašková

Více

REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017

REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, okres Vsetín čp. 154, 756 21 KATEŘINICE REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Renata Sušňová,

Více

Energetický dotazník

Energetický dotazník Energetický dotazník Prosím vyplňte tento dotazník jako součást energetického šetření a vraťte jej zpět svému projektovému koordinátorovi. Formulář by měl být vyplněn během energetického šetření společně

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Škola : Základní škola a Mateřská škola Frymburk Mateřská škola Frymburk PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. Údaje o zařízení Základní škola a Mateřská škola Frymburk Mateřská škola Frymburk Adresa školy: Frymburk

Více

Hospodaření s energiemi. Domácnost, výrobní a nevýrobní sektor

Hospodaření s energiemi. Domácnost, výrobní a nevýrobní sektor Hospodaření s energiemi Domácnost, výrobní a nevýrobní sektor Rozdělení tématu Hospodaření v domácnostech Hospodaření ve velkých organizacích Podrobnější rozdělení 1. Hospodaření v domácnostech 1.1 Pasivní

Více

Dům 160 m2, pozemek 1385 m2

Dům 160 m2, pozemek 1385 m2 Dům 160 m2, pozemek 1385 m2 Libčany - Libčany 10 250 000 Kč Konečná cena. Neplatíte žádnou provizi. Web nemovitosti: rodinnydumlibcany.cz Popis Exkluzivně Vám nabízíme nadstandardní jednopodlažní rodinný

Více

cíl úkol termín odpovídá finanční náročnost setkat se s ředitelem Gymnázia a zeptat se říjen Výměna tabulek upozorňujících na šetření vodou

cíl úkol termín odpovídá finanční náročnost setkat se s ředitelem Gymnázia a zeptat se říjen Výměna tabulek upozorňujících na šetření vodou Plán činnosti EKOTÝMU na školní rok 2016/ 2017 Plán činnosti mění od minulých období svoji podobu dle doporučení auditorek při třetí obhajobě Ekoškoly. Plán činností je živý dokument, který je během školního

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SVITAVY LAČNOV ZADNÍ 50, SVITAVY 568 02 ZÁPISY ZE SCHŮZEK EKOTÝMU

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SVITAVY LAČNOV ZADNÍ 50, SVITAVY 568 02 ZÁPISY ZE SCHŮZEK EKOTÝMU ZÁKLADNÍ ŠKOLA SVITAVY LAČNOV ZADNÍ 50, SVITAVY 568 02 ZÁPISY ZE SCHŮZEK EKOTÝMU Vypracoval: Jiří Konopáč (na základě podkladů od dětí 4. a 5. roč.) Vzhledem k tomu, že jsme malá škola 36 žáků, 3 učitelé,

Více

Příloha č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY

Příloha č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY Příloha č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY Tabulka 1 Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI a CLLD zpracovaný pro území MAP ORP Lipník nad. Identifikace

Více

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Anotace Pracovní list Šetrná domácnost navazuje a vychází ze stejnojmenné prezentace. Žáci si formou doplňování zopakují jednotlivé rady, které šetří přírodu i peníze, pomáhají jím k tomu návodné obrázky.

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD Příloha č. 2 KVALITATIVNÍ STANDARD BYTOVÉ OBJEKTY A, B OBYTNÝ SOUBOR KOLOVRATY OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení bytových jednotek Položka standard popis A) KONSTRUKCE

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o.

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o. PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY KOMETKA, s.r.o. I. Údaje o zařízení Adresa: Kometka, Střední 26, 60200 Brno Telefon: 549 439 284, mob. 739 219 156 IČO: 01873784 Odpovědná osoba: Mgr. Lenka Řeholová, ředitelka

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav, Skalsko 23, 294 26 Skalsko PROVOZNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Č. j.: 89/2015 Vypracovala: Mgr. Šárka Kamenská Schválila: Mgr. Šárka Kamenská Směrnice

Více

HARMONOGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ

HARMONOGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Příloha č. 6 HARMONOGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Zadavatel: Právní forma zadavatele: Domov Sluníčko, Ostrava-Vítkovice, příspěvková organizace 331-Příspěvková organizace IČ zadavatele: 70631832 Sídlo zadavatele:

Více

Výroční zpráva o hospodaření s energiemi za rok 2008

Výroční zpráva o hospodaření s energiemi za rok 2008 Výroční zpráva o hospodaření s energiemi za rok 2008 Střední škola energetická a stavební, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace Na Průhoně 4800 430 11 CHOMUTOV Zpráva o hospodaření s energiemi

Více

MÉNĚ ENERGIE VÍCE KOMFORTU aneb energie kolem nás

MÉNĚ ENERGIE VÍCE KOMFORTU aneb energie kolem nás MÉNĚ ENERGIE VÍCE KOMFORTU aneb energie kolem nás CO JE TO SPOTŘEBA1 KWH ENERGIE? 1 kwh představuje: 6,5 hod. puštěné televize o příkonu 150 W 1 hodinu žehlení vyprání 5 kg prádla (1 prací cyklus) uvaření

Více

Energeticky úsporná opatření v domácnostech. Zdravá planeta pro zdravé děti průvodce udržitelnou spotřebou a výrobou pro matky a veřejnost

Energeticky úsporná opatření v domácnostech. Zdravá planeta pro zdravé děti průvodce udržitelnou spotřebou a výrobou pro matky a veřejnost Energeticky úsporná opatření v domácnostech Zdravá planeta pro zdravé děti průvodce udržitelnou spotřebou a výrobou pro matky a veřejnost Voda Zkontrolujte nastavení teploty ohřevu vody u zásobníkového

Více

www.survio.com A GREEN FUTURE FOR EUROPE

www.survio.com A GREEN FUTURE FOR EUROPE www.survio.com A GREEN FUTURE FOR EUROPE Obsah 1 Základní údaje 3 2 Náhled dotazníku 4 3 Statistika respondentů 8 4 Přehled odpovědí 9 1. Třídíte odpad?...................................................

Více

3. Schůzka EKOTÝMU. Datum konání:

3. Schůzka EKOTÝMU. Datum konání: 3. Schůzka EKOTÝMU Místo konání: MŠ Bojkovice Datum konání: 13.11.2018 Čas konání: 15:30 hod. Přítomni: Blahová Radka Hanková Petra Hurbišová Veronika Jurásková Barbora Jurásková Petra + Honzík a Luděček

Více

Plán činností, téma VODA, 2014/2015

Plán činností, téma VODA, 2014/2015 Plán činností, téma VODA, 2014/2015 Krátkodobý plán Činnost 1. Upozornění na plýtvání vodou 2. Kontrola perlátorů přímo žáky 3. Zpracování projektu Říčka 4. Zakoupení a instalace nových průkotoměrů. 5.

Více

Mgr. Petr Vrána, Mgr. Jana Prečanová, Mgr. Ivana Smolková, členové Ekotýmu. M. Soušková B. Petrovská V. Hodrošová V. Bršťáková. D.

Mgr. Petr Vrána, Mgr. Jana Prečanová, Mgr. Ivana Smolková, členové Ekotýmu. M. Soušková B. Petrovská V. Hodrošová V. Bršťáková. D. PLÁN ČINNOSTI EKOŠKOLY Plán činnosti na období školní rok 2016/2017 Název školy Datum sestavení plánu Na sestavení plánu spolupracovali ZŠ a MŠ Troubky říjen Mgr. Petr Vrána, Mgr. Jana Prečanová, Mgr.

Více

Č. j. :ZŠMŠ425/2015MART PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY TASOV

Č. j. :ZŠMŠ425/2015MART PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY TASOV Č. j. :ZŠMŠ425/2015MART PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY TASOV I. Údaje o zařízení Základní škola a mateřská škola Tasov 675 79 Tasov 37 IČO : 70281793 Tel. : 566 547 127 Zřizovatel : Právní forma : Ředitelka

Více

Srovnávací analýza ekologického stavu. Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2015

Srovnávací analýza ekologického stavu. Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2015 Srovnávací analýza ekologického stavu Základní školy Zelená Havířov - Ţivotice září 2015 -1- Při zpracování srovnávací analýzy ekologického stavu naší školy jsme vycházeli z výsledků rozborů ekologického

Více

05 Metoda 3R Učební list

05 Metoda 3R Učební list Projekt CZ.1.07/1.1.00/08.0094 Vzdělávání pro udržitelný rozvoj v environmentálních a ekonomických souvislostech Asociace pedagogů základního školství České republiky www.vcele.eu 05 Metoda 3R Učební list

Více

www.jaktridit.cz Pro více informací www.ekokom.cz

www.jaktridit.cz Pro více informací www.ekokom.cz www.jaktridit.cz Pro více informací www.ekokom.cz www.tonda-obal.cz Pro děti... www.tonda-obal.cz Děti se mohou na Tondu obracet také se svými dotazy (e-mail: tonda@ekokom.cz). Pojízdná výstava o zpracování

Více

TIPY NA ÚSPORU ELEKTŘINY ÚSPORNÉ ELEKTROSPOTŘEBIČE

TIPY NA ÚSPORU ELEKTŘINY ÚSPORNÉ ELEKTROSPOTŘEBIČE TIPY NA ÚSPORU ELEKTŘINY ÚSPORNÉ ELEKTROSPOTŘEBIČE Prezentace v rámci EU projektu EL-EFF REGION: Efektivnější využívání elektřiny v osmi evropských regionech Přednášející: Ing. Josef Šťastný, energetický

Více

Plán činnosti: Měsíc: Úkol: Zodpovídá: Termín: Plnění:

Plán činnosti: Měsíc: Úkol: Zodpovídá: Termín: Plnění: Září: - Expedice Norsko 2013 Pivková, Kopecká 25. 8.-7. 9. 2013 splněno - Zástupci žáků do Ekotýmu TU 3. 9. 2013 splněno - plán EVVO na školní rok 2013/2014 Pivková, Kopecká 25. 9. 2013 splněno - pokračování

Více

ZELENÉ ÚŘADOVÁNÍ Tipy a nápady k ochraně klimatu v kancelářích

ZELENÉ ÚŘADOVÁNÍ Tipy a nápady k ochraně klimatu v kancelářích www.ekoporadna.cz www.zeleneuradovani.cz Informační materiál byl realizován za finanční pomoci Státního fondu životního prostředíčr a Ministerstva životního prostředí (www.sfzp.cz, www.mzp.cz). Zastupitelé

Více

Třídění odpadu. V obci Petrovice se třídí následující odpady:

Třídění odpadu. V obci Petrovice se třídí následující odpady: Třídění odpadu Jak na to V obci Petrovice se třídí následující odpady: Sklo - Ekokom Plast - Ekokom Papír - Ekokom Kov - Ekokom Baterie sběr použitých baterií Ecobat (viz Obrázek 1) Sběr použitých zářivek

Více

A Nám. TGM čp.1, Česká Lípa ,45 1,

A Nám. TGM čp.1, Česká Lípa ,45 1, část 1. VZ Příloha č. 1 a) SoD Rozpis zařízení - přehled zařízení v objektech objekt WC pisoáry sprchy umyvadla výlevka kuchyňky okna vč. parapetů v m 2 galerie starostů v m 2 (celkem 30 ks) křišťálové

Více

Úklidové služby pro Domov pro seniory Háje. Popis činností

Úklidové služby pro Domov pro seniory Háje. Popis činností Úklidové služby pro Domov pro seniory Háje Popis činností Denní úklid včetně sobot a nedělí Pokoje klientů včetně dezinfekce, koupelen koupelen mytí zařizovacích předmětů hygienických zařízení včetně dezinfekce,

Více

Příloha 2: Technické podmínky pro provádění úklidu nedělní úklid v termínu od do

Příloha 2: Technické podmínky pro provádění úklidu nedělní úklid v termínu od do Příloha 2: Technické podmínky pro provádění úklidu nedělní úklid v termínu od 1. 9. do 30. 6. 1. Kanceláře, dílny v 1.NP, šatny, recepce, podatelna, vrátnice koberec 18 548,72 PVC 103 1 833,76 betonová

Více

Marketingová značka Ekoregionu Úhlava

Marketingová značka Ekoregionu Úhlava Jak je na tom váš podnik s ekologickou účinností? Dotazník ke zjištění stavu provozovny a kvality nabízených služeb pro udělení Marketingové značky Ekoregionu Úhlava Verze pro pension Jednotlivé dotazy

Více

POKYNY A POŽADAVKY OBJEDNATELE/ZADAVATELE, KTERÝMI JE DÁN ZÁVAZNÝ POSTUP POSKYTOVATELE/UCHAZEČE PŘI PROVÁDĚNÍ SLUŽEB

POKYNY A POŽADAVKY OBJEDNATELE/ZADAVATELE, KTERÝMI JE DÁN ZÁVAZNÝ POSTUP POSKYTOVATELE/UCHAZEČE PŘI PROVÁDĚNÍ SLUŽEB Příloha č. 2 Zadávací dokumentace POKYNY A POŽADAVKY OBJEDNATELE/ZADAVATELE, KTERÝMI JE DÁN ZÁVAZNÝ POSTUP POSKYTOVATELE/UCHAZEČE PŘI PROVÁDĚNÍ SLUŽEB Název veřejné zakázky: Objekt: Zajištění úklidových

Více

Marketingová značka Ekoregionu Úhlava

Marketingová značka Ekoregionu Úhlava Jak je na tom váš podnik s ekologickou účinností? Dotazník ke zjištění stavu provozovny a kvality nabízených služeb pro udělení Marketingové značky Ekoregionu Úhlava Verze pro restaurační zařízení Jednotlivé

Více

Příloha 2 - Prioritizace témat při posouzení souladu pro intervenci z IROP a OP VVV

Příloha 2 - Prioritizace témat při posouzení souladu pro intervenci z IROP a OP VVV Příloha 2 - Prioritizace témat při posouzení souladu pro intervenci z IROP a OP VVV Investiční priority seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI,

Více

CO JE TO EVVO A ODPADY V ČR

CO JE TO EVVO A ODPADY V ČR Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 CO JE TO EVVO A ODPADY V ČR 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Co je to EVVO

Více

Základní škola a Mateřská škola Skřipov, okres Opava, příspěvková organizace Školní plán EVVO pro období 2013 2018 2013 Mgr. Bc.

Základní škola a Mateřská škola Skřipov, okres Opava, příspěvková organizace Školní plán EVVO pro období 2013 2018 2013 Mgr. Bc. Základní škola a Mateřská škola Skřipov, okres Opava, příspěvková organizace Školní plán EVVO pro období 2013 2018 2013 Mgr. Bc. Lenka Martinková Charakteristika školy v oblasti EVVO Na škole pracuje od

Více

SPORTAREÁL - BAZÉN SO OBJEKT E1 BARVÍŘSKÁ Česká Lípa

SPORTAREÁL - BAZÉN SO OBJEKT E1 BARVÍŘSKÁ Česká Lípa SPORTAREÁL - BAZÉN SO - 01 - OBJEKT E1 BARVÍŘSKÁ 2690 470 01 Česká Lípa SPORTAREÁL - BAZÉN - SO - 01 - OBJEKT E1 1.NP Název místnosti A m2/ m2 obklad B m2/ m2 obklad C m2/ m2 obklad D m2/ m2 obklad E m2

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÝ KOUTEK OBSAH: NÁZEV: Počet stran: 18 Vydal: Zpracoval:

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÝ KOUTEK OBSAH: NÁZEV: Počet stran: 18 Vydal: Zpracoval: NÁZEV: Platnost od: 1.6.2015 PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÝ KOUTEK Archiv od: Počet stran: 18 Vydal: Zpracoval: Marie Lancouchová Ředitelka firemní školky Počet příloh: Marie Lancouchová Ředitelka firemní školky

Více

vyhlašuje veřejnou zakázku

vyhlašuje veřejnou zakázku STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ JOSEFA GOČÁRA DRUŽSTEVNÍ OCHOZ 1659/3, 14000 PRAHA 4, TELEFON: 261 217 206, FAX: 261 215 063 WWW.SPSGOCAR.CZ IČO: 49624059, DIČ: CZ49624059 Informace o zadavateli: vyhlašuje

Více

52, , , CZ

52, , , CZ Základní škola a Mateřská škola Štarnov, okres Olomouc, příspěvková organizace Provozní řád základní školy ČJ.: 26/15 Účinnost od : 01.09.2017 Spisový znak : Počet příloh : 0 1. Základní údaje : Název

Více

8 otázek pro žadatele o titul Ekoškola

8 otázek pro žadatele o titul Ekoškola 8 otázek pro žadatele o titul Ekoškola Dobrý den, právě máte v rukou 8 otázek pro žadatele o titul Ekoškola. Uvítáme, pokud NA NÁSLEDUJÍCÍ OTÁZKY ODPOVÍ SAMI ŽÁCI. 1. Kdo je součástí pracovního týmu Ekoškoly

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zásady provozního řádu mateřských škol, dle zákona č.258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví. 1. Údaje o zařízení Název školy: Základní škola a mateřská škola Hlučín-Bobrovníky,

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA DUHA OSLAVANY. Mateřská škola Duha Oslavany okres Brno-venkov příspěvková organizace. Provozní řád

MATEŘSKÁ ŠKOLA DUHA OSLAVANY. Mateřská škola Duha Oslavany okres Brno-venkov příspěvková organizace. Provozní řád MATEŘSKÁ ŠKOLA DUHA OSLAVANY Mateřská škola Duha Oslavany okres Brno-venkov příspěvková organizace Provozní řád Ředitelka školy: Bc. Hana Kűfhaberová Provozovatel: Město Oslavany, nám. 13. prosince 664

Více