1. sto Desná vypracovalo a podalo žádosti o financování projekt : v rámci Regionálního

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. sto Desná vypracovalo a podalo žádosti o financování projekt : v rámci Regionálního"

Transkript

1

2 1. sto Desná vypracovalo a podalo žádosti o financování projekt : v rámci Regionálního opera ního programu - Záchrana architektonického d dictví krále sklá Riedla, do Opera ního programu Životního prost edí - Realizaci úspor energie v objektech:zdravé mate ské školy v Desné I a Základní školy, do programu Ministerstva zem lství R Výstavba a obnova istíren odpadních vod Prodloužení kanalizace Tanvald Desná I, do Fondu kulturního d dictví Libereckého kraje - Riedlova Vila drenáže okolo objektu, Riedlova hrobka- pokra ování rekonstrukce, Rekonstrukce st echy M stského ú adu Desná, V rámci p ímé podpory neprofesionálních um leckých aktivit d tí, mládeže a dosp lých v LK v roce Desenské setkání ku p íležitosti 95. výro í povýšení Desné na M STYS a 40. výro í povýšení Desné na M STO, Desenská dechovka, Sympozium Desná 2008, tská scéna 2008 O DESENSKÉHO MEDV DA, do programu SFDI žádost o dotaci na realizaci bezpe ných p echod 3.generace a rekonstrukci chodník, do Opera ního programu p eshrani ní spolupráce eská republika Polská republika Desná z ízení nového nástupního místa na esko Polskou Jizerskou lyža skou magistrálu 2. sto Desná usp lo se žádostí do programu Ministerstva zem lství na projekt Prodloužení kanalizace Tanvald Desná I do Programu Ministerstva zem lství. Ú elem stavby je prodloužení kanaliza ní stoky realizované v roce 2000 v rámci stavby Tanvald Desná, kanalizace a OV, napojení kanalizace Desná I odvád jící splaškové odpadní vody z ásti m sta Desná I do kanaliza ního sb ra e Tanvald Desná s išt ním na centrální OV Tanvald. 3. Na základ dohody mezi M stem Desná a První bobovou s.r.o., mohou žáci všech stup Základní školy v Desné využít nabídky lanového centra a bobové dráhy p i hodinách t lesné výchovy, výlet nebo skupinových školních návšt v. 4. sto Desná na základ žádosti obdrželo ú elovou dotaci ve výši 3 mil. K na rekonstrukci technologie školní kuchyn v Základní škole a mate ské škole Desná od Libereckého kraje.

3 5. Základní škola a mate ská škola Desná, okres Jablonec nad Nisou, p ísp vková organizace spustila nové webové stránky školy: 6. sto Desná podalo p ihlášku do již desátým rokem vyhlášené sout že Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby m st a obcí. 7. sto Desná v Libereckém kraji se stalo prvním m stem v eské republice, kde se za al využívat automobil s hybridním pohonem pro pot eby samosprávy. 8. sto Desná spolu s ostatními starosty m st a obcí ležících podél železni ní trat Liberec- Jelenia Góra ( Jablonec nad Nisou, Nová Ves nad Nisou, Lu any nad Nisou, Smržovka, Tanvald, Desná, Ko enov, Harrachov, Szklarska Poreba, Piechovice, Jelenia Góra )odeslalo otev ený dopis, ve kterém žádájí zprovozn ní železni ní trat mezi eským Harrachovem a polskou Sklarskou Porebou v celém rozsahu pro osobní dopravu. 9. sto spustilo na m stském ú ad - eský Podací Ov ovací Informa ní Národní Terminál (CZECHPOINT) ze kterého je možné po ídit výstupy z živnostenského a obchodního rejst ík, z katastru nemovitostí a z rejst íku trest.

4 10. sto Desná zhotovilo v rámci spolupráce s leny radioklubu a propagace m sta QSL lístky s fotografiemi z Desné, které tak mohou získat radioamaté i z celého sv ta. Jedná se o karty formátu pohlednice, jimiž si amaté i navzájem potvrzují navázané spojení. Lístky obsahují p edevším základní údaje o odesilateli, tj. jeho zna ku, zemi, umíst ní stanice etn za azení do zón a distrikt podle nejvýznamn jších diplom a lokátoru. 11. sto Desná p id lilo 20 žadatel m v rámci svého grantového fondu a na základ výzvy ástku 174 tis. K. 12. Vlivem sn hu a vichru došlo k rozsáhlému poškození aleje v areálu školy podél cesty ke sportovnímu areálu, která byla ošet ena v jarních m sících. 13. Dne se konal již XV. ro ník závodu v ob ím slalomu Memoriál J. Hippmanna v lyža ském st edisku Desná- erná ka. 14. Zastupitelstvo m sta dne 30.ledna schválilo dokument Komunitní plán zdraví a kvality života, který je základem komunitního plánování dle Metodiky Národní sít zdravých m st. Komunitní plán je tzv. komunitní dohoda tedy formulace problém z pohledu ve ejnosti, emž jsou sledovány všechny oblasti s vlivem na kvalitu života a zdraví obyvatel m sta. 15. sto se ú astnilo v rámci svazku obcí Jizerské hory ve dnech veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze. 16. V úterý 5.2. se díky Spolkem Ob anské Sounáležitosti ZVONY obnovené tradici op t konal masopustní pr vod maškar z Tanvaldu do Desné. 17. Starosta m sta na setkání starost Libereckého kraje získal poukaz pro m sto Desná na 30% slevu p i po ízení vybavení d tského h išt lanové pyramidy od firmy TR Antoš, s.r.o. -výrobce d tských h iš. 18. Dne 9. února se ve Sklá i op t konal tradi ní D tský karneval, který se odehrával pod velením dvou pirát z Divadýlka Mrak z Havlí kova Brodu. 19. stská policie dne 9.2. ve spolupráci s hrázným zamezila p ístupu t žké techniky pro odvoz sn hu ze Soušské silnice ve sm ru od Soušské p ehrady organizované po adatelem SP Liberec Starosta m sta Desná a obce Ko enov odeslali Ministru vnitra žádost o navýšení po tu íslušník Policie R v Tanvald po vstupu eské republiky do schengenského prostoru a zrušení Cizinecké a pohrani ní policie Ko enov.

5 21. Dne projeli Desnou ú astníci automobilové sout že historických vozidel Monte Carlo Rallye Dne zastupitelstvo m sta projednalo nabídku spole nosti Senior Park, a.s. o možnosti výstavby penzionu pro seniory na území m sta Desná. 23. sto Desná nechalo zpracovat investi ní zám r p estavby bývalé úpravny vody v Desné I na Environmentální centrum Desná s expozicí Natury 2000, flóry a fauny Chrán né oblasti Jizerské hory, obnovitelných zdroj energie, Protržené p ehrady na Bílé Desné a historie technologie úpravy surové vody na pitnou. 24. es Desnou s prohnala v trná smrš, která získala poetický název Emma ale nenapáchala na území m sta tém žádné škody. 25. Starosta m sta spolu s matriká kou M Ú p ivítali prvního ob ánka v Desné v roce 2008, kterým se stala Tereza Želiz áková, která se narodila v turnovské porodnici v pátek 18. Ledna. 26. sto Desná zhodnocovalo volné finan ních prost edky m sta Desná v celkové výši cca 20 mil.k s využitím termínovaných vklad u eské spo itelny a Komer ní banky tím navýšilo rozpo et m sta o ástku cca 520 tis. K. 27. Dne Ministerstvo životního prost edí R za adilo do evropsky významných lokalit lokalitu Bílá Desná - kanál protržené p ehrady z d vodu významného zimovišt netopýru druhu Myotis myotis, v rámci širšího regionu jediné zimovišt, kde po et zimujících jedinc edm tného druhu je pravideln vyšší než Dne Se uskute nil ve Sklá i koncert souboru s t icetiletou tradicí - MUSICA BOHEMICA. 29. Sbor pro ob anské záležitosti spolu se starostou Markem Pieterem i letos pop ál ob an m k významným výro ím nap. ke zlaté svatb manžel m Slámovým, Kolískovým, 30. sto Desná uspo ádalo již pátý ro ník sout že o nejhez í vzhled domu a o nejsmutn jší pohled na nemovitost v Desné. Vít zi se staly o nejhez í nemovitost Desné I, Strmá p. 371 a o nejsmutn jší pohled - Desné II K Parlamentu sto Desná ve spolupráci s panem Lauerem, Nakladatelstvím BUK vydalo pro rok 2009 stolní kalendá Desná v Jizerských horách v dobových pohlednicích. Tento unikátní kalendá si pro veliký zájem vyžádal dotisk dalších 500ks. 32. Ve spole enské místnosti Domu s pe ovatelskou službou v Desné se konalo n kolik již tradi ní setkání obyvatel domu s p edstaviteli m sta p i p íležitosti velikono ních nebo váno ních svátk. 33. Starosta m sta Marek Pieter se ú astnil n kolika besed i mimo objekty m sta nap. s ob any v hasi ské zbrojnici na Pustinách, s rodinami nadaných d tí, které se konalo v Ko enov. 34. Družstvo Alberti z 9.A. se stalo absolutním vít zem v domostní sout že pro t ídy 2. stup ZŠ a víceletých gymnázií " NAJDI,CO NEZNÁŠ!". Sout ž po ádal Seznam.cz a.s., a vít zné družstvo z Desné, tak vyhrálo pro svoji školu po íta ovou u ebnu v hodnot 400 tis. K ve velké konkurenci 3477 družstev.

6 35. eský rozhlas 2 zapojil do vysílání pohádky O state ném sk ítku Drnovci a jeho rodin. Seriál byl zpracován podle knížky Vít zslavy Klimtové. Kv ta Fialová spole s Na ou Konvalinkovou nás svým vypráv ním provází do jedné kouzelné chaloupky nad m ste kem Desná, kde žije Bábí. 36. Katastrální ú ad pro Liberecký kraj, Katastrální pracovišt Jablonec nad Nisou dokon ilo evedení katastrálního operátu do formy digitální katastrální mapy v katastrálním území Desná I, Desná II a Desná III. 37. Zastupitelstvo Libereckého kraje schválilo v rámci p ímé finan ní podpory neprofesionálních um leckých aktivit d tí, mládeže a dosp lých v Libereckém kraji poskytnutí ú elového finan ního p ísp vku na akci D tská scéna 2008 O Desenského medv da, ve výši ,. 38. TJ Desná pokra ovala v modernizaci sportovního areálu díky dotaci ze státního rozpo tu a realizovala tak p ístavbu zázemí a kabin hrá a rozhod ích. 39. Starosta m sta Marek Pieter a zam stnanci M stského ú adu Desná získali ocen ní za spolupráci p i realizaci projektu Czech POINT od ministra vnitra eské republiky. 40. V Riedlov vile kulturní st edisko uspo ádalo n kolik významných výstav nap. Jizerky slaví, Slavné vily Libereckého kraje, 41. sto Desná realizovalo aktualizaci Mapy Desenska. 42. V dubnu Severo eské vodovody a kanalizace Teplice, akciová spole nost v p ímé spolupráci se státním podnikem Povodí Labe jako správcem vodního toku provád la pravidelné vápn ní vodárenské nádrže Souš. 43. Na základ spole ného jednání m sta Desná a SD o ešení staré hlukové zát že v okolí komunikace I/10 a místního šet ení v zájmovém území dne bylo provedeno m ení a zpracován plán realizace nápravných opat ení. 44. Ke Dni zem prob hla v kulturním dom Sklá v Desné školní akademie žák Základní školy a mate ské školy Desná, která se nesla v duchu hesla Zem koule je jen jedna a není na hraní. 45. Od 28. dubna až 3. kv tna 2008 se konalo v areálu zahrady Riedlovy vily SYMPOZIUM DESNÁ 2008 s podtitulem PRO JIZERKY JEŠT KRÁSN JŠÍ, které bylo v nováno NADACI PRO ZÁCHRANU A OBNOVU JIZERSKÝCH HOR a od 2.4. do 4.4. se konala tradi ní VELKÁ DESENSKÁ POU. Tém korun vynesla sobotní aukce výtvarných d l.

7 46. sto Desná úsp šn žádalo o p ísp vky z Fondu požární ochrany LK na opravu zásahového vozidla AVIA pro JSDH Desná III (celkové náklady , K ; dotace od LK , K ) a na nákup ochranných pom cek a techniky (celkové náklady , K ; dotace od LK , K ). 47. V ned li 11. kv tna oslavili desenští senio i v kulturním dom Sklá Svátek matek. Bohatý program, který p ipravily d ti z okolí, pobavil všechny p ítomné. Celým po adem doprovázel mluveným slovem p. Štefan Pustai, který stál spolu se Sborem pro ob anské záležitosti, Klubem d chodc, kulturním st ediskem a m stem Desná u vzniku této hezké tradice 48. Rozší ení nabídky kabelového rozvodu o stanici NOVA CINEMA. 49. sto Desná usp lo se svou žádostí do Opera ního programu životního prost edí na realizaci zateplení obvodového plášt a st echy, vým ny oken, úpravy provozního režimu vytáp ní s cílem uspo it energii a snížit emise CO2 a ostatních zne iš ujících látek na objektu Zdravé mate ské školy v Desné I. ( dotace ,- K, celkové náklady ,-K ) 50. sto Desná pokra uje v celoplošných opravách místních komunikací a v roce 2008 realizovalo opravu Hutní ulice celkovým nákladem 1,565 mil. K.

8 51. Zastupitelstvo m sta schválilo prodej pozemk po bývalé truhlárn v P íkré ulici spole nostem STUDIO AM s.r.o. a INVESTING CZ spol. s r.o. pro výstavbu bytového domu. Spole nosti již p edložili dokumentaci k územnímu ízení. 52. Žáci 8. a 9. ro níku Lukáš Brunclík a Lukáš Hoffman a David Šarközi, Jirka Havlas a Kristián Janata obsadili výborné 3. místo v krajském finále atletického ty boje. 53. V sobotu dne 7.6. se uskute nila za ú asti Divadla Járy Cimrmana, cyklist na historických i moderních kolech, zástupc samospráv spanilá krasojízda Stezkou Járy Cimrmana od Návarova až na rozhlednu Št pánka. 54. Ve tvrtek navštívila Desnou skupina student University of Saint Thomas z texaského Houstonu (známého u nás p edevším díky ídícímu st edisku vesmírných let NASA). 55. Na Mistrovství R v atletice dorostu a junior v Praze Edenu úsp šná atletka z Desné Eva Jeníková v b hu na 300 m p ekážek získala bronzovou medaili. 56. Olympiáda Základní školy v Desné se vyda ila. V pátek sout žili žáci ZŠ Desná v tradi ních i netradi ních disciplínách.

9 57. stská policie Desná vytvo ila a spustila své webové stránky. Na stránkách MP si m že uživatel vyhledat vedle praktických informací ( kontakt, zákon a vyhlášek ) nap. informace týkající se postupu p i oznamování v ci, jak se zachovat p i kontaktu se psem bez majitele nebo jaké úkoly ze zákona plní m stská policie. 58. sto Desná získalo dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši ,- K (celkové náklady ,- K ). 59. Starosta m sta p ipomínkoval poslanc m Poslanecké sn movny a Senátu Parlamentu R novely stavebního zákona (zrušení stavebního ú adu v Desné) a zm nu silni ního zákona (odebrání možnosti m stským policiím m it rychlost). 60. V letošním roce se op t uskute nilo tradi ní slavnostní p edávání vysv ení žák m 9. ro níku. Slavnostního aktu, který zajiš uje Sbor pro ob anské záležitosti se ú astnili starosta m sta Marek Pieter, editel ZŠ Desná Mgr. Stanislav Jirouš spolu se zástupkyní Mgr. Janou Hrabálkovou a t ídní Mgr.Dagmar Michkovou. 61. sto Desná pokra ovalo v rozši ování ú elových herních ploch pro d ti financovaných z výnosu z užívání výherních hracích p ístroj. V roce 2008 vzniklo nové d tské h išt v areálu zahrady Zdravé mate ské školy v Desné I a došlo k rozší ení stávajícího d tského areálu v parku u zahrady základní školy o atrakci Lanové pyramidy.

10 62. stská policie Desná po p íchodu nového strážíka Aleše Flídra získala i dalšího pomocníka psa Archibalda. 63. sto Desná zahájilo práce na tvorb nového ÚZEMNÍHO PLÁNU M STA DESNÁ. 64. sto Desná na základ podmínky Hasi ského záchranného sboru realizovalo výstavbu nové požární nádrže o objemu 90m3 na Pustinách v lokalit Parlament ( náklady 520 tis. ). 65. Severo eská vodárenská spole nost Teplice a.s. realizovala výstavbu nového vodovodního adu pro 37 objekt v lokalit Desná Pustiny.Nový vodovodní ad o délce 1420,5 m zajistí dopravu kvalitní pitné vody z vodojemu Tanvald Šumburk do spot ebišt Desná Pustiny. Stávající zdroj pitné vody není vyhovující z hlediska vyhlášky o radia ní ochran. Celkové náklady cca 7 mil. K. 66. Pracovníci místního hospodá ství na základ rozhodnutí zastupitelstva m sta realizovali odstran ní stavby na pp k. 148/2 v k.ú. Desná I a tím rozší ili možnost parkovacích stání pro návšt vníky h bitova.

11 67. Dne oslavila nejstarší obyvatelka Desné, paní Emilie Hesová krásné již své 102. narozeniny. 68. sto Desná v souvislosti s 40. výro ím tragické události, která se odehrála 21. srpna 1968 p i vpádu okupa ních vojsk Varšavské smlouvy v Desné III u Sklá e nechalo umístit novou pam tní desku K UCT NÍ PAMÁTKY DESENSKÝCH OB TÍ. 69. V rámci Mikroregionu Tanvaldsko zažádala m sta Desná, Smržovka a Velké Hamry o podporu projektu Zlepšení dopravní obslužnosti území Mikroregionu Tanvaldsko v celkové hodnot 27 mil. K. Žádost m st o spolufinancování z prost edk Regionálního opera ního programu EU byla úsp šná. 70. Rekonstrukce úpravny vody Souš v Jizerských horách je už z více než 60ti procent hotová. Modernizace úpravny, která zásobuje pitnou vodou obyvatel Liberecka a Jablonecka, pat í k nejv tším akcím svého druhu, které se v esku v sou asné dob realizují. Projekt za 13,5 milionu eur (asi 330 mil. K ) je sou ástí integrovaného projektu Lužická Nisa, který má vy ešit nejen zásobování kvalitní pitnou vodou pro Liberecko a Jablonecko, ale také išt ní odpadních vod. 71. Dne 5.9. se uskute nilo zajímavé setkání zástupc m sta s padesáti rodáky z Desné, kte í v sou asné dob žijí v N mecké spolkové republice. Setkání se také ú astnila dcera p. Arna Riedla zakladatele sklá ského pr myslu v Desné, která záv rem p edala finan ní dar na podporu kultury v Desné ve výši 300, EUR. 72. Dne 7.9. se po dvou letech uskute nilo u Riedlovy hrobky tradi ní spole ensko zábavné odpoledne v duchu oslav 95. výro í povýšení Desné na m stys a 40. výro í povýšení na sto. Patronem letošních slavností m sta se stal Dobrý voják Švejk, který se postaral o zábavný program.

12 73. stská policie Desná p evzala do užívání nový automobil zna ky Peuegot Partner Tepee Outdoor za cenu 452 tis. K. 74. Jablonecký ošt p 2008 žáci ZŠ Desná vyhrály Pohár Báry Špotákové. Zahajovací ástí Jabloneckého ošt pu byla sout ž žák 1. stupn ZŠ Jablonecka. B hala se štafeta metr a házelo molitanovým ošt pem. Žáci naší školy op t prokázali vynikající zdatnost a vyhráli nádherný pohár, který p evzali od olympijských vít Dany Zátopové, Jana Železného a Báry Špotákové. 75. Sbor pro ob anské záležitosti ve spolupráci s m stem Desná a kulturním st ediskem uspo ádal celkem 4x spole enský akt vítání ob ánk, kterým p ivítali celkem 39 narozených tí v Desné. 76. stský ú ad v Desné si pro manželský slib vybralo 35 pár z toho se 18 svateb uskute nilo mimo ob adní sí v Riedlov vile. 77. Diamantová svatba - V sobotu dne 20. zá í si manželé Anna a Miroslav Fotrovi v ob adní síni M stského ú adu v Desné v Riedlov vile p ipomn li krásné výro í 60-ti let trvání svého manželství. 78. sto Desná od zá í rozší ilo nabídku sb ru t íd ných komodit. Nov k dispozici jsou šedé pytle na kovové obaly (nápojové plechovky, plechovky od potravin, nádoby od kosmetiky ) 79. Jizerský regionální klub lyža Desná uspo ádal první závody na zrekonstruovaných skokanských m stcích Mistrovství žák R. 80. Starosta m sta Marek Pieter byl op tovn zvolen lenem Zastupitelstva Libereckého kraje. 81. V pátek dne byl p enastaven z analogového na digitální vysílání opakova televizního signálu pro lokalitu erná ka, který m sto Desná v roce 2003 postavilo na své náklady. Obyvatelé, tak mohou sledovat T 1, T2, T24 a T 4 Sport v digitální kvalit. 82. sto Desná v letošním roce dokon ilo nákladem 59 tis. K realizaci Spole ného žárového hrobu na ve ejném poh ebišti m sta Desná.

13 83. sto Desná rekonstruovalo st echu na kulturní památce budov m stského ú adu. M sto na realizaci dostalo dotaci od Ministerstva kultury a Libereckého kraje v celkové ástce 692 tis. K. Celkové náklady 3,6 mil.k. 84. Poslední sobotu v listopadu, jak se již stalo dobrým zvykem, po ádalo m sto Desná tradi ní Spole enský ples m sta. Ten tak op tovn zahájil plesovou sezónu v Libereckém kraji. O kvalit plesu hovo í jist i to, že b hem velice krátké doby byly prodány všechny vstupenky. 85. Letos poprvé se usktute nilo vyhlášení ankety Nejlepší sportovec Desné 2008, kterou po ádá m sto Desná a organizuje Sportovní komise p i rad m sta. Vyhlášení vít ankety, do které se zapojila ve ejnost, se uskute nilo na Spole enském plesa m sta Desná. V kategorie mládež do 18-ti let: 1. Eva Jeníková atletika, 2. Barbora Blažková skoky na lyžích, 3. Radek Zálepa karate, V kategorie dosp lých: 1. Pavel Baláš mototrial, 2. Jan Jirák skialpinismus, 3. Karel Vokál fotbal. 86. sto Desná realizovalo obnovu vozového parku ve své správ. Pro pot eby místního hospodá ství byl po ízen nový v z Škoda Roomster v hodnot 324 tis. K jako náhrada za doslouživší Citroën Saxo. V roce 2008 tak m sto zakoupilo náhradou za vozidla Škoda Favorit a VAZ nový automobil Škoda Fabia II za cenu 230 tis. K. Pro pot eby pracovník místního hospodá ství náhradou za v z Multicar byl po ízen nový užitkový t ístranný sklápe Gaz za cenu 636 tis. K a pro innost M stské policie Desná náhradou za Škodu Felicie v z Peuegot Partner Tepee Outdoor za cenu 452 tis. K.

14 87. Po havárii topení v knihovn v Riedlov vile byla realizována rekonstrukce parketové podlahy, nová elektroinstalace, osv tlení a oprava zdí spojená s výmalbou. 88. sto Desná realizovalo celkovou opravu st ešní krytiny na objektu Desná II- Krkonošská sto Desná investovalo výstavbu nového ve ejného osv tlení ve Slune ní ulici nákladem 471 tis. K.

15 90. Povodí Labe pokra ovalo na udržovacích prací p i odstra ování nános a vý ezu náletových ovin z pr to ného profilu na Bílé Desné. 91. sto Desná bylo úsp šné v ešení soudních spor v kauzách Autosvazarm vedení proti manžel m Komárkovým a v kauze Autocamp vedenou proti Ing.Havelkovi. 92. V kulturním dom Sklá se op t uskute nil oblíbený tane ní kurz pro za áte níky. 93. sto Desná financovalo obnovu vybavení (skleni ky, p íbory, hrní ky) do kulturního domu Sklá v hodnot 20 tis. K. 94. sto Desná zajistilo rekonstrukci ve ejného osv tlení podél silnice I/10. Jedná se o úsek nov ešeného bezbariérové chodníku mezi základní školou a k ižovatkou ( mezi Poštovní a Krkonošskou ulicí).

2007 Vznik nového nástupního místa na Zimní lyža skou magistrálu z lokality Desná Souš. 2007 Rozší ení kamerového systému

2007 Vznik nového nástupního místa na Zimní lyža skou magistrálu z lokality Desná Souš. 2007 Rozší ení kamerového systému 2007 Vznik nového nástupního místa na Zimní lyža skou magistrálu z lokality Desná Souš Údržbu trati rolbou provádí JIZERSKÁ, obecn prosp šná spole nost. 2007 Rozší ení kamerového systému V rámci II.etapy

Více

U S N E S E N Í která byla p ijata na 14. zasedání rady m sta konaného dne 13.10. 2009. íslo usnesení vy izuje termín

U S N E S E N Í která byla p ijata na 14. zasedání rady m sta konaného dne 13.10. 2009. íslo usnesení vy izuje termín U S N E S E N Í která byla p ijata na 14. zasedání rady m sta konaného dne 13.10. 2009 íslo usnesení vy izuje termín 271/09 Rada m sta bere na v domí informaci o p. B lonožník ihned provedené kontrole

Více

U S N E S E N Í která byla p ijata na 16. zasedání rady m sta konaného dne 15.11. 2010

U S N E S E N Í která byla p ijata na 16. zasedání rady m sta konaného dne 15.11. 2010 U S N E S E N Í která byla p ijata na 16. zasedání rady m sta konaného dne 15.11. 2010 íslo usnesení vy izuje termín 342/10 Rada m sta bere na v domí provedenou p. B lonožník ihned kontrolu usnesení. 343/10

Více

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Obsah: I. Vznik sdružení II. Základní ustanovení III. Poslání a cíle sdružení IV. Členská základna V. Uspořádané akce v průběhu roku 2012 VI. Propagace sdružení

Více

U S N E S E N Í která byla p ijata na 9. zasedání rady m sta konaného dne

U S N E S E N Í která byla p ijata na 9. zasedání rady m sta konaného dne U S N E S E N Í která byla p ijata na 9. zasedání rady m sta konaného dne 7.6. 2010 íslo usnesení vy izuje termín 187/10 Rada m sta bere na v domí provedenou p. B lonožník ihned kontrolu usnesení. 188/10

Více

z 22. zasedání Zastupitelstva města Nový Bydžov konaného dne 17.12.2008 od 16:00 hodin ve Velké zasedací síni Městského úřadu Nový Bydžov

z 22. zasedání Zastupitelstva města Nový Bydžov konaného dne 17.12.2008 od 16:00 hodin ve Velké zasedací síni Městského úřadu Nový Bydžov U S N E S E N Í z 22. zasedání Zastupitelstva města Nový konaného dne 17.12.2008 od 16:00 hodin ve Velké zasedací síni Městského úřadu Nový Přítomni: Omluveni: Česák, Hruška, RNDr. Janoušek, Klouček, Ing.

Více

Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry. Návrh rozpočtu obce na rok 2016. Textová část

Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry. Návrh rozpočtu obce na rok 2016. Textová část Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry Návrh rozpočtu obce na rok 2016 Textová část Rozpočet obce je finanční plán, jímž se řídí její hospodaření. Je sestavován na období jednoho kalendářního

Více

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 - zpracováno na základě veřejné diskuse Zpracoval: Miroslav Pokorný Strategie rozvoje obce Nová Ves pro období 2011-2016 Tento materiál je výchozím podkladem pro

Více

Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012)

Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012) Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012) Ve dnech 12. 15. 1. 2012 se MAS Střední Povltaví prezentovala na společném stánku se Svazkem obcí Milevska na brněnském veletrhu cestovního ruchu Regiontour

Více

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007 Evropský týden mobility Evropský den bez aut 2007 V roce 2007 se česká, moravská a slezská města opět zapojila do celoevropské akce Evropský týden mobility (16. 22. září) a Evropský den bez aut (22. září),

Více

Záv re ný ú et obce. finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2013 O:

Záv re ný ú et obce. finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2013 O: Záv re ný ú et obce ty koly finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2013 O: 00508519 ( 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpo tových pravidlech územních rozpo, ve zn ní platných p edpis ) Zastupitelstvo obce

Více

Místní program obnovy venkova

Místní program obnovy venkova Městys Lhenice, Školní 124, 384 02 Lhenice, IČ: 00250546 Místní program obnovy venkova Aktualizace na období 2011 2014 Úvod Tento Místní program obnovy venkova městyse Lhenice na období let 2011 2014 byl

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

Zápis č. 1/2014. ze zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 29. 1. 2014 od 18.00 hod na OÚ v Tuklatech

Zápis č. 1/2014. ze zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 29. 1. 2014 od 18.00 hod na OÚ v Tuklatech Zápis č. 1/2014 ze zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 29. 1. 2014 od 18.00 hod na OÚ v Tuklatech Přítomni: Petr Jenšovský, Mgr. Vladimír Libovický, Ing. Ivan Franc, Monika Petrisková, Simona

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014 Městská policie Desná, Údolní 633, Desná v Jizerských horách ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014 Městská policie Desná Zpracoval: Ing. Miroslav ERLEBACH Desná leden 2015 Obsah: 1. Obecná

Více

jsou p ipojeny v dokladové ásti dokumentace, s uvedením p íslušného vlastníka,.j. a data vydání, a to na úseku:

jsou p ipojeny v dokladové ásti dokumentace, s uvedením p íslušného vlastníka,.j. a data vydání, a to na úseku: bezpe nosti státu civilní ochrany požární ochrany další, není-li uvedeno výše....... 11. Stanoviska vlastník ve ejné dopravní a technické infrastruktury k možnosti a zp sobu napojení, vyzna ená na situa

Více

Veřejné zasedání č. 18/ 2010

Veřejné zasedání č. 18/ 2010 Veřejné zasedání č. 18/ 2010 Dne 15.9.2010 se v 19.00 hod konalo v zasedací místnosti obecního úřadu veřejné zasedání zastupitelstva obce Hlína. Přítomni zastupitelé : -p.dostalý Miloš, ing.pacholík Miroslav,

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

Shrnutí investic a oprav v roce 2015

Shrnutí investic a oprav v roce 2015 Shrnutí investic a oprav v roce 2015 1) Ve druhé polovině roku 2015 byla zahájena výstavba základní technické vybavenosti pro 7 rodinných domů v lokalitě u hřbitova Na Čechách. Stavbu provádí firma Jaroš

Více

Obec Kelčany. Komentář za vlastní hospodaření obce Kelčany za rok 2013

Obec Kelčany. Komentář za vlastní hospodaření obce Kelčany za rok 2013 Obec Kelčany 69649 Komentář za vlastní hospodaření obce Kelčany za rok 2013 K 31. 12. 2013 měla obec Kelčany celkové příjmy: 2.873.461,85 Kč. Z toho: daňové příjmy 2.394.347,34 Kč nedaňové příjmy 353.927,51

Více

Rozpočtové příjmy Rozpočet Skutečnost

Rozpočtové příjmy Rozpočet Skutečnost O B E C T Ě C H O B U Z Těchobuz 60, 395 01 Pacov WWW.TECHOBUZ.CZ Email: obec@techobuz.cz 565 443 900 724 192 514 IČO:00584061 V Těchobuzi, dne 14.06.2006 Závěrečný účet Obce Těchobuz za rok 2005 Č.j.

Více

ROZPOČET OBCE ČERMNÁ NAD ORLICÍ NA ROK 2015

ROZPOČET OBCE ČERMNÁ NAD ORLICÍ NA ROK 2015 ROZPOČET OBCE ČERMNÁ NAD ORLICÍ NA ROK 2015 Č. j.: Stran: 8 Přílohy: 1 Název: Rozpočet Obce Čermná nad Orlicí na rok 2015. Podkladový materiál: pro III. veřejné zasedání zastupitelstva obce Čermná nad

Více

Zápis. Omluveni. Bod č. 1 programu - Zahájení, program 15. schůze rady městyse

Zápis. Omluveni. Bod č. 1 programu - Zahájení, program 15. schůze rady městyse Zápis Z 15. schůze Rady městyse Moravská Nová Ves, konané dne 13.7.2015 v 19:00 hod. v kanceláři starosty, nám. Republiky 107 Přítomni: Členové rady Marek Košut Igor Antal Soňa Petrjanošová Eva Gréeová

Více

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018 Zpracováno pro obec Anenská Studánka Schváleno na veřejném zasedání zastupitelstva obce dne 12.02.2016.. Růžena

Více

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 K 1. lednu 2012 mělo město Počátky k dispozici tyto finanční prostředky: 1/ Základní účty volné prostředky GE Money Bank Oberbank KB Česká spořitelna

Více

Informace o přijatých

Informace o přijatých Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Závěrečný účet obce Uhřice za rok 2013

Závěrečný účet obce Uhřice za rok 2013 Závěrečný účet obce Uhřice za rok 2013 V souladu s 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění, předkládá obec Uhřice závěrečný účet obce za rok 2013. Údaje

Více

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Odbor finanční Zastupitelstvo města Dne 17.2.2016 N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Zpráva se předkládá z důvodu: zákona o obcích 128/2000 Sb. Zprávu vypracoval: ing.ivana Polenová vedoucí

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIZ-780/11-Z Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Vsetín, Na Kopečku 13, příspěvková organizace Na Kopečku

Více

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Podklady na zasedání ZM dne: 28.01.2016 OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Předkládá: Mgr. Petra Houšková Vypracoval: Mgr. Petra Houšková Bc.

Více

Návrh závěrečného účtu obce Všejany za rok 2014

Návrh závěrečného účtu obce Všejany za rok 2014 Návrh závěrečného účtu obce Všejany za rok 2014 Rozpočet obce Všejany na rok 2014 byl schválen zastupitelstvem obce dne 17.12.2013 v celkové výši 6.048.720,- Kč. Rozpočet byl sestaven jako přebytkový na

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

Radnice v roce 2 0 0 9?

Radnice v roce 2 0 0 9? Radnice v roce 2 0 0 9? Stručný výtah informací a událostí, které v loňském roce zaznamenala radnice a které by vás mohly zajímat. Obecní úřad Tlumačov je orgánem obce Tlumačov. Postavení a působnost obecního

Více

sto Desná Rozpo et na rok 2008 Výdaje

sto Desná Rozpo et na rok 2008 Výdaje sto Desná na rok Výdaje poznámka 2212 5139 Nákup materiálu 200 000 200 000 2212 5169 Nákup ostatních služeb 350 000 350 000 2212 5171 Opravy a udržování 100 000 100 000 2212 Silnice 650 000 650 000 2219

Více

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Příloha 1. Název projektu: Vestavba objektu mateřské školy 2. Zřizovatel školy, školského zařízení:

Více

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A.

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A. Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (dále jen jako město ) vyhlašuje v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (dále jen jako ZÁKON ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-112/10-U. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-112/10-U. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Ústecký inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIU-112/10-U Mateřská škola Velká Bukovina, okres Děčín Adresa: 407 29 Velká Bukovina 184 Identifikátor: 600 075 320 IČ: 72

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BOLATICE - oblast FUNGOVÁNÍ OBCE A EKONOMIKA. Zdroj financování. 40 000 Kč. Vlastní. ročně. 5 000 Kč.

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BOLATICE - oblast FUNGOVÁNÍ OBCE A EKONOMIKA. Zdroj financování. 40 000 Kč. Vlastní. ročně. 5 000 Kč. STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BOLATICE - oblast FUNGOVÁNÍ OBCE A EKONOMIKA VYHODNOCENÍ AKČNÍ PLÁN 21-211 Aktivita/projekt STAV Náklady celkové F.1.1.1 Vzdělávání představitelů obce a určených zaměstnanců

Více

a) kontrolu usnesení z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bolatice ze dne 23. 4. 2014,

a) kontrolu usnesení z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bolatice ze dne 23. 4. 2014, Usnesení z 28. zasedání Zastupitelstva obce v Bolaticích, konaného dne 23. června 2014 v 18:00 hodin v Obřadní síni OÚ v Bolaticích OUBOL/1350/2014 89/28 Zastupitelstvo obce Bolatice po projednání bere

Více

Záv re ný ú et obce. finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2014 O: 00508519

Záv re ný ú et obce. finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2014 O: 00508519 Záv re ný ú et obce ty koly finan ní hospoda ení obce ty koly v roce 2014 O: 00508519 ( 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpo tových pravidlech územních rozpo, ve zn ní platných p edpis ) Údaje o obci : Adresa

Více

Komentář k tabulce plnění rozpočtu za I. pololetí 2011

Komentář k tabulce plnění rozpočtu za I. pololetí 2011 Ekonomický odbor Nám. Míru 1, pošt. přihrádka 18, 407 77 Šluknov Komentář k tabulce plnění rozpočtu za I. pololetí 2011 Městskému úřadu Šluknov byla na rok 2011 přidělena od Krajského úřadu Ústeckého kraje

Více

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY)

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY) PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT Poskytování dotací z rozpočtu města Letovice se řídí zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění

Více

Zápis č. 3-2015. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 28.4.2015. v zasedací místnosti OÚ Svojetice

Zápis č. 3-2015. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 28.4.2015. v zasedací místnosti OÚ Svojetice Strana 1 Zápis č. 3-2015 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 28.4.2015. v zasedací místnosti OÚ Svojetice Přítomni: 6 Omluveni: 3 Neomluveni: 0 Dubská Ivana Mádlíková Helena,

Více

Zápis.57. o lenské sch zi o.s. Bráni ánek konané v sobotu od 18:00 hod. v Hospod na Vodárn.

Zápis.57. o lenské sch zi o.s. Bráni ánek konané v sobotu od 18:00 hod. v Hospod na Vodárn. Zápis.57 o lenské sch zi o.s. Bráni ánek konané v sobotu 20.03.2015 od 18:00 hod. v Hospod na Vodárn. ítomni (dle prezen ní listiny): erná Jana, Ing. erný Jan, erná Magda, Ing. Dužíková Petra (+1), Ing.

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Výprachtice, konaného dne 18. 2. 2009 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu.

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Výprachtice, konaného dne 18. 2. 2009 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu. Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Výprachtice, konaného dne v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu. Přítomni: Omluveni: Hosté: Program: JUDr. Miroslav Stejskal, Věra Jandejsková,

Více

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU 9. schůze Rady města Holýšova ve volebním období 2014-2018 konané dne 2. března 2015 Rada města Holýšova: 87/2015 schvaluje následující pořad schůze: 1. Zahájení schůze 2. Schválení

Více

Návrh Strategie rozvoje obce Velká Losenice pro období 2007 2013

Návrh Strategie rozvoje obce Velká Losenice pro období 2007 2013 Návrh Strategie rozvoje obce Velká Losenice pro období 2007 2013 - zpracováno na základě veřejné diskuse Zpracoval: Bc. Zdeněk Navrátil Civic, o.s. Žďár nad Sázavou Návrh Strategie rozvoje obce Velká Losenice

Více

Návrh závěrečného účtu Obce Brumov za rok 2015

Návrh závěrečného účtu Obce Brumov za rok 2015 Návrh závěrečného účtu Obce Brumov za rok 2015 Obec BRUMOV /podle 17 zákona Č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů/ Název: Obec Brumov Sídlo:, 67923 Lomnice

Více

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU V OBCI Zastupitelstvo obce Kačice se na svém zasedání dne 20. 08. 2014 usnesením č. 43/2014 usneslo vydat na základě ustanovení 10, 35,

Více

Leden. 22. ledna v deset hodin oddal starosta na obecním úřadu paní Melkovou a pana Víška

Leden. 22. ledna v deset hodin oddal starosta na obecním úřadu paní Melkovou a pana Víška Leden 1.1. oblačno 3 C, 2.1. zataženo, sníh s deštěm 2 C, 3.1. zataženo, sníh s deštěm 2 C, 4.1. oblačno 3 C, 5.1. polojasno -7 C, 6.1. zataženo -2 C, 7.1. polojasno -3 C, 8.1. zataženo, sněžení -2 C,

Více

1. Česko-polská Hřebenovka záměr vlajkového projektu PhDr. Maierová

1. Česko-polská Hřebenovka záměr vlajkového projektu PhDr. Maierová ZÁPIS ze společného zasedání Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury Zastupitelstva Libereckého kraje a Kulturní komise rady Libereckého kraje konaného v úterý 17. 6. 2014 od 14 hod. v Kamenářském

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Městské kulturní středisko Horní Slavkov, příspěvková organizace Dlouhá 717, 357 31 Horní Slavkov Zpracovala Mgr. Soňa Kvasničková, ředitelka MKS Únor

Více

Rozpočet města Holešova na rok 2016

Rozpočet města Holešova na rok 2016 Rozpočet města Holešova na rok 2016 Výdaje ODDPA Odbor finanční - ORJ. 11 Grohova 2 000 Havlíčkova 2 500 Masarykova 1 500 3113 Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím - 1.ZŠ 4 100 3113

Více

Město Vejprty, Tylova 870/6, PSČ 431 91, IČO 00262170

Město Vejprty, Tylova 870/6, PSČ 431 91, IČO 00262170 Město Vejprty, Tylova 870/6, PSČ 431 91, IČO 00262170 V ý p i s u s n e s e n í z 21. řádného jednání rady města dne 25. srpna 2008 od 13.00 hod. na Městském úřadě ve Vejprtech Usnesení č. 389/08 Rada

Více

HOSPODAŘENÍ MĚSTA ŠTĚTÍ K 31. 3. 2012 - VÝDAJE (v tis. Kč)

HOSPODAŘENÍ MĚSTA ŠTĚTÍ K 31. 3. 2012 - VÝDAJE (v tis. Kč) Čerpání k 31.3.2012 ZÁKLADNÍ PROVOZ MĚSTA 55 852 8 190 6 120 70 162 10 292 676 504 11 472 16,35 Místní správa - chod úřadu 30 439 340 700 31 479 5 755 142 447 6 345 20,15 osobní výdaje - zaměstnanci vč.

Více

Závěrečný účet Městyse Pozlovice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů.

Závěrečný účet Městyse Pozlovice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů. Závěrečný účet Městyse Pozlovice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů.) I. Údaje o plnění příjmů a výdajů za rok 2010 Třída Schválený

Více

Je-li z ízeno více organizací státního odborného dozoru, vymezí jejich p sobnost Ministerstvo práce a sociálních v cí p i jejich z ízení.

Je-li z ízeno více organizací státního odborného dozoru, vymezí jejich p sobnost Ministerstvo práce a sociálních v cí p i jejich z ízení. 174/1968 Sb. ZÁKON o státním odborném dozoru nad bezpe ností práce ve zn ní zákona. 575/1990 Sb., zákona. 159/1992 Sb., v úplném zn ní zákona. 396/1992 Sb., (platí od 1. 1. 20172012 do 31. 12. 2016) ve

Více

Program rozvoje obce. Lovčice

Program rozvoje obce. Lovčice Program rozvoje obce Lovčice změna č. 1 Obsah: 1. Administrativní, technické a bezpečnostní zajištění chodu obce... 2 2. Bydlení... 2 3. Doprava... 3 4. Kulturní a historické památky... 3 5. Občanská vybavenost...

Více

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2010 konaného dne 6. 5. 2010

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2010 konaného dne 6. 5. 2010 Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2010 konaného dne 6. 5. 2010 Přítomni: 12 členů při zahájení Omluveni: Fr. Hrma, J. Mára Připomínky k zápisu ze dne 18. 3. 2010: bez připomínek

Více

Čerpání rozpočtu města k 30. 4. 2005

Čerpání rozpočtu města k 30. 4. 2005 1 Čerpání rozpočtu města k 30. 4. 2005 Upr. rozpočet Plnění % Příjmy: Daň z příj.. fyz. os. ze záv. čin. 6 000 000,- 2 138 652,- 35 Daň z př.fyz.os.sam.výd.čin. 3 000 000,- 835 516,- 27 Daň z př. fyz.

Více

Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015

Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015 Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015 Přítomni: Mgr. Martykánová, PhDr. Brázda, Mgr. Čoupek, PhD., Bc. Dostálek, p. Víchová, Mgr. Pavlicová, p. Prachman, p. Střelcová Omluven:

Více

Usnesení 23. zasedání zastupitelstva města Frenštát pod Radhoštěm, konaného dne 18. 4. 2013

Usnesení 23. zasedání zastupitelstva města Frenštát pod Radhoštěm, konaného dne 18. 4. 2013 Usnesení 3. zasedání zastupitelstva města Frenštát pod Radhoštěm, konaného dne 8. 4. 03 84/3 - Zastupitelstvo města schvaluje program 3. zasedání zastupitelstva města. 85/3 - Zastupitelstvo města určuje

Více

Město Horažďovice. Usnesení z 9. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 16.03.2015

Město Horažďovice. Usnesení z 9. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 16.03.2015 Město Horažďovice Usnesení z 9. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 16.03.2015 Zveřejněna je upravená verze dokumentů z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle

Více

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.

KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail. KŘIŽOVATKA, o. s. Příchovice 38, 468 48 Kořenov okr. Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj tel.: 483 399 218, e-mail: dczm.krizovatka@gmail.com Výro ní zpráva 2010 Základní údaje Název organizace: K i ovatka,

Více

Obecní Zpravodaj IV/2015

Obecní Zpravodaj IV/2015 Obecní Zpravodaj IV/2015 Vážení spoluobčané, Předkládáme Vám aktuální informace z našich obcí: Realizované akce Znovuodhalení pomníku obětem první světové války Dne 28. října, byl v Květinově, znovu odhalen

Více

Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00

Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00 Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00 Ve Studené dne 24.2.2015 Zpracoval: Ing. David Fogl Obsah Obsah... 1 1. Určení ověřovatelů zápisu a zapisovatele... 2 2.

Více

ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013

ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013 ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013 *************************************************************** Vážní spoluobčané, v měsíci únoru byly po krátké zimní přestávce

Více

Schválený rozpočet Města Suchdol nad Lužnicí na rok 2008

Schválený rozpočet Města Suchdol nad Lužnicí na rok 2008 Schválený rozpočet Města Suchdol nad Lužnicí na rok 2008 Schváleno na 10. zasedání zastupitelstva města dne 17.12.2007-1- Sumář návrhu rozpočtu na rok 2008 Návrh rozpočtu rok 2008 Rozpočet po schválení

Více

U S N E S E N Í z 24. schůze Rady města Letovice konané 06. 10. 2015

U S N E S E N Í z 24. schůze Rady města Letovice konané 06. 10. 2015 U S N E S E N Í z 24. schůze Rady města Letovice konané 06. 10. 2015 2015-RM-24-1 Rada města bere na vědomí Informace o možnosti vybudování autobusových zastávek v lokalitě Písečná. 2015-RM-24-2 Rada města

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 MAS BLANSKÝ LES NETOLICKO o.p.s. Vznik o.p.s.: 7.12.2004, MAS Blanský les - Netolicko o.p.s. je zapsána v rejstříku obecně prospěšných společností, vedeném Krajským soudem v

Více

USNESENÍ. z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015

USNESENÍ. z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015 MĚSTO HRANICE USNESENÍ z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015 Usnesení 571/2015 - RM 16 ze dne 20. 10. 2015 Zahájení program rady města s doplněním uvedeným v zápise. Usnesení 572/2015 - RM 16

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Ž E L E Z N Ý B R O D Stavební úřad 468 22 Železný Brod, náměstí 3.května č.p.1

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Ž E L E Z N Ý B R O D Stavební úřad 468 22 Železný Brod, náměstí 3.května č.p.1 M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Ž E L E Z N Ý B R O D Stavební úřad 468 22 Železný Brod, náměstí 3.května č.p.1 Spis.zn.: Stav./1611/2012/Br Železný Brod, dne : 17.10.2012 Čj.: SÚ-11538/2012-BRYI-870/128 Vyřizuje:

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 3/2010 konaného dne 18.1. 2010 od 15.00 hodin v kanceláři starosty

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 3/2010 konaného dne 18.1. 2010 od 15.00 hodin v kanceláři starosty Město MILOVICE ul. 5. května 71, Milovice, PSČ 289 23 tel.a fax: 325577203 email: meu@mesto-milovice.cz Sekretariát, ul. 5. května 71 tel. a fax:325577203,325577403, email: meu@mesto-milovice.cz Zápis

Více

Evidenční číslo: FRO/POV/023088/2015 - KONCEPT. www: http://www.cernolice.net. Obec: Černolice Okres: Praha - západ Pošta: Mníšek pod Brdy

Evidenční číslo: FRO/POV/023088/2015 - KONCEPT. www: http://www.cernolice.net. Obec: Černolice Okres: Praha - západ Pošta: Mníšek pod Brdy Žádost o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy z Programu 2015 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu rozvoje obcí a měst v rámci Tematického zadání

Více

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013 Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013 1. Oblast krizového řízení a krizového plánování Řešení mimořádných událostí a krizových situací v kraji spolupráce při zajišťování materiálních

Více

HRADECKÝ VENKOV, o.p.s.

HRADECKÝ VENKOV, o.p.s. HRADECKÝ VENKOV, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 OBSAH 1. Identifikační údaje společnosti... 3 2. Místní rozvojová strategie... 4 3. Projekty spolupráce... 5 4. Česko-polská spolupráce... 9 5. Propagační a

Více

USNESENÍ. Město Kraslice Nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

USNESENÍ. Město Kraslice Nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice Město Kraslice Nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice USNESENÍ z 25. zasedání Zastupitelstva města Kraslic, které se uskutečnilo dne 21.5.2009 v 15:00 hod. ve velké zasedací síni Městského úřadu v Kraslicích

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

KOMENTÁŘ K ZÁVĚREČNÉMU ÚČTU OBCE LABUTY ZA ROK 2015

KOMENTÁŘ K ZÁVĚREČNÉMU ÚČTU OBCE LABUTY ZA ROK 2015 Obec Labuty, Labuty č. 30, 696 48 JEŽOV okres Hodonín KOMENTÁŘ K ZÁVĚREČNÉMU ÚČTU OBCE LABUTY ZA ROK 2015 Obsah: 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 2. ROZPOČET ROKU 2015 3. ROZPOČTOVÁ OPATŘENÍ ROKU 2015 4. ROZPOČOVÝ VÝHLED

Více

Z Á P I S č. 28. z 28. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 30. 04. 2014 v 17.00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68

Z Á P I S č. 28. z 28. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 30. 04. 2014 v 17.00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Z Á P I S č. 28 z 28. zasedání Zastupitelstva obce Řícmanice konaného dne 30. 04. 2014 v 17.00 hod. v zasedací místnosti Komenského 68 Program: 1. Technický bod (schválení ověřovatelů zápisu, programu

Více

Výroční zpráva. za rok 2009

Výroční zpráva. za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 leden 2010 Obsah: Členská základna 3 Činnost výboru 3 Uskutečněné akce 4 Zájezd do knihoven Příbramska 4 Zájezd na happening do Vsetína 4 Klubka dětských knihoven 5 Další činnosti

Více

Rada města Příbora. z 56. schůze Rady města Příbora dne 15. ledna 2013

Rada města Příbora. z 56. schůze Rady města Příbora dne 15. ledna 2013 M Ě S T O P Ř Í B O R Rada města Příbora U S N E S E N Í z 56. schůze Rady města Příbora dne 15. ledna 2013 VARIANTA USNESENÍ URČENÁ KE ZVEŘEJNĚNÍ Text usnesení byl upraven v souladu se zákonem č. 101/2000

Více

Zápis z 41. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne 26. 4. 2010

Zápis z 41. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne 26. 4. 2010 Zápis z 41. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne 26. 4. 2010 Starosta zahájil zasedání v 19:00 hodin a přivítal přítomné. Dle prezenční listiny přítomno 12 členů zastupitelstva. Omluven: p. Milan

Více

Zápis. 14 Z ve ejného zasedání zastupitelstva obce konané dne

Zápis. 14 Z ve ejného zasedání zastupitelstva obce konané dne Zápis. 14 Z ve ejného zasedání zastupitelstva obce konané dne 07.08.2008 P ítomní lenové ZO: viz. prezen ní listina Omluveni: Svobodová Monika Hosté: viz. prezen ní listina Zasedání zastupitelstva obce

Více

Příloha č. 3 k Závěrečnému účtu za rok 2011 OSTATNÍ DOPLŇUJÍCÍ ÚDAJE

Příloha č. 3 k Závěrečnému účtu za rok 2011 OSTATNÍ DOPLŇUJÍCÍ ÚDAJE Příloha č. 3 k Závěrečnému účtu za rok 2011 OSTATNÍ DOPLŇUJÍCÍ ÚDAJE OBSAH 1. Hlavní a hospodářská činnost města... 2 1.1. Výsledek hospodaření za rok 2011... 2 1.2. Usnesení k účetní závěrce... 2 1.3.

Více

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 14. 5. 2014

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 14. 5. 2014 U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 14. 5. 2014 USNESENÍ č. 18/03-14 Z 1. prodej bytové jednotky č. xxxxx v domě Na Libuši čp. xxxxxxxxxxxxx Bechyně o velikosti 2 + 1

Více

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA M ě s t o J i ř í k o v Zastupitelstvo města Jiříkova schvaluje ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA NA ROK 2015 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Financování 4. Výdaje rozpočtu

Více

Zápis.16/2012 ze zasedání Zastupitelstva obce ty koly

Zápis.16/2012 ze zasedání Zastupitelstva obce ty koly Zápis.16/2012 ze zasedání Zastupitelstva obce ty koly Datum Místo ítomní lenové zastupitelstva Omluven 12.12.2012 od 19.00 hodin kancelá Obecního ú adu ve ty kolech Št pán Benca, Petr Beneš, Martina Volfová,

Více

Strategické plánování rozvoje obce Rašovice (okres Vyškov)

Strategické plánování rozvoje obce Rašovice (okres Vyškov) Strategické plánování rozvoje obce Rašovice (okres Vyškov) Strategické plánování umožňuje efektivnější řízení obce. Zaměřuje se na to, aby se obec mobilizovala a co nejefektivněji využívala všechny vlastní

Více

PROTOKOL. obec Kořenov souhlasíme s navrženou stavbou. Rozhodnutí o povolení sjezdu požadujeme zapracovat do podmínek stavebního povolení.

PROTOKOL. obec Kořenov souhlasíme s navrženou stavbou. Rozhodnutí o povolení sjezdu požadujeme zapracovat do podmínek stavebního povolení. z ústního jednání ze dne 20.8.2010. PROTOKOL Přítomni : stavebník zástupce spol. NETT Consulting, a.s. - p. Oldřich Máj obec Kořenov p. Pelc KSS LK p. Malich sousedi stavby pí. Helena Friedrichová - P.

Více

bazénu s příslušenstvím v ZŠ Velké Opatovice na dobu určitou od 10.3. 30.6.2016

bazénu s příslušenstvím v ZŠ Velké Opatovice na dobu určitou od 10.3. 30.6.2016 U 3/2016 U s n e s e n í 8.2.2016 č. 3 I. Městská rada schválila: 1. Zápis z jednání MR dne 25.1.2016 2. Smlouvu uzavřenou mezi Základní školou Velké Opatovice, příspěvková organizace a Rodinným centrem

Více

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU Město Holýšov VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU 31. schůze Rady města Holýšov ve volebním období 2010-2014 konané dne 19. března 2012 Rada města Holýšov: 60/2012 schvaluje následující pořad schůze: 1. Zahájení

Více

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 realizátor programu: Odbor prevence kriminality Městské policie Liberec Zpracoval : Mgr. Luboš Raisner Předkládá: Mgr. Ladislav Krajčík

Více

M stská ást Praha-Dolní Chabry Rada m stské ásti. Zápis. 029/11/RM ze dne 4.6. 2012

M stská ást Praha-Dolní Chabry Rada m stské ásti. Zápis. 029/11/RM ze dne 4.6. 2012 M stská ást Praha-Dolní Chabry Rada m stské ásti Zápis. 029/11/RM ze dne 4.6. 2012 P ítomni: 5 Omluveni: 0 Hosté: - Ov ovatelé zápisu: Ing. Nigrinová, p. Malý Navržený program 29. zasedání Rady M : 1)

Více

MĚSTYS LÁZNĚ TOUŠEŇ Úřad městyse, Hlavní 56, 250 89 LÁZNĚ TOUŠEŇ, okres Praha východ

MĚSTYS LÁZNĚ TOUŠEŇ Úřad městyse, Hlavní 56, 250 89 LÁZNĚ TOUŠEŇ, okres Praha východ MĚSTYS LÁZNĚ TOUŠEŇ Úřad městyse, Hlavní 56, 250 89 LÁZNĚ TOUŠEŇ, okres Praha východ Zápis č. 7/2014 ze zasedání Zastupitelstva městyse Lázně Toušeň, konaného dne 17. 12. 2014 od 19.00 hodin v zasedací

Více

ZÁPIS ze zasedání Komise sociální a bytová dne 13.07.2015

ZÁPIS ze zasedání Komise sociální a bytová dne 13.07.2015 ZÁPIS ze zasedání Komise sociální a bytová dne 13.07.2015 Celkový počet členů komise: 17 Přítomno dle prezenční listiny: 10 Hosté: Klára Vlková, Jana Čejková Omluveni: p. Chuchlíková, p. Jansa, p. Kotrmanová,

Více

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 Ve čtvrtek 23.dubna 2015 obdržel starosta obce Zdeněk Prax a projektantka stavby DPSky Ing. arch. Klára Trnková

Více

Usnesení z 19. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 20.06. 2011

Usnesení z 19. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 20.06. 2011 Město Horažďovice Usnesení z 19. jednání Rady města v Horažďovicích konaného dne 20.06. 2011 Zveřejněna je upravená verze dokumentů z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů

Více

RADA MĚ STSKÉ Č ÁSTI PRAHA 2

RADA MĚ STSKÉ Č ÁSTI PRAHA 2 RADA MĚ STSKÉ Č ÁSTI PRAHA 2 Zápis 14. řádné jednání Rady městské části Praha 2 konané dne 23.07.2013 Přítomni: Dále přítomni: Omluveni: Ověřil: Zapsal: Hosté: Mgr. Jana Černochová, starostka, Jana Duchková,

Více